a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Espresso Machine: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 espresso machines uit onze nieuwste test en vind de perfecte optie voor jou.

Unser Favorit: De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: De'Longhi Espresso Machine

De'Longhi Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: Sage Appliances Espresso Machine

Sage Appliances Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Espresso Machine

Philips Domestic Appliances Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: Sage Appliances Espresso Machine

Sage Appliances Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: Bialetti Espresso Machine

Bialetti Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Espresso Machine

Cecotec Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine
★★★★★

Bent jij een liefhebber van sterke, aromatische koffie? Dan is niets beter dan in het comfort van je eigen huis een heerlijke espresso kunnen maken. Maar met zoveel espressoapparaten op de markt, hoe weet je dan welke het beste is? Wij hebben het onderzoek voor je gedaan en de 10 beste espressoapparaten in de test genomen. Of je nu een eenvoudige oplossing zoekt voor je dagelijkse cafeïnebehoefte of een geavanceerd apparaat voor je koffie-experimenteren, onze gids helpt je bij het vinden van de perfecte match. Lees dus verder en ontdek welke machine jouw ochtendroutine naar een hoger niveau zal tillen.

Een espressomachine is een apparaat dat speciaal is ontworpen om de perfecte espresso te bereiden, een sterk type koffie dat de basis vormt voor veel populaire koffiedranken zoals cappuccino’s, lattes en mochas. Door het gebruik van hoge druk en zeer warm water om koffie extraheren, biedt de espressomachine een rijke en volle smaak die je niet kunt bereiken met een standaard koffiezetapparaat. Dus als je een echte koffieliefhebber bent, op zoek naar de beste kwaliteit en bereid bent om iets meer tijd en moeite te besteden aan jouw koffiebereiding, is een espressomachine een uitstekende keuze voor jou.

Check Uit

Onze favoriet #1

De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Espresso Machine is een elegant, slank koffiezetapparaat dat je in staat stelt om thuis barista-kwaliteit espresso te maken. Met een druk van 16 bar levert het apparaat rijke, aromatische espresso met een nootkleurige crèmelaag. Het instelbare cappuccinosysteem maakt het mogelijk om melk op te schuimen of te stomen voor heerlijke cappuccino’s, macchiato’s en caffè lattes. Dankzij de professionele barista-technologie heb je volledige controle over het zetproces, van het aanstampen van de gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in de kop. De machine is bovendien eenvoudig te reinigen dankzij het handmatige ontkalkingssysteem, wat een probleemloze werking garandeert zodat je altijd van je favoriete drankjes kunt genieten.

 • Voordeel 1: De De’Longhi espresso machine biedt een hoge koffiedruk van 16 bar. Dit betekent dat je verzekerd bent van het maken van de perfecte espresso met een rijk aroma en een nootkleurige crèmalaag bovenop.
 • Voordeel 2: Deze machine is uitgerust met een melkopschuimer en een instelbaar cappuccinosysteem. Dit maakt het mogelijk om schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes te bereiden.
 • Voordeel 3: Dankzij de geavanceerde professionele barista-technologie, heb je volledige controle over het hele zetproces. Of je nu de temperatuur of het volume in de kop wilt aanpassen, of je gemalen koffie wilt aandrukken, alles is mogelijk.
 • Voordeel 4: De De’Longhi espresso machine beschikt over een slank en elegant ontwerp. Dit betekent dat je niet alleen geniet van koffie van barista-kwaliteit thuis, maar dat het apparaat ook een mooie aanvulling is op je keukeninrichting.
 • Voordeel 5: Met het handmatige ontkalkingssysteem zorgt deze espresso machine voor een probleemloze werking. Dit helpt de machine soepel te laten lopen, zodat je altijd kunt genieten van je favoriete drankjes zonder enige verstoring.
 • Nadeel 1: Hoewel de De’Longhi Espresso Machine beschikt over een druk van 16 bar om een perfecte espresso te maken, kan deze hoge druk ook minder vergevingsgezind zijn. Als je koffie niet optimaal is aangestampt of de instellingen niet goed zijn afgestemd, kan dit leiden tot een mindere kwaliteit espresso.
 • Nadeel 2: De genoemde melkopschuimer en het cappuccinosysteem vereisen handmatige bediening en instellingen. Dit kan als ingewikkeld beschouwd worden door gebruikers die op zoek zijn naar een meer geautomatiseerde ervaring of die geen ervaring hebben met het bereiden van speciale koffiedranken.
 • Nadeel 3: Hoewel het feit dat je elke stap van het zetproces kunt controleren geweldig klinkt voor koffieliefhebbers, kan het ook een nadeel zijn voor personen die niet over de benodigde kennis beschikken. Het goed krijgen van de temperatuur en het volume kan moeilijk zijn zonder enige voorafgaande ervaring.
 • Nadeel 4: De De’Longhi Espresso Machine is aangeprezen als een slank, elegant apparaat, maar dit betekent niet noodzakelijk dat het apparaat in elke keuken past. De grootte of het design van de machine kan een probleem zijn voor gebruikers met kleine keukens of een specifieke interieurstijl.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat beschikt over een handmatig ontkalkingssysteem voor een probleemloze werking, kan dit proces voor sommige gebruikers te tijdrovend of te complex zijn. Bovendien kunnen sommigen het als onhandig ervaren dat dit niet automatisch gebeurt.

Onze favoriet #2

De'Longhi Espresso Machine

De'Longhi Espresso Machine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Espresso Machine is jouw sleutel tot snel, comfortabel en gepersonaliseerd koffiegenot. Met zijn Thermoblock-verwarmingselement is opwarmen kinderspel, klaar in slechts 25 seconden. Je hoef je geen zorgen te maken over energieverspilling, want na 9 minuten inactiviteit schakelt het apparaat automatisch uit. Bovendien biedt de Flow Stop-functie, op maat gemaakte koffieervaring, waarmee je zowel de espresso van 40 ml naar wens als de lungo van 110 ml kunt programmeren. Dit is de perfecte espresso machine voor jouw keuken.

 • Voordeel 1: Dankzij het Thermoblock-verwarmingselement is de machine razendsnel opgewarmd, je hoeft dus nooit lang te wachten op je espresso.
 • Voordeel 2: De automatische uitschakeling na 9 minuten na de laatste bekerovertrek bespaart energie en maakt de machine veiliger in gebruik.
 • Voordeel 3: De Flow Stop-functie zorgt voor een automatische en programmeerbare controlemogelijkheid. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de hoeveelheid en sterkte van je espresso naar wens in te stellen.
 • Voordeel 4: De vooraf ingestelde hoeveelheden van 40 ml voor espresso en 110 ml voor Lungo zorgen voor gemak en consistentie. Je weet dus altijd precies wat je kunt verwachten van je koffiedrankje.
 • Voordeel 5: De’Longhi bespaart je het gedoe van gissen en meten, waarbij je met deze espresso machine de perfecte hoeveelheid krijgt voor elk type koffie, zonder verspilling van koffie.
 • Nadeel 1: Hoewel het Thermoblock-verwarmingselement ervoor zorgt dat de machine snel opwarmt, betekent dit ook dat het constant in bedrijf moet zijn om deze mate van bereidheid te behouden. Dit kan leiden tot een hoger energieverbruik gedurende de dag.
 • Nadeel 2: De automatische uitschakeling vindt plaats na 9 minuten inactiviteit. Dit kan een probleem zijn als je vergeet dat je een kopje espresso hebt gezet en de machine schakelt uit voordat je het kunt drinken.
 • Nadeel 3: De Flow Stop-functie, hoewel handig voor consistente koffie, kan beperkend zijn als je je espresso sterker of zwakker wilt dan de machine standaard maakt.
 • Nadeel 4: Hoewel de vooraf ingestelde hoeveelheden handig kunnen zijn, kunnen ze ook beperkend zijn. Je hebt de mogelijkheid om een espresso (40 ml) of een lungo (110 ml) te kiezen, maar dit kan in het nadeel werken als je een andere maat wil.
 • Nadeel 5: De machine is snel opgewarmd binnen 25 seconden, maar dit kan ertoe leiden dat de machine meer onderhoud nodig heeft. Dit komt omdat snelle temperatuurwisselingen de interne componenten op lange termijn kunnen belasten.

Onze favoriet #3

Sage Appliances Espresso Machine

Sage Appliances Espresso Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Met de Espresso Machine van Sage Appliances geniet jij van verse, perfect gedoseerde koffie op elk moment van de dag. Deze geavanceerde machine is uitgerust met een nauwkeurige molen die je verse koffiebonen rechtstreeks in het portafilter maalt. De digitale temperatuurregeling (PID) zorgt voor het perfecte water temperatuur voor een optimale espresso-extractie. Je kunt zelfs je melk textureren tot microschuim met het geavanceerde stoompijpje, ideaal voor het creëren van latte art en het verder verrijken van je koffiesmaak. Samen met de draaiknop voor maalgraad en handsfree bediening, ervaar je het gemak van een professionele koffiemachine in je eigen keuken. Let op, voor het beste resultaat raden we je aan altijd te controleren op het waterpeil en het apparaat dagelijks te vullen met koud, gefilterd kraanwater.

 • Voordeel 1: Met de Panarello melkopschuimer krijg je altijd zijdezacht melkschuim. Het is bovendien gemakkelijk schoon te maken omdat het uit slechts twee onderdelen bestaat.
 • Voordeel 2: Deze koffiemachine heeft een intuïtief touchdisplay, waardoor je moeiteloos de koffie kunt selecteren waar je op dat moment trek in hebt.
 • Voordeel 3: Het My Coffee Choice menu geeft je de mogelijkheid om je koffie-ervaring te personaliseren. Je kunt de sterkte en de hoeveelheid van je koffie aanpassen met drie verschillende standen.
 • Voordeel 4: De krachtige AquaClean-filter zorgt voor helder, gezuiverd water en het apparaat geeft je zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden. Met een nieuw filter kun je tot 5000 kopjes maken zonder te hoeven ontkalken.
 • Voordeel 5: Het toestel is uitgerust met een krachtige 100% keramische molen met 12 standen, dus je kunt je bonen malen van ultrafijn tot supergrof, en alles daartussenin.
 • Nadeel 1: Het is mogelijk dat de Panarello melkopschuimer, ondanks zijn gemak in reiniging, extra zorg en aandacht vereist tijdens het gebruik, omdat hij uit slechts twee onderdelen bestaat die mogelijk gevoelig zijn voor schade;
 • Nadeel 2: Ondanks dat het touchdisplay van deze machine intuïtief is, kan het voor mensen die niet vertrouwd zijn met dit soort technologie een uitdaging betekenen. Niet iedereen is even handig met een touchscreen;
 • Nadeel 3: De functie ‘My Coffee Choice’ is een geweldige manier om je persoonlijke voorkeuren af te stemmen, maar dit kan wel wat tijd en moeite kosten om uit te zoeken wat je precies lekker vindt. Dit kan tijdrovend zijn als je slechts een snelle kop koffie wilt zetten;
 • Nadeel 4: Alhoewel het AquaClean-filter helder, gezuiverd water belooft, moet je het filter wel regelmatig vervangen. De machine geeft weliswaar aan wanneer dit moet gebeuren, maar het vervangen kan niettemin moeite kosten en ook extra kosten met zich mee brengen voor nieuwe filters;
 • Nadeel 5: De opmerkingen over het nemen van extra zorg met omtrent het waterreservoir en de plaatsing van de machine duiden aan dat dit espressoapparaat mogelijk te delicaat kan zijn voor een drukke omgeving, zoals een druk huishouden of op kantoor. Het feit dat je alleen koud water kunt gebruiken en de machine voorzichtig moet hanteren, kan een beperking zijn in sommige situaties.

Onze favoriet #4

Philips Domestic Appliances Espresso Machine

Philips Domestic Appliances Espresso Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Espressomachine is jouw ideale partner voor het perfecte kopje koffie. Dankzij de Panarello melkopschuimer bereid je met gemak heerlijk zijdeachtig melkschuim en het intuïtieve touchdisplay brengt jouw favoriete koffie binnen handbereik. Met de ‘My Coffee Choice’ functie personaliseer je de sterkte en hoeveelheid van je koffie via drie standen, en de krachtige 100% keramische molen biedt je 12 maalstanden. Bovendien zorgt het AquaClean-filter voor zuiver water en gemakkelijk onderhoud; het apparaat geeft zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden, waardoor ontkalken pas na 5000 kopjes nodig is. Let op: plaats de espressomachine op een vlakke, stabiele ondergrond en vul het reservoir niet met warm, heet of spuitwater.

 • Voordeel 1: Met de Panarello melkopschuimer krijg je altijd zijdezacht melkschuim. Het is bovendien gemakkelijk schoon te maken omdat het uit slechts twee onderdelen bestaat.
 • Voordeel 2: Deze koffiemachine heeft een intuïtief touchdisplay, waardoor je moeiteloos de koffie kunt selecteren waar je op dat moment trek in hebt.
 • Voordeel 3: Het My Coffee Choice menu geeft je de mogelijkheid om je koffie-ervaring te personaliseren. Je kunt de sterkte en de hoeveelheid van je koffie aanpassen met drie verschillende standen.
 • Voordeel 4: De krachtige AquaClean-filter zorgt voor helder, gezuiverd water en het apparaat geeft je zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden. Met een nieuw filter kun je tot 5000 kopjes maken zonder te hoeven ontkalken.
 • Voordeel 5: Het toestel is uitgerust met een krachtige 100% keramische molen met 12 standen, dus je kunt je bonen malen van ultrafijn tot supergrof, en alles daartussenin.
 • Nadeel 1: Het is mogelijk dat de Panarello melkopschuimer, ondanks zijn gemak in reiniging, extra zorg en aandacht vereist tijdens het gebruik, omdat hij uit slechts twee onderdelen bestaat die mogelijk gevoelig zijn voor schade;
 • Nadeel 2: Ondanks dat het touchdisplay van deze machine intuïtief is, kan het voor mensen die niet vertrouwd zijn met dit soort technologie een uitdaging betekenen. Niet iedereen is even handig met een touchscreen;
 • Nadeel 3: De functie ‘My Coffee Choice’ is een geweldige manier om je persoonlijke voorkeuren af te stemmen, maar dit kan wel wat tijd en moeite kosten om uit te zoeken wat je precies lekker vindt. Dit kan tijdrovend zijn als je slechts een snelle kop koffie wilt zetten;
 • Nadeel 4: Alhoewel het AquaClean-filter helder, gezuiverd water belooft, moet je het filter wel regelmatig vervangen. De machine geeft weliswaar aan wanneer dit moet gebeuren, maar het vervangen kan niettemin moeite kosten en ook extra kosten met zich mee brengen voor nieuwe filters;
 • Nadeel 5: De opmerkingen over het nemen van extra zorg met omtrent het waterreservoir en de plaatsing van de machine duiden aan dat dit espressoapparaat mogelijk te delicaat kan zijn voor een drukke omgeving, zoals een druk huishouden of op kantoor. Het feit dat je alleen koud water kunt gebruiken en de machine voorzichtig moet hanteren, kan een beperking zijn in sommige situaties.

Onze favoriet #5

De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Espresso Machine is het summum van koffietechnologie, ontworpen om je de rijke, smaakvolle ervaring van een barista-kwaliteit espresso in het comfort van je eigen huis te bieden. Werkend op 17 bar druk, produceert deze machine een espresso met een rijk aroma en nootkleurige crèmelaag. Het bevat ook een instelbaar cappuccinosysteem dat melk kan opschuimen of stomen voor schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes. Dankzij de professionele barista-technologie, kun je elke stap van het zetproces regelen, van het aanstampen van je gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in het kopje. Dit slanke ontwerp, met slechts 15 cm breedte, biedt grootse functies in een compacte, gebruiksvriendelijke machine. Plus, het handmatige ontkalkingssysteem maakt de reiniging een eitje, zodat je altijd kunt genieten van je favoriete drankjes zonder gedoe.

 • Voordeel 1: De De’Longhi espresso machine levert een sterke druk van 17 BAR. Dit zorgt ervoor dat je espresso altijd de perfecte rijke aroma heeft en wordt afgemaakt met een mooie nootkleurige crèmalaag.
 • Voordeel 2: De espresso machine is uitgerust met een instelbaar cappuccinosysteem voor het opschuimen of stomen van melk. Hiermee maak je gemakkelijk schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes naar jouw wens.
 • Voordeel 3: Je hebt de volledige controle over het zetproces dankzij de professionele barista-technologie. Van het aanstampen van jouw gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en volume in het kopje, jij bepaalt jouw perfecte espresso.
 • Voordeel 4: Met een breedte van slechts 15 cm is de De’Longhi espresso machine erg slank en zal het weinig ruimte innemen in jouw keuken. Ondanks de compacte grootte, beschikt deze espresso machine over alle functies die je nodig hebt.
 • Voordeel 5: De machine is eenvoudig te reinigen met een handmatig ontkalkingssysteem. Dit zorgt voor een probleemloze werking van de machine, waardoor je altijd kunt genieten van jouw favoriete drankjes.
 • Nadeel 1: Hoewel de machine een druk van 17 BAR levert, is dit niet altijd voldoende voor de ultieme espresso ervaring. In sommige gevallen kan meer druk nodig zijn voor het perfecte kopje.
 • Nadeel 2: Het melkopschuimsysteem is instelbaar wat betekent dat het wat tijd en inspanning kan kosten om de ideale consistentie van het melkschuim iedere keer te bereiken. Enige oefening is hier vereist.
 • Nadeel 3: Met de professionele barista-tech geeft deze machine je veel controle over het zetproces. Dit kan echter voor sommige gebruikers te ingewikkeld zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een eenvoudige en snelle manier om koffie te zetten.
 • Nadeel 4: Hoewel het compacte formaat handig kan zijn, kan het ook problemen opleveren als er niet genoeg ruimte is voor een groter waterreservoir of een grotere hoeveelheid koffie. Dit kan betekenen dat je vaker water en koffie moet bijvullen dan je zou willen.
 • Nadeel 5: De machine heeft een handmatig ontkalkingssysteem. Dit betekent dat je zelf moet onthouden om de machine regelmatig te ontkalken voor de beste prestaties. Dit kan lastig en tijdrovend zijn vergeleken met machines die een automatisch ontkalkingssysteem hebben.

Onze favoriet #6

Sage Appliances Espresso Machine

Sage Appliances Espresso Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Espresso Machine van Sage Appliances is een premium 15 bar espressomachine die is ontworpen om je de Third Wave koffiespecialiteiten te geven met de hulp van een super efficiënte melkopschuimer. Met gemakkelijk te gebruiken one-touch knoppen kun je 1 of 2 kopjes espresso kiezen, stoom of heet water krijgen. Het bevat een krachtige stoompijpje die zorgt voor zijdezacht microschuim, ideaal voor latte art. Daarnaast is de machine in slechts 3 seconden klaar voor gebruik, dankzij het ingebouwde ThermoJet verwarmingssysteem. En het schoonmaken is een fluitje van een cent met de reinigingsindicatie die je vertelt wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

 • Voordeel 1: Jij kunt genieten van barista-kwaliteit koffie thuis. De 15 Bar espressomachine van Sage Appliances stelt je in staat om Third Wave koffiespecialiteiten te maken, waardoor jij je favoriete koffiedrankjes zelf kunt perfect bereiden.
 • Voordeel 2: Het is erg gebruiksvriendelijk. Met one-touch knoppen voor 1 en 2 kopjes, stoom en heet water, is het bedienen van deze espressomachine een eitje.
 • Voordeel 3: Deze machine biedt je de mogelijkheid om je koffie tot in de finesse te personaliseren. Dankzij het krachtige stoompijpje kun je zijdezacht microschuim maken, ideaal voor latte art. Zo kun jij je creativiteit volledig kwijt in jouw kopje koffie.
 • Voordeel 4: Het biedt je minimale wachttijd. Met het ThermoJet verwarmingssysteem is de espressomachine klaar voor gebruik in slechts 3 seconden. Hierdoor heb je in een handomdraai overheerlijke koffie tot je beschikking.
 • Voordeel 5: Het onderhouden van deze espressomachine is zeer eenvoudig. De machine is gemakkelijk te reinigen en heeft een reinigingsindicatie, wat betekent dat de machine jou zal laten weten wanneer het tijd is om schoon te maken. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de machine, maar zorgt ook voor consistente koffiekwaliteit.
 • Nadeel 1: Hoewel de Sage Appliances espresso machine wordt geadverteerd als makkelijk te gebruiken dankzij de one-touch knoppen, kan dit voor sommige gebruikers juist een beperking zijn die de mogelijkheid tot het personaliseren van de koffie-ervaring beperkt.
 • Nadeel 2: Als je geen fan bent van koffie met melk, dan is het krachtige stoompijpje voor het maken van melkschuim overbodig. Dit zorgt ervoor dat je betaalt voor een functie die je misschien niet nodig hebt.
 • Nadeel 3: Aan de andere kant, als je houdt van latte-art, moet je zelf al bekwaam zijn in het gebruik van het stoompijpje om microschuim te maken. Dit kan voor sommige gebruikers een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de machine snel klaar is voor gebruik dankzij het ThermoJet verwarmingssysteem, vermeldt de productbeschrijving niet hoe energiezuinig deze machine is. Dit kan leiden tot hogere energiekosten.
 • Nadeel 5: Hoewel de machine wordt geleverd met een reinigingsindicatie, waardoor het onderhoud gemakkelijker zou moeten zijn, vermeldt de productbeschrijving niet hoe vaak dit onderhoud moet worden uitgevoerd, of het ingewikkeld is om te doen, of je speciale producten nodig hebt, enzovoort. Dit kan dus leiden tot onvoorziene of onhandige schoonmaakkosten of -inspanningen.

Onze favoriet #7

Bialetti Espresso Machine

Bialetti Espresso Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bialetti Espresso Machine is een icoon van Italiaanse kwaliteit en design. Sinds 1933 is dit product wereldwijd bekend als symbool van ‘Made in Italy’. Als jij verlangt naar een authentieke Italiaanse espresso, dan is dit de perfecte keus. De machine is gemaakt van dubbel gedraaid, hoogwaardig aluminium wat garant staat voor duurzaamheid en prachtig design. Bialetti heeft een gepatenteerde veiligheidsklep die gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is, voor je veiligheid en gemak. Let op, deze espressomachine is geschikt voor alle kookplaten behalve inductie.

 • Voordeel 1: Je krijgt een product met een sterk erfgoed. Sinds 1933 is deze espressomachine een symbool van “Made in Italy”, een kwaliteitskenmerk dat wereldwijd wordt gewaardeerd.
 • Voordeel 2: De Bialetti espressomachine geeft je toegang tot een authentiek Italiaans ritueel. Hiermee bereid je de originele Italiaanse espresso, perfect om je ochtenden op te vrolijken of je gasten na het eten te imponeren.
 • Voordeel 3: Gemaakt van dubbel gedraaid aluminium van hoge kwaliteit, je kunt erop vertrouwen dat de machine duurzaam en robuust is, ontworpen om lang mee te gaan, zelfs bij frequent dagelijks gebruik.
 • Voordeel 4: Er is aan je veiligheid gedacht. De machine is uitgerust met een gepatenteerde veiligheidsklep van Bialetti die gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is, wat het onderhoud van je machine vergemakkelijkt.
 • Voordeel 5: De espressomachine is veelzijdig en kan op alle soorten kookplaten worden gebruikt, met uitzondering van inductie. Of je nu een gas-, elektrische of keramische kookplaat hebt, deze espressomachine is geschikt.
 • Nadeel 1: De eerste beperking van de Bialetti Espresso Machine is dat het niet werkt met inductiekookplaten. Als je dus een keuken met inductie hebt, kun je deze espressomachine niet gebruiken.
 • Nadeel 2: De machine is gemaakt van dubbel gedraaid aluminium van hoge kwaliteit. Hoewel dit duurzaam kan zijn, kan het ook leiden tot een metaalachtige smaak in je espresso als het niet goed wordt onderhouden.
 • Nadeel 3: Het gebruik van deze espressomachine kan als ritueel worden beschouwd, wat betekent dat het mogelijk tijdrovender is in vergelijking met andere espressomachines. Dit kan onhandig zijn als je gehaaste ochtenden hebt.
 • Nadeel 4: Een andere mogelijk tekortkoming is dat de veiligheidsklep gepatenteerd is en gemakkelijk kan worden verwijderd en schoongemaakt. Dit zou kunnen betekenen dat vervangingskleppen specifiek van Bialetti moeten zijn, wat het lastig kan maken als je snel een vervangingsklep nodig hebt.
 • Nadeel 5: Tot slot, afhankelijk van je smaak en voorkeuren, kan de espresso geproduceerd door deze machine mogelijk te authentiek Italiaans zijn. Dit kan een nadeel zijn als je meer houdt van commerciële of mildere espresso blends.

Onze favoriet #8

Cecotec Espresso Machine

Cecotec Espresso Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec Espressomachine is een strak vormgegeven roestvrijstalen koffiemachine voor de echte koffieliefhebber. Je kunt met deze compacte machine, met een maximaal vermogen van 1350 watt, allerlei soorten koffie maken en zelfs warm water uitstoten voor infusies. Het snelle thermoblokverwarmingssysteem en de krachtige drukpomp van 20 bar zorgen samen voor de perfecte koffietemperatuur, heerlijke crème en het maximale aroma. Daarnaast is er een instelbare stoomboot met bescherming om de melk naar wens te textureren en de Pressurepro manometer laat je de druk in realtime controleren. De espressomachine heeft bovendien een verwijderbare watertank van 1,2 liter, een dubbele filterarm om automatisch één of twee koffies te maken en een roestvrijstalen bekerwarmer. Het apparaat is eenvoudig te reinigen dankzij de afneembare lekbak en schakelt zichzelf automatisch uit om energie te besparen. Lichtindicatoren houden je op de hoogte van elke functie.

 • Voordeel 1: Het snelle thermoblokverwarmingssysteem van de Cecotec Espresso Machine zorgt ervoor dat de temperatuur altijd optimaal is voor de bereiding van een heerlijke kop koffie.
 • Voordeel 2: De krachtige drukpomp met 20 bar forcearoma-technologie zorgt voor de beste crème en maximaal aroma in elke koffie, zo krijg je altijd het beste resultaat.
 • Voordeel 3: Met de Pressurepro manometer kan je de druk real-time controleren. Bovendien heeft de machine een instelbare stoomboot om de textuur van de melk naar jouw voorkeur in te stellen, wat leidt tot het beste schuim voor je koffie.
 • Voordeel 4: De Espresso Machine van Cecotec heeft een verwijderbare watertank met een inhoud van 1,2 liter en is voorzien van een roestvrijstalen bekerwarmer. Dit maakt het mogelijk om probleemloos zowel espressokopjes als ontbijtbekers te gebruiken.
 • Voordeel 5: Tot slot is het eenvoudige schoonmaken een groot voordeel. Deze machine heeft een afneembare lekbak voor een snelle en gemakkelijke reiniging. Bovendien heeft het een energiebesparend systeem met automatische en stand-by-uitschakeling.
 • Nadeel 1: Hoewel de Cecotec espressomachine een krachtige drukpomp heeft, kan deze hoge druk van 20 bar het voor sommige gebruikers moeilijk maken om de machine optimaal te bedienen. Vooral beginners kunnen problemen ondervinden bij het afstellen van de juiste balans voor hun koffie.
 • Nadeel 2: De machine geeft wel warm water af, maar als je geen fan bent van thee of infusies, kan deze functie overbodig zijn. Daarbij wordt niet vermeld of de temperatuur van dit hete water aanpasbaar is, wat kan betekenen dat je minder controle hebt over je brouwproces.
 • Nadeel 3: De dubbele filterarm voor het maken van één of twee koffies is misschien niet voordelig voor de gebruiker die vaak grote hoeveelheden koffie wil zetten. Met een capaciteit van slechts 1.2 liter kan je dan al snel tekort komen.
 • Nadeel 4: Hoewel de espressomachine een afneembare lekbak heeft voor eenvoudige reiniging, kan dit in het algemeen een gedoe zijn. Elke keer dat de bak vol is, moet deze worden geleegd en gereinigd, wat extra werk met zich meebrengt.
 • Nadeel 5: De Espressomachine van Cecotec heeft een automatische en stand-by uitschakeling om energie te besparen. In de praktijk kan dit echter irritant zijn als de machine zichzelf uitschakelt terwijl je hem nog wilt gebruiken. Het kan ook betekenen dat je wat langer moet wachten voordat je de machine weer kunt gebruiken als hij in de stand-by modus staat.

Onze favoriet #9

De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Espresso Machine is een compact en slank ontworpen apparaat, perfect voor het ultieme thuiscomfort. Met een druk van 15 bar creëert deze machine voor jou een perfecte espresso met een rijk aroma en een mooie crèmalaag. Het beschikt over een instelbaar cappuccinosysteem voor het opschuimen of stomen van melk, ideaal voor het maken van schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes. Dankzij de professionele barista-tech heb je volledige controle over elke stap van het zetproces, van het aanstampen van je gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en volume in je kopje. De machine is eenvoudig te reinigen, dankzij het handmatige ontkalkingssysteem, waardoor je probleemloos van je favoriete drankjes kunt blijven genieten.

 • Voordeel 1: De De’Longhi espresso machine heeft een druk van 15 bar, waardoor het een perfecte espresso kan maken met een rijk aroma en een nootkleurige crèmalaag bovenop. Hierdoor kun je genieten van een professioneel gemaakte espresso in het comfort van je eigen huis.
 • Voordeel 2: Met het instelbare cappuccinosysteem kun je melk opschuimen of stomen. Hierdoor kun je gemakkelijk schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes maken, precies naar jouw smaak.
 • Voordeel 3: Dankzij de professionele barista-technologie heb je controle over elke stap van het zetproces, van het aanstampen van jouw gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in het kopje. Dit stelt je in staat om je koffie precies te bereiden zoals jij het wilt.
 • Voordeel 4: Deze espresso machine is ideaal voor thuisgebruik vanwege zijn slanke design. Met een breedte van slechts 15 cm is dit het meest compacte ontwerp van De’Longhi, maar zonder in te leveren op functionele eigenschappen.
 • Voordeel 5: De De’Longhi espresso machine is eenvoudig te reinigen dankzij het handmatige ontkalkingssysteem. Dit zorgt voor een probleemloze werking van jouw machine, zodat je altijd kunt genieten van jouw favoriete drankjes.
 • Nadeel 1: Het espresso-apparaat van De’Longhi werkt met 15 BAR druk om jouw perfecte espresso te maken. Echter, als je niet zo bekend bent met espressomachines of niet precies weet hoe je met deze druk om moet gaan, kan dit voor sommige gebruikers een uitdaging zijn. Hoewel dit zorgt voor een rijk aroma en een nootkleurige crèmelaag kan het, zeker voor beginners, complex zijn om de machine correct in te stellen.
 • Nadeel 2: Het apparaat komt met een instelbaar cappuccinosysteem voor het opschuimen of stomen van melk. Dit klinkt aantrekkelijk als je een liefhebber bent van schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes. Echter, de kwaliteit en consistentie van het melkschuim is vaak afhankelijk van het soort melk dat je gebruikt. Hierdoor kan het resultaat variëren en ben je misschien niet altijd tevreden met het schuim.
 • Nadeel 3: Hoewel de professionele barista-tech jou controle geeft over elke stap van het zetproces, kan dit voor de gemiddelde gebruiker overweldigend zijn. De hoeveelheid controle vereist enige kennis en ervaring om daadwerkelijk een espresso op maat te kunnen maken.
 • Nadeel 4: Met de slechts 15 cm breedte heeft De’Longhi getracht een compact apparaat op de markt te brengen. Hoewel dit handig is voor kleinere keukens, kan het compacte formaat zorgen voor beperkingen in de functionaliteiten en kan het hanteren van de machine soms lastig zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot beschikt de machine over een handmatig ontkalkingssysteem, wat betekent dat jij zelf verantwoordelijk bent voor regelmatige ontkalking om de machine soepel te laten werken. Hoewel het belangrijk is om koffiemachines te ontkalken, kan dit proces tijdrovend zijn en een lastige taak voor sommige gebruikers zijn.

Onze favoriet #10

De’Longhi Espresso Machine

De’Longhi Espresso Machine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Espresso Machine is een topklasse koffiezetapparaat met geïntegreerde maalmolen met 8 verschillende maalstanden. Je kunt de fijnheid van je koffiebonen aanpassen naar gelang de variëteit en je smaakvoorkeur dankzij de 3 verschillende infusietemperaturen. Wil je je gasten verrassen met een zelfgemaakte latte? De De’Longhi espresso machine heeft een MyLatte Art-stoompijpje, ideaal om perfect zijdezacht microschuim te maken voor je latte-creaties. Daarnaast wordt de machine geleverd met een uitgebreide Barista-kit waaronder een melkkannetje, dosering & tamping handleiding, tamper en tamper matje voor een authentieke koffie-ervaring bij jou thuis.

 • Voordeel 1: Met de geïntegreerde maalmolen die 8 maalstanden biedt, kun je de textuur van de gemalen bonen aan jouw voorkeur aanpassen. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om te experimenteren en precies de juiste korrelgrootte voor jouw perfecte kopje koffie te vinden.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt drie verschillende infusietemperaturen die je kunt aanpassen aan de variëteit van de bonen en hun maalgraad. Dit betekent dat je meer controle hebt over het extractieproces, waardoor je de smaak van jouw espresso kunt optimaliseren.
 • Voordeel 3: Inclusief MyLatte Art-stoompijpje, ideaal voor het maken van zijdezacht microschuim. Met dit hulpmiddel kun je gemakkelijk de professionele kwaliteit van melkschuim voor latte bereiken, direct in jouw eigen keuken.
 • Voordeel 4: Inclusief Barista-kit met melkkannetje, dosering & tamping handleiding, tamper en tamper matje. Met deze tools in handen, kan je je vaardigheden als barista verder ontwikkelen en de perfecte espresso maken.
 • Voordeel 5: Naast de mogelijkheden om de smaak precies naar jouw voorkeur aan te passen, draagt dit apparaat ook bij aan de esthetische waarde van jouw keuken. Met het stijlvolle ontwerp van De’Longhi, wordt dit espresso apparaat een echte eye-catcher.
 • nadeel 1: De ingebouwde molen heeft slechts 8 maalstanden. Dit kan een beperking zijn als je een zeer specifieke maalgraad voor je koffiebonen wilt, omdat de machine misschien niet de gewenste fijnheid of grofheid kan bieden.
 • nadeel 2: De machine heeft 3 infusietemperaturen. Hoewel dit op het eerste gezicht nuttig kan lijken, kan het ook een beperking zijn als je meer controle en nauwkeurigheid over de temperatuur van je espresso wenst.
 • nadeel 3: Het product wordt geleverd met een MyLatte Art-stoompijpje. Hoewel het heerlijk is om perfect melkschuim te kunnen maken, kan dit een uitdaging zijn als je geen ervaring hebt met latte-kunst of het maken van cappuccino’s.
 • nadeel 4: De espresso machine wordt geleverd met een Barista-kit. Dit kan intimiderend zijn voor een beginner die eenvoud zoekt en niet lastig gevallen wil worden met extra stappen en tools voor het bereiden van een kopje koffie.
 • nadeel 5: De handleiding voor dosering & tamping kan ingewikkeld zijn om te volgen als je niet vertrouwd bent met het proces van het maken van espresso. Hoewel het nuttig kan zijn voor ervaren gebruikers, kan het beginners ontmoedigen of in verwarring brengen.

Na zorgvuldige beoordeling en vergelijking van tien diverse espresso apparaten, zijn we tot de conclusie gekomen dat er een breed scala aan uitmuntende opties beschikbaar is. Elk van de geteste machines heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen, en de beste keuze hangt af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Of je nou een barista bent of een beginner, er is een espresso machine die geknipt is voor jou. We raden je aan de tijd te nemen om elk product te evalueren op basis van je specifieke wensen en eisen. Maar één ding is zeker: een fantastische espresso ervaring wacht op je met elk van deze topmachines.

Inhoudsopgave