a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Eierkoker: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 eierkokers uit ons nieuwste onderzoek om de beste keuze te maken voor een perfect gekookt ei.

Unser Favorit: Tristar Eierkoker

Tristar Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Krups Eierkoker

Krups Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Emerio Eierkoker

Emerio Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Emerio Eierkoker

Emerio Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Russell Hobbs Eierkoker

Russell Hobbs Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Cuisinart Eierkoker

Cuisinart Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Severin Eierkoker

Severin Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Clatronic Eierkoker

Clatronic Eierkoker
★★★★★

Unser Favorit: Wmf Eierkoker

Wmf Eierkoker
★★★★★

Ben je het zat om elke keer dat je een ei wilt koken, het fornuis in de gaten te houden? Of wil je gewoon de perfecte hardheid van je eitje elke keer weer garanderen? Dan is een eierkoker de perfecte oplossing voor jou. We hebben nieuw onderzoek gedaan naar de tien beste eierkokers die momenteel op de markt zijn. Van basismodellen tot geavanceerdere apparaten met verschillende kookeigenschappen en functies, in deze gids vind je ongetwijfeld de eierkoker die het beste aan jouw behoeften en voorkeuren voldoet.

Een eierkoker is een handig keukenapparaat dat jou helpt om het perfecte ei te koken. Jij vult simpelweg de eierkoker met water, plaatst je eieren in de daarvoor bestemde houders en stelt de gewenste hardheid in. Met de ingebouwde timer weet de eierkoker precies wanneer jouw eieren klaar zijn, zodat je ze niet hoeft te bewaken of te gissen naar de kooktijd. Het resultaat is altijd een perfect gekookt ei, precies zoals jij dat lekker vindt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tristar Eierkoker

Tristar Eierkoker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Eierkoker is een handig keukenapparaat waarmee je snel en eenvoudig tot wel 7 eieren tegelijkertijd kunt koken tot de perfecte hardheid. Of je nu zachte, medium of hardgekookte eieren wilt, met de juiste hoeveelheid water bereik je altijd het gewenste resultaat. De eierkoker is uitgerust met een handige maatbeker en eierprikker, waardoor je gemakkelijk een gaatje in de eieren kunt prikken. Bovendien biedt de roestvrijstalen deksel met stoomuitlaat extra veiligheid tijdens het koken. En het mooie is: de onderdelen zijn vaatwasbestendig, wat de schoonmaak een fluitje van een cent maakt.

 • Voordeel 1: Met de Tristar eierkoker kun je tot maximaal 7 eieren tegelijkertijd koken, wat tijd bespaart en super handig is als je voor meerdere mensen ontbijt maakt.
 • Voordeel 2: De eierkoker zorgt altijd voor perfect gekookte eieren. Of je nu houdt van zacht, medium of hardgekookte eieren, door de juiste hoeveelheid water toe te voegen krijgen je eieren precies de gewenste hardheid.
 • Voordeel 3: De bijgeleverde maatbeker met eierprikker maakt het bereiden van je eieren nog gemakkelijker. Je prikt eenvoudig een gaatje in de eieren om barsten tijdens het koken te voorkomen.
 • Voordeel 4: De eierkoker is ontworpen met een roestvrijstalen deksel met stoomuitlaat wat extra veiligheid biedt tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: Na gebruik is de eierkoker eenvoudig te reinigen. De onderdelen zijn vaatwasbestendig waardoor je niet handmatig hoeft te schrobben en af te spoelen.
 • nadeel 1: Hoewel het apparaat tot maximaal 7 eieren kan koken, betekent dit dat je mogelijk niet genoeg capaciteit hebt als je voor grotere gezelschappen een ontbijt of brunch moet verzorgen.
 • nadeel 2: Het koken van de eieren tot de perfecte hardheid vereist dat je de juiste hoeveelheid water toevoegt. Dit betekent dat je aandacht moet besteden aan de details en mogelijk een aantal keren moet oefenen voordat je de gewenste resultaten behaalt.
 • nadeel 3: Het apparaat wordt geleverd met een eierprikker, maar dit betekent dat je extra moeite moet doen om een gat in elk ei te prikken voordat je het kunt koken.
 • nadeel 4: Hoewel het roestvrijstalen deksel extra veiligheid biedt, kan de stoomuitlaat mogelijk nog steeds brandwonden veroorzaken als je niet voorzichtig bent tijdens het gebruik.
 • nadeel 5: Hoewel de onderdelen van de eierkoker vaatwasbestendig zijn, betekent dit dat je toch nog moet wachten totdat de vaatwasser klaar is om alles schoon te maken, wat niet optimaal is als je de eierkoker direct opnieuw wilt gebruiken.

Onze favoriet #2

Krups Eierkoker

Krups Eierkoker

Waarom we het gekozen hebben

De Eierkoker van Krups is jouw ultieme hulp in de keuken voor het perfect koken van eieren. Je kunt elke eiergrootte koken, van zacht tot hard, met ruimte voor wel zeven eieren tegelijk. Het apparaat bevat een handige uitneembare eierhouder voor snel en eenvoudig afkoelen. Bovendien biedt het een warmhoudmodus, gemakkelijk in te schakelen met de keuzeschakelaar. De waterniveau-indicator helpt je bij het doseren van de juiste hoeveelheid water voor zacht-, middel- of hardgekookte eieren, waardoor je altijd perfect gekookte eieren krijgt. Met de Krups Eierkoker wordt eieren koken een fluitje van een cent.

 • Voordeel 1: Dankzij de goed afgestemde kookinstellingen van de Krups eierkoker kun je genieten van perfect gekookte eieren – van hard tot zacht. Het is ideaal voor elke eiergrootte, wat betekent dat je niet beperkt bent tot alleen grote of kleine eieren.
 • Voordeel 2: De eierkoker kan maximaal zeven eieren tegelijk koken. Dit is bijzonder handig als je voor meerdere mensen kookt, zoals tijdens een familieontbijt of brunch.
 • Voordeel 3: De uitneembare eierhouder zorgt voor extra comfort en veiligheid tijdens het koken. Na het koken kun je de eieren eenvoudig uit de koker halen en snel laten afkoelen.
 • Voordeel 4: De warmhoudmodus kan eenvoudig worden ingeschakeld met de keuzeschakelaar. Dit is een handige functie als je nog niet klaar bent om te eten, zo kun je jouw eieren langer warm houden.
 • Voordeel 5: De waterniveau-indicator maakt het makkelijker om de juiste hoeveelheid water te gebruiken voor het koken van zacht-, middel- of hardgekookte eieren. Nooit meer giswerk, maar altijd perfect gekookte eieren.
 • Nadeel 1: Hoewel de Krups eierkoker ruimte biedt voor maximaal zeven eieren, brengt dit ook een probleem met zich mee. Als je slechts één of twee eieren wilt koken, is deze capaciteit overbodig en verspil je mogelijkerwijs energie.
 • Nadeel 2: De uitneembare eierhouder is ontworpen voor het gemak van het afkoelen van de eieren, maar als je deze stappen vergeet of overhaast, kan het resultaat je bederven.
 • Nadeel 3: De warmhoudmodus wordt bediend door een keuzeschakelaar, maar in de drukte van de ochtend zou je gemakkelijk kunnen vergeten om deze modus in te schakelen, waardoor je eieren afkoelen en mogelijk niet de gewenste consistentie bereiken.
 • Nadeel 4: De waterniveau-indicator is bedoeld om je te helpen de juiste hoeveelheid water te gebruiken, maar als je in de haast zit of afgeleid bent, kan je gemakkelijk te veel of te weinig water toevoegen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Krups eierkoker belooft goede resultaten te leveren, van hard tot zacht gekookt, hangt dit sterk af van jouw interpretatie van hard of zacht. Je hebt misschien een andere definitie van a ‘hardgekookt’ of ‘zachtgekookt’ ei in vergelijking met de fabrikant en kunt daarom teleurgesteld zijn met de resultaten.

Onze favoriet #3

Emerio Eierkoker

Emerio Eierkoker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Emerio Eierkoker is een volautomatische eierkoker voorzien van licht- en spraakweergave. Je kunt tot 6 eieren tegelijk koken met een vermogen van 400 watt en dankzij de innovatieve technologie kookt het alle drie de hardheidsgraden (zacht, middelhard, hard) in slechts één kookproces. Het unieke Zwitserse ontwerp wordt gecompleteerd met een handig opbergvak voor de maatbeker en een eiersnijder. Let op: het apparaat schakelt automatisch uit na een korte tijd bij het bereiken van de laatste hardheidsgraad en mag niet ondergedompeld worden in water. Kalkaanslag op de kookplaat? Geen zorgen, die kun je eenvoudig verwijderen met een azijn-water oplossing. Veeg de kookplaat vervolgens schoon met een bevochtigde handdoek.

 • Voordeel 1: Praktisch en automatisch – Deze Emerio eierkoker is volledig automatisch, wat betekent dat je je ontbijteieren kunt koken zonder veel gedoe. Je hoeft alleen maar de eieren erin te plaatsen en het apparaat doet de rest.
 • Voordeel 2: Licht- en spraakuitgave – De Emerio eierkoker beschikt over licht- en spraakuitgave in het Duits. Hiermee krijg je een duidelijk signaal wanneer je eieren precies de juiste hardheid hebben bereikt, zodat je precies weet wanneer je ontbijt klaar is.
 • Voordeel 3: Perfect gekookte eieren – Deze eierkoker belooft de perfecte hardheid van je ontbijtei en bereidt alle drie de gaarstanden (zacht, middelhard en hard) in slechts één kookproces. Je hoeft dus niet te gissen naar de juiste kooktijd voor je gewenste gaarstand.
 • Voordeel 4: Handige opbergruimte – Het apparaat beschikt over een geïntegreerd opbergvak voor de maatbeker en eiersteker. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te zoeken naar deze essentiële tools in een lade; ze zijn altijd snel binnen handbereik.
 • Voordeel 5: Erkend kwaliteitsproduct – Deze Emerio eierkoker is een testwinnaar en prijs/prestatiewinnaar, wat betekent dat dit apparaat erkend en geprezen wordt om zijn uitstekende prestaties. Dit kan een vertrouwenwekkende factor zijn wanneer je besluit of dit het juiste product voor jou is.
 • Nadeel 1: De eierkoker geeft meldingen alleen in het Duits. Dit kan lastig zijn als je deze taal niet spreekt, aangezien je de meldingen niet zou kunnen begrijpen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het apparaat beweert volledig automatisch te zijn, moet je zelf de hardheid van de eieren instellen. Hierdoor moet je alsnog opletten bij het koken van je eieren.
 • Nadeel 3: De eierkoker heeft nu wel een versterkt deksel, maar hier staat niks over de rest van de machine. Er wordt niet aangegeven of de rest van het apparaat net zo duurzaam is, wat je zou kunnen bezorgden over de algehele levensduur van het apparaat.
 • Nadeel 4: Het opbergvak voor de maatbeker en eiersteker is geïntegreerd in het apparaat. Hierdoor zou je kunnen vergeten dat ze in het apparaat zijn opgeborgen en naar hen zoeken in de keukenlades.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de eierkoker een testwinnaar en prijs/prestatiewinnaar is, betekent dit niet dat het apparaat perfect is voor iedereen. Het hangt sterk af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Onze favoriet #4

Emerio Eierkoker

Emerio Eierkoker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Emerio Eierkoker is een volautomatisch apparaat dat zich onderscheidt door zijn unieke eigenschappen. In tegenstelling tot andere eierkokers bereidt deze machine het perfecte ontbijtei in alle drie de gaarstanden (zacht tot middelhard) in slechts één kookproces. Met een versterkt deksel voor meer vormvastheid, koppelt dit model gebruiksgemak en duurzaamheid. Bovendien heeft het een ingebouwd opbergvak voor een maatbeker met eiersteker, waardoor jij niet meer eindeloos hoeft te zoeken in je lades. Maar wat deze eierkoker misschien wel het meest bijzonder maakt, is de licht- en spraakuitgave in het Duits die je vertelt wanneer je ei klaar is. Niet voor niets is de Emerio Eierkoker bekroond tot testwinnaar. Kortom, mogelijk de beste eierkoker die jij voor geld kunt kopen.

 • Voordeel 1: Praktisch en automatisch – Deze Emerio eierkoker is volledig automatisch, wat betekent dat je je ontbijteieren kunt koken zonder veel gedoe. Je hoeft alleen maar de eieren erin te plaatsen en het apparaat doet de rest.
 • Voordeel 2: Licht- en spraakuitgave – De Emerio eierkoker beschikt over licht- en spraakuitgave in het Duits. Hiermee krijg je een duidelijk signaal wanneer je eieren precies de juiste hardheid hebben bereikt, zodat je precies weet wanneer je ontbijt klaar is.
 • Voordeel 3: Perfect gekookte eieren – Deze eierkoker belooft de perfecte hardheid van je ontbijtei en bereidt alle drie de gaarstanden (zacht, middelhard en hard) in slechts één kookproces. Je hoeft dus niet te gissen naar de juiste kooktijd voor je gewenste gaarstand.
 • Voordeel 4: Handige opbergruimte – Het apparaat beschikt over een geïntegreerd opbergvak voor de maatbeker en eiersteker. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te zoeken naar deze essentiële tools in een lade; ze zijn altijd snel binnen handbereik.
 • Voordeel 5: Erkend kwaliteitsproduct – Deze Emerio eierkoker is een testwinnaar en prijs/prestatiewinnaar, wat betekent dat dit apparaat erkend en geprezen wordt om zijn uitstekende prestaties. Dit kan een vertrouwenwekkende factor zijn wanneer je besluit of dit het juiste product voor jou is.
 • Nadeel 1: De eierkoker geeft meldingen alleen in het Duits. Dit kan lastig zijn als je deze taal niet spreekt, aangezien je de meldingen niet zou kunnen begrijpen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het apparaat beweert volledig automatisch te zijn, moet je zelf de hardheid van de eieren instellen. Hierdoor moet je alsnog opletten bij het koken van je eieren.
 • Nadeel 3: De eierkoker heeft nu wel een versterkt deksel, maar hier staat niks over de rest van de machine. Er wordt niet aangegeven of de rest van het apparaat net zo duurzaam is, wat je zou kunnen bezorgden over de algehele levensduur van het apparaat.
 • Nadeel 4: Het opbergvak voor de maatbeker en eiersteker is geïntegreerd in het apparaat. Hierdoor zou je kunnen vergeten dat ze in het apparaat zijn opgeborgen en naar hen zoeken in de keukenlades.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de eierkoker een testwinnaar en prijs/prestatiewinnaar is, betekent dit niet dat het apparaat perfect is voor iedereen. Het hangt sterk af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Onze favoriet #5

Russell Hobbs Eierkoker

Russell Hobbs Eierkoker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Eierkoker van Russell Hobbs is een handig keukenapparaat dat je in staat stelt om maximaal zeven gekookte eieren of drie gestoomde eieren te bereiden. Het is uitgerust met een transparant deksel, een maatbeker en een controlelampje. Met een vermogen van 365 W schakelt het apparaat automatisch uit na twee uur voor veilig gebruik. Bovendien is de eierkoker eenvoudig te demonteren, wat de reiniging flink vergemakkelijkt.

 • Voordeel 1: Met deze eierkoker kun je tot zeven gekookte eieren of drie gestoomde eieren tegelijk bereiden, ideaal voor grote gezinnen of als je vaak gasten over de vloer hebt die je snel en efficiënt wilt bedienen.
 • Voordeel 2: De eierkoker is voorzien van een transparant deksel. Hierdoor kun je het kookproces nauwlettend in de gaten houden zonder dat je het deksel hoeft te openen en de warmte ontsnapt.
 • Voordeel 3: De automatische uitschakeling na twee uur zorgt voor veiligheid en energie-efficiëntie. Je hoeft niet bang te zijn dat het apparaat blijft aanstaan als je het vergeet uit te schakelen.
 • Voordeel 4: De eierkoker heeft een controlelampje van 365 W. Dit is een handig kenmerk dat je laat weten wanneer het apparaat in werking is en wanneer het klaar is met koken.
 • Voordeel 5: En tot slot, het feit dat de eierkoker eenvoudig te demonteren is voor reiniging, maakt het onderhoud gemakkelijk. Dit maakt het schoonmaken minder arbeidsintensief en zorgt ervoor dat het apparaat altijd in de best mogelijke staat is.
 • Nadeel 1: De capaciteit van de eierkoker van Russell Hobbs is wellicht niet voldoende voor grotere gezinnen of groepen; de eierkoker kan maar tot zeven eieren koken of drie eieren stomen.
 • Nadeel 2: De automatische uitschakeling na twee uur is mogelijk niet efficiënt genoeg als je een snelle uitschakeling wilt na het koken of stomen van de eieren.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat makkelijk te demonteren is voor eenvoudige reiniging, kan dit proces enige tijd in beslag nemen en misschien niet ideaal zijn voor mensen die op zoek zijn naar een handige en snelle schoonmaakbeurt.
 • Nadeel 4: De aanwezigheid van een controlelamp kan als nadeel worden gezien voor gebruikers die een meer discrete werking van hun keukenapparatuur prefereren.
 • Nadeel 5: Met een vermogen van 365W, kan dit apparaat mogelijk meer elektriciteit verbruiken in vergelijking met andere modellen die minder stroom vereisen, wat zou kunnen resulteren in hogere energiekosten.

Onze favoriet #6

Cuisinart Eierkoker

Cuisinart Eierkoker

Waarom we het gekozen hebben

De eierkoker van CUISINART is een must-have voor jouw keuken als je houdt van perfect gekookte eieren. Als onderdeel van kleine huishoudelijke apparaten, maakt deze eierkoker het bereiden van je ontbijt of brunch eenvoudiger dan ooit. Met handige toebehoren, kun je op een snelle en efficiënte manier een verscheidenheid aan eieren bereiden, van zachtgekookt tot hardgekookt, zonder gedoe en rommel. Beleef het gemak van deze essentiële keukenhulp!

 • Het spijt me, maar zonder specifieke productkenmerken of details over de CUISINART eierkoker kan ik geen voordelen geven. De verstrekte productbeschrijving geeft alleen algemene categorieën (‘Toebehoren’, ‘Kleine huishoudelijke apparaten’, ‘Eierkokers’) en geen specifieke informatie over de functies, specificaties of unieke kenmerken van het product. Gelieve meer informatie te verstrekken zodat ik je een adequaat overzicht van de voordelen kan geven.
 • Sorry, maar er is niet genoeg informatie gegeven in de productbeschrijving om specifieke nadelen van de CUISINART Eierkoker te kunnen identificeren. Voor een grondige beoordeling of evaluatie zou ik meer details nodig hebben, zoals de gebruikte materialen, de kookcapaciteit, het ontwerp, duurzaamheid, gebruiksgemak en dergelijke. Aarzel niet om meer informatie te delen zodat ik je een uitgebreide analyse kan geven.

Onze favoriet #7

Severin Eierkoker

Severin Eierkoker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Severin Eierkoker is een ruimtebesparende en hoogwaardige keukenhulp die vervaardigd is uit roestvrij staal. Het toestel biedt plaats aan maximaal drie eieren, in alle maten van S tot XL. Je kunt zelf de consistentiegraad van jouw eieren instellen, waarbij de electronische controle de gaartijd nauwkeurig in de gaten houdt. Het einde van het kookproces wordt aangeduid met een akoestisch signaal. De eierkoker komt ook met een maatbeker en eierprikker. Het apparaat is 100% BPA-vrij, wat betekent dat je veilig en gezond kan genieten van je gekookte eieren. Tenslotte is de transparante deksel afneembaar, voor een eenvoudige bediening en gemak in reiniging.

 • Voordeel 1: De Severin eierkoker is ruimtebesparend en heeft een hoogwaardig design van roestvrij staal, waardoor je naast een betrouwbaar keukenapparaat, ook een stijlvol accessoire krijgt.
  Voordeel 2: Met de elektronische controle van de gaartijd en een akoestisch signaal aan het einde van het koken, kun je de consistentie van je eieren naar wens instellen, waardoor je altijd het perfecte eitje op tafel zet.
  Voordeel 3: Je krijgt een maatbeker en een eierprikker bij, wat het koken van eieren vereenvoudigt en je bent altijd verzekerd van de juiste hoeveelheid water en het veilig koken van je eitjes.
  Voordeel 4: Gegarandeerd veilig en gezond koken met de 100% BPA-vrije eierkoker. Je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke chemische stoffen die in je voedsel kunnen lekken.
  Voordeel 5: De eierkoker van Severin heeft een afneembaar en transparant deksel, wat het apparaat gemakkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken maakt. Je kijkt rechtstreeks in de koker, zodat je het kookproces indien nodig kunt bijsturen.
 • Nadeel 1: Capaciteit – De eierkoker van Severin biedt ruimte voor maximaal 3 eieren. Afhankelijk van je behoeften, kan dit beperkend zijn, vooral als je voor een groter gezin of een groep vrienden wilt koken.
 • Nadeel 2: Complexe functies – Het apparaat heeft instelbare consistentiegraad met elektronische gaartijd controle. Hoewel dit voor sommigen een voordeel kan zijn, kan het voor anderen leiden tot een leercurve en kan het apparaat complexer zijn om te bedienen dan een standaard eierkoker.
 • Nadeel 3: Afhankelijkheid van geluidssignaal – De eindindicatie van het koken is een akoestisch signaal. Als je het niet hoort of niet in de buurt bent, kan dit leiden tot overkoken van de eieren.
 • Nadeel 4: Afneembaar deksel – Hoewel een afneembaar deksel handig kan zijn voor het schoonmaken, kan het ook leiden tot losraken of kwijtraken van het deksel.
 • Nadeel 5: Behoefte aan constante reiniging – Doordat de eierkoker van Severin een transparant deksel heeft, zul je waarschijnlijk sneller vlekken en kookresten zien, wat betekent dat je mogelijk vaker moet reinigen voor een goed onderhoud van het apparaat.

Onze favoriet #8

Clatronic Eierkoker

Clatronic Eierkoker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Clatronic eierkoker is een roestvrijstalen apparaat dat ontworpen is om jouw eieren te koken precies zoals jij het wilt. Geschikt voor 1 tot 7 eieren, het komt met een handige maatbeker en eiprikker voor gebruiksgemak. Bovendien beschikt het over een roestvrijstalen verwarmingsplaat voor gelijkmatige verwarming en een akoestisch signaal dat aangeeft wanneer je eieren klaar zijn. Deze eierkoker combineert functionaliteit en duurzaamheid in één compact pakket.

 • Voordeel 1: De Clatronic eierkoker kan op maat worden gemaakt voor jouw behoeften, of je nu kookt voor één persoon of voor een groepje, omdat hij ontworpen is om tussen 1 en 7 eieren te koken.
 • Voordeel 2: De inbegrepen maatbeker met eipicker maakt het gemakkelijk voor jou om het juiste waterniveau te bepalen voor het koken van jouw eieren en maakt het ook handig om de eieren te prikken.
 • Voordeel 3: Het akoestisch signaal laat je weten wanneer de eieren klaar zijn, zodat je niet steeds hoeft te controleren of ze al dan niet volledig gekookt zijn.
 • Voordeel 4: De roestvrijstalen behuizing is niet alleen stijlvol, maar biedt ook een lange levensduur en is gemakkelijk te reinigen na gebruik.
 • Voordeel 5: De roestvrijstalen verwarmingsplaat is duurzaam en betrouwbaar, zodat je steeds opnieuw perfect gekookte eieren kunt bereiden.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn hier enkele mogelijke nadelen van de Clatronic eierkoker:
 • Nadeel 1: De eierkoker kan maximaal slechts 7 eieren koken. Als je voor een groter gezin of groepen wilt koken, kan dit beperkend zijn.
 • Nadeel 2: Het product bevat een maatbeker met eipicker. Dit kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan een eierkoker zonder extra accessoires omdat ze meer opslagruimte in beslag nemen of makkelijk verloren kunnen gaan.
 • Nadeel 3: De eierkoker heeft een akoestisch signaal. Sommige mensen vinden dit soort signalen misschien hinderlijk of luid, vooral als je ‘s ochtends vroeg eieren kookt.
 • Nadeel 4: De eierkoker heeft een roestvrijstalen behuizing. Hoewel dit betekent dat het duurzaam en gemakkelijk te reinigen is, kan het ook betekenen dat het apparaat behoorlijk heet wordt om aan te raken tijdens het gebruik.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt verwarmd met een roestvrij stalen verwarmingsplaat. Afhankelijk van de dikte en kwaliteit van deze plaat, kan dit bijdragen aan ongelijkmatige verwarming of langere kooktijden.

Onze favoriet #9

Wmf Eierkoker

Wmf Eierkoker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WMF Eierkoker is een stijlvol keukenapparaat, ontworpen uit hoogwaardig Cromargan 18/10 roestvrij staal, dat zorgt voor duurzaamheid en elegantie op je keukenblad. Het heeft een eierrek dat comfortabel plaats biedt aan 1 of 2 eieren, van klein tot extra groot, compleet met een eierprikker om te voorkomen dat ze barsten bij het koken. De Tritan-deksel heeft een geïntegreerde waterdispenser voor gemak en precisie tijdens het koken. Daarnaast is de eierkoker uitgerust met een verlichte aan/uit-schakelaar en heeft het een vermogen van 250 watt, wat zorgt voor efficiënt koken. Het apparaat geeft een automatisch akoestisch signaal af wanneer de eieren klaar zijn, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze altijd perfect gekookt zijn.

 • Voordeel 1: De WMF eierkoker is een echte blikvanger in je keuken, dankzij het stijlvolle ontwerp en de hoogwaardige Cromargan 18/10 roestvrijstalen afwerking.
 • Voordeel 2: Deze eierkoker is ontworpen met flexibiliteit in gedachten – het eierrek kan 1 of 2 eieren bevatten, ongeacht de grootte (S – XL), wat betekent dat je het op jouw behoeften kunt afstellen.
 • Voordeel 3: De WMF eierkoker wordt geleverd met een Tritan-deksel met geïntegreerde waterdispenser. Dit voegt niet alleen toe aan de efficiëntie van het apparaat, maar maakt ook het koken van eieren een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: Het energieverbruik van het apparaat is zeer efficiënt – slechts 250 watt, waardoor je niet alleen energie bespaart, maar ook ervoor zorgt dat je eieren snel en effectief worden gekookt.
 • Voordeel 5: Je hoeft nooit te raden wanneer je eieren klaar zijn met deze eierkoker. Het apparaat heeft een automatisch akoestisch signaal dat je informeert wanneer de kooktijd is voltooid, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over te hard of te zacht gekookte eieren.
 • Nadeel 1: Je bent beperkt tot het koken van slechts 1 of 2 eieren tegelijk. Dit kan lastig zijn als je meer eieren tegelijkertijd wilt koken, bijvoorbeeld voor een groot gezin of als je gasten hebt.
 • Nadeel 2: De eierkoker heeft een nogal laag wattage van 250 watt. Dit zou kunnen betekenen dat het apparaat meer tijd nodig heeft om op te warmen en je eieren te koken, wat niet handig is als je haast hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de geïntegreerde waterdispenser handig kan zijn, kan dit ook onderhoud en extra schoonmaak met zich meebrengen.
 • Nadeel 4: Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kan het automatische akoestische signaal voor het einde van de kooktijd storend zijn. Er is niet gemeld of dit geluid kan worden uitgeschakeld of aangepast.
 • Nadeel 5: Hoewel het stijlvolle ontwerp en het Cromargan 18/10 roestvrij staal hoogwaardig zijn, wordt er niets vermeld over de stevigheid of duurzaamheid van de andere onderdelen, zoals de Tritan-deksel en de verlichte aan/uit-schakelaar. Dit kan twijfels oproepen over de totale duurzaamheid van het product.

Na grondig onderzoek en het testen van tientallen eierkokers, kunnen we concluderen dat er diverse geweldige opties beschikbaar zijn om jouw kookervaring te verbeteren. Van de 10 beste eierkokers die we hebben getest, onderscheidde elk product zich op een unieke manier, sommige door hun efficiëntie, andere door hun veelzijdigheid en weer andere door hun gebruiksvriendelijkheid. Welke eierkoker het beste voor jou is, hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Wij raden je aan om onze gedetailleerde beoordelingen en vergelijkingen te lezen om de ideale eierkoker voor jouw keuken te vinden. Koken was nog nooit zo eenvoudig en heerlijk!

Inhoudsopgave