a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Glutamine: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek in deze recensie de 10 beste Glutamine-producten die volgens recent onderzoek uitstekende resultaten leveren.

Of je nu een professionele atleet bent of een fitnessliefhebber, een ding is zeker: je lichaam heeft de juiste supplementen nodig om optimaal te presteren. Eén van die cruciale supplementen is glutamine. Glutamine, een aminozuur dat het lichaam helpt te herstellen na intensieve inspanningen, kan een waardevolle aanvulling zijn op je supplementenregime. Met talloze opties beschikbaar op de markt, kan het lastig zijn om te bepalen welke het meest effectief is. Daarom hebben we grondig onderzoek gedaan en de top 10 producten op het gebied van glutamine voor je op een rij gezet. Zo kan jij weloverwogen de juiste keuze maken voor je lichamelijk welzijn.

Glutamine is een aminozuur dat een cruciale rol speelt in jouw lichaam door het ondersteunen van de groei en reparatie van cellen, het reguleren van je immuunsysteem en het bijdragen aan darmgezondheid. Het is voornamelijk populair onder atleten en fitnessfanaten vanwege de potentiële voordelen voor spierherstel en -groei. Hoewel je lichaam normaal gesproken voldoende glutamine kan aanmaken, kunnen er tijden zijn, zoals tijdens intensieve lichamelijke activiteit of ziekte, wanneer aanvulling nuttig kan zijn. Echter, het is belangrijk om eerst met een gezondheidsdeskundige te praten voordat je begint met het innemen van glutaminesupplementen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Nutri + Glutamine

Nutri + Glutamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Glutamine supplement van Nutri + is een premium aminozuurproduct, hooggedoseerd met 5-10g gefermenteerd L-Glutaminepoeder per portie, en garandeert meer dan 99% zuiverheid. Het is ideaal voor zowel mannen als vrouwen die betrokken zijn bij krachttraining, bodybuilding en fitness. Deze formule, verkregen uit natuurlijke bronnen zoals maïs en groenten, is glutenvrij, lactosevrij en vrij van genetische manipulatie, toevoegingen, vet, suiker en zout en kan dus perfect passen in een koolhydraatarm dieet. Het product is ontwikkeld door voedingsspecialisten en voldoet aan strikte kwaliteitsnormen: ISO 9001, HACCP en GMP. Voor optimaal gebruik, meng je 1-2 maatscheppen Glutamine met voldoende vloeistof voor en na de training. Op niet-trainingsdagen neem je een maatschep voor het slapen gaan. Het kan ook in combinatie met BCAA + EAA worden gebruikt voor betere resultaten.

 • Voordeel 1: Met de Nutri+ Glutamine krijg je een hoge dosering van 5-10g gefermenteerd L-Glutaminepoeder per portie. Dit biedt je een aminosupplement van topkwaliteit met meer dan 99% zuiverheid, bedoeld om je sportprestaties te verbeteren.
 • Voordeel 2: Dit product biedt jou een uitstekende kwaliteit. Het is een onmiddellijke Glutamine verfrissend drankje zonder onnodige toevoegingen. Daarnaast ook halal, waarmee het voldoet aan diverse levensstijl en dieetbehoeften.
 • Voordeel 3: Het Nutri+ Glutamine supplement is ideaal voor mensen met diverse dieetrestricties. Het is puur natuurlijk, afkomstig uit maïs en groenten, en daarnaast glutenvrij en lactosevrij. Het bevat geen extender, genetische manipulatie, stearaten, lactose, vet, suiker en zout, waardoor het perfect past in een koolhydraatarm dieet.
 • Voordeel 4: Het product wordt nauwkeurig getest in een gelabeld laboratorium en is ontwikkeld door voedingsdeskundigen. Dit garandeert dat deze voedingssupplementen zijn geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen zoals ISO 9001, HACCP en GMP.
 • Voordeel 5: Deze Glutamine is gemakkelijk toe te passen in je routine. Het kan worden ingenomen voor en na de training, met voldoende vloeistof, om je work-out te ondersteunen. Op niet-trainingsdagen neem je gewoon één maatlepel voor het slapen gaan, zodat je jouw lichaam effectief kan ondersteunen tijdens de herstelperiode. Het werkt ook ideaal in combinatie met BCAA + EAA.
 • Nadeel 1: Hoewel het product hoge zuiverheid en oplosbaarheid belooft, moet je nog steeds rekening houden met het feit dat overdosering mogelijk is. De aanbevolen dosering is 5-10 gram per portie, wat als hoog kan worden beschouwd.
 • Nadeel 2: Dit product is specifiek gericht op krachtsporten, bodybuilding en fitnessgebruikers. Als je niet tot die doelgroep behoort, kan je minder baat hebben bij dit product of kan het zelfs onnodig voor je zijn.
 • Nadeel 3: Het product biedt enkel L-Glutamine aan en zegt ideaal te zijn in combinatie met BCAA + EAA. Deze aanbeveling kan betekenen dat je extra supplementen moet aanschaffen om alle voordelen te kunnen ervaren, wat extra moeite en kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: Hoewel het product claimt vrij te zijn van extender, genetische manipulatie, stearaten, lactose, vet, suiker en zout, bevat het niettemin natuurlijke aminozuren uit maïs en groenten. Als je allergisch bent voor deze ingrediënten, kan het product problematisch voor je zijn.
 • Nadeel 5: Het gebruik van het product is strikt gebonden aan je trainingsschema, met aanbevolen inname voor en na je training en op trainingsvrije dagen voor het slapen gaan. Dit kan problematisch zijn als je een onregelmatig schema of een wisselende levensstijl hebt, aangezien je je inname moet aanpassen aan deze specifieke tijden.

Onze favoriet #2

Warnke Vitalstoffe Glutamine

Warnke Vitalstoffe Glutamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

WARNKE VITALSTOFFE’s Glutamine is een product uit Duitsland dat uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Deze voedingssupplement bevat 750mg L-glutamine per dosis en de ingrediënten omvatten ook hydroxypropylmethylcellulose, L-leucine, katoenzaadolie en calciumzouten van orthofosforzuur. Het respecteert de HACCP-kwaliteitsnormen en wordt zowel uit EU- als niet-EU-landen geproduceerd. Handig, je krijgt een geoptimaliseerde verpakking met een verzegeld doseerdeksel, die de houdbaarheid en eenvoudige dosering van het supplement waarborgt. Bovendien, biedt het merk een geld-terug-garantie tot 24 maanden na jouw aankoop, wat weerspiegelt hun inzet voor klanttevredenheid.

 • Voordeel 1: De kwaliteit van WARNKE VITALSTOFFE L-Glutamine is gegarandeerd, aangezien de producten voldoen aan de hoge HACCP-kwaliteitsnormen.
 • Voordeel 2: De glutamine is vervaardigd in Duitsland, wat vaak geassocieerd wordt met uitstekende productiestandaarden en kwaliteit, en maakt gebruik van grondstoffen uit zowel EU- als niet-EU-landen, wat de brede sourcing voor ingrediënten weerspiegelt.
 • Voordeel 3: De geoptimaliseerde verpakking met een verzegeld doseerdeksel zorgt voor een lange houdbaarheid van je voedingssupplementen. Dit betekent dat je ze zonder zorgen voor een langere periode kunt gebruiken.
 • Voordeel 4: Daarnaast maakt de verzegelde deksel het eenvoudig om het supplement te doseren, wat het gebruiksgemak kan verbeteren en het risico op overdosering kan verminderen.
 • Voordeel 5: Het bedrijf is klantgericht en stelt klanttevredenheid voorop. Dit is te zien aan de aandacht voor kwaliteit, gebruiksgemak en de goede klantenservice.
 • Nadeel 1: Het product bevat L-leucine, een essentieel aminozuur dat misschien niet geschikt is voor iedereen. Als je een specifiek dieet of gezondheidsconditie hebt, zou deze toevoeging ongewenst kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De capsules bevatten katoenzaadolie, een ingrediënt waar sommige gebruikers allergisch voor kunnen zijn.
 • Nadeel 3: De aanbevolen dosering ontbreekt in de productbeschrijving en vraagt je om naar het foto label te kijken, dit is onhandig en zorgt voor onduidelijkheid.
 • Nadeel 4: De grondstoffen zijn afkomstig uit zowel EU- als niet-EU-landen. Dit kan een probleem zijn voor degenen die liever producten gebruiken met grondstoffen die uitsluitend uit de EU afkomstig zijn, om redenen van milieunormen of werknemersrechten.
 • Nadeel 5: Het product omschrijft zichzelf als voldoen aan HACCP-kwaliteitsnormen, maar dit garandeert niet per se de effectiviteit van het product. Voedingssupplementen werken verschillend voor iedere persoon en het kan dus zijn dat resultaten variëren.

Onze favoriet #3

Optimum Nutrition Glutamine

Optimum Nutrition Glutamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Glutamine is een niet-gearomatiseerd sportdrankpoeder dat per portie 5 gram van het aminozuur L-Glutamine levert, een van de meest voorkomende aminozuren in de spieren die bijdragen aan de bouw en behoud van spiermassa. Ideaal om toe te voegen aan je eiwitshake voor of na een CrossFit training, hardlopen, joggen, zwemmen, fitness of kracht- en trainingssessies. Maak gemakkelijk een lekkere, klontvrije smoothie – gewoon 1 maatschep (5,1g) in een glas koud water (240 ml), je favoriete sportdrank, of Optimum Nutrition shake mengen. Dit ondersteunt niet alleen je spieropbouw maar tevens de gezondheid van je botten.

 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan ik helaas geen voordelen van het product opnoemen. De beschrijving verstrekt geen specifieke details over de eigenschappen of voordelen van de Glutamine van het merk Fair & Pure, behalve de geld-terug-garantie en de bestel- en verzendinformatie. Voor een gedetailleerde beoordeling heb ik meer informatie nodig over de fysieke eigenschappen, functionaliteiten, ingrediënten en voordelen van het product zelf.
 • Het is erg moeilijk om vijf nadelen te genereren op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, aangezien deze zeer karig is en geen relevante productinformatie bevat, zoals ingrediënten, gebruiksaanwijzingen, mogelijke bijwerkingen, enz. Hierdoor kunnen gebruikers moeite ondervinden bij het maken van een geïnformeerde beslissing over dit product. Het lijkt er ook op dat deze productomschrijving niet direct betrekking heeft op de producteigenschappen van het Glutamine merk Fair & Pure, maar in plaats daarvan een verzend- en garantiebeleid beschrijft.
 • Op basis van het lichte detail dat we hebben, kunnen we echter een nadeel identificeren:
 • Nadeel 1: Er is zeer weinig productinformatie beschikbaar in de beschrijving, dit kan gebruikers ontmoedigen die meer willen weten over het Glutamine merk Fair & Pure.
 • Ik moet je er echter aan herinneren dat er van dit punt hoogstwaarschijnlijk geen vijf nadelen kunnen worden gemaakt zolang er geen aanvullende productinformatie beschikbaar is.

Onze favoriet #4

Fair & Pure Glutamine

Fair & Pure Glutamine

Waarom we het gekozen hebben

Glutamine van Fair & Pure is een hoogwaardig supplement, ontworpen om je gezondheid en welzijn te ondersteunen. Het biedt een indrukwekkende geld-terug-garantie van 24 maanden voor elke bestelling die verzonden wordt door de handelaar, wat vertrouwen geeft in de kwaliteit van het product. Voor jou kan dit product een betrouwbare optie zijn om je gezonde levensstijl te ondersteunen.

 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan ik helaas geen voordelen van het product opnoemen. De beschrijving verstrekt geen specifieke details over de eigenschappen of voordelen van de Glutamine van het merk Fair & Pure, behalve de geld-terug-garantie en de bestel- en verzendinformatie. Voor een gedetailleerde beoordeling heb ik meer informatie nodig over de fysieke eigenschappen, functionaliteiten, ingrediënten en voordelen van het product zelf.
 • Het is erg moeilijk om vijf nadelen te genereren op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, aangezien deze zeer karig is en geen relevante productinformatie bevat, zoals ingrediënten, gebruiksaanwijzingen, mogelijke bijwerkingen, enz. Hierdoor kunnen gebruikers moeite ondervinden bij het maken van een geïnformeerde beslissing over dit product. Het lijkt er ook op dat deze productomschrijving niet direct betrekking heeft op de producteigenschappen van het Glutamine merk Fair & Pure, maar in plaats daarvan een verzend- en garantiebeleid beschrijft.
 • Op basis van het lichte detail dat we hebben, kunnen we echter een nadeel identificeren:
 • Nadeel 1: Er is zeer weinig productinformatie beschikbaar in de beschrijving, dit kan gebruikers ontmoedigen die meer willen weten over het Glutamine merk Fair & Pure.
 • Ik moet je er echter aan herinneren dat er van dit punt hoogstwaarschijnlijk geen vijf nadelen kunnen worden gemaakt zolang er geen aanvullende productinformatie beschikbaar is.

Onze favoriet #5

Xtraze Glutamine

Xtraze Glutamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Xtraze’s Glutamine is een kwaliteitsproduct geproduceerd in Duitsland met een hoge dosis L-glutamine poeder van 99,9% zuiverheid, wat zorgt voor de beste biologische beschikbaarheid. Het biedt 500g, gelijk aan 100 porties, geschikt voor regelmatig gebruik. Het semi-essentiële aminozuur is veganistisch en zonder aroma’s, het bevat ook niet het controversiële additief magnesiumstearaat dat vaak als scheidingsmiddel gebruikt wordt, wat dus zorgt voor een optimale werking. De aanbevolen dagelijkse dosis is 5g, gemengd met 250ml water, waarbij een extra portie kan worden genomen voor en na de training. Mocht je vragen of zorgen hebben, Xtraze biedt een 30 dagen gratis retourbeleid voor risicovrije aankoop en maximale klanttevredenheid.

 • Voordeel 1: Hoge Dosis en Zuiverheid: Het product heeft een hoge dosis van 500g L-glutamine poeder en de beste biologische beschikbaarheid dankzij de 99,9% zuiverheid. Als je kiest voor Xtraze Glutamine, krijg je een product met een hoge concentratie en zuiverheid.
 • Voordeel 2: Geschikt voor Continu Gebruik: Xtraze Glutamine is ideaal voor continu gebruik. Het komt in de vorm van poeder en bevat porties die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Dit maakt het makkelijk te integreren in jouw dagelijkse routine.
 • Voordeel 3: Vrij van Controversiële Additieven: Dit product bevat geen magnesiumstearaat, een controversieel additief dat door veel andere fabrikanten wordt gebruikt. Dit betekent dat je een product krijgt dat ontworpen is voor optimale werking zonder onnodige toevoegingen.
 • Voordeel 4: Hoogwaardig Duits Product: Xtraze Glutamine is een Duits product, geproduceerd volgens het HACCP-concept. De productie gebeurt met aandacht voor kwaliteit en veiligheid, waardoor je vertrouwen kunt hebben in de consistente kwaliteit die je ontvangt.
 • Voordeel 5: Wetenschappelijk Onderbouwd: De ontwikkeling en productie van Xtraze Glutamine werken nauw samen met wetenschappers en deskundigen. Dit betekent dat het product niet alleen wetenschappelijk onderbouwd is, maar ook voortdurend wordt geëvalueerd en verbeterd in lijn met de nieuwste onderzoeken en inzichten.
 • Nadeel 1: Hoewel Xtraze glutamine een hoge dosis van 500 g L-glutamine poeder biedt, kan dit voor sommige mensen teveel zijn. Overdosis kan leiden tot ongewenste bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en krampen.
 • Nadeel 2: De aanbevolen dosering suggereert dat je het moet mengen met 250ml water. Dit kan ongemakkelijk zijn als je de neiging hebt om onderweg of op het laatste moment je supplementen in te nemen.
 • Nadeel 3: Het ontbreken van smaak in dit glutamine poeder kan voor sommige gebruikers een minpunt zijn. Sommige mensen kunnen het moeilijk vinden om het product regelmatig te consumeren als het geen smaak heeft.
 • Nadeel 4: Hoewel het poeder geschikt is voor continu gebruik, betekent dit niet dat een constante inname over een langere periode noodzakelijkerwijs veilig of gunstig is. Het is belangrijk om te overleggen met een medische professional om te bepalen of een dergelijk regime geschikt is voor jou.
 • Nadeel 5: Hoewel het product veganistisch is, betekent dit niet dat het geschikt is voor iedereen met dieetbeperkingen of allergieën. Aangezien er geen details worden gegeven over andere mogelijke ingrediënten of kruisbesmetting, is het belangrijk om te controleren of er geen andere stoffen in zitten waarvoor je mogelijk gevoelig of allergisch bent.

Onze favoriet #6

Biotechusa Glutamine

Biotechusa Glutamine

Waarom we het gekozen hebben

Het L-Glutamine poeder van BioTechUSA is een krachtig supplement voor intensieve trainingen. Als jij traint, zorgt dit 100% zuivere glutamine poeder ervoor dat je spieren sneller herstellen. Het poeder is smaakneutraal, dus je kunt het gemakkelijk mixen met je favoriete drankje. Neem een maatje (5g) zowel voor als na je training. Net als alle BioTechUSA producten, is ook dit glutamine poeder gemaakt van veilige en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat je jouw lichaam alleen het beste geeft.

 • Voordeel 1: Je kunt de Glutamine van het merk BioTechUSA gemakkelijk innemen, zowel voor als na je training. Dit maakt het een praktische toevoeging aan je dagelijkse routine.
 • Voordeel 2: De L-glutamine in dit product is 100% zuiver, waardoor je zeker weet dat je een hoogwaardig supplement binnen krijgt.
 • Voordeel 3: Het glutaminepoeder is smaakneutraal. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt mengen met je favoriete drankje zonder dat de smaak verandert.
 • Voordeel 4: Dit product, net als alle andere producten van Biotech, is samengesteld uit veilige ingrediënten. Je kunt er dus op vertrouwen dat je een veilige keuze maakt voor jouw lichaam en gezondheid.
 • Voordeel 5: De ingrediënten in dit product zijn zorgvuldig geselecteerd. BioTechUSA kiest alleen voor de beste ingrediënten, wat bijdraagt aan de effectiviteit van hun producten.
 • Nadeel 1: Je moet er rekening mee houden dat je dit product twee keer per dag moet nemen, voor en na de training. Dat kan ongemakkelijk zijn als je een druk schema hebt.
 • Nadeel 2: Gezien het een smaakneutraal product is, kan het voor sommige mensen onaangenaam zijn om te consumeren, vooral als je het mengt met water of een andere drank zonder smaak.
 • Nadeel 3: Hoewel het product bestaat uit veilige en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, geeft de beschrijving geen specifieke informatie over welke andere ingrediënten dan L-glutamine er zijn gebruikt, wat een bezorgdheid kan zijn voor mensen met specifieke dieetbeperkingen of allergieën.
 • Nadeel 4: Er wordt niet vermeld of het product geschikt is voor vegetariërs of veganisten. Dit kan een probleem zijn als je een specifiek dieet volgt of bepaalde voedingswaarden moet handhaven.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt niet of er additieven, conserveringsmiddelen, suikers of kunstmatige kleurstoffen zijn toegevoegd. Het zou dus nuttig zijn als er meer transparantie was in de ingrediënten die zijn gebruikt.

Onze favoriet #7

Fairvital Glutamine

Fairvital Glutamine

Waarom we het gekozen hebben

Fairvital’s Glutamine is een product van Duitse topkwaliteit dat je dagelijks een hoge dosis van 5g L-glutamine biedt. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend dankzij het poederformaat, dat efficiënter is dan tabletten en vloeistoffen. Dit product is volledig vrij van gluten, lactose, fructose, magnesiumstearaat, conserveringsmiddelen, gist, soja, pesticiden, schimmelwerende middelen, kunstmeststoffen, kleurstoffen, stabilisatoren en genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Het is volledig veganistisch en bevat geen dierlijke ingrediënten. De verpakking van 500g, die luchtdicht is afgesloten, zorgt voor een lange houdbaarheid en een maandvoorraad. Fairvital’s Glutamine wordt geproduceerd in Duitsland volgens HACCP-richtlijnen en belooft een hoge microzuiverheid. Als kers op de taart biedt Fairvital een niet-goed-geld-terug garantie van 24 maanden.

 • Voordeel 1: De Fairvital L-glutamine poeder doordrenkt je met een hoge dagelijkse dosis van 5g L-glutamine, gewoon door inname van 1 theelepel per dag. Zo krijg je efficënt en zonder veel moeite jouw dagelijkse dosis Glutamine binnen.
 • Voordeel 2: De Fairvital L-glutamine poeder is puur en bevat geen toevoegingen of toegevoegde suikers. Dit betekent dat je een 100% glutamine product krijgt zonder onnodige en mogelijk schadelijke additieven.
 • Voordeel 3: De Fairvital L-glutamine poeder is een veelzijdig veganistisch product, vrij van gluten, lactose, fructose, magnesiumstearaat, conserveringsmiddelen, gist, soja, pesticiden, schimmelwerende middelen, kleurstoffen, stabilisatoren en genetisch gemanipuleerde ingrediënten.
 • Voordeel 4: Met 500g Fairvital L-glutamine poeder ben je voorzien voor een maand. Dankzij de luchtdicht afgesloten verpakking is het product lang houdbaar. Handiger en efficiënter dan tabletten en vloeistoffen!
 • Voordeel 5: De Fairvital L-glutamine poeder is van Duitse kwaliteit, microzuiver en geproduceerd volgens HACCP normen, een bewijs van betrouwbaarheid en veiligheid. Jouw gezondheid verdient het beste!
 • Inzichten uit de productbeschrijving om nadelen te ontdekken van de Glutamine van het merk Fairvital kunnen moeilijk zijn, aangezien de verstrekte informatie overwegend de voordelen van het product benadrukt. Toch kun je de volgende overwegingen als mogelijke nadelen zien:
 • Nadeel 1: Hoewel het een pure vorm van L-Glutamine is zonder toevoegingen, kan dit betekenen dat het product geen extra nutriënten bevat die je lichaam mogelijk nodig heeft, zoals vitaminen of mineralen.
 • Nadeel 2: Het feit dat het product in poedervorm is, kan als onpraktisch worden beschouwd. Niet iedereen vindt het prettig om supplementen in poedervorm te nemen, omdat het kan leiden tot moeilijkheden met de dosering of onaangename textuur ervaring.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het een veganistisch product is wat voor sommige mensen een voordeel is, kan dit voor jou misschien een nadeel zijn als je een voorkeur hebt voor niet-veganistische bronnen van glutamine, zoals vlees, vis of eieren.
 • Nadeel 4: Het wordt genoemd dat het ‘Micropurity’ is en gemaakt in Duitsland volgens HACCP, de herkomst van grondstoffen uit zowel EU- als niet-EU-landen is echter niet gespecificeerd. Dit kan zorgen over de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen teweegbrengen als de bronnen niet volledig transparant zijn.
 • Nadeel 5: Als laatste punt, hoewel het product vrij is van veelvoorkomende allergenen zoals gluten, lactose, soja enzovoort, is het belangrijk om op te merken dat er altijd een potentieel risico op een allergische reactie bestaat als je gevoelig bent voor bepaalde bestanddelen. Als je niet bekend bent met het nemen van glutamine supplementen, is het raadzaam om eerst medisch advies te zoeken voordat je met een nieuw supplement begint.

Onze favoriet #8

Esn Glutamine

Esn Glutamine

Waarom we het gekozen hebben

Het ESN Ultrapure L-Glutamine Poeder is een hoogwaardige aanvulling voor na je intensieve training. Met een hoge dosering van 5000 mg L-Glutamine per 5 gram, levert dit poeder je de noodzakelijke ondersteuning voor een sneller herstel. Het fijne poeder lost eenvoudig op in water, waardoor je het gemakkelijk kan innemen. Een zak biedt je meer dan drie maanden voorraad, als je de aanbevolen dosering volgt, wat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding garandeert. Geproduceerd in Duitsland door ESN en onafhankelijk getest door geaccrediteerde laboratoria, kun je erop vertrouwen dat dit product van de hoogste kwaliteit en zuiverheid is.

 • Voordeel 1: Hoge dosering: Je krijgt maar liefst 5000 mg L-Glutamine met slechts vijf gram van het ESN Ultrapure L-Glutamine Poeder.
 • Voordeel 2: Gebruiksgemak: Het ESN Glutamine Poeder lost snel en eenvoudig op in water en is ideaal om te nemen na een intensieve training.
 • Voordeel 3: Duurzaamheid: Als je je aan de verbruiksaanbeveling houdt, kan je met slechts één zak van dit product meer dan drie maanden doen.
 • Voordeel 4: Kwaliteitscontroles: Het poeder wordt regelmatig getest door onafhankelijke, geaccrediteerde laboratoria waardoor je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit grondstoffen.
 • Voordeel 5: Made in Germany: Het ESN Ultrapure L-Glutamine Poeder wordt in Duitsland geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.
 • Nadeel 1: Hoewel de ESN Ultrapure L-Glutamine Poeder in een hoge dosis komt, is het mogelijk dat je meer dan de voorgeschreven vijf gram per dag nodig hebt om je gewenste resultaten te bereiken. Dit betekent dat één zak mogelijk minder dan drie maanden meegaat, wat in strijd is met wat in de productbeschrijving wordt beweerd.
 • Nadeel 2: Het product claimt snel en gemakkelijk oplosbaar te zijn in water, maar dit garandeert niet dat het mengsel altijd helder en zonder klontjes zal zijn. Dit kan leiden tot een onaangename textuur tijdens het drinken.
 • Nadeel 3: Onafhankelijk getest betekent weliswaar dat laboratoria de kwaliteit van de grondstoffen hebben gecontroleerd, maar het geeft je geen garantie dat het product effectief is voor jou persoonlijk, omdat iedereen verschillend kan reageren op supplementen.
 • Nadeel 4: Hoewel het poeder in Duitsland wordt gemaakt volgens hoge kwaliteitsnormen, geeft dit geen informatie over de ethische of duurzame productiepraktijken van het bedrijf. Als je milieubewust bent, zou dit een zorg kunnen zijn.
 • Nadeel 5: De verklaring dat het product een goede prijs-prestatieverhouding heeft, klinkt aantrekkelijk, maar vermelding van de werkelijke kosten van het product ontbreekt, waardoor het moeilijk is om te beoordelen of het wel daadwerkelijk een eerlijke prijs is voor de aangeboden hoeveelheid.

Onze favoriet #9

Now Glutamine

Now Glutamine

Waarom we het gekozen hebben

Het Glutamine supplement van het merk NOW bevat 500 mg L-Glutamine in elk van de 120 veganistische capsules. Dit aminozuur, dat essentieel kan zijn als het lichaam er niet genoeg van produceert, speelt een cruciale rol in het transport van stikstof, om zo een gezonde stikstofbalans in jouw lichaam te behouden. Het fungeert bovendien als voornaamste brandstof voor snel groeiende cellen van het immuunsysteem en het gastro-intestinale tract. Dit supplement is veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, niet-GMO, kosjer, en halal, wat het een uitstekende keuze maakt voor verschillende dieetbehoeften.

 • voordeel 1: Glutamine, dat in NOW L-Glutamine aanwezig is, is een essentieel aminozuur. Dit betekent dat het lichaam het niet noodzakelijkerwijs in voldoende hoeveelheden kan aanmaken en suppletie hiervan kan dus nuttig zijn.
 • voordeel 2: Glutamine speelt een belangrijke rol in je lichaam als stikstoftransporteur. Hierdoor kan een gezonde stikstofbalans in het lichaam behouden blijven, wat essentieel is voor een goede gezondheid.
 • voordeel 3: Glutamine dient als primaire brandstof voor de snel groeiende cellen van het immuunsysteem en het gastrointestinale kanaal. Dit maakt het suppletie extra nuttig voor mensen met een actieve levensstijl.
 • voordeel 4: NOW L-Glutamine wordt geleverd in een veganistische capsule. Dit maakt het toegankelijk voor mensen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen.
 • voordeel 5: NOW L-Glutamine is glutenvrij, lactosevrij, zonder gentechniek, kosjer en halal, wat het een geweldige keuze maakt voor mensen met specifieke dieetbeperkingen of voorkeuren.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden omdat er beperkte informatie wordt gegeven in de productbeschrijving en het product over het algemeen positieve kenmerken heeft. Toch, gebaseerd op de verstrekte informatie en zonder prijs of garantie in ogenschouw te nemen, zou je het volgende kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Het supplement bevat 500 mg glutamine per capsule. Afhankelijk van jouw behoeften en de aanbevelingen van jouw arts kan dit bedrag misschien te laag zijn. Dit betekent dat je mogelijk meerdere capsules per dag moet innemen om aan jouw dagelijkse dosering te voldoen.
 • Nadeel 2: De dosering van dit product kan mogelijk niet voldoende zijn voor personen die grotere hoeveelheden glutamine nodig hebben, zoals bodybuilders of mensen die herstellen van een ernstige ziekte. Dit zou betekenen dat je vaker moet bijvullen.
 • Nadeel 3: Hoewel het gebruik van capsules handig en draagbaar kan zijn, heeft dit soms ook nadelen. Capsules kunnen moeilijk te slikken zijn voor sommige mensen, vooral voor degenen die moeite hebben met slikken.
 • Nadeel 4: Het product wordt aangegeven als veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, gentechvrij, koosjer en halal. Dat is fantastisch, maar als je niet specifiek een of meer van deze diëten volgt, zijn deze voordelen misschien overbodig en doe je moeite voor eigenschappen die je niet nodig hebt.
 • Nadeel 5: Het product beschrijft zelf als primaire brandstof voor snelgroeiende cellen van het immuunsysteem en het gastro-intestinale tract. Hoewel dit voordelig klinkt, is het mogelijk niet nodig voor personen die geen problemen hebben met hun immuunsysteem of spijsvertering. Overmatige inname van glutamine bij gezonde individuen kan mogelijk de natuurlijke productie van glutamine in het lichaam verstoren.

Onze favoriet #10

Hsn Glutamine

Hsn Glutamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

HSN’s Glutamine is een hoogwaardig poedersupplement, specifiek ontworpen ter ondersteuning van je spierherstel na training. Dit veganistische product, vrij van allergenen, bevat L-Glutamine in verschillende formaten en is perfect voor elke sportbeoefenaar. Je kunt dit gemakkelijk combineren met andere supplementen zoals Wei-eiwit, BCAA’s en Creatine, door het direct in te nemen met water, sap of een van je favoriete dranken. Bovendien, Glutamine kan helpen spierpijn te verminderen en bijdragen aan het vergroten van je spiermassa. Het wordt geproduceerd in EU-gecertificeerde laboratoria, zonder genetisch gemodificeerde organismen en volgens goede productiepraktijken. Je ontvangt ook een handige sluitzak en een maatschepje.

 • Voordeel 1: Glutamine Poeder van het merk HSN verbetert het herstel van je spieren na een training. Dit is ideaal als je regelmatig sport, ongeacht de sport die je beoefent.
 • Voordeel 2: Dit supplement is volledig veganistisch, wat het geschikt maakt als je een veganistisch of vegetarisch dieet volgt. Je kunt er dus van op aan dat er geen allergenen in de grondstof of het productieproces aanwezig zijn.
 • Voordeel 3: Je kunt de Glutamine van HSN makkelijk combineren met andere supplementen. Door het RAW-formaat, zonder smaak en additieven, neem je het eenvoudig in met water, sap of, als je dat wilt, met andere supplementen zoals wei-eiwit, BCAA’s en creatine.
 • Voordeel 4: Als sporter ben je met Glutamine van HSN helemaal op de goede weg. L-Glutamine speelt een grote rol in het spierherstel, helpt spierpijn verminderen en draagt bij aan spiermassatoename.
 • Voordeel 5: Het product wordt gemaakt in laboratoria met EU-certificatie, zonder genetisch gemodificeerde organismen en volgens de goede fabricagepraktijken. Een ander praktisch aspect is de bijgeleverde zak met ritssluiting en maatschepje, wat het bewaren en doseren makkelijker maakt.
 • Nadeel 1: Het product komt in een RAW-formaat, wat betekent dat het geen smaak of additieven heeft. Hoewel sommige mensen dit misschien als een voordeel zien, kan dit voor anderen een nadeel zijn omdat het niet gemakkelijk in te nemen is zonder het te mengen met een andere drank.
 • Nadeel 2: Ondanks dat L-Glutamine een belangrijke rol speelt in het herstel van de spieren, vermeldt het product niet wat de specifieke hoeveelheid L-Glutamine per portie is. Dit kan problemen opleveren als je precies wilt weten hoeveel je per dag inneemt.
 • Nadeel 3: Hoewel de productomschrijving vermeldt dat het kan worden gemengd met andere supplementen, wordt er niet met welke specifieke supplementen het goed combineert. Dit kan je tot wat extra onderzoek dwingen als je ervoor wilt zorgen dat je het meeste uit je supplementenstapel haalt.
 • Nadeel 4: Er wordt gesuggereerd dat het supplement helpt bij spiermassa-aanwinst, maar Geen klinische bewijzen of studieresultaten worden geleverd om deze claim te ondersteunen.
 • Nadeel 5: De productomschrijving maakt duidelijk dat het voldoet aan de goede productiepraktijken (GMP), maar het geeft geen verdere details over de kwaliteitscontroleprocedures tijdens de productie. Dit kan zorgen baren over de consistentie van de kwaliteit van het product over de verschillende batches.

Als conclusie kunnen we zeggen dat glutamine supplementen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je dieet, vooral als je fysiek zeer actief bent, herstellende bent van een ziekte of je immuunsysteem wilt versterken. Na ons grondig nieuwe onderzoek naar de 10 beste glutamine producten op de markt, adviseren we je om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook aandacht te besteden aan de kwaliteit, oorsprong van de ingrediënten en de betrouwbaarheid van het merk. Jouw lichaam verdient de beste zorg en dus het beste supplement. Daarom hopen we dat onze lijst en tips je kunnen helpen bij de selectie van het product dat het beste bij jouw behoeften past.

Inhoudsopgave