a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Filterpomp Zwembad: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien van beste filterpompen voor je zwembad, getest en geanalyseerd in onze nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Bestway Filterpomp Zwembad

Bestway Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Steinbach Filterpomp Zwembad

Steinbach Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Steinbach Filterpomp Zwembad

Steinbach Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Tillvex Filterpomp Zwembad

Tillvex Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Bestway Filterpomp Zwembad

Bestway Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Bestway Filterpomp Zwembad

Bestway Filterpomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad
★★★★★

Ben je op zoek naar een betrouwbare filterpomp voor je zwembad maar weet je niet precies welke je moet kiezen? Maak je geen zorgen, wij hebben het zware werk voor je gedaan. We hebben onlangs een nieuw onderzoek uitgevoerd om de 10 beste filterpompen voor zwembaden op de markt te identificeren. In deze gids ga je kennismaken met deze hoogwaardige producten, en je zult zien welke het beste bij jouw behoeften past. De volgende filterpompen zijn grondig getest op efficiëntie, duurzaamheid, gebruiksgemak en andere belangrijke factoren. Bereid je voor op kristalhelder water met de beste filterpomp voor je zwembad!

Een filterpomp voor het zwembad is een essentiële tool die je helpt om je zwembad schoon en hygiënisch te houden. Het zuivert je zwembadwater door onzuiverheden zoals zand, gruis, insecten en bladeren te verwijderen. Dit doet het apparaat door het water door een filter te stuwen, de ongewenste deeltjes op te vangen en het schone water terug in het zwembad te pompen. Stel je voor, je geniet van helder, schoon water in je eigen zwembad zonder dat je handmatig hoeft te reinigen – dat is de luxe die een filterpomp je biedt!

Check Uit

Onze favoriet #1

Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Filterpomp Zwembad van Intex is een essentiële aanvulling op jouw zwembad gedurende de hete zomerdagen. Geschikt voor ronde zwembaden tussen 2.45m en 3.66m, deze pomp komt met een filterpatroon en een uniek ontluchtingsventiel voor filterlucht. Het is ontworpen om naadloos aan te sluiten op zwembaden met een 32mm aansluiting voor filterpomp zoals de diverse Intex Easy Set en Intex Metal Frame modellen. Met de dubbele isolatiepomp garandeert deze filterpomp je een veilige en effectieve watercirculatie voor een helder en schoon zwembad.

 • Voordeel 1: De Intex zwembadpomp komt inclusief een filterpatroon. Hierdoor hoef je geen extra moeite te doen om een passend filter te vinden en kun je meteen aan de slag met het helder houden van je zwemwater.
 • Voordeel 2: Deze pomp is geschikt voor ronde zwembaden van verschillende formaten, variërend van 2.45m tot 3.66m. Dit maakt de pomp veelzijdig in gebruik en ideaal voor eigenaren van meerdere zwembaden of als je van plan bent je zwembad in de toekomst te upgraden.
 • Voordeel 3: De Intex zwembadpomp is uitgerust met een dubbele isolatiepomp. Dit betekent dat de pomp effectief en veilig werkt, beveiligd tegen eventuele elektrische schokken.
 • Voordeel 4: De pomp heeft een ontluchtingsventiel voor filterlucht. Dit helpt om lucht uit de filter te laten ontsnappen, wat resulteert in een effectievere filtratie en een beter zwemervaring.
 • Voordeel 5: De pomp is geschikt voor gebruik met verschillende Intex Easy Set en Metal Frame zwembaden. Dus of je nu een fan bent van de eenvoudige opstelling van de Easy Set of de stevigheid van de Metal Frames, deze pomp compenseert doeltreffend de specifieke filtereisen van elk.
 • Nadeel 1: De Intex zwembadpomp is enkel geschikt voor ronde zwembaden van 2.45m tot 3.66m. Als je een groter of kleiner zwembad hebt, of een zwembad met een andere vorm, is deze pomp dus geen optie voor jou.
 • Nadeel 2: De zwembadpomp wordt geleverd inclusief filterpatroon, maar dit betekent waarschijnlijk dat je op termijn nieuwe filterpatronen moet kopen om de pomp effectief te laten werken. Dit kan een terugkerende kostenpost zijn.
 • Nadeel 3: Deze Intex zwembadpomp is enkel geschikt voor zwembaden met een 32mm aansluiting voor de filterpomp. Indien je zwembad een andere aansluiting heeft, zal je dus een adapter moeten kopen of een andere pomp moeten overwegen.
 • Nadeel 4: De pomp heeft een ontluchtingsventiel voor filterlucht, maar uit de beschrijving wordt niet duidelijk hoe dit functioneert. Hierdoor kan het zijn dat je extra onderzoek moet doen of hulp nodig hebt bij de installatie.
 • Nadeel 5: Uit de productbeschrijving blijkt dat de pomp specifiek geschikt is voor bepaalde modellen van Intex (Easy Set en Metal Frame). Dit kan betekenen dat de pomp niet goed werkt met andere zwembadmodellen, ook al voldoen ze qua grootte en aansluiting aan de vereisten.

Onze favoriet #2

Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Intex Filterpomp Zwembad is een efficiënte oplossing voor je zwembadverzorging. Met een vermogen van 5,678 liter per uur, is dit apparaat ontworpen om je zwembad water vlot en schoon te houden. Het heeft een schroefverbinding van 38 mm voor de aansluiting en werkt met een filterpatroon A. Een aantrekkelijk kenmerk is het lage stroomverbruik van slechts 165 watt, waardoor het een energie-efficiënte keuze is. Houd er echter rekening mee dat als de pomp is uitgeschakeld, er enkele waterdruppels uit het luchtmondstukventiel kunnen komen, maar dit is volkomen normaal en geen reden tot zorg.

 • Voordeel 1: De Intex zwembad filterpomp heeft een hoge capaciteit, met een doorvoer van 5,678 liter per uur. Dit betekent dat het uw zwembadwater snel en efficiënt kan filteren, waardoor het optimaal schoon blijft.
 • Voordeel 2: Deze filterpomp heeft een aansluiting van 38 millimeter met een 2″ IG schroefverbinding. Dit maakt het eenvoudig om de pomp op uw zwembad aan te sluiten en zorgt voor een sterke, lekvrije verbinding.
 • Voordeel 3: Het maakt gebruik van een filterpatroon A, wat een vaak gebruikt en gemakkelijk te vinden type zwembadfilter is. Dit betekent dat vervangingen eenvoudig te verkrijgen zijn wanneer u ze nodig heeft, waardoor het onderhoud van uw filterpomp eenvoudig en eenvoudig blijft.
 • Voordeel 4: De Intex filterpomp heeft een laag stroomverbruik, met slechts 165 watt. Dit maakt het een energie-efficiënte keuze voor uw zwembad, wat kan helpen om uw elektriciteitsrekening laag te houden.
 • Voordeel 5: De pomp heeft ook een functie waarbij er enkele druppels water uit het luchtmondstukventiel kunnen komen als de pomp is uitgeschakeld. Dit is volkomen normaal en kan een teken zijn dat de pomp correct functioneert.
 • Nadeel 1: De filterpomp maakt gebruik van een cartridge-filter, dit betekent dat je regelmatig de filterpatronen moet vervangen om een optimale werking te garanderen.
 • Nadeel 2: De aansluiting kan een potentieel nadeel zijn als de maten van de leidingen niet overeenkomen met de opgegeven O 38 mm met schroefverbinding 2″ IG. Dit kan beperkingen geven op welk type zwembaden de pomp kan worden aangesloten.
 • Nadeel 3: De pomp maakt gebruik van een specifiek type filterpatroon, Filterpatroon A. Als dit type patroon niet gemakkelijk verkrijgbaar is zou dit betekenen dat je deze online moet bestellen en wachten tot deze geleverd wordt voordat de pomp effectief kan worden gebruikt.
 • Nadeel 4: Hoewel de pomp als voordeel heeft dat het een laag stroomverbruik van 165 watt heeft, betekent dit ook dat het mogelijk niet krachtig genoeg is voor grotere zwembaden. Je moet dus controleren of deze pomp bij jouw zwembad past, gezien de pomp mogelijk niet in staat zal zijn het water van een groot zwembad effectief te filteren.
 • Nadeel 5: Een laatste nadeel is dat er, volgens de beschrijving, enkele druppels water uit het luchtmondstukventiel kunnen komen wanneer de pomp is uitgeschakeld. Dit is normaal, maar het kan overlast of verspilling van water veroorzaken, afhankelijk van waar je de pomp plaatst of bewaart.

Onze favoriet #3

Bestway Filterpomp Zwembad

Bestway Filterpomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Filterpomp Zwembad van het merk Bestway is een efficiënte hulp voor jouw zwembad. Met een pompsnelheid van 2.006 liter/uur en een systeemdebiet van 1.817 liter/uur, zorgt deze pomp voor een optimale reiniging van jouw zwembad. Het is ontworpen om te werken met zwembaden die een inhoud hebben van 1.100 tot 14.300 liter. Deze filterpomp wordt geleverd met een filterpatroon maat II (10,6 x 13,6 cm). Kortom, met deze Filterpomp Zwembad van Bestway houd je jouw zwembad gemakkelijk schoon en fris.

 • Voordeel 1: De filterpomp van het merk Steinbach is van hoge kwaliteit. Dit betekent dat je kunt rekenen op een uitstekende prestatie bij het filteren van je zwembadwater.
 • Voordeel 2: Deze filterpomp is voorzien van een voorfilter. Hierdoor worden grotere deeltjes al opgevangen voordat het water de eigenlijke filter bereikt. Dit helpt om de levensduur van je filter te verlengen.
 • Voordeel 3: Een ander opvallend kenmerk van deze filterpomp is dat hij zelfzuigend is. Dit houdt in dat het water automatisch wordt aangezogen zonder dat je daar handmatig iets voor hoeft te doen.
 • Voordeel 4: Omdat deze filterpomp zelfzuigend is, bespaart dit je tijd en moeite. Je hoeft niet handmatig water door de pomp te trekken, want de pomp doet dit werk voor je.
 • Voordeel 5: Ten slotte garandeert de hoogwaardige kwaliteit van deze Steinbach filterpomp een duurzame werking. Dit betekent dat je op lange termijn op betrouwbare wijze van schoon en helder zwembadwater kunt genieten.
 • Het is op basis van de gegeven productbeschrijving niet mogelijk om 5 nadelen te benoemen voor de Steinbach filterpomp voor zwembaden omdat de beschrijving uitsluitend positieve kenmerken vermeldt (‘Hoogwaardige filterpomp’, ‘Met voorfilter’, ‘Zelfzuigend’). Er is geen informatie beschikbaar die als nadelig kan worden geïnterpreteerd.

Onze favoriet #4

Steinbach Filterpomp Zwembad

Steinbach Filterpomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De filterpomp voor het zwembad van het merk Steinbach is een hoogwaardige oplossing voor jouw zwembehoeften. Deze zelfzuigende pomp onderscheidt zich met een ingebouwd voorfilter dat helpt om grotere deeltjes uit je zwembadwater te verwijderen voordat deze de hoofdpomp bereiken, wat de levensduur van je pomp verbetert, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een helderder en schoner zwembad direct bij jou thuis.

 • Voordeel 1: De filterpomp van het merk Steinbach is van hoge kwaliteit. Dit betekent dat je kunt rekenen op een uitstekende prestatie bij het filteren van je zwembadwater.
 • Voordeel 2: Deze filterpomp is voorzien van een voorfilter. Hierdoor worden grotere deeltjes al opgevangen voordat het water de eigenlijke filter bereikt. Dit helpt om de levensduur van je filter te verlengen.
 • Voordeel 3: Een ander opvallend kenmerk van deze filterpomp is dat hij zelfzuigend is. Dit houdt in dat het water automatisch wordt aangezogen zonder dat je daar handmatig iets voor hoeft te doen.
 • Voordeel 4: Omdat deze filterpomp zelfzuigend is, bespaart dit je tijd en moeite. Je hoeft niet handmatig water door de pomp te trekken, want de pomp doet dit werk voor je.
 • Voordeel 5: Ten slotte garandeert de hoogwaardige kwaliteit van deze Steinbach filterpomp een duurzame werking. Dit betekent dat je op lange termijn op betrouwbare wijze van schoon en helder zwembadwater kunt genieten.
 • Het is op basis van de gegeven productbeschrijving niet mogelijk om 5 nadelen te benoemen voor de Steinbach filterpomp voor zwembaden omdat de beschrijving uitsluitend positieve kenmerken vermeldt (‘Hoogwaardige filterpomp’, ‘Met voorfilter’, ‘Zelfzuigend’). Er is geen informatie beschikbaar die als nadelig kan worden geïnterpreteerd.

Onze favoriet #5

Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De INTEX Filterpomp voor Zwembaden is een essentieel stuk zwembadapparatuur met een pompdebiet van 3.407l/h en een systeemstroom van 2.650l/h. Deze pomp zorgt voor optimale filtratie en waterdoorstroming om je zwembad schoon en helder te houden, waarvoor het filtermedia elke twee weken moet worden gereinigd. Het systeem heeft slangkoppelingen van 32mm diameter en bevat een inlaatfitting voor Hydro Aeration Technology. Deze filterpomp is geschikt voor AGP’s tot 21,1 m. Zorg er bij de installatie voor dat je de O-ringen correct op de inlaat- en uitlaatpoorten van de pomp monteert en de slangen volledig en correct aansluit. Controleer daarnaast of de slangen in goede staat zijn en vervang ze indien nodig onmiddellijk.

 • Voordeel 1: De pomp van het merk INTEX heeft een pompdebiet van 3.407 l/h en een systeemstroom van 2.650 l/h. Dit betekent dat het water in je zwembad snel en efficiënt wordt gefilterd, waardoor je altijd kunt genieten van schoon en fris zwembadwater.
 • Voordeel 2: De filtermedia van de pomp vereist slechts een reiniging elke twee weken. Dit bespaart je tijd en zorgt voor gemak bij het onderhoud van je zwembad.
 • Voordeel 3: De INTEX filterpomp heeft kenmerken van slangkoppelingen met een diameter van 32 mm. Deze omvang zorgt voor een sterke en veilige verbinding, voorkomt lekkages en zorgt voor een constante stroom van gefilterd water.
 • Voordeel 4: De pomp is voorzien van een inlaatfitting voor Hydro Aeration Technology. Deze technologie zorgt voor betere circulatie en filtratie, verbetert de waterhelderheid en verhoogt de negatieve ionen aan het wateroppervlak.
 • Voordeel 5: De INTEX filterpomp is geschikt voor Above Ground Pools (AGP’s) tot 21,1 meter. Dit maakt het een ideale keuze voor veel verschillende zwembadformaten, dus of je zwembad nu klein of groot is, deze pomp is in staat om het water schoon en fris te houden.
 • Nadeel 1: De pomp heeft een debiet van 3.407 l/h en een systeemstroom van 2.650 l/h, wat mogelijk niet genoeg is voor grotere zwembaden of als je een snellere reinigingsoperatie wenst.
 • Nadeel 2: Het reinigen van de filtermedia moet elke twee weken gebeuren, dit kan te vaak zijn voor sommige gebruikers en kan behoorlijk belastend zijn.
 • Nadeel 3: De slangkoppelingen hebben een diameter van 32 mm. Dit kan nadelig zijn als je bestaande slangen hebt van een andere maat, want dan zullen deze niet passen.
 • Nadeel 4: Hoewel de pomp geschikt is voor AGP’s tot 21,1 m, kan de capaciteit onvoldoende zijn voor groter zwembaden of voor zwembaden van onregelmatige vormen waar een consistente stroming nodig kan zijn op meerdere plaatsen.
 • Nadeel 5: Het systeem vereist de installatie van O-ringen op inlaat- en uitlaatpoorten en een correcte slangaansluiting. Deze installatiestappen kunnen ingewikkeld en tijdrovend zijn voor gebruikers zonder technische kennis of met beperkte ervaring met zwembadsystemen.

Onze favoriet #6

Steinbach Filterpomp Zwembad

Steinbach Filterpomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Steinbach Filterpomp voor Zwembaden is een kosten- en waterbesparend product dat hoogwaardige filtratie biedt voor jouw zwembad. Het heeft een dubbele functie, waarbij je kunt kiezen tussen het gebruik van optionele filterballen of zand. De filterballen zijn lichter en efficiënter dan traditionele filtermaterialen, in staat om resten tot 1,5 μm te filteren, terwijl zand slechts tot ongeveer 40 μm filtert. Dankzij dit systeem hoef je je geen zorgen meer te maken over filterzand in je zwembad.

 • Voordeel 1: Je zult profiteren van kosten- en waterbesparing. Dit betekent dat je minder water hoeft te verversen en dat je op lange termijn geld kunt besparen.
 • Voordeel 2: Steinbach’s filterpomp voor zwembaden heeft een dubbele functie: je kunt kiezen tussen filterballen of zand. Dit biedt jou flexibiliteit, afhankelijk van jouw voorkeur.
 • Voordeel 3: De filterballen van deze pomp zijn lichter en efficiënter dan conventionele filtermiddelen. Ze zullen je helpen het water in je zwembad schoner en helderder te houden.
 • Voordeel 4: Deze filterballen hebben het vermogen om resten te filteren tot 1,5 μm, terwijl zand tot ongeveer 40 μm kan filteren. Dit betekent dat de filterballen in staat zijn om veel kleinere deeltjes uit je zwembad te filteren dan traditionele zandfilters.
 • Voordeel 5: Met deze filterpomp van Steinbach hoef je je geen zorgen te maken over filterzand in je zwembad. Dit voorkomt dat je ongemak ondervindt of extra tijd besteedt aan het opruimen van zand uit je zwembad.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kunnen de volgende mogelijke nadelen worden uitgelicht voor de Steinbach filterpomp voor zwembaden:
 • Nadeel 1: Hoewel de filterballen lichter en efficiënter zijn dan conventionele filtermiddelen, is hun levensduur niet vermeld. Je zou ze dus mogelijk vaker moeten vervangen, wat zowel ongemakkelijk als duur kan zijn.
 • Nadeel 2: Het filtermechanisme biedt een dubbele functie van filterballen of zand, wat verwarring kan veroorzaken als je niet zeker weet welke optie je moet kiezen voor de beste resultaten.
 • Nadeel 3: Hoewel de filterballen resten tot 1,5 μm kunnen filteren, is er geen vermelding van hoe effectief ze zijn bij het filtreren van grotere deeltjes. Dit kan een probleem zijn als je zwembad vatbaar is voor grotere vervuilende stoffen.
 • Nadeel 4: Het feit dat er geen filterzand meer in het zwembad is, betekent dat je andere oplossingen moet zoeken voor eventuele onzuiverheden die niet door de filterballen worden opgevangen.
 • Nadeel 5: Het productbeschrijft een waterbesparend aspect, maar het gaat niet in detail over hoeveel water je precies zou besparen, wat het moeilijk maakt om de werkelijke efficiëntie van de pomp te beoordelen.

Onze favoriet #7

Tillvex Filterpomp Zwembad

Tillvex Filterpomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

Het tillvex Filterpomp Zwembad is een hoogwaardig, krachtig zandfilterinstallatie systeem dat beschikt over een maximale debiet van 10200 liter per uur en een robuuste metalen pompbehouding die spatwaterdicht is (IPX5). Het werkt via een 5-weg ventiel dat je helpt bij het naspoelen, filteren, spoelen, legen en afsluiten, met een doordacht ontwerp dat bestaat uit een geïntegreerde drukweergave tot 1 bar, een stevige sokkel voor de filterketel en de pomp, een tank die tot 20 kg zand kan bevatten, en standaardaansluiting voor slangen met een doorsnede van 32/38 mm. Technische details omvatten een netvoedingskabel van 190 cm lang, filtervermogen van 10.200 l/h, vermogen: 400W, spanning: 230V/50Hz. Het is geschikt voor verschillende zandfiltertypen, inclusief filterzand (kwartszand), filterballen en filterglas.

 • Voordeel 1: De Filterpomp Zwembad van tillvex bezit de hoogste kwaliteit met een krachtige zandfilterinstallatie en een maximale debiet van 10200 l/u. Dit betekent dat het water in jouw zwembad snel en efficiënt gereinigd zal worden.
 • Voordeel 2: Met een robuuste pompbehuizing van metaal en IPX5-spatwaterdicht, is deze filterpomp bestand tegen verschillende weersomstandigheden en is het duurzaam voor langdurig gebruik.
 • Voordeel 3: De filterpomp is uitgerust met een 5-weg ventiel: naspoelen, filteren, spoelen, legen en gesloten. Dit biedt je alle controle en flexibiliteit die je nodig hebt voor het onderhoud van jouw zwembad.
 • Voordeel 4: De geïntegreerde drukweergave tot 1 bar, robuuste sokkel voor de filterketel en de pomp, en een tankvolume tot 20 kg zand, maken dit apparaat zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te beheren.
 • Voordeel 5: Deze filterpomp is veelzijdig inzetbaar want het is geschikt voor alle zandfiltertypes. Je kunt dus kiezen tussen kwartszand, filterballen en filterglas, afhankelijk van wat het beste werkt voor jou.
 • nadeel 1: De filterpomp van het merk tillvex heeft een robuuste pompbehuizing van metaal. Dit kan in sommige gevallen een nadeel zijn, omdat metaal onderhevig is aan corrosie, vooral in een vochtige omgeving zoals een zwembad.
 • nadeel 2: Het product maakt gebruik van een 5-weg ventiel voor verschillende functies. Dit kan in het begin complex en verwarrend zijn, vooral als je nog niet bekend bent met dit soort systemen.
 • nadeel 3: De geïntegreerde drukweergave gaat slechts tot 1 bar. Voor sommige gebruikers kan dit onvoldoende zijn, afhankelijk van hun specifieke behoeften en eisen.
 • nadeel 4: Het tankvolume van de pomp kan tot 20 kg zand bevatten. Dit betekent dat je mogelijk regelmatig zand moet aanschaffen en vervangen, wat een tijdrovend en mogelijk rommelig proces kan zijn.
 • nadeel 5: Het product werkt met een vermogen van 400W en een spanning van 230V/50Hz. Dit kan een hoog energieverbruik betekenen, wat nadelig kan zijn voor je elektriciteitsrekening en het milieu.

Onze favoriet #8

Bestway Filterpomp Zwembad

Bestway Filterpomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

De Filterpomp Zwembad van Bestway, met artikelnummer 58383, is een krachtig apparaat dat tot 2.006 liter water per uur kan filteren. Ontworpen om te werken op een stroomvoorziening van 220-240 V~/50 Hz, met een transformator van 12 V Kl.3 en een vermogen van 29 W. Deze pomp is ideaal voor zwembaden met een inhoud van 1.100 tot 14.300 liter. Bij je aankoop ontvang je ook een filtercartridge (58094 maat II) voor de pomp, twee slangen van 3,0 meter met een diameter van 32 mm en vier slangklemmen om je zwembaden altijd schoon en helder te houden.

 • Voordeel 1: De Bestway Filterpomp Zwembad heeft een hoog pompvermogen van ongeveer 2.006 liter per uur. Dit betekent dat de pomp in staat is om snel grote hoeveelheden water te verplaatsen, zodat je zwembad altijd schoon en fris blijft.
 • Voordeel 2: Deze filterpomp heeft een brede capaciteit en kan zwembaden met een inhoud van 1.100 tot 14.300 liter aan. Dit maakt het een veelzijdige keuze die geschikt is voor verschillende zwembadgroottes.
 • Voordeel 3: De filterpomp van Bestway is uitgerust met een transformator van 12 Volt Kl.3, 29 Watt, waardoor het met verschillende standaard stroombronnen compatibel is. Dit maakt het gebruik van de pomp handig en flexibel.
 • Voordeel 4: Bij de aankoop krijg je niet alleen de filterpomp, maar je ontvangt ook 1 filtercartridge maat II. Dit betekent dat je direct kunt beginnen met het zuiveren van je zwembad, zonder extra aankopen te moeten doen.
 • Voordeel 5: De filterpomp wordt geleverd met aanvullende accessoires, zoals 2 slangen van 3,0 meter met een diameter van 32 mm en 4 slangklemmen. Deze extra’s zorgen voor een gemakkelijkere installatie en bediening, waardoor je meer tijd hebt om van je zwembad te genieten.
 • Nadeel 1: De pomp heeft een vermogen van ongeveer 2.006 liter per uur. Dit kan ontoereikend zijn voor zeer grote zwembaden of zwembaden die snel moeten worden gefilterd.
 • Nadeel 2: De pomp werkt op 220-240 V~/50 Hz met een transformator van 12 V Kl.3, 29 W. Dit is mogelijk een probleem als je een andere stroombron hebt of in een regio leeft waar deze spanning niet standaard is.
 • Nadeel 3: Hoewel de pomp geschikt is voor zwembaden met een capaciteit van 1.100 – 14.300 liter, als jouw zwembad groter is of een veel grotere capaciteit heeft, zou deze pomp niet effectief kunnen zijn.
 • Nadeel 4: Het pakket bevat slechts één filtercartridge. Afhankelijk van hoe frequent je het gebruikt, zou je extra filtercartridges moeten kopen omdat die regelmatig moeten worden vervangen om de efficiëntie van de filter te behouden.
 • Nadeel 5: De bijgeleverde slangen dragen bij aan de installatie, maar met een lengte van slechts 3 meter, kunnen ze te kort zijn als jouw zwembad een grotere opstelling of indeling heeft. Je moet dan mogelijk extra componenten aanschaffen.

Onze favoriet #9

Bestway Filterpomp Zwembad

Bestway Filterpomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

De Filterpomp Zwembad van het merk Bestway is een essentieel hulpmiddel om je zwembadwater schoon en fris te houden. Met een debiet van 3.028 liter per uur en een robuuste, corrosiebestendige filtertank met voorfilter, is het uitermate geschikt voor zwembaden met een inhoud van 1.100 tot 16.600 liter. De pomp werkt op filterzand of polysphere filterballen (let op: deze zijn niet inbegrepen). Bovendien is het voorzien van een ChemConnect chemische doseerder om de waterkwaliteit nog beter op peil te houden. Dit is een betrouwbare en efficiënte keuze voor je zwembadonderhoud.

 • Voordeel 1: De Bestway filterpomp heeft een hoog debiet van 3.028 liter per uur, wat betekent dat het effectief het water in je zwembad kan circuleren en filteren.
 • Voordeel 2: De robuuste, corrosiebestendige filtertank zorgt voor een lange levensduur en betrouwbaarheid, zodat je erop kunt rekenen dat deze niet roest of beschadigt door gebruik of weersomstandigheden.
 • Voordeel 3: Met een bereik van 1.100 tot 16.600 liter is deze filterpomp geschikt voor verschillende zwembadgroottes. Hierdoor krijg je de flexibiliteit om de pomp te gebruiken voor verschillende zwembaden in je woning.
 • Voordeel 4: De optie om filterzand of polysphere filterballen te gebruiken geeft je de vrijheid om het soort filtermedium te kiezen dat je het prettigst vindt, of dat het beste past bij de specifieke omstandigheden van je zwembad.
 • Voordeel 5: Het inbegrepen ChemConnect chemische doseerder is een handige tool die zorgt voor een juiste chemische balans in je zwembad, waardoor je water schoon en veilig blijft voor zwemmen.
 • Nadeel 1: Hoewel de debiet van 3.028 l/u hoog lijkt, kan het toch onvoldoende zijn voor grotere zwembaden. Dit kan betekenen dat het water van je zwembad niet zo schoon blijft als je zou willen.
 • Nadeel 2: De filtertank is gemaakt van corrosiebestendig materiaal, maar dit zegt niets over de overige onderdelen van het product. Het risico bestaat dat andere onderdelen minder duurzaam kunnen zijn en eerder slijtage kunnen vertonen.
 • Nadeel 3: Het heb je ook extra kosten om filterzand (kwartszand nr. 20, 0,45-0,85 mm) of polysphere filterballen aan te schaffen, aangezien deze niet zijn inbegrepen bij de aankoop van de filterpomp.
 • Nadeel 4: In de productbeschrijving staat niet aangegeven hoe gemakkelijk of moeilijk de installatie en bediening van deze filterpomp is. Voor zwembadeigenaren die geen ervaring hebben met filterpompen kan dit een uitdaging vormen.
 • Nadeel 5: Hoewel er een ChemConnect chemische doseerder bij zit, staat er niet bij in de omschrijving of de benodigde chemicaliën voor deze dispenser inbegrepen zijn bij de aankoop. Mogelijk moet je deze apart aanschaffen, wat kan leiden tot onvoorziene extra kosten.

Onze favoriet #10

Intex Filterpomp Zwembad

Intex Filterpomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Filterpomp Zwembad van Intex is een kwaliteitsproduct dat zich miljoenen keren heeft bewezen. In het pakket vind je onder andere een originele filter-cartridge type H en een complete aansluit-accessoire set voor Intex zwembaden met een slangdiameter van 32 mm. Ook zijn er 2 verbindingsslangen inbegrepen. Met dit product kun jij rekenen op een optimale waterfiltratie voor je zwembad.

 • Voordeel 1: Je bent verzekerd van een kwaliteitsproduct. Intex is een merk dat miljoenen keren bewezen heeft betrouwbare producten te leveren.
 • Voordeel 2: Met de originele filter-cartridge type H die bij het product is inbegrepen, weet je zeker dat je op een effectieve manier onzuiverheden uit je zwembad kunt filteren.
 • Voordeel 3: Het product wordt geleverd met een complete aansluit-accessoire set voor Intex zwembaden die voor een Ø 32 mm slangaansluiting geschikt is. Dit zorgt ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om je filterpomp zonder problemen aan te sluiten.
 • Voordeel 4: In de verpakking vind je ook twee verbindingsslangen. Zo kan je op een flexibele wijze de filterpomp plaatsen zonder extra benodigdheden te moeten kopen.
 • Voordeel 5: Door de grote compatibiliteit met Intex zwembaden, is deze filterpomp ideaal als je reeds een Intex zwembad bezit of als je er van plan bent om een aan te schaffen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, zijn hier vijf potentiële nadelen die je mogelijk zou kunnen ervaren bij het gebruiken van de Filterpomp Zwembad van het merk Intex:
 • Nadeel 1: Hoewel dit product miljoenen keren is bewezen volgens de beschrijving, betekent dit niet dat je geen problemen zult ondervinden bij het gebruik. Iedere situatie is uniek en de ervaring van anderen garandeert niet dat je dezelfde tevredenheid zult ervaren.
 • Nadeel 2: Het product wordt geleverd met een originele filter-cartridge van type H. Echter, als deze cartridge beschadigd raakt of je meer cartridges wilt hebben voor back-up, is er geen duidelijke informatie over hoe en waar ze te kopen. Ook niet of deze cartridges eenvoudig te vervangen zijn.
 • Nadeel 3: De complete aansluit-accessoire set is specifiek voor Intex zwembaden met een slangaansluiting van 32 mm. Als je niet dit specifieke type zwembad of slangaansluiting hebt, kun je problemen ondervinden bij het aansluiten van de pomp, wat extra kosten of moeite kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Er zijn maar 2 verbindingsslangen inbegrepen. Afhankelijk van je zwembad setup, is dit misschien niet genoeg en hebt je mogelijk extra slangen nodig, die apart moeten worden aangeschaft.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt niets over energiezuinigheid. Dit betekent dat het product mogelijk niet de meest energiezuinige oplossing is. Dit zou kunnen leiden tot hogere elektriciteitskosten bij frequent gebruik.

Na zorgvuldige evaluatie van de 10 beste filterpompen voor zwembaden op de markt, kunnen we concluderen dat een hoogwaardige filterpomp essentieel is voor elk zwembad. Het maakt niet alleen je zwemervaring aangenamer, maar het zorgt ook voor de levensduur van je zwembad. Ongeacht de grootte van je zwembad, er is altijd een geschikte filterpomp voor jou. Of je nu kiest voor een middellangetermijn investering in een eersteklas merk of voor een budgetvriendelijker alternatief, het belangrijkste is om een filterpomp te kiezen die aan je specifieke behoeften voldoet. Elk product op onze lijst heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, dus neem je tijd om de beste keuze te maken en zo optimaal te genieten van je zwembad.

Inhoudsopgave