a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Draadloze Muis: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 beste draadloze muizen op de markt, gebaseerd op ons nieuwste onderzoek, om jouw computerervaring te verbeteren en meer comfort en gemak te bieden.

Vraag je je af welke draadloze muis de beste is om jouw computerervaring moeiteloos en ultra-efficiënt te maken? Goed nieuws! We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de markt en de 10 beste draadloze muizen getest. Bij onze keuze hebben we rekening gehouden met essentiële kenmerken zoals responsiviteit, batterijduur, comfort, bereik en natuurlijk prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een gamer bent die op zoek is naar die perfecte klik om je tegenstanders te domineren of een professional die moeiteloos door spreadsheets moet kunnen navigeren, we hebben de perfecte draadloze muis voor jou gevonden. Lees verder om erachter te komen welke muis het beste bij jouw behoeften past!

Een draadloze muis is een apparaat dat je in staat stelt om zonder fysieke restricties van een draad je computer of laptop te bedienen. Het communiceert met je apparaat via radiofrequentie (RF) technologie of Bluetooth, wat betekent dat je vrijer kunt bewegen en je werkplek netter kunt houden zonder kabels. Een draadloze muis is perfect als je op zoek bent naar meer flexibiliteit en comfort tijdens het navigeren op je computer.

Check Uit

Onze favoriet #1

Logitech Draadloze Muis

Logitech Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Draadloze Muis is een compact en comfortabel apparaat dat zowel voor linkshandigen als rechtshandigen geschikt is, en presteert beter dan een touchpad. Met zijn duurzame ontwerp, het scrollwiel en een batterijlevensduur tot wel een jaar dankzij een slimme slaapmodus, biedt deze muis een betrouwbare ervaring. Een belangrijk kenmerk is de universele compatibiliteit, waarmee je deze muis kunt gebruiken met elke Windows-pc, Mac, of laptop. De installatie is eenvoudig door de kleine nano-USB-ontvanger in te pluggen voor een sterke verbinding tot wel 10 meter. Volgens recent onderzoek zal je met deze muis 50% productiever zijn en 30% sneller werken dan met een touchpad. Door zijn kleine formaat en soepele cursorbesturing is de muis ideaal voor kleine tot middelgrote handen en krappe werkplekken. Ook kun je je ervaring upgraden naar de Logitech M235 Draadloze Muis, voor extra comfort en handige functies.

 • Voordeel 1: Het ontwerp van deze Logitech draadloze muis is compact en comfortabel. Dankzij de afgeronde vorm voelt de muis prettig aan, of je nu links- of rechtshandig bent. Dit maakt hem superieur aan een touchpad.
 • Voordeel 2: Deze Logitech-muis is ontworpen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, met de mogelijkheid om regel voor regel te scrollen. Bovendien heeft hij een batterijlevensduur van maximaal een jaar dankzij de slimme slaapmodusfunctie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over regelmatig vervangen.
 • Voordeel 3: Je kunt rekenen op universele compatibiliteit met deze muis. Het maakt niet uit of je een Windows-pc, Mac of laptop hebt, deze muis werkt er mee. Handig voor als je van plan bent om in de toekomst van apparaat te veranderen.
 • Voordeel 4: De muis biedt plug-and-play eenvoud. Je hoeft alleen maar de kleine nano-USB-ontvanger in te pluggen en je kunt meteen beginnen werken met een sterke, betrouwbare verbinding die tot wel 10 meter reikt.
 • Voordeel 5: Volgens recent onderzoek heb je met deze muis een productiviteitsvoordeel. Laptopgebruikers die deze muis verkozen boven een touchpad, waren 50% productiever en werkten 30% sneller. En wie wil er nou niet efficiënter werken?
 • Nadeel 1: De muis komt met een AA-batterij, wat betekent dat je mogelijk batterijen moet blijven kopen en vervangen, wat niet erg milieuvriendelijk is.
 • Nadeel 2: De muis heeft een bereik van slechts 10 meter. Dit betekent dat je niet te ver van je apparaat kunt werken, wat minder flexibel is dan andere modellen met een groter bereik.
 • Nadeel 3: Hoewel de muis compact is, kan dit problematisch zijn voor mensen met grotere handen. Het kan zijn dat je de muis niet comfortabel vindt om te gebruiken over langere periodes vanwege zijn kleinere formaat.
 • Nadeel 4: Er wordt aangegeven dat de Logitech muis werkt met Windows, Mac of laptop. Echter, het wordt niet vermeld of het ook compatibel is met andere besturingssystemen zoals Linux of Chrome OS, wat eventueel een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: Hoewel de muis een upgrade is naar de M235, wordt er alleen gesproken over extra comfort door zachte rubberen grepen, een USB-ontvanger voor het koppelen van meerdere apparaten en een batterijstatuslampje. Er zijn geen andere technische upgrades vermeld, zoals verbeterde sensorprestaties of extra knoppen. Dit kan teleurstellend zijn voor sommige gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreidere functies.

Onze favoriet #2

Logitech Draadloze Muis

Logitech Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Draadloze Muis is een slimme keuze voor zowel dagelijks gebruik als voor onderweg. Je sluit het in enkele seconden aan door middel van een betrouwbare USB-ontvanger. Het compacte, dubbelzijdige ontwerp is comfortabel voor beide handen en past gemakkelijk in je tas. De muis is voorzien van energiebesparende functies, zoals een batterijlevensduur van 12 maanden en een automatische slaapstand. Met de betrouwbare 2,4 GHz draadloze technologie functioneert de muis tot 10 meter van je computer, wat zorgt voor flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Voor eenvoudige navigatie beschikt de M171 Logitech Muis over gecontroleerd regel-voor-regel scrollen en een optische sensor, waardoor je precisie en controle hebt op vrijwel elk oppervlak. Ten slotte, je kunt er zeker van zijn dat het compatibel is met bijna alle besturingssystemen, van Windows tot Android.

 • Voordeel 1: Dankzij de plug-and-play-verbinding ben je binnen 3 seconden verbonden met je computer. Dit door middel van een sterke, betrouwbare USB-ontvanger die je op de USB-poort van je computer aansluit.
 • Voordeel 2: De muis is comfortabel en makkelijk te vervoeren. Het is klein genoeg om in een tas te stoppen en het dubbelzijdige ontwerp ondersteunt beide handen op een natuurlijke manier.
 • Voordeel 3: Met de energiebesparende functies zoals de batterijlevensduur van 12 maanden en een automatische slaapstand, hoef je minder vaak je AA-batterijen te vervangen.
 • Voordeel 4: De betrouwbare 2,4 GHz draadloze verbinding zorgt voor een grote werkafstand tot wel 10 meter van je computer, wat je meer bewegingsvrijheid en comfort biedt.
 • Voordeel 5: Dankzij eenvoudige en gecontroleerde navigatie zoals regel-voor-regel scrollen en een optische sensor, heb je een soepele en nauwkeurige cursorbesturing op bijna elk oppervlak.
 • Voordeel 6: De draadloze Logitech-muis is uitstekend compatibel met diverse besturingssystemen, zoals Windows, macOS, Linux, Chrome OS, ipadOS en Android. Dit maakt het apparaat enorm flexibel in gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de Logitech Muis plug-and-play is, vereist dit nog steeds dat je een USB-ontvanger gebruikt en deze aansluit op de USB-poort van je computer. Als je dus een apparaat gebruikt dat niet over voldoende USB-poorten beschikt, of als al je USB-poorten in gebruik zijn, kan dit potentieel een probleem vormen.
 • Nadeel 2: De muis is geoptimaliseerd voor mobiliteit en is klein genoeg om in een tas te passen. Dit zou echter voor sommige mensen oncomfortabel kunnen zijn, met name voor diegenen met grotere handen die wellicht een grotere muis nodig zouden hebben voor comfortabel gebruik.
 • Nadeel 3: De energiebesparende functies mogen dan een lange batterijduur van 12 maanden beloven, potentieel nadeel is dat je toch afhankelijk blijft van batterijen, wat vervelend kan zijn als deze onverwachts leeg raken en je geen vervangende batterijen bij de hand hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de draadloze muis een bereik heeft van 10 meter, kan dit in sommige situaties nog steeds niet genoeg zijn. Bovendien kunnen andere signalen in de omgeving mogelijk interfereren met de betrouwbaarheid van de draadloze verbinding.
 • Nadeel 5: Ook al wordt de nauwkeurige en vlotte cursorbesturing van de muis benadrukt, de muis functioneert niet op elk oppervlak. Dit betekent dat je mogelijk nog een geschikte muismat nodig hebt, afhankelijk van de oppervlakte waar je de muis wil gebruiken.

Onze favoriet #3

Anmck Draadloze Muis

Anmck Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Anmck Draadloze Muis is een hoogwaardige, oplaadbare muis met een indrukwekkende levensduur. Eenmaal opgeladen, kun je hem 30 dagen gebruiken, waardoor je afscheid kunt nemen van extra AAA-batterijen. Het biedt ook fluisterstille klikken, waardoor je discreet kunt werken in openbare ruimtes zoals bibliotheken of kantoren. Het symmetrische, ergonomische ontwerp zorgt voor comfort voor beide handen, terwijl het slanke en lichte ontwerp het perfect maakt om te reizen. De 2.4G draadloze transmissie waarborgt een sterke verbinding tot 10 meter en de muis is compatibel met meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, MAC OS en Linux. Deze stijlvolle, functionele muis is een geweldige keuze voor zowel werk als ontspanning.

 • Voordeel 1: De Razer muis maakt gebruik van de ultrasnelle draadloze Razer HyperSpeed-technologie. Dit betekent lage latentie en naadloze frequentieveranderingen in drukke gebieden, wat ervoor zorgt dat je waarschijnlijk niet eens doorhebt dat je met een draadloze muis speelt.
 • Voordeel 2: De muis beschikt over een state-of-the-art 5G optische sensor met een DPI van 16 000. Hierdoor worden zelfs de kleinste bewegingen gedetecteerd, zodat je cruciale headshots kunt maken en spectaculaire manoeuvres in je games kunt uitvoeren.
 • Voordeel 3: De ultralange batterijduur biedt je bij gaming tot 285 uur plezier van ultrasnelle draadloze prestaties dankzij RazerHyperSpeed. Je kunt zelfs overschakelen naar Bluetooth-modus om de batterijlevensduur te verlengen tot wel 450 uur!
 • Voordeel 4: De muis is uitgerust met 6 programmeerbare knoppen. Deze kunnen volledig geconfigureerd worden door gebruik te maken van Razer Synapse 3. Hierdoor heb je de mogelijkheid om macro’s en secundaire functies te openen, en elke actie in je game gemakkelijk uit te voeren.
 • Voordeel 5: De geïntegreerde DPI-opslag stelt je in staat om tot 5 aangepaste DPI-levels te selecteren via Razer Synapse 3. Je kunt deze instellingen gemakkelijk meenemen naar lokaal of online toernooien, waardoor je altijd optimaal voorbereid bent voor de strijd.
 • Nadeel 1: Hoewel de draadloze Razer HyperSpeed-technologie ervoor zorgt dat de muis een lage latentie en naadloze frequentieveranderingen heeft, kan het wisselen tussen deze modus en Bluetooth de levensduur van de batterij aanzienlijk beïnvloeden. Dit betekent dat je het gebruik van je muis mogelijk moet beheren om de batterijduur te maximaliseren.
 • Nadeel 2: Ondanks de hoge DPI van 16.000, kan dit nauwkeurigheidsniveau bij sommige gebruikers ongewenste gevoeligheid veroorzaken, vooral bij standaard of niet-gaming gebruik waar dergelijke precisie niet vereist is.
 • Nadeel 3: Hoewel de lange levensduur van de batterij een pluspunt kan zijn, betekent het gebruik van de muis in Bluetooth-modus voor een langere levensduur van de batterij dat je mogelijk een inboet aan prestaties, omdat de HyperSpeed draadloos functie ontworpen is voor een snellere respons.
 • Nadeel 4: De muis heeft 6 configureerbare knoppen die via Razer Synapse 3 kunnen worden geprogrammeerd. Voor sommige gebruikers kan dit echter overbodig en te complex zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een eenvoudigere muiservaring.
 • Nadeel 5: De functie van geïntegreerde DPI-opslag kan nuttig zijn voor gamers, maar voor reguliere gebruikers die de muis alleen voor standaard taken zoals surfen op het web en documentwerk willen gebruiken, kan dit aspect van het product te veel en misschien zelfs een onnodige functionaliteit zijn.

Onze favoriet #4

Razer Draadloze Muis

Razer Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Razer draadloze muis is een hoogwaardige gaming muis die kenmerkend is door zijn ultrasnelle Razer HyperSpeed-technologie. Dit zorgt voor een lage latentie en naadloze frequentieveranderingen zelfs in drukke gebieden, waardoor jij geen verschil merkt dat je met een draadloze muis speelt. Deze muis heeft een state-of-the-art 5G optische sensor met 16.000 DPI die zelfs de kleinste bewegingen detecteert, zodat jij altijd nauwkeurig aimt en je manoeuvres slaagt. De muis heeft tevens een ultra-lange batterijlevensduur van 285 uur in de gaming modus en tot 450 uur tijdens Bluetooth modus. Met zijn 6 programmeerbare knoppen, volledig configureerbaar via Razer Synapse 3, kun je macro’s en secundaire functies aanpassen en zonder moeite elke actie uitvoeren. Daarnaast heeft het geïntegreerde DPI-opslag waarmee je tot 5 aangepaste DPI-levels kan selecteren, zodat je altijd optimaal bent voorbereid op elk toernooi, waar je ook gaat.

 • Voordeel 1: De Razer muis maakt gebruik van de ultrasnelle draadloze Razer HyperSpeed-technologie. Dit betekent lage latentie en naadloze frequentieveranderingen in drukke gebieden, wat ervoor zorgt dat je waarschijnlijk niet eens doorhebt dat je met een draadloze muis speelt.
 • Voordeel 2: De muis beschikt over een state-of-the-art 5G optische sensor met een DPI van 16 000. Hierdoor worden zelfs de kleinste bewegingen gedetecteerd, zodat je cruciale headshots kunt maken en spectaculaire manoeuvres in je games kunt uitvoeren.
 • Voordeel 3: De ultralange batterijduur biedt je bij gaming tot 285 uur plezier van ultrasnelle draadloze prestaties dankzij RazerHyperSpeed. Je kunt zelfs overschakelen naar Bluetooth-modus om de batterijlevensduur te verlengen tot wel 450 uur!
 • Voordeel 4: De muis is uitgerust met 6 programmeerbare knoppen. Deze kunnen volledig geconfigureerd worden door gebruik te maken van Razer Synapse 3. Hierdoor heb je de mogelijkheid om macro’s en secundaire functies te openen, en elke actie in je game gemakkelijk uit te voeren.
 • Voordeel 5: De geïntegreerde DPI-opslag stelt je in staat om tot 5 aangepaste DPI-levels te selecteren via Razer Synapse 3. Je kunt deze instellingen gemakkelijk meenemen naar lokaal of online toernooien, waardoor je altijd optimaal voorbereid bent voor de strijd.
 • Nadeel 1: Hoewel de draadloze Razer HyperSpeed-technologie ervoor zorgt dat de muis een lage latentie en naadloze frequentieveranderingen heeft, kan het wisselen tussen deze modus en Bluetooth de levensduur van de batterij aanzienlijk beïnvloeden. Dit betekent dat je het gebruik van je muis mogelijk moet beheren om de batterijduur te maximaliseren.
 • Nadeel 2: Ondanks de hoge DPI van 16.000, kan dit nauwkeurigheidsniveau bij sommige gebruikers ongewenste gevoeligheid veroorzaken, vooral bij standaard of niet-gaming gebruik waar dergelijke precisie niet vereist is.
 • Nadeel 3: Hoewel de lange levensduur van de batterij een pluspunt kan zijn, betekent het gebruik van de muis in Bluetooth-modus voor een langere levensduur van de batterij dat je mogelijk een inboet aan prestaties, omdat de HyperSpeed draadloos functie ontworpen is voor een snellere respons.
 • Nadeel 4: De muis heeft 6 configureerbare knoppen die via Razer Synapse 3 kunnen worden geprogrammeerd. Voor sommige gebruikers kan dit echter overbodig en te complex zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een eenvoudigere muiservaring.
 • Nadeel 5: De functie van geïntegreerde DPI-opslag kan nuttig zijn voor gamers, maar voor reguliere gebruikers die de muis alleen voor standaard taken zoals surfen op het web en documentwerk willen gebruiken, kan dit aspect van het product te veel en misschien zelfs een onnodige functionaliteit zijn.

Onze favoriet #5

Trust Draadloze Muis

Trust Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De draadloze muis van Trust is een ergonomische must-have die ongemak en overbelasting tot het verleden doet behoren. Gemaakt met een lichtgewicht ontwerp, past het goed in de hand en biedt uitstekende grip en comfort dankzij de duimsteun en rubberen laag. Niet alleen dat, maar het biedt je ook draadloze vrijheid – geen lastige kabels meer, en met een bereik van 10m word je werkhouding sterk verbeterd. Precieze bediening is een zekerheid met zijn optische sensor van 800/1200/1600 DPI en twee duimknoppen. Het is moeiteloos in gebruik; sluit de microreceiver aan op je pc of laptop en je kunt meteen aan de slag, met de receiver opgeslagen in een speciaal compartiment wanneer je klaar bent. De muis wordt geleverd met 2 AAA-batterijen, een LED-batterij-indicator en een USB-C-kabel, dus je kunt gamen terwijl je oplaadt. Geschikt voor systemen met Windows 10, macOS High Sierra (versie 10.13) of hoger.

 • Voordeel 1: De Trust Draadloze Muis is ergonomisch ontworpen, wat betekent dat overbelasting en pijn tot het verleden behoren. Dankzij het unieke ontwerp bevindt je arm en pols zich in een natuurlijke houding van 60° waardoor je moeiteloos kunt werken.
 • Voordeel 2: Het lichtgewicht ontwerp en de extra functies zoals de duimsteun en rubberen afwerkingslaag zorgen ervoor dat deze muis comfortabel in je hand ligt en zorgt voor een uitstekende grip.
 • Voordeel 3: Met een draadloos bereik van 10 meter zorgt de Trust Draadloze Muis voor optimale vrijheid zonder in te leveren op je houding. Geen kabels meer die je werkhouding beïnvloeden.
 • Voordeel 4: Deze muis wordt gekenmerkt door een nauwkeurige bediening. Met een optische sensor van 800/1200/1600 DPI en twee duimknoppen, kun je genieten van een snelle en nauwkeurige bediening.
 • Voordeel 5: De muis is voorzien van een handige plug-and-play functie. Je sluit de microreceiver aan op je pc of laptop en je kunt meteen beginnen met werken. Daarnaast waarschuwt de LED voor het batterijniveau je wanneer het tijd is om op te laden, zodat je altijd voorbereid bent. Bovendien wordt een USB-C-kabel meegeleverd, zodat je hem zelfs tijdens het gamen of werken kunt opladen.
 • Nadeel 1: De Trust draadloze muis is afhankelijk van batterijen, met name 2 AAA-batterijen. Dit betekent dat je altijd reservebatterijen bij de hand moet hebben in het geval ze leeg raken tijdens belangrijk werk.
 • Nadeel 2: Hoewel de muis draadloos gebruik en vrijheid van beweging biedt, kan het draadloze bereik van 10 meter beperkend zijn als je op grotere afstanden van je computer wilt werken.
 • Nadeel 3: Het product beschrijft dat de muis een gevoel van comfort biedt, maar dit is subjectief en kan variëren van persoon tot persoon. Als je grotere of kleinere handen hebt, kan het voorgestelde ‘goed gevoel’ verschillen.
 • Nadeel 4: De Trust draadloze muis heeft specifieke systeemvereisten, waaronder Windows 10, MacOS High Sierra (versie 10.13) of hoger, en een USB-poort. Als je een ander besturingssysteem gebruikt, of een oudere versie, kun je deze muis niet gebruiken.
 • Nadeel 5: De muis wordt aangesloten via een micro-ontvanger, die in de computer wordt geplaatst. Dit betekent dat je een van je USB-poorten permanent moet bezetten, wat mogelijk onhandig kan zijn als je een beperkt aantal poorten hebt of veel apparaten gebruikt.

Onze favoriet #6

Logitech Draadloze Muis

Logitech Draadloze Muis

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Marathon M705 is een duurzame, draadloze muis die is ontworpen voor ultiem gemak en controle. De opmerkelijke batterijlevensduur van drie jaar, gecombineerd met een stroombesparende automatische slaapstand en aan/uit-schakelaar, zorgt voor een ononderbroken gebruik. De muis heeft een ergonomisch ontwerp, aangepast aan de natuurlijke vorm van de rechterhand, en is uitgerust met aanpasbare bedieningselementen, waaronder vijf knoppen en twee duimknoppen voor naadloos navigeren tussen webpagina’s. Het soepele metalen scrolwiel biedt supersnel scrollen, perfect voor lange documenten en webpagina’s. Dankzij de Logitech Unifying-ontvanger kun je eenvoudig extra compatibele draadloze apparaten koppelen, terwijl een sterke USB-verbinding zorgt voor draadloze vrijheid tot op 10 meter afstand. De lasertracking van deze muis garandeert een accurate en responsieve controle, zelfs op gepolijste of houten tafels. De muis is bovendien compatibel met zowel macOS als Windows en heeft een nuttige Works with Chromebook-certificering. Upgrade naar de Logitech M720 Triathlon voor nog meer productiviteit en compatibiliteitsopties.

 • Voordeel 1: De batterijlevensduur van drie jaar is een enorm pluspunt. Je kunt lange tijd de muis gebruiken zonder je zorgen te maken over het vervangen van de batterijen, en dat is veel langer dan vergelijkbare draadloze muizen van andere merken.
 • Voordeel 2: De functie van supersnel scrollen stelt je in staat om gemakkelijk door lange documenten en webpagina’s te navigeren. Een enkele draai aan het soepele metalen scrolwiel en je vliegt door de inhoud.
 • Voordeel 3: Het ontwerp van de muis is gericht op controle en comfort. De geronde vorm voor de rechterhand zorgt voor een natuurlijke positie en aanpasbare bediening binnen bereik.
 • Voordeel 4: Met de Logitech Unifying-ontvanger hoef je je geen zorgen te maken over het steeds weer aan- en afkoppelen van de ontvanger. Het kan gewoon op je laptop aangesloten blijven, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over beschadiging of verlies.
 • Voordeel 5: De tracking van laserkwaliteit zorgt voor vloeiende, responsieve, accurate cursorbesturing op oppervlakken die problematisch kunnen zijn voor standaard optische muizen, zoals gepolijste of houten tafels.
 • Nadeel 1: De muis is specifiek ontworpen voor rechtshandige gebruikers. Als je linkshandig bent, is deze muis wellicht minder comfortabel om te gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de muis tracking van laserkwaliteit aanbiedt, presteert hij niet goed op glazen of spiegelende oppervlakken. Dit kan dus een belemmering zijn als je regelmatig op dergelijke oppervlakken wilt werken.
 • Nadeel 3: Het gebruik van de duimknoppen voor extra bediening vereist software-installatie. Dit kan het instellen van de muis ingewikkelder maken dan je zou willen.
 • Nadeel 4: Hoewel het positief is dat de muis op een Unifying-ontvanger kan worden aangesloten, moet je er rekening mee houden dat je deze ontvanger kwijt kunt raken vanwege zijn kleine formaat. Bovendien kan het vervangen van deze ontvanger problemen opleveren.
 • Nadeel 5: De batterijduur van de muis kan variëren afhankelijk van het gebruik. Als je de muis intensief gebruikt, zal zijn beloofde levensduur van drie jaar waarschijnlijk aanzienlijk worden verkort.

Onze favoriet #7

Inphic Draadloze Muis

Inphic Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Draadloze Muis van INPHIC is een oplaadbare muis, die tot 500 uur meegaat na één laadbeurt. Hij is ontworpen om energie te besparen door automatisch in slaapmodus te gaan na 3 minuten inactiviteit – een zachte beweging is voldoende om hem weer te activeren. Deze muis biedt je een stabiele 2,4 GHz draadloze verbinding met een nauwkeurige tracking, tot een werkafstand van 10 meter, en je kunt eenvoudig de snelheid aanpassen met 3 DPI-niveaus (1000, 1200, 1600). Het beschikt over 6 efficiënte knoppen, inclusief extra zijknoppen voor eenvoudiger paginawisseling tijdens het surfen, hoewel deze niet werken voor Mac OS. Het ergonomische ontwerp is geoptimaliseerd voor rechtshandige gebruikers, met een voorgevormde vorm en zachte rubberen grepen om vermoeidheid te voorkomen. Het is breed compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Mac OS.

 • Voordeel 1: De INPHIC draadloze muis is oplaadbaar en biedt jou tot wel 500 uur gebruik na één volledige oplaadbeurt. Dankzij de automatische slaapstand na 3 minuten van inactiviteit bespaar je extra stroom, wat zorgt voor een langere levensduur.
 • Voordeel 2: Met de 2.4 GHz draadloze verbinding garandeert deze muis een stabiele verbinding en nauwkeurige tracking tot een afstand van 10 meter. Daarnaast krijg je met de DPI-knop de controle over je muissnelheid met drie instelbare standen: 1000, 1200, 1600.
 • Voordeel 3: Je krijgt zes efficiënte knoppen tot je beschikking. Naast de gebruikelijke rechter- en linkerknop krijg je ook een scrollwiel en twee extra zijknoppen waarmee je eenvoudig kunt navigeren en pagina’s kan wisselen tijdens het surfen.
 • Voordeel 4: De INPHIC muis is ergonomisch ontworpen met rechtshandige gebruikers in gedachten. De voorgevormde vorm en zachte rubberen grepen zorgen voor comfort tijdens het gebruik, waardoor je hand niet snel vermoeid raakt.
 • Voordeel 5: Het biedt een brede compatibiliteit en is moeiteloos te gebruiken met uiteenlopende besturingssystemen waaronder Windows 10/8/7/XP, Vista Linux en Mac OS. Het is dus ideaal voor een breed scala aan laptops en computers.
 • Nadeel 1: Hoewel de draadloze muis een slaapmodus heeft na 3 minuten van inactiviteit om stroom te besparen, kan dit een nadeel zijn als je het lastig vindt dat je hem constant weer moet reactiveren als je even niet actief bent geweest.

  Nadeel 2: De muis heeft een 2,4 GHz draadloze verbinding die, hoewel hij een stabiele verbinding biedt, niet zo snel is als sommige nieuwere modellen van andere merken die 5 GHz verbindingen bieden.

 • Nadeel 3: Hoewel er 6 efficiënte knoppen zijn, kan het hebben van twee extra zijknoppen die niet werken voor Mac OS, frustrerend zijn als je een Mac OS-gebruiker bent.
 • Nadeel 4: Ondanks het ergonomische ontwerp van de muis, kan dit nadelig zijn als je linkshandig bent omdat de muis specifiek is ontworpen voor rechtshandigen.
 • Nadeel 5: Hoewel de muis breed compatibel is met verschillende besturingssystemen, is het belangrijk dat je je bewust bent dat de zijknoppen niet functioneren op Mac OS, en dit kan een belangrijke functionaliteit zijn die je misschien nodig hebt.

Onze favoriet #8

Inphic Draadloze Muis

Inphic Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De INPHIC Draadloze Muis is een veelzijdige computermuis, ontworpen met Bluetooth 5.0, Bluetooth 4.0 en 2,4 GHz draadloze technologie, waardoor je tot drie apparaten tegelijkertijd kunt bedienen. Daarnaast zorgt de stille klikfunctie voor een geluidsarme ervaring, ideaal voor omgevingen waar stilte is vereist. De muis bevat ook een ingebouwde oplaadbare batterij, met een auto-slaapmodus en een aan/uit-schakelaar voor energiebesparing. De muis is ergonomisch ontworpen met zachte rubberen handgrepen voor rechtshandigen, en biedt drie instelbare DPI-niveaus om de muisgevoeligheid aan te passen. Deze muis biedt grote compatibiliteit, werkend met meerdere besturingssystemen, en biedt ondersteuning voor iOS-apparaten vanaf versie 10.3 via de Bluetooth 5.0 modus.

 • Voordeel 1: Drie modi, multi-apparaat: De INPHIC draadloze muis biedt drie connectiviteitsmodi – Bluetooth 5.0, Bluetooth 4.0 en 2,4 GHz draadloos. Dit betekent dat je de muis met drie verschillende apparaten kunt verbinden en tussen deze kunt schakelen. Dit biedt jou veel gemak als je meerdere apparaten gebruikt.
 • Voordeel 2: Stil Click: De muis is ontworpen voor stille klikken, waardoor het klikgeluid met maar liefst 80% wordt verminderd in vergelijking met conventionele computermuizen. Dit is ideaal als je wil werken zonder anderen om je heen te storen.
 • Voordeel 3: Oplaadbaar en energiebesparend: De muis wordt geleverd met een ingebouwde, oplaadbare batterij. De automatische slaapstand en aan-uit schakelaar zorgen voor een verminderd energieverbruik, wat betekent dat de muis 1-2 maanden intensief kan worden gebruikt voordat je moet opladen.
 • Voordeel 4: Ergonomisch en draagbaar ontwerp: Dankzij het ergonomische ontwerp en de zachte rubberen handgrepen is de muis comfortabel voor langdurig gebruik. Met 6 efficiënte knoppen en 3 DPI-niveaus (1000, 1200, 1600) heb je ook de mogelijkheid om de snelheid van de muis vrij te veranderen.
 • Voordeel 5: Grote compatibiliteit: De INPHIC draadloze muis is compatibel met een breed scala aan besturingssystemen. Je kunt het gebruiken met Win 7 / Win 8 / Win 10 / Android / Mac OS-systeem in Bluetooth 3.0-modus, en met Win 8/Win 10/Android/Mac OS-systemen in Bluetooth 5.0-modus. Bovendien werkt de 2,4 GHz draadloze modus met elk apparaat dat een USB-interface heeft.
 • Nadeel 1: Hoewel de Inphic draadloze muis een fijne optie is voor multitasken met drie modi en multi-apparaatcontrole, is het een repetitief proces om steeds tussen apparaten te schakelen, vooral als je dat vaak moet doen.
 • Nadeel 2: Dit product is ontworpen voor lichtere klikgeluiden, wat kan neerkomen op een zachtere feedback bij het klikken. Dit kan voor sommige gebruikers de gebruikerservaring negatief beïnvloeden, die de voorkeur geven aan een duidelijke, tijdelijke feedback bij het klikken.
 • Nadeel 3: Hoewel de Inphic draadloze muis oplaadbaar is, moet hem opladen met een USB-kabel. Het ontbreken van draadloos opladen kan voor sommigen een nadeel zijn, vooral als ze een bureau vrij van kabels willen houden.
 • Nadeel 4: De muis is ontworpen met een focus op rechtshandige gebruikers. Als linkshandige gebruiker merkt je mogelijk dat de ergonomie en de plaatsing van de knoppen niet zo comfortabel zijn.
 • Nadeel 5: Er zijn beperkingen wat betreft de compatibiliteit van de Bluetooth-modi met verschillende apparaten. Onder andere werkt de Bluetooth 5.0-modus niet met Win7/XP, dat is een belangrijke uitsluiting te overwegen, afhankelijk van jouw specifieke behoeftes.

Onze favoriet #9

Trust Draadloze Muis

Trust Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Draadloze Muis van Trust is een innovatieve muis die uitblinkt in comfort en duurzaamheid. Het is volledig draadloos met een krachtige 2.4 Ghz verbinding en een bereik van 10 meter, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Gemaakt van 50% gerecyclede materialen, zorgt het voor een milieuvriendelijke werkomgeving. Het biedt 24/7 comfort, dankzij de ronde vorm en duim- en vingersteunen die optimale ondersteuning bieden voor je hand. Je kunt de DPI-instelling aanpassen van 800 tot 2400, afhankelijk van je voorkeur of de uit te voeren taak. En als je op reis bent, kun je de USB-receiver veilig opbergen in de muis zelf, zodat je alles bij de hand hebt wanneer je weer aan het werk gaat.

 • Voordeel 1: Volledig draadloos en oplaadbaar. Jij hoeft je nooit meer zorgen te maken over dode batterijen of wirwar van kabels op je bureau. Met een bereik van 10 meter, heb je alle vrijheid om te werken waar je wilt.
 • Voordeel 2: Duurzaamheid. Het is gemaakt van 50% gerecyclede materialen, wat betekent dat je niet alleen investeert in een kwaliteitsmuis, maar ook bijdraagt aan het milieu.
 • Voordeel 3: Comfort doorlopend. De speciale ronde vorm en de duim- en vingersteunen zorgen ervoor dat je hand altijd de juiste ondersteuning krijgt. Zo kun je langer werken zonder last te krijgen van je hand of pols.
 • Voordeel 4: Prioriteit aan precisie. Je kunt jouw DPI-instelling aanpassen (van 800 tot 2400), afhankelijk van jouw voorkeur of de taak die je moet uitvoeren. Dit maakt het vooral ideaal voor precisiewerk.
 • Voordeel 5: Veilig en handig opgeborgen. De USB-receiver kan eenvoudig worden opgeborgen in de muis zelf. Dit is vooral handig als je veel onderweg bent. Je hoeft niet bang te zijn om hem te verliezen, hij is altijd binnen handbereik.
 • nadeel 1: Hoewel het volledig draadloos zijn van de muis zorgt voor meer bewegingsvrijheid, kan het signaal van de muis mogelijk aangetast worden door andere apparaten die op dezelfde frequentie werken (2.4 Ghz).
 • nadeel 2: De muis heeft een bereik van 10 meter, maar dat kan ook een nadeel zijn. Dit omdat de muis misschien niet werkt als je verder weg bent of als er obstakels zijn die het signaal blokkeren.
 • nadeel 3: Hoewel de muis duurzaam is door het gebruik van 50% gerecyclede materialen, kan het tegelijk een nadeel zijn aangezien dit de bouwkwaliteit en productlevensduur zou kunnen beïnvloeden.
 • nadeel 4: De DPI-instelling van de muis kan variëren van 800 tot 2400, wat betekent dat als je een hogere of lagere DPI nodig hebt voor je werk of spel, deze muis niet het bereik biedt dat je nodig hebt.
 • nadeel 5: De USB-receiver kan in de muis worden opgeborgen. Dit is handig voor de draagbaarheid, maar kan ook een nadeel zijn als je de receiver verliest of vergeet waar je hem hebt opgeborgen, omdat je de muis dan niet meer kunt gebruiken.

Onze favoriet #10

Logitech Draadloze Muis

Logitech Draadloze Muis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De draadloze muis van Logitech biedt je een naadloze en stille gebruikerservaring dankzij de gemakkelijke Bluetooth-koppeling en een geluidsreductie van 90%. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vervangen van de batterij – met een levensduur tot 18 maanden en energiebesparende slaapfunctie, gaat deze muis lang mee. De muis is ontworpen voor comfort en gemak, met een reisvriendelijke vorm die past in je tas en geschikt is voor zowel links- als rechtshandigen. De Logitech muis beschikt over een bereik van 10 meter en is compatibel met meerdere platforms, zoals Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPadOS en Android. Extra bonus: deze muis draagt bij aan een groener milieu, met gerecyclede plastic delen en CO2-neutrale certificering.

 • Voordeel 1: Koppel eenvoudig: Dankzij de snelle, gemakkelijke draadloze Bluetooth-technologie kun je deze stille draadloze muis binnen enkele seconden koppelen, zonder dongle of poort.
 • Voordeel 2: Minder geluid, meer concentratie: Deze muis maakt 90% minder klikgeluid zonder in te leveren op het klikgevoel, zodat jij en de mensen om je heen minder snel worden afgeleid.
 • Voordeel 3: Lange batterijduur: De muis heeft een batterijduur van tot wel 18 maanden, dankzij een energie-efficiënte automatische slaapfunctie. Hierdoor hoef je de batterij minder vaak te vervangen.
 • Voordeel 4: Comfortabel en reisvriendelijk: Deze platte, draagbare muis is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen en is klein genoeg om mee te nemen in je tas. Bovendien ondersteunt de ontspannen vorm van de muis een natuurlijke handpositie.
 • Voordeel 5: Milieuvriendelijk: De muis bestaat gedeeltelijk uit gecertificeerd gerecycled plastic en is gecertificeerd CO₂-neutraal. Dat maakt het een milieubewuste keuze.
 • nadeel 1: Hoewel de muis een lange batterijduur heeft, moet je nog steeds in gedachten houden de batterijen te vervangen. Ze kunnen op ongelegen momenten leeg raken, vooral als je vergeten bent wanneer je ze voor het laatst hebt vervangen.
 • nadeel 2: De muis is bedoeld voor zowel links- als rechtshandigen. Het kan echter voorkomen dat bepaalde functies, zoals de knoppen voor vooruit en achteruit, niet optimaal zijn geplaatst voor beide handvoorkeuren.
 • nadeel 3: Ondanks het feit dat de muis compatibel is met een verscheidenheid aan platforms, zijn er mogelijk beperkingen of compatibiliteitsproblemen met bepaalde merken of modellen van apparaten. Het is belangrijk om dit te controleren voordat je een aankoop doet.
 • nadeel 4: Hoewel deze Draadloze Muis van Logitech een groot bereik heeft, kan de verbinding fluctueren bij grotere afstanden of als er obstakels in de weg staan. Dit kan de nauwkeurigheid en bruikbaarheid van de muis beïnvloeden.
 • nadeel 5: De muis is gemaakt van gerecycled plastic. Hoewel dit milieuvoordelen biedt, kan het inleveren op de bouwkwaliteit en duurzaamheid van het product. Afhankelijk van hoe intensief je de muis gebruikt, kan dit de levensduur verkorten.

Uit ons nieuw onderzoek naar de tien beste draadloze muizen is duidelijk geworden dat goede functionaliteit, een responsieve sensor en comfort in gebruik de hoogste prioriteiten hebben voor een kwaliteitsproduct. Waar je ook naar op zoek bent in een draadloze muis, of het nu voor gaming, ontwerpen of gewoonweg dagelijkse taken is, er is zeker een keuze in deze lijst die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Maar onthoud, de beste draadloze muis voor jou zal afhangen van jouw eigen individuele voorkeuren betreffende design, prijs, en functionaliteit.

Inhoudsopgave