a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Dwarsfluit: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de 10 beste dwarsfluiten op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld om jou te helpen bij de ideale keuze.

Unser Favorit: Sans Luthier Dwarsfluit

Sans Luthier Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: Odyssey Dwarsfluit

Odyssey Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Symphonie Westerwald Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: Tuyama Dwarsfluit

Tuyama Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: N/A Dwarsfluit

N/A Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Symphonie Westerwald Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: N/A Dwarsfluit

N/A Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Symphonie Westerwald Dwarsfluit
★★★★★

Unser Favorit: N/A Dwarsfluit

N/A Dwarsfluit
★★★★★

Ben jij op zoek naar de perfecte dwarsfluit, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, wij hebben het zware werk al voor je gedaan. Wij hebben de 10 beste dwarsfluiten op de markt grondig getest en beoordeeld. Onze selectie is gebaseerd op kwaliteit, gebruiksgemak, klantbeoordelingen en prijs. Of je nu een beginner bent die voor het eerst een instrument leert bespelen of een ervaren muzikant die je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, dit overzicht is geschikt voor elk niveau. Dus lees verder, want hier ga je jouw toekomstige metgezel ontdekken!

Een dwarsfluit is een blaasinstrument dat je waarschijnlijk herkent aan het prachtige, zilverachtige geluid dat het voortbrengt. In tegenstelling tot andere houtblaasinstrumenten blaas je dwars in de fluit, vandaar de naam. De noten worden gemaakt door de gaten in verschillende combinaties te bedekken, wat resulteert in een breed scala aan melodieuze tonen. Vanwege het delicate, hoge geluid wordt de dwarsfluit vaak gebruikt in orkesten en bands en biedt het jou de kans om zowel subtiele melodieën als opvallende solo’s te spelen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Sans Luthier Dwarsfluit

Sans Luthier Dwarsfluit

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dwarsfluit van het merk Sans Luthier is een traditioneel vervaardigd muziekinstrument, gemaakt van bamboe en gegraveerd en versierd in Chinese stijl. Het heeft een C-tuning, wat betekent dat het uitstekend is voor beginners die de wereld van dwarsfluitmuziek willen betreden. Het bevat vleermuishuid achtig papier om het blaasgat te bedekken. Dit maakt het bespelen van het instrument veel gemakkelijker en comfortabeler. Met zijn lengte van 49,5 cm wordt deze fluit bovendien in een zachte hoes geleverd om veilige opslag en transport te garanderen.

 • Voordeel 1: De dwarsfluit van Sans Luthier is traditioneel gemaakt van bamboe, waardoor je kunt genieten van de authentieke klank die alleen dit natuurlijke materiaal kan bieden.
 • Voordeel 2: De dwarsfluit is prachtig gegraveerd en versierd in Chinese stijl. Dit maakt het niet alleen een muziekinstrument, maar ook een stuk kunst dat je met trots kunt tentoonstellen.
 • Voordeel 3: De dwarsfluit is afgestemd in C-tuning, een veelgebruikte stemming die je in staat stelt om een breed scala aan muziek te spelen, van klassieke tot hedendaagse stukken.
 • Voordeel 4: De dwarsfluit wordt geleverd met papier dat lijkt op de huid van een vleermuis om het blaasgat te bedekken. Dit is een prachtig detail dat bijdraagt aan de authentieke speelervaring.
 • Voordeel 5: De dwarsfluit wordt geleverd in een zachte hoes. Zo kun je het instrument veilig vervoeren of opbergen, waardoor het beschermd blijft tegen beschadiging of slijtage.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de dwarsfluit van het merk Sans Luthier stijlvol gegraveerd en versierd is in Chinese stijl, kan dit voor sommige mensen wellicht te specifiek zijn. Als je liever een minimalistisch, ingetogen ontwerp wilt, dan zou deze dwarsfluit niet aan je voorkeur kunnen voldoen.
 • Nadeel 2: De dwarsfluit is gemaakt van bamboe. Hoewel bamboe een mooi natuurlijk materiaal is, heeft het de neiging om te splitsen of te barsten onder bepaalde omstandigheden. Je zult extra voorzichtig moeten zijn om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, wat extra onderhoud kan betekenen.
 • Nadeel 3: De fluit is gestemd in C. Hoewel dit wellicht de meest gebruikelijke stemming voor een dwarsfluit is, is het soms nodig om in een andere sleutel te spelen, afhankelijk van het muziekstuk. Deze fluit geeft je niet de flexibiliteit om dat te doen.
 • Nadeel 4: De dwarsfluit wordt geleverd met een stuk papier, dat lijkt op vleermuishuid, om het blaasgat te bedekken. Dit kan enige tijd vergen om aan te wennen en neemt ook de mogelijkheid voor persoonlijke aanpassing van het geluid weg, omdat het blaasgat met dit materiaal bedekt moet zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot wordt de dwarsfluit geleverd in een zachte hoes. Hoewel dit voor enige bescherming zorgt, is een hardcase aanzienlijk veiliger. Met alleen een zachte hoes kan de fluit tijdens transport beschadigd raken.

Onze favoriet #2

Odyssey Dwarsfluit

Odyssey Dwarsfluit

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Odyssey dwarsfluit is een prachtig instrument met 16 gaten, vormgegeven met een verzilverd lichaam, hoofdstuk en kleppen, en compleet geleverd met een stevige koffer voor bescherming en transport. Het maakt indruk met roestvrij stalen staven, veren en pennen, evenals een voorgevormde G en opgerolde gaten met achterboring voor een uitstekende klankprojectie. Met de lippenplaat en het mondgat speciaal ontworpen voor eenvoudig spelen, is deze dwarsfluit ideaal voor zowel beginnende als gevorderde spelers. Het bevat ook stelschroeven, wat handig is voor persoonlijke aanpassingen en onderhoud.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid- Dankzij het verzilverde lichaam, hoofdstuk, kleppen en de stevige koffer, krijg je een zeer duurzaam instrument dat bestand is tegen regelmatig gebruik en transport.
 • Voordeel 2: Hoge kwaliteit materialen – De roestvrijstalen staven, veren en pennen zorgen voor extra stevigheid en langdurige prestaties.
 • Voordeel 3: Verbeterde speelbaarheid – Dankzij de voorgevormde G en opgerolde gaten met achterboring, wordt het bespelen van de dwarsfluit eenvoudiger, wat ideaal is voor zowel beginners als gevorderden.
 • Voordeel 4: Gebruiksgemak – De lippenplaat en het mondgat zijn ontworpen voor eenvoudig spelen, wat betekent dat je minder moeite hoeft te doen om mooie tonen te produceren en je meer kunt concentreren op het leren en genieten van je muziek.
 • Voordeel 5: Aanpasbaarheid – Met inbegrip van stelschroeven, kun je de Odyssey dwarsfluit naar wens aanpassen, waardoor je een optimale spelervaring krijgt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Odyssey dwarsfluit een verzilverd lichaam, kopstuk en kleppen heeft, kan dit ook een nadeel zijn. Zilver kan na verloop van tijd oxideren, waardoor de dwarsfluit frequent onderhoud nodig heeft om ervoor te zorgen dat hij in topconditie blijft.
 • Nadeel 2: De voorgetrokken G en opgerolde gaten met achterboring kunnen het moeilijk maken voor beginners om te wennen aan het instrument. Dit technische aspect kan de leercurve steiler maken voor diegenen die net beginnen met het bespelen van de dwarsfluit.
 • Nadeel 3: Hoewel de dwarsfluit van roestvrijstalen staven, veren en pennen is gemaakt, kunnen deze onderdelen toch slijten en breken. Dit betekent dat je onderdelen mogelijk moet vervangen in de toekomst, wat extra kosten en tijd kan opleveren.
 • Nadeel 4: Het feit dat de lippenplaat en het mondgat zijn ontworpen voor gemakkelijk spelen, kan een beperking zijn voor professionele spelers die op zoek zijn naar meer controle en flexibiliteit in hun spel.
 • Nadeel 5: De opname van stelschroeven betekent dat er mogelijk afstelling nodig is. Als je niet vertrouwd bent met het correct afstellen van een dwarsfluit, kan dit een ontmoedigende taak zijn die ook extra kosten kan meebrengen als je ervoor kiest dit te laten doen door een professional.

Onze favoriet #3

Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SYMPHONIE WESTERWALD dwarsfluit is een C-dwarsfluit met handgesmede, echt verzilverde ringkleppen, inclusief een E-mechanisme en voorgetrokken G. Dankzij de kunststof stoppen kun je ook met gesloten speltechniek spelen. De fluit wordt geleverd in een luxe gig-bag en heeft zelfs een zilververzorgingsdoek. Of je nu een beginner bent of een gevorderde fluitist, deze fluit biedt kwaliteit voor een geweldige prijs. Daarnaast biedt SYMPHONIE WESTERWALD onderhoud en reparaties tegen topcondities als onderdeel van hun serviceprogramma na de garantieperiode.

 • Voordeel 1: De Soundman marsvork voor fluiten van Tuyama biedt je de mogelijkheid om noten niet uit het oog te verliezen, ook niet tijdens optochten. Dit maakt het instrument bijzonder handig voor performers die in beweging zijn.
 • Voordeel 2: Het heeft een ronde aluminium plaat die bekleed is met vilt en verstelbaar naar links of rechts. Dit zorgt voor flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden naar jouw comfort.
 • Voordeel 3: De marsvork is vervaardigd van vernikkeld messing met beschermend vilt aan de pols. Dit garandeert robuustheid en duurzaamheid, wat resulteert in een langere levensduur van het product.
 • Voordeel 4: Het product heeft een constructie met 2-delige klemmen en een stevige veerkabel voor goede grip. Hierdoor kun je rekenen op een verhoogde praktische functionaliteit en betrouwbaarheid tijdens gebruik.
 • Voordeel 5: Het beschikt over een flexibele metalen plaat in de armsteun, die niet alleen bijdraagt aan het draagcomfort en stabiliteit van de marsvork, maar ook individueel instelbaar is. Dit betekent dat je de pasvorm altijd naar jouw behoeften kunt wijzigen. Bovendien, dankzij de flexibele lederen armband en het vilt, kun je de marsvork langdurig dragen zonder pijn te ervaren. Dit draagt bij aan een comfortabele en soepele speelervaring.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om specifieke nadelen van de Tuyama dwarsfluit te benoemen. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen op basis van de informatie die beschikbaar is:
 • Nadeel 1: Er wordt niet vermeld of de Dwarsfluit van Tuyama gemakkelijk demonteerbaar of transporteerbaar is. Dit zou een probleem kunnen zijn als je vaak reist of de fluit moet verplaatsen.
 • Nadeel 2: Hoewel de marsvork is voorzien van flexibel leer en vilt voor comfort, kan het dragen over langere periodes nog steeds oncomfortabel zijn, afhankelijk van je persoonlijke tolerantie.
 • Nadeel 3: De informatie specificieert niet hoe eenvoudig de marsvork te positioneren is. Als je moeite hebt met het verstellen van muziekinstrumenten, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De breedte van de Lyra is 85 mm, en de breedte van de klemhouder is 91 mm. Afhankelijk van de grootte en vorm van je arm, kan dit al dan niet voldoende zijn voor een comfortabele passing.
 • Nadeel 5: Ten slotte is er geen informatie over de duurzaamheid van de marsvork of hoe goed het bestand is tegen slijtage. Als je van plan bent je marsvork voortdurend te gebruiken, zou de duurzaamheid een potentieel probleem kunnen zijn.

Onze favoriet #4

Tuyama Dwarsfluit

Tuyama Dwarsfluit

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tuyama dwarsfluit marsvork is een essentiële en comfortabele toevoeging voor iedere fluitist die graag in marsformatie speelt. Uitgevoerd met een echt leren armband en een voor comfort bedekte aluminium plaat, kun je vertrouwen op deze marsvork om je fluit veilig en stevig te houden zonder ongemak, zelfs bij langdurig gebruik. De marsvork is verstelbaar voor een perfecte pasvorm, en het beschermende vilt en de sterke veerkabel zorgen voor extra veiligheid en stabiliteit. Met een Lyra breedte van 85mm, luur hoogte van 83mm en klemhouder breedte van 91mm, garandeert dit product een geweldige grip om te zorgen dat je notenblad altijd in zicht blijft. Zelfs de diameter van de armsteun is individueel instelbaar door de flexibele metalen plaat, voor een perfecte en comfortabele pasvorm.

 • Voordeel 1: De Soundman marsvork voor fluiten van Tuyama biedt je de mogelijkheid om noten niet uit het oog te verliezen, ook niet tijdens optochten. Dit maakt het instrument bijzonder handig voor performers die in beweging zijn.
 • Voordeel 2: Het heeft een ronde aluminium plaat die bekleed is met vilt en verstelbaar naar links of rechts. Dit zorgt voor flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden naar jouw comfort.
 • Voordeel 3: De marsvork is vervaardigd van vernikkeld messing met beschermend vilt aan de pols. Dit garandeert robuustheid en duurzaamheid, wat resulteert in een langere levensduur van het product.
 • Voordeel 4: Het product heeft een constructie met 2-delige klemmen en een stevige veerkabel voor goede grip. Hierdoor kun je rekenen op een verhoogde praktische functionaliteit en betrouwbaarheid tijdens gebruik.
 • Voordeel 5: Het beschikt over een flexibele metalen plaat in de armsteun, die niet alleen bijdraagt aan het draagcomfort en stabiliteit van de marsvork, maar ook individueel instelbaar is. Dit betekent dat je de pasvorm altijd naar jouw behoeften kunt wijzigen. Bovendien, dankzij de flexibele lederen armband en het vilt, kun je de marsvork langdurig dragen zonder pijn te ervaren. Dit draagt bij aan een comfortabele en soepele speelervaring.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om specifieke nadelen van de Tuyama dwarsfluit te benoemen. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen op basis van de informatie die beschikbaar is:
 • Nadeel 1: Er wordt niet vermeld of de Dwarsfluit van Tuyama gemakkelijk demonteerbaar of transporteerbaar is. Dit zou een probleem kunnen zijn als je vaak reist of de fluit moet verplaatsen.
 • Nadeel 2: Hoewel de marsvork is voorzien van flexibel leer en vilt voor comfort, kan het dragen over langere periodes nog steeds oncomfortabel zijn, afhankelijk van je persoonlijke tolerantie.
 • Nadeel 3: De informatie specificieert niet hoe eenvoudig de marsvork te positioneren is. Als je moeite hebt met het verstellen van muziekinstrumenten, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De breedte van de Lyra is 85 mm, en de breedte van de klemhouder is 91 mm. Afhankelijk van de grootte en vorm van je arm, kan dit al dan niet voldoende zijn voor een comfortabele passing.
 • Nadeel 5: Ten slotte is er geen informatie over de duurzaamheid van de marsvork of hoe goed het bestand is tegen slijtage. Als je van plan bent je marsvork voortdurend te gebruiken, zou de duurzaamheid een potentieel probleem kunnen zijn.

Onze favoriet #5

N/A Dwarsfluit

N/A Dwarsfluit

Waarom we het gekozen hebben

De N/A dwarsfluit is een prachtig en duurzaam instrument, perfect ontworpen voor kinderen, studenten en muziekliefhebbers. Met een buislichaam gemaakt van cupronickel, is deze fluit niet alleen solide maar ook helder van toon. Het valt op door het oogstrelende kleurgebruik van het lichaam en de soepele, comfortabele vernikkelde toetsen. Deze fluit, met zijn gepolijste oppervlak en glanzende uitstraling, heeft flexibele, makkelijk te bedienen knoppen en kan voor een lange periode worden gebruikt. Bovendien is de fluit luchtdicht wat zorgt voor een rijkere klank. Het sleutelontwerp verzekert je van een ongeëvenaarde toonhoogtestabiliteit en een comfortabel gevoel, waardoor het ideaal is voor dagelijkse oefeningen en optredens.

 • Voordeel 1: Het buislichaam van deze Dwarsfluit is gemaakt van cupronickel materiaal, wat niet alleen zorgt voor duurzaamheid, maar ook bijdraagt aan de helderheid van de toon.
 • Voordeel 2: De fluitset is een excellent instapinstrument. Of je nu een kind, een student of een muziekliefhebber bent, de fluit is ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn.
 • Voordeel 3: De uitstekende afwerking van de fluit wordt weerspiegeld in het heldere kleur van het lichaam en de soepele, gebogen vernikkelde toetsen. Deze eigenschappen maken de fluit niet alleen comfortabel om te bespelen, maar geven het ook een aantrekkelijke esthetiek.
 • Voordeel 4: De Dwarsfluit heeft niet alleen een glanzend en goed gepolijst oppervlak, maar is ook voorzien van flexibele knoppen voor eenvoudige bediening. Dit maakt het mogelijk om de fluit gedurende lange tijd te gebruiken.
 • Voordeel 5: Bijzonder opmerkelijk is de luchtdichtheid van de fluit, die bijdraagt aan een rijke klank. In combinatie met een uniek sleutelontwerp biedt de fluit een ongeëvenaarde toonhoogtestabiliteit en een comfortabel gevoel voor een lange levensduur, waardoor het een ideale keuze is voor dagelijkse oefensessies en optredens.
 • Het analyseren van de productbeschrijving om nadelen van de Dwarsfluit te identificeren is lastig, omdat de verstrekte informatie voornamelijk positief is. Ik zal mijn best doen om mogelijke nadelen te onderstrepen, maar houd er wel rekening mee dat deze gebaseerd zijn op aannames en interpretaties:
 • Nadeel 1: Hoewel het cupronickel materiaal duurzaam en helder van toon is, kan het mogelijk zwaarder zijn dan fluiten gemaakt van andere materialen. Dit kan het minder draagbaar maken of moeilijker te hanteren, vooral voor jonge, beginnende spelers.
 • Nadeel 2: De fluit wordt gepresenteerd als een instapinstrument, wat kan betekenen dat het mogelijk niet de beste keuze is voor meer gevorderde spelers of professionals.
 • Nadeel 3: De beschrijving stelt dat de fluit een langdurig aangenaam gevoel biedt. Echter, langdurig comfort is subjectief en kan niet voor iedereen gelden. De ergonomie van de fluit kan voor sommigen mogelijk niet comfortabel zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de fluit een goed gepolijst oppervlak en een glanzend uiterlijk heeft, is er geen informatie die erop duidt dat het bestendig is tegen krassen of aantasting. Daardoor kan de uiterlijke glans na verloop van tijd verslechteren.
 • Nadeel 5: Terwijl de fluit luchtdicht is en zorgt voor een rijke klank, geeft de beschrijving geen informatie over eventuele aanpassingsmogelijkheden in de toon of geluidskwaliteit. Dit kan beperkend zijn voor spelers die een precies geluid en toonpreferentie hebben.

Onze favoriet #6

Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SYMPHONIE WESTERWALD dwarsfluit is een echte zilveren C-dwarsfluit die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het kenmerkt zich door gesloten kleppen, een E-mechanisme en een voorgetrokken G. Daarnaast zijn de kleppen met de hand gesmeed voor een hoogwaardige kwaliteit. De fluit komt met een luxe zwarte Gig-bag inclusief een zilververzorgingsdoek. Interessant voor jou is dat je geniet van 24 maanden garantie en een 1 maand geldteruggarantie. Mochten er problemen optreden na de garantietermijn, dan biedt SYMPHONIE WESTERWALD onderhoud en reparaties tegen topvoorwaarden aan als onderdeel van hun serviceprogramma.

 • Voordeel 1: De SYMPHONIE WESTERWALD dwarsfluit is een C-dwarsfluit die volledig verzilverd is. Dit verhoogt niet alleen de duurzaamheid, maar zorgt ook voor een rijk, vol geluid dat zowel beginners als gevorderden zal bekoren.
 • Voordeel 2: De fluit is uitgerust met gesloten kleppen en een E-mechanisme met een voorgetrokken G. Deze kenmerken zorgen voor een gemakkelijke bespeelbaarheid, daardoor kun jij je focussen op het ontwikkelen van je technieken en muzikaliteit.
 • Voordeel 3: Het klepsysteem is met de hand gesmeed, wat een hogere kwaliteit en duurzaamheid garandeert. Met de hand gesmeed metalen kleppen kunnen beter tegen slijtage en blijven langer optimaal functioneren.
 • Voordeel 4: De dwarsfluit komt samen met een luxe Gig-bag. Deze zwarte tas is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch en duurzaam om je fluit veilig en handig op te bergen of te vervoeren.
 • Voordeel 5: Ten slotte wordt de fluit geleverd met een zilververzorgingsdoek. Dit maakt het onderhoud van je fluit gemakkelijker en helpt om je fluit er jarenlang als nieuw uit te laten zien, terwijl het zijn kwaliteitsgeluid behoudt.
 • Het vinden van nadelen is uiterst moeilijk gezien de verstrekte informatie weinig negatieve aspecten bevat. Daarom worden de volgende punten voornamelijk gebaseerd op mogelijke zorgen en verschillen in persoonlijke voorkeur.
 • Nadeel 1: De fluit is verzilverd wat voor jou misschien niet ideaal is als je allergisch bent voor zilver of de zilveren look simpelweg niet geschikt is voor jouw persoonlijke stijl.
 • Nadeel 2: De dwarsfluit is met gesloten kleppen, waardoor het voor jou moeilijker kan zijn om de subtiele variaties in toonkwaliteit en dynamiek te bereiken in vergelijking met open kleppen.
 • Nadeel 3: Hoewel het met de hand smeden van de kleppen vakmanschap en kwaliteit kan betekenen, kan de consistentie van de fluit variëren, wat soms kan leiden tot verschillende speelervaringen.
 • Nadeel 4: Er wordt een zwarte luxe Gig-bag meegeleverd. Maar als jij iemand bent die van kleur houdt en je instrumenten graag in kleurrijke tassen bewaart, dan kan de zwarte kleur van deze tas je teleurstellen.
 • Nadeel 5: De dwarsfluit wordt geleverd met een voorgevormde G, wat betekent dat je misschien niet het voordeel van het kiezen tussen een voorgevormde of een in lijn G hebt, afhankelijk van wat je comfortabeler vindt om te spelen.

Onze favoriet #7

N/A Dwarsfluit

N/A Dwarsfluit

Waarom we het gekozen hebben

De N/A Dwarsfluit is een optimaal ontworpen instrument voor comfort en prestaties. Door de U-vormige pijpkop is het mondstuk korter, waardoor de armen van jonge spelers in een betere positie kunt houden, wat minder vermoeidheid oplevert bij langdurig oefenen. De fluit, met schapenomhulsel, biedt vloeiend, moeiteloos spel met uitstekende luchtdichtheid en nauwelijks lekkage. De geheugennaaldveer garandeert een hoge elasticiteit en minder vervorming, voor snelle en responsieve toetsactie. De fluit heeft een glanzende, gepolijste uitstraling en flexibele, duurzame knoppen voor eenvoudige bediening. Daarnaast biedt het sleutelontwerp een ongekende toonhoogtestabiliteit en een comfortabel gevoel, wat het ideaal maakt voor zowel dagelijkse oefeningen als optredens.

 • Voordeel 1: Dankzij het U-vormige ontwerp van de pijpkop, kan jouw houding bij het vasthouden van de fluit aanzienlijk verbeteren. Dit maakt het voor kinderen met een kortere armspanwijdte gemakkelijker om de fluit vast te houden, waardoor hun armen na lang oefenen niet moe aanvoelen.
 • Voordeel 2: Het schapenomhulsel zorgt ervoor dat het fluit spelen soepel en arbeidsbesparend is. Dit zorgt bovendien voor een goede luchtdichtheid, waardoor de fluit niet gemakkelijk zal lekken.
 • Voordeel 3: Door de geheugennaaldveer heeft de fluit een goede elasticiteit en is deze niet gemakkelijk te vervormen. De snelle veerkracht en gevoelige respons van de knop zorgen voor een comfortabele speelervaring.
 • Voordeel 4: Deze fluit heeft een goed gepolijst oppervlak en een glanzende uitstraling, wat de fluit verbazingwekkend maakt om te zien. Met flexibele knoppen en een eenvoudige bediening, is deze fluit zeer duurzaam voor langdurig gebruik.
 • Voordeel 5: De fluit is luchtdicht en biedt een rijke klank. Het sleutelontwerp zorgt voor ongeëvenaarde toonhoogtestabiliteit en een comfortabel gevoel, waardoor deze fluit ideaal is voor zowel dagelijkse oefeningen als optredens.
 • Het is moeilijk om vijf nadelen te vinden omdat de productbeschrijving voornamelijk positieve kenmerken presenteert, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen op basis van de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: Het U-vormige ontwerp van de pijpkop is mogelijk alleen geschikt voor kinderen of mensen met een kortere armspanwijdte, wat betekent dat het misschien niet comfortabel is voor volwassenen of mensen met een langere armlengte.
 • Nadeel 2: Hoewel de schapenomhulsel maakt dat de fluit gemakkelijk te spelen is, kan dit betekenen dat het geluid niet zo scherp of duidelijk is als je zou vinden met andere materialen.
 • Nadeel 3: De geheugennaaldveer veert snel terug en heeft een goede reactiesnelheid, wat nuttig kan zijn, maar het kan voor beginners moeilijk zijn om aan te wennen en kan leiden tot fouten in hun spel.
 • Nadeel 4: Hoewel de flexibele knoppen eenvoudig te bedienen zijn, kan dit ook betekenen dat ze na verloop van tijd slijtage kunnen vertonen, vooral als ze voor lange periodes worden gebruikt.
 • Nadeel 5: Het feit dat de fluit luchtdicht is en een rijkere klank heeft, suggereert dat elke schade aan de fluit, zelfs kleinste, mogelijk een significante invloed kan hebben op de prestaties van het instrument. Dit betekent dat je extra voorzichtig moet zijn bij de behandeling ervan.

Onze favoriet #8

Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Symphonie Westerwald Dwarsfluit

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SYMPHONIE WESTERWALD dwarsfluit is een vernieuwd model voor 2022/2023, ontworpen met prachtige details die de kwaliteit, functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht verbeteren. Deze C-dwarsfluit is echt verguld en voorzien van een E-mechaniek en voorgekrompen G, welke bijdragen aan de uitstekende geluidsproductie. De handgesmede kleppen vormen een bewijs van de vakmanschap die in deze fluit is gestopt. Het wordt geleverd met een luxe zwarte gig-bag inclusief een zilveren verzorgingsdoek, wat zorgt voor gemakkelijk transport en onderhoud. Na afloop van de garantie biedt het merk onderhoud en reparaties onder zeer gunstige voorwaarden, als onderdeel van hun serviceprogramma, wat nog meer zekerheid geeft voor jouw investering.

 • Voordeel 1: De dwarsfluit is tuning in C met een E-mechaniek en een voorgekrompen G, wat inhoudt dat je de mogelijkheid hebt om een breed scala aan muziekstukken te spelen, wat bijdraagt aan je veelzijdigheid als muzikant.
 • Voordeel 2: Je geniet van een nieuw en herzien model voor 2022/2023, wat betekent dat je met een up-to-date en verbeterd instrument speelt. Dit kan garant staan voor betere prestaties en een verbeterde speelervaring.
 • Voordeel 3: De handgesmede kleppen zijn een onderscheidende kwaliteitsfactor. Dit specifieke vakmanschap zorgt voor een duurzaam en mogelijk beter geluidsproductie, waardoor je muziek een extra dimensie krijgt.
 • Voordeel 4: De hoge kwaliteit van de luxe gig-bag, inclusief een verzorgingsdoek van zilver, biedt optimale bescherming en gemak voor onderhoud. Zo wordt je fluit veilig bewaard, waardoor de levensduur wordt verlengd.
 • Voordeel 5: Na de garantieperiode kun je profiteren van onderhoud en reparaties tegen topvoorwaarden binnen het kader van het serviceprogramma. Dit zorgt ervoor dat je fluit altijd in optimale conditie is, waardoor je muziek altijd op zijn best klinkt.
 • Op basis van de informatie die in de productbeschrijving is gegeven, is het moeilijk om specifieke nadelen te identificeren voor de Dwarsfluit van het merk SYMPHONIE WESTERWALD. Desondanks, hier zijn enkele punten die beschouwd kunnen worden, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.
 • Nadeel 1: Het 2022/2023 nieuwe herziene model zou ongunstig kunnen zijn als je gewend bent aan een oudere versie van deze dwarsfluit of als je de voorkeur geeft aan het klassieke design en speelgevoel.
 • Nadeel 2: De echt vergulde C-dwarsfluit suggereert dat deze een hoge glans kan hebben, die voor sommige spelers misschien te glanzend of reflecterend kan zijn, vooral in fel licht of buitenomstandigheden.
 • Nadeel 3: De E-mechaniek en voorgekrompen G-configuratie kan enige tijd vergen om aan gewend te raken, vooral als je een beginner bent of overstapt van een ander type dwarsfluit.
 • Nadeel 4: Hoewel de zwarte luxe gig-bag inclusief zilveren verzorgingsdoek merkbaar bovenaards is, kan deze wellicht wat zwaar of lastig te hanteren zijn, waardoor deze minder draagbaar is.
 • Nadeel 5: Het feit dat de kleppen handgesmeed zijn, kan betekenen dat er kleine variaties in het product kunnen voorkomen, wat op zijn beurt kan resulteren in een onevenwichtig geluid of ongemak tijdens het spelen, afhankelijk van de individuele smeden.

Onze favoriet #9

N/A Dwarsfluit

N/A Dwarsfluit

Waarom we het gekozen hebben

Deze N/A dwarsfluit is kunstig ontworpen met een Split-E-mechanisme dat een grotere stabiliteit en verbeterde middentoon voor de hoge E biedt. Het open-gatenontwerp biedt een heldere, snelle respons en laat je toe de toetsen gedeeltelijk te bedekken voor preciezere intonatie. Bovendien verhoogt het B-voetgewricht het bereik tot de lage B en geeft het een diepere toon. Het opvallende gepolijste oppervlak en de glanzende uitstraling vullen de esthetiek aan, terwijl de flexibele knoppen en eenvoudige bediening een langdurig gebruik garanderen. Met de luchtdichte constructie en het sleutelontwerp krijg je een rijke toon en ongeëvenaarde toonhoogtestabiliteit. Deze fluit is ideaal voor dagelijks oefenen en optredens, dankzij het comfortabel gevoel dat het biedt.

 • Voordeel 1: De split-E-mechanisme in de dwarsfluit zorgt voor een verhoogde stabiliteit en verbetert de klank van de middentoon voor hoge E. Dit betekent dat je niet alleen met meer precisie kunt spelen, maar ook een rijker en voller geluid krijgt.
 • Voordeel 2: De open gaatjes in het ontwerp zorgen voor een snellere, duidelijkere respons. Hierdoor kun je gedeeltelijk de toetsen bedekken, wat leidt tot nauwkeurigere intonatie. Dit is ideaal als je een zeer precies en zuiver geluid wilt creëren.
 • Voordeel 3: Het B-voetgewricht maakt een uitbreiding van het bereik van de fluit tot de lage B mogelijk en geeft het instrument een donkerdere toon. Dit betekent dat je meer tonale mogelijkheden hebt en dat het instrument als geheel veelzijdiger is.
 • Voordeel 4: Het goed gepolijste oppervlak en de glanzende uitstraling zorgen ervoor dat je fluit er altijd perfect uitziet. De flexibele knoppen en eenvoudige bediening zorgen bovendien voor een langere levensduur.
 • Voordeel 5: De fluit is absoluut luchtdicht en dit draagt bij aan een rijkere toon. Dat, in combinatie met het sleutelontwerp, levert je een ongeëvenaarde toonhoogtestabiliteit en comfortabele speelervaring op. Ideaal voor zowel dagelijkse oefensessies als professionele optredens.
 • Op basis van de aangegeven productbeschrijving zijn er niet veel specifieke nadelen te vinden. Dit komt omdat de gegeven beschrijving veel positieve aspecten van de fluit benadrukt. Er wordt niets negatiefs genoemd over dit specifieke merk of model. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren of ervaringen kunnen aspecten die hier als positief worden gepresenteerd, echter als negatief worden ervaren door sommige gebruikers. Daarom zijn hier vijf mogelijke nadelen op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Het ontwerp met open gaten kan voor beginners te uitdagend zijn. Voor degenen die nieuw zijn in het bespelen van de dwarsfluit, kan het lastig zijn om correct met dit ontwerp om te gaan en de juiste vingerplaatsing te leren.
 • Nadeel 2: Het B-voetgewricht dat het bereik naar de lage B uitbreidt en een donkerdere toon geeft, kan te geavanceerd zijn voor beginners. Zij hebben mogelijk moeite om dit bereik te beheersen en het gewenste geluid te produceren.
 • Nadeel 3: Een perfect gepolijste en glanzende fluit kan lastig zijn om te onderhouden. Het vereist reguliere schoonmaak en zorg om te voorkomen dat het zijn glans verliest.
 • Nadeel 4: Hoewel de fluit luchtdicht is en beweert een rijkere klank te hebben, is dit iets subjectiefs en kan dit niet bij iedere speler passen. Sommige muzikanten kunnen de voorkeur geven aan een lichtere, minder ‘rijke’ klank.
 • Nadeel 5: Het sleutelontwerp dat zorgt voor een ongeëvenaarde toonhoogtestabiliteit en een comfortabel gevoel kan een persoonlijke voorkeur zijn. Niet alle spelers kunnen dit comfortabel vinden, vooral als zij gewend zijn aan een ander sleutelontwerp. Deze fluit kan daarom niet iedereen passen.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van verschillende dwarsfluiten, is het duidelijk dat de kwaliteit kan variëren. Toch raden we je aan, als je echt wilt investeren in je muzikale carrière, om niet zuinig te doen op je instrument. De top 10 van beste dwarsfluiten in deze test bieden uitstekende klankkwaliteit, duurzaamheid en speelcomfort. Welke je ook kiest, onthoud dat jouw vaardigheid en toewijding als musicus de grootste invloed hebben op je muziek. Blijf dus oefenen en laat jouw dwarsfluit je muzikale reis verrijken.

Inhoudsopgave