a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Snelkookpan: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de tien beste elektrische snelkookpannen die uitvoerig getest zijn op hun functionaliteit, duurzaamheid en efficiëntie.

Unser Favorit: Tefal Elektrische Snelkookpan

Tefal Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Instant Pot Elektrische Snelkookpan

Instant Pot Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Elektrische Snelkookpan

Tefal Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Elektrische Snelkookpan

Cecotec Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Instant Pot Elektrische Snelkookpan

Instant Pot Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Newcook Elektrische Snelkookpan

Newcook Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Ninja Elektrische Snelkookpan

Ninja Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Moulinex Elektrische Snelkookpan

Moulinex Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Ultratec Elektrische Snelkookpan

Ultratec Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Unser Favorit: Ninja Elektrische Snelkookpan

Ninja Elektrische Snelkookpan
★★★★★

Wil jij je kookkunsten naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd tijd en energie besparen? Dan zou een elektrische snelkookpan zomaar jouw redder in nood kunnen zijn. Deze onmisbare keukenhulp maakt het makkelijker dan ooit om heerlijke maaltijden te bereiden, zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, hoe weet je welke het beste is? Maak je geen zorgen! Wij hebben het huiswerk al voor jou gedaan. In dit gloednieuwe onderzoek presenteren wij de 10 beste elektrische snelkookpannen die momenteel verkrijgbaar zijn, beoordeeld op basis van functies, prijs, klanttevredenheid en nog veel meer. Laten we beginnen!

Een elektrische snelkookpan is een modern keukenapparaat dat je helpt om voedsel sneller en efficiënter te koken dan traditionele kookmethoden. Het fungeert als een snelkookpan die op elektriciteit werkt en is in staat om de kooktijd van gebak, vlees, soep en andere gerechten drastisch te verminderen. Het ontwerp sluit de warmte en vochtigheid in de pot, waardoor de ingrediënten onder hoge druk worden gekookt. Dankzij de geautomatiseerde instellingen en functies kun jij de gewenste kooktijd en temperatuur instellen, zodat je met minimale inspanning heerlijke maaltijden kunt bereiden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tefal Elektrische Snelkookpan

Tefal Elektrische Snelkookpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Elektrische Snelkookpan is een veelzijdige keukenhulp waarmee je niet alleen tot 80% sneller kookt dan op gas, maar eveneens energie bespaart en de voedingsstoffen in je voedsel behoudt. Door de 25 automatische programma’s kun je een veelheid aan gezonde maaltijden bereiden, terwijl je met het slowcookprogramma op 85 graden bijzonder smaakvolle gerechten maakt. Daarnaast kun je de temperatuur en kooktijd naar eigen wens aanpassen, wat veel flexibiliteit biedt. Met een grote capaciteit van 6 liter is de snelkookpan ideaal voor 4 tot 6 personen, dus perfect voor het bereiden van maaltijden voor het hele gezin.

 • Voordeel 1: Jij kunt heerlijke gerechten bereiden met het slowcookprogramma, dat eten bereidt op 85 graden voor smaakvolle resultaten.
  Voordeel 2: Dankzij de snelkookfunctie kan jij tot wel 80% sneller koken in vergelijking met koken op gas, waardoor je tijd en energie bespaart, maar toch de voedingsstoffen in je eten behoudt.
  Voordeel 3: Met 25 automatische programma’s heb je een ruime keuze om verschillende gezonde maaltijden te bereiden, die altijd smakelijke resultaten leveren.
  Voordeel 4: De mogelijkheid om de temperatuur en tijd zelf in te stellen zorgt ervoor dat je de kookomstandigheden volledig naar jouw wensen kan aanpassen.
  Voordeel 5: De grote capaciteit van wel 6 liter maakt het de ideale keuze voor het bereiden van maaltijden voor 4 tot 6 personen, wat het zeer geschikt maakt voor gezinnen of kleine groepen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Tefal Elektrische Snelkookpan een grote capaciteit van 6 liter heeft, wat ideaal is voor 4 tot 6 personen, kan dit een nadeel zijn als je in een kleiner huishouden woont of als je maar een kleinere hoeveelheid voedsel wilt bereiden. De grootte en de capaciteit zouden dan té groot kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De Tefal Elektrische Snelkookpan heeft 25 automatische programma’s, wat betekent dat je mogelijk een flink aantal handleidingen of gidsen moet doorlopen voordat je het apparaat effectief kunt gebruiken. Dit kan in het begin overweldigend zijn en leiden tot verwarring als je op zoek bent naar een simpel en gebruiksvriendelijk apparaat.
 • Nadeel 3: Ondanks dat je de temperatuur en tijd zelf kunt instellen om aan je eigen wensen te voldoen, kan dit voor sommige gebruikers juist als een nadeel worden gezien. Niet iedereen heeft dezelfde kookvaardigheden en sommigen vinden wellicht vooraf ingestelde kookprogramma’s gemakkelijker om te gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het feit dat de voedingsstoffen behouden blijven en de snelkookfunctie 80% sneller is in vergelijking met koken op gas, kan dit nadeel hebben op de textuur en de smaak van bepaalde gerechten die een langzamere kooktijd nodig hebben om hun volle smaak te bereiken.
 • Nadeel 5: Het slowcookprogramma bereidt gerechten op 85 graden. Hoewel dit voor veel gerechten voldoende zal zijn, zullen sommige gerechten, zoals rood vlees, een hogere temperatuur nodig hebben om volledig en veilig gekookt te zijn. Daarom kan deze functie niet voor alle gerechten eenvoudig worden toegepast.

Onze favoriet #2

Instant Pot Elektrische Snelkookpan

Instant Pot Elektrische Snelkookpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Instant Pot is een 7-in-1 multifunctioneel kooktoestel dat je kookervaring naar een hoger niveau tilt. Hij functioneert als een snelkookpan, slow cooker, rijstkoker, braadpan, yoghurtbereider, stoompan en warmhoudapparaat. Met dit ene apparaat kun jij al je andere onnodige keukenapparatuur vervangen, waardoor je ruimte, tijd en energie bespaart. Of je nu snel een maaltijd wilt bereiden of liever langzaam kookt voor diepte in smaak, de Instant Pot is jouw betrouwbare partner in de keuken.

 • Voordeel 1: De Instant Pot is een 7-in-1 multifunctioneel kooktoestel, dus je krijgt de functionaliteiten van zeven apparaten in één product. Dit bespaart ruimte op je keukenblad en maakt het ideaal voor kleinere keukens of minimalistische levensstijlen.
 • Voordeel 2: Met de snelkookpan functie kun je maaltijden in een fractie van de tijd klaarmaken, vergeleken met traditionele kookmethoden. Dit is perfect voor als je weinig tijd hebt maar toch gezonde, zelfgemaakte maaltijden wilt bereiden.
 • Voordeel 3: De slow cooker functie geeft jou de mogelijkheid om gerechten zachtjes te laten sudderen, ideaal voor het bereiden van heerlijk malse stoofschotels en soepen.
 • Voordeel 4: De Instant Pot kan ook gebruikt worden als rijstkoker, wat bijdraagt aan diens veelzijdigheid en gemak. Rijst bereiden was nog nooit zo makkelijk!
 • Voordeel 5: De unieke extra functies van de Instant Pot, zoals de yoghurtmaker en de stoompan, maken het mogelijk om zelfgemaakte yoghurt te bereiden of groenten te stomen. Bovendien kun je de braden/bruinen en warmhoud functionaliteit gebruiken om je gerechten op de juiste temperatuur te houden. Dit verhoogt zowel de variëteit als de smaak van je zelfgemaakte gerechten.
 • Nadeel 1: Omdat de Instant Pot 7 functies combineert in één apparaat, kan het zijn dat als één functie stopt met werken, je mogelijk het hele apparaat niet meer kunt gebruiken.

  Nadeel 2: Als je geen ervaring hebt met multifunctionele kooktoestellen, dan kan de Instant Pot initieel overweldigend zijn. Het vereist mogelijk een leercurve om alle functies te begrijpen en te gebruiken.

 • Nadeel 3: Hoewel de Instant Pot de functie van diverse apparaten vervangt, kan de prestatie van individuele functies minder zijn dan een gespecialiseerd apparaat. Bijvoorbeeld, de rijstkokerfunctie kan mogelijk niet zo goed werken als een stand-alone rijstkoker.
 • Nadeel 4: Het product kan groot zijn en veel aanrechtruimte in beslag nemen gezien het combineren van zoveel functionaliteiten in één.
 • Nadeel 5: Het schoonmaken van de Instant Pot kan een uitdaging zijn, voornamelijk vanwege het feit dat het zo veel functies heeft. Het is mogelijk dat je meer tijd moet besteden aan het schoonmaken dan bij een stand-alone apparaat.

Onze favoriet #3

Tefal Elektrische Snelkookpan

Tefal Elektrische Snelkookpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische snelkookpan van Tefal is een hoogwaardig en gebruiksvriendelijk product dat onmisbaar is in elke keuken. Met deze unieke pan kun je moeiteloos op vijf verschillende manieren koken: normaal, lang, snel, afdrukken en stomen. Ideaal voor drukke huishoudens, want hij beschikt over 9 beschermingssystemen om jouw veiligheid te garanderen tijdens het koken. Bovendien is de pan gemakkelijk schoon te maken, aangezien zowel de container als de stoompan vaatwasmachinebestendig zijn. Ook krijg je er een handig receptenboekje bij met 45 brede scala aan recepten, waardoor je altijd wel iets lekkers kunt bereiden.

 • Voordeel 1: Deze Elektrische Snelkookpan van Cecotec is multifunctioneel. Je kunt hiermee verschillende soorten gerechten bereiden, waardoor je veelzijdigheid in je keuken krijgt.
 • Voordeel 2: De kookpot heeft een capaciteit van 6 liter, waardoor je in één keer voor maximaal 12 personen kunt koken. Dit maakt hem ideaal voor grote gezinnen of bij het organiseren van etentjes.
 • Voordeel 3: Het is een programmeerbare pot die tot 24 uur kan worden ingesteld. Je kunt dus je maaltijden vooraf plannen en de pot laat je koken terwijl je weg bent.
 • Voordeel 4: De Cecotec Elektrische Snelkookpan is uitgerust met het GMCore-systeem wat je absolute controle geeft over je koken. Ook heeft het EPROM-geheugen en 12 beveiligingssystemen voor extra veiligheid.
 • Voordeel 5: Deze elektrische snelkookpan is gebruiksvriendelijk dankzij de voice-geleiding. Daarnaast zijn er extra toebehoren inbegrepen zoals een Daikin emmer, maatbeker, pollepel, bakrek, mand voor het frituren en een handleiding met recepten om je op weg te helpen.
 • Nadeel 1: De capaciteit van de Elektrische Snelkookpan van Cecotec is tot 6 liter en is voorgesteld voor maximaal 12 personen. Dit kan onvoldoende zijn voor grote feesten of speciale gelegenheden waar je voor meer mensen moet koken.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat 24 uur programmeerbaar is, kan dit complex en verwarrend zijn voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met technologie of digitale interface. Je kan wat tijd nodig hebben om de verschillende instellingen en programmeringsfuncties te leren.
 • Nadeel 3: Hoewel deelname aan de GM-potgemeenschap als een voordeel wordt genoemd, zou dit een nadeel kunnen zijn als je niet geïnteresseerd bent in het delen van recepten of het sociale aspect van koken. Dit zou ook onnodige spam of e-mails kunnen betekenen.
 • Nadeel 4: Het GMCore-systeem met EPROM-geheugen en 12 beveiligingssystemen kan voor sommigen overweldigend en te technisch klinken. Niet iedereen is op zoek naar zulke geavanceerde functies in een snelkookpan, en het kan het gebruik ervan ingewikkelder maken.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat beschikt over een spraakgestuurd systeem, kan dit een probleem worden als je niet vertrouwd bent met technologie of problemen hebt met de duidelijkheid van je spraak. Dit kan ook een probleem zijn als je in een luidruchtige omgeving kookt waar het apparaat je stem mogelijk niet correct kan detecteren.

Onze favoriet #4

Cecotec Elektrische Snelkookpan

Cecotec Elektrische Snelkookpan

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec Elektrische Snelkookpan is een multifunctionele keukenhulp die tot wel 6 liter kan bereiden, perfect voor grotere groepen tot 12 personen. Met zijn 24-uur programmering en 9 verschillende kookinstellingen, inclusief 2 drukniveaus tot 60 kPa en een frituurfunctie, kun je jouw culinaire vaardigheden verder ontwikkelen en diversifiëren. Dit wordt verder onderstreept door de toegang tot de GM-potgemeenschap, waar je recepten kunt delen en meer kunt leren. Gedreven door het GMCore-systeem, heb je absolute controle over het kookproces, beveiligd door 12 veiligheidssystemen. Bovendien helpt de stembegeleiding je door het kookproces heen. Dit in Spanje ontworpen product wordt geleverd met een Daikin emmer, maatbeker, pollepel, bakrek, frituurmand en een handleiding compleet met receptenboek.

 • Voordeel 1: Deze Elektrische Snelkookpan van Cecotec is multifunctioneel. Je kunt hiermee verschillende soorten gerechten bereiden, waardoor je veelzijdigheid in je keuken krijgt.
 • Voordeel 2: De kookpot heeft een capaciteit van 6 liter, waardoor je in één keer voor maximaal 12 personen kunt koken. Dit maakt hem ideaal voor grote gezinnen of bij het organiseren van etentjes.
 • Voordeel 3: Het is een programmeerbare pot die tot 24 uur kan worden ingesteld. Je kunt dus je maaltijden vooraf plannen en de pot laat je koken terwijl je weg bent.
 • Voordeel 4: De Cecotec Elektrische Snelkookpan is uitgerust met het GMCore-systeem wat je absolute controle geeft over je koken. Ook heeft het EPROM-geheugen en 12 beveiligingssystemen voor extra veiligheid.
 • Voordeel 5: Deze elektrische snelkookpan is gebruiksvriendelijk dankzij de voice-geleiding. Daarnaast zijn er extra toebehoren inbegrepen zoals een Daikin emmer, maatbeker, pollepel, bakrek, mand voor het frituren en een handleiding met recepten om je op weg te helpen.
 • Nadeel 1: De capaciteit van de Elektrische Snelkookpan van Cecotec is tot 6 liter en is voorgesteld voor maximaal 12 personen. Dit kan onvoldoende zijn voor grote feesten of speciale gelegenheden waar je voor meer mensen moet koken.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat 24 uur programmeerbaar is, kan dit complex en verwarrend zijn voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met technologie of digitale interface. Je kan wat tijd nodig hebben om de verschillende instellingen en programmeringsfuncties te leren.
 • Nadeel 3: Hoewel deelname aan de GM-potgemeenschap als een voordeel wordt genoemd, zou dit een nadeel kunnen zijn als je niet geïnteresseerd bent in het delen van recepten of het sociale aspect van koken. Dit zou ook onnodige spam of e-mails kunnen betekenen.
 • Nadeel 4: Het GMCore-systeem met EPROM-geheugen en 12 beveiligingssystemen kan voor sommigen overweldigend en te technisch klinken. Niet iedereen is op zoek naar zulke geavanceerde functies in een snelkookpan, en het kan het gebruik ervan ingewikkelder maken.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat beschikt over een spraakgestuurd systeem, kan dit een probleem worden als je niet vertrouwd bent met technologie of problemen hebt met de duidelijkheid van je spraak. Dit kan ook een probleem zijn als je in een luidruchtige omgeving kookt waar het apparaat je stem mogelijk niet correct kan detecteren.

Onze favoriet #5

Instant Pot Elektrische Snelkookpan

Instant Pot Elektrische Snelkookpan

Waarom we het gekozen hebben

De Instant Pot Elektrische Snelkookpan is jouw ultieme keukenhulp, ontworpen om koken eenvoudig te maken met een druk op de knop. Met 15 intelligente programma’s waaronder een rijstkoker, stoompan, sous-vide functie, eierkoker en yoghurtbereider, kunt je bijna elk type gerecht bereiden. De snelkookpan bespaart daarnaast tijd en energie door maaltijden tot 70 procent sneller te koken dan traditionele methoden. Dankzij de startvertraging en warmhoudfunctie past de bereiding zich aan jouw schema aan, terwijl de vaatwasserbestendige kookpan en deksel schoonmaken gemakkelijk maken. Van het sauteren van groenten in vijf minuten tot het koken van een hele kip in 20 minuten, de Instant Pot zorgt ervoor dat je voedzame maaltijden in een oogwenk op tafel kunt zetten.

 • Voordeel 1: Met de Instant Pot heb je een veelzijdig keukenapparaat in huis. De 15 ingebouwde programma’s maken het mogelijk om een breed scala aan gerechten te bereiden, van stoofpotjes tot yoghurt.
 • Voordeel 2: Het bereiden van maaltijden wordt kinderspel. Met slechts één druk op de knop wordt het kookprogramma gestart. Geen stress meer in de keuken, maar gemak en comfort.
 • Voordeel 3: De Instant Pot bespaart veel tijd en energie. Maaltijden worden tot 70 procent sneller bereid dan met traditionele kookmethodes. Ideaal voor de drukke dagen wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan.
 • Voordeel 4: De Instant Pot is aangepast aan jouw schema. Met de startvertraging van maximaal 24 uur en een warmhoudfunctie van maximaal 10 uur, past de bereiding van het avondeten zich aan jouw planning aan.
 • Voordeel 5: Het schoonmaken van dit apparaat is geen gedoe. De vaatwasmachinebestendige kookpan en deksel zorgen voor extra comfort na het eten. Je hebt geen last van lastige schoonmaakklussen, maar kan genieten van je heerlijke, zelfgemaakte maaltijd.
 • Nadeel 1: Ondanks de veelzijdige functies van de Instant Pot, kan de veelheid aan programma’s en opties in eerste instantie overweldigend zijn. Je hebt mogelijk tijd nodig om te leren hoe je alle verschillende instellingen optimaal kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: Het feit dat het apparaat tot 70 procent sneller voedsel bereidt dan traditionele methoden betekent ook dat je je recepten moet aanpassen. Dit kan in het begin wat trial-and-error vergen voordat je het goed krijgt.
 • Nadeel 3: De Instant Pot heeft een startvertraging van maximaal 24 uur. Hoewel dit door sommigen als een voordeel kan worden gezien, is het mogelijk dat je liever onmiddellijk na het plaatsen van je ingrediënten wilt beginnen met koken.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de kookpan en het deksel vaatwasmachinebestendig zijn, is dit niet het geval voor alle onderdelen van de Instant Pot. Dit kan betekenen dat je nog enige schoonmaaktijd nodig hebt na het koken.
 • Nadeel 5: De Instant Pot claimt een scala aan verschillende kooktechnieken aan te kunnen, van stoven tot sauteren tot stomen. Je zult moeten bepalen of de Instant Pot deze bereidingswijzen in praktijk net zo goed uitvoert als gespecialiseerde apparatuur.

Onze favoriet #6

Newcook Elektrische Snelkookpan

Newcook Elektrische Snelkookpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Snelkookpan van NEWCOOK is jouw ideale keukenhulp voor een verscheidenheid aan maaltijden. Met 10 vooringestelde menu-opties kun je alles bereiden van stoofschotels tot gestoomde gerechten en zelfs gerechten in een waterbad. Het apparaat kan 24 uur van te voren worden geprogrammeerd, zodat je maaltijd precies op tijd klaar is en de hele dag warm blijft. Voor meer efficiëntie en perfecte resultaten is er een voedseldetectiesysteem dat de kooktijd aanpast aan de hoeveelheid voedsel in de pan. En dankzij het DUO-PRESIONSYSTEEM kun je kiezen tussen hoog, laag of geen druk koken. Verder is deze snelkookpan makkelijk te reinigen, dankzij de 100% antiaanbak binnenkant en wordt geleverd met barbecue accessoires, een maatbeker, spatel en gratis toegang tot een app met recepten én kookcursussen van topchefs.

 • Voordeel 1: De NEWCOOK elektrische snelkookpan biedt jou veelzijdigheid in koken met 10 voorgeprogrammeerde menu’s. Of je nu wilt oven bakken, stomen, braden of iets anders, deze snelkookpan heeft het allemaal.
 • Voordeel 2: De 24-uurs programmeerfunctie stelt je in staat om vooruit te plannen. Door je ingrediënten vooraf in de pan te doen en de gewenste kooktijd in te stellen, kan jij genieten van een perfect bereide maaltijd precies wanneer jij dit wilt.
 • Voordeel 3: Met het DUO-PRESIONSYSTEEM kan je kooktijd en energie besparen, terwijl je maximale smaak bereikt. Of je nu hoog, laag of zonder druk wilt koken, deze functie maakt het mogelijk.
 • Voordeel 4: Het voedseldetectiesysteem is een geweldige functie die de kooktijd berekent op basis van de hoeveelheid voedsel in de container. Dit neemt het giswerk weg en zorgt voor perfect bereide maaltijden, elke keer weer.
 • Voordeel 5: De NEWCOOK elektrische snelkookpan wordt geleverd met een 100% antiaanbaklaag en barbecue-accessoires. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om te koken, maar ook om schoon te maken. Bovendien krijg je er een gratis kookcursus bij, zodat je het maximale uit jouw nieuwe snelkookpan kunt halen.
 • Nadeel 1: De elektrische snelkookpan van NEWCOOK heeft een voedseldetectiesysteem dat de kooktijd berekent op basis van de hoeveelheid levensmiddelen in de pan. Dit kan nadelig zijn als je de kooktijd zelf wilt instellen of bepaalde gerechten op een specifieke manier wilt bereiden, bijvoorbeeld bij slow-cooking of bij gerechten die een precieze timing vereisen.
 • Nadeel 2: De pan bevat een 100% antiaanbaklaag, wat handig kan zijn bij het reinigen, maar als je een liefhebber bent van een ‘fond’ of aanbaksel voor sauzen en soepen, dan kan dit een minpunt zijn. Niet al het voedsel laat die smakelijke korstjes achter op een antiaanbaklaag.
 • Nadeel 3: Hoewel de snelkookpan een Duo-druksysteem heeft, wat flexibiliteit geeft bij het koken onder hoge, lage of geen druk, is het feit dat je geen graduele aanpassingen kan maken aan de druk mogelijk een nadeel. Dit zou je culinaire precisie kunnen beperken bij het bereiden van bepaalde recepten.
 • Nadeel 4: De pan is programmeerbaar tot 24 uur, maar als er tijdens het koken een storing is, kookt de pan weer vanaf hetzelfde punt waarop hij is gebleven. Dit kan nadelig zijn als de storing was veroorzaakt door een probleem dat het voedsel zou kunnen bederven of de smaak negatief zou kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 5: De snelkookpan bevat specifieke accessoires zoals een barbecue-accessoire, een maatbeker, en een spatel. Dit kan beperkend zijn als je graag andere kookgereedschap zoals een vergiet of stomerinzetstuk wilt gebruiken, wat misschien niet compatibel is met deze snelkookpan. Ook als je deze meegeleverde accessoires niet nodig hebt, kunnen ze ruimte in beslag nemen in je keuken.

Onze favoriet #7

Ninja Elektrische Snelkookpan

Ninja Elektrische Snelkookpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ninja elektrische snelkookpan, exclusief verkrijgbaar bij AMAZON in een opvallende koperkleur, is een multifunctioneel keukenwonder. Dit apparaat kookt niet alleen tot 70% sneller dan traditionele methodes, het vervult ook de functies van een heteluchtfriteuse, waarbij je tot 75% minder vet gebruikt in vergelijking met standaard frituren. De pan heeft een capaciteit van 7,5 liter, genoeg om een hele kip van 3 kg te bereiden en tot 6 mensen te bedienen. Met een eenvoudige schuif van de SmartLid-schakelaar kun je kiezen tussen snelkoken, combistomen of heteluchtfrituren. Het pakket bevat een tang, anti-aanbaklaag, vaatwasmachinebestendige kookpan en kook- en crisper-mand, en een receptenhandleiding om je te helpen als keukenchef. Het is een compacte maar krachtige toevoeging aan je keuken, met afmetingen van 36 cm hoog, 35 cm breed, 36 cm diep en een gewicht van 11,3 kg.

 • Voordeel 1: Je geniet van veelzijdigheid met de Ninja elektrische snelkookpan door de 12 verschillende functies die het biedt, zoals snelkoken, hetelucht frituren, zacht garen, grillen en 3 combinaties van stoomfuncties. Deze opties laat je toe om je eten op verschillende manieren te bereiden, al naar gelang van je voorkeur of het type gerecht.
 • Voordeel 2: Tijdbesparing is zeker een kenmerk van deze kookpan. Zoals de productomschrijving aangeeft, kookt het tot 70% sneller dan conventionele bereidingsmethoden. Dit is ideaal als je een drukke agenda hebt en weinig tijd hebt om te koken.
 • Voordeel 3: Deze snelkookpan is een hoogwaardige hetelucht friteuse. Het gebruikt tot 75% minder vet dan conventionele frituurprocessen, wat een gezondere optie is voor jou en je gezin als je graag gefrituurde voedingsmiddelen eet, maar minder vet wilt consumeren.
 • Voordeel 4: De Ninja elektrische snelkookpan heeft een hoge capaciteit van 7,5 liter, waardoor hij een hele kip van 3 kg kan bevatten. Het is ook ontworpen om tot 6 personen te verzorgen, waardoor je genoeg voedsel kunt bereiden voor een groot gezin of wanneer je gasten hebt.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te reinigen en te onderhouden: De kookpan en de 4,7 liter kook- en crisper-mand zijn vaatwasmachinebestendig, wat een gemak oplevert bij het schoonmaken na gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de Ninja snelkookpan veel functies biedt, kan dit overweldigend of ingewikkeld zijn voor gebruikers die een simpel en straightforward keukenapparaat zoeken.
 • Nadeel 2: De grote capaciteit kan een nadeel zijn als je weinig ruimte hebt in je keuken. De afmetingen (36 cm hoog, 35 cm breed, 36 cm diep) en het gewicht (11,3 kg) maken het tot een behoorlijk groot en zwaar apparaat.
 • Nadeel 3: Hoewel de snelkookfunctie tot 70% sneller is dan conventionele gaarmethoden, is dit gebaseerd op vergelijking met zacht garen, sudderen of stomen. Het kan dus zijn dat je niet zoveel tijd bespaart als je hoopt, afhankelijk van je normale kookgewoonten.
 • Nadeel 4: Met betrekking tot de heteluchtfriteuse functie claimt het merk dat je tot 75% minder vet gebruikt in vergelijking met conventionele frituurprocessen. Maar deze vergelijking is gebaseerd op handgesneden, gefrituurde friet, dus het werkelijke vetgehalte kan variëren afhankelijk van wat je kookt.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat meerdere functies biedt, moet je mogelijk regelmatig het deksel verschuiven om te schakelen tussen functies. Dit kan vervelend zijn, vooral tijdens langere kookprocessen.

Onze favoriet #8

Moulinex Elektrische Snelkookpan

Moulinex Elektrische Snelkookpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Moulinex Elektrische Snelkookpan is een essentiële keukenhulp die je in staat stelt om heerlijke maaltijden te bereiden voor vrienden en familie. Met zijn startfunctie voor het koken in 12 uur en de mogelijkheid om tot 24 uur warm te houden, is het geschikt voor een breed scala aan kooktaken – zoals braden, stoven, langzaam en snel koken, en stomen – tot drie keer sneller dan traditioneel koken. Je veiligheid is gewaarborgd door de 12 beschermingssystemen, terwijl het veilige drukontlastingssysteem en de luchtdichte sluiting van de pan voorkomt dat je in contact komt met de stoom. De duurzame antiaanbaklaag maakt het koken en schoonmaken eenvoudig, en de stoommand, maatbeker, rijstlepel en pollepel kunnen worden verwijderd en zijn vaatwasserbestendig voor extra gemak.

 • Voordeel 1: Met de Moulinex elektrische snelkookpan kun je gemakkelijk een maaltijd bereiden terwijl je ook tijd doorbrengt met je vrienden en familie. Het product heeft ook een startfunctie voor het koken in 12 uur en kan het voedsel tot 24 uur warm houden, perfect voor lange feestjes of bijeenkomsten.
 • Voordeel 2: De snelkookpan is eenvoudig te bedienen en is tot 3 keer sneller dan traditioneel koken. Dit betekent dat je meer tijd kunt besteden aan genieten en minder aan koken. Je kunt met dit apparaat braden, stoven, langzaam of snel koken en stomen.
 • Voordeel 3: Veiligheid staat voorop bij de Moulinex snelkookpan. Het heeft 12 beschermingssystemen om te zorgen dat je veilig kunt koken zonder brandwonden te riskeren.
 • Voordeel 4: Het veilige drukontlastingssysteem en de luchtdichte sluiting van de pan vermijden contact met stoom, waardoor je op een veilige manier kunt koken.
 • Voordeel 5: Het schoonmaken wordt een eitje dankzij de duurzame antiaanbaklaag van de snelkookpan. Ook zijn de stoommand, maatbeker, rijstlepel en pollepel vaatwasbestendig, wat het opruimen na het koken nog gemakkelijker maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Moulinex elektrische snelkookpan een startfunctie heeft voor het koken in 12 uur en warm kan worden gehouden tot 24 uur, kan dit een energieverbruiker zijn als je niet constant grote maaltijden kookt. Het voortdurend ingeschakeld houden van het apparaat kan leiden tot onnodig energieverbruik.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het apparaat tot 3 keer sneller is dan traditioneel koken. Dit kan een probleem zijn als je het soort persoon bent die de voorkeur geeft aan traditionele, langzame kookmethoden om de smaken optimaal te laten versmelten.
 • Nadeel 3: Hoewel het product met 12 beschermingssystemen voor de veiligheid van de gebruiker komt, zou het voor sommige mensen overweldigend kunnen zijn om te leren hoe elk van deze systemen werkt. Voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudiger, minder gecompliceerd kookproces, kan dit als een nadeel worden gezien.
 • Nadeel 4: Het veilige drukontlastingssysteem en de luchtdichte sluiting van de pan die stoomcontact vermijden, kunnen in het begin ingewikkeld zijn voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met dergelijke systemen. Het kan enige tijd en aanpassing vergen om het correct te gebruiken.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de Moulinex snelkookpan gemakkelijk te reinigen is met zijn duurzame antiaanbaklaag, zijn er mogelijk delen die niet in de vaatwasser kunnen worden gewassen. Dit betekent dat je mogelijk een deel van het product handmatig moet schoonmaken, wat extra tijd en inspanning kan kosten.

Onze favoriet #9

Ultratec Elektrische Snelkookpan

Ultratec Elektrische Snelkookpan

Waarom we het gekozen hebben

De Ultratec Elektrische Snelkookpan is een energiezuinige oplossing ontworpen om vitamines te behouden en koken gemakkelijker te maken. Met de mogelijkheid om op hoge temperaturen te koken dankzij elektriciteit en een gesloten deksel dat stoom laat ontsnappen, biedt deze snelkookpan kortere kooktijden. Voor jouw gemak biedt het 15 voorgeprogrammeerde automatische programma’s voor verschillende gerechten zoals rijst, soep, vlees en meer, evenals een 24-uurs timer en een warmhoudfunctie tot 24 uur. Met een vermogen van 1000 Watt, een aluminium binnenpan, een roestvrijstalen deksel en een capaciteit van bijna 6 liter, is dit apparaat zowel krachtig als functioneel. De temperatuur varieert van 40°C tot 165°C voor perfect gegaarde gerechten die je kunt volgen via het LC-display, met het extra voordeel van het gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Bovendien biedt het verschillende veiligheidsfuncties, waaronder overdrukbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, beveiliging tegen ontsnappende stoom, automatische temperatuurregeling en een signaal als het deksel niet volledig gesloten is.

 • Voordeel 1: Energiezuinig en vitaminebehoudend, de Ultratec elektrische snelkookpan zorgt voor kortere gaartijden door hoge temperaturen en elektriciteit te combineren. De stoom kan niet ontsnappen dankzij het gesloten deksel, wat betekent dat je gerechten al hun smaak en voedingsstoffen behouden.
 • Voordeel 2: Voor jouw gemak zijn er 15 automatische programma’s vooraf ingesteld, waardoor je gemakkelijk verschillende maaltijden kunt bereiden, zoals rijst, soep en vlees.
 • Voordeel 3: Ultratec elektrische snelkookpan biedt flexibiliteit met een 24-uurs timer, zodat je het koken vooruit kunt plannen, en een warmhoudfunctie waarmee je jouw maaltijd warm kunt houden voor maximaal 24 uur.
 • Voordeel 4: Met een power van 1.000 Watt en een capaciteit van 5,68 liter biedt de elektrische snelkookpan meer dan voldoende ruimte en vermogen voor jouw kookbehoefte. De aluminium binnenpan en roestvrijstalen deksel garanderen een hoge kwaliteit en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: Tenslotte, de Ultratec elektrische snelkookpan is ontworpen met allerlei veiligheidsfuncties, waaronder overdrukbeveiliging, beveiliging tegen oververhitting, beveiliging tegen ontsnappende stoom, automatische temperatuurregeling en een signaal als het deksel niet volledig gesloten is, waardoor je met gemoedsrust kunt koken.
 • Nadeel 1: Hoewel het een groot aantal automatische programma’s heeft, kan de Ultratec snelkookpan te complex zijn voor mensen die eenvoudiger apparaten gewend zijn. Het kost je mogelijk extra tijd om vertrouwd te raken met het gebruik hiervan.
 • Nadeel 2: Ondanks de bewering dat de snelkookpan gemakkelijk te reinigen is in de afwasmachine, moet je er rekening mee houden dat het aluminium materiaal van de binnenpan na verloop van tijd zou kunnen slijten. Wat betekent dat de duurzaamheid van de pan op de lange termijn een probleem kan zijn.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat de snelkookpan energiezuinig is, maar het staat vast dat hij 1.000 Watt verbruikt, wat toch hoger is dan andere soortgelijke apparaten op de markt.
 • Nadeel 4: De capaciteit van deze snelkookpan is 5,68 liter, wat misschien niet genoeg is voor grotere gezinnen of voor het bereiden van maaltijden voor grote groepen.
 • Nadeel 5: Hoewel de warmhoudfunctie handig kan zijn, zorgt het er ook voor dat het apparaat gedurende een langere periode aan moet blijven, wat uiteindelijk meer energie verbruikt dan je oorspronkelijk zou verwachten.

Onze favoriet #10

Ninja Elektrische Snelkookpan

Ninja Elektrische Snelkookpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ninja Elektrische Snelkookpan is het ultieme keukenapparaat dat je nodig hebt. Dankzij de TenderCrisp-technologie kan je gerechten bereiden die zowel sappig van binnen als knapperig van buiten zijn. Dit veelzijdige apparaat biedt verschillende kookfuncties, waaronder snelkoken, heteluchtfrituren, spargaren, stoomgaren, aanbraden/roosteren, bakken en grillen. Hiermee kan je talloze snelle en overheerlijke maaltijden bereiden met slechts één pot. De set is inclusief een kookpan van 6 liter, een 3,6 liter kook- en knappermand, een omkeerbaar onderstel, een drukdeksel en een knapperdeksel. Het gaat je tijd en moeite in de keuken enorm besparen.

 • Voordeel 1: Aanzienlijke veelzijdigheid in de keuken. Met deze elektrische snelkookpan van Ninja krijg je meerdere kookfuncties tot je beschikking zoals snelkoken, heteluchtfrituren, spargaren, stoomgaren, aanbraden/roosteren, bakken en grillen. Hiermee kun je een breed scala aan gerechten bereiden die bij jouw smaak passen.
 • Voordeel 2: Unieke TenderCrisp-technologie. Dankzij de TenderCrisp-technologie worden je gerechten aan de binnenkant sappig en aan de buitenkant lekker knapperig. Zo krijg je elke keer de perfecte textuur en smaak, of het nu vlees, groenten of gebak is.
 • Voordeel 3: Efficiënt koken met één pot. De snelkookpan stelt je in staat om snelle gerechten met één pot te bereiden. Dit maakt het kookproces niet alleen makkelijker, maar minimaliseert ook de schoonmaaktijd na het eten.
 • Voordeel 4: Rijke selectie aan accessoires. De Ninja snelkookpan wordt geleverd met een reeks nuttige accessoires, waaronder een kookpan van 6 liter, een 3,6 liter kook- en knapperigheidsmand, een omkeerbaar onderstel, een drukdeksel en een knapperdeksel. Met deze tools heb je alles wat je nodig hebt om verschillende kooktechnieken uit te voeren.
 • Voordeel 5: De ‘Knapperige snelkookpan’. Deze titel belooft niet alleen snelle resultaten, maar ook dat elke gerecht dat je maakt de perfecte knapperigheid heeft. Dit betekent dat het je gerechten kan verbeteren door toevoeging van die heerlijke knapperige textuur die veel traditionele snelkookpannen gewoon niet kunnen halen.
 • Nadeel 1: De Ninja elektrische snelkookpan beschikt over meerdere kookfuncties die in sommige gevallen overlappend of verwarrend kunnen zijn, vooral als je niet bekend bent met de specifieke kooktechnieken die het vereist.
 • Nadeel 2: Het apparaat wordt geleverd met meerdere onderdelen, zoals een kookpan, een kook- en knappermand, een omkeerbaar onderstel en verschillende deksels. Hierdoor kan het opbergen en schoonmaken van de onderdelen van de snelkookpan een uitdaging zijn.
 • Nadeel 3: Ondanks de belofte van ‘snelle gerechten met één pot’, vereist het gebruik van de kookpan, mand en verschillende deksels vaak het omschakelen tussen onderdelen, wat kan resulteren in meer tijd besteed aan koken dan aanvankelijk verwacht.
 • Nadeel 4: De TenderCrisp-technologie, bedoeld om voedsel sappig van binnen en knapperig van buiten te maken, kan niet altijd consistent zijn, afhankelijk van het soort voedsel dat je bereidt. Het zou kunnen zijn dat sommige gebruikers moeite hebben om de gewenste resultaten te krijgen.
 • Nadeel 5: Met een kookpan van 6 liter en een 3,6 liter kook- en knappermand kunnen de afmetingen van dit apparaat te groot zijn voor kleinere keukens of voor individuen die maar kleine hoeveelheden voedsel hoeven te bereiden. Voor sommigen kan dit overweldigend zijn en meer ruimte in beslag nemen dan handig is.

Na uitgebreid onderzoek en testwerk zijn wij tot de conclusie gekomen dat een elektrische snelkookpan een essentieel onderdeel is voor iedere keuken. Dankzij de veelzijdigheid en functionaliteit, helpen deze apparaten je om moeiteloos heerlijke maaltijden te bereiden, met als voordeel dat ze minder tijd en energie kosten. Bovenal, na het evalueren van de 10 beste producten op de markt, raden wij je aan om te kiezen voor een snelkookpan die passend is voor jouw specifieke behoeftes. Of je nu een ambitieuze thuiskok bent of gewoonweg een gemakkelijke manier zoekt om je maaltijden te bereiden, een elektrische snelkookpan is een investering waar je geen spijt van zult krijgen.

Inhoudsopgave