a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Inductiekookplaat: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 inductiekookplaten uit ons nieuwste onderzoek, getest op kwaliteit, functionaliteit en betrouwbaarheid.

Unser Favorit: Flm System Inductiekookplaat

Flm System Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Ciarra Inductiekookplaat

Ciarra Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Amzchef Inductiekookplaat

Amzchef Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Inductiekookplaat

Tefal Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Medion Inductiekookplaat

Medion Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Medion Inductiekookplaat

Medion Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Aigostar Inductiekookplaat

Aigostar Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Tomado Inductiekookplaat

Tomado Inductiekookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Iseasy Inductiekookplaat

Iseasy Inductiekookplaat
★★★★★

Jij bent duidelijk op zoek naar de crème de la crème van inductiekookplaten en hebt een plek gevonden die je zal helpen om precies dat te vinden. In deze gids worden de 10 beste inductiekookplaten op de markt geanalyseerd, beoordeeld en vergeleken, op basis van onze nieuwste onderzoeksresultaten. Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent op zoek naar professionele kwaliteit, of een beginner die je kookvaardigheden wil verbeteren, we zullen alle aspecten onthullen die nodig zijn voor een deskundige en weloverwogen aankoop. Ga lekker zitten, ontspan en lees verder – je perfecte inductiekookplaat wacht al op je!

Een inductiekookplaat is een modern type kookplaat dat werkt op basis van inductietechnologie. Hierbij wordt warmte opgewekt door een magnetisch veld, waardoor alleen de pan verhit wordt en de kookplaat zelf relatief koel blijft. Een inductiekookplaat kenmerkt zich door een hoge energie-efficiëntie en snelle verwarming. Jij kunt je eten dus sneller en veiliger bereiden. Zo’n kookplaat is ook makkelijk schoon te maken, omdat gemorste etensresten niet aanbranden op het koele oppervlak.

Check Uit

Onze favoriet #1

Flm System Inductiekookplaat

Flm System Inductiekookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De inductiekookplaat van het merk FLM SYSTEM is een compacte en krachtige aanvulling op je keuken. Dankzij de stroomvoorziening van 230 V, 50 Hz en een vermogen van 2000 W, biedt het snel en efficiënt koken. Het beschikt over een ongepolijste zwarte keramische plaat van 12-20 cm als kookoppervlak. Een extra pluspunt is de automatische detectie van de pan, wat zorgt voor extra veiligheid en gebruiksgemak. Met buitenmaten van 36 x 28 x 7 cm past het gemakkelijk in elke keukenruimte zonder veel plaats in te nemen. Het is zeker een aanbevelingswaardige keuze voor de moderne kookliefhebber.

 • Voordeel 1: Deze Inductiekookplaat van het merk FLM SYSTEM werkt op een standaard stroomvoorziening van 230 V, 50 Hz, waardoor je geen speciale elektrische aanpassingen nodig hebt.
 • Voordeel 2: Met een krachtig vermogen van 2000 W, verzekert deze kookplaat je van snelle en efficiënte kookprestaties.
 • Voordeel 3: De kookplaat is voorzien van een ongepolijste zwarte keramische plaat die niet alleen een strak, modern uiterlijk biedt, maar ook gemakkelijk schoon te maken is.
 • Voordeel 4: Het heeft een praktische functie van automatische detectie van de pan. Dit betekent dat het alleen energie verbruikt wanneer er een pan op staat, waardoor je energie bespaart.
 • Voordeel 5: Met buitenmaten van 36 x 28 x 7 [cm], biedt deze inductiekookplaat je voldoende ruimte om te koken terwijl hij compact genoeg is om gemakkelijk in je keuken te passen.
 • nadeel 1: De vermogensspecificatie van 2000 W kan betekenen dat je mogelijk niet de intense hitte kunt bereiken die nodig is voor bepaalde kooktechnieken zoals wokken of snel dichtschroeien.
 • nadeel 2: De stroomvoorziening van 230 V, 50 Hz betekent dat deze inductiekookplaat beperkt is tot plaatsen waar dit type stroomvoorziening beschikbaar is. Dit kan een probleem zijn als je reist of verhuist naar een gebied met een verschillende stroomvoorziening.
 • nadeel 3: De ongepolijste zwarte keramische plaat kan moeilijker schoon te maken zijn dan een gepolijste of glazen kookplaat. Vingerafdrukken en vlekken kunnen ook meer zichtbaar zijn.
 • nadeel 4: De automatische detectie van de pan betekent dat de kookplaat mogelijk niet werkt met bepaalde soorten pannen, vooral als ze niet zijn ontworpen voor gebruik op een inductiekookplaat.
 • nadeel 5: De buitenafmetingen van 36 x 28 x 7 cm kunnen beperkend zijn als je een grotere kookruimte nodig hebt of als je veel grote pannen tegelijk wilt gebruiken. Bovendien kan de relatief kleine omvang misschien niet passen bij de esthetiek van je keuken als je op zoek bent naar een grotere, meer traditionele kookplaat.

Onze favoriet #2

Ciarra Inductiekookplaat

Ciarra Inductiekookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CIARRA Inductiekookplaat blinkt uit in draagbaarheid en gebruiksgemak. Met een ultradun ontwerp van slechts 45mm dik, bespaar je veel opbergruimte. Je geniet van veelzijdige kookopties dankzij de 10 temperatuurinstellingen die variëren van 60℃ tot 240℃ en 9 verschillende vermogensstanden van 200W tot 2000W. Een automatische controle zorgt voor een evenwichtige stroomverdeling over de kookzones, terwijl ook het totale vermogen van de plaat kan worden beperkt. Je kunt rekenen op hoge veiligheid met functies zoals een kinderslot, automatische panherkenning, automatische uitschakeling en een restwarmte-indicator. Daarnaast is de kookplaat met zijn krasbestendige glaskeramische paneel eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

 • Voordeel 1: Dankzij het handige draagbare ontwerp van de CIARRA Inductiekookplaat, die slechts 45 mm dik is, kunt je er veel opslagruimte mee besparen. Het is ideaal als je een compacte keuken hebt of de kookplaat wilt meenemen voor kamperen of andere outdooractiviteiten.
 • Voordeel 2: De inductiekookplaat biedt flexibele vermogen- en temperatuurinstellingen. Je kunt kiezen uit 10 temperatuurniveaus, van 60℃ tot 240℃, en 9 verschillende vermogensniveaus (200W-2000W). Dit is meer dan genoeg om verschillende soorten gerechten klaar te maken.
 • Voordeel 3: De automatische controle voor voedingsbalans van deze kookplaat zorgt dat het totale vermogen de 3500 W niet overschrijdt. Dit systeem geeft prioriteit aan de nieuwste kookzone die je hebt aangeschakeld. Daardoor levert deze zone het maximale vermogen en wordt het vermogen voor de andere zones automatisch verlaagd tot 1500W.
 • Voordeel 4: De CIARRA Inductiekookplaat heeft hoge veiligheidseisen. Het is uitgerust met een kinderslot, automatische panherkenning, automatische uitschakeling en restwarmte-indicator. Deze functies zorgen ervoor dat je de kookplaat veilig kunt gebruiken.
 • Voordeel 5: De kookplaat is zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden dankzij het krasbestendige glaskeramische paneel. Je kunt dus meer tijd besteden aan het koken van heerlijke gerechten in plaats van schoonmaken!
 • nadeel 1: Hoewel het draagbare ontwerp van de CIARRA inductiekookplaat gevierd wordt, kan de dunheid van het apparaat ook zorgen voor minder stabiliteit en duurzaamheid, afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn in het constructieproces.
 • nadeel 2: De inductiekookplaat heeft een beperking in energievermogen – het totale vermogen kan niet meer dan 3500W zijn. Dit kan mogelijk beperken wat en hoe je kunt koken, vooral als er meerdere pannen op verschillende zones nodig zijn.
 • nadeel 3: De automatische controle voor voedingsbalans geeft altijd prioriteit aan de nieuwste kookzone die je inschakelt. Dit kan irritant zijn als je vooraf ingestelde kookzones hebt en je wijzigt iets; de kookplaat zal automatisch het vermogen terugbrengen voor de andere zones.
 • nadeel 4: Het feit dat de inductiekookplaat enkel werkt met pannen die hij kan herkennen, kan een beperking zijn als je specifieke pannen hebt die niet werken met deze functie. Je kan het jezelf moeilijk vinden om pannen te vervangen of extra pannen te kopen die compatibel zijn met deze inductiekookplaat.
 • nadeel 5: Hoewel het paneel van de inductiekookplaat gemakkelijk te reinigen is, kan het glaskeramische oppervlak gevoelig zijn voor krassen ondanks de vermeende krasbestendigheid. Dit zou kunnen betekenen dat je bijzonder voorzichtig moet zijn wanneer je pannen verplaatst of verwijdert.

Onze favoriet #3

Amzchef Inductiekookplaat

Amzchef Inductiekookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AMZCHEF inductiekookplaat is een ultra dunne, stijlvolle en draagbare kookpartner die ook dienst doet als keukendecoratie. Met functies zoals een 3-uurs timer, veiligheidsslot en oververhittingsbeveiliging, is het een betrouwbare toevoeging aan je keuken. De kookplaat is instelbaar op 10 vermogensniveaus tussen 300 en 2000 watt en heeft ook 10 temperatuurniveaus tussen 60 en 240 ℃, wat het geschikt maakt voor allerlei culinaire taken, van frituren tot sudderen. Het is compatibel met allerlei inductie-ready kookgerei en schakelt automatisch uit als er binnen 1 minuut geen kookgerei wordt gedetecteerd. Het gemakkelijk te reinigen zwart gepolijste kristalglas oppervlak is weerbestendig. Wacht wel altijd tot het is afgekoeld voordat je het schoonmaakt.

 • Voordeel 1: Deze Tefal inductiekookplaat komt met een elegant en slank design, waardoor het niet alleen praktisch, maar ook visueel aantrekkelijk is. Het zal een stijlvolle aanvulling zijn op je keuken.
 • Voordeel 2: Het is ideaal voor kleinere keukens, omdat het ontworpen is voor maximale ruimtebesparing. Dit betekent dat je geen compromissen hoeft te sluiten op bruikbaarheid, zelfs als je keukenruimte beperkt is.
 • Voordeel 3: De kookplaat biedt rekening met verschillende kookbehoeften, met zes automatische instellingen voor verschillende temperaturen en kookstijlen, van sudderen tot braden. Dit geeft je meer controle en flexibiliteit bij het bereiden van je maaltijden.
 • Voordeel 4: Het schoonmaken is snel en eenvoudig, waardoor je na het koken minder tijd en moeite hoef te besteden aan opruimen.
 • Voordeel 5: Deze inductiekookplaat is niet alleen praktisch en efficiënt, maar ook veilig in gebruik. Met functies zoals een 18-minuten-timer, automatische uitschakeling en een pauzeknop, kun je zonder zorgen koken.
 • nadeel 1: Hoewel de draagbaarheid en het compacte formaat van de Tefal inductiekookplaat een voordeel lijken, kunnen ze ook beperkend zijn. Je kunt bijvoorbeeld maar één pan tegelijk gebruiken, wat niet ideaal is voor mensen die vaak meerdere maaltijden tegelijk bereiden.
 • nadeel 2: De timer van de kookplaat gaat tot slechts 18 minuten. Dit kan problematisch zijn als je maaltijden bereidt die langer moeten sudderen of koken, zoals stoofschotels.
 • nadeel 3: Het is een feit dat de maximale temperatuur van deze inductiekookplaat 24 °C is. Dit kan onvoldoende zijn voor sommige kookstijlen of bepaalde soorten voedsel die hogere temperaturen nodig hebben om goed te koken of te bakken.
 • nadeel 4: Hoewel er een boostfunctie beschikbaar is, zijn er maar 7 vermogensniveaus. Dit beperkt de precisie waarmee je de warmte kunt regelen, wat een belangrijk aspect is bij het koken van bepaalde gerechten.
 • nadeel 5: Ondanks het feit dat het Tefal merk bekend staat om zijn gebruiksvriendelijk design, geeft de beschrijving niet specifiek aan wat er gebruiksvriendelijk is aan deze inductiekookplaat. Hierdoor ontbreekt belangrijke informatie over bijvoorbeeld bedieningsgemak of gemakkelijkheid van onderhoud en kan dit voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

Onze favoriet #4

Tefal Inductiekookplaat

Tefal Inductiekookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal inductiekookplaat is een elegant en praktisch keukenapparaat, perfect ontworpen voor kleine keukens dankzij het slanke design van slechts 45mm. Het biedt je de mogelijkheid om verschillende kookmethoden in te stellen met 6 automatische instellingen – van sudderen tot braden, en zelfs roerbakken. Er zijn ook 7 vermogensniveaus tussen 3 W en 21 W om precies de juiste warmte te bieden voor je kookbehoeften. Gecombineerd met een gebruiksvriendelijk design en handige functies, zoals een 18-minuten-timer, automatische uitschakeling, en een maximale temperatuur van 24 °C, wordt dit kookeiland snel, veilig en gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Bovendien zorgt de draagbaarheid ervoor dat je het overal mee naartoe kunt nemen.

 • Voordeel 1: Deze Tefal inductiekookplaat komt met een elegant en slank design, waardoor het niet alleen praktisch, maar ook visueel aantrekkelijk is. Het zal een stijlvolle aanvulling zijn op je keuken.
 • Voordeel 2: Het is ideaal voor kleinere keukens, omdat het ontworpen is voor maximale ruimtebesparing. Dit betekent dat je geen compromissen hoeft te sluiten op bruikbaarheid, zelfs als je keukenruimte beperkt is.
 • Voordeel 3: De kookplaat biedt rekening met verschillende kookbehoeften, met zes automatische instellingen voor verschillende temperaturen en kookstijlen, van sudderen tot braden. Dit geeft je meer controle en flexibiliteit bij het bereiden van je maaltijden.
 • Voordeel 4: Het schoonmaken is snel en eenvoudig, waardoor je na het koken minder tijd en moeite hoef te besteden aan opruimen.
 • Voordeel 5: Deze inductiekookplaat is niet alleen praktisch en efficiënt, maar ook veilig in gebruik. Met functies zoals een 18-minuten-timer, automatische uitschakeling en een pauzeknop, kun je zonder zorgen koken.
 • nadeel 1: Hoewel de draagbaarheid en het compacte formaat van de Tefal inductiekookplaat een voordeel lijken, kunnen ze ook beperkend zijn. Je kunt bijvoorbeeld maar één pan tegelijk gebruiken, wat niet ideaal is voor mensen die vaak meerdere maaltijden tegelijk bereiden.
 • nadeel 2: De timer van de kookplaat gaat tot slechts 18 minuten. Dit kan problematisch zijn als je maaltijden bereidt die langer moeten sudderen of koken, zoals stoofschotels.
 • nadeel 3: Het is een feit dat de maximale temperatuur van deze inductiekookplaat 24 °C is. Dit kan onvoldoende zijn voor sommige kookstijlen of bepaalde soorten voedsel die hogere temperaturen nodig hebben om goed te koken of te bakken.
 • nadeel 4: Hoewel er een boostfunctie beschikbaar is, zijn er maar 7 vermogensniveaus. Dit beperkt de precisie waarmee je de warmte kunt regelen, wat een belangrijk aspect is bij het koken van bepaalde gerechten.
 • nadeel 5: Ondanks het feit dat het Tefal merk bekend staat om zijn gebruiksvriendelijk design, geeft de beschrijving niet specifiek aan wat er gebruiksvriendelijk is aan deze inductiekookplaat. Hierdoor ontbreekt belangrijke informatie over bijvoorbeeld bedieningsgemak of gemakkelijkheid van onderhoud en kan dit voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

Onze favoriet #5

Medion Inductiekookplaat

Medion Inductiekookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION Inductiekookplaat is een krachtige, dubbele inductiekookplaat met een hoog verwarmingsvermogen van 3500 watt die je gerechten snel en efficiënt bereidt. Met 10 temperatuurinstellingen en automatische panherkenning ben je verzekerd van nauwkeurig koken en verminder je het risico op verbranding. Het is een veilige keuze, vooral voor gezinnen met kinderen, aangezien de verwarmingsplaten relatief koel blijven om het risico op verwondingen te minimaliseren. Niet alleen zorgt de kookplaat voor een comfortabele kookervaring, maar het bespaart ook tijd en is energiezuinig, wat voordelig is voor jouw portemonnee. Bij de levering is inbegrepen: MEDION dubbel inductiepaneel MD18493.

 • Voordeel 1: Krachtige prestaties: Met het hoge verwarmingsvermogen van 3.500 watt zorgt deze dubbele inductiekookplaat ervoor dat jouw gerechten bijzonder snel gaar worden. Daardoor hoef je minder lang in de keuken te staan en heb je meer tijd om van je maaltijden te genieten.
 • Voordeel 2: Nauwkeurige instellingen: Deze inductiekookplaat heeft 10 verschillende temperatuurinstellingen, waardoor je de controle krijgt over de hoeveelheid warmte die aan het voedsel wordt geleverd. Dit voorkomt niet alleen dat voedsel snel verbrandt, maar zorgt er ook voor dat je maaltijden perfect gekookt zijn.
 • Voordeel 3: Veiligheid voor kinderen: De warmte wordt alleen gebruikt om jouw voedsel te verwarmen, waardoor de warmhoudplaten relatief koel blijven. Dit vermindert het risico op brandwonden, waardoor het een veilige optie is voor gezinnen met kinderen.
 • Voordeel 4: Energie- en tijdbesparend: Deze dubbele inductiekookplaat kookt niet alleen jouw maaltijden snel, maar verbruikt ook minder energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het bespaart je ook op de lange termijn geld op je energierekening.
 • Voordeel 5: Automatische panherkenning: Deze inductiekookplaat beschikt ook over een automatische panherkenning. Dit betekent dat hij alleen werkt als er een pan op de plaat is geplaatst, waardoor je nooit onnodig energie verbruikt.
 • Gezien de gegeven productbeschrijving, zijn hier enkele mogelijke nadelen voor de MEDION dubbele inductiekookplaat, alhoewel het belangrijk om te benadrukken dat deze nadelen grotendeels afhangen van individuele gebruikersvoorkeuren en behoeften:
 • Nadeel 1: Hoewel de inductiekookplaat snel je gerechten kan koken dankzij het hoge vermogen van 3.500 watt, kan dit betekenen dat als je niet oppast, je eten te snel gaar kan zijn en dus gemakkelijk kan overkoken.
 • Nadeel 2: Verschillende mensen hebben verschillende kookvoorkeuren. Met 10 temperatuurinstellingen is het mogelijk dat de inductiekookplaat niet de nuances van temperatuurregeling biedt die sommige kooktaken nodig hebben.
 • Nadeel 3: De automatische panherkenning betekent dat de kookplaat alleen warmte levert als er een pan aanwezig is. Dit kan een nadeel zijn als je toevallig pannen hebt die de kookplaat niet herkent – dergelijke pannen zullen niet verwarmen.
 • Nadeel 4: Hoewel het waar is dat de warmhoudplaten relatief koel blijven, betekent dit niet dat ze volledig koud zijn. Elk contact met de kookplaat tijdens het koken kan nog steeds leiden tot lichte brandwonden, vooral voor kinderen en huisdieren die misschien niet begrijpen dat het oppervlak nog steeds warm kan zijn.
 • Nadeel 5: Ten slotte, ondanks het feit dat deze kookplaat energie-efficiënt is, heeft deze nog steeds een aanzienlijk vermogen van 3.500 watt. In huishoudens waar de totale elektriciteitscapaciteit beperkt is, kan het gebruik van deze kookplaat het risico lopen op overbelasting van het systeem.

Onze favoriet #6

Medion Inductiekookplaat

Medion Inductiekookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION inductiekookplaat (MD 18490) is een krachtige, efficiënte en veilige optie voor je kookbehoeften. Met een indrukwekkend vermogen van 2000 Watt worden je maaltijden bijzonder snel bereid. De inductiekookplaat heeft 8 automatische programma’s voor verschillende kookbehoeften en de temperatuur is nauwkeurig regelbaar in 10 stappen, van 60 tot 240 graden Celsius. Een extra voordeel is de veiligheidsfunctie, de warmte wordt alleen gebruikt om je eten te verwarmen, dus de kookplaten blijven relatief koel, wat het ideaal maakt voor gezinnen met kinderen. De MEDION inductiekookplaat biedt niet alleen comfort, maar ook precisie en veiligheid in jouw keuken.

 • Voordeel 1: De MEDION inductiekookplaat (MD 18490) heeft een aanzienlijk verwarmingsvermogen van 2000 Watt. Dit zorgt ervoor dat jouw voedsel bijzonder snel gaar is, wat een grote tijdsbesparing betekent in de keuken.
 • Voordeel 2: Veiligheid is een belangrijke focus van deze inductiekookplaat. Doordat de warmte alleen wordt gebruikt om je voedsel te verwarmen, blijven de kookplaten relatief koel. Dit maakt het een veiligere optie als je kleine kinderen in huis hebt.
 • Voordeel 3: De inductiekookplaat is voorzien van 8 automatische programma’s. Hiermee kun je diverse soorten voedsel optimaal bereiden, zonder dat je hoeft te gissen naar de juiste instellingen.
 • Voordeel 4: Deze inductiekookplaat biedt de mogelijkheid om de temperatuur in 10 stappen te regelen, van 60 tot 240 graden Celsius. Dit draagt bij aan een optimale garing van je voedsel en maakt het mogelijk om voor elke maaltijd de juiste temperatuur te kiezen.
 • Voordeel 5: De zwarte kleur geeft deze inductiekookplaat van MEDION een moderne, strakke uitstraling. Hiermee past het in vrijwel iedere keukenstijl en draagt het bij aan een elegante en bijgewerkte look van je keuken.
 • Nadeel 1: Beperkt inductievermogen: De MEDION inductiekookplaat heeft een inductievermogen van 2000 Watt. Hoewel dat voldoende kan zijn voor dagelijks koken, kan het gebrek aan meer vermogen een nadeel zijn bij het voorbereiden van ingewikkelde maaltijden of het koken voor grotere groepen.
 • Nadeel 2: Beperkt aantal programma’s: Deze inductiekookplaat heeft slechts 8 automatische programma’s. Dit kan beperkend zijn voor diegenen die een grotere variatie aan kookopties willen of specifieke instellingen voor hun recepten nodig hebben.
 • Nadeel 3: Geen vermelding van aanraakbediening: De productbeschrijving vermeldt niet of de kookplaat bedienbaar is via touch control. Dit kan betekenen dat dit model mogelijkerwijs gebruik maakt van minder moderne of minder intuïtieve bedieningsmechanismen.
 • Nadeel 4: Beperkte temperatuurregeling: Hoewel deze kookplaat temperaturen van 60 tot 240 graden Celsius kan bereiken, is deze alleen regelbaar in 10 stappen. Dit kan precisiekoken beperken, omdat je mogelijk niet in staat zal zijn om de exacte temperatuur te kiezen die je voor je gerechten nodig hebt.
 • Nadeel 5: De afzonderlijke levering: De productbeschrijving vermeldt dat alleen de inductiekookplaat MD18490 wordt geleverd. Dit kan betekenen dat je extra accessoires zoals pannen die geschikt zijn voor inductiekoken, afzonderlijk moet kopen.

Onze favoriet #7

Aigostar Inductiekookplaat

Aigostar Inductiekookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Aigostar inductiekookplaat is een efficiënt, draagbaar kooktoestel met een hoge energie-efficiëntie. Met 10 vooraf ingestelde vermogensniveaus (200-2000 W) en temperatuurinstellingen (60-240 °C), verwarmt het sneller dan reguliere gas- of elektrische kookplaat, wat energie en tijd bespaart. Dit toestel is voorzien van een veiligheidsslot om kinderen te beschermen en schakelt automatisch uit als er geen pan gedetecteerd wordt. Let wel, je hebt pannen met een magnetische bodem nodig voor deze inductieplaat. Het is een licht en compact apparaat, ideaal voor gebruik in slaapzalen, keukens, caravans of boten. En mocht je vragen hebben, dan staat de Aigostar klantenservice klaar om je te helpen.

 • Voordeel 1: De inductiekookplaat van Aigostar biedt een hoge energie-efficiëntie. Met 10 vooraf ingestelde vermogensniveaus, kan je makkelijk kiezen hoeveel energie je wilt gebruiken, variërend van 200 W tot 2000 W. Daarnaast heeft de kookplaat 10 temperatuurinstellingen, wat je de flexibiliteit geeft om de juiste temperatuur voor elk gerecht te vinden.
 • Voordeel 2: De inductiekookplaat heeft een hoog vermogen en is daarmee sneller dan een normale gaskookplaat, elektrisch fornuis of kookplaat. Zo bespaar je tijd tijdens het koken.
 • Voordeel 3: De inductiekookplaat is veilig in gebruik. In tegenstelling tot gas- of elektrische fornuizen heeft deze kookplaat een veiligheidsslot om ongevallen te voorkomen, vooral bij kinderen. Daarnaast schakelt de kookplaat automatisch uit, wat een extra veiligheidsmaatregel is.
 • Voordeel 4: Het ontwerp en de functionaliteit van de kookplaat maken het een eenvoudig en draagbaar apparaat. Hierdoor is het perfect te gebruiken in verschillende omgevingen zoals slaapzalen, de keuken van een caravan of op boten.
 • Voordeel 5: De inductiekookplaat van Aigostar is ontworpen om compatibel te zijn met pannen die een magnetische bodem hebben. Het automatische kooksysteem detecteert wanneer een pan aanwezig is en schakelt zichzelf uit als er geen pan wordt waargenomen, wat bijdraagt aan energiebesparing en veiligheid.
 • Nadeel 1: De Aigostar inductiekookplaat is sterk afhankelijk van de pannen die je gebruikt. Je moet er dus rekening mee houden dat alleen pannen met een magnetische bodem werken op deze kookplaat. Dit kan beperkend zijn als je al een set van niet-magnetische pannen hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel het vooraf instellen van vermogens- en temperatuurniveaus handig kan zijn, kan het ook beperkend werken. Niet alle recepten requireren standaard temperatuurbereiken, en dit kan een uitdaging vormen als je specifieke bereidingsbehoeften hebt.
 • Nadeel 3: De inductiekookplaat beschikt over een hoog vermogen, wat in de praktijk betekent dat het sneller verwarmt dan normale gaskookplaten of elektrische fornuizen. Dit kan echter een nadeel zijn als je graag langzaam en op een lage temperatuur kookt.
 • Nadeel 4: Met het veiligheidsslot wordt voorkomen dat kinderen het apparaat per ongeluk kunnen aanzetten, echter kan het ook een nadeel zijn als het ongewild wordt geactiveerd en je dan niet kan koken totdat het wordt uitgeschakeld.
 • Nadeel 5: Hoewel deze inductiekookplaat draagbaar, licht en compact is, kan het een nadeel zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een meer vaste en robuuste oplossing voor hun keuken. Dit model lijkt meer gericht op tijdelijk of mobiel gebruik.

Onze favoriet #8

Tomado Inductiekookplaat

Tomado Inductiekookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Tomado inbouw inductiekookplaat is een randloos ontworpen keukenapparaat dat een strakke en moderne uitstraling aan je keuken geeft. Met slechts één fase aansluiting beschikt het over vier kookzones met elk negen standen, zo kun je eenvoudig de ideale warmte voor elk gerecht instellen. Deze kookplaat is uitgerust met een boostfunctie voor extra snelle verhitting en beschikt over centrale tiptoetsbediening waardoor de bediening kinderlijk eenvoudig is. De inbouwmaten van 5,8 x 56 x 49 cm maken het eenvoudig te monteren in de meeste keukens. Met de timer en kookwekkerfunctie kun je jouw kooktijd nauwkeurig beheren. Bovendien, als je kiest voor Tomado, krijg je twee jaar garantie op dit product.

 • Voordeel 1: De inbouw van deze Inductiekookplaat maakt het een naadloze en stijlvolle aanvulling op elke keukenruimte, waardoor je keuken er strak en modern uitziet.
  Voordeel 2: Het randloze design biedt je niet alleen een stijlvol uiterlijk, maar maakt het ook gemakkelijker om de kookplaat schoon te houden omdat er geen randen zijn waar vuil en vet kunnen ophopen.
  Voordeel 3: Met 1 fase aansluiting is de installatie van de kookplaat eenvoudig en heb je geen gedoe met complexe elektrische aansluitingen.
  Voordeel 4: Het feit dat de kookplaat 4 kookzones heeft en 9 standen per kookzone geeft je maximale controle en flexibiliteit bij het koken, van zacht sudderen tot snel koken.
  Voordeel 5: De boostfunctie maakt het mogelijk om snel te verwarmen wanneer je dat nodig hebt, terwijl de centrale tiptoetsbediening een intuïtieve en gemakkelijke bediening mogelijk maakt. Daarnaast is de timer met kookwekkerfunctie handig om je te helpen bij het bijhouden van je kooktijd.
 • Nadeel 1: Met de 1 fase aansluiting kan het zijn dat de stroomcapaciteit niet voldoende is voor gebruik van alle 4 kookzones tegelijk op de hoogste stand.
 • Nadeel 2: Het randloos design kan een nadeel zijn voor mensen die erg morsig zijn tijdens het koken; zonder een rand om de kookplaat heen kan er gemakkelijk vloeistof over de rand heen gieten.
 • Nadeel 3: De centrale tiptoetsbediening kan mogelijk problemen geven voor gebruikers die gewend zijn aan meer traditionele knoppen of draaiknoppen voor het bedienen van de kookplaat.
 • Nadeel 4: Hoewel de inductiekookplaat 4 kookzones heeft, kan het gebrek aan variatie in de grootte van de zones beperkend zijn voor sommige potten en pannen.
 • Nadeel 5: De boostfunctie, hoewel een voordeel voor snellere bereiding, kan ook een nadeel zijn als het per ongeluk geactiveerd wordt, wat leidt tot te snel koken en mogelijk het verbranden van voedsel.

Onze favoriet #9

Iseasy Inductiekookplaat

Iseasy Inductiekookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De IsEasy inductiekookplaat is een krachtige en efficiënte keuze voor je keuken. Deze kookplaat heeft twee zones met een boosterfunctie en een ingangsvermogen van 2200 W, 2200 W, 3400 W met een netspanning van 220-240 V voor snelle verwarming. Gemakkelijk te bedienen door simpelweg de bedieningspaneeltoetsen aan te raken, deze kookplaat is geschikt voor pannen van ijzer, roestvrij staal en legering. Met 9 warmtestanden en een 99-minutentimer voor elk bereik kan je de kooktemperatuur nauwkeurig regelen. De kookplaat heeft diverse veiligheidsfuncties, waaronder oververhittingsbeveiliging, kinderbeveiliging, oververhittingswaarschuwing en automatische uitschakelfunctie. Het strakke, naadloze ontwerp van de plaat maakt het reinigen eenvoudig. Met afmetingen van 510 x 295 x 62mm (L x B x H) en een snijgrootte van 490 x 270mm past deze kookplaat gemakkelijk in jouw keuken.

 • Voordeel 1: De IsEasy inductiekookplaat is zeer krachtig en energie-efficiënt. Met twee branders van elk 2200W en een van 3400W, plus een AC ingangsspanning van 220-240V, heb je een snellere verwarmingssnelheid en een hogere energie-efficiëntie in vergelijking met traditionele kookplaten.
 • Voordeel 2: De touchbediening en onafhankelijke bediening maakt het gemakkelijk om de functies van de kookplaat te activeren. Dit betekent dat je gemakkelijk de temperatuur kan reguleren, ideaal voor pannen van ijzer, roestvrij staal en legering.
 • Voordeel 3: De 9-traps vermogen en 99-minuten-timer voor elke kookplaat zorgen ervoor dat je de kooktemperatuur beter kunt controleren. Zo kun je meer precisie en veelzijdigheid in je kookproces inbrengen.
 • Voordeel 4: Veiligheid is een grote prioriteit van deze kookplaat. Het bevat oververhittingsbeveiliging, kinderbeveiliging en een oververhittingswaarschuwing. Het herkent ook niet als er geen pan op de kookplaat is en heeft een automatische uitschakelfunctie.
 • Voordeel 5: Het in elkaar grijpende design en de gladde oppervlakte maken het gemakkelijk om deze kookplaat te reinigen. Het naadloze ontwerp voorkomt dat etensresten en vuil zich ophopen in randen en hoeken waardoor de plaat eenvoudig schoon te houden is.
 • Nadeel 1: Ten eerste, deze inductiekookplaat van IsEasy heeft een ingangsspanning van 220-240 V. Dit betekent dat het misschien niet compatibel is met sommige stroomnetwerken, vooral als je je in een regio bevindt waar de standaard huishoudelijke spanning lager is dan 220V.
 • Nadeel 2: Het tweede nadeel heeft te maken met de materialen van de pannen die je kunt gebruiken. Je kunt alleen pannen van ijzer, roestvrij staal en legering gebruiken met deze kookplaat. Dit beperkt je keuzes en vereist mogelijk dat je nieuwe pannen aanschaft als je huidige pannen niet compatibel zijn.
 • Nadeel 3: In de derde plaats, hoewel de 9-traps vermogen plus een 99-minuten timer lijkt op een pluspunt, kan dit voor sommigen te complex zijn en wat moeite kosten om te wennen aan deze veelvoud van keuzes.
 • Nadeel 4: Hoewel het in elkaar grijpende ontwerp gemakkelijk te reinigen kan zijn, kan het naadloze ontwerp het moeilijk maken om kruimels en ander voedsel dat in de naad zou kunnen vallen, te verwijderen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de productbeschrijving melding maakt van diverse veiligheidsfuncties, herkent het niet de pan. Dit kan een groot veiligheidsprobleem zijn, als de kookplaat per ongeluk wordt ingeschakeld zonder dat er een pan op staat.

Na grondig onderzoek en testen van tien uitstekende inductiekookplaten, is het duidelijk dat er een breed scala aan kwalitatieve opties beschikbaar is om aan de behoeften van elke thuiskok te voldoen. In deze lijst vind je kookplaten met innovatieve functies, duurzame constructie en hoogwaardig design. Uiteindelijk komt het neer op jouw persoonlijke voorkeuren en eisen. Denk hierbij aan het aantal kookzones dat je nodig hebt en het bedrag dat je bereid bent uit te geven. Onthoud dat een duurder product niet altijd beter is. Het belangrijkste is dat de inductiekookplaat voldoet aan jouw kookbehoeften, gemakkelijk te gebruiken en te reinigen is. We hopen dat deze lijst je helpt om de beste inductiekookplaat voor jouw keuken te vinden.

Inhoudsopgave