a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Harde Schijf: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 harde schijven in deze nieuwste test, zodat jij de beste keuze kunt maken voor je opslagbehoeften.

Unser Favorit: Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Rpixc Harde Schijf

Rpixc Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Unionsine Harde Schijf

Unionsine Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Suhsai Harde Schijf

Suhsai Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Lacie Harde Schijf

Lacie Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Mikloo Harde Schijf

Mikloo Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf
★★★★★

Unser Favorit: Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf
★★★★★

Bent je op zoek naar een vertrouwde en betrouwbare opslagoplossing om je kostbare gegevens te bewaren? Dan is een harde schijf wellicht de perfecte optie voor jou. Bij het kiezen van de juiste harde schijf zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden – opslagcapaciteit, snelheid, duurzaamheid en natuurlijk, prijs. Daarom hebben we uitvoerig onderzoek gedaan naar de 10 beste harde schijven die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. In deze gids presenteer ik je onze bevindingen, zodat jij de harde schijf kunt vinden die het best aan jouw behoeften voldoet. Zet je schrap voor een grondige en gedetailleerde analyse van de topkeuzes.

Een harde schijf, ook wel harddisk of HDD (Hard Disk Drive) genoemd, is een essentieel onderdeel van jouw computer waarop al jouw gegevens, zoals documenten, foto’s, video’s, programma’s en het besturingssysteem worden opgeslagen. Deze digitale opslagplaats lijkt een beetje op een platenspeler, waarbij gegevens worden ingeschreven of gelezen door een leeskop die beweegt over roterende magnetische schijven. De capaciteit van een harde schijf wordt aangegeven in gigabytes (GB) of terabytes (TB), en hoe hoger dit getal, hoe meer gegevens je kunt opslaan. Houd in gedachten dat de snelheid en prestaties van een harde schijf ook bepalen hoe snel je bestanden kunt openen en opslaan.

Check Uit

Onze favoriet #1

Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Seagate Basic is een draagbare harde schijf die perfect is voor een altijd mobiele levensstijl dankzij zijn lichte en minimalistische design. Je kunt heel eenvoudig bestanden overzetten via de handige sleep- en neerzetfunctie. De harde schijf is compatibel met Windows en wordt geleverd met een plug-and-play USB 3.0-kabel, je kunt deze echter ook herformatteren voor gebruik met Mac.

 • Voordeel 1: De harde schijf van Seagate Basic heeft een licht en minimalistisch design, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen en perfect past bij jouw mobiele lifestyle.
  Voordeel 2: Met deze harde schijf kun je bestanden snel overzetten. Dit bespaart je tijd en zorgt voor efficiëntie in je werk.
  Voordeel 3: Het overzetten van bestanden is uiterst eenvoudig door de drag-en-drop functie. Jij hoeft je geen zorgen te maken over gecompliceerde processen.
  Voordeel 4: Deze externe harde schijf wordt geleverd met een plug-and-play USB 3.0-kabel, wat inhoudt geen gedoe met installaties en gelijk klaar voor gebruik.
  Voordeel 5: De harde schijf is oorspronkelijk geformatteerd voor Windows, maar kan ook opnieuw geformatteerd worden voor Mac. Zo biedt het flexibiliteit voor verschillende gebruikers.
 • Nadeel 1: De Seagate Basic-harde schijf is ontworpen met een minimalistisch design. Dit kan betekenen dat het ontbreekt aan enkele geavanceerde functies die je in meer ingewikkelde modellen zou kunnen vinden.
 • Nadeel 2: Het gebruiksgemak van slepen en neerzetten voor bestandsoverdracht kan voor sommige gebruikers te eenvoudig zijn. Als je geavanceerde beheer-opties en instellingen wilt voor je bestandsoverdrachten, kan dit met dit model een uitdaging zijn.
 • Nadeel 3: Deze harde schijf wordt geleverd voor Windows. Dus als je een Mac-gebruiker bent, moet je het opnieuw formatteren voor gebruik, wat een extra stap en mogelijk technisch begrip vereist.
 • Nadeel 4: De Seagate Basic harde schijf maakt gebruik van een plug-and-play USB 3.0-kabel. Oudere computers die niet beschikken over USB 3.0-poorten zullen dus niet in staat zijn om optimaal gebruik te maken van de snellere overdrachtssnelheden die mogelijk zijn met deze technologie.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat draagbaar en licht is, kan dit tevens betekenen dat het niet zo robuust en duurzaam is als zwaardere, minder mobiele opties. Het is misschien niet de beste keuze als je op zoek bent naar een harde schijf die bestand is tegen veelvuldig transport of ruwe behandeling.

Onze favoriet #2

Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Seagate Portable Drive is een externe USB-harde schijf waarmee je eenvoudig 2TB aan gegevens kunt opslaan en toegang krijgen, ideaal voor gebruik onderweg. Deze schijf is ontworpen om te werken met zowel Windows- als Mac-computers, waarbij de back-up-mogelijkheden zo eenvoudig zijn als slepen en neerzetten. Je hoeft geen software te installeren – sluit simpelweg de harde schijf aan op je computer voor automatische herkenning. De drive wordt geleverd met een 18″ USB 3.0 kabel voor moeiteloze plug-and-play-bediening. Voor Mac-gebruikers: zorg ervoor dat bei de Finder instellingen onder het tabblad ‘Algemeen’ de optie ‘Harde schijven’ geselecteerd is, om deze op je bureaublad te zien.

 • Voordeel 1: Met de Seagate Portable Drive kan je snel en gemakkelijk tot 2TB aan data opslaan en benaderen, waar je ook bent. Dit zorgt voor een grote opslagruimte voor bestanden, foto’s en video’s.
 • Voordeel 2: De harde schijf is ontworpen om naadloos samen te werken met zowel Windows als Mac computers. Dit betekent dat ongeacht het besturingssysteem dat je gebruikt, je de Seagate draagbare drive zonder problemen kunt aansluiten en gebruiken.
 • Voordeel 3: Het maken van back-ups wordt kinderspel. Je kunt simpelweg bestanden slepen en neerzetten op de schijf, wat het gebruik van de schijf enorm eenvoudig en intuïtief maakt.
 • Voordeel 4: De harde schijf wordt automatisch herkend door je computer zodra je hem aansluit, zonder dat je hiervoor software nodig hebt. Dit betekent dat je meteen kunt beginnen met het overzetten van bestanden.
 • Voordeel 5: Je krijgt een meegeleverde 18″ USB 3.0 kabel bij de harde schijf. Dit biedt je het gemak van de plug-and-play functionaliteit, en de snelheid van de USB 3.0-verbinding zorgt ervoor dat je bestanden snel overgezet kunnen worden.
 • nadeel 1: De Seagate Portable Drive is alleen beschikbaar in een opslagcapaciteit van 2TB. Als je meer opslagruimte nodig hebt, biedt dit product je misschien niet genoeg ruimte om al je bestanden op te slaan.
 • nadeel 2: Hoewel de harde schijf is ontworpen om te werken met zowel Windows- als Mac-computers, zorgt het gemak van sleept en neerzetten misschien niet voor de meest grondige back-up. Je moet er zelf voor zorgen dat je alle bestanden die je wilt bewaren, correct selecteert en verplaatst.
 • nadeel 3: De automatische herkenning van de harde schijf door de computer gebeurt zonder software. Dit kan betekenen dat er geen extra functies of beveiligingsopties zijn, zoals wachtwoordbeveiliging of encryptie.
 • nadeel 4: De Seagate Portable Drive wordt geleverd met een 18″ USB 3.0-kabel. Als deze kabel kwijt raakt of beschadigd raakt, moet je een nieuwe aanschaffen, aangezien je niet zomaar een andere kabel in huis kunt gebruiken.
 • nadeel 5: Voor MAC-gebruikers is het vereist om instellingen te controleren in Finder om de harde schijf te zien op het bureaublad. Dit kan als een extra stap worden gezien, wat het gebruiksgemak enigszins kan verminderen.

Onze favoriet #3

Rpixc Harde Schijf

Rpixc Harde Schijf

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De RPixc Harde Schijf is jouw draagbare database met een capaciteit van maar liefst 4 TB, ideaal voor zowel je werk- als privéleven. Deze gebruiksvriendelijke externe harde schijf, voorzien van type C/USB 3.0, tilt je externe geheugen naar een hoger niveau met superieur lees- en schrijfkwaliteiten, presterend met snelheden tot wel vijf keer sneller bij lezen en twee keer sneller bij schrijven dan gebruikelijke harde schijven. Het is breed compatibel en kan met allerlei apparaten worden gebruikt, van Windows-apparaten tot Macs, desktops, laptops, en zelfs Xbox One en Xbox 360. Bovendien is het dankzij het minimalistische, lichte ontwerp en de sterke bescherming van de aluminiumlegering zeer draagbaar. Bij je aankoop krijg je een externe harde schijf, een Typc-C-kabel en een klantengarantie van 3 jaar.

 • Voordeel 1: De veelzijdige compatibiliteit van de UnionSine harde schijf zorgt ervoor dat je hem met veel verschillende apparaten kunt gebruiken. Of je nu een tv, gameconsole, computer of mobiel apparaat hebt, deze harde schijf werkt probleemloos samen.

  Voordeel 2: Dankzij het verbeterde ontwerp met afgeronde hoeken en antislip greep, ligt de harde schijf comfortabel in de hand en glijdt het niet gemakkelijk weg.

 • Voordeel 3: De UnionSine harde schijf biedt ultrasnelle overdrachtssnelheden, tot wel 120 MB/s voor lezen en 103 MB/s voor schrijven. Dit bespaart je tijd wanneer je grote bestanden wilt overzetten.
 • Voordeel 4: Deze harde schijf is erg eenvoudig in gebruik. Je hebt geen extra software nodig om hem te installeren – gewoon aansluiten en je bent klaar om te beginnen. Dit maakt de UnionSine harde schijf ideaal als je snel en zonder gedoe aan de slag wilt.
 • Voordeel 5: Naast de harde schijf zelf, krijg je bij aankoop ook een USB 3.0-kabel en een gebruikershandleiding geleverd. Je hebt meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het compleet pakket maakt het ook een leuk cadeau om te geven of te krijgen.
 • Het is belangrijk op te merken dat, aangezien de beschikbare productinformatie voornamelijk de voordelen van de UnionSine harde schijf benadrukt, onderstaande nadelen zijn afgeleid uit mogelijke scenario’s die op basis van deze productbeschrijving kunnen ontstaan.
 • nadeel 1: Terwijl de harde schijf compatibel is met een breed scala aan apparaten, kan dit ook betekenen dat je misschien wel hardware of software van derden nodig hebt om de harde schijf met bepaalde apparaten te laten werken. Dit kan extra kosten en moeite met zich meebrengen.
 • nadeel 2: Het verbeterde antislip ontwerp met afgeronde hoeken zou misschien minder robuust kunnen zijn dan traditionele harde schijf ontwerpen. Afhankelijk van hoe je de schijf gebruikt, kan dit leiden tot extra slijtage of schade.
 • nadeel 3: Ondanks de bewering van ‘bliksemsnelle overdracht’ biedt het een snelheid van 120 MB/s lezen en 103 MB/s schrijven. Dit kan beperkend zijn als je gewend bent aan het werken met SSD-schijven of andere snellere opslagformaten.
 • nadeel 4: Hoewel het gemakkelijk te gebruiken is met ‘plug and play’ gemak zonder software-installatie, betekent dit ook dat er mogelijk niet veel opties zijn voor maatwerk of geavanceerde instellingen, die je soms nodig kunt hebben.
 • nadeel 5: De beschrijving vermeldt een aluminium anti-interferentielaag die helpt om warmte af te voeren. Echter, afhankelijk van hoe intensief je de schijf gebruikt, kan deze laag mogelijk niet voldoende zijn om de warmte effectief af te voeren, wat op zijn beurt de levensduur en prestaties van de harde schijf zou kunnen beïnvloeden.

Onze favoriet #4

Unionsine Harde Schijf

Unionsine Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UnionSine harde schijf is een uiterst compatibel en gebruiksvriendelijk opslagapparaat. Je kunt het met talloze apparaten verbinden, van tv’s en gameconsoles tot computers en mobiele apparaten. Met zijn verbeterde antislip ontwerp en afgeronde hoeken biedt deze harde schijf je een comfortabele grip. Door de combinatie van USB 3.0 en USB 2.0-technologie biedt het ongelofelijk snelle overdrachtssnelheden tot 120 MB/s lezen en 103 MB/s schrijven. Het is plug-and-play, dus je hoeft geen software te installeren. Merk ook op dat het een aluminium anti-interferentielaag bevat om je gegevens te beschermen en warmte af te voeren. In het pakket vind je alles wat je nodig hebt, zoals de harde schijf zelf, een USB 3.0-kabel, een handleiding en een stijlvolle verpakking. Als kers op de taart krijg je een fabrieksgarantie van 3 jaar voor extra gemoedsrust.

 • Voordeel 1: De veelzijdige compatibiliteit van de UnionSine harde schijf zorgt ervoor dat je hem met veel verschillende apparaten kunt gebruiken. Of je nu een tv, gameconsole, computer of mobiel apparaat hebt, deze harde schijf werkt probleemloos samen.

  Voordeel 2: Dankzij het verbeterde ontwerp met afgeronde hoeken en antislip greep, ligt de harde schijf comfortabel in de hand en glijdt het niet gemakkelijk weg.

 • Voordeel 3: De UnionSine harde schijf biedt ultrasnelle overdrachtssnelheden, tot wel 120 MB/s voor lezen en 103 MB/s voor schrijven. Dit bespaart je tijd wanneer je grote bestanden wilt overzetten.
 • Voordeel 4: Deze harde schijf is erg eenvoudig in gebruik. Je hebt geen extra software nodig om hem te installeren – gewoon aansluiten en je bent klaar om te beginnen. Dit maakt de UnionSine harde schijf ideaal als je snel en zonder gedoe aan de slag wilt.
 • Voordeel 5: Naast de harde schijf zelf, krijg je bij aankoop ook een USB 3.0-kabel en een gebruikershandleiding geleverd. Je hebt meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het compleet pakket maakt het ook een leuk cadeau om te geven of te krijgen.
 • Het is belangrijk op te merken dat, aangezien de beschikbare productinformatie voornamelijk de voordelen van de UnionSine harde schijf benadrukt, onderstaande nadelen zijn afgeleid uit mogelijke scenario’s die op basis van deze productbeschrijving kunnen ontstaan.
 • nadeel 1: Terwijl de harde schijf compatibel is met een breed scala aan apparaten, kan dit ook betekenen dat je misschien wel hardware of software van derden nodig hebt om de harde schijf met bepaalde apparaten te laten werken. Dit kan extra kosten en moeite met zich meebrengen.
 • nadeel 2: Het verbeterde antislip ontwerp met afgeronde hoeken zou misschien minder robuust kunnen zijn dan traditionele harde schijf ontwerpen. Afhankelijk van hoe je de schijf gebruikt, kan dit leiden tot extra slijtage of schade.
 • nadeel 3: Ondanks de bewering van ‘bliksemsnelle overdracht’ biedt het een snelheid van 120 MB/s lezen en 103 MB/s schrijven. Dit kan beperkend zijn als je gewend bent aan het werken met SSD-schijven of andere snellere opslagformaten.
 • nadeel 4: Hoewel het gemakkelijk te gebruiken is met ‘plug and play’ gemak zonder software-installatie, betekent dit ook dat er mogelijk niet veel opties zijn voor maatwerk of geavanceerde instellingen, die je soms nodig kunt hebben.
 • nadeel 5: De beschrijving vermeldt een aluminium anti-interferentielaag die helpt om warmte af te voeren. Echter, afhankelijk van hoe intensief je de schijf gebruikt, kan deze laag mogelijk niet voldoende zijn om de warmte effectief af te voeren, wat op zijn beurt de levensduur en prestaties van de harde schijf zou kunnen beïnvloeden.

Onze favoriet #5

Suhsai Harde Schijf

Suhsai Harde Schijf

Waarom we het gekozen hebben

De Suhsai externe harde schijf is jouw go-to draagbare opslagoplossing, ideaal voor het uitbreiden van de opslagruimte van je desktopcomputer, het meenemen van grote bestanden en het bereiken van lees- en schrijfsnelheden tot 5 Gbps dankzij USB 3.0. Deze harddisk is ontzettend veelzijdig en compatibel met diverse apparaten, waaronder desktop-pc’s, laptops, Mac, tablets, smart TV’s en gameconsoles zoals XBOX, PS4 en PS5. Bovendien vereist het geen software-installatie: je kunt meteen je bestanden back-uppen en opslaan via eenvoudige drag-and-drop acties. Met zijn slanke ontwerp en anti-kras aluminium behuizing met LED-indicatoren past het moeiteloos in je hand of zak, waardoor je altijd toegang hebt tot je belangrijke data, waar je ook bent. Het pakket bevat de draagbare harde schijf, een USB 3.0-kabel en een gebruikershandleiding.

 • Voordeel 1: De SUHSAI externe harde schijf biedt direct extra ruimte aan je desktopcomputer en laat je grote bestanden gemakkelijk meenemen. Dit is ideaal als je regelmatig met grote bestanden werkt of als je systeembeheerder bent.
 • Voordeel 2: De harde schijf heeft een hoge lees- en schrijfsnelheid van maximaal 5 Gbps dankzij de USB 3.0-connectiviteit. Dit betekent dat je snel gegevens kunt overdragen zonder vertraging, waardoor je tijd bespaart.
 • Voordeel 3: De schijf is compatibel met meerdere apparaten zoals desktop-pc’s, laptops, Macs, tablets, smart TV’s, XBOX, PS4, PS5-games en XBOX ONE. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de compatibiliteit van je apparaten, je kunt de harde schijf gewoon aansluiten en beginnen met het overdragen van je gegevens.
 • Voordeel 4: Het is plug-and-play, dus er is geen software-installatie nodig. Je kunt je gegevens eenvoudig back-uppen en opslaan met behulp van sleept en plaatst opties. Hierdoor is het een gebruiksvriendelijk apparaat, zelfs als je geen techneut bent.
 • Voordeel 5: De externe harde schijf is ultradun en draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk in je hand of zak kunt steken. Het is ideaal voor reizen of werken op verschillende locaties, omdat je altijd toegang hebt tot je kantoorgegevens of projectwerk, waar je ook bent.
 • Nadeel 1: Hoewel de Suhsai harde schijf compatibel is met veel apparaten, wordt niet expliciet vermeld dat het compatibel is met alle besturingssystemen. Dit kan problemen veroorzaken als je een minder bekend of ouder besturingssysteem gebruikt.
 • Nadeel 2: De schijf maakt gebruik van USB 3.0. Hoewel dit snelle overdrachtssnelheden mogelijk maakt, is het niet de nieuwste technologie. Er zijn nu schijven beschikbaar met USB 3.1 of zelfs USB-C, die nog snellere overdrachtssnelheden kunnen bieden.
 • Nadeel 3: De harde schijf maakt gebruik van een LED-indicator om aan te geven dat deze werkt. Hoewel dit nuttig is, kan het ook storend zijn in een donkere omgeving of ‘s nachts.
 • Nadeel 4: De productomschrijving vermeldt niet of de schijf schokbestendig is. Voor een draagbare harde schijf die bedoeld is om mee te nemen, kan dit een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden.
 • Nadeel 5: Ondanks het slanke ontwerp en de draagbaarheid van de Suhsai harde schijf, wordt er niet vermeld of er een beschermhoes of tas inbegrepen is. Zonder een dergelijke hoes, zou de schijf kunnen worden blootgesteld aan beschadigingen tijdens transport.

Onze favoriet #6

Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf

Waarom we het gekozen hebben

De Seagate harde schijf is een uiterst schaalbare oplossing, ideaal voor het uitvoeren van Big Data-toepassingen en het voldoen aan hyperschaalverzoeken. Deze harde schijf onderscheidt zich door zijn efficiëntie; het biedt consistente prestaties met lage latentie en herhaalbare reactietijden, dankzij de verbeterde caching. Met zijn hoge capaciteit ondersteunt het data-analyse en andere dichte architecturen, wat zorgt voor een maximale efficiëntie van jouw rack. Ondanks deze high-end functies, is de Seagate harde schijf ook kosteneffectief, met geoptimaliseerde totale kosten van eigendom door lagere kosten per terabyte. Bovendien kun je op de betrouwbaarheid van dit product rekenen, met een MTBF-tijd van 2,5 miljoen uur en een beperkte garantie van 5 jaar.

 • Voordeel 1: De Seagate harde schijf beschikt over een hoge schaalbaarheid, waardoor jij Big Data-toepassingen kan uitvoeren voor hyperschaalverzoeken. Dit vergroot jouw mogelijkheden voor dataverwerking.
 • Voordeel 2: De harde schijf is efficiënt in gebruik. Het biedt consistente prestaties door lage latentie en herhaalbare reactietijden, dit is te danken aan de verbeterde caching. Dit zorgt voor snelle en betrouwbare resultaten.
 • Voordeel 3: Met zijn hoge capaciteit is deze Seagate harde schijf zeer geschikt voor data-analyse en andere dichte architecturen. Het optimaliseert de efficiëntie van jouw rack, waardoor je meer uit je opslag kunt halen.
 • Voordeel 4: Deze harde schijf is ook kosten effectief. Het is geoptimaliseerd om je lagere kosten per terabyte te bieden, zodat je meer waarde krijgt voor je investering.
 • Voordeel 5: Tot slot, de Seagate harde schijf is een betrouwbare keuze. Met een Mean Time Between Failures (MTBF) van 2,5 miljoen uur, is deze harde schijf ontworpen om je langdurige prestaties en stabiliteit te bieden.
 • Gezien de productbeschrijving die je hebt gegeven, kan ik niet echt specifieke nadelen van de Seagate harde schijf vinden. De opsomming benadrukt vooral de positieve aspecten van de schijf zoals de schaalbaarheid, efficiëntie, hoge capaciteit, kosteneffectiviteit en betrouwbaarheid.
 • Echter, hier zijn algemene potentiële nadelen die kunnen optreden bij het gebruik van harde schijven, gebaseerd op de informatie uit de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Gebrek aan flexibiliteit: gezien de productbeschrijving is deze harde schijf specifiek ontworpen voor Big Data-toepassingen en hyperschaalverzoeken. Dit betekent dat deze minder geschikt kan zijn voor kleinschalig gebruik of voor niet-zakelijke gebruikers.
 • Nadeel 2: Moeilijkheid in setup: Met de nadruk op technische specificaties zoals data-analyse en dichte architecturen, kan het zijn dat de inrichting en het gebruik van deze harde schijf voor minder technisch onderlegde mensen lastig zijn.
 • Nadeel 3: Performance in andere toepassingen: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het apparaat consistente prestaties levert met lage latentie voor big data-toepassingen, kan het zijn dat de prestaties minder optimaal zijn voor andere toepassingen.
 • Nadeel 4: Hardware compatibiliteit: Gezien de geavanceerde functies en capaciteiten van deze schijf, is het mogelijk dat niet alle hardware compatibel is met deze harde schijf, wat problemen kan veroorzaken bij de installatie of tijdens het gebruik.
 • Nadeel 5: Afhankelijke van stroomvoorziening: Zoals alle harde schijven, is ook deze afhankelijk van een stroomvoorziening. Dat maakt de harde schijf minder mobiel en kwetsbaar voor stroomstoringen en -schommelingen.
 • Let op, het bovenstaande zijn mogelijke nadelen. Het is belangrijk om te onderzoeken of deze daadwerkelijk van toepassing zijn op het specifieke model harde schijf van Seagate dat u overweegt aan te schaffen.

Onze favoriet #7

Lacie Harde Schijf

Lacie Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LaCie Rugged Mini is een mobiele harde schijf in een iconisch oranje en robuust design, perfect voor reizigers die extra opslagruimte nodig hebben. Ondanks zijn compacte formaat, heeft hij krachtige functies zoals wachtwoordbeveiliging en een automatische back-up optie, en een energiebesparing van 40 procent vergeleken met andere harde schijven. De aankoop bevat naast de harde schijf zelf een installatiegids om je te helpen bij het opzetten ervan. Je kunt rekenen op ondersteuning en gemoedsrust met de bijgeleverde 2-jarige beperkte garantie en 2 jaar Rescue Data Recovery Services.

 • Voordeel 1: De LaCie Harde Schijf is uiterst mobiel. Dankzij het compacte formaat is deze harde schijf jouw perfecte metgezel voor onderweg.
 • Voordeel 2: Het iconische robuuste, oranje design is niet alleen een visueel hoogtepunt. Het zorgt ook voor een verbeterde bescherming van jouw gegevens, vooral wanneer je veel onderweg bent.
 • Voordeel 3: Je gegevens zijn beveiligd met een wachtwoord. Dit biedt een extra beveiligingslaag zodat alleen jij toegang hebt tot je bestanden.
 • Voordeel 4: De automatische back-up functie is bijzonder praktisch. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het verliezen van je gegevens, omdat ze voortdurend automatisch worden geback-upt.
 • Voordeel 5: Met het milieubewuste ontwerp van LaCie bespaar je tot wel 40 procent aan energie. Goed voor het milieu en je portemonnee!
 • Nadeel 1: Hoewel het robuuste, oranje ontwerp iconisch kan zijn, kan het ook opvallend en minder geschikt zijn als je op zoek bent naar een meer ingetogen, professionele esthetiek voor je apparatuur.
 • Nadeel 2: Het gebruik van wachtwoordbeveiliging kan voor sommigen een hinder zijn, vooral als je vaak jouw wachtwoorden vergeet. Het constant moeten invoeren van een wachtwoord om toegang te krijgen tot je bestanden kan ook als onhandig worden ervaren.
 • Nadeel 3: De vermelde automatische back-upfunctie kan sommige gebruikers belemmeren. Dit komt omdat niet iedereen misschien een constant draaiende back-up wil van alles op hun harde schijf. Bovendien kan dit ongewenste gegevensopslag tot gevolg hebben, wat kan leiden tot snellere vulling van de harde schijf.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt geadverteerd met een energiebesparing van 40 procent, kan deze nog steeds meer energie verbruiken dan sommige andere modellen van harde schijven op de markt die meer energie-efficiëntie bieden.
 • Nadeel 5: De bijgeleverde items bevatten alleen de LaCie Rugged Mini harde schijf en een installatiegids. Dit kan een nadeel zijn als je extra accessoires of software verwacht, zoals kabels voor verschillende aansluitingen of voorgeïnstalleerde programma’s.

Onze favoriet #8

Mikloo Harde Schijf

Mikloo Harde Schijf

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De MIKLOO externe harde schijf is een handzaam opslagapparaat met brede compatibiliteit: bruikbaar met Windows-apparaten, pc, Mac, desktop-pc’s, laptops, MacBook, Chromebook, Xbox One, Xbox 360 en meer. Met type C/USB 3.0 is het eenvoudig te bedienen, leest het 5 keer sneller en schrijft het 2 keer sneller dan gemiddelde harde schijven, voor een snelle en stabiele werking. Het ultradunne design en de hoes van aluminiumlegering maken het draagbaar en duurzaam, passend in je tas voor onderweg. Met een genereuze 4TB opslagruimte biedt het een portable database geschikt voor al je werk- en leefbehoeften. In de doos vind je ook een Type-C-kabel en het product wordt geleverd met een 3-jarige klantengarantie.

 • Voordeel 1: Brede compatibiliteit – De MIKLOO externe harde schijf werkt met een breed scala aan apparaten, waaronder Windows-apparaten, pc, Mac, desktop-pc’s, laptops, MacBook, Chromebook, Xbox One en Xbox 360. Hierdoor kun je deze harde schijf flexibel inzetten voor al je digitale behoeften.
 • Voordeel 2: Eenvoudige bediening – Met zijn geavanceerde type C-uiteinde, biedt de MIKLOO externe harde schijf een gebruiksvriendelijke ervaring. Het type C-uiteinde maakt het mogelijk om aan beide zijden in te voeren, waardoor het eenvoudiger is om je apparaat aan te sluiten.
 • Voordeel 3: Hoog lees- en schrijfsnelheid – De externe harde schijf van MIKLOO biedt hogere snelheden dan reguliere harde schijven; het leest gegevens 5 keer sneller en schrijft 2 keer sneller, wat garant staat voor een snellere en stabielere werking.
 • Voordeel 4: Draagbaarheid – Dankzij het ultradunne ontwerp is de MIKLOO harde schijf klein genoeg om in je tas te dragen, waardoor deze ideaal is voor zowel werk als privé-gebruik wanneer je onderweg bent.
 • Voordeel 5: Grote opslagruimte – De MIKLOO externe harde schijf biedt een royale opslagcapaciteit van 4 TB, zodat je gemakkelijk al je belangrijke gegevens, bestanden en multimedia kunt opslaan en beheren.
 • Nadeel 1: Hoewel de MIKLOO harde schijf compatibel lijkt te zijn met vele apparaten, lijkt er geen specifieke vermelding van ondersteuning voor Linux of Unix systemen. Als je dit soort bedrijfssystemen gebruikt, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 2: Het feit dat deze harde schijf slechts 2 keer sneller schrijft dan normale harde schijven kan mogelijk enige frustratie opleveren als je vaak grote hoeveelheden data moet verwerken. Er zijn mogelijk snellere alternatieven beschikbaar.
 • Nadeel 3: De MIKLOO harde schijf is mini en licht. Hoewel dit draagbaarheid betekent, kan het ook betekenen dat het apparaat meer vatbaar is voor schade door vallen of stoten als het niet goed beschermd is, ondanks zijn aluminium huls.
 • Nadeel 4: De MIKLOO harde schijf biedt 4 TB opslagruimte, wat voor sommige gebruikers misschien niet genoeg is. Als je bijvoorbeeld grote videobestanden of complexe grafische bestanden moet opslaan, is deze capaciteit mogelijk niet voldoende voor je behoeften.
 • Nadeel 5: De harde schijf is uitgerust met een Type C/USB 3.0 aansluiting. Hoewel dit hoge snelheden biedt, kan het een nadeel zijn als je apparatuur nog oudere poorten gebruikt en je geen adapter bij de hand hebt.

Onze favoriet #9

Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf

Waarom we het gekozen hebben

De Harde Schijf van het merk Seagate is een high-performance opslagoplossing, ideaal voor hyperscale toepassingen en cloud datacenters. Bovendien levert het optimale resultaten in enorme, schaalbare datacenters en is toepasbaar in big data-scenario’s. Met een hoge opslagdichtheid, is deze harde schijf perfect voor RAID-opslag en wordt veelvuldig gebruikt in externe opslagarrays voor de zakelijke markt. Jij kunt met deze harde schijf rekenen op betrouwbaarheid en efficiëntie in jouw datamanagement.

 • Voordeel 1: De Seagate harde schijf is optimaal voor hyperscaletoepassingen en clouddatacenters. Daardoor ben jij in staat om data op grote schaal op te slaan, waardoor het geschikt is voor grote ondernemingen en data-intensieve projecten.
 • Voordeel 2: Het kan enorme, schaalbare datacenters ondersteunen. Het is een ideaal opslagmiddel als jij je bedrijf wilt uitbreiden of als je al een groot aantal gegevens hebt dat je veilig wilt opslaan.
 • Voordeel 3: De harde schijf is ook ideaal voor Big data-toepassingen. Dus als je werkt met grote hoeveelheden gegevens, zoals voor data-analyse, dan biedt deze schijf je de opslagcapaciteit die je nodig hebt.
 • Voordeel 4: De Seagate harde schijf biedt RAID-opslag met hoge opslagdichtheid. Dit betekent dat je het maximale uit je opslagruimte kunt halen, zonder concessies te doen aan snelheid of prestaties.
 • Voordeel 5: Tot slot wordt het veel gebruikt voor externe opslag arrays voor de zakelijke markt. Dus als je op zoek bent naar een bewezen en betrouwbare oplossing voor dataopslag voor jouw bedrijf, dan is dit een goede keuze.
 • Nadeel 1: Gezien de focus op “Hyperscaletoepassingen/clouddatacenters,” kan deze harde schijf van Seagate te complex zijn voor gemiddelde gebruikers. Als je niet werkt met het beheren en verwerken van zeer grote hoeveelheden data, kun je de mogelijkheden die dit product biedt misschien niet volledig benutten.
 • Nadeel 2: De harde schijf is ontworpen voor “enorme, schaalbare datacenters”. Dit betekent dat het niet geschikt kan zijn voor kleinere bedrijven of individuele gebruikers. Je hebt waarschijnlijk niet de infrastructuur of middelen om deze harde schijf effectief te gebruiken.
 • Nadeel 3: Met het oog op “big data-toepassingen” kan de Seagate harde schijf opnieuw te geavanceerd zijn voor minder technisch onderlegde gebruikers. Je moet bekend zijn met big data en het beheer ervan om optimaal gebruik te kunnen maken van dit product.
 • Nadeel 4: De Seagate harde schijf is gebouwd voor “RAID-opslag met hoge opslagdichtheid”. Dit suggereert dat het mogelijk niet goed werkt met andere opslagconfiguraties. Als je geen RAID-opstelling hebt of niet van plan bent er een te gebruiken, kan dit product niet voldoen aan jouw behoeften.
 • Nadeel 5: Het is bedoeld voor “veelgebruikte externe opslagarrays voor de zakelijke markt”, wat suggereert dat het misschien niet zo goed presteert voor thuisgebruik of voor taken die minder opslagintensief zijn, zoals tekstverwerking of e-mail.

Onze favoriet #10

Seagate Harde Schijf

Seagate Harde Schijf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Seagate BarraCuda harde schijf is een betrouwbare keuze voor iedereen die zijn computeropslag wil verbeteren. Deze interne harde schijf stelt je in staat om meer op te slaan en je gegevens sneller te gebruiken, ideaal voor toepassingen variërend van muziek en video tot fotobewerking en pc-gaming. De harde schijf, gebaseerd op 20 jaar innovatieve technologie, komt in verschillende capaciteiten en vormfactoren, waardoor je de ultieme gamingcomputer of krachtige desktop kunt samenstellen. Bovendien helpt de gratis DiscWizard-softwaretool van Seagate je om gegevens van oude schijven te migreren en te klonen.

 • Voordeel 1: Met een Seagate harde schijf, kan je meer opslaan en je gegevens sneller gebruiken. Dit betekent dat de harde schijf een hoge capaciteit en snelheid heeft voor al je behoeften.
 • Voordeel 2: De schijf is ideaal voor een breed scala aan pc-toepassingen, van het afspelen van muziek en video’s tot fotobewerking en pc-gaming. Dit betekent dat het veelzijdig en geschikt is voor verschillende behoeften.
 • Voordeel 3: Seagate biedt je de mogelijkheid om je eigen krachtige gamingcomputer of desktop samen te stellen met keuze uit verschillende capaciteiten en vormfactoren. Dit betekent dat de harde schijf beschikbaar is in verschillende maten en capaciteiten om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.
 • Voordeel 4: De harde schijven van Seagate zijn gebaseerd op 20 jaar innovatieve technologie. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de harde schijf.
 • Voordeel 5: De Seagate harde schijven komen met een gratis DiscWizard-softwaretool waarmee je gegevens van oude schijven kunt migreren en klonen. Dit betekent dat je eenvoudig en naadloos je bestaande gegevens kunt overzetten naar je nieuwe Seagate harde schijf.
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de Seagate harde schijf beproefde betrouwbaarheid biedt, bevat het geen specifieke details over de precieze betrouwbaarheid, zoals de Mean Time Between Failures (MTBF). Dit kan het moeilijk maken om te begrijpen hoe betrouwbaar het product werkelijk is.
 • Nadeel 2: Het is ook vermeld dat deze harde schijf geschikt is voor vrijwel elke pc-toepassing. Echter, het specifieke ontbreken van technische specificaties maakt het onduidelijk of het compatibel is met jouw specifieke systeem of applicaties.
 • Nadeel 3: In de beschrijving wordt gesteld dat je de mogelijkheid hebt om een krachtige gamingcomputer of desktop samen te stellen. Echter, er wordt niet gesproken over de prestatiesnelheid van de harde schijf, wat een cruciale factor is bij gaming.
 • Nadeel 4: Er is een vermelding van de gratis DiscWizard-softwaretool van Seagate waarmee je gegevens kunt migreren en klonen van oude schijven. Echter, de bruikbaarheid, efficiëntie en gebruiksgemak van deze softwaretool is niet duidelijk omschreven.
 • Nadeel 5: Het product claimt gebaseerd te zijn op 20 jaar innovatieve technologie, maar er wordt niet vermeld welke innoverende technologie dit precies is of wat het voor jou als gebruiker betekent.

Na grondig onderzoek en het testen van tientallen harde schijven, kunnen we concluderen dat er voor iedere gebruiker een perfecte harde schijf is. Je moet je overweging baseren op wat je persoonlijke behoeften en voorkeuren zijn, zoals opslagcapaciteit, snelheid, draagbaarheid en prijs. Of je nu een gamer bent die zijn bibliotheek wil uitbreiden, een fotograaf met duizenden high-res foto’s, of gewoon extra opslag nodig hebt voor je persoonlijke bestanden, er is altijd een harde schijf die perfect aan je verwachtingen voldoet. Daarbij zijn de 10 harde schijven die we hebben getest allemaal topkeuzes op basis van hun betrouwbaarheid, prestaties en prijs-kwaliteitverhouding. Het kiezen van de juiste moet een stuk eenvoudiger zijn met de hulp van dit nieuwe onderzoek.

Inhoudsopgave