a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gouache Verf: De 10 beste producten in de test

Dit artikel presenteert je de top 10 van beste Gouache Verf producten op basis van nieuw onderzoek en uitvoerige tests.

Unser Favorit: Arteza Gouache Verf

Arteza Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Winsor & Newton Gouache Verf

Winsor & Newton Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Ink Lab Gouache Verf

Ink Lab Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Abeier Gouache Verf

Abeier Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Sonnet Gouache Verf

Sonnet Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Abeier Gouache Verf

Abeier Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Himi Gouache Verf

Himi Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Himi Gouache Verf

Himi Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: Shanrya Gouache Verf

Shanrya Gouache Verf
★★★★★

Unser Favorit: 7 Artists Gouache Verf

7 Artists Gouache Verf
★★★★★

Als kunstliefhebber ken je vast het plezier dat schilderen met zich meebrengt. Maar ben je ook bekend met de wereld van gouache verf? Gouache, de kameleon onder de verven, staat bekend om zijn geweldige veelzijdigheid en florerende kleuren. Voor degenen onder jullie die de wereld van gouache willen betreden of hun huidige collectie willen uitbreiden, hebben we grondig onderzoek gedaan naar de 10 beste gouache verfmerken op de markt. We bieden je een vergelijkende gids, vol met recensies en nuttige tips om je te helpen de perfecte gouache verf te vinden die bij je artistieke wensen en behoeften past. Of je nu een beginner of doorgewinterde artiest bent, je vindt hier alles wat je moet weten om een weloverwogen keuze te maken.

Gouache verf is een soort waterverf met een hoge pigmentatie en consistentie, wat betekent dat het zowel dik als verdund kan worden aangebracht. Tegenover andere waterverfsoorten, is gouache verf vooral bekend om zijn ondoorzichtigheid en matte afwerking. Je kunt het gemakkelijk mengen en overlaagd aanbrengen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel beginners als ervaren schilders. Het biedt tevens de mogelijkheid om fouten te corrigeren, omdat het opnieuw kan worden bevochtigd en bewerkt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Arteza Gouache Verf

Arteza Gouache Verf

Waarom we het gekozen hebben

De Gouache Verf van ARTEZA is een starterset met 24 ondoorzichtige kleuren die een breed spectrum dekken, verpakt in individuele tubes van 12 ml. Deze set is voorzien van het veiligheidscertificaat van de Art and Creative Materials Institute (ACMI) en kan ook gebruikt worden in combinatie met aquarelverf. Deze veelzijdigheid maakt het een ideale keuze voor zowel beginners als meer ervaren schilders.

 • Voordeel 1: Je hebt de beschikking over een breed scala aan kleuren. Deze set van 24 gouache verven biedt een scala aan ondoorzichtige kleuren, wat betekent dat je een brede selectie hebt om uit te kiezen voor je kunstprojecten.
 • Voordeel 2: De verf wordt geleverd in afzonderlijke tubes, elk met een inhoud van 12 ml. Dit betekent dat je gemakkelijk de specifieke kleur kunt kiezen die je wilt gebruiken zonder de rest van de kleuren te bevuilen.
 • Voordeel 3: Deze gouache verf heeft een ACMI-veiligheidscertificaat. Dit betekent dat het is getest en veilig is bevonden voor gebruik, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid tijdens het gebruik.
 • Voordeel 4: De set is perfect als starterset. Als je net begint met het gebruik van gouache verf, is deze set een uitstekende keuze. Het biedt je voldoende materialen om te beginnen met leren en experimenteren.
 • Voordeel 5: De gouache verf kan worden gecombineerd met aquarellen. Dit biedt je de flexibiliteit om verschillende technieken te verkennen en te combineren, waardoor je artistieke mogelijkheden worden uitgebreid.
 • Nadeel 1: De set bevat slechts 24 kleuren. Hoewel dit een breed spectrum biedt, kan je mogelijk bepaalde specifieke of unieke kleuren missen die je nodig hebt voor gedetailleerde artistieke werken.
 • Nadeel 2: Elke tube heeft een capaciteit van slechts 12 ml. Dit kan betekenen dat je mogelijk snel door de verf heen bent, vooral als je vaak of in grote hoeveelheden schildert.
 • Nadeel 3: ARTEZA Gouache Verf wordt gepresenteerd als een starterset. Dit betekent dat de verf mogelijk niet de professionaliteit en kwaliteit heeft die een ervaren kunstenaar of professional zou verwachten.
 • Nadeel 4: Hoewel het product veilig is gecertificeerd door ACMI, geeft de beschrijving geen details of garanties over de duurzaamheid of lichtbestendigheid van de kleuren. Dit kan een punt van zorg zijn als je wilt dat je schilderijen lang meegaan.
 • Nadeel 5: De verf kan worden gebruikt met aquarellen, maar de productbeschrijving vermeldt niet hoe de verf interageert met andere mediums zoals olie of acrylverf. Dit kan mogelijk je flexibiliteit beperken als je wilt experimenteren met verschillende technieken en materialen.

Onze favoriet #2

Winsor & Newton Gouache Verf

Winsor & Newton Gouache Verf

Waarom we het gekozen hebben

Winsor & Newton Gouache verf is een topproduct voor kunstenaars en ontwerpers. Met een buitengewone dekkingsgraad, biedt het de beste kunstenaarskleuren dankzij een zeer hoge concentratie van kwaliteitspigmenten. Deze zorgen voor levendige kleuren die mat en super dekkend opdrogen. De verf blinkt uit in zijn mengbaarheid; je kunt hem streeploos mengen en verdunnen met water, zelfs nadat hij is opgedroogd. Kies uit een scala van 89 verschillende, krachtige kleuren voor de realisatie van heldere en sprekende beelden. Deze gouache van Winsor & Newton, geproduceerd in Frankrijk, respecteert de behoeften van elke kunstenaar en voldoet aan hoge kwaliteitsnormen. Verrijk jouw creaties met zijn unieke matte uitstraling and kleurkracht!

 • Voordeel 1: Maximale dekkingsgraad – Met Winsor & Newton’s gouache verf geniet je van de beste kunstenaarskleuren die zorgen voor een uitstekende dekkingsgraad. Ze hebben een zeer hoge concentratie van hoogwaardige pigmenten die een fantastische lichtechtheid bieden. Dit betekent dat je levendige kleuren krijgt die mat en zeer dekkend opdrogen.
 • Voordeel 2: Uitstekende mengbaarheid – Deze gouacheverf kan op een aangename en streeploze manier worden gemengd en verwerkt. Jij hebt volledige controle, omdat alle kleuren met water kunnen worden verdund en zelfs na drogen met water weer kunnen worden opgelost.
 • Voordeel 3: Diverse kleuren – Winsor & Newton biedt 89 verschillende kleuren met buitengewone kleurkracht en een matte uitstraling. Dit geeft je een breed scala om uit te kiezen en zorgt ervoor dat je geen compromissen hoeft te sluiten over de kleuren die je gebruikt in je kunstwerken.
 • Voordeel 4: Speciaal voor ontwerpers – Deze Designers Gouache bevat heldere en krachtige kleuren, ideaal voor ontwerpers, grafici, illustratoren en kunstenaars. Het is de ideale keuze voor als je behoefte hebt aan heldere, sprekende beelden in je creatieve projecten.
 • Voordeel 5: Geproduceerd in Europa – Winsor & Newton heeft een sterke betrokkenheid bij kunstenaars en produceert hun Designers Gouache volgens hoge kwaliteitsnormen in Frankrijk. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat je een kwaliteitsproduct krijgt dat met zorg en respect voor jouw behoeften als kunstenaar is gemaakt.
 • Hoewel het moeilijk is om veel nadelen te vinden op basis van de productbeschrijving van de Winsor & Newton Gouache Verf, moeten we ook kijken naar mogelijke implicaties bij het gebruik van het product. Hier is een poging om vijf potentiële nadelen te belichten:
 • Nadeel 1: De verf is hoog geconcentreerd en zeer dekkend. Dit betekent dat als je een fout maakt, het niet makkelijk zal zijn om dit te herstellen zonder de oorspronkelijke kleur te veranderen.
 • Nadeel 2: De eigenschap dat de verf na drogen met water kan worden opgelost, kan problematisch zijn als je niet wilt dat je werk wordt aangetast door vocht of regen, of je wilt meerdere lagen aanbrengen zonder de onderliggende laag te beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de verf gemengd kan worden, kan de zeer hoge pigmentconcentratie soms tot onvoorspelbare mengresultaten leiden, vooral als je niet gewend bent aan het werken met zulke krachtige kleuren.
 • Nadeel 4: Met 89 verschillende kleuren kan de keuze overweldigend zijn en kan het een uitdaging zijn om de juiste kleur te vinden of te mengen, vooral voor beginners.
 • Nadeel 5: Hoewel het product in Europa geproduceerd wordt volgens hoge kwaliteitsnormen, geeft het feit dat de verf speciaal ontworpen is voor professionals zoals ontwerpers en illustratoren aan dat het misschien niet de meest gebruiksvriendelijke optie is voor amateurs of hobbykunstenaars.

Onze favoriet #3

Ink Lab Gouache Verf

Ink Lab Gouache Verf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gouache Verf van het merk INK LAB is een milieuvriendelijke en niet-giftige verfset, perfect voor zowel volwassenen als kinderen. Dit product is rijk van pigment, romig en wasbaar, voor kleurrijke kunstwerken die niet barsten of afbrokkelen Een set bestaat uit 18 levendige gouachekleuren, ideaal om je artistieke creaties tot leven te brengen, of je nu een professionele kunstenaar, een beginnende kunstenaar, een verfliefhebber of een kind bent. Bovendien werd de verpakking slim ontworpen, met een uniek ‘Jelly Cup’-ontwerp dat de verf nat en romig houdt; dit samen met de draagbare opbergkoffer die ook als palet fungeert, maakt dit product ook ideaal voor buitenschilderen. Deze multifunctionele Gouache verfset is perfect voor canvas schilderen en aquarelpapier, en maakt een ideaal cadeau voor de kunstenaars en kunstliefhebbers in je leven.

 • Voordeel 1: Als je kiest voor de Gouache Verf van het merk ABEIER, kun je profiteren van een breed scala aan 24 levendige kleuren. Dit zorgt voor een rijke selectie waarmee iedere kunstenaar – beginner of professional – zeker uit de voeten kan.
 • Voordeel 2: Door de hoogwaardige, rijke pigmenten van de ABEIER gouache verf, ben je verzekerd van een uitstekende dekkingsgraad en geweldige mengeigenschappen. Bovendien kunnen de kleuren, ook wanneer deze zijn opgedroogd, opnieuw nat gemaakt en bewerkt worden met water.
 • Voordeel 3: Verf comfortabel waar je maar wilt. De ABEIER gouache verfset wordt geleverd met een draagbare draagtas die 24 minicups gouache verf, een palet en 3 premium penselen bevat. De minicups zijn voorzien van een uitstekend afdichtingsdeksel waardoor je verf altijd nat en romig blijft.
 • Voordeel 4: ABEIER toont zorg voor het milieu en onze gezondheid met een niet-giftige, milieuvriendelijke verf die voldoet aan ASTM D-4236 en EN71 normen. Hiermee wordt de verf een veilige keuze voor alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen.
 • Voordeel 5: De gouache verfset van ABEIER wordt geleverd als alles-in-één pakket. Je hebt dus in een keer alles bij de hand wat je nodig hebt om te kunnen schilderen. Dit maakt het een ideaal cadeau voor volwassen creatievelingen, kunstenaars, beginners, studenten, kinderen, tieners, jongens en meisjes.
 • Nadeel 1: Hoewel de gouache verfset van ABEIER met 24 levendige kleuren komt, kan dit beperkend zijn voor ervaren kunstenaars die op zoek zijn naar een meer uitgebreid kleurenpalet.
 • Nadeel 2: De verf wordt beschreven als dik en romig, wat kan betekenen dat je misschien sneller door je verf heen bent. Dit kan ook het mengen van kleuren lastiger maken, vooral voor beginners die nog niet gewend zijn om met dikkere verven te werken.
 • Nadeel 3: Hoewel de set komt met een draagtas, is het feit dat het wordt geleverd met 24 minicups verf en de nodige accessoires kan het geheel toch nog vrij omvangrijk maken, waardoor het minder praktisch is om mee te nemen, ondanks dat het wordt verkocht als een draagbare set.
 • Nadeel 4: De verf wordt aangeprezen als om opnieuw nat te maken en te bewerken als het droogt, dit kan echter problematisch zijn, vooral voor kunstwerken die bedoeld zijn om lang bewaard te worden. Als de verf opnieuw nat kan worden, is er het risico dat het niet volledig watervast is, wat mogelijk tot schade kan leiden in het geval van onbedoeld contact met water na het drogen.
 • Nadeel 5: Hoewel milieuvriendelijk, geeft de productbeschrijving niet aan of de verf veganistisch of diervriendelijk is, wat voor sommige potentiële kopers een overweging kan zijn. De verf lijkt ook niet getest op de duurzaamheid en lichtechtheid, wat betekent dat we niet zeker kunnen zijn van de verf’s vermogen om in de loop van de tijd zijn kleur te behouden.

Onze favoriet #4

Abeier Gouache Verf

Abeier Gouache Verf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ABEIER Gouache Verf set biedt 24 levendige kleuren die jouw creativiteit stimuleren. Deze hoogwaardige verf heeft rijke pigmenten, is dik en romig, en zorgt voor uitstekende dekking en mengbaarheid. De matte aquarelkleuren zijn opnieuw bewerkbaar met water, dus maak je geen zorgen als het droogt! In een handige, draagbare set vind je naast 24 minicups gouacheverf ook een palet en 3 premium penselen. Veiligheid is gegarandeerd, de verf voldoet aan strenge milieu- en veiligheidsnormen en is geschikt voor alle leeftijden. Of je nu een professioneel kunstenaar, beginner, student of kind bent, deze gouache verf set is de perfecte creatieve aanwinst en een geweldig cadeau. ABEIER is zo overtuigd van de kwaliteit dat ze een 100% tevredenheidsgarantie bieden.

 • Voordeel 1: Als je kiest voor de Gouache Verf van het merk ABEIER, kun je profiteren van een breed scala aan 24 levendige kleuren. Dit zorgt voor een rijke selectie waarmee iedere kunstenaar – beginner of professional – zeker uit de voeten kan.
 • Voordeel 2: Door de hoogwaardige, rijke pigmenten van de ABEIER gouache verf, ben je verzekerd van een uitstekende dekkingsgraad en geweldige mengeigenschappen. Bovendien kunnen de kleuren, ook wanneer deze zijn opgedroogd, opnieuw nat gemaakt en bewerkt worden met water.
 • Voordeel 3: Verf comfortabel waar je maar wilt. De ABEIER gouache verfset wordt geleverd met een draagbare draagtas die 24 minicups gouache verf, een palet en 3 premium penselen bevat. De minicups zijn voorzien van een uitstekend afdichtingsdeksel waardoor je verf altijd nat en romig blijft.
 • Voordeel 4: ABEIER toont zorg voor het milieu en onze gezondheid met een niet-giftige, milieuvriendelijke verf die voldoet aan ASTM D-4236 en EN71 normen. Hiermee wordt de verf een veilige keuze voor alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen.
 • Voordeel 5: De gouache verfset van ABEIER wordt geleverd als alles-in-één pakket. Je hebt dus in een keer alles bij de hand wat je nodig hebt om te kunnen schilderen. Dit maakt het een ideaal cadeau voor volwassen creatievelingen, kunstenaars, beginners, studenten, kinderen, tieners, jongens en meisjes.
 • Nadeel 1: Hoewel de gouache verfset van ABEIER met 24 levendige kleuren komt, kan dit beperkend zijn voor ervaren kunstenaars die op zoek zijn naar een meer uitgebreid kleurenpalet.
 • Nadeel 2: De verf wordt beschreven als dik en romig, wat kan betekenen dat je misschien sneller door je verf heen bent. Dit kan ook het mengen van kleuren lastiger maken, vooral voor beginners die nog niet gewend zijn om met dikkere verven te werken.
 • Nadeel 3: Hoewel de set komt met een draagtas, is het feit dat het wordt geleverd met 24 minicups verf en de nodige accessoires kan het geheel toch nog vrij omvangrijk maken, waardoor het minder praktisch is om mee te nemen, ondanks dat het wordt verkocht als een draagbare set.
 • Nadeel 4: De verf wordt aangeprezen als om opnieuw nat te maken en te bewerken als het droogt, dit kan echter problematisch zijn, vooral voor kunstwerken die bedoeld zijn om lang bewaard te worden. Als de verf opnieuw nat kan worden, is er het risico dat het niet volledig watervast is, wat mogelijk tot schade kan leiden in het geval van onbedoeld contact met water na het drogen.
 • Nadeel 5: Hoewel milieuvriendelijk, geeft de productbeschrijving niet aan of de verf veganistisch of diervriendelijk is, wat voor sommige potentiële kopers een overweging kan zijn. De verf lijkt ook niet getest op de duurzaamheid en lichtechtheid, wat betekent dat we niet zeker kunnen zijn van de verf’s vermogen om in de loop van de tijd zijn kleur te behouden.

Onze favoriet #5

Sonnet Gouache Verf

Sonnet Gouache Verf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gouache Verf van Sonnet is van hoge kwaliteit en perfect voor je artistieke projecten. Het biedt levendige metallic kleuren zoals diep zilver, licht zilver, brons, inca goud, Azteek goud en Antiek Goud. De kleuren hebben een matte uitstraling als ze droog zijn en zijn zeer opaak dankzij een hoge pigmentgehalte, zelfs uitstekend dekkend op donkere oppervlakken. Deze veelzijdige verf kan je op allerlei gladde oppervlakken aanbrengen zoals karton, glas, steen, metaal, canvas, en hout. Je kan de kleuren met elkaar of met water mengen voor diverse tinten en kleurintensiteit. De verf is op waterbasis, veganistisch, geurvrij, niet-giftig, en voldoet aan alle Europese regelgevingen. Met meer dan 85 jaar ervaring produceert Neva Palette deze gouache verf van Sonnet tegen een betere prijs dan andere Europese verffabrikanten.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige kleuren – Met Sonnet gouache verf kun je de beste kwaliteit verwachten voor al je projecten. De levendige kleuren zoals diep zilver, licht zilver, brons, inca goud, Azteek goud en Antiek Goud geven je werk een extra dimensie en een matte uitstraling als ze droog zijn.
 • Voordeel 2: Veelzijdig in gebruik – Je bent vrij om je favoriete schildersgereedschap te kiezen en te verfen op bijna elk glad oppervlak zoals karton, glas, steen, metaal, canvas, brancard lijsten of hout. Bovendien kun je de kleuren met elkaar of met water mengen om verschillende tinten en kleurintensiteit te creëren.
 • Voordeel 3: Uitstekende opaciteit – Deze gouache verf biedt ondoorzichtige kleuren met een hoge pigmentgehalte, wat betekent dat het zelfs uitstekend dekt op donkere oppervlakken. Wat nog meer, de kleuren op waterbasis kunnen gemakkelijk worden verwijderd van gladde oppervlakken zoals glas of steen door water te gebruiken.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk – Sonnet gouache verf op waterbasis is niet-giftig, veganistisch, zonder geur en veroorzaakt geen allergische huidreacties. Het voldoet ook aan alle Europese regelgevingen, wat betekent dat het veilig is voor jou en het milieu.
 • Voordeel 5: Geschikt voor iedereen – Deze verf kan worden gebruikt vanaf 3 jaar, dus het is ook een geweldig product om je kinderen te introduceren in de wereld van kunst en creativiteit.
 • Nadeel 1: Beperkt kleurengamma – De Sonnet gouache verfset bevat voornamelijk metallic kleuren zoals de diep zilver, licht zilver, brons, inca goud, Azteek goud & Antiek Goud. Als je op zoek bent naar een uitgebreide kleurenschaal buiten deze metallic tinten, is deze set misschien niet geschikt voor je.
 • Nadeel 2: Matte afwerking – Hoewel sommige kunstenaars de voorkeur kunnen geven aan een matte afwerking, kan dit voor anderen een nadeel zijn. De kleuren van de Sonnet gouache verf hebben een matte uitstraling als ze droog zijn, wat betekent dat er geen glans of glinstering is, zelfs niet met de metallic kleuren.
 • Nadeel 3: Kan gemakkelijk worden verwijderd van gladde oppervlakken – Hoewel dit als een voordeel kan worden gezien voor sommige toepassingen, kan het ook een nadeel zijn. Als je van plan bent je kunstwerk op een glad oppervlak zoals glas of steen te schilderen, kunnen de op waterbasis kleuren gemakkelijk worden weggespoeld of afgeveegd.
 • Nadeel 4: Verschillende verftoepassingen – Sonnet gouache verf kan gebruikt worden met een penseel, je handen, stempels of stencils. Voor sommige kunstenaars kan deze veelzijdigheid echter als te breed en ongericht worden beschouwd, vooral als ze een specifieke schildertechniek of stijl in gedachten hebben.
 • Nadeel 5: Waterige consistentie – Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de kleuren kunnen worden gemengd met elkaar of met water om verschillende tinten en kleur intensiteit te creëren, kan dit erop wijzen dat de verf een waterige consistentie heeft. Dit kan betekenen dat je meerdere lagen moet aanbrengen om een intense, dekkende kleur te krijgen, wat niet ideaal is voor alle projecten of schilderstijlen.

Onze favoriet #6

Abeier Gouache Verf

Abeier Gouache Verf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gouache Verf van ABEIER is een milieuvriendelijke en niet-giftige verfset, rijk aan pigmenten en afwasbaar, wat het veilig maakt voor volwassenen, tieners en kinderen. Het bestaat uit 18 levendige, gedurfde en heldere kleuren die je artistieke werken tot leven brengen, of je nu een professional, beginnende kunstenaar of schilderliefhebber bent. De set wordt geleverd in een unieke plastic doos met uitstekende afdichting die de verf romig houdt, en een pallet voor gemakkelijk schilderen. De draagbaarheid van de doos maakt deze set ideaal voor buiten schilderen. Deze multifunctionele gouache-verf is perfect voor schilderen op canvas en aquarelpapier en dient als een ideaal geschenk voor jouw geliefden die houden van kunst en schilderen.

 • Voordeel 1: De ABEIER Gouache Verf is milieuvriendelijk en niet giftig, gemaakt met verantwoorde ingrediënten. Dit betekent dat je zonder zorgen kunt genieten van je schilderprojecten, ongeacht je leeftijd.
 • Voordeel 2: Geniet van een uitgebreid palet met 18 verschillende kleuren. Deze levendige selectie zorgt ervoor dat je de flexibiliteit hebt om diverse kunstwerken te maken, of je nu een professional bent of net begint met schilderen.
 • Voordeel 3: Dankzij het unieke plastic doosontwerp met een uitstekend afdichtingsdeksel blijft de verf altijd vers en romig. Of je nu thuis schildert of buiten, je verf is altijd klaar voor gebruik.
 • Voordeel 4: Het merk ABEIER levert niet alleen kwaliteitsverf, maar ook een draagbare doos met een ingebouwde pallet. Dit betekent minder rommel en een handig schildergereedschap waar je ook gaat.
 • Voordeel 5: Deze Gouache-verfset is multifunctioneel, perfect voor schilderen op zowel canvas als aquarelpapier. Daarnaast is het ook een geweldig cadeau voor elke kunstliefhebber in je leven, denk aan verjaardagen, Kerstmis, jubilea of andere speciale gelegenheden.
 • nadeel 1: Het feit dat de gouache verfset slechts 18 kleuren biedt, kan een beperking zijn als je op zoek bent naar nog meer variëteit en diversiteit in je schilderwerk.
 • nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat de verf niet schilfert of barst als deze droogt, dit geeft geen ruimte voor technieken waarbij je juist wilt dat de verf een beetje krokantheid of textuur krijgt bij het drogen.
 • nadeel 3: De verf is misschien niet ideaal voor schilders die op andere materialen dan canvas of aquarelpapier willen werken, omdat de omschrijving alleen specifiek spreekt over deze twee oppervlakken.
 • nadeel 4: Hoewel de unieke plastic doos handig kan zijn voor buiten schilderen, kan dit ontwerp onpraktisch zijn voor gebruik in een professionele studio, waar meer ruimte beschikbaar is en een grotere, meer robuuste verfcontainer mogelijk bruikbaarder is.
 • nadeel 5: Gebruikers kunnen geïrriteerd raken door de noodzaak om de deksels van de individuele verfpotjes open en dicht te doen tijdens het schilderen, dit kan belangrijk zijn voor mensen die snel en zonder onderbrekingen willen werken.

Onze favoriet #7

Himi Gouache Verf

Himi Gouache Verf

Waarom we het gekozen hebben

De HIMI Gouache Verfset is voorzien van 24 levendige kleuren die je kunstwerk tot leven brengen, ideaal voor zowel professionals als beginners in de kunstwereld. Met een uniek minicup-ontwerp blijft de verf afdichtend waardoor deze nat en romig blijft voor prachtige schilderwerken, terwijl het compacte formaat het gemakkelijk maakt om overal mee naar toe te nemen. De verf is milieuvriendelijk en niet giftig, gecertificeerd volgens ACMI, EN71-3 en EN71-9 normen, en beschikt over rijke, wasbare pigmenten die niet barsten of afbrokkelen als ze droog zijn. De set bevat een eenvoudig pallet en 3 hoogwaardige verfkwasten, met een nieuw ontworpen pennenbakje om al je schildergereedschap op te bergen. Deze multifunctionele gouache-verf is perfect voor het beschilderen van canvas en aquarelpapier, en maakt een fantastisch cadeau voor elke kunstliefhebber in je leven.

 • Voordeel 1: De HIMI Gouache Verf biedt 24 unieke en opvallend levendige kleuren. Hierdoor krijg je een brede selectie van prachtige tinten om je kunstwerk te verrijken en tot leven te brengen. Deze verfset is dan ook uitermate geschikt voor zowel professionele kunstenaars als jonge aspiranten en kunstliefhebbers van alle leeftijden.
 • Voordeel 2: Dankzij het unieke ontwerp met minicups met afdichtingsdeksel blijft de gouache-verf nat en romig. Dit zorgt voor prachtige schilderwerken. Bovendien, door het compacte formaat, kun je de verfset makkelijk overal mee naartoe nemen, waardoor je zowel binnen als buiten kunt leren schilderen.
 • Voordeel 3: De HIMI Gouache Verf is milieuvriendelijk en niet giftig. Deze verfset heeft certificeringen van ACMI, EN71-3 en EN71-9, wat betekent dat de verf rijke pigmenten bevat en veilig is voor gebruik. Deze eigenschappen maken de verf uitermate geschikt voor kunstenaars, volwassenen, tieners en kinderen.
 • Voordeel 4: De draagbare verfset beschikt over een innovatief ontwerp, inclusief een eenvoudig palet en drie hoogwaardige verfborstels. Door de handig ontworpen penlade kun je eenvoudig alle benodigde schildergereedschappen opbergen in de draagtas, wat deze set ideaal maakt voor wie graag binnen of buiten schildert.
 • Voordeel 5: Tot slot, deze gouache-verf is multifunctioneel. Ze is perfect om te schilderen op canvas en aquarelpapier, en ideaal als cadeau voor verschillende gelegenheden zoals verjaardagen, Kerstmis of jubilea. Of je nu een professional, student, of iemand die gewoonweg van schilderen en kunst houdt bent, deze verfset zal bij je in de smaak vallen.
 • Nadeel 1: Gebaseerd op de productbeschrijving, zouden de minicups met hun uitstekend afdichtingsdeksel een gemengd voordeel kunnen zijn. Hoewel ze bedoeld zijn om de verf nat en romig te houden, zouden ze ook kunnen leiden tot verspilling als je niet al de verf in één sessie gebruikt.
 • Nadeel 2: Als de gouache verf wasbaar is, zoals aangegeven in de productbeschrijving, kan dit problematisch zijn als je niet wil dat je kunstwerk uitgewist wordt. Dit is iets om rekening mee te houden voor projecten die bedoeld zijn om lang mee te gaan.
 • Nadeel 3: Hoewel het unieke ontwerp en draagbaarheid handig kunnen zijn, kunnen deze factoren de stabiliteit en robuustheid van het product inleveren – wat misschien niet ideaal is voor de meer serieus toegewijde kunstenaars.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving maakt weliswaar melding van bijgeleverde hoogwaardige verfborstels. Echter het specificeert niet de verschillende maten of typen borstels die worden meegeleverd. Dit kan betekenen dat je mogelijk apart borstels moet aanschaffen voor specifieke schildertechnieken.
 • Nadeel 5: Ten slotte wordt de verfset gepromoot als ‘multifunctioneel’, maar het wordt niet duidelijk aangegeven hoe veelzijdig het werkelijk is. Het is bijvoorbeeld niet gespecificeerd of de verf bruikbaar is op andere mediums buiten canvas en aquarelpapier. Dit kan beperkend zijn voor kunstenaars die graag experimenteren met verschillende materialen.

Onze favoriet #8

Himi Gouache Verf

Himi Gouache Verf

Waarom we het gekozen hebben

De HIMI Gouache Verfset biedt een prachtige selectie van 18 diverse kleuren, elk met een inhoud van 30 ml, perfect voor dagelijks gebruik. De verf is niet-giftig, milieuvriendelijk en gecertificeerd, waardoor het ideaal is voor zowel creatieve volwassenen als jongeren en kinderen. Wat de set echt uniek maakt, is het praktische vakjesontwerp met afneembare deksels om de verf nat en romig te houden, en een draagbaar koffertje om alles veilig en georganiseerd te houden, perfect om onderweg mee te nemen. Als artiest zul je de kwaliteit van deze verven waarderen; gemaakt uit extra fijn en zuiver pigment, gemengd met Arabische gom en OX Grall, garanderen ze goede transparantie, diffusie, lichtechtheid en verzadiging. Achter deze multifunctionele gouache-verfset schuilt de perfecte partner voor het schilderen op canvas en aquarelpapier, het ideale cadeau voor Kerstmis, verjaardagen, jubilea of vakanties. Geschikt voor professionele kunstenaars, maar ook voor studerende vrienden, kinderen en iedereen die van schilderen en kunst houdt.

 • Voordeel 1: De Gouache Verf van HIMI biedt een diversiteit aan kleuren. Met 18 verschillende kleuren in hoeveelheden van 30 ml heb je een breed scala aan mogelijkheden voor je artistieke creaties.
 • Voordeel 2: Veiligheid is gegarandeerd met dit product. Het is zowel ACMI-gecertificeerd als EN71-3- en EN71-9-gecertificeerd, wat aangeeft dat het niet-giftig en milieuvriendelijk is. Het is dus veilig voor gebruik door volwassenen, tieners en kinderen.
 • Voordeel 3: Het unieke vakjesontwerp en draagbaar koffertje maken het gebruik en vervoer gemakkelijk. De verbeterde geleibekertjes met gemakkelijk afneembaar deksel houden de verf nat en romig, terwijl de borstels georganiseerd en in goede staat worden gehouden in de koffer. Dit maakt het perfect voor buiten schilderen.
 • Voordeel 4: Deze verf is van hoge kwaliteit, gemaakt voor artiesten. Door het gebruik van extra fijn en zuiver pigment in combinatie met Arabische gom en OX Grall, biedt deze verf goede transparantie, diffusie, lichtechtheid en verzadiging. Dit maakt het uitstekend voor mengen en combineren.
 • Voordeel 5: De Gouache Verf van HIMI is zeer veelzijdig. Het is niet alleen ideaal voor schilderen op canvas en aquarelpapier, maar kan ook een prachtig cadeau zijn. Of het nu voor verjaardagen, Kerstmis, jubilea, vakanties is, of gewoon als geschenk voor jezelf of anderen die van kunst en schilderen houden, deze verfset heeft veel te bieden.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel dat je zou kunnen ondervinden is de kleine inhoud van de verf. Hoewel dit perfect kan zijn voor dagelijks gebruik, kan het een probleem worden als je aan grotere projecten werkt of als je veel van één specifieke kleur gebruikt. Je zou kunnen merken dat je vaak nieuwe sets moet kopen om aan je behoeften te voldoen.
 • Nadeel 2: Hoewel de unieke vakjes en het draagbare koffertje zich presenteren als voordelen, kunnen ze ook nadelen zijn. Het afneembare deksel kan verloren gaan of beschadigd raken, met als gevolg een uitdrogende verf. Bovendien, hoewel het koffertje ontworpen is om georganiseerd te blijven, kan de raffia die de borstels in goede staat houdt, toch rommelig worden of interfereren met de borstels.
 • Nadeel 3: Een ander mogelijk nadeel is de transparantie van de verf. Hoewel de verf wordt beschreven als goed transparant en diffusief, vereisen sommige schilderijen dekkende kleuren. In dat geval zou deze Gouache Verf misschien niet de beste keuze zijn.
 • Nadeel 4: De verfset is ook multifunctioneel en kan worden gebruikt op canvas en aquarelpapier. Dat is mooi, maar als je van plan bent om op andere oppervlakken te schilderen, zoals hout of textiel, biedt deze set misschien niet hetzelfde resultaat wat je hoopt.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de verf gemaakt is van extra fijn en zuiver pigment, wordt er geen informatie gegeven over de lichtechtheid of de kleurvastheid van de verf. Dit kan een probleem zijn als je kunstwerken maakt die bedoeld zijn om tentoongesteld te worden, aangezien de kleuren in de loop van de tijd kunnen vervagen of veranderen.

Onze favoriet #9

Shanrya Gouache Verf

Shanrya Gouache Verf

Waarom we het gekozen hebben

Shanrya’s Gouache Verf is een efficiënte en veelzijdige keuze voor elke kunstenaar. Dit product biedt jou een deksel dat ook dienst doet als palet, ideaal voor gemakkelijk meenemen en gebruik, met name voor schetsen in de buitenlucht. De verf kenmerkt zich door zijn goede stabiliteit en lichtbestendigheid, wat betekent dat deze niet gemakkelijk oxideert en na verloop van tijd behouden blijft. Je zult onder de indruk zijn van de rijke en volle kleuren deze verf produceert door het fijne pigmentpoeder dat gemakkelijk in water oplost. Shanrya’s verf staat bekend om zijn heldere kleuren, hoge verzadiging, goede transparantie en schilderervaring. Het bijzondere concentratieproces waarmee het pigment wordt samengeperst, zorgt voor een klein volume, maar een grote capaciteit, waardoor je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten zonder overal grote hoeveelheden verf mee naartoe te hoeven nemen.

 • Voordeel 1: De Shanrya Gouache Verf biedt jou een dubbele functionaliteit: het deksel dient namelijk ook als palet. Dit maakt de set bijzonder praktisch, omdat je minder materiaal hoeft mee te nemen wanneer je wilt gaan schilderen.
 • Voordeel 2: Deze verf is gekenmerkt door zijn kwaliteiten van goede stabiliteit en lichtbestendigheid. Ook is het niet gemakkelijk te oxideren, waardoor het lang bewaard kan worden. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken om het waarborgen van de kwaliteit van je schilderijen.
 • Voordeel 3: De Shanrya Gouache Verf is rijk in kleur en vol van kleur, met een fijn pigmentpoeder dat gemakkelijk oplost in water. Dit biedt jou de kans om te schilderen met een breed scala aan tinten en nuances, waardoor je artistieke visie zonder beperkingen tot leven kan komen.
 • Voordeel 4: Deze verf is tevens gekenmerkt door zijn heldere kleuren, hoge verzadiging en goede transparantie. Hierdoor kan je levendige, expressieve schilderijen maken die zeker de aandacht zullen trekken van iedereen die ze ziet.
 • Voordeel 5: De pigmenten in deze Gouache verf zijn samengeperst door een speciaal concentratieproces, resulterend in een klein volume en een grote capaciteit. Dit betekent dat een kleine hoeveelheid verf een lange weg kan gaan, waardoor je kunt schilderen met deze set zonder je zorgen te maken over snel opraken van de verf.
 • Het is belangrijk om te begrijpen dat deze nadelen gebaseerd zijn op potentiële problemen die voortvloeien uit de productbeschrijving, aangezien de Shanrya Gouache Verf tot nu toe vrij positieve aspecten lijkt te hebben. Dat gezegd hebbende, kunnen er enkele potentiële nadelen zijn, zoals:
 • Nadeel 1: Het feit dat het deksel gelijk is aan het palet kan een nadeel zijn omdat het je dwingt om het te reinigen elke keer dat je van kleur wilt wisselen. Dit kan ongemakkelijk en tijdrovend zijn wanneer je aan het schilderen bent.
 • Nadeel 2: Hoewel de verf goede stabiliteit en lichtbestendigheid heeft, geeft de beschrijving geen informatie over hoe het reageert op andere omgevingsfactoren zoals vochtigheid. Dit kan een nadeel zijn als je in een vochtige omgeving woont of werkt.
 • Nadeel 3: De uitspraak “gemakkelijk oplosbaar in water” kan op twee verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Hoewel dit betekent dat het makkelijk te mengen is, kan het ook betekenen dat de verf makkelijk kan worden weggespoeld of vlekken kan maken als het in contact komt met water.
 • Nadeel 4: Het feit dat de verf heldere kleuren en hoge verzadiging heeft, betekent niet noodzakelijk dat het een breed scala aan kleuren heeft. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar specifieke tinten of nuances voor je kunstwerk.
 • Nadeel 5: Hoewel het pigment wordt samengeperst door een speciaal concentratieproces, is het onduidelijk hoe duurzaam deze verf is. Je kunt je zorgen maken dat het misschien sneller opraakt dan andere gouache-verven.

Onze favoriet #10

7 Artists Gouache Verf

7 Artists Gouache Verf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gouache Verf van het merk 7 Artists is een hoogwaardige plakkaatverfset met in totaal 24 rijk verzadigde kleuren, elk met een inhoud van 20 ml. Het product is met zorg ontwikkeld door hoogopgeleide technologen en bevat fijngemalen pigmenten van plantaardige oorsprong. Je kunt de verf verdunnen met water om een aquarelachtig effect te krijgen, of het onverdund gebruiken voor volle, levendige kleuren die zelfs na het drogen hun intensiteit behouden. De gouachekleuren hebben een romige consistentie voor gelijkmatige toepassing en hoge dekkracht, waardoor dit palet ideaal is voor zowel beginners als professionals in de schone kunsten.

 • Voordeel 1: De Gouache Verf merk 7 Artists biedt een uitgebreide set van 24 verschillende kleuren. Hierdoor heb je een ruime keuze aan kleurvariaties om jouw creatieve ideeën tot leven te brengen.
 • Voordeel 2: De kwaliteit van deze gouache kleuren is hoog, dankzij de ontwikkeling door hoogopgeleide technologen. Daarnaast zijn ze gemaakt van natuurlijke, plantaardige pigmenten die ze nog hoogwaardiger maken.
 • Voordeel 3: Deze gouache verf biedt veelzijdigheid in gebruik. Dankzij de fijngemalen pigmenten kun je de kleuren verdunnen met water, waardoor ze bijna als aquarellen uitzien. Dit betekent dat je verschillende schildertechnieken kunt verkennen en realiseren.
 • Voordeel 4: Met de Gouache Verf merk 7 Artists hoef je je geen zorgen te maken over jouw schilderijen die lichter worden na het drogen. De kleuren zijn verzadigd en behouden hun intensiteit, zelfs nadat de verf is gedroogd.
 • Voordeel 5: Deze gouache verfset is ideaal voor zowel beginners als professionals. Dus of je nu net begint met schilderen of al ervaren bent, deze verfset kan bijdragen aan jouw artistieke avontuur.
 • Hoewel de productbeschrijving over het algemeen positief is, zijn er een paar potentiële nadelen die kunnen worden geïdentificeerd als we echt kieskeurig zijn:
 • Nadeel 1: De set bestaat uit 24 kleuren. Hoewel dit een ruime variëteit is, kan het beperkend zijn als je op zoek bent naar specifieke tinten die mogelijk niet in de set zitten.
 • Nadeel 2: De gouache verf is ontwikkeld door hoogopgeleide technologen en gemaakt van natuurlijke, plantaardige hoogwaardige pigmenten. Dit kan sommige gebruikers afschrikken die de voorkeur geven aan traditioneel gemaakte verven door kunstenaars zelf of die synthetische pigmenten prefereren.
 • Nadeel 3: Hoewel de fijngemalen pigmenten de gouache verf in staat stellen om te worden verdund tot bijna aquarelachtige consistentie, zou dit een nadeel kunnen zijn voor kunstenaars die houden van de specifieke textuur en consistentie van onverdunde gouache verf.
 • Nadeel 4: Een romige consistentie en hoge dekkracht kunnen voor sommige stijlen en technieken een probleem zijn. Met name kunstenaars die dunnere, transparantere lagen willen aanbrengen, kunnen dit als een nadeel ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de set ideaal is voor zowel beginners als professionals, kan het minder geschikt zijn voor diegenen die in een specifieke fase van hun artistieke ontwikkeling zitten. Bijvoorbeeld, absolute beginners kunnen overweldigd worden door de veelheid aan kleuren terwijl zeer ervaren professionals misschien bepaalde specialistische tinten missen of de kwaliteit niet vinden die ze zoeken.

Na grondige analyse en vergelijking van tien verschillende gouache verven, kunnen we concluderen dat het kiezen van het beste product afhangt van jouw specifieke behoeften en vaardigheidsniveau. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar budgetvriendelijke keuzes, of een professionele kunstenaar die op zoek is naar superieure kwaliteit, er is een gouache verf voor jou. Zorg altijd voor een diepe kleurintensiteit, goede dekking en een uitstekende mixbaarheid bij jouw keuze. Met deze bevindingen kun jij het product kiezen dat het beste bij jouw kunstprojecten past. Maak dus gebruik van dit nieuwe onderzoek om jouw collectie met de beste gouache verven uit te breiden en breng je creativiteit naar een hoger plan.

Inhoudsopgave