a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kompas: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de top 10 beste kompassen in de test, zorgvuldig beoordeeld op basis van hun prestaties, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Unser Favorit: Rucudim Kompas

Rucudim Kompas
★★★★★

Unser Favorit: National Geographic Kompas

National Geographic Kompas
★★★★★

Unser Favorit: Proster Kompas

Proster Kompas
★★★★★

Unser Favorit: Mitening Kompas

Mitening Kompas
★★★★★

Unser Favorit: Grenhaven Kompas

Grenhaven Kompas
★★★★★

Unser Favorit: Yosoo Health Gear Kompas

Yosoo Health Gear Kompas
★★★★★

Unser Favorit: Tadipri Kompas

Tadipri Kompas
★★★★★

Unser Favorit: Rhinocerosdance Kompas

Rhinocerosdance Kompas
★★★★★

Unser Favorit: Inmaker Kompas

Inmaker Kompas
★★★★★

Ben je op zoek naar de allerbeste producten op de markt? Zoek niet verder! In ‘Kompas: De 10 Beste Producten in de Test’ presenteren we de resultaten van ons nieuwste onderzoek. We hebben ons uiterste best gedaan om talloze producten op allerlei gebieden te vergelijken en te beoordelen. Daarbij hebben we onder andere gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en klantrecensies. In dit artikel zetten we de tien absolute toppers voor jou op een rij. Of je nu op zoek bent naar elektronica, keukenapparatuur of verzorgingsproducten, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren en ontdek welke producten dé must-haves van dit moment zijn.

Een kompas is een navigatie-instrument dat je helpt je oriëntatie te bepalen. Het is een klein, draagbaar apparaat met een pijl die naar het magnetische noorden van de aarde wijst. Hiermee kan je de juiste richting bepalen waarin je moet gaan, vooral in een onbekende omgeving of als je midden in de natuur bent. Het is een essentiële tool voor wandelaars, zeilers of avonturiers. Maar zelfs in het dagelijks leven kan het handig zijn om je te helpen de weg te vinden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Rucudim Kompas

Rucudim Kompas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kompas van het merk RUCUDIM is een robuust, multifunctioneel navigatie-instrument voor jouw outdooravonturen. Gemaakt van hoogwaardig, duurzaam acryl en roestvrij staal, bevat het ook een veelzijdig zakgereedschap met een beschermhoes. Dit kompas is fluorescerend (licht op in het donker na zonlichtabsorptie), waterdicht en schokbestendig – speciaal ontworpen om jou te begeleiden, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Het komt met een geïntegreerde waterpas en een praktische nylon kabel om het veilig aan je rugzak of riem te bevestigen. Met een handig formaat van ongeveer 11,5 x 5,5 cm, is dit kompas ideaal voor verschillende activiteiten; van wandelen en bergbeklimmen tot schatzoeken, het RUCUDIM kompas helpt je bij het snel en nauwkeurig vinden van je oriëntatie.

 • Voordeel 1: Gemaakt van hoogwaardige materialen: Het kompas is vervaardigd uit robuust en duurzaam acryl, gekoppeld aan een multifunctioneel zakgereedschap van roestvrij staal. Dit betekent dat ze niet gemakkelijk dragen of roesten en lang meegaan.
 • Voordeel 2: Veilige nachtnavigatie: Het kompas heeft een fluorescerend oppervlak dat ‘s nachts oplicht nadat het voldoende zonlicht heeft geabsorbeerd, waardoor je ook na zonsondergang veilig je weg kunt vinden.
 • Voordeel 3: Draagbaar en gemakkelijk te gebruiken: Het kompas is draagbaar en wordt bevestigd met een duurzame nylon kabel, waardoor je het eenvoudig aan je rugzak, koffer, riem of hals kunt bevestigen. Dit maakt je handen vrij en voorkomt dat je je kompas verliest.
 • Voordeel 4: Compact maar veelzijdig: Ondanks zijn compacte afmetingen (ca. 11,5 x 5,5 cm), is dit kompas zeer geschikt voor verschillende buitenactiviteiten zoals wandelen, bergbeklimmen, avonturen enz. Een perfect hulpmiddel voor outdoorliefhebbers.
 • Voordeel 5: Breed scala aan toepassingen: Dit navigatiekompas is niet alleen nuttig voor buitenactiviteiten, maar kan ook voor noodgevallen worden gebruikt. Of je nu gaat kamperen, wandelen, klimmen of schatzoeken, dit kompas zal je helpen je oriëntatiegevoel snel en nauwkeurig te vinden.
 • Nadeel 1: Hoewel het kompas en het multifunctionele zakgereedschap duurzaam en roestbestendig zijn, wordt er in de beschrijving niet specifiek vermeld dat het zakgereedschap ook water- en schokbestendig is. Hierdoor kunt je je afvragen of het zakgereedschap net zo duurzaam is als het kompas bij gebruik in extreme outdooractiviteiten.
 • Nadeel 2: Het kompas brandt alleen in het donker nadat het voldoende zonlicht heeft geabsorbeerd. Dit betekent dat de fluorescerende functie van het kompas minder effectief kan zijn als je in omstandigheden met weinig zonlicht bent of als je het kompas ‘s nachts plotseling nodig hebt nadat het lange tijd niet aan licht is blootgesteld.
 • Nadeel 3: Hoewel het formaat compact lijkt te zijn, wordt er geen exact gewicht van het kompas en het multifunctionele zakgereedschap vermeld. Het is daarom moeilijk te beoordelen hoeveel extra gewicht deze tools tijdens je trekking of avonturen zullen toevoegen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat dit een ingangskompas is. Dit suggereert dat het mogelijk niet de geavanceerde en precieze eigenschappen heeft die sommige ervaren outdoorliefhebbers misschien nodig hebben voor meer complexe navigatietaken.
 • Nadeel 5: Er wordt niet vermeld of het kompas en het zakgereedschap gemakkelijk te gebruiken zijn, vooral voor beginners. Als je niet bekend bent met navigatie of multifunctionele gereedschappen, zou je mogelijks problemen kunnen ondervinden bij het effectief gebruiken van deze tools.

Onze favoriet #2

National Geographic Kompas

National Geographic Kompas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het National Geographic kompas is een robuust en praktisch navigatiehulpmiddel, voorzien van een drijvend gelagerde 360° schaal en noordpijl in een duurzame behuizing. Je kunt landobjecten eenvoudig pijlen dankzij de vizierdraad en -spleet, en het kompasblad is ook uitgerust met zowel een centimeter als een schaalsysteem. Praktisch is de toevoeging van een oogje voor bevestiging aan een karabijnhaak. Met zijn handzame afmetingen van 58 x 85 x 26 mm en een gewicht van slechts 80 g is dit kompas gemakkelijk mee te nemen. En last but not least, dit kompas is bestand tegen stoten en schokken. Het wordt geleverd met een gebruikershandleiding.

 • Voordeel 1: Met de Proster kompas van het merk Kompas kun je met gemak de hoogte en de helling meten, dankzij de ingebouwde klinometer. Dit biedt jou meer nauwkeurigheid tijdens je outdoor activiteiten.
 • Voordeel 2: De fluorescerende lichtgevende pijlen van de magneet en wijzerplaat maken het mogelijk om in het donker het meetresultaat af te lezen. Dit geeft je het voordeel dat je niet afhankelijk bent van natuurlijk licht om de kompas te kunnen gebruiken.
 • Voordeel 3: De Proster kompas beschikt over een vizierlens die je een direct meetresultaat geeft. De vizierlijn verbetert de nauwkeurigheid en vermindert willekeurige fouten, zodat je betrouwbare resultaten krijgt.
 • Voordeel 4: Dankzij de hoge sterkte metalen constructie kan de Proster kompas bij extreme weersomstandigheden functioneren. Dit maakt het ideaal voor outdoor activiteiten zoals kamperen, wandelen, jagen en bergbeklimmen.
 • Voordeel 5: Tot slot, de Proster kompas bevat een multifunctionele opvouwbare metalen behuizing en een drijvende 360° kompaslak. Dit betekent dat het niet alleen zeer duurzaam is, maar ook waterdicht en schokbestendig. Met deze compacte en robuuste ontwerp kan je zonder zorgen je avontuur tegemoet.
 • Nadeel 1: Hoewel het Kompas Proster multifunctioneel is, kan de complexiteit daardoor soms ontmoedigend zijn. Niet iedereen vindt het gemakkelijk om met meerdere functies tegelijk om te gaan, vooral als je nieuw bent in outdoor-activiteiten.
 • Nadeel 2: Het fluorescerende design van de lichtgevende pijlen en wijzerplaat zou mogelijk niet voldoende zijn in totale duisternis. Een externe lichtbron kan dan alsnog nodig zijn voor een goed afleesbare meting.
 • Nadeel 3: De vizierlens die de nauwkeurigheid moet verbeteren en willekeurige fouten moet verminderen, kan juist voor extra complicaties zorgen. Het kost wellicht meer tijd om dit goed onder de knie te krijgen, wat niet ideaal is als je in een situatie verkeert waar snel handelen noodzakelijk is.
 • Nadeel 4: Hoewel het kompas is gebouwd van hoogwaardige metalen en ontworpen om goed te functioneren onder extreme weersomstandigheden, houdt dit niet in dat het onverwoestbaar is. Het kan nog steeds slijten na verloop van tijd, zeker bij ruw gebruik.
 • Nadeel 5: De Proster Kompas is waterdicht en schokbestendig, maar het product geeft geen indicatie van de mate hiervan. Het is dus onzeker hoever deze bescherming gaat. In bijzonder natte of ruige omstandigheden kan het zo zijn dat het kompas toch beschadigt.

Onze favoriet #3

Proster Kompas

Proster Kompas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Proster kompas is een veelzijdig navigatie-instrument met verschillende geavanceerde functies. Het kan niet alleen de hoogte en de helling meten door middel van zijn ingebouwde klinometer, maar ook fluorescente magneet- en wijzerpijlen bieden die de aflezing in het donker vereenvoudigen. Dankzij de vizierlens kun je de meetresultaten direct aflezen, wat de nauwkeurigheid verhoogt en willekeurige fouten vermindert. De opvouwbare metalen behuizing is van hoogwaardige sterkte wat het duurzaam maakt en geschikt voor extreme weersomstandigheden. De multifunctionele mogelijkheden maken dit kompas ideaal voor buitenactiviteiten zoals kamperen, wandelen, jagen en bergbeklimmen. Daarnaast is het water- en schokbestendig, met een drijvende 360° kompasroos en een instelbaar prisma voor meer navigatiegemak.

 • Voordeel 1: Met de Proster kompas van het merk Kompas kun je met gemak de hoogte en de helling meten, dankzij de ingebouwde klinometer. Dit biedt jou meer nauwkeurigheid tijdens je outdoor activiteiten.
 • Voordeel 2: De fluorescerende lichtgevende pijlen van de magneet en wijzerplaat maken het mogelijk om in het donker het meetresultaat af te lezen. Dit geeft je het voordeel dat je niet afhankelijk bent van natuurlijk licht om de kompas te kunnen gebruiken.
 • Voordeel 3: De Proster kompas beschikt over een vizierlens die je een direct meetresultaat geeft. De vizierlijn verbetert de nauwkeurigheid en vermindert willekeurige fouten, zodat je betrouwbare resultaten krijgt.
 • Voordeel 4: Dankzij de hoge sterkte metalen constructie kan de Proster kompas bij extreme weersomstandigheden functioneren. Dit maakt het ideaal voor outdoor activiteiten zoals kamperen, wandelen, jagen en bergbeklimmen.
 • Voordeel 5: Tot slot, de Proster kompas bevat een multifunctionele opvouwbare metalen behuizing en een drijvende 360° kompaslak. Dit betekent dat het niet alleen zeer duurzaam is, maar ook waterdicht en schokbestendig. Met deze compacte en robuuste ontwerp kan je zonder zorgen je avontuur tegemoet.
 • Nadeel 1: Hoewel het Kompas Proster multifunctioneel is, kan de complexiteit daardoor soms ontmoedigend zijn. Niet iedereen vindt het gemakkelijk om met meerdere functies tegelijk om te gaan, vooral als je nieuw bent in outdoor-activiteiten.
 • Nadeel 2: Het fluorescerende design van de lichtgevende pijlen en wijzerplaat zou mogelijk niet voldoende zijn in totale duisternis. Een externe lichtbron kan dan alsnog nodig zijn voor een goed afleesbare meting.
 • Nadeel 3: De vizierlens die de nauwkeurigheid moet verbeteren en willekeurige fouten moet verminderen, kan juist voor extra complicaties zorgen. Het kost wellicht meer tijd om dit goed onder de knie te krijgen, wat niet ideaal is als je in een situatie verkeert waar snel handelen noodzakelijk is.
 • Nadeel 4: Hoewel het kompas is gebouwd van hoogwaardige metalen en ontworpen om goed te functioneren onder extreme weersomstandigheden, houdt dit niet in dat het onverwoestbaar is. Het kan nog steeds slijten na verloop van tijd, zeker bij ruw gebruik.
 • Nadeel 5: De Proster Kompas is waterdicht en schokbestendig, maar het product geeft geen indicatie van de mate hiervan. Het is dus onzeker hoever deze bescherming gaat. In bijzonder natte of ruige omstandigheden kan het zo zijn dat het kompas toch beschadigt.

Onze favoriet #4

Mitening Kompas

Mitening Kompas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Mitening Kompas is een handig navigatiehulpmiddel perfect voor alle outdooractiviteiten. Met zijn draagbaar en robuust ontwerp, inclusief een retro gouden look en opvouwbare metalen afdekking, kun je dit kompas gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Het biedt een duurzame, comfortabele ervaring, en stelt je in staat om eenvoudig je positie te bepalen en de juiste richting te vinden, zelfs in extreme weersomstandigheden. De hoge gevoeligheid en stabiliteit van het kompas, plus het lichtgevende ontwerp, zorgen voor een gemakkelijke en accurate lezing in iedere situatie, inclusief donkere omgevingen. Het kompas is regenbestendig, wat het uitermate praktisch maakt voor reizen, wandelen en kamperen. Of je nu wilt racen, een boottocht maakt, kampeert, een berg beklimt of op avontuur gaat, dit kompas is de ideale reisgenoot voor jou. Het maakt ook een mooi cadeau voor vrienden, kinderen, of voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen en Kerstmis.

 • Voordeel 1: Draagbaarheid en Duurzaamheid – De Mitening-kompas is van duurzame legering en heeft een opvouwbare metalen afdekking. Dit geeft een gevoel van retro-stijl en maakt het zeer draagbaar, past gemakkelijk in je tas, zodat je het onderweg kunt gebruiken.
 • Voordeel 2: Weerbestendig – Gemaakt met een sterke metalen behuizing, het kompas is robuust en licht, waardoor het geschikt is voor gebruik onder extreme weersomstandigheden.
 • Voordeel 3: Precieze Navigatie – Dit kompas van Mitening heeft een hoge gevoeligheid en stabiliteit, waardoor je de richting kunt onderscheiden en je positie kunt bepalen. Dit zorgt er ook voor dat je altijd de juiste richting en tijd bij de hand hebt, zodat je niet hoeft te vrezen dat je verdwaalt.
 • Voordeel 4: Lichtgevend en Waterdicht Ontwerp – De fluorescerende stoffen in het kompas maken het lezen gemakkelijk in donkere omgevingen, mits er voldoende licht is geabsorbeerd. Het kompas is regenbestendig en ideaal voor reizen, wandelen en kamperen.
 • Voordeel 5: Veelzijdig Bruikbaar – De Mitening-kompas is geschikt voor een breed scala aan outdooractiviteiten, waaronder racen, boottochten, kamperen, klimmen, bergbeklimmen, en jagen. Bovendien maakt het een uitstekend cadeau voor vrienden en familieleden op verschillende gelegenheden zoals verjaardagen, bruiloften, Kerstmis en meer.
 • nadeel 1: Hoewel het kompas een lichtgevend en waterdicht ontwerp heeft, is het nog steeds alleen regenbestendig. Dit betekent dat het niet bestand is tegen onderdompeling in het water, wat een probleem kan zijn bij ernstige weersomstandigheden of wateractiviteiten.
 • nadeel 2: Het lichtgevende ontwerp van dit kompas vereist absorptie van voldoende licht om in het donker te kunnen worden gelezen. Dit kan je in de steek laten als je in een situatie verkeert waarin het niet genoeg licht heeft kunnen opnemen en je het toch in het donker moet gebruiken.
 • nadeel 3: Voor de meerdere functies en toepassingen die het kompas biedt, kan het leren om het volledig te gebruiken complex zijn voor beginners of kinderen. Dit omvat bijvoorbeeld de meting van de basisoriëntatie, het lay-outsysteem, azimut, afleidingshoek en objectbreedte.
 • nadeel 4: Het feit dat het kompas een retro gouden look heeft, betekent dat het mogelijk niet ieders smaak is. Esthetiek en persoonlijke voorkeur kunnen een dissuasief effect hebben op sommige consumenten.
 • nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt niet of het kompas een meeteenheid heeft voor zowel graden als mils, wat nuttig kan zijn voor sommige outdooractiviteiten. Dit kan geen probleem zijn voor casual gebruikers, maar voor serieuze navigators kan de afwezigheid van deze functie een tegenvaller zijn.

Onze favoriet #5

Grenhaven Kompas

Grenhaven Kompas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Grenhaven Kompas is jouw betrouwbare gids voor het bepalen van de hemelrichtingen, ideaal voor navigatie bij het wandelen of het lezen van kaarten. Het is uitgerust met een oliegevulde capsule waarin de kompasnaald rustig zwaait, zelfs wanneer het in de hand wordt gehouden. Dit kompas blinkt uit in duurzaamheid dankzij de hoogwaardige metalen behuizing. Met een gewicht van 80 gram en afmetingen van 25 x 77 x 58, is het een perfect draagbaar instrument dat met gemak in je zak past. Het heeft een aantrekkelijke camouflage- en olijfgroene kleur. De levering omvat een marskompas.

 • Voordeel 1: Het Kompas merk Grenhaven marshkompas is zeer veelzijdig. Je kunt het gebruiken om de richting van de hemel te bepalen, je eigen locatie op kaarten te vinden of om te wandelen in marsrichting. Dit maakt het een essentieel hulpmiddel voor buitenactiviteiten en navigatietaken.
 • Voordeel 2: Het kompas is voorzien van een met olie gevulde capsule. Hierdoor zal de kompasnaald rustig bewegen, zelfs als het kompas in je hand ligt. Dit zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare metingen, wat belangrijk is bij navigatie.
 • Voordeel 3: Dit Grenhaven kompas is opmerkelijk robuust dankzij de hoogwaardige metalen behuizing. Je kunt het dus meenemen op al je avonturen, van rustige wandelingen tot intensieve outdooractiviteiten, zonder je zorgen te maken over de duurzaamheid.
 • Voordeel 4: Met een gewicht van 80 gram en compacte afmetingen (25 x 77 x 58), is dit kompas draagbaar en gemakkelijk op te bergen. Het past in je zak of broekzak, waardoor het de perfecte reisgenoot is.
 • Voordeel 5: Het marshkompas van Grenhaven heeft een camouflagegroene, olijfgroene kleur. Dit maakt het visueel aantrekkelijk en kan je helpen op te gaan in een buitenomgeving. Het is niet alleen praktisch, maar ook stijlvol.
 • nadeel 1: Het Kompas merk Grenhaven is vrij zwaar met een gewicht van 80 gram. Dit kan in sommige situaties potentieel onhandig of oncomfortabel zijn, vooral tijdens lange wandelingen of trektochten.
 • nadeel 2: Met afmetingen van 25 x 77 x 58 kan het kompas voor sommigen te groot zijn. Hoewel het geschikt is voor zak- en broekzakken, kan het voor kleinere of strakkere zakken moeilijk passen.
 • nadeel 3: Hoewel het ontwerp met de camouflagegroene – olijfgroene kleur esthetisch kan zijn, kan het ook het risico lopen om gemakkelijk verloren te gaan in de natuurlijke omgeving, vooral in bosrijke of begroeide gebieden.
 • nadeel 4: Het product beschrijft niet of het kompas een verlichtingsfunctie heeft. Dit zou het moeilijk kunnen maken om het kompas in het donker of bij weinig licht te gebruiken.
 • nadeel 5: De beschrijving vermeldt niets over water- en schokbestendigheid, wat belangrijk is voor een outdoor product zoals een kompas. Als het niet voldoende beschermd is tegen deze elementen, kan de functionaliteit en levensduur van het kompas in gevaar komen.

Onze favoriet #6

Yosoo Health Gear Kompas

Yosoo Health Gear Kompas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kompas van Yosoo Health Gear is een premium multifunctioneel navigatiehulpmiddel, vervaardigd uit duurzaam, compact ABS voor langdurig gebruik. Door de heldere markeringen en schaal is het kompas gemakkelijk af te lezen. Met zijn lichte gewicht is het eenvoudig te dragen en bovendien is het voorzien van een handig draagkoord, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je het verliest. Het kompas is bijzonder geschikt voor activiteiten zoals kamperen, bergbeklimmen, wandelen en reizen. Bovendien zijn handige extra’s zoals een klein vergrootglas, spiegel en liniaal inbegrepen, waardoor het een nog nuttiger hulpmiddel wordt voor al je ontdekkingsreizen.

 • Voordeel 1: Dit Kompas van Yosoo Health Gear is gemaakt van premium kwaliteit ABS. Dit betekent dat het ontworpen is om lang mee te gaan, wat betekent dat je verzekerd bent van een duurzaam instrument voor al je avonturen.
 • Voordeel 2: Het kompas is gemakkelijk af te lezen. Dankzij de doorzichtigheid en duidelijke schaal kun je snel en gemakkelijk je richting bepalen, wat vooral nuttig is in een omgeving waar nauwkeurigheid essentieel is.
 • Voordeel 3: Het lichte gewicht en het draagbare touw maken het kompas uiterst draagbaar. Je kunt het gemakkelijk meenemen op al je outdoor activiteiten en je hoeft je geen zorgen te maken dat je het kwijtraakt.
 • Voordeel 4: Het multifunctionele kompas is veelzijdig toepasbaar. Of je nu graag kampeert, bergen beklimt, graag wandelt of graag reist; dit kompas is een perfect hulpmiddel voor allerlei avonturen.
 • Voordeel 5: Met het ingebouwde vergrootglas, de spiegel en de liniaal heb je een handig multifunctioneel gereedschap bij je. Niet alleen kun je je richting vinden, je hebt ook een eenvoudig hulpmiddel voor andere taken die je tijdens je reis tegenkomt.
 • Nadeel 1: Hoewel het kompas is gemaakt van ABS, wat een duurzaam materiaal is, kan de kwaliteit ervan minder zijn in vergelijking met kompassen gemaakt van meer robuuste materialen zoals metaal of staal. Dit kan betekenen dat het op de lange termijn minder duurzaam en slijtvast kan zijn.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat het kompas lichtgewicht is en makkelijk mee te nemen. Dit kan echter ook betekenen dat het kompas mogelijk minder stabiel kan zijn, vooral in ruig terrein of onder uitdagende weersomstandigheden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat er een draagbaar touw met het kompas komt, geeft de productomschrijving geen informatie over de sterkte of duurzaamheid van dit touw. Er is dus een risico dat het touw breekt, wat kan leiden tot het verlies van het kompas.
 • Nadeel 4: Het kompas is voorzien van een klein eenvoudig vergrootglas, spiegel en liniaal. Hoewel dit bonuskenmerken zijn, kunnen ze te simplistisch of klein zijn voor sommige gebruikers. Bovendien wordt niet vermeld hoe nauwkeurig deze hulpmiddelen zijn wat tot foutieve metingen kan leiden.
 • Nadeel 5: Het kompas wordt geadverteerd als multifunctioneel en ideaal voor kamperen, bergbeklimmen, wandelen en reizen. Het is echter niet duidelijk of het bestand is tegen alle buitenomstandigheden, zoals extreme temperaturen, water of vallen. Dit beperkt mogelijk de bruikbaarheid in diverse omgevingen.

Onze favoriet #7

Tadipri Kompas

Tadipri Kompas

Waarom we het gekozen hebben

Het Tadipri Kompas is een compact en robuust navigatie-instrument, ideaal voor buitenactiviteiten. Gemaakt van stevig kunststof en nylon, dit kompas is gevuld met vloeistof voor nauwkeurige metingen. Het heeft een flexibele wijzerplaat en een lichtgroen richtingindicatielampje dat zorgt voor duidelijke leesbaarheid. Het kompas komt met een handige nylon band zodat je het makkelijk aan je rugzakrits of sleutelhanger kunt hangen. Perfect voor de avontuurlijke ziel, dit kompas is ook een prima cadeau voor vrienden en kinderen die van de buitenlucht houden. En met een set van 15 stuks, heb je altijd een reserve of extra om te delen!

 • Voordeel 1: Het Kompas merk Tadipri staat bekend om de hoge kwaliteit. Het mini-kompas is gemaakt van zeer sterk kunststof en robuust nylonmateriaal. Het staat bekend om zijn duurzaamheid en dat het goed afgewerkt is, wat betekent dat je hier jarenlang plezier van kunt hebben.
 • Voordeel 2: Dit kompas is zeer flexibel en accuraat, dankzij het met vloeistof gevulde kompas dat vloeiend draait. Je kunt erop vertrouwen dat de metingen die je krijgt betrouwbaar zijn, wat essentieel is voor outdoor activiteiten.
 • Voordeel 3: Deze mini-kompassen zijn comfortabel te dragen. Elk kompas wordt geleverd met een nylon band, waardoor je het gemakkelijk kunt hangen aan de ritssluiting van je rugzak of als sleutelhanger. Je hoeft je geen zorgen te maken over ruimte in je bagage of het verliezen van je kompas, want je kunt het altijd bij je houden.
 • Voordeel 4: De heldere wijzerplaat van dit kompas maakt het gemakkelijk leesbaar. Met een zwart frame en een lichtgroen richtingindicatielampje, kun je ook op klaarlichte dag en zelfs in het donker navigeren.
 • Voordeel 5: Als je graag buitenactiviteiten onderneemt, of je nu een professional of een hobbyist bent, dan is dit kompas een noodzakelijke aanvulling op je uitrusting. Bovendien kan deze set van 15 kompassen ook een ideaal cadeau zijn voor vrienden en kinderen die ook van outdoor avonturen houden.
 • nadeel 1: Hoewel het kompas is gemaakt van robuust kunststof en nylonmateriaal, noemt de beschrijving niet specifiek of het waterdicht of weerbestendig is. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent het te gebruiken in zware weersomstandigheden.
 • nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het kompas een ‘algemene richting’ aangeeft. Dit suggereert dat het misschien niet zo nauwkeurig is als sommige andere kompassen op de markt, wat nadelig kan zijn tijdens nauwkeurige navigatietaken.
 • nadeel 3: Hoewel gemakkelijk draagbaar, het ontwerp van het ophangen aan een rits of sleutelhanger kan gemakkelijk verloren gaan of verstrengeld raken met andere items, wat kan leiden tot schade of verlies.
 • nadeel 4: Het richtingindicatielampje is lichtgroen, wat mogelijk moeilijk te zien is in fel licht of zonnige omstandigheden, vooral als je in een open veld of op water bent.
 • nadeel 5: Dit kompas wordt verkocht als set van 15. Dit kan nadelig zijn als je slechts één of twee kompassen nodig hebt. Je eindigt wellicht met onnodige extra’s die ruimte in beslag nemen.

Onze favoriet #8

Rhinocerosdance Kompas

Rhinocerosdance Kompas

Waarom we het gekozen hebben

Het Rhinocerosdance Kompas is een professioneel militair kompas dat je ideale partner is voor kamperen, militair gebruik, noodgevallen, motorsport, boottochten, bergbeklimmen, verkenning, jacht en andere outdooravonturen. Het heeft handige functies zoals basisuitlijning, positieplanning, azimut-oriëntatie, afwijkingshoek en objectbreedte-meting. Dit kompas, gebouwd met een sterke metalen behuizing van ingenieurskwaliteit, is duurzaam en kan bij extreme weersomstandigheden werken. Bovendien is het fluorescerend, waterdicht en trilbestendig – na het opnemen van voldoende zonlicht, gloeit het compass-opppervlak in het donker om je zelfs in de nacht bij te lichten. Je kunt het kompas gemakkelijk dragen dankzij de riemlus, of veilig opbergen in de meegeleverde draagtas, zodat je je handen vrij hebt voor je outdooravonturen.

 • Voordeel 1: Dit is een professioneel militair kompas, ideaal voor allerlei situaties zoals kamperen, noodgevallen, motorsport, boottochten, bergbeklimmen en meer. Het is ontworpen om je altijd op de juiste weg te houden en te ondersteunen op moeilijke paden.
 • Voordeel 2: Het is zeer multifunctioneel en perfect voor positionering en oriëntatie op een kaart, het plotten van cursussen, basisuitlijning, positieplanning, meten van de breedte van een object en meer.
 • Voordeel 3: Dit kompas wordt geleverd met een robuust, metalen ontwerp, waardoor het duurzaam en bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Met de kwaliteit van een hoogwaardige metalen ingenieur zorgt dit ervoor dat het kompas altijd klaar is wanneer je het nodig hebt.
 • Voordeel 4: Het Kompas merk Rhinocerosdance heeft een fluoriserend, waterdicht en trillingsbestendig ontwerp. Het verlicht in het donker nadat het voldoende zonlicht heeft opgenomen, waardoor je ook ‘s nachts veilig begeleid wordt. Bovendien verbetert de ingebouwde libel de nauwkeurigheid en vermindert de foutmarge.
 • Voordeel 5: Ten slotte is het kompas draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Met de riemlus kan je het kompas direct op je lichaam dragen of het veilig in je tas opbergen met de draagtas, om je handen vrij te houden tijdens het bergbeklimmen.
 • Nadeel 1: Het Kompas merk Rhinocerosdance is weliswaar veelzijdig en degelijk, maar de details van de functies zijn niet volledig of voldoende gespecificeerd, wat een uitdaging kan zijn bij ingewikkelde navigatiebehoeften.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat het kompas uitermate sterk en duurzaam is, maar het specificeert niet hoe het presteert onder specifieke extreme omstandigheden zoals zeer koude of hete temperaturen, wat het moeilijk maakt om de werkelijke robuustheid te beoordelen.
 • Nadeel 3: Het kompas heeft fluoriserende eigenschappen waardoor het kan oplichten in het donker na voldoende blootstelling aan zonlicht. Dit is misschien niet erg nuttig in situaties waar er weinig tot geen zonlicht is om het kompas vooraf op te laden.
 • Nadeel 4: Hoewel de ingebouwde libel de nauwkeurigheid van het kompas kan verbeteren, kan dit ook leiden tot complicaties of onnauwkeurigheden als deze libel beschadigd raakt, iets wat in ruige outdoor situaties kan gebeuren.
 • Nadeel 5: Hoewel het kompas draagbaar is, en kan worden opgeborgen in een tas of aan een riemlus, kan dit bij sommige buitenactiviteiten nog steeds onhandig zijn, vooral als je je handen vrij wilt hebben en snel toegang wil hebben tot het kompas. Het zou dus handiger zijn geweest als er een mogelijkheid was om het kompas op een andere, niveaubepalende manier te bevestigen.

Onze favoriet #9

Inmaker Kompas

Inmaker Kompas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het INMAKER Kompas is een must-have survival tool voor elke outdoor-enthousiast. Voorzien van een dubbele buizen aluminiumlegering noodfluitje, kan het tot 120 decibelsgeluid produceren om alarm te slaan als je in nood bent. Zelfs in de duisternis hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van je weg, dankzij de fluorescerende stippen aan de noordkant en aan de wijzerplaat. Met vacuümtechnologie wordt de vloeistof in het richtingskompas stabiel en snel leesbaar gehouden. Een reflecterend draagkoord met lichtreflexiepunt zorgt ervoor dat het kompas snel gevonden kan worden, zelfs als het ‘s nachts verloren is gegaan. Bang om te vergeten hoe het te gebruiken? Geen probleem: elke kompas komt met een gedetailleerde handleiding. De acryl basisplaat heeft een azimutlager en een 360 graden roterende lunette, rijkelijk voorzien van tools zoals een 1:24000 kompas schaal, vergrootglas, en liniaal voor cartografische kaart navigatie en lezen. Dit zakformaat kompas is een ideaal geschenk voor kinderen, padvinders, backpackers en vrouwen.

 • Voordeel 1: Met het INMAKER kompas heb je altijd een krachtig noodfluitje bij de hand. Het fluitje kan een geluid tot 120 decibel produceren, wat enerzijds intimiderend kan zijn voor wilde dieren en anderzijds hoorbaar is op grote afstanden om hulp te zoeken in een noodsituatie.
 • Voordeel 2: Dankzij de fluorescerende stippen op het noorden van de hand en wijzerplaat, kan je ook ‘s nachts de juiste richting vinden zonder te verdwalen. De vloeistofgevulde, directionele technologie van het kompas zorgt voor een verhoogde stabiliteit en snelle leesbaarheid.
 • Voordeel 3: Het reflecterende draagkoord is voorzien van een licht reflectiepunt, zodat je het kompas snel terugvindt als het ‘s nachts verloren gaat. Het koord is bovendien niet zichtbaar oplichtend in afwezigheid van licht, wat bijdraagt tot jouw veiligheid.
 • Voordeel 4: Je hoeft je geen zorgen te maken over het vergeten hoe je het kompas moet gebruiken. Elk INMAKER kompas wordt geleverd met een gedetailleerde handleiding. Dankzij het zakformaat is het een perfect cadeau voor onder meer kinderen, padvinders, backpackers en vrouwen.
 • Voordeel 5: Het kompas biedt een volledige werking door zijn acryl basisplaat, 360 graden roterende lunette, een azimutlager en schaal voor cartografische kaart navigatie. Bovendien is er een liniaal voor kaartlezen en een vergrootglas geïntegreerd in het ontwerp.
 • Nadeel 1: Het product beschrijft geen waterbestendigheid of schokbestendigheid. Voor een survival apparaat dat bedoeld is voor outdoor activiteiten, is het ontbreken van deze kenmerken een nadeel, omdat je het kompas niet kunt gebruiken bij regen of harde wind, of het kan beschadigd raken bij valpartijen.
 • Nadeel 2: Het reflecterende draagkoord produceert geen licht in de afwezigheid van licht. Dit kan een nadeel zijn als je in het donker je kompas moet vinden, zeker in een noodsituatie.
 • Nadeel 3: De handleiding kan te ingewikkeld zijn voor de gemiddelde gebruiker. Hoewel het product wordt geleverd met een gedetailleerde handleiding, kan die overweldigend zijn voor mensen die niet bekend zijn met kompassen en hun functionaliteiten.
 • Nadeel 4: Het is onduidelijk of het kompas zelf lichtgevend is. Terwijl fluorescerende stippen op het noorden van de hand en wijzerplaat worden genoemd, wordt er geen expliciete melding gemaakt over de algehele luminescentie van het kompas zelf, wat kan leiden tot moeilijkheden bij het navigeren in donkere omstandigheden.
 • Nadeel 5: Hoewel het kompas een 1:24000 schaal heeft, kan dit voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Het is vrij nauwkeurig en gedetailleerd, maar kan lastig zijn om te begrijpen voor mensen die nieuw zijn in navigatie of voor kinderen. Een eenvoudiger schaal zou voor deze doelgroepen nuttiger zijn.

Na uitgebreid onderzoek en testen, heeft Kompas de tien beste producten voor jou gesorteerd. Deze producten kenmerken zich door uitstekende prestaties, degelijk vakmanschap en een hoge prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu op zoek bent naar een nieuw apparaat voor in de keuken, een stijlvol accessoire om je outfit compleet te maken, of een geavanceerd elektronisch gadget, je vindt het in onze zorgvuldig samengestelde top 10. Bedenk wel, het perfecte product hangt af van jouw individuele behoeften en voorkeuren. Het is dus belangrijk dat je deze review gebruikt als leidraad voor jouw ideale aankoop.

Inhoudsopgave