a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gaskookplaat: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste gaskookplaten op de markt, volgens nieuw onderzoek, voor een perfecte kookervaring in je keuken.

Unser Favorit: Arebos Gaskookplaat

Arebos Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Arebos Gaskookplaat

Arebos Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Campata Gaskookplaat

Campata Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Sndoas Gaskookplaat

Sndoas Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Gaskookplaat

Bosch Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Klarstein Gaskookplaat

Klarstein Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Arebos Gaskookplaat

Arebos Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Phönix Germany Gaskookplaat

Phönix Germany Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Iseasy Gaskookplaat

Iseasy Gaskookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Thermomate Gaskookplaat

Thermomate Gaskookplaat
★★★★★

Ben jij op zoek naar de perfecte gaskookplaat voor jouw keuken? Of je nu een professionele kok bent of gewoon een passie hebt voor koken, een goede gaskookplaat kan jouw kookervaring naar een hoger niveau tillen. In deze gids nemen we jou mee door de 10 beste gaskookplaten die volgens ons onderzoek de beste prestaties leveren. We hebben deze producten uitgebreid getest, rekening houdend met factoren zoals hun efficiëntie, duurzaamheid, bedieningsgemak en afwerking. Dit is jouw one-stop-gids om de perfecte gaskookplaat te vinden die aan jouw specifieke behoeften en budget voldoet. Leer meer over elk van deze producten, hun voor- en nadelen en wat ze onderscheidt van de rest.

Een gaskookplaat is een kookapparaat dat je in je keuken gebruikt om maaltijden te bereiden. Het werkt op aardgas of butaangas en is uitgerust met verschillende branders van verschillende groottes voor verschillende kookbehoeften. Door de vlamhoogte te regelen, kun je de kooktemperatuur nauwkeurig aanpassen, wat ideaal is voor gerechten die een precieze temperatuur vereisen. Ze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of gehard glas, wat ze duurzaam en makkelijk schoon te maken maakt. Deze gaskookplaten kunnen een sieraad voor je keuken zijn, dankzij hun strakke en stijlvolle design.

Check Uit

Onze favoriet #1

Arebos Gaskookplaat

Arebos Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De AREBOS 4-pits gaskookplaat is een krachtig keukenapparaat met een 3000W snelbrander, twee 1750W semi-snelbranders en een 1000W brander, geschikt voor diverse kooktechnieken zoals roosteren, koken, stomen en frituren. Deze zelfvoorzienende kookplaat is compatibel met alle soorten kookgerei en biedt snelle warmteontwikkeling en nauwkeurige temperatuurregeling voor geweldige kookresultaten. Het kan zowel met aardgas als propaangas werken, mits correct aangepast door een vakman. Je veiligheid is gegarandeerd dankzij de ingebouwde ontstekingsbeveiliging die het gas automatisch afsluit bij het uitgaan van een vlam. Het toestel is gemaakt van gepolijst veiligheidsglas met duurzame, gemakkelijk te reinigen, mat geëmailleerde roosters die bestand zijn tegen temperatuurschommelingen.

 • Voordeel 1: Krachtige prestaties. De Arebos 4-pits gaskookplaat heeft een 3000W snelbrander, twee 1750W semi-snelbranders en een 1000W brander, waardoor je in staat bent om op veel verschillende manieren te koken – van roosteren en stomen tot frituren.
 • Voordeel 2: Compatibel met alle soorten kookgerei. De gaskookplaat is geschikt voor elk type kookgerei dat je in de keuken gebruikt, wat zorgt voor snelle warmteontwikkeling en zeer nauwkeurige warmteregeling voor perfecte kookresultaten.
 • Voordeel 3: Geschikt voor zowel aardgas als propaangas. De gaskookplaat wordt geleverd met voorgemonteerde mondstukken voor aardgas (20mBar) en kan ook worden omgebouwd voor gebruik met propaangas (50mBar), waardoor je verschillende gasopties hebt, afhankelijk van wat je beschikbaar hebt.
 • Voordeel 4: Veilig in gebruik. De kookplaat is uitgerust met een ingebouwde ontstekingsbeveiliging die automatisch het gas uitschakelt wanneer een vlam dooft, wat zorgt voor maximale veiligheid.
 • Voordeel 5: Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. De Arebos gaskookplaat is gemaakt van gepolijst veiligheidsglas en heeft mat geëmailleerde roosters die veilig, niet-corroderend, niet-toxisch zijn en hoge weerstand bieden tegen temperatuurschommelingen. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en afneembaar.
 • Nadeel 1: De gaskookplaat van AREBOS werkt op aardgas en propaangas. Hoewel dit voordelig kan zijn voor verschillende gebruikers, kan het een nadeel zijn als je specifieke voorkeuren hebt voor het type gas dat je wilt gebruiken.
 • Nadeel 2: De installatie van de gaskookplaat kunnen complex zijn, vooral als je van plan bent over te stappen van aardgas naar propaangas. Zo vereist dit proces volgens de beschrijving dat je de gaskookplaat door een vakman moet laten ombouwen.
 • Nadeel 3: Hoewel de kookplaat gebruik maakt van gepolijst veiligheidsglas, kan dit materiaal nog steeds krasbestendigheid missen vergeleken met andere soorten materialen die worden gebruikt in de productie van andere merken van gaskookplaten.
 • Nadeel 4: De kookplaat heeft een piëzo-ontsteking nodig, wat betekent dat er een aparte ontsteker nodig is, tenzij je een gasaansteker hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel de mat geëmailleerde roosters eenvoudig schoon te maken en afneembaar zijn, kunnen sommige mensen de voorkeur geven aan een volledig glad oppervlak voor een nog eenvoudiger onderhoud en reiniging. Dit kan een nadeel zijn voor diegenen die zoeken naar het gemak van het reinigen.

Onze favoriet #2

Arebos Gaskookplaat

Arebos Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Arebos 2-pits gaskookplaat is een krachtig en veelzijdig kookapparaat, uitgerust met een 3000W snelbrander en een 1750W semi-snelbrander. Hiermee kun je alles doen, van roosteren en koken tot stomen en frituren. Vanwege zijn zelfvoorzienendheid is deze gaskookplaat te gebruiken met alle soorten kookgerei, terwijl een snelle warmteontwikkeling en een zeer nauwkeurige warmteregeling zorgen voor perfecte kookresultaten. De Arebos gaskookplaat kan zowel met aardgas als propaangas bediend worden, hoewel je voor het laatste een vakman nodig hebt om een ombouw uit te voeren. De veiligheid is gegarandeerd dankzij de ingebouwde ontstekingsbeveiliging, die bij het doven van een vlam het gas automatisch afsluit. Deze duurzame gaskookplaat, gemaakt van gepolijst veiligheidsglas en voorzien van mat geëmailleerde roosters, is bestand tegen temperatuurschommelingen en zeer makkelijk schoon te maken.

 • Voordeel 1: Krachtige gaskookplaat – De Arebos gaskookplaat biedt je een snelbrander van 3000W en een semi-snelbrander van 1750W voor al je kookbehoeften. Of je nu wilt roosteren, koken, stomen of frituren, dit gasstel is flexibel en past zich aan aan jouw kookstijl.
 • Voordeel 2: Geschikt voor alle soorten kookgerei – Deze zelfvoorzienende gaskookplaat kan met elk type kookgerei worden gebruikt. De snelle warmteontwikkeling en zeer nauwkeurige warmteregeling zorgen voor perfecte kookresultaten, ongeacht het soort pannen dat je gebruikt.
 • Voordeel 3: Bruikbaar met zowel aardgas als propaangas – De Arebos gaskookplaat wordt geleverd met fabrieksgemonteerde mondstukken voor aardgas en bevat mondstukken voor propaangas. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk om de gaskookplaat aan verschillende gassystemen aan te passen.
 • Voordeel 4: Maximale veiligheid – Voor jouw veiligheid bevat de Arebos gaskookplaat een ingebouwde ontstekingsbeveiliging die het gas automatisch afsluit als een vlam dooft. De temperatuur is eenvoudig in te stellen met de draaiknop op de kookplaat, waardoor het een veilige en gebruiksvriendelijke optie is voor jouw keuken.
 • Voordeel 5: Duurzaam en onderhoudsvriendelijk – De Arebos gaskookplaat is gemaakt van gepolijst veiligheidsglas met mat geëmailleerde roosters. Deze zijn veilig, corrosiebestendig, toxisch-vrij en eenvoudig schoon te maken. Bovendien zijn ze afneembaar en bieden ze een hoge weerstand tegen temperatuurschommelingen, waardoor de levensduur van je kookplaat wordt verlengd.
 • Nadeel 1: Hoewel de Arebos gaskookplaat compatibel is met zowel aardgas als propaangas, moet je deze laten ombouwen door een vakman als je wilt overstappen van aardgas naar propaangas. Dit kan ongemak en extra kosten veroorzaken, afhankelijk van de beschikbaarheid van zo’n vakman.
 • Nadeel 2: Hoogwaardige koperen mondstukken worden gepromoot in de beschrijving, maar deze kunnen na verloop van tijd slijten en vervangen moeten worden. Dit betekent een extra onderhoudskost en mogelijk ook onderbrekingen in het gebruik.
 • Nadeel 3: De gaskookplaat van Arebos heeft een krachtige snelbrander van 3000W en een semi-snelbrander van 1750W. Echter, er wordt geen optie geboden voor een langzamere, meer gecontroleerde verbranding, wat mogelijk een probleem kan zijn voor delicate kookprocessen of recepten die een lage temperatuur vereisen.
 • Nadeel 4: Als er een vlam dooft, sluit de ingebouwde ontstekingsbeveiliging het gas automatisch af. Dit kan onder sommige kookomstandigheden onhandig zijn, bijvoorbeeld als je vlam tijdelijk wil doven zonder gasstoringen.
 • Nadeel 5: Niettegenstaande het feit dat de kookplaat van gepolijst veiligheidsglas met geëmailleerde roosters duurzaam is, moet je extra voorzichtig zijn om krassen of schade aan het glasoppervlak te voorkomen, wat de esthetiek en mogelijk de functionaliteit kan beïnvloeden.

Onze favoriet #3

Campata Gaskookplaat

Campata Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Campata gaskookplaat is een draagbare, luxe roestvrijstalen kookoplossing, ideaal voor zowel binnen- als buitenkookactiviteiten. Deze set bevat 2 lampen roestvrijstalen gaskookplaat, een stalen pannenopzetstuk, 2 branderdeksels, een 150 cm gasslang, een drukregelaar en een handleiding. De kookplaat is ontworpen met veiligheid in gedachten en beschikt over een ontstekingsbeveiliging om ongecontroleerde gaslekken te voorkomen. Hij is perfect voor noodgevallen, zoals stroomuitval, of voor je volgende campingtrip. Je kunt de gaskookplaat als inbouwtoestel of draagbaar apparaat gebruiken en hij werkt zowel op aardgas als propaan. Met het gas-zwembadsysteem voorkom je dat je potten zwart worden door blauwe vlammen en dankzij de 220V Piëzo-ontsteking heb je geen lucifers of aansteker nodig. De Campata gaskookplaat wordt gemaakt in Europa.

 • Voordeel 1: Extreem efficiënt: De SNDOAS gaskookplaat kan aan je veelzijdige kookbehoeften voldoen dankzij de 4 vlammen met krachtige branders, oplopend tot 8000 W. Of je nu wilt stoven, frituren, pannen roeren, stomen of braden, deze gaskookplaat maakt het allemaal mogelijk.
 • Voordeel 2: Veilig ontsteken: De gaskookplaat beschikt over een elektronisch ontstekingssysteem voor gemakkelijk en veilig gebruik. En het heeft voor elke brander een thermokoppel-vlamuitvaldetectie, wat de veiligheid verhoogt als de vlam per ongeluk uitgaat.
 • Voordeel 3: Duurzame kwaliteit: De SNDOAS gaskookplaat is gemaakt van hoogwaardig 8 mm gehard veiligheidsglas en heeft een hoge corrosiebestendigheid. De hoogwaardige geëmailleerde oppervlakbrander met stabiele geëmailleerde pannendrager maakt dit product duurzaam en esthetisch aantrekkelijk.
 • Voordeel 4: NG/LPG Compatibiliteit: Om aan de behoeften van verschillende gezinnen te voldoen, zijn aardgassproeiers al ingebouwd, maar wordt het product ook geleverd met propaangassproeiers. Dus welk type gas je ook gebruikt, je hoeft geen extra onderdelen apart te kopen.
 • Voordeel 5: Hoge reinigingsprestaties: Het hoogwaardige gladde glasoppervlak maakt het schoonmaken en onderhouden van de kookplaat eenvoudig. Hierdoor is deze kookplaat de perfecte keuze voor drukke families of professionele koks die op zoek zijn naar gemak bij het schoonmaken.
 • Nadeel 1: Hoewel de SNDOAS gaskookplaat is uitgerust met krachtige branders, kan het hoge vermogen van maximaal 8000 W resulteren in hogere energiekosten, zeker als je niet alle vlammen tegelijkertijd nodig hebt voor je kookbehoeften.
 • Nadeel 2: Deze kookplaat vereist een elektronisch ontstekingssysteem. Hoewel dit gemakkelijk in gebruik is, kan het problematisch zijn als je geen stabiele of betrouwbare elektriciteitsbron hebt.
 • Nadeel 3: De SNDOAS gaskookplaat is gemaakt met een gehard veiligheidsglas, wat het gevoelig maakt voor barsten of breken als het onzorgvuldig wordt behandeld. Je zal dus extra voorzichtig moeten zijn om het in goede staat te houden.
 • Nadeel 4: Omdat de gaskookplaat zowel NG/LPG compatibel is, betekent dit dat je mogelijk de sproeiers moet veranderen, afhankelijk van jouw gasvoorziening. Hoewel de propaangassproeiers worden meegeleverd, kan het ombouwen extra tijd en moeite kosten.
 • Nadeel 5: De afmetingen van de SNDOAS gaskookplaat kunnen een belemmering vormen. Met een productgrootte van 60 x 51 x 10 cm en vereiste uitsparing van 56 x 48 cm, heb je een aanzienlijke hoeveelheid werkbladruimte nodig voor de installatie. Dit kan niet ideaal zijn voor kleinere keukens of keukens met beperkt aanrecht ruimte.

Onze favoriet #4

Sndoas Gaskookplaat

Sndoas Gaskookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SNDOAS gaskookplaat is een uiterst efficiënte kookoplossing met vier krachtige branders die een totaal van 8000 W leveren. Of je nu wilt stoven, frituren, roerbakken, stomen of braden, deze kookplaat is zeer geschikt voor jouw veelzijdige kookbehoeften. Ideaal voor gebruik in tuinhuisjes, buitenkeukens of op de camping. Hij is veilig in gebruik dankzij het elektronisch ontstekingssysteem en de CE-certificering, en biedt extra veiligheid met de vlamuitvaldetectie. Deze gaskookplaat is gemaakt van duurzaam, corrosiebestendig 8mm gehard veiligheidsglas en voorzien van stabiele, geëmailleerde pannendragers. Hij kan werken op zowel aardgas als propaan en is gemakkelijk schoon te maken dankzij het gladde glasoppervlak. Met zijn compacte inbouwontwerp, bespaart hij ruimte in de keuken, maar hij kan ook vrijstaand geïnstalleerd worden voor meer flexibiliteit. De afmetingen van de SNDOAS gaskookplaat zijn 60 x 51 x 10 cm. Inclusief montagematerialen voor gemakkelijke installatie.

 • Voordeel 1: Extreem efficiënt: De SNDOAS gaskookplaat kan aan je veelzijdige kookbehoeften voldoen dankzij de 4 vlammen met krachtige branders, oplopend tot 8000 W. Of je nu wilt stoven, frituren, pannen roeren, stomen of braden, deze gaskookplaat maakt het allemaal mogelijk.
 • Voordeel 2: Veilig ontsteken: De gaskookplaat beschikt over een elektronisch ontstekingssysteem voor gemakkelijk en veilig gebruik. En het heeft voor elke brander een thermokoppel-vlamuitvaldetectie, wat de veiligheid verhoogt als de vlam per ongeluk uitgaat.
 • Voordeel 3: Duurzame kwaliteit: De SNDOAS gaskookplaat is gemaakt van hoogwaardig 8 mm gehard veiligheidsglas en heeft een hoge corrosiebestendigheid. De hoogwaardige geëmailleerde oppervlakbrander met stabiele geëmailleerde pannendrager maakt dit product duurzaam en esthetisch aantrekkelijk.
 • Voordeel 4: NG/LPG Compatibiliteit: Om aan de behoeften van verschillende gezinnen te voldoen, zijn aardgassproeiers al ingebouwd, maar wordt het product ook geleverd met propaangassproeiers. Dus welk type gas je ook gebruikt, je hoeft geen extra onderdelen apart te kopen.
 • Voordeel 5: Hoge reinigingsprestaties: Het hoogwaardige gladde glasoppervlak maakt het schoonmaken en onderhouden van de kookplaat eenvoudig. Hierdoor is deze kookplaat de perfecte keuze voor drukke families of professionele koks die op zoek zijn naar gemak bij het schoonmaken.
 • Nadeel 1: Hoewel de SNDOAS gaskookplaat is uitgerust met krachtige branders, kan het hoge vermogen van maximaal 8000 W resulteren in hogere energiekosten, zeker als je niet alle vlammen tegelijkertijd nodig hebt voor je kookbehoeften.
 • Nadeel 2: Deze kookplaat vereist een elektronisch ontstekingssysteem. Hoewel dit gemakkelijk in gebruik is, kan het problematisch zijn als je geen stabiele of betrouwbare elektriciteitsbron hebt.
 • Nadeel 3: De SNDOAS gaskookplaat is gemaakt met een gehard veiligheidsglas, wat het gevoelig maakt voor barsten of breken als het onzorgvuldig wordt behandeld. Je zal dus extra voorzichtig moeten zijn om het in goede staat te houden.
 • Nadeel 4: Omdat de gaskookplaat zowel NG/LPG compatibel is, betekent dit dat je mogelijk de sproeiers moet veranderen, afhankelijk van jouw gasvoorziening. Hoewel de propaangassproeiers worden meegeleverd, kan het ombouwen extra tijd en moeite kosten.
 • Nadeel 5: De afmetingen van de SNDOAS gaskookplaat kunnen een belemmering vormen. Met een productgrootte van 60 x 51 x 10 cm en vereiste uitsparing van 56 x 48 cm, heb je een aanzienlijke hoeveelheid werkbladruimte nodig voor de installatie. Dit kan niet ideaal zijn voor kleinere keukens of keukens met beperkt aanrecht ruimte.

Onze favoriet #5

Bosch Gaskookplaat

Bosch Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

Als je overweegt om je keuken te vernieuwen, dan is de Bosch gaskookplaat model PCR9A5B90 een interessante optie voor jou. Dit hoogwaardige roestvrijstalen model, met een breedte van ongeveer 90 cm, biedt vijf kookzones voor flexibele kookopties. Het heeft een krachtig vermogen van 12.500 W, wat zorgt voor snelle en efficiënte kookresultaten. Het is belangrijk om te weten dat er geen timerfunctie op deze kookplaat zit. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Bosch om jouw keuken naar een hoger niveau te tillen!

 • Voordeel 1: Met de Gaskookplaat BOSCH PCR9A5B90, heb je het voordeel van een hoog vermogen dat oploopt tot 12500 W. Dit zorgt ervoor dat je sneller kunt koken en tijd kunt besparen in je dagelijkse routines.
 • Voordeel 2: Het is breed met een afmeting van ongeveer 90 cm, wat genoeg ruimte biedt voor het bereiden van meerdere gerechten. Met zo’n ruime kookplaat, ben je flexibeler in jouw kookactiviteiten.
 • Voordeel 3: De gaskookplaat van BOSCH telt 5 fornuizen, wat betekent dat je tot vijf verschillende pannen tegelijkertijd kunt gebruiken. Ideaal voor grote familiemaaltijden of wanneer je houdt van uitgebreid koken.
 • Voordeel 4: De Gaskookplaat BOSCH PCR9A5B90 is gemaakt van roestvrij staal, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en het gemakkelijk te reinigen is. Hierdoor kun je rekenen op een product met een lange levensduur.
 • Voordeel 5: Deze gaskookplaat is van het merk BOSCH, een merk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit in keukenapparatuur. De aanschaf van een BOSCH-product betekent dus dat je kiest voor kwaliteit en jarenlang kookplezier.
 • Nadeel 1: Afwezigheid van een timer: De Bosch Gaskookplaat beschikt niet over een timer. Dit betekent dat je er niet op kunt rekenen om je kooktijden bij te houden, wat wel kan bij sommige andere kookplaten.
 • Nadeel 2: Beperkte aantal branders: De Gaskookplaat heeft 5 fornuizen. Hoewel dit aantal voor de meeste keukens voldoende zou kunnen zijn, kan het voor grote gezinnen of mensen die vaak voor grote groepen koken, beperkt zijn.
 • Nadeel 3: Vermogen: Hoewel het maximaal vermogen van 12500 W behoorlijk hoog is, kan dit nadeel hebben als je op zoek bent naar iets energiezuinigers.
 • Nadeel 4: Afmeting: De afmeting van de kookplaat is ongeveer 90 cm. Dit betekent dat je voldoende ruimte in je keuken nodig hebt om het te installeren. Het kan dus een probleem zijn als je een kleine keuken hebt.
 • Nadeel 5: Merkspecificiteit: Hoewel Bosch een bekend merk is, houden sommige mensen er misschien niet van zich beperkt te voelen tot een specifiek merk bij het kiezen van keukenapparatuur. Het product is specifiek afgestemd op Bosch-producten en dit kan een nadeel zijn als je liever verschillende merken combineert of als je eerder negatieve ervaringen hebt gehad met Bosch-producten.

Onze favoriet #6

Klarstein Gaskookplaat

Klarstein Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De KLARSTEIN gaskookplaat is een efficiënt en kwalitatief fornuis voor de frequente kok. Met twee hoogwaardige Sabaf branders die een vermogen van 3 kW en 1 kW leveren, biedt dit fornuis je een uitstekende controle over je kookproces, waardoor je maaltijden perfect worden bereid. Met zijn SnapJet Ignition ontsteek je eenvoudig de gasvlam, terwijl de branders zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling over je pannen. Daarnaast is de gaskookplaat voorzien van een stevig gietijzeren kruis dat bijna alle soorten kookgerei kan ondersteunen, waardoor het erg stabiel en veilig is. Het onderhoud is een fluitje van een cent, dankzij de coating van makkelijk te reinigen, gehard keramisch glas. Niet alleen ziet deze gaskookplaat er fantastisch uit, het is ook bijzonder onderhoudsvriendelijk.

 • Voordeel 1: Dankzij het gebruik van gas als energiebron is de KLARSTEIN gaskookplaat zuiniger en milieuvriendelijker dan elektrisch koken. Bovendien biedt dit jou een betere controleerbaarheid tijdens je kooksessies.
 • Voordeel 2: De high-performance Sabaf branders leveren een krachtig vermogen van 3kW en 1kW, wat zorgt voor een snelle en efficiënte opwarming. Daarnaast kun je dankzij de intuïtieve bediening de warmtetoevoer direct en herhaaldelijk aanpassen tijdens het kookproces.
 • Voordeel 3: De SnapJet Ignition technologie van deze gaskookplaat zorgt voor een eenvoudige ontsteking van de gasvlam. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig over het midden en de randen van je potten of pannen verdeeld, waardoor alles perfect en op de best mogelijke manier gebakken wordt.
 • Voordeel 4: De KLARSTEIN gaskookplaat is ontworpen voor stabiliteit en veiligheid. Dankzij het massieve gietijzeren kruis wordt alle kookgerei stevig ondersteund en loop je geen risico op omvallen, zelfs na het koken kun je de kookplaat eenvoudig schoonmaken.
 • Voordeel 5: Tot slot beschikt de kookplaat over een easy-care keramisch glascoating. Deze coating geeft niet alleen een chique uitstraling maar maakt ook het schoonmaken gemakkelijk en onderhoudsvriendelijk. Hiermee bespaar je tijd en energie na het koken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Klarstein gaskookplaat efficiëntie biedt door het gebruik van gas, ben je beperkt tot alleen het gebruik van gas als brandstof. Voor huishoudens zonder gasaansluiting zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De Klarstein gaskookplaat heeft maar twee branders. Dit kan beperkend zijn als je vaak grote maaltijden bereidt of als je verschillende pannen tegelijk wilt gebruiken.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving benadrukt de hoogwaardige Sabaf branders, maar vermeldt niet de duurzaamheid of betrouwbaarheid op lange termijn van deze branders. Dit kan een punt van zorg zijn als je deze gaskookplaat voor lange tijd wilt gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het wordt vermeld dat de gaskookplaat eenvoudig schoon te maken is, kan het reinigen van gaskookplaten in het algemeen tijdrovend en moeilijk zijn vanwege de onderdelen en hoeken waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Dit kan een uitdaging zijn als je een snelle en gemakkelijke reinigingsoptie wilt.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het massieve gietijzeren kruis wordt aangeprezen als stabiel en veilig, kan het zwaar zijn. Dit kan het lastig maken om de kookplaat te verplaatsen of te vervoeren, wat een nadeel kan zijn als flexibiliteit en lichtheid belangrijk voor je zijn.

Onze favoriet #7

Arebos Gaskookplaat

Arebos Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Arebos Gaskookplaat is een krachtig, 4-pits gasstel met een scala aan branders met verschillende intensiteiten, inclusief een 3000 W snelbrander, ideaal voor al jouw kookbehoeften. Deze zelfvoorzienende kookplaat kan worden gebruikt met alle soorten kookgerei en zorgt voor snelle warmteontwikkeling en zeer nauwkeurige warmteregeling, met behulp van de piëzo-ontsteking of een gasaansteker. Het product is geschikt voor zowel aardgas als propaangas, maar een vakman moet dit omzetten. Jouw veiligheid is gegarandeerd dankzij de ingebouwde ontstekingsbeveiliging die het gas automatisch afsluit bij het doven van een vlam. Bovendien is de Arebos gaskookplaat gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met mat geëmailleerde roosters, die niet alleen veilige en niet-toxische eigenschappen bieden, maar ook gemakkelijk te reinigen zijn en een hoge weerstand hebben tegen temperatuurschommelingen.

 • Voordeel 1: Krachtige functies – De Arebos gaskookplaat beschikt over vier branders, waaronder een 3000 W snelbrander, twee 1750 W semi-snelbranders en een 1000 W brander. Dit betekent dat je gelijktijdig verschillende gerechten kunt bereiden, variërend van roosteren en koken tot stomen en frituren.
 • Voordeel 2: Compatibiliteit – Deze kookplaat is veelzijdig en geschikt voor alle soorten kookgerei. De snelle warmteontwikkeling en zeer precieze warmteregeling garanderen perfecte kookresultaten.
 • Voordeel 3: Flexibel in brandstof – De Arebos gaskookplaat is zo ontworpen dat hij zowel met aardgas als propaangas kan werken, wat je zeker een groot voordeel biedt.
 • Voordeel 4: Maximale veiligheid – Met zijn ingebouwde ontstekingsbeveiliging, die het gas automatisch afsnijdt als een vlam dooft, tilt deze gaskookplaat veiligheid naar een hoger niveau. Daarnaast is het een CE-gecertificeerd product, wat getuigt van zijn hoge veiligheidsstandaarden.
 • Voordeel 5: Duurzaamheid en gemak – De kookplaat is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met matte geëmailleerde roosters die veilig, niet-corroderend en niet-giftig zijn. Daarnaast is het ook makkelijk schoon te maken omdat de roosters afneembaar zijn. De grote stabiliteit en hoge weerstand tegen temperatuurschommelingen zorgen voor een langdurig gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de AREBOS gaskookplaat geschikt is voor zowel aardgas als propaangas, moet je een vakman inruimen als je kiest voor propaangas. Dit kan voor extra moeite en tijdverlies zorgen.
 • Nadeel 2: Het systeem ontsteekt met behulp van een piëzo-ontsteker of een gasaansteker. Dit betekent dat je altijd een externe bron nodig hebt om het gas aan te steken. Er wordt geen ingebouwde automatische ontsteker vermeld, wat het iets minder gebruiksvriendelijk kan maken.
 • Nadeel 3: De specificaties vermelden niet dat de kookplaat beschikt over een kinderslot of andere kinderveilige functies. Als je kinderen hebt, is extra waakzaamheid dus geboden.
 • Nadeel 4: Hoewel de gaskookplaat is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, is het nog steeds vatbaar voor krassen en vingerafdrukken. Verwacht dus dat je regelmatig moet schoonmaken om het in topconditie te houden.
 • Nadeel 5: Het feit dat de branders verschillende vermogens hebben (3000 W, 1750 W en 1000 W) kan beperkend zijn, aangezien sommige gerechten wellicht een specifiek vermogen nodig hebben dat niet wordt geboden door deze modellen. Dit kan invloed hebben op de flexibiliteit en veelzijdigheid van je koken.

Onze favoriet #8

Phönix Germany Gaskookplaat

Phönix Germany Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Phönix PG-603T is een gaskookplaat met 4 branders, uitgevoerd in elegant zwart geëmailleerd staal. Deze kookplaat van 60 cm breed kan zowel ingebouwd worden als vrijstaand gebruikt, wat hem uiterst flexibel en geschikt voor verschillende keukenstijlen maakt. De kookplaat is voorzien van handige functies zoals een elektrische ontsteking en ontstekingsbeveiliging voor veiligheid en gemak. Hij is ontworpen om te werken met een propaangasfles of aardgas, alhoewel hij standaard is ingesteld op propaangas. De set omvat ook een 80 cm gasslang-regelaar, een gietijzeren wok-opzetstuk en een kruis, waardoor jij direct aan de slag kunt met elk gerecht dat jij wenst te bereiden.

 • Voordeel 1: De Phönix PG-603T gaskookplaat beschikt over niet één, maar vier branders. Dus of je nu een grote maaltijd bereidt of meerdere gerechten tegelijk wilt koken, deze kookplaat maakt het allemaal mogelijk.
 • Voordeel 2: Met de mogelijkheid om deze als inbouw of vrijstaande kookplaat te gebruiken, biedt het je een hoge mate van flexibiliteit in je keukenontwerp.
 • Voordeel 3: De elektrische ontsteking en ontstekingsbeveiliging zorgen voor gebruiksgemak en extra veiligheid. Je hoeft je geen zorgen te maken over het aansteken van de branders en een mogelijke gaslekkage.
 • Voordeel 4: Het is geschikt voor zowel propaangasfles als aardgas. Of je nu op aardgas bent aangesloten of een propaangasfles gebruikt, deze kookplaat is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.
 • Voordeel 5: De inbegrepen gasslang-regelaar set (80 cm / 50 mbar) samen met een gietijzeren wok-opzetstuk en kruis, deze accessoires maken jouw koken gemakkelijker en efficiënter. Ze dragen bij aan een betere kookervaring en besparen je de extra kosten en moeite om ze apart aan te schaffen.
 • nadeel 1: Hoewel de Phönix PG-603T gaskookplaat 4 branders heeft, kan dit een nadeel zijn als je maar beperkte ruimte hebt. Met zo veel branders, kan het moeilijk zijn om alle pannen comfortabel te plaatsen, vooral als je grote pannen hebt.
 • nadeel 2: De kookplaat is in eerste instantie ingesteld op propaangas, wat betekent dat je misschien aanpassingen moet maken als je aardgas gebruikt. Dit kan ongemakkelijk zijn als je niet technisch onderlegd bent.
 • nadeel 3: Het product bevat een gietijzeren wok-opzetstuk en een kruis, maar als je deze accessoires niet nodig hebt, kunnen ze onnodige ruimte innemen in je keuken.
 • nadeel 4: De elektrische ontsteking van de kookplaat kan complex zijn om te gebruiken voor mensen die gewend zijn aan handmatige ontsteking.
 • nadeel 5: Hoewel de gaskookplaat zwart geëmailleerd is, kan dit een nadeel zijn als je een andere kleur of afwerking prefereert die beter bij je keukeninterieur past. De kleurkeuze is beperkt tot zwart.

Onze favoriet #9

Iseasy Gaskookplaat

Iseasy Gaskookplaat

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Gaskookplaat van IsEasy is een zeer robuust en veilig product met een plaat van 8mm dik gehard glas en een degelijke gietijzeren houder. De impulsontsteking werkt op een variërende voltage van 127 tot 240V, terwijl het veiligheidsventiel vervaardigd is uit stevig koper. Dankzij het thermokoppel blussysteem en bakeliet handgreep ben je verzekerd van een veilige kookomgeving. De kookplaat is geschikt voor zowel aardgas als LPG en biedt verschillende vermogens per brander, 1,75 kW linksboven, 2,7 kW onder, en 3,3 kW rechts, waardoor je de mogelijkheid hebt om met variërende snelheden te koken. De afmetingen zijn 600 x 520 x 110 mm met een uitsparing grootte van 560 x 480 mm. Het product wordt geleverd in een buitenverpakking van 642 x 578 x 185 mm.

 • Voordeel 1: De robuuste constructie van de gaskookplaat is te danken aan het 8 mm dikke gehard glas en de gietijzeren houder. Dit betekent dat jij kunt rekenen op een product dat duurzaam en langer meegaat.
 • Voordeel 2: Met de impulsontsteking van 127-240 V hoef jij je geen zorgen te maken over het vinden van lucifers of aanstekers. Dit zorgt voor gemak en veiligheid bij het aansteken van de branders.
 • Voordeel 3: De veiligheidsventiel van koper in het ventiellichaam garandeert een betrouwbare werking en helpt bij het voorkomen van gaslekken die kunnen leiden tot ongelukken.
 • Voordeel 4: De IsEasy gaskookplaat is voorzien van verschillende vermogens voor de branders. Dit betekent dat jij de branders kunt regelen op basis van jouw kookbehoeften, wat je helpt bij het koken van meerdere gerechten tegelijkertijd.
 • Voordeel 5: De afmetingen van de kookplaat zorgen ervoor dat deze in de meeste keukens past. De compacte vormgeving maakt hem niet alleen geschikt voor kleinere ruimtes, maar zorgt ook voor voldoende ruimte op het kookoppervlak voor jou om comfortabel te kunnen koken.
 • Nadeel 1: De gaskookplaat van IsEasy is voorzien van 8 mm dik gehard glas. Dit kan een nadeel zijn, want hoewel gehard glas sterk is, is het niet volledig onbreekbaar. Indien er een hard voorwerp op valt, kan het glas alsnog barsten of breken.
 • Nadeel 2: De ontsteking van de gaskookplaat werkt op een voltage tussen 127-240 V. Als je in een gebouw woont met een afwijkend spanningssysteem, kan dit een probleem vormen bij het ontsteken van de kookplaat.
 • Nadeel 3: De houder van de gaskookplaat is gemaakt van gietijzer. Dit kan als nadeel worden gezien, omdat gietijzer zwaarder is dan andere materialen. Dit kan het lastig maken om de kookplaat te verplaatsen of schoon te maken.
 • Nadeel 4: De gaskookplaat van IsEasy vereist een specifieke luchtbron: GN/LPG. Dit betekent dat je deze kookplaat niet zou kunnen gebruiken als jouw woning gebruik maakt van een ander type gas.
 • Nadeel 5: Het vermogen van de branders varieert tussen 1,75 kW en 3,3 kW, wat betekent dat de warmtetoevoer niet voor alle branders gelijk is. Je moet hier rekening mee houden tijdens het koken, omdat niet alle branders even snel of sterk zullen zijn.

Onze favoriet #10

Thermomate Gaskookplaat

Thermomate Gaskookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Thermomate gaskookplaat is een uiterst efficiënte en veilige optie voor al je kookbehoeften. Met twee sterke branders, een van 2,4 kW en een semi-snelle brander van 1,8 kW, kun je diverse bereidingswijzen uitvoeren, van sudderen tot karamelliseren. Dankzij het thermokoppel flameout storingssysteem, geeft de kookplaat je de gemoedsrust dat bij gasdetectie het gas automatisch uitschakelt als er geen vlam wordt gedetecteerd. Het is NG / LPG converteerbaar met een maximaal vermogen van 4,2 kW, wat betekent dat het zowel met propaan als met aardgas kan werken, waardoor het een perfecte keuze is voor multifunctioneel gebruik. Het oppervlak is gemaakt van duurzaam, warmtebestendig gietijzer, ideaal voor potten en pannen. Bovendien is deze kookplaat eenvoudig te installeren en reinigen, dankzij het geïntegreerde ontwerp en het gladde zwarte keramische oppervlak. De compacte afmetingen maken het een ideale ruimtebesparende keuze voor jouw keukenruimte.

 • Voordeel 1: Hoge prestatiebranders – Het Thermomate gasfornuis is uitgerust met twee snelbranders die gelijkmatige warmte verdelen. Dit betekent dat jij het voor een hele reeks kookbehoeften kunt gebruiken, zoals sudderen, smoren, braden, stomen, koken, smelten of karamelliseren.
 • Voordeel 2: Flameout bescherming – Het Thermomate gasfornuis is uitgerust met een flameout storingssysteem, wat jouw veiligheid waarborgt. Het gas wordt automatisch uitgeschakeld in geval van een gaslekkage als er geen vlam wordt gedetecteerd.
 • Voordeel 3: NG/LPG Convertibel – Met zijn mogelijkheid om zowel propaan als aardgas te gebruiken, is het Thermomate gasfornuis flexibel aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Het is dus perfect voor gebruik in verschillende situaties, zoals in campers, lichte kookfamilies, of kleine keukens.
 • Voordeel 4: Gietijzeren onderzetter – De kookplaat is gemaakt van een zware gietijzeren onderzetter die duurzaam en hittebestendig is. Dit betekent dat jouw pot stabiel zal blijven terwijl je aan het koken bent.
 • Voordeel 5: Eenvoudig te installeren en te reinigen – Het Thermomate gasfornuis heeft een geïntegreerd ontwerp, wat betekent dat het perfect in jouw aanrechtblad past, waardoor je ruimte bespaart. Daarnaast is het voorzien van een glad zwart keramisch oppervlak, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.
 • Nadeel 1: De gaskookplaat heeft maar twee branders. Voor iemand die graag verschillende gerechten tegelijkertijd kookt of grote maaltijden bereidt, zouden twee branders beperkend kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De maximale vermogenslevering is 4,2 kW voor de gaskookplaat. Deze hoeveelheid vermogen is misschien niet genoeg voor sommige kookbehoeften, vooral voor intensieve kooktoepassingen zoals wokken of roosteren.
 • Nadeel 3: De gietijzeren onderzetter, hoewel duurzaam en hittebestendig, kan zwaar zijn en daardoor enigszins lastig om te verplaatsen of schoon te maken.
 • Nadeel 4: De afmeting van de gaskookplaat kan beperkend zijn en past mogelijk niet in elke keuken, vooral in kleinere ruimtes. De uitsnedeafmetingen van 27×48 cm zijn ook vrij specifiek, waardoor mogelijk extra aanpassingen nodig zijn voor de installatie.
 • Nadeel 5: Hoewel het gladde keramische oppervlak gemakkelijk is om schoon te maken, zou het ook gevoelig kunnen zijn voor krassen en vlekken bij hardhandig gebruik.

Na uitgebreid onderzoek en tests kunnen we concluderen dat de juiste gaskookplaat voor jou sterk afhankelijk is van je specifieke kookbehoeften en keukenruimte. Alle tien producten die we hebben getest, bieden uitstekende prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Van compacte modellen perfect voor kleine keukens tot grotere modellen met professionele functies voor de ambitieuze kok, er is zeker een product dat bij jouw wensen past. Vergeet niet om rekening te houden met zowel de fysieke afmetingen als de specifieke functies van elke gaskookplaat bij het maken van jouw uiteindelijke keuze. We hopen dat dit onderzoek je helpt bij het vinden van de perfecte gaskookplaat voor jouw keuken.

Inhoudsopgave