a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Externe Harde Schijf: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste externe harde schijven van ons nieuwste onderzoek, getest en beoordeeld op basis van hun prestaties, duurzaamheid en waarde voor je geld.

In deze steeds digitaler wordende wereld is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig en toegankelijk zijn. Of je nu een back-up van belangrijke documenten wilt maken, je fotocollectie wilt uitbreiden of gewoon meer ruimte wilt op je computer, een externe harde schijf kan de oplossing zijn. Maar met zoveel opties op de markt, hoe kun je dan de juiste keuze maken? Daar helpen wij je bij! Na uitgebreid onderzoek hebben we de 10 beste externe harde schijven voor je op een rijtje gezet. In dit artikel krijg jij een overzicht van deze top producten, hun specificaties en waarom ze zich onderscheiden van de rest. Laten we erin duiken en de harde schijf vinden die perfect voor jouw behoeften is!

Een externe harde schijf is een essentieel apparaat dat jij kunt gebruiken om extra opslagruimte toe te voegen aan je computer of laptop. Het wordt extern genoemd omdat het niet intern in je machine is geïnstalleerd, maar via een kabel, meestal een USB, wordt aangesloten. Deze handige apparaatjes kunnen variëren in opslagcapaciteit, van een paar gigabyte tot meerdere terabytes, en ze bieden een eenvoudige manier om bestanden, foto’s, video’s en zelfs complete systeemback-ups veilig te bewaren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Seagate Externe Harde Schijf

Seagate Externe Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Seagate Basic is een externe harde schijf ontworpen voor jouw mobiele levensstijl. Met zijn lichte, minimalistische design is het de ideale draagbare oplossing voor je bestanden. Je zet je bestanden snel over met een simpele slepen-en-neerzetten handeling. Standaard geformatteerd voor Windows, deze harde schijf komt met een plug-and-play USB 3.0-kabel en kan opnieuw worden geformatteerd voor Mac-gebruikers. Het is je perfecte reisgenoot voor het onderweg opslaan en overbrengen van bestanden.

 • Voordeel 1: De Seagate Basic externe harde schijf heeft een licht, minimalistisch design, perfect voor als je veel onderweg bent. Hierdoor kun je makkelijk en overal je belangrijke bestanden met je meenemen.
 • Voordeel 2: Deze harde schijf maakt bestandsoverdracht eenvoudig, dankzij de functie van slepen en neerzetten. Dit betekent dat je direct kunt beginnen met het overzetten van je data zonder lastige software of instellingen.
 • Voordeel 3: De Seagate Basic externe harde schijf is direct klaar voor gebruik met Windows. Dat betekent geen lange installatieprocedures of ingewikkelde configuratie.
 • Voordeel 4: Met de geleverde plug-and-play USB 3.0-kabel kun je direct aan de slag. Alles wat je nodig hebt om je bestanden snel en veilig over te zetten is inbegrepen.
 • Voordeel 5: De harde schijf is opnieuw te formatteren voor Mac. Dus mocht je besluiten om over te stappen op een Apple computer, dan kun je deze harde schijf nog steeds gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Seagate Basic een licht en minimalistisch ontwerp heeft, kan dit misschien betekenen dat er minder ruimte is voor extra functies of mogelijkheden zoals ingebouwde gegevensbeveiliging.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving benadrukt het gemak van bestandsoverdracht door middel van slepen en neerzetten, maar noemt geen andere overdrachtsmethoden. Afhankelijk van jouw behoeften, kan het ontbreken van andere data-overdrachtsopties beperkend zijn.
 • Nadeel 3: Dit apparaat is ontworpen voor Windows en hoewel het kan worden geformatteerd voor Mac, houdt dit een extra stap in voor Mac-gebruikers. Als jij een Mac gebruiker bent, kan dit een ongemak zijn.
 • Nadeel 4: De Seagate Basic harde schijf gebruikt een USB 3.0-kabel. Hoewel dit redelijk gangbaar is, kan het betekenen dat deze harde schijf mogelijk niet compatibel is met oudere apparaten die nog geen USB 3.0 ondersteunen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft niet veel informatie over de duurzaamheid van deze externe harde schijf. Hoewel het minimalistische ontwerp aantrekkelijk kan zijn, is het onbekend of dit ontwerp ook stevig genoeg is voor regelmatig transport of mobiel gebruik. Dit kan een overweging zijn als je van plan bent het apparaat veel onderweg te gebruiken.

Onze favoriet #2

Seagate Externe Harde Schijf

Seagate Externe Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Seagate Portable Drive is een externe USB-harde schijf waarmee je gemakkelijk 2 TB aan data kunt opslaan en toegang ertoe hebt, waar je ook bent. Deze is compatibel met zowel Windows- als Mac-computers en maakt back-ups maken tot een fluitje van een cent door slechts bestanden er naartoe te slepen en neer te zetten. Je hoeft alleen maar deze draagbare harde schijf op je computer aan te sluiten voor automatische herkenning, zonder dat er extra software nodig is. En dankzij de bijgeleverde 18″ USB 3.0 kabel geniet je van plug-and-play gemak. Als je een Mac-gebruiker bent, ga je naar Finder en check onder Voorkeuren in het tabblad Algemeen of ‘Harde schijven’ geselecteerd staat onder ‘Toon deze items op het bureaublad’.

 • Voordeel 1: Je krijgt met de Seagate Portable Drive eenvoudig toegang tot een ruime opslagruimte van 2TB. Dit maakt het gemakkelijk om al je favoriete bestanden, documenten en meer op te slaan en overal mee naartoe te nemen.
 • Voordeel 2: Het is ontworpen om naadloos te werken met zowel Windows- als Mac-computers. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen tussen verschillende besturingssystemen zonder je zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.
 • Voordeel 3: Back-up maken van je bestanden is eenvoudiger dan ooit met de drag-en-drop functie van deze externe harde schijf. Dit maakt het proces snel, gemakkelijk en pijnloos.
 • Voordeel 4: Het installeren van deze externe harde schijf is supereenvoudig. Sluit het gewoon aan op je computer voor automatische herkenning zonder dat je extra software hoeft te installeren.
 • Voordeel 5: De Seagate Portable Drive wordt geleverd met een 18″ USB 3.0 kabel. Dit biedt plug-and-play eenvoud voor een snelle en gemakkelijke verbinding met je computer.
 • nadeel 1: Hoewel de Seagate Portable Drive is ontworpen om te werken met zowel Windows als Mac computers, moeten Mac gebruikers naar Finder gaan en instellingen controleren om ervoor te zorgen dat de harde schijf correct wordt weergegeven. Dit kan extra stappen en complicaties betekenen voor minder technisch onderlegde gebruikers.
 • nadeel 2: De meegeleverde 18″ USB 3.0-kabel is misschien niet lang genoeg voor alle setup-scenario’s. Afhankelijk van hoe je werkstation is ingericht, heb je mogelijk een langere kabel nodig, wat betekent dat je apart een langere kabel moet kopen.
 • nadeel 3: Het feit dat de harde schijf automatisch wordt herkend zonder software kan betekenen dat er minder mogelijkheden zijn voor aangepaste instellingen of geavanceerde functies. Sommige gebruikers geven mogelijk de voorkeur aan de optie om meer controle te hebben over hun opslagapparaat.
 • nadeel 4: Hoewel het slepen en neerzetten voor backups gemakkelijk is, is deze methode misschien niet voldoende voor meer complexe backupbehoeftes of voor gebruikers die een meer gestroomlijnde, geautomatiseerde backup oplossing willen.
 • nadeel 5: Er wordt niet specifiek aangegeven of de draagbare harde schijf compatibel is met andere besturingssystemen, zoals Linux. Als je geen Windows of Mac gebruikt, kan je tegen compatibiliteitsproblemen aanlopen.

Onze favoriet #3

Rpixc Externe Harde Schijf

Rpixc Externe Harde Schijf

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De RPixc Externe Harde Schijf is jouw draagbare database met een indrukwekkende opslagruimte van 4 TB, geschikt voor allerlei werk- en levenssituaties. Dankzij de type C/USB 3.0 aansluiting, profiteer je van een uitzonderlijk snel en stabiel extern geheugen, dat vijf keer sneller leest en twee keer sneller schrijft dan standaard harde schijven. Het elegante, ultradunne ontwerp, gehuld in een solide aluminiumlegering hoes, past gemakkelijk in je tas, terwijl de brede compatibiliteit je in staat stelt om het apparaat te gebruiken met Windows, Mac, Xbox en vele andere apparaten. De verpakking bevat tevens een Type-C-kabel en je krijgt een 3-jarige klantengarantie bij je aankoop.

 • Voordeel 1: De externe harde schijf heeft een veelzijdige compatibiliteit, wat betekent dat je het kunt gebruiken met een breed scala aan apparaten, waaronder je tv, gameconsole, computer en mobiele apparaten.
 • Voordeel 2: Met zijn verbeterde ontwerp met antislip oppervlak en afgeronde hoeken, kun je de harde schijf comfortabel en veilig vasthouden.
 • Voordeel 3: De bliksemsnelle overdrachtssnelheden tot 120 MB/s lezen en 103 MB/s schrijven zorgen ervoor dat bestanden snel en efficiënt kunnen worden overgebracht.
 • Voordeel 4: Deze externe harde schijf is eenvoudig in gebruik. Het is een plug-and-play apparaat, wat betekent dat er geen software-installatie nodig is. Het heeft ook een aluminium anti-interferentielaag die helpt bij het beschermen van je gegevens en het afvoeren van warmte.
 • Voordeel 5: Het volledige pakket wordt geleverd met alles wat je nodig hebt: de draagbare harde schijf zelf, een USB 3.0-kabel, gebruikershandleiding en een geschenkachtige shell-verpakking. Dit betekent dat je alles hebt wat je nodig hebt om het apparaat te gebruiken, zonder extra aankopen te hoeven doen.
 • Nadeel 1: Hoewel het een veelzijdige compatibiliteit biedt, vermeldt de beschrijving niet specifiek welke besturingssystemen worden ondersteund, wat problemen kan opleveren voor gebruikers van minder gangbare systemen.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van zowel USB 3.0 als USB 2.0 voor gegevensoverdracht. Hoewel dit zorgt voor compatibiliteit met verschillende apparaten, kan het gebruik van de verouderde USB 2.0 standaard de overdrachtssnelheden beperken als je apparaten deze nieuwere technologie niet ondersteunen.
 • Nadeel 3: Ondanks het antislip ontwerp voor een comfortabelere grip, kan het afgeronde ontwerp het moeilijk maken om de schijf stabiel te positioneren, wat kan leiden tot mogelijke schade als het apparaat valt.
 • Nadeel 4: De harde schijf is eenvoudig te gebruiken met een plug-and-play ontwerp, maar het gebrek aan opties voor software-installatie kan beperkingen bieden voor geavanceerdere gebruikers die meer op maat gemaakte instellingen zouden kunnen willen.
 • Nadeel 5: Hoewel er een aluminium anti-interferentielaag is inbegrepen om gegevens te beschermen en warmte af te voeren, kan deze functie niet voldoende zijn om oververhitting te voorkomen bij langdurig en intensief gebruik. Het apparaat kan nog steeds vatbaar zijn voor schade door hitte, wat de levensduur van de externe harde schijf zou kunnen verkorten.

Onze favoriet #4

Unionsine Externe Harde Schijf

Unionsine Externe Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UnionSine Externe Harde Schijf is een veelzijdige opslagoplossing die compatibel is met een breed scala aan apparaten, zoals tv’s, gameconsoles, computers en mobiele apparaten. Het verbeterde ontwerp, met een antislip laag en afgeronde hoeken, zorgt voor een comfortabele grip. Met zijn bliksemsnelle overdrachtssnelheden tot 120 MB/s lezen en 103 MB/s schrijven biedt deze harde schijf superefficiënte prestaties, ondersteund door zowel USB 3.0 als USB 2.0. Gemakkelijk in gebruik, het is een kwestie van aansluiten en beginnen, zonder noodzaak voor software-installatie. De aluminium anti-interferentielaag bescherm jouw gegevens en voert warmte af. Compleet met een USB 3.0-kabel en een gebruikershandleiding in een geschenkverpakking, geeft UnionSine je met een fabrieksgarantie van 3 jaar extra gemoedsrust.

 • Voordeel 1: De externe harde schijf heeft een veelzijdige compatibiliteit, wat betekent dat je het kunt gebruiken met een breed scala aan apparaten, waaronder je tv, gameconsole, computer en mobiele apparaten.
 • Voordeel 2: Met zijn verbeterde ontwerp met antislip oppervlak en afgeronde hoeken, kun je de harde schijf comfortabel en veilig vasthouden.
 • Voordeel 3: De bliksemsnelle overdrachtssnelheden tot 120 MB/s lezen en 103 MB/s schrijven zorgen ervoor dat bestanden snel en efficiënt kunnen worden overgebracht.
 • Voordeel 4: Deze externe harde schijf is eenvoudig in gebruik. Het is een plug-and-play apparaat, wat betekent dat er geen software-installatie nodig is. Het heeft ook een aluminium anti-interferentielaag die helpt bij het beschermen van je gegevens en het afvoeren van warmte.
 • Voordeel 5: Het volledige pakket wordt geleverd met alles wat je nodig hebt: de draagbare harde schijf zelf, een USB 3.0-kabel, gebruikershandleiding en een geschenkachtige shell-verpakking. Dit betekent dat je alles hebt wat je nodig hebt om het apparaat te gebruiken, zonder extra aankopen te hoeven doen.
 • Nadeel 1: Hoewel het een veelzijdige compatibiliteit biedt, vermeldt de beschrijving niet specifiek welke besturingssystemen worden ondersteund, wat problemen kan opleveren voor gebruikers van minder gangbare systemen.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van zowel USB 3.0 als USB 2.0 voor gegevensoverdracht. Hoewel dit zorgt voor compatibiliteit met verschillende apparaten, kan het gebruik van de verouderde USB 2.0 standaard de overdrachtssnelheden beperken als je apparaten deze nieuwere technologie niet ondersteunen.
 • Nadeel 3: Ondanks het antislip ontwerp voor een comfortabelere grip, kan het afgeronde ontwerp het moeilijk maken om de schijf stabiel te positioneren, wat kan leiden tot mogelijke schade als het apparaat valt.
 • Nadeel 4: De harde schijf is eenvoudig te gebruiken met een plug-and-play ontwerp, maar het gebrek aan opties voor software-installatie kan beperkingen bieden voor geavanceerdere gebruikers die meer op maat gemaakte instellingen zouden kunnen willen.
 • Nadeel 5: Hoewel er een aluminium anti-interferentielaag is inbegrepen om gegevens te beschermen en warmte af te voeren, kan deze functie niet voldoende zijn om oververhitting te voorkomen bij langdurig en intensief gebruik. Het apparaat kan nog steeds vatbaar zijn voor schade door hitte, wat de levensduur van de externe harde schijf zou kunnen verkorten.

Onze favoriet #5

Samsung Externe Harde Schijf

Samsung Externe Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De externe harde schijf van Samsung biedt supersnelle overdrachtssnelheden tot wel 1050 MB/s, wat tot 9,5 keer sneller is dan een standaard externe HDD. Het apparaat is uitgerust met een USB 3.2 Gen 2 interface voor optimale prestaties en biedt ook ondersteuning voor oudere versies. De T7, zoals het model heet, is zeer robuust met een schokbestendig intern frame dat bestand is tegen vallen tot 2 meter. Voor je veiligheid is er een optionele wachtwoordbeveiliging en AES 256 bit hardware-encryptie ingebouwd. Het is compatibel met Windows 7 en hoger, Mac OS X 10.10 en hoger, of Android 5.1 en hoger, maar houd er rekening mee dat oudere besturingssystemen mogelijk niet worden ondersteund.

 • Voordeel 1: Bij een supersnelle bestandsoverdracht tot 1050 MB/s, ben je in staat om je data tot wel 9,5x sneller over te zetten dan vanaf een externe HDD.
 • Voordeel 2: Dankzij de USB 3.2 Gen 2 interface, die ondersteuning biedt tot 10 Gbps, kun je van snellere en efficiëntere dataoverdracht genieten. Het ondersteunt ook oudere versies, wat de veelzijdigheid van de harde schijf verhoogt.
 • Voordeel 3: De externe harde schijf is uitgerust met een schokbestendig intern frame, waardoor hij bestand is tegen vallen tot 2 meter. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je kostbare gegevens verloren gaan bij een ongelukkige val.
 • Voordeel 4: Met de optionele wachtwoordbeveiliging en AES 256 bit hardware-encryptie kun je er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn opgeslagen en beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.
 • Voordeel 5: De compatibiliteit met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 7 en hoger, Mac OS X 10.10 en hoger, of Android 5.1 (Lollipop) en hoger, biedt je de vrijheid om de harde schijf te gebruiken met je bestaande apparatuur. Let wel, oudere versies van de besturingssystemen Windows, Mac en Android worden mogelijk niet ondersteund.
 • Nadeel 1: Hoewel de externe harde schijf supersnelle bestandsoverdracht biedt tot 1050 MB/s, kan dit variëren op basis van de huidige snelheidsbeperkingen van je apparaten of het USB-poorttype dat je gebruikt.
 • Nadeel 2: De interface van de schijf is USB 3.2 Gen 2. Hoewel de schijf ook oudere versies ondersteunt, kan je te maken krijgen met veel lagere overdrachtssnelheden als je apparaten alleen oudere USB-versies ondersteunen.
 • Nadeel 3: Hoewel de Samsung Externe Harde Schijf een schokbestendig intern frame heeft wat het bestand maakt tegen vallen tot 2 meter, betekent dit niet dat het volledig onverwoestbaar is. Zwaardere schokken of vallen van grotere hoogten kunnen nog steeds tot beschadigingen leiden.
 • Nadeel 4: De beveiligingsfuncties van de harde schijf omvatten optionele wachtwoordbeveiliging en AES 256 bit hardware-encryptie. Normaal gezien is dit geweldig voor beveiliging, maar als je het wachtwoord vergeet, kan je mogelijk niet meer bij je gegevens komen. Daarnaast zijn er bepaalde krachtige aanvallen die AES 256 bit encryptie kunnen doorbreken.
 • Nadeel 5: De externe harde schijf is compatibel met Windows 7 en hoger, Mac OS X 10.10 en hoger, of Android 5.1 (Lollipop) en hoger. Dit betekent echter dat als je oudere versies van deze besturingssystemen gebruikt, je mogelijk technische problemen kunt ontmoeten of dat de harde schijf zelfs helemaal niet ondersteund wordt.

Onze favoriet #6

Mikloo Externe Harde Schijf

Mikloo Externe Harde Schijf

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De MIKLOO Externe Harde Schijf is een compact en draagbaar opslagapparaat met een indrukwekkende opslagcapaciteit van 4 TB. Het is ontworpen om te werken met een breed scala aan apparaten, waaronder Windows-pc’s, Macs, desktop-pc’s, laptops, MacBooks, Chromebooks, Xbox One, en Xbox 360. Deze externe harde schijf is eenvoudig te bedienen dankzij de type C/USB 3.0 interface, die lees- en schrijfsnelheden biedt die respectievelijk 5 keer en 2 keer sneller zijn dan normale harde schijven. De behuizing van aluminiumlegering en het matte oppervlak geven de harde schijf niet alleen een verfijnde uitstraling, maar bieden ook een sterke bescherming. Met de bijgeleverde type C-kabel en een garantie van 3 jaar, is deze externe harde schijf een betrouwbare keuze voor je data-opslagbehoeften.

 • Voordeel 1: Brede Compatibiliteit – De MIKLOO externe harde schijf is een universeel compatibel apparaat. Je kunt het gebruiken met een breed scala aan apparaten zoals Windows-apparaten, PC, Mac, desktop-PC’s, laptops, MacBook, Chromebook, Xbox One en Xbox 360.
 • Voordeel 2: Eenvoudige Bediening – De harde schijf is eenvoudig te bedienen en biedt een nieuw extern geheugenniveau. Dankzij het geavanceerde type C-uiteinde kun je deze aan beide zijden insteken, wat zorgt voor een langere levensduur.
 • Voordeel 3: Snelle Werking – Deze externe harde schijf type C/USB 3.0 leest 5 keer sneller dan normale harde schijven en schrijft 2 keer sneller, waardoor je snellere en stabielere werking krijgt.
 • Voordeel 4: Draagbaar en Licht – De ultradunne externe harde schijf is klein genoeg om in je tas te worden gedragen. De hoes van aluminiumlegering en het matte oppervlak zorgen voor een sterke bescherming, waardoor deze perfect is voor mobiel gebruik.
 • Voordeel 5: Grote Opslagcapaciteit – Met een opslagruimte van 4 TB biedt de MIKLOO externe harde schijf meer dan voldoende ruimte voor je bestanden en documenten. Deze grote capaciteit maakt het gunstig voor de meeste gelegenheden van je werk en leven.
 • Nadeel 1: Hoewel de MIKLOO externe harde schijf beweert breed compatibel te zijn, ontbreekt er een specifieke vermelding van compatibiliteit met sommige besturingssystemen, zoals Linux. Dit kan problematisch zijn voor gebruikers die deze besturingssystemen gebruiken.
 • Nadeel 2: De harde schijf maakt gebruik van type C / USB 3.0, wat weliswaar de overdrachtssnelheid kan verhogen, maar dit kan een probleem zijn voor oudere systemen die deze technologie nog niet ondersteunen.
 • Nadeel 3: Hoewel het mini en lichtgewicht ontwerp een voordeel kan zijn voor transport, kan deze functionaliteit ten koste gaan van de duurzaamheid. Een kleiner formaat kan het apparaat kwetsbaarder maken voor schade door vallen of stoten.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving touts 4 TB opslagruimte, kan dit veel meer zijn dan sommige gebruikers nodig hebben. Afhankelijk van je behoeften en de aard van de bestanden die je opslaat, is zo’n grote capaciteit misschien niet nodig en kan zelfs leiden tot onnodige kosten.
 • Nadeel 5: De behuizing van de harde schijf is gemaakt van een aluminium legering. Hoewel dit een zekere mate van fysieke bescherming biedt, is het mogelijk niet voldoende om het apparaat te beschermen in geval van ernstige schokken of vallen. Een robuustere behuizing zou wellicht een betere bescherming bieden.

Onze favoriet #7

Lacie Externe Harde Schijf

Lacie Externe Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LaCie Rugged Mini is een externe harde schijf met veel geweldige functies verpakt in een compact en robuust, oranje ontwerp. Met deze mobiele harde schijf is jouw data niet alleen 40 procent energiezuiniger, maar ook beschermd door een wachtwoordbeveiliging en automatische back-upfunctie. De installatie kan eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van de meegeleverde installatiegids. Daarnaast geeft LaCie je gemoedsrust met een beperkte garantie van 2 jaar en 2 jaar aan Rescue Data Recovery Services. Dus zelfs in geval van een storing, ben je gedekt.

 • Voordeel 1: Deze harde schijf heeft een robuust en mobiel ontwerp. Dat betekent dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen op reis, naar je werk of naar studie. Dankzij zijn robuuste ontwerp hoef je niet bang te zijn dat hij kapot gaat bij wat ruigere handling.
 • Voordeel 2: De LaCie externe harde schijf is voorzien van wachtwoordbeveiliging. Deze feature zorgt ervoor dat al je persoonlijke bestanden veilig zijn en alleen toegankelijk zijn voor jou. Je kan dus met een gerust hart al je belangrijke documenten of persoonlijke herinneringen opslaan zonder je zorgen te maken over mogelijke inbreuken op de veiligheid.
 • Voordeel 3: Daarnaast heeft deze harde schijf een automatische back-up functie. Dat betekent dat je altijd een reservekopie hebt van je belangrijkste bestanden. Dit kan vooral handig zijn als je per ongeluk iets verwijdert of bij een defect van je primaire opslagapparaat.
 • Voordeel 4: De LaCie heeft een functie voor energiebesparing van 40 procent. Dit betekent dat je minder energie verbruikt wanneer de harde schijf in gebruik is, wat weer beter is voor het milieu en je energierekening.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van dit product is ook een installatiegids inbegrepen. Dit betekent dat je gemakkelijk en snel zelf je nieuwe externe harde schijf kunt installeren en gebruiken, zonder dat je technische kennis nodig hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel het product zelf als “mobiel” wordt omschreven, worden er geen specifieke details gegeven over het gewicht of de afmetingen. Dit kan duiden op een mogelijk nadeel als de harde schijf zwaar en groot blijkt te zijn, wat het moeilijker maakt om onderweg te dragen.
 • Nadeel 2: Het product wordt geleverd met een wachtwoordbeveiliging, wat betekent dat als je ooit het wachtwoord vergeet, er een risico bestaat dat je geen toegang meer hebt tot je eigen gegevens.
 • Nadeel 3: De externe harde schijf biedt een automatische back-up functie. Hoewel dit gemak kan bieden, kan het ook een probleem zijn als je niet wilt dat sommige bestanden worden geback-upt. Het lijkt erop dat er geen optie is om te kiezen welke bestanden wel en niet worden geback-upt.
 • Nadeel 4: Het product belooft 40 procent energiebesparing, maar het wordt niet duidelijk gemaakt in vergelijking met wat. Als de energiebesparing bijvoorbeeld is berekend op basis van oudere modellen of minder efficiënte merken, dan is het misschien helemaal niet zo indrukwekkend als het klinkt.
 • Nadeel 5: Ten slotte maakt de productbeschrijving geen melding van compatibiliteit met verschillende besturingssystemen. Dit betekent dat er een kans bestaat dat de harde schijf niet compatibel is met je apparaat, afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt.

Onze favoriet #8

Wd_Black Externe Harde Schijf

Wd_Black Externe Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WD_BLACK P10 Game Drive externe harde schijf is ontworpen met de gamer in gedachten en biedt tot 5TB aan extra opslag, waardoor je gemakkelijk je gamebibliotheek kunt uitbreiden zonder oudere spellen te hoeven verwijderen. Het draagbare en stevige ontwerp stelt je in staat om je games altijd mee te nemen, met een eenvoudige plug-and-play-functionaliteit. De WD_BLACK P10 tilt met snelheden tot 140 MB/s je gameprestaties naar een nieuw niveau. De betrouwbaarheid en capaciteitsuitbreiding die deze harde schijf je biedt, geeft je vertrouwen tijdens het gamen met je console of pc.

 • Voordeel 1: De WD_BLACK P10 Game Drive komt met een groot opslagcapaciteit van maximaal 5 TB, wat betekent dat je geen spellen van je console of pc hoeft te verwijderen om plaats te maken voor nieuwe titels.

  Voordeel 2: Deze externe harde schijf is comfortabel en draagbaar, waardoor het eenvoudig mee te nemen is. Bovendien is hij duurzaam, wat betekent dat hij lang meegaat.

 • Voordeel 3: Met de WD_BLACK P10 Game Drive ervaar je hogere prestatiegraden. Met snelheden tot 140 MB/s en tot 5 TB aan extra opslag, kun je significant je console- of pc-prestaties verbeteren.
 • Voordeel 4: De WD_BLACK P10 Game Drive is betrouwbaar en biedt geoptimaliseerde snelheidsboosts en uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt er dus van op aan dat je een consistente en efficiënte werking zult hebben.
 • Voordeel 5: Dit product is speciaal ontworpen voor gamers. Het geeft je console of pc de noodzakelijke en betrouwbare prestatieboost en extra capaciteit die je nodig hebt voor je gaming-sessies.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de WD_BLACK P10 Game Drive je een grote opslagcapaciteit van maximaal 5TB biedt, kan het nog steeds voorkomen dat je bij een zeer grote gamebibliotheek ruimte tekort komt. Dit betekent dat je misschien nog steeds spellen moet verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe.
 • Nadeel 2: Hoewel het formaat van de externe harde schijf draagbaar is, betekent het meenemen van de drive waarschijnlijk dat je een extra item moet dragen en je moet zorgen voor de veiligheid ervan, vooral als je onderweg bent.
 • Nadeel 3: De aangegeven snelheid is maximaal 140 MB/s. Dit kan uiteindelijk een knelpunt zijn voor games die zeer hoge snelheden vereisen. Het kan leiden tot langzamer laadtijden en vertragingen.
 • Nadeel 4: Het biedt weliswaar uitbreidingsmogelijkheden, maar de aangegeven capaciteit van 5TB is de maximale capaciteit. Als je in de toekomst meer ruimte nodig hebt, zul je waarschijnlijk een nieuwe externe harde schijf moeten kopen.
 • Nadeel 5: De WD_BLACK P10 Game Drive is specifiek ontworpen voor gamers, wat betekent dat het mogelijk niet de meest geschikte keuze is als je op zoek bent naar een drive voor andere doeleinden, zoals bestandsopslag of back-up. De geoptimaliseerde snelheidsboosts en andere functies zijn vooral relevant voor gaming, wat eventueel een overkill kan zijn voor andere taken.

Onze favoriet #9

Seagate Externe Harde Schijf

Seagate Externe Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Externe Harde Schijf van Seagate is een ultieme gaming opslagoplossing met een enorme capaciteit tot wel 8 TB, waarop je je gehele gamebibliotheek kunt opslaan zonder enige concessies. Deze stijlvolle uitvoering, met instelbare RGB-ledverlichting, verandert je gamingsetup in een echte blikvanger. Het gedurfde en verfijnde design maakt deze harde schijf de ideale uitbreiding voor je gaminginstallaties. Voor extra gemak beschikt de harde schijf over twee poorten aan de voorkant – een USB-C en een USB-A – waarmee je randapparatuur kunt aansluiten en van stroom kunt voorzien. Profiteer bovendien van een gemoedsrust dankzij de inbegrepen beperkte garantie van 2 jaar en Rescue Data Recovery Services om gegevens te herstellen.

 • Voordeel 1: Met een gigantische capaciteit van tot wel 8 TB hoef je geen enkel spel op te geven. Je kunt je ultieme gamingbibliotheek creëren zonder je zorgen te maken over onvoldoende ruimte.
 • Voordeel 2: Het heeft een zeer stijlvolle uitstraling. De instelbare RGB-ledverlichting maakt het niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher in je gamingopstelling.
 • Voordeel 3: De harde schijf biedt een extra stijlvolle meerwaarde. Het gedurfde en verfijnde design zorgt voor een ideale aanvulling voor je gaminginstallaties, waardoor het er nog professioneler uitziet.
 • Voordeel 4: De harde schijf is voorzien van twee poorten aan de voorzijde. Met de USB-C- en USB-A-poort aan de voorzijde, kun je eenvoudig je randapparatuur aansluiten en van stroom voorzien.

  Voordeel 5: Je krijgt gemoedsrust met de inbegrepen beperkte garantie van 2 jaar. Daarnaast is er ook Rescue Data Recovery Services om je te helpen bij het herstellen van gegevens, wat je zal helpen eventuele onverwachte gegevensverlies te overwinnen.

 • Hoewel er geen specifieke nadelen worden vermeld in de gegeven productbeschrijving, kan ik aan de hand van de opgegeven kenmerken een aantal mogelijke nadelen verzinnen die je zou kunnen ervaren. Dat gezegd hebbende, hier zijn de mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel de enorme capaciteit van 8TB ideaal is voor een uitgebreide gamebibliotheek, kan dit leiden tot een overvolle en ongeorganiseerde harde schijf als je niet zorgvuldig met je bestanden omgaat.
 • Nadeel 2: De stijlvolle uitstraling met instelbare RGB-ledverlichting kan weliswaar een echte eyecatcher zijn, maar kan mogelijk ook afleidend zijn tijdens het gamen of werken, vooral in een donkere omgeving.
 • Nadeel 3: Het feit dat het apparaat is ontworpen met een “gedurfd en verfijnd” design betekent dat het mogelijk niet goed past bij een minimalistische of traditionele gamingopstelling. Het kan conflicts creëren in je bestaande esthetiek of niet bij je persoonlijke smaak passen.
 • Nadeel 4: Twee poorten aan de voorkant (USB-C en USB-A) kunnen misschien niet voldoende zijn als je een groot aantal randapparaten gebruikt. In dit geval zou je kunnen eindigen met het voortdurend wisselen van apparaten.
 • Nadeel 5: De opname van Rescue Data Recovery Services suggereert dat er een risico is op dataverlies. Hoewel dit een nuttige service kan zijn, kan het feit dat deze nodig is, zorgwekkend zijn als je belangrijke of onvervangbare bestanden op de schijf bewaart.

Onze favoriet #10

Toshiba Externe Harde Schijf

Toshiba Externe Harde Schijf

Waarom we het gekozen hebben

De externe harde schijf van het merk TOSHIBA is een compact en lichtgewicht opslagapparaat, ideaal voor het opslaan en transporteren van je belangrijkste bestanden. Met een verpakkingsgewicht van slechts 240 gram en afmetingen van 4,06 x 11,18 x 14,48 cm is de harde schijf ontworpen voor draagbaarheid en gebruiksgemak. Afkomstig uit China, wordt deze harde schijf kant-en-klaar geleverd, dus je hoeft je geen zorgen te maken over montage.

 • Voordeel 1: De compacte afmetingen van de verpakking (4,06 x 11,18 x 14,48 cm) maken het transport en opslag van deze externe harde schijf van TOSHIBA bijzonder eenvoudig.
  Voordeel 2: Met een verpakkingsgewicht van slechts 240 g, is deze harde schijf lichtgewicht, waardoor je deze makkelijk overal mee naar toe kan nemen zonder dat het veel weegt in je tas.
  Voordeel 3: Dit product is vervaardigd in China, een land dat bekend staat om zijn geavanceerde technologie en productiecapaciteiten, wat kan duiden op kwaliteitsgarantie.
  Voordeel 4: Omdat er geen montage nodig is, kun je de externe harde schijf van TOSHIBA direct na aankoop gebruiken, wat je tijd en moeite bespaart.
  Voordeel 5: De externe harde schijf van TOSHIBA is zeer gebruiksvriendelijk, aangezien je geen technische kennis of extra gereedschap nodig hebt om hem aan te sluiten en te gebruiken.
 • Gezien de beperkte productbeschrijving die is gegeven, is het moeilijk om vijf nadelen te identificeren, omdat er geen specifieke kenmerken van het product zelf zijn vermeld. Gebaseerd op wat is verstrekt, kunnen enkele mogelijke nadelen zijn:
 • nadeel 1: De afmetingen van de verpakking suggereren dat de externe harde schijf van Toshiba mogelijk groter is dan sommige van zijn concurrenten. Dit kan een probleem zijn als je beperkte ruimte hebt of als je de schijf vaak mee op reis wilt nemen.
 • nadeel 2: Met een verpakkingsgewicht van 240 g, is het mogelijk dat dit product zwaarder is dan andere merken externe harde schijven op de markt. Dit kan het minder draagbaar of gebruiksvriendelijk maken, vooral als je van plan bent het apparaat vaak te verplaatsen.
 • nadeel 3: De verpakking geeft aan dat het product wordt geproduceerd in China. Hoewel dit op zich niet nadelig is, worden producten die in China worden gemaakt soms gezien als minder kwalitatief ten opzichte van producten die in andere landen worden geproduceerd.
 • nadeel 4: Er is vermeld: ‘Geen montage nodig’. Dit suggereert dat het product kant-en-klaar is en mogelijk niet kan worden aangepast of geüpgraded, wat een nadeel kan zijn als je de prestaties of capaciteit van de schijf wilt verbeteren.
 • nadeel 5: Deze productbeschrijving geeft geen informatie over de data transfer snelheid van de harde schijf. Als de snelheid aan de lage kant is, kan dit een nadeel zijn bij overdracht van grote hoeveelheden data.

Samenvattend kunnen we zeggen dat de externe harde schijven op onze lijst van de 10 beste producten betrouwbaar, efficiënt en hoogwaardig zijn. Afgaand op ons nieuwste onderzoek, is het absoluut de moeite waard om te investeren in een van deze apparaten als jij op zoek bent naar een veilige en ruime opslag voor je gegevens. Het uitkiezen van de juiste harde schijf hangt natuurlijk af van jouw individuele behoeften – of je nu een professionele video-editor bent die behoefte heeft aan enorme opslagruimten of een student die gewoon een back-up van je belangrijke documenten nodig heeft. Ongeacht je situatie, je zult zeker een externe harde schijf vinden uit onze top 10 die aansluit bij jouw eisen en verwachtingen.

Inhoudsopgave