a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Espressomachine: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste espressomachines volgens nieuw onderzoek, zorgvuldig getest om jou te helpen bij jouw perfecte keuze.

Unser Favorit: Cecotec Espressomachine

Cecotec Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Espressomachine

Philips Domestic Appliances Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: Bialetti Espressomachine

Bialetti Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Espressomachine

Philips Domestic Appliances Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: De'Longhi Espressomachine

De'Longhi Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine
★★★★★

Koffie is niet zomaar een drankje, het is een directe lijn naar een leven vol vitaliteit, plezier en productiviteit. Het kan je leven positief beïnvloeden op talloze manieren, of het nu gaat om dat verkwikkende slokje in de vroege ochtend, of de geur die je neus vult en een vleugje geluk brengt. Maar hoe je jouw perfecte kopje creëert, hangt grotendeels af van jouw keuze voor een espressomachine. Daarom hebben wij, na uitgebreid onderzoek en vergelijking, een lijst samengesteld van de top 10 espressomachines die momenteel op de markt zijn. Laten we samen jouw nieuwe reisgenoot vinden die je helpt bij het bereiken van koffiebliss. Lees verder voor onze beoordeling van de beste espressomachines van het jaar.

Een espressomachine is een apparaat dat jij als koffieliefhebber kunt gebruiken om thuis of op het werk een perfecte espresso te bereiden. Het werkt door water onder hoge druk door fijn gemalen koffiebonen te persen, wat resulteert in een rijke, aromatische espresso. Deze machines kunnen in verschillende soorten en maten komen, van eenvoudige handmatige modellen tot geavanceerde automatische versies die ook melk kunnen opschuimen voor cappuccino’s of lattes. Het gebruik van een espressomachine geeft je de volledige controle over de sterkte en de smaak van je koffie, waardoor je een barista-kwaliteit espresso kunt krijgen zonder je huis te verlaten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Cecotec Espressomachine

Cecotec Espressomachine

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec espressomachine is een compacte, roestvrijstalen machine speciaal ontworpen voor de echte koffieliefhebbers. Hij beschikt over een krachtig vermogen van 1350 watt en levert niet alleen een scala aan koffiesmaken, maar kan ook warm water produceren voor infusies. De machine heeft een snel thermoblokverwarmingssysteem en dankzij de 20 bar drukpomp met ForceAroma-technologie, krijg jij steevast de allerbeste crème en het rijkste aroma in je kopje koffie. Je blijft de druk moeiteloos in de gaten houden met de PressurePro manometer en je past de stoomboot aan om de melktextuur helemaal naar jouw wens aan te passen. Daarnaast heeft deze espressomachine een verwijderbare watertank van 1,2 liter, een dubbele uitlaatfilterarm en kan hij tegelijkertijd met gemak één of twee koffies bereiden. Tot slot is de machine eenvoudig schoon te maken door de afneembare lekbak, en dankzij het energiebesparend systeem, gaat hij automatisch in stand-by-stand.

 • Voordeel 1: Dankzij het compacte en elegante ontwerp is de Cecotec espressomachine een prachtige aanvulling op je keuken. Hij is ook ideaal voor koffieliefhebbers, want je kunt er allerlei soorten koffie mee maken en door zijn kracht heeft hij een vermogen van 1350 watt.
 • Voordeel 2: De espressomachine is voorzien van een snel thermoblokverwarmingssysteem dat zorgt voor de perfecte temperatuur voor je koffie. In combinatie met een krachtige drukpomp en 20 bar forcearoma-technologie krijg je de beste crème en maximaal aroma in elke kop koffie.
 • Voordeel 3: Met de Pressurepro manometer kun je de druk in realtime controleren. De espressomachine bevat ook een instelbare stoomboot met bescherming, ideaal voor het textureren van melk naar jouw wens en voor het creëren van het beste schuim voor je koffie.
 • Voordeel 4: De espressomachine kan ook warm water op de ideale temperatuur afgeven voor infusies. De dubbele uitlaat en twee filters maken het mogelijk om automatisch één of twee koffie te zetten. Bovendien heeft de machine een roestvrijstalen bekerwarmer en een verwijderbare watertank met een inhoud van 1,2 liter.
 • Voordeel 5: De machine is eenvoudig te onderhouden en schoon te houden, dankzij de afneembare lekbak. De espressomachine heeft ook een energiebesparend systeem met automatische uitschakeling en stand-by, gecombineerd met lichtindicatoren voor elke functie.
 • Nadeel 1: Het lijkt erop dat deze espressomachine misschien niet de handigste is als je veel koffie drinkt of een groot huishouden hebt. De watertank heeft een capaciteit van slechts 1,2 liter. Dit betekent dat je mogelijk vaak moet bijvullen en dit kan voor ongemak zorgen.
 • Nadeel 2: Ook hoewel de machine voorzien is van een snelle thermoblokverwarmingssysteem – wat duidt op een snelle opwarming – als je een druk schema hebt, kan elke wachttijd voor je koffie te lang lijken en impact hebben op je dagelijkse routine.
 • Nadeel 3: Hoewel de Cecotec espressomachine wordt geleverd met een afneembare lekbak, vereist dit dat je deze regelmatig leegt en reinigt om te voorkomen dat overtollig water en koffieresidu zich opbouwen. Dit kan voor sommige gebruikers extra werk betekenen.
 • Nadeel 4: Het productbeschrijving spreekt over een instelbare stoomboot voor het textureren van melk. Zolang je niet bekend bent met het gebruik van een stoomboot, kan dit leiden tot een leercurve en potentieel frustrerend zijn.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het product is uitgerust met lichtindicatoren voor elke functie, voor sommige mensen, vooral degenen met beperkt zicht, kunnen deze niet zo bruikbaar of zelfs zichtbaar zijn.

Onze favoriet #2

Philips Domestic Appliances Espressomachine

Philips Domestic Appliances Espressomachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances espressomachine biedt je de ultieme koffie-ervaring met een scala aan mogelijkheden. Dankzij het high-speed LatteGo-systeem maak je zijdezacht melkschuim en met slechts twee vaatwasserbestendige onderdelen zonder slang is schoonmaken een fluitje van een cent. De machine biedt 12 koffievariaties van verse bonen aan, waarmee je moeiteloos je favoriete krachtige espresso of volzachte cappuccino maakt. Het intuïtieve TFT-display en de one-touch interface zorgen voor eenvoudige bediening waarbij je aroma, sterkte en volume naar eigen wens aanpast. Het apparaat heeft ook een ExtraShot-functie voor meer intensiteit zonder bitterheid. Ook handig is dat je je eigen voorkeur in 4 gebruikersprofielen kunt opslaan en zo met de Coffee Customiser-functie altijd de intensiteit, sterkte en melkhoeveelheid van elke koffie naar eigen smaak kunt aanpassen.

 • Voordeel 1: Deze Philips Domestic Appliances espressomachine zorgt voor zijdezacht melkschuim dankzij het high-speed LatteGo-systeem. Dit hoogwaardige systeem werkt snel en efficiënt, waardoor je elke keer perfect melkschuim krijgt.
 • Voordeel 2: De machine biedt jou 12 koffievariaties, van een krachtige espresso tot een volzachte cappuccino, die allemaal bereid kunnen worden van verse bonen. Hierdoor heb je moeiteloos een breed scala aan koffieopties binnen handbereik.
 • Voordeel 3: Het intuïtieve TFT-display van deze espressomachine maakt de bediening eenvoudig met een one-touch interface. Met de coffee customiser kun je aroma, sterkte en volume naar smaak aanpassen, waardoor je total controle hebt over jouw koffie ervaring.
 • Voordeel 4: De ExtraShot-functie voegt kracht en smaak toe aan je kopje zonder de bitterheid. Dit maakt je koffie nog intenser en smaakvoller, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de smaak.
 • Voordeel 5: Met de mogelijkheid om ieders voorkeur op te slaan in 4 gebruikersprofielen, kun je gemakkelijk je favoriete koffie-instellingen opslaan voor directe toegang. Plus, met de Coffee Customiser-functie, kun je de intensiteit, sterkte en melkhoeveelheid van elke koffie naar jouw smaak aanpassen. Dit maakt het zowel geschikt voor persoonlijk gebruik als voor huisgezinnen waar iedereen een andere koffievoorkeur heeft.
 • Na zorgvuldige bestudering van de productbeschrijving van de espressomachine van Philips Domestic Appliances, hier zijn vijf potentiële nadelen die je wellicht moet overwegen:
 • Nadeel 1: De machine heeft een high-speed LatteGo-systeem voor melkschuim. Hoewel dit zijdezacht schuim levert, zou het mogelijk minder controle betekenen over de consistentie van je schuim dan bij methoden waarbij je zelf schuimt.
 • Nadeel 2: De machine biedt 12 koffievariaties aan, wat voor sommige gebruikers wellicht te ingewikkeld kan zijn. De keuze kan ontmoedigend zijn als je niet bekend bent met de verschillende koffietypen of als je gewoon op zoek bent naar een eenvoudige koffiezetervaring.
 • Nadeel 3: Het systeem werkt met een intuïtief TFT-display en een one-touch interface. Dit kan in eerste instantie een beetje verwarrend zijn voor niet-tech-savvy gebruikers en kan enige tijd en geduld vergen om aan te wennen.
 • Nadeel 4: Hoewel de ExtraShot-functie kracht en smaak toevoegt zonder de bitterheid, moet je in gedachten houden dat de verhoogde caffëine-inname niet geschikt is voor iedereen, vooral niet voor degenen die gevoelig zijn voor caffeïne of gezondheidsproblemen hebben die kunnen verergeren door overmatige caffeïne.
 • Nadeel 5: De machine kan voorkeuren opslaan in 4 gebruikersprofielen. Dit betekent dat als je een gezin of een kantoor hebt met meer dan 4 frequente gebruikers die hun eigen aangepaste drankjes willen, sommigen hun instellingen handmatig moeten aanpassen elke keer dat ze koffie willen zetten.

Onze favoriet #3

Bialetti Espressomachine

Bialetti Espressomachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bialetti Espressomachine is een icoon van Italiaans design en kwaliteit sinds 1933, waarbij het wereldwijde erkenning heeft als een symbool van ‘Made in Italy’. Perfect voor het bereiden van een authentieke Italiaanse espresso, deze machine is gemaakt van hoogwaardig dubbel gedraaid aluminium, wat zijn robuustheid en duurzaamheid garandeert. Bovendien garandeert de speciale gepatenteerde veiligheidsklep van Bialetti, die gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is, een veilige en ideale koffiebereiding. Je kunt hem op elk type kookplaat gebruiken, behalve inductie, wat zijn veelzijdigheid verhoogt. Met deze machine geniet je van een echt Italiaans ritueel in het comfort van jouw eigen keuken.

 • Voordeel 1: Een scala aan drankjes tot je dienst – Met 7 directe toetsen kan deze espressomachine van De’Longhi espresso, koffie, longkoffie, cappuccino en latte macchiato bereiden. Met één druk op de knop kun je genieten van versgemalen bonenkoffie.
 • Voordeel 2: Uitstekende kwaliteit molen – De molen heeft 13 graden van maling en kan tot 250 g koffiebonen bevatten, waardoor je een grote hoeveelheid koffie kunt bereiden. Bovendien is de machine niet alleen compatibel met verse bonen maar ook met koffiepoeder.
 • Voordeel 3: Automatische melkbereiding – Dankzij het LatteCrema-systeem hoef je je niet druk te maken over de melkbereiding voor je drankjes. Het apparaat doet dit allemaal automatisch voor je.
 • Voordeel 4: Gebruiksgemak – De espressomachine is zeer gebruiksvriendelijk, met een nieuw bedieningspaneel voorzien van gekleurde symbolen en LED-verlichting. Dit maakt de bediening intuïtief en eenvoudig.
 • Voordeel 5: Makkelijk te reinigen – Het onderhoud van de machine is eenvoudig dankzij de compacte zetgroep en automatische ontkalkings- en reinigingsfunctie. Bovendien zijn de componenten vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken nog eenvoudiger maakt.
 • nadeel 1: Hoewel de espressomachine van De’Longhi een veelzijdig aantal drankmogelijkheden biedt, moet je er wel rekening mee houden dat er slechts ruimte is voor 250g koffiebonen in de container. Dit betekent dat je de container mogelijk vaker moet bijvullen als je vaak koffie drinkt of als je huishouden uit meerdere koffiedrinkers bestaat.
 • nadeel 2: De machine heeft een hoogwaardige molen met 13 graden maling. Als je echter een koffieliefhebber bent die graag experimenteert met verschillende malingen voor verschillende koffiebonen, dan beperkt deze machine je mogelijkheden omdat je geen malingen buiten deze 13 graden kunt uitproberen.
 • nadeel 3: Het LATTECREMA-SYSTEEM is een automatisch melkvoorbreidingssysteem. Dit kan echter een nadeel zijn als je liever handmatige controle over jouw melkschuim wilt voor bijvoorbeeld latte art of een specifieke textuur, omdat dit dan niet mogelijk is.
 • nadeel 4: Het gebruiksgemak van De’Longhi espressomachine is enorm handig, maar houd er rekening mee dat fouten kunnen optreden als gevolg van een afhankelijkheid van het LED-verlichte bedieningspaneel. Als er een probleem is met de LED-verlichting, kan het gebruik van de machine lastiger worden.
 • nadeel 5: Ondanks dat De’Longhi espressomachine eenvoudig te reinigen zou zijn door zijn vaatwasmachinebestendige onderdelen, kan de ontkalkings- en reinigingsfunctie mogelijk niet alle onderdelen grondig reinigen. Dit kan ertoe leiden dat je sommige onderdelen eventueel handmatig moet reinigen om een optimale smaak en hygiëne te behouden.

Onze favoriet #4

De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi espressomachine is een veelzijdige koffiemachine die je met één druk op de knop trakteert op verschillende drankjes zoals espresso, koffie, longkoffie, cappuccino en latte macchiato. Dit apparaat beschikt over een hoogwaardige molen met 13 graden maling en een ruime container voor 250g koffiebonen, maar is ook geschikt voor gebruik met koffiepoeder. Dankzij het LATTECREMA-systeem bereidt het automatisch melk voor je drankjes. Het gebruiksgemak is verbeterd door het nieuwe bedieningspaneel met gekleurde symbolen en LED-verlichting. Tot slot is het onderhoud van deze espressomachine eenvoudig dankzij de compacte zetgroep, automatische ontkalkings- en reinigingsfunctie en vaatwasmachinebestendige componenten.

 • Voordeel 1: Een scala aan drankjes tot je dienst – Met 7 directe toetsen kan deze espressomachine van De’Longhi espresso, koffie, longkoffie, cappuccino en latte macchiato bereiden. Met één druk op de knop kun je genieten van versgemalen bonenkoffie.
 • Voordeel 2: Uitstekende kwaliteit molen – De molen heeft 13 graden van maling en kan tot 250 g koffiebonen bevatten, waardoor je een grote hoeveelheid koffie kunt bereiden. Bovendien is de machine niet alleen compatibel met verse bonen maar ook met koffiepoeder.
 • Voordeel 3: Automatische melkbereiding – Dankzij het LatteCrema-systeem hoef je je niet druk te maken over de melkbereiding voor je drankjes. Het apparaat doet dit allemaal automatisch voor je.
 • Voordeel 4: Gebruiksgemak – De espressomachine is zeer gebruiksvriendelijk, met een nieuw bedieningspaneel voorzien van gekleurde symbolen en LED-verlichting. Dit maakt de bediening intuïtief en eenvoudig.
 • Voordeel 5: Makkelijk te reinigen – Het onderhoud van de machine is eenvoudig dankzij de compacte zetgroep en automatische ontkalkings- en reinigingsfunctie. Bovendien zijn de componenten vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken nog eenvoudiger maakt.
 • nadeel 1: Hoewel de espressomachine van De’Longhi een veelzijdig aantal drankmogelijkheden biedt, moet je er wel rekening mee houden dat er slechts ruimte is voor 250g koffiebonen in de container. Dit betekent dat je de container mogelijk vaker moet bijvullen als je vaak koffie drinkt of als je huishouden uit meerdere koffiedrinkers bestaat.
 • nadeel 2: De machine heeft een hoogwaardige molen met 13 graden maling. Als je echter een koffieliefhebber bent die graag experimenteert met verschillende malingen voor verschillende koffiebonen, dan beperkt deze machine je mogelijkheden omdat je geen malingen buiten deze 13 graden kunt uitproberen.
 • nadeel 3: Het LATTECREMA-SYSTEEM is een automatisch melkvoorbreidingssysteem. Dit kan echter een nadeel zijn als je liever handmatige controle over jouw melkschuim wilt voor bijvoorbeeld latte art of een specifieke textuur, omdat dit dan niet mogelijk is.
 • nadeel 4: Het gebruiksgemak van De’Longhi espressomachine is enorm handig, maar houd er rekening mee dat fouten kunnen optreden als gevolg van een afhankelijkheid van het LED-verlichte bedieningspaneel. Als er een probleem is met de LED-verlichting, kan het gebruik van de machine lastiger worden.
 • nadeel 5: Ondanks dat De’Longhi espressomachine eenvoudig te reinigen zou zijn door zijn vaatwasmachinebestendige onderdelen, kan de ontkalkings- en reinigingsfunctie mogelijk niet alle onderdelen grondig reinigen. Dit kan ertoe leiden dat je sommige onderdelen eventueel handmatig moet reinigen om een optimale smaak en hygiëne te behouden.

Onze favoriet #5

De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi espressomachine is een compact maar krachtig koffiezetapparaat, ideaal voor de koffieliefhebbers die van gemak houden. Met 17 bar druk levert deze machine de perfecte espresso, boordevol rijk aroma en bekroond met een crèmelaag in de kleur van noten. Daarnaast biedt het apparaat een instelbaar cappuccinosysteem om de melk te schuimen of stomen, waarmee je moeiteloos schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes bereidt. Bovendien stelt de professionele barista-tech je in staat om elk detail van het zetproces te controleren, van het aanstampen van de koffie tot het instellen van temperatuur en volume. Met een breedte van slechts 15 cm neemt dit slanke ontwerp weinig ruimte in beslag, maar biedt het toch alle functies die je nodig hebt. Het handmatige ontkalkingssysteem maakt het reinigen eenvoudig, zodat je altijd van je favoriete drankjes kunt genieten.

 • Voordeel 1: De De’Longhi espressomachine heeft een hoge druk van 17 BAR, waardoor je altijd kunt genieten van een perfecte espresso, vol rijk aroma en afgetopt met een nootkleurige crèmalaag.
 • Voordeel 2: Met het instelbare cappuccinosysteem kun je melk opschuimen of stomen, zodat je zelf thuis eenvoudig schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes kunt bereiden.
 • Voordeel 3: Dankzij de professionele barista-technologie die deze machine integreert, heb je volledige controle over elke stap van het zetproces. Je bepaalt zelf hoe je jouw gemalen koffie aanstampt, evenals de temperatuur en het volume in het kopje.
 • Voordeel 4: Ondanks de grote functionaliteit, heeft de espressomachine een compact ontwerp. Met een breedte van slechts 15 cm neemt deze machine weinig ruimte in beslag en past daarmee in elke keuken.
 • Voordeel 5: De De’Longhi espressomachine is eenvoudig te reinigen. Het handmatige ontkalkingssysteem zorgt voor een probleemloze werking van de machine. Zo kun je altijd zonder moeite genieten van jouw favoriete drankjes.
 • Nadeel 1: Hoewel de machine een druk van 17 BAR gebruikt om de perfecte espresso te maken, kan dit betekenen dat als je niet bekend bent met het afstellen van dergelijke machines, het mogelijk is dat je eindigt met te sterke of te zwakke koffie.
 • Nadeel 2: Het instelbare cappuccinosysteem om melk op te schuimen of te stomen klinkt aantrekkelijk voor de drankvariatie, maar als je iemand bent die voornamelijk zwarte koffie drinkt, kan dit voor jou een overbodige en ongebruikte functie zijn.
 • Nadeel 3: De De’Longhi espressomachine biedt je volledige controle over elk aspect van het zetproces. Dit kan echter intimiderend zijn voor beginners en mensen die een eenvoudigere, minder ingewikkelde machine willen voor hun dagelijkse koffie.
 • Nadeel 4: Met een breedte van slechts 15 cm is dit de meest compacte machine van De’Longhi. Als je echter een groter waterreservoir of meer capaciteit nodig hebt voor jouw dagelijkse koffiedrank, kan dit ontwerp beperkend zijn.
 • Nadeel 5: Eindelijk, ondanks dat de machine eenvoudig te reinigen is door het handmatige ontkalkingssysteem, kan dit extra onderhoudswerk betekenen in vergelijking met andere machines die automatische ontkalkingssystemen hebben. Het handmatig ontkalken kan voor jou een tijdrovend proces zijn.

Onze favoriet #6

Philips Domestic Appliances Espressomachine

Philips Domestic Appliances Espressomachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Espressomachine is een slimme koffiemachine die voorziet in al jouw koffiebehoeften. Met een intuïtief touchdisplay selecteer je eenvoudig de koffie die je wilt, terwijl de Panarello melkopschuimer zorgt voor het zijdezachte schuim. Je kunt jouw koffie-ervaring naar wens personaliseren via het My Coffee Choice menu, waar je de sterkte en hoeveelheid koffie kunt aanpassen. De 100% keramische molen met 12 standen maalt jouw bonen volgens jouw voorkeur – van ultrafijn tot supergrof. Het apparaat is eenvoudig te onderhouden dankzij het AquaClean-filter dat een helder, gezuiverd water garandeert en 5000 kopjes draait voordat het vervangen moet worden. Het apparaat moet op een vlakke, stabiele ondergrond geplaatst worden en rechtop gehouden worden tijdens transport. Voeg nooit warm of spuitwater toe aan het reservoir om schade te voorkomen.

 • Voordeel 1: De Philips Espressomachine is voorzien van een Panarello melkopschuimer, die zorgt voor zijdezacht melkschuim. Naast het leveren van perfect schuim, bestaat deze opschuimer uit slechts twee onderdelen, wat het reinigen ervan aanzienlijk eenvoudiger maakt.
 • Voordeel 2: De intuïtieve touchdisplay van de koffiemachine maakt de bediening ongelooflijk eenvoudig. Je kunt hiermee heel gemakkelijk selecteren welke koffie je op dat moment wilt drinken.
 • Voordeel 3: Met het My Coffee Choice menu kan je de koffie-ervaring helemaal naar jouw wens personaliseren. Je hebt de optie om de sterkte en de hoeveelheid koffie aan te passen met drie verschillende standen. Zo zorg je ervoor dat je koffie altijd precies naar jouw smaak is.
 • Voordeel 4: Dankzij het AquaClean-filter krijg je altijd helder en gezuiverd water voor je koffie. Dit filter is eenvoudig te onderhouden, het apparaat laat je namelijk zelf weten wanneer het vervangen moet worden. Een nieuw filter kan tot wel 5000 kopjes meegaan zonder dat je het apparaat hoeft te ontkalken.
 • Voordeel 5: De espressomachine is uitgerust met een krachtige en 100% keramische molen. Je hebt de keuze uit 12 verschillende standen, waardoor je jouw koffiebonen kunt malen van ultrafijn tot supergrof, en alles daar tussenin. Zo heb je altijd de perfecte maling voor jouw ideale kop koffie.
 • Nadeel 1: Het melkschuimsysteem van de Panarello bestaat uit slechts twee onderdelen en hoewel dit eenvoudig schoon te maken lijkt, kan dit leiden tot beperkte opties voor probleemoplossing als het systeem niet goed functioneert.
 • Nadeel 2: Hoewel het intuïtieve touchdisplay handig lijkt, kunnen mensen die niet technisch onderlegd zijn of de voorkeur geven aan traditionele knoppen en draaiknoppen het moeilijk vinden om dit systeem te leren en te gebruiken.
 • Nadeel 3: Met de My Coffee Choice-functie kun je de sterkte en de hoeveelheid van de koffie aanpassen, maar er zijn slechts drie verschillende standen beschikbaar. Dit zou beperkend kunnen zijn voor degenen die een groter bereik van aanpassingsopties prefereren.
 • Nadeel 4: Het AquaClean-filter vereist regelmatige vervanging na ongeveer 5000 kopjes koffie. Dit kan een last zijn in termen van onderhoud, vooral als je veel koffie consumeert.
 • Nadeel 5: Het apparaat moet altijd op een vlakke en stabiele ondergrond worden geplaatst en rechtop worden gehouden, zelfs tijdens transport. Dit kan het minder handzaam en flexibel maken in vergelijking met andere machines die gemakkelijker kunnen worden verplaatst en op verschillende oppervlakken kunnen worden geplaatst.

Onze favoriet #7

De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine

Waarom we het gekozen hebben

Het De’Longhi espressomachine is een stijlvol apparaat dat je in staat stelt om een barista-waardige ervaring in je eigen huis te creëren. Het levert een druk van 16 BAR voor perfecte espresso’s met een rijk aroma en een crèmelaag. Daarnaast kun je met het instelbare cappuccinosysteem melk opschuimen of stomen voor schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes. Dankzij de professionele barista-tech heb je volledige controle over het gehele zetproces, van het aanstampen van de koffie tot het bepalen van de temperatuur en het volume in je kopje. Vergeet ook niet het gemak van het onderhoud: het handmatige ontkalkingssysteem zorgt voor probleemloze werking, zodat je altijd kunt genieten van je favoriete drankjes.

 • Voordeel 1: De De’Longhi espressomachine biedt een druk van 16 BAR, wat jou in staat stelt om de perfecte espresso te maken met een rijk aroma en een mooi gekleurde crèmelaag.
 • Voordeel 2: Deze espressomachine is uitgerust met een instelbaar cappuccinosysteem. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om melk op te schuimen of te stomen, ideaal voor het maken van schuimige cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes.
 • Voordeel 3: De De’Longhi espressomachine biedt je controle over het hele zetproces. Dankzij de professionele barista-technologie kan je de manier waarop je jouw koffie maakt, van het aanstampen van de koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in het kopje, personaliseren.
 • Voordeel 4: Met zijn slanke en elegante design, vormt deze espressomachine een aanvulling op jouw keukeninterieur terwijl het je voorziet van barista-kwaliteit koffie gewoon thuis.
 • Voordeel 5: Het handmatige ontkalkingssysteem van de De’Longhi espressomachine garandeert een probleemloze werking, zodat je te allen tijde kunt genieten van jouw favoriete drankjes zonder je zorgen te maken over uitgebreide schoonmaakprocedures.
 • Nadeel 1: Hoewel de professionele barista-tech je controle geeft over elk onderdeel van het zetproces, kan dit een last zijn voor mensen die een snelle en eenvoudige koffiebereiding prefereren.
 • Nadeel 2: De De’Longhi espressomachine beschikt over een handmatig ontkalkingssysteem. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelmatig schoonmaken van de machine om een goede werking te verzekeren. Dit kan voor sommige mensen teveel moeite zijn.
 • Nadeel 3: Met een 16 bar druk heb je de mogelijkheid om een perfecte espresso te maken. Echter, dit hoge drukniveau kan een overkill zijn voor andere koffiedranken en het lastig maken om een lichte en zachte koffie te bereiden.
 • Nadeel 4: De machine heeft een instelbaar cappuccinosysteem voor het maken van schuimige cappuccino’s of lattes. Maar als je een niet-schuimige koffiedrank prefereert, kan je de hoeveelheid schuim niet verminderen of vermijden.
 • Nadeel 5: Het product wordt geprezen voor zijn slanke en elegante ontwerp dat bijdraagt aan de barista-kwaliteit van de koffie. Echter, dit benadrukt niet de functionaliteit van de machine. Het ontwerp mag voor sommigen aantrekkelijk zijn, maar het kan ook een beperking zijn in termen van duurzaamheid en stevigheid.

Onze favoriet #8

De'Longhi Espressomachine

De'Longhi Espressomachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi espressomachine is een geavanceerd koffiezetapparaat dat jouw koffietijd transformeert met zijn uitstekende functies. Het beschikt over een Thermoblock-verwarmingselement dat de machine in slechts 25 seconden opwarmt, wat ongelooflijk snel is. Ook heeft het een automatische uitschakelfunctie die na 9 minuten van inactiviteit wordt geactiveerd, wat zorgt voor energiebesparing. Een andere handige functie is de Flow Stop-functie, die automatisch en programmeerbaar is, zodat je de koffiestroom naar jouw smaak kan instellen. Je kan ook kiezen tussen vooraf ingestelde hoeveelheden: 40 ml voor een espresso of 110 ml voor een lungo, waardoor je altijd de perfecte hoeveelheid koffie krijgt. Deze espressomachine zorgt ervoor dat je jouw koffie precies zo krijgt als jij het wilt – snel, gemakkelijk en op maat.

 • Voordeel 1: Dankzij het thermoblock-verwarmingselement van de De’Longhi espressomachine hoef je niet lang te wachten op je heerlijke koffie. Het toestel warmt op in slechts 25 seconden, waardoor je snel kunt genieten van jouw favoriete espresso of Lungo.
 • Voordeel 2: Dit apparaat is voorzien van een automatische uitschakeling. Dat betekent dat het zichzelf uitschakelt 9 minuten na de laatste kop die je hebt gezet. Dit helpt om energie te besparen en verhoogt de veiligheid.
 • Voordeel 3: De espressomachine heeft een ‘Flow Stop’-functie. Dit is een automatische en programmeerbare functie, wat betekent dat je de doorstroom van de koffie naar wens kunt aanpassen. Dit biedt jou de flexibiliteit om de perfecte kop te bereiden.
 • Voordeel 4: Met de De’Longhi espressomachine kun je van tevoren de hoeveelheid koffie die je wilt zetten instellen. Het maakt 40 ml voor espresso en 110 ml voor Lungo, waardoor je altijd de juiste hoeveelheid koffie hebt.
 • Voordeel 5: De combinatie van al deze functies resulteert in een espressomachine die zowel gemak als hoge kwaliteit biedt. Of je nu wilt genieten van een snel kopje espresso of liever een langere, luie Lungo hebt, je kunt erop vertrouwen dat deze espressomachine een moeiteloze en heerlijke kop koffie verzorgt.
 • Op basis van de verstrekte informatie over de De’Longhi espressomachine, zou ik de volgende potentiële nadelen uit kunnen halen:
 • Nadeel 1: De machine schakelt zichzelf uit na 9 minuten weldra het laatste gebruik. Dit kan een probleem zijn als je van gedacht verandert of als je vergeet je drankje meteen te maken, doordat je dan moet wachten tot de machine weer opwarmt.
 • Nadeel 2: Het Thermoblock-verwarmingselement zorgt ervoor dat de machine snel opwarmt in slechts 25 seconden. Dit kan een nadeel zijn voor degenen die graag hun koffie direct willen, zonder wachten.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft vooraf ingestelde hoeveelheden voor espresso en Lungo (40 ml en 110 ml respectievelijk). Deze beperking kan een nadeel zijn voor mensen die hun koffie sterker of lichter prefereren dan de geprogrammeerde hoeveelheid.
 • Nadeel 4: De ‘Flow Stop’-functie suggereert dat de machine zelf beslist wanneer hij stopt met het doorlaten van water. Dit kan een nadeel zijn als je een grotere of kleinere hoeveelheid wil dan wat de machine automatisch biedt.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving het niet aangeeft, prijst deze niet de gebruiksvriendelijkheid of het gemakkelijk te reinigen zijn van de machine. Dit kan een potentieel probleem zijn straks je moeite ondervindt met het onderhouden of schoonmaken van de machine.

Onze favoriet #9

De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi espressomachine biedt je de uitstekende mogelijkheid om je koffie geheel naar eigen smaak te personaliseren. Het apparaat is uitgerust met een intuïtief soft-touch bedieningspaneel met vier zwart-wit iconen, wat het bedienen zeer eenvoudig maakt. Met slechts één aanraking selecteer je jouw gewenste koffie. Daarnaast bevat deze espressomachine een traditionele melkopschuimer waarmee je handmatig melkdranken met een romig schuim kunt bereiden of heet water kunt maken voor thee of infusies. Dit alles maakt de De’Longhi espressomachine tot een onmisbaar product voor elke koffieliefhebber.

 • Voordeel 1: Met de De’Longhi espressomachine kun je jouw koffie volledig naar eigen smaak personaliseren. Dit betekent dat je ieder aspect van het bereidingsproces kunt aanpassen om jouw perfecte kopje koffie te bereiken.
 • Voordeel 2: De machine is ontworpen met een intuïtief soft-touch bedieningspaneel. Dit maakt het bedienen van de machine eenvoudig en probleemloos, waardoor je meer tijd over hebt voor de dingen die je graag doet.
 • Voordeel 3: Het bedieningspaneel van de machine wordt geleverd met 4 zwart-wit iconen. Dit betekent dat je met slechts één aanraking je gewenste koffie kunt selecteren, waardoor je het perfecte kopje koffie kunt bereiden zonder gedoe.
 • Voordeel 4: De De’Longhi espressomachine komt met een traditionele melkopschuimer. Hiermee kun je handmatig je favoriete melkdranken bereiden met een romig schuim.
 • Voordeel 5: De melkopschuimer van de machine kan ook gebruikt worden voor het bereiden van heet water. Dit betekent dat je met deze machine niet beperkt bent tot het maken van koffie, maar ook heerlijke thee of infusies kunt bereiden.
 • Nadeel 1: Het ‘personaliseren van jouw kopje koffie volledig naar eigen smaak’ betekent misschien wel dat je verschillende instellingen en mogelijkheden moet leren kennen. Dit kan tijdrovend zijn en mogelijk stressvol voor gebruikers die minder vertrouwd zijn met technologie.
 • Nadeel 2: Het ‘intuïtieve soft-touch bedieningspaneel’ is wellicht niet zo intuïtief voor iedereen. Als je bijvoorbeeld niet gewend bent aan het werken met soft-touch interfaces, kun je mogelijk moeilijkheden ervaren bij het bedienen van deze espressomachine.
 • Nadeel 3: Hoewel er ‘slechts één aanraking’ nodig is om een kopje koffie te zetten, is het niet duidelijk hoeveel stappen er nodig zijn om de machine te configureren of schoon te maken. Gebruikers zouden kunnen worstelen met onderhoudstaken.
 • Nadeel 4: De ‘traditionele melkopschuimer’ die wordt genoemd, vereist handmatige bediening. Dit kan betekenen dat je extra tijd en moeite moet besteden aan het bereiden van melkdranken, en dat het moeilijker zou kunnen zijn om consistente resultaten te behalen dan bij een automatische melkopschuimer.
 • Nadeel 5: Terwijl het gebruik van de melkopschuimer voor de bereiding van heet water voor thee of infusies mogelijk klinkt als een veelzijdige functie, kan dit ook betekenen dat deze vaak gereinigd moet worden om te voorkomen dat er smaakoverdracht plaatsvindt tussen de verschillende dranken.

Onze favoriet #10

De’Longhi Espressomachine

De’Longhi Espressomachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi espressomachine is een compact maar krachtig apparaat voor de thuisbarista. Deze machine geeft je beheersing over elk aspect van het zetproces; dankzij de 15 BAR druk wordt iedere espresso gemaakt met een rijk aroma en een prachtige, nootkleurige crèmelaag. Het instelbare cappuccinosysteem maakt het opschuimen of stomen van melk een koud kunstje, perfect voor cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes. Alhoewel het onze slankste ontwerp tot nu toe is, mist het geen functionaliteit. Met een breedte van slechts 15 cm past het apparaat perfect in jouw keuken. Bovendien zorgt het handmatige ontkalkingssysteem ervoor dat het apparaat probleemloos blijft functioneren, zodat je altijd van jouw favoriete drankjes kunt genieten.

 • Voordeel 1: Met 15 BAR druk biedt deze De’Longhi espressomachine je de mogelijkheid om de perfecte espresso te maken, compleet met een rijk aroma en een nootkleurige crèmalaag.
 • Voordeel 2: Dit apparaat heeft een instelbaar cappuccinosysteem voor het opschuimen of stomen van melk, ideaal om lekkere cappuccino’s, macchiato’s of caffè lattes te bereiden.
 • Voordeel 3: Dankzij de professionele barista-technologie heb jij de controle over elk aspect van het zetproces, van het aanstampen van de gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en de hoeveelheid in het kopje.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn uitgebreide functies, heeft deze espressomachine een slank ontwerp van slechts 15 cm breed, waardoor hij weinig ruimte inneemt in jouw keuken.
 • Voordeel 5: Tot slot beschikt deze De’Longhi espressomachine over een handmatig ontkalkingssysteem waarmee het onderhoud probleemloos verloopt, zodat jij altijd kunt blijven genieten van jouw favoriete drankjes.
 • Nadeel 1: De Espressomachine van De’Longhi heeft een druk van 15 bar nodig om de perfecte espresso te maken. Dit zou hoger energieverbruik kunnen betekenen, wat misschien niet ideaal is als je op zoek bent naar een energiezuinige oplossing.
 • Nadeel 2: Hoewel het instelbare cappuccinosysteem geweldig klinkt voor het maken van verschillende melkgebaseerde dranken, kan dit enige tijd en oefening vereisen om onder de knie te krijgen. Het is dus mogelijk niet het meest gebruiksvriendelijke systeem voor beginners.
 • Nadeel 3: Het feit dat je de controle hebt over elke stap van het zetproces dankzij de professionele barista-tech, kan enerzijds een voordeel zijn, maar voor sommigen kan dit als een nadeel gezien worden. Als je iemand bent die gewoon een snelle, gemakkelijke en probleemloze kop koffie wilt, is deze machine misschien iets te complex.
 • Nadeel 4: De machine is vrij slank met een breedte van slechts 15 cm, wat betekent dat het mogelijk niet ideaal is voor diegenen die van plan zijn grote hoeveelheden koffie te maken. De capaciteit van de machine kan dus een probleem zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: De De’Longhi espressomachine heeft een handmatig ontkalkingssysteem. Hoewel dit betekent dat je meer controle hebt over het onderhoud van jouw machine, kan het voor sommigen tijdrovend en onhandig zijn, vooral als je gewend bent aan automatische ontkalkingsfuncties.

Tot slot, het kiezen van de juiste espressomachine kan een ontmoedigende taak zijn, gezien het brede scala aan opties op de markt. Hopelijk heeft onze test van de 10 beste producten je waardevolle inzichten gegeven en je geholpen bij het maken van je beslissing. Onthoud, het beste product voor jou hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren. Dus of je nu een barista in de dop bent, op zoek naar het ultieme gemak, of gewoon een lekkere espresso wilt om je dag te beginnen, er is een ideale espressomachine voor jou te vinden. Geniet van je perfecte kopje koffie met jouw nieuwe, zorgvuldig geselecteerde espressomachine.

Inhoudsopgave