a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Koffiecupmachine: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste koffiecupmachines die getest zijn om jou de lekkerste en meest consistente kop koffie te garanderen.

Unser Favorit: De'Longhi Koffiecupmachine

De'Longhi Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiecupmachine

Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine

Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Nespresso Koffiecupmachine

Nespresso Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine

Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Krups Nespresso Koffiecupmachine

Krups Nespresso Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Nespresso Krups Koffiecupmachine

Nespresso Krups Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Krups Nespresso Koffiecupmachine

Krups Nespresso Koffiecupmachine
★★★★★

Unser Favorit: Krups Nespresso Koffiecupmachine

Krups Nespresso Koffiecupmachine
★★★★★

Koffie is voor velen een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven geworden. De intense smaak, de opbeurende geur en het stimulerende effect maken het tot een favoriete ochtendritueel. Of je nu een beginner bent in de wereld van de koffie of een doorgewinterde barista, de koffiecupmachine is een geweldig apparaat om continue kwaliteit te bieden met een druk op de knop. De volgende gids is samengesteld uit stevig en uitgebreid onderzoek naar de top 10 koffiecupmachines op de markt. Dus leun achterover, pak iets om te noteren en laat ons je begeleiden naar je volgende geweldige aankoop. Van gebruiksgemak tot duurzaamheid, van smaak tot snelheid, we hebben alle noodzakelijke aspecten in overweging genomen. Laten we deze boeiende reis beginnen om de beste koffiecupmachine voor jou te vinden!

Een koffiecupmachine is een apparaat dat speciaal ontworpen is om jou in een handomdraai een perfect kopje koffie te bieden. Je plaatst simpelweg een koffiecup – een klein, afgesloten houder met daarin een portie gemalen koffie – in de machine, drukt op de knop en het apparaat doet de rest. Het resultaat is een heerlijke, aromatische kop koffie met de juiste balans tussen water en koffie, zonder de rompslomp van het zelf malen en doseren van de koffie. Het gebruiksgemak, de snelheid en de consistentie van de resultaten zijn enkele van de grootste voordelen van een koffiecupmachine.

Check Uit

Onze favoriet #1

De'Longhi Koffiecupmachine

De'Longhi Koffiecupmachine

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Koffiecupmachine is een fantastisch apparaat voor koffieliefhebbers. Dankzij het Thermoblock-verwarmingselement, warmt deze machine in slechts 25 seconden op. Ideaal als je snel een kopje koffie wilt zonder lang te wachten. Daarnaast heeft de machine een automatische uitschakelfunctie die na 9 minuten in werking treedt, voor extra veiligheid en energiebesparing. De Flow Stop-functie laat je de koffiestroom automatisch programmeren, zo heb je altijd de perfecte dosering. Voorgestelde hoeveelheden zijn 40 ml voor espresso en 110 ml voor Lungo, maar jij bepaalt natuurlijk zelf hoe sterk je je koffie wilt.

 • Voordeel 1: Dankzij het Thermoblock-verwarmingselement van de De’Longhi Koffiecupmachine hoef je nooit lang te wachten op je kopje koffie. Deze is namelijk in staat om snel op te warmen, binnen slechts 25 seconden.
 • Voordeel 2: Je hoeft je geen zorgen te maken over energieverspilling. De automatische uitschakelfunctie zorgt ervoor dat de machine zichzelf na 9 minuten inactiviteit uitschakelt, waardoor je energie bespaart.
 • Voordeel 3: De machine is voorzien van een Flow Stop-functie. Dit houdt in dat de hoeveelheid water die door de koffie stroomt, automatisch en programmeerbaar is. Hierdoor krijg je altijd de perfecte kop koffie, afgestemd op jouw smaak.
 • Voordeel 4: Je kan van tevoren de hoeveelheid koffie kiezen die je wilt zetten. De machine heeft voorgedefinieerde hoeveelheden van 40 ml voor espresso en 110 ml voor Lungo.
 • Voordeel 5: De variëteit aan instellingen van de De’Longhi koffiecupmachine stelt jou in staat om je kopje koffie volledig naar wens aan te passen, of je nu houdt van een sterke espresso of van een milder lungo kopje.
 • Hoewel de De’Longhi Koffiecupmachine enkele uitstekende functies lijkt te hebben, kunnen er ook een paar nadelen zijn die je in overweging moet nemen op basis van de beschrijving die je gegeven hebt. Hier zijn ze:
 • Nadeel 1: De koffiemachine wordt na 9 minuten automatisch uitgeschakeld na het laatste gebruik. Dit kan nadelig zijn als je vergeet dat je koffie aan het zetten was of als je graag langer wilt genieten van je kopje koffie.
 • Nadeel 2: De Flow Stop-functie is automatisch en programmeerbaar, wat wellicht minder flexibiliteit en controle over de doorstroom van je koffie betekent. Mocht je van een sterker of zwakker kopje houden dat niet overeenkomt met de vooraf ingestelde hoeveelheden, dan zou dit voor jou een nadeel kunnen zijn.
 • Nadeel 3: Ondanks het snelle opwarmen, betekent de aanwezigheid van een Thermoblock-verwarmingselement dat de machine mogelijk minder effectief is in het handhaven van een constante temperatuur tijdens het koffiezetproces, wat kan leiden tot wisselende smaakervaringen.
 • Nadeel 4: De machine heeft vooraf ingestelde hoeveelheden van 40 ml voor espresso en 110 ml voor Lungo. Dit kan beperkend zijn als je een andere hoeveelheid koffie wilt zetten of van een ander type koffie houdt waar geen vooraf bepaalde instelling voor is.
 • Nadeel 5: De machine lijkt niet over een instellingsmogelijkheid voor de sterkte van de koffie te beschikken wat betekent dat je niet in staat bent de rijkheid en het aroma van je drankje naar je eigen smaak aan te passen.

Onze favoriet #2

Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiecupmachine

Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiecupmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto is een compacte automatische koffiecupmachine (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D) perfect voor jouw keukenblad. Met het hogedruk-koffiezetsysteem van tot wel 15 bar geniet je van een professionele koffie met een dikke crèmelaag. Het biedt jou meer dan 25 koffiecreaties en andere heerlijke warme en koude dranken die met één druk op de knop gemaakt kunnen worden. Wil je minder of meer, dan kan het volume van je drankje aangepast worden door de Play & Select-functie. Geen zorgen over verspild energieverbruik, dankzij de Ecostand schakelt het apparaat automatisch uit na 5 minuten en heeft het een energielabel A. Met de NESCAFÉ Dolce Gusto capsules kun jij al jouw favoriete dranken drinken.

 • Voordeel 1: Het compacte formaat van de koffiemachine (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D) maakt het een ideale keuze als je beperkte ruimte hebt in je keuken. Dankzij het kleine formaat past het perfect, zelfs in de kleinste ruimtes.
 • Voordeel 2: De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto biedt professionele kwaliteit, want het is een hogedruk-koffiezetter tot wel 15 bar. Hierdoor kan je rekenen op heerlijke koffie met een dikke crèmelaag, net zoals je krijgt bij een professioneel barista.
 • Voordeel 3: Met deze machine kan je meer dan 25 verschillende koffiecreaties en andere warme en koude dranken maken. Door slechts één druk op de knop te geven kunnen allerlei smakelijke drankjes worden gecreëerd.
 • Voordeel 4: De Play & Select-functie op deze koffiecupmachine betekent dat je het volume van je drankje kan aanpassen naar wens. Zo kan je de perfecte hoeveelheid voor je kopje bepalen.
 • Voordeel 5: De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto is ook milieubewust met een Ecostand, die ervoor zorgt dat het apparaat automatisch uitschakelt na 5 minuten. Dit is niet alleen goed voor de planeet, maar zal ook bijdragen aan een lagere energierekening.
 • Nadeel 1: Hoewel de compactheid van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto koffiemachine nuttig kan zijn voor een klein keukenblad, kan dit ook betekenen dat de watertank klein is, waardoor je deze vaker moet bijvullen, vooral als je regelmatig koffie drinkt.
 • Nadeel 2: De machine biedt meer dan 25 koffiecreaties en andere warme en koude dranken met een enkele druk op de knop. Dit betekent echter ook dat je speciale NESCAFÉ Dolce Gusto-capsules moet kopen, die minder gemakkelijk beschikbaar en duurder kunnen zijn dan standaard koffiebonen of -poeder.
 • Nadeel 3: Hoewel de machine een druk van wel 15 bar kan leveren voor een professionele koffie-ervaring, kan deze hoge druk de smaak van de koffie voor sommigen te sterk maken. Niet iedereen geeft de voorkeur aan koffie gemaakt onder hoge druk.
 • Nadeel 4: De Play & Select-functie waarmee je het volume van je drankje kan aanpassen is een handige toevoeging, maar kan ook zorgen voor verwarring voor gebruikers die niet bekend zijn met dit soort technologie of die simpelweg een standaard kopje koffie willen zonder extra instellingen.
 • Nadeel 5: Het apparaat schakelt automatisch uit na 5 minuten om energie te besparen met een energielabel van A. Hoewel dit geweldig is voor energiebesparing, kan dit hinderlijk zijn als je vergeet je koffie direct na het zetten te drinken, omdat het apparaat je koffie niet warm houdt.

Onze favoriet #3

Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine

Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Koffiecupmachine van Philips Domestic Appliances is een veelzijdig apparaat dat de mogelijkheid biedt om twee koffies tegelijk of een dubbele koffie in één kop te bereiden. Met een druk van maximaal 19 bar zorgt deze machine voor de perfecte espresso. De machine is uitgebreid functioneel en biedt opties voor het zetten van diverse koffiestijlen zoals snijden, espresso, lang en meer. Jij kunt het volume van je koffie personaliseren van 20 ml tot 270 ml en de machine is compatibel met L’OR Espresso, L’OR Barista en Nespresso-capsules. Dit maakt deze koffiecupmachine van Philips Domestic Appliances tot een ideaal apparaat voor elke koffieliefhebber.

 • Voordeel 1: Krachtige drukpomp: Met een krachtige 19 bar pompdruk kan je erop vertrouwen dat de Nespresso Essenza Mini altijd een sterke en smaakvolle espresso produceert.
 • Voordeel 2: Veelzijdigheid: De machine biedt de keuze tussen een espresso of een Lungo, zodat je de optie hebt om te genieten van de koffiesmaak die je het liefst hebt.
 • Voordeel 3: Consistente kwaliteit: De Nespresso Essenza Mini verzekert een espresso of Lungo met een typische crème, zodat je elke keer weer geniet van dezelfde hoge kwaliteit.
 • Voordeel 4: Gemak: Door het gebruik van capsules wordt het koffiezetproces een stuk eenvoudiger en sneller, zodat je meer tijd hebt om te genieten van je kopje koffie.
 • Voordeel 5: Compact ontwerp: De “Mini” in de naam staat voor het compacte ontwerp, waardoor deze machine gemakkelijk in een kleinere keuken past en niet veel ruimte inneemt.
 • Op basis van deze productbeschrijving kan het lastig zijn om nadelen te identificeren aangezien er beperkte informatie beschikbaar is. Desalniettemin, hier zijn vijf potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Koffievariatie: De Nespresso Essenza Mini lijkt alleen espresso of Lungo te maken. Dus als je liever andere koffievarianten hebt zoals cappuccino of latte, is dit misschien niet het ideale apparaat voor jou.
 • Nadeel 2: Capsule afhankelijkheid: Doordat het een capsulemachine is, ben je afhankelijk van Nespresso-capsules om koffie te zetten. Dit kan een nadeel zijn als je graag verschillende merken koffie uitprobeert.
 • Nadeel 3: Limitatie in capaciteit: Omdat het apparaat Mini in de naam heeft, kan het zijn dat de capaciteit of grootte van de machine klein is, waardoor je misschien niet meerdere kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten.
 • Nadeel 4: Hoge druk: De pompdruk is 19 bar. Hoewel dit een krachtige extractie garandeert, kan dit bij sommige soorten koffie tot overextractie leiden waardoor de koffie bitter kan smaken.
 • Nadeel 5: Ontbreken melkopschuimer: In de beschrijving wordt niet gesproken over een melkopschuimer. Voor koffieliefhebbers die van melkdrankjes houden, kan dit als een tekortkoming worden ervaren.

Onze favoriet #4

Nespresso Koffiecupmachine

Nespresso Koffiecupmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nespresso Essenza Mini is een krachtige capsulemachine waarmee je dankzij de sterke 19 bar pompdruk overheerlijke espresso of Lungo met de kenmerkende crème kunt bereiden. Het compacte formaat maakt het niet alleen ideaal voor kleine keukens, maar ook voor die momenten dat je verlangt naar authentieke, kwaliteitsvolle koffie zonder veel gedoe.

 • Voordeel 1: Krachtige drukpomp: Met een krachtige 19 bar pompdruk kan je erop vertrouwen dat de Nespresso Essenza Mini altijd een sterke en smaakvolle espresso produceert.
 • Voordeel 2: Veelzijdigheid: De machine biedt de keuze tussen een espresso of een Lungo, zodat je de optie hebt om te genieten van de koffiesmaak die je het liefst hebt.
 • Voordeel 3: Consistente kwaliteit: De Nespresso Essenza Mini verzekert een espresso of Lungo met een typische crème, zodat je elke keer weer geniet van dezelfde hoge kwaliteit.
 • Voordeel 4: Gemak: Door het gebruik van capsules wordt het koffiezetproces een stuk eenvoudiger en sneller, zodat je meer tijd hebt om te genieten van je kopje koffie.
 • Voordeel 5: Compact ontwerp: De “Mini” in de naam staat voor het compacte ontwerp, waardoor deze machine gemakkelijk in een kleinere keuken past en niet veel ruimte inneemt.
 • Op basis van deze productbeschrijving kan het lastig zijn om nadelen te identificeren aangezien er beperkte informatie beschikbaar is. Desalniettemin, hier zijn vijf potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Koffievariatie: De Nespresso Essenza Mini lijkt alleen espresso of Lungo te maken. Dus als je liever andere koffievarianten hebt zoals cappuccino of latte, is dit misschien niet het ideale apparaat voor jou.
 • Nadeel 2: Capsule afhankelijkheid: Doordat het een capsulemachine is, ben je afhankelijk van Nespresso-capsules om koffie te zetten. Dit kan een nadeel zijn als je graag verschillende merken koffie uitprobeert.
 • Nadeel 3: Limitatie in capaciteit: Omdat het apparaat Mini in de naam heeft, kan het zijn dat de capaciteit of grootte van de machine klein is, waardoor je misschien niet meerdere kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten.
 • Nadeel 4: Hoge druk: De pompdruk is 19 bar. Hoewel dit een krachtige extractie garandeert, kan dit bij sommige soorten koffie tot overextractie leiden waardoor de koffie bitter kan smaken.
 • Nadeel 5: Ontbreken melkopschuimer: In de beschrijving wordt niet gesproken over een melkopschuimer. Voor koffieliefhebbers die van melkdrankjes houden, kan dit als een tekortkoming worden ervaren.

Onze favoriet #5

Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine

Philips Domestic Appliances Koffiecupmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances koffiecupmachine, uitgeroepen tot product van het jaar 2020, is ontworpen voor de echte koffieliefhebber. Met LOR Barista kun jij genieten van je favoriete koffie, of dit nu Ristretto, Espresso, Lungo in enkele of dubbele vorm is, of je Grand Café Filtre. Met een druk van 19 bar, produceert deze machine de authentieke smaak van echte Espresso of koffie. Het systeem beschikt over automatische capsuleherkenning en is compatibel met alle klassieke capsules en XXL-dubbele capsules, exclusief voor LOR Barista. Met een snoerlengte van 0,8 meter, is deze machine bovendien eenvoudig te plaatsen in jouw keuken.

 • Voordeel 1: Dankzij de LOR Barista worden al je koffiewensen vervuld. Of je nu een voorkeur hebt voor een Ristretto, Espresso, Lungo in enkele of dubbele vorm, of je Grand Café Filtre, alles is mogelijk.
 • Voordeel 2: De Philips Domestic Appliances koffiecupmachine biedt een 19 bar druk. Dat betekent dat je kunt genieten van de smaak van echte Espresso/koffie, gewoon bij jou thuis.
 • Voordeel 3: Deze koffiemachine is uitgerust met een systeem voor automatische capsuleherkenning, waardoor het gebruik van de machine nog gemakkelijker wordt.
 • Voordeel 4: Met deze Philips-koffiemachine kun je verschillende soorten capsules gebruiken. Hij is compatibel met alle klassieke capsules en XXL-dubbele capsules, exclusief voor LOR Barista.
 • Voordeel 5: De nieuwe LOR BARISTA-koffiemachine is door consumenten uitgeroepen tot product van het jaar 2020. Daarmee sluit je aan bij een groep tevreden gebruikers die deze machine als beste hebben beoordeeld.
 • Nadeel 1: Hoewel de LOR Barista-koffiemachine compatibel is met alle klassieke capsules en XXL-dubbele capsules, is deze exclusief voor LOR Barista. Dit betekent dat je beperkt bent tot het gebruik van LOR Barista capsules, waardoor je geen andere merken van capsules kunt gebruiken met deze machine.
 • Nadeel 2: De machine heeft een snoerlengte van 0,8 m, wat vrij kort is. Deze beperking kan het plaatsen van de machine naar jouw wens moeilijk maken, afhankelijk van de locatie van je stopcontacten.
 • Nadeel 3: De machine heeft een automatisch capsuleherkenningssysteem. Hoewel dit handig klinkt, kan het frustrerend zijn als de machine een capsule niet correct herkent, wat leidt tot problemen bij het zetten van je koffie.
 • Nadeel 4: De machine is vooral bedoeld voor het maken van Ristretto, Espresso, Lungo en Grand Café Filtre. Als je een fan bent van andere koffiesoorten zoals cappuccino of latte, kan dit een beperking zijn. Je kunt daarmee niet volop genieten van de diversiteit van koffiesoorten die andere machines kunnen bieden.
 • Nadeel 5: De 19 bar druk is geweldig voor het creëren van de smaak van echte Espresso of koffie, maar dit betekent ook dat de machine meer energie kan verbruiken dan andere koffiemachines met een lagere druk. Dit kan een impact hebben op je energierekening.

Onze favoriet #6

Krups Nespresso Koffiecupmachine

Krups Nespresso Koffiecupmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups Nespresso Essenza Mini is een koffiecupmachine die topkwaliteit espresso rechtstreeks in je kopje levert, dankzij de krachtige 19 bar druk. Kenmerkend aan dit apparaat is de eenvoudige bediening met slechts één druk op de knop en een verkorte opwarmtijd – binnen 25 seconden is hij klaar voor gebruik. Ondanks zijn enorm compact design (L33 cm x B84 cm x H20,4 cm), misstaat deze stijlvolle machine in geen enkele keuken. Je hoeft je geen zorgen te maken over het overlopen van je espresso dankzij de Flow-Stop-functie en het afdruiprek is zelfs afneembaar voor hoge latte macchiato-glazen.

 • Voordeel 1: De Krups Nespresso Essenza Mini garandeert topkwaliteit koffie bij elke zet door de indrukwekkende 19 bar aan druk. Dat betekent dat jij elke keer weer van een uitzonderlijk goede koffie kan genieten.
 • Voordeel 2: Gemak staat centraal bij deze machine. Met een eenvoudige druk op de knop is het apparaat binnen 25 seconden gebruiksklaar. Dat betekent dat je niet lang hoeft te wachten op je kopje koffie.
 • Voordeel 3: Het ultracompacte frame van de machine zorgt voor een klein formaat (L33 cm x B8,4 cm x H20,4 cm). Dus zelfs als je keukenruimte beperkt is, past deze machine er moeiteloos in.
 • Voordeel 4: De machine heeft een handige Flow-Stop-functie. Dit betekent dat de machine automatisch uitschakelt en je kopje espresso niet zal overlopen. Dat scheelt je een hoop schoonmaakwerk.
 • Voordeel 5: De Essenza Mini is ontworpen met jouw behoeften in gedachten. Het bevat een afneembaar afdruiprek dat hoge latte macchiato-glazen ondersteunt. Nu kun je elk type koffie zetten dat je wenst, zonder je zorgen te hoeven maken over de pasvorm.
 • Nadeel 1: Hoewel de hoogwaardige 19 bar druk die wordt gebruikt om topkwaliteit koffie te leveren een positief punt kan zijn, kan het ook een potentieel nadeel vormen. Als je de voorkeur geeft aan mildere koffie, kan de intense druk mogelijk niet het gewenste brouwsel leveren.
 • Nadeel 2: De Krups Nespresso Essenza Mini wordt verkocht op basis van zijn gemakkelijke bediening met één druk op de knop. Echter, dit gebrek aan controle betekent dat je mogelijk niet in staat bent om je koffie precies zo te personaliseren als je zou willen.
 • Nadeel 3: Hoewel het compacte formaat ruimtebesparend kan zijn, sluit het de mogelijkheid uit om grotere hoeveelheden koffie tegelijk te bereiden. Als resultaat wordt je mogelijk beperkt als je de machine wilt gebruiken voor het entertainen van gasten of het zetten van grote hoeveelheden koffie in één keer.
 • Nadeel 4: De Flow-Stop-functie voorkomt een overloop van espresso, maar als deze functie mislukt of niet naar behoren werkt, kan dit leiden tot een rommelige keuken met verspilde koffie.
 • Nadeel 5: Hoewel het afneembare afdruiprek een zeker mate van flexibiliteit biedt voor het gebruik van grotere glazen, betekent dit ook dat er een extra onderdeel is dat schoongemaakt en onderhouden moet worden. Afhankelijk van hoeveel tijd je bereid bent om aan het onderhoud van je machine te besteden, kan dit als een last worden ervaren.

Onze favoriet #7

Nespresso Krups Koffiecupmachine

Nespresso Krups Koffiecupmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nespresso Krups Koffiecupmachine is een ultra compact en elegant koffiezetapparaat, ideaal voor kleine keukens met zijn afmetingen van 11,1 cm B x 23,5 cm H x 32,6 cm L. Dit toestel brouwt espresso van hoge kwaliteit met een druk van 19 bar en warmt op in slechts 25 seconden. Het is eenvoudig te bedienen met twee knoppen – één voor espresso en één voor Lungo. Met zijn energiebesparende modus, die het apparaat na 9 minuten inactiviteit uitschakelt, draagt deze machine ook bij aan een duurzaam huishouden. Het ontwerp, beloond met de Red Dot Design Award 211, omvat zijpanelen van geanodiseerd aluminium en is geïnspireerd op industriële, minimalistische stijl. Ten slotte wordt alleen het beste koffie-assortiment gebruikt, aangezien slechts 1 tot 2% van alle koffiebonen ter wereld is geselecteerd om in deze machine te worden gebruikt.

 • Voordeel 1: De Nespresso Krups koffiecupmachine heeft een ultracompact ontwerp met een elegant profiel. Dit maakt het perfect voor kleine keukens, je hoeft je dus geen zorgen te maken over een gebrek aan ruimte.
 • Voordeel 2: De machine zorgt voor espressokwaliteit in elk kopje. Met de druk van 19 bar en een snelle verwarmingstijd van slechts 25 seconden, kan je binnen een halve minuut genieten van je favoriete koffie.
 • Voordeel 3: Dankzij de gestroomlijnde besturing met slechts 2 knoppen, is deze koffiemachine gemakkelijk te gebruiken. Met een knop voor espresso en de andere voor Lungo, kan je eenvoudig je perfecte kopje koffie bereiden.
 • Voordeel 4: Deze machine bezit een energiebesparende modus, die de machine automatisch uitschakelt na 9 minuten zonder activiteit. Dit scheelt niet alleen op je energierekening, maar is ook een duurzame keuze.
 • Voordeel 5: Met de Nespresso Krups koffiecupmachine, geniet je van het beste koffie-assortiment. Alleen 1 tot 2% van alle koffiebonen in de wereld zijn geschikt om geselecteerd te worden. Dit garandeert kwaliteit bij elk kopje dat je zet.
 • Nadeel 1: Ultracompact ontwerp – Hoewel dit perfect is voor kleinere keukens, kan dit voor jou een nadeel zijn als je op zoek bent naar een machine met een grotere capaciteit, bijvoorbeeld voor grotere huishoudens of voor liefhebbers van koffie die meerdere kopjes per dag drinken.
 • Nadeel 2: Eenvoudig te gebruiken met 2 knoppen – Dit zou kunnen betekenen dat de machine niet veel aanpassingsmogelijkheden heeft. Als jij graag je koffie precies op jouw manier wilt maken, met verschillende sterktes en groottes, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 3: Energiebesparende modus – Hoewel energiebesparing een pluspunt is, schakelt deze modus de machine automatisch uit na slechts 9 minuten zonder activiteit. Dit kan lastig zijn als je graag een tweede kop koffie wilt kort na de eerste.
 • Nadeel 4: Zijpanelen van geanodiseerd aluminium – Hoewel sterk en duurzaam, kunnen deze panelen krassen of vlekken krijgen. Dit kan impact hebben op het uiterlijk van je machine na verloop van tijd.
 • Nadeel 5: Het beste koffie-assortiment met maar 1 tot 2% van de wereldkoffiebonen – Hoewel deze restrictie ervoor zorgt dat de kwaliteit hoog is, betekent dit misschien ook dat je beperkt bent in je keuze van verschillende smaken of soorten koffiebonen dan bij andere machines.

Onze favoriet #8

Krups Nespresso Koffiecupmachine

Krups Nespresso Koffiecupmachine

Waarom we het gekozen hebben

De Krups Nespresso Koffiecupmachine is een geweldig apparaat dat is voorzien van de nieuwe en exclusieve stoom- en opschuimtechnologie van Krups. Deze koffiemachine laat je genieten van warme en koude melkrecepten, zoals een iced frappé. Het beste kenmerk is dat alle drankjes automatisch worden opgeschuimd – de innovatieve technologie zorgt ervoor dat de melk direct in jouw kopje wordt opgeschuimd, perfect afgestemd op jouw gekozen koffierecept. De afneembare melkopschuimer is ontworpen voor eenvoudige reiniging en is vaatwasmachinebestendig. De machine heeft een krachtige Nespresso hogedrukpomp van 19 bar voor volle smaak. Een handig waarschuwingslampje herinnert je eraan de melkopschuimer na gebruik te reinigen. Dit maakt de Krups Nespresso Koffiecupmachine tot een uitzonderlijk handige en gebruiksvriendelijke machine voor koffieliefhebbers.

 • Voordeel 1: Dankzij de nieuwe en exclusieve stoom- en opschuimtechnologie van KRUPS, kun je genieten van perfect opgeschuimde melk voor je koffie elke keer dat je je machine gebruikt.

  Voordeel 2: De machine is niet alleen geweldig voor warme recepten, maar ook voor koude melkrecepten. Dus of je nu zin hebt in een warme cappuccino of een verfrissende iced frappé, deze machine heeft je gedekt.

 • Voordeel 3: Het automatisch opschuimen is een fantastisch kenmerk. De innovatieve melkopschuimtechnologie zorgt ervoor dat de melk direct in jouw kopje wordt opgeschuimd, afgestemd op het koffierecept van jouw keuze. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om een professioneel uitziend en smakend kopje koffie thuis te maken.
 • Voordeel 4: De afneembare melkopschuimer maakt de schoonmaak na gebruik gemakkelijk. Het is ook vaatwasserbestendig, wat betekent minder tijd voor het opruimen en meer tijd voor het genieten van je heerlijke koffie.
 • Voordeel 5: De krachtige Nespresso hogedrukpomp van 19 bar verzekert dat elke koffie vol, rijk en smaakvol is. En met het handige waarschuwingslampje wordt je er altijd aan herinnerd om de melkopschuimer te reinigen, waardoor je machine langer meegaat en beter blijft presteren.
 • Nadeel 1: De beschrijving meldt dat de melkopschuimer afneembaar is voor eenvoudige reiniging. Dit kan echter een nadeel zijn als je de machine veelvuldig gebruikt en regelmatig moet demonteren om schoon te maken.
 • Nadeel 2: De machine heeft een waarschuwingslampje dat je eraan herinnert de melkopschuimer na gebruik te reinigen. Hoewel dit handig kan zijn, kan het ook als irritant worden ervaren als je je telkens na het gebruik moet herinneren aan het schoonmaken.
 • Nadeel 3: Het Nespresso-systeem van de machine gebruikt capsules. Dit beperkt je koffiekeuze tot de capsules die beschikbaar zijn, in plaats van de vrijheid om je favoriete koffiemerk of -bonen te gebruiken.
 • Nadeel 4: De automatische opschuimtechnologie kan een nadeel zijn voor mensen die de voorkeur geven aan handmatig opschuimen, omdat je mogelijk niet dezelfde controle hebt over de temperatuur en textuur van het melkschuim.
 • Nadeel 5: Hoewel de machine zowel warme als koude melkrecepten kan maken, beperkt dit de gebruiker tot de gebruikte melk. Niet alle melk is geschikt voor zowel warm als koud opschuimen, vooral plantaardige melk, en sommige mensen kunnen vinden dat dit hun ervaring beperkt.

Onze favoriet #9

Krups Nespresso Koffiecupmachine

Krups Nespresso Koffiecupmachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups Nespresso is een superieure koffiecupmachine die met zijn krachtige 19 bar-pompsysteem de subtiele smaak en aroma’s van elke Grand Cru koffie onthult. Met het Thermoblock-verwarmingssysteem en een verkorte opwarmtijd van slechts 25 seconden, maak je snel een heerlijke kop koffie. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het overlopen van je espresso dankzij de slimme Flow-Stop-functie. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met een druk op de knop en laat bovendien toe dat je de hoeveelheid kopjes naar wens kunt programmeren. Het apparaat schakelt zichzelf uit door een automatische power-off-functie, wat zorgt voor extra veiligheid en energiebesparing.

 • Voordeel 1: De Krups Nespresso koffiecupmachine komt met een 19 bar pompdruk. Dit betekent dat je kunt genieten van een uitzonderlijke en fijne smaak- en aromavulling van elke Grand Cru.
 • Voordeel 2: Het is uitgerust met een Thermoblock-verwarmingssysteem. Dit draagt bij aan de algehele prestaties van de machine en helpt bij het bereiken van de perfecte temperatuur voor je koffie.
 • Voordeel 3: Je hoeft je nooit zorgen te maken over lange opwarmtijden aangezien de Krups Nespresso binnen ongeveer 25 seconden klaar is voor gebruik!
 • Voordeel 4: Het heeft een handige Flow-Stop-functie. Dit betekent dat de machine automatisch wordt uitgeschakeld om overlopen van de espresso te voorkomen.
 • Voordeel 5: Deze koffiecupmachine is eenvoudig te bedienen met slechts een druk op de knop. Bovendien kun je kopprogrammering instellen voor individuele hoeveelheden kopjes, waardoor je elke keer het perfecte kopje koffie krijgt.
 • nadeel 1: Aangezien de machine werkt met een druk van 19 bar, kan dit betekenen dat het apparaat meer energie verbruikt dan machines met een lagere druk, wat niet efficiënt is.
 • nadeel 2: De Krups Nespresso-machine heeft een thermoblock-verwarmingssysteem dat een opwarmtijd van ongeveer 25 seconden heeft. Dit kan langer zijn dan bij sommige andere koffiemachines, dus je moet mogelijk langer wachten op je koffie.
 • nadeel 3: De automatische uitschakelfunctie kan frustrerend zijn als de machine zichzelf uitschakelt terwijl je nog koffie wilt zetten, wat je ochtendroutine kan vertragen.
 • nadeel 4: Ondanks de eenvoudige bediening met één druk op de knop, kan het programmeren van de kopjes hoeveelheden voor sommige gebruikers gecompliceerd zijn, vooral als ze niet technisch onderlegd zijn.
 • nadeel 5: De Flow-Stop-functie voorkomt overlopen van de espresso. Echter, als deze functie niet correct werkt of defect raakt, kan dit leiden tot een rommelige keuken en verspilde koffie.

Na het zorgvuldig overwegen van verschillende koffiecupmachines, kunnen we stellen dat er werkelijk voor ieder wat wils is. Afhankelijk van jouw verafgoding voor de zwarte nectar en technische voorkeuren, vind je zeker een machine die past bij jouw persoonlijke smaak en keuken. Of je nu de voorkeur geeft aan een eenvoudig, gebruiksvriendelijk model of uitkijkt naar een high-end machine met meer opties en instellingen, deze lijst van de 10 beste koffiecupmachines biedt een reeks kwaliteitsvolle keuzes. Het is nu aan jou om de perfecte match te vinden en te genieten van die perfecte kop koffie, elke keer weer.

Inhoudsopgave