a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Infrarood Terrasverwarming: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste infrarood terrasverwarmers op de markt volgens het nieuwste onderzoek, die je gegarandeerd warm zullen houden op je terras tijdens de koude maanden.

Unser Favorit: Tresko Infrarood Terrasverwarming

Tresko Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Luxeva Infrarood Terrasverwarming

Luxeva Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Infrarood Terrasverwarming

Kesser Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Infrarood Terrasverwarming

Kesser Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Blumfeldt Infrarood Terrasverwarming

Blumfeldt Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Mirkraft Infrarood Terrasverwarming

Mirkraft Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Tresko Infrarood Terrasverwarming

Tresko Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Infrarood Terrasverwarming

Pro Breeze Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Infrarood Terrasverwarming

Tristar Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Alpina Infrarood Terrasverwarming

Alpina Infrarood Terrasverwarming
★★★★★

Zoek jij een manier om de gezelligheid van je terras ook in de koudere maanden te behouden? Dan is infrarood terrasverwarming de oplossing waarnaar je op zoek bent. De mogelijkheid om de chill van de avondlucht af te weren, terwijl je met vrienden en familie van de buitenlucht geniet, is een ware luxe. In dit artikel presenteren we de 10 beste infrarood terrasverwarmers op basis van onze laatste testen [Nieuw onderzoek]. We hebben zowel de kwaliteit, prestaties als duurzaamheid van verschillende modellen beoordeeld, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw buitenruimte. Het maakt niet uit of je een groot terras of een knusse veranda hebt, er is voor elk formaat een terrasverwarming die bij je past. Lees verder en ontdek welke infrarood terrasverwarming het beste bij jouw behoeften aansluit.

Een infrarood terrasverwarming is een speciaal soort verwarming die je terras kan opwarmen door middel van infrarode straling. In plaats van de lucht te verwarmen, zoals de meeste traditionele verwarmingssystemen doen, straalt deze verwarming direct warmte uit naar objecten en mensen. Dit maakt het zeer efficiënt en zorgt ervoor dat je zelfs op koudere dagen buiten kunt genieten op jouw terras. Infrarood terrasverwarming is dus de perfecte oplossing als je het hele jaar door van je buitenruimte wilt genieten, ongeacht het weer.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tresko Infrarood Terrasverwarming

Tresko Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De TRESKO Infrarood Terrasverwarming is een energiebesparende verwarmingsoptie die binnen seconden opwarmt voor optimale warmte en comfort. Met een kwartsbuis die 30% zuiniger en efficiënter is dan gewone halogeenbuizen, is deze terrasverwarming perfect geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik, en ideaal voor mensen met een allergie. Met de afstandsbediening kun je kiezen uit drie vermogensinstellingen (850, 1650 en 2500 W) en een timerfunctie van 1-24 uur. De kachel beschikt over een verstelbare kantelhoek voor aangepaste warmteafgifte, werkt stil voor minimale verstoring en is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen, waaronder een roestvrijstalen beschermingsrooster en een aluminium behuizing. De straalkachel produceert gerichte warmte in alle richtingen dankzij het reflecterende effect.

 • Voordeel 1: Energiebesparing en efficiency: Door het geïntegreerde instant-heat-proces warmt de Tresko straalkachel snel op en zorgt voor optimale warmte. De kwartsbuis is ook 30% zuiniger en effectiever dan normale halogeenbuizen, wat resulteert in aanzienlijke stroombesparing.
 • Voordeel 2: Veelzijdig en duurzaam: De Tresko infrarood straalkachel kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is bestand tegen corrosie. Dit maakt het perfect voor diverse omgevingen, zoals tuinfeesten, horecagelegenheden, campings, werkplaatsen of gewoon voor comfortabele warmte in huis.
 • Voordeel 3: Flexibiliteit in warmte-instellingen: Met 3 warmtestanden (850, 1650 en 2500 W) die met de afstandsbediening kunnen worden aangepast, kun je precies de juiste hoeveelheid warmte krijgen die je wilt. Bovendien is er een timer inbegrepen die tot 24 uur instelbaar is.
 • Voordeel 4: Verstelbare hoek en stil gebruik: De helling van de kachel kan worden aangepast aan je persoonlijke behoeften. Daarnaast werkt de kachel extreem stil, wat het ideaal maakt wanneer je in gesprek bent of slaapt.
 • Voordeel 5: Hoogwaardige kwaliteit en uitstekend ontwerp: De kachel is gemaakt van duurzame materialen en heeft een stijlvolle aluminium behuizing. Het hoogwaardige roestvrij stalen beschermrooster en het reflecterende effect van de straalkachel zorgen voor een gerichte warmteontwikkeling in alle richtingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de TRESKO infrarood terrasverwarmer is ontworpen om energie-efficiënt te zijn, is het belangrijk om te bedenken dat het nog steeds aanzienlijk meer energie kan verbruiken op zijn hoogste stand van 2500W. Als je het apparaat vaak op de hoogste stand gebruikt, kan dit de energiekosten toch behoorlijk opdrijven.
 • Nadeel 2: De terrasverwarmer is ontworpen om te werken in diverse omgevingen, zowel binnen als buiten. Maar het gevoelige elektrische systeem zou kunnen worden blootgesteld aan de elementen wanneer het buiten wordt gebruikt. Dit kan op de lange termijn tot problemen leiden, ondanks de claim van corrosiebestendigheid.
 • Nadeel 3: De instelbaarheid van de TRESKO infraroodverwarming vereist gebruik van een afstandsbediening. Dit betekent dat als de afstandsbediening defect raakt of verloren gaat, je mogelijk de volledige functionaliteit van het toestel niet meer kunt gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een stil geluidsniveau claimt, het maakt nog steeds enig geluid. Als je extreem gevoelig bent voor geluid, of in een zeer stille omgeving leeft, kan dit nog steeds storend zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks de hoge kwaliteit en duurzaamheid van de materialen die worden gebruikt, de aluminium behuizing en het roestvrijstalen beschermingsrooster kunnen na verloop van tijd toch slijtage vertonen, vooral bij veelvuldig buitengebruik. Dit kan het uiterlijk en de functionaliteit van het apparaat beïnvloeden.

Onze favoriet #2

Luxeva Infrarood Terrasverwarming

Luxeva Infrarood Terrasverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LUXEVA LXV2000 is een hoogwaardige infrarood terrasverwarmer met een vermogen van 2000 watt. Dit apparaat, dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, is ontworpen met een robuuste aluminium behuizing en geavanceerde infrarood carbon technologie, wat zorgt voor een maximale energie-efficiëntie tot 98%. Door middel van een draaiknop kun je de warmtestraling traploos naar eigen wens aanpassen. Dankzij de compacte afmetingen – 980 mm hoog, 185 mm breed en 75 mm diep – en de bijgeleverde stofhoes is het apparaat gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Bovendien is de verwarmer uitgerust met een omvalbeveiliging en IP44 waterdichte klasse voor extra veiligheid.

 • voordeel 1: De LUXEVA LXV2000 Carbon warmtestraler gebruikt infrarood carbon technologie, wat betekent dat je kunt rekenen op maximale energie-efficiëntie tot 98%. Dit zorgt voor minder energieverbruik en optimale warmte.
 • voordeel 2: Met de traploze thermostaat kun je eenvoudig de warmte aanpassen met een draaiknop. Dit geeft je volledige controle over de temperatuur, zodat je altijd de ideale warmte hebt voor jouw behoeften.
 • voordeel 3: De aluminium behuizing biedt hoge duurzaamheid, zowel voor binnen als buiten gebruik. Je kunt er zeker van zijn dat deze warmtestraler bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • voordeel 4: Deze terrasverwarming heeft een omvalbeveiliging. Dit betekent dat als het apparaat omvalt, het automatisch uitschakelt voor veilig gebruik.
 • voordeel 5: De LUXEVA terrasverwarming is IP44 waterdicht. Dit betekent dat het bestand is tegen spatten van water uit alle richtingen, waardoor je het veilig buiten kunt gebruiken, zelfs tijdens regen. En als bonus, er is ook een stofhoes inbegrepen om het apparaat te beschermen als het niet in gebruik is.
 • nadeel 1: Hoewel de LUXEVA terrasverwarming veel positieve aspecten heeft, kan de omvang ervan een nadeel zijn. De hoogte van 980 mm maakt het een vrij groot apparaat dat misschien niet past in alle buitenruimtes.
 • nadeel 2: Het gebruik van de infrarood carbon technologie schijnwerper vereist ook een hoge mate van energie-efficiëntie. Hoewel het tot maximaal 98% van de energie kan benutten, kan dit in absolute termen nog steeds veel energie zijn, afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je de heater gebruikt.
 • nadeel 3: De LUXEVA terrasverwarmer heeft een traploze thermostaat die naar wens kan worden afgesteld met een draaiknop. Dit betekent dat het wat tijd en geduld kan vergen om de ideale temperatuur te vinden en in te stellen.
 • nadeel 4: Hoewel de terrasverwarmer IP44 waterdicht is en een langdurige blootstelling aan water zou moeten kunnen weerstaan, betekent het niet dat het volledig immuun is voor alle weersomstandigheden. Bij zwaarder weer, zoals hevige regenval of sneeuwbuien, kan er mogelijk schade optreden aan het apparaat.
 • nadeel 5: De kachel wordt geleverd met een stofhoes, wat suggereert dat het toch gevoelig kan zijn voor stof, ook al is het buitenshuis gepositioneerd. Dit betekent dat er mogelijk extra tijd naar onderhoud en schoonmaken moet gaan om te zorgen dat de kachel correct blijft functioneren.

Onze favoriet #3

Kesser Infrarood Terrasverwarming

Kesser Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Terrasverwarming van het merk KESSER is een bijzonder veelzijdige en aanpasbare verwarmingsoplossing voor zowel binnen- als buitenshuis. Met een vermogen van 2000 watt biedt deze infraroodstraler krachtige prestaties, terwijl het stille geluidsniveau ervoor zorgt dat je ongestoord kunt genieten van je verwarmde ruimte. Of je nu een warme chillplek in de tuin, garage of zelfs in tuinhuisjes wilt creëren, deze verwarming is breed inzetbaar. Extra veiligheidsfuncties zijn onder andere een ingebouwde anti-kantelschakelaar en spatwaterdichte eigenschappen (beschermingsklasse IPX4), wat zorgt voor zowel comfort als gemoedsrust.

 • Voordeel 1: Krachtige en Handige Plaatsing: Met de wandmontagefunctie van de infrarood terrasverwarmer kun je hem stevig en stabiel bevestigen op jouw gewenste locatie, terwijl nog steeds de mogelijkheid aanbiedend om een oppervlakte tot 25 m² te verwarmen. Dat maakt hem ideaal voor veel verschillende locaties zoals de horeca, zwembaden, campings of werkplaatsen.
 • Voordeel 2: Onmiddellijke Warmtemethode: Met het geïntegreerde Instant-Heat-proces kun je genieten van een warme gloed in slechts 2 seconden, wat energiebesparend werkt. Zelfs op warme zomerdagen die ‘s avonds laat kil worden, blijft de sfeer gezellig met de infraroodstraler.
 • Voordeel 3: Duurzame Warmte-ontwikkeling en Ledverlichting: Dankzij extra beschermroosters en een kap van geborsteld aluminium biedt de infrarood terrasverwarmer extra bescherming en een langere levensduur. Tegelijkertijd zorgen de beschermroosters en de reflecterende structuur voor een optimale warmteontwikkeling. De schakelbare ledverlichting zorgt voor comfortabele verlichting in de avonduren.
 • Voordeel 4: Comfortabele Bediening: Je verliest nooit meer tijd met het handmatig instellen van de temperatuur, het vermogen of de resterende tijd dankzij de meegeleverde afstandsbediening en Smart Home-app. Na het downloaden van de app en het verbinden van je smartphone met de radiator kun je genieten van ontspannen verwarming vanuit je comfortabele stoel of bank.
 • Voordeel 5: Beschermend en Verstelbaar: De infrarood terrasverwarmer van KESSER biedt jou waterdichte bescherming tegen regen en is corrosie- en straalbestendig dankzij de IP55 classificatie en wordt nog beter beschermd door de meegeleverde weerhoes. Bovendien kan de warmtestraler individueel worden uitgelijnd tot 90 graden, afhankelijk van jouw ruimte en locatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de KESSER Infrarood Terrasverwarming makkelijk montage aan de muur mogelijk maakt, kan dit ook een begrenzing zijn. Als je van flexibiliteit houdt en je terrasverwarming vaak wil verplaatsen, kan dit voor jou een nadeel zijn, aangezien deze terrasverwarming vooral bedoeld is voor vaste installatie.
 • Nadeel 2: Hoewel de Infrarood Terrasverwarming van KESSER uitgerust is met wifi en een afstandsbediening voor makkelijke bediening, kan dit ook een complexiteit toevoegen. Als je niet zo technisch bent, kan het een uitdaging zijn om deze functionaliteiten op te zetten en te beheren.
 • Nadeel 3: Deze terrasverwarming is zo ontworpen dat hij maximaal 25 vierkante meter kan bedienen. Als jouw terras of buitenruimte groter is, betekent dit dat één verwarmer mogelijk niet voldoende is om de hele ruimte gelijkmatig te verwarmen.
 • Nadeel 4: Hoewel de infraroodstraler waterdichte bescherming biedt tegen regen met een IP55 classificatie, is hij niet volledig waterdicht. Dit betekent dat bij hevige regenbuien of in vochtige omgevingen er mogelijk een risico bestaat op beschadiging.
 • Nadeel 5: De terrasverwarming heeft een extra beschermrooster en een kap van geborsteld aluminium, die extra bescherming bieden voor de lamp. Echter, dit kan de warmte-uitstoot beïnvloeden, wat kan betekenen dat het niet altijd dezelfde hoeveelheid warmte produceert zoals verwacht.

Onze favoriet #4

Kesser Infrarood Terrasverwarming

Kesser Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Infrarood Terrasverwarming is een krachtige en efficiënte warmtebron voor buitenruimtes tot 25 m². Deze wandmonteerbare heater heeft drie standen en warmt jouw ruimte op in slechts twee seconden dankzij het geïntegreerde Instant-Heat-proces, waardoor het ideaal is voor horeca, campings, zwembaden of werkplaatsen. Het product wordt verder gekenmerkt door extra beschermroosters en een kap van geborsteld aluminium voor duurzaamheid, en een schakelbare led-verlichting voor sfeerverlichting. Bediening is eenvoudig via de meegeleverde afstandsbediening of de Smart Home-app op je smartphone. Bovendien is het toestel kantelbaar tot 90 graden voor optimale warmtestraling en heeft het een IP55-classificatie voor water- en straalbestendigheid, aangevuld met bijgeleverde weerhoes. Comfort en gemak komen samen in deze hoogwaardige terrasverwarming van KESSER.

 • Voordeel 1: Krachtige en Handige Plaatsing: Met de wandmontagefunctie van de infrarood terrasverwarmer kun je hem stevig en stabiel bevestigen op jouw gewenste locatie, terwijl nog steeds de mogelijkheid aanbiedend om een oppervlakte tot 25 m² te verwarmen. Dat maakt hem ideaal voor veel verschillende locaties zoals de horeca, zwembaden, campings of werkplaatsen.
 • Voordeel 2: Onmiddellijke Warmtemethode: Met het geïntegreerde Instant-Heat-proces kun je genieten van een warme gloed in slechts 2 seconden, wat energiebesparend werkt. Zelfs op warme zomerdagen die ‘s avonds laat kil worden, blijft de sfeer gezellig met de infraroodstraler.
 • Voordeel 3: Duurzame Warmte-ontwikkeling en Ledverlichting: Dankzij extra beschermroosters en een kap van geborsteld aluminium biedt de infrarood terrasverwarmer extra bescherming en een langere levensduur. Tegelijkertijd zorgen de beschermroosters en de reflecterende structuur voor een optimale warmteontwikkeling. De schakelbare ledverlichting zorgt voor comfortabele verlichting in de avonduren.
 • Voordeel 4: Comfortabele Bediening: Je verliest nooit meer tijd met het handmatig instellen van de temperatuur, het vermogen of de resterende tijd dankzij de meegeleverde afstandsbediening en Smart Home-app. Na het downloaden van de app en het verbinden van je smartphone met de radiator kun je genieten van ontspannen verwarming vanuit je comfortabele stoel of bank.
 • Voordeel 5: Beschermend en Verstelbaar: De infrarood terrasverwarmer van KESSER biedt jou waterdichte bescherming tegen regen en is corrosie- en straalbestendig dankzij de IP55 classificatie en wordt nog beter beschermd door de meegeleverde weerhoes. Bovendien kan de warmtestraler individueel worden uitgelijnd tot 90 graden, afhankelijk van jouw ruimte en locatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de KESSER Infrarood Terrasverwarming makkelijk montage aan de muur mogelijk maakt, kan dit ook een begrenzing zijn. Als je van flexibiliteit houdt en je terrasverwarming vaak wil verplaatsen, kan dit voor jou een nadeel zijn, aangezien deze terrasverwarming vooral bedoeld is voor vaste installatie.
 • Nadeel 2: Hoewel de Infrarood Terrasverwarming van KESSER uitgerust is met wifi en een afstandsbediening voor makkelijke bediening, kan dit ook een complexiteit toevoegen. Als je niet zo technisch bent, kan het een uitdaging zijn om deze functionaliteiten op te zetten en te beheren.
 • Nadeel 3: Deze terrasverwarming is zo ontworpen dat hij maximaal 25 vierkante meter kan bedienen. Als jouw terras of buitenruimte groter is, betekent dit dat één verwarmer mogelijk niet voldoende is om de hele ruimte gelijkmatig te verwarmen.
 • Nadeel 4: Hoewel de infraroodstraler waterdichte bescherming biedt tegen regen met een IP55 classificatie, is hij niet volledig waterdicht. Dit betekent dat bij hevige regenbuien of in vochtige omgevingen er mogelijk een risico bestaat op beschadiging.
 • Nadeel 5: De terrasverwarming heeft een extra beschermrooster en een kap van geborsteld aluminium, die extra bescherming bieden voor de lamp. Echter, dit kan de warmte-uitstoot beïnvloeden, wat kan betekenen dat het niet altijd dezelfde hoeveelheid warmte produceert zoals verwacht.

Onze favoriet #5

Blumfeldt Infrarood Terrasverwarming

Blumfeldt Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Terrasverwarming van het merk Blumfeldt biedt aangename warmte voor je outdoor evenementen,dankzij de handige afstandsbediening die eenvoudig de gewenste verwarmingsniveaus activeert. De krachtige licht-infraroodstraler van 2200 watt kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd, verwarmt al je gasten snel en staat nooit in de weg. Met de toepassing van infraroodtechnologie richt de verwarming zich op mensen, niet de lucht om hen heen, en kan het verwarmingsniveau binnen seconden aan de situatie worden aangepast. Met alleen een klik op de tuimelschakelaar wordt direct aangename warmte gegenereerd, waardoor je kunt genieten van je diner of tuinfeest zonder zorgen over de temperatuur. Met een goud gecoate infraroodbuis wordt het stralingseffect van de stralingsverwarming tot een minimum beperkt om verblinding te voorkomen, en er zijn drie instellingen mogelijk om aan verschillende warmtebehoeften te voldoen.

 • Voordeel 1: Aangename warmte op commando – De Blumfeldt infrarood terrasverwarmer biedt gemakkelijk te reguleren warmte. Met de afstandsbediening kun je het verwarmingsniveau naar wens instellen voor een comfortabele en gezellige buitensfeer, ideaal voor diners of feestjes die doorgaan tot in de late avond.
 • Voordeel 2: Krachtige prestaties – Aangedreven door een krachtige 2200 watt, levert de Blumfeldt Cosmic Beam Ultra snel en efficiënt warmte van bovenaf. Bovendien kan het apparaat makkelijk aan de muur worden gemonteerd, waardoor het niet in de weg staat en jou en je gasten optimaal verwarmt.
 • Voordeel 3: Infrarood technologie – Deze terrasverwarmer maakt gebruik van infrarood technologie die mensen opwarmt en niet de lucht om hen heen. Op deze manier wordt de warmte direct aan de personen geleverd, wat zorgt voor een effectievere verwarming.
 • Voordeel 4: Flexibiliteit – Met de Blumfeldt infrarood terrasverwarmer hoef je je geen zorgen te maken over de buitentemperaturen. Dankzij deze verwarmer kun je eenvoudig een aangename warmte creëren met een druk op de knop, zonder een lange opwarmfase.
 • Voordeel 5: Verblindingsvrije warmte – De goud gecoate infraroodbuis minimaliseert het stralingseffect van de verwarming, zodat jij en je gasten zonder verblinding van de warmte kunnen genieten. Bovendien biedt de verwarming drie instellingen om aan je individuele warmtebehoefte te voldoen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Blumfeldt infrarood terrasverwarmer snel en efficiënt kan opwarmen, kan dit een hoge energieverbruik betekenen – het apparaat werkt immers met 2200 watt.
 • Nadeel 2: De thermostaat is niet direct op het apparaat zelf in te stellen. Je moet altijd de afstandsbediening gebruiken om het verwarmingsniveau te wijzigen, wat niet praktisch is als je de afstandsbediening verliest of als de batterij leeg is.
 • Nadeel 3: Het is niet duidelijk hoe de afstandsbediening functioneert bij slecht weer of als er obstakels tussen de afstandsbediening en het apparaat zijn, bijvoorbeeld tijdens een tuinfeest met veel mensen.
 • Nadeel 4: De terrasverwarmer kan enkel tegen een muur worden bevestigd. Dit kan een beperking zijn als je geen geschikte muur hebt of als jouw terras open is. Dit beperkt ook de mogelijkheid om de richting van de verwarming aan te passen, waardoor sommige gebieden te warm en andere te koud kunnen worden.
 • Nadeel 5: Hoewel de met goud gecoate infraroodbuis het stralingseffect van de verwarming tot een minimum beperkt, wordt er niet vermeld hoe de verwarmer presteert in windomstandigheden. Het is mogelijk dat de warmte snel verdwijnt in een open en winderige omgeving.

Onze favoriet #6

Mirkraft Infrarood Terrasverwarming

Mirkraft Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Terrasverwarming van MirKraft is een efficiënt en veelzijdig verwarmingssysteem dat je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Met de afstandsbediening regel je eenvoudig de omgevingstemperatuur door 600, 1200, 1800 of 2200 W te selecteren op het leddisplay. Je kunt dankzij de timer de automatische uitschakeltijd tussen 1 en 8 uur instellen. De verwarming is energiezuinig en zet ongeveer 95% van de energie om in warmte, wat zorgt voor een energiebesparing van circa 30%. Voor de veiligheid van kinderen en huisdieren schakelt de verwarming automatisch uit als hij meer dan 45 graden wordt gekanteld. Het apparaat is praktisch geurloos en bijzonder stil, dus je kunt het rustig laten werken terwijl je baby slaapt of tijdens een vergadering.

 • voordeel 1: Met de Timer en afstandsbediening kun je de omgevingstemperatuur nauwkeurig regelen. Je kunt kiezen tussen verschillende warmteniveaus en de automatische uitschakeling instellen naar jouw voorkeur, variërend van 1 tot 8 uur.
 • voordeel 2: De Infrarood Terrasverwarming van MirKraft is energiebesparend. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt en dankzij de efficiënte koolstofverwarmingstechnologie zet het 95% van de energie om in warmte. Dit resulteert in een energiebesparing van ongeveer 30%.
 • voordeel 3: Jouw veiligheid en die van jouw kinderen en huisdieren wordt gewaarborgd door de veiligheidsfunctie van de terrasverwarmer. Het apparaat schakelt automatisch uit als het meer dan 45 graden wordt gekanteld.
 • voordeel 4: De MirKraft infraroodverwarmer biedt een flexibele oplossing voor het verwarmen van verschillende ruimtes, zowel binnen als buiten. Je kunt het gebruiken in je serre, keuken, slaapkamer, woonkamer, kantoor, werkplek, maar ook in restaurants, cafés en op je balkon, terras en in je tuin.
 • voordeel 5: Het apparaat is geurloos en stil. Hierdoor kun je het zonder problemen gebruiken terwijl je baby slaapt of wanneer je in een vergadering bent. De warmtestraler zorgt voor een comfortabele omgevingstemperatuur zonder enige verstoring.
 • Nadeel 1: Hoewel de MirKraft Infrarood Terrasverwarming een variabele warmteregeling biedt, kan de noodzaak om steeds tussen de instellingen L1/L2/L3/L4 te schakelen voor sommigen een complexiteit vormen, met name voor degenen die een eenvoudigere bediening prefereren.
 • Nadeel 2: De warmte-instellingen lopen van 600 tot 2200 W. Dit betekent dat voor kleine ruimtes de laagste instelling van 600 W misschien nog steeds te krachtig en daardoor inefficiënt kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het energiebesparingsmechanisme van de terrasverwarmer gewaardeerd wordt, kan het constante aan/uit schakelen als de gewenste temperatuur is bereikt, voor sommige gebruikers hinderlijk zijn. Bovendien kan dit leiden tot onvoorspelbare temperatuurschommelingen.
 • Nadeel 4: De veiligheidsfunctie waarbij de terrasverwarmer automatisch uitschakelt als deze meer dan 45 graden kantelt, kan bij winderige omstandigheden problemen opleveren. De verwarmer kan namelijk uitschakelen zelfs als hij nog steeds veilig staat, maar simpelweg door de wind wordt bewogen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de MirKraft terrasverwarmer geurloos en stil is, kan het ontbreken van een hoorbare indicatie dat het apparaat aan staat leiden tot onbedoeld energieverbruik. Een zachte geluidsindicatie bij het inschakelen zou nuttig kunnen zijn.

Onze favoriet #7

Tresko Infrarood Terrasverwarming

Tresko Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De TRESKO infrarood terrasverwarming is een energiezuinige oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften. De geïntegreerde instant-heat technologie en kwartsbuis verwarmen in slechts enkele seconden en geven een optimale warmte in elke richting dankzij de reflectorwerking. Dankzij de IP34-beschermingsklasse is de waterdichte en corrosiebestendige infraroodverwarmer zowel binnen als buiten te gebruiken. Je kunt de terrasverwarmer naar wens instellen met behulp van de afstandsbediening en de drie standen (850, 1650, 2500 W). Met de in hoogte verstelbare standaard (110 – 180 cm) en de 360 graden draaibaar functie, kan je de richting van de warmte eenvoudig aanpassen. Bovendien is er een timerfunctie (1-24 uur) en werkt de terrasverwarmer op een zeer stil geluidsniveau, ideaal voor gebruik tijdens het slapen of gesprekken. De robuuste terrasverwarmer wordt geleverd met een waterdichte hoes conform IP34 en heeft een roestvrijstalen beschermingsrooster, een aluminium behuizing en antislipvoetjes voor stabiele plaatsing.

 • Voordeel 1: Snel Opwarmend – De TRESKO Infrarood Terrasverwarming gebruikt een geïntegreerd instant-heat-proces en kwartsbuis, wat betekent dat het binnen enkele seconden opwarmt voor optimale warmte en een gezellige sfeer.
 • Voordeel 2: Binnen & Buiten Bruikbaar – Beschermingsklasse IP34 maakt het mogelijk om de infraroodverwarming zowel binnen als buiten te gebruiken, gezien deze waterdicht en corrosiebestendig is. Ideaal om een behaaglijke warmte te creëren, ongeacht de locatie.
 • Voordeel 3: Flexibele Instellingen – De TRESKO infrarood terrasverwarming werkt met drie instelbare standen (850, 1650, 2500 W), en is ook eenvoudig in hoogte verstelbaar. Gecombineerd met de 360 graden draaibaarheid, kun je met gemak de juiste stand en richting vinden die geschikt is voor je ruimte.
 • Voordeel 4: Bevat Timer en is Stil – Met de timerfunctie kun je de verwarming instellen om na 1 tot 24 uur automatisch uit te schakelen. Bovendien wordt je rust niet verstoord, want deze verwarming is extreem stil wat het ideaal maakt voor gebruik tijdens het slapen of bijeenkomsten.
 • Voordeel 5: Waterdichte Afdekking – De TRESKO Infrarood Terrasverwarming heeft een waterdichte afdekking volgens IP34, wat zorgt voor veilige werking buitenshuis in alle weersomstandigheden. Daarnaast draagt het roestvrijstalen beschermingsrooster en de aluminium behuizing bij aan de robuuste en duurzame constructie, terwijl antislipvoetjes stabiliteit garanderen.
 • Nadeel 1: Hoewel de TRESKO infrarood terrasverwarming is uitgerust met drie verschillende warmtestanden, biedt dit mogelijk niet voldoende variatie voor sommige gebruikers. Er is altijd een mogelijkheid dat zelfs de laagste stand te warm kan zijn voor bepaalde situaties of te koud tijdens extreem koude dagen.
 • Nadeel 2: De productvermelding stelt dat de terrasverwarmer ideaal kan worden gebruikt tijdens conversaties of slaap vanwege zijn extreem stil geluidsniveau. Dit zou kunnen suggereren dat er, hoewel stil, enig geluidsniveau is, wat door sommigen als storend kan worden ervaren.
 • Nadeel 3: De TRESKO terrasverwarmer bevat een timerfunctie, die varieert van 1-24 uur. Hoewel voor sommigen deze functie nuttig en gemakkelijk kan zijn, interpreteert niet iedere gebruiker technologie op dezelfde manier. Daarom kan deze functie als complex of overbodig worden gezien voor gebruikers die de voorkeur geven aan eenvoudige en intuïtieve bedieningsmechanismen.
 • Nadeel 4: De TRESKO verwarmingseenheid is ontworpen om 360 graden draaibaar te zijn. Echter, dit ontwerp kan in sommige situaties onhandig zijn. In kleine of smalle ruimtes kan een 360-graden draaibaarheid onpraktisch zijn en zelfs beperken waar de verwarming kan worden geplaatst.
 • Nadeel 5: Ondanks zijn waterdichte en corrosiebestendige eigenschappen, is er geen vermelding van UV-bescherming in de productomschrijving. Voortdurende blootstelling aan de zon kan de levensduur van het product beïnvloeden, ongeacht hoe duurzaam het is tegen andere weersomstandigheden.

Onze favoriet #8

Pro Breeze Infrarood Terrasverwarming

Pro Breeze Infrarood Terrasverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze infrarood terrasverwarming is een hoge kwaliteit buitenverwarmer, ideaal voor je terras of balkon. Deze verwarmer, die afgesteld kan worden tot 45 graden voor nauwkeurige en effectieve heteverdeling, beschikt over twee warmtestanden (1000 W of 2000 W) voor doelmatige en aangename warmte. Conform beschermingsklasse IP65, is het stofdicht en beschermd tegen waterstralen vanuit elke hoek. Het warmt snel op en is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening. De heater genereert warmte zonder lawaai of stofverspreiding dankzij de infraroodtechnologie. Het aantrekkelijke ontwerp met gouden buizen zorgt voor een sfeervol licht en aangename warmte. Deze wandverwarming is eenvoudig te installeren aan de muur of het plafond van je buitenruimte, met alle benodigde reserveonderdelen inclusief voor installatie.

 • Voordeel 1: Ideaal voor je buitenruimte: de Pro Breeze infrarood terrasverwarming is ontworpen om aangename warmte te bieden voor beschermde buitenruimten zoals je terras of balkon, evenals voor buiten je gastronomie. De warmtestraler kan 45 graden worden ingesteld voor effectieve en nauwkeurige uitlijning van de warmte, precies waar je het nodig hebt.
 • Voordeel 2: Efficiënte warmteproductie: Met 2 warmtestanden en een vermogen van 1000 W of 2000 W, biedt deze infrarood verwarmer een doelmatige, efficiënte en aangename warmte in je buitenruimte.
 • Voordeel 3: Veilig en betrouwbaar: het apparaat voldoet aan de beschermingsklasse IP65, wat betekent dat het stofdicht is en beschermd tegen waterstralen vanuit elke hoek. Je kunt dus genieten van de warmte zonder je zorgen te maken over het weer.
 • Voordeel 4: Snelle en geruisloze werking: De Pro Breeze wandverwarming warmt snel op en kan eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening. Omdat het verwarmt door infrarood zonder een ventilator, levert het een mooie, stille warmte zonder stof op te werpen.
 • Voordeel 5: Stijlvol design en eenvoudige installatie: Deze infraroodverwarmer heeft een elegant en hoogwaardig design dat perfect in elke buitenruimte past. De gouden buizen verminderen het lichtgehalte voor optisch aangenaam licht en het hoogste warmtegevoel. Bovendien kan de verwarmer eenvoudig aan de muur of het plafond van je buitenruimte worden gemonteerd, met alle benodigde reserveonderdelen inbegrepen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Pro Breeze infrarood terrasverwarming verstelbaar is tot 45 graden, kan het ontbreken van een volledig 360 graden draaibare functie betekenen dat er delen van je buitenruimte zijn die niet effectief verwarmd worden.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft slechts 2 warmtestanden – 1000 W en 2000 W. Dit beperkt je flexibiliteit als je een andere warmtestand wilt die tussen of buiten deze instellingen valt.
 • Nadeel 3: De verwarming werkt met infrarood zonder een ventilator. Dit betekent dat de warmte mogelijk niet zo goed wordt verspreid als bij een apparaat met ventilator, waardoor het meer gericht is op de locatie waar het gericht is dan op algemene warmteverspreiding.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn elegant design, kan de gouden buis van de terrasverwarming niet zo aangenaam zijn voor sommige mensen. Het is niet duidelijk of de kleur van de buis – goud – naar keuze kan worden gewijzigd om bij verschillende buiteninrichtingen te passen.
 • Nadeel 5: Hoewel de terrasverwarming eenvoudig te monteren wordt geacht, vereist de montage nog steeds het gebruik van een reeks gereedschappen, waaronder een boor, ladder, potlood, hamer, moersleutel en schroevendraaier, wat problematisch kan zijn als je niet over deze gereedschappen beschikt of niet handig bent met doe-het-zelf klusjes.

Onze favoriet #9

Tristar Infrarood Terrasverwarming

Tristar Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Infrarood Terrasverwarming is een uitstekende aanwinst voor je terras of overkapping, waarmee je langer buiten kunt genieten. Dankzij de ronde lampenkap vorm biedt het een 360 graden verwarming, waarmee je hele omgeving aangenaam warm blijft. Het is spatwaterdicht (IP34), dus perfect voor buitengebruik. Deze terrasverwarmer is eenvoudig aan het plafond te bevestigen met de bijgeleverde haak en ketting en komt met een snoer van 1.9 meter, wat voldoende flexibiliteit biedt voor installatie.

 • Voordeel 1: Je kunt extra lang genieten van je terras of overkapping dankzij de infrarood terrasverwarmer van Tristar.
 • Voordeel 2: Met de ronde lampenkapvorm biedt de terrasverwarmer een 360 graden verwarming, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.
 • Voordeel 3: De terrasverwarmer is spatwaterdicht (IP34) en dus perfect geschikt voor buitengebruik; je hoeft je geen zorgen te maken over een plotselinge regenbui.
 • Voordeel 4: Je kunt de terrasverwarmer gemakkelijk aan het plafond bevestigen met de bijgeleverde haak en ketting, dit zorgt voor een veilige en stabiele installatie.
 • Voordeel 5: Met een snoerlengte van 1,9 meter geeft de terrasverwarmer van Tristar je voldoende flexibiliteit in het kiezen van de installatielocatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de Tristar terrasverwarmer 360 graden verwarming biedt dankzij de ronde lampenkap vorm, kan dit nadelig zijn als je slechts een specifiek deel van je terras wilt verwarmen. De warmte verspreidt zich overal en kan dus mogelijk verspild worden als het hele gebied niet in gebruik is.
 • Nadeel 2: De terrasverwarmer is spatwaterdicht met een IP34-rating. Hoewel dit betekent dat het geschikt is voor buitengebruik, is het niet volledig waterdicht. Bij hevige regenbuien of onvoorziene weersomstandigheden kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 3: De Tristar terrasverwarmer moet aan het plafond bevestigd worden met de bijgeleverde haak en ketting. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die niet comfortabel zijn met het installeren van dergelijke toestellen, of die niet de juiste structuur hebben om het apparaat op te hangen.
 • Nadeel 4: Met een snoerlengte van slechts 1,9 meter, ben je beperkt in waar je de terrasverwarmer kunt plaatsen. Afhankelijk van je stroomvoorziening of de indeling van je terras, kan dit leiden tot problemen bij het vinden van een ideale locatie voor het apparaat.
 • Nadeel 5: Hoewel het een voordeel kan zijn om ‘s avonds langer te genieten van je terras dankzij de terrasverwarmer, kan dit ook een nadeel zijn als je graag natuurlijke koelte zoekt tijdens de late uren. Het kan de natuurlijke temperatuurdaling in de nacht belemmeren.

Onze favoriet #10

Alpina Infrarood Terrasverwarming

Alpina Infrarood Terrasverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Terrasverwarming van Alpina is een straalkachel met een hoogwaardig reflectorverwarmingssysteem en een vergulde HeLeN-lamp voor gelijkmatige warmteverdeling. Je kunt het eenvoudig aan je muur of plafond hangen met de bijgeleverde montageset, wat ruimte bespaart omdat het geen grondruimte inneemt. Met een vermogen van 2000 watt levert het een uitstekende verwarmingscapaciteit, maar het is relatief energiezuinig omdat je 30% tot 40% stroom kunt besparen in vergelijking met conventionele verwarmingen. Het apparaat is gebruiksvriendelijk – plaats het op een stabiele ondergrond en steek de 1,9 meter lange kabel in een stopcontact. Bovendien is deze terrasverwarming stof- en spatwaterdicht met een beschermingsklasse van IP55.

 • Voordeel 1: De Alpina infrarood terrasverwarming beschikt over een reflectorverwarmingssysteem met een vergulde HeLeN-lamp, die zorgt voor een consistente en gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je een comfortabele omgeving op je terras kunt creëren.
 • Voordeel 2: Deze terrasverwarmer wordt bevestigd aan de muur of het plafond met de bijgeleverde montageset. Dat betekent dat je geen kostbare ruimte op de grond hoeft op te offeren, wat vooral handig is als je een klein terras hebt.
 • Voordeel 3: De Alpina infrarood terrasverwarming is relatief energiezuinig. Ondanks het vermogen van 2000 watt en het goede verwarmingsvermogen, bespaar je met deze infraroodverwarming 30% tot 40% op je stroomverbruik in vergelijking met conventionele verwarmingen.
 • Voordeel 4: Deze infraroodverwarming is eenvoudig te gebruiken. Je hoeft het alleen op een stabiele ondergrond te plaatsen en de 1,9 meter lange kabel in een stopcontact te steken. Geen ingewikkelde installatieprocessen dus.
 • Voordeel 5: De Alpina infrarood terrasverwarming is stof- en spatwaterbestendig met beschermingsklasse IP55. Dit betekent dat het bestand is tegen weer en wind en dat het duurzaam genoeg is om gedurende langere tijd buiten te blijven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over mogelijke schade.
 • Nadeel 1: Ondanks het gebruik van een relatief energiezuinige infraroodverwarming kan het nog steeds in de energiekosten lopen, omdat het apparaat een vermogen van 2000 watt heeft. Hoewel dit minder is dan conventionele verwarmingen, zul je toch rekening moeten houden met een stijging van je energieverbruik.
 • Nadeel 2: De Alpina Infrarood Terrasverwarming is ontworpen om te hangen en niet om op de grond te staan. Dit betekent dat het misschien niet geschikt is voor alle gebruikssituaties, vooral als er geen geschikte montageplaats beschikbaar is of als je geen gaten in je muren of plafond wilt boren.
 • Nadeel 3: De terrasverwarmer werkt met een kabel van 1,9 meter. Hoewel dit een behoorlijke lengte is, kan het zijn dat je een verlengsnoer nodig hebt of dat je de installatielocatie dicht bij een stroombron moet kiezen, wat de flexibiliteit van de installatiemogelijkheden kan beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de Alpina Infrarood Terrasverwarming stof- en spatwaterdicht is, is hij mogelijk niet volledig bestand tegen zwaardere weersomstandigheden. Beschermingsklasse IP55 betekent niet dat het apparaat volledig waterdicht is en het is mogelijk niet geschikt voor plaatsen waar het aan hevige regen of sneeuw kan worden blootgesteld.
 • Nadeel 5: De beschrijving spreekt over een gelijkmatige warmteverdeling, dankzij de vergulde HeLeN-lamp. Maar er worden geen specificaties genoemd over het daadwerkelijke bereik van de kachel. Afhankelijk van de grootte van je terras, zou dit een beperking kunnen vormen voor het effectief verwarmen van de volledige ruimte.

Na grondig onderzoek en analyse van de 10 beste infrarood terrasverwarmers op de markt, kunnen we concluderen dat jouw keuze sterk afhangt van de specifieke behoeften van jouw buitenruimte. Of je nu behoefte hebt aan een sterke en krachtige warmtebron voor grote open ruimtes, of een meer subtiele, decoratieve aanvulling op jouw knusse zithoek, er staat zeker een product op onze lijst die aan jouw verwachtingen voldoet. Infrarood terrasverwarmers bieden een efficiënte en effectieve manier om je terras te verwarmen, en we hopen dat onze onderzoek je helpt bij het maken van de juiste keuze. Investeer in comfort en gezelligheid, en geniet het hele jaar door van jouw buitenruimte!

Inhoudsopgave