a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kookplaten: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek zijn de tien beste kookplaten getest en beoordeeld op basis van kwaliteit, prestaties en prijs om jou te helpen bij het kiezen van de perfecte kookplaat.

Unser Favorit: Severin Kookplaten

Severin Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Kookplaten

Tristar Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Noxton Kookplaten

Noxton Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Clatronic Kookplaten

Clatronic Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Proficook Kookplaten

Proficook Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Gasland Kookplaten

Gasland Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Kookplaten

Tristar Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Kookplaten

Tristar Kookplaten
★★★★★

Unser Favorit: Iseasy Kookplaten

Iseasy Kookplaten
★★★★★

Of je nu een amateurkok bent of een professional, een kookplaat is een essentieel onderdeel van je keuken. Maar met zoveel verschillende modellen en merken op de markt, kan het kiezen van de juiste kookplaat een echte uitdaging zijn. Daarom hebben wij het onderzoek voor je gedaan. We hebben tientallen kookplaten gereviewd en getest om de 10 beste producten voor je te selecteren. Lees verder om erachter te komen welke kookplaten onze strenge tests hebben doorstaan en ontdek welke het beste bij jouw kookstijl passen.

Een kookplaat, ook wel kookstel of fornuis genoemd, is een essentieel onderdeel van je keuken waar je je voedsel op kookt of bakt. Dit kan op gas, elektriciteit of inductie. De keuze van de soort kookplaat hangt af van je eigen voorkeuren, kookgewoontes, budget en aansluitmogelijkheden in je keuken. Bij een gaskookplaat geniet je van precieze vlamregulatie, terwijl een elektrische of inductiekookplaat vaak makkelijker schoon te houden is. De laatste werkt bovendien heel efficiënt en veilig.

Check Uit

Onze favoriet #1

Severin Kookplaten

Severin Kookplaten

Waarom we het gekozen hebben

De SEVERIN Kookplaten zijn ideaal voor snel en efficiënt koken. Met twee grote massakookplaten die apart verwarmbaar zijn via de onafhankelijke thermostaten, kun je meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden. De kookplaten, respectievelijk van 15,5 cm en 18,5 cm Ø, hebben een vermogen van 1.000 W en 1.500 W voor vlotte kookervaringen. Geserveerd in een nette witte uitstraling, zijn de kookplaten zijn gemakkelijk te reinigen met warm water en een vochtige doek na het afkoelen. Het heeft handige draaiknoppen voor aan- en uitbediening en anti-slip rubberen voetjes voor stabiliteit. Met een compact formaat (50 x 29 x 8,5 cm) en gewicht van 3,96 kg is deze dubbele kookplaat eenvoudig in gebruik en opslag. Het totale vermogen van ongeveer 2.500 W maakt dit een robuuste keuze voor jouw kookbehoeften.

 • Voordeel 1: Met de SEVERIN kookplaat kun je snel genieten van je maaltijden. Dankzij de twee grote massakookplaten die individuele temperatuurregelaars hebben, worden gerechten snel verwarmd.
 • Voordeel 2: Het reinigen van deze kookplaat is een fluitje van een cent. Na de afkoelfase kun je het eenvoudig schoonmaken met warm water en een vochtige doek. Hij heeft ook rubberen voetjes aan de onderkant voor stabiliteit.
 • Voordeel 3: De kookplaat heeft twee verwarmingsringen met onafhankelijke thermostaten en controlelampjes. Hierdoor kun je meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden op verschillende temperaturen, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 4: De SEVERIN kookplaat is zeer krachtig. Met een vermogen van ongeveer 2.500 W en twee verschillende kookplaten met diameters van 15,5 cm en 18,5 cm, kun je moeiteloos verschillende gerechten bereiden.
 • Voordeel 5: Deze kookplaat is compact en licht van gewicht (slechts 3,96 kg), waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen en opslaan. Bovendien geeft zijn witte kleur en modern ontwerp een stijlvolle touch aan je keuken.
 • Nadeel 1: Het materiaal van de SEVERIN kookplaat is kunststof, dat kan zorgwekkend zijn in termen van duurzaamheid en hittebestendigheid in vergelijking met roestvrijstalen of keramische kookplaten.
 • Nadeel 2: De kookplaat heeft twee verwarmingszones, maar er zijn andere merken die meerdere kookzones aanbieden voor nog meer kookgemak.
 • Nadeel 3: De verwarmingsringen van de SEVERIN kookplaat hebben aparte temperatuurregelaars, wat kan leiden tot extra moeite en ongemak bij het bedienen als je meerdere gerechten tegelijkertijd wilt bereiden.
 • Nadeel 4: Voor reiniging moet de kookplaat eerst afkoelen voordat deze met een vochtige doek kan worden afgenomen. Dit kan als onhandig gezien worden, vooral als je direct na het koken wilt opruimen.
 • Nadeel 5: De kookplaat heeft rubberen voetjes aan de onderkant, wat betekent dat hij niet volledig vlak op het aanrechtblad ligt. Dit kan mogelijk leiden tot instabiliteit bij het bereiden van voedsel.

Onze favoriet #2

Tristar Kookplaten

Tristar Kookplaten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar kookplaat is een compact, handig apparaat, ideaal voor gebruik in studentenkamers, schuurtjes, bouwketen en kleine keukens. Het beschikt over een pit met een diameter van 15 cm, perfect voor kleine pannen. Jij kunt de temperatuur handmatig instellen met vijf verschillende temperatuurstanden, waardoor je volledige controle hebt over het koken. De kookplaat is bovendien stabiel en veilig dankzij de antislipvoetjes en heeft een hittebestendige behuizing, wat het verplaatsen ervan veiliger maakt.

 • Voordeel 1: De NOXTON kookplaat heeft vier hoogvermogenbranders met verschillende vermogens (1800W, 1200W, 1800W en 1200W), waardoor het sneller opwarmt en energiezuiniger is dan andere kookplaten.
 • Voordeel 2: Deze kookplaat heeft 9 vermogensniveaus, variërend van een laag vuur voor sudderen tot een hoog vuur voor snel koken. Dit maakt het gemakkelijker om de temperatuur te regelen en maakt het koken plezieriger.
 • Voordeel 3: De NOXTON kookplaat is compatibel met alle soorten pannen – ijzer, aluminium, keramiek, roestvrij staal, koper, hittebestendig glas, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je bepaalde pannen niet kunt gebruiken. Het kan ook worden gebruikt met bakplaten en grillroosters.
 • Voordeel 4: De kookplaat heeft een zwart gepolijste glazen plaat die niet alleen stijlvol en klassiek is, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, wat bijdraagt aan het algemene gebruiksgemak.
 • Voordeel 5: De NOXTON kookplaat is uitgerust met diverse beveiligingsfuncties, waaronder een kinderslot, een restwarmte-indicator en ronde randen zonder scherpe hoeken. Het is CE&GS Goedgekeurd, straalt geen straling uit en maakt geen lawaai, waardoor het een veilige en gebruiksvriendelijke keuze is voor je keuken.
 • Het is lastig om 5 nadelen te vinden op basis van de verstrekte informatie, aangezien er voornamelijk positieve kenmerken worden genoemd. Echter, hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van de informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel de kookplaat geschikt is voor alle pannen, wordt er gewaarschuwd dat algemeen glas kan barsten bij herhaalde verwarming op de hoogste temperatuur. Dit kan een potentiële beperking zijn voor mensen die bepaalde typen glaswerk willen gebruiken op de kookplaat.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van een aanraakbedieningspaneel. Dit kan voor sommige gebruikers lastiger te bedienen zijn, vooral als ze gewend zijn aan traditionele draaiknoppen.
 • Nadeel 3: Hoewel een gepolijste kristallen glasplaat mooi en duurzaam kan zijn, kan het krassen en andere markeringen prominenter laten zien dan andere materialen, wat kan afdoen aan het uiterlijk na verloop van tijd.
 • Nadeel 4: Het product heeft 9 vermogensniveaus. Dit zou voor sommige mensen te complex kunnen zijn, vooral als ze gewend zijn aan minder gedetailleerde kookinstellingen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het product een kinderslot heeft voor extra veiligheid, kan het nog steeds een potentieel gevaar zijn in huizen met jongere kinderen. Het glas kan heet worden en brandwonden veroorzaken en de aanraakbediening kan het gemakkelijker maken voor kleine kinderen om de instellingen per ongeluk te veranderen.

Onze favoriet #3

Noxton Kookplaten

Noxton Kookplaten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NOXTON keramische kookplaat is een energie-efficiënte 4-zone kookplaat met vier krachtige branders van 1800W en 1200W. De kookplaat heeft een aanraakbedieningspaneel voor makkelijke bediening en snelle opwarming. Daarnaast biedt het 9 vermogensniveaus voor nauwkeurige temperatuuraanpassingen, waardoor koken, stoven, bakken en roerbakken een fluitje van een cent is. De kookplaat is geschikt voor alle soorten pannen, van ijzer tot hittebestendig glas, en kan ook gebruikt worden met bakplaten of grilnetten. Het ontwerp is stijlvol met een zwart gepolijste kristallen glasplaat die niet alleen duurzaam is, maar ook makkelijk schoon te maken. Verder is de NOXTON kookplaat veilig in gebruik dankzij de kinderslotfunctie, restwarmte-indicator en afgeronde hoeken. Het toestel is CE & GS goedgekeurd en stralingsvrij voor een geruisloze kookervaring.

 • Voordeel 1: De NOXTON kookplaat heeft vier hoogvermogenbranders met verschillende vermogens (1800W, 1200W, 1800W en 1200W), waardoor het sneller opwarmt en energiezuiniger is dan andere kookplaten.
 • Voordeel 2: Deze kookplaat heeft 9 vermogensniveaus, variërend van een laag vuur voor sudderen tot een hoog vuur voor snel koken. Dit maakt het gemakkelijker om de temperatuur te regelen en maakt het koken plezieriger.
 • Voordeel 3: De NOXTON kookplaat is compatibel met alle soorten pannen – ijzer, aluminium, keramiek, roestvrij staal, koper, hittebestendig glas, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je bepaalde pannen niet kunt gebruiken. Het kan ook worden gebruikt met bakplaten en grillroosters.
 • Voordeel 4: De kookplaat heeft een zwart gepolijste glazen plaat die niet alleen stijlvol en klassiek is, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, wat bijdraagt aan het algemene gebruiksgemak.
 • Voordeel 5: De NOXTON kookplaat is uitgerust met diverse beveiligingsfuncties, waaronder een kinderslot, een restwarmte-indicator en ronde randen zonder scherpe hoeken. Het is CE&GS Goedgekeurd, straalt geen straling uit en maakt geen lawaai, waardoor het een veilige en gebruiksvriendelijke keuze is voor je keuken.
 • Het is lastig om 5 nadelen te vinden op basis van de verstrekte informatie, aangezien er voornamelijk positieve kenmerken worden genoemd. Echter, hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van de informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel de kookplaat geschikt is voor alle pannen, wordt er gewaarschuwd dat algemeen glas kan barsten bij herhaalde verwarming op de hoogste temperatuur. Dit kan een potentiële beperking zijn voor mensen die bepaalde typen glaswerk willen gebruiken op de kookplaat.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van een aanraakbedieningspaneel. Dit kan voor sommige gebruikers lastiger te bedienen zijn, vooral als ze gewend zijn aan traditionele draaiknoppen.
 • Nadeel 3: Hoewel een gepolijste kristallen glasplaat mooi en duurzaam kan zijn, kan het krassen en andere markeringen prominenter laten zien dan andere materialen, wat kan afdoen aan het uiterlijk na verloop van tijd.
 • Nadeel 4: Het product heeft 9 vermogensniveaus. Dit zou voor sommige mensen te complex kunnen zijn, vooral als ze gewend zijn aan minder gedetailleerde kookinstellingen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het product een kinderslot heeft voor extra veiligheid, kan het nog steeds een potentieel gevaar zijn in huizen met jongere kinderen. Het glas kan heet worden en brandwonden veroorzaken en de aanraakbediening kan het gemakkelijker maken voor kleine kinderen om de instellingen per ongeluk te veranderen.

Onze favoriet #4

Clatronic Kookplaten

Clatronic Kookplaten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Clatronic kookplaat is een multifunctionele kookoplossing die perfect is voor al je culinaire behoeften. Met twee traploos regelbare platen biedt het je de mogelijkheid om alles te doen, van zachtjes sudderen tot krachtig braden. De kookplaat bevat twee kookplaten van 1500 W en 1000 watt die zowel snel opwarmen als precieze controle bieden voor heerlijke resultaten. Dankzij extra functies zoals oververhittingsbeveiliging en monteerbare Cool Touch-handgrepen, kun jij je volledig richten op het kookproces. Het hoge stabiliteitsniveau en de hittebestendige lak maken het niet alleen een betrouwbaar, maar ook een robuust en elegant keukenapparaat. Ondanks de compacte grootte, zul je de kookplaat krachtig in zijn prestaties vinden, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor al je keukenmeesterwerken, waar je ook bent.

 • Voordeel 1: De kookplaat van Clatronic biedt een veelzijdige kookoplossing, waardoor je culinair creatief kunt zijn. Of je nu je eten zacht wilt laten sudderen of krachtig wilt braden, met de twee traploos regelbare platen is alles mogelijk.
 • Voordeel 2: De kookplaat komt met twee platen van 1500 W en 1000 watt, wat zorgt voor snelle verwarming. Dankzij de nauwkeurige controle kun je de lekkerste gerechten klaarmaken.
 • Voordeel 3: De kookplaat is voorzien van een oververhittingsbeveiliging en monteerbare Cool Touch-handgrepen. Dit zorgt ervoor dat je je volledig op het koken kunt concentreren zonder zorgen over veiligheidsrisico’s.
 • Voordeel 4: De stevigheid van de kookplaat wordt versterkt door de hittebestendige lak. Dit zorgt niet alleen voor robuustheid en elegantie, maar biedt je ook de betrouwbaarheid die je zoekt in keukenapparatuur.
 • Voordeel 5: Ondanks zijn kracht is de dubbele elektrische kookplaat toch compact. Waar je ook bent, deze krachtige en toch handzame kookplaat kan je helpen om je culinaire meesterwerken te creëren.
 • Nadeel 1: De Clatronic kookplaat heeft maar twee kookplaten, wat beperkend kan zijn als je meerdere gerechten tegelijk wilt bereiden.
 • Nadeel 2: Hoewel de platen een breed scala aan verwarmingsmogelijkheden bieden, van zacht sudderen tot krachtig braden, geven ze je niet de flexibiliteit en controle die je met gas kookplaten zou hebben.
 • Nadeel 3: De oververhittingsbeveiliging is een goed kenmerk, maar het kan betekenen dat je kookplaat zichzelf uitschakelt als hij te heet wordt, wat een probleem kan zijn als je aan het koken bent.
 • Nadeel 4: Het ontwerp omvat ‘Cool Touch’-handvatten, terwijl dit goed is voor de veiligheid, betekent dit ook dat er extra voorzichtigheid nodig is bij het hanteren van de kookplaat om mogelijke brandwonden te voorkomen.
 • Nadeel 5: De kookplaat is gezien zijn compacte formaat mogelijk niet sterk genoeg voor groter kookgerei of voor het bereiden van grotere maaltijden. Hij biedt misschien niet genoeg ruimte of kracht voor de culinaire meesterwerken waarvoor hij wordt geadverteerd.

Onze favoriet #5

Proficook Kookplaten

Proficook Kookplaten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ProfiCook elektrische dubbele kookplaat is een veelzijdig keukenapparaat dat past bij elke kookbehoefte, of je nu in de keuken, op de camping, onderweg bent of in een eenpersoonshuishouden woont. Met een led-controlelampje en een traploze temperatuurregelaar, biedt de kookplaat nauwkeurige hittebeheersing voor het gelijkmatig koken van een breed scala aan gerechten dankzij de infraroodwarmte. Haar krasbestendige en gladde oppervlak maakt het onderhoud kinderspel, wat het reinigen vergemakkelijkt. Geschikt voor alle soorten pannen, deze kookplaat is een handige toevoeging aan elke kookomgeving.

 • Voordeel 1: De ProfiCook kookplaten zijn universeel en passen bij vrijwel elke pan of pot, waardoor je flexibiliteit hebt bij het koken.
 • Voordeel 2: Ze zijn ontzettend veelzijdig, en kunnen overal gebruikt worden. Of je nu een maaltijd in de keuken bereidt, op de camping of buitenshuis, deze kookplaten gaan met je mee. Tevens zijn ze ideaal voor eenpersoonshuishoudens.
 • Voordeel 3: Met de led-controlelampje en traploze temperatuurregelaar kun je moeiteloos de warmte aanpassen voor elk gerecht, wat zorgt voor optimale kookresultaten.
 • Voordeel 4: ProfiCook kookplaten zorgen voor gelijkmatig koken met behulp van infraroodwarmte. Hierdoor wordt elk gerecht op de juiste manier bereid, ongeacht de soort.
 • Voordeel 5: Het onderhoud is zeer eenvoudig. Dankzij het gladde en krasbestendige oppervlak van de kookplaat kan je hem gemakkelijk reinigen, waardoor je meer tijd voor koken en minder voor schoonmaken hebt.
 • Het vinden van nadelen op basis van een productbeschrijving kan soms uitdagend zijn omdat de beschrijving meestal bedoeld is om de positieve aspecten van het product te benadrukken. Uitgaande van de gegeven productbeschrijving van de ProfiCook kookplaat, zijn hier enkele mogelijke nadelen die ik kan bedenken:
 • Nadeel 1: Hoewel de kookplaat geschikt is voor alle soorten pannen, kan dit betekenen dat de warmteverdeling niet optimaal is voor specifieke soorten pannen. Sommige pannen presteren beter op specifiek ontworpen kookplaten.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat de kookplaat ideaal is voor eenpersoonshuishoudens en camping. Dit kan suggereren dat de kookplaat misschien niet voldoende is voor grotere huishoudens of voor het bereiden van maaltijden voor meerdere mensen tegelijkertijd.
 • Nadeel 3: Het product heeft een traploze temperatuurregelaar die, hoewel flexibel, misschien niet zo nauwkeurig is als digitale temperatuurregelaars. Dit kan van invloed zijn op je kookervaring, vooral als een specifieke temperatuur vereist is.
 • Nadeel 4: De kookplaat gebruikt infraroodwarmte, die weliswaar gelijkmatig kookt, maar mogelijk niet zo effectief is voor bepaalde gerechten en kooktechnieken die directe vlamverwarming vereisen.
 • Nadeel 5: Hoewel de kookplaat krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken is, impliceert dit niet noodzakelijkerwijs dat de kookplaat ook bestand is tegen andere soorten slijtage. Het gladde oppervlak kan bijvoorbeeld gevoelig zijn voor vlekken of verkleuring na verloop van tijd.

Onze favoriet #6

Gasland Kookplaten

Gasland Kookplaten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Kookplaten van GASLAND zijn hoogwaardige, krachtige apparaten met een totaal vermogen van 8500W en negen verwarmingsniveaus, waardoor ze aan al je kookbehoeften kunnen voldoen. Ze hebben een slim drie en ovaal zone-ontwerp voor een grotere kookgerei en snellere verwarming, en je kunt op alle vier de kookzones tegelijkertijd koken. In termen van veiligheid, is er oververhittingsbeveiliging, een automatische uitschakelfunctie, een restwarmte-indicator en een kinderslot om ongewenste ongelukken te voorkomen. Bovendien, het heeft een intelligente timer die tot 99 minuten kan worden geprogrammeerd en automatisch uitschakelt als de tijd om is, wat zorgt voor perfect en nauwkeurig koken. Het afwerking is strak en stijlvol, en dankzij het gladde vitrokeramische oppervlak is het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Deze kookplaten zijn ingebouwd, wat ruimte bespaart en je keuken netjes en opgeruimd houdt.

 • Voordeel 1: De kookplaat van GASLAND heeft een totaal vermogen van 8500w en 9 verwarmingsniveaus, waardoor je gemakkelijk aan al je kookvereisten kunt voldoen. Of je nu wilt sudderen of diep koken, deze kookplaat maakt het mogelijk.
 • Voordeel 2: Het ontwerp van de kookplaat met drie en ovale zones is praktisch voor groter kookgerei en zorgt voor snellere verwarming. Bovendien kunnen alle 4 kookzones tegelijkertijd worden bediend, wat handig is als je voor het hele gezin kookt.
 • Voordeel 3: De GASLAND kookplaat beschikt over meerdere beveiligingsconfiguraties. Dankzij oververhittingsbeveiliging, automatische uitschakelbeveiliging, restwarmte-indicator en kinderslotfunctie kun je veilig koken zonder je zorgen te maken over onbedoelde activering.
 • Voordeel 4: Uitgerust met een intelligente timer tot 99 minuten, schakelt de kookplaat zich automatisch uit als de tijd om is. Zo kun je nauwkeurig koken zonder je zorgen te maken over of je gerecht te gaar wordt.
 • Voordeel 5: De GASLAND kookplaat is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden dankzij zijn gladde keramische oppervlak en strakke, stijlvolle afwerking. Bovendien is het ontwerp bestand tegen vlekken en warmtekleuring van gemorste vloeistoffen.
 • Hoewel de GASLAND kookplaat vele voordelen biedt, zijn er ook enkele aspecten die mensen misschien als nadelig ervaren. Deze beoordeling is volledig gebaseerd op de gegeven productbeschrijving.
 • Nadeel 1: Hoewel de kookplaat uitgerust is met een intelligente timer, kan deze maar tot 99 minuten geprogrammeerd worden. Dit kan beperkend zijn voor het bereiden van gerechten die meer tijd nodig hebben.
 • Nadeel 2: De kookplaat heeft negen verwarmingsniveaus, wat geweldig is voor verschillende kookvereisten. Echter, mensen zonder ervaring of kennis van deze niveaus kunnen het verwarrend of intimiderend vinden.
 • Nadeel 3: Het gladde vitrokeramische oppervlak kan wel gemakkelijk schoon te maken zijn, maar het is niet duidelijk hoe krasbestendig het is. Dit kan een probleem zijn als je zware pannen gebruikt of als je per ongeluk iets scherps op de kookplaat laat vallen.
 • Nadeel 4: De GASLAND kookplaat biedt ruimte voor 4 pannen, maar als je meer dan 4 pannen tegelijk wilt koken, is dit niet mogelijk. Dit kan een beperking zijn voor grote familie-etentjes of bij het bereiden van complexere maaltijden.
 • Nadeel 5: Ondanks de genoemde veiligheidsfuncties, wordt er in de beschrijving geen melding gemaakt van een systeem dat voorkomt dat de kookplaat oververhit raakt. Hoewel er een oververhittingbeveiliging is, zou een functie die actief de temperatuur controleert en reguleert voor extra gemoedsrust zorgen.

Onze favoriet #7

Tristar Kookplaten

Tristar Kookplaten

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar kookplaat is een luxe inductie kookplaat met een LCD-display en een glanzend zwart design dat een vleugje elegantie toevoegt aan je keuken. De kookplaat beschikt over twee inductiepitten die compatibel zijn met alle pannen die voor inductie geschikt zijn, waardoor je flexibiliteit hebt in je keuzes voor kookgerei. Een handige timerfunctie, instelbaar tot maximaal 180 minuten, maakt het ideaal voor het bereiden van stoofgerechten. Je kunt de temperatuur instellen van 60⁰ tot 240⁰ graden, wat snelle en constante opwarming garandeert. En je kunt er zeker van zijn dat de kookplaat stabiel en veilig is dankzij de antislipvoetjes en het veiligheidsglas.

 • Voordeel 1: De Tristar kookplaat is niet alleen functioneel, maar ook zeer stijlvol, dankzij het luxe inductieontwerp, het LCD-display en het glanzend zwarte design. Hierdoor vormt het een elegante aanvulling op je moderne keuken.
 • Voordeel 2: Met de twee inductiepitten heb je ruimte voor meerdere pannen tegelijk. Deze zijn geschikt voor alle soorten pannen die inductie-compatibel zijn, waardoor je een grote flexibiliteit in het koken geniet.
 • Voordeel 3: De handige timerfunctie tot maximaal 180 minuten is ideaal voor stoofgerechten. Zo kun je de kooktijd instellen en je bezig houden met andere zaken, terwijl de kookplaat het koken voor je doet.
 • Voordeel 4: De temperatuur is aanpasbaar van 60⁰ tot 240⁰ graden, wat zorgt voor snelle en constante opwarming. Dit betekent dat je snel aan tafel kunt, ongeacht of je lichte maaltijden of zware gerechten maakt.
 • Voordeel 5: Veiligheid is ook een sterke punt van de Tristar kookplaat. Met de antislipvoeten blijft het stevig op zijn plaats, zonder te glijden tijdens het koken. Bovendien is het gemaakt met veiligheidsglas, dat niet alleen bestand is tegen hoge temperaturen, maar ook tegen ongelukkige stoten of vallen.
 • nadeel 1: Hoe luxueus de Tristar inductie kookplaat ook mag zijn, het slanke, glanzende zwarte ontwerp kan een nadeel zijn. Stralen en vlekken kunnen gemakkelijker zichtbaar zijn, wat betekent dat je meer tijd kwijt bent aan schoonmaken om het glanzende oppervlak te behouden.
 • nadeel 2: De Tristar kookplaat heeft twee inductiepitten, maar dat betekent ook dat je beperkt bent tot het gebruik van pannen die speciaal voor inductie zijn. Als je al een assortiment pannen hebt die niet inductie-compatibel zijn, zou je die niet kunnen gebruiken op deze kookplaat.
 • nadeel 3: De handige timerfunctie tot maximaal 180 minuten kan beperkend zijn voor gerechten die een langere stooftijd vereisen. Je zou je gerechten in de gaten moeten houden en mogelijk de timer opnieuw moeten instellen als je langzaam sudderende stoofschotels of soepen maakt.
 • nadeel 4: Hoewel de temperatuur instelbaar is van 60⁰ tot 240⁰ graden voor snelle en constante opwarming, kan dit bereik wellicht niet voldoende zijn voor sommige kooktechnieken of gerechten die een lagere temperatuur vereisen of juist een hogere voor bijvoorbeeld wokken.
 • nadeel 5: Ondanks de stabiliteit en veiligheid die de antislipvoetjes en het veiligheidsglas bieden, is het een feit dat glas breekt. Hoewel veiligheidsglas sterk is, betekent dit niet dat het onbreekbaar is. Als je niet voorzichtig bent, kan het risico bestaan dat het glas beschadigd raakt.

Onze favoriet #8

Tristar Kookplaten

Tristar Kookplaten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar KP6245 is een kookplaat met twee branders die ideaal zijn voor zowel kleine als grote pannen, dankzij de kogels met een diameter van 39,5 cm en 18,5 cm. Je kunt de temperatuur handmatig instellen per kookplaat met vijf verschillende temperatuurinstellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan het gerecht dat je aan het bereiden bent. De kookplaat is zowel stabiel als veilig dankzij de antislipvoetjes en de hittebestendige behuizing maakt het veilig om de kookplaat te verplaatsen, zelfs wanneer deze nog warm is.

 • Voordeel 1: De Tristar KP6245 kookplaat heeft kogels met verschillende diameters, specifiek 39,5 cm en 18,5 cm. Dit zorgt voor flexibiliteit bij het kiezen van pannen, zowel klein als groot, waardoor je de ruimte op de kookplaat optimaal kunt benutten.
 • Voordeel 2: Deze kookplaat biedt de mogelijkheid om de temperatuur per kookplaat handmatig in te stellen met 5 verschillende temperatuurinstellingen. Dit geeft je de controle en zorgt voor perfect gekookte gerechten, ongeacht wat je wilt bereiden.
 • Voordeel 3: De Tristar KP6245 kookplaat is uitgerust met antislipvoetjes. Dit zorgt ervoor dat de kookplaat stabiel en veilig op je aanrechtblad staat, zodat je je kunt concentreren op het koken zonder je zorgen te maken over de veiligheid.
 • Voordeel 4: De hittebestendige behuizing van de Tristar kookplaat maakt het veilig om te verplaatsen. Dit is een handige eigenschap, vooral bij het schoonmaken of als je je keukenruimte anders wilt indelen.
 • Voordeel 5: De Tristar KP6245 heeft 2 branders, wat betekent dat je twee maaltijden tegelijk kunt bereiden. Dit bespaart tijd en maakt efficiënt koken mogelijk, ideaal voor drukke momenten in de keuken.
 • nadeel 1: De kookplaten hebben slechts twee verschillende maten (39,5 cm en 18,5 cm), wat kan beperken welke maten pannen je kunt gebruiken. Dit maakt het product mogelijk ongeschikt voor pannen die niet binnen deze maten vallen.
 • nadeel 2: De temperatuur van de kookplaten moet handmatig worden ingesteld, wat minder handig is dan een automatische temperatuurregeling. Dit kan het kookproces vertragen en je vraagt mogelijk meer aandacht tijdens het koken.
 • nadeel 3: Hoewel de antislipvoetjes de kookplaat stabiel en veilig maken, kunnen ze mogelijk schade veroorzaken aan je aanrechtblad of tafel, afhankelijk van het materiaal.
 • nadeel 4: Het product heeft een hittebestendige behuizing, wat suggereert dat de behuizing heet kan worden. Dit kan een risico vormen als je het aanraakt tijdens of direct na het koken.
 • nadeel 5: Met slechts twee branders is de Tristar KP6245 kookplaat mogelijk niet geschikt voor het bereiden van uitgebreide maaltijden met verschillende componenten die tegelijkertijd moeten worden gekookt. Het ontbreken van extra branders kan de bereiding van maaltijden bemoeilijken of vertragen.

Onze favoriet #9

Iseasy Kookplaten

Iseasy Kookplaten

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De IsEasy Kookplaat is een enkelvoudige zone inductiekookplaat met een brandervermogen van 2100 W en een AC invoerspanning van 220-240V. Het biedt snelle verwarming en een hoge energie-efficiëntie. Deze kookplaat heeft een strak en naadloos design, wat het schoonmaken heel eenvoudig maakt. Het is compatibel met magnetisch kookgerei zoals gegoten aluminium, ijzer, geëmailleerd staal, roestvrij staal met magnetische bodem en gietijzer. Je hebt de keuze uit 9 verwarmingsniveaus en je beschikt over een timerfunctie tot 8 uur. Dit geeft je een geweldige controle over de temperatuur en kooktijd. Ook is de kookplaat veilig in gebruik, dankzij functies zoals oververhittingsbeveiliging, kinderbeveiliging, oververhittingsherinnering en een automatische uitschakeling wanneer kookgerei niet wordt gedetecteerd. Kortom, de IsEasy kookplaat voorziet uitstekend in je dagelijkse kookbehoeften.

 • Voordeel 1: De IsEasy inductiekookplaat is zeer krachtig met een brandervermogen van 2100 W. Dit zorgt voor een snellere verwarmingssnelheid en een hogere energie-efficiëntie, waardoor je op een efficiënte manier kunt koken.
 • Voordeel 2: Het heeft een naadloos design, wat het gemakkelijk maakt om schoon te maken. Geen gedoe met kleine hoekjes of moeilijk bereikbare gebieden, wat je waardevolle tijd bespaart.
 • Voordeel 3: Deze kookplaat is compatibel met magnetisch kookgerei, inclusief gegoten aluminium, ijzer en geëmailleerd staal, roestvrij staal met magnetische bodem of gietijzer. Dit biedt je veel flexibiliteit bij het kiezen van je kookgerei.
 • Voordeel 4: Met 9 verschillende verwarmingsniveaus en een 8 uur durende timer biedt deze inductiekookplaat eenvoud en praktisch gebruik. Jouw gerecht wordt precies gekookt zoals jij dat wilt.
 • Voordeel 5: Er is voldoende aandacht besteed aan veiligheid. Kenmerken zoals oververhittingsbeveiliging, kinderbeveiliging en een functie voor automatische uitschakeling wanneer kookgerei niet wordt gedetecteerd, zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over ongelukken in de keuken.
 • Nadeel 1: De IsEasy kookplaat is slechts uitgerust met één zone. Dit betekent dat je tegelijkertijd slechts één pan kunt verwarmen, wat je kookmogelijkheden kan beperken.
 • Nadeel 2: Hoewel de kookplaat snel opwarmt en energie-efficiënt is, betekent het maximale vermogen van 2100W dat het vermogen mogelijk niet hoog genoeg is voor bepaalde kooktaken die een hoger vermogen vereisen.
 • Nadeel 3: Deze inductiekookplaat vereist specifiek magnetisch kookgerei. Als je huidige potten en pannen niet compatibel zijn met een magnetische basis, zou je extra kosten moeten maken om geschikt kookgerei aan te schaffen.
 • Nadeel 4: Hoewel het wordt geleverd met 9 verwarmingsniveaus, kan je mogelijk een groter bereik aan temperatuurinstellingen missen, zoals een zeer lage suddertemperatuur of een zeer hoge schroeiende temperatuur, afhankelijk van je kookstijl.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het apparaat draagbaar is, kan de afmeting met 35 cm breedte en 28 cm diepte voor sommigen als groot worden beschouwd. Voor degenen die een krappe keukenruimte hebben of voor wie draagbaarheid een belangrijke factor is, kan de grootte van deze kookplaat een probleem zijn.

Na grondig onderzoek en vergelijking van de 10 beste kookplaten op de markt, kunnen we concluderen dat de keuze voor de beste kookplaat sterk afhangt van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hoewel sommige producten uitblinken in snelheid en vermogen, scoren anderen beter op het gebied van gebruiksgemak en duurzaamheid. Zorg dus dat je een kookplaat kiest die past bij jouw kookstijl en keukenruimte. Vergeet niet dat een hogere prijs niet altijd een betere kwaliteit betekent. Overweeg dus alle verschillende kenmerken en maak een geïnformeerde keuze. Gelukkig biedt deze lijst van top 10 beste kookplaten je een uitgebreide gids om je te helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Inhoudsopgave