a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Open Haard: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 elektrische open haarden op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Balderia Elektrische Open Haard

Balderia Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Balderia Elektrische Open Haard

Balderia Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Klarstein Elektrische Open Haard

Klarstein Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Richen Elektrische Open Haard

Richen Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Balderia Elektrische Open Haard

Balderia Elektrische Open Haard
★★★★★

Unser Favorit: Ardes Elektrische Open Haard

Ardes Elektrische Open Haard
★★★★★

Ben je klaar om de gezelligheid en warmte van een traditionele open haard in jouw huis te brengen zonder het gedoe en de kosten van een echte? Dan is een elektrische open haard het ideale alternatief voor je. In dit artikel bekijken we de tien beste elektrische open haarden op de markt, gebaseerd op nieuw onderzoek. We zullen de voor- en nadelen van elk product bespreken om jou te helpen de perfecte keuze te maken voor jouw ruimte en jouw persoonlijke stijl. Dus maak je klaar voor die knusse, warme sfeer thuis – zonder de rook en de vonken van een traditionele open haard.

Een elektrische open haard is een modern alternatief voor een traditionele open haard, waarbij geen hout of gas nodig is om een gezellig vuur te creëren. Door gebruik te maken van elektriciteit, simuleert het toestel het effect van een flakkerend vuur met lichtprojectie en vaak ook verwarmingselementen. Het is een veilige, schone en gebruiksvriendelijke oplossing die je eenvoudig kunt installeren en bedienen, om dus in een handomdraai sfeer en extra warmte in jouw huis te brengen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Elektrische Open Haard is een krachtige toevoeging aan je woonkamer met een vermogen van 2000W en twee instelbare verwarmingsniveaus (1000 en 2000 watt) om je te warmen. Je wordt betoverd door de prachtige illusie van vlammen die je kamer baadt in zacht licht, creërend een romantische sfeer met de druk op een knop, zonder gesjouw met hout of geknoei. Bovendien is deze milieuvriendelijke haard eenvoudig aan te sluiten op het stopcontact en makkelijk te reinigen met een vochtige doek, waardoor rookontwikkeling en uitgebreide schoonmaak van een traditionele houten haard verleden tijd zijn. Met de mogelijkheid om de verwarming en het haardvuureffect apart te bedienen, kun je ook op warme zomerdagen genieten van een romantische sfeer. Deze vrijstaande haard is gemakkelijk te plaatsen in je woning en laat je genieten van de aanblik van knisperende houtblokken.

 • Voordeel 1: Krachtige Verwarming – Met een vermogen van 2000W, biedt de KESSER elektrische open haard een knusse en warme sfeer in jouw woonkamer. Hij heeft twee instelbare verwarmingsniveaus (1000 watt en 2000 watt), wat betekent dat je naast het genieten van het openhaardeffect, ook gemakkelijk je woonkamer kunt verwarmen.
 • Voordeel 2: Levensechte Vlammen – De haard produceert een prachtige illusie van vlammen die jouw kamer verlichten, precies alsof je een echte open haard hebt. Je hoeft niet meer te sjouwen met hout of te knoeien met vuur, met één druk op de knop creëer je een echte openhaardsfeer.
 • Voordeel 3: Milieuvriendelijk en Eenvoudig te Reinigen – Deze milieuvriendelijke haard past gemakkelijk in het stopcontact, en is direct klaar voor gebruik. Je hoeft niet op de warmte te wachten of je zorgen te maken over rookontwikkeling. In tegenstelling tot traditionele openhaarden, die tijdrovend zijn om schoon te maken, kan je deze haard gewoon afnemen met een vochtige doek.
 • Voordeel 4: Apart Schakelbare Verwarming – De verwarming en de haard kunnen afzonderlijk worden bediend. Zo kan je zelfs op warme zomerdagen een romantische sfeer creëren, zonder dat je de verwarming hoeft in te schakelen.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk Te Plaatsen – De haard is vrijstaand en dus gemakkelijk in je huis te plaatsen. Hiermee kan jij genieten van het aanzicht van knisperende houtblokken, wat perfect past bij het koude seizoen.
 • Nadeel 1: Hoog stroomverbruik. Met een vermogen van 2000 watt kan de elektrische haard aanzienlijk energie verbruiken, wat kan leiden tot hoge elektriciteitsrekeningen, vooral als je van plan bent om hem lang en vaak te gebruiken.
 • Nadeel 2: Mogelijke oververhitting. De open haard heeft twee instelbare verwarmingsniveaus van 1000 watt en 2000 watt. Dit betekent dat als je de maximale instelling vaak en langdurig gebruikt, er een kans op oververhitting kan zijn.
 • Nadeel 3: Beperkte realistische ervaring. Hoewel de open haard de illusie lijkt te bieden van een echte vlam, kan het toch niet dezelfde authentieke ervaring van een traditionele open haard bieden. De warmte kan ook verschijnen als geforceerd en niet zo natuurlijk als bij een echte vuurhaard.
 • Nadeel 4: Of het geluid nu geruststellend of storend is, is subjectief. Als je van het geluid van knapperend hout houdt dat een traditionele haard produceert, dan kan je dit als een nadeel ervaren omdat de elektrische open haard dit niet biedt.
 • Nadeel 5: Mogelijk niet vrijstaand voor alle soorten vloeren. Hoewel de beschrijving stelt dat de openhaard vrijstaand en gemakkelijk te plaatsen is, kan dit variëren afhankelijk van het type vloer waarop je het wilt plaatsen. Op een onstabiele of zeer zachte ondergrond kan de openhaard misschien niet zo veilig staan.

Onze favoriet #2

Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Elektrische Open Haard is een krachtige, slimme en milieuvriendelijke oplossing voor het creëren van een gezellige sfeer in je woonkamer. Met de twee instelbare warmtestanden kan deze haard de kamertemperatuur tot 37°C verhogen, ideaal voor ruimtes tot 30m². Je kunt de haard gemakkelijk bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of via de WiFi-app. Daarnaast beschikt de haard over negen kleurmodi en vijf helderheidsniveaus en produceert het geen as of vuil, wat de noodzaak van schoonmaken elimineert. Bovendien is de haard CO²-vrij dankzij de geavanceerde lichtvlamtechnologie en elektrische verwarmingsmodule, wat het een veilige optie maakt voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Met de optie voor wandmontage of inbouw in de muur, is de KESSER open haard eenvoudig te installeren en klaar voor gebruik direct uit het stopcontact.

 • Voordeel 1: Gemakkelijke bediening en instellingen: Dankzij de WiFi app functie en de bijgeleverde afstandsbediening kun je gemakkelijk alle instellingen bedienen. Daarnaast kan je de functies zoals een timer instellen via het LED touch display met een handige °C weergave.
 • Voordeel 2: Krachtig en efficiënt verwarmen: De elektrische haard is krachtig en heeft twee instelbare warmtestanden (900W watt en 1800W watt). Door infraroodstraling kan hij een temperatuur tot 37°C bereiken, ideaal voor ruimtes tot 30m².
 • Voordeel 3: Veelzijdige instelmogelijkheden: Met 9 kleurmodi en 5 helderheidsniveaus is deze verwarmingskachel van KESSER veel flexibeler dan een gewone open haard. De haard is ook CO²-vrij dankzij de slimme lichtvlamtechnologie en elektrische verwarmingsmodule, waardoor hij veilig is voor kinderen en huisdieren.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk: Deze haard produceert geen rook zoals bij het verbranden van hout en kolen, wat ongezond kan zijn. Hierdoor past de milieuvriendelijke haard gemakkelijk in het stopcontact en is direct klaar voor gebruik, zonder rookontwikkeling of het wachten op warmte.
 • Voordeel 5: Flexibele installatie: Dankzij de meegeleverde wandbevestiging kun je de elektrische haard snel en eenvoudig aan de muur bevestigen. Maar je kunt de haard ook in een nis in je muur plaatsen als je dat zou willen.
 • Nadeel 1: De WIFI App en afstandsbediening-functionaliteit kunnen een probleem vormen als je onstabiele internetverbinding hebt of als je een probleem hebt met de technologie. Het kan frustrerend zijn om deze functies niet consistent te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 2: Met een maximaal bereik van een kamer tot 30m² kan KESSER’s elektrische open haard tekort schieten als je een grotere ruimte wilt verwarmen. Voor grotere ruimtes moet je mogelijk investeren in meerdere units of een alternatieve verwarmingsoplossing overwegen.
 • Nadeel 3: De elektrische haard heeft twee warmtestanden (900W watt en 1800W watt). Dit kan beperkend zijn als je flexibiliteit wilt in temperatuurinstellingen en subtielere warmtegradaties.
 • Nadeel 4: Hoewel de haard CO²-vrij is, vereist deze nog steeds elektriciteit om te functioneren. Afhankelijk van je gebruik kan dit je elektriciteitsverbruik en -kosten verhogen, met name tijdens de koudere maanden.
 • Nadeel 5: De ophangfunctie kan het moeilijk maken om de haard te verplaatsen en het kan een uitdaging zijn om een geschikte plek op je muur te vinden zonder in bestaande armaturen of decoraties te snijden. Bovendien kan de installatie in een nis een aanzienlijke verbouwing van je muur vereisen, afhankelijk van het bestaande ontwerp van je huis.

Onze favoriet #3

Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Elektrische Open Haard is een krachtig en flexibel verwarmingsapparaat dat je zowel kunt gebruiken voor je voeten als voor andere lichaamsdelen. Dankzij de afstandsbediening met LED-display stel je gemakkelijk de temperatuur in, variërend tot wel 65°C in negen verschillende verwarmingsniveaus. Bovendien, door het vermogen van 100W, is deze voetenverwarmer snel operationeel: binnen maar 40 seconden is hij volledig opgewarmd. Tijdens koude winterdagen kun je ook warmte geven aan andere delen van je lichaam zoals je buik en benen en na een inspannende dag sporten of joggen, bevordert de infraroodlamp je welzijn. Verder is de full body heater gemaakt met een ademende fleece stof, waardoor een groot oppervlak kan worden verwarmd zonder te verstikken. Daarnaast bevat het toestel een ingebouwde oververhittingsbeveiliging die de temperatuur bewaakt en indien nodig, de thermische deken tijdig uitschakelt voor jouw veiligheid.

 • Voordeel 1: Realistische beleving – De elektrische open haard van BALDERIA biedt een origineel haard-effect met realistisch haardvuur door het 3D-vlameffect en natuurgetrouwe weergave van hout en gloed, waardoor je een geweldige warmte-ervaring krijgt.
 • Voordeel 2: Geschikt voor alle ruimtes – Deze haard kan zonder moeite alle ruimtes verwarmen, dankzij het enorme verwarmingsvermogen. Daarbij is het apparaat gemakkelijk in gebruik te nemen en een echte blikvanger, ook zonder de verwarming aan te hebben.
 • Voordeel 3: Temperatuurkeuze en veiligheid – Je kunt zelf een vooraf geselecteerd, constant temperatuurniveau kiezen voor een aangenaam warm haard-gevoel. Bovendien geniet je van dubbele veiligheid door de oververhittingsbeveiliging en open raam-detectie.
 • Voordeel 4: Bediening op afstand – Bij de elektrische haard wordt een afstandsbediening meegeleverd (inclusief batterijen), waarmee je eenvoudig de 3D-vlameffecten, ventilatorkachel, temperatuur, timer en programmering kunt bedienen.
 • Voordeel 5: Modern ontwerp en duurzaamheid – De BALDERIA Finn elektrische haard heeft een tijdloos imposant ontwerp dat aansluit bij zowel moderne als klassieke interieurstijlen. Dankzij het met melaminehars gecoate oppervlak is het apparaat robuust en krasbestendig, waardoor je er lang van kunt genieten.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de BALDERIA elektrische haard een geweldige warmte-ervaring belooft, is de ervaring misschien niet zo authentiek als een echte open haard. Hoewel de technologie is geperfectioneerd, heeft een elektrische haard niet dezelfde geur en geluidseffecten die bijdragen aan de sfeer van een traditionele open haard.
 • Nadeel 2: Hoewel de BALDERIA een effectieve verwarmingsoptie is voor grotere ruimtes, kan dit resulteren in hogere elektriciteitskosten, vooral als je het regelmatig gebruikt.
 • Nadeel 3: Het is opvallend dat er, ondanks de vermelding van dubbele veiligheidsvoorzieningen, geen expliciete melding is van de brandveiligheid van de elektrische haard. Dit kan een zorg zijn voor mensen met huisdieren of kleine kinderen.
 • Nadeel 4: De BALDERIA elektrische haard is voorzien van een afstandsbediening voor het gemak. Echter, afhankelijk van de gebruiksfrequentie, kan dit leiden tot regelmatige vervanging van batterijen, wat kan bijdragen aan bijkomende gebruikskosten.
 • Nadeel 5: Hoewel het ontwerp van de BALDERIA elektrische haard imposant en tijdloos is, kan de robuuste en zware constructie het moeilijk maken om deze te verplaatsen, te vervoeren of opnieuw in te richten. De elektrische haard is mogelijk niet geschikt voor mensen die regelmatig hun interieur wijzigen.

Onze favoriet #4

Balderia Elektrische Open Haard

Balderia Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De BALDERIA elektrische open haard biedt een levendige combinatie van design en functie. Door zijn realistische 3D-vlammen- en houteffect biedt het een authentieke haardbeleving, versterkt door het schakelbare verwarmingsmechanisme. Dit systeem kan zelfs grote ruimtes effectief verwarmen, maar blijft ook een visueel hoogtepunt tijdens de zomeravonden. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening, inclusief batterijen, kan je eenvoudig de vlammen, ventilatorkachel en temperatuur regelen. De LED-technologie zorgt voor een energiezuinige bediening en impressieve lichteffecten. De haard is stijlvol ontworpen, past zowel in moderne als klassieke interieursettings en staat stevig op verschillende oppervlakken dankzij de hoogwaardige afwerking. Het melaminehars gecoate oppervlak is robuust en krasbestendig. Pluspunten zijn ook de oververhittingsbeveiliging en open raam-detectie voor extra veiligheid.

 • Voordeel 1: Realistische beleving – De elektrische open haard van BALDERIA biedt een origineel haard-effect met realistisch haardvuur door het 3D-vlameffect en natuurgetrouwe weergave van hout en gloed, waardoor je een geweldige warmte-ervaring krijgt.
 • Voordeel 2: Geschikt voor alle ruimtes – Deze haard kan zonder moeite alle ruimtes verwarmen, dankzij het enorme verwarmingsvermogen. Daarbij is het apparaat gemakkelijk in gebruik te nemen en een echte blikvanger, ook zonder de verwarming aan te hebben.
 • Voordeel 3: Temperatuurkeuze en veiligheid – Je kunt zelf een vooraf geselecteerd, constant temperatuurniveau kiezen voor een aangenaam warm haard-gevoel. Bovendien geniet je van dubbele veiligheid door de oververhittingsbeveiliging en open raam-detectie.
 • Voordeel 4: Bediening op afstand – Bij de elektrische haard wordt een afstandsbediening meegeleverd (inclusief batterijen), waarmee je eenvoudig de 3D-vlameffecten, ventilatorkachel, temperatuur, timer en programmering kunt bedienen.
 • Voordeel 5: Modern ontwerp en duurzaamheid – De BALDERIA Finn elektrische haard heeft een tijdloos imposant ontwerp dat aansluit bij zowel moderne als klassieke interieurstijlen. Dankzij het met melaminehars gecoate oppervlak is het apparaat robuust en krasbestendig, waardoor je er lang van kunt genieten.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de BALDERIA elektrische haard een geweldige warmte-ervaring belooft, is de ervaring misschien niet zo authentiek als een echte open haard. Hoewel de technologie is geperfectioneerd, heeft een elektrische haard niet dezelfde geur en geluidseffecten die bijdragen aan de sfeer van een traditionele open haard.
 • Nadeel 2: Hoewel de BALDERIA een effectieve verwarmingsoptie is voor grotere ruimtes, kan dit resulteren in hogere elektriciteitskosten, vooral als je het regelmatig gebruikt.
 • Nadeel 3: Het is opvallend dat er, ondanks de vermelding van dubbele veiligheidsvoorzieningen, geen expliciete melding is van de brandveiligheid van de elektrische haard. Dit kan een zorg zijn voor mensen met huisdieren of kleine kinderen.
 • Nadeel 4: De BALDERIA elektrische haard is voorzien van een afstandsbediening voor het gemak. Echter, afhankelijk van de gebruiksfrequentie, kan dit leiden tot regelmatige vervanging van batterijen, wat kan bijdragen aan bijkomende gebruikskosten.
 • Nadeel 5: Hoewel het ontwerp van de BALDERIA elektrische haard imposant en tijdloos is, kan de robuuste en zware constructie het moeilijk maken om deze te verplaatsen, te vervoeren of opnieuw in te richten. De elektrische haard is mogelijk niet geschikt voor mensen die regelmatig hun interieur wijzigen.

Onze favoriet #5

Balderia Elektrische Open Haard

Balderia Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De BALDERIA Elektrische Open Haard biedt een levensechte haardervaring met realistisch 3D-vlammeffect en authentieke hout- en gloedreproductie, perfect om te ontspannen na een lange dag. Met zijn elektrische verwarming kan het ook grote ruimtes moeiteloos verwarmen, waardoor je kunt genieten van een fijne, warme sfeer. Het 3-in-1-ontwerp maakt het mogelijk om de haard als staand, muur- of inbouwmodel in je interieur te integreren, ongeacht de stijl. Het heeft een eenvoudige installatie en bediening, waarbij je alle functies gemakkelijk kunt regelen met de meegeleverde afstandsbediening. Bovendien is deze veelzijdige decoratieve open haard niet alleen duurzaam, maar ook veilig – hij produceert geen roet of gevaarlijk koolstofmonoxide, vormt geen brandgevaar, en is veilig voor kinderen en huisdieren dankzij de oververhittingsbeveiliging.

 • Voordeel 1: De BALDERIA elektrische open haard biedt je een echte haard-ervaring met zijn realistische 3D-vlameffect en nauwkeurige weergave van gloeiend hout. Dit zorgt voor een prettig en gezellig haardgevoel, ideaal om te ontspannen na een lange, inspannende dag.
 • Voordeel 2: Deze elektrische open haard zorgt voor een aangename verwarmingservaring en is krachtig genoeg om ook grotere ruimtes probleemloos te verwarmen. Zo kun je genieten van de warmte en gezelligheid van een open vuur zonder het gedoe van echte houtverbranding.
 • Voordeel 3: De BALDERIA elektrische open haard is veelzijdig in zijn ontwerp. Hij kan als een vrijstaande haard worden gebruikt, aan de muur worden gemonteerd of volledig worden ingebouwd in een muur, bouwstructuur of mediawand. Zijn tijdloze elegantie zorgt dat het naadloos integreert in alle soorten interieurstijlen.
 • Voordeel 4: Het gebruiksgemak van deze open haard is een groot pluspunt. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je alle functies eenvoudig bedienen. Voor basisfuncties, kun je deze ook direct op het apparaat bedienen en via het display controleren.
 • Voordeel 5: Tot slot, de BALDERIA elektrische open haard is duurzaam en veilig. Hij produceert geen roet en geen koolstofmonoxide, en vormt geen brand- of verbrandingsgevaar, wat hem veilig maakt voor zowel kinderen als huisdieren. Dankzij de oververhittingsbeveiliging is er ook geen risico op kritische warmteontwikkeling.
 • Nadeel 1: Hoewel de BALDERIA elektrische haard een realistisch haardvuur met 3D-vlameffect biedt, kun je hiermee de authentieke ervaring van een echt vuur, zoals de geur en het knisperende geluid van brandend hout niet nabootsen.
 • Nadeel 2: Dit model is elektrisch aangedreven en kan grotere ruimtes probleemloos verwarmen, maar het energieverbruik kan hierdoor aanzienlijk zijn. Dit zou een impact kunnen hebben op je energierekening.
 • Nadeel 3: De haard is ontworpen om naadloos te integreren in alle interieurstijlen, maar de stijl en het uiterlijk zijn zeer gestandaardiseerd. Dit kan betekenen dat je niet in staat bent om een uniek of gepersonaliseerd ontwerp te creëren dat past bij jouw specifieke decoratieve smaak.
 • Nadeel 4: Alle functies van de haard zijn makkelijk te bedienen via de meegeleverde afstandsbediening, maar als je de afstandsbediening kwijtraakt of als deze stukgaat, kan het moeilijk zijn om de haard handmatig te bedienen en verlies je mogelijk de controle over sommige functies.
 • Nadeel 5: Hoewel het product koolstofmonoxidevrij is en oververhittingsbeveiliging heeft, worden er geen oplossingen genoemd voor de mogelijkheid van elektrische storingen of andere problemen die kunnen optreden bij elektronische apparaten.

Onze favoriet #6

Klarstein Elektrische Open Haard

Klarstein Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De Klarstein Lienz elektrische open haard biedt je een stijlvol en gezellig haardgevoel in een compact formaat, zonder enige rook, vonken of vuur. Deze haard vertoont realistische vlammenillusies die voor een unieke sfeer in je kamer zorgen. Dit effect creëert zelfs een gezellige ambiance op milde zomeravonden, zonder dat de verwarmingsfunctie hoeft te werken. Met een instelbaar vermogen van 900 of 1800 watt voorziet deze verwarmingsfunctie je van aangename warmte en is hij programmeerbaar met een weektimer. Ten slotte, bespaar je op je energierekening dankzij een geïntegreerde thermostaat die automatisch het verwarmingsvermogen regelt, en een open-raam-detectie die de haard automatisch uitschakelt bij een snelle temperatuurdaling. Daarbij geeft de buitenkant van polystone met houten rand, die bedrieglijk echte bakstenen imiteert, het een uniek rustiek design. Geniet van knusse uren met de Klarstein Lienz elektrische open haard, alleen of met z’n tweeën.

 • Voordeel 1: Realistische vlammenillusies: De Klarstein Lienz elektrische open haard biedt je het gevoel van een authentieke houtbrand zonder de risico’s en de rommel van een echte. Het realistische vuur vlameffect zorgt voor een warme en gastvrije sfeer in elke kamer.
 • Voordeel 2: Genot gedurende het hele jaar: De LED-vlammen van de Klarstein Lienz open haard simuleren vlammen en smeulende houtblokken, die een gezellige sfeer verspreiden. Het beste deel is dat je dit vlameffect kunt genieten, ongeacht het seizoen, aangezien het onafhankelijk werkt van de verwarmingsfunctie.
 • Voordeel 3: Programmeerbare timer: Deze elektrische open haard uit de Lienz-serie van Klarstein is uitgerust met een instelbare weektimer, waardoor je verschillende programma’s kunt instellen voor verwarming op de voor jou geschikte tijden.
 • Voordeel 4: Slimme functies: De geïntegreerde thermostaat van deze open haard reguleert automatisch het verwarmingsvermogen, wat een regelmatige temperatuur in de kamer garandeert. De open raam detectiefunctie detecteert een plotselinge temperatuurdaling, wat kan gebeuren bij het openen van een raam, en schakelt de open haard uit om energie te besparen.
 • Voordeel 5: Uniek design: De Klarstein Lienz elektrische open haard heeft een rustieke uitstraling, dankzij de Polystone die bedrieglijk echte bakstenen nabootst met een houten rand. Het is de ideale aanvulling voor knusse momenten, of je nu alleen bent of in goed gezelschap.
 • Nadeel 1: Hoewel de Klarstein elektrische open haard realistische vlammenillusies tovert, mist deze de geur en het knetteren van een echte open haard. Daarom voelt het misschien niet volledig authentiek aan.
 • Nadeel 2: Het gaat hier om een gesimuleerde open haard, wat betekent dat de “smeulende houtblokken” ook LED-lichten zijn en geen echt hout. Dit kan bepaalde gebruikers teleurstellen die een meer realistische ervaring verwachten.
 • Nadeel 3: De Klarstein elektrische open haard biedt geen variëteit qua warmte-instellingen. Hoewel er een verwarmingsfunctie van 900 en 1800 watt is, zijn er niet veel andere opties voor diegenen die verschillende warmteniveaus prefereren.
 • Nadeel 4: De haard heeft een functie waarbij deze automatisch uitschakelt bij een snelle temperatuurdaling om onnodige kosten te besparen. Hoewel dit nuttig kan zijn, zou het voor enkele mensen onhandig zijn als ze liever de controle houden en de haard zelf willen uitschakelen.
 • Nadeel 5: Hoewel de buitenkant van de Klarstein elektrische open haard bedrieglijk echte baksteen met houten rand nabootst, kan dit Polystone ontwerp niet iedereens smaak zijn. Voor de liefhebbers van meer moderne of minimalistische stijlen zou dit rustieke design niet goed kunnen passen bij hun interieur.

Onze favoriet #7

Kesser Elektrische Open Haard

Kesser Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische open haard van KESSER is een knusse en krachtige toevoeging aan je huis. Met een vermogen van 1800W kan deze verwarming temperaturen tot 30°C bereiken, geregeld door een geïntegreerde thermostaat en timer. Het is ook beveiligd met oververhittingsbeveiliging voor extra veiligheid. Via een afstandsbediening heb je volledige controle over de temperatuur, timer, vlameffect en verlichting, allemaal weergegeven op een handig display. Het recreëert de ambiance van een echte open haard, zonder echte vlammen of resten, dankzij neppe houtblokken en vlammen. Als een sfeervolle toevoeging aan je ruimte, is het ontwerp eveneens aantrekkelijk en makkelijk te onderhouden met een vochtige doek en glasreiniger. Het led-sfeerlicht zorgt voor de perfecte stemming, voor een ontspannende avond bij de haard.

 • Voordeel 1: Gemak en efficiëntie staan centraal bij deze elektrische open haard van KESSER. Met een geïntegreerde thermostaat en timer kun je eenvoudig de gewenste temperatuur regelen en bepalen wanneer de verwarming moet starten.
 • Voordeel 2: Je hebt volledige controle vanuit je comfortabele stoel dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Je kunt alle functies zoals timer, temperatuurregeling, vlameffect en verlichting heel eenvoudig op afstand en op de staande verwarming bedienen.
 • Voordeel 3: Als je thuis of in je flat geen mogelijkheid hebt voor een open haard, dan biedt deze elektrische haard de ideale oplossing. Deze elektrische haard produceert geen echte vlammen, maar de neppe houtblokken en vlammen lijken net echt. Bijkomend voordeel is dat er geen as of vuil ontstaat.
 • Voordeel 4: Deze open haard is niet alleen functioneel maar ook een prachtige aanvulling op elk interieur. Met verschillend uiterlijk en verschillende uitvoeringen is er altijd een model dat perfect bij jouw stijl past. Het aansluiten is ook eenvoudig, de stekker kan rechtstreeks in het stopcontact en de open haard is direct klaar voor gebruik.
 • Voordeel 5: Met deze haard van KESSER kun je genieten van een gezellige sfeer dankzij het led-sfeerlicht, waarvan je de intensiteit zelf kunt bepalen. Dit, in combinatie met het creëren van comfort en warmte, zorgt voor pure ontspanning aan het eind van de dag.
 • Nadeel 1: Hoewel de elektrische haard van KESSER een neppe houtlook en vlammen heeft die er echt uitzien, kan het ontbreken van echte vlammen en de unieke geur van brandend hout voor sommige mensen een nadeel zijn. Het mist de authentieke open haardervaring.
 • Nadeel 2: De thermostaat kan tot maximaal 30°C verwarmen met een vermogen van 1800W. Dit kan voor sommige kopers niet genoeg zijn, vooral op zeer koude dagen of in grotere ruimtes.
 • Nadeel 3: Het product hangt af van elektriciteit. In het geval van een stroomstoring, zal de elektrische haard van KESSER niet functioneren en kan daardoor geen warmte leveren.
 • Nadeel 4: Hoewel de aanwezigheid van een afstandsbediening een handige functie is, kan het een nadeel zijn als deze verloren gaat of kapot gaat. Aangezien alle functies hierop zijn geïntegreerd, zou het lastig kunnen zijn om de elektrische haard zonder afstandsbediening te bedienen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de beschrijving stelt dat het product gemakkelijk te reinigen is, kan het reinigen van de glazen afdekking voor sommige mensen een probleem zijn. Bovendien kan het feit dat je het apparaat alleen met een vochtige doek kunt afnemen, beperkend zijn voor grondige reiniging.

Onze favoriet #8

Richen Elektrische Open Haard

Richen Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische open haard van RICHEN biedt een realistisch 3D openhaardeffect, compleet met een natuurlijke uitbeelding van hout en gloed. Het geeft je de geweldige warmtebeleving die je zoekt, met een verwarming die in twee stappen in te schakelen is, ideaal voor grotere ruimtes. Daarnaast voorkomt het temperatuurprofiel oververhitting en zorgt het voor een constant comfortabel klimaat. Ook biedt het je het gemak van een afstandsbediening om het 3D-vlameffect, de knetterfunctie en de ventilatorverwarming eenvoudig in te stellen. Dankzij de moderne, energiezuinige LED-technologie heb je een indrukwekkend verlichtings- en vlameffect, waarvan de helderheid op drie niveaus te dimmen is. Met afmetingen van 545 x 630 x 223 mm (H x B x T) is deze elektrische haard ontworpen voor inbouw in de muur, wat het een stijlvolle aanvulling op je interieur maakt.

 • Voordeel 1: Realistisch Open Haard Effect – Dankzij de 3D-effect technologie krijg je een authentieke beleving van een open haard met een natuurlijke uitbeelding van hout en gloed. Hierdoor is niet alleen warmte wat je krijgt, maar ook een geweldige sfeer.
 • Voordeel 2: Warmte Regeling – De verwarmingsfunctie is schakelbaar en kan in twee stappen worden ingeschakeld (1000/2000 W) naar je behoefte. Dit maakt het geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Bovendien wordt er een constant temperatuurniveau gewaarborgd door vooraf ingestelde temperatuurprofielen.
 • Voordeel 3: Veiligheidsfuncties – RICHEN elektrische open haarden zijn uitgerust met oververhittingsbeveiliging, wat je geruststelling biedt bij het gebruik van het product.
 • Voordeel 4: Afstandsbediening – Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je gemakkelijk de instellingen van de 3D-vlam effect, het knettergeluid en de ventilatorverwarming aanpassen. Je kan vanuit je comfortabele stoel jouw ervaring naar wens aanpassen.
 • Voordeel 5: Energiezuinige LED-Technologie – De vlam- en gloedverlichting maken gebruik van moderne, energiezuinige LED-technologie. Deze technologie schept een indrukwekkend verlichtingseffect en draagt bij aan het realistische 3D-vlam effect. Bovendien kan je de helderheid van de vlam en gloed naar wens instellen op een van de drie niveaus.
 • Nadeel 1: Beperkte instellingsmogelijkheden: Hoewel de RICHEN elektrische open haard een afstandsbediening heeft, zijn er maar een beperkt aantal instellingen waar je uit kan kiezen. Het lijkt niet mogelijk om de grootte of snelheid van de vlammen aan te passen.
 • Nadeel 2: Beperkte warmte Instellingen: Hoewel de haard 2 warmtestanden heeft, kan dit beperkend zijn als je op zoek bent naar een meer persoonlijke verwarmingservaring. Een traploze thermostaat zou mogelijk meer flexibiliteit bieden.
 • Nadeel 3: Installatie: De RICHEN elektrische open haard is ontworpen voor installatie in de muur. Dit kan betekenen dat je mogelijk professionele hulp nodig hebt voor de installatie, wat extra kosten en eventuele overlast kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Grootte: De haard heeft vrij specifieke inbouwafmetingen nodig, wat betekent dat je eerst moet controleren of jouw ruimte geschikt is voordat je de haard koopt. Als je ruimte niet voldoet aan de specificaties, kan het zijn dat je niet in staat bent om dit product veilig te installeren.
 • Nadeel 5: Oververhittingsbeveiliging: hoewel de open haard een oververhittingsbeveiliging heeft kan dit nadeel worden voor mensen die op zoek zijn naar een continue warmtebron gedurende lange periodes. Als de open haard oververhit raakt, kan het apparaat automatisch uitschakelen om schade te voorkomen.

Onze favoriet #9

Balderia Elektrische Open Haard

Balderia Elektrische Open Haard

Waarom we het gekozen hebben

De BALDERIA elektrische open haard belooft een authentieke haard-ervaring door haar realistische haardvuur met 3D-vlameffect en een natuurgetrouwe weergave van hout en gloed, voor de perfecte ontspanning na lange dagen. Bovendien maakt de ingebouwde verwarming van deze elektrische open haard, die zelfs grote ruimtes probleemloos kan verwarmen, jouw warmte-ervaring bijzonder aangenaam. Ondanks deze functionaliteit, heeft het een modern en tijdloos elegant ontwerp, dat naadloos in zowel moderne als klassieke interieurstijlen past. Daarnaast is de BALDERIA open haard eenvoudig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Tenslotte, wat veiligheid betreft, produceert de decoratieve open haard geen roet of gevaarlijk koolstofmonoxide, biedt het geen verbrandingsgevaar en wordt oververhitting tijdig voorkomen, waardoor het veilig is voor kinderen en huisdieren.

 • Voordeel 1: Je ervaart dat heerlijke haardgevoel zonder de nadelen van echt hout. De BALDERIA elektrische haard Ida geeft je een realistisch haardvuur met 3D-vlam-effect en de weergave van hout en gloed. Hierdoor geniet je na een inspannende dag van een warm, vuurrijk ontspanningsmoment.
 • Voordeel 2: Het biedt niet alleen sfeer, maar ook warmte. De elektrische haard is een ideaal alternatief voor traditionele verwarmingsbronnen en is krachtig genoeg om probleemloos grotere ruimtes te verwarmen. Daarmee geniet je van een aangenaam warm haard-gevoel.
 • Voordeel 3: Met zijn tijdloos elegante design past de BALDERIA elektrische haard in elk interieur, of het nu modern of klassiek is. De haard is mooi afgewerkt, stabiel en hangt stevig aan de muur en heeft een robuust en krasbestendig oppervlak.
 • Voordeel 4: De bediening is eenvoudig en de installatie is ook heel straightforward. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je zonder moeite alle functies gebruiken, waardoor je zonder gedoe volop kan genieten van jouw haard.
 • Voordeel 5: De BALDERIA elektrische haard is duurzaam en veilig. Het geeft geen roet en geen gevaarlijk koolstofmonoxide en is dus ook veilig voor kinderen en huisdieren. Daarnaast is er een oververhittingsbeveiliging die voorkomt dat er te veel warmte wordt geproduceerd, waardoor het gevaar van verbranding wordt uitgesloten.
 • Nadeel 1: Hoewel de BALDERIA elektrische haard Ida biedt een realistische haardvuur ervaring, mist het echter het authentieke gevoel en de geur van een echt houtvuur dat sommigen wellicht op prijs stellen.
 • Nadeel 2: De opmerking dat het verwarmingsvermogen ook grotere ruimtes moeiteloos kan verwarmen, wordt niet ondersteund door specifieke details. Afhankelijk van de grootte van je kamer, zou dit mogelijk niet voldoende kunnen zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het moderne design voor velen een voordeel zou zijn, zou het kunnen dat het ontwerp niet aantrekkelijk of geschikt is voor degenen met een zeer traditionele of specifieke interieurinrichting.
 • Nadeel 4: De eenvoudige bediening middels een afstandsbediening kan als nadeel worden beschouwd als je de voorkeur geeft aan meer handmatige bediening of als je gemakkelijk kleine items zoals afstandsbedieningen verliest.
 • Nadeel 5: Het feit dat de open haard niet daadwerkelijk brandt, betekent dat je niet kunt genieten van de knisperende geluiden van een echt vuur, iets dat voor velen een belangrijk onderdeel is van de haard ervaring.

Onze favoriet #10

Ardes Elektrische Open Haard

Ardes Elektrische Open Haard

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ardes Elektrische Open Haard is een stijlvol en handig verwarmingstoestel dat de warme sfeer van een traditionele open haard oproept, zonder dat je een schoorsteen nodig hebt. Je kunt deze klassieke open haard eenvoudig in elke ruimte plaatsen om een gezellige en warme omgeving te creëren. Het is uitgerust met twee warmtestanden (750/1500 W), een vlam dimmer en oververhittingsbeveiliging. De veilige en efficiënte keramische technologie zorgt voor een betrouwbare warmtebron. Met afmetingen van 33 x 25 x 39 cm past deze open haard probleemloos in jouw gewenste ruimte.

 • Voordeel 1: Jij kan genieten van de warme sfeer van een traditionele open haard zonder dat je een schoorsteen hoeft te installeren.
  Voordeel 2: De Ardes elektrische open haard heeft een klassieke look en is gemakkelijk in elke kamer te plaatsen om een gezellige en warme omgeving te creëren.
  Voordeel 3: De haard heeft 2 warmtestanden (750/1500 W), waardoor jij zelf kunt bepalen hoe warm je het wilt hebben.
  Voordeel 4: De haard is uitgerust met oververhittingsbeveiliging, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid.
  Voordeel 5: De Ardes elektrische open haard maakt gebruik van efficiënte en veilige keramische technologie, wat zorgt voor een betrouwbare werking.
 • Nadeel 1: Hoewel de Ardes Elektrische Open Haard geen installatie van een schoorsteen vereist, is het belangrijk op te merken dat je wel een stopcontact nodig hebt om hem te laten werken. Dit kan het plaatsen van de open haard in bepaalde delen van je huis beperken.
 • Nadeel 2: De open haard is uitgerust met twee warmtestanden (750/1500 W), en hoewel dit flexibiliteit biedt, kan het verbruik bij de hoogste stand tot verhoogde energiekosten leiden.
 • Nadeel 3: Hoewel de haard is voorzien van een dimmer van de vlam, geeft dit niet dezelfde natuurlijke variatie in het vlammenspel als bij een traditionele open haard. Dit kan voor sommige mensen de beleving van de open haard verminderen.
 • Nadeel 4: De Ardes Elektrische Open Haard heeft een relatief klein formaat (33 x 25 x 39 cm). Dit kan een nadeel zijn als je een grotere haard wilt of een grotere ruimte te verwarmen hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel de haard is uitgerust met efficiënte en veilige keramische technologie, betekent dit nog steeds dat je te maken hebt met een verwarmingsbron die heet wordt. Dit kan een veiligheidsrisico vormen in huizen met jonge kinderen of huisdieren.

Concluderend kunnen we stellen dat een elektrische open haard een geweldige toevoeging aan je huis kan zijn, gezien de variëteit aan opties die we in onze test hebben onderzocht. Het kiezen van de beste elektrische open haard hangt sterk af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar iets luxueus en high-tech of naar een meer traditioneel en sfeervol model, er is een elektrische open haard voor jou. Ons nieuwste onderzoek wijst uit dat elektrische haarden niet alleen mooi en comfortabel zijn, maar ook efficiënt en veilig. Dus ga je gang, maak je leefruimte gezelliger met de perfecte elektrische open haard die bij jou past.

Inhoudsopgave