a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Grasmaaier: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste elektrische grasmaaiers van het moment, zorgvuldig getest en beoordeeld voor jouw gemak.

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Wolf Garten Elektrische Grasmaaier

Wolf Garten Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Black & Decker Elektrische Grasmaaier

Black & Decker Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Flymo Elektrische Grasmaaier

Flymo Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Lawnmaster Elektrische Grasmaaier

Lawnmaster Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Elektrische Grasmaaier

Einhell Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Black+Decker Elektrische Grasmaaier

Black+Decker Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Elektrische Grasmaaier

Einhell Elektrische Grasmaaier
★★★★★

Als je op zoek bent naar de ideale metgezel om je gazon bij te houden, dan is een elektrische grasmaaier precies wat je nodig hebt. Geen zorgen meer over de brandstof of de uitstoot – met de beste elektrische grasmaaiers uit onze test, wordt gazononderhoud een fluitje van een cent. Bovendien draag je bij aan een gezonder milieu. We hebben het harde werk al voor je gedaan. Wij hebben de 10 beste elektrische grasmaaiers in de test grondig onderzocht om jou het kiezen gemakkelijker te maken. Of je nu een klein stadstuin of een groot landelijk grasland hebt, in onze selectie vind je ongetwijfeld de elektrische grasmaaier die bij je behoeften past. Dus lees verder en ontdek welke efficiënte, geluidsarme en gebruiksvriendelijke modellen aan de top komen in ons nieuwste onderzoek.

Een elektrische grasmaaier is een tuingereedschap dat je gebruikt voor het maaien van je gazon. Het werkt op elektriciteit, via een snoer of een accu, waardoor het milieuvriendelijker is dan een benzine grasmaaier. De snijhoogte kun je vaak eenvoudig aanpassen aan de conditie van je gazon en de beoogde lengte van het gras. Bovendien zijn elektrische grasmaaiers doorgaans lichter en stiller dan hun benzine tegenhangers, wat bijdraagt aan een aangename gebruikservaring. Met een elektrische grasmaaier houd jij je gazon dus efficiënt en comfortabel op de perfecte lengte.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Elektrische Grasmaaier ARM 3200 is een krachtige allround grasmaaier die moeiteloos elke klus aankan. Door zijn drie maaihoogte standen (20 – 40 – 60 mm) en innovatieve graskam, maai jij tot aan de rand langs muren en hekken. Met een grote grasopvangbak van 31 liter hoef je minder vaak te stoppen om deze te ledigen en dankzij de krachtige motor van 1200 W kost het maaien van zelfs hoog gras nauwelijks moeite. Deze grasmaaier is gemakkelijk te hanteren en te vervoeren, met een licht gewicht van slechts 8,5 kg. In de Amazon Editie wordt de ARM 3200 bovendien geleverd met een extra mes in een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: Je hebt met de Bosch Home and Garden grasmaaier een zeer krachtig apparaat in handen. Deze grasmaaier is uitgerust met een motor van 1200 W, waarmee zelfs hoog gras moeiteloos kan worden gemaaid.
 • Voordeel 2: Je kunt kiezen tussen drie maaihoogte standen (20 – 40 – 60 mm) om jouw gazon precies zo te maaien als jij wilt. Met de innovatieve graskam kun je helemaal tot aan de rand langs muren en hekken maaien voor een perfect resultaat.
 • Voordeel 3: Je hoeft minder vaak te stoppen met grasmaaien om de grasopvangbak te legen. De Bosch Home and Garden grasmaaier heeft namelijk een grote grasopvangbak van 31 liter, waarmee je langer door kunt gaan met maaien voordat de bak vol is.
 • Voordeel 4: De Bosch Home and Garden grasmaaier is zeer gemakkelijk te hanteren en te transporteren. Vanwege het lichte gewicht van slechts 8,5 kg, kun je de grasmaaier zonder moeite verplaatsen en opbergen.
 • Voordeel 5: Het product wordt geleverd inclusief extra mes. Mocht het originele mes slijten of beschadigen, dan heb je meteen een vervangend mes bij de hand om verder te kunnen gaan met maaien.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bosch Home and Garden elektrische grasmaaier uitgerust is met drie verschillende maaihoogte standen, kan dit in sommige situaties beperkend zijn. Je kan niet zomaar een persoonlijke voorkeur kiezen voor een andere maaihoogte die niet voorkomt in de gegeven opties.
 • Nadeel 2: De machine heeft weliswaar een innovatieve graskam om helemaal tot aan de rand langs muren en hekken te maaien, maar dit betekent niet per se dat hij precies maait op lastige hoeken. Er kan nog steeds een behoefte aan handmatig trimmen zijn voor perfecte afwerking.
 • Nadeel 3: De grote grasopvangbak van 31 liter betekent minder vaak legen, maar het kan een uitdaging zijn om deze efficient te legen zonder rommel te maken, zeker als het gras vochtig is.
 • Nadeel 4: De grasmaaier heeft een krachtige 1200W motor, echter betekent dit niet automatisch dat de maaier even efficiënt is met verschillende soorten gras of onder ongunstige maaicondities, zoals nat gras.
 • Nadeel 5: De levering van de Amazon-editie komt alleen met een extra mes en een kartonnen doos. Dit kan betekenen dat er geen extra accessoires of handige toevoegingen zijn voor meer gebruiksgemak. Je kan dus mogelijk extra kosten hebben voor accessoires als je meer functionaliteiten wilt.

Onze favoriet #2

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Elektrische Grasmaaier, model Rotak 32, is perfect voor jou als je een kleine tot middelgrote tuin hebt. Met de graskam kun je probleemloos langs muren, bloemperken en gazonranden maaien. Het lichte gewicht van slechts 6,8 kg maakt het heel gemakkelijk om de grasmaaier rond hindernissen te sturen of te vervoeren. Geen zorgen over hoog gras, want dankzij het geharde stalen mes en de krachtige 1200 watt motor, worden zelfs hoge stukken eenvoudig gemaaid. En met een grasopvangbak van 31 liter wordt alles netjes opgevangen, zodat je tuin er piekfijn bijligt.

 • Voordeel 1: De Bosch Home and Garden elektrische grasmaaier is ideaal voor kleine en middelgrote tuinen. Dit betekent dat je met dit apparaat efficiënt kunt maaien zonder dat het te omvangrijk of moeilijk te hanteren is.
 • Voordeel 2: Met de graskam snijdt de Rotak 32 probleemloos langs muren, bloemperken en gazonranden. Hierdoor krijg je een nauwkeurige maaibeurt en ziet je tuin er altijd netjes uit.
 • Voordeel 3: Deze grasmaaier is heel licht, met een gewicht van slechts 6,8 kg. Zo kan je hem gemakkelijk sturen en rond hindernissen in je tuin manouvreren. Ook kan je de grasmaaier eenvoudig vervoeren.
 • Voordeel 4: De Bosch Home and Garden grasmaaier is ook geschikt voor hoog gras. Dankzij het geharde stalen mes en de krachtige 1200 watt motor kan je zonder problemen alle soorten gras maaien.
 • Voordeel 5: De grasmaaier wordt geleverd met een grasopvangbak van 31 liter. Dit betekent dat je een flinke hoeveelheid gras kunt maaien zonder dat je de bak steeds hoeft te legen. Hierdoor wordt het maaien van je gazon nog gemakkelijker en efficiënter.
 • Nadeel 1: Hoewel de Rotak 32 ideaal wordt genoemd voor kleine en middelgrote tuinen, kan het zijn dat je de efficiëntie van deze maaier mist als je een grotere tuin hebt. De dekking en werking zijn mogelijk niet voldoende voor grotere gebieden.
 • Nadeel 2: Hoewel deze grasmaaier een gewicht heeft van slechts 6,8 kg, wat het gemakkelijk maakt om te manoeuvreren en te vervoeren, kan dit lichtgewicht ontwerp de stabiliteit en duurzaamheid van de machine in twijfel trekken, vooral bij regelmatig gebruik.
 • Nadeel 3: De Rotak 32 snijdt probleemloos langs muren, bloemperken en gazonranden dankzij de graskam. Dit betekent echter ook dat je voorzichtig moet zijn tijdens het maaien om planten of objecten rond de randen van je gazon niet te beschadigen.
 • Nadeel 4: De grasmaaier is ook geschikt voor hoog gras, maar deze functie hangt volledig af van de kracht van de 1200 watt motor. Als de motor om een of andere reden minder goed presteert, kan dit de effectiviteit van de maaier om hoog gras te maaien verminderen.
 • Nadeel 5: De grasmaaier wordt geleverd met een grasopvangbak van 31 liter. Afhankelijk van de grootte van je gazon, zou je deze misschien vaker moeten legen, wat een extra taak kan zijn tijdens het maaien.

Onze favoriet #3

Wolf Garten Elektrische Grasmaaier

Wolf Garten Elektrische Grasmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Grasmaaier van het merk WOLF Garten is een efficiënte oplossing voor jouw tuinonderhoud. Ontworpen voor gazons tot 150 vierkante meter, heeft de machine een maaibreedte van 32 cm en draait op een 230-volt motor met 1.000 watt en 3.260 omwentelingen per minuut. Ondanks deze kracht, weegt het toestel maar 12 kg, waardoor het makkelijk te manoeuvreren is. Bovendien komt het met een ruime opvangzak van 30 liter, zodat je minder vaak hoeft te stoppen om het te legen.

 • Voordeel 1: Ideaal voor kleine tuinen – Dankzij de 1.000 W en een maaibreedte van 32 cm is deze elektrische grasmaaier van BLACK & DECKER perfect geschikt voor kleinere gazons.
 • Voordeel 2: Instelbare maaihoogte – Met de 3-voudige axiale maaihoogte-instelling kun je de hoogte aanpassen op 20, 40, of 60 mm, afhankelijk van jouw voorkeur en gazonconditie.
 • Voordeel 3: Efficiënte grasopvangbak -De geoptimaliseerde 35 l grasopvangbak is voorzien van een handige niveau-indicator. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan het legen, aangezien je precies weet wanneer het tijd is om de bak te legen.
 • Voordeel 4: Compacte opslag – Dankzij de opvouwbare handgreep met vleugelmoeren kun je deze grasmaaier eenvoudig opzetten en opbergen, waardoor je waardevolle ruimte in je schuur of garage bespaart.
 • Voordeel 5: Professionele kwaliteit – BLACK & DECKER is een specialist in gereedschap voor professionals, dus je kunt ervan uitgaan dat deze grasmaaier van hoge kwaliteit en duurzaam is, ontworpen om de klus te klaren.
 • Nadeel 1: Deze BLACK & DECKER elektrische grasmaaier is voornamelijk ontworpen voor kleinere gazons. Als jij een grotere tuin hebt, zul je merken dat het langer duurt om het hele gazon te maaien vanwege de kleinere maaibreedte van 32 cm.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat een instelbare maaihoogte heeft, beschikt het slechts over drie instellingen (20/40/60 mm). Dit kan een nadeel zijn als je meer maaihoogte-opties nodig hebt voor verschillende stukken van je gazon.
 • Nadeel 3: De grasmaaier heeft een 35 liter grasopvangbak. Dit betekent dat als je tuin aan de grotere kant is voor het aanbevolen gebruik van deze maaier, je misschien vaak de opvangbak moet legen tijdens het maaien.
 • Nadeel 4: Hoewel het product een ruimtebesparende opslagfunctie heeft door middel van een opvouwbare handgreep, is het nog steeds een relatief groot apparaat om op te bergen, vooral als je beperkte opslagruimte hebt.
 • Nadeel 5: Omdat dit een elektrisch model is, moet je tijdens het maaien voortdurend verbonden zijn met een stroombron. Dit kan je bereik en bewegingsvrijheid beperken, vooral als je niet veel stopcontacten buiten hebt of als je verlengsnoeren nodig hebt.

Onze favoriet #4

Black & Decker Elektrische Grasmaaier

Black & Decker Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BLACK & DECKER Elektrische Grasmaaier is een ideale tool voor professionals die op zoek zijn naar efficiëntie en comfort in hun werk. Speciaal ontworpen voor kleinere gazons, biedt het een krachtige werking van 1000 W en een maaibreedte van 32 cm. Je kunt de maaihoogte instellen op drie verschillende niveaus (20/40/60 mm) om aan je specifieke behoeften te voldoen. Met een geoptimaliseerde grasopvangbak van 35 liter met niveau-indicator, hoef je je minder zorgen te maken over het legen van de bak. Bovendien kun je de maaier gemakkelijk opbergen dankzij de opvouwbare handgreep met vleugelmoeren, wat zorgt voor een ruimtebesparende opslag.

 • Voordeel 1: Ideaal voor kleine tuinen – Dankzij de 1.000 W en een maaibreedte van 32 cm is deze elektrische grasmaaier van BLACK & DECKER perfect geschikt voor kleinere gazons.
 • Voordeel 2: Instelbare maaihoogte – Met de 3-voudige axiale maaihoogte-instelling kun je de hoogte aanpassen op 20, 40, of 60 mm, afhankelijk van jouw voorkeur en gazonconditie.
 • Voordeel 3: Efficiënte grasopvangbak -De geoptimaliseerde 35 l grasopvangbak is voorzien van een handige niveau-indicator. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan het legen, aangezien je precies weet wanneer het tijd is om de bak te legen.
 • Voordeel 4: Compacte opslag – Dankzij de opvouwbare handgreep met vleugelmoeren kun je deze grasmaaier eenvoudig opzetten en opbergen, waardoor je waardevolle ruimte in je schuur of garage bespaart.
 • Voordeel 5: Professionele kwaliteit – BLACK & DECKER is een specialist in gereedschap voor professionals, dus je kunt ervan uitgaan dat deze grasmaaier van hoge kwaliteit en duurzaam is, ontworpen om de klus te klaren.
 • Nadeel 1: Deze BLACK & DECKER elektrische grasmaaier is voornamelijk ontworpen voor kleinere gazons. Als jij een grotere tuin hebt, zul je merken dat het langer duurt om het hele gazon te maaien vanwege de kleinere maaibreedte van 32 cm.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat een instelbare maaihoogte heeft, beschikt het slechts over drie instellingen (20/40/60 mm). Dit kan een nadeel zijn als je meer maaihoogte-opties nodig hebt voor verschillende stukken van je gazon.
 • Nadeel 3: De grasmaaier heeft een 35 liter grasopvangbak. Dit betekent dat als je tuin aan de grotere kant is voor het aanbevolen gebruik van deze maaier, je misschien vaak de opvangbak moet legen tijdens het maaien.
 • Nadeel 4: Hoewel het product een ruimtebesparende opslagfunctie heeft door middel van een opvouwbare handgreep, is het nog steeds een relatief groot apparaat om op te bergen, vooral als je beperkte opslagruimte hebt.
 • Nadeel 5: Omdat dit een elektrisch model is, moet je tijdens het maaien voortdurend verbonden zijn met een stroombron. Dit kan je bereik en bewegingsvrijheid beperken, vooral als je niet veel stopcontacten buiten hebt of als je verlengsnoeren nodig hebt.

Onze favoriet #5

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Bosch Home And Garden Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische grasmaaier van Bosch Home and Garden is een geavanceerd stuk tuingereedschap ontworpen voor de meest veeleisende taken. Het biedt een stille maaibeurt dankzij de ProSilence-technologie, wat het mogelijk maakt om met tot 75% minder lawaai te maaien. Je kunt eenvoudig de gewenste maaihoogte instellen tussen de 25 en 80 mm met slechts één druk op de knop. De grasmaaier is ook comfortabel en ergonomisch, dankzij de in hoogte verstelbare ErgoSlide-handgrepen. Bovendien beschikt het apparaat over een LeafCollect Blade, zodat je bladeren gemakkelijk kunt verzamelen, hakken en weggooien.

 • Voordeel 1: De Bosch Home and Garden elektrische grasmaaier is een geavanceerd tuingereedschap dat speciaal ontworpen is om de zwaarste taken aan te kunnen. Dit betekent dat het robuust en duurzaam is, waardoor je het met vertrouwen kunt gebruiken.
 • Voordeel 2: Deze grasmaaier heeft een ProSilence-technologie, waardoor je tuinwerk tot 75 procent stiller is. Dit betekent dat je je gazon kunt maaien zonder je buren te storen, wat zorgt voor een aangenamere tuinervaring.
 • Voordeel 3: De maaier biedt de mogelijkheid om de maaihoogte eenvoudig in te stellen. Met een druk op de knop kun je kiezen uit 7 verschillende hoogtes tussen de 25 en 80 mm. Dit zorgt voor een perfect resultaat aangepast aan je eigen voorkeuren.
 • Voordeel 4: De in hoogte verstelbare ErgoSlide-handgrepen zorgen voor een rugvriendelijke ervaring tijdens het maaien. Ongeacht je lichaamslengte, kun je altijd een gezonde werkhouding aannemen, waardoor je de kans op rugklachten vermindert.
 • Voordeel 5: Deze grasmaaier is niet alleen geweldig voor het maaien van je gazon, maar kan ook bladeren verzamelen en hakken met de LeafCollect Blade. Dit helpt je om je tuin netjes en opgeruimd te houden, en maakt je tuinwerkzaamheden nog efficiënter.
 • Nadeel 1: Gebaseerd op de productbeschrijving, lijkt de grasmaaier erg complex in gebruik met functies zoals de ProSilence-technologie en de LeafCollect Blade. Hierdoor kan het voor sommige gebruikers lastig zijn om deze functies volledig te begrijpen en optimaal te benutten.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de grasmaaier 7 verschillende standen biedt voor de maaihoogte, kan het nog steeds een uitdaging zijn voor gebruikers om de meest geschikte hoogte voor hun gazon te vinden. De kans is groot dat je even moet experimenteren voordat je de ideale stand hebt gevonden.
 • Nadeel 3: Het is niet duidelijk hoe efficiënt de LeafCollect Blade-functie werkelijk is. Het kan zijn dat deze functie niet in staat is om alle blaadjes van verschillende formaten en gewichten te verzamelen, wat kan leiden tot extra werk.
 • Nadeel 4: De Bosch elektrische grasmaaier is specifiek ontworpen om stil te maaien. Hoewel dit aantrekkelijk klinkt, kan het zijn dat dit ten koste gaat van de maaiprestaties. Dit is iets om in gedachten te houden bij het overwegen van deze grasmaaier.
 • Nadeel 5: Het product beschrijft hoe de in hoogte verstelbare ErgoSlide-handgrepen zorgen voor een gezonde werkhouding. Echter, ondanks deze verstelbaarheid, is er geen garantie dat de grasmaaier comfortabel zal zijn voor alle gebruikers, vooral voor diegenen met specifieke rug- of houdingsproblemen.

Onze favoriet #6

Flymo Elektrische Grasmaaier

Flymo Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Grasmaaier van Flymo, model Turbo Lite 250, is een uitstekende keuze voor tuinen met oneffen oppervlakken of schuine hellingen. De grasmaaier is lichtgewicht en compact en drijft op een luchtkussen voor extra gemak en eenvoudige bediening. Uitgerust met een krachtige 1400 W motor en een 25 cm snijbehuizing, kan deze grasmaaier probleemloos dicht en dik gras aan. Je kunt de snijhoogte instellen tussen 11 en 31 mm om je gazon naar wens te onderhouden. Door de duurzame metalen messen, krijg je een schone snit en een keurige afwerking. Bovendien worden de grasresten op het gras terugvallen, wat als een natuurlijke meststof fungeert. Handig is ook het inklapbare stuur, waardoor je de grasmaaier na gebruik ruimtebesparend aan de muur kunt hangen.

 • Voordeel 1: De Flymo Turbo Lite 250 is uitermate geschikt voor schuine tuinen en oneffen oppervlakken, dankzij zijn innovatieve design dat zich op een luchtkussen verplaatst. Dit maakt het manoeuvreren en bedienen van de grasmaaier uiterst handig.
 • Voordeel 2: Dankzij de krachtige 1400W motor en de 25 cm snijbehuizing, ben je perfect in staat om dicht en dik gras efficiënt te maaien. Gras maaien wordt zo een fluitje van een cent.
 • Voordeel 3: Met de 4 maaihoogtes variërend van 11 tot 31 mm heb je de vrijheid om de ideale hoogte voor jouw gazon te bepalen. Deze grasmaaier past dus aan jouw specifieke behoefte.
 • Voordeel 4: Na het gebruik van de Flymo Turbo Lite 250 blijft het gemaaide gras op het gazon liggen, waar het als een natuurlijke meststof dient. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënt maaiproces, maar verrijkt ook de gezondheid en groei van jouw gazon.
 • Voordeel 5: Wanneer de grasmaaier niet in gebruik is, kan het stuur worden ingeklapt om ruimte te besparen. Daarnaast kan de grasmaaier zelfs aan de muur worden opgehangen, waardoor hij zelfs in kleinere ruimtes gemakkelijk kan worden opgeslagen.
 • Nadeel 1: De Flymo elektrische grasmaaier laat de grasresten na het maaien terugvallen op het gazon. Dit kan een nadeel zijn als je een net en opgeruimd gazon wilt zonder zichtbare grasresten.
 • Nadeel 2: Hoewel de grasmaaier is ontworpen voor oneffen oppervlakken en schuine tuinen, kan dit betekenen dat hij minder effectief is in het maaien van vlakke, even terreinen.
 • Nadeel 3: De Turbo Lite 250 is een compacte en lichte grasmaaier. Dit kan betekenen dat hij minder robuust en duurzaam is dan zwaardere modellen – dit zou hem kwetsbaarder kunnen maken voor beschadiging.
 • Nadeel 4: Hoewel de grasmaaier 4 maaihoogtes aanbiedt, kan dit voor sommige gebruikers onvoldoende zijn. Als je specificiteit en veelzijdigheid in de hoogte-instellingen wilt, kan dit model beperkend zijn.
 • Nadeel 5: De functie om het stuur in te klappen en de grasmaaier aan de muur te hangen, hoewel ruimtebesparend, kan lastig zijn voor mensen met beperkte fysieke kracht om hem op te hangen en naar beneden te halen.

Onze favoriet #7

Lawnmaster Elektrische Grasmaaier

Lawnmaster Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LawnMaster Elektrische Grasmaaier is een krachtig tuingereedschap, aangedreven door een 1400 W motor met T-drive technologie. Deze zorgt voor een constant mes draaisnelheid, ook onder uitdagende omstandigheden zoals hoog of vochtig gras. Het apparaat is perfect voor middelgrote gazons met zijn snijbreedte van 34 cm en biedt een topprestatie met zijn koolstofstalen mes. Je hebt de optie om te kiezen uit 6 maaihoogtes, variërend van 20 mm tot 70 mm, gemakkelijk instelbaar met een centrale hendel. De grasmaaier beschikt over een dubbele functie, je kunt het gras verzamelen in een 32 liter zak voor groenafval of het versnipperd terugplaatsen op het gazon als voedingsstof met de meegeleverde mulchsteek. Voor optimaal gemak in opslag zijn de handgrepen en zak opvouwbaar, zodat de grasmaaier zelfs in kleine ruimtes past. Bovendien is het voorzien van een gepatenteerde mechanische rem voor veiligheid die het mes binnen 3 seconden na het loslaten stopt.

 • Voordeel 1: De krachtige 1400 W motor met T-drive van deze elektrische grasmaaier zorgt voor een constante snelheid van het mes, ook onder uitdagende omstandigheden. Dit betekent dat jij zelfs vochtig of hoog gras probleemloos kunt maaien.
 • Voordeel 2: Deze grasmaaier heeft een snijbreedte van 34 cm, wat het de ideale keuze maakt voor het maaien van middelgrote gazons. Je bespaart dus tijd en moeite doordat je minder stroken hoeft te maaien.
 • Voordeel 3: De LawnMaster grasmaaier is uitgerust met een mes van hoogwaardig koolstofstaal, en je hebt de keuze uit zes verschillende maaihoogtes tussen de 20 mm en 70 mm. Dit betekent dat jij in staat bent de perfecte lengte voor jouw gazon te selecteren.
 • Voordeel 4: Deze grasmaaier biedt een dubbele functionaliteit. Je kunt het gras verzamelen in een 32-liter zak, waardoor het gemakkelijk is om tuinafval te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om de meegeleverde mulchkaars te gebruiken, wat het gemaaide gras terugbrengt naar het gazon als voedingstoffen.
 • Voordeel 5: Het LawnMaster ontwerp is compact en efficiënt. De handvatten kunnen plat worden opgeborgen, terwijl de 32-liter zak op de maaier kan worden opgevouwen. Dit bespaart jou waardevolle ruimte bij het opbergen van de grasmaaier.
 • Tot slot, vergeet niet dat deze grasmaaier ook wordt geleverd met een veilige standrem die het lemmet binnen drie seconden stopt nadat je de besturingshendel hebt losgelaten. Veiligheid is tenslotte ook een belangrijk voordeel!
 • Nadeel 1: Hoewel de automatische instelling van het draaimoment handig kan zijn, kan de noodzaak om de snelheid van het mes te handhaven bij moeilijke snijomstandigheden zoals vochtig of hoog gras mogelijk leiden tot extra belasting van de motor, wat mogelijk de levensduur van de machine kan verkorten.
 • Nadeel 2: De LawnMaster Elektrische Grasmaaier is ideaal voor middelgrote gazons. Dit impliceert dat het misschien niet zo functioneel of effectief is voor kleine of grote gazons.
 • Nadeel 3: Met slechts 6 maaihoogtes tussen 20mm en 70mm, kan de Elektrische Grasmaaier van LawnMaster misschien niet voldoen aan de verschillende maaibehoeften van elke gebruiker.
 • Nadeel 4: De zak van 32 liter kan weliswaar plat worden opgevouwen voor het rijden op de grasmaaier maar met deze capaciteit kan het nodig zijn om de zak vaker te legen, vooral bij grotere tuinwerkzaamheden.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat de handgrepen plat kunnen liggen op het lichaam van de grasmaaier en dat de grasmaaier rechtop kan worden gemonteerd, vereist de opslag van de grasmaaier nog steeds voldoende ruimte. Dit kan een probleem zijn voor gebruikers met beperkte opslagruimte.

Onze favoriet #8

Einhell Elektrische Grasmaaier

Einhell Elektrische Grasmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Grasmaaier van Einhell is een krachtige en flexibele tuinmachine voor het onderhouden van je gazon. Het wordt aangedreven door een sterke Carbon motor met een hoog koppel, perfect om door zelfs het dikste gras te snijden. Met de centrale maaihoogteverstelling, die 5-traps is (25-65 mm), kun je eenvoudig de maaihoogte aanpassen voor verschillende soorten gras. Dankzij de in hoogte verstelbare en inklapbare duwboom is het ergonomisch en gemakkelijk op te bergen. Bovendien heeft de grasmaaier een geïntegreerde draaghandgreep waarmee je hem eenvoudig kunt transporteren.

 • Voordeel 1: De krachtige Carbon motor met hoog koppel zorgt voor uitmuntende maaiprestaties en kan zelfs moeilijk gras moeiteloos maaien.

  Voordeel 2: Dankzij de centrale maaihoogteverstelling, die 5-traps is (25-65 mm), kun jij de hoogte van het maaien aanpassen aan jouw wensen en de specifieke eisen van jouw gazon.

 • Voordeel 3: De in hoogte verstelbare duwboom maakt deze grasmaaier zeer ergonomisch – je kunt de maaihoogte aanpassen aan jouw lengte, wat leidt tot minder belasting van je rug tijdens het maaien.
 • Voordeel 4: De duwboom is inklapbaar dankzij snelsluitingen. Dit betekent dat je de grasmaaier gemakkelijk kunt opbergen zonder dat deze veel ruimte inneemt, waardoor je eerder klaar bent met opruimen.
 • Voordeel 5: Met de geïntegreerde draaghandgreep kun je de grasmaaier eenvoudig verplaatsen en transporteren. Dit maakt de machine gemakkelijk te hanteren en verhoogt daarmee jouw gebruiksgemak aanzienlijk.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving van de Elektrische Grasmaaier van Einhell, zijn er niet direct vijf nadelen te identificeren. Echter, ik kan je wel enkele mogelijke zorgen of overwegingen geven, die je mogelijk als nadelen kunt ervaren, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Hier zijn ze:
 • Nadeel 1: Omdat de grasmaaier elektrisch is, moet je mogelijk een verlengsnoer gebruiken, afhankelijk van hoe ver jouw tuin zich uitstrekt vanaf het dichtstbijzijnde stopcontact. Dit kan ongemakkelijk en mogelijk gevaarlijk zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de Carbon motor met hoog koppel krachtig is, kan dit soms betekenen dat de grasmaaier meer elektriciteit verbruikt. De efficiëntie van de motor is niet gespecificeerd, wat een zorg kan zijn als je bewust bent van energieverbruik.
 • Nadeel 3: De maaier heeft vijf verstelbare maaihoogten tussen 25-65 mm. Afhankelijk van jouw tuin en het soort gras dat je hebt, zijn deze instellingen misschien niet voldoende voor jou.
 • Nadeel 4: Hoewel het handig is dat de duwboom inklapbaar is, kan dit betekenen dat het minder stabiel is tijdens het gebruik. Afhankelijk van hoe stevig de snelsluitingen zijn, kan er potentieel beweging zijn tijdens het maaien, wat niet ideaal is.
 • Nadeel 5: Het feit dat er een geïntegreerde draaghandgreep aanwezig is, suggereert dat je deze grasmaaier wellicht moet tillen om hem te verplaatsen. Dit kan moeilijk zijn als je niet comfortabel bent met het tillen van zware objecten.

Onze favoriet #9

Black+Decker Elektrische Grasmaaier

Black+Decker Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Black+Decker Elektrische Grasmaaier is een krachtig en efficiënt tuingereedschap, perfect voor kleinere gazons. Met een stevige 1000 W grasmaaier, heb je een maaibreedte van 32 cm tot je beschikking, om je gras netjes op lengte te houden. Je kunt de maaite zorgvuldig aanpassen aan je vereisten met de 3-voudige axiale maaihoogteverstelling (20/40/60 mm). De grasmaaier is voorzien van een geoptimaliseerde grasopvangbak van 35 liter met niveau-indicator, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het legen van de opvangbak. Daarbij krijg je een krachtige 250 W grastrimmer met een maaibreedte van 23 cm, ideaal voor het creëren van perfecte schone gazonranden. De draadverlenging is eenvoudig met de automatische tip-functie, voor een comfortabele werkervaring.

 • Voordeel 1: De Black+Decker Elektrische Grasmaaier is ideaal voor kleinere gazons, dankzij zijn 1000W vermogen en maaibreedte van 32cm. Hierdoor kun je efficiënt maaien zonder dat de maaier te groot of te krachtig is voor jouw tuin.
 • Voordeel 2: Deze grasmaaier heeft een drievoudige axiale maaihoogteverstelling (20/40/60 mm). Dit betekent dat jij de hoogte waarop je maait kunt aanpassen, waardoor je controle kunt hebben over hoe kort of lang je gras blijft.
 • Voordeel 3: De grasmaaier beschikt over een geoptimaliseerde grasopvangbak van 35 liter met niveau-indicator. Zo ben je minder tijd kwijt aan het legen van de opvangbak en kun je in één keer doorwerken.
 • Voordeel 4: De set bevat ook een 250W eenhandsgrastrimmer met een maaibreedte van 23cm voor perfect schone gazonranden. Dit betekent dat je niet alleen het midden van je gazon kunt maaien, maar ook de zijkanten en randen voor een complete, nette afwerking.
 • Voordeel 5: De grastrimmer heeft een eenvoudige draadverlenging met automatische tip-functie. Dit zorgt voor comfortabel en gemakkelijk werken, aangezien de draad automatisch verlengt wanneer dat nodig is.
 • Nadeel 1: De Black+Decker Elektrische Grasmaaier is specifiek ontworpen voor kleinere gazons. Dit betekent dat je het mogelijk niet effectief vindt voor grotere tuinen.
 • Nadeel 2: Met een maaibreedte van 32 cm voor de grasmaaier en 23 cm voor de grastrimmer, kan het wat langer duren om je gazon te maaien en te trimmen, vooral als je een groter oppervlak hebt.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het apparaat een geoptimaliseerde grasopvangbak van 35 liter heeft, moet je deze nog steeds legen tijdens het gebruik. Dit kan een onderbreking zijn van je werk en kan soms als ongemakkelijk worden ervaren.
 • Nadeel 4: De grasmaaier biedt een 3-voudige axiale maaihoogteverstelling. Dit kan als een beperking worden gezien als je een grasmaaier nodig hebt die meer flexibiliteit biedt qua maaihoogte.
 • Nadeel 5: De grastrimmer werkt met 250 watt wat lager zou kunnen zijn dan andere modellen op de markt. Hierdoor kan de grastrimmer minder krachtig zijn bij zware trimtaken. Het kan zijn dat de trimmer niet door dikkere of hardere stukken gras kan komen en hierdoor loop je het risico om de snijdraad vaker te moeten vervangen.

Onze favoriet #10

Einhell Elektrische Grasmaaier

Einhell Elektrische Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Grasmaaier van Einhell is een praktisch tuingereedschap dat ontworpen is met het oog op efficiëntie en gebruiksgemak. Een van de handige functies is de inklapbare duwboom, die ruimtebesparend opbergen mogelijk maakt. Het apparaat is uitgerust met grote wielen die je gazon beschermen tijdens het maaien. De maaier heeft een opvangbak van 30 liter en een 3-traps enkelwiels maaihoogteverstelling voor een betere controle over het maaien. Deze maaier wordt aanbevolen voor gazons tot 300 m² en is dus ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen.

 • Voordeel 1: De inklapbare duwboom van deze Einhell elektrische grasmaaier maakt het voor jou gemakkelijk om ruimte te besparen tijdens de opslag. Het biedt een gemakkelijke en efficiënte optie om je gereedschap op te bergen wanneer het niet in gebruik is.
 • Voordeel 2: De grote wielen van deze grasmaaier zijn ontworpen om je gazon te ontzien. Dit betekent dat je je gazon kunt maaien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onnodige schade aan je gazon.
 • Voordeel 3: De grasmaaier heeft een indrukwekkende 30-liter opvangbak. Hierdoor kan je langere tijd maaien zonder de bak te hoeven legen, wat je weer tijd bespaart.

  Voordeel 4: De grasmaaier heeft een 3-traps enkelwiels maaiverstelling. Hierdoor kan je de hoogte van je maaibeurt eenvoudig aanpassen, zodat je gazon altijd de juiste lengte heeft.

 • Voordeel 5: Deze grasmaaier van Einhell is aanbevolen voor gazons tot 300 m². Daarom is het een ideale keuze als je een middelgroot gazon hebt. Deze krachtige machine zal al je behoeften behendig dekken.
 • Nadeel 1: De opvangbak van de Einhell elektrische grasmaaier is aan de kleine kant met een capaciteit van enkel 30 liter. Dit betekent dat je de bak vaker moet legen tijdens grotere maaibeurten, wat de klus kan onderbreken of vertragen.
 • Nadeel 2: Deze grasmaaier is aanbevolen voor gazons tot enkel 300 vierkante meter. Als je een grotere tuin hebt, kan dit apparaat niet voldoende zijn voor jou om de taak efficiënt en effectief uit te voeren.
 • Nadeel 3: De verstelling van de maaihoogte is beperkt tot drie trappen. Dit kan weinig flexibiliteit bieden bij het afstemmen op het specifieke groeipatroon of de gewenste hoogte van je gazon.
 • Nadeel 4: Hoewel de inklapbare duwboom helpt bij ruimtebesparend opbergen, kan het in- en uitklappen ervan extra tijd en inspanning kosten, met name als je dit vaak moet doen.
 • Nadeel 5: Ondanks de grote wielen die het gazon ontzien, kan deze grasmaaier nog steeds niet zo zacht zijn voor je gazon als handmaaiers of robotmaaiers. Het gewicht van de machine en de mechanische actie kan in bepaalde gevallen mogelijk leiden tot schade, zoals pletten van het gras of ongelijk maaien.

Na uitgebreid onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat het kiezen van de juiste elektrische grasmaaier sterk afhangt van je specifieke behoeften en de grootte van je gazon. Terwijl sommige modellen uitblinken in kracht en efficiëntie, scoren anderen hoog op het gebied van gebruiksgemak en duurzaamheid. Jouw ideale grasmaaier is degene die een goede balans weet te vinden tussen deze factoren. Gelukkig biedt onze top 10 van beste elektrische grasmaaiers een breed scala aan opties met gevarieerde functies en prijsklassen. Onthoud dat de beste grasmaaier niet altijd de duurste is, maar degene die het beste bij jouw specifieke situatie past.

Inhoudsopgave