a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gasstel: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste gasstellen uit ons nieuwste onderzoek om de perfecte keuze te maken voor jouw keukenbehoeften.

Unser Favorit: Camper Gasstel

Camper Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Meva Gasstel

Meva Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Smh Line Gasstel

Smh Line Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Smh Line Gasstel

Smh Line Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Ibasingo Gasstel

Ibasingo Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Campingaz Gasstel

Campingaz Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Sena Gasstel

Sena Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Goldmiky Gasstel

Goldmiky Gasstel
★★★★★

Unser Favorit: Campingaz Gasstel

Campingaz Gasstel
★★★★★

Ben je op zoek naar het perfecte gasstel voor jouw keuken? Zoek dan niet verder! In deze uitgebreide gids hebben wij de 10 beste gasstellen onder de loep genomen volgens ons nieuwste onderzoek. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon graag in je eigen keuken kookt, er is altijd een gasstel dat aan jouw behoeften voldoet. We hebben ze getest op verschillende aspecten: kookprestaties, gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding en nog veel meer. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor een gasstel dat perfect bij jou past. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over de top 10 van gasstellen op de markt.

Een gasstel is een apparaat dat je in jouw keuken gebruikt om te koken op gas. Het bestaat meestal uit meerdere pitten van verschillende groottes, waar je pannen op plaatst om je maaltijden te bereiden. Door de knoppen te draaien, kun je de vlam groter of kleiner maken, waardoor je de temperatuur en kooktijd volledig kunt regelen. Dit maakt een gasstel een onmisbaar onderdeel van elke keuken en een essentieel hulpmiddel voor zowel alledaagse maaltijden als gastronomische experimenten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Camper Gasstel

Camper Gasstel

Waarom we het gekozen hebben

Het Camper gasstel is een topkwaliteit product, dus geen onbekend merk. Met een vermogen van 2,2 kW, biedt het aanzienlijke kookkracht voor al je buitenkookbehoeften. Het wordt geleverd inclusief 8 gaspatronen van elk 227 gram, zodat je meteen aan de slag kunt. Kiezen voor het Camper gasstel betekent kiezen voor betrouwbaarheid en kracht onder alle omstandigheden.

 • Voordeel 1: Dit is een kwaliteitsproduct, wat betekent dat je kunt rekenen op een hoge standaard van vakmanschap en duurzaamheid bij langdurig gebruik.
  Voordeel 2: Het is geen No-naam product, dus je krijgt een product van een gevestigd merk met een reputatie voor betrouwbaarheid.
  Voordeel 3: Met een vermogen van 2,2 kW, biedt dit gasstel voldoende energie voor de meeste kookbehoeften.
  Voordeel 4: Het wordt geleverd met 8 x 227 gram gaspatronen, wat betekent dat je voldoende brandstof hebt om direct te beginnen met koken.
  Voordeel 5: Het feit dat het gaspatronen bevat, maakt het ook gemakkelijk te gebruiken en zeer draagbaar, wat handig zou zijn voor gebruik buitenshuis of tijdens het kamperen.
 • Op basis van de informatie die is gegeven in de beschrijving, is het vrij moeilijk om specifieke nadelen te vinden. Desalniettemin, hier is een mogelijk interpretatie van mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Het gasstel heeft een vermogen van 2,2 kW, wat mogelijk niet voldoende is voor sommige kookbehoeften. Deze beperkte capaciteit kan betekenen dat je meer tijd nodig hebt om je gerechten te bereiden.
 • Nadeel 2: Hoewel het pakket 8 gaspatronen van 227 gram elk bevat, kan dit voor sommigen als een nadeel worden gezien. Er zijn andere merken die gasfornuizen leveren met grotere gaspatronen.
 • Nadeel 3: Het is een kwaliteitsproduct, maar er wordt niet vermeld welk soort materiaal wordt gebruikt. Het kan dus zijn dat het materiaal niet zo duurzaam is als dat van andere merken.
 • Nadeel 4: Het merk is ‘Geen No-naam’. Hoewel dit suggereert dat het een bekend merk is, geeft de beschrijving niet aan welke merknaam het precies is. Dit kan problemen veroorzaken bij het zoeken naar vervangende onderdelen of het krijgen van specifieke productondersteuning.
 • Nadeel 5: Het is ook onduidelijk of dit gasstel geschikt is voor gebruik buitenshuis. Afhankelijk van je behoeften, kan dit een groot nadeel zijn als je van plan bent om het te gebruiken voor kampeertrips of barbecuefeestjes.

Onze favoriet #2

Meva Gasstel

Meva Gasstel

Waarom we het gekozen hebben

De MEVA Triglav is een robuust, gietijzeren gasfornuis met een krachtig vermogen van 9,8 kW. Het is ontworpen voor zowel thuis als professioneel gebruik, ideaal voor het koken in grote hoeveelheden en heeft een verwarmingsoppervlak van 30 cm. Met drie instelbare kranen kun je de vlamintensiteit variëren van zacht tot fel. De gasstel is voorzien van een gegolfde afzuigadapter voor een eenvoudige installatie. De kachel komt met een slang en regelaar die je zorgvuldig moet installeren om gaslekkage te voorkomen. Het fornuis is zo ontworpen dat het aangesloten kan worden op een butaan- of propaangasfles, middels schroef- of tepelaansluiting. Het product is stabiel, betrouwbaar en weegt 8 kg.

 • Voordeel 1: Het Meva Triglav gasfornuis is ontworpen met een gietijzeren structuur die zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit. Dankzij de vier voeten blijft hij stevig op zijn plaats, ongeacht hoe intensief jij kookt.
 • Voordeel 2: Met een vermogen van 9,8 kW kun je rekenen op voldoende kracht om snel en efficiënt te koken. Het brede verwarmingsoppervlak van 30 cm maakt het ideaal om in grote hoeveelheden te koken.
 • Voordeel 3: De kachel werkt met een slang en een regelaar voor veilige en correcte installatie. Dit betekent dat je, met de juiste installatie, je geen zorgen hoeft te maken over gaslekkage.
 • Voordeel 4: De keuze voor vlamsterkte is een grote troef van dit fornuis. Je kunt de vlam namelijk instellen op zacht, middelmatig of fel vuur, afhankelijk van je kookbehoefte.
 • Voordeel 5: De kachel heeft een flexibele aansluiting, ontworpen om aangesloten te worden op een butaan- of propaangasfles. Deze flexibiliteit betekent dat je de energiebron kunt kiezen die het beste past bij je behoeften en beschikbaarheid.
 • Nadeel 1: De installatie van het gasstel lijkt ingewikkeld en vereist specifieke kennis, aangezien de klant zelf de slang en regelaar correct moet installeren om gaslekkage te voorkomen.
 • Nadeel 2: Het product is alleen ontworpen om te worden aangesloten op een gasfles. Dit betekent dat als er geen gasfles beschikbaar is, je het kooktoestel niet kunt gebruiken.
 • Nadeel 3: Hoewel het product betrouwbaar en stabiel wordt genoemd dankzij de vier voeten, kan het gewicht van 8 kg ervoor zorgen dat het verplaatsen van het gasstel een uitdaging kan zijn, vooral als je beperkte ruimte heeft of vaak van plaats verandert.
 • Nadeel 4: Het gasstel heeft een relatief hoog vermogen van 9,8 kW. Dit betekent dat het gasstel mogelijk meer gas verbruikt dan een model met minder vermogen, wat tot hogere gebruikskosten kan leiden.
 • Nadeel 5: De keuzemogelijkheden van de vlamsituaties zijn beperkt tot slechts drie instellingen: zacht, middelmatig of fel vuur. Dit kan minder finesse bieden in het aanpassen van de kooktemperatuur in vergelijking met andere modellen op de markt.

Onze favoriet #3

Smh Line Gasstel

Smh Line Gasstel

Waarom we het gekozen hebben

Het SMH LINE gasfornuis is een veelzijdig, draagbaar kookapparaat dat perfect is voor kamperen, picknicken, en zelfvoorzienend koken in allerlei situaties, van vakanties tot noodsituaties bij stroomuitval. Je kunt het gasstel makkelijk gebruiken en schoonmaken, terwijl je van een stabiele constructie en een veilige werking kunt genieten dankzij de volledige metalen behuizing, druksensor en automatische piëzo elektrische ontsteking. Het bevat een instelbare vlam, aluminium branderkop en windbescherming, plus een grilloppervlak van ongeveer 30 cm. Het gasforunis werkt op standaard gaspatronen, waarvan er zes zijn inbegrepen in de set, en heeft een brandduur van 1,5 tot 3 uur. Alles komt handig verpakt in een bijgeleverde kunststof transportbox, waardoor je verzekerd bent van een eenvoudige draagbaarheid en opslag.

 • Voordeel 1: De SMH LINE Gasstel is enorm veelzijdig. Deze is perfect voor situaties waar zelfvoorziening van belang is, zoals op vakantie, in de tuin, op picknicks, op de camping en ook voor survival, bushcrafting en tijdens stroomuitval of noodsituaties.
 • Voordeel 2: Dit gasstel is ook nog eens gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden. Dankzij eenvoudige instructies, kun je snel beginnen met koken of grillen zonder veel gedoe.
 • Voordeel 3: De compacte draagbare gasstel heeft een stevige volledige metalen behuizing en wordt geleverd met een eenvoudige kunststof transportbox wat zorgt voor gemakkelijke en veilige transport.
 • Voordeel 4: Het gasstel heeft diverse functies om het koken te vergemakkelijken, bijvoorbeeld een vlam die instelbaar is via een draaiknop, windbescherming, een verwijderbaar kookvlak en zelfs een automatische piëzo ontsteking.
 • Voordeel 5: De SMH LINE Gasstel toont sterke duurzaamheid met een brandduur van 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van de gasregeling. Daarbij draagt het een CE-markering voor veiligheid en is er ook een druksensor ingebouwd voor extra zekerheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de SMH LINE gasstel overweg kan met standaard gaspatronen, vermelde de productbeschrijving niet of deze ook bijgeleverd zijn. Je kan misschien gedwongen worden om deze afzonderlijk aan te schaffen, wat kan leiden tot extra tijd en moeite.
 • Nadeel 2: De brandduur van het gasstel is tussen 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van de gasregeling. Dit kan onvoldoende zijn voor langere kook-, grill- of verwarmingssessies, wat zou kunnen betekenen dat je verscheidene keren van gaspatroon moet wisselen.
 • Nadeel 3: Het gasverbruik is relatief hoog, met ongeveer 150g per uur. Dit kan ervoor zorgen dat je vaak nieuwe gaspatronen moet aanschaffen en installeren, wat zou kunnen resulteren in extra kosten en gedoe.
 • Nadeel 4: De volledig metalen behuizing van het gasfornuis, hoewel robuust en duurzaam, kan heet worden tijdens gebruik. Dit kan brandwondgevaar opleveren als je niet voorzichtig bent.
 • Nadeel 5: Het grilloppervlak van het gasstel is ongeveer 30 cm. Dit kan te klein zijn voor grotere pannen of grotere hoeveelheden voedsel, wat zou kunnen betekenen dat je gerechten in etappes moet koken.

Onze favoriet #4

Smh Line Gasstel

Smh Line Gasstel

Waarom we het gekozen hebben

Het SMH LINE gasstel is een betrouwbare en draagbare oplossing voor koken in zelfvoorzienende omstandigheden zoals kamperen, picknicken, bushcraft en zelfs noodsituaties zoals stroomuitval. Dit gasstel is makkelijk te gebruiken, op te zetten en schoon te houden volgens een eenvoudig vier stappen proces. Het is ontworpen om te werken met standaard gaspatronen, en de vlam is regelbaar via een draaiknop. De duurzame metalen behuizing bevat een afneembaar kookoppervlak en een windbescherming. Met de automatische piëzo ontsteking wordt koken eenvoudig en veilig. Het grilloppervlak is ongeveer 30 cm, en de brandtijd varieert van 1,5 tot 3 uur afhankelijk van het gasgebruik. Het gasstel is CE-gecertificeerd, met een warmteafgifte van 2,2KW. In de set zit een handige kunststof transportbox en deze komt inclusief 4 gasflessen voor direct gebruik.

 • Voordeel 1: De SMH LINE Gasstel is enorm veelzijdig. Deze is perfect voor situaties waar zelfvoorziening van belang is, zoals op vakantie, in de tuin, op picknicks, op de camping en ook voor survival, bushcrafting en tijdens stroomuitval of noodsituaties.
 • Voordeel 2: Dit gasstel is ook nog eens gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden. Dankzij eenvoudige instructies, kun je snel beginnen met koken of grillen zonder veel gedoe.
 • Voordeel 3: De compacte draagbare gasstel heeft een stevige volledige metalen behuizing en wordt geleverd met een eenvoudige kunststof transportbox wat zorgt voor gemakkelijke en veilige transport.
 • Voordeel 4: Het gasstel heeft diverse functies om het koken te vergemakkelijken, bijvoorbeeld een vlam die instelbaar is via een draaiknop, windbescherming, een verwijderbaar kookvlak en zelfs een automatische piëzo ontsteking.
 • Voordeel 5: De SMH LINE Gasstel toont sterke duurzaamheid met een brandduur van 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van de gasregeling. Daarbij draagt het een CE-markering voor veiligheid en is er ook een druksensor ingebouwd voor extra zekerheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de SMH LINE gasstel overweg kan met standaard gaspatronen, vermelde de productbeschrijving niet of deze ook bijgeleverd zijn. Je kan misschien gedwongen worden om deze afzonderlijk aan te schaffen, wat kan leiden tot extra tijd en moeite.
 • Nadeel 2: De brandduur van het gasstel is tussen 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van de gasregeling. Dit kan onvoldoende zijn voor langere kook-, grill- of verwarmingssessies, wat zou kunnen betekenen dat je verscheidene keren van gaspatroon moet wisselen.
 • Nadeel 3: Het gasverbruik is relatief hoog, met ongeveer 150g per uur. Dit kan ervoor zorgen dat je vaak nieuwe gaspatronen moet aanschaffen en installeren, wat zou kunnen resulteren in extra kosten en gedoe.
 • Nadeel 4: De volledig metalen behuizing van het gasfornuis, hoewel robuust en duurzaam, kan heet worden tijdens gebruik. Dit kan brandwondgevaar opleveren als je niet voorzichtig bent.
 • Nadeel 5: Het grilloppervlak van het gasstel is ongeveer 30 cm. Dit kan te klein zijn voor grotere pannen of grotere hoeveelheden voedsel, wat zou kunnen betekenen dat je gerechten in etappes moet koken.

Onze favoriet #5

Ibasingo Gasstel

Ibasingo Gasstel

Waarom we het gekozen hebben

Het iBasingo Gasstel is een ultralicht en duurzaam campingkooktoestel, gemaakt van een combinatie van titaniumlegering, magnesiumaluminiumlegering en koperlegering. Dit maakt het niet corroderend, niet magnetisch, hypoallergeen, en biocompatibel met de menselijke huid. Ondanks dat het maar 26 gram weegt, heeft het een stevige constructie met sterk opvouwbare titanium poten en biedt het een hoge warmtekracht van 2700 W, met een brandstofverbruik van 140 g butaangas per uur. Je kunt er normale kookpannen op gebruiken en het is hittebestendig tot een temperatuur van 1.300°C. Dit maakt het een uitstekende keuze voor buitenactiviteiten zoals kamperen, wandelen, jagen en backpacken.

 • Voordeel 1: De iBasingo gasstel is gemaakt van duurzame materialen zoals titaniumlegering, magnesiumaluminiumlegering en koperlegering. Deze materialen zijn niet corrosief, niet magnetisch, hypoallergeen, niet giftig en biocompatibel met de menselijke huid. Dit maakt het een veilige keuze.
 • Voordeel 2: Het heeft een hoog warmtevermogen van 2700 W, wat je een snellere kooktijd biedt. Met een brandstofverbruik van slechts 140 g gas/uur, is het ook zuinig.
 • Voordeel 3: De sterke opvouwbare titanium poten maken het tot het kleinste campingkooktoestel in opgevouwen toestand. Dit maakt het makkelijk draagbaar en handig voor reizen en outdoor activiteiten.
 • Voordeel 4: Het biedt goede stabiliteit. Zodra je de poten hebt uitgevouwen, kun je normale kookpannen gebruiken. Dit maakt het veelzijdig in gebruik.
 • Voordeel 5: Het is hittebestendig, met titanium dat een smeltpunt heeft van 2.3002 F/1.300 C. Dit maakt het uitstekend geschikt voor buitenactiviteiten zoals kamperen, wandelen, jagen, backpacken, overleven, noodgevallen of voor padvinders.
 • Nadeel 1: Aanmaak is niet geïntegreerd: De iBasingo gasstel maakt gebruik van een externe aansteker om de brander te ontsteken. Dit betekent dat je altijd een aparte aansteker bij je moet hebben, wat meer ruimte inneemt en potentieel kan worden vergeten of verloren.
 • Nadeel 2: Hoog brandstofverbruik: Het gasstel verbruikt 140 g gas per uur, wat relatief hoog is. Dit betekent dat je meer brandstof mee moet nemen voor langere kampeertrips, wat het gewicht van je belasting verhoogt.
 • Nadeel 3: Niet universeel brandstof compatibel: Hoewel het hoog opwarmend vermogen een voordeel is, kan het een nadeel zijn als je geen toegang hebt tot butaangas, de brandstof waarvoor het ontworpen is. Dit maakt het minder veelzijdig in vergelijking tot andere branders die verschillende soorten brandstof kunnen gebruiken.
 • Nadeel 4: Poten nodig voor stabiliteit: De poten van de brander moeten worden uitgevouwen om gewone kookpannen te kunnen gebruiken. Dit kan beperkend zijn als je je in een omgeving bevindt waar het moeilijk is om een stabiel vlak oppervlak te vinden om de brander op te positioneren.
 • Nadeel 5: Kooktijd kan variëren: Hoewel de waterkooktijd wordt geschat op ongeveer 58 inch bij normale atmosferische druk, kan deze tijd variëren afhankelijk van de omstandigheden, zoals de buitentemperatuur of de hoogte boven de zeespiegel. Dit betekent dat het koken van maaltijden langer kan duren dan verwacht in sommige omstandigheden.

Onze favoriet #6

Campingaz Gasstel

Campingaz Gasstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CAMPINGAZ gasstel is een compact en krachtig kooktoestel, ideaal voor gebruik op de camping, het balkon of in de tuin. Het beschikt over twee afzonderlijk regelbare 1,8 kW-branders en vaatwasmachinebestendige pannenroosters voor flexibele kookmogelijkheden. Makkelijk in gebruik, het is ontworpen met een praktisch en compact formaat voor eenvoudig transport en werkt met CV 470 Plus cartridges, welke gemakkelijk te monteren zijn dankzij het EasyClic-Plus-systeem. Schoonmaken is ook geen probleem, aangezien de roosters in de vaatwasser kunnen en het gladde oppervlak van het gasstel snel gereinigd kan worden met een natte doek. Het gasstel heeft een Europees distributienet voor gaspatronen, wat zorgt voor gemakkelijke toegang tot navullingen. Echter, gebruik het niet in gesloten ruimtes vanwege de veiligheid. Het gasstel heeft een afmeting van 45 x 30 x 9,6 cm, een verbruik van 261 g/h, een gewicht van 1,9 kg en een vermogen van 3600 W. Slang en regelaar zijn ook inbegrepen.

 • Voordeel 1: Het gasstel van Campingaz is compact en tegelijkertijd krachtig. Het heeft twee individueel regelbare branders met een vermogen van 1,8 kW. Dit maakt het ideaal voor flexibele kookmogelijkheden, ongeacht of je op de camping bent, op het balkon of in de tuin.
 • Voordeel 2: Het is tevens praktisch en compact ontworpen, wat het gemakkelijk te bedienen maakt. Het compacte formaat maakt het bovendien uitstekend draagbaar, essentieel voor als je onderweg bent.
 • Voordeel 3: De montage van de gaspatroon in het gasfornuis is gemakkelijk dankzij het EasyClic-Plus-systeem. Zo hoef je geen moeite te doen om de gaspatroon op zijn plek te krijgen.
 • Voordeel 4: Het reinigen van het gasstel wordt ook eenvoudiger gemaakt. De vaatwasmachinebestendige pannenhouders kunnen worden verwijderd, en vuil op het gladde oppervlak van het gasfornuis kan snel worden afgenomen met een natte doek.
 • Voordeel 5: Het bedrijf biedt een Europees distributienet voor gaspatronen in meer dan 50 landen. Dit betekent dat waar je ook bent, je altijd een dealer kunt vinden voor het opnieuw vullen van je gaspatroon.
 • Nadeel 1: Hoewel de Campingaz gasstel compact en makkelijk te vervoeren is, kan dit beperkend zijn in het aantal pannen dat je tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit kan extra tijd kosten als je voor een grotere groep kookt.
 • Nadeel 2: Het gasstel werkt met CV 470 Plus cartridges. Dit betekent dat je rekening moet houden met het regelmatig vervangen van de cartridges. Dit kan een extra last zijn, afhankelijk van hoe vaak en waar je de gasstel gebruikt.
 • Nadeel 3: Hoewel het een voordeel is dat de pannenroosters in de vaatwasser kunnen, betekent dit ook dat ze kunnen beschadigen of de vorm kunnen verliezen door de hitte en het water van de vaatwasser.
 • Nadeel 4: Het merk benadrukt hun Europees distributienet voor gaspatronen, maar daarbuiten kan het lastiger zijn om aanvullingen te krijgen. Als je van plan bent om buiten Europa te reizen, zou dit problematisch kunnen zijn.
 • Nadeel 5: De branders zijn individueel regelbaar, maar met een vermogen van 1,8 kW per brander, kan het zijn dat je vindt dat de brander niet krachtig genoeg is voor sommige kooktaken, wat de kooktijd kan verlengen.

Onze favoriet #7

Sena Gasstel

Sena Gasstel

Waarom we het gekozen hebben

Het Sena Gasstel is een origineel product van het merk Sena met hoge kwaliteit, ontworpen in Duitsland. Het is geen merkloos product, maar juist een premium kwaliteitsproduct van Sena. Het levert een vermogen van 2,2 kW en wordt geleverd met 4 originele JUNG gaspatronen van elk 227 gram. Het gasfornuis en de gaspatronen van Sena voldoen aan de strenge EU-normen, wat hun veiligheid en betrouwbaarheid extra onderstreept.

 • Voordeel 1: Het product is een origineel Sena product, dus je kunt rekenen op de bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk.
  Voordeel 2: Het product is ontworpen in Duitsland, waardoor je verzekerd bent van Duitse technische precisie en hoogwaardigheid.
  Voordeel 3: Met 2,2 kW vermogen krijgt je gasstel de pannen snel heet, wat tijd en energie bespaart.
  Voordeel 4: Bij je aankoop krijg je ook 4 x 227 gram originele JUNG gaspatronen, waardoor je na aankoop onmiddellijk gebruik kunt maken van je gasstel.
  Voordeel 5: Zowel het Sena gasfornuis als de gaspatronen voldoen aan de hoge EU-normen, wat betekent dat ze voldoen aan strenge veiligheids- en kwaliteitseisen.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze vooral positieve aspecten van het product benadrukt. Toch zal ik proberen een paar mogelijke nadelen te suggereren:
 • Nadeel 1: De kracht van het gasfornuis is beperkt tot 2,2 kW. Dit kan betekenen dat het gasfornuis meer tijd nodig heeft om pannen op hoge temperatuur te krijgen, wat invloed kan hebben op je kookervaring en -tijden.
 • Nadeel 2: Het product wordt geleverd met 4 x 227 gram originele JUNG gaspatronen. Het regelmatig moeten vervangen van deze patronen kan extra kosten met zich meebrengen en is minder handig als je regelmatig voor lange periodes kookt.
 • Nadeel 3: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het een product van hoge kwaliteit is, vermeldt deze niet specifiek welke materialen worden gebruikt in de constructie van het fornuis. Daarom is het niet duidelijk of het duurzaam of gemakkelijk schoon te maken is.
 • Nadeel 4: Het ontbreken van een vermelding van speciale functies zoals een thermo-elektrische beveiliging, spatbescherming of een grillfunctie suggereert dat dit fornuis misschien minder geavanceerde functies heeft in vergelijking met andere modellen.
 • Nadeel 5: Er wordt geen informatie gegeven over de grootte of het gewicht van het product. Dit kan problemen veroorzaken als je beperkte ruimte hebt in je keuken, of als je van plan bent het gasstel te verplaatsen of mee te nemen op reis.

Onze favoriet #8

Goldmiky Gasstel

Goldmiky Gasstel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Goldmiky gasstel is een krachtig en duurzaam campingkooktoestel, gemaakt van aluminiumlegering en roestvrij staal, ontworpen om krassen en corrosie te weerstaan. Het vertoont hoge energie-efficiëntie door de honingraatafdekking die de vlam stabiliseert en de verbrandingsbelasting verbetert, met een brandkracht van 3900W die 1 liter water in 3 minuten kan koken. Het gasstel is ook uitgerust met windbestendige functies, waaronder een laag zwaartepunt, driehoekige houder, antislip steunframe en geïntegreerde voorruit voor efficiënte windbescherming. Je kunt de vlam eenvoudig plaatsen en regelen via een piëzo-elektronische ontsteking en een instelknop op het gasventiel, zonder dat je extra vuursteen nodig hebt. Dankzij het compacte ontwerp is het gasfornuis gemakkelijk te dragen, weegt slechts 280 g, en komt met een kleine koffer voor eenvoudig transport, wat het ideaal maakt voor outdooractiviteiten zoals kamperen, rugzaktochten, bergbeklimmen, vissen en sneeuwgebieden.

 • Voordeel 1: Het Goldmiky gasstel is sterk en duurzaam. Dankzij het materiaalgebruik, bestaande uit een aluminiumlegering en roestvrij staal, is het bestand tegen krassen en corrosie. Bovendien zorgt de driehoekige houder voor uitstekende stabiliteit en kan het gasstel met gemak tot 15 kg pannen stabiel houden.
 • Voordeel 2: Dit gasstel biedt een hoge energie-efficiëntie. Met de honingraatafdekking wordt een stabiele vlam gecreëerd, welke de verbrandingsbelasting verbetert. Het heeft een brandkracht van 3900 W waarmee je 1 liter water in slechts 3 minuten kunt koken.
 • Voordeel 3: Het gasstel heeft een winddicht design waardoor de vlam beschermd wordt tegen wind. De combinatie van een laag zwaartepunt, driehoekige houder, antislip steunframe en geïntegreerd voorruitdesign maakt het gebruik van dit gasstel zelfs in winderige omstandigheden efficiënt.
 • Voordeel 4: De Goldmiky campingkooktoestel beschikt over een piëzo-elektronische ontsteking en een instelknop aan het einde van het gasventiel. Hiermee kun je de vlam gemakkelijk bedienen en naar behoefte instellen zonder dat je extra vuursteen nodig hebt.
 • Voordeel 5: Dit gasfornuis is compact en draagbaar. Het ontwerp bespaart ruimte en met een gewicht van slechts 280 g is het gemakkelijk te transporteren. Het wordt geleverd met een kleine, handige koffer, ideaal voor kamperen, trektochten, bergbeklimmen, vissen en andere outdooractiviteiten.
 • Nadeel 1: De Goldmiky gasstel is speciaal ontworpen voor buitengebruik, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt of veilig is voor binnen gebruik. Als je op zoek bent naar een gasstel voor zowel binnen als buiten, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: Het product is gemaakt van aluminiumlegering en roestvrij staal, dit kan op de lange termijn toch mogelijk krassen en vervormingen laten zien, vooral als je het vaak gebruikt en transporteert.
 • Nadeel 3: De vrij hoge brandkracht van 3900 W kan een nadeel zijn als je kleinere, meer delicate maaltijden wilt bereiden die een lagere temperatuur en minder directe hitte nodig hebben.
 • Nadeel 4: Hoewel het compacte ontwerp ideaal is voor draagbaarheid, kan dit ook betekenen dat de omvang en kookcapaciteit beperkt is. Het kan dus niet ideaal zijn voor grotere groepen of uitgebreide maaltijden.
 • Nadeel 5: Ondanks de windbeschermingsfuncties, kan een harde wind of extreme weersomstandigheden nog steeds de kookervaring beïnvloeden. Dit kan een nadeel zijn tijdens het koken in minder dan ideale buitenomstandigheden.

Onze favoriet #9

Campingaz Gasstel

Campingaz Gasstel

Waarom we het gekozen hebben

Het CAMPINGAZ gasstel is een compact en krachtig monofamine fornuis met een vermogen van 1250 W, speciaal ontworpen voor buitengebruik – perfect voor wandelen, picknicken, kamperen of feestjes. Simpel te bedienen, met een solide en robuuste uitvoering en brede pannenhouders van roestvrij staal voor hoge stabiliteit. De stabiliteit wordt verder verhoogd en de cartridge beschermd door het inschuiven van de geperforeerde cartridge in de kunststof afdekking. Eenvoudige warmteregulering en een verbruikstijd van 2 uur (C 206) maken dit tot een betrouwbaar fornuis. Plus, dankzij Campingaz’s wereldwijde distributienetwerk, heb je altijd toegang tot vervangende gaspatronen. Let wel, de gaspatroon wordt apart verkocht.

 • Voordeel 1: Het CAMPINGAZ-gasstel is compact en krachtig, het biedt een solide en robuuste uitvoering met een sterk vermogen van 1250 W, wat betekent dat het in staat is om je maaltijden snel en efficiënt te koken.
 • Voordeel 2: Dit product is ontworpen voor gemakkelijke en veilige bediening. Het heeft een eenvoudige gasaansluiting en de geperforeerde cartridge kan in de kunststof afdekking worden gestoken om de stabiliteit te verhogen en de cartridge te beschermen.
 • Voordeel 3: Echter, ondanks zijn stevigheid, is het CAMPINGAZ-gasstel ook compact en licht, waardoor het zeer draagbaar is. Of je nu gaat wandelen, een uitstapje maakt, gaat picknicken, kamperen of feesten, dit gasstel is makkelijk mee te nemen.
 • Voordeel 4: Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van gaspatronen voor dit gasstel. CAMPINGAZ heeft een wereldwijd distributienetwerk en hun gaspatronen zijn verkrijgbaar in 50 landen.
 • Voordeel 5: Dit product heeft een effectieve kooktijd; het kan 1 liter water in slechts 5 minuten en 20 seconden aan de kook brengen. Daarnaast heeft het een flinke looptijd van 2 uur met één C 206 gaspatroon.
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat compact en licht is, wat het makkelijk zou moeten maken om te vervoeren, kan dit ook betekenen dat het niet zo robuust is voor zwaardere kookbehoeften.
 • Nadeel 2: De gaskoker vereist naar wat lijkt een specifiek type gaspatroon. Dit zal jou waarschijnlijk ontmoedigen, mocht je het nodige type gaspatroon niet ter beschikking hebben.
 • Nadeel 3: Het vermogen van de gasstel is 1250W, dat als laag gezien kan worden in vergelijking met andere op de markt verkrijgbare gasstelletjes. Als je op zoek bent naar iets dat sneller kookt, is dit misschien niet de beste optie voor jou.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt vermeld dat Campingaz een wereldwijd distributienetwerk voor gaspatronen heeft, betekent dit dat je waarschijnlijk alleen Campingaz gaspatronen zal moeten kopen. Dit kan onhandig zijn, vooral als je niet in een van de 50 landen woont waar hun producten verkrijgbaar zijn.
 • Nadeel 5: De kooktijd is 5 minuten en 20 seconden voor 1 liter, wat voor sommigen misschien te lang is. Als je een kampeermaaltijd snel wilt bereiden, kan deze kooktijd juist een ongemak voor jou zijn.

Na grondig onderzoek en verificatie hebben we de top tien gasstellen voor je uiteengezet. Elk product op deze lijst biedt unieke eigenschappen gericht op jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar veiligheid, efficiëntie, gebruiksgemak of design, er is een gasstel dat bij je past. Zorg ervoor dat je de beoordeling en kenmerken van elk product goed naleest voordat je je definitieve keuze maakt. Al met al bieden deze tien beste gasstellen een perfecte balans tussen prestaties, kwaliteit en prijs. Maak je keuken compleet met een model dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Happy cooking!

Inhoudsopgave