a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gaming Toetsenbord: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de 10 beste gaming toetsenborden op de markt volgens onze uitgebreide tests.

Unser Favorit: Dierya Gaming Toetsenbord

Dierya Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Dierya Gaming Toetsenbord

Dierya Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Snpurdiri Gaming Toetsenbord

Snpurdiri Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Snpurdiri Gaming Toetsenbord

Snpurdiri Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Kuiyn Gaming Toetsenbord

Kuiyn Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Trust Gaming Gaming Toetsenbord

Trust Gaming Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Steelseries Gaming Toetsenbord

Steelseries Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Empire Gaming Gaming Toetsenbord

Empire Gaming Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Ziyou Lang Gaming Toetsenbord

Ziyou Lang Gaming Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Hyperx Gaming Toetsenbord

Hyperx Gaming Toetsenbord
★★★★★

Ben je op zoek naar het beste gaming toetsenbord dat je game-ervaring naar een hoger niveau kan tillen? Dan ben je hier op de juiste plaats beland. In deze gids nemen we de top 10 gaming toetsenborden onder de loep, gebaseerd op nieuw onderzoek en uitgebreide testen. We hebben verschillende merken en modellen met uiteenlopende kenmerken, functionaliteiten en prijzen geanalyseerd. Of je nu een casual speler bent of een professionele gamer, wij helpen je bij het vinden van het perfecte toetsenbord dat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Lees verder en ontdek welk gaming toetsenbord jouw beste bondgenoot in de virtuele wereld zou kunnen zijn.

Een gaming toetsenbord is speciaal ontworpen om jou als gamer de best mogelijke ervaring te bieden. Het onderscheidt zich van standaardtoetsenborden door functies zoals mechanische toetsen voor snellere reactietijden, programmeerbare macro-toetsen voor aangepaste commando’s, RGB-verlichting voor esthetische voorkeuren en een duurzaam ontwerp om zware gaming sessies te weerstaan. Jouw prestaties in het spel kunnen drastisch verbeteren dankzij een gaming toetsenbord. Het is het geheime wapen dat je altijd al nodig had.

Check Uit

Onze favoriet #1

Dierya Gaming Toetsenbord

Dierya Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Dierya Gaming Toetsenbord T68SE is een compact, mechanisch toetsenbord met 68 toetsen, ontworpen voor optimale desktop- en muisruimte. Het emblematische van dit toetsenbord zijn de rode schakelaars; deze zijn licht van gewicht en geven je de mogelijkheid om snel achter elkaar toetsen in te drukken, ideaal voor gamen. Het toetsenbord heeft een ergonomisch en comfortabel design, wat bijdraagt aan het verminderen van handvermoeidheid bij intensief gebruik. Daarnaast biedt het een soepele spelervaring dankzij de anti-ghosting functie en ondersteunt het een pollingsnelheid van 1000 Hz voor snelle reacties. Het is compatibel met tal van besturingssystemen en biedt bovendien een jaar garantie met ondersteuning van de klantenservice als je in de problemen mocht komen.

 • Voordeel 1: Dit Dierya Gaming Toetsenbord is niet zomaar een toetsenbord, dankzij het minimalisme en de ultracompacte structuur heb je meer ruimte over op je bureau voor je muis en andere benodigdheden.
 • Voordeel 2: De rode schakelaars van dit toetsenbord zijn speciaal ontworpen voor gamers. Ze zijn lineair en licht, waardoor je snel achter elkaar toetsen kunt indrukken. Dit maakt je gamingervaring nog beter.
 • Voordeel 3: Het ergonomische ontwerp van het toetsenbord zorgt voor maximaal comfort. De speciale vormgeving houdt je hand in een natuurlijke staat, waardoor vermoeidheid tijdens langdurig gebruik tot een minimum wordt beperkt. Of je nu een gamer, tekstschrijver of typeleraar bent, je zult de comfortabele lay-out van dit toetsenbord waarderen.
 • Voordeel 4: Het anti-ghosting mechanisme met volledige toetsen zorgt voor een soepelere spelervaring. Met een hoge pollingsnelheid van 1000 Hz, kun je genieten van naadloos typen en gamen.
 • Voordeel 5: Dit toetsenbord is niet alleen voor gamers, maar ook compatibel met verschillende besturingssystemen. Of je nu Windows of Mac OS gebruikt, de Dierya T68SE is naast gaming ook ideaal voor typen en kantoorwerk.
 • Nadeel 1: Hoewel het minimalisme van de T68SE met 68 toetsen gunstig lijkt voor het optimaliseren van desktop- en muisruimte, kan het gebrek aan specifieke functietoetsen problematisch zijn tijdens het spelen van complexere games waarbij dergelijke toetsen handig kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De rode schakelaars in dit toetsenbord maken het mogelijk om snel achter elkaar toetsen in te drukken. Dit kan echter moeilijk gaan voor mensen met zwaardere handbewegingen of voor diegenen die een tastbare respons prefereren tijdens het typen of gamen.
 • Nadeel 3: Ondanks het ergonomische ontwerp van het toetsenbord, kan het stair-up ontwerp van de toetsen minder comfortabel zijn voor gebruikers die gewend zijn aan vlakke toetsenborden of toetsenborden met een ander toetsprofiel.
 • Nadeel 4: Het T68SE toetsenbord ondersteunt een pollingsnelheid van 1000 Hz, wat de speelervaring vloeiend maakt. Echter, dit kan niet compatibel zijn met oudere computers of games die niet ontworpen zijn om dergelijke hoge pollingsnelheden te ondersteunen.
 • Nadeel 5: Terwijl het toetsenbord compatibel is met diverse besturingssystemen zoals Windows11/10/8/7/XP, Mac OS, Vista en Linux, wordt aangegeven dat typen en Office de enige functies zijn die compatibel zijn met Mac OS, Vista en Linux. Dit betekent dat voor gamers die een van deze systemen gebruikmaken, de gaming-specificiteit van dit toetsenbord aanzienlijk beperkt wordt.

Onze favoriet #2

Dierya Gaming Toetsenbord

Dierya Gaming Toetsenbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Dierya DK61se Gaming Toetsenbord is speciaal ontworpen voor gamers met een voorkeur voor minimalisme en efficiëntie. Dit 61-toetsen mechanische toetsenbord heeft alle functies geïmplementeerd via de “FN” toetscombinaties waardoor het een ultracompact ontwerp heeft en je meer bureauruimte overhoudt. Het is uitgerust met mechanische rode schakelaars die lineair en licht zijn, waardoor snelle opeenvolgende toetsaanslagen mogelijk zijn voor een optimale gaming-ervaring. Het toetsenbord komt met een monochrome Ice Blue Light met 19 aanpasbare lichtstanden. Het volledige toets anti-ghosting zorgt voor een vlotte typervaring zonder vertragingen. Met een ergonomisch design en ‘trap-op’ keycaps, belooft het comfort tijdens langdurig gebruik. Dit toetsenbord is compatibel met Windows en Mac OS (beperkt tot typen en kantoorwerk op Mac OS, Vista en Linux) en biedt een jaar garantie met toegewijde klantenservice.

 • Voordeel 1: Minimalistisch Ontwerp: Het Dierya DK61se gaming toetsenbord is ontworpen met een ultracompacte structuur en heeft een 61-toets layout. Dit betekent dat je meer ruimte over hebt op je bureau voor andere dingen zoals je muis. Bovendien zijn alle functies handig geïmplementeerd via de “FN” toetsencombinatie.
 • Voordeel 2: Mechanische Rode Schakelaar: Dit toetsenbord is uitgerust met rode schakelaars die lineair en licht aanvoelen. De lage articulatiekracht en het lineaire pad maken snelle opeenvolgende toetsaanslagen mogelijk, wat ideaal is voor gaming.
 • Voordeel 3: Aanpasbare Verlichting: Hoewel het DK61SE toetsenbord een vaste ice blue lichtkleur heeft, is het absoluut niet saai. Je kunt schakelen tussen 19 ingebouwde verlichtingsmodi en zelf de helderheid en snelheid van de achtergrondverlichting aanpassen via sneltoetsen.
 • Voordeel 4: Vloeiende Game-ervaring: Met de anti-ghosting functie voor alle toetsen die dit toetsenbord biedt, kun je een soepelere game-ervaring verwachten. Daarbij ondersteunt het een polling rate van 1000Hz wat zorgt voor geen vertraging en een vloeiende typervaring tijdens het gamen.
 • Voordeel 5: Comfort en Ergonomie: Het ontwerp van het toetsenbord is gebaseerd op ergonomie en heeft wetenschappelijk geplaatste trapsgewijze toetsen. Dit zorgt voor maximaal comfort en minimaliseert handvermoeidheid bij langdurig gebruik. Perfect dus voor niet alleen gamers maar ook kantoormedewerkers, copywriters, typedocenten en redacteuren.
 • Nadeel 1: Hoewel minimalisme voor sommige gebruikers aantrekkelijk kan zijn, kan het gebrek aan fysieke multimedia- en sneltoetsen, die via de “FN”-toetscombinatie worden geactiveerd, voor anderen een leercurve of een ongemak betekenen. Vooral tijdens intense gaming sessies kan het lastig zijn om specifieke toetscombinaties te moeten onthouden en gebruiken.
 • Nadeel 2: Dit gaming toetsenbord bevat rode mechanische schakelaars. Hoewel deze geweldig zijn voor snelle, opeenvolgende toetsaanslagen, bieden ze niet dezelfde tactiele feedback die je zou krijgen van blauwe of bruine schakelaars. Dit kan het minder ideaal maken voor typisten die houden van een duidelijke klik of een fysieke ‘bump’ om te weten dat de toetsaanslag geregistreerd is.
 • Nadeel 3: De DK61se heeft een monochrome Ice Blue Light, wat betekent dat je vastzit aan één kleur. Voor gamers die graag hun setup personaliseren met RGB-verlichting en kleurrijke achtergrondverlichting, zou dit een beperking kunnen zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks dat dit toetsenbord een polling rate van 1000Hz ondersteunt, kan de daadwerkelijke prestatie variëren afhankelijk van de computer en de soort game die je speelt. Dit kan een negatieve invloed hebben op je gaming ervaring als de prestaties onder de maat zijn.
 • Nadeel 5: Volgens de beschrijving is de compatibiliteit met besturingssystemen als Mac OS, Vista en Linux beperkt tot typen en kantoorgebruik. Dit betekent dat als je een gamer bent die een van deze systemen gebruikt, je mogelijk niet kunt profiteren van alle gaming-functies die dit toetsenbord te bieden heeft.

Onze favoriet #3

Snpurdiri Gaming Toetsenbord

Snpurdiri Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Snpurdiri Gaming Toetsenbord is een ultra-compact, 60% mechanisch toetsenbord, ontworpen om jouw gaming ervaring naar een hoger niveau te tillen. Met een ruimtebesparende grootte en een afneembare USB-C-kabel is dit toetsenbord perfect voor zowel gaming als reizen. Het gebruikt rode schakelaars, wat populair is bij gamers en typisten voor hun snelle reactietijd en lichte aanraking. Het toetsenbord is bovendien voorzien van een levendige regenboog LED-achtergrondverlichting die je gamebeleving nog levendiger maakt. Het ergonomische ontwerp, inclusief verstelbare poten, zorgt voor comfort bij langdurig gebruik. Ten slotte is het volledig compatibel met verschillende systemen, waaronder Windows XP, Win 7 en Win 10.

 • Voordeel 1: Compacte lay-out – De mini 60% lay-out van het Snpurdiri gaming-toetsenbord laat meer ruimte over voor muisbewegingen. Dit kan je game-ervaring verbeteren, vooral als je een fan bent van FPS-spellen.
 • Voordeel 2: RGB-regenboog-led-achtergrondverlichting – Het toetsenbord biedt 8 verschillende achtergrondverlichtingskleuren en meerdere achtergrondverlichtingsmodi. Je kunt zelf de helderheid en ademfrequentie aanpassen, waardoor dit toetsenbord aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet.
 • Voordeel 3: Duurzame en heldere keycaps – De keycaps bestaan uit hoogwaardig ABS-materiaal, wat zorgt voor een beter tastgevoel en een langere levensduur. De tweekleurige injectietechnologie zorgt voor een kristalheldere, gelijkmatige achtergrondverlichting en creëert een super coole visuele ervaring.
 • Voordeel 4: Ergonomisch design – Dankzij het ergonomische ontwerp van het gaming-toetsenbord, inclusief afgeschuinde hoge en lage toetsen, blijft je hand in de meest natuurlijke staat. Dit kan handvermoeidheid na langdurig gebruik verminderen.
 • Voordeel 5: Stil maar met een mechanisch gevoel – Dit folietoetsenbord geeft je het gevoel van een mechanisch toetsenbord maar produceert bij elke druk op de knop een stil geluid. Dit helpt om storende geluiden te voorkomen, wat ideaal is voor zowel gamers als kantoormedewerkers.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel dat opvalt aan de Snpurdiri gamingtoetsenbord is dat het geen numeriek toetsenblok heeft. Dit kan een dealbreaker zijn voor gebruikers die veel financiële of numerieke werken uitvoeren en gewend zijn aan een volledig toetsenbord met een numeriek toetsenblok.
 • Nadeel 2: De RGB-regenboog LED-achtergrondverlichting, hoewel een leuke functie, kan voor sommige gebruikers te fel of storend zijn, vooral als er geen optie is om deze volledig uit te zetten.
 • Nadeel 3: Het derde nadeel betreft de ABS-keycap met tweekleurige injectie. Hoewel de keycaps bestaan uit hoogwaardig ABS-materiaal dat een beter tastgevoel en een langere levensduur biedt, is het bekend dat ABS-keycaps na verloop van tijd glanzend en glad kunnen worden, wat kan leiden tot een afname van hun gevoel en functionaliteit.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord een ergonomisch ontwerp heeft, kan de aangeboden hoek niet voor iedereen comfortabel zijn. Het feit dat de toetsen hoog en laag afgeschuind zijn, kan voor sommige gebruikers juist oncomfortabel zijn en tot meer vermoeidheid leiden.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de beschrijving stelt dat dit folietoetsenbord een mechanisch gevoel heeft, is het feitelijk geen volledig mechanisch toetsenbord. Voor gebruikers die een echt mechanisch toetsenbord met de bijbehorende responsiviteit verwachten, kan dit dus een teleurstelling zijn.

Onze favoriet #4

Snpurdiri Gaming Toetsenbord

Snpurdiri Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Snpurdiri Gaming Toetsenbord is een compact, 60% formaat toetsenbord speciaal ontworpen voor de echte FPS-spel liefhebber. Het mist een numeriek toetsenblok, waardoor je meer ruimte overhoudt voor je muisbewegingen, wat je game-ervaring ten goede komt. Het toetsenbord beschikt over RGB-regenboog-LED-achtergrondverlichting met 8 verschillende kleuren en meerdere modi, zodat je het kunt aanpassen naar jouw smaak voor een coole gaming vibe. De ABS keycaps met tweekleurige injectie zijn niet alleen duurzaam, maar bieden ook een beter tastgevoel en een heldere, gelijkmatige achtergrondverlichting. Bovendien, het toetsenbord is ergonomisch ontworpen met afgeschuinde toetsen om vermoeidheid te verminderen bij langdurig gebruik en is gemakkelijk mee te nemen door de afneembare type C-kabel. Tot slot, geeft het je het gevoel van een mechanisch toetsenbord, maar met stille toetsaanslagen om storende geluiden te voorkomen, ideaal voor zowel gamers als kantoormedewerkers.

 • Voordeel 1: Compacte lay-out – De mini 60% lay-out van het Snpurdiri gaming-toetsenbord laat meer ruimte over voor muisbewegingen. Dit kan je game-ervaring verbeteren, vooral als je een fan bent van FPS-spellen.
 • Voordeel 2: RGB-regenboog-led-achtergrondverlichting – Het toetsenbord biedt 8 verschillende achtergrondverlichtingskleuren en meerdere achtergrondverlichtingsmodi. Je kunt zelf de helderheid en ademfrequentie aanpassen, waardoor dit toetsenbord aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet.
 • Voordeel 3: Duurzame en heldere keycaps – De keycaps bestaan uit hoogwaardig ABS-materiaal, wat zorgt voor een beter tastgevoel en een langere levensduur. De tweekleurige injectietechnologie zorgt voor een kristalheldere, gelijkmatige achtergrondverlichting en creëert een super coole visuele ervaring.
 • Voordeel 4: Ergonomisch design – Dankzij het ergonomische ontwerp van het gaming-toetsenbord, inclusief afgeschuinde hoge en lage toetsen, blijft je hand in de meest natuurlijke staat. Dit kan handvermoeidheid na langdurig gebruik verminderen.
 • Voordeel 5: Stil maar met een mechanisch gevoel – Dit folietoetsenbord geeft je het gevoel van een mechanisch toetsenbord maar produceert bij elke druk op de knop een stil geluid. Dit helpt om storende geluiden te voorkomen, wat ideaal is voor zowel gamers als kantoormedewerkers.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel dat opvalt aan de Snpurdiri gamingtoetsenbord is dat het geen numeriek toetsenblok heeft. Dit kan een dealbreaker zijn voor gebruikers die veel financiële of numerieke werken uitvoeren en gewend zijn aan een volledig toetsenbord met een numeriek toetsenblok.
 • Nadeel 2: De RGB-regenboog LED-achtergrondverlichting, hoewel een leuke functie, kan voor sommige gebruikers te fel of storend zijn, vooral als er geen optie is om deze volledig uit te zetten.
 • Nadeel 3: Het derde nadeel betreft de ABS-keycap met tweekleurige injectie. Hoewel de keycaps bestaan uit hoogwaardig ABS-materiaal dat een beter tastgevoel en een langere levensduur biedt, is het bekend dat ABS-keycaps na verloop van tijd glanzend en glad kunnen worden, wat kan leiden tot een afname van hun gevoel en functionaliteit.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord een ergonomisch ontwerp heeft, kan de aangeboden hoek niet voor iedereen comfortabel zijn. Het feit dat de toetsen hoog en laag afgeschuind zijn, kan voor sommige gebruikers juist oncomfortabel zijn en tot meer vermoeidheid leiden.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de beschrijving stelt dat dit folietoetsenbord een mechanisch gevoel heeft, is het feitelijk geen volledig mechanisch toetsenbord. Voor gebruikers die een echt mechanisch toetsenbord met de bijbehorende responsiviteit verwachten, kan dit dus een teleurstelling zijn.

Onze favoriet #5

Kuiyn Gaming Toetsenbord

Kuiyn Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kuiyn Gaming Toetsenbord is een compact, draagbaar toetsenbord met 61 veelgebruikte toetsen, licht van gewicht, klein van formaat en eenvoudig in uiterlijk, ideaal voor zowel gamen als werken. Met 11 instelbare achtergrondlichteffecten, waaronder 8 enkele lichteffecten en 3 RGB-effecten, biedt het je een kleurrijke typ- en game-ervaring. Bovendien heeft elk toets geen conflicten dankzij de anti-ghosting technologie, waardoor je kunt genieten van high-end games met een snelle respons. Het toetsenbord komt samen met een ultralichte bedrade muis, ontworpen met een uniek honingraatontwerp, waardoor het ademend en gemakkelijk te verplaatsen is. De muis heeft een ergonomisch ontwerp en een instelbare dpi van 800-2400, waardoor het aan de behoeften van verschillende scenario’s kan voldoen.

 • Voordeel 1: Compact en draagbaar: De Kuiyn Gaming Toetsenbord heeft een compact ontwerp, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is. Het behoudt de meest essentiële 61 toetsen, wat het zowel lightweight als handig in gebruik maakt. Daarnaast biedt het meer ruimte op je bureau voor je muis of andere apparaten.
 • Voordeel 2: Verbluffende verlichting: Met 11 verschillende achtergrondlichteffecten, waaronder 8 enkele lichteffecten en 3 RGB-achtergrondlichteffecten, biedt dit toetsenbord je een kleurrijke typ- en game-ervaring. Functionaliteiten zoals de streamermodi en monochromatische lichtmodi dragen bij aan een intensere speelervaring.
 • Voordeel 3: Anti-ghosting Functionaliteit: De Kuiyn Gaming Toetsenbord is voorzien van een anti-ghosting functionaliteit, waarbij elke toets wordt bediend door een onafhankelijke schakelaar. Dit angstaanjagend detail zorgt voor een snelle respons tijdens het gamen.
 • Voordeel 4: Ergonomische Gamingmuis: De bijgeleverde gamingmuis heeft een uniek honingraatontwerp en is ultralicht, waardoor hij prettig in de hand ligt. Het ergonomische ontwerp past zich aan verschillende greepposities aan, waardoor vermoeidheid effectief wordt verminderd.
 • Voordeel 5: High-end Gamingmuis: De bekabelde professionele gamingmuis gebruikt de betrouwbare gaming-chip PAW704. Met een DPI-bereik van 800 tot 2400, wordt aan de eisen van verschillende gamingscenario’s voldaan. Het handige plug-and-play systeem maakt het eenvoudig te gebruiken zonder dat een extra driver nodig is.
 • Nadeel 1: Hoewel het compacte formaat van het Kuiyn gaming toetsenbord een voordeel kan zijn voor beperkte ruimtes, kan het ook een nadeel zijn voor gamers die gewend zijn aan een volledige toetsenbordopstelling. Je kan merken dat het ontbreken van sommige toetsen je game-ervaring beperkt.
 • Nadeel 2: Je moet specifieke functietoetsen (FN + K / M / I) gebruiken om de verschillende lichteffecten en achtergrondverlichting van het toetsenbord te besturen. Dit kan ingewikkeld zijn en afleidend tijdens het gamen, vooral als je niet gewend bent aan het regelmatig gebruik van functietoetsen.
 • Nadeel 3: Het toetsenbord maakt gebruik van zwevende keycaps. Hoewel dit een esthetisch aantrekkelijk ontwerp kan zijn, kan het na verloop van tijd oncomfortabel worden om op te typen, vooral voor langere periodes.
 • Nadeel 4: De meegeleverde muis heeft een honingraatontwerp dat als doel heeft licht en ademend te zijn. Echter, dit ontwerp is mogelijk niet voor iedereen comfortabel. Sommige gebruikers kunnen het gevoel van de openingen van het honingraatpatroon op hun vingers niet prettig vinden.
 • Nadeel 5: Hoewel de muis plug and play is, wat gemak betekent, is er geen mogelijkheid om de instellingen of de gevoeligheid van de muis aan te passen via software. Dit betekent dat je vastzit met de standaard 800 – 2400 dpi-instellingen, wat beperkend kan zijn als je specifieke voorkeuren hebt voor de gevoeligheid van je muis tijdens het gamen.

Onze favoriet #6

Trust Gaming Gaming Toetsenbord

Trust Gaming Gaming Toetsenbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Trust Gaming Toetsenbord is een uitstekende keuze voor fervente gamers. Dit toetsenbord op volledige grootte bevat een trits aan handige functies, te beginnen met 3 gecombineerde LED-kleurmodi met aanpasbare helderheid, waardoor je speelervaring nóg intenser wordt. Uniek aan dit toetsenbord is de Anti-ghosting functie die toelaat tot 8 toetsaanslagen tegelijk te detecteren. Daarnaast beschikt het over een schakelaar voor gamingmodus waarmee je de Windows-toets direct kunt uitschakelen. En houd je van comfort? Je kan de rubberen antislipvoetjes op 2 hoogten instellen voor een optimale ergonomie. Het toetsenbord is bovendien uitgerust met 12 praktische multimediatoetsen. Kortom, met dit toetsenbord van Trust Gaming maximaliseer je jouw spelcomfort en -efficiëntie.

 • Voordeel 1: Het Trust Gaming-toetsenbord is op volledige grootte, wat betekent dat je toegang hebt tot alle toetsen die je nodig hebt voor een optimale gaming-ervaring.
 • Voordeel 2: Met de 3 gecombineerde LED-kleurmodi met instelbare helderheid krijg je niet alleen een visueel aantrekkelijk toetsenbord, maar kun je het ook aanpassen aan je eigen voorkeuren en comfort.
 • Voordeel 3: Het anti-ghosting mechanisme maakt tot 8 gelijktijdige toetsaanslagen mogelijk. Dit betekent dat het toetsenbord meerdere commando’s tegelijkertijd kan registreren, wat perfect is voor intense gaming-sessies waarin elke milliseconde telt.
 • Voordeel 4: De schakelaar voor gamingmodus laat je de Windows-toets direct uitschakelen. Dit voorkomt dat je per ongeluk uit je spel wordt gehaald door de Windows sneltoets tijdens het gamen.
 • Voordeel 5: Dankzij de rubberen antislipvoetjes die op twee hoogten kunnen worden ingesteld en de 12 multimediatoetsen, heb je meer controle en comfort bij het gamen. De toetsenbordhoogte kan worden aangepast aan je behoeften en de sneltoetsen bieden snelle toegang tot essentiële functies.
 • Nadeel 1: Het toetsenbord is op volledige grootte, wat betekent dat het misschien niet ideaal is voor gamers met beperkte ruimte op hun bureau of voor degenen die de voorkeur geven aan een compacte opstelling.
 • Nadeel 2: Met drie gecombineerde LED-kleurmodi ben je misschien beperkt in je personalisatieopties. Als je meer variatie in kleuren en effecten wilt, zou dit toetsenbord misschien niet je eerste keuze zijn.
 • Nadeel 3: Anti-ghosting ondersteunt tot 8 gelijktijdige toetsaanslagen, wat iets minder kan zijn dan andere gaming toetsenborden op de markt die meerdere toetsaanslagen tegelijk ondersteunen. Als je meerdere commando’s snel na elkaar moet invoeren, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de schakelaar voor de gamingmodus handig is om de Windows-toets direct uit te schakelen, zou dit storend kunnen zijn als je vaak tussen gaming en het gebruik van andere software schakelt.
 • Nadeel 5: De rubberen antislipvoetjes kunnen op 2 hoogten worden ingesteld. Dit kan misschien te beperkt zijn als je de hoek van je toetsenbord verder wilt aanpassen voor een comfortabelere spelervaring. Bovendien hebben sommige spelers misschien de voorkeur aan een toetsenbord dat verstelbaar is op meer dan twee hoogtes voor extra ergonomisch comfort.

Onze favoriet #7

Steelseries Gaming Toetsenbord

Steelseries Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SteelSeries Gaming Toetsenbord is een premium keuze voor gamers die op zoek zijn naar kwaliteit en functionaliteit. Met een IP32 waterbestendigheid kan je veilig genieten van je spel zonder je zorgen te maken over onopzettelijke schade door gemorste vloeistoffen. Het toetsenbord is voorzien van 10-zone RGB-verlichting die schitterende kleuren en reactieve effecten levert, aansluitend op je gaming sfeer. Het beschikt over een fluisterstille gamingschakelaar die bijna stil gebruik garandeert voor 20 miljoen lage wrijvings toetsaanslagen. Extra comfort wordt geboden door de premium magnetische polssteun, ideaal voor lange gamesessies. En met specifieke multimediabediening, kun je het volume en de instellingen meteen aanpassen. Let wel, dit toetsenbord heeft een Amerikaanse QWERTY-indeling.

 • Voordeel 1: Het SteelSeries Gaming Toetsenbord is IP32 waterbestendig. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onopzettelijke schade door gemorste vloeistof tijdens je speelsessies.
 • Voordeel 2: Met zijn 10-zone RGB-verlichting biedt dit toetsenbord je prachtige kleuren en reactieve effecten. Dit brengt niet alleen extra flair in je gaming set-up, maar het kan je ook helpen om beter georganiseerd en georiënteerd te blijven tijdens het gamen.
 • Voordeel 3: Het toetsenbord heeft een fluisterstille gamingschakelaar. Dit betekent dat je ongestoord kunt spelen en werken zonder al te veel overlast te veroorzaken. Het is ontworpen voor 20 miljoen lage wrijving toetsaanslagen, wat bijna stil gebruik garandeert.
 • Voordeel 4: De SteelSeries gaming toetsenbord komt met een premium magnetische polssteun. Dit zorgt voor volledige comfort en ondersteuning van je pols tijdens langdurige speelsessies, waardoor je mogelijke polspijn of ongemak kunt voorkomen.
 • Voordeel 5: Met specifieke multimediabediening kun je het volume en andere instellingen meteen aanpassen. Dit betekent dat je tijdens het gamen niet hoeft te stoppen of onderbreken voor aanpassingen, wat zorgt voor een naadloze en onderbrekingsvrije speelervaring.
 • Nadeel 1: Hoewel het SteelSeries gaming toetsenbord IP32 waterbestendig is om onopzettelijke schade door gemorste vloeistof te voorkomen, betekent dit niet dat het volledig waterdicht is. Dus, als je echt veel vloeistof morst, zou het toetsenbord nog steeds beschadigd kunnen raken.
 • Nadeel 2: De 10-zone RGB-verlichting zorgt voor levendige kleuren en responsieve effecten, maar dit kan soms afleidend zijn tijdens het gamen of werken, vooral in een donkere omgeving.
 • Nadeel 3: Het toetsenbord is uitgerust met een fluisterstille gamingschakelaar die belooft bijna stil gebruik voor 20 miljoen lage wrijving toetsaanslagen. Echter, als je iemand bent die feedback nodig heeft van het klikken van de toetsen, kan deze functie minder aantrekkelijk voor je zijn.
 • Nadeel 4: Het SteelSeries toetsenbord biedt een premium magnetische polssteun, wat zorgt voor comfort tijdens het gamen. Maar, het kan ook zijn dat je het niet comfortabel vindt of een eigen polssteun verkiest, dan kan deze vaste polssteun juist storend voor je zijn.
 • Nadeel 5: Het toetsenbord heeft een specifieke multimediabediening om het volume en de instellingen meteen aan te passen. Dit klinkt gemakkelijk, maar het kan ook onnodige complexiteit toevoegen als je gewend bent aan een meer gestandaardiseerde bediening.
 • Tot slot, het toetsenbord heeft Amerikaanse QWERTY-indeling. Dit kan een nadeel zijn als je meer vertrouwd bent met een andere toetsenbordindeling, zoals de Nederlandse QWERTY of AZERTY.

Onze favoriet #8

Empire Gaming Gaming Toetsenbord

Empire Gaming Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het EMPIRE GAMING Gaming Toetsenbord in het 3-in-1-pack MK800 is meer dan alleen een toetsenbord. Je geniet van een gaming-toetsenbord met 105 semi-mechanische toetsen en 19 anti-ghosting-toetsen in een QWERTZ-lay-out, een gaming-muis met zes toetsen en een 2400 dpi-sensor en een compacte muismat. Het halfmechanische toetsenbord verlicht je spel met een ademende LED RGB-modus en voorkomt ongelukken met een uitschakelbare Windows-toets. De krachtige muis biedt instelbare resolutie en RGP-achtergrondverlichting, terwijl de antislip muismat stabiliteit en precisie bevordert. Dit pakket is tevens plug-and-play en compatibel met PS4, PS5, Xbox One/Series en PC en Mac.

 • Voordeel 1: Met het 3-in-1 pakket krijg je een compleet gamingpakket, inclusief een semi-mechanisch RGB-toetsenbord met 105 toetsen en de QWERTZ-layout, een RGB-muis met een 2400 dpi-sensor en zes knoppen, evenals een compacte muismat. Deze set bevat alles wat je nodig hebt om een naadloze gaming-ervaring te hebben.
 • Voordeel 2: Het halfmechanisch RGB-toetsenbord heeft een unieke LED RGB [Ademhalings]-modus, wat betekent dat het toetsenbord oplicht in een ademende kleur. Daarnaast kun je de Windows-toets uitzetten om te voorkomen dat je je spel per ongeluk verlaat, een handig hulpmiddel voor elke gamer.
 • Voordeel 3: De krachtige RGB-muis beschikt over een instelbare DPI-knop waarmee je de gevoeligheid van de optische sensor kunt instellen: 800, 1200, 1600 of 2400 dpi max. De RGP-achtergrondverlichting verandert ook volgens de ingestelde resolutie, wat zorgt voor een integratie van functionaliteit en esthetiek.
 • Voordeel 4: De bijgeleverde antislip muismat heeft een ultraglad, 22,7 x 19 cm groot oppervlak van microvezel. Het is speciaal ontworpen om u een hoge stabiliteit en precisie in elke beweging te geven.
 • Voordeel 5: Het toetsenbord is compatibel met verschillende platforms, waaronder PS4, PS5, Xbox One/Series en PC en Mac. Bovendien ondersteunt het plug-and-play, wat betekent dat je het eenvoudig kunt aansluiten en meteen beginnen met spelen, zonder langdurige installatieprocessen.
 • Nadeel 1: Hoewel het toetsenbord semi-mechanisch is en een anti-ghosting-functie heeft, ontbreekt er informatie over de duurzaamheid en levensduur van de toetsen. Dit kan betekenen dat de toetsen na verloop van tijd kunnen slijten of niet meer zo responsief zijn.
 • Nadeel 2: De set bevat een 2400 dpi gaming-muis, wat misschien niet voldoende is voor professionele gamers of mensen die een hogere dpi-niveau voor meer precisie en snelheid nodig hebben.
 • Nadeel 3: Het product biedt een LED RGB ‘ademende’-modus, maar de beschrijving geeft niet aan of je de kleuren kunt customizen volgens je voorkeuren. Als je niet van het constant veranderen van kleuren houdt, dan kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord een functie heeft om de Windows-toets uit te schakelen tijdens gamen, is het onduidelijk of er eveneens sneltoetsen of macro’s zijn om het gamen te vergemakkelijken. Dit kan de functionaliteit van het toetsenbord beperken.
 • Nadeel 5: Hoewel de muismat ontworpen is met een ultraglad oppervlak voor hoge stabiliteit en precisie, staat er niet vermeld of deze enige soort van polsondersteuning heeft. Langer gamen zonder juiste polsondersteuning kan leiden tot ongemak of zelfs blessures.

Onze favoriet #9

Ziyou Lang Gaming Toetsenbord

Ziyou Lang Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ZIYOU LANG Gaming Toetsenbord is een compact, bedraad toetsenbord met een echte UK layout. De toetsen zijn gegraveerd met een laser, wat ze slijtvast maakt en een mechanisch aanvoelend keycap-ontwerp levert dat je de indruk geeft van een echt mechanisch toetsenbord, maar zonder het geluidsoverlast. Met 62 toetsen biedt dit mini-formaat toetsenbord alle functionaliteit die je nodig hebt in slechts een fractie van de ruimte. Het beschikt over coole RGB-achtergrondverlichting met verstelbare effecten, snelheden en helderheid, die je gaming-ervaring nog intenser maken. Opvallend is de persoonlijke spatiebalk met het ZIYOU LANG-logo en stralende achtergrondverlichting. Daarnaast biedt het ergonomisch ontwerp comfort en gemak, ideaal om mee te nemen tijdens het reizen. Compatibel met Windows XP, Win 7/8/10, Mac OS en andere systemen.

 • Voordeel 1: Het ZIYOU LANG gamingtoetsenbord is uitgerust met lasergravuretechnologie op de keycap die slijtvast is. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de vervaging of slijtage van de letters op de toetsen, zelfs na langdurig gebruik.
 • Voordeel 2: Ondanks de compacte grootte behoudt het 60% gamingtoetsenbord zijn functionaliteit. Met zijn mini, gemakkelijk te installeren lay-out, is het een ideale keuze als je ruimte wil besparen of indien je een toetsenbord nodig hebt dat gemakkelijk te vervoeren is.
 • Voordeel 3: Dit toetsenbord heeft een echte RGB-achtergrondverlichting die je gamingervaring naar een hoger niveau tilt. De koele achtergrondverlichting die constant verandert, draagt bij aan de ambiente game-sfeer en maakt je ervaring meeslepend.
 • Voordeel 4: De unieke gepersonaliseerde spatiebalk en het ZIYOU LANG-logo op de ESC-toets zorgen voor een uniekheid die je zal helpen opvallen tussen de andere spelers. Deze gepersonaliseerde kenmerken dragen bij aan je eigen unieke gamingstijl.
 • Voordeel 5: Het toetsenbord heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor elk gebruik comfortabel is. Daarnaast is dit toetsenbord enorm licht, wat handig is voor transport. Verder is dit toetsenbord compatibel met meerdere systemen zoals Windows XP, Win 7/8/10, Mac OS, en is het plug-and-play, wat betekent dat je geen extra tijd hoeft te spenderen aan installatie of configuratie.
 • Nadeel 1: Hoewel de ZIYOU LANG gaming toetsenbord een UK lay-out heeft, kan dit problematisch zijn als je gewend bent aan een andere lay-out of als je in een land woont waar een andere toetsenbord lay-out de norm is.
 • Nadeel 2: Het gaming toetsenbord is een mini-compact model met een lay-out van 60%. Dit betekent dat hoewel het kleiner en draagbaar is, je minder toetsen tot je beschikking hebt. Dit kan problematische zijn tijdens ingewikkeldere games waarbij je veel verschillende commando’s nodig hebt.
 • Nadeel 3: Het toetsenbord biedt weliswaar een mechanisch gevoel, maar het is feitelijk een membraan-toetsenbord. Dit betekent dat het niet de volledige prestatie- en duurzaamheidskenmerken van een echt mechanisch toetsenbord heeft.
 • Nadeel 4: De verlichtingseffecten van het RGB-toetsenbord kunnen afleidend zijn en zorgen voor vermoeidheid van de ogen, vooral bij lange gamesessies. Ook kan de constante verandering van helderheid je spelervaring verstoren.
 • Nadeel 5: Het toetsenbord ondersteunt weliswaar Windows XP, Win 7/8/10, Mac OS en andere systemen, de compatibiliteit kan mogelijk problemen opleveren bij (toekomstige) besturingssystemen die nog niet worden ondersteund.

Onze favoriet #10

Hyperx Gaming Toetsenbord

Hyperx Gaming Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HyperX Gaming Toetsenbord is een uitstekende keuze voor gamers die zowel kwaliteit als duurzaamheid waarderen. Het is uitgerust met mechanische HyperX-schakelaars die tot 80 miljoen toetsaanslagen aankunnen, dus het is klaar om vele uren intensief gamen te weerstaan. De vliegtuigkwaliteit aluminium behuizing draagt bij aan zijn stevigheid. Ondanks deze robuuste eigenschappen, behoudt het toetsenbord een ultracompact en draagbaar ontwerp, met een handige afneembare kabel voor gemakkelijk vervoer. Het pronkt ook met oogstrelende RGB-verlichting met dynamische effecten voor een meeslepende spelervaring. Voor eventuele problemen kun je eenvoudig de fabrieksinstellingen herstellen en een andere USB-kabel proberen. Bovendien kun je het helemaal naar wens aanpassen met de HyperX NGENUITY-software. Dit toetsenbord is echt een topklasse toestel dat je gaming ervaring naar een hoger niveau tilt.

 • Voordeel 1: De mechanische HyperX-schakelaars zijn uiterst duurzaam en kunnen tot wel 80 miljoen toetsaanslagen aan. Dat betekent dat je op dit toetsenbord kunt blijven gamen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over slijtage.
 • Voordeel 2: De volledig aluminium behuizing van vliegtuigkwaliteit geeft het toetsenbord niet alleen een premium uitstraling, maar zorgt ook voor een hoge stabiliteit en duurzaamheid. Dit betekent dat je toetsenbord bestand is tegen de meest intensieve gamesessies.
 • Voordeel 3: Door het ultracompacte en draagbare ontwerp, compleet met een afneembare kabel, is dit toetsenbord ideaal voor onderweg. Je kunt het gemakkelijk meenemen naar je vrienden, gamingevenementen of waar je maar wilt gamen.
 • Voordeel 4: De schitterende RGB-verlichting met dynamische effecten draagt bij aan je gamingervaring. Het maakt niet alleen je toetsenbord visueel aantrekkelijker, maar kan ook helpen bij het verbeteren van de game sfeer.
 • Voordeel 5: Met de geavanceerde aanpassingsmogelijkheden via de HyperX NGENUITY-software kun je jouw gametoetsenbord naar wens instellen. Denk aan het personaliseren van de verlichtingseffecten of het instellen van macro’s volgens jouw speelstijl.
 • Nadeel 1: Hoewel het toetsenbord ultracompact en draagbaar is, kan dit voor sommige gamers een nadeel zijn door het eventuele gebrek aan extra functies en multimediatoetsen die op grotere toetsenborden wel aanwezig zijn.
 • Nadeel 2: De schitterende RGB-verlichting met dynamische effecten kan afleidend of te fel zijn voor sommige gebruikers, vooral in donkere speelomgevingen.
 • Nadeel 3: Met de vermelding om de fabrieksinstellingen te herstellen tot problemen, geven de makers al toe dat er mogelijk problemen kunnen ontstaan die deze actie vereisen. Dit kan een indicatie zijn voor minder betrouwbaarheid of stabiliteit van het toetsenbord.
 • Nadeel 4: Het feit dat je mogelijk een andere USB-kabel moet proberen bij problemen suggereert dat de bijgeleverde kabel niet altijd voldoet of misschien van lagere kwaliteit is.
 • Nadeel 5: De geavanceerde aanpassing van het toetsenbord vereist het gebruik van de specifieke HyperX NGENUITY-software. Mensen die niet technisch onderlegd zijn of die liever geen extra software op hun systeem installeren, kunnen dit als een nadeel beschouwen.

Na uitgebreid onderzoek en grondige evaluatie van de 10 beste gaming toetsenborden op de markt, kunnen we concluderen dat de juiste keuze sterk afhangt van jouw individuele behoeften en voorkeuren. Elk van deze toetsenborden biedt een unieke set functies die vooral aantrekkelijk kunnen zijn, afhankelijk van de soort games die je speelt. Factoren zoals de toetsenlayout, verlichtingsopties, ergonomie en programmeerbare toetsen kunnen allemaal een rol spelen in jouw uiteindelijke keuze. Onthoud dat het belangrijkste doel van een gaming toetsenbord is om je spelervaring te verbeteren, ongeacht het game-genre of platform. Daarom adviseren we je de tijd te nemen om elk product grondig te onderzoeken en te kiezen wat het beste bij jouw speelstijl past.

Inhoudsopgave