a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Lattenbodem: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 elektrische lattenbodems die als beste uit de test zijn gekomen in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Cosyworld Elektrische Lattenbodem

Cosyworld Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Richmat Elektrische Lattenbodem

Richmat Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Cubesleep Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Cosyworld Elektrische Lattenbodem

Cosyworld Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Vidaxl Elektrische Lattenbodem

Vidaxl Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Cubesleep Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Cubesleep Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Bmm Elektrische Lattenbodem

Bmm Elektrische Lattenbodem
★★★★★

Ben jij klaar om je slaapcomfort naar een hoger niveau te tillen? Een elektrische lattenbodem kan precies zijn waar je naar op zoek bent. Met zoveel opties op de markt, kan het echter overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we bij nieuw onderzoek de top 10 elektrische lattenbodems uitgebreid getest en vergeleken. Of je nu stabiliteit, flexibiliteit of het gemak van aanpassingseigenschappen zoekt: er is een product voor iedereen! Dus lees verder en ontdek welke elektrische lattenbodem het beste aan jouw behoeften kan voldoen.

Een elektrische lattenbodem is een modern soort bedbodem, ontworpen om jou een superieure slaapervaring te bieden. Het bijzondere aan een elektrische lattenbodem is dat je met een afstandsbediening zelf de positie van het hoofd- en voeteneinde kunt aanpassen. Door de verstelbare functies kun je de lattenbodem eenvoudig naar je persoonlijke voorkeur instellen, bijvoorbeeld hoger voor het lezen of lager om te rusten. Het is de perfecte keuze als je comfort en gemak in je slaapomgeving waardeert.

Check Uit

Onze favoriet #1

Cosyworld Elektrische Lattenbodem

Cosyworld Elektrische Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische lattenbodem van COSYWORLD biedt je uitstekend comfort met zijn frame van kwaliteitsmultiplex en 28 elastische verende houten latten. Zijn gepatenteerde Octo Actuators aandrijving is TÜV-gecertificeerd en draagt een oppervlaktebelasting van 150 kg. Daarnaast zijn de hardheidszones individueel aan te passen voor elke slaaptype. Met een totale bouwhoogte van 10 cm, biedt het ultradunne frame volop opbergruimte eronder, terwijl het gemakkelijk te reinigen is, zelfs door je robotstofzuiger. Vervoeren, opbergen en opvouwen is een fluitje van een cent, dankzij de inklapbare ondervering met 2 motoren, waardoor het ook geschikt is als snel comfortbed. Je geniet van ergonomische hoofd- en voetverstelling, fluisterstille en traploze werking, terwijl je optioneel twee lattenbodems gelijktijdig kunt besturen met de dual-synchro-kabel of een app. Het komt gebruiksklaar aan, houdt je veilig met zijn vrijloopfunctie en mechanische nooddaling, gewoon uitpakken, neerleggen en genieten van het comfort – Made in Germany.

 • Voordeel 1: Het eerste voordeel van de COSYWORLD Elektrische Lattenbodem is het uitstekende comfort. Het frame is gemaakt van kwaliteitsmultiplex en de aandrijving is TÜV-gecertificeerd. Met 28 elastische verende houten latten en individueel aanpasbare hardheidszones, is deze lattenbodem geschikt voor alle slaaptypes.
 • Voordeel 2: In het tweede voordeel is het ultradun frame dat op de grond kan worden gelegd. De totale bouwhoogte is slechts 10 cm, waardoor er veel ruimte overblijft voor opbergruimte onder het frame. Hierdoor wordt het schoonmaken, bijvoorbeeld met een robotstofzuiger, makkelijker gemaakt.
 • Voordeel 3: De COSYWORLD Elektrische Lattenbodem komt met een praktische inklapbare functie. Met de ondervering aangedreven door 2 motoren, kan de lattenbodem opgevouwen, vervoerd en opgeborgen worden, waardoor het ook kan dienen als een snel comfortbed.
 • Voordeel 4: De vierde troef van dit product ligt in zijn functionaliteiten. De lattenbodem heeft een ergonomische hoofd- en voetverstelling die fluisterstil en traploos is. Twee lattenbodems kunnen tegelijkertijd worden bestuurd door de dual-synchro-kabel, en je kunt de bediening zelfs overnemen met een app naar keuze.
 • Voordeel 5: Tot slot, de COSYWORLD Elektrische Lattenbodem biedt de hoogste kwaliteit en veiligheid. De lattenbodem wordt gebruiksklaar geleverd: gewoon uitpakken, neerleggen en comfort genieten. Bovendien heb je geen knelgevaar dankzij de vrijloopfunctie, en in geval van nood is er een mechanische nooddaling inbegrepen.
 • Nadeel 1: Hoewel de elektrische lattenbodem van COSYWORLD een ultradun frame heeft dat op de grond kan worden gelegd, kan dit een probleem zijn voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen die het moeilijk vinden om laag te staan of op te staan.
 • Nadeel 2: De COSYWORLD elektrische lattenbodem wordt geleverd met een vrijloopfunctie voor veiligheid, maar enige voorzichtigheid is nog steeds vereist omdat er nog steeds een potentieel risico op letsel is, vooral voor kinderen en huisdieren als de verstelfunctie wordt gebruikt zonder toezicht.
 • Nadeel 3: De lattenbodem is inklapbaar, wat betekent dat, hoewel het gemakkelijk is op te bergen en te vervoeren, het kan leiden tot compromissen in de stabiliteit en duurzaamheid van het product op lange termijn.
 • Nadeel 4: De elektrische lattenbodem van COSYWORLD heeft een complexe reeks functies, waaronder een app-besturing opting. Terwijl dit extra gemak biedt, kan het een barrière vormen voor minder technisch vaardige gebruikers.
 • Nadeel 5: Hoewel het frame van kwaliteitsmultiplex is gemaakt, zou het gebrek aan een metalen frame de stevigheid en levensduur van de elektrische lattenbodem kunnen verminderen, vooral als het wordt blootgesteld aan zware belastingen of regulier gebruik.

Onze favoriet #2

Richmat Elektrische Lattenbodem

Richmat Elektrische Lattenbodem

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Lattenbodem van Richmat is een geavanceerde bedversteller vol flexibiliteit en kracht. Deze bodem wordt aangedreven door twee krachtige motoren met een indrukwekkende maximale belasting van 2 x 6500 N en heeft zowel een draagbare 2,4G draadloze controller als een bekabelde draagbare controller, zodat je hem naar eigen voorkeur kunt bedienen. Een bijzonder detail zijn de montagegaten met een diameter van 25 mm en een afstand van 581 mm tussen de gaten. Het is ook interessant om te weten dat deze lattenbodem andere merken met dubbele motoractuatoren zonder massagefunctie, zoals OKIN, LIMOSS en DEWERT, kan vervangen. Dit maakt de Richmat Elektrische Lattenbodem tot een sterke en veelzijdige keuze voor je slaapcomfort.

 • Voordeel 1: Het product biedt flexibiliteit in bediening. De elektrische lattenbodem van het merk Richmat is uitgerust met twee modi van de draagbare 2,4G draadloze controller en een bekabelde draagbare controller. Je kunt dus zelf kiezen welke methode jij prettig vindt.
 • Voordeel 2: De maximale belasting van de lattenbodem is zeer hoog, bij 2 x 6500 N. Deze hoge belasting benadrukt de sterkte en duurzaamheid van het product, waardoor je van een veilige en betrouwbare ondersteuning voor je matras kunt genieten.
 • Voordeel 3: De details van de montagegaten zijn precies aangegeven, met een diameter van 25 mm en een afstand van 581 mm tussen de twee. Hierdoor kun je de installatie efficiënt en zonder verwarring of giswerk uitvoeren.
 • Voordeel 4: De lattenbodem is ontworpen om compatibel te zijn met andere merken. Dit betekent dat deze kan vervangende actuatoren bevat die compatibel zijn met merken zoals OKIN, LIMOSS, DEWERT zonder massagefunctie.
 • Voordeel 5: De dubbele motoractuatoren van het product, zonder het gedoe van een massagefunctie, maken de bediening van de lattenbodem nog eenvoudiger en streven naar een hoger niveau van comfort voor de gebruiker. Je kunt dus genieten van een eenvoudig maar effectief mechanisme voor jouw slaapcomfort.
 • Nadeel 1: Als je op zoek bent naar een lattenbodem met massagefunctie, dan heb je pech. De elektrische Richmat lattenbodem heeft geen massagefunctie, iets dat andere merken actuatoren wel aanbieden.
 • Nadeel 2: Hoewel de Richmat lattenbodem wordt geleverd met twee mogelijke bedieningsmodi (een draadloze 2,4G controller en een bekabelde draagbare controller), kan dit voor sommige mensen juist een complicatie zijn. Het betekent dat je altijd moet weten waar beide controllers zijn en ervoor moet zorgen dat ze werkzaam blijven.
 • Nadeel 3: De maximale belasting van deze lattenbodem is 2 x 6500 N. Afhankelijk van wat jij en je bedgenoot wegen, kan dit potentieel een probleem zijn als de belasting te hoog is.
 • Nadeel 4: De specificaties van de montagegaten, met een diameter van 25 mm en een afstand van 581 mm tussen de twee gaten, kunnen voor installatieproblemen zorgen. Zorg ervoor dat dit past op je bedframe voordat je deze lattenbodem aanschaft.
 • Nadeel 5: Hoewel het een voordeel kan zijn dat deze lattenbodem andere merken met dubbele motoractuatoren kan vervangen, betekent dit niet per se dat het een upgrade is. Het ontbreekt aan kenmerken zoals de massagefunctie, wat een tekortkoming is in vergelijking met sommige van zijn concurrenten.

Onze favoriet #3

Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De elektische lattenbodem van CubeSleep is een perfecte keuze voor jouw comfortabele slaapervaring. Met zijn afmeting van 90 x 200 cm biedt deze lattenbodem een 7-zones comfort functie, waarbij het hoofd- en voeteneinde elektrisch verstelbaar zijn. Het heeft een puntelastische veerplaat gemaakt van High Tech kunststof en de schouderzone en het bekkengebied zijn geoptimaliseerd volgens de nieuwste ergonomische kennis. Dit levert niet alleen een perfecte uitgelijnde opslag van de wervelkolom, maar zorgt ook voor een ontspanning van het gehele spiersysteem. Het robuuste ontwerp, dat getest is tot 140 kg en belastbaar tot 180 kg, is geschikt voor elk type matras. Deze lattenbodem is klaar voor gebruik, al volledig gemonteerd en biedt jou vanaf het eerste moment een zorgeloze en ontspannen slaapervaring. Het is in Duitsland vervaardigd en heeft een bewezen kwaliteit met een GS-certificatie, de gouden M voor gegarandeerde veiligheid, gezond wonen en geteste kwaliteit. Als bonus zit hier ook een fabrieksgarantie van 10 jaar op.

 • Voordeel 1: Innovatief comfort – Met de COSYWORLD lattenbodem kun jij je bed naar jouw wensen aanpassen. Of je nu wilt lezen, werken, videogames spelen, films kijken of gewoon ontspannen. De rugzone wordt traploos verstelbaar van 0 tot 59 graden.
 • Voordeel 2: Universele pasvorm – De COSYWORLD lattenbodem is zo ontworpen dat deze in elk bed past en geschikt is voor alle matrassen. Of je nu een boxspringbed hebt of een traditioneel bed met een lattenbodem, je zal er geen ongemakken van voelen.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie – De bediening van de COSYWORLD lattenbodem is eenvoudig. Pak het uit, plaats het onder de matras en het is klaar voor gebruik! Het wordt gebruiksklaar geleverd en de bediening kan via een handschakelaar maar ook via een app.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk – De COSYWORLD lattenbodem is duurzaam en spaart hulpbronnen. Het product is zo ontworpen dat het kan worden aangebracht op een bestaand bed systeem. Je hoeft dus geen nieuwe lattenbodem te kopen, wat grondstoffen bespaart.
 • Voordeel 5: Hoogste kwaliteit – De COSYWORLD lattenbodem is TÜV-gecertificeerd en gepatenteerd, wat betekent dat het voldoet aan hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het wordt ontwikkeld in Duitsland en geproduceerd in Europa, dus je weet dat je een product van topkwaliteit krijgt.
 • Nadeel 1: Terwijl de CosyLift ontworpen is om in elk bestaand bed te passen, is het mogelijk dat dit niet altijd comfortabel voelt of even goed werkt met alle bedden en matrassen. Dit kan gevolgen hebben voor de gebruikerservaring.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat de CosyLift via een handschakelaar bediend kan worden, of optioneel via een app. Voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn, kan de app-bediening verwarrend of moeilijk in gebruik zijn.
 • Nadeel 3: Vanwege de aandrijving kan er ruimte onder het bed verloren gaan, wat erg onpraktisch kan zijn als je die ruimte normaal gesproken gebruikt voor opslag.
 • Nadeel 4: De CosyLift tilt 150 kg (bed ligoppervlak), maar dit kan beperkend zijn voor zwaardere gebruikers of als er meer dan één persoon op het bed wil liggen terwijl het versteld is.
 • Nadeel 5: Hoewel de CosyLift een laag materiaalverbruik heeft en ermee poogt hulpbronnen te sparen, wordt niet specifiek vermeld welke maatregelen er worden genomen om het product milieuvriendelijk te maken. Het kan zijn dat er nog steeds aanzienlijke milieueffecten zijn in termen van productie en distributie.

Onze favoriet #4

Cosyworld Elektrische Lattenbodem

Cosyworld Elektrische Lattenbodem

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De COSYWORLD Elektrische Lattenbodem, ook bekend als de CosyLift, transformeert elk bed in een veelzijdige comfortzone, ideaal voor lezen, werken, gamen, films kijken of gewoon ontspannen. Deze gebruiksvriendelijke, ultravlakke eenheid, die eenvoudig onder het matras te plaatsen is, is traploos verstelbaar van 0 tot 59 graden, biedt innovatief comfort en past in elk bedtype, waaronder boxsprings en lattenbodems, zonder deze te vervangen. Naast eenvoudige handmatige bediening via een schakelaar, biedt het ook optionele app-bediening. De CosyLift heeft een gewicht van slechts 9,5 kg en kan een maximaal gewicht van 150 kg dragen. Dit duurzame, milieuvriendelijke product, geproduceerd in Europa en ontwikkeld in Duitsland, is TÜV-gecertificeerd en maakt optimaal gebruik van materialen.

 • Voordeel 1: Innovatief comfort – Met de COSYWORLD lattenbodem kun jij je bed naar jouw wensen aanpassen. Of je nu wilt lezen, werken, videogames spelen, films kijken of gewoon ontspannen. De rugzone wordt traploos verstelbaar van 0 tot 59 graden.
 • Voordeel 2: Universele pasvorm – De COSYWORLD lattenbodem is zo ontworpen dat deze in elk bed past en geschikt is voor alle matrassen. Of je nu een boxspringbed hebt of een traditioneel bed met een lattenbodem, je zal er geen ongemakken van voelen.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie – De bediening van de COSYWORLD lattenbodem is eenvoudig. Pak het uit, plaats het onder de matras en het is klaar voor gebruik! Het wordt gebruiksklaar geleverd en de bediening kan via een handschakelaar maar ook via een app.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk – De COSYWORLD lattenbodem is duurzaam en spaart hulpbronnen. Het product is zo ontworpen dat het kan worden aangebracht op een bestaand bed systeem. Je hoeft dus geen nieuwe lattenbodem te kopen, wat grondstoffen bespaart.
 • Voordeel 5: Hoogste kwaliteit – De COSYWORLD lattenbodem is TÜV-gecertificeerd en gepatenteerd, wat betekent dat het voldoet aan hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het wordt ontwikkeld in Duitsland en geproduceerd in Europa, dus je weet dat je een product van topkwaliteit krijgt.
 • Nadeel 1: Terwijl de CosyLift ontworpen is om in elk bestaand bed te passen, is het mogelijk dat dit niet altijd comfortabel voelt of even goed werkt met alle bedden en matrassen. Dit kan gevolgen hebben voor de gebruikerservaring.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat de CosyLift via een handschakelaar bediend kan worden, of optioneel via een app. Voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn, kan de app-bediening verwarrend of moeilijk in gebruik zijn.
 • Nadeel 3: Vanwege de aandrijving kan er ruimte onder het bed verloren gaan, wat erg onpraktisch kan zijn als je die ruimte normaal gesproken gebruikt voor opslag.
 • Nadeel 4: De CosyLift tilt 150 kg (bed ligoppervlak), maar dit kan beperkend zijn voor zwaardere gebruikers of als er meer dan één persoon op het bed wil liggen terwijl het versteld is.
 • Nadeel 5: Hoewel de CosyLift een laag materiaalverbruik heeft en ermee poogt hulpbronnen te sparen, wordt niet specifiek vermeld welke maatregelen er worden genomen om het product milieuvriendelijk te maken. Het kan zijn dat er nog steeds aanzienlijke milieueffecten zijn in termen van productie en distributie.

Onze favoriet #5

Vidaxl Elektrische Lattenbodem

Vidaxl Elektrische Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische lattenbodem van vidaXL zorgt voor een optimale ondersteuning tijdens je slaap, en garandeert je een goede nachtrust dankzij de 7 comfortzones. De stabiliteit van de constructie wordt gewaarborgd door de SBS rubberen doppen die beide uiteinden van de latten op hun plaats houden. Bovendien beschikt de lattenbodem over 6 verstelbare, dubbele latten in de middenzone, zodat jij de stevigheid kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Ook zijn de hoofd- en voetengedeelten van de lattenbodem verstelbaar voor jouw gemak.

 • Voordeel 1: De vidaXL elektrische lattenbodem heeft maar liefst 7 comfortzones die zorgvuldig zijn ontworpen om de beste ondersteuning te bieden tijdens je slaap, wat garant staat voor een comfortabele en goede nachtrust.
 • Voordeel 2: Deze lattenbodem geeft optimale steun aan je hele lichaam dankzij de speciaal ontworpen 7 comfortzones. Dit betekent dat elke zone uniek is aangepast om verschillende delen van je lichaam de juiste ondersteuning te bieden.
 • Voordeel 3: Voor de stabiliteit van de constructie worden beide uiteinden van de latten op hun plaats gehouden door SBS rubberen doppen. Dit zorgt voor een betere stabiliteit en duurzaamheid.
 • Voordeel 4: De lattenbodem is flexibel en past zich aan je behoeften aan, dankzij de 6 verstelbare, dubbele latten in de middenzone. Je kan dus de stevigheid van de bodem aanpassen aan wat je het meest comfortabel vindt.
 • Voordeel 5: Voor je bijkomend comfort zijn de hoofd- en voetengedeelten van de lattenbodem verstelbaar. Dit maakt het gemakkelijker om de ideale positie te vinden voor lezen, televisie kijken of gewoon relaxen.
 • Nadeel 1: Hoewel de vidaXL Elektrische Lattenbodem wordt geleverd met zeven comfortzones, ben je misschien niet volledig tevreden als jouw comfortbehoeften niet vallen binnen één van deze vooraf ingestelde zones. Je kan slechts 6 van de latten aanpassen, waardoor je misschien niet het optimale comfort kan vinden.
 • Nadeel 2: De SBS rubberen doppen houden de latten op hun plaats voor betere stabiliteit, maar als deze doppen om welke reden dan ook beschadigd raken, kan de gehele stabiliteit van de lattenbodem in gevaar komen, wat de levensduur van het product kan verminderen.
 • Nadeel 3: Het feit dat alleen de hoofd- en voeteneinden verstelbaar zijn, betekent dat je de middenzone van de lattenbodem niet kan aanpassen om extra comfort te bieden aan specifieke delen van jouw lichaam, zoals de onderrug.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de 6 verstelbare dubbele latten in de middenzone kunnen worden aangepast voor stevigheid, kan dit toch een nadeel zijn als je constant van stevigheid wilt veranderen. Het proces van aanpassing kan omslachtig zijn en kost tijd.
 • Nadeel 5: Aangezien het een elektrische lattenbodem is, is er altijd een risico op elektrische problemen of storingen. Als er bijvoorbeeld een stroomuitval in jouw huis is, zou je de verstelbare functie van de lattenbodem niet kunnen gebruiken.

Onze favoriet #6

Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Lattenbodem van CubeSleep biedt je een comfortabele slaapervaring dankzij zijn 90 x 200 cm 7-zones comfort systeem en ergonomisch geoptimaliseerde schouderzone, geschikt voor alle slaaptypes. De lattenbodem bestaat uit 42 elastische en veerkrachtige berkenmultiplex latten, met hoofd- en voeteneinde die elektrisch verstelbaar zijn. Het product heeft flexibele natuurlijke rubberen kappen voor ideaal slaapcomfort en een 6-voudig variabele hardheidsregeling in het bekkengebied. Deze robuuste lattenbodem is getest tot 140 kg en belastbaar tot 180 kg, dankzij de doorlopende zijstangen uit één stuk en een flexibele middenriem voor extra stabiliteit. Daarnaast is de lattenbodem al gemonteerd bij levering voor direct gebruik. Dit GS-gecertificeerd product garandeert veiligheid, gecontroleerd kwaliteit en optimaal orthopedisch ligcomfort, inclusief een 10 jaar fabrieksgarantie. CubeSleep is een merk dat al meer dan 70 jaar in Duitsland lattenbodems en slaapsystemen produceert.

 • Voordeel 1: De CubeSleep Elektrische Lattenbodem biedt je een hoger comfort met zijn 7-zones comfort en ergonomisch geoptimaliseerde schouderzone, geschikt voor alle slaaptypes. Dit, samen met de 42 zeer elastische verende houten latten en zeer flexibele natuurlijke rubberen doppen, zorgt ervoor dat je ideale slaapomstandigheden krijgt.
 • Voordeel 2: Dankzij de hoofd- en voeteneinde die elektrisch verstelbaar zijn, kan je de lattenbodem naar je eigen comfort aanpassen. Of je nu leest, televisie kijkt of slaapt, je bent verzekerd van een ideale positie.
 • Voordeel 3: Deze lattenbodem van CubeSleep heeft een 6-voudig variabele hardheidsregeling in het bekkengebied. Hierdoor kan je persoonlijke voorkeur naar de gewenste hardheid instellen, wat bijdraagt aan een betere nachtrust.
 • Voordeel 4: De CubeSleep lattenbodem is zeer robuust, ondersteund door zijstangen uit één stuk, getest tot 140 kg en tot wel 180 kg belastbaar. Dit maakt het een duurzame keuze, geschikt voor verschillende lichaamstypes.
 • Voordeel 5: De CubeSleep Elektrische Lattenbodem huist een GS-certificering en de ‘Goldene M’, wat een geruststellend teken is van gegarandeerde veiligheid, gezond wonen en gecontroleerde kwaliteit. Daarnaast is deze lattenbodem ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland met meer dan 70 jaar ervaring, wat een hoge kwaliteitsstandaard garandeert.
 • Nadeel 1: Hoewel de elektrische lattenbodem CubeSleep 7 comfortzones biedt, kan deze specificatie juist een nadeel zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een eenvoudige en ongecompliceerde slaapervaring. Met te veel opties en aanpassingen kan men zich soms overweldigd of in de war voelen.
 • Nadeel 2: De elektrische verstelling van het hoofd- en voeteneinde kan een nadeel zijn voor jou indien je niet technisch aangelegd bent. Het vereist enige technische vaardigheden om de instellingen naar wens aan te passen en kan dus lastig zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 3: De hardheidsregeling in het bekkengebied is zesvoudig instelbaar. Dit biedt zeker mogelijkheden om de hardheid aan te passen aan jouw wensen, maar kan ook tot verwarring en gedoe leiden wanneer je gewoon een bed wilt dat meteen comfortabel is zonder dat je zelf constant aanpassingen moet maken.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt het gebruik van “zeer flexibele natuurlijke rubberen kappen”. Hoewel dit ideaal lijkt voor slaapcomfort, kan je hier als klant mogelijke allergische reacties op ondervinden. Het is belangrijk om dit in overweging te nemen als je gevoelig of allergisch bent voor natuurlijk rubber.
 • Nadeel 5: Hoewel deze lattenbodem gemaakt is in Duitsland, is dit mogelijk nadelig voor mensen die waarde hechten aan lokaal geproduceerde goederen. De voorkeur voor regionaal geproduceerde producten kan komen vanuit milieu-overwegingen (lagere transportuitstoot) of vanuit het ondersteunen van de lokale economie.

Onze favoriet #7

Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Cubesleep Elektrische Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische lattenbodem van CubeSleep biedt jou ultiem comfort en robuustheid. Met een afmeting van 90 x 200 cm, is het voorzien van 7 comfortzones en een ergonomisch geoptimaliseerde schouderzone, geschikt voor alle slaaptypes. De 44 zeer elastische berkenhouten latten en de aanpasbare hoofd- en voeteneinden bieden een authentieke slaapervaring. De hardheid kan tot 9 keer gevarieerd worden in het bekkengebied en de flexibele natuurlijke rubberen kappen zorgen voor ideaal slaapcomfort. Het is uiterst slank met een hoogte van 11 cm, dus het past in elk bed. Dankzij doorlopende zijstangen uit één stuk is het enorm robuust, getest tot 140 kg en belastbaar tot 180 kg. Bijkomend is er een flexibele middenband voor extra stabiliteit. Deze lattenbodem komt al volledig gemonteerd aan, zodat je vanaf de eerste dag kunt genieten van een zorgeloze slaap. De GS-certificering garandeert veiligheid en kwaliteit, en met CubeSleep’s 10-jarige fabrieksgarantie ben je verzekerd van een duurzaam product. De kers op de taart is dat al hun lattenbodems in Duitsland worden geproduceerd met meer dan 70 jaar ervaring.

 • Voordeel 1: Comfortabele keuze voor alle slaaptypes – De Elektrische Lattenbodem van CubeSleep is voorzien van een 7 zones comfort systeem met een ergonomisch geoptimaliseerd schouderzone, waardoor het geschikt is voor alle slaaptypes. Bovendien, met zijn 44 zeer elastische verende houten latten van berkenhout biedt dit product je een uitstekend slaapcomfort.
 • Voordeel 2: Aanpasbaar aan persoonlijke voorkeur – De hoofd- en voeteneinde van de lattenbodem zijn elektrisch verstelbaar, waardoor je je bed gemakkelijk kunt aanpassen aan je gewenste slaappositie. Daarnaast heeft het een 9-voudige variabele hardheidsinstelling in het bekkengebied voor een persoonlijk comfort.
 • Voordeel 3: Robuuste constructie – De lattenbodem is zeer sterk, met doorlopende zijstangen uit één stuk die getest zijn tot 140 kg en belastbaar tot 180 kg. Daarnaast verbetert de flexibele middenband de algemene stabiliteit van de lattenbodem, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.
 • Voordeel 4: Klaar om te gebruiken – De lattenbodems van CubeSleep worden volledig gemonteerd geleverd, zodat je meteen kunt genieten van een zorgeloze en ontspannen slaapervaring vanaf het eerste moment.
 • Voordeel 5: Gegarandeerde kwaliteit – Het product is GS-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de gestandaardiseerde veiligheids- en kwaliteitsnormen. Bovendien wordt deze lattenbodem geproduceerd met optimaal orthopedisch ligcomfort in gedachten, wat bijdraagt aan je gezonde slaap.
 • Nadeel 1: Hoewel het systeem elektrisch verstelbaar is, zou je het misschien niet geheel gemakkelijk vinden om in het begin de perfecte afstemming te vinden. De 9-voudige variabele hardheidsinstelling in het bekkengebied kan in eerste instantie overweldigend zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met dergelijke uitgebreide aanpassingen.
 • Nadeel 2: De verstelbaarheid van het hoofd- en voeteneinde zou voor sommigen te beperkend kunnen zijn. Als je op zoek bent naar een lattenbodem die zich over de volledige lengte kan aanpassen, dan zou deze beperkte verstelbaarheid een minpunt kunnen zijn.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat de lattenbodem zeer elastisch en flexibel is, kun je na verloop van tijd slijtage ervaren als resultaat van de constante buiging en het drukken van de latten. Deze aanpak kan ervoor zorgen dat de latten in het systeem na verloop van tijd hun elasticiteit verliezen.
 • Nadeel 4: De Elektrische Lattenbodem van CubeSleep is wel met een 140 kg getest, maar je zou problemen kunnen ondervinden bij belasting dicht bij het maximum van 180 kg. Dit kan een punt van zorg zijn als je een zwaardere gebruiker bent of als het bed voor meerdere personen wordt gebruikt.
 • Nadeel 5: Hoewel de lattenbodem aankomt als een volledig gemonteerd product, wat het installatieproces vergemakkelijkt, zou je ruimteproblemen kunnen ondervinden bij het verplaatsen van de lattenbodem vanwege de afmetingen. Daarnaast zou je misschien strijd hebben met het tillen ervan omdat er geen duidelijke informatie is over het gewicht van de lattenbodem.

Onze favoriet #8

Bmm Elektrische Lattenbodem

Bmm Elektrische Lattenbodem

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BMM Elektrische Lattenbodem is een XXL bodem met 7 zones die naadloos in een bedframe, logeerbed of opklapbed past en compatibel is met alle soorten matrassen. Het unieke van deze lattenbodem is de elektrische verstelbaarheid van het rug- en boven- en onderbeendeel. De lattenbodem van 140×200 cm met een hoogte van 10 cm zorgt voor perfecte hoogteaanpassingen. De bodem beschikt over geruisloze XXL trio-doppen in extreem stabiele speciale antislipbouten, met 12 niveau’s van hardheidsinstelling in de lendenwervel- en bekkenzone. Dit biedt een hoge mate van personalisatie. Bovendien is het rug- en voeteneinde eenvoudig in hoogte verstelbaar voor een persoonlijke pasvorm. De stevige en duurzame constructie van het meervoudig verlijmde berkenlaaghout, afkomstig uit duurzame bosbouw, is in staat een belasting tot 180 kg te ondersteunen en draagt bij aan milieubescherming.

 • Voordeel 1: De BMM elektrische lattenbodem is veelzijdig en kan in verschillende bedframes, logeer- of opklapbedden worden geplaatst. Hij is ook geschikt voor alle matrassen, wat je de vrijheid geeft om het matras van jouw keuze te gebruiken.
 • Voordeel 2: De lattenbodem is elektrisch verstelbaar, wat zorgt voor ultiem comfort. Je kunt zowel het rugdeel als het boven- en onderbeendeel aanpassen naar jouw voorkeur, waardoor je slaapervaring aanzienlijk verbetert.
 • Voordeel 3: De speciale XXL trio-doppen en de 12-voudige hardheidsinstelling dragen bij aan de stabiliteit en aanpasbaarheid van het bed. Je kunt de hardheid in de lendenwervel- en bekkenzone aanpassen voor extra comfort.
 • Voordeel 4: Het rug- en voeteneinde van de BMM lattenbodem is eenvoudig in hoogte verstelbaar. Dit betekent dat je de hoogte op individuele basis kunt aanpassen voor optimaal slaapcomfort, ongeacht je lengte of slaappositie.
 • Voordeel 5: De lattenbodem is extreem stabiel en duurzaam. Hij is bestand tegen een puntbelasting van maximaal 180 kg en het hout, dat meervoudig verlijmd berkenlaag is, komt uit duurzame bosbouw. Hierdoor draagt je bij aan de bescherming van het milieu terwijl je geniet van je comfortabele slaap.
 • Het identificeren van nadelen van een product kan een uitdaging zijn op basis van een productbeschrijving die voornamelijk is ontworpen om de voordelen te benadrukken. Niettemin, hier zijn vijf mogelijke nadelen van de BMM elektrische lattenbodem, op basis van de informatie die je hebt verstrekt:
 • Nadeel 1: Hoewel de lattenbodem in een bedframe, logeerbed of opklapbed kan worden geplaatst, kan dit lastig zijn zonder de juiste expertise of hulpmiddelen, aangezien het product volledig gemonteerd wordt geleverd.
 • Nadeel 2: De 12-voudige hardheidsinstelling klinkt indrukwekkend, maar het kan ook ingewikkeld zijn en wat tijd kosten om de perfecte afstelling te vinden. Niet iedereen heeft de tijd of het geduld om dit telkens opnieuw af te stellen.
 • Nadeel 3: De lattenbodem heeft een elektrisch verstelbaar rug- en boven- en onderbeendeel, wat betekent dat er stroom nodig is om die functies te gebruiken. Dus in het geval van een stroomstoring, zul je deze functies niet kunnen gebruiken.
 • Nadeel 4: De totale hoogte van de lattenbodem is 10 cm. Dit kan voor sommige mensen te hoog of te laag zijn, wat mogelijk het comfortniveau beïnvloedt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de lattenbodem sterk en duurzaam is met een puntbelasting tot 180 kg, heeft hij misschien nog steeds een limiet. Als je zwaarder bent dan dit, is de lattenbodem misschien niet geschikt voor jou.

Na grondig onderzoek en het testen van de tien beste elektrische lattenbodems op de markt, kunnen we concluderen dat het cruciaal is om de juiste keuze te maken aangepast aan je behoeften en comfort. Niet alle lattenbodems zijn gelijk; de kwaliteit, functionaliteit en prijsklasse variëren enorm. Overweeg dus zorgvuldig jouw specifieke slaapbehoeften, of je nu op zoek bent naar een lattenbodem ter ondersteuning van een gezonde slaaphouding, voor meer comfort of om andere gezondheidsklachten te verlichten. Onthoud dat het kiezen van de juiste elektrische lattenbodem de kwaliteit van je slaap, en daarmee de kwaliteit van je leven, aanzienlijk kunnen verbeteren. Het is een investering die zich op de lange termijn op vele manieren uitbetaalt.

Inhoudsopgave