a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Grasmaaier: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 grasmaaiers nu van onze recentste test, om de perfecte keuze voor jouw tuin te maken.

Unser Favorit: Einhell Grasmaaier

Einhell Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Grasmaaier

Einhell Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Grasmaaier

Bosch Home And Garden Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Grasmaaier

Gardena Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Black+Decker Grasmaaier

Black+Decker Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Wolf Garten Grasmaaier

Wolf Garten Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Grasmaaier

Gardena Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Black+Decker Grasmaaier

Black+Decker Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Grasmaaier

Bosch Home And Garden Grasmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Murray Grasmaaier

Murray Grasmaaier
★★★★★

Welkom bij onze nieuwste grondige analyse van grasmaaiers! Of je nu een kleine stadstuin bezit of een groot landgoed, een betrouwbare, efficiënte grasmaaier is een must. Misschien ben je iemand die vrede vindt in het perfect maaien van je grasveld, of misschien is het voor jou gewoon een noodzakelijke klus. In beide gevallen heb je een apparaat nodig dat de taak met gemak en precisie kan uitvoeren. Daarom hebben we intensief onderzoek gedaan om je de top 10 grasmaaiers te presenteren die momenteel op de markt zijn. We evalueren elk product op basis van zijn prestaties, duurzaamheid, gebruiksgemak en waarde voor je geld. Dus neem een kijkje en vind de perfecte grasmaaier die aan al je wensen en behoeften voldoet!

Een grasmaaier is een essentieel gereedschap dat jij als tuinliefhebber zeker moet hebben. Het helpt je om je gazon netjes te houden door overtollig gras te trimmen. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers: handmaaiers, elektrische grasmaaiers, benzine grasmaaiers en robotmaaiers. Je keuze hangt af van de grootte van je gazon en je persoonlijke voorkeuren. Kies voor een grasmaaier die past bij jouw tuin en geniet van een fris en netjes maaidek.

Check Uit

Onze favoriet #1

Einhell Grasmaaier

Einhell Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell grasmaaier is een krachtig tuingereedschap dat wordt aangedreven door een sterke koolstofmotor. Deze maaier heeft een maaibreedte van 43 cm, waardoor je snel en efficiënt je gazon kunt maaien. Met een krachtig vermogen van 1700 watt ben je verzekerd van maximale prestaties voor elk maaiproces. De maaier is bovendien uitgerust met een 6-voudige centrale maaihoogte-instelling, wat betekent dat je de maaier eenvoudig kunt aanpassen aan de hoogte van jouw gazon. Daarnaast heeft de maaier een ruime grasvangbak van 52 liter, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen om deze te legen.

 • Voordeel 1: De krachtige koolstofmotor van de Einhell grasmaaier zorgt ervoor dat je altijd kunt vertrouwen op de prestaties en duurzaamheid van je grasmaaier.
 • Voordeel 2: Je kunt de maaihoogte eenvoudig aanpassen aan je wensen dankzij de 6-voudige centrale maaihoogte-instelling. Zo krijg je altijd het resultaat dat je wilt, ongeacht de conditie van je gras.
 • Voordeel 3: Met een maaibreedte van 43 cm maak je snel en schoon werk van je gazon. Je zult minder rondjes hoeven te maken om je volledige gazon te maaien, wat je tijd en energie bespaart.
 • Voordeel 4: De krachtige 1700 watt motor zorgt voor maximaal vermogen bij elke maaibeurt. Deze krachtige motor zorgt voor soepele en efficiënte maaisessies, zelfs bij dicht of lang gras.
 • Voordeel 5: De ruime grasvanger van 52 liter bespaart je veel tijd bij het leegmaken. Je kunt grote oppervlakten maaien zonder dat je de grasmaaier moet stoppen om de grasvanger te legen.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de grasmaaier is uitgerust met een krachtige koolstofmotor, kun je deze motor als een nadeel zien. Koolstofmotoren hebben een kortere levensduur dan industriële motoren en hebben vaker onderhoud nodig.
 • Nadeel 2: De grasmaaier van Einhell beschikt over een 6-voudige centrale maaihoogte-instelling. Dit zou je kunnen beschouwen als een nadeel, omdat het wellicht niet genoeg instellingen biedt voor je persoonlijke maaibehoeften. Je hebt misschien meer gradaties nodig om het gras naar jouw wens te kunnen maaien.
 • Nadeel 3: De maaibreedte van 43 cm kan gezien worden als een nadeel. Hoewel dit garant staat voor een snelle en schone maaiproces, kan het voor kleinere gazons te breed zijn. Dit voorkomt misschien dat je in kleine hoekjes en randen kunt maaien.
 • Nadeel 4: De grasmaaier heeft een kracht van 1700 watt, dit is natuurlijk uitstekend voor de prestaties, maar kan ook een nadeel zijn met betrekking tot energieverbruik. Hoe hoger het wattage, hoe meer stroom hij verbruikt. Dit kan leiden tot hogere energiekosten.
 • Nadeel 5: De grasmaaier wordt geleverd met een grasvanger met een capaciteit van 52 liter. Dit kan als een nadeel worden gezien indien je een kleiner gazon hebt, omdat de grasvanger misschien te groot en te zwaar is om comfortabel te hanteren. Je zou de grasvanger minder vaak moeten legen, maar hij zou wel zwaarder zijn om te legen wanneer hij vol is.

Onze favoriet #2

Einhell Grasmaaier

Einhell Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell grasmaaier is een hoogwaardig tuingereedschap dat deel uitmaakt van de Power-X-Change productlijn. De grasmaaier is uitgerust met een krachtige, koolborstelloze motor die zorgt voor meer vermogen en een langere levensduur. Je kunt de accucapaciteit gemakkelijk bijhouden met de ingebouwde indicator met 3 LED’s. Het pakket omvat ook een Power-X-Change lader. Een unieke feature is dat de accu verwisselbaar is enevenals kan worden gebruikt in andere PXC machines, waardoor je flexibiliteit en gemak krijgt.

 • Voordeel 1: De grasmaaier is onderdeel van de Power-X-Change productlijn. Dit betekent dat je een naadloze compatibiliteit en consistentie van gebruik krijgt met alle andere Power-X-Change producten.
 • Voordeel 2: De aanwezigheid van een indicator van de accucapaciteit met 3 LED’s zorgt ervoor dat je altijd bewust bent van de resterende batterijduur. Hierdoor zul je nooit onverwachts zonder accu komen te zitten.
 • Voordeel 3: De accu van deze grasmaaier kan ook worden gebruikt in andere PXC machines. Dit levert een groot voordeel op in termen van veelzijdigheid en gemak, omdat je niet voor elke machine een aparte accu nodig hebt.
 • Voordeel 4: De grasmaaier wordt geleverd met een Power-X-Change lader inbegrepen. Dit betekent dat je geen extra kosten of moeite hoeft te doen om een aparte lader aan te schaffen.
 • Voordeel 5: De koolborstelloze motor zorgt voor meer vermogen en een langere levensduur. Dit betekent dat je meer werk kunt verrichten in minder tijd en dat je grasmaaier langer meegaat, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over regelmatig onderhoud of vervanging.
 • Nadeel 1: De grasmaaier is onderdeel van de Power-X-Change productlijn. Dit betekent dat je mogelijk vastzit aan deze specifieke productlijn van Einhell voor compatibiliteit met je accu en lader. Als je niet al andere gereedschappen of apparaten hebt die ook van deze productlijn zijn, kan dit potentieel onhandig en beperkend zijn.
 • Nadeel 2: De grasmaaier heeft een indicator voor de accucapaciteit met 3 LED’s. Hoewel dit handig kan zijn om een algemeen idee te hebben van de resterende batterijduur, biedt het geen nauwkeurige of gedetailleerde informatie over hoeveel tijd je nog over hebt voordat de accu leeg is.
 • Nadeel 3: De accu die wordt gebruikt in deze grasmaaier kan ook worden gebruikt in andere PXC-machines. Dit betekent dat als je deze grasmaaier en je andere apparaten vaak gebruikt, je mogelijk zult moeten wachten tot de batterij is opgeladen of extra batterijen zult moeten kopen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het inclusief een Power-X-Change lader is, moet je er rekening mee houden dat als je meer dan één accu hebt, het laden mogelijk lang kan duren omdat je maar één lader hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel de koolborstelloze motor meer vermogen en een langere levensduur biedt, kan deze motor duurder zijn om te vervangen of te repareren in het geval dat er iets misgaat in vergelijking met traditionele motoren.

Onze favoriet #3

Bosch Home And Garden Grasmaaier

Bosch Home And Garden Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden grasmaaier, ARM 3200, is een krachtig allround hulpmiddel voor je gazonverzorging. Met drie maaihoogte-instellingen (20 – 40 – 60 mm) en een innovatieve graskam, kun je gemakkelijk langs de randen van muren en hekken maaien. Het toestel heeft een ruime grasopvangbak van 31 liter die minder vaak geleegd hoeft te worden en een krachtige 1200W motor die moeiteloos grasmaaien verzekert, zelfs voor hoog gras. Met een gewicht van slechts 8,5 kg is de grasmaaier makkelijk te hanteren en te transporteren. De Amazon Edition wordt geleverd met een extra mes en een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: Dankzij de krachtige PowerPlus-motor met een extra lange accugebruiksduur, kun je ononderbroken werken, ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen met een gazonoppervlak tot 200 m².
 • Voordeel 2: Met de tientraps instelfunctie van de maaihoogte, heb je volledige controle over je gazon. Dankzij de QuickFit-schakelaar kun je de maaihoogte eenvoudig variëren tussen 20 en 60 mm.
 • Voordeel 3: De comfortabele beugelschakelaars aan beide kanten en de ergonomisch gevormde handgreep maken het werken met deze grasmaaier een genot, waardoor je gazon verzorgen minder belastend wordt voor je lichaam.
 • Voordeel 4: Door de merkoverschrijdende compatibiliteit van de krachtige POWER FOR ALL systeemaccu kun je deze accu ook gebruiken met andere apparaten van toonaangevende fabrikanten. Dat betekent meer mogelijkheden voor je huis- en tuinwerkzaamheden zonder extra kosten voor verschillende accu’s.
 • Voordeel 5: De levering omvat een volledige set: naast de Gardena accugrasmaaier PowerMax 32/36V P4A krijg je ook twee systeemaccu’s en een snellader. Daarmee kun je direct aan de slag, zonder dat er extra aankopen nodig zijn.
 • Nadeel 1: De PowerPlus-motor van de Gardena grasmaaier is volgens de beschrijving goed voor kleine en middelgrote tuinen. Dat betekent echter dat het misschien niet geschikt is voor grotere tuinen. Je zal dus mogelijk vaker je accu moeten opladen of vervangen bij het maaien van grotere tuinen.
 • Nadeel 2: De tienstaps instelfunctie van de maaihoogte kan overweldigend of verwarrend zijn als je snel wilt beginnen of niet veel ervaring hebt met grasmaaiers. De functie vereist zowel drukken als draaien om de hoogte aan te passen, wat ingewikkelder zou kunnen zijn dan andere modellen met een eenvoudiger instelsysteem.
 • Nadeel 3: De productomschrijving geeft aan de grasmaaier comfortabel te werken, maar dit is zeer subjectief. Comfort kan variëren afhankelijk van de persoon, wat betekent dat wat voor de ene persoon comfortabel is, niet zo kan zijn voor een andere.
 • Nadeel 4: Hoewel de Power For All systeemaccu compatibel is met andere apparaten, zou dit kunnen betekenen om je verplicht te voelen om apparaten van dezelfde merken aan te schaffen om de veelzijdigheid van de batterijen volledig te benutten.
 • Nadeel 5: Hoewel het pakket twee systeemaccu’s en een snellader bevat, is nooit de accugebruiksduur vermeld. Het feit dat er twee accu’s zijn opgenomen, suggereert dat je mogelijk niet in staat zal zijn om een volledig gazon te maaien met één enkele lading, afhankelijk van de grootte van je tuin.

Onze favoriet #4

Gardena Grasmaaier

Gardena Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena grasmaaier is uitgerust met een krachtige PowerPlus-motor en borstelloze accu waarmee je efficiënt kleine tot middelgrote tuinen tot 200 m² kunt maaien. Het biedt een handige tien-traps instelfunctie, waardoor je de maaihoogte tussen 20 en 60 mm kunt aanpassen met de gemakkelijke QuickFit-schakelaar. Je werkt comfortabel met de beugelschakelaars en een ergonomisch handvat. Het mooie aan deze maaier is dat je dezelfde accu kunt gebruiken voor andere apparaten, dankzij het POWER FOR ALL systeem. Met de levering ontvang je de ready-to-use-set van de PowerMax 32/36V P4A, inclusief twee systeemaccu’s en een snellader. Dit is echt een veelzijdige hulp voor al je tuinonderhoud.

 • Voordeel 1: Dankzij de krachtige PowerPlus-motor met een extra lange accugebruiksduur, kun je ononderbroken werken, ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen met een gazonoppervlak tot 200 m².
 • Voordeel 2: Met de tientraps instelfunctie van de maaihoogte, heb je volledige controle over je gazon. Dankzij de QuickFit-schakelaar kun je de maaihoogte eenvoudig variëren tussen 20 en 60 mm.
 • Voordeel 3: De comfortabele beugelschakelaars aan beide kanten en de ergonomisch gevormde handgreep maken het werken met deze grasmaaier een genot, waardoor je gazon verzorgen minder belastend wordt voor je lichaam.
 • Voordeel 4: Door de merkoverschrijdende compatibiliteit van de krachtige POWER FOR ALL systeemaccu kun je deze accu ook gebruiken met andere apparaten van toonaangevende fabrikanten. Dat betekent meer mogelijkheden voor je huis- en tuinwerkzaamheden zonder extra kosten voor verschillende accu’s.
 • Voordeel 5: De levering omvat een volledige set: naast de Gardena accugrasmaaier PowerMax 32/36V P4A krijg je ook twee systeemaccu’s en een snellader. Daarmee kun je direct aan de slag, zonder dat er extra aankopen nodig zijn.
 • Nadeel 1: De PowerPlus-motor van de Gardena grasmaaier is volgens de beschrijving goed voor kleine en middelgrote tuinen. Dat betekent echter dat het misschien niet geschikt is voor grotere tuinen. Je zal dus mogelijk vaker je accu moeten opladen of vervangen bij het maaien van grotere tuinen.
 • Nadeel 2: De tienstaps instelfunctie van de maaihoogte kan overweldigend of verwarrend zijn als je snel wilt beginnen of niet veel ervaring hebt met grasmaaiers. De functie vereist zowel drukken als draaien om de hoogte aan te passen, wat ingewikkelder zou kunnen zijn dan andere modellen met een eenvoudiger instelsysteem.
 • Nadeel 3: De productomschrijving geeft aan de grasmaaier comfortabel te werken, maar dit is zeer subjectief. Comfort kan variëren afhankelijk van de persoon, wat betekent dat wat voor de ene persoon comfortabel is, niet zo kan zijn voor een andere.
 • Nadeel 4: Hoewel de Power For All systeemaccu compatibel is met andere apparaten, zou dit kunnen betekenen om je verplicht te voelen om apparaten van dezelfde merken aan te schaffen om de veelzijdigheid van de batterijen volledig te benutten.
 • Nadeel 5: Hoewel het pakket twee systeemaccu’s en een snellader bevat, is nooit de accugebruiksduur vermeld. Het feit dat er twee accu’s zijn opgenomen, suggereert dat je mogelijk niet in staat zal zijn om een volledig gazon te maaien met één enkele lading, afhankelijk van de grootte van je tuin.

Onze favoriet #5

Black+Decker Grasmaaier

Black+Decker Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Black+Decker grasmaaier is een uitstekende keuze voor kleinere gazons dankzij zijn 1000 W vermogen en 32 cm maaibreedte. Met deze combinatie maaier en 250 W grastrimmer verzeker jij jezelf van een netjes bijgehouden tuin. De maaihoogte is aan te passen in drie niveaus: 20, 40, of 60 mm, zodat je precies de juiste hoogte kunt kiezen voor jouw gazon. De grasmaaier is uitgerust met een geoptimaliseerde grasopvangbak van 35 liter met niveau-indicator, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het legen. De 250 watt grastrimmer met 23 cm maaibreedte zorgt voor perfect schone gazonranden en met de automatische tip-functie voor draadverlenging werk je comfortabel en zonder zorgen. De set bevat één elektrische grasmaaier en één elektro-grastrimmer.

 • Voordeel 1: Deze set van Black+Decker met een grasmaaier en grastrimmer is speciaal ontworpen voor kleinere tuinen, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt.
 • Voordeel 2: De grasmaaier biedt een drievoudige axiale maaihoogteverstelling. Hierdoor kun je kiezen tussen 20, 40 en 60 mm, wat je de mogelijkheid geeft om je gazon aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren.
 • Voordeel 3: De grasmaaier is uitgerust met een geoptimaliseerde grasopvangbak van 35 liter, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het legen. Bovendien is er een handige niveau-indicator aanwezig zodat je precies weet wanneer het tijd is om de opvangbak te legen.
 • Voordeel 4: Naast de grasmaaier bevat de set ook een eenhandige grastrimmer van 250 watt. Deze trimmer heeft een maaibreedte van 23 cm en zorgt voor perfect schone gazonranden.
 • Voordeel 5: De grastrimmer is voorzien van een automatische tip-functie voor eenvoudige draadverlenging, wat bijdraagt aan comfortabel en moeiteloos werken. Dit bespaart je tijd en moeite gedurende het tuinonderhoud.
 • Nadeel 1: Als jij een grotere tuin hebt, kan deze grasmaaier een slechte keus zijn. Met een maaibreedte van slechts 32 cm is deze specifiek ontworpen voor kleinere gazons.
 • Nadeel 2: Je bent beperkt tot drie maaihoogtes (20/40/60 mm). Als je meer flexibiliteit nodig hebt in het kiezen van de maaihoogte, kan je problemen ondervinden.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat maaier is uitgerust met een geoptimaliseerde grasopvangbak van 35 liter om de tijd voor het legen te minimaliseren, kan deze nog steeds snel vol raken als je tuin relatief groot is of als het gras hoog staat.
 • Nadeel 4: Hoewel de grasmaaier wordt geleverd met een 250 W eenhandsgrastrimmer, is de maaibreedte relatief smal met 23 cm, wat betekent dat het langer kan duren om grotere gebieden adequaat te trimmen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt de eenvoudige draadverlenging met automatische tip-functie wat waarschijnlijk bedoeld is om het werken comfortabel te maken. Het constant moeten controleren en eventueel aanpassen van de draadlengte kan echter als tijdrovend en vervelend worden ervaren.

Onze favoriet #6

Wolf Garten Grasmaaier

Wolf Garten Grasmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De WOLF Garten grasmaaier is een hoogwaardig tuingereedschap, speciaal ontworpen voor gazons tot 150 m². De grasmaaier heeft een maaibreedte van 32 cm, aangedreven door een krachtige 230 volt, 1.000 watt motor die tot 3.260 toeren per minuut kan draaien. Ondanks zijn robuuste capaciteiten, is de grasmaaier relatief licht met een gewicht van ongeveer 12 kg. Bovendien verbetert de opvangzak van 30 liter je maai-ervaring door het maaisel netjes te verzamelen, waardoor je tuin er altijd netjes uitziet.

 • Voordeel 1: Geschikt voor kleinere ruimtes. Met de capaciteit om gazons tot 150 m² te maaien, is de WOLF Garten grasmaaier een ideale keuze voor kleinere tuinen en gazons.
 • Voordeel 2: Efficiënt in gebruik. Dankzij de maaibreedte van 32 cm, kun je gemakkelijk en snel maaien, waardoor je tijd bespaart.
 • Voordeel 3: Krachtige prestaties. De grasmaaier heeft een sterke 230 volt, 1.000 watt motor, die zeer snel draait met 3.260 min-1. Dit betekent dat de machine de klus snel en effectief kan klaren.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk hanteerbaar. Met een gewicht van ca. 12 kg is de WOLF Garten grasmaaier gemakkelijk te manoeuvreren en door jouw tuin te bewegen.
 • Voordeel 5: Voldoende opslagcapaciteit. De grasmaaier is voorzien van een opvangzak van 30 liter, hiermee hoef je niet steeds de zak te legen tijdens het maaien en optimaliseer je het maai proces.
 • Nadeel 1: De WOLF Garten grasmaaier is alleen geschikt voor gazons tot 150 m². Als je een grotere tuin hebt, moet je mogelijk meerdere keren maaien, wat meer tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 2: De maaibreedte van de grasmaaier is slechts 32 cm. Dit kan betekenen dat je meer rondjes moet maken om je gazon te maaien in vergelijking met grasmaaiers met een bredere maaibreedte.
 • Nadeel 3: De motor vereist een 230 volt stopcontact. Dit betekent dat je mogelijk verlengsnoeren nodig hebt om toegang te krijgen tot alle delen van je gazon, wat extra kosten en mogelijk struikelgevaar met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: Met een gewicht van 12 kg is de grasmaaier niet het lichtste model op de markt. Dit kan het moeilijker maken om de grasmaaier te duwen, vooral op oneffen terrein of voor langere perioden.
 • Nadeel 5: De opvangzak heeft een capaciteit van slechts 30 liter. Dit betekent dat je de zak mogelijk vaak moet legen als je een groot gazon hebt of als het gras hoog is gegroeid. Dit kan het maaien vertragen en vermoeiender maken.

Onze favoriet #7

Gardena Grasmaaier

Gardena Grasmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena grasmaaier is een krachtige en ergonomische machine, perfect voor kleine en gemiddeld grote tuinen tot maximaal 300 m². Dankzij de krachtige 1200 W motor en ErgoTec-grepen, geniet je van moeiteloos maaien met comfortabele handpositie. Met het dubbel geharde DuraEdge-mes, geïntegreerde gazonkammen en de verstelbare maaihoogte van 35 tot 65 mm, behaal je een gelijkmatig, mooi gazon. De maaier beschikt over een Cut and Collect-systeem, waarbij het gemaaide gras in een 30 liter opvangbak wordt verzameld, die van achteren naar voren wordt gevuld, waardoor je deze minder vaak hoeft te legen. Bovendien is het design ruimtebesparend: de in hoogte verstelbare en inklapbare duwboom zorgt ervoor dat de lichte elektromaaier van 9,5 kg compact kan worden opgeborgen in je schuur of garage. De maaier, model PowerMax 32/1200 G2, is inbegrepen bij de levering.

 • Voordeel 1: De grasmaaier van Gardena heeft een krachtige motor van 1200 W, ideaal voor het bijhouden van kleine tot gemiddeld grote tuinen tot maximaal 300 m². Dit maakt het maaien van je gras een stuk efficiënter en minder tijdrovend.
 • Voordeel 2: Ergonomisch ontworpen ErgoTec-handgrepen ondersteunen de natuurlijke positie van je handen. Daardoor kun je langer en comfortabeler werken zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijke pijn of ongemak.
 • Voordeel 3: Dankzij het dubbel geharde DuraEdge-mes, geïntegreerde gazonkammen en de vierdelige instelling van de maaihoogte van 35 tot 65 mm, zorgt deze grasmaaier voor een gelijkmatig en professioneel uitziend gazon.
 • Voordeel 4: De grasmaaier heeft een “Cut and Collect”-systeem, wat betekent dat het gemaaide gras wordt verzameld in een 30 l grote opvangbak. Deze vult van achteren naar voren, waardoor je hem minder vaak hoeft te legen. Dit bespaart je tijd en moeite.
 • Voordeel 5: Dankzij de in hoogte verstelbare en inklapbare duwboom kan de grasmaaier compact worden opgeborgen. Met zijn lichte gewicht van 9,5 kg, kun je hem gemakkelijk wegbergen in je schuur of garage, waardoor je ruimte bespaart.
 • Nadeel 1: De grasmaaier van het merk Gardena is voornamelijk geschikt voor kleine tot gemiddeld grote tuinen. Met een maximum bereik van 300 m², het zou misschien niet voldoende zijn als je een grotere tuin hebt.
 • Nadeel 2: De grasmaaier werkt met een opvangbak van 30 liter voor het gemaaide gras. Hoewel dit in eerste instantie voldoende lijkt, zou je deze opvangbak regelmatig moeten legen tijdens het maaien van grotere gazons, wat best tijdrovend kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het positief klinkt dat de grasmaaier inklapbaar en gemakkelijk op te bergen is, kan dit nadeel opleveren voor de duurzaamheid van het product. Regelmatig in- en uitklappen kan meer slijtage veroorzaken aan het mechanisme.
 • Nadeel 4: De maaier heeft een vierdelige instelling voor de maaihoogte tussen 35 tot 65 mm. Desalniettemin, zijn er grasmaaiers op de markt met meer aanpasbare opties voor de maaihoogte, wat deze grasmaaier enigszins beperkt maakt voor meer specifieke behoeften.
 • Nadeel 5: Hoewel het product een krachtige motor van 1200 W heeft, kan de energieconsumptie van dergelijke modellen hoog zijn. Hierdoor kan de grasmaaier in de loop van de tijd meer kosten met zich meebrengen in termen van energieverbruik.

Onze favoriet #8

Black+Decker Grasmaaier

Black+Decker Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Black+Decker grasmaaier is een ideale keuze voor jou als je een tuin van 250 m² hebt, dankzij de maaibreedte van 30 cm en een krachtig vermogen van 1200 W. Dit lichte toestel weegt slechts 5,6 kg, waardoor het makkelijk te manoeuvreren is, vooral op schuine en beschadigde terreinen, dankzij de luchtkussen technologie die de beweging vergemakkelijkt. Of je nu rechts- of linkshandig bent, je zult dit toestel gemakkelijk kunnen bedienen dankzij het handvat met riem voor een tweepunts start. Daarnaast biedt het je de optie om uit 3 verschillende maaihoogtes te kiezen: 20, 40 en 60 mm.

 • Voordeel 1: De grasmaaier is ideaal voor de tuin van 250 m² dankzij de maaibreedte van 30 cm en een vermogen van 1200 W. Hiermee kan je je gazon efficiënt en effectief maaien.
 • Voordeel 2: De grasmaaier is geschikt voor schuine en beschadigde terreinen. Met de technologie op luchtkussens, kan de grasmaaier zich gemakkelijk bewegen en vermindert het de noodzakelijke inspanning voor het maaien aanzienlijk.
 • Voordeel 3: Met een gewicht van slechts 5,6 kg is deze grasmaaier zeer licht. Hierdoor kan je gemakkelijk manœuvreren en wordt het maaien minder vermoeiend.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van de grasmaaier met zijn handvat met riem voor 2-punts start is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. Dit biedt comfort en gemak voor elke gebruiker.
 • Voordeel 5: Deze grasmaaier biedt 3 instelbare maaihoogtes: 20, 40 en 60 mm. Zo kan je de hoogte van je grasmaaier aanpassen aan jouw specifieke gazonbehoeften.
 • Nadeel 1: De Black+Decker grasmaaier is alleen ideaal voor kleinere tuinen tot 250 m². Als je een grotere tuin hebt, zou je merken dat deze grasmaaier mogelijk niet voldoende capaciteit heeft om het hele gebied effectief en efficiënt te maaien.
 • Nadeel 2: De grasmaaier biedt slechts drie instelbare maaihoogtes: 20, 40 en 60 mm. Dit kan beperkend zijn als je specifieke maaihoogte voorkeuren of behoeften hebt buiten deze bereikwaarden.
 • Nadeel 3: Hoewel de grasmaaier licht in gewicht is, wat goed zou kunnen zijn voor de manoeuvreerbaarheid, kan dit ook betekenen dat het niet zo stevig of duurzaam is bij intensief gebruik of ruwer terrein.
 • Nadeel 4: Terwijl de technologie op luchtkussens het gemakkelijker maakt om te bewegen en de inspanning vermindert, kan dit ook betekenen dat de grasmaaier minder stabiliteit heeft, vooral op oneffen of hellingrijke oppervlakken.
 • Nadeel 5: Het handvat met riem voor 2-punts start kan in eerste instantie nuttig lijken voor zowel rechtshandige als linkshandige gebruikers, maar het kan ook ongemakkelijk of omslachtig zijn bij langdurig gebruik, vooral als je niet gewend bent aan dit soort ontwerp.

Onze favoriet #9

Bosch Home And Garden Grasmaaier

Bosch Home And Garden Grasmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden grasmaaier is een essentieel stuk tuingereedschap, ontworpen voor kleinere en middelgrote tuinen. Met zijn lichte en evenwichtige ontwerp, in combinatie met een verstelbare handgreep, biedt het je comfort tijdens het maaien en optimale prestaties. Je kunt continu maaien en trimmen dankzij het kabelvoersysteem dat geactiveerd wordt wanneer je de trekker loslaat. Bovendien is handmatige instelling niet nodig. Het beschikt ook over een krachtige motor voor optimale zaagprestaties. Het pakket bevat de EasyGrassCut 26, een trimmerspoel en de grasmaaier wordt geleverd in een doos.

 • Voordeel 1: De Bosch Grasmaaier is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote tuinen. Dit betekent dat hij perfect is afgestemd op jouw noden voor het onderhoud van een compacte groene ruimte.
 • Voordeel 2: Dit tuingereedschap biedt verschillende hoogtesneden en heeft een comfortabele houding. Het lichte en evenwichtige ontwerp, samen met de verstelbare handgreep, maakt het gebruik ervan aangenaam en zorgt voor optimale resultaten.
 • Voordeel 3: De Bosch Grasmaaier zorgt voor een continue grasverzorging. Met het doorlopende kabelvoersysteem kun je zonder onderbrekingen maaien en trimmen, zonder de noodzaak voor handmatige instellingen.
 • Voordeel 4: De krachtige motor van het apparaat zorgt voor optimale zaagprestaties. Dit betekent efficiëntie en snelheid in je tuinwerkzaamheden.
 • Voordeel 5: Tot slot, als je deze grasmaaier koopt, krijg je de EasyGrassCut 26, een trimmerspoel en een handige kartonnen doos voor opslag of transport. Alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je gazon in één pakket.
 • Nadeel 1: Hoewel het Bosch Easy tuingereedschap bedoeld is voor kleine en middelgrote tuinen, kan het zijn dat deze grasmaaier minder geschikt is voor grotere tuinen vanwege de omvang en de kracht van de machine.
 • Nadeel 2: Een ander potentieel probleem zou kunnen zijn de verschillende hoogtesneden. Hoewel het comfortabel moet zijn door de verstelbare handgreep, is er geen garantie dat het apparaat aan ieders voorkeur voldoet of dat alle gebruikers het gemakkelijk kunnen bedienen.
 • Nadeel 3: Het continu maaien en trimmen van het gazon is een leuke functie, maar het is afhankelijk van het kabelvoersysteem dat wordt geactiveerd wanneer de trigger wordt losgelaten. Dit kan problemen opleveren als het systeem niet naar behoren functioneert.
 • Nadeel 4: Hoewel een krachtige motor optimaal zaagprestaties garandeert, kan dit ook leiden tot een hoger energieverbruik. Dit kan dus invloed hebben op jouw energierekening.
 • Nadeel 5: De inhoud van de verpakking omvat de EasyGrassCut 26 en een trimmerspoel, maar geen extra accessoires of hulpmiddelen. Dit betekent dat je mogelijk extra kosten hebt als je andere gereedschappen nodig hebt om je tuin te onderhouden.

Onze favoriet #10

Murray Grasmaaier

Murray Grasmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Murray EQ2-300 benzine grasmaaier is een efficiënte en betrouwbare keuze voor kleine tot middelgrote tuinen. Dankzij de Briggs & Stratton 300E 125cc motor start de grasmaaier soepel en presteert deze krachtig met een maximaal vermogen van 1.82 kW. De grasmaaier beschikt over een robuust stalen dek en een 2-in-1 functie voor grasopvang of achteruitworp, met een grote capaciteit van 45 liter voor de grasopvangbox. Het toestel is gemakkelijk te reinigen door de geïntegreerde reinigingspoort. Let op, de benodigde 0.47 liter SAE30 4-takt olie voor de motor is niet inbegrepen in de levering. Je kunt deze apart aanschaffen. Daarnaast geeft Murray een beperkte garantie van 2 jaar op deze grasmaaier.

 • Voordeel 1: De Murray EQ2-300 benzine grasmaaier is uitgerust met een Briggs & Stratton 300E 125cc motor, die betrouwbaar, efficiënt, en gemakkelijk te starten is. Dit zorgt ervoor dat jij in een handomdraai begint met maaien.
 • Voordeel 2: De grasmaaier beschikt over een handige centrale maaihoogte-instelling met zes niveaus, variërend van 25 tot 75 mm. Dit geeft jou de mogelijkheid om de gewenste maaihoogte precies af te stemmen op jouw gazon.
 • Voordeel 3: Dankzij de 2-in-1 functie kun je ervoor kiezen om het afgemaaide gras op te vangen in de grote, 45-liter grasopvangbox, of het aan de achterkant uit te werpen. De keuze is aan jou!
 • Voordeel 4: Om de levensduur van jouw maaier te verlengen, is het maaidek uitgerust met een duurzaam stalen dek. Dit zorgt voor optimale bescherming tegen beschadiging en corrosie.
 • Voordeel 5: De grasmaaier is gemakkelijk schoon te maken door de geïntegreerde reinigingspoort. Het stelt je in staat om na het maaien eenvoudig het gemaaide gras en ander vuil van de messen en het maaidek te verwijderen.
 • Nadeel 1: De benzine grasmaaier van Murray is uitgerust met een duwmaaierfunctie, wat betekent dat je aan het werk moet om te maaien. Dit kan op lange termijn vermoeiend zijn, vooral voor grotere tuinen.
 • Nadeel 2: Hoewel de maaier is uitgerust met een grasopvangbak van 45 liter, kan deze nog steeds snel vol raken als je een grotere tuin hebt. Hierdoor moet je mogelijk de opvangbak vaak legen tijdens het maaien.
 • Nadeel 3: De grasmaaier wordt geleverd zonder de benodigde 0,47 liter SAE30 4-takt olie voor de motor. Dit betekent een extra aankoop voor jou, wat ongemak kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Aangezien de maaier slechts een maaidek van 16 inch/41 cm heeft, kan het moeilijk zijn om grotere gebieden efficiënt te maaien. Je zou meer tijd kwijt kunnen zijn aan het maaien dan met modellen die een breder maaidek hebben.
 • Nadeel 5: De maaier heeft 6 niveaus voor maaihoogte-instelling, maar dit kan nog steeds beperkend zijn als je meer gevarieerde maaihoogtes nodig hebt voor verschillende delen van je tuin.

Na zorgvuldige analyse van de tien beste grasmaaiers uit ons recente onderzoek, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan opties beschikbaar is om aan je specifieke gazonverzorgingsbehoeften te voldoen. De sleutel tot de beste keuze ligt in het begrijpen van je tuinmaat, -type, je budget en persoonlijke voorkeuren op het gebied van functionaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. We raden je aan om een grasmaaier te kiezen die niet alleen krachtig, betrouwbaar en efficiënt is, maar die je ook het comfort en de controlemogelijkheden biedt die je nodig hebt. Vergeet niet de extra functies te overwegen, zoals mulching, bagging en zij-uitworp, die je grasmaai-ervaring kunnen verbeteren. Kies verstandig en geniet van een prachtig en gezond gazon zonder veel moeite.

Inhoudsopgave