a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Puntenslijper: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste elektrische puntenslijpers die zich hebben bewezen in onze test.

Unser Favorit: Etavio Elektrische Puntenslijper

Etavio Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Peach Elektrische Puntenslijper

Peach Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Qhui Elektrische Puntenslijper

Qhui Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Rapesco Elektrische Puntenslijper

Rapesco Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Acropaq Elektrische Puntenslijper

Acropaq Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Skaaisont Elektrische Puntenslijper

Skaaisont Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Jijicz Elektrische Puntenslijper

Jijicz Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Westcott Elektrische Puntenslijper

Westcott Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Jolly Elektrische Puntenslijper

Jolly Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Unser Favorit: Peach Elektrische Puntenslijper

Peach Elektrische Puntenslijper
★★★★★

Ben je het zat om steeds weer met botte of gebroken potloden te dealen? Dankzij de innovatieve wereld van technologie, is er nu een betere, snellere en efficiëntere manier om je potloden te verscherpen. Ontdek de magie van een elektrische puntenslijper! Of je nu een professionele kunstenaar bent, een student of gewoon iemand die waarde hecht aan een goed geslepen potlood, in dit artikel hebben we de tien beste elektrische puntenslijpers voor je op een rijtje gezet, gebaseerd op uitgebreide tests en nieuw onderzoek. Bereid je voor om een nieuw niveau van gebruiksgemak en precisie te ervaren!

Een elektrische puntenslijper is een apparaat dat jij kunt gebruiken om snel en moeiteloos je potloden te slijpen. In plaats van handmatig te slijpen, doet deze slijper het werk voor jou met behulp van elektriciteit. Simpelweg het potlood in de opening steken en het apparaat doet de rest, waardoor je een perfect geslepen potlood krijgt zonder enige inspanning. Het is een handige en effectieve tool, ideaal voor gebruik in kantoren, scholen of zelfs thuis, waar dan ook waar potloden frequent gebruikt worden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Etavio Elektrische Puntenslijper

Etavio Elektrische Puntenslijper

Waarom we het gekozen hebben

De Etavio Elektrische Puntenslijper is een veilige en makkelijk te gebruiken optie voor zowel kinderen als volwassenen. De slijper stopt onmiddellijk wanneer je het zijdeksel opent, waardoor letsel aan de vingers wordt voorkomen. Dankzij de twee werkmodi – elektrisch en handmatig – kun je altijd doorgaan met slijpen, zelfs als de batterijen op zijn. De puntenslijper, die geschikt is voor 2 AA-batterijen, kan een potlood in slechts 3-5 seconden slijpen, ideaal voor het snel voltooien van veel schuurpagina’s. Met zijn compacte afmetingen (65 x 64 x 73 mm) en licht gewicht, is deze puntenslijper handig voor op school of op het werk. Eenvoudige bediening is gegarandeerd – duw het potlood gewoon in de slijper en het zal stoppen zodra het geslepen is. Bovendien zorgen de antislip-voetjes voor extra stabiliteit. De Etavio Elektrische Puntenslijper is het perfecte kerstcadeau voor kinderen, geschikt voor het slijpen van schrijf- en tekencrayons met een diameter van 6-8 mm.

 • Voordeel 1: Veilig voor kinderen – Deze Elektrische Puntenslijper van Etavio heeft een handige veiligheidsfunctie. Wanneer je het transparante zijdeksel opent, stopt de puntenslijper onmiddellijk met werken om eventueel letsel aan de vingers te voorkomen. Dit maakt het tot een veilige keuze voor ouders die op zoek zijn naar praktisch en veilig schoolmateriaal voor hun kinderen.
 • Voordeel 2: Snel slijpen – De puntenslijper is zo ontworpen dat het potloden binnen 3-5 seconden slijpt. Dit betekent dat je snel weer aan het werk kan gaan, of je nu veel schrijft of tekent.
 • Voordeel 3: Dubbele werkmodi – Dit apparaat biedt zowel elektrisch als handmatig slijpen. Dit zorgt voor gemak en flexibiliteit, zelfs als de batterijen leeg zijn en je geen vervanging bij de hand hebt. Draai gewoon de schakelaar naar de handmatige modus en slijp je potlood.
 • Voordeel 4: Eenvoudig in gebruik – Deze puntenslijper is uiterst gebruiksvriendelijk. Steek gewoon je potlood in de slijper en het zal beginnen te slijpen, maar stopt automatisch zodra het klaar is. Dankzij de antislipvoetjes en de eenvoudige schakelaar hoef je je geen zorgen te maken dat het apparaat wegglijdt tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: Draagbaarheid – Met afmetingen van slechts 65 x 64 x 73 mm is de Etavio elektrische puntenslijper klein, licht en gemakkelijk mee te nemen. Of je nu naar school gaat of naar het werk, de puntenslijper past gemakkelijk in je tas of rugzak, zodat je hem altijd bij de hand hebt als je hem nodig hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Etavio elektrische puntenslijper veilig zou zijn voor kinderen, zou het openen van het transparante zijdeksel de puntenslijper onmiddellijk stoppen. Dit kan leiden tot onderbrekingen en frustratie voor het kind als ze de werking ervan nog niet helemaal onder de knie hebben.
 • Nadeel 2: Deze puntenslijper werkt op 2 AA-batterijen die niet worden meegeleverd. Je moet dus extra uitgaven doen om de puntenslijper te laten werken en altijd een extra set batterijen bij de hand houden.
 • Nadeel 3: De slijper heeft twee werkmodi: elektrisch en handmatig. Doch, als de batterijen leeg zijn en je hebt geen vervanging, dan moet je overschakelen naar de handmatige modus. Dit kan ongemakkelijk zijn, vooral als je gewend bent aan de efficiency van elektrisch slijpen.
 • Nadeel 4: Hoewel de puntenslijper eenvoudig te gebruiken is, moet je na gebruik de messen verwijderen om de potloodspaanders te reinigen. Dit kan lastig zijn en tijd vergen, vooral als je kinderen hebt die deze taak misschien niet zonder toezicht mogen uitvoeren.
 • Nadeel 5: De slijper heeft een specifieke pen diameter van 6-8mm. Dit betekent dat pennen of potloden die dikker of dunner zijn dan deze standaard niet geschikt zijn voor dit apparaat. Dit kan beperkend zijn, vooral als je of je kinderen verschillende soorten pennen of potloden gebruiken voor hun activiteiten.

Onze favoriet #2

Peach Elektrische Puntenslijper

Peach Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Puntenslijper van Peach is je betrouwbare tool voor een nauwkeurige, kindveilige en eenvoudige manier van slijpen, ideaal voor zowel kinder- als professionele potloden, waaronder grafiet, kolen, pastel- en kleurpotloden van elke hardheid. Bekroond als testwinnaar door vergleich.org in 2021, deze puntenslijper begint automatisch te slijpen zodra je de pen met lichte druk erin steekt. Het apparaat komt ook met twee reservemesjes voor langdurige prestaties, zodat je tot 40 pennen snel en comfortabel kunt slijpen zonder hem te moeten legen. De puntenslijper accepteert pennen van 6 tot 8 mm en van 9 tot 12 mm diameter in allerlei vormen en heeft een veiligheidsslot voor extra veiligheid. Het ledigen gaat supersnel dankzij het praktische design.

 • Voordeel 1: Precisie en Veiligheid – Deze elektrische puntenslijper van Peach is ontworpen met aandacht voor details. Het is niet alleen uiterst nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken, maar ook veilig voor kinderen. Het slijpt moeiteloos de kleurpotloden van je kinderen en werkt even goed met grafiet, kolen, pastel- en kleurpotloden van elke hardheid.
 • Voordeel 2: Top beoordelingen – Deze puntenslijper is als beste uit de test gekomen bij vergleich.org in 2021, dus je kunt vertrouwen op de topkwaliteit van dit product.
 • Voordeel 3: Simpliciteit – Het gebruik van deze puntenslijper vereist weinig inspanning. Je hoeft de pen enkel met een lichte druk in het apparaat te steken en het begint vanzelf met slijpen. Dit maakt het geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Voordeel 4: Lange Levensduur – De elektrische puntenslijper wordt geleverd met twee extra mesjes zodat je nog langer kunt genieten van scherpe punten op je pennen en potloden.
 • Voordeel 5: Efficiënte Prestaties – Met deze elektrische puntenslijper van Peach kun je tot wel 40 pennen slijpen zonder dat je het apparaat hoeft te legen. Bovendien is het geschikt voor pennen in alle vormen en formaten, variërend van 6 mm tot 12 mm diameter. Dit maakt het een veelzijdige toevoeging aan elk huis of kantoor.
 • Het vaststellen van nadelen voor de Peach Elektrische Puntenslijper kan lastig zijn, gezien de gegeven productbeschrijving voornamelijk positieve kenmerken benoemt. Echter, hier is een poging om enkele mogelijke ongemakken te identificeren:
 • Nadeel 1: De elektrische puntenslijper werkt automatisch bij het aanbrengen van lichte druk. Dit kan voor sommige gebruikers mogelijk een nadeel zijn als ze de voorkeur geven aan meer handmatige controle over het slijpproces.
 • Nadeel 2: Het apparaat is tot 40 pennen kunnen slijpen zonder te hoeven legen. Dit suggereert dat je na elke 40 potloden het reservoir wel moet legen, wat voor sommigen mogelijk als hinderlijk kan worden ervaren.
 • Nadeel 3: Hoewel er twee reserve mesjes worden meegeleverd, kan het vervangen van deze mesjes voor sommige gebruikers mogelijk complex zijn of als een extra taak worden gezien.
 • Nadeel 4: De puntenslijper is alleen geschikt voor pennen met een diameter van 6 tot 8 mm en van 9 tot 12 mm. Dit betekent dat potloden of pennen die buiten deze maten vallen, mogelijk niet compatibel zijn met deze puntenslijper.
 • Nadeel 5: Het grotere gat van de puntenslijper heeft een veiligheidsslot dat automatisch uitschakelt bij het verwijderen. Dit kan ongemakkelijk zijn als je probeert meerdere potloden snel achter elkaar te slijpen, omdat het apparaat mogelijk na elk potlood uitgaat.

Onze favoriet #3

Qhui Elektrische Puntenslijper

Qhui Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Qhui Elektrische Puntenslijper is een multifunctioneel apparaat voor al jouw slijpbehoeften. Uitgerust met twee gat-formaten, kan het gemakkelijk zowel dikke als dunne potloden slijpen met gebruik van vier reserve messen. De krachtige motor en scherpe, platte messen maken het mogelijke om in slechts 3-5 seconden een perfecte punt te krijgen, optimaal voor tekenen, schilderen en schrijven. Met de dubbele stroomvoorziening via een standaard USB-poort of 4 AA batterijen, kun je hem overal gebruiken. Het kindveilige ontwerp voorkomt gebruik wanneer de deksel niet correct is geplaatst en het is eenvoudig schoon te maken. Het pakket bevat 1 elektrische puntenslijper, 6 messen, 1 USB-kabel en 1 gebruiksaanwijzing.

 • Voordeel 1: De elektrische puntenslijper van Rapesco biedt je het gemak van een automatisch systeem. Het zal al het werk voor je doen, wat handig is als je veel potloden moet slijpen.
 • Voordeel 2: Je kunt de puntenslijper overal mee naartoe nemen en hij is vrijwel altijd bruikbaar omdat hij kan worden gevoed door een USB-kabel of AA-batterijen. Dit maakt hem ideaal voor zowel thuisgebruik als voor onderweg.
 • Voordeel 3: Het is geschikt voor verschillende maten potloden, dankzij het dubbelgaats ontwerp. Of je nu potloden met een diameter van 6-8 mm of 9-12 mm gebruikt, deze puntenslijper kan ze allemaal aan.
 • Voordeel 4: Het wordt geleverd met reserve mesjes, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de mesjes als ze bot worden. Hierdoor blijft de puntenslijper altijd efficiënt werken.
 • Voordeel 5: Het reinigen is heel eenvoudig, aangezien je het slijpselbakje kunt uitnemen en legen boven een afvalbak. Bovendien schakelt de puntenslijper automatisch uit wanneer het slijpselbakje afwezig is, voor extra veiligheid.
 • Nadeel 1: Je mag dan misschien versteld staan van het feit dat deze elektrische puntenslijper via USB-kabel gevoed kan worden, maar als je niet altijd een USB-bron bij de hand hebt, kan dit mogelijk nadelig zijn. Ze verstrekken wel kabels, maar je moet bedenken hoe handig het is om altijd naar een bron te moeten zoeken om je puntenslijper van stroom te voorzien.
 • Nadeel 2: Hoewel het ook kan worden gevoed door 4 x AA-batterijen, worden deze niet meegeleverd. Dit betekent dat je voorbereid moet zijn om extra uit te geven voor batterijen om hem te laten werken in situaties waarin je geen toegang tot USB-stroom hebt.
 • Nadeel 3: Er is een dubbelgaats ontwerp dat is bedoeld voor potloden met bepaalde diameters, maar dit betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor alle potloden. Als je potloden gebruikt die niet binnen de diameter van 6-8 mm en 9-12 mm vallen, ben je misschien niet in staat om ze te slijpen met deze puntenslijper.
 • Nadeel 4: Hoewel het leveren van reservemesjes een pluspunt kan lijken, kan het feit dat je ze wellicht moet vervangen een nadeel zijn voor degenen die geen extra tijd en inspanning willen investeren in het onderhoud ervan.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het slijpselbakje eenvoudig te reinigen is, vereist dit nog steeds een handmatige handeling. Je moet het slijpselbakje uitnemen en legen boven een afvalbak, wat soms rommelig kan zijn en extra schoonmaaktijd vereist.

Onze favoriet #4

Rapesco Elektrische Puntenslijper

Rapesco Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Puntenslijper van Rapesco is een handig en efficiënt hulpmiddel voor het slijpen van potloden. Deze automatische puntenslijper kan worden gevoed via een USB-kabel, die wordt meegeleverd, of vier AA batterijen, die je zelf moet aanschaffen. Het apparaat heeft een dubbelgaats ontwerp, waardoor het geschikt is voor potloden met een diameter van 6-8 mm en 9-12 mm. Daarnaast wordt het geleverd met reserve slijpmesjes, twee in groot formaat en twee in standaardformaat. De beschermkap op het grote slijpgat en automatische uitschakeling bij afwezigheid van een slijpselbakje dragen bij aan een veilig gebruik. Het schoonmaken van de slijper is eenvoudig; je haalt gewoon het slijpselbakje eruit en leegt het boven een afvalbak.

 • Voordeel 1: De elektrische puntenslijper van Rapesco biedt je het gemak van een automatisch systeem. Het zal al het werk voor je doen, wat handig is als je veel potloden moet slijpen.
 • Voordeel 2: Je kunt de puntenslijper overal mee naartoe nemen en hij is vrijwel altijd bruikbaar omdat hij kan worden gevoed door een USB-kabel of AA-batterijen. Dit maakt hem ideaal voor zowel thuisgebruik als voor onderweg.
 • Voordeel 3: Het is geschikt voor verschillende maten potloden, dankzij het dubbelgaats ontwerp. Of je nu potloden met een diameter van 6-8 mm of 9-12 mm gebruikt, deze puntenslijper kan ze allemaal aan.
 • Voordeel 4: Het wordt geleverd met reserve mesjes, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de mesjes als ze bot worden. Hierdoor blijft de puntenslijper altijd efficiënt werken.
 • Voordeel 5: Het reinigen is heel eenvoudig, aangezien je het slijpselbakje kunt uitnemen en legen boven een afvalbak. Bovendien schakelt de puntenslijper automatisch uit wanneer het slijpselbakje afwezig is, voor extra veiligheid.
 • Nadeel 1: Je mag dan misschien versteld staan van het feit dat deze elektrische puntenslijper via USB-kabel gevoed kan worden, maar als je niet altijd een USB-bron bij de hand hebt, kan dit mogelijk nadelig zijn. Ze verstrekken wel kabels, maar je moet bedenken hoe handig het is om altijd naar een bron te moeten zoeken om je puntenslijper van stroom te voorzien.
 • Nadeel 2: Hoewel het ook kan worden gevoed door 4 x AA-batterijen, worden deze niet meegeleverd. Dit betekent dat je voorbereid moet zijn om extra uit te geven voor batterijen om hem te laten werken in situaties waarin je geen toegang tot USB-stroom hebt.
 • Nadeel 3: Er is een dubbelgaats ontwerp dat is bedoeld voor potloden met bepaalde diameters, maar dit betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor alle potloden. Als je potloden gebruikt die niet binnen de diameter van 6-8 mm en 9-12 mm vallen, ben je misschien niet in staat om ze te slijpen met deze puntenslijper.
 • Nadeel 4: Hoewel het leveren van reservemesjes een pluspunt kan lijken, kan het feit dat je ze wellicht moet vervangen een nadeel zijn voor degenen die geen extra tijd en inspanning willen investeren in het onderhoud ervan.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het slijpselbakje eenvoudig te reinigen is, vereist dit nog steeds een handmatige handeling. Je moet het slijpselbakje uitnemen en legen boven een afvalbak, wat soms rommelig kan zijn en extra schoonmaaktijd vereist.

Onze favoriet #5

Acropaq Elektrische Puntenslijper

Acropaq Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Acropaq Elektrische Puntenslijper is een hoogwaardig en robuust ontworpen tool, perfect voor gebruik in omgevingen zoals kantoren, scholen en universiteiten. Met zijn unieke 6-gaten ontwerp slijpt hij alle soorten potloden, krijtjes en waskrijtjes van 6,5 tot 12 mm diameter, inclusief driehoekige potloden, in enkele seconden dankzij een krachtige motor en scherpe messen. Deze puntenslijper zorgt niet alleen voor snelle slijping, maar is ook veilig; hij heeft 4 antislipvoetjes voor stabiel staan, schakelt automatisch uit als hij oververhit raakt en stopt onmiddellijk als het opvangbakje wordt verwijderd. Schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij de extra grote lekbak. Ondersteund door een excellente engelstalige klantenservice en de tevredenheid van meer dan 1 miljoen gebruikers in heel Europa, biedt Acropaq producten van topkwaliteit die aan al jouw behoeften voldoen.

 • Voordeel 1: De elektrische puntenslijper van Acropaq is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een sterk en robuust ontwerp. Deze robuustheid maakt het perfect voor gebruik op plaatsen als kantoren, scholen en universiteiten.
 • Voordeel 2: De slijper beschikt over een uniek 6-gaten ontwerp dat zich aanpast aan jouw behoeften. Het is ideaal voor potloden, krijtjes en waskrijtjes van verschillende diameters (tussen 6,5 en 12 mm) en zelfs driehoekige potloden.
 • Voordeel 3: Dankzij de krachtige motor en scherpe messen worden jouw potloden in enkele seconden geslepen, waardoor je tijd bespaart. De hoogwaardige componenten garanderen de duurzaamheid van de slijper.
 • Voordeel 4: Deze elektrische puntenslijper is ontworpen met jouw veiligheid en dat van jouw kinderen in gedachten. De slijper heeft vier antislipvoetjes voor stabiel gebruik, schakelt automatisch uit als hij oververhit raakt en stopt onmiddellijk als het opvangbakje wordt verwijderd.
 • Voordeel 5: Het schoonmaken van de Acropaq elektrische puntenslijper is heel eenvoudig dankzij de extra grote lekbak. Bovendien focust Acropaq zich op klantenservice en streven ze ernaar om hun klanten tevreden te houden met hun hoge kwaliteit producten.
 • Nadeel 1: Hoewel de ACROPAQ elektrische puntenslijper een hoogwaardig design heeft, kan het zwart ontwerp misschien niet bij iedereen in de smaak vallen. Vooral als je op zoek bent naar een meer kleurrijk of kindvriendelijk ontwerp voor bijvoorbeeld een school of kinderkamer.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het 6 gaten ontwerp veelzijdig is, kan dit betekenen dat wanneer je enkel standaard formaat potloden wilt slijpen, er onnodige ruimte wordt ingenomen door de extra gaten.
 • Nadeel 3: Hoewel de krachtige motor en scherpe messen snel kunnen slijpen, kan dit slijper makkelijk oververhitten. De automatische uitschakeling schakelt het apparaat uit als het te warm wordt, wat mogelijk kan leiden tot onderbrekingen tijdens het werk.
 • Nadeel 4: De ACROPAQ elektrische puntenslijper stopt onmiddellijk wanneer de opvangbak wordt verwijderd. Dit zou vervelend kunnen zijn als het per ongeluk gebeurt tijdens het slijpen en je daardoor je werk moet onderbreken.
 • Nadeel 5: Ten slotte is de klantenservice van ACROPAQ enkel in het Engels beschikbaar. Als je geen Engels spreekt, kan dit lastig zijn wanneer je hulp nodig hebt met het product.

Onze favoriet #6

Skaaisont Elektrische Puntenslijper

Skaaisont Elektrische Puntenslijper

Waarom we het gekozen hebben

De Skaaisont Elektrische Puntenslijper is een batterijgevoede, draagbare slijper ideaal voor onderweg. Met twee werkingsmodi – elektrisch en handmatig – biedt deze puntenslijper je flexibiliteit bij het slijpen van je potloden, ook als je batterij leeg is. De slijper werkt snel en moeiteloos, waardoor je binnen 5 seconden een mooi geslepen potloodpunt hebt voor je ronde, driehoekige en zeshoekige potloden. Bovendien is de slijper compact en lichtgewicht, met een formaat van 7,5 x 7,5 x 7 cm, waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen en opbergen. Hij is eenvoudig te demonteren en schoon te maken, met een grote opvangbak en een meegeleverde borstel om eventuele resten op te ruimen.

 • Voordeel 1: Batterijgevoed – Jij kunt je Skaaisont elektrische puntenslijper overal mee naartoe nemen en gebruiken, aangezien het werkt op 2 AA-batterijen. Geen zorgen meer over het vinden van een stopcontact als je onderweg bent.
 • Voordeel 2: Elektrisch en Handmatig – Deze puntenslijper biedt twee werkingsmodi, elektrisch en handmatig. Dus zelfs als de batterij leeg is, kun je je potloden nog steeds moeiteloos slijpen.
 • Voordeel 3: Snel en Moeiteloos – Deze puntenslijper levert snel resultaat, binnen 5 seconden heb je een mooi geslepen potloodpunt. Geschikt voor ronde, driehoekige en zeshoekige potloden van 6-8 mm hout, dankzij de 2 messen.
 • Voordeel 4: Eenvoudig Mee te Nemen – Dankzij het compacte en lichtgewicht formaat van 7,5 x 7,5 x 7 cm, kunt je deze elektrische puntenslijper gemakkelijk in je schooltas, briefpapiertas of op je bureau bewaren. Altijd binnen handbereik wanneer je het nodig hebt.
 • Voordeel 5: Eenvoudig Schoon te Maken – Deze puntenslijper is makkelijk schoon te maken omdat het eenvoudig te demonteren is. Het heeft een grote opvangbak waar de restpenkrullen in opgevangen worden en kan makkelijk schoongemaakt worden met de meegeleverde kleine borstel.
 • Nadeel 1: Deze elektrische puntenslijper draait op batterijen, wat betekent dat je regelmatig de batterijen moet vervangen. Dit kan op de lange termijn duur en onhandig zijn, vooral als je vergeet nieuwe batterijen te kopen en midden in een taak zit.
 • Nadeel 2: Hoewel er een handmatige modus beschikbaar is, kan het schakelen tussen elektrisch en handmatig hinderlijk zijn als de batterijen leeg zijn. Bovendien kan het handmatig slijpen meer tijd en moeite kosten, wat niet ideaal is als je op zoek bent naar snelle en moeiteloze resultaten.
 • Nadeel 3: De beschrijving stelt dat dit product geschikt is voor ronde, driehoekige en zeshoekige potloden van 6-8 mm hout. Dit beperkt de veelzijdigheid van het product, aangezien het mogelijk niet goed werkt met potloden van andere formaten of materialen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de puntenslijper compact en lichtgewicht is, moet je hem wel nog steeds meenemen. Dit kan extra ruimte in beslag nemen in je tas, welke je liever wellicht voor iets anders zou willen gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel het product gemakkelijk te demonteren is voor reiniging, wordt dit een extra taak die regelmatig moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het product op zijn best werkt. Dit kan tijdrovend en vervelend zijn, vooral als je een druk schema hebt.

Onze favoriet #7

Jijicz Elektrische Puntenslijper

Jijicz Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De JIJICZ elektrische puntenslijper is een compact en krachtig hulpmiddel, ideaal voor persoonlijk en professioneel gebruik. Het is een klein maar stevig apparaatje in een stijlvolle roze kleur, met een innovatieve camera-achtige vorm die het onderscheidt van andere puntenslijpers. Aangedreven door 2 AA-batterijen, kan het potloden van 6-8 mm in slechts drie seconden slijpen – perfect voor kleurpotloden, 2B-potloden, koolpotloden, etc. De puntenslijper is gemakkelijk te gebruiken en heeft een eenvoudig te legen reservoir voor potloodslijpsel, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent wordt. Het komt zelfs met een extra reservemesje om de efficiëntie en levensduur te verhogen. Deze puntenslijper kan gemakkelijk in je tas of pennendoosje worden gestopt, en is daardoor ideaal voor thuis, klaslokaal of kantoor. Het zou een prachtig cadeau zijn voor Kerstmis of Nieuwjaar.

 • Voordeel 1: De JIJICZ elektrische puntenslijper is compact en lichtgewicht, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Dit is handig voor zowel dagelijks gebruik als voor op reis.
 • Voordeel 2: Ondanks zijn kleine formaat is deze puntenslijper krachtig en kan hij potloden in slechts drie seconden slijpen. Dit maakt het perfect voor als je in een haast bent en snel een scherp potlood nodig hebt.
 • Voordeel 3: De puntenslijper werkt op 2 AA-batterijen, die universeel beschikbaar zijn en gemakkelijk te vervangen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten.
 • Voordeel 4: Deze puntenslijper is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Het heeft een innovatief camera-ontwerp en een mooie roze kleur die zeker opvallen. Het zou een geweldig cadeau zijn.
 • Voordeel 5: Het apparaat is gemakkelijk te bedienen en schoon te maken. Het werkt automatisch wanneer het potlood wordt ingevoerd en stopt ook automatisch wanneer het potlood wordt verwijderd. De speciale houder laat geen potloodschaafsel achter, wat je veel moeite bespaart.
 • Nadeel 1: De JIJICZ elektrische puntenslijper werkt op batterijen. Dit kan een ongemak zijn als de batterijen op zijn en je hebt geen vervangende batterijen bij de hand.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het pakket een reservemesje bevat, kan het wisselen van het mesje moeilijk of tijdrovend zijn, vooral wanneer je in een haast bent.
 • Nadeel 3: De puntenslijper is alleen geschikt voor potloden van 6-8 mm. Als je potloden of kleurpotloden hebt die groter of kleiner zijn dan deze maat, zal de puntenslijper helaas niet in staat zijn om ze te slijpen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat het product een eenvoudig schoon reservoir heeft. Daarentegen kan dit bezwaarlijk zijn als de potloodspaanders vast komen te zitten of te veel ophopen, wat resulteert in een verdere schoonmaakactie die nodig is.
 • Nadeel 5: De puntenslijper begint automatisch met werken zodra het potlood in het gat wordt gestoken en stopt automatisch wanneer het potlood wordt verwijderd. Als er problemen optreden met deze functie, kan het problematisch zijn omdat er geen manuele bedieningsoptie lijkt te zijn.

Onze favoriet #8

Westcott Elektrische Puntenslijper

Westcott Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Westcott Elektrische Puntenslijper is jouw perfecte partner voor langdurig scherpe pennen, zowel op kantoor, thuis als op school. Deze automatische puntenslijper, bediend door een lichte druk, huisvest een scherp roestvrijstalen lemmet voor ongeëvenaarde duurzaamheid. Zijn uniek Pouring Art-motief in trendy kleuren maakt hem tot een echte blikvanger en voegt een vleugje karakter toe aan jouw tekentafel. Universeel ontworpen, deze puntenslijper is compatibel met zowel harde als zachte potloden, kleurpotloden en zelfs aquarelpotloden (rond, driehoekig en zeskantig) tot een diameter van 8 mm. Het bijzondere van deze puntenslijper is dat elke stuk uniek is, dankzij de speciale druktechniek die individuele variaties mogelijk maakt.

 • Voordeel 1: De Westcott Elektrische Puntenslijper beschikt over een scherp roestvrijstalen lemmet dat garandeert dat je pennen lange tijd scherp blijven, waardoor je efficiënter kan werken of studeren, of het nu op het kantoor, thuis aan je bureau, of voor kinderen op school is.
 • Voordeel 2: Deze puntenslijper werkt automatisch. Je hoeft alleen maar de pen met een lichte druk in de puntenslijper te steken en de machine start vanzelf. Dit bespaart je de moeite van handmatig slijpen en zorgt voor een consistente puntkwaliteit.
 • Voordeel 3: De Westcott puntenslijper heeft een trendy ‘Pouring Art’-motief, waardoor het een aantrekkelijk accessoire wordt op je bureau. Het geeft je werkplek een moderne uitstraling en kan als leuke trendsetter dienen wanneer je tekent.
 • Voordeel 4: De puntenslijper is universeel en kan verschillende soorten potloden slijpen – harde en zachte potloden, kleurpotloden, aquarelpotloden en zelfs ronde, driehoekige en zeskantige potloden met een gangbare diameter tot 8 mm. Dit maakt het een veelzijdige tool die je kunt gebruiken voor verschillende teken- of schrijfbehoeften.
 • Voordeel 5: Tenslotte, elk van deze puntenslijpers is uniek omdat de speciale druktechniek varieert, waardoor er unieke stukken worden geproduceerd. Hierdoor heb je niet zomaar een puntenslijper, maar een uniek stuk gereedschap dat individualiteit en karakter aan je bureau toevoegt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Westcott elektrische puntenslijper een aantrekkelijk design heeft, kan dit voor sommige mensen juist een nadeel zijn. Het Pouring Art-motief in trendy kleuren is mogelijk niet naar ieders smaak en past misschien niet bij elk interieur of kantooromgeving.
 • Nadeel 2: De puntenslijper werkt automatisch bij lichte druk, wat betekent dat er minder controle is over hoeveel het potlood wordt geslepen. Dit kan resulteren in onnodig verspilling van het potlood.
 • Nadeel 3: Het feit dat elke potloodslijper uniek is vanwege de speciale druktechniek kan ook een nadeel zijn. Het kan verschillen in kwaliteit en design betekenen, wat mogelijk niet is wat je zoekt in een product dat consistent zou moeten presteren.
 • Nadeel 4: Hoewel roestvrijstalen messen lang meegaan, is er geen vermelding van hoe gemakkelijk ze te vervangen zijn. Als het mes bot wordt, moet je misschien de hele puntenslijper vervangen, wat op de lange termijn minder kosteneffectief kan zijn.
 • Nadeel 5: Er wordt niet gespecificeerd of er extra functies zijn zoals een reservoir om de slijpsel op te vangen. Als dit er niet is, kan het gebruik van de elektrische puntenslijper schilfers en rommel veroorzaken.

Onze favoriet #9

Jolly Elektrische Puntenslijper

Jolly Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De JOLLY Herbert Elektrische Puntenslijper is jouw ultieme hulpmiddel voor het snel en precies slijpen van potloden.
Het is een veelzijdige puntenslijper met een geïntegreerde, oplaadbare batterij en wordt geleverd inclusief een micro-USB-kabel. Herbert slaagt erin om elke pen, ongeacht de vorm of het materiaal – rond, driehoekig, zeshoekig, dik of dun, grafiet- of kleurpotlood, binnen 3 tot 10 seconden te slijpen. Veiligheid wordt gegarandeerd door de autostop-functie, die voorkomt dat er te veel wordt geslepen. Of je nu op school, kantoor, kunstatelier of thuis bent, Herbert past naadloos in elke omgeving.

 • Voordeel 1: Herbert de elektrische puntenslijper van JOLLY is draadloos en makkelijk oplaadbaar dankzij de geïntegreerde, oplaadbare batterij. Geen zorgen dus over het continu moeten vervangen van batterijen of het meesleuren van een netsnoer.
 • Voordeel 2: Dankzij Herbert’s geïntegreerde autostopfunctie hoef je je geen zorgen te maken dat je potloden te ver worden geslepen. Hij weet precies wanneer het genoeg is en stopt automatisch.
 • Voordeel 3: Herbert is een echte snelheidsduivel. Of het nu gaat om een nieuw potlood of enkel het bijslijpen van je huidige potlood, hij krijgt de klus binnen 3-10 seconden geklaard. Dit bespaart je tijd en maakt je efficiënter.
 • Voordeel 4: Herbert is zeer veelzijdig in zijn kunsten. Of het nu gaat om een rond, driehoekig, zeshoekig, dik of dun, grafiet- of kleurpotlood, hij slijpt ze allemaal. Dit maakt hem geschikt voor een breed scala aan potloden.
 • Voordeel 5: Herbert is compact en draagbaar, hij voelt zich overal goed. Of je nu op school, op kantoor, in een kunstatelier of thuis bent, hij vindt altijd een plekje. Dit maakt het gemakkelijk om hem met je mee te nemen en hem te gebruiken waar je maar wilt.
 • Nadeel 1: Hoewel Herbert een flexibele puntenslijper is qua vorm en dikte van potloden, geef je geen informatie over de kwaliteit van de messen. Deze kunnen na verloop van tijd snel slijten, wat leidt tot minder effectief slijpen.
 • Nadeel 2: De puntenslijper nodigt uit tot veelvuldig gebruik dankzij de oplaadbare batterij. Echter, er wordt niet gesproken over de batterijduur tussen oplaadsessies. Het kan zijn dat Herbert vaak aan de lader moet, wat onhandig kan zijn in een drukke omgeving.
 • Nadeel 3: De autostopfunctie is handig, maar betekent mogelijk ook dat potloden niet zo scherp worden geslepen als je zelf wilt. Dit kan beperken in de artistieke vrijheid als je specifieke slijpvoorkeuren hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel Herbert zich ‘overal goed voelt’, wordt er niet gespecificeerd hoe compact deze puntenslijper is. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die beperkte ruimte hebben.
 • Nadeel 5: Implementatie van een micro-USB-kabel betekent mogelijk dat je een specifieke oplaadkabel moet bijhouden. Als je deze kwijtraakt of breekt, loop je het risico dat je puntenslijper niet langer bruikbaar is, tenzij je een vervangende kabel aanschaft.

Onze favoriet #10

Peach Elektrische Puntenslijper

Peach Elektrische Puntenslijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Puntenslijper van het merk Peach is een accuraat, eenvoudig te gebruiken en kindveilig product dat niet alleen ideaal is voor het slijpen van de kleurpotloden en potloden van je kinderen, maar ook voor grafiet-, houtskool-, pastel- en kleurpotloden van elke hardheid. Het gemak zit ‘m in het automatisch starten van het slijpen zodra je de pen lichtjes in het apparaat drukt. Je krijgt bij dit apparaat ook twee reserve-messen om nog langer door te kunnen slijpen. Dit prestatiegerichte apparaat kan tot 40 potloden snel en gemakkelijk slijpen zonder dat je het hoeft leeg te maken. Het behaalde in 2021 een ‘goede’ beoordeling en een bestseller-status op vergleich.org. Als de slijper stopt met werken en het probleem is niet de batterij, dan kun je deze onder garantie vervangen.

 • Voordeel 1: De Peach elektrische puntenslijper is veelzijdig in gebruik. Niet alleen kan hij gebruikt worden voor het slijpen van kleurpotloden en potloden van je kinderen, maar hij is ook perfect voor grafiet-, houtskool-, pastel- en kleurpotloden van elke hardheid.
 • Voordeel 2: Het is erkend om zijn uitstekende kwaliteit en prestaties. Het heeft een testwinnaar-testresultaat op vergleich.org in 2021 en is een bestseller.
 • Voordeel 3: Het gebruik van dit apparaat is eenvoudig en ongecompliceerd. Je hoeft alleen maar de pen met lichte druk in het apparaat te steken en het verscherpen begint automatisch.
 • Voordeel 4: De elektrische puntenslijper wordt geleverd met een bonus van twee reservemessen, waardoor je een langere slijptijd hebt zonder dat je nieuwe moet kopen.
 • Voordeel 5: De puntenslijper heeft een indrukwekkende capaciteit, hij kan tot wel 40 potloden slijpen zonder dat je de dubbelslijper leeg hoeft te maken. Dit bespaart je tijd en inspanning.
 • Nadeel 1: Hoewel de Peach elektrische puntenslijper erg veelzijdig is, kan het een nadeel zijn dat je voorzichtig moet zijn om het potlood in de slijper te drukken. Dit kan te veel verantwoordelijkheid en zorg vereisen, vooral wanneer deze wordt gebruikt door kinderen.
 • Nadeel 2: Het feit dat de puntenslijper automatisch begint met slijpen zodra er lichte druk op de pen wordt uitgeoefend, kan ook problemen opleveren als er onbedoeld een object in de slijper wordt gestoken. Dit zou het mechanisme kunnen beschadigen.
 • Nadeel 3: Hoewel er twee vervangende messen zijn inbegrepen, suggereert dit dat de messen mogelijk niet erg duurzaam zijn en regelmatig vervangen moeten worden, wat ongemak en verspilling kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Er is een limiet aan het aantal potloden dat de slijper kan verscherpen zonder te legen (tot 40 potloden). Dit kan beperkend zijn voor iemand die de slijper intensief gebruikt, bijvoorbeeld in een klaslokaal of kantoorsituatie. Het legen van de slijper kan voor sommigen een extra taak zijn dat vervelend kan zijn.
 • Nadeel 5: Als de slijper stopt met werken en het niet om de batterijen gaat, dan moet deze worden vervangen. Dit suggereert dat er geen andere manieren zijn om defecten te repareren waardoor je mogelijk een volledig nieuw apparaat moet aanschaffen, wat niet erg duurzaam of kostenefficiënt is.

In conclusie, onze nieuwe onderzoek naar de 10 beste elektrische puntenslijpers heeft belangrijke inzichten opgeleverd. We hopen dat het jou helpt bij het maken van een weloverwogen keuze. Onthoud dat de ideale puntenslijper afhangt van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Wil je een slijper met industriële kracht of heb je genoeg aan een compact en draagbaar model? Welke je ook kiest, zorg ervoor dat het een product is dat zowel duurzaam als efficiënt is. Je verdient immers een elektrische puntenslijper die jouw teken- of schrijfbeleving kan verbeteren, zonder te snel kapot te gaan.

Inhoudsopgave