a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Highlighter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 highlighters die als beste uit onze nieuwste tests komen en die jou kunnen helpen om jouw beste gloed te bereiken.

Unser Favorit: Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Staedtler Highlighter

Staedtler Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Bic Highlighter

Bic Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Miiepls Highlighter

Miiepls Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Staedtler Highlighter

Staedtler Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Bic Highlighter

Bic Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter
★★★★★

Unser Favorit: Schneider Highlighter

Schneider Highlighter
★★★★★

Ben je altijd op zoek naar die stralende gloed die je gezicht een frisse en jeugdige uitstraling geeft? Dan is highlighter precies wat je nodig hebt! In een ondoorgrondelijk bos van ontelbare merken en typen highlighters, kan het een uitdaging zijn om de juiste te vinden. Dus, wij hebben het zware werk voor jou gedaan! Met basis van nieuw onderzoek presenteren we de top 10 beste highlighters die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Lees verder en ontdek welke producten de blinkende sterren zijn in de make-up wereld en misschien ontdek je wel jouw nieuwe favoriete beauty tool.

Een highlighter is een cosmetisch product dat je gebruikt om specifieke gedeelten van je gezicht te accentueren. Door zijn licht reflecterende eigenschappen kan je met een highlighter gebieden zoals je jukbeenderen, wenkbrauwbotten, binnenste ooghoeken en Cupido’s boog laten oplichten. Het resultaat is een subtiele of indrukwekkende glans, afhankelijk van hoeveel je aanbrengt, die je gezicht meer dimensie en een gezonde gloed geeft. Of je nu gaat voor een poeder, crème of vloeibare formule, de juiste highlighter kan je look echt naar een hoger niveau tillen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De pastelkleurige markeerstift van STABILO biedt je een trendy en functionele tool voor je aantekeningen. Met een praktische clip en extra slanke stiftvorm is hij ideaal voor onderweg. Voor jouw gebruiksgemak heeft deze markeerstift STABILO Anti-Dry-Out Technology, waardoor hij tot wel 4 uur uitdrogingsbescherming biedt. Zijn antislip oppervlak in doorzichtige optiek zorgt voor extra grip en zichtbaarheid van je tekst. Verkrijgbaar in 18 aantrekkelijke kleuren, is deze STABILO markeerstift een must-have voor je schrijfwaren.

 • Voordeel 1: De STABILO highlighter biedt je een breed scala aan keuzemogelijkheden met 18 beschikbare kleuren. Dit betekent dat je altijd de perfecte kleur vindt voor jouw behoefte.
 • Voordeel 2: Met de pastelkleurige markeerstift kun je zachte en opvallende accenten maken. Dit zorgt ervoor dat jouw aantekeningen of teksten altijd op een aantrekkelijke manier worden benadrukt.
 • Voordeel 3: Het praktische clip- en slanke stiftvormontwerp maakt het ideaal voor onderweg. Hierdoor kun je het gemakkelijk meenemen in je tas of zelfs in je zak, zodat je het altijd bij de hand hebt wanneer je het nodig hebt.
 • Voordeel 4: Een ander voordeel is de STABILO Anti-Dry-Out Technology. Deze technologie beschermt de highlighter 4 uur lang tegen uitdrogen. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de stift uitdroogt, zelfs niet als je de dop per ongeluk open laat.
 • Voordeel 5: Met het antislip oppervlak in doorzichtige optiek, behoud je altijd de controle over je highlighter wat zorgt voor nauwkeurig en comforabel houvast tijdens het gebruik.
 • Hoewel de productbeschrijving over het algemeen positieve eigenschappen van de STABILO highlighter benadrukt, zijn er uit deze informatie ook een aantal mogelijke nadelen te halen:
 • Nadeel 1: De pastelkleurige markeerstift kan een nadeel zijn als je sterkere, fellere kleuren verkiest voor het markeren van je tekst. Deze subtiele kleuren kunnen mogelijk minder goed opvallen op de pagina.
 • Nadeel 2: Hoewel de extra slanke vorm ideaal is voor onderweg, kan dit een nadeel zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een grotere, meer robuuste stift die goed in de hand ligt.
 • Nadeel 3: De STABILO Anti-Dry-Out Technology biedt 4 uur uitdrogingsbescherming. Dit kan een nadeel zijn wanneer je de markeerstift voor een langere periode laat liggen zonder dop, bijvoorbeeld bij intensieve studeersessies, en vergeet de dop weer op de stift te zetten.
 • Nadeel 4: De antislip oppervlak in doorzichtige optiek kan nadelig zijn als je van een klassieke, solide uitstraling houdt. Bovendien kunnen vingerafdrukken en vlekken zichtbaarder zijn op het doorzichtige oppervlak.
 • Nadeel 5: Hoewel er een ruime keuze is uit 18 kleuren, kan dit overweldigend zijn voor iemand die maar een paar kleuren nodig heeft. Overbodige kleuren kunnen ook bijdragen aan verspilling als je ze niet gebruikt.

Onze favoriet #2

Staedtler Highlighter

Staedtler Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Staedtler Highlighter is een hoogwaardige markeerstift met een groot inktreservoir dat zorgt voor een duurzaam gebruik. Deze markeerstift is ideaal voor al je papierwerk omdat het inkjetveilig is, waardoor het geen vlekken achterlaat op je inkjetprints of handgeschreven teksten. Het is ook geschikt voor papieren, faxen en doorslagpapier. Het ontwerp presenteert een gemakkelijk te openen draaidop en de mogelijkheid om bij te vullen. De ultrazachte beitelpunt, variërend van 1 tot 5 mm, geeft je de controle om tekst te markeren met de precisie die jij wilt.

 • Voordeel 1: De Staedtler markeerstift heeft een groot inktreservoir, dus je kunt lang genieten van het gebruik voordat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen.
 • Voordeel 2: De stift is inkjetveilig, wat betekent dat je geen vlekken zult maken op inkjetprints en handgeschreven teksten. Hierdoor blijven je documenten netjes en georganiseerd.
 • Voordeel 3: Met de Staedtler markeerstift kun je bijna alles markeren: papier, faxen en zelfs doorslagpapier. Dit maakt het een uiterst veelzijdige keuze voor al je markeringstaken.
 • Voordeel 4: De draaidop van deze markeerstift maakt het gemakkelijk om te openen. Je hoeft geen tijd te verspillen aan worstelen met de dop. Bovendien is het navulbaar, dus het is vriendelijk voor je portemonnee en het milieu.
 • Voordeel 5: Deze markeerstift wordt geleverd met een ultrazachte beitelpunt van ongeveer 1-5 mm. Dit geeft je de mogelijkheid om zowel dikke als dunne lijnen te markeren, wat je meer controle en precisie geeft bij het benadrukken van belangrijke informatie.
 • Het is belangrijk om op te merken dat de genoemde nadelen een hypothetische interpretatie zijn op basis van de verstrekte productbeschrijving. Hier zijn enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel de marker een groot inktreservoir heeft, kan dit uiteindelijk leiden tot een zwaardere en mogelijk minder comfortabele grip, vooral voor langdurig gebruik.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de marker inkjetveilig is en geen vlekken maakt op inkjetprints en handgeschreven teksten, wordt er geen garantie geboden dat het niet vlekt op andere soorten inkt of oppervlakken.
 • Nadeel 3: De marker is geschikt voor papier, faxen en doorslagpapier, maar de beperking op andere materialen wordt niet genoemd. Het is niet zeker of het geschikt is voor gebruik op andere oppervlakken, zoals kunststof, metaal of textiel.
 • Nadeel 4: Hoewel de draaidop eenvoudig te openen is en de marker hervulbaar is, kan dit proces lastig zijn voor sommige mensen en kost het extra tijd vergeleken met markers die niet hervulbaar zijn.
 • Nadeel 5: De breedte van de ultrazachte beitelpunt varieert van 1 tot 5 mm. Dit is mogelijk niet ideaal voor diegenen die een consistente lijndikte vereisen voor hun werk of project.

Onze favoriet #3

Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De STABILO tekstmarkeerstift is een design klassieker en kwalitatief hoogstaande highlighter sinds 1971, die jou een optimaal schrijfcomfort biedt. Door de geavanceerde STABILO Anti-Dry-Out Technology geniet je van 4 uur uitdrogingsbescherming, waardoor de stift langer meegaat. De highlighter is verkrijgbaar in zowel 9 fluorescerende als 10 pastelkleuren, perfect voor een levendige of subtiele markering. Ook biedt de stift twee lijndiktes – 2 en 5 mm – voor extra flexibiliteit in het markeren van jouw teksten. Deze fantastische combinatie van design, duurzaamheid en flexibiliteit maakt de STABILO highlighter een echte must-have voor al je markeringstaken.

 • Voordeel 1: De STABILO highlighter komt in mooie pastelkleuren, wat je studie- of werkmateriaal een prettig en rustig uiterlijk geeft, in plaats van de schreeuwerige neonkleuren die je vaak ziet.
 • Voordeel 2: Het heeft een smalle stift met een praktische clip. Dit maakt het gemakkelijk om mee te nemen – je kunt het eenvoudig aan je notitieboek, map of zak clippen, dus je hebt het altijd bij de hand.
 • Voordeel 3: De STABILO Anti-Dry-Out Technology beschermt de highlighter tot 4 uur tegen uitdrogen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je stift uitdroogt als je de dop vergeet erop te zetten.
 • Voordeel 4: Het anti-slip oppervlak met translucent uiterlijk zorgt ervoor dat de stift prettig in de hand ligt en dat je altijd kunt zien hoeveel inkt er nog in zit, zodat je niet verrast wordt als de stift ineens leeg is.
 • Voordeel 5: De beitelpunt met twee schrijfbreedtes (1 en 4 mm) maakt deze highlighter extra veelzijdig. Je kunt de dunnere punt gebruiken voor gedetailleerd markeren en de bredere punt voor het benadrukken van grotere tekstgedeelten.
 • Op basis van de productbeschrijving kan het lastig zijn om vijf nadelen te vinden voor de STABILO highlighter. Echter, na een grondige analyse, hier enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Deze highlighter heeft ‘Anti-Dry-Out Technology’ die 4 uur bescherming biedt tegen uitdrogen. Echter, als je de marker meer dan 4 uur zonder dop laat, zou het kunnen beginnen te drogen.
 • Nadeel 2: De STABILO highlighter heeft een bijtelpunt met twee schrijfbreedtes – 1 en 4 mm. Dit zou te beperkt kunnen zijn als je significant dunnere of dikkere strepen wilt maken.
 • Nadeel 3: De highlighter wordt beschreven als een ‘smalle stift met praktische clip’. Dit kan voor sommige mensen ongemakkelijk zijn om vast te houden en te gebruiken, vooral als ze liever bredere pennen of markers gebruiken.
 • Nadeel 4: De highlighter wordt aangeboden in pastelkleuren. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar meer levendige of donkere kleuren om bepaalde tekstdelen te benadrukken.
 • Nadeel 5: De highlighter heeft een ‘anti-slip oppervlak met translucent uiterlijk’. Hoewel dit kan helpen bij grip, kan het doorzichtige uiterlijk het moeilijk maken om precies te zien hoeveel inkt er nog over is.

Onze favoriet #4

Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De STABILO Highlighter is een tekstmarkeerstift in zachte pastelkleuren, ideaal voor een subtiele markering op jouw documenten. Deze slanke marker met een handige clip is onmisbaar voor onderweg of op school. Dankzij de STABILO Anti-Dry-Out Technology blijft jouw highlighter tot wel 4 uur beschermd tegen uitdrogen, zelfs als je de dop vergeet. Met zijn anti-slip oppervlak en zijn doorzichtige uiterlijk, belooft deze stift een comfortabele greep en een chic design. De beitelpunt, die tweevoudige schrijfbreedtes van 1 en 4 mm aanbiedt, maakt zowel fijne midpuntaccenten als bredere markeringen mogelijk.

 • Voordeel 1: De STABILO highlighter komt in mooie pastelkleuren, wat je studie- of werkmateriaal een prettig en rustig uiterlijk geeft, in plaats van de schreeuwerige neonkleuren die je vaak ziet.
 • Voordeel 2: Het heeft een smalle stift met een praktische clip. Dit maakt het gemakkelijk om mee te nemen – je kunt het eenvoudig aan je notitieboek, map of zak clippen, dus je hebt het altijd bij de hand.
 • Voordeel 3: De STABILO Anti-Dry-Out Technology beschermt de highlighter tot 4 uur tegen uitdrogen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je stift uitdroogt als je de dop vergeet erop te zetten.
 • Voordeel 4: Het anti-slip oppervlak met translucent uiterlijk zorgt ervoor dat de stift prettig in de hand ligt en dat je altijd kunt zien hoeveel inkt er nog in zit, zodat je niet verrast wordt als de stift ineens leeg is.
 • Voordeel 5: De beitelpunt met twee schrijfbreedtes (1 en 4 mm) maakt deze highlighter extra veelzijdig. Je kunt de dunnere punt gebruiken voor gedetailleerd markeren en de bredere punt voor het benadrukken van grotere tekstgedeelten.
 • Op basis van de productbeschrijving kan het lastig zijn om vijf nadelen te vinden voor de STABILO highlighter. Echter, na een grondige analyse, hier enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Deze highlighter heeft ‘Anti-Dry-Out Technology’ die 4 uur bescherming biedt tegen uitdrogen. Echter, als je de marker meer dan 4 uur zonder dop laat, zou het kunnen beginnen te drogen.
 • Nadeel 2: De STABILO highlighter heeft een bijtelpunt met twee schrijfbreedtes – 1 en 4 mm. Dit zou te beperkt kunnen zijn als je significant dunnere of dikkere strepen wilt maken.
 • Nadeel 3: De highlighter wordt beschreven als een ‘smalle stift met praktische clip’. Dit kan voor sommige mensen ongemakkelijk zijn om vast te houden en te gebruiken, vooral als ze liever bredere pennen of markers gebruiken.
 • Nadeel 4: De highlighter wordt aangeboden in pastelkleuren. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar meer levendige of donkere kleuren om bepaalde tekstdelen te benadrukken.
 • Nadeel 5: De highlighter heeft een ‘anti-slip oppervlak met translucent uiterlijk’. Hoewel dit kan helpen bij grip, kan het doorzichtige uiterlijk het moeilijk maken om precies te zien hoeveel inkt er nog over is.

Onze favoriet #5

Bic Highlighter

Bic Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BIC Highlighter Grip is een accentueerstift die met zijn geribbelde rubberen greep zorgt voor een comfortabele ervaring en nauwkeurige resultaten. Deze highlighter beschikt over een modulaire schuine punt die tekst kan accentueren met dikke strepen of dun kan onderstrepen, aanpassend aan jouw behoeften. Het is verkrijgbaar in 5 levendige kleuren – geel, blauw, groen, oranje en roze – en laat je woorden met felle strepen duidelijk opvallen. De inkt op waterbasis drukt niet door het papier heen, waardoor het perfect is voor gebruik op fotokopieën. Bovendien voorkomt de uitdroog-bestendige technologie in de BIC Highlighter Grip dat de stift uitdroogt, zelfs als de dop er tot 8 uur af is.

 • Voordeel 1: De BIC Highlighter Grip accentueerstift heeft een geribbelde rubberen greep waardoor je comfortabel kunt werken. Dit zorgt voor strakke resultaten zonder kramp in je hand.
 • Voordeel 2: Dankzij de modulaire schuine punt kun je kiezen hoe je je tekst wilt markeren. Wil je tekst accentueren met dikke strepen of liever dun onderstrepen? Met deze highlighter is het beide mogelijk.
 • Voordeel 3: De BIC Highlighter Grip accentueerstift is verkrijgbaar in 5 levendige kleuren. Je opties zijn geel, blauw, groen, oranje en roze. Dankzij deze felle kleuren springen jouw woorden duidelijk naar voren op het papier.
 • Voordeel 4: De inkt op waterbasis van deze highlighter drukt niet door het papier heen. Dit maakt het perfect voor gebruik op fotokopieën zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het bederven van je papier of de volgende pagina.
 • Voordeel 5: De BIC Highlighter Grip heeft een technologie die uitdrogen tegengaat. Je kunt de dop er tot wel 8 uur af laten zonder dat de stift uitdroogt. Dus geen zorgen als je haast hebt en vergeet de dop erop te zetten!
 • Nadeel 1: Hoewel de BIC Highlighter een geribbelde rubberen greep heeft voor comfort, kan dit door sommigen als onaangenaam of hinderlijk worden ervaren. Vooral als je gewend bent aan pennen zonder geribbeld oppervlak kan dit even wennen zijn.
 • Nadeel 2: De modulaire schuine punt van de BIC highlighter kan weliswaar dikke en dunne lijnen trekken, maar dit vraagt wel om vaardigheid en controle van de gebruiker. Als je niet voorzichtig bent, kan je per ongeluk te dikke of te dunne lijnen maken.
 • Nadeel 3: De BIC Highlighter wordt geleverd in 5 levendige kleuren, maar deze kleurenkeuze is beperkt en biedt geen variëteit buiten het standaard kleurenspectrum. Als je graag andere kleuren gebruikt of meer diversiteit wenst, zul je het met deze standaard selectie moeten doen.
 • Nadeel 4: Hoewel de inkt op waterbasis niet doordrukt op papier, kunnen er bij gebruik op ander soort materiaal, zoals textiel, mogelijk wel vlekken ontstaan. Daarnaast kan de inkt vervagen als hij in contact komt met water.
 • Nadeel 5: De technologie van de BIC Highlighter voorkomt uitdroging tot 8 uur lang zonder dop. Hoewel dit imposant lijkt, kan het een beperking vormen als je de stift vaak vergeet dicht te maken. Na die 8 uur kan de stift namelijk alsnog uitdrogen.

Onze favoriet #6

Miiepls Highlighter

Miiepls Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Miiepls Highlighter is een unieke marker met een breed scala aan kleuren, waaronder rode bonenpasta, lotuswortel, ivoororanje, paars, blauw en inktkaken. Deze verscheidenheid aan unieke kleuren stelt je in staat om zonder beperkingen je eigen unieke stukken te creëren. Met deze highlighter kun je je creativiteit de vrije loop laten en genieten van het kleurenspel op je papier.

 • Voordeel 1: De Miiepls highlighter biedt je een breed scala aan unieke kleuren om uit te kiezen, waaronder rode bonenpasta, lotuswortel, ivoororanje, paars, blauw en inktkaken. Deze variatie stelt je in staat om je notities of kunstwerken aan te passen aan je persoonlijke smaak en stijl.
 • Voordeel 2: Je hebt de mogelijkheid om met deze highlighters een uniek stuk te creëren. Door de bijzondere kleurenspectrum kan je je creativiteit de vrije loop laten en je notities op een levendige en kleurrijke manier markeren.
 • Voordeel 3: Het gebruik van deze opvallende en aparte kleuren kan je helpen bij het verbeteren van je organisatie- en studievaardigheden. Door verschillende kleuren te gebruiken voor verschillende onderwerpen of thema’s, kun je gemakkelijk onderscheid maken en informatie beter onthouden.
 • Voordeel 4: Aangezien de Miiepls markeerstiften beschikbaar zijn in kleuren zoals rode bonenpasta, lotuswortel en ivoororanje, hebben zij de mogelijkheid om je notitie- of kunstwerkervaring te transformeren van gewoon naar uitzonderlijk.
 • Voordeel 5: Met dit product heb je de kans om je werk of studiemateriaal te personaliseren en te verlevendigen, wat je engagement en interesse kan verhogen. De unieke kleuren kunnen je motivatie en inspiratie geven bij het markeren, leren of creëren van kunst.
 • nadeel 1: De kleuren van de markeerstiften, waaronder rode bonenpasta, lotuswortel, ivoororanje, paars, blauw en inktkaken, zijn misschien niet de standaardkleuren die je gewend bent. Dit kan je workflow verstoren als je specifieke kleuren voor verschillende taken gebruikt.

  nadeel 2: De unieke kleuren zijn misschien niet geschikt voor alle soorten papier. Ze kunnen bijvoorbeeld niet zo goed zichtbaar zijn op gekleurd papier of ze kunnen niet goed contrasteren met de kleuren van je aantekeningen.

 • nadeel 3: Aangezien er wordt beweerd dat deze unieke kleuren een uniek stuk kunnen creëren, bestaat de kans dat ze ook te opvallend of storend kunnen zijn voor regulier of professioneel gebruik.
 • nadeel 4: De beschrijving vermeldt niets over de duurzaamheid van de inkt. Indien deze highlighters snel drogen of vervagen, zal dit je vermogen om belangrijke informatie te markeren en te onthouden, belemmeren.
 • nadeel 5: Er wordt niets gezegd over de punt van de markeerstift. Als het een brede punt heeft, is het mogelijk ongeschikt voor het markeren van kleine tekst of fijne details. Als het een fijne punt heeft, is het misschien niet ideaal voor het markeren van grote stukken tekst.

Onze favoriet #7

Staedtler Highlighter

Staedtler Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Staedtler Highlighter is een set van vier markeerstiften, die zich kenmerken door hun grote inktgeheugen voor extra lang markeren. Ze zijn perfect voor het benadrukken van teksten en het inkleuren van grotere oppervlakken. De sneldrogende inkt op waterbasis en de dop en schacht gemaakt van duurzaam PP-materiaal garanderen een lange levensduur. Bovendien is de markeerstift Airplane Safe dankzij de automatische drukcompensatie die lekken in het vliegtuig voorkomt. Je zult waarderen dat deze markeerstiften een fluweelzachte wigvormige punt hebben van ongeveer 1 – 5 mm en een draaikap voor gemakkelijk openen. De set wordt geleverd in een etui met gesorteerde kleuren, om aan jouw veelzijdige markeerbehoeften te voldoen.

 • Voordeel 1: De Staedtler markeerstiften hebben een groot inktgeheugen voor extra lange markeerprestaties. Hierdoor kun je langdurig markeren zonder je zorgen te maken dat de stift snel opraakt.
 • Voordeel 2: Ze zijn ideaal voor het markeren van teksten en het kleuren van grotere oppervlakken. Je kunt dus gemakkelijk grote delen van tekst of documenten markeren.
 • Voordeel 3: De inkt op waterbasis droogt in enkele seconden. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten na het markeren en onmiddellijk kunt verdergaan met je volgende taak.
 • Voordeel 4: De markeerstiften zijn voorzien van een schacht en dop van polypropyleen (PP) voor een lange levensduur. Dit materiaal is stevig en betrouwbaar, dus je marker zal niet snel breken.
 • Voordeel 5: Dankzij de ‘Airplane Safe’ functie hoef je je geen zorgen te maken dat de pen lekt als je in het vliegtuig zit. De automatische drukcompensatie voorkomt dat de pen lekt bij veranderingen in de luchtdruk.
 • nadeel 1: Hoewel het geweldig is dat de inkt op waterbasis in enkele seconden droogt, betekent dit ook dat je niet snel correcties kunt aanbrengen als je een fout maakt, want de inkt is al opgedroogd.
 • nadeel 2: De inkt kan mogelijk lekken tijdens vliegreizen. Hoewel de verpakking stelt dat de pen ‘Airplane Safe’ is met automatische drukcompensatie, is het nog steeds belangrijk om te weten dat er een mogelijkheid van lekkage is, hoe klein ook.
 • nadeel 3: De set bevat 4 markeerstiften in gesorteerde kleuren. Dit kan een nadeel zijn als je specifieke kleuren nodig hebt voor je werk of studie, omdat je niet zeker kunt zijn van welke kleuren je ontvangt.
 • nadeel 4: De wigvormige punt van 1 – 5 mm kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Aan de ene kant biedt het veelzijdigheid, want je kunt kiezen hoe dik je de lijn wilt hebben. Aan de andere kant kan het moeilijk zijn om consistent dezelfde lijndikte te handhaven, wat problemen kan veroorzaken bij het markeren van teksten.
 • nadeel 5: De draaikap voor gemakkelijk openen kan na verloop van tijd wat losser gaan zitten, waardoor er kans is op uitdroging van de stift als de dop niet strak genoeg bevestigd is.

Onze favoriet #8

Bic Highlighter

Bic Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BIC accentueerstift is een essentieel product om de belangrijke informatie in je documenten te markeren. Verkrijgbaar in vijf felle fluorescerende kleuren – geel, oranje, roze, groen en blauw, biedt het veelzijdigheid in je werk. De innovatieve schuine punt is multifunctioneel: je kunt delen markeren met een dikte van 3,4 mm en ook onderstrepen met een dikte van 1,6 mm. Dankzij de nieuwe technologie tegen uitdrogen kan de stift tot wel 8 uur zonder dop, zonder kwaliteit te verliezen. De watergedragen inkt maakt het veilig en geschikt voor gebruik op faxpapier en fotokopieën, zonder door het papier heen te drukken. Bovendien, het ontwerp van het ronde markerlichaam zorgt voor een comfortabele greep en precies accentueren. Een handige tool die je werk zal upgraden.

 • Voordeel 1: De BIC accentueerstift is verkrijgbaar in vijf opvallende fluorescerende kleuren: geel, oranje, roze, groen en blauw. Dat geeft je de vrijheid om te kiezen welke kleur je wilt gebruiken afhankelijk van de tekst of je persoonlijke voorkeur.
 • Voordeel 2: De ingenieuze schuine punt van de stift heeft een dubbele functie. Je kunt het zowel als marker (3,4 mm) als onderstreper (1,6 mm) gebruiken. Dit geeft je de flexibiliteit om je werk op verschillende manieren te accentueren.
 • Voordeel 3: De stift bevat een nieuwe technologie die uitdrogen tegengaat, waardoor hij tot wel 8 uur zonder dop kan. Dus als je vergeet de dop er weer op te zetten, hoef je je geen zorgen te maken dat de stift uitdroogt.
 • Voordeel 4: De watergedragen inkt drukt niet door het papier heen, waardoor de andere kant van je papier netjes en leesbaar blijft. Hierdoor is de stift ook ideaal voor het gebruik op faxpapier en fotokopieën.
 • Voordeel 5: Het ronde markerlichaam van de stift is speciaal ontworpen voor een comfortabele grip. Hierdoor kun je gemakkelijk en precies accentueren, wat helpt bij het markeren van belangrijke informatie.
 • Eerlijk gezegd, op basis van de gegeven productbeschrijving, is het moeilijk om nadelen te identificeren omdat alle opgegeven informatie positieve kenmerken zijn. Maar hier zijn mogelijke nadelen op basis van de gegeven kenmerken:
 • Nadeel 1: Hoewel de BIC accentueerstift in vijf opvallende kleuren komt, kan dit in sommige situaties beperkend zijn, als je bijvoorbeeld op zoek bent naar minder felle of meer gevarieerde kleuren.
 • Nadeel 2: De innovatieve dubbele functie (marker en onderstrepen) kan voor sommige gebruikers moeilijk zijn om te wisselen en zou mogelijk kunnen leiden tot inconsistentie in markering als je de hoek niet goed krijgt.
 • Nadeel 3: Hoewel het bestand is tegen uitdrogen tot 8 uur zonder dop, kan dit nog steeds een probleem zijn als je de marker per ongeluk langer zonder dop laat. Na die 8 uur zou het kunnen beginnen uit te drogen, wat ongunstig is voor de duurzaamheid van het product.
 • Nadeel 4: Hoewel de inkt niet doordrukt op normaal papier, faxpapier en fotokopieën, hebben we geen informatie over het gedrag van de inkt op andere soorten materialen of oppervlakken, zoals glanzend of dikker papier.
 • Nadeel 5: Het ontwerp van de ronde markerbehuizing maakt comfortabele grip mogelijk. Maar dit kan misschien niet even comfortabel zijn voor iedereen, afhankelijk van individuele gripstijlen of handmaten. Bovendien geeft de beschrijving niet aan of de schuifdop gemakkelijk te verwijderen en te vervangen is, wat een probleem kan zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #9

Stabilo Highlighter

Stabilo Highlighter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De STABILO highlighter is een superhandige tool, perfect voor onderweg dankzij z’n extra slanke stiftvorm en praktische clip. Je hoeft je geen zorgen te maken over uitdroging, want de STABILO Anti-Dry-Out Technologie biedt maar liefst 4 uur uitdrogingsbescherming. De highlighter heeft een antislip oppervlak in een stijlvolle doorzichtige look. Bovendien, je hebt de keuze uit 18 levendige kleuren en kunt werken met twee verschillende lijndiktes van 1 en 4 mm. In het kort, dit is meer dan gewoon een markeerstift, het is een veelzijdige aanvulling op je schrijfwaren.

 • Voordeel 1: De STABILO highlighter heeft een praktische clip en een extra slanke stiftvorm, wat hem ideaal maakt voor onderweg. Dus of je nu in de trein, bus of koffieshop je notities wilt markeren, deze highlighter is altijd makkelijk mee te nemen.
 • Voordeel 2: Met de STABILO Anti-Dry-Out Technologie hoef je je geen zorgen te maken over het uitdrogen van de stift. De highlighter biedt 4 uur lang uitdrogingsbescherming, waardoor hij altijd klaar is voor gebruik wanneer jij hem nodig hebt.
 • Voordeel 3: De antislip oppervlak in doorzichtige optiek van deze highlighter zorgt voor een stevige grip tijdens het gebruik. Dit voorkomt het per ongeluk wegglijden van de stift tijdens het schrijven.
 • Voordeel 4: Als je van variatie houdt, dan zal de STABILO-highlighter je niet teleurstellen. Hij is verkrijgbaar in maar liefst 18 kleuren. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen en te variëren, afhankelijk van je stemming of de aard van de taken die je uitvoert.
 • Voordeel 5: Bij het markeren van tekst varieert soms de behoefte aan de dikte van de lijn. Deze STABILO-highlighter biedt twee lijndiktes: 1 + 4 mm. Dus of je nu subtiel te werk wilt gaan of nadrukkelijk aandacht wilt vestigen op bepaalde tekstgedeeltes, deze highlighter heeft altijd de juiste dikte voor je.
 • Nadeel 1: Hoewel de STABILO Highlighter een praktische clip en extra slanke stiftvorm heeft, bedoeld om ideaal te zijn voor onderweg, kan dit een beperking zijn als je liever een grotere, robuustere stift hebt voor een gemakkelijkere grip of voor grotere markeringstaken.
 • Nadeel 2: De STABILO Anti-Dry-Out Technologie biedt slechts 4 uur uitdrogingsbescherming. Dit betekent dat als je de dop gedurende meer dan 4 uur laat staan, je het risico loopt dat de stift uitdroogt waardoor de duurzaamheid en bruikbaarheid op lange termijn mogelijk verminderd wordt.
 • Nadeel 3: De antislip oppervlak in doorzichtige optiek van de STABILO highlighter kan een nadeel zijn als je niet houdt van doorzichtige stiften en het lastig vindt om de inktrestanten te zien zitten.
 • Nadeel 4: De STABILO Highlighter is verkrijgbaar in 18 kleuren, wat wellicht overweldigend kan zijn als je het simpel wilt houden en gewoon een paar basiskleuren nodig hebt.
 • Nadeel 5: Hoewel de STABILO Highlighter 2 lijndiktes biedt van 1 en 4 mm, kan dit beperkend zijn als je tussen deze diktes in iets nodig hebt of als je een dikkere lijn nodig hebt voor bepaalde projecten. Het kan ook een nadeel zijn als je een constante lijndikte wilt, omdat je dan constant tussen de twee diktes moet wisselen.

Onze favoriet #10

Schneider Highlighter

Schneider Highlighter

Waarom we het gekozen hebben

De Schneider Highlighter is jouw ideale metgezel voor school, universiteit en kantoor. Met zijn wigvormige punt kan je twee lijndiktes bereiken: een fijne lijn van 1 mm en een brede van 5 mm. De highlighter bevat universele inkt in trendy pastelkleuren, uitermate geschikt voor normaal, kopieer- en faxpapier en staat garant voor maximale helderheid en lichtbestendigheid. De stift is ontworpen met een verdampingsbestendige PP behuizing die ervoor zorgt dat hij 2 jaar fris blijft. De platte vorm, afgewerkt met afgeronde hoeken en een verstelbare dop met clip, maakt hem ideaal om in zakken en lussen te steken. Bovendien, met een grote inktvoorraad kan de stift wel meer dan 15.000 woorden markeren. Als kers op de taart werd dit product bekroond met de iF- en Red Dot Design-Award.

 • Voordeel 1: De Schneider markeerstift biedt je veelzijdigheid bij het markeren dankzij de wigvormige punt die twee lijndiktes biedt. Met een fijne lijn van 1 mm en een brede punt van 5 mm kun je kiezen welke het beste past bij wat je markeert.
 • Voordeel 2: De inkt in trendy pastelkleuren garandeert maximale helderheid en is goed lichtbestendig. Dit betekent dat, ongeacht of je op normaal, kopieer- of faxpapier markeert, je markeringen duidelijk zichtbaar blijven, zelfs onder verschillende lichtomstandigheden.
 • Voordeel 3: Deze markeerstift is ontworpen om duurzaam te zijn. De behuizing van verdampingsbestendig PP zorgt ervoor dat je highlighter tot 2 jaar fris blijft, waardoor dit een betrouwbare tool is voor langdurig gebruik, of je nu op school, op de universiteit of op kantoor bent.
 • Voordeel 4: Gemak en draagbaarheid worden verzekerd met de dop die een clip heeft en de platte vorm met afgeronde hoeken van de markeerstift. Deze ontwerpkenmerken maken het ideaal voor het insteken in zakken en lussen, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen.
 • Voordeel 5: De grote inktvoorraad van de markeerstift zorgt voor langdurig gebruik. Met de capaciteit om meer dan 15.000 woorden te markeren, biedt deze markeerstift je een rendabele oplossing voor al je markeringsbehoeften. En als bonus, deze markeerstift is bekroond met de IF- en Red Dot Design-Award, het eren van zijn superieure ontwerp en functionaliteit.
 • Nadeel 1: Hoewel de Schneider highlighter is voorzien van een wigvormige punt die twee lijndiktes biedt, kan dit beperkend zijn als je een andere lijnbreedte nodig hebt voor specifieke taken. Je moet tevreden zijn met alleen een fijne lijn van 1 mm of een bredere lijn van 5 mm.
 • Nadeel 2: De universele inkt heeft maximale helderheid wat geweldig is, maar als je op zoek bent naar iets minder intens of zachter op de ogen, biedt deze marker mogelijk niet wat je nodig hebt. Zelfs in de trendy pastelkleuren kan de inkt intens zijn.
 • Nadeel 3: De Schneider highlighter is gemaakt van verdampingsbestendig PP, wat betekent dat het 2 jaar fris blijft. Toch kan het een nadeel zijn als je van plan bent de marker minder vaak te gebruiken. De inkt zou nog steeds na 2 jaar kunnen vervagen, ongeacht hoe goed de behuizing is.
 • Nadeel 4: Hoewel de dop met clip handig is en op meerdere manieren verstelbaar is, kan het een probleem zijn als je de dop vaak verliest. Omdat de dop zo’n belangrijke rol speelt bij het vers houden van de marker, kan het verliezen ervan de levensduur van je marker verkorten.
 • Nadeel 5: De Schneider highlighter is ontworpen met een platte vorm en afgeronde hoeken om gemakkelijk in zakken en lussen te passen. Maar als je de voorkeur geeft aan ronde of driehoekige markers voor een betere grip en controle, vind je het ontwerp van deze marker misschien niet comfortabel.

Na intensief onderzoek en vergelijking van de 10 beste highlighters op de markt, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan geweldige opties beschikbaar is. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een subtiele gloed of een opvallende glans, er is altijd een product dat bij jouw behoeften past. Jouw keuze hangt af van je huidtype, je stijl en je budget. Wees er zeker van dat je, ongeacht welke highlighter je kiest, je look naar een hoger niveau tilt, je sterke punten benadrukt en je huid een gezonde, stralende teint geeft. Vergeet niet het te testen en het met vertrouwen te dragen. Het draait allemaal om het vinden van de perfecte glans voor jou!

Inhoudsopgave