a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Klassieke Gitaar: De 10 beste producten in de test

In mijn nieuwste onderzoek ontdek je de top 10 klassieke gitaren van topkwaliteit getest en geëvalueerd op basis van geluidskwaliteit, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Unser Favorit: Yamaha Klassieke Gitaar

Yamaha Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: Winzz Klassieke Gitaar

Winzz Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: Music Alley Klassieke Gitaar

Music Alley Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: Navarra Klassieke Gitaar

Navarra Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: Dawoo Klassieke Gitaar

Dawoo Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: 3Rd Avenue Klassieke Gitaar

3Rd Avenue Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: 3Rd Avenue Klassieke Gitaar

3Rd Avenue Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: 3Rd Avenue Klassieke Gitaar

3Rd Avenue Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: Stagg Klassieke Gitaar

Stagg Klassieke Gitaar
★★★★★

Unser Favorit: Sondery Klassieke Gitaar

Sondery Klassieke Gitaar
★★★★★

Of je nu een aspirant virtuoos bent of simpelweg wilt genieten van de zachte tonen van een klassieke gitaar, de juiste keuze maken uit het diverse aanbod kan een uitdaging zijn. In dit nieuw onderzoek hebben we de tien beste producten uitgebreid getest om je te helpen bij het vinden van de perfecte klassieke gitaar. We hebben niet alleen gekeken naar bouwkwaliteit en klank, maar ook naar prijs-kwaliteitverhouding en gebruikerservaring. Hiermee willen we het je gemakkelijker maken om een keuze te maken die bij jouw specifieke behoeften en budget past. Laten we eens kijken naar de tien beste klassieke gitaren die er in onze test uitsprongen.

Een klassieke gitaar, ook wel Spaanse gitaar genoemd, is een muziekinstrument dat je mogelijk kent van traditionele flamenco- of klassieke concerten. Het is een akoestisch instrument met zes snaren die normaal gesproken gemaakt zijn van nylon, in tegenstelling tot de stalen snaren van moderne akoestische gitaren. De klankkast, meestal gemaakt van hout, heeft een holle, rondachtige vorm die bijdraagt aan de warme en zachte tonen die de klassieke gitaar produceert. Bovendien heeft de klassieke gitaar een bredere hals dan andere gitaren, wat enige oefening vereist om de snaren nauwkeurig aan te slaan met je vingers.

Check Uit

Onze favoriet #1

Yamaha Klassieke Gitaar

Yamaha Klassieke Gitaar

Waarom we het gekozen hebben

De klassieke gitaar van Yamaha is een instapgitaar van hoge kwaliteit die gekenmerkt wordt door een uitstekende afwerking en een prachtig, helder geluid. Dankzij de sparrendeken, palissander-greepplank en een bodem en frame van mahonie-achtige meranti, combineert het aantrekkelijke design met een verbluffende geluidskwaliteit. Net als andere concertgitaren heeft deze gitaar een iets bredere greepplank en 6 nylon snaren, en met de nauwkeurige, verchroomde mechanieken is hij altijd goed afgestemd. De gitaar speelt prettig en gemakkelijk, waardoor hij ideaal is voor beginners, maar ook als je pop of klassieke muziek speelt, zul je je met de C40II op je gemak voelen. Kortom, de Yamaha C40II concertgitaar is een muziekinstrument dat, ongeacht je niveau, plezier brengt bij het oefenen.

 • Voordeel 1: De Yamaha Klassieke Gitaar belooft een prachtig en helder geluid. Dit betekent dat je alle noten duidelijk en zuiver kunt horen, een kenmerk dat bijdraagt aan een optimaal speelplezier.
 • Voordeel 2: De gitaar is vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals sparrendeken, palissander-greepplank en een bodem en frame van meranti. Deze kwaliteitsvolle constructie zorgt voor een uitstekende duurzaamheid en geluidskwaliteit.
 • Voordeel 3: Dankzij de nauwkeurig werkende, verchroomde mechanieken ben je er altijd van verzekerd dat je gitaar goed afgestemd is, waardoor je je kunt concentreren op het verbeteren van je spel in plaats van voortdurend te moeten stemmen.
 • Voordeel 4: De gitaar heeft een aangenaam gevoel en kan eenvoudig worden afgespeeld. Of je nu een beginner bent of al langer speelt, het is een ideaal instrument dat gemakkelijk onder de knie te krijgen is.
 • Voordeel 5: De Yamaha Klassieke Gitaar is geschikt voor verschillende muziekstijlen, of je nu van pop of klassiek houdt. Dit maakt het een veelzijdige keuze die beantwoordt aan je persoonlijke muzikale voorkeuren.
 • Hoewel de productbeschrijving de Yamaha Klassieke Gitaar overwegend positief presenteert, zijn er enkele mogelijke nadelen op te merken:
 • Nadeel 1: Hoewel het voor sommigen een voordeel is, kan de iets bredere greepplank van dit model een uitdaging vormen voor mensen met kleinere handen of beginners die nog niet gewend zijn aan het fretten van een gitaar.
 • Nadeel 2: De gitaar is vervaardigd met een set van zes nylon snaren. Nylon snaren produceren weliswaar een zacht en warm geluid, ze hebben echter niet dezelfde elektrische toevoegingsmogelijkheden als stalen snaren.
 • Nadeel 3: Ook al wordt de gitaar als ideaal voor beginners aangeprezen, het is de vraag of dat voor alle beginners geldt. De focus op de brede muzikale reikwijdte, van pop tot klassiek, suggereert dat het misschien beter geschikt zou kunnen zijn voor meer gevorderde spelers.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat deze gitaar een hoge kwaliteit en goede afwerking heeft, maar geeft geen specifieke informatie over de gebruikte materialen. Het is dus niet duidelijk hoe deze gitaar zich verhoudt tot andere modellen op de markt.
 • Nadeel 5: Hoewel de greepplank van palissander gemaakt is, worden het bodem en de zijkanten van de gitaar vervaardigd van meranti – een goedkoper alternatief voor mahonie. Dit kan een impact hebben op de geluidskwaliteit, vergeleken met gitaren die volledig gemaakt zijn van hogerwaardige houtsoorten.

Onze favoriet #2

Winzz Klassieke Gitaar

Winzz Klassieke Gitaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Winzz Klassieke Gitaar is een prachtig, hoogwaardig instrument met sparrenhouten dek en basswood bodem en zijkanten, meesterlijk gepolijst om een unieke bruine textuur en kleur te creëren. Met zijn geweldige prijs-kwaliteitverhouding, is dit instrument een ideale keuze voor beginners, omdat het gemakkelijk te spelen is en een aangenaam gevoel geeft. De gitaar wordt geleverd in een set met 7 praktische accessoires, waaronder een voetenbank, wandhouder, capodaster, e-tuner, tas, polijstdoek en moersleutel. De Winzz nylon snaren zorgen voor een comfortabele speelervaring, waardoor dit de perfecte gitaarset is voor zowel volwassen studenten als ervaren spelers om te gebruiken in onderwijs, concerten, bandrepetities, podiumoptredens of gewoon voor thuis oefenen.

 • Voordeel 1: De Winzz klassieke gitaar heeft een prachtig uiterlijk, met een sparrendeken en de mooiste, natuurlijke houtnerf en kleur. De gitaarbodem en zijkanten zijn van basswood en met de hand gepolijst door ervaren ambachtslieden, waardoor ze een unieke bruine textuur en kleur hebben.
 • Voordeel 2: Deze gitaar biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een ideale instapgitaar, hoogwaardig, goed afgewerkt en prachtig klinkend. Daarnaast is hij gemakkelijk te bespelen en heeft hij een aangenaam gevoel, waardoor je je goed voelt bij het leren en oefenen.
 • Voordeel 3: De Winzz 39 inch gitaarset voor beginners komt met 7 praktische accessoires, waardoor je een complete set krijgt voor je geld. Het pakket bevat een voetenbankje, wandhouder, capodaster, e-tuner, tas, polijstdoek en moersleutel. Alles wat je nodig hebt voor je speelsessies.
 • Voordeel 4: Deze gitaar is ideaal voor zowel volwassen studenten, jongeren, beginners als ervaren spelers. Je kunt hem gebruiken voor onderwijs, concerten, bandrepetities, podiumoptredens of om thuis te oefenen.
 • Voordeel 5: De Winzz gitaar is uitgerust met nylon snaren, een goede keuze voor beginners vanwege hun lagere spanning in vergelijking met stalen snaren. Ze zijn gemakkelijker te drukken en bieden een comfortabelere speelervaring.
 • Het vinden van vijf nadelen in de genoemde productbeschrijving lijkt een uitdaging te zijn, omdat de verstrekte informatie voornamelijk de positieve kenmerken van de Winzz klassieke gitaar benadrukt. Echter, ik zal proberen een aantal mogelijke zorgen of beperkingen te suggereren die op de lange termijn van invloed kunnen zijn, gebaseerd op de gegeven productinformatie.
 • Nadeel 1: Alhoewel de Winzz klassieke gitaar een prachtig uiterlijk heeft dankzij de sparren dek en de Basswood gitaarbodem en zijkanten, is het gebruik van deze houtsoorten wellicht minder duurzaam en veerkrachtig tegen krassen en stoten ten opzichte van hardere houtsoorten.
 • Nadeel 2: De gitaarset komt met een verscheidenheid aan accessoires, maar als je een ervaren speler bent, voldoen deze mogelijk niet aan jouw standaarden of voorkeuren. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk bedoeld voor beginners.
 • Nadeel 3: Deze gitaar wordt geadverteerd als een goede keuze voor beginners, maar als je een gevorderde speler bent, zou je de geluidskwaliteit van de Winzz klassieke gitaar misschien als beperkend kunnen ervaren.
 • Nadeel 4: De gitaar wordt aangeprezen voor zijn comfort van nylon snaren. Echter, voor gitaristen die op zoek zijn naar het heldere, scherpe geluid dat stalen snaren bieden, zal deze gitaar niet aan die verwachting voldoen.
 • Nadeel 5: De grootte van de gitaar, die wordt beschreven als ideaal voor volwassen studenten, jongeren en beginners, kan een nadeel zijn voor jongere of kleinere spelers. Ze kunnen het ongemakkelijk vinden om de gitaar vast te houden of te bespelen vanwege de grootte.

Onze favoriet #3

Music Alley Klassieke Gitaar

Music Alley Klassieke Gitaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De klassieke gitaar van Music Alley is een halve grootte gitaar, ontworpen voor kinderen van 5-8 jaar. Deze is voorzien van nylon snaren die urenlang comfortabel spelen mogelijk maken. De metalen tandwielkoppen zorgen voor snel en eenvoudig afstemmen, terwijl de meegeleverde gitaartas en gitaarband zorgen voor gemakkelijk transport en aanpassing aan alle speelstijlen. Deze gitaar is de ideale keuze voor de jonge, opkomende muzikant in jouw leven.

 • Voordeel 1: Deze Klassieke Gitaar van Navarra is veelzijdig inzetbaar. Of je nu een scholier, hobbymusicus bent of op het podium moet stralen, deze gitaar is absoluut geschikt.
 • Voordeel 2: Deze gitaar is de perfecte metgezel voor elke muziekstijl, waardoor je niet hoeft te beperken tot één specifiek genre of techniek.
 • Voordeel 3: Het plafond en de romp van de gitaar zijn gemaakt van linde, wat garant staat voor een evenwichtig en warm geluid.
 • Voordeel 4: De corpusrand is van ABS, en de greepplank en brug zijn gemaakt van roseacer (pakkahout), wat niet alleen duurzaam is, maar ook een soepel en comfortabel speeloppervlak biedt.
 • Voordeel 5: De gitaar is verder uitgerust met nieuwzilveren manchetten en verchroomde mechanieken, die een hoogwaardige afwerking en stabiele stemming garanderen, plus een esthetisch aantrekkelijk totaalbeeld.
 • Nadeel 1: De gitaar is misschien minder geschikt voor professionele muzikanten. Ondanks dat het product wordt aangeprezen als een goed instrument voor scholieren en hobbymusici, geeft de beschrijving geen indicaties over de prestaties op professioneel niveau.
 • Nadeel 2: Het hout dat wordt gebruikt om het plafond en de romp van de gitaar te maken, is linde. Hoewel dit een veelgebruikt hout is voor muziekinstrumenten, heeft het niet hetzelfde rijke, volle geluid dat andere houtsoorten zoals spar, ceder of mahonie kunnen bieden.
 • Nadeel 3: De gitaar heeft een sjaalgat label dat kan variëren. Dit kan voor sommigen een onaangename verrassing zijn als ze een specifieke uitstraling zoeken. De inconsistentie in het design moge onprofessioneel lijken.
 • Nadeel 4: De greepplank en de brug van de gitaar zijn gemaakt van roseacer, ook bekend als pakka hout, dat een hout kunststof composiet is en niet zo duurzaam of resonant als massief hout.
 • Nadeel 5: Tot slot zijn de manchetten van nieuwzilver. Hoewel dit sterk is en niet snel slijt, haalt het niet het niveau van echte zilveren manchetten, wat het geluid en de duurzaamheid zou kunnen beïnvloeden. Ook de verchroomde mechanieken, hoewel ze er mooi uitzien, hebben de neiging na verloop van tijd te vervagen of te corroderen.

Onze favoriet #4

Navarra Klassieke Gitaar

Navarra Klassieke Gitaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Klassieke Gitaar van het merk Navarra is een veelzijdige concertgitaar, ideaal voor studenten, hobbyisten en professionele muzikanten. Het is afgestemd op elke muziekstijl, waardoor het je perfecte muzikale metgezel wordt. De gitaar is vervaardigd met een lijndenhouten plafond en romp, wat een warm en rijk geluid levert. De afwerking is compleet met een ABS corpusrand, roseacer fretboard en brug gemaakt van pakka hout, waardoor het niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. De glanzende zilveren manchetten en verchroomde mechanieken maken de klassieke look helemaal af. Deze gitaar is dus een combinatie van klankrijkdom, stijl en duurzaamheid.

 • Voordeel 1: Deze Klassieke Gitaar van Navarra is veelzijdig inzetbaar. Of je nu een scholier, hobbymusicus bent of op het podium moet stralen, deze gitaar is absoluut geschikt.
 • Voordeel 2: Deze gitaar is de perfecte metgezel voor elke muziekstijl, waardoor je niet hoeft te beperken tot één specifiek genre of techniek.
 • Voordeel 3: Het plafond en de romp van de gitaar zijn gemaakt van linde, wat garant staat voor een evenwichtig en warm geluid.
 • Voordeel 4: De corpusrand is van ABS, en de greepplank en brug zijn gemaakt van roseacer (pakkahout), wat niet alleen duurzaam is, maar ook een soepel en comfortabel speeloppervlak biedt.
 • Voordeel 5: De gitaar is verder uitgerust met nieuwzilveren manchetten en verchroomde mechanieken, die een hoogwaardige afwerking en stabiele stemming garanderen, plus een esthetisch aantrekkelijk totaalbeeld.
 • Nadeel 1: De gitaar is misschien minder geschikt voor professionele muzikanten. Ondanks dat het product wordt aangeprezen als een goed instrument voor scholieren en hobbymusici, geeft de beschrijving geen indicaties over de prestaties op professioneel niveau.
 • Nadeel 2: Het hout dat wordt gebruikt om het plafond en de romp van de gitaar te maken, is linde. Hoewel dit een veelgebruikt hout is voor muziekinstrumenten, heeft het niet hetzelfde rijke, volle geluid dat andere houtsoorten zoals spar, ceder of mahonie kunnen bieden.
 • Nadeel 3: De gitaar heeft een sjaalgat label dat kan variëren. Dit kan voor sommigen een onaangename verrassing zijn als ze een specifieke uitstraling zoeken. De inconsistentie in het design moge onprofessioneel lijken.
 • Nadeel 4: De greepplank en de brug van de gitaar zijn gemaakt van roseacer, ook bekend als pakka hout, dat een hout kunststof composiet is en niet zo duurzaam of resonant als massief hout.
 • Nadeel 5: Tot slot zijn de manchetten van nieuwzilver. Hoewel dit sterk is en niet snel slijt, haalt het niet het niveau van echte zilveren manchetten, wat het geluid en de duurzaamheid zou kunnen beïnvloeden. Ook de verchroomde mechanieken, hoewel ze er mooi uitzien, hebben de neiging na verloop van tijd te vervagen of te corroderen.

Onze favoriet #5

Dawoo Klassieke Gitaar

Dawoo Klassieke Gitaar

Waarom we het gekozen hebben

De Dawoo Klassieke Gitaar is een 39-inch gitaar die perfect is voor beginners, jonge leraren of vrouwen, dankzij het compacte ontwerp en de comfortabele speelbaarheid. De gitaar, gemaakt van hout, heeft een vol geluid en beschikt over zes stalen snaren, 19 frets en een handige tuner. Het elegante ontwerp is verder verfraaid met een glanzende afwerking en bloemendecoraties rond het geluidsgat. Naast de gitaar zelf, ontvang je ook een koffer, plectrum, stempijp, schouderriem en een extra set snaren – een compleet pakket om meteen te beginnen met oefenen. Het kan even duren voordat de snaren de optimale spanning bereiken, maar je kan meteen van start gaan met een tuner-app op je telefoon. Met een 1-jaar garantie en klantgerichte service, is de Dawoo Klassieke Gitaar een betrouwbare keuze voor beginnende gitaristen.

 • Voordeel 1: Deze Dawoo Klassieke Gitaar is speciaal ontworpen met een toonladder en een compact lichaam dat uitstekend speelcomfort biedt. Dit maakt het ideaal voor beginners zoals jonge leraren of vrouwen om gemakkelijk te leren.
 • Voordeel 2: Het product merkt op dat er geen montage nodig is en het komt met alle benodigde accessoires zoals koffer, plectrum, stempijp, schouderriem en een extra set snaren. Dit betekent dat je alles bij de hand hebt om meteen te beginnen met spelen.
 • Voordeel 3: De esthetiek van de gitaar is niet vergeten; het heeft een mooie glanzende afwerking en bloemendecoratie rond het geluidsgat wat zorgt voor een fatsoenlijk en stijlvol uiterlijk.
 • Voordeel 4: De gitaar heeft een vol geluid en geweldige 6-stalen snaren. De slanke hals biedt een aangenaam draagcomfort en uitstekende speelbaarheid, en het gladde satijnen effect maximaliseert de resonantie voor een optimale geluidskwaliteit.
 • Voordeel 5: Het is gemaakt met een gebruiksvriendelijke tuner en wordt aanbevolen om een tune-app op je telefoon te installeren voor een nauwkeuriger afstemming. Dit maakt het afstemmen voor jou eenvoudiger en helpt je beter te leren hoe je de pitchpijp moet gebruiken.
 • Nadeel 1: De gitaar is specifiek ontworpen voor jonge leraren en vrouwen, wat kan betekenen dat het voor andere mensen wellicht niet zo comfortabel is. Het compacte formaat en de toonladder ware immers bedoeld voor kleinere personen, dus als jij groter bent, zul je misschien niet zo prettig spelen op deze gitaar.
 • Nadeel 2: Hoewel deze gitaar wordt geleverd met een stempijp, raden de fabrikanten je toch aan om een stemapplicatie op je telefoon te installeren als je geen ervaring hebt met het gebruik ervan. Dit impliceert dat de meegeleverde stempijp wellicht niet de meest gebruiksvriendelijke optie is.
 • Nadeel 3: De gitaar is ontworpen voor rechtshandige spelers, wat een nadeel kan zijn als je linkshandig bent. Je zou moeten zoeken naar een linkshandige versie of leren spelen op een gitaar die bedoeld is voor rechtshandigen, wat mogelijk niet ideaal is.
 • Nadeel 4: Het duurt even, misschien wel 24 uur, voordat de snaren gestemd zijn en op een goede spanning staan na ontvangst van de gitaar. Het kan zelfs dagen of weken duren voordat ze een optimale spanning bereiken. Dus als je snel wilt beginnen met spelen, kan dit frustrerend zijn.
 • Nadeel 5: De gitaar komt in een volledig pakket met accessoires, wat geweldig lijkt, maar als er onderdelen ontbreken of beschadigd zijn, moet je contact opnemen met de klantenservice. Dit kan een potentieel ongemak en wachttijd toevoegen aan je ervaring.

Onze favoriet #6

3Rd Avenue Klassieke Gitaar

3Rd Avenue Klassieke Gitaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 3rd Avenue klassieke gitaar is een fantastisch beginnerspakket dat alles biedt wat je nodig hebt om te starten met gitaarspelen. Het bestaat uit een lichtgewicht draagtas, capo en plectrums en is dus het ideale cadeau voor toekomstige muzikanten. Het is een rechtshandige, 6-snarige Spaanse gitaar met een formaat van 1/2, perfect voor kinderen, voorzien van zachte nylon snaren en een gladde toets, wat het bespelen ervan comfortabel maakt. Uniek aan deze gitaar is dat hij handgemaakt is met een naturel afgewerkt populieren bovenblad en een donkerrood lindehouten achterkant en zijkanten, wat zorgt voor een warme en ronde toon. Bovendien heeft hij een beschermende binding en 3-in-line stemmechanieken voor een nauwkeurige afstemming. Het formaat en de specificaties maken het ideaal voor lessen, repetities, oefeningen en optredens.

 • Voordeel 1: Dit 3rd Avenue klassieke gitaarpakket is perfect voor beginners. Met alles wat je nodig hebt om te beginnen – een gitaar, lichtgewicht draagtas, capo, en plectrums – kun je meteen aan de slag met je muzikale reis.
 • Voordeel 2: De gitaar heeft een lage spanning en zachte, vingervriendelijke nylon snaren, die gemakkelijk aan te slaan en te bespelen zijn. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het leren, waardoor het leerproces voor de beginnende speler aangenamer wordt.
 • Voordeel 3: De gitaar is handgemaakt en heeft een natuurlijke afwerking met een bovenblad van populierenhout en een achterkant en zijkanten van donkerrood lindehout, waardoor een warme en ronde toon wordt gecreëerd. De gitaar heeft ook een esdoorn toets beschermd door bindingen, dus je kunt erop vertrouwen dat je een kwalitatief hoogwaardig instrument in handen hebt.
 • Voordeel 4: Dankzij de beschikbare formaten (1/2, 3/4, 4/4 en 1/4), is er voor iedereen een geschikte maat. Of je nu een kind bent dat net begint met leren spelen, of een volwassene die op zoek is naar een comfortabele gitaar, dit model is te vinden in het formaat dat het beste bij je past.
 • Voordeel 5: De 3rd Avenue Klassieke Gitaar is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor lessen, repetities, oefeningen en optredens. Omdat hij lichtgewicht is en wordt geleverd met een draagtas, kun je hem gemakkelijk meenemen naar jouw muzieklessen of optredens.
 • Nadeel 1: Hoewel de 3rd Avenue klassieke gitaar een fantastisch beginnerspakket biedt, kan het afhankelijk zijn van extra accessoires zoals een capo en plectrums voor beginners beperkend zijn. Als beginner kan je misschien beter eerst focussen op basistechnieken voordat je ingewikkelde hulpmiddelen gaat gebruiken.
 • Nadeel 2: Dit model komt met nylon snaren. Hoewel dit vriendelijk is voor de vingers, bieden ze niet noodzakelijkerwijs hetzelfde geluidskwaliteit en resonantie als stalen snaren. Dit zou dus een compromis kunnen zijn voor mensen die een voller, rijker geluid zoeken.
 • Nadeel 3: De gitaar is handgemaakt, wat aantrekkelijk kan klinken, maar inconsistenties in kwaliteit en afwerking kan leiden, afhankelijk van de vaardigheid van de maker. Dit kan de levensduur en de prestaties van de gitaar beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Het wordt gepresenteerd als een 1/2 formaat gitaar, wat een perfecte maat is voor kinderen die willen beginnen met leren spelen, maar voor volwassenen kan het te klein zijn. Ook voor kinderen die snel groeien, kan dit formaat snel te klein worden, waardoor ze op termijn moeten investeren in een groter model.
 • Nadeel 5: Hoewel de gitaar wordt geleverd met 3-in-line stemmechanieken voor nauwkeurig stemmen, kan dit een uitdaging zijn voor beginners zonder enige ervaring of kennis over hoe ze hun gitaar correct moeten stemmen. Het ontbreken van een ingebouwde tuner kan dit proces bemoeilijken.

Onze favoriet #7

3Rd Avenue Klassieke Gitaar

3Rd Avenue Klassieke Gitaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Klassieke Gitaar van 3rd Avenue is het perfecte beginnerspakket voor jou als budding gitaarspeler. Dit handgemaakte, traditioneel gevormde akoestische instrument heeft een natuurlijk afgewerkt populieren bovenblad en een donkerrood lindehouten achterkant en zijkanten, wat resulteert in een warme en ronde toon. De gitaar heeft een rechtshandig 3/4 formaat met een lage spanning, zachte nylon snaren die gemakkelijk te bespelen zijn, en een soepel spelende toets, waardoor het veranderen van akkoorden moeiteloos aanvoelt en bijdraagt aan een aangename speelervaring. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen, inclusief een lichtgewicht draagtas, reservesnaren en 3-in-line stemmechanieken voor elk nauwkeurig stemmen. Geschikt voor alle leeftijden en beschikbaar in verschillende maten, deze klassieke gitaar is ideaal voor lessen, repetities, oefeningen en optredens.

 • Voordeel 1: Dit 3rd Avenue klassieke gitaarpakket bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen met spelen. Dit is perfect voor beginners, want naast de gitaar krijg je ook een lichtgewicht draagtas en reservesnaren.
 • Voordeel 2: De gitaar is ontworpen om comfortabel en gemakkelijk te bespelen voor beginners. Het heeft zachte, lage spanningsnylon snaren en een soepel ontworpen toets, zodat je moeiteloos van akkoord kunt wisselen.
 • Voordeel 3: De gitaar is handgemaakt en traditioneel gevormd, wat het een uniek en waardevol instrument maakt. Het bovenblad is gemaakt van populier met geschulpte X-versteviging, wat zorgt voor duurzaamheid en resonantie.
 • Voordeel 4: Het 3/4-formaat van de gitaar maakt het ideaal voor kinderen, tieners en volwassenen die willen beginnen met leren spelen. Daarnaast is de gitaar ook verkrijgbaar in andere maten, dus er is altijd een perfect passende gitaar voor iedereen.
 • Voordeel 5: Deze gitaar is niet alleen geweldig voor oefenen, maar ook voor optreden. Met zijn donkerrood lindehouten achterkant en zijkanten creëert het een warme en ronde toon, wat bijdraagt aan een prachtig geluid en een geweldige speelervaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de gitaar is ontworpen voor beginners en zacht nylon snaren gebruikt die gemakkelijk zijn aan te slaan, kan het moeilijk zijn voor een absolute beginner om gewend te raken aan de snaren en het juiste geluid uit de gitaar te krijgen.
 • Nadeel 2: De 3rd Avenue gitaar is 3/4 formaat, wat betekent dat het mogelijk niet comfortabel is voor alle spelers. Als je groter bent of langere vingers hebt, wil je misschien een 4/4 formaat gitaar overwegen.
 • Nadeel 3: De beschrijving bevestigt dat de gitaar populierenhout gebruikt voor het bovenblad en lindehout voor de achterkant en zijkanten. Hoewel deze houtsoorten een redelijke geluidskwaliteit hebben, zijn ze niet zo resonant als massief sparren of mahonie, wat door sommigen gezien kan worden als een nadeel in termen van de uiteindelijke geluidskwaliteit.
 • Nadeel 4: Hoewel de gitaar handgemaakt is, bevat de beschrijving geen informatie over de plaats van vervaardiging. Dit kan voor sommige klanten een nadeel zijn, die misschien de voorkeur geven aan instrumenten die in bepaalde regio’s of landen zijn gemaakt.
 • Nadeel 5: Ten slotte, terwijl de gitaar wordt geleverd met een draagtas voor transport en opslag, is er geen aandacht aan kwaliteit. Sommige beginnende gitaristen zullen mogelijk een robuustere hoes nodig hebben, vooral als ze vaak onderweg zijn of veel reizen met de gitaar.

Onze favoriet #8

3Rd Avenue Klassieke Gitaar

3Rd Avenue Klassieke Gitaar

Waarom we het gekozen hebben

De 3rd Avenue klassieke gitaar is het ideale beginnerspakket voor jou om muziek te leren. Het bevat alles wat je nodig hebt, inclusief reservesnaren en een lichtgewicht draagtas om je gitaar gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Deze handgemaakte klassieke akoestische gitaar, afgewerkt in blueburst poppenhout, heeft een traditionele vorm met een geschulpte X-versteviging voor duurzaamheid en resonantie. De gitaar heeft ook een lindehouten achterkant en zijkanten voor een warme, ronde toon. Het is speciaal ontworpen voor beginners, met een lage spanning en zachte nylon snaren voor comfort tijdens het leren spelen. Daarnaast heeft het een soepel spelende toets om moeiteloos van akkoord te wisselen. Beschikbaar in 3/4 formaat, het is perfect voor kinderen, tieners en volwassenen die willen beginnen met gitaar spelen.

 • Voordeel 1: Dit gitaarpakket van 3rd Avenue is een zorgeloze keuze voor beginners. Alles wat je nodig hebt om te beginnen komt in de set, inclusief een lichtgewicht draagtas en reservesnaren. Een ideaal geschenk voor iedereen die graag wil beginnen met gitaarspelen.
 • Voordeel 2: Het is uitgerust met zachte nylon snaren met een lage spanning, wat zorgt voor een aangename speelervaring en meer comfort tijdens het leren. Om deze reden is het zeer vriendelijk voor beginners en mensen met gevoelige vingertoppen.
 • Voordeel 3: De handgemaakte afwerking belichaamt de kwaliteit en aandacht voor detail waarmee 3rd Avenue gitaren gemaakt worden. Met een populieren bovenblad en lindehouten achterkant en zijkanten krijg je een gitaar die niet alleen prachtig is, maar ook duurzaam en met een warme, ronde toon.
 • Voordeel 4: Elke gitaar van 3rd Avenue komt met een soepel spelende toets en lage actie van de snaren, wat betekent dat je moeiteloos van akkoord kunt wisselen en een plezierige speelervaring zult hebben.
 • Voordeel 5: De gitaarmaten van 3rd Avenue zijn zeer divers. Deze gitaar is beschikbaar in 3/4, 1/2, 1/4 en 4/4 formaat, wat betekent dat er voor iedereen een passende maat is, ongeacht leeftijd of lichaamsbouw. De 3/4 maat is perfect voor kinderen, tieners en volwassen beginners.
 • Nadeel 1: De 3rd Avenue gitaar is primair ontworpen voor beginners, wat voor ervaren of gevorderde spelers wellicht niet uitdagend genoeg is of de gewenste kwaliteit mankeert.
 • Nadeel 2: De gebruikte materialen, zoals een populieren bovenblad en een lindehouten achterkant, zijn aan de goedkope kant. Hoewel dit de duurzaamheid en resonantie waarschijnlijk niet beïnvloedt, zou het de klankkwaliteit van de gitaar kunnen beperken.
 • Nadeel 3: De 3rd Avenue Gitaar is een 3/4 model. Dit betekent dat hoewel het voor kinderen, tieners en beginnende volwassenen prima is, het voor grotere spelers of professionals wellicht te klein kan zijn.
 • Nadeel 4: De actie van de snaren is laag, wat het spelen gemakkelijk en plezierig maakt voor beginnende gitaristen. Echter, voor meer gevorderde spelers kan dit een beperking zijn omdat het de mogelijkheid tot variëren in geluidsdynamiek kan beperken.
 • Nadeel 5: Hoewel de gitaar beschikbaar is in verschillende maten (4/4, 1/2 en 1/4), geeft deze productomschrijving geen informatie over hoe gemakkelijk of moeilijk het kan zijn om tussen de groottes te schakelen als je vaardigheden verbeteren en je wilt upgraden. Voor beginners kan dit toch een belemmering zijn bij het kiezen van het juiste model.

Onze favoriet #9

Stagg Klassieke Gitaar

Stagg Klassieke Gitaar

Waarom we het gekozen hebben

De Klassieke Gitaar van het merk Stagg is een stabiele en doordacht geconstrueerde gitaar die zowel beginnende als gevorderde gitaarspelers zeker zal bekoren. Het natuurlijke houten design het lindehouten plafond, rug en zijkanten, zorgt niet alleen voor een klassieke uitstraling, maar draagt ook bij aan de klankkwaliteit. De solide esdoorn toets en brug, zwart geverfd, geven de gitaar een opvallende esthetische flair. De standaard nikkel wervels zorgen een nauwkeurige afstemming. Let wel, het kan zijn dat je soms dezelfde gitaar van het merk Stagg ontvangt met een andere verpakking, afhankelijk van de voorraad. Maar wees gerust, ongeacht het merk of de verpakking, is de kwaliteit identiek.

 • Voordeel 1: De Stagg klassieke gitaar is ontworpen met een stabiele gitaarstructuur. Het plafond, de rug en de zijkanten zijn gemaakt van lindehout, wat een duurzaam en veerkrachtig materiaal is. Hierdoor is de gitaar bestand tegen regelmatig gebruik en slijtage.
 • Voordeel 2: De gitaar beschikt over een toets en brug van massief esdoorn. Esdoorn is bekend om zijn stevigheid en het vermogen om uitstekende resonantie en toon te leveren. Het feit dat het zwart is geschilderd, draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht van de gitaar.
 • Voordeel 3: De standaard wervels van nikkel dragen bij aan de algemene duurzaamheid van de gitaar. De nikkel wervels zijn robuust, duurzaam en corrosiebestendig. Dit zorgt voor een langdurige afstemmingsstabiliteit.
 • Voordeel 4: Het klassieke natuurlijke houten ontwerp geeft de gitaar een traditionele en elegante uitstraling die aantrekkelijk is voor veel muzikanten. Tegelijkertijd verbetert het ook de kwaliteit van het geluid.
 • Voordeel 5: Ten slotte is het belangrijk om te vermelden dat je, afhankelijk van de voorraad, mogelijk hetzelfde product van Stagg krijgt, maar met een andere verpakking. Dit betekent dat de kwaliteit en prestaties van de gitaar, ongeacht de verpakking, dezelfde zullen zijn. Je kunt dus vertrouwen op de consistente kwaliteit, ongeacht het specifieke model dat je ontvangt.
 • Nadeel 1: Ondanks het stabiele ontwerp is de Stagg klassieke gitaar gemaakt van lindehout. Dit type hout is misschien niet zo duurzaam of resonant als andere houtsoorten, zoals sparren of mahonie.
 • Nadeel 2: De toets en brug van de gitaar zijn gemaakt van massief esdoorn en zijn zwart beschilderd. Dit betekent dat, ondanks zijn natuurlijke houten ontwerp, de gitaar een laag verf heeft die na verloop van tijd kan slijten of krassen.
 • Nadeel 3: De standaard wervels zijn van nikkel gemaakt. Hoewel nikkel meestal duurzaam is, zijn ze misschien niet zo gemakkelijk te draaien of af te stellen als wervels die van andere materialen zijn gemaakt.
 • Nadeel 4: De beschrijving merkt op dat af en toe, afhankelijk van de voorraad, een ander artikel van hetzelfde merk kan worden geleverd. Dit kan frustrerend zijn als je specifiek het geadverteerde model wilt.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de gitaar een klassiek natuurlijk houten ontwerp heeft, biedt het merk Stagg mogelijk geen variëteit in kleur of afwerking om aan je persoonlijke stijlvoorkeuren te voldoen.

Onze favoriet #10

Sondery Klassieke Gitaar

Sondery Klassieke Gitaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Klassieke Gitaar wandhouder van Sondery is een stijlvol en uiterst functioneel product voor elke gitarist. De massief beukenhouten basis is eenvoudig aan elke muur te bevestigen dankzij het unieke Push & Turn ontwerp. Ontworpen voor alle gitaarsoorten, biedt de wandhouder een veilige plek dankzij de automatische vergrendeling als het instrument in het apparaat wordt geplaatst. Speciaal geformuleerd schuim op de armen van de hanger zorgt ervoor dat jouw geliefde instrument zacht wordt vastgehouden, terwijl krassen of stoten worden voorkomen bij het plaatsen of verwijderen van de gitaar. Deze gitaarhanger moedigt je aan meer te spelen, met jouw instrument altijd in het zicht en gemakkelijk toegankelijk.

 • Voordeel 1: De Sondery klassieke gitaar biedt je een flexibele bevestigingsoplossing. Dankzij de massief beukenhouten basis kun je deze aan elke soort muur monteren, of het nu een bakstenen muur, droge muur, stud of hout is.
 • Voordeel 2: Deze gitaarhanger is universeel ontworpen om met alle soorten headstocks te werken. Of je nu een akoestische, elektrische, basgitaar of zelfs ongelijke hakken hebt, de Sondery gitaarhanger is geschikt om ze allemaal te ondersteunen.
 • Voordeel 3: Een van de belangrijkste voordelen van de Sondery gitaarhanger is het auto lock safety gripsysteem. Dit zorgt ervoor dat je gitaar snel vastklikt en veilig hangt zodra je je instrument op het apparaat monteert, waardoor het risico op vallen en beschadigen verminderd wordt.
 • Voordeel 4: De speciaal samengestelde schuimarmen zorgen voor een zachte wieg voor je gitaar, waardoor je instrument wordt beschermd tegen krassen of stoten wanneer je het in het juk plaatst of verwijdert. Zo kun je erop vertrouwen dat je gitaar altijd in de beste conditie blijft.
 • Voordeel 5: Tot slot, door de aanwezigheid en bereikbaarheid van je gitaar, moedigt de Sondery gitaarhanger je aan om vaker te spelen. In plaats van je gitaar te verbergen in koffers of buiten het zicht, hangt je instrument prominent aan de muur, klaar om bespeeld te worden.
 • Het is behoorlijk uitdagend om nadelen te vinden op basis van een positieve productbeschrijving, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen die kunnen worden geïnferereerd uit de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel de Sondery gitaar werd geadverteerd als super eenvoudig te monteren, kan het unieke Push & Turn ontwerp voor sommigen toch ingewikkeld zijn, vooral als je geen handige Harry bent of niet ervaren bent met doe-het-zelf-projecten.
 • Nadeel 2: Het feit dat de gitaarophanging op elke soort muur kan worden gemonteerd, suggereert dat de verankering wellicht niet even sterk is op alle oppervlakken. Dit kan misschien leiden tot stabiliteitsproblemen, bijvoorbeeld op droge muren.
 • Nadeel 3: De automatische gripvergrendeling klinkt als een handige veiligheidsfunctie, maar wat als het mechanisme faalt of vastloopt? Daardoor kan je waardevolle gitaar mogelijk uit het hanger vallen.
 • Nadeel 4: Hoewel de speciaal samengestelde schuimarmen zijn ontworpen om je gitaar te beschermen, kunnen ze na verloop van tijd slijten of minder effectief worden, waardoor je gitaar alsnog risico loopt op krassen of stoten.
 • Nadeel 5: De hangende gitaar kan weliswaar een prachtig decoratiestuk zijn en je aansporen om vaker te spelen, maar het betekent ook dat je instrument constant blootgesteld is aan stof, zonlicht, temperatuurschommelingen of zelfs huisdieren, wat gevolgen kan hebben voor de conditie van de gitaar.

Na diepgaand onderzoek en vergelijking van de beste producten op de markt, zijn we ervan overtuigd dat deze top 10 van klassieke gitaren aan al jouw behoeften voldoet. Elk van deze gitaren blinkt uit in termen van geluidskwaliteit, bouwkwaliteit en algemene waarde. Ze vormen de top van wat er momenteel beschikbaar is, zodat je met vertrouwen kunt kiezen. Of je nu een beginner bent, een professionele gitarist of ergens daar tussenin, er is een gitaar in deze selectie die perfect is voor jou. En vergeet niet, de allerbeste gitaar is de gitaar die jou inspireert om steeds weer te spelen.

Inhoudsopgave