a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Ijsblokjesvorm: De 10 beste producten in de test

“Ontdek de tien beste ijsblokjesvormen die uit ons nieuwste onderzoek naar voren kwamen, perfect voor je om de beste keuze te maken.”

Unser Favorit: Gvolatee Ijsblokjesvorm

Gvolatee Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Lonnalee Ijsblokjesvorm

Lonnalee Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Jrisbo Ijsblokjesvorm

Jrisbo Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Oliver'S Kitchen Ijsblokjesvorm

Oliver'S Kitchen Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Retoo Ijsblokjesvorm

Retoo Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Mxtimwan Ijsblokjesvorm

Mxtimwan Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Eisaro Ijsblokjesvorm

Eisaro Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Lessmo Ijsblokjesvorm

Lessmo Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Muenfly Ijsblokjesvorm

Muenfly Ijsblokjesvorm
★★★★★

Unser Favorit: Youjabz Ijsblokjesvorm

Youjabz Ijsblokjesvorm
★★★★★

Ben je het zat om constant naar de supermarkt te gaan om ijsblokjes te kopen? Dan ben je op de juiste plek. IJsblokjesvormen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die streeft naar gemak en efficiëntie in de keuken. Of je nu een koele drank wilt bereiden tijdens een hete zomerdag, of je wilt je favoriete cocktail oppeppen met wat ijs, een betrouwbare ijsblokjesvorm is een must-have in elk huishouden. In deze gids hebben we onze top 10 ijsblokjesvormen op een rijtje gezet, gebaseerd op uitgebreid onderzoek en producttesten. We helpen je de beste ijsblokjesvorm te vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Een ijsblokjesvorm is een handig hulpmiddel in jouw keuken dat jou in staat stelt om zelf ijsblokjes te maken. Het is meestal gemaakt van kunststof, siliconen of metalen materiaal en bevat verschillende compartimenten waar je water in giet. Na een aantal uren in de vriezer verandert het water in ijsblokjes. De vormen zijn ontworpen om makkelijk los te laten, zodat je de ijsblokjes zonder veel moeite kunt verwijderen. Ze zijn ideaal voor koude dranken of om gerechten snel te koelen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Gvolatee Ijsblokjesvorm

Gvolatee Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ijsblokjesvorm van het merk Gvolatee is een kwalitatief en duurzaam product, gemaakt van LFGB-gecertificeerd en BPA-vrij materiaal dat veilig in direct contact kan komen met levensmiddelen. Deze slim ontworpen ijsblokjesvorm wordt geleverd met een PP-deksel, wat niet alleen de smaak van je ijsblokjes intact houdt, maar ook helpt om je vriezer georganiseerd te houden. Dankzij de zachte TPE-bodem en flexibele PP-randen, kun je de ijsblokjes eenvoudig uit de vorm halen, zonder onhandig te hoeven buigen of draaien. Dit veelzijdige keukenhulpje is niet alleen ideaal voor het maken van ijsblokjes voor je drankjes, maar kan ook worden gebruikt om overheerlijke fruitijsblokjes of babyvoedingssupplementen te maken. Bovendien zijn de schaaltjes gemakkelijk te vullen, te gebruiken en schoon te maken, en ze zijn zelfs vaatwasmachinebestendig. Met vier compartimenten die samen 56 flinke ijsblokjes maken, is deze ijsblokjesvorm een praktisch en onmisbaar hulpmiddel voor elk huishouden.

 • Voordeel 1: De Gvolatee ijsblokjesvorm is gemaakt van professioneel voedselveilig materiaal dat LFGB-gecertificeerd en BPA-vrij is. Met deze kwaliteit kun je erop vertrouwen dat het product veilig in contact kan komen met je levensmiddelen.
 • Voordeel 2: Het biedt extra hygiëne en houdt tegelijkertijd je vriezer netjes en georganiseerd. De ijsblokjesvorm is voorzien van een hoogwaardig PP-deksel dat voorkomt dat andere levensmiddelen in de koelkast de smaak van de ijsblokjes beïnvloeden. Bovendien kan het gemakkelijk worden gestapeld om meer ruimte in je vriezer te besparen.
 • Voordeel 3: De Gvolatee ijsblokjesvorm maakt het eenvoudig om ijsblokjes te verwijderen. Dankzij de zachte TPE-bodem en flexibele PP-randen komen de hele ijsblokjes gemakkelijk los van de vorm.
 • Voordeel 4: Het product heeft een breed toepassingsgebied. Met deze ijsblokjesvorm kun je van alles doen, van het maken van ijs voor cocktails en andere dranken tot het maken van fruitijsblokjes of gearomatiseerde ijsblokjes. Je kunt er zelfs babyvoedingssupplementen mee maken. Hij is perfect voor thuisgebruik, maar ook voor winkels, feestjes en bars.
 • Voordeel 5: De Gvolatee ijsblokjesvorm is niet alleen makkelijk te vullen en te gebruiken, hij is ook makkelijk schoon te maken. Het product is vaatwasmachinebestendig en elke bakje maakt 14 flinke ijsblokjes – het totaal aantal per bakje is 56. Praktisch en efficiënt!
 • Nadeel 1: Hoewel de Gvolatee ijsblokjesvorm van hoge kwaliteit en duurzaamheid is, kan hij niet concurreren met metalen of glazen ijsblokjesvormen als het gaat om extreme duurzaamheid. Ondanks de bewering rond het gebruik van professioneel voedselveilig materiaal, zoals siliconen of TPE, hebben deze materialen nog steeds de mogelijkheid om na verloop van tijd te slijten of te breken.
 • Nadeel 2: De Gvolatee ijsblokjesvorm maakt gebruik van een zachte TPE-bodem en flexibele PP-randen om het verwijderen van de ijsblokjes te vergemakkelijken. Echter, deze flexibiliteit kan vormen moeilijker te hanteren maken als ze vol zijn, wat mogelijk kan leiden tot gemorste vloeistof voordat ze de vriezer bereiken.
 • Nadeel 3: Hoewel de vorm met een deksel komt om ze stofdicht te maken en de smaak van het ijs te beschermen, kunnen deksels vaak lastig zijn om veilig vast te zetten en te verwijderen. Bovendien is er geen garantie dat de deksel een 100% luchtdichte afsluiting biedt, wat kan leiden tot een potentieel muf ruikende of smakende ijsblokjes als ze worden opgeslagen bij andere voedingsmiddelen met sterke geuren.
 • Nadeel 4: De Gvolatee ijsblokjesvorm maakt 14 blokjes per compartiment, met vier compartimenten in totaal. Dit betekent dat je 56 blokjes in één keer kan maken. Hoewel dit in de eerste instantie veel lijkt, mogen deze aantallen niet voldoende zijn voor een groot evenement of feest, waardoor je misschien meerdere malen moet bijvullen en wachten tot er meer ijs is gemaakt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de ijsblokjesvorm vaatwasmachinebestendig is, vereisen siliconen producten vaak extra aandacht en schoonmaakmiddelen om alle ijs- of voedselresten volledig te verwijderen, vooral vanwege het mold-achtige ontwerp van dit product. Het kan ook zijn dat de vormen na een lange tijd van gebruik een restgeur of -smaak overhouden, ondanks grondige reiniging.

Onze favoriet #2

Lonnalee Ijsblokjesvorm

Lonnalee Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ijsblokjesvorm van Lonnalee is een hoogwaardige, voedselveilige en BPA-vrije tool om perfect afgeronde ijsblokjes te maken en op te slaan. Deze lichtgewichte bak (20 x 10 x 4 cm) is ontworpen voor gebruiksgemak en ruimtebesparing, en kan eenvoudig onder de kraan worden gevuld met water alvorens 7 uur in te vriezen voor 33 ijsblokjes. Met de mogelijkheid om de bakken te stapelen, houd je nog genoeg vriesruimte over voor andere benodigdheden. De ijsblokjesvorm is niet alleen ideaal voor koele zomerdrankjes, maar ook voor het maken van zelfgemaakte snoepjes of hondenkoekjes. Je kunt ze vullen met water, fruit, frisdrank of wijn, waardoor ze een veelzijdige aanvulling zijn op je keukenmateriaal, perfect voor vakanties en feestjes.

 • Voordeel 1: Veilig en Duurzaam – De Lonnalee ijsblokjesvorm is gemaakt van hoogwaardig voedselveilig materiaal. Het is BPA-vrij, geurloos en niet-giftig, wat betekent dat je het veilig kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over je gezondheid. En omdat het niet breekt of barst, zelfs niet na lang invriezen, kun je erop vertrouwen dat het product lang meegaat.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk – Met het ontwerp van de Lonnalee ijsblokjesvorm hoef je je niet langer bezig te houden met het één voor één gieten van water in elk gat. Vul het simpelweg onder de kraan en je bent klaar. Na het slechts 7 uur invriezen, heb je 33 perfect gevormde ijsblokjesballen.
 • Voordeel 3: Ruimtebesparend – Met een formaat van slechts 20 x 10 x 4 cm, bespaart de Lonnalee ijsblokjesvorm ruimte in je vriezer. Geen gedoe meer om plaats te maken voor je ijsblokjesvormen; je hebt nu meer ruimte voor andere items. En omdat ze stapelbaar zijn, is het organiseren van je vriezer eenvoudiger dan ooit.
 • Voordeel 4: Perfect Ronde IJsblokjes – Als je moe bent van de standaard ijsblokjes en iets unieks wilt, dan is de Lonnalee ijsblokjesvorm iets voor jou. Het levert perfect ronde ijsblokjes, wat een leuke variatie is op de traditionele ijsblokjesvorm.
 • Voordeel 5: Veelzijdige Toepassingen – De Lonnalee ijsblokjesvorm is niet alleen uitstekend voor het maken van ijsblokjes. Je kunt het ook gebruiken om zelfgemaakte botersnoepjes te maken, zelfgemaakte hondenkoekjes, ijs voor drankjes, fruit, wijn, en nog veel meer. Het is een ware must-have voor vakanties en feesten waarbij gekoelde drankjes nodig zijn.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat deze ijsblokjesvorm makkelijk schoon te spoelen is onder de kraan, lijkt het er niet op dat het geschikt is voor de vaatwasser. Voor een uitgebreide reiniging zul je dit dus met de hand moeten doen.
 • Nadeel 2: Aangezien de ijsblokjesvorm maar liefst 7 uur nodig heeft om de ijsblokjes volledig te laten bevriezen, moet je je voorbereidingen ruim van tevoren doen, zeker als je een grotere hoeveelheid ijs nodig hebt voor een evenement of feestje.
 • Nadeel 3: Hoewel het ontwerp plaatsbesparend is, kan je misschien problemen ondervinden bij het vullen en plaatsen van de ijsblokjesvorm in je vriezer, zonder morsen, vanwege het plastic materiaal dat mogelijk wat flexibel is.
 • Nadeel 4: De afmetingen zijn redelijk compact (20 x 10 x 4 cm), maar afhankelijk van je vriezer en het aantal producten die je erin wilt opslaan, kan het zijn dat de ijsblokjesvorm nog steeds te veel ruimte inneemt.
 • Nadeel 5: Er staat vermeld dat de ijsblokjesvorm na 7-8 uur perfect ronde ijsblokjes oplevert. Afhankelijk van de temperatuur van je vriezer kan dit proces echter langer duren, waardoor je mogelijk niet de verwachte resultaten krijgt binnen de aangegeven tijd.

Onze favoriet #3

Jrisbo Ijsblokjesvorm

Jrisbo Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Jrisbo IJsblokjesvorm is een set van vier premium PP en siliconen bakjes die in totaal 56 ijsblokjes kunnen maken. Ze zijn BPA-vrij en voldoen aan de LFGB-voedingskwaliteitscertificering, wat betekent dat ze veilig zijn voor direct contact met voedsel. Het unieke ontwerp met een zachte siliconenbodem maakt het eenvoudig om de ijsblokjes te verwijderen zonder te hoeven buigen of draaien – een lichte druk is voldoende om de ijsblokjes eruit te laten springen. De bakjes zijn stapelbaar, wat ruimtebesparend is en helpt om je vriezer schoon en georganiseerd te houden. Elk bakje heeft een afsluitend deksel, wat handig is om overstromen te voorkomen en om te voorkomen dat geuren van ander voedsel zich vermengen met je ijs. Het reinigen is ook eenvoudig aangezien de set vaatwasserbestendig is. Een perfecte toevoeging voor thuis, feestjes of bars.

 • Voordeel 1: Super makkelijk te verwijderen ijsblokjes: Dankzij de flexibele vormpjes van Oliver’s Kitchen hoef je nooit meer te worstelen om je ijsblokjes uit de vorm te krijgen. Na slechts 2 minuten uit de vriezer te halen, komen ze er met gemak uit.
 • Voordeel 2: Bespaar ruimte in de vriezer: De ijsblokjesvormen van Oliver’s Kitchen worden geleverd met handige stapelbare deksels waarmee je de beschikbare ruimte in je vriezer optimaal kunt benutten.
 • Voordeel 3: Geurvrij bewaren: Door de vorm af te dekken met de bijgeleverde deksel, blijven je ijsblokjes niet alleen vers, maar voorkom je ook dat ze ongewenste geuren uit de vriezer opnemen.
 • Voordeel 4: Eenvoudig te vullen met minder geknoei: Het vullen van de ijsblokjesvormen is super eenvoudig en met de bijgeleverde deksels voorkom je geknoei in de keuken.
 • Voordeel 5: Bespaar geld: Met de ijsblokjesvormen van Oliver’s Kitchen heb je altijd ijsblokjes bij de hand en hoef je geen geld meer uit te geven aan zakken ijs bij je wekelijkse boodschappen. Je maakt de ijsblokjes eenvoudig zelf en bespaart zo geld!
 • nadeel 1: De ijsblokjesvorm van Oliver’s Kitchen vereist enige tijd om de ijsblokjes te verwijderen. Je moet twee minuten wachten nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald. Dit kan onhandig zijn als je snel ijsblokjes nodig hebt.
 • nadeel 2: Hoewel de stapelbare deksels handig zijn voor het besparen van ruimte, moeten ze handmatig op elkaar worden geplaatst, wat tijd en moeite kan kosten.
 • nadeel 3: Het proces van het vullen van de ijsblokjesvorm kan rommelig zijn, ondanks de claim dat er “minder geknoei” bij komt kijken. Het water moet exact tot de juiste hoogte worden gegoten om te voorkomen dat de ijsblokjes aan elkaar vriezen.
 • nadeel 4: Hoewel de vormen bedoeld zijn om geld te besparen, is dit afhankelijk van hoe vaak je zakken ijs koopt. Als je niet regelmatig ijs gebruikt, kan het wellicht ook niet de meest duurzame aankoop zijn.
 • nadeel 5: De ijsblokjesvormen van Oliver’s Kitchen komen met een deksel om de ijsblokjes vers en geurvrij te houden, maar als je vriezer sterke geuren bevat kan dit alsnog leiden tot geurende ijsblokjes. Afhankelijk van wat je in je vriezer bewaart, kan dit een minder aantrekkelijk aspect zijn.

Onze favoriet #4

Oliver'S Kitchen Ijsblokjesvorm

Oliver'S Kitchen Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ijsblokjesvorm van Oliver’s Kitchen is uiterst gebruiksvriendelijk en ontworpen om gemakkelijk ijsblokjes te produceren. Je hoeft geen moeite meer te doen om de ijsblokjes eruit te krijgen: ze komen er met gemak uit zodra ze bevroren zijn. Daarnaast is deze ijsblokjesvorm een ruimtebesparende oplossing door de stapelbare deksels, zodat jij optimaal gebruik maakt van je vriezer en je ijsblokjes altijd vers en geurvrij houdt. Het is ook ontworpen om knoeien tot een minimum te beperken: vul de vorm met water, dek het af en plaats het in de vriezer. Een financiële plus is dat je geen geld meer hoeft te verspillen aan zakken ijs en dus op termijn de aankoop terugverdient. Oliver’s Kitchen geeft een 100% tevredenheidsgarantie waarbij je zonder risico aankoopt, ondersteund door een 30-dagen geld-terug-garantie met 1 jaar gratis vervanging.

 • Voordeel 1: Super makkelijk te verwijderen ijsblokjes: Dankzij de flexibele vormpjes van Oliver’s Kitchen hoef je nooit meer te worstelen om je ijsblokjes uit de vorm te krijgen. Na slechts 2 minuten uit de vriezer te halen, komen ze er met gemak uit.
 • Voordeel 2: Bespaar ruimte in de vriezer: De ijsblokjesvormen van Oliver’s Kitchen worden geleverd met handige stapelbare deksels waarmee je de beschikbare ruimte in je vriezer optimaal kunt benutten.
 • Voordeel 3: Geurvrij bewaren: Door de vorm af te dekken met de bijgeleverde deksel, blijven je ijsblokjes niet alleen vers, maar voorkom je ook dat ze ongewenste geuren uit de vriezer opnemen.
 • Voordeel 4: Eenvoudig te vullen met minder geknoei: Het vullen van de ijsblokjesvormen is super eenvoudig en met de bijgeleverde deksels voorkom je geknoei in de keuken.
 • Voordeel 5: Bespaar geld: Met de ijsblokjesvormen van Oliver’s Kitchen heb je altijd ijsblokjes bij de hand en hoef je geen geld meer uit te geven aan zakken ijs bij je wekelijkse boodschappen. Je maakt de ijsblokjes eenvoudig zelf en bespaart zo geld!
 • nadeel 1: De ijsblokjesvorm van Oliver’s Kitchen vereist enige tijd om de ijsblokjes te verwijderen. Je moet twee minuten wachten nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald. Dit kan onhandig zijn als je snel ijsblokjes nodig hebt.
 • nadeel 2: Hoewel de stapelbare deksels handig zijn voor het besparen van ruimte, moeten ze handmatig op elkaar worden geplaatst, wat tijd en moeite kan kosten.
 • nadeel 3: Het proces van het vullen van de ijsblokjesvorm kan rommelig zijn, ondanks de claim dat er “minder geknoei” bij komt kijken. Het water moet exact tot de juiste hoogte worden gegoten om te voorkomen dat de ijsblokjes aan elkaar vriezen.
 • nadeel 4: Hoewel de vormen bedoeld zijn om geld te besparen, is dit afhankelijk van hoe vaak je zakken ijs koopt. Als je niet regelmatig ijs gebruikt, kan het wellicht ook niet de meest duurzame aankoop zijn.
 • nadeel 5: De ijsblokjesvormen van Oliver’s Kitchen komen met een deksel om de ijsblokjes vers en geurvrij te houden, maar als je vriezer sterke geuren bevat kan dit alsnog leiden tot geurende ijsblokjes. Afhankelijk van wat je in je vriezer bewaart, kan dit een minder aantrekkelijk aspect zijn.

Onze favoriet #5

Retoo Ijsblokjesvorm

Retoo Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Retoo Ijsblokjesvorm is een innovatief keukenaccessoire vervaardigd van voedselveilige, BPA-vrije siliconen dat gedesigned is voor het maken van mini-ijsblokjes. Deze zeer flexibele vorm, die bestand is tegen zowel lage als hoge temperaturen, laat je snel en efficiënt 160 kleine ijsblokjes van 1 cm³ invriezen. Deze maat maakt ze perfect voor elk glas of potje en versnelt het koelen van jouw dranken aanzienlijk. De vorm is tevens eenvoudig te reinigen dankzij het antiaanbakmateriaal en kan zelfs in de vaatwasser. Bovendien is de ijsblokjesvorm van Retoo multifunctioneel: naast het koelen van dranken kun je de vorm ook gebruiken voor het portioneren van gerechten, wijn en sauzen of het maken van chocoladecreaties en zelfs zeep.

 • Voordeel 1: De Retoo ijsblokjesvorm is gemaakt van hoogwaardige, voedselveilige BPA-vrije siliconen. Dit veilige materiaal heeft geen smaak of geur, waardoor je nooit een vreemde nasmaak in je drankjes of gerechten zult ervaren.
 • Voordeel 2: De ijsblokjesvorm is ontworpen om snel en efficiënt in te vriezen, waardoor je 160 mini-ijsblokjes kunt krijgen om je drankjes sneller te koelen dan standaardformaat ijsblokjes.
 • Voordeel 3: De unieke dimensie van de ijsblokjesvorm maakt het mogelijk om een groot aantal mini-ijsblokjes te produceren die letterlijk in elk glas, elke beker of elk ander potje passen. Dit maakt het ook ideaal voor het koelen van babyvoeding.
 • Voordeel 4: De ijsblokjesvorm is zeer gemakkelijk schoon te maken dankzij de antiaanbaklaag. Een snelle veeg met een vochtige doek is al voldoende om het weer als nieuw te laten lijken. Het kan ook probleemloos in de vaatwasser worden schoongemaakt zonder te vervormen.
 • Voordeel 5: De Retoo ijsblokjesvorm is zeer universeel inzetbaar. Naast het koelen van drankjes kun je het ook gebruiken om te portioneren en in te vriezen van gerechten, bouillon, wijn en sauzen. Zelfs voor creatieve ideeën zoals het maken van ongewone vormen van gesmolten chocolade en zeep is deze ijsblokjesvorm geschikt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Retoo Ijsblokjesvorm je toestaat om een groot aantal mini-ijsblokjes te maken, kan dit een probleem zijn als je grotere ijsblokjes nodig hebt. De kleine formaat van de blokjes kan soms onvoldoende zijn om je drankje lang koel te bewaren.
 • Nadeel 2: De vorm creëert ijsblokjes van 1 cm x 1 cm x 1 cm, wat betekent dat ze zeer snel kunnen smelten, waardoor je drank mogelijk wordt verdund, wat niet ideaal kan zijn voor sommige soorten drankjes.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de ijsblokjesvorm gemaakt is van flexibel siliconenmateriaal, kan het weghalen van 160 mini-ijsblokjes soms lastig zijn en langer duren dan je zou verwachten.
 • Nadeel 4: Hoewel dit product gemakkelijk te reinigen is, moet je toch ruimte vinden in je vaatwasser of onder je kraan om het af te spoelen en schoon te maken, wat een overweging kan zijn als je een kleinere keuken hebt of als je aanrecht vol is.
 • Nadeel 5: Hoewel de veelzijdigheid van de ijsblokjesvorm als een voordeel kan worden gezien, kan het ook een nadeel zijn. Het feit dat je het ook zou kunnen gebruiken voor het portioneren van gerechten, bouillon, wijn en sauzen, suggereert dat het na verloop van tijd op verschillende manieren kan worden besmet met verschillende sterke geuren en smaken, ondanks dat het materiaal geurloos en smaakloos is.

Onze favoriet #6

Mxtimwan Ijsblokjesvorm

Mxtimwan Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MXTIMWAN Ijsblokjesvorm is een hoogwaardig, voedselveilig siliconen product dat temperatuurbestendig is van -40 tot +230 graden Celsius. Het is vaatwasserbestendig en maakt kleine ijsblokjes die je drankje snel koelen voor onmiddellijk genot. Het heeft een flexibele vorm voor eenvoudig verwijderen van ijsblokjes en is perfect voor elk drankje, inclusief maar niet beperkt tot: longdrinks, cocktails, koffie, smoothies, en frappuccino’s. Ook kun je er snoep en chocoladestukjes in invriezen. Dankzij de kleine vorm bevriest het water snel en zijn de ijsblokjes veilig voor kinderen om op te knabbelen. Ze passen zelfs in waterflessen. Deze handige tool bereidt in een oogwenk 160 ijsblokjes en heeft de afmetingen van circa 24 x 12 x 1,1 cm, terwijl elke ijsblokje 1 x 1 x 1 cm meet. Hierdoor kun je supersnel superkoud genieten van al je dranken.

 • Voordeel 1: De MXTIMWAN ijsblokjesvorm is gemaakt van hoogwaardige voedselveilige siliconen, dus je kunt er gerust op zijn dat je ijsblokjes en andere creaties veilig zijn voor consumptie.

  Voordeel 2: Deze ijsblokjesvorm is vaatwasmachinebestendig en hittebestendig van -40 °C tot +230 °C, wat zorgt voor veelzijdig gebruik en gemakkelijke reiniging.

 • Voordeel 3: De vorm maakt kleine ijsblokjes die je drankje sneller koelen, dus je kunt bijna onmiddellijk genieten van je verfrissende drankje.
 • Voordeel 4: Het is een flexibele vorm waardoor de ijsblokjes gemakkelijk uit de vorm te halen zijn; dit maakt het ideaal voor een breed scala aan toepassingen, zoals cocktails, koffie, smoothies en meer.
 • Voordeel 5: De MXTIMWAN ijsblokjesvorm kan in één keer 160 ijsblokjes bereiden, wat handig is voor feestjes of wanneer je snel een grote hoeveelheid ijsblokjes nodig hebt.
 • nadeel 1: De ijsblokjes zijn klein, wat mogelijk een nadeel kan zijn als je grotere ijsblokken prefereert voor bepaalde drankjes of toepassingen.
 • nadeel 2: De ijsblokjesvorm maakt 160 blokjes in één keer. Dat kan misschien te veel zijn als je maar een paar ijsblokjes nodig hebt en neemt mogelijk onnodig veel ruimte in de vriezer in beslag.
 • nadeel 3: Ondanks dat de kleine ijsblokjes snel kunnen bevriezen, smelten ze mogelijk ook sneller. Dit kan ertoe leiden dat je drank snel verdund raakt.
 • nadeel 4: De siliconen vorm kan wat flexibel zijn, wat mogelijk lastig kan zijn tijdens het verplaatsen van de vorm van het water naar de vriezer zonder te morsen.
 • nadeel 5: De afmetingen van de ijsblokjes (1 x 1 x 1 cm) zijn mogelijk te klein voor sommige specifieke toepassingen zoals koelen van flessen of voor gebruik in grotere glazen.

Onze favoriet #7

Eisaro Ijsblokjesvorm

Eisaro Ijsblokjesvorm

Waarom we het gekozen hebben

De Eisaro ijsblokjesvorm is een voedselveilige, geurloze, en niet-giftige siliconen mal met het LFGB en FDA keurmerk. Flexibel en duurzaam, je kunt de ijsblokjes gemakkelijk verwijderen door de houder te draaien of van onderen in te drukken. Het komt met een stapelbaar en afneembaar deksel om mooi gevormde ijsblokjes te maken terwijl het de geuren van de koelkast tegengaat. Het deksel voorkomt ook morsen en overvriezen. Deze multifunctionele ijsblokjesschaal is temperatuurbestendig (-40 °C tot 260 °C) en ideaal voor het maken van ijsklontjes voor cocktails, sappen, babyvoeding en meer. Elke vorm produceert acht XXL ijsblokjes van 5 x 5 x 5 cm, perfect om je drankjes er mooier uit te laten zien en een groot glas water te koelen voor een koelere zomer.

 • Voordeel 1: Veilig en Gezond – De Eisaro ijsblokjesvorm is gemaakt van voedselveilige siliconen die LFGB en FDA gecertificeerd zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vrijkomen van schadelijke stoffen, want het is BPA-vrij en geurloos. Het is veilig te gebruiken in de koelkast, oven en magnetron.
 • Voordeel 2: Gebruiksgemak – Dankzij het flexibele en duurzame siliconen materiaal, zijn de ijsblokjes gemakkelijk te verwijderen uit de vorm. Een simpele draai of druk van onderen is voldoende om de ijsblokjes los te maken.
 • Voordeel 3: Praktisch Ontwerp – De ijsblokjesvorm is uitgerust met afneembare en stapelbare deksels. Dit draagt bij aan de productie van mooi gevormde ijsblokjes en voorkomt tegelijkertijd ongewenste koelkastgeuren. De deksels voorkomen ook morsen, verdampen, overvriezen of vervuiling.
 • Voordeel 4: Multifunctioneel – Deze ijsblokjesvorm is niet alleen voor ijsblokjes. Het is bestand tegen temperaturen van -40 °C tot 260 °C, waardoor je ermee kunt experimenteren voor allerlei recepten. Gebruik het om cocktails, likeur, whiskys, ijsthee, ijskoffiedrankjes en sapjes te bereiden. Het is ook ideaal voor ijs op een stokje, het invriezen van sauzen en zelfs babyvoeding.
 • Voordeel 5: Grote IJsblokjes – Deze vorm maakt 8 XXL ijsblokjes van 5 x 5 x 5 cm. Deze grote ijsblokjes zijn perfect geschikt voor dranken en geven je drankjes een stijlvolle uitstraling. Daarnaast koelen ze een groot glas water af om je zomer aangenaam koel te maken.
 • Nadeel 1: Hoewel de ijsblokjesvormen flexibel en duurzaam zijn, kan het in het begin nog steeds enige oefening vergen om de ijsblokjes gemakkelijk uit de vorm te krijgen. Sommige gebruikers kunnen dit als onhandig ervaren.
 • Nadeel 2: De ijsblokjesvorm geeft je maar 8 XXL ijsblokjes per keer. Als je een feestje hebt en veel ijsblokjes nodig hebt, moet je dus wat vooruitplannen.
 • Nadeel 3: Het formaat van de ijsblokjes is misschien te groot voor sommige doeleinden of glazen. Ze passen misschien niet in kleinere of smalle drinkglazen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de vorm bestand is tegen hoge temperaturen, lijkt het niet heel handig voor het maken van bijvoorbeeld muffins of andere bakproducten vanwege de grote en stevige blokjes die het maakt.
 • Nadeel 5: Terwijl de deksels eenvoudig verwijderbaar zijn en ervoor zorgen dat de inhoud van de ijsblokjesvorm niet wordt vervuild, kunnen ze nog steeds verloren gaan of stukgaan. Vervanging kan dan lastig zijn.

Onze favoriet #8

Lessmo Ijsblokjesvorm

Lessmo Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LessMo Ijsblokjesvorm is een herbruikbaar, stapelbaar en veelzijdig keukengereedschap. De set bestaat uit twee bakjes en twee deksels, met elk bakje dat ruimte biedt voor 15 ijsblokjes, wat een totaal van 30 ijsblokjes oplevert. Dankzij de rooster-achtige bodem zijn de ijsblokjes eenvoudig uit de bakjes te halen, zonder lekkages of gedoe. De stapelbare deksels zorgen ervoor dat je vriezer netjes blijft en beschermen je ijsblokjes tegen vriezergeurtjes. Gemaakt van 100% food grade siliconen en BPA-vrije materialen, zijn deze ijsblokjesvormen veilig, milieuvriendelijk en vaatwasmachinebestendig. Maar deze vormen zijn niet alleen voor ijs – je kunt ze ook gebruiken om fruit-geïnfuseerd ijs, babyvoeding, ijskoffie, ijslolly’s, cakes, chocolade, sauzen en zelfs zeep te maken.

 • Voordeel 1: De LessMo ijsblokjesvorm biedt een ruime capaciteit. Met twee bakjes die elk plaats bieden aan 15 ijsblokjes, kun je in totaal 30 ijsblokjes maken. Dat is meer dan genoeg voor een koel drankje na een warme dag of een feestje met vrienden.
 • Voordeel 2: Het gebruiksgemak van deze ijsblokjesvorm is buitengewoon. De bodem is speciaal ontworpen in een roostervorm die het gemakkelijk maakt om de bevroren ijsblokjes eruit te halen en het voorkomt ook dat het lekt.
 • Voordeel 3: De stapelbare deksels zijn een slimme designkeuze omdat ze helpen morsen te voorkomen en het gemakkelijk maken de bakjes op te bergen in je vriezer zonder rommel te maken. De deksels bieden ook bescherming tegen vieze geuren in je vriezer die van invloed kunnen zijn op je ijsblokjes.
 • Voordeel 4: LessMo waardeert je gezondheid en het milieu. Deze ijsblokjesvormen zijn gemaakt van 100% food grade siliconen en zijn goedgekeurd door de FDA. Ze zijn BPA-vrij, milieuvriendelijk en daarnaast kun je ze ook zonder zorgen in de vaatwasser stoppen, wat weer zorgt voor gemak in onderhoud.
 • Voordeel 5: Deze ijsblokjesvorm is niet alleen bedoeld om ijs mee te maken, ook biedt het eindeloze mogelijkheden voor het maken van een verscheidenheid aan andere items, zoals doordrenkt fruitijs, bevroren babyvoeding, ijskoffie, ijslolly’s voor kinderen, en er kunnen zelfs cakes, chocolades en sausen in worden gemaakt. Het is alsof je meerdere producten in één pakket krijgt!
 • Nadeel 1: Minder ruimte – Hoewel de LessMo ijsblokjesvorm wordt geleverd met twee bakjes en in totaal 30 blokjes kan produceren, zijn de individuele blokken niet erg groot (3 x 3 x 3 cm). Afhankelijk van je behoeften kan dit betekenen dat je niet genoeg ijs hebt voor grote bijeenkomsten of evenementen.
 • Nadeel 2: Roosterontwerp – Hoewel de roosterbodem is bedoeld om het gemakkelijk te maken de ijsblokjes eruit te halen, kan dit ook betekenen dat ze gemakkelijker breken bij het verwijderen, vooral als ze niet volledig bevroren zijn.
 • Nadeel 3: Geurabsorptie – Hoewel de LessMo ijsblokjesvormen voorzien zijn van deksels om de ijsblokjes te beschermen tegen geurtjes in de vriezer, kan de silicone, waarvan de vormen zijn gemaakt, nog steeds ongewenste geuren absorberen afhankelijk van wat er nog meer in je vriezer zit.
 • Nadeel 4: Potentiële lekken – Hoewel de productbeschrijving stelt dat de vormen niet lekken, hangt dit grotendeels af van hoe zorgvuldig je de bakjes vult en hanteert. Bij onzorgvuldig handelen kan er wel degelijk geknoeid worden.
 • Nadeel 5: Multifunctioneel maar complex – Hoewel de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van de LessMo ijsblokjesbak (zoals het maken van babyvoeding, ijskoffie, en zelfs zeepvormen) aantrekkelijk lijken, kan de behoefte om zo’n veelvoud aan opties te navigeren overweldigend zijn en uiteindelijk niet gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen die gewoon een simpele ijsblokjesbak zoekt.

Onze favoriet #9

Muenfly Ijsblokjesvorm

Muenfly Ijsblokjesvorm

Waarom we het gekozen hebben

De muenfly ijsblokjesvorm is een essentieel keukenhulpje dat je leven veel gemakkelijker maakt. Het kenmerkt zich met een strak afgesloten siliconen deksel dat geuren blokkeert, lekkage of vervuiling voorkomt. Bovendien is het gemaakt van voedselveilig siliconen, wat BPA-vrij en LFGB-gecertificeerd is en bestand is tegen temperaturen van -40°C tot 260°C. Het maakt 15 perfecte ijsblokjes (elk 3 x 3 x 3 cm), wat ideaal is voor elke drank- of voedselbereiding. Dankzij het siliconenmateriaal zijn de ijsblokjes eenvoudig te verwijderen en hoef je niet bang te zijn dat de ijsblokjesvorm breekt na invriezen. Daarnaast maakt de vaatwasmachinebestendigheid schoonmaken een fluitje van een cent. Als je problemen ondervindt tijdens het gebruik, staat de klantenservice altijd klaar voor hulp.

 • Voordeel 1: De afgesloten siliconen deksel van deze ijsblokjesvorm zorgt niet alleen voor een perfecte pasvorm, maar ook voor een effectieve afdichting. Hierdoor worden ongewenste geuren in je vriezer geblokkeerd en lekken of vuil voorkomen.
 • Voordeel 2: Gemaakt van voedselveilige siliconen die BPA-vrij en LFGB-gecertificeerd zijn. Dit zorgt voor een niet-toxische en geurloze ijsblokjesvorm die veilig is voor gebruik in zowel de oven als de diepvries, waarbij temperaturen van -40 °C tot 260 °C worden aangehouden.
 • Voordeel 3: Met de capaciteit om 15 ijsblokjes tegelijk te maken, die elk 3 x 3 x 3 cm zijn, is dit een enorm handig product. De ijsblokjes blijven lang gekoeld zonder te groot te zijn voor een wijnglas, wat ze ideaal maakt voor zowel feestjes als dagelijks gebruik.
 • Voordeel 4: De ijsblokjes zijn gemakkelijk te verwijderen dankzij het flexibele siliconen materiaal. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de ijsschaal breekt na het invriezen, waardoor het veel eenvoudiger en veiliger is om te gebruiken dan traditionele ijsblokjesvormen.
 • Voordeel 5: Bovendien is deze ijsblokjesvorm moeiteloos schoon te maken, want hij is vaatwasmachinebestendig. Dit betekent dat je meer tijd kunt besteden aan genieten van je verfrissende drankjes en minder tijd aan het opruimen ervan.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, zijn hier vijf potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: De ijsblokjesvorm wordt geleverd met een siliconen deksel. Hoewel dit zorgt voor een goede afdichting, kan het deksel moeilijk te verwijderen zijn als het eenmaal bevroren is.
 • Nadeel 2: De vorm is gemaakt van siliconen, die gemakkelijk buigen en flexibel zijn, wat betekent dat de vorm mogelijk kan vervormen of verbuigen, vooral wanneer hij vol is en moet worden verplaatst naar de vriezer.
 • Nadeel 3: Hoewel de vorm 15 ijsblokjes tegelijk kan maken, is dit mogelijk niet genoeg als je grote feestjes organiseert of constant een grote hoeveelheid ijs nodig hebt.
 • Nadeel 4: De grootte van de ijsblokjes, hoewel ideaal voor wijnglazen, kan te klein zijn voor bepaalde toepassingen, zoals als je grote ijsblokjes nodig hebt voor cocktails of om een punchkom koel te houden.
 • Nadeel 5: Hoewel de ijsblokjesvorm vaatwasmachinebestendig is, kan dit nog steeds betekenen dat vuil of resten vast kunnen komen te zitten in de kleine vakjes, wat extra handmatig schoonmaken kan vereisen. Dit kan extra tijd en moeite betekenen, vooral als je de vorm vaak gebruikt.

Onze favoriet #10

Youjabz Ijsblokjesvorm

Youjabz Ijsblokjesvorm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ijsblokjesvorm van het merk YouJaBz is een uitzonderlijk veilig en functioneel keukenaccessoire. Gemaakt van 100% voedselveilige siliconen, is het BPA-vrij, niet giftig, geurloos en afwasbaar. De vorm bevat een 45 mm ijsbolcel en een 6-voudige 48mm ijsblokcel om in totaal 12 perfecte ijsblokjes of ijsballen te maken voor je cocktails, whisky’s, sinaasappelsappen en andere favoriete drankjes. Deze vorm heeft een geüpgraded zandloperontwerp voor watersproeien dat zorgt voor waterdichtheid en luchtdichtheid en het heeft een dikke zijgleuf waardoor het ijs gemakkelijk kan worden losgemaakt door zachtjes te drukken op de bodem van de twee ijscompartimenten. Ook is het bestand tegen temperaturen van -40°C tot 230°C, ideaal voor DIY-liefhebbers die graag ijslolly’s, diepvriessauzen en babyvoeding maken.

 • Voordeel 1: Je krijgt de absolute voedselveiligheid met deze ijsblokjesvorm, want het is 100% voedselveilige siliconen, niet giftig en geurloos en BPA-vrij.
 • Voordeel 2: De vorm kan 12 mooie ijsblokjes produceren, perfect voor gebruik in een verscheidenheid aan dranken, van cocktails en sinaasappelsap tot whisky.
 • Voordeel 3: Het is zeer makkelijk om de ijsblokjes en ballen van deze vormen te verwijderen. Dankzij het duurzame siliconen materiaal kunnen de ijsblokjes gemakkelijk worden gedraaid of vanaf de bodem worden gedrukt voor eenvoudige verwijdering.
 • Voordeel 4: De verbeterde ontwerpeigenschappen zorgen voor waterdichtheid en luchtdichtheid, waardoor de ijsblokjes intact en vers blijven. Bovendien maakt het innovatieve ontwerp het gemakkelijk om de ijsblokjes uit de vorm te drukken.
 • Voordeel 5: Je krijgt een breed temperatuurbereik met deze ijsblokjesvorm, van -40 °C tot 230 °C. Dit maakt het ideaal voor het maken van je eigen ijslolly’s, diepvriessauzen en babyvoeding, evenals voor het gebruik in cocktails, likeuren, whiskies, ijsthee, ijskoffiedranken en sappen.
 • Nadeel 1: Ondanks dat ze gemakkelijk te verwijderen zijn, kan het een uitdaging zijn om de ijsblokjes in perfecte vorm te houden. Het kan enige oefening vereisen om erachter te komen hoeveel druk je moet uitoefenen bij het verwijderen van de ijsblokjes.

  Nadeel 2: De vorm produceert 12 ijsblokjes tegelijk wat misschien niet genoeg is voor grote gezelschappen of als je veel koude drankjes wilt voorbereiden. Je zou moeten wachten tot de eerste lading is bevroren voordat je een nieuwe kunt maken.

 • Nadeel 3: Het waterinjectie-zandloperontwerp kan soms lastig zijn om precies te vullen, wat mogelijk tot morsen kan leiden.
 • Nadeel 4: Als je wilt experimenteren met verschillende smaakjes in je ijsblokjes, moet je er rekening mee houden dat je de smaak van de vorige batch nog kan proeven, tenzij je de vorm heel grondig schoonmaakt.
 • Nadeel 5: Je moet zorgvuldig zijn met het vullen van de vorm. Als je de vorm te vol vult, kan het water uitzetten wanneer het bevriest en uit de zijgleuven komen, wat een rommeltje in je vriezer kan veroorzaken.

Na intensief onderzoek en testen kunnen we bevestigen dat er vele hoogwaardige ijsblokjesvormen op de markt zijn. De beste producten onderscheiden zich door duurzaamheid, gebruiksgemak, veelzijdigheid en de kwaliteit van de ijsblokjes die ze produceren. Als je houdt van een gekoeld drankje met perfect gevormde ijsblokjes, vind je ongetwijfeld een product dat aan je eisen voldoet tussen onze top 10 ijsblokjesvormen. Vergeet niet te overwegen hoeveel ijs je doorgaans nodig hebt en hoeveel vriezerruimte je beschikbaar hebt voordat je je uiteindelijke keuze maakt. We hopen dat dit onderzoek je helpt bij het maken van de beste keuze voor jouw behoeften.

Inhoudsopgave