a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Konijnenhok: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 konijnenhokken getest en goedgekeurd volgens het nieuwste onderzoek, zodat jij het beste huis voor je pluizige vriend kunt kiezen.

Unser Favorit: Dibea Konijnenhok

Dibea Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Dibea Konijnenhok

Dibea Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Konijnenhok

Songmics Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Mypets Konijnenhok

Mypets Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Vounot Konijnenhok

Vounot Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Pawhut Konijnenhok

Pawhut Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Konijnenhok

Songmics Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Konijnenhok

Songmics Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Julido Konijnenhok

Julido Konijnenhok
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Konijnenhok

Yaheetech Konijnenhok
★★★★★

Als je een konijnenliefhebber bent, weet je hoe essentieel een goed konijnenhok is voor het welzijn en comfort van je pluizige vriend. Het vinden van het perfecte huisje voor jouw konijn is echter geen eenvoudige taak, gezien de talrijke opties beschikbaar op de markt. Daarom hebben we dit nieuwe onderzoek gedaan om jou te helpen bij deze uitdaging. In dit artikel presenteren we je de 10 beste konijnenhokken die momenteel beschikbaar zijn, getest en geëvalueerd op basis van hun kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig hok voor binnen of een luxepaleis voor buiten, we hebben voor elk wat wils. Laten we eens een kijkje nemen!

Een konijnenhok is een speciaal ontworpen huisvesting voor je konijn waarin het veilig en comfortabel kan leven. Over het algemeen is een konijnenhok gemaakt van hout of metaal en bevat het vitale ruimtes zoals een nachthok voor beschutting en een speelruimte om in rond te huppelen. Het doel van een konijnenhok is om je konijn te beschermen tegen het weer en roofdieren, terwijl het tegelijkertijd ruimte biedt voor beweging en spel. Het is belangrijk om te onthouden dat een konijnenhok groot genoeg moet zijn voor je konijn om comfortabel in te kunnen wonen en zich vrij te kunnen bewegen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Dibea Konijnenhok

Dibea Konijnenhok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het dibea Konijnenhok is zowel een thuis als een speeltuin voor jouw kleine huisdieren, ontwikkeld voor zowel binnen- als buitengebruik. Gemaakt van stevig dennenhout en voorzien van weerbestendige, waterafstotende bitumenplaten op het dak, biedt dit hok de beste bescherming onder alle weersomstandigheden. Een bijzonder kenmerk is het openklapbare dak waarmee je snel toegang krijgt tot jouw dier; het kan worden vergrendeld met haakjes aan de zijkanten. Het hok is ook uitgerust met een afsluitbare toegangsklep die ook als loopbrug dient, en plastic doppen op de voetjes om krassen op de vloer te voorkomen en rotten te weerstaan. Ventilatieopeningen zorgen voor goede luchtcirculatie binnenin. Met zijn compacte afmetingen van 43 x 43 x 52 cm is dit knaagdierhuis moeiteloos te plaatsen waar je maar wilt.

 • Voordeel 1: Het konijnenhok van dibea dient als zowel een schuilplaats als speeltuin voor jouw kleine dier. Dit biedt zowel bescherming tegen de elementen als een plek voor vermaak en beweging.
 • Voordeel 2: Het hok is gemaakt van weerbestendige materialen, zoals stevig dennenhout en waterafstotende bitumenplaten op het dak. Dit zorgt ervoor dat jouw dier in alle weersomstandigheden beschermd is.
 • Voordeel 3: Dankzij het openklapbare dak van het dierenverblijf, kun je altijd snel bij jouw huisdier komen. Het dak is makkelijk af te sluiten met de beschikbare haakjes, wat extra veiligheid biedt.
 • Voordeel 4: Het konijnenhok is uitgerust met een afsluitbare toegangsklep die ook fungeert als loopbrug. Daarnaast zijn de voetjes voorzien van plastic doppen om krassen op de vloer te voorkomen en rotting van de voeten te vermijden.
 • Voordeel 5: Ondanks de solide constructie en functionaliteit, beschikt het hok over compacte afmetingen (43 x 43 x 52 cm) waardoor het gemakkelijk overal te plaatsen is. Binnenin het hok zorgen ventilatiegaten voor voldoende luchtcirculatie om een gezonde omgeving voor jouw dier te garanderen.
 • Nadeel 1: Hoewel het konijnenhok zowel binnen als buiten geschikt is, kan het constante verplaatsen ervan op den duur voor slijtage zorgen. Dit valt niet expliciet te ontdekken in de productomschrijving, maar het is een factor om rekening mee te houden.
 • Nadeel 2: Terwijl het dak van het hok wel opengemaakt kan worden, wordt er niet aangegeven of er andere deuren of openingen aanwezig zijn. Dit kan het schoonmaken van het hok wellicht wat moeilijk maken.
 • Nadeel 3: Het betreft een relatief klein hok (43 x 43 x 52 cm). Voor grotere konijnen of bij het huisvesten van meerdere dieren kan dit krap zijn en beperkt het de bewegingsvrijheid van je huisdieren.
 • Nadeel 4: Hoewel het dak is voorzien van waterafstotende bitumenplaten, zegt de productbeschrijving niets over de algehele waterdichtheid van het hok. Als de zijkanten en de bodem niet goed tegen water kunnen, kunnen er toch problemen ontstaan in extreem weer.
 • Nadeel 5: De voetjes van het konijnenhok zijn voorzien van plastic doppen om krassen en rotten te voorkomen. De duurzaamheid van deze plastic doppen wordt echter niet gegarandeerd, wat zou kunnen leiden tot toekomstige problemen.

Onze favoriet #2

Dibea Konijnenhok

Dibea Konijnenhok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het dibea konijnenhok is een perfecte combinatie van bescherming en plezier voor jouw kleindieren. Bestaande uit twee verdiepingen, biedt het ruimte voor zowel het spel als de rust van je dieren, met vier deuren voor snelle en eenvoudige toegang. Boven zijn twee afgeschermde kamers en een doorgang voor rust, terwijl beneden je dieren direct op het gras kunnen spelen en grazen, dankzij de vloerloze constructie. Het hok is gemaakt van weerbestendige materialen, inclusief een waterafstotend bitumen dak en robuuste ijzerdraad rondom. Dit zorgt voor zichtbaarheid, voorkomt ontsnappingen en beschermt tegen roofdieren. Met afmetingen van 98x54x100 cm en een vloeroppervlak van 90×47 cm, past dit knaagdierhuis gemakkelijk in jouw buitenruimte.

 • Voordeel 1: Bescherming en Speelruimte. Dit konijnenhok biedt zowel een veilige schuilplaats als een speeltuin voor jouw kleine dieren. Het zorgt dus voor een combinatie van veiligheid en plezier, wat essentieel is voor het welzijn van je huisdier.
 • Voordeel 2: Veel Toegangen. Met 4 deuren kun je snel en eenvoudig toegang krijgen tot je dieren. Dit maakt het makkelijker om ze te voeren, te verzorgen of gewoon te knuffelen.
 • Voordeel 3: Weerbestendige Materialen. Het konijnenhok is gemaakt van waterafstotende materialen en voorzien van een robuuste ijzerdraad rondom. Daardoor zijn jouw dieren in alle weersomstandigheden beschermd tegen de elementen, maar ook tegen mogelijke roofdieren.
 • Voordeel 4: Handige Kenmerken. Het hok is voorzien van een loopbrug waarmee de dieren toegang hebben tot de bovenste, tegen inkijk beschermde verdieping. Daarnaast heeft het onderste gedeelte geen vloer, wat betekent dat de dieren meteen op het gras kunnen spelen en grazen.
 • Voordeel 5: Geschikte Afmetingen. Met de afmetingen van 98x54x100 cm en een vloeroppervlak van 90×47 cm is dit konijnenhok gemakkelijk te plaatsen in elke tuin of buitenruimte, zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt.
 • Nadeel 1: Hoewel het hok veel toegangspunten heeft met vier deuren, kan het beheer en onderhoud ervan ook lastig zijn. Het kan moeilijk zijn om je huisdier in het hok te houden als meerdere deuren open staan, waardoor het risico op ontsnapping toeneemt.
 • Nadeel 2: Het konijnenhok is vrij groot, met een vloeroppervlak van 90×47 cm en een totale afmeting van 98x54x100 cm. Hiervoor is dus voldoende ruimte nodig, hetgeen in een kleinere tuin of balkon misschien niet haalbaar is.
 • Nadeel 3: De onderste verdieping van het hok heeft geen vloer. Hoewel dit je konijnen direct contact met het gras geeft, kunnen er ook problemen ontstaan met onder andere ongedierte, kou en vocht vanaf de grond.
 • Nadeel 4: Hoewel het hok is gemaakt van weerbestendige materialen om je huisdieren te beschermen tegen weersomstandigheden, moet je rekening houden met dat de duurzaamheid van deze materialen kan variëren. Bitumen dakplaten kunnen bijvoorbeeld na verloop van tijd slijten, vooral in strenge weersomstandigheden.
 • Nadeel 5: Het hok kan misschien te complex zijn voor sommige konijnen om te navigeren, met twee verdiepingen en meerdere kamers. Dit zou stressvol kunnen zijn voor dieren die gewend zijn aan simpelere hokken.

Onze favoriet #3

Songmics Konijnenhok

Songmics Konijnenhok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS konijnenhok is een gemakkelijk in elkaar te zetten buitenverblijf voor jouw kleine huisdieren. Met het inclusieve gereedschap en de hoekverbindingen bouw je snel zelf een veilig en ruim verblijf waarin jouw cavia’s, hamsters, egels of konijnen naar hartenlust rond kunnen rennen en verkennen. De gladde en stevige constructie van plastic panelen zorgt ervoor dat ontsnappen geen optie is. Bovendien is het verblijf aanpasbaar en zelfs uit te breiden naar een verblijf met meerdere verdiepingen. Met de transparante panelen houd je jouw diertjes altijd in het zicht en schoonmaken is een fluitje van een cent; even afvegen met een vochtige doek en het hok is weer schoon.

 • Voordeel 1: Het Konijnenhok MYPETS is zowel voor binnen als buiten geschikt. Met een maximale uitloop op 2 niveaus, kunnen jouw konijnen zich vrij bewegen en hun omgeving verkennen.
 • Voordeel 2: Dit hok is gemaakt van 3-voudig geglazuurd, geïmpregneerd dennenhout. Dit maakt het weerbestendig en duurzaam. Het kan dus jaren meegaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over slijtage door slechte weersomstandigheden.
 • Voordeel 3: Het hok heeft een handig kenmerk dat de bodemplaat kan worden verwijderd. Dit betekent dat je het hok eenvoudig en snel kunt verschonen, wat tijd bespaart en het welzijn van jouw huisdier ten goede komt.
 • Voordeel 4: De kooi is uitgerust met alles wat jouw konijnen nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Zo heeft het bijvoorbeeld een trap naar het tweede niveau, die is voorzien van ribben voor extra slipweerstand. Bovendien kan het bovenste gedeelte volledig worden afgesloten met een schuifdeur, wat ideaal is voor koudere dagen.
 • Voordeel 5: Met volledig te openen deuren aan de voorkant biedt het hok je optimale toegang tot jouw dieren. Daarnaast wordt er gezorgd voor een comfortabel klimaat binnenin het hok, zelfs bij zomerse temperaturen, dankzij de vele openingen. Dit bevordert het welzijn en de tevredenheid van jouw konijnen.
 • nadeel 1: Hoewel het konijnenhok MYPETS binnens- en buitenshuis gebruikt kan worden dankzij het 3-voudig geglazuurd dennenhout met impregnering, is de vraag hoe goed dit hout uiteindelijk bestand is tegen constante blootstelling aan weersinvloeden. Langdurige blootstelling aan regen of zonlicht kan eventueel op langere termijn leiden tot houtrot of vervormingen.
 • nadeel 2: De verwijderbare bodemplaat faciliteert het schoonmaken, maar er wordt geen indicatie gegeven over de sterkte van deze bodemplaat. Hoeveel gewicht kan het dragen? Kan het de constante verplaatsing en reiniging weerstaan zonder te barsten of buigen?
 • nadeel 3: Het merk beweert geïmpregneerd 2 cm dik dennenhout te gebruiken, wat het resistent maakt tegen slechte weersomstandigheden. Echter, deze dikte kan alsnog onvoldoende zijn om optimale isolatie te bieden tijdens koude dagen.
 • nadeel 4: Ook al heeft het hok twee niveaus die gemakkelijk te bereiken zijn via een trap, het merk vermeldt niet over anti-slip maatregelen op de trap zelf, buiten de ribben. Dit kan een veiligheidsrisico vormen voor je knaagdieren, voornamelijk wanneer het hok nat wordt door regen bij buitenplaatsing of tijdens het schoonmaken.
 • nadeel 5: Het hok kan vanaf de voorkant volledig geopend worden, wat een gemakkelijke toegang biedt tot je dieren. Dit kan echter een veiligheidsrisico vormen als het hok onbedoeld volledig opengaat of als je dier erin slaagt het vanuit binnen te openen. Een beveiligingsmechanisme of vergrendeling wordt niet genoemd.

Onze favoriet #4

Mypets Konijnenhok

Mypets Konijnenhok

Waarom we het gekozen hebben

Het konijnenhok van het merk MYPETS is zorgvuldig ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Het hok is gemaakt van 3-voudig geglazuurd en geïmpregneerd dennenhout dat uitstekend weerbestendig is, zodat je huisdier er jarenlang plezier van kan hebben. Dit model beschikt over een handige, verwijderbare bodemplaat waardoor je zonder problemen en in een handomdraai het hok kan reinigen. Het is uitgerust met verzinkte roosters die bestand zijn tegen corrosie en biedt je knaagdier een maximale uitloop op twee niveaus, die gemakkelijk te bereiken zijn via een trap met ribben voor een hoge slipweerstand. Voor de koudere dagen is er een afgesloten gebied bovenaan het hok, tegen wind en kou, dat door middel van een schuifdeur compleet kan worden afgesloten. Daarnaast kunnen de deuren aan de voorkant volledig worden geopend voor een optimale toegang tot je dieren, en dankzij de vele openingen is er altijd een comfortabel klimaat in het hok, zelfs bij zomerse temperaturen. Met afmetingen van 147 x 53 x 85 cm, biedt dit ruime hok de ideale leefomgeving voor je geliefde huisdier.

 • Voordeel 1: Het Konijnenhok MYPETS is zowel voor binnen als buiten geschikt. Met een maximale uitloop op 2 niveaus, kunnen jouw konijnen zich vrij bewegen en hun omgeving verkennen.
 • Voordeel 2: Dit hok is gemaakt van 3-voudig geglazuurd, geïmpregneerd dennenhout. Dit maakt het weerbestendig en duurzaam. Het kan dus jaren meegaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over slijtage door slechte weersomstandigheden.
 • Voordeel 3: Het hok heeft een handig kenmerk dat de bodemplaat kan worden verwijderd. Dit betekent dat je het hok eenvoudig en snel kunt verschonen, wat tijd bespaart en het welzijn van jouw huisdier ten goede komt.
 • Voordeel 4: De kooi is uitgerust met alles wat jouw konijnen nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Zo heeft het bijvoorbeeld een trap naar het tweede niveau, die is voorzien van ribben voor extra slipweerstand. Bovendien kan het bovenste gedeelte volledig worden afgesloten met een schuifdeur, wat ideaal is voor koudere dagen.
 • Voordeel 5: Met volledig te openen deuren aan de voorkant biedt het hok je optimale toegang tot jouw dieren. Daarnaast wordt er gezorgd voor een comfortabel klimaat binnenin het hok, zelfs bij zomerse temperaturen, dankzij de vele openingen. Dit bevordert het welzijn en de tevredenheid van jouw konijnen.
 • nadeel 1: Hoewel het konijnenhok MYPETS binnens- en buitenshuis gebruikt kan worden dankzij het 3-voudig geglazuurd dennenhout met impregnering, is de vraag hoe goed dit hout uiteindelijk bestand is tegen constante blootstelling aan weersinvloeden. Langdurige blootstelling aan regen of zonlicht kan eventueel op langere termijn leiden tot houtrot of vervormingen.
 • nadeel 2: De verwijderbare bodemplaat faciliteert het schoonmaken, maar er wordt geen indicatie gegeven over de sterkte van deze bodemplaat. Hoeveel gewicht kan het dragen? Kan het de constante verplaatsing en reiniging weerstaan zonder te barsten of buigen?
 • nadeel 3: Het merk beweert geïmpregneerd 2 cm dik dennenhout te gebruiken, wat het resistent maakt tegen slechte weersomstandigheden. Echter, deze dikte kan alsnog onvoldoende zijn om optimale isolatie te bieden tijdens koude dagen.
 • nadeel 4: Ook al heeft het hok twee niveaus die gemakkelijk te bereiken zijn via een trap, het merk vermeldt niet over anti-slip maatregelen op de trap zelf, buiten de ribben. Dit kan een veiligheidsrisico vormen voor je knaagdieren, voornamelijk wanneer het hok nat wordt door regen bij buitenplaatsing of tijdens het schoonmaken.
 • nadeel 5: Het hok kan vanaf de voorkant volledig geopend worden, wat een gemakkelijke toegang biedt tot je dieren. Dit kan echter een veiligheidsrisico vormen als het hok onbedoeld volledig opengaat of als je dier erin slaagt het vanuit binnen te openen. Een beveiligingsmechanisme of vergrendeling wordt niet genoemd.

Onze favoriet #5

Vounot Konijnenhok

Vounot Konijnenhok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Konijnenhok van VOUNOT is een ruim en comfortabel hok voor je kippen, maar kan ook dienen als verblijf voor dwergkonijnen of cavia’s. Het hok heeft een praktische indeling met drie delen: twee afgescheiden buitenruimtes waar je dieren vrij kunnen rondlopen en een apart rust- en leggedeelte bovenin. De toegang tot de bovenverdieping wordt vergemakkelijkt door twee hellingen. Het hok is uitgerust met een verwijderbare 46cm zitstok en een schuilplaats waar je kippen zonder zorgen kunnen rusten. Het hok is gemaakt van hout en heeft een bitumen bedekt dak voor optimale bescherming tegen regen. Dankzij de vergrendelbare deuren hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van je dieren. Met afmetingen van 210x85x85cm en een gewicht van 20kg is het een perfect hok voor 2 dwergkippen. Het hok wordt niet geassembleerd geleverd, maar met de bijgeleverde instructies is het eenvoudig zelf in elkaar te zetten.

 • Voordeel 1: Comfort voor je huisdieren: De VOUNOT konijnenhok biedt verschillende gebieden voor je huisdieren om zich vrij te bewegen, te slapen en hun behoeften te doen, wat hen een comfortabele leefomgeving geeft.
 • Voordeel 2: Kwaliteit bouwmaterialen: Het konijnenhok is gemaakt van hout en het dak is bedekt met bitumen, waardoor je huisdieren beschermd worden tegen de regen, en zo zorgt voor een duurzaam en weerbestendig onderkomen.
 • Voordeel 3: Praktisch ontwerp: Met twee toegangsramen die het activiteitengebied en de slaapruimte met elkaar verbinden, en een verwijderbare lade voor uitwerpselen die het onderhoud gemakkelijk maakt, biedt de VOUNOT-konijnenhok een gebruiksvriendelijke ervaring voor zowel jou als je huisdieren.
 • Voordeel 4: Veiligheid verzekerd: Alle deuren van het konijnenhok zijn uitgerust met afsluitbare vergrendelingen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je huisdieren.
 • Voordeel 5: Geschikte maat: Met afmetingen van 210x85x85cm en een gewicht van 20kg, is de VOUNOT konijnenhok perfect voor het huisvesten van twee dwergkonijnen, twee cavia’s of twee kleine kippen. Bovendien wordt het product geleverd met een duidelijke montage-instructie.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit
  De VOUNOT konijnenhok is ontworpen om slechts twee kleine kippen, konijnen of cavia’s te huisvesten. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent om meer huisdieren in het hok onder te brengen.
 • Nadeel 2: Zelfmontage
  Dit product komt niet voorgemonteerd. Ondanks dat er een montagehandleiding bij zit, kan het voor sommigen toch lastig zijn om het zelf in elkaar te zetten. Bereid je dus voor op mogelijk wat tijd en moeite om alles correct geïnstalleerd te krijgen.
 • Nadeel 3: Houten bouwmateriaal
  De houten constructie van het hok kan een nadeel zijn in termen van duurzaamheid en onderhoud. Hoewel het dak bedekt is met bitumen om de dieren tegen regen te beschermen, kan het hout na verloop van tijd onderhevig zijn aan slijtage, vooral in buitengebieden.
 • Nadeel 4: Afmetingen
  Met afmetingen van 210x85x85cm is de VOUNOT konijnenhok misschien niet ideaal als je beperkte ruimte in je tuin of buitenruimte hebt. Voordat je deze aanschaft, is het belangrijk om eerst te meten om er zeker van te zijn dat het past.
 • Nadeel 5: Niet al te veel activiteitenruimte
  Hoewel de beschrijving vermeldt dat er twee aparte buitenruimtes zijn waarin de dieren zich vrij kunnen bewegen, zouden sommige huisdiereigenaren dit misschien als te beperkt kunnen ervaren, afhankelijk van het soort en de aard van het dier. Meer actieve dieren zouden meer ruimte nodig kunnen hebben om te verkennen en te spelen.

Onze favoriet #6

Pawhut Konijnenhok

Pawhut Konijnenhok

Waarom we het gekozen hebben

Het PawHut konijnenhok is een weerbestendige, ruime stal voor je kleine huisdier. Gemaakt van massief, waterdicht en gelakt vurenhout, beschermt dit hok je konijn tegen diverse weersomstandigheden. Het voorziet in een grote ren waar je huisdier kan eten, slapen en ravotten. Gemakkelijk toegankelijk via diverse deuren en een hellingbaan, is dit hok ontworpen voor het comfort van je huisdier. Bovendien is schoonmaken eenvoudig, dankzij de uitneembare bodempan. Met afmetingen van 175,8 x 52 x 85,5 cm, een hoofdverblijf van 69 x 39 x 47 cm, past dit hok perfect voor 2-3 dwergkonijnen. Let wel, montage is nodig.

 • Voordeel 1: Het PawHut konijnenhok is weerbestendig. Dankzij het massieve, waterdichte en gelakte vurenhout, en het dak dat je konijn beschermt tegen zon, regen en sneeuw, hoef je je geen zorgen te maken over de invloed van weersomstandigheden op het comfort van je huisdier.
 • Voordeel 2: Dit konijnenhok biedt genoeg ruimte voor je konijn om te spelen en te bewegen. Met zijn grote ren heeft je konijn genoeg ruimte om te eten, te slapen en te stoeien.
 • Voordeel 3: Het Pawhut konijnenhok biedt gemakkelijke toegang voor je huisdier. Met meerdere deuren en een hellingbaan kan je konijn makkelijk het hok in en uit.
 • Voordeel 4: Het schoonmaken van dit konijnenhok is een fluitje van een cent. De uitneembare bodempan maakt het reinigen van het hok gemakkelijker en efficiënter, wat bijdraagt aan een hygiënische leefomgeving voor je huisdier.
 • Voordeel 5: Het PawHut konijnenhok is ruim genoeg voor meerdere huisdieren. Met afmetingen van het hoofdverblijf van 69 L x 39 B x 47 H cm, is het geschikt voor 2 tot 3 dwergkonijnen. Dit maakt het de perfecte keuze als je meerdere konijnen in één hok wilt huisvesten.
 • Nadeel 1: Hoewel de bouw van hoge kwaliteit is en gemaakt van massief vurenhout, is er geen garantie dat het hok volledig slijtvast zal zijn en niet na verloop van tijd zal verslechteren door de elementen.
 • Nadeel 2: De afmetingen van het hok geven aan dat het alleen geschikt is voor 2 – 3 dwergkonijnen. Dit betekent dat als je meer konijnen hebt, dit hok te klein kan zijn en je misschien nog een extra hebt nodig, wat tot ruimteproblemen kan leiden.
 • Nadeel 3: Het grootste gedeelte van het konijnenhok is de ren, wat betekent dat de ruimte om te eten, te slapen en te ravotten aanzienlijk groter is dan het hostelgedeelte. Dit kan problemen opleveren tijdens koudere maanden waarin je konijnen meer beschutte ruimte nodig hebben.
 • Nadeel 4: Hoewel de uitneembare bodempan het schoonmaken eenvoudiger maakt, is er nog steeds een bepaalde mate van routineonderhoud nodig, dat als moeizaam en tijdrovend kan worden beschouwd.
 • Nadeel 5: Montage is nodig. Afhankelijk van je handigheid en ervaring, kan dit eenvoudig of complex zijn. Het kan ook extra tijd en energie kosten die je misschien niet hebt voorzien.

Onze favoriet #7

Songmics Konijnenhok

Songmics Konijnenhok

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Konijnenhok van het merk Songmics is perfect voor je kleine huisdieren zoals konijnen, hamsters en andere knaagdieren. Het biedt hen een gevoel van vrijheid, terwijl ze toch veilig zijn in hun beschermde ruimte waar ze niet verstrikt kunnen raken dankzij de maaswijdte van slechts 2,5 cm. Het hok is sterk en stabiel, met hekroosters die worden bijeengehouden door duurzame ABS plastic connectoren en anti-slip pads om je vloer te beschermen tegen krassen. Je kan je creativiteit de vrije loop laten en het hok naar eigen wens inrichten, dankzij de meegeleverde DIY panelen en connectoren. Het pakket bevat 12 rasterplaten, 24 plastic connectoren, 12 anti-slip pads, 1 rubberen hamer en 40 kabelbinders om een klein dierenparadijs te creëren.

 • Voordeel 1: De kooi geeft jouw kleine huisdieren een gevoel van vrijheid, waardoor ze zich moeiteloos in hun nieuwe thuis kunnen inpassen en weten hoeveel je van hen houdt.
 • Voordeel 2: Veiligheid staat voorop met deze kooi. De maaswijdte is beperkt tot 2,5 cm om te voorkomen dat jouw dieren erin verstrikt raken, terwijl je ze toch gemakkelijk in de gaten kunt houden.
 • Voordeel 3: De kooi is stevig bevestigd met sterke ABS plastic connectoren, het kan zelfs de meest speelse dieren aan zonder te slingeren, en met anti-slip pads onder de voeten wordt ook jouw vloer beschermd tegen krassen.
 • Voordeel 4: Er is ruimte voor personalisatie dankzij de DIY-mogelijkheid, zodat je de panelen en connectoren kunt plaatsen zoals jij dat wilt, om de kooi optimaal aan te passen aan jouw ruimte en behoeften.
 • Voordeel 5: De set bevat alle elementen die je nodig hebt om een klein dierenparadijs te bouwen, inclusief 12 rasterplaten, 24 plastic connectoren, 12 anti-slip pads, 1 rubberen hamer, en 40 kabelbinders. Zo hoef je je geen zorgen te maken over ontbrekende onderdelen en kun je gelijk aan de slag.
 • Nadeel 1: De maaswijdte van het konijnenhok van Songmics is verkleind tot 2,5 cm om te voorkomen dat je huisdieren verstrikt raken. Dit zou echter kunnen resulteren in beperkte ventilatie, wat een onaangename omgeving voor je huisdieren kan creëren en zelfs hun gezondheid kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Hoewel de Songmics konijnenhok is uitgerust met sterke ABS plastic connectoren om de hekroosters bij elkaar te houden, kunnen deze in de loop van de tijd slijten. Ze zijn mogelijk niet bestand tegen agressieve konijnen of constante knabbelen.
 • Nadeel 3: Het lijkt erop dat het Songmics konijnenhok een DIY project is, wat betekent dat het enige montage vereist. Als je niet handig bent of de instructies niet duidelijk zijn, kan het in elkaar zetten van het hok op de manier die je wilt, een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: Het konijnenhok van Songmics komt met 12 anti-slip pads om je vloer te beschermen tegen krassen. Echter, afhankelijk van het gewicht van je huisdieren en hun gedrag, kunnen deze misschien niet voldoende zijn om volledige bescherming te bieden.
 • Nadeel 5: Ondanks dat er 40 kabelbinders meegeleverd worden om het konijnenhok stevig neer te zetten, zou het stillen van een actief en energiek huisdier dat graag speelt en springt een probleem kunnen vormen. Je zou kunnen merken dat je continu toezicht moet houden, wat niet ideaal is voor mensen die krap in hun tijd zitten.

Onze favoriet #8

Songmics Konijnenhok

Songmics Konijnenhok

Waarom we het gekozen hebben

Het Konijnenhok van SONGMICS is een comfortabel en aanpasbaar verblijf voor jouw huisdier. Met zijn twee verdiepingen biedt het een ruime en veilige omgeving die je gemakkelijk kan aanpassen aan de behoeften van jouw pluizig maatje. Bovendien is het door de 36 rasterplaten en 40 kunststof verbindingsstukken eenvoudig te monteren. Dit konijnenhok onderscheidt zich door zijn stevigheid, dankzij de ABS-kunststof verbinders, waardoor het niet zomaar instort. Het is zelfs zo veilig en toegankelijk dat het ook geschikt is voor kleinere huisdieren, zoals hamsters en cavia’s. De rasterafstand is 2,5 cm, klein genoeg om escapades te voorkomen, maar ook groot genoeg voor goede ventilatie en zicht op jouw huisdier. Bij aankoop krijg je naast het konijnenhok ook 12 anti-slip pads, 100 kabelbinders, een rubberen hamer, en toegang tot vriendelijke klantenservice.

 • Voordeel 1: De SONGMICS konijnenhok is ontworpen om je huisdier altijd comfortabel te laten voelen, zoals een echt familielid. De vorm van de kooi op twee verdiepingen kan gemakkelijk worden veranderd en aangepast aan de behoeften van jouw pluizige vriend.
 • Voordeel 2: Het opzetten van dit doe-het-zelf, kleinschalige dierenverblijf is eenvoudig en ontspannend. Je hoeft alleen de 36 rasterplaten in de 40 kunststof verbindingsstukken te steken en klaar! Jouw kleine maatje zal zeker genieten van deze ruime binnenloop.
 • Voordeel 3: Deze konijnenhok van SONGMICS staat voor kwaliteit. Het kiest niet voor kooien die bij de geringste aanraking instorten en jouw huisdier in gevaar brengen. Dit kleine dierenverblijf is voorzien van ABS-kunststofverbinders voor extra stevigheid.
 • Voordeel 4: Alle schattige dieren vinden een veilige plek binnen dit hek, zelfs hamsters en cavia’s. De rasterafstand is gereduceerd tot 2,5 cm, zodat zelfs mini harige vriendjes er niet uit kunnen ontsnappen; toch zijn ze groot genoeg om goede ventilatie en zichtbaarheid van je huisdier mogelijk te maken.
 • Voordeel 5: Met de aankoop krijg je niet alleen de hok componenten, maar ook 12 anti-slip pads, 100 kabelbinders en een rubberen hamer. Bovendien staat de vriendelijke klantenservice van SONGMICS voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de bouw van deze kooi wordt gepromoot als een ontspannen taak, kan het in elkaar zetten van 36 rasterplaten en 40 kunststof verbindingsstukken voor sommige gebruikers wellicht complex en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de konijnenhok zegt te zijn ontworpen voor kwaliteit, wordt er geen informatie gegeven over de duurzaamheid op lange termijn. De ABS-kunststof verbinders kunnen mogelijk minder lang meegaan dan metalen alternatieven.
 • Nadeel 3: Het konijnenhok heeft een aanpasbare vorm, maar dit kan nadelig zijn als het hok niet stabiel blijft als het in verschillende configuraties wordt geplaatst.
 • Nadeel 4: De rasters hebben een afstand van 2,5 cm, wat een goede ventilatie en uitzicht biedt, maar voor heel kleine huisdieren of jonge dieren kan dit nog steeds een risico op ontsnapping vormen.
 • Nadeel 5: Hoewel de kooi wordt geleverd met verschillende accessoires zoals anti-slip pads en kabelbinders, is er geen vermelding van het bijleveren van voeder- of drinkbakken, wat betekent dat deze mogelijk afzonderlijk moeten worden aangeschaft.

Onze favoriet #9

Julido Konijnenhok

Julido Konijnenhok

Waarom we het gekozen hebben

Het konijnenhok van Julido is het ideale huis voor jouw konijnen of hazen, met twee verdiepingen van ruimte om te spelen en zich comfortabel te voelen. Gemaakt van onbehandeld vurenhout en voorzien van een waterafstotende lak, biedt dit hok een veilige en schadelijke stoffen vrije omgeving voor je huisdier. Het is weerbestendig, dankzij waterafstotende bitumenbanen op het dak, en duurzaam, met een stevig draadgaas aan de voorkant voor goede ventilatie. Het ontwerp omvat gegalvaniseerde laden voor eenvoudige reiniging, een opklapbaar dak voor gemakkelijke toegang en scharnieren voor veilige opening en sluiting. Met afmetingen van 92 cm x 90 cm x 45 cm, biedt dit konijnenhok voldoende ruimte voor je huisdieren om te genieten.

 • Voordeel 1: Het konijnenhok van Julido biedt veel ruimte voor je huisdieren. Met twee verdiepingen waar je konijnen of hazen kunnen spelen, wonen en zich terugtrekken, is het de perfecte omgeving voor hen om zich prettig te voelen.
 • Voordeel 2: Het hok is gemaakt van weerbestendig materiaal, dat wind- en weerbestendig is, waardoor je huisdieren zelfs in de winter buiten kunnen verblijven. Extra bescherming wordt geboden door de waterafstotende bitumenbanen op het dak.
 • Voordeel 3: Het hok is gemaakt van onbehandeld vurenhout, dat is voorzien van een waterafstotende lak. Het is niet alleen duurzaam, maar ook veilig voor je dieren, omdat het geen schadelijke stoffen bevat.
 • Voordeel 4: Het hok is gemakkelijk schoon te maken dankzij de gegalvaniseerde laden op beide verdiepingen. Deze laden kunnen eenvoudig worden uitgetrokken en geleegd, waardoor je meer tijd krijgt om van je huisdieren te genieten
 • Voordeel 5: Het hok heeft een doordacht ontwerp, met een beveiligde deur en een opklapbaar dak voor gemakkelijke toegang. Dit betekent dat je eenvoudig aaien kunt geven en voedsel en stro kunt bijvullen, terwijl je tegelijkertijd je huisdieren beschermt tegen mogelijke vijanden zoals marters.
 • nadeel 1: Hoewel het konijnenhok voldoende ruimte biedt, zou het nog steeds te klein kunnen zijn als je meer dan een paar konijnen wilt huisvesten. De gegeven afmetingen suggereert dat de ruimte per konijn beperkt kan zijn.
 • nadeel 2: Het konijnenhok bestaat uit onbehandeld vurenhout, dat hoewel veilig voor het dier, niet zo duurzaam kan zijn als andere behandelingen en op termijn kan splinteren of verslechteren.
 • nadeel 3: Terwijl het gemakkelijk schoon te maken is met de uitschuifbare laden, moet je er nog steeds voor zorgen dat je regelmatig schoonmaakt om te zorgen dat je konijnen in een hygiënische omgeving blijven.
 • nadeel 4: Ondanks dat het konijnenhok wind- en weerbestendig is, kan het comfort van je huisdier in de winter nog steeds in gevaar komen. De isolatie zou kunnen missen waardoor het binnen koud wordt tijdens de koudere maanden.
 • nadeel 5: Hoewel de scharnieren zorgen voor veilig openen en sluiten van de deur, moeten deze misschien na verloop van tijd worden onderhouden om te voorkomen dat ze roesten of vastlopen. Dit kan extra onderhoudswerk betekenen voor jou.

Onze favoriet #10

Yaheetech Konijnenhok

Yaheetech Konijnenhok

Waarom we het gekozen hebben

De Konijnenhok van Yaheetech is een ruime kooi met 2 verdiepingen die perfect is voor levendige kleine dieren of meerdere huisdieren. De rolbare kooi beschikt over een multifunctioneel design met uitneembare hellingen en platforms, waardoor je de leefruimte aan de behoeften van jouw dieren kunt aanpassen. De geribbelde hellingen hebben een stoffen afdekking ter bescherming van hun pootjes. De kooi heeft twee breedte deuren, die veilig zijn beveiligd met sloten, wat een veilige omgeving garandeert. Extra openingen aan de bovenkant van de kooi en het middelste niveau maken voeden en schoonmaken gemakkelijk. Met afmetingen van 78 x 51 x 137 cm en een staafafstand van 22 mm, biedt deze kooi een veilige en plezierige omgeving voor jouw kleine huisdieren om te rusten, spelen en te ravotten.

 • Voordeel 1: Aanpassingsgemak – Dankzij de uitneembare hellingen en platforms in het Yaheetech konijnenhok kun je de binneninrichting gemakkelijk veranderen en een leefruimte creëren die precies aansluit bij de behoeften van jouw huisdier.
 • Voordeel 2: Gebruikscomfort – De kooi staat op een rolbaar frame voor gebruiksgemak en heeft zelfs een opbergvak om dierenaccessoires netjes op te bergen, altijd binnen handbereik.
 • Voordeel 3: Veiligheid – Jouw kleine lievelingen blijven altijd veilig dankzij de over de hele breedte reikende vleugeldeuren die beveiligd zijn door vergrendelingen. Er zijn ook extra openingen aan de bovenkant van de kooi en het middelste niveau voor veilige en gemakkelijke toegang tijdens het voeren en schoonmaken.
 • Voordeel 4: Veel ruimte – Als je een levendig klein dier of meerdere huisdieren hebt, biedt dit ruime hok van 78 x 51 x 137 cm met twee verdiepingen voldoende ruimte voor hen en bespaart het jou tijd bij de dierverzorging. Elke verdieping heeft een aparte, over de hele breedte reikende deur voor eenvoudige en comfortabele toegang.
 • Voordeel 5: Speciaal ontworpen voor kleine dieren – De Yaheetech kooi, met een staafafstand van 22 mm, is speciaal ontworpen om een aangename en veilige omgeving te bieden voor kleine huisdieren zoals ratten, fretten, chinchilla’s en cavia’s, waardoor het de ideale plek is voor hen om te rusten, te spelen en rond te draaien.
 • Nadeel 1: Hoewel de producten rolbaar is voor gemak, kan dit onstabiel aanvoelen of beweging veroorzaken die je huisdieren mogelijk kunnen storen, vooral als je vloer niet volledig gelijk is.
 • Nadeel 2: Het lijkt erop dat het onderhoud van deze kooi mogelijk tijdrovend kan zijn, gezien de verschillende deuren en niveaus die individueel aandacht nodig hebben om schoon te maken.
 • Nadeel 3: De afneembare hellingen en platforms bieden flexibiliteit, maar betekenen ook dat je er tijd en energie in moet steken om de perfecte set-up voor je huisdier te vinden. Maak je een fout, dan kan dit resulteren in een oncomfortabele leefomgeving voor het dier.
 • Nadeel 4: De twee vleugeldeuren lijken een goede toegang te bieden. Echter, als je dier snel of schuw is, kan het openen van deze grote deuren ze de gelegenheid geven om te ontsnappen voordat je kunt ingrijpen.
 • Nadeel 5: Ondanks de grote totale omvang van de kooi, zullen sommige kleine dieren, zoals cavia’s, mogelijk niet in staat zijn om goed gebruik te maken van de verticale ruimte die de twee verdiepingen bieden. De nadruk op verticale ruimte in plaats van horizontale loopruimte kan voor sommige soorten huisdieren minder geschikt zijn.

Na het doorgronden van onze uitgebreide test en analyse, is het duidelijk dat er een breed scala aan konijnenhokken op de markt is, met een variëteit aan functies om aan verschillende behoeften te voldoen. Afhankelijk van je specifieke wensen en de behoeften van je konijn, zou je nu in staat moeten zijn om het perfecte konijnenhok te kiezen uit de tien beste producten die we hebben getest. Of je nu op zoek bent naar een ruim, modern, duurzaam of makkelijk te reinigen hok, er is een model dat geschikt is voor jou en je kleine vriend. Dus, waar wacht je nog op? Kies het konijnenhok dat het beste bij je past en geef je konijn het comfortabele en veilige thuis dat het verdient.

Inhoudsopgave