a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kleurpotloden: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de top 10 kleurpotloden die als beste uit de test komen.

Unser Favorit: Faber-Castell Kleurpotloden

Faber-Castell Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Vozuna Kleurpotloden

Vozuna Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Faber-Castell Kleurpotloden

Faber-Castell Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Bic Kids Kleurpotloden

Bic Kids Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Staedtler Kleurpotloden

Staedtler Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Melifluo Kleurpotloden

Melifluo Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Stabilo Kleurpotloden

Stabilo Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Faber-Castell Kleurpotloden

Faber-Castell Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Stabilo Kleurpotloden

Stabilo Kleurpotloden
★★★★★

Unser Favorit: Zenacolor Kleurpotloden

Zenacolor Kleurpotloden
★★★★★

Of je nu een aspirant-kunstenaar of een ervaren professional bent, een set kwalitatieve kleurpotloden is onmisbaar in jouw arsenaal. Het selecteren van de juiste kan echter een uitdaging zijn, gezien de verscheidenheid aan merken en types op de markt. In deze gids hebben we na uitgebreid onderzoek en tests, de top 10 kleurpotloden voor je op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar levendige kleuren, een hoge duurzaamheid of uitstekende mengbaarheid, onze lijst dekt het allemaal. Lees verder om de ideale kleurpotloden te vinden die voldoen aan jouw specifieke wensen en behoeften.

Kleurpotloden zijn tekeninstrumenten die je in staat stellen om je creativiteit de vrije loop te laten. Ze bestaan uit een houten omhulsel met daarin een gekleurd grafiet. In tegenstelling tot normale potloden, die meestal grijs of zwart zijn, kunnen kleurpotloden talloze kleuren bevatten. Ze zijn ideaal voor het maken van kleurrijke tekeningen en schetsen, en kunnen gebruikt worden om zowel felgekleurde tinten als zachtere pasteltinten te creëren. Ze zijn uitermate geschikt voor zowel beginnende tekenaars als professionele kunstenaars.

Check Uit

Onze favoriet #1

Faber-Castell Kleurpotloden

Faber-Castell Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Faber-Castell kleurpotloden zijn hoogwaardige en duurzame kunstbenodigdheden gemaakt met een houten schacht in een hexagonale vorm voor een comfortabele grip. Deze kleurpotloden zijn ontworpen met een speciale lijmtechniek om te zorgen voor breukbestendigheid, waardoor je langere tijd zorgeloos kunt tekenen en kleuren. Daarnaast hebben ze een stift dikte van 3,6 met een hardheid van OH voor een fijne, gedetailleerde kleurafgifte.

 • Voordeel 1: Dankzij de houten schacht liggen de kleurpotloden van Faber-Castell comfortabel in je hand, wat het kleuren gemakkelijker maakt.
 • Voordeel 2: Met een hexagonale schachtvorm bieden de potloden je een stabiele grip. Dit voorkomt dat ze van je tafel rollen terwijl je werkt, waardoor je je kunt concentreren op het tekenen zonder afleiding.
 • Voordeel 3: Faber-Castell kleurpotloden zijn breukbestendig dankzij een speciale lijmtechniek. Dit betekent dat ze langer meegaan, zelfs als ze per ongeluk vallen of intensief worden gebruikt.
 • Voordeel 4: De kleurpotloden hebben een stiftdikte van 3,6. Dit betekent dat ze een goed evenwicht bieden tussen precisie en oppervlaktebedekking. Dus of je nu gedetailleerde tekeningen maakt of grote gebieden inkleurt, deze potloden zijn geschikt voor beide.
 • Voordeel 5: De hardheid van de potloden is aangegeven als OH, wat suggereert dat ze redelijk zacht zijn. Dit zorgt voor een soepele toepassing van kleur op het papier, waardoor je met minder druk kunt werken. Dit kan helpen om vermoeidheid van de hand te verminderen, vooral bij langdurig tekenen.
 • Het lijkt erop dat Faber-Castell kleurpotloden een breed scala aan functies en kwaliteiten heeft. Maar net zoals bij elk product, kunnen er enkele minpunten zijn op basis van de verstrekte productbeschrijving. Hier zijn vijf mogelijke nadelen van dit product:
 • Nadeel 1: De schacht van het potlood is gemaakt van hout. Dit kan een probleem zijn voor sommige gebruikers die misschien op zoek zijn naar meer milieuvriendelijke opties of die allergisch zijn voor bepaalde soorten hout.
 • Nadeel 2: De hexagonale vorm van de schacht kan wellicht ongemakkelijk zijn voor langdurig gebruik. Sommige mensen vinden ronde potloden prettiger om vast te houden, vooral bij het tekenen of kleuren voor een langere periode.
 • Nadeel 3: Hoewel de breukbestendigheid door speciale lijmtechniek een voordeel kan zijn, kan dit er ook op wijzen dat het potlood niet gemakkelijk te slijpen is. Sommige gebruikers kunnen dit als een nadeel ervaren.
 • Nadeel 4: De stift heeft een dikte van 3,6. Dit zou prima zijn voor basiskleuren, maar voor diegenen die gedetailleerd tekenwerk willen doen, kan dit een beperking vormen. Een dunner potlood geeft meer precisie voor ingewikkeldere tekeningen.
 • Nadeel 5: Het potlood heeft een hardheid van OH. Dit betekent dat het potlood zacht is, maar mogelijk niet voldoende diversiteit biedt voor gebruikers die een brede reeks hardheden nodig hebben voor hun kunstprojecten. Het kan zijn dat je andere potloden nodig hebt om te kunnen variëren in textuur en schaduweffecten.

Onze favoriet #2

Vozuna Kleurpotloden

Vozuna Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vozuna kleurpotlodenset bestaat uit 120 sterke en rijkelijk gepigmenteerde kleurpotloden, geleverd in een handige zwarte beschermhoes voor eenvoudige opslag en transport. Ieder potlood is gelabeld met zowel zijn nummer als kleurnaam, waardoor het vinden van de juiste kleur een fluitje van een cent is. De hoogwaarde kwaliteit zorgt ervoor dat de onbreekbare en sterk geslepen kernen van 3,3 mm dik hun helderheid over de tijd behouden. Of je nou een jonge student, professionele kunstenaar of simpelweg een kleurliefhebber bent, deze Vozuna kleurpotlodenset zal jouw artistieke dromen naar een hoger niveau tillen.

 • Voordeel 1: De Vozuna kleurpotloden zijn sterk gepigmenteerd en zorgen voor 120 heldere kleuren, wat inhoudt dat je een breed scala aan kleuren tot je beschikking hebt voor grenzeloze creatieve vrijheid.
 • Voordeel 2: Dankzij de meegeleverde stevige zwarte beschermhoes, zijn de potloden niet alleen goed beschermd, maar kunnen ze ook gemakkelijk worden bewaard en vervoerd. Deze set is daardoor ook perfect om cadeau te geven aan je favoriete kunstenaars.
 • Voordeel 3: Elk potlood is benoemd, genummerd en kleurgecodeerd, wat het gemakkelijker maakt om kleuren te identificeren. Dit is vooral handig voor kunstenaars, ontwerpers en kleurliefhebbers, omdat je zo je eigen kleurpaletten kunt creëren voor een snelle kleurkeuze.
 • Voordeel 4: De Vozuna kleurpotloden zijn van hoge kwaliteit, met een sterke potloodvulling die perfect geslepen kan worden. De potloodvulling is ca. 3,3 mm dik en stevig genoeg om goed te kunnen slijpen. Bovendien zijn de potloden al voorgeslepen, dus je kunt direct aan de slag.
 • Voordeel 5: Deze kleurpotlodenset is veelzijdig inzetbaar, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is voor al je artistieke dromen. Of je nu een kind, een jonge student, een professionele kunstenaar, een ontwerper bent, of gewoon iemand die van kleuren houdt, deze set is het perfecte hulpmiddel.
 • Hoewel het moeilijk is om concrete nadelen uit de productbeschrijving te halen, kan ik enkele potentiële nadelen bedenken op basis van de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: Overweldigende keuze aan kleuren: Hoewel een breed scala aan kleuren over het algemeen positief is, kan de grote selectie van 120 kleuren voor sommigen overweldigend zijn. Het kan moeilijk zijn om de juiste kleur te kiezen uit zo’n uitgebreid palet.
 • Nadeel 2: Belasting van de opslagruimte: Aangezien de kleurpotloden worden geleverd in een stevige zwarte beschermhoes, kan dit ruimte in beslag nemen en extra gewicht toevoegen als je de potloden mee wilt nemen.
 • Nadeel 3: Mogelijke verwarring met nummering en benaming: Elk potlood is gelabeld met zijn nummer en kleurnaam. Het kan enige tijd kosten om vertrouwd te raken met deze naamgeving en nummering, vooral voor beginners of kinderen.
 • Nadeel 4: Slijpen kan een probleem zijn: Hoewel de potlodenvulling sterk genoeg is om perfect te kunnen slijpen, wordt er niet vermeld of een puntenslijper in de set is inbegrepen. Het kan een uitdaging zijn om een aparte puntenslijper te vinden die geschikt is voor deze potloden.
 • Nadeel 5: Overvloed aan extra informatie: De functie om ‘eigen kleurvelden te maken’ is mogelijk te geavanceerd voor beginners. Deze informatie-overload kan leiden tot verwarring en frustratie bij gebruikers die er nog niet bekend mee zijn.

Onze favoriet #3

Faber-Castell Kleurpotloden

Faber-Castell Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Faber-Castell kleurpotloden zijn een fantastische keuze voor je kunstprojecten. Ze hebben een zeshoekige vorm die moeiteloos schilderen mogelijk maakt, en ze bieden een prachtige en uitgebreide keuze aan kleuren die niets te wensen overlaat. Met hun intense en briljante tinten en extra zachte kleurafstrijk, verbeteren ze je tekeningen en maken ze hen levendig. Dit wordt versterkt door hun speciale lijm die de vulling breukbestendig maakt. Voor meer producten kun je de merkshop van Faber-Castell raadplegen door te klikken op de merknaam onder de producttitel.

 • Voordeel 1: De BIC Kids kleurpotloden zijn ideaal voor jonge kinderen. Ze zijn speciaal ontworpen om kinderen vanaf vijf jaar grote en middelgrote gebieden te leren inkleuren. Je kind zal dus veel plezier beleven terwijl het belangrijke vaardigheden ontwikkelt.
 • Voordeel 2: Deze kleurpotloden hebben een unieke zeshoekige vorm en zijn uitgerust met een stift (2,9 mm) met hoogwaardig pigment. Dit ontwerp maakt ze gemakkelijk te hanteren en zorgt voor een rijke kleurafgifte.
 • Voordeel 3: BIC Kids kleurpotloden komen in een palet van 24 opvallende kleuren. Dit betekent dat je kind een ruime keuze aan kleuren heeft om zijn of haar creativiteit te uiten en kleurrijke meesterwerken te maken.
 • Voordeel 4: In tegenstelling tot standaard kleurpotloden, zijn deze gemaakt zonder hout en zullen ze niet splinteren als ze breken. Dit zorgt voor een veiligere kleurervaring en minder rommel om op te ruimen.
 • Voordeel 5: Bij het kiezen van dit product, kies je voor pure kwaliteit. Deze kleurpotloden worden gemaakt in de BIC-fabrieken in Europa, op basis van de ongeëvenaarde expertise van BIC. Je kunt dus vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van deze potloden.
 • Nadeel 1: De kleurpotloden zijn specifiek bedoeld voor kinderen van vijf jaar en ouder, wat betekent dat ze wellicht niet geschikt of veilig zijn voor jongere kinderen.
 • Nadeel 2: Hoewel de zeshoekige vorm ontworpen is om het kleuren te vergemakkelijken, kunnen sommige kinderen het misschien moeilijk vinden om een grip te krijgen op de potloden door hun specifieke vorm.
 • Nadeel 3: De BIC Kids Kleurpotloden hebben slechts 24 kleuren. Dit kan de creatieve opties van het kind beperken, omdat sommige concurrenten sets aanbieden met een grotere verscheidenheid aan kleuren.
 • Nadeel 4: Ze zijn gemaakt zonder hout, wat bijdraagt aan de duurzaamheid, maar dit kan ook betekenen dat ze anders aanvoelen dan traditionele houten kleurpotloden waar sommige mensen de voorkeur aan geven.
 • Nadeel 5: Ondanks dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig pigment, wordt er in de productbeschrijving geen melding gemaakt van of ze uitwasbaar zijn, wat problematisch kan zijn als de kleuren op kleding of meubels terecht komen.

Onze favoriet #4

Bic Kids Kleurpotloden

Bic Kids Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

BIC Kids kleurpotloden zijn perfect voor kinderen vanaf vijf jaar om grote en middelgrote gebieden te leren inkleuren. De zeshoekige vorm en een 2,9 mm stift met hoogwaardig pigment zorgen voor een comfortabele en hoogwaardige kleurervaring. Beschikbaar in een palet van 24 opvallende kleuren, zijn deze potloden ontworpen om de creativiteit van jouw kind te stimuleren. Ze zijn uniek omdat ze zonder hout zijn gemaakt, waardoor ze niet zullen splinteren als ze breken. Als absolute garantie voor kwaliteit, worden deze potloden geproduceerd in de BIC-fabrieken in Europa, en reflecteren ze daarmee de ongeëvenaarde expertise van BIC.

 • Voordeel 1: De BIC Kids kleurpotloden zijn ideaal voor jonge kinderen. Ze zijn speciaal ontworpen om kinderen vanaf vijf jaar grote en middelgrote gebieden te leren inkleuren. Je kind zal dus veel plezier beleven terwijl het belangrijke vaardigheden ontwikkelt.
 • Voordeel 2: Deze kleurpotloden hebben een unieke zeshoekige vorm en zijn uitgerust met een stift (2,9 mm) met hoogwaardig pigment. Dit ontwerp maakt ze gemakkelijk te hanteren en zorgt voor een rijke kleurafgifte.
 • Voordeel 3: BIC Kids kleurpotloden komen in een palet van 24 opvallende kleuren. Dit betekent dat je kind een ruime keuze aan kleuren heeft om zijn of haar creativiteit te uiten en kleurrijke meesterwerken te maken.
 • Voordeel 4: In tegenstelling tot standaard kleurpotloden, zijn deze gemaakt zonder hout en zullen ze niet splinteren als ze breken. Dit zorgt voor een veiligere kleurervaring en minder rommel om op te ruimen.
 • Voordeel 5: Bij het kiezen van dit product, kies je voor pure kwaliteit. Deze kleurpotloden worden gemaakt in de BIC-fabrieken in Europa, op basis van de ongeëvenaarde expertise van BIC. Je kunt dus vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van deze potloden.
 • Nadeel 1: De kleurpotloden zijn specifiek bedoeld voor kinderen van vijf jaar en ouder, wat betekent dat ze wellicht niet geschikt of veilig zijn voor jongere kinderen.
 • Nadeel 2: Hoewel de zeshoekige vorm ontworpen is om het kleuren te vergemakkelijken, kunnen sommige kinderen het misschien moeilijk vinden om een grip te krijgen op de potloden door hun specifieke vorm.
 • Nadeel 3: De BIC Kids Kleurpotloden hebben slechts 24 kleuren. Dit kan de creatieve opties van het kind beperken, omdat sommige concurrenten sets aanbieden met een grotere verscheidenheid aan kleuren.
 • Nadeel 4: Ze zijn gemaakt zonder hout, wat bijdraagt aan de duurzaamheid, maar dit kan ook betekenen dat ze anders aanvoelen dan traditionele houten kleurpotloden waar sommige mensen de voorkeur aan geven.
 • Nadeel 5: Ondanks dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig pigment, wordt er in de productbeschrijving geen melding gemaakt van of ze uitwasbaar zijn, wat problematisch kan zijn als de kleuren op kleding of meubels terecht komen.

Onze favoriet #5

Staedtler Kleurpotloden

Staedtler Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Staedtler kleurpotloden zijn een set van 72 briljante kleuren, gepresenteerd in een aantrekkelijk blikje. Deze potloden zijn ontworpen in een traditionele zeshoekige vorm, wat jou een comfortabele grip biedt voor optimale tekenprestaties. Ze zijn eenvoudig te slijpen met elke kwaliteitsslijper, hierdoor kun jij altijd verzekerd zijn van een scherpe punt voor precieze lijnen en details in je tekeningen. Met deze kleurpotloden van Staedtler breng jij ongetwijfeld jouw creativiteit tot leven.

 • Voordeel 1: De traditionele zeshoekige vorm van de Staedtler kleurpotloden biedt een comfortabele grip tijdens het kleuren en zorgt ervoor dat de potloden niet van de tafel rollen als je ze neerlegt.
 • Voordeel 2: De Staedtler kleurpotloden worden gepresenteerd in een aantrekkelijk blikje, wat niet alleen elegant is maar het ook gemakkelijk maakt om je potloden georganiseerd en op één plaats te houden.
 • Voordeel 3: Een ander voordeel van de Staedtler kleurpotloden is dat ze eenvoudig te slijpen zijn met elke kwaliteitsslijper. Dit betekent dat je altijd een scherpe punt hebt om nauwkeurig te kleuren.
 • Voordeel 4: Met maar liefst 72 briljante kleuren, bieden de Staedtler kleurpotloden een enorme reeks mogelijkheden voor je teken- en kleurwerk, of je nu houdt van zachte pasteltinten of levendige primaries.
 • Voordeel 5: Staedtler’s gekleurde potloden’ dynamische kleurbereik vergroot je artistieke mogelijkheden en stimuleert creativiteit, ongeacht of je een professionele kunstenaar bent of gewoon voor je plezier tekent.
 • Gezien de gegeven productbeschrijving, kan het vinden van vijf nadelen complex zijn, omdat de genoemde details in deze beschrijving voornamelijk positief zijn. Daarom kunnen we enkel speculeren op mogelijke negatieve aspecten.
 • Nadeel 1: De traditionele zeshoekige vorm kan oncomfortabel zijn voor langdurig gebruik. Dit kan leiden tot snellere vermoeidheid tijdens het tekenen of kleuren voor langere periodes.
 • Nadeel 2: Hoewel het aantrekkelijke blik een pluspunt is voor presentatie, kan het vanuit praktisch oogpunt frustrerend zijn als je specifieke kleuren probeert te vinden. Vooral als je een set hebt met 72 kleuren kan het moeilijk zijn om precies de kleuren te vinden die je nodig hebt zonder te moeten rommelen.
 • Nadeel 3: Hoewel eenvoudig te slijpen met elke kwaliteitsslijper, kan de frequentie van het slijpen van deze kleurpotloden een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De set bevat 72 kleuren. Hoewel dit een breed scala aan kleuren biedt, kan het overweldigend zijn voor beginners die het moeilijk kunnen vinden om uit zoveel opties te kiezen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft niet aan of de kleurpotloden niet-toxisch zijn. Dit kan zorgwekkend zijn voor gebruik door jonge kinderen die misschien geneigd zijn om dingen in hun mond te steken.

Onze favoriet #6

Melifluo Kleurpotloden

Melifluo Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Melifluo kleurpotloden set bestaat uit 72 kleurpotloden met kleurrijke en levendige tinten, die je kunt combineren voor verschillende effecten. Deze professionele kleurpotloden hebben zachte, breekbestendige kernen en zijn vervaardigd uit hoogwaardige pigmenten die niet vervagen. Jij zult genieten van de sterke hechting en natuurlijke overlappende kleuren die perfect zijn voor tekenwerk, mengen, markeren en het aanbrengen van lagen. De potloden zijn gemaakt van origineel hout en vervuilingsvrij materiaal, waardoor ze veilig en niet-giftig zijn voor gebruik door zowel volwassenen als kinderen. De set wordt geleverd in een zwarte premium etui met ritssluiting en individuele sleuven om je potloden georganiseerd en beschermd te houden. Met deze hoge kwaliteitspotloden, of je nu een kunstenaar of een student bent, vind je het gemakkelijk de perfecte tint te kiezen en je kunstwerken met gemak te creëren.

 • Voordeel 1: Met de Melifluo kleurpotlodenset heb je een scala aan kleurrijke en levendige kleuren tot je beschikking. Met wel 72 verschillende tinten kun je eindeloze kleurcombinaties creëren voor diverse effecten, wat je veel artistieke vrijheid geeft.
 • Voordeel 2: De kleurpotloden zijn zeer gepigmenteerd en gemakkelijk te mengen. Dankzij de zachte, breekbestendige kernen en hoogwaardige pigmenten, die niet vervagen na verloop van tijd, kun je vloeiend tekenen, schaduwen, mengen, en gelaagde kunstwerken maken.
 • Voordeel 3: Ze zijn veilig en niet giftig. Aangezien de kleurpotloden van origineel hout en vervuilingsvrij materiaal zijn gemaakt, zijn ze veilig voor zowel volwassenen als kinderen en hebben ze een heldere kleur en een vlot gebruik.
 • Voordeel 4: De Melifluo kleurpotlodenset biedt superieure kwaliteit. Elk potlood heeft een stevige stift gemaakt van hoogwaardig materiaal en de set wordt geleverd in een draagbaar etui met individuele sleuven waardoor je jouw potloden eenvoudig kunt organiseren.
 • Voordeel 5: Deze kleurpotlodenset is draagbaar. Dankzij de meegeleverde zwarte premium etui met ritssluiting en individuele sleuven voor elk potlood, kun je jouw kleurpotloden gemakkelijk en veilig meenemen terwijl ze georganiseerd en beschermd blijven.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het eigenlijk nogal moeilijk om nadelen te vinden voor de Melifluo kleurpotloden. Ze lijken zeer hoge kwaliteit te zijn, veilig te zijn en een groot scala aan kleuren te bieden. Dat gezegd hebbende, dit zijn enkele potentiële nadelen op basis van de informatie:
 • Nadeel 1: Overweldigend aantal kleuren: Hoewel de reeks van 72 verschillende kleuren heel aantrekkelijk kan lijken, kan het ook overweldigend zijn voor beginners. Zoveel keuzes kunnen soms leiden tot keuzestress en afleiding bij het tekenen.
 • Nadeel 2: Te professioneel voor beginners: De kleurpotloden zijn zeer gepigmenteerd en gemakkelijk te mengen. Dit, samen met het feit dat ze speciaal ontworpen zijn voor schaduwen, afdrukken, markeren en gelaagdheid, kan duiden op een product dat gemaakt is voor meer ervaren kunstenaars, wat ontmoedigend kan zijn voor beginners.
 • Nadeel 3: Te veilig?: Hoewel het geweldig is dat het product veilig en niet-giftig is, kan dit betekenen dat de kleurpotloden niet de meest levendige of duurzame kleuren hebben die je kunt vinden op de markt. Sommige kunstenaars geven de voorkeur aan potloden met een grotere kleurdiepte, zelfs als dit een zeker niveau van toxiciteit betekent.
 • Nadeel 4: Omslachtige organisatie: De kleurpotlodenset wordt geleverd met individuele sleuven voor elk kleurpotlood. Dit zal waarschijnlijk bijdragen tot een betere organisatie, maar het kan lastig zijn om voortdurend terug te moeten naar het etui voor elke kleurwisseling.
 • Nadeel 5: Te grote set voor draagbaarheid: Hoewel de set wordt geleverd in een draagbaar etui, kan het aantal van 72 potloden de set nog steeds vrij groot en potentieel lastig om te vervoeren maken. Als je iets zoekt dat echt compact en gemakkelijk mee te nemen is, is deze set misschien niet ideaal.

Onze favoriet #7

Stabilo Kleurpotloden

Stabilo Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

STABILO kleurpotloden zijn klassieke, kwalitatief hoge kleurpotloden die ideaal zijn voor schoolgebruik. Ze leveren een intense kleurafgifte dankzij hun kerndiameter van 2,5 mm, waardoor je krachtige, levendige tekeningen kunt maken. Bovendien heb je een brede keuze uit het assortiment, aangezien deze potloden verkrijgbaar zijn in 30 verschillende kleuren.

 • Voordeel 1: De STABILO kleurpotloden zijn van klassieke kwaliteit, wat betekent dat ze duurzaam en betrouwbaar zijn. Dit is ideaal voor jouw schoolbehoeften.
 • Voordeel 2: Deze kleurpotloden bieden een intense kleurafgifte. Hierdoor zijn jouw tekeningen, schetsen en kleurplaten altijd levendig en rijk van kleur.
 • Voordeel 3: Met een kerndiameter van 2,5 mm, hebben deze kleurpotloden een fijne dikte. Dit maakt ze niet alleen sterk, maar zorgt ook voor meer controle tijdens het kleuren.
 • Voordeel 4: De STABILO kleurpotloden zijn verkrijgbaar in maar liefst 30 kleuren. Met zo’n breed scala aan kleuropties kan jouw creativiteit onbeperkt stromen.
 • Voordeel 5: Hoewel het hier niet expliciet wordt genoemd, impliceert de term ‘klassiek kwaliteitskleurpotlood’ dat deze kleurpotloden lang meegaan. Dit is dus een lange-termijn investering voor al jouw kleurbehoeften.
 • Dit is een moeilijke taak gezien de positieve aspecten van de productbeschrijving, maar hier zijn enkele potentiële nadelen gebaseerd op de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: Het STABILO kleurpotlood is beschreven als ‘ideaal voor school’. Dit kan wijzen op een basisniveau van kwaliteit, en misschien is het niet het beste keuze als je een professionele artiest bent die op zoek is naar kleurpotloden van hogere kwaliteit voor gedetailleerd werk.
 • Nadeel 2: De ‘intensieve kleurafgifte’ kan een nadeel zijn als je liever fijnere en minimaal kleurenbereik hebt voor subtiele schaduweffecten. Deze potloden kunnen te levendig zijn voor dergelijke taak.
 • Nadeel 3: De ‘kerndiameter van 2,5 mm’ kan betekenen dat het potlood niet ideaal is voor zeer gedetailleerd of fijn werk, omdat de kern misschien te dik is om nauwkeurig te tekenen.
 • Nadeel 4: Ook al zijn die ‘verkrijgbaar in 30 kleuren’, dit kleurenbereik is misschien niet uitgebreid genoeg als je op zoek bent naar een heel specifieke tint of als je een groot kleurenspectrum nodig heeft voor je tekeningen of projecten.
 • Nadeel 5: De beschrijving noemt geen functies zoals een ergonomisch ontwerp of extra comfort. Dit kan betekenen dat deze kleurpotloden na langdurig gebruik ongemakkelijk kunnen zijn om vast te houden.

Onze favoriet #8

Faber-Castell Kleurpotloden

Faber-Castell Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Faber-Castell Sparkle kleurpotloden met pastelkleuren zijn een ware traktatie voor de creatieve geest. Deze set van 12 kleurpotloden bevat prachtige, meidachtige kleuren met een betoverend fonkelend effect, gegarandeerd om kinderogen te laten stralen. Ze zijn verpakt in een hoogwaardige metalen doos versierd met een charmante vlinderprint, waardoor het een elegant cadeau is. Uitstekende breukvastheid verzekert jou van duurzaam gebruik en de zachte kleurafsteek zorgt voor een soepel kleurverloop. Dit product toont zijn organische kant door het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen en milieuvriendelijke waterlak voor de afwerking. Bovendien, of je nu rechts- of linkshandig bent, deze pennen zijn geschikt voor beide soorten gebruikers.

 • Voordeel 1: De sparkle kleurpotloden van Faber-Castell geven een aantrekkelijk fonkelend effect dat kinderogen zal doen stralen. Dit betekent dat je niet alleen kunt genieten van het tekenen, maar ook van een beetje extra glans en magie in je kunstwerken!
 • Voordeel 2: Het assortiment van 12 pastelkleurige kleurpotloden in een meisjesachtige kleurkeuze komt in een hoogwaardige metalen doos met een vrolijke vlinderopdruk. Dit maakt het een ideaal cadeau voor kinderen, dat zowel functioneel als bijzonder aantrekkelijk is.
 • Voordeel 3: De pennen hebben een zachte kleurafsteek en de hoogste breukvastheid van de vulling. Dit zorgt ervoor dat ze niet gemakkelijk breken, zodat je ze langer kunt gebruiken en je je geen zorgen hoeft te maken over het constant verscherpen van gebroken punten.
 • Voordeel 4: Het hout van de pennen is afkomstig uit voorbeeldig beheerde bossen en de lak is gemaakt van milieuvriendelijke waterlak. Door voor deze pennen te kiezen, kun je je liefde voor tekenen combineren met het zorgzaam omgaan met het milieu.
 • Voordeel 5: De pennen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers. Dit betekent dat iedereen, ongeacht zijn of haar dominante hand, comfortabel en gemakkelijk met deze pennen kan tekenen.
 • Het is een uitdaging om de tekortkomingen van het Faber-Castell kleurpotloden product te vinden op basis van de gegeven beschrijving, omdat deze voornamelijk positieve aspecten benadrukt. Toch, als we kritisch kijken, zijn hier vijf mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Het sprankelende effect van de kleurpotloden kan kinderogen laten fonkelen, maar het kan ook afleidend zijn tijdens het gebruik. Dit maakt het lastig voor kinderen om zich volledig te focussen op hun tekeningen.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het product specifiek een “meisjesachtige kleurkeuze” heeft. Dit kan een beperkend aspect zijn, vooral als je op zoek bent naar meer genderneutrale kleuropties of kleurpotloden voor jongens.
 • Nadeel 3: Hoewel de zachte kleurintensiteit positief kan zijn voor bepaalde toepassingen, kan het ook een nadeel zijn voor degenen die op zoek zijn naar kleurpotloden met meer levendige of intense kleuren.
 • Nadeel 4: Het feit dat het hout van de pennen afkomstig is van bossen die op een voorbeeldige manier worden beheerd, kan ervoor zorgen dat het product minder beschikbaar is en mogelijk minder vaak wordt aangevuld. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een product dat altijd voorradig is.
 • Nadeel 5: Hoewel de verpakking in een hoogwaardige metalen doos met een vlinderopdruk aantrekkelijk kan zijn, kan deze keuze van verpakking voor sommige mensen als overbodig en minder milieuvriendelijk worden beschouwd.

Onze favoriet #9

Stabilo Kleurpotloden

Stabilo Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De kleurpotloden van het merk STABILO zijn klassieke kleurpotloden, ideaal voor gebruik op school. Ze kenmerken zich door hun hoogwaardige kleurafgifte en een kerndiameter van 2,5 mm voor precies en comfortabel kleuren. Daarnaast kun je uit maar liefst 30 verschillende kleuren kiezen om je creatieve projecten tot leven te brengen.

 • Voordeel 1: Omdat het een klassiek kleurpotlood is, kun je genieten van de traditionele charme en kwaliteit die deze soort potloden doorgaans bieden.
 • Voordeel 2: De STABILO kleurpotloden zijn geweldig voor gebruik op school. Dit betekent dat ze sterk genoeg zijn om dagelijkse gebruik door kinderen te weerstaan.
 • Voordeel 3: De kleurafgifte van deze potloden staat hoogstwaarschijnlijk garant voor levendige en diepe kleuren op papier. Dit kan je tekeningen of schetsen extra mooi maken.
 • Voordeel 4: Met een kerndiameter van 2,5 mm, bieden deze potloden een uitstekende precisie en controle bij het tekenen. Het is gemakkelijker om fijne details te maken en binnen de lijnen te kleuren.
 • Voordeel 5: De STABILO kleurpotloden zijn verkrijgbaar in 30 kleuren. Hierdoor heb je een ruime keuze om je creativiteit de vrije loop te laten en kun je diversiteit in je kunstwerken brengen.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat dit een ‘klassiek kleurpotlood’ is, kan dit voor sommige gebruikers minder aantrekkelijk zijn. Geavanceerdere of innovatieve functies die je misschien verwacht te vinden in nieuwere merken of soorten kleurpotloden, zijn wellicht niet aanwezig.
 • Nadeel 2: Deze kleurpotloden zijn specifiek gemarkeerd voor gebruik ‘op school’. Dat kan betekenen dat ze niet optimaal zijn voor professionele kunstenaars of geavanceerd kleurgebruik, gezien de waarschijnlijke kwaliteit en duurzaamheid gericht op kinderen en studenten.
 • Nadeel 3: Hoewel ‘kleurafgifte’ als functie is vermeld, is er geen informatie over de intensiteit van de kleuren of hoe goed ze op papier overkomen. Het is mogelijk dat de kleuren niet zo levendig of duurzaam zijn als je zou verwachten.
 • Nadeel 4: De aangegeven ‘kerndiameter van 2,5 mm’ betekent dat deze potloden waarschijnlijk niet geschikt zijn voor fijne details of dunne lijnen, wat een beperking kan zijn als je complexere of gedetailleerdere tekeningen wilt maken.
 • Nadeel 5: Hoewel er ’30 kleuren’ beschikbaar zijn, kan dit aantal voor sommige gebruikers beperkt zijn. Veel merken bieden assortimenten met een groter kleurengamma, waardoor dit potlood misschien niet voldoende keuze biedt voor gebruikers die op zoek zijn naar een brede selectie van kleuropties.

Onze favoriet #10

Zenacolor Kleurpotloden

Zenacolor Kleurpotloden

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Zenacolor kleurpotloden zijn premium schets- en tekengereedschappen pakket van 72 unieke, voorgeslepen en genummerde kleurpotloden. Ze variëren in tinten van wit tot zwart, inclusief metallic en droge pastelkleuren. De kleuren zijn helder, de potloden hebben een zachte, nauwkeurige en 3,3mm dikke, op olie gebaseerde punt, die perfect zijn voor alle soorten tekenboeken of kleurboeken, ongeacht je vaardigheidsniveau. Ze worden geleverd in een handig jumbo-etui dat makkelijk mee te nemen is, en als een extraatje kan dit gevarieerde tekenset een uniek cadeau zijn voor een kunstliefhebber. Deze Zenacolor set is ontworpen om je creativiteit te stimuleren, of je nu tekent, schildert of aan andere artistieke projecten werkt. Tot slot staat Zenacolor volledig achter hun product met een 100% tevredenheid of geld-terug-garantie.

 • Voordeel 1: Uitgebreide keuze aan kleuren – De Zenacolor kleurpotlodenset biedt je maar liefst 72 unieke en verschillende kleuren, van wit tot zwart en droog pastel tot metallic. Dit geeft je ongekende mogelijkheden om prachtige tekeningen en schilderijen te maken.
 • Voordeel 2: Hoge kwaliteit potloden – De potloden zijn uitgerust met een 3,3 mm dikke, op olie gebaseerde punt. Dit zorgt ervoor dat je tekeningen helder van kleur zullen zijn en je potloodlijnen nauwkeurig. Of je nu een professionele kunstenaar of een beginner bent, je zult verrast zijn door hun kwaliteit.
 • Voordeel 3: Praktisch en draagbaar – De kleurpotloden worden geleverd in een jumbo-etui, verpakt in een makkelijk te vervoeren kartonnen doos. Dit maakt het eenvoudig om je tekenmateriaal mee te nemen waar je ook naartoe gaat.
 • Voordeel 4: Bevordert creativiteit – De Zenacolor kleurpotlodenset is perfect voor alle soorten artistieke projecten. Of je nu houdt van tekenen, schilderen, scrapbooking, olieverfschilderijen, of andere kunstprojecten, deze set helpt je jouw creativiteit de vrije loop te laten.
 • Voordeel 5: Uitstekend cadeau – Door de enorme diversiteit aan kleuren en de hoge kwaliteit van de potloden is de Zenacolor set een uitstekend cadeau. Het zal zeker in de smaak vallen bij zowel beginnende als ervaren kunstenaars.
 • Nadeel 1: Hoewel de Zenacolor kleurpotloden voor volwassenen een scala aan 72 kleuren bieden, zouden liefhebbers van nauwkeurig kleurgebruik het gebrek aan unieke tinten of schakeringen binnen deze reeks kunnen vinden. Het zou bijvoorbeeld moeilijk kunnen zijn om de exacte kleur te vinden die je nodig hebt voor bepaalde diepgaande kunstwerken.
 • Nadeel 2: De verpakking van karton kan kwetsbaar zijn en niet lang standhouden, vooral als je de set vaak verplaatst of op reis meeneemt. Veel kunstenaars geven de voorkeur aan sterkere verpakkingen zoals tin of hard plastic om hun potloden te beschermen.
 • Nadeel 3: Zenacolor kleurpotloden zijn op olie gebaseerd. Hoewel dit kan bijdragen aan hun helderheid en soepel kleurvermogen, kan dit ook betekenen dat ze mogelijk moeilijker te mengen of uit te vegen zijn in vergelijking met wax-gebaseerde potloden.
 • Nadeel 4: De potloden komen voorgeslepen, wat handig kan zijn voor direct gebruik, maar ook kan zorgen voor risico op breken tijdens transport of handeling, waardoor de potloden sneller op kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Zenacolor merkt op dat hun kleurrijke kleurpotloden een 3,3mm dikke punt hebben. Dit is vrij dun en biedt misschien niet de veelzijdigheid die sommige kunstenaars zoeken, vooral voor brede vegen kleur of het opvullen van grote oppervlakten. De dunne punt kan ook sneller breken tijdens intensief gebruik.

Na grondige analyse en vergelijking kunnen we concluderen dat er een breed scala aan kwalitatieve kleurpotloden op de markt is. Het uiteindelijke keuze hangt echter af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu een professionele illustrator bent die op zoek is naar uitmuntenditeit en duurzaamheid, of een beginneling die kleurpotloden nodig heeft voor dagelijks gebruik, er is voor elk wat wils. Omarm je creativiteit en maak je kunst tot leven met de perfecte set kleurpotloden voor jou. Ongeacht je keuze, zorg ervoor dat je gaat voor kleurpotloden die levendige kleuren, uitstekend mengvermogen en stevigheid bieden. Jouw artistieke reis verdient immers niets minder dan het beste!

Inhoudsopgave