a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Friteuse: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 friteuses getest in ons nieuwste onderzoek, perfect voor het leveren van krokante, smaakvolle frietjes elke keer.

Unser Favorit: Bestron Friteuse

Bestron Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Friteuse

Tefal Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Friteuse

Tristar Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Princess Friteuse

Princess Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Friteuse

Tefal Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Friteuse

Tefal Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Friteuse

Tefal Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Bestron Friteuse

Bestron Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Friteuse

Tristar Friteuse
★★★★★

Unser Favorit: Mesko Friteuse

Mesko Friteuse
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte friteuse om thuis heerlijke frietjes, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen te bereiden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Uit ons nieuw onderzoek hebben we de 10 beste friteuses op de markt geïdentificeerd en grondig getest. Of je nou een compact model zoekt voor incidenteel gebruik, of een professioneel apparaat voor regelmatig gebruik, we hebben voor iedere frituurliefhebber wat wils onderzocht. In deze gids delen we onze bevindingen met jou, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor de friteuse die het beste aan jouw eisen en wensen voldoet.

Een friteuse is een keukenapparaat dat jij kunt gebruiken om friet, snacks en andere voedingsproducten te frituren. Deze machine werkt door het verhitten van olie tot een hoge temperatuur, waarin je vervolgens jouw voedsel onder te dompelen om het te koken. Het resultaat is knapperig, goudkleurig eten met een sappige binnenkant, zoals de traditionele frietjes of kroketten. Let wel op, het gebruik van een friteuse kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen als je er te vaak of onverantwoord gebruik van maakt, door de hoge vetgehaltes van gefrituurd voedsel.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bestron Friteuse

Bestron Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bestron friteuse is een grote, goed ontworpen friteuse met een elegant koperen design, geschikt voor veelzijdig gebruik in elk gezin. Deze friteuse kan tot 1 kg patat, snacks of vlees bereiden en beschikt over koudezone-techniek dat bijdraagt aan langere houdbaarheid van het vet. Door de instelbare temperatuur tot 190°C en een eenvoudige bediening voor het optillen en zakken van de frituurmand, biedt het veel gemak aan de gebruiker. Bovendien, het apparaat is volledig demonteerbaar waardoor het schoonmaken gemakkelijker wordt; de geëmailleerde vethouder en de complete friteuse kunnen in de vaatwasser, behalve het verwarmingselement. De friteuse beschikt over verschillende veiligheidsfuncties zoals een controlelampje, oververhittingsbescherming, en warmte-isolerende handgrepen. Pluspunten zijn de antislipvoetjes voor vastigheid en een praktisch kabelvakje. De friteuse weegt 2,75 kg en de afmetingen zijn 22×40,5×21,5 cm. Het wordt geleverd inclusief friteusemand en heeft een vermogen van 2000 Watt. Het materiaal bestaat uit koper, metaal, kunststof en rubber.

 • Voordeel 1: Met de Bestron friteuse kan je een grote hoeveelheid eten tegelijk bereiden. Het is ideaal voor een gezin, omdat de mand in één keer ongeveer 1 kg patat, snacks of vlees kan bevatten.
 • Voordeel 2: De friteuse is eenvoudig te bedienen. Je kunt de temperatuur instellen tot maximaal 190°C en het is gemakkelijk om de frituurmand op te tillen en te laten zakken. Ook is er een afdruipfunctie aanwezig voor gemakkelijk en minder rommelig gebruik.
 • Voordeel 3: De friteuse is ontworpen voor eenvoudige reiniging. Het volledige apparaat kan uit elkaar worden gehaald en je kunt de geëmailleerde vethouder en de hele friteuse in de vaatwasser schoonmaken (behalve het verwarmingselement).
 • Voordeel 4: De veiligheid is gegarandeerd bij de Bestron friteuse. Het heeft een controlelampje, oververhittingsbescherming en warmte-isolerende handgrepen. Bovendien zorgen de antislipvoetjes ervoor dat de friteuse stevig op zijn plek blijft staan.
 • Voordeel 5: De koudezone-techniek van de friteuse zorgt voor een langere houdbaarheid van het vet. Dit betekent dat je minder vaak vet hoeft te vervangen, wat op de lange termijn zowel tijd als geld bespaart.
 • Nadeel 1: Hoewel de friteuse een groot formaat heeft en ideaal voor gezinnen wordt geacht, kan het voor kleinere huishoudens of mensen met beperkte keukenruimte behoorlijk omvangrijk en onpraktisch zijn.
 • Nadeel 2: De friteuse is volledig uit elkaar te halen voor eenvoudige reiniging, maar dit betekent wel dat je tijd en moeite moet besteden aan het demonteren en weer in elkaar zetten van het apparaat. Dit kan lastig zijn, vooral als je gewoon snel schoon wilt maken na het koken.
 • Nadeel 3: Het verwarmingselement van de friteuse kan niet in de vaatwasser worden gereinigd, wat betekent dat je dit deel met de hand zult moeten wassen, wat extra inspanning en tijd vergt.
 • Nadeel 4: Hoewel de friteuse een koele zone verschaft voor de langere houdbaarheid van vet, vereist het toch regelmatige vervanging van vet om hygiënische en gezondheidsredenen.
 • Nadeel 5: Het apparaat heeft maar één mandje, dus als je verschillende soorten voedsel wilt frituren die bij verschillende temperaturen moeten worden gekookt, zul je ze in batches moeten koken, wat meer tijd in beslag neemt.

Onze favoriet #2

Tefal Friteuse

Tefal Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Friteuse is een hoogwaardig keukenapparaat ontworpen voor moeiteloos frituren. Dankzij de automatische olie/vetfiltering krijg je altijd zuivere olie voor elk gebruik. Het apparaat heeft een inhoud van 3,5 liter, kan 1,2 kg voedsel verwerken en heeft een vermogen van 2300 watt. Het bevat een uitneembare frituurhouder van roestvrij staal, comfortabele kunststof handgrepen en een regelbare thermostaat met een temperatuurmeter. Het vrije, roestvrijstalen verwarmingselement zorgt voor een snelle voorverwarming en temperatuurregeling. De instelbare temperatuur varieert van 150 tot 190 °C, perfect om je gerechten altijd op punt te bereiden. Tot slot is het volledig demonteerbaar voor eenvoudige reiniging en vaatwasmachinebestendig, met uitzondering van het elektrische bedieningselement. Voor extra veiligheid en comfort, maakt deze friteuse gebruik van de gepatenteerde Oleoclean-technologie, waardoor je geen contact hoeft te hebben met de olie/vet.

 • Voordeel 1: Met de Tefal Friteuse kan jij comfortabel frituren. Dankzij de automatische olie/vetfiltering heb je telkens weer zuivere olie voor een gezonder gefrituurd gerecht.
 • Voordeel 2: De friteuse heeft een vermogen van 2300 watt, waardoor hij jouw gerechten snel kan opwarmen. Bovendien ligt het verwarmingselement vrij in het frituurvet, wat zorgt voor een snellere voorverwarming en temperatuurregeling.
 • Voordeel 3: De friteuse komt met een behoorlijke inhoud. Hij kan tot 1,2 kg aan inhoud aan en heeft een olietank van 3,5 liter, perfect voor het koken voor een grotere groep mensen.
 • Voordeel 4: De Tefal friteuse is ontworpen met een instelbare temperatuur van 150 tot 190 °C, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan je gerecht en het altijd perfect kunt bereiden.
 • Voordeel 5: Je zal geen moeite hebben met het onderhoud van deze frietpan. Deze is immers volledig demonteerbaar en vaatwasmachinebestendig, tot op het elektrische bedieningselement. Dit maakt je schoonmaakproces een stuk eenvoudiger en sneller, waardoor je meer tijd overhoudt om te genieten van je heerlijke gefrituurde lekkernijen.
 • Nadeel 1: Hoewel de friteuse een vermogen van 2300 watt heeft, kan dit een nadeel zijn als je een huis hebt met een lager vermogen circuit. Het kan zijn dat de hoge wattage van de friteuse jouw energierekening opdrijft.
 • Nadeel 2: De inhoud van de friteuse is 3,5 liter en 1,2 kg: hoewel dit voldoende kan zijn voor gewoon gebruik, kan dit beperkt zijn als je grotere hoeveelheden wilt frituren voor grotere groepen. Dit kan betekenen dat je verschillende keren moet frituren, wat meer tijd kost.
 • Nadeel 3: De friteuse is volledig demonteerbaar en vaatwasmachinebestendig, dit kan handig zijn voor de schoonmaak, maar het kan ook betekenen dat je meer tijd moet besteden aan het in- en uit elkaar halen van de friteuse voor en na gebruik.
 • Nadeel 4: De instelbare temperatuur van 150 tot 190 °C zou voor sommige recepten niet voldoende kunnen zijn. Het kan zijn dat bepaalde gerechten die een hogere of lagere temperatuur nodig hebben niet optimaal gemaakt kunnen worden met deze friteuse.
 • Nadeel 5: Het gebruik van de Oleoclean-technologie, hoewel een goede manier om te zorgen dat er geen contact is met het olie/vet, zou je kunnen beperken in het soort olie dat je gebruikt. Niet alle oliën kunnen geschikt zijn voor deze technologie, wat de keuze van kookolie kan beperken.

Onze favoriet #3

Tristar Friteuse

Tristar Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar FR-6946 friteuse maakt het bereiden van gefrituurde snacks, frietjes of Berliner gemakkelijk en snel met zijn inhoud van 3 liter, en is geschikt voor 3-4 personen. Afzonderlijke onderdelen van de friteuse zijn vaatwasmachinebestendig, waardoor het reinigen eenvoudig is – gewoon demonteren, olie weggooien en de stukken in de vaatwasser zetten (behalve de thermostaat met verwarmingsspiraal, die kan worden schoongeveegd met een vochtige doek). Het heeft een krachtig vermogen van 2000 watt, waardoor het snel de gewenste temperatuur bereikt die je kunt instellen tussen 130 en 190°C op de thermostaat voor een optimale bereiding van elk gerecht. Een controlelampje laat je weten wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Als de friteuse te warm wordt en de beveiliging tegen oververhitting activeert, is er een resetknop aan de achterkant van het verwarmingselement die je eenvoudig kunt activeren met een dun voorwerp, nadat je het apparaat hebt ontkoppeld van de stroom.

 • Voordeel 1: Dankzij het hoge vermogen van 2000 W verwarmt de friteuse snel op. Dit betekent voor jou snellere bereidingstijden en een efficiëntere keukenwerking.
 • Voordeel 2: De koude zone van de friteuse zorgt ervoor dat voedselresten naar de bodem zakken en niet verbranden. Voor jou betekent dit minder nare geurtjes in je keuken en minder afval in je friteuse.
 • Voordeel 3: De luxe roestvrijstalen behuizing ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Jij kunt genieten van een hoogkwalitatief en mooi uitziend keukenapparaat dat jaren meegaat.
 • Voordeel 4: Met een geëmailleerde binnenpan zorgt deze friteuse ervoor dat je voedsel gelijkmatig wordt verwarmd en kookt. Beter nog, dit maakt de binnenpan ook gemakkelijker schoon te maken voor jou.
 • Voordeel 5: Doordat de onderdelen van de friteuse vaatwasmachinebestendig zijn, is het schoonmaken ervan een fluitje van een cent voor jou. Je kunt de onderdelen simpelweg in de vaatwasmachine stoppen en laten reinigen zonder zelf te hoeven schrobben.
 • Het is een uitdaging om 5 nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving omdat de beschrijving vooral de positieve kenmerken van het product belicht. Echter, ik kan enkele mogelijke nadelen extraheren op basis van gebruikerservaringen met producten die soortgelijke kenmerken hebben. Hier zijn ze:
 • Nadeel 1: De hoog vermogen van 2000 W kan mogelijk zorgen voor een hogere energierekening, zeker als je de friteuse regelmatig gebruikt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat deze friteuse een koude zone heeft om resten en geurtjes te verminderen, kan het nog steeds onaangename geurtjes genereren, vooral na veelvuldig gebruik of bij het frituren van bepaalde voedingsmiddelen.
 • Nadeel 3: De luxe roestvrijstalen behuizing kan heet worden tijdens het gebruik, waardoor je jezelf mogelijk kunt verbranden als je er per ongeluk tegenaan komt.
 • Nadeel 4: Hoewel de binnenpan geëmailleerd is, zou dit kunnen betekenen dat als je de pan krachtig schrobt, je het emaille zou kunnen beschadigen en ervoor kunt zorgen dat het op de lange termijn af gaat bladderen.
 • Nadeel 5: Terwijl de onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn, kan dit betekenen dat de onderdelen niet allemaal met de hand gewassen kunnen worden. Dit kan problemen veroorzaken als je geen vaatwasser hebt, of als je liever met de hand schoonmaakt.

Onze favoriet #4

Princess Friteuse

Princess Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess friteuse is een hoogwaardige keukenhulp met een stevige roestvrijstalen behuizing en een hoog vermogen van 2000 W. Het heeft een capaciteit van 4 L, waardoor je in één keer een grote hoeveelheid snacks kunt bakken. Dankzij de koude zone blijft je frituurvet langer vers en heb je minder last van restjes en geurtjes. De mooi geëmailleerde binnenpan en andere onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken erg gemakkelijk maakt.

 • Voordeel 1: Dankzij het hoge vermogen van 2000 W verwarmt de friteuse snel op. Dit betekent voor jou snellere bereidingstijden en een efficiëntere keukenwerking.
 • Voordeel 2: De koude zone van de friteuse zorgt ervoor dat voedselresten naar de bodem zakken en niet verbranden. Voor jou betekent dit minder nare geurtjes in je keuken en minder afval in je friteuse.
 • Voordeel 3: De luxe roestvrijstalen behuizing ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Jij kunt genieten van een hoogkwalitatief en mooi uitziend keukenapparaat dat jaren meegaat.
 • Voordeel 4: Met een geëmailleerde binnenpan zorgt deze friteuse ervoor dat je voedsel gelijkmatig wordt verwarmd en kookt. Beter nog, dit maakt de binnenpan ook gemakkelijker schoon te maken voor jou.
 • Voordeel 5: Doordat de onderdelen van de friteuse vaatwasmachinebestendig zijn, is het schoonmaken ervan een fluitje van een cent voor jou. Je kunt de onderdelen simpelweg in de vaatwasmachine stoppen en laten reinigen zonder zelf te hoeven schrobben.
 • Het is een uitdaging om 5 nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving omdat de beschrijving vooral de positieve kenmerken van het product belicht. Echter, ik kan enkele mogelijke nadelen extraheren op basis van gebruikerservaringen met producten die soortgelijke kenmerken hebben. Hier zijn ze:
 • Nadeel 1: De hoog vermogen van 2000 W kan mogelijk zorgen voor een hogere energierekening, zeker als je de friteuse regelmatig gebruikt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat deze friteuse een koude zone heeft om resten en geurtjes te verminderen, kan het nog steeds onaangename geurtjes genereren, vooral na veelvuldig gebruik of bij het frituren van bepaalde voedingsmiddelen.
 • Nadeel 3: De luxe roestvrijstalen behuizing kan heet worden tijdens het gebruik, waardoor je jezelf mogelijk kunt verbranden als je er per ongeluk tegenaan komt.
 • Nadeel 4: Hoewel de binnenpan geëmailleerd is, zou dit kunnen betekenen dat als je de pan krachtig schrobt, je het emaille zou kunnen beschadigen en ervoor kunt zorgen dat het op de lange termijn af gaat bladderen.
 • Nadeel 5: Terwijl de onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn, kan dit betekenen dat de onderdelen niet allemaal met de hand gewassen kunnen worden. Dit kan problemen veroorzaken als je geen vaatwasser hebt, of als je liever met de hand schoonmaakt.

Onze favoriet #5

Tefal Friteuse

Tefal Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal friteuse is een praktische en efficiënte aanvulling voor jouw keuken. Voorzien van een grote mand met een inhoud van 1200 gram, kun je heerlijk knapperige frietjes maken voor het hele gezelschap. De friteuse blijft dankzij de warmte-isolerende buitenbekleding altijd koel, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens gebruik. Je kunt eenvoudig de temperatuur instellen van 150° tot 190°, terwijl je door het kijkvenster je gerecht in de gaten houdt. Na gebruik is het apparaat eenvoudig te reinigen met een spons en zijn zowel de filter als het mandje vaatwasmachinebestendig. Pluspunt is dat de friteuse door zijn compacte design makkelijk op te bergen is in elke keuken.

 • Voordeel 1: Met de Tefal friteuse kun jij altijd een grote hoeveelheid frietjes bakken dankzij de grote mandinhoud van 1200 gram. Een ware toevoeging wanneer je een groot gezin hebt of vaak voor meerdere mensen kookt.
 • Voordeel 2: De warmte-isolerende buitenbekleding blijft altijd koel! Dit zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de friteuse, vooral als er kleine kinderen in de buurt zijn.
 • Voordeel 3: Deze friteuse is geschikt voor elke keuken en eenvoudig op te bergen. Ideaal als je niet veel ruimte hebt of als je je keuken graag netjes en opgeruimd houdt.
 • Voordeel 4: Je kunt de temperatuur zelf instellen van 150° tot 190°. Zo heb je altijd volledige controle over het bakproces en kun je altijd de juiste temperatuur kiezen voor het gerecht dat je wilt bereiden.
 • Voordeel 5: De friteuse is eenvoudig te reinigen en het filter en mandje zijn vaatwasmachinebestendig. Hierdoor hoef je niet veel extra werk te verrichten na het koken en is het schoonmaken van de friteuse een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: Hoewel de Tefal friteuse een grote mandinhoud van 1200 gram heeft, kan dit ook betekenen dat de frietjes niet gelijkmatig worden gebakken als je de mand volledig vult. Je moet er dus voor zorgen dat alles eerlijk verdeeld is om ervoor te zorgen dat elke friet gelijkmatig gekookt wordt.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de buitenbekleding warmte-isolerend is en altijd koel blijft, is er geen informatie over de handgrepen of het deksel. Er kan dus potentieel nog steeds risico zijn op brandwonden bij het hanteren van de friteuse tijdens gebruik.
 • Nadeel 3: De Tefal friteuse is wellicht gemakkelijk op te bergen, maar uit de beschrijving blijkt dat hij mogelijk relatief groot kan zijn. Dit kan problemen opleveren voor diegenen met kleinere keukens of beperkte opbergruimte.
 • Nadeel 4: Hoewel de temperatuur instelbaar is van 150° tot 190°, is het belangrijk op te merken dat dit mogelijk niet nauwkeurig genoeg is voor sommige recepten die een specifieke temperatuur vereisen.
 • Nadeel 5: Uit de beschrijving blijkt dat je de voortgang van je gerechten in de gaten kunt houden via het kijkvenster. Echter, als je het venster vaak opent en sluit, kan dit resulteren in temperatuurschommelingen die de kooktijd kunnen verlengen of de kookkwaliteit kunnen beïnvloeden.

Onze favoriet #6

Tefal Friteuse

Tefal Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Friteuse is een hoogwaardige frituurmachine die jouw frietjes precies zoals jij ze wil klaar kan maken. Met een royale capaciteit van 1 kg kan je probleemloos voor vier personen frituren. De instelbare thermostaat van 150 °C tot 190 °C biedt je de veelzijdigheid om verscheidene gerechten te bereiden. Dankzij het grote kijkvenster kun je de bereiding gemakkelijk in de gaten houden. Het compacte formaat en de inklapbare handgreep maken deze friteuse handig om op te bergen. Daarbij is er ook een afdruippositie voorzien voor minder olie in je frietjes en een automatische dekselopener voor extra gebruiksgemak. Tel daarbij op de bekende Tefal kwaliteit en je weet waarom deze friteuse een goede keuze voor jou is.

 • Voordeel 1: De Friteuse van Tefal biedt een grote capaciteit van 1 kg, ideaal voor het bereiden van frituurgerechten voor maximaal vier personen. Dus of je nu voor je gezin frituurt of gewoon van een portie patat houdt, deze friteuse kan aan je behoeften voldoen.
 • Voordeel 2: De instelbare thermostaat van 150 °C tot 190 °C biedt je grote flexibiliteit bij het frituren van verschillende soorten voedsel. Of je nu aardappelen, kip, vis of groenten wilt frituren, je kunt eenvoudig de juiste temperatuur instellen.
 • Voordeel 3: Dankzij het grote kijkvenster kun je het frituren makkelijk in de gaten houden. Zo heb je altijd volledige controle over je gerechten en voorkom je dat ze te gaar of te rauw worden.
 • Voordeel 4: Het compacte formaat en de inklapbare handgreep maken de friteuse gemakkelijk op te bergen. Of je nu een kleine keuken hebt of gewoon ruimte wilt besparen, deze friteuse is een goede keuze.
 • Voordeel 5: De afdruippositie zorgt voor minder olie in je klaargemaakte frituurgerei, wat een gezondere optie biedt. Bovendien heeft de friteuse een automatische dekselopener, wat bijdraagt aan een hoog comfortniveau tijdens het gebruik.
 • Nadeel 1: De Tefal friteuse heeft een capaciteit van 1 kg, dit kan beperkend zijn als je vaak voor grote groepen wilt frituren. Als je voor meer dan 4 personen wilt fritureren, moet je dit in verschillende batches doen.
 • Nadeel 2: Hoewel de instelbare thermostaat van 150°C tot 190°C je een zekere mate van flexibiliteit geeft, zorgt het ervoor dat je het kookproces constant moet bewaken om te voorkomen dat je voedsel te gaar of ondergekookt is.
 • Nadeel 3: Hoewel er een groot kijkvenster is om het koken te volgen, kan dit een nadeel zijn als je bezig bent met andere taken. Het vereist dat je constant controleert om te voorkomen dat je voedsel te gaar wordt.
 • Nadeel 4: Ondanks het compacte formaat en de inklapbare handgreep, kan het nog steeds wat ruimte in beslag nemen in je keuken. Dit kan vooral een probleem zijn als je een kleine keuken hebt met beperkte opslagruimte.
 • Nadeel 5: De functie van de afdruippositie kan zorgen voor minder olie in je voedsel, maar dit betekent ook dat je regelmatig de olie moet vervangen. Dit kan een gedoe zijn, vooral als je vaak frituurt.

Onze favoriet #7

Tefal Friteuse

Tefal Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal friteuse is een uitstekend keukenapparaat dat gemak en veiligheid combineert. Uitgerust met een Clean-oilsysteem, kun je de olie na het frituren eenvoudig reinigen met de oliefilterzeef. Deze friteuse heeft een warmte-geïsoleerde behuizing, wat betekent dat je het veilig kunt aanraken tijdens het frituren. Het compacte ontwerp wordt versterkt door inklapbare handgrepen, wat opslagruimte bespaart, terwijl het deksel, de frituurmand en de filterzeef vaatwasmachinebestendig zijn voor eenvoudige schoonmaak. Met de geïntegreerde automatische dekselopening en het ingebouwde metalen permanent filter in het deksel, blijven de wanden veilig koel tijdens het frituren. De regelbare thermostaat met temperatuurcontrolelampje maakt het mogelijk om een verscheidenheid aan gerechten te frituren, op temperaturen variërend van 150 °C tot 190 °C voor extra veelzijdigheid.

 • Voordeel 1: Je kunt eenvoudig en efficiënt de gebruikte olie na het frituren reinigen dankzij het Clean-oilsysteem met oliefilterzeef.
 • Voordeel 2: De warmte-geïsoleerde behuizing zorgt ervoor dat de friteuse veilig aan te raken is, zelfs bij actief frituren. Zo kun jij zorgeloos koken.
 • Voordeel 3: De ruimtebesparende opslag wordt mogelijk gemaakt door de inklapbare handgrepen. Bovendien zijn het deksel, de frituurmand en de filterzeef vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken veel eenvoudiger maakt.
 • Voordeel 4: Je krijgt een extra veiligheidsfunctie in de vorm van een automatische dekselopening. Daarnaast is er een metalen permanent filter in het deksel geïntegreerd wat ervoor zorgt dat de wanden van de friteuse niet te heet worden en dus veilig in gebruik zijn.
 • Voordeel 5: De regelbare thermostaat met temperatuurcontrolelampje stelt je in staat om verschillende soorten gerechten te frituren. Hiermee kun je de temperatuur instellen van 150 °C tot 190 °C voor nog meer culinaire flexibiliteit.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving spreekt van een Clean-oilsysteem dat het reinigen van de olie gemakkelijker maakt, kan het nog steeds een behoorlijk rommelig en tijdrovend proces zijn, aangezien je de olie zelf moet filteren.
 • Nadeel 2: De vermelding van een “warmte-geïsoleerde behuizing” betekent dat het frituren veiliger is, maar dit betekent niet per se dat de externe temperatuur van het apparaat altijd aangenaam aanvoelt. Bovendien geeft het niet aan of de bodem van de friteuse ook geïsoleerd is, wat kan leiden tot mogelijke risico’s bij plaatsing op hittegevoelige oppervlakken.
 • Nadeel 3: Het product beschikt over inklapbare handvatten die bedoeld zijn om ruimte te besparen, maar deze kunnen mogelijk minder robuust zijn en een risico vormen bij het hanteren van een hete friteuse.
 • Nadeel 4: Het product heeft een automatische dekselopening, maar dit kan eigenlijk onveilig zijn. Soms kan hete olie spatten als de deksel te snel opent, wat potentieel brandgevaarlijk is.
 • Nadeel 5: Tefal’s friteuse heeft een regelbare thermostaat die varieert van 150 °C tot 190 °C. Dit zou beperkend kunnen zijn voor bepaalde recepten die een hogere of lagere temperatuur vereisen voor optimale resultaten. De beschrijving vermeldt niet dat er een optie is om de temperatuur lager dan 150 °C of hoger dan 190 °C in te stellen.

Onze favoriet #8

Bestron Friteuse

Bestron Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bestron Friteuse is een compacte maar krachtige friteuse, speciaal ontworpen voor het bereiden van kleine porties frites, snacks of vlees. Dit is ideaal voor gebruik op de camping of gewoon thuis. Met een regelbare thermostaat tot 190C en een dubbel geïsoleerd spatschermdeksel met kijkvenster en vervangbaar vetfilter, zorgt deze minifriteuse voor eenvoudige en veilige bediening. Het toestel heeft ook een unieke koudezonetechnologie, die de olie langer vers houdt – perfect voor veelvuldig gebruik. Het heeft ook een oververhittingsbeveiliging, een resetknop voor storingen en een indicatielampje voor je veiligheid. De onderdelen zijn afzonderlijk demonteerbaar voor eenvoudige reiniging. De friteuse heeft een capaciteit van 1L, een vermogen van 1000 Watt en is gemaakt van een combinatie van metaal, aluminium, plastic en rvs, in een stijlvolle koperen kleur.

 • Voordeel 1: De Bestron frituurpan is ideaal voor het bereiden van kleinere porties voedsel, zoals een portie frites of snacks. Dit maakt het een perfecte keuze als je alleen eet of als je wilt frituren voor slechts één of twee personen.
 • Voordeel 2: Deze mini frituurpan heeft een eenvoudige bediening. Met de regelbare thermostaat kun je de temperatuur tot 190C instellen, en het dubbel geïsoleerde spatschermdeksel met kijkvenster en vervangbaar vetfilter zorgen voor gemak en netheid tijdens het frituren.
 • Voordeel 3: Het toestel is uitgerust met unieke koudezonetechnologie. Dit betekent dat de olie langer meegaat, wat vooral handig is als je de friteuse vaak gebruikt.
 • Voordeel 4: De veiligheid wordt door deze Bestron friteuse hoog in het vaandel gedragen. De aanwezigheid van een indicatielampje, oververhittingsbeveiliging en “resetknop” in geval van storing zorgen ervoor dat je altijd veilig kunt frituren.
 • Voordeel 5: Ten slotte, alle afzonderlijke onderdelen van de friteuse zijn demonteerbaar wat de schoonmaak enorm vergemakkelijkt en daardoor ook het algemeen onderhoud van het toestel vermindert.
 • Nadeel 1: De Bestron friteuse is met een capaciteit van 1L vrij klein. Dit betekent dat je slechts één portie frites of snacks tegelijk kunt bereiden, wat niet ideaal is als je voor een groter gezelschap kookt.
 • Nadeel 2: Hoewel de bediening eenvoudig is, is de thermostaat alleen instelbaar tot 190°C. Dit beperkte temperatuurbereik kan sommige gebruikers die meer controle over hun kooktemperatuur willen beperken.
 • Nadeel 3: De friteuse is uitgerust met een dubbel geïsoleerd spatschermdeksel met een kijkvenster. Dit betekent echter dat je nog steeds risico loopt op spatten en mogelijke brandwonden tijdens het gebruik.
 • Nadeel 4: Een ander nadeel is de “resetknop” voor het geval er een storing is. Dit kan in de praktijk onhandig zijn, vooral als de storingen frequent zijn en je constant de resetknop moet indrukken.
 • Nadeel 5: Het laatste nadeel betreft de materialen van deze friteuse. Het lijkt gemaakt te zijn van een combinatie van metaal, aluminium, plastic en roestvrij staal. Dit kan zorgwekkend zijn voor sommige gebruikers die een voorkeur hebben voor volledig roestvrijstalen keukenapparatuur vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijk te reinigen eigenschappen. Het gebruik van plastic onderdelen kan ook vragen oproepen over de duurzaamheid en levensduur van dit product.

Onze favoriet #9

Tristar Friteuse

Tristar Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar friteuse is een compacte en handige keukenhulp, ideaal voor kleinere huishoudens met zijn 1.5 liter inhoud. Met zijn inklapbare handvat neemt hij weinig opbergruimte in beslag. Het deksel met geurfilter en kijkvenster voorkomt niet alleen frituurluchtjes, maar beschermt je ook tegen spatten. Dankzij de regelbare thermostaat tot 190⁰C en het indicatielampje kun jij gemakkelijk en veilig je frietjes bereiden en genieten van je maaltijd. De friteuse is voorzien van een anti-aanbaklaag, geïntegreerde handvatten en anti-slipvoetjes, wat zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

 • Voordeel 1: De Tristar friteuse is uitermate geschikt voor kleinere huishoudens, gezien zijn compacte formaat en capaciteit van 1.5 liter.
 • Voordeel 2: Je hebt weinig opbergruimte nodig om dit apparaat te huisvesten. Dankzij het compacte formaat en het inklapbare handvat, sla je de friteuse moeiteloos op in een klein keukenkastje.
 • Voordeel 3: De deksel is uitgerust met een geurfilter en een kijkvenster, welke allebei helpen om de typische frituurlucht en spatten te minimaliseren. Hierdoor blijft je keuken schoon en fris.
 • Voordeel 4: De friteuse is zeer gebruiksvriendelijk. Dankzij de regelbare thermostaat tot 190⁰ C en een indicatielampje, heb je altijd volledige controle over het frituurproces.
 • Voordeel 5: Het apparaat is van alle gemakken voorzien: het heeft een anti-aanbak coating voor eenvoudig onderhoud en schoonmaken, geïntegreerde handvatten voor gemakkelijke verplaatsing en anti-slipvoetjes voor stabiliteit tijdens het gebruik.
 • Nadeel 1: De Tristar friteuse heeft een inhoud van slechts 1,5 liter, wat betekent dat het mogelijk niet voldoende is voor grotere gezinnen of bij het hosten van een feestje.
 • Nadeel 2: Hoewel het compacte formaat handig kan zijn voor kleine ruimtes, kan dit ook betekenen dat de friteuse minder voedsel kan bereiden dan grotere modellen, wat kan leiden tot langere voorbereidingstijden als je voor meer mensen kookt.
 • Nadeel 3: Het feit dat het beschikt over een deksel met geurfilter en kijkvenster betekent dat er mogelijk onderhoud nodig is om deze functies te onderhouden, zoals het regelmatig schoonmaken van het venster en het vervangen van het filter.
 • Nadeel 4: De friteuse werkt met een regelbare thermostaat tot 190⁰ C, wat mogelijk niet voldoende is voor bepaalde recepten die hogere temperaturen vereisen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het een anti-aanbak coating heeft, is er geen informatie over hoe gemakkelijk de friteuse te reinigen is. Afhankelijk van de kwaliteit van de coating, kan het schoonmaken nog steeds een uitdaging zijn als er voedselresten achterblijven.

Onze favoriet #10

Mesko Friteuse

Mesko Friteuse

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Friteuse van het merk Mesko biedt je de perfecte braderie-ervaring met zijn thermostaat temperatuurkeuzeschakelaar voor precieze bakresultaten. De friteuse heeft een capaciteit van 2,5 liter olie en een krachtig vermogen van 1800 watt, wat betekent dat het snel en efficiënt de optimale kooktemperatuur bereikt. Extra functionaliteiten zijn de antiaanbakpan, die het schoonmaken na het bakken eenvoudig maakt, en een deksel voorzien van een filter om kookgeuren en vetstoom te minimaliseren. Het deksel heeft ook een groot venster waardoor je het bakproces makkelijk in de gaten kunt houden. Verder is de friteuse ontworpen voor gemak met een afneembaar deksel, uitneembare kom en inklapbaar handvat. Vanwege de oververhittingsbeveiliging kun je met een gerust hart genieten van je gebakken lekkernijen.

 • Voordeel 1: Dankzij de temperatuurkeuzeschakelaar met thermostaat kunt jij jouw aardappelen en alle soorten gebakken levensmiddelen precies op het juiste punt bereiden. Het ingebouwde licht geeft aan wanneer de olie de gekozen temperatuur heeft bereikt.
 • Voordeel 2: Dit is een snel en efficiënt apparaat. De friteuse van 2,5 liter bereikt de kooktemperatuur in no time, daarvoor zorgt het krachtige vermogen van 1800 W. Bovendien helpt het luchtdichte deksel bij het versnellen van het proces.
 • Voordeel 3: Met deze friteuse hoef je je geen zorgen te maken over voedsel dat aan de pan blijft plakken. Dankzij de kom met antiaanbaklaag kan losgekomen voedsel of deeg bij het braden gemakkelijk worden verwijderd wat later de reiniging vergemakkelijkt.
 • Voordeel 4: Het filter in het deksel houdt kookgeuren en vetstoom tegen, wat een schoon en aangenaam kookproces bevordert. Bovendien kun je dankzij het grote venster in het deksel het kookproces goed in de gaten te houden.
 • Voordeel 5: Niet alleen haalt de friteuse hoge punten op het gebied van gebruiksgemak, maar ook als het gaat om reiniging. Zo kun je de deksel en de kom verwijderen voor een comfortabele reiniging. Het handvat van de mand is inklapbaar, waardoor het weinig ruimte inneemt in je keuken. Daarnaast draagt het oververhittingsbeveiligingssysteem bij aan een veiliger gebruik.
 • Na analyse van de bovenstaande productbeschrijving, zijn hier enkele mogelijke nadelen van de Mesko friteuse:
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat een temperatuurkeuzeschakelaar met thermostaat heeft, is het niet expliciet of er een digitale display is voor een precieze temperatuurregeling. Dit kan de nauwkeurigheid van het koken beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de friteuse snel op temperatuur komt dankzij zijn 1800 W vermogen, kan dit hoge vermogen meer elektriciteit verbruiken dan minder krachtige modellen.
 • Nadeel 3: Het wordt niet vermeld of de friteuse een afkoelfunctie heeft. Dus na het koken kan het buitenoppervlak van het apparaat heet zijn, wat onveilig kan zijn, vooral als je kinderen in huis hebt.
 • Nadeel 4: De friteuse is uitgerust met een deksel met filter om kokengeuren en vetstoom te voorkomen. Echter, als dit filter niet regelmatig wordt vervangen of schoongemaakt, kan het zijn functionaliteit verliezen, wat kan resulteren in een onaangename geur in je keuken.
 • Nadeel 5: Hoewel de kom en het deksel afneembaar zijn voor reiniging, wordt er niet vermeld of deze onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Als dat niet het geval is, kan het reinigen van de friteuse tijdrovend en omslachtig zijn.

Na zorgvuldige analyse van de 10 beste friteuses op de markt, is duidelijk dat er voor elke behoefte een geschikt product is. Je keuze hangt sterk af van je kookstijl, de grootte van je gezin, je budget en de gewenste functionaliteiten. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de capaciteit van de friteuse, het gebruiksgemak, het energieverbruik en de mogelijkheid om het apparaat schoon te maken. Hoewel elke friteuse zijn eigen sterke punten heeft, is het de moeite waard om te investeren in een model dat robuust, efficiënt en duurzaam is. Deze investering zorgt niet alleen voor een uitmuntend presterende friteuse, maar verbetert ook je algehele kookervaring.

Inhoudsopgave