a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kookplaat: De 10 beste producten in de test

Dit nieuwe onderzoek onthult de tien beste kookplaten op de markt, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw keuken.

Unser Favorit: Severin Kookplaat

Severin Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Kookplaat

Tristar Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Kkt Kolbe Kookplaat

Kkt Kolbe Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Kookplaat

Tristar Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Proficook Kookplaat

Proficook Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Sencor Kookplaat

Sencor Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Tomado Kookplaat

Tomado Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Noxton Kookplaat

Noxton Kookplaat
★★★★★

Unser Favorit: Klarstein Kookplaat

Klarstein Kookplaat
★★★★★

Welkom bij onze uitgebreide gids over de 10 beste kookplaten die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Ben jij het type persoon dat houdt van koken, en ben je op zoek naar de perfecte kookplaat om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je op de juiste plek. Wij hebben uren aan onderzoek besteed om de beste producten voor jou op een rijtje te zetten. Onze beoordelingen zijn gebaseerd op een brede reeks criteria zoals prijs, gebruiksvriendelijkheid, design, en natuurlijk prestaties. Dus leun achterover, ontspan en neem een kijkje naar onze top 10 beste kookplaten die de aankoop meer dan waard zijn.

Een kookplaat is een onmisbaar apparaat in je keuken waarmee je, net zoals jij, heerlijke maaltijden kunt bereiden. Het is een vlak oppervlak met verwarmingselementen waarop je pannen kunt plaatsen om te koken, bakken of braden. Kookplaten zijn er in verschillende soorten, zoals op gas, elektrisch, keramisch of inductie, en elk heeft zijn eigen voordelen. Afhankelijk van je kookstijl en behoeften kan je kiezen voor de kookplaat die het beste bij je past.

Check Uit

Onze favoriet #1

Severin Kookplaat

Severin Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SEVERIN Kookplaat is ideaal voor als je snel je gerechten wilt opwarmen. Het heeft twee grote massakookplaten, elk met aparte temperatuurregelaars voor nauwkeurige warmtecontrole. De dubbele kookplaat heeft een diameter van 15,5 cm en 18,5 cm, met een vermogen van respectievelijk ca. 1.000 W en 1.500 W. Met de rubberen voetjes staat deze stevig op je aanrecht en dankzij de eenvoudige reiniging met warm water en een vochtige doek (na de afkoelfase) is het ook zeer onderhoudsvriendelijk. De aan- en uitbediening gebeurt via een draaiknop en netstekker en er zijn ook controlelampjes aanwezig. Deze dubbele kookplaat van kunststof weegt 3,96 kg en meet 50 x 29 x 8,5 cm. Het totale vermogen ligt rond de 2.500 W en de kookplaat komt in de kleur wit.

 • Voordeel 1: De SEVERIN kookplaat biedt je veel snelheid en efficiëntie, dankzij zijn twee grote massakookplaten met aparte temperatuurregelaars. Hierdoor kun je gerechten snel verwarmen en je tijd optimaal benutten.

  Voordeel 2: Reiniging is een fluitje van een cent met deze kookplaat. Na de afkoelfase, kun je hem gewoon schoonmaken met warm water en een vochtige doek. Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde en tijdrovende onderhoudsprocessen.

 • Voordeel 3: De kookplaat heeft twee verwarmingsringen met onafhankelijke thermostaten en controlelampjes. Dit geeft je de mogelijkheid om de temperatuur fijn af te stellen en tegelijkertijd meerdere gerechten klaar te maken.
 • Voordeel 4: De SEVERIN dubbele kookplaat heeft een krachtige vermogen van ongeveer 2.500 W. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel zowel kleine als grotere maaltijden bereiden.
 • Voordeel 5: De kookplaat heeft een stabiele constructie met een materiaal van kunststof en rubberen voetjes aan de onderkant. Dit zorgt voor een stevige plaatsing tijdens het koken en voorkomt beweging van het apparaat op je aanrecht.
 • Nadeel 1: De kookplaat van het merk SEVERIN is gemaakt van kunststof, dit kan in sommige gevallen minder duurzaam zijn dan andere materialen zoals roestvrijstaal of gietijzer. Dit kan dus mogelijk betekenen dat de kookplaat minder lang meegaat.
 • Nadeel 2: De SEVERIN kookplaat heeft rubberen voetjes aan de onderkant. Hoewel deze kunnen helpen om de kookplaat op zijn plaats te houden, kunnen ze na verloop van tijd verslijten waardoor de kookplaat kan gaan schuiven.
 • Nadeel 3: De kookplaat heeft twee grote kookplaten, maar als je vaak meerdere kleine pannen gebruikt, kan dit een nadeel zijn. De ruimte tussen de kookplaten kan mogelijk te klein zijn om meerdere pannen tegelijkertijd te gebruiken.
 • Nadeel 4: Dit apparaat beschikt over traploze temperatuurinstelling, maar bij sommige mensen kan dit juist tot verwarring leiden doordat er geen duidelijke temperatuurindicatoren zijn.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de kookplaat beschikt over onafhankelijke thermostaten en controlelampjes voor elke kookplaat, kan dit constant bijhouden voor sommige mensen als een nadeel worden ervaren wanneer ze meerdere gerechten tegelijk bereiden.

Onze favoriet #2

Tristar Kookplaat

Tristar Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Kookplaat is een compacte en handige oplossing voor kleinere kookruimtes zoals studentenkamers, bouwketen, schuurtjes en kleine keukens. Met zijn pit van 15 cm diameter is het ideale maatje voor jouw kleine pannen. Deze kookplaat biedt je de flexibiliteit om de hitte naar wens aan te passen met 5 verschillende temperatuurstanden. Met de stabiliteit van de antislipvoetjes hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid. Bovendien is de behuizing hittebestendig, wat het veilig verplaatsen van de kookplaat mogelijk maakt.

 • Voordeel 1: Dankzij het compacte formaat van de Tristar kookplaat, is het ideaal voor kleinschalig gebruik. Denk hierbij aan studentenkamers, bouwketen, schuurtjes en kleine keukens. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het teveel ruimte in beslag neemt.
 • Voordeel 2: Deze kookplaat beschikt over een pit met een diameter van 15 cm, wat perfect is voor het gebruik van kleine pannen. Je hoeft dus geen grote pannen te kopen of te gebruiken voor het koken op deze kookplaat.
 • Voordeel 3: De temperatuur is handmatig instelbaar met 5 verschillende temperatuurstanden. Dit geeft je volledige controle over hoe je wilt koken en zorgt ervoor dat je maaltijden altijd perfect worden bereid.
 • Voordeel 4: Met de antislipvoetjes is de Tristar kookplaat niet alleen stabiel, maar ook veilig. Het risico op ongelukken wordt hiermee geminimaliseerd, vooral handig als je in een omgeving werkt waar veiligheid belangrijk is.
 • Voordeel 5: Tot slot, de hittebestendige behuizing zorgt ervoor dat je de kookplaat veilig kunt verplaatsen, zelfs als deze nog warm is. Je hoeft dus niet te wachten tot de kookplaat is afgekoeld voordat je deze kunt opruimen of verplaatsen.
 • Nadeel 1: De kookplaat is compact, wat wellicht niet geschikt is als je vaak voor meerdere mensen kookt of meerdere pannen tegelijkertijd wilt gebruiken.
 • Nadeel 2: De pit heeft een diameter van 15 cm, wat goed is voor kleine pannen, maar grotere pannen passen misschien niet goed.
 • Nadeel 3: Hoewel er een handmatig instelbare temperatuur met 5 temperatuurstanden is, geeft dit je mogelijk niet de flexibiliteit om een zeer specifieke temperatuur in te stellen, wat sommige kookstijlen kan beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de kookplaat stabiel en veilig is dankzij de antislipvoetjes, is dit misschien niet genoeg als de ondergrond ongelijk is of als je op een zeer gladde ondergrond werkt.
 • Nadeel 5: De behuizing is hittebestendig, waardoor hij veilig verplaatsbaar is. Maar dit betekent dat je moet wachten tot het koel is voordat je het veilig kunt verplaatsen, wat een beetje tijdrovend kan zijn als je haast hebt.

Onze favoriet #3

Kkt Kolbe Kookplaat

Kkt Kolbe Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De KFS59RL kookplaat van KKT KOLBE is ontworpen met oog voor zowel functionaliteit als stijl. De kookplaat, die zelfvoorzienend is, heeft een uiterst resistente SUPERKERAMIK-glaskeramische oppervlakte die een visueel hoogtepunt in jouw keuken creëert en zeer gemakkelijk te reinigen is. Met zijn compacte 59 cm oppervlak en 4 kookzones is het ideaal voor kleine keukens. Daarnaast kun je de kookveld van de KFS59RL aanpassen in 15 niveaus om de perfecte zonetemperatuur te bereiken. Het bedieningspaneel met slider maakt het mogelijk om de verwarmingsintensiteit van de kookplaten eenvoudig te regelen door je vinger erover te vegen. De kookplaat is ook uitgerust met een timerfunctie, waarbij je de kookzones automatisch kunt uitschakelen na een vooraf ingestelde tijd. Daarnaast helpt de duidelijk zichtbare LED-display op de kookplaat je om snel en eenvoudig alle belangrijke informatie te zien.

 • Voordeel 1: De KFS59RL kookplaat van KKT KOLBE heeft een strak en elegant design met een SUPERKERAMIK-glaskeramisch oppervlak. Dit betekent dat het niet alleen een visueel hoogtepunt in jouw keuken zal zijn, maar ook extreem resistent is en zeer gemakkelijk te reinigen.
 • Voordeel 2: De kookplaat biedt perfecte controle over je koken dankzij de mogelijkheid om het kookveld in 15 niveaus aan te passen. Dit stelt je in staat om de gewenste zonetemperatuur zeer nauwkeurig in te stellen.
 • Voordeel 3: Je kunt genieten van de handige timerfunctie! Hiermee kun je de kookzones automatisch uitschakelen na een door jou vooraf bepaalde tijd. Dit maakt koken handiger en kan bijdragen aan energiebesparing.
 • Voordeel 4: Het bedieningspaneel van de KKT KOLBE kookplaat komt met een slider functie. Met deze functie kun je gewoon met je vinger over de slider vegen om de verwarmingsintensiteit van de respectievelijke kookplaten te verhogen of te verlagen.
 • Voordeel 5: De KFS59RL kookplaat biedt een goed zichtbare LED-display die snel, gemakkelijk en zonder inzet alle belangrijke informatie toont. Dit helpt om je kookproces te vergemakkelijken en maakt de bediening van deze kookplaat een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: De KFS59RL kookplaat van KKT KOLBE is specifiek ontworpen voor kleine keukens, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor je als je een grote keukenruimte hebt of meer kookzones nodig hebt. Het heeft slechts 4 kookzones, wat mogelijk niet genoeg is voor sommige kookbehoeften.
 • Nadeel 2: Hoewel de nauwkeurige temperatuurregeling met 15 niveaus nuttig kan zijn, kan het ook vervelend zijn als je gewoon snel de temperatuur wilt verhogen of verlagen zonder door zoveel opties te hoeven scrollen.
 • Nadeel 3: De timerfunctie, hoewel handig, kan potentieel problematisch zijn als je vergeet het in te stellen of als je gerecht langer nodig heeft om te koken dan je oorspronkelijk had verwacht. Je zou dan de kooktijd handmatig moeten aanpassen.
 • Nadeel 4: De bediening van de kookplaat is afhankelijk van het aanraken en vegen van de slider op het bedieningspaneel. Dit kan problematisch zijn als je natte of vette handen hebt van het koken, waardoor de bediening minder responsief kan worden.
 • Nadeel 5: Hoewel de LED-display goed zichtbaar is, kan het voor sommigen misschien te helder of te fel zijn, vooral als je kookt in een keuken met minder licht, wat mogelijk irritatie of ongemak kan veroorzaken.

Onze favoriet #4

Tristar Kookplaat

Tristar Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Kookplaat is een luxe inductie kookplaat, die uitblinkt in zijn glanzende zwarte design en handig LCD-display. De kookplaat komt met twee inductiepitten waarop je alle pannen kunt gebruiken die geschikt zijn voor inductie. Dankzij de handige timerfunctie, instelbaar tot maximaal 180 minuten, is de kookplaat ideaal voor het bereiden van stoofgerechten. Voor snelle en constante opwarming kun je de temperatuur naar wens instellen tussen 60⁰ en 240⁰ graden. De kookplaat is bovendien stabiel en veilig in gebruik met zijn antislipvoetjes en veiligheidsglas. Juist op zoek naar een combinatie van design, functionaliteit en veiligheid? Dan is de Tristar Kookplaat voor jou de juiste match.

 • Voordeel 1: Deze Tristar kookplaat heeft een luxe uitstraling dankzij zijn LCD-display en glanzend zwart design, waardoor het een stijlvolle toevoeging aan je keuken is.
 • Voordeel 2: Met zijn twee inductiepitten is deze kookplaat bijzonder veelzijdig. Bovendien zijn ze geschikt voor alle pannen die geschikt zijn voor inductie, zodat je niet beperkt wordt in je keuze van kookgerei.
 • Voordeel 3: De handige timerfunctie tot maximaal 180 minuten geeft je de flexibiliteit om heerlijke stoofgerechten te bereiden zonder dat je de kooktijd voortdurend in de gaten hoeft te houden.
 • Voordeel 4: Met een instelbare temperatuur van 60⁰ tot 240⁰ graden biedt deze kookplaat snel en constant opwarmen, zodat je je maaltijden met precisie en gemak kunt bereiden.
 • Voordeel 5: De kookplaat is stabiel en veilig dankzij de antislipvoetjes en het veiligheidsglas, waardoor het een veilige keuze is voor huishoudens. Deze features voorkomen uitglijden of schade aan de kookplaat, wat bijdraagt aan een veilige en zorgeloze kookervaring.
 • Nadeel 1: De Tristar kookplaat heeft een glanzend zwart design. Dit kan betekenen dat vingerafdrukken en vlekken sneller zichtbaar zijn, wat inhoudt dat je het misschien vaker schoon moet maken om het er netjes uit te laten zien.
 • Nadeel 2: De kookplaat is enkel geschikt voor pannen die geschikt zijn voor inductie. Dit betekent dat je geen traditionele kookpannen kunt gebruiken en mogelijk nieuwe pannen moet aanschaffen als je deze nog niet hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel een handige timerfunctie tot maximaal 180 minuten ideaal is voor stoofgerechten, kan het een beperking zijn voor gerechten die langer nodig hebben om te garen. Je zou dan de timer meerdere keren moeten resetten, wat onhandig is.
 • Nadeel 4: De temperatuur is instelbaar van 60⁰ tot 240⁰ graden. Dit is een breed bereik, maar het kan zijn dat je voor sommige specifieke bereidingen een lagere temperatuur nodig hebt, die je met deze kookplaat niet kunt instellen.
 • Nadeel 5: Hoewel antislipvoetjes en veiligheidsglas bijdragen aan de stabiliteit en veiligheid, wordt er niet vermeld of er functies zijn, zoals automatische uitschakeling of een kinderslot, wat het gebruik nog veiliger zou maken. Dit kan een nadeel zijn als je kinderen in huis hebt of als je wilt dat je kookplaat over dit soort extra veiligheidsmaatregelen beschikt.

Onze favoriet #5

Proficook Kookplaat

Proficook Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ProfiCook elektrische dubbele kookplaat is een veelzijdige en draagbare kookoptie, perfect voor elk soort pannen en geschikt voor verschillende situaties, zoals in de keuken, tijdens het kamperen, voor outdooractiviteiten of voor eenpersoonshuishoudens. De kookplaat is uitgerust met een led-controlelampje en een traploze temperatuurregelaar, waardoor je volledige controle hebt over je bereiding. De infraroodwarmte zorgt voor gelijkmatige kookresultaten bij alle soorten gerechten. Bovendien maakt het krasbestendige en gladde oppervlak het schoonmaken na gebruik erg eenvoudig.

 • Voordeel 1: De ProfiCook kookplaat is ontzettend veelzijdig. Hij is geschikt voor alle soorten pannen, wat betekent dat je niet beperkt bent tot enkel bepaalde typen kookgereedschap.
 • Voordeel 2: De kookplaat heeft een mobiel-en-on-the-go karakter, waardoor je hem kan meenemen voor gebruik in verschillende settings. Of je nu in de keuken, op de camping of in de buitenlucht wilt koken, deze kookplaat heeft je gedekt.
 • Voordeel 3: De kookplaat is gebruikersvriendelijk door het led-controlelampje en de traploze temperatuurregelaar. Je hebt volledige controle over de temperatuurinstellingen, wat essentieel is voor het bereiden van diverse gerechten.
 • Voordeel 4: Door de infraroodwarmte wordt je eten gelijkmatig gekookt. Dit voorkomt dat bepaalde delen van je maaltijd onder- of overkookt zijn, wat zorgt voor smaakvolle en goed gekookte gerechten.
 • Voordeel 5: De ProfiCook kookplaat biedt ook gemak na het koken: het gladde en krasbestendige oppervlak is eenvoudig te reinigen. Dit bespaart je tijd en moeite bij het schoonmaken, wat extra handig is na een lange dag koken.
 • nadeel 1: Ondanks dat de ProfiCook kookplaat geschikt is voor alle soorten pannen, geeft de productbeschrijving geen specifieke details over hoe goed elke pan presteert. Dit kan mogelijk beperkingen opleggen aan je kookervaring.
 • nadeel 2: Hoewel de ProfiCook kookplaat wordt gepromoot als ideaal voor kamperen en buitengebruik, wordt er in de productbeschrijving niet gespecificeerd of deze kookplaat water- of weerbestendig is.
 • nadeel 3: Het led-controlelampje kan voor sommige gebruikers te fel of storend zijn, vooral als je in een omgeving met weinig licht kookt of ‘s nachts kookt.
 • nadeel 4: De kookplaat gebruikt infraroodwarmte voor het gelijkmatig koken van voedsel, maar er wordt niet aangegeven of dit een invloed heeft op het energieverbruik. Infraroodwarmte kan namelijk meer elektriciteit gebruiken, wat kan leiden tot hogere energiekosten.
 • nadeel 5: Ondanks het feit dat de kookplaat krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken is, wordt niet vermeld of het materiaal bestand is tegen hoge temperaturen of herhaaldelijk gebruik. Dit kan het risico op beschadiging en verminderde levensduur van de kookplaat verhogen.

Onze favoriet #6

Sencor Kookplaat

Sencor Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Sencor SmoothCook dubbele kookplaat is een krachtige en draagbare kookoplossing met twee glaskeramische oppervlakken van 20 cm en een totaal vermogen van 3.500 W. Deze intuïtief bedienbare kookplaat beschikt over klassieke chromen knoppen en een onafhankelijk display voor elke plaat. Jij kunt je maaltijden met precisie bereiden met de geïntegreerde timer, die instelbaar is van 1 minuut tot 3 uur. De kookplaat is veilig in gebruik dankzij een dubbele thermische zekering die het risico van oververhitting voorkomt. Het monolithische oppervlak is niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar biedt ook betere stabiliteit voor je keukengerei. Licht en compact, deze kookplaat is ideaal voor gebruik op verschillende locaties en is voorzien van een praktische 90 cm lange stroomkabel voor flexibele installatie.

 • Voordeel 1: De Sencor SmoothCook dubbele kookplaat biedt twee glaskeramische oppervlakken met een totaal vermogen van 3.500 W. Hierdoor kun je je maaltijden snel en effectief bereiden.
 • Voordeel 2: Deze kookplaat is intuïtief en eenvoudig te bedienen middels de klassieke chromen toetsen, en de huidige prestaties van elke plaat kun je gemakkelijk volgen via het onafhankelijke display.
 • Voordeel 3: Met de geïntegreerde timer kun je jouw kooktijd programmeren van 1 minuut tot 3 uur, wat zorgt voor precies en zorgeloos koken zonder de angst om je bereidingen op het vuur te vergeten.
 • Voordeel 4: Dankzij het monolithische oppervlak geniet je van eenvoudige reiniging en een veilige, stabiele plaats voor je keukengerei.
 • Voordeel 5: De Sencor kookplaat is draagbaar en veelzijdig, waardoor het perfect is voor gebruik in een bijhuis, slaapzaal of kantoor. Daarnaast biedt de 90cm lange stroomkabel je flexibiliteit in de installatie en maakt koken comfortabel en gemakkelijk.
 • Nadeel 1: Hoewel de Sencor SmoothCook dubbele kookplaat twee krachtige kookplaten biedt met een totaal vermogen van 3500 W, kan dit leiden tot een hoog energieverbruik. Als je op zoek bent naar een energiezuinige optie, is dit misschien niet het ideale product voor jou.
 • Nadeel 2: De kookplaat is uitgerust met klassieke chromen toetsen voor temperatuurregeling. Hoewel dit eenvoudig en intuïtief kan zijn, betekent dit ook dat je niet kunt profiteren van de meer moderne functies zoals touchscreen of digitale displays, die in sommige gevallen meer nauwkeurigheid kunnen bieden.
 • Nadeel 3: De kookplaat heeft een timer die kan worden ingesteld van 1 minuut tot 3 uur. Hoewel dit nuttig kan zijn, beperkt het de flexibiliteit bij het koken van gerechten die een langere bereidingstijd vereisen.
 • Nadeel 4: De Sencor kookplaat is licht en compact, wat ideaal is voor gebruik in een bijhuis of kantoor. Echter, als je op zoek bent naar een product voor zwaar gebruik op lange termijn, dan is deze kookplaat mogelijk niet robuust genoeg om constant te voldoen aan zo’n hoge vraag.
 • Nadeel 5: Hoewel de 90 cm lange stroomkabel enige installatieflexibiliteit biedt, kan het voor sommigen meer een hindernis dan handig zijn, afhankelijk van waar je de kookplaat wilt plaatsen en waar de stopcontacten zich bevinden.

Onze favoriet #7

Tomado Kookplaat

Tomado Kookplaat

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Tomado Kookplaat is een handig en gebruiksvriendelijk keukenapparaat met een ‘1-fase plug & play’-systeem. Met twee vermogensstanden van 750 en 1500 Watt en een keuze tussen twee kookzones met diameters van 15 en 18 cm, biedt het je de flexibiliteit om te koken zoals jij het wilt. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen met draaiknoppen, en elke kookzone heeft een regelbare temperatuur die je naar eigen voorkeur kunt instellen. Bij aankoop van deze kookplaat krijg je 2 jaar garantie van Tomado, wat extra zekerheid biedt voor de duurzaamheid van het product.

 • Voordeel 1: Met de ‘1-fase plug & play’ is de Tomado kookplaat zeer gemakkelijk in gebruik. Je hoeft hem alleen maar in te pluggen en je kunt meteen starten met koken.
 • Voordeel 2: De kookplaat biedt een variërend vermogen van 750 en 1500 Watt. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen hoe snel of intens je wilt koken. Ideaal voor zowel snel een eitje koken als uitgebreid dineren.
 • Voordeel 3: Met kookzones van 15 en 18 cm in diameter is er voldoende ruimte voor verschillende pannen. Of je nu een kleine of een grote pan wilt gebruiken, het past altijd op deze kookplaat.
 • Voordeel 4: De draaiknopbediening van de Tomado kookplaat maakt het regelen van de temperatuur eenvoudig en intuïtief. Je hebt niet te maken met ingewikkelde digitale menu’s, maar kunt met een simpele draai aan de knop de temperatuur aanpassen.
 • Voordeel 5: Elke kookzone heeft zijn eigen regelbare temperatuur. Dit betekent dat je op de ene zone een sausje rustig kunt laten sudderen, terwijl je op de andere zone de biefstuk op hoog vuur bakt. De ultieme controle over jouw gerechten.
 • Nadeel 1: De kookplaat van Tomado werkt met een 1-fase plug & play systeem. Dit zou voor problemen kunnen zorgen als je een sterkere stroomvoorziening nodig hebt, en is daarom niet ideaal voor grotere keukens of uitgebreide kookactiviteiten.
 • Nadeel 2: Het vermogen van de kookzones is 750 en 1500 Watt. Dit geeft aan dat de ene kookzone aanzienlijk minder vermogen heeft dan de andere, wat betekent dat je niet dezelfde kookresultaten kunt verwachten op beide zones.
 • Nadeel 3: De diameters van de kookzones zijn 15 en 18 cm. Dit kan een beperking zijn als je grotere pannen wilt gebruiken of als je verschillende gerechten tegelijk wilt bereiden.
 • Nadeel 4: De Tomado kookplaat maakt gebruik van draaiknop bediening. Dit kan minder nauwkeurig zijn dan touch controls en kan ook uitdagender zijn om schoon te maken. Bovendien kunnen de knoppen na verloop van tijd slijten.
 • Nadeel 5: De temperatuur is regelbaar per zone. Hoewel dit in eerste instantie een voordeel lijkt, kan dit ook betekenen dat je constant de temperatuur moet aanpassen om een gelijkmatige kookervaring te bereiken, vooral als je op beide zones tegelijkertijd kookt.

Onze favoriet #8

Noxton Kookplaat

Noxton Kookplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NOXTON keramische kookplaat is een hoogwaardige, energiezuinige kookoplossing die je keuken stijl en functionaliteit geeft. De kookplaat beschikt over vier krachtige branders met vermogens van 1800W en 1200W, allemaal bedienbaar via een onafhankelijk aanraakpaneel voor snelle en efficiënte verwarming. Met 9 verschillende vermogensniveaus, kun je eenvoudig de temperatuur regelen voor verschillende kookstijlen – van sudderen tot snel koken. Bijzonder opmerkelijk is dat deze kookplaat compatibel is met alle soorten pannen, inclusief ijzer, aluminium, keramiek, roestvrij staal, koper en hittebestendig glas. Het is zelfs mogelijk om bakplaten en barbecueroosters te gebruiken! Afgewerkt met een zwarte, gepolijste kristallen glasplaat, is de kookplaat niet alleen duurzaam, maar ook gemakkelijk schoon te maken en geeft het een elegante touch aan je keuken. Bovendien, dankzij meervoudige beveiligingsfuncties zoals een kinderslot, restwarmte-indicator, en het ontbreken van straling en lawaai, is deze CE&GS-goedgekeurde kookplaat veilig en gebruiksvriendelijk.

 • voordeel 1: De NOXTON kookplaat heeft vier krachtige branders met onafhankelijke bedieningspanelen, waardoor hij snel opwarmt en energiezuinig is.
  voordeel 2: Deze kookplaat biedt 9 vermogensniveaus, van een laag vuur voor sudderen tot een hoge stand voor snel koken. Dit geeft je de vrijheid om met een druk op de knop nauwkeurige temperatuurveranderingen aan te brengen, waardoor het koken makkelijk en plezierig wordt.
  voordeel 3: Het apparaat is compatibel met alle soorten pannen, van ijzer tot hittebestendig glas, en kan zelfs worden gebruikt met bakplaten en grilnetten voor de barbecue. Hierdoor ben je niet beperkt in je keuze van kookgerei.
  voordeel 4: Met zijn zwarte gepolijste glasplaat ontwerp is de kookplaat niet alleen zeer duurzaam, maar ook gemakkelijk te reinigen. Bovendien zorgt het voor een stijlvol en klassiek element in je keuken.
  voordeel 5: De NOXTON kookplaat heeft een hele reeks veiligheidsfuncties. Van een kinderslot en een restwarmte-indicator tot de garantie van geen straling en lawaai. De kookplaat heeft ook ronde randen zonder scherpe hoeken en is door CE&GS goedgekeurd, waardoor hij veilig en gebruiksvriendelijk is.
 • Nadeel 1: Hoewel de kookplaat compatibel is met allerlei pannen, is er een waarschuwing dat algemeen glas kan barsten als het meerdere keren op de hoogste temperatuur wordt verwarmd. Dit betekent dat je bij het gebruik van glazen pannen op deze kookplaat extra voorzichtig moet zijn.
 • Nadeel 2: De kookplaat werkt op basis van een aanraakbedieningspaneel. Hoewel dit een modern en strak uiterlijk geeft, kan het minder responsief zijn dan traditionele knoppen, vooral als je handen nat of vettig zijn in de keuken.
 • Nadeel 3: De kookplaat heeft 9 vermogensniveaus. Voor sommige gebruikers kan dit misschien te ingewikkeld zijn en kan een meer eenvoudige bediening gewenst zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de zwarte gepolijste kristallen glasplaat duurzaam en makkelijk te reinigen is, kunnen er gemakkelijk vingerafdrukken of vlekken op te zien zijn. Dit vereist mogelijk meer regelmatig reinigen om het er netjes uit te laten zien.
 • Nadeel 5: Hoewel er meervoudige beveiliging wordt aangeboden, zoals een kinderslot en restwarmte-indicator, wordt er in de productbeschrijving geen melding gemaakt van een overkookbeveiliging of rookafzuiging, wat bij andere modellen wel het geval kan zijn. Dit kan voor sommige gebruikers een belangrijke veiligheidsfunctie zijn.

Onze favoriet #9

Klarstein Kookplaat

Klarstein Kookplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Klarstein kookplaat combineert energie-efficiëntie en veelzijdigheid in één compact en elegant apparaat. Dankzij zijn halogeenlamp onder de krasvaste kristallietglasplaat, verwarmt hij diverse soorten kookgerei snel en gelijkmatig, terwijl hij energie bespaart. De kookplaat, die geschikt is voor potten en pannen van 18 tot 20 cm en gemaakt is voor verschillende materialen, waaronder metaal, glas en keramiek, levert 2400 watt vermogen, waardoor een temperatuur van 300°C in slechts 30 seconden bereikt kan worden. Of je nu aan het grillen bent of voor het eerst een eenpersoonshuishouden runt, de roestvrijstalen behuizing is altijd makkelijk schoon te maken. Met de Klarstein kookplaat, kun jij genieten van je kookervaring in stijl en gemak.

 • Voordeel 1: Energiebesparend – Dankzij de halogeenlamp onder de krasvaste kristallietglasplaat wordt je kookgerei snel en gelijkmatig verwarmd. Hierdoor kook je niet alleen snel, maar bespaar je ook op energie.

  Voordeel 2: Geschikt voor verschillende soorten potten en pannen – De Klarstein kookplaat kan gebruikt worden met kookgerei van verschillende materialen, waaronder metaal, glas en keramiek. Bovendien is het ontworpen voor pot- en panafmetingen tussen 18 en 20 cm.

  Voordeel 3: Veelzijdig – Met twee 18 cm keramische kookplaten is de Klarstein kookplaat geschikt voor verschillende doeleinden, van modern tuinieren tot zelfstandige singles, ambitieuze hobbykoks en live cooking toepassingen in de horeca.

  Voordeel 4: Gemakkelijk in onderhoud – De Klarstein kookplaat is niet alleen stijlvol, maar ook eenvoudig te reinigen dankzij de roestvrijstalen behuizing. Of het nu gaat om grillen of koken, het onderhoudsgemak maakt deze kookplaat zeer gebruiksvriendelijk.

  Voordeel 5: Snelle opwarming – Met een totaal vermogen van 2400 watt (1200 watt per kookplaat) bereik je snel hoge temperaturen. Binnen 30 seconden bereikt de kookplaat 300 ° C. De temperatuur kan ook traploos worden aangepast aan je kookbehoefte.

 • Nadeel 1: De Klarstein kookplaat is beperkt in het formaat van kookgerei dat het kan accommoderen. De productomschrijving geeft aan dat het ontworpen is voor kookgerei tussen 18 en 20 cm, dus als je grotere potten en pannen wilt gebruiken, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 2: Het apparaat verwarmt weliswaar zeer snel (300 ° C binnen 30 seconden), maar er wordt niet gesproken over de effectiviteit van de warmteverdeling. Dit kan leiden tot ongelijkmatig koken als de warmte niet efficiënt over het oppervlak wordt verdeeld.
 • Nadeel 3: Hoewel de roestvrijstalen behuizing gemakkelijk schoon te maken is, wordt er in de productbeschrijving niet specifiek gesproken over de onderhoud van de kristallietglasplaat zelf. Afhankelijk van het gebruik van het apparaat kan dit betekenen dat je extra moeite moet doen om de glasplaat schoon te houden.
 • Nadeel 4: De productomschrijving geeft aan dat het vermogen van de kookplaat 2400 watt is – 1200 watt per kookplaat. Dit betekent dat het apparaat behoorlijk wat energie verbruikt, zelfs al is het energiebesparend door zijn directe warmteoverdracht.
 • Nadeel 5: De kookplaat heeft een draaiknop om de temperatuur aan te passen, maar er wordt geen melding gemaakt van een digitaal display of een indicatie van de exacte temperatuur. Dit kan het moeilijk maken om de juiste temperatuur te bepalen als je het nodig hebt voor precies koken.

Na een uitgebreid onderzoek naar de 10 beste kookplaten op de markt, kunnen we concluderen dat je absoluut waar voor je geld krijgt met deze selectie. Belangrijke factoren zoals kookvermogen, onderhoudsgemak, betrouwbaarheid en prijs zijn geëvalueerd. Hierdoor kun jij een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van je nieuwe kookplaat. Ongeacht je kookstijl of keukeninrichting, er is ongetwijfeld een product dat het beste aan je behoeften voldoet. Ga voor die welke de meest bevredigende mix van functies biedt voor jouw persoonlijke kookervaring.

Inhoudsopgave