a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Piano: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 elektrische piano’s volgens ons nieuwste onderzoek om de perfecte keuze voor jou te vinden.

Unser Favorit: Alesis Elektrische Piano

Alesis Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Alesis Elektrische Piano

Alesis Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Alesis Elektrische Piano

Alesis Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Blackstar Elektrische Piano

Blackstar Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Rockjam Elektrische Piano

Rockjam Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Casio Elektrische Piano

Casio Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Oyayo Elektrische Piano

Oyayo Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Vangoa Elektrische Piano

Vangoa Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Yamaha Elektrische Piano

Yamaha Elektrische Piano
★★★★★

Unser Favorit: Roland Elektrische Piano

Roland Elektrische Piano
★★★★★

Ben jij op zoek naar de perfecte elektrische piano om je muzikale talent tot leven te brengen? Of wil je misschien de eerste stappen zetten op het pad van muzikale expressie? Er zijn talloze producten op de markt en het kan overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. Wij hebben echter het harde werk voor je gedaan. Na uitgebreid en ingrijpend onderzoek hebben we de top 10 elektrische piano’s gevonden die momenteel op de markt zijn. Of je nu een beginners, een ervaren musicus of een enthousiasteling bent, lees verder om de perfecte elektrische piano te vinden die bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Een elektrische piano is een muziekinstrument dat je in staat stelt om de prachtige klanken van een traditionele akoestische piano te creëren, zonder dat je een groot en zwaar instrument in huis hoeft te hebben. Door de geavanceerde technologie kan je met een elektrische piano genieten van verschillende geluidseffecten en klanken, en biedt het zelfs de mogelijkheid om je spel op te nemen. Bovendien kun je de volumeknop gebruiken of een koptelefoon aansluiten, zodat je kunt oefenen zonder iemand te storen. Of je nu een beginner bent die net leert spelen, of een ervaren pianist die op zoek is naar meer flexibiliteit, een elektrische piano kan een uitstekende keuze zijn voor jou.

Check Uit

Onze favoriet #1

Alesis Elektrische Piano

Alesis Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Alesis Elektrische Piano is een alles-in-één digitale piano, perfect voor beginners. Met zijn draagbare keyboard van volledige grootte met 61 responsieve toetsen, kan je overal spetterende optredens geven dankzij de ingebouwde luidsprekers. Je kunt experimenteren met 300 verschillende stemmen, waaronder akoestische en elektrische piano, strijkers, orgel en synthesizer. De intuïtieve Dual- en Split-modi helpen je om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Er zijn 40 demosongs en 300 ritmes die je kunt gebruiken om te oefenen, en met de ‘Record’-functie kun je je optredens vastleggen. De piano biedt krachtige educatieve functies, inclusief een premium abonnement van 3 maanden op Skoove voor interactieve online pianolessen. De piano komt met een eenvoudig te monteren standaard, een verstelbare bank, hoofdtelefoon, muziekstandaard, microfoon en een stroomadapter. De bladmuziekstandaard is ideaal om je bladmuziek of tablet op te plaatsen tijdens het spelen of het volgen van lessen.

 • Voordeel 1: De Alesis elektrische piano is een alles-in-één oplossing voor beginners. Het omvat een draagbaar keyboard met 61 volledig responsieve toetsen en ingebouwde luidsprekers, waardoor je waar en wanneer je maar wilt voor je vrienden en familie kunt optreden.
 • Voordeel 2: Met dit apparaat ben je nooit beperkt tot één stijl. Het bevat 300 stemmen, waaronder de geluiden van een akoestische piano, een elektrische piano, strijkers, orgel en synthesizer. Je kunt je vaardigheden nog verder ontwikkelen met behulp van de Dual- en Split-modi.
 • Voordeel 3: De Alesis elektrische piano ondersteunt je leerproces met 40 ingebouwde demosongs, 300 ritmes en een “Record”-functie die je in staat stelt je uitvoeringen op te nemen. En met de 3,5 mm-aansluiting kun je privé oefenen, zonder storend geluid voor anderen.
 • Voordeel 4: Als je wilt investeren in je muzikale opleiding, doet dit product je graag een voorstel. Met een premium abonnement van drie maanden op Skoove voor interactieve online pianolessen kun je je vaardigheden eenvoudig verbeteren.
 • Voordeel 5: De Alesis elektrische piano wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen, waaronder een eenvoudig te monteren standaard, bank met verstelbare hoogte, hoofdtelefoon, muziekstandaard, microfoon met 1,5 m lange kabel en een stroomadapter. Bovendien is de muziekstandaard ideaal om bladmuziek of tablets op te zetten, waardoor je gemakkelijk muziek kunt lezen of lessen kunt volgen tijdens het spelen.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het een alles-in-één digitale piano is, beperkt het aantal van 61 toetsen jouw speelbereik. Dit kan lastig zijn als je geavanceerdere stukken wilt spelen die een volledige 88-toetsen toetsenbord vereisen.
 • Nadeel 2: Het feit dat er honderden elektrische keyboardgeluiden zijn kan overweldigend zijn voor beginners. Dit kan ertoe leiden dat je te veel tijd besteedt aan het uitproberen van verschillende stemmen in plaats van te focussen op het verbeteren van je speelvaardigheid.
 • Nadeel 3: De piano wordt geleverd met een premium abonnement van 3 maanden voor Skoove online pianolessen. Dit kan een probleem zijn als je de piano langer dan drie maanden wilt gebruiken, aangezien je dan mogelijk extra moet betalen voor de lessen.
 • Nadeel 4: Hoewel er een vermelding is dat het keyboard standaard eenvoudig te monteren is, kan dit nog steeds een bron van frustratie zijn, vooral als je geen eerdere ervaring hebt met het in elkaar zetten van muziekinstrumenten.
 • Nadeel 5: De “Record”-functie kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Als je niet voorbereid of comfortabel bent met het vastleggen van je uitvoeringen, kan dit een storende functie zijn.

Onze favoriet #2

Alesis Elektrische Piano

Alesis Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Alesis Elektrische Piano is het perfecte keyboard voor beginnende pianisten. Het beschikt over 88 semi-gewogen, full-size toetsen met aanpasbare aanslaggevoeligheid, afgestemd op jouw persoonlijke speelstijl. Geniet van 5 verschillende klanken, waaronder akoestische piano, elektrische piano, orgel, synth en bas, en sluit je koptelefoon aan voor privé oefensessies of plug hem in luidsprekers en versterkers voor een krachtiger geluid. Met de ingebouwde chorus- en galm-effecten en twee 20W-luidsprekers, creëer je kristalheldere, kamervullende muziek. Oefen waar en wanneer je maar wilt, op stroom of op 6 D-cell batterijen. Bovendien verbeter je dankzij de sterke educatieve functies zoals de split- en layermodus, 128-polyfonie oefenmodus en 3 maanden Skoove interactieve online pianolessen. Plus, je krijgt 60 gratis virtuele lessen van Melodics om je vaardigheden te verfijnen, ongeacht het genre of de techniek die je wilt beheersen.

 • Voordeel 1: De Alesis elektrische piano is ontworpen om aan te passen aan jouw favoriete speelstijl, dankzij de 88 semi-gewogen toetsen in volledige grootte en de verstelbare aanslaggevoeligheid. Dit betekent een meer natuurlijke en bevredigende speelervaring voor jou.
 • Voordeel 2: Deze elektrische piano beschikt over vijf klanken en ingebouwde effecten. Je kunt dus kiezen tussen akoestische piano, elektrische piano, orgel, synth en bas, en je kunt je spel verrijken met chorus en galm. Dit vergroot je creatieve mogelijkheden bij het spelen.
 • Voordeel 3: De Alesis elektrische piano is uitgerust met twee ingebouwde 20W luidsprekers die zorgen voor een kristalhelder en kamervullend geluid. Dit betekent dat je altijd en overal kunt genieten van geweldige geluidskwaliteit.
 • Voordeel 4: De piano is zeer draagbaar en kan gebruikt worden waar je ook bent, aangezien hij kan worden gevoed met een stroomadapter of met 6 D cell batterijen. Dus of je nu wilt oefenen in het park, op het strand of zelfs tijdens een stroomstoring, met Alesis kan dit.
 • Voordeel 5: Alesis biedt sterke educatieve functies zoals een muziekstandaard, split- en layer modus, en een oefenmodus met 128 polyfonie. Plus, je krijgt 3 maanden toegang tot Skoove voor interactieve online pianolessen en 60 gratis virtuele lessen van Melodics. Deze functies helpen je om je vaardigheden te verbeteren en om je technieken te beheersen, ongeacht het genre dat je wilt leren.
 • Nadeel 1: Hoewel de Alesis elektrische piano 5 verschillende geluiden bevat, kun je merken dat dit beperkt is vergeleken met andere modellen die een grotere verscheidenheid aan klanken en instrumentgeluiden bieden.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel kan zijn dat het sustainpedaal niet is inbegrepen. Dit kan ongemakkelijk zijn en extra kosten met zich meebrengen, aangezien je dit apart moet aanschaffen.
 • Nadeel 3: De piano kan worden gevoed door een stroomadapter of 6 D-cel batterijen, die niet bij het product worden geleverd. Dit betekent dat je mogelijk ongemak ervaart en extra kosten moet maken om deze batterijen aan te schaffen als je het apparaat draadloos wilt gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel er enkele sterke educatieve functies zijn, zoals de 3 maanden Skoove interactieve pianolessen online, kun je deze als ontoereikend beschouwen als je op zoek bent naar uitgebreidere of langdurige leermogelijkheden.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt geleverd met 60 gratis virtuele lessen van Melodics, maar dit kan een beperking zijn na het aflopen van deze lessen. Je moet dus mogelijk extra betalen voor meer lessen of op zoek gaan naar alternatieve leermiddelen.

Onze favoriet #3

Alesis Elektrische Piano

Alesis Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Alesis Elektrische Piano is ideaal om vandaag nog te starten met je professionele pianospeelreis. Deze uitmuntende elektrische piano beschikt over 12 vakkundig samengestelde klanken en talrijke educatieve functies om jouw vaardigheden in een rap tempo naar een hoger niveau te tillen. Geniet van de 88 full-size gewogen hamerslagtoetsen met instelbare aanslaggevoeligheid voor een natuurlijk gevoel en perfecte respons aangepast aan jouw speelvoorkeur. Bovendien beschikt deze piano over een uitmuntend geluid dankzij de twee 20W geïntegreerde luidsprekers, ¼-inch (6.35mm) stereo koptelefoonuitgang en drie ingebouwde effecten voor chorus, reverb en modulation. Hij biedt alle noodzakelijke verbindingen, inclusief een 6,35mm demperpedaal ingang, stroomadapter, en 6,35mm stereo-uitgangen voor je andere audioapparatuur. De rijkdom aan educatieve functies omvat een muziekstandaard, split- en layermodus, opname en oefenmodus, 128 polyfonie en 3 maanden gratis Skoove interactieve pianolessen online. Om je vaardigheden verder te perfectioneren, biedt Alesis ook 60 gratis virtuele Melodics lessen aan.

 • Voordeel 1: De Blackstar elektrische piano is lichtgewicht en compact, wat ideaal is als je vaak onderweg bent. Doordat hij opvouwbaar is tot 33 cm en slechts 1,6 kg weegt, kun je hem met gemak overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 2: De ingebouwde oplaadbare batterij gaat tot wel 8 uur mee, wat betekent dat je langere tijd kunt spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen. Bovendien biedt de ingebouwde USB & MIDI flexibiliteit en gemak.
 • Voordeel 3: Deze elektrische piano is ideaal voor iedereen, van kinderen tot professionals. Dankzij het realistische ontwerp van het toetsenbord en de zachte aanslag, kun je piano spelen, leren en optreden net als bij een akoestische piano.
 • Voordeel 4: Dankzij de digitale interface met meerdere demofuncties kun je experimenteren met 6 metronoominstellingen en krijg je toegang tot 30 demonummers. Dat motiveert je om je pianovaardigheden te verbeteren en zorgt voor een breed scala aan muzikale begeleidingen.
 • Voordeel 5: Het feit dat de Blackstar elektrische piano wordt geleverd met een sustainpedaal, draagtas en piano stickers, betekent dat je alles hebt voor een volledige leer- en speelervaring, direct uit de doos.
 • Nadeel 1: Hoewel het een voordeel kan zijn voor reizende muzikanten, kan het lichtgewicht en compacte ontwerp van de Blackstar Elektrische Piano voor sommigen een nadeel zijn. De bouwkwaliteit kan hierdoor minder duurzaam of stabiel aanvoelen, wat mogelijk in de weg kan staan van een authentieke pianobeleving.
 • Nadeel 2: De Blackstar Elektrische Piano werkt op een oplaadbare batterij. Hoewel de batterijduur van 8 uur vrij lang is, moet deze piano regelmatig worden opgeladen. Dit kan dus onhandig zijn als je lange optredens hebt of lang wil oefenen zonder onderbreking.
 • Nadeel 3: Hoewel de piano bedoeld is voor kinderen, studenten en professionals, kan de compacte grootte en de zachte aanslag van de toetsen mogelijke nadelen zijn voor professionals die gewend zijn aan een traditioneel, groter en harder aanvoelend klavier.
 • Nadeel 4: Met slechts 6 metronoominstellingen en 30 demonummers heeft de Blackstar Elektrische Piano mogelijk niet de muzikale diversiteit en flexibiliteit die sommige pianisten zoeken. Meer gevorderde of professionele spelers kunnen dit als een nadeel zien.
 • Nadeel 5: Het feit dat het sustainpedaal, de draagtas en de pianostickers zijn inbegrepen, suggereert dat deze accessoires noodzakelijk zijn voor de volledige ervaring. Dit kan betekenen dat de piano zonder deze extra’s niet zo functioneel of bevredigend is om te spelen, wat een potentieel nadeel kan zijn.

Onze favoriet #4

Blackstar Elektrische Piano

Blackstar Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Piano van Blackstar is een lichtgewicht en compact muziekinstrument dat optimale functionaliteit combineert met ongeëvenaarde draagbaarheid. Met een volledig formaat van 88 toetsen die opvouwen tot slechts 33 cm en een gewicht van slechts 1,6 kg, biedt deze piano je de vrijheid om muziek te maken waar je maar wilt. De ingebouwde oplaadbare batterij gaat tot 8 uur mee en presenteert USB & MIDI functies, waardoor het een ideale keuze is voor reizende muzikanten. Of je nu een kind bent, een student, of een professional, de realistisch ontworpen toetsenbord met zachte aanslag zal je piano speel-, leer- of optreedervaring verbeteren. Bovendien biedt de digitale interface verschillende demofuncties met 6 metronoominstellingen en 30 demoliedjes voor begeleiding. Het pakket is inclusief een sustainpedaal, draagtas en piano stickers om je leer- en speelervaring te verrijken.

 • Voordeel 1: De Blackstar elektrische piano is lichtgewicht en compact, wat ideaal is als je vaak onderweg bent. Doordat hij opvouwbaar is tot 33 cm en slechts 1,6 kg weegt, kun je hem met gemak overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 2: De ingebouwde oplaadbare batterij gaat tot wel 8 uur mee, wat betekent dat je langere tijd kunt spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen. Bovendien biedt de ingebouwde USB & MIDI flexibiliteit en gemak.
 • Voordeel 3: Deze elektrische piano is ideaal voor iedereen, van kinderen tot professionals. Dankzij het realistische ontwerp van het toetsenbord en de zachte aanslag, kun je piano spelen, leren en optreden net als bij een akoestische piano.
 • Voordeel 4: Dankzij de digitale interface met meerdere demofuncties kun je experimenteren met 6 metronoominstellingen en krijg je toegang tot 30 demonummers. Dat motiveert je om je pianovaardigheden te verbeteren en zorgt voor een breed scala aan muzikale begeleidingen.
 • Voordeel 5: Het feit dat de Blackstar elektrische piano wordt geleverd met een sustainpedaal, draagtas en piano stickers, betekent dat je alles hebt voor een volledige leer- en speelervaring, direct uit de doos.
 • Nadeel 1: Hoewel het een voordeel kan zijn voor reizende muzikanten, kan het lichtgewicht en compacte ontwerp van de Blackstar Elektrische Piano voor sommigen een nadeel zijn. De bouwkwaliteit kan hierdoor minder duurzaam of stabiel aanvoelen, wat mogelijk in de weg kan staan van een authentieke pianobeleving.
 • Nadeel 2: De Blackstar Elektrische Piano werkt op een oplaadbare batterij. Hoewel de batterijduur van 8 uur vrij lang is, moet deze piano regelmatig worden opgeladen. Dit kan dus onhandig zijn als je lange optredens hebt of lang wil oefenen zonder onderbreking.
 • Nadeel 3: Hoewel de piano bedoeld is voor kinderen, studenten en professionals, kan de compacte grootte en de zachte aanslag van de toetsen mogelijke nadelen zijn voor professionals die gewend zijn aan een traditioneel, groter en harder aanvoelend klavier.
 • Nadeel 4: Met slechts 6 metronoominstellingen en 30 demonummers heeft de Blackstar Elektrische Piano mogelijk niet de muzikale diversiteit en flexibiliteit die sommige pianisten zoeken. Meer gevorderde of professionele spelers kunnen dit als een nadeel zien.
 • Nadeel 5: Het feit dat het sustainpedaal, de draagtas en de pianostickers zijn inbegrepen, suggereert dat deze accessoires noodzakelijk zijn voor de volledige ervaring. Dit kan betekenen dat de piano zonder deze extra’s niet zo functioneel of bevredigend is om te spelen, wat een potentieel nadeel kan zijn.

Onze favoriet #5

Rockjam Elektrische Piano

Rockjam Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De RockJam 761 Super Piano Keyboard Set is een elektronisch, draagbaar pianotoetsenbord met 61 volwaardige toetsen die je een traditioneel pianogevoel bieden. Het beschikt over een ingebouwd LCD-touchscreen voor feedback en toegang tot zijn 200 ritmes, 200 geluiden, leerfunctie en 30 demosongs. Daarnaast heb je de mogelijkheid om opnames te maken en te beluisteren, en je muziek te integreren met digitale audiostations zoals Ableton en Logic. Deze set, die geschikt is voor zowel jonge als oude pianisten, komt met een stevige verstelbare keyboardstandaard, een makkelijk inklapbare gewatteerde stoel voor urenlang comfortabel spelen, een on-ear hoofdtelefoon voor privéoefening en een sustainpedaal. De set kan worden gevoed door netstroom of batterijen, wat het gemakkelijk maakt om overal te oefenen.

 • Voordeel 1: De RockJam 761 biedt je de traditionele piano-ervaring met haar 61 full-size toetsen, zonder in te leveren op draagbaarheid. Dankzij het compacte ontwerp kun je het keyboard overal mee naartoe nemen, en je kunt het aansluiten op netstroom of gebruiken met batterijen.
 • Voordeel 2: Het digitale touchscreen van de RockJam 761 piano zorgt voor een interactieve ervaring. Via dit display kun je kiezen uit 200 ritmes, 200 geluiden, en 30 demosongs. Bovendien heeft het keyboard een ingebouwde leerfunctie.
 • Voordeel 3: Met de opname- en afspeelfuncties van deze elektrische piano kun je je eigen lagen van geluid creëren. Dit betekent dat je je eigen composities kunt opnemen en later terugluisteren.
 • Voordeel 4: De midi-uitgang van de RockJam 761 maakt integratie met je digitale audiowerkstation, zoals Ableton en Logic, mogelijk. Dit betekent dat je je muziek naadloos kunt overbrengen naar je digitale apparaten voor verdere bewerking en productie.
 • Voordeel 5: Deze pianoset is ontworpen met je comfort in gedachten. Het bevat een verstelbare keyboardstandaard geschikt voor pianisten van jong en oud, een gewatteerde zitting voor lang speelcomfort, een on-ear hoofdtelefoon zodat je in privacy kunt oefenen, en een sustainpedaal om je speelervaring te verrijken.
 • nadeel 1: Hoewel de RockJam 761 Elektrische Piano wordt geleverd met een touchscreen voor feedback en het starten van verschillende functies, kan dit lastig zijn als je niet technologisch onderlegd bent. Dit toetsenbord is mogelijk minder geschikt voor oudere gebruikers of voor degenen die liever eenvoudige interfaces hebben.
 • nadeel 2: Het aantal van 200 ritmes en 200 geluiden kan overweldigend zijn en mogelijk niet nuttig voor beginners. Het kan veel tijd kosten om door al deze opties te gaan en degenen te vinden die je echt leuk vindt.
 • nadeel 3: Hoewel de RockJam 761 kan worden aangedreven door zowel netstroom als batterijen, kunnen batterijvoedingen vaak snel opraken. Dit kan voor ongemak zorgen als je verwacht het toetsenbord overal mee naartoe te nemen zonder dat je toegang hebt tot een stopcontact.
 • nadeel 4: Hoewel de set een verstelbare en gewatteerde zitting bevat, houden niet alle spelers van de vorm of stijl van deze bepaalde zitting. Het comfortniveau kan sterk variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en lichaamsbouw.
 • nadeel 5: De opname- en afspeelfuncties van de elektrische piano klinken handig, maar als je niet bekend bent met het gebruik van deze functies, kan het moeilijk zijn om het maximale uit deze functies te halen. Het vereist enige technische kennis en ervaring om deze aspecten van de piano volledig te benutten.

Onze favoriet #6

Casio Elektrische Piano

Casio Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het elektrische piano van het merk Casio is een hoogwaardig muziekinstrument, ontworpen om je te voorzien van een authentiek pianogevoel en een breed scala aan muzikale opties, allemaal binnen jouw handbereik. Wat betreft de betrouwbaarheid, je hoeft je geen zorgen te maken – Casio geeft een garantie van minimaal 2 jaar na aankoop op het product. Dus, als er iets onverwachts gebeurt, kun je erop rekenen dat Casio je kosteloos zal bijstaan.

 • Excuseer, maar uit de gegeven productbeschrijving kan ik geen vijf voordelen halen over een Casio elektrische piano, omdat de informatie uitsluitend betrekking heeft op de garantie en niet op de kenmerken van het product zelf. Zou je me meer details over het product kunnen geven? Dit maakt het mogelijk om gedetailleerder te zijn in de voordelen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving kan ik helaas geen specifieke nadelen voor een elektrische piano van het merk Casio identificeren. De beschrijving gaat alleen over de garantieperiode na aankoop en niet over de eigenschappen, functies of mogelijke problemen van het product zelf. Om een lijst met potentiële nadelen te kunnen geven, zou ik meer informatie over het specifieke product moeten hebben, zoals het model, de functies, de kwaliteit van het geluid, gebruiksgemak, en nog veel meer.

Onze favoriet #7

Oyayo Elektrische Piano

Oyayo Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Piano van het merk OYAYO is een draagbare, opvouwbare piano met 88 toetsen die je overal mee naartoe kunt nemen. Dankzij het vouwmechanisme en de bijgeleverde reistas is de piano gemakkelijk op te bergen en te dragen. De piano gemaakt volgens een pianosleutelverhouding van 1:1, biedt je de ervaring van een echte piano, waarbij het volume afhangt van hoe stevig je de toetsen aanslaat. De piano is uitgerust met Bluetooth en een MIDI/USB-interface, die je kunt gebruiken om draadloos verbinding te maken met verschillende muziekapps en om je eigen muziek te bewerken. Het beschikt over meerdere functies, waaronder een LCD-display, 128 tinten en ritmepatronen, 20 demo-liedjes en diverse functies zoals dubbele toetsenborden, split, teaching-mode, dual-voice, opname, afspeel-, akkoordmetronoom- en transponatiefuncties. Bovendien draait de piano op een ingebouwde oplaadbare lithium-batterij, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten, waar je ook bent.

 • Voordeel 1: Uiterst draagbaar en ruimtebesparend – Dankzij de mogelijkheid om 180 graden op te vouwen, bespaar je veel ruimte met deze OYAYO elektrische piano. Bovendien wordt de piano geleverd met een speciale draagtas, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen.
 • Voordeel 2: Realistische pianobeleving – De 1:1 toetsverhouding en halfgewogen toetsen zorgen ervoor dat de OYAYO e-piano hetzelfde aanvoelt en reageert als een echte piano. Dit zorgt voor een rijke en delicate muziekbeleving.
 • Voordeel 3: Geavanceerde connectiviteit- Met de ingebouwde draadloze verbinding kun je de piano via Bluetooth verbinden met een reeks muziek-apps of online muzieklessen. Daarnaast kun je de piano via de MIDI/USB-interface aansluiten op je computer of andere slimme apparaten om je eigen muziek te creëren en bewerken.
 • Voordeel 4: Brede scala van functies – De OYAYO e-piano heeft een reeks ingebouwde functies inclusief maar niet beperkt tot 128 soorten ritmepatronen, 20 demo-songs, een dubbel toetsenbord, en opname- en afspeelfuncties. Het past perfect bij de standaard oefenbehoeften van beginners en helpt je beter piano te leren spelen.
 • Voordeel 5: Lange speeltijd – Dankzij de inbegrepen oplaadbare lithium-batterij, ondersteunt deze piano tot 6-8 uur speeltijd op één lading. Dit is perfect voor langdurig oefenen, outdoor performances, shows op school, en nog veel meer.
 • Nadeel 1: Hoewel de draagbaarheid van de OYAYO elektrische piano aantrekkelijk kan zijn, kan het gebruik van een opvouwbaar model het speelgevoel beïnvloeden. Het constante buigen en uitvouwen kan over tijd misschien ook invloed hebben op de duurzaamheid van de toetsen en interne onderdelen van de piano.
 • Nadeel 2: De piano beschikt over 88 halfgewogen toetsen, wat betekent dat het gevoel wat je krijgt bij het indrukken van de toetsen kan verschillen van een traditionele, volledig gewogen piano. Voor sommige spelers kan dit nadelig zijn en hun spelbeleving beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het keyboard Bluetooth en MIDI verbindingsopties aanbiedt, kan de noodzaak om digitaal verbonden te zijn voor sommige gebruikers een belemmering vormen. Als je bijvoorbeeld in een gebied met slechte internetconnectie bent, kunnen sommige van de online functies van de piano minder toegankelijk zijn.
 • Nadeel 4: Met 128 soorten tonen en ritmepatronen, 20 ingebouwde demosongs en verschillende modi om uit te kiezen, kan de hoeveelheid functies van deze e-piano overweldigend zijn, vooral voor beginners. Het kan ook zijn dat je door het hoge aantal opties misschien uiteindelijk de functies onbenut laat die deze piano juist uniek maken.
 • Nadeel 5: De pianotoetsenbord heeft een ingebouwde oplaadbare lithium-batterij, wat betekent dat je hem opgeladen moet houden om hem te kunnen gebruiken. Dit kan als je onderweg bent of geen directe toegang tot stroom hebt, een uitdaging zijn. Hoewel de batterij 6-8 uur meegaat, kan dit voor langere speelsessies of live optredens een probleem vormen.

Onze favoriet #8

Vangoa Elektrische Piano

Vangoa Elektrische Piano

Waarom we het gekozen hebben

De Vangoa Elektrische Piano is een kindvriendelijk instrument ontworpen met mini-grotere ongewogen knoppen die perfect passen bij de kleine vingers van kinderen, waardoor pijn en mogelijk carpaal tunnelsyndroom worden voorkomen. Het heeft maar liefst 350 timbres en ritmes, 30 demosongs, 8 percussies, en wordt geleverd met een gratis microfoon. Dankzij de LED-lichttoetsen die oplichten volgens de noten in de demo’s kunnen je kinderen snel en spelenderwijs akkoorden en toonladders leren. Dit toetsenbord, gemaakt van milieuvriendelijk ABS met een fijne en veilige afwerking, is draagbaar en voeding wordt zowel via het stroomnet als via batterijen gegarandeerd. Tot slot beschikt het over een opname- en afspeelfunctie en een hoofdtelefoonaansluiting voor ongestoord leren, ideaal voor beginners, en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Voordeel 1: Dankzij de mini-grotere knoppen is de Vangoa Elektrische Piano bijzonder geschikt voor kinderen. De toetsen zijn afgestemd op de kleinere vingers van kinderen, waardoor ze zorgeloos kunnen oefenen zonder zich zorgen te maken over pijnlijke vingers of het carpaal tunnelsyndroom.
 • Voordeel 2: De piano is niet alleen eenvoudig te bespelen, maar maakt oefenen ook leuker voor kinderen. De LED-lichttoets licht op in de volgorde van de demotonen, wat het voor kinderen gemakkelijker maakt om akkoorden en schalen te onthouden.
 • Voordeel 3: De Vangoa Elektrische Piano heeft een doordacht design. Het is gemaakt van milieuvriendelijk ABS, heeft een fijne afwerking en een zacht design, dat veilig en zeer geschikt is voor kinderen.
 • Voordeel 4: Deze elektrische piano is draagbaar. Met een afmeting van 80 x 30,9 x 8,5 cm kan het overal mee naartoe genomen worden en werkt het op stroom of batterijen. Dit biedt flexibiliteit in waar en wanneer je piano wilt spelen.
 • Voordeel 5: De opname- en afspeelfunctie maakt de Vangoa Elektrische Piano zeer geschikt voor beginners. Daarnaast is er een hoofdtelefoonaansluiting voor immersief leren. Zo kan je oefenen zonder je ouders of buren te storen.
 • Nadeel 1: De elektrische piano heeft mini-grotere knoppen, wat betekent dat ze misschien niet comfortabel zijn voor volwassenen of zelfs oudere kinderen met grotere vingers. Ze zijn ontworpen om beter te passen bij de kleine vingerstand van de kinderen, wat een beperking kan zijn als je van plan bent om het toetsenbord te delen met mensen van verschillende leeftijden.
 • Nadeel 2: Dit instrument heeft een led-lichttoets die oplicht in de volgorde van de demonoten. Hoewel dit kan helpen om sneller de akkoorden en schalen te herinneren, kan dit overweldigend zijn en de aandacht afleiden van het daadwerkelijke leren van de piano.
 • Nadeel 3: De piano is draagbaar met een maat van 80 x 30,9 x 8,5 cm. Dit betekent dat de maat mogelijk kleiner is dan bij een traditionele piano, wat de ervaring en het gevoel van het spelen kan beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Het toetsenbord werkt op stroom of batterijen. Dit betekent dat je altijd batterijen bij de hand moet hebben als je niet in de buurt van een stroombron bent. Dit kan je speeltijd beperken als de batterijen opraken en je geen vervanging hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel de opname- en afspeelfunctie nuttig kan zijn, kan dit ook een beperking zijn voor degenen die liever in real-time spelen. Dit kan het natuurlijke gevoel van spelen en oefenen beperken, omdat je afhankelijk bent van de vooraf opgenomen muziek.

Onze favoriet #9

Yamaha Elektrische Piano

Yamaha Elektrische Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De YAMAHA Elektrische Piano is een toetsenbord ontworpen voor pianoliefhebbers die prioriteit geven aan draagbaarheid en stijl. Dit instrument biedt je een aanslagdynamisch toetsenbord met 76 graded-soft-touch toetsen, 15 klankkleuren en heeft een 64-stemmige polyfonie. Naast de kwalitatieve geluidsfuncties, is dit toetsenbord ook compatibel met de Smart Pianist en Rec’n’Share apps waarmee je heel gemakkelijk video’s en muziek kunt opnemen en online delen. Het bevat ook 15 Voice Demo & 10 Piano Songs, en een USB TO-HOST MIDI & Audio voor je muzikale creativiteit. Imponeer je luisteraars met het krachtige, dynamische geluid via het interne luidsprekersysteem of de hoofdtelefoon. Het pakket bevat het YAMAHA toetsenbord, voeding, handleiding en een muziekstandaard voor al je speelgemak.

 • Voordeel 1: De YAMAHA elektrische piano is licht en draagbaar. Dit maakt het gemakkelijk om hem te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen, zodat je overal en altijd muziek kunt maken.
 • Voordeel 2: Deze piano is voorzien van een aanslagdynamisch toetsenbord met 76 toetsen en graded-soft-touch. Dit betekent dat de toetsen reageren op hoe hard je ze aanslaat, waardoor je meer expressie en dynamiek in je spel kunt leggen.
 • Voordeel 3: Dankzij de compatibiliteit met de Smart Pianist-app en de Rec’n’Share-app, kun je gemakkelijk video’s en muziek opnemen en online delen. Dit maakt het eenvoudiger om je prestaties te delen met vrienden, familie of op sociale media.
 • Voordeel 4: De YAMAHA elektrische piano biedt 15 Voice Demo & 10 Piano Songs, USB TO-HOST MIDI & Audio. Dit geeft je een breed scala aan geluiden en liedjes om te spelen en te ontdekken, waardoor je creativiteit en speelplezier worden gestimuleerd.
 • Voordeel 5: Het interne luidsprekersysteem of hoofdtelefoon zorgt voor een krachtig en dynamisch geluid. Of je nu wilt oefenen met een hoofdtelefoon om anderen niet te storen, of je muziek luid en duidelijk wilt laten horen via de luidsprekers, deze piano biedt je de flexibiliteit om op jouw manier te spelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Yamaha elektrische piano een licht en draagbaar toetsenbord heeft, kan dit nadeel zijn voor spelers die op zoek zijn naar een meer robuuste en duurzame piano-ervaring.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord heeft ook een aanslagdynamisch toetsenbord met 76 toetsen. Dit kan beperkend zijn voor professionals of geavanceerde spelers die liever een volledig bereik van 88 toetsen hebben die beschikbaar zijn op traditionele piano’s.
 • Nadeel 3: Hoewel de Yamaha elektrische piano compatibel is met de Smart Pianist en Rec’n’Share-app, kunnen spelers die niet technisch onderlegd zijn, het moeilijk vinden om deze functies te gebruiken of volledig te benutten.
 • Nadeel 4: Er zijn slechts 15 klankkleuren; dual/layer en 64-stemmige polyfonie beschikbaar op deze piano. Dit kan een beperking zijn voor spelers die op zoek zijn naar een breder scala aan klankkleuren en stemmen op hun elektronische piano.
 • Nadeel 5: Hoewel de Yamaha elektrische piano wordt geleverd met een handleiding, is het mogelijk dat deze niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan een probleem zijn voor gebruikers die geen andere talen spreken en hulp nodig hebben bij het navigeren door de functies van de piano.

Onze favoriet #10

Roland Elektrische Piano

Roland Elektrische Piano

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische piano van het merk Roland is een zeer geavanceerd en veelzijdig instrument, ontworpen als een complete creatieve hub voor leren, presteren en componeren van muziek. Deze piano bezit alle belangrijke kenmerken van Rolands bekroonde FP digitale pianoserie, en is uitgerust met de SuperNATURAL Piano sound engine en het PHA-4 Standard 88-toetsen hammer-action klavier voor een authentieke vleugelpianoklank en -touch. Wat betreft de klanken, je krijgt 1018 ingebouwde klanken via de uitbreidbare ZEN-Core sound engine, met alles van synthesizers, orkest- en wereldinstrumenten tot gitaar, bas en drums. Bovendien biedt het instrument zowel interactieve begeleidingen als professionele vocal effects, inclusief real-time harmonieën. Met Bluetooth audio/MIDI-ondersteuning, een gemakkelijk te bedienen paneel en opslagmogelijkheden voor favoriete klanken en instellingen, zet deze Roland elektrische piano je werkelijk in de driver’s seat van je muzikale creativiteit.

 • Voordeel 1: Met de geavanceerde Roland-technologieën word je voorzien van een compleet creatief platform voor het leren, uitvoeren en schrijven van muziek.
 • Voordeel 2: De authentieke vleugelklank en touch dankzij de Roland SuperNATURAL Piano sound engine en het PHA-4 Standard 88-noten hammer-action klavier, laat je genieten van realistisch spel en klank.
 • Voordeel 3: Dankzij de uitbreidbare ZEN-Core sound engine met 1018 ingebouwde sounds, heb je een breed scala aan geluiden tot je beschikking, waaronder synthesizers, orkest- en wereldinstrumenten, gitaar, bas, drums en meer.
 • Voordeel 4: Met de interactieve begeleidingen gemaakt door professionele componisten en performers krijg je de mogelijkheid om je prestaties te verrijken en te verbeteren.
 • Voordeel 5: De Bluetooth audio/MIDI-ondersteuning laat je toegang tot een breed scala aan mobiele apparaten, waardoor het makkelijker wordt om je muziek te delen, te leren en te experimenteren.
 • Nadeel 1: Hoewel de Roland elektrische piano veel geavanceerde technologieën bevat, kan dit ook een nadeel zijn. Zo kan het voor beginners of diegenen die alleen een eenvoudige, bruikbare elektrische piano zoeken, een beetje te uitgebreid zijn. Je moet mogelijk veel tijd besteden aan het leren en begrijpen van alle technische aspecten.
 • Nadeel 2: De Roland SuperNATURAL Piano sound engine en het PHA-4 Standard 88-noten hammer-action klavier kunnen een zeer authentieke vleugelklank en touch bieden, maar voor veel beginners of casual spelers is dit niveau van authenticiteit mogelijk niet nodig. Dit kan ook bijdragen aan de complexiteit van het instrument, wat ontmoedigend kan zijn voor beginners.
 • Nadeel 3: De ZEN-Core sound engine bevat 1018 ingebouwde sounds, wat in de eerste plaats fantastisch lijkt, maar het kan voor veel gebruikers overweldigend zijn. Het zoeken naar de gewenste sound of het navigeren door alle beschikbare opties kan tijdrovend zijn.
 • Nadeel 4: De Roland elektrische piano bevat Bluetooth audio/MIDI-ondersteuning voor interfacing met mobiele apparaten, maar dit kan problemen veroorzaken als je apparaat niet compatibel is of als je problemen hebt met je Bluetooth-connectiviteit.
 • Nadeel 5: Het gestroomlijnd paneel met intuïtieve bediening moet bediening van de piano eenvoudig en efficiënt maken, maar deze bediening kan nog steeds complex en verwarrend zijn voor beginners of gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. Bovendien, als je van plan bent om toegang te krijgen tot diepere functies, zou dat nog moeilijker kunnen zijn.

Na grondig onderzoek naar de 10 beste elektrische piano’s, is het duidelijk dat er voor elk wat wils is, ongeacht je niveau of budget. De kwaliteit en verscheidenheid van de geteste producten bewijzen dat muziek maken toegankelijker is dan ooit. Of je nu op zoek bent naar een instapmodel om je muzikale reis te beginnen, een draagbare variant voor onderweg, of een geavanceerd model om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, er is altijd een elektrische piano die perfect bij jouw behoeften past. Vergeet niet, de beste elektrische piano voor jou is deze die precies voldoet aan jouw persoonlijke vereisten en voorkeur. Dus duik in de prachtige wereld van muziek en laat je inspireren door de mooie klanken van je nieuwe instrument.

Inhoudsopgave