a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kurkuma: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste kurkuma-producten op de markt volgens nieuw onderzoek voor een gezondere jij.

Unser Favorit: Gloryfeel Kurkuma

Gloryfeel Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Maxmedix Kurkuma

Maxmedix Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Maxmedix Kurkuma

Maxmedix Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Zenement Kurkuma

Zenement Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Weightworld Kurkuma

Weightworld Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Vom-Achterhof Kurkuma

Vom-Achterhof Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Ph Prowise Healthcare Kurkuma

Ph Prowise Healthcare Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Alpha01 Kurkuma

Alpha01 Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Sevenhills Wholefoods Kurkuma

Sevenhills Wholefoods Kurkuma
★★★★★

Unser Favorit: Weightworld Kurkuma

Weightworld Kurkuma
★★★★★

Weet je het geheim van de eeuwenoude Aziatische geneeskunde? Wil je de heilzame kracht van een wonderwortel in je dagelijks leven introduceren? Maak kennis met kurkuma! In dit nieuwe onderzoek nemen we je mee op een reis door de wereld van kurkuma, waar we de 10 beste producten onder de loep hebben genomen. Of je nu een gezondheidsfanaat, een fervent foodie, of gewoon een nieuwsgierige consument bent, deze gids helpt je om de pracht van kurkuma te ontcijferen en geeft je een gedetailleerd overzicht van de beste producten op de markt. Bereid je voor om je gezondheidsroutine te verrijken en ontdek welke hoogwaardige kurkuma producten jouw leven kunnen verbeteren!

Kurkuma is een smaakvol specerij dat afkomstig is van de Curcuma longa plant en dat je voornamelijk kunt kennen uit de Aziatische keuken. Het is een essentieel ingrediënt in currygerechten en geeft deze hun kenmerkende gele kleur. Naast het gebruik in de keuken, wordt kurkuma ook geprezen om zijn potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het mogelijk bevorderen van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen. Het wordt zelfs in sommige kringen gezien als een superfood. Echter, het is belangrijk om op te merken dat je slechts een matige hoeveelheid nodig hebt van dit krachtige kruid, omdat overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Gloryfeel Kurkuma

Gloryfeel Kurkuma

Waarom we het gekozen hebben

GloryFeel’s Kurkuma is een krachtig supplement met 700 mg puur Kurkumapoeder per capsule, de hoogste dosering verkrijgbaar. Met slechts één makkelijk in te nemen capsule per dag, biedt elk potje jou een voorraad voor 13 maanden. De Kurkuma is 100% authentiek, afkomstig uit India, en wordt vaak gebruikt in traditionele Ayurvedatherapie. Bovendien is het supplement verrijkt met Piperine uit zwarte peper-extract voor een optimale biologische beschikbaarheid. Volledig veganistisch, bevat dit product geen kunstmatige toevoegingen, genetische modificaties of dierlijke ingrediënten. Ook is het lactosevrij, glutenvrij en vrij van conserveermiddelen. De GloryFeel Kurkuma wordt geproduceerd in Duitsland, voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en wordt constant getest door onafhankelijke laboratoria.

 • Voordeel 1: Extreem hoge dosering – Gloryfeel’s Kurkuma capsules zijn de hoogst gedoseerde op de markt met een indrukwekkende 700 mg origineel Kurkumapoeder per capsule. Je hebt slechts één kleine, gemakkelijk in te slikken capsule per dag nodig.
 • Voordeel 2: Langdurige bevoorrading – Met de aankoop van één verpakking Gloryfeel Kurkuma capsules heb je een volledige bevoorrading voor maar liefst 13 maanden. Dat komt neer op een totaal van 400 hooggedoseerde Kurkuma-capsules.
 • Voordeel 3: Premium grondstoffen – De Kurkuma in deze capsules is 100% origineel en van natuurlijke oorsprong uit India, het land dat bekend staat om zijn kurkuma productie. De kurkuma is ook verrijkt met hoogwaardige Piperine uit zwarte peper-extract voor een optimale biologische beschikbaarheid.
 • Voordeel 4: Volledig vegan en zonder toevoegingen – Deze kurkuma capsules zijn volledig vegan en vrij van kunstmatige toevoegingen zoals antiklontermiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen, stabilisatoren, vulstoffen en uiteraard ook zonder genetische modificatie en dierlijke ingrediënten. Ze zijn gegarandeerd lactosevrij en glutenvrij.
 • Voordeel 5: Geproduceerd en getest in Duitsland – Gloryfeel’s Kurkuma capsules worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen in streng gecontroleerde en gecertificeerde faciliteiten in Duitsland. Elk product ondergaat voortdurende tests door onafhankelijke Duitse testlaboratoria gecertificeerd volgens DIN EN ISO/IEC 17025. Dit betekent een extra garantie voor de kwaliteit en veiligheid van het product.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, zijn hier vijf mogelijke nadelen van Gloryfeel’s Kurkuma merk:
 • Nadeel 1: Hoog gedoseerd – Hoewel veel mensen hoge doseringen kunnen waarderen, kan een dosering van 700 mg Kurkuma per capsule te sterk zijn voor sommige gebruikers. Deze hoge dosering kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, vooral als ze net beginnen met het supplement.
 • Nadeel 2: Dagelijkse dosering – De hoge dosering betekent ook dat je slechts één capsule per dag nodig hebt. Dit kan ongemakkelijk zijn voor mensen die de voorkeur geven aan het verspreiden van hun supplementinname over de dag.
 • Nadeel 3: Mix van ingrediënten – Hoewel Kurkuma en Piperine uit zwarte peper samen vaak worden gebruikt om de absorptie te bevorderen, kunnen sommige mensen gevoelig zijn voor zwarte peper en negatieve reacties ondervinden.
 • Nadeel 4: 100% vegan – Hoewel dit een voordeel is voor veganisten, kan de afwezigheid van bepaalde dierlijke ingrediënten zoals gelatine in de capsulehuls het moeilijker maken voor sommige mensen om de capsules door te slikken.
 • Nadeel 5: Supplementvorm – Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan capsules, geven anderen misschien de voorkeur aan een Kurkuma-supplement in poedervorm of als vloeistof omdat ze makkelijker te mengen zijn met voedsel en dranken. Dit product biedt die flexibiliteit niet.

Onze favoriet #2

Maxmedix Kurkuma

Maxmedix Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De biologische Kurkuma capsules van maxmedix zijn een krachtig supplement, verrijkt met 480 mg zuiver kurkuma poeder, 20 mg biologische gember en 5 mg biologische zwarte peper per capsule voor een optimale opname en biologische beschikbaarheid. Ook bekend als geelwortel, is kurkuma een gerespecteerd kruid met antioxidante eigenschappen die gunstig zijn voor hart, bloedvaten en spijsvertering. Daarnaast helpt het bij behoud van de soepelheid van de gewrichten en levert positieve invloed op de lever en gal functies. Met een jaarvoorraad aan capsules in elke luchtdichte, donkere verpakking, bieden deze supplementen op basis van natuurlijke en grondig geteste ingrediënten een vegan, glutenvrije keuze. Geproduceerd volgens hoge GMP-normen in Europa, bevestigt de maxmedix kurkuma de toewijding van dit meer dan 15 jaar oude familiebedrijf aan het leveren van kwalitatieve natuurlijke supplementen.

 • Voordeel 1: De Kurkuma capsules van maxmedix bevatten per capsule een hoge dosering van 480 mg puur kurkuma poeder, verrijkt met 20 mg biologische gember en 5 mg biologische zwarte peper. Dit zorgt voor een betere opname en hoogste biologische beschikbaarheid.
 • Voordeel 2: Door de combinatie van kurkuma, gember en zwarte peper bieden deze capsules meerdere gezondheidsvoordelen. Zo zijn ze onder andere goed voor het hart en de bloedvaten, ondersteunen ze de spijsvertering en dragen ze bij aan het behoud van soepele gewrichten. Ook hebben ze een positieve invloed op de lever en de galfunctie.
 • Voordeel 3: Verpakt in een donkere, luchtdichte verpakking om de kwaliteit te behouden worden de Kurkuma capsules geleverd in een hoeveelheid van 365 capsules, goed voor een voorraad van maar liefst 1 jaar.
 • Voordeel 4: De Kurkuma capsules van maxmedix zijn gemaakt van enkel natuurlijke en grondig geteste ingrediënten, volgens hoge GMP-normen en zonder onnodige toevoegingen. Dit maakt ze vegan en glutenvrij. Daarmee zijn deze een perfecte toevoeging in een gezonde levensstijl.
 • Voordeel 5: Dit product van maxmedix garandeert kwaliteit. Als familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring werken ze uitsluitend met gecontroleerde ingrediënten. Daardoor kun je erop vertrouwen dat je met deze Kurkuma capsules jezelf op de beste manier ondersteunt.
 • Nadeel 1: De Kurkuma capsules van maxmedix bevatten een hoge dosering van 480 mg kurkuma poeder per capsule. Hoewel kurkuma op zichzelf zeer gezond is, kan zo’n hoge dosering voor sommige mensen te sterk zijn, en dat kan leiden tot maagdarmklachten, zoals diarree of misselijkheid.
 • Nadeel 2: Het product bevat ook 20 mg biologische gember per capsule. Hoewel veel mensen de voordelen van gember waarderen, zijn er ook personen die last kunnen hebben van bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel of brandend maagzuur.
 • Nadeel 3: Hoewel de toevoeging van zwarte peper (5 mg per capsule) de absorptie van curcumine verbetert, kan het ook irritatie van het maag-darmslijmvlies veroorzaken, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor pittig voedsel.
 • Nadeel 4: De verpakking bevat een voorraad van 365 capsules, bedoeld voor een jaar. Dit kan onhandig zijn voor mensen die niet dagelijks supplementen willen of kunnen innemen, omdat eenmaal geopende verpakkingen vaak sneller bederven.
 • Nadeel 5: Ten slotte wordt er vermeld dat de evaluatie van gezondheidsclaims nog lopende is. Dit betekent dat de vermeende gezondheidsvoordelen van dit product nog niet volledig wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het is daardoor mogelijk dat je niet alle voordelen ervaart die in de productbeschrijving worden genoemd.

Onze favoriet #3

Maxmedix Kurkuma

Maxmedix Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Maxmedix Kurkuma is een krachtig voedingssupplement dat packed is met 500mg Kurkuma extract per capsule, en een enorme curcuminegehalte van 475mg. De capsules zijn verrijkt met gember en zwarte peper voor verhoogde biologische beschikbaarheid, dat betekent dat je lichaam het kurkuma extract gemakkelijk kan opnemen. Het supplement is gemakkelijk te consumeren, met de optie om de capsules open te maken en het fijne poeder in een drankje te mengen. Daarnaast staat Maxmedix bekend om zijn premium, natuurlijke ingrediënten die voldoen aan strenge GMP-normen, en het is vegan en glutenvrij. Met meer dan 15 jaar ervaring, biedt Maxmedix je een kwalitatief en betrouwbaar supplement dat je gezondheid op de besten manier kan ondersteunen. De verpakking bevat voldoende voorraad voor 6 maanden, waardoor deze kurkuma-capsules een ideale prijs-kwaliteitverhouding bieden.

 • Voordeel 1: De Zenement Kurkuma bevat een hoge concentratie van kurkuma per capsule. Met 4600 mg van kurkuma in elke capsule, staat dit merk bekend als een van de sterkste op de markt. Deze hoge concentratie zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van kurkuma.
 • Voordeel 2: Deze kurkuma is verbeterd met zwarte peper-extract. Dit extract, ook bekend als piperine, is bewezen effectief bij het verbeteren van de opname en daarmee de effectiviteit van kurkuma.
 • Voordeel 3: Zenement Kurkuma is 100% veganistisch en natuurlijk. Dit betekent dat er geen dierlijke producten zijn gebruikt en het is vrij van GMO’s, conserveermiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Dit maakt het een gezonde keuze.
 • Voordeel 4: Het product is van Premium Kwaliteit. Het wordt gemaakt in Europa onder strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles met de zuiverste ingrediënten. Dus je kunt er zeker van zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt.
 • Voordeel 5: Zenement Kurkuma volgt het strenge protocol van Good Manufacturing Practice (GMP). Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat het productieproces op een betrouwbare en kwalitatief hoge manier wordt uitgevoerd. Je weet dus zeker dat het product dat je ontvangt aan hoge normen voldoet.
 • Hoewel dit product veel voordelen heeft, zijn er ook punten van zorg waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet. Let op de volgende nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel het merk pronkt met een hoge dosering kurkuma (4600 mg per capsule), kan dit voor sommige mensen juist té sterk zijn. Er kan bijvoorbeeld maagklachten ontstaan door een hoge dosering van bepaalde kruiden of supplementen.
 • Nadeel 2: De toevoeging van zwarte peper (95% piperine) maakt de opneembaarheid van curcuminoïden beter. Echter, dit kan ook bijwerkingen zoals maagpijn, misselijkheid of huidirritaties veroorzaken bij sommige mensen.
 • Nadeel 3: Dit product is 100% veganistisch, maar het is niet duidelijk of het wel geschikt is voor personen met bepaalde allergieën, zoals bijvoorbeeld een soja- of glutenallergie. De productbeschrijving vermeldt niet of het vrij is van gemeenschappelijke allergenen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product in Europa wordt gemaakt en strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles ondergaat, worden er geen details gegeven over specifieke laboratoriumtests of certificeringen die de effectiviteit en veiligheid van het product verifiëren.
 • Nadeel 5: Het product bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen, wat lovenswaardig is. Maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat het product een lange houdbaarheid heeft. De effectiviteit kan verminderen na verloop van tijd, vooral als het niet op de juiste manier wordt bewaard. Er is in de productbeschrijving geen informatie hierover beschikbaar.

Onze favoriet #4

Zenement Kurkuma

Zenement Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Zenement Kurkuma is een hoogwaardig, veganistisch en natuurlijk supplement, ontworpen om maximaal van de voordelen van kurkuma te profiteren. Het bevat de sterkste dosering op de markt, met 4600 mg kurkuma per capsule en 95% curcuminoïden. Het supplement is verrijkt met zwarte peper-extract voor een betere opname. De formule bevat geen GMO-ingrediënten, conserveermiddelen of kunstmatige kleurstoffen. Zenement Kurkuma wordt in Europa geproduceerd volgens strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles en de zuiverste ingrediënten, in overeenstemming met de Good Manufacturing Practice (GMP) richtlijnen. Ze bieden ook een 100% tevredenheidsgarantie, voor het geval je niet helemaal tevreden bent, krijg je je geld terug.

 • Voordeel 1: De Zenement Kurkuma bevat een hoge concentratie van kurkuma per capsule. Met 4600 mg van kurkuma in elke capsule, staat dit merk bekend als een van de sterkste op de markt. Deze hoge concentratie zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van kurkuma.
 • Voordeel 2: Deze kurkuma is verbeterd met zwarte peper-extract. Dit extract, ook bekend als piperine, is bewezen effectief bij het verbeteren van de opname en daarmee de effectiviteit van kurkuma.
 • Voordeel 3: Zenement Kurkuma is 100% veganistisch en natuurlijk. Dit betekent dat er geen dierlijke producten zijn gebruikt en het is vrij van GMO’s, conserveermiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Dit maakt het een gezonde keuze.
 • Voordeel 4: Het product is van Premium Kwaliteit. Het wordt gemaakt in Europa onder strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles met de zuiverste ingrediënten. Dus je kunt er zeker van zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt.
 • Voordeel 5: Zenement Kurkuma volgt het strenge protocol van Good Manufacturing Practice (GMP). Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat het productieproces op een betrouwbare en kwalitatief hoge manier wordt uitgevoerd. Je weet dus zeker dat het product dat je ontvangt aan hoge normen voldoet.
 • Hoewel dit product veel voordelen heeft, zijn er ook punten van zorg waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet. Let op de volgende nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel het merk pronkt met een hoge dosering kurkuma (4600 mg per capsule), kan dit voor sommige mensen juist té sterk zijn. Er kan bijvoorbeeld maagklachten ontstaan door een hoge dosering van bepaalde kruiden of supplementen.
 • Nadeel 2: De toevoeging van zwarte peper (95% piperine) maakt de opneembaarheid van curcuminoïden beter. Echter, dit kan ook bijwerkingen zoals maagpijn, misselijkheid of huidirritaties veroorzaken bij sommige mensen.
 • Nadeel 3: Dit product is 100% veganistisch, maar het is niet duidelijk of het wel geschikt is voor personen met bepaalde allergieën, zoals bijvoorbeeld een soja- of glutenallergie. De productbeschrijving vermeldt niet of het vrij is van gemeenschappelijke allergenen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product in Europa wordt gemaakt en strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles ondergaat, worden er geen details gegeven over specifieke laboratoriumtests of certificeringen die de effectiviteit en veiligheid van het product verifiëren.
 • Nadeel 5: Het product bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen, wat lovenswaardig is. Maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat het product een lange houdbaarheid heeft. De effectiviteit kan verminderen na verloop van tijd, vooral als het niet op de juiste manier wordt bewaard. Er is in de productbeschrijving geen informatie hierover beschikbaar.

Onze favoriet #5

Weightworld Kurkuma

Weightworld Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

WeightWorld’s biologische Kurkuma is een zorgvuldig samengesteld supplement dat specifiek is ontworpen om jouw actieve levensstijl te ondersteunen. Met elke dagelijkse dosering van 2 capsules krijg je een krachtige 1440 mg kurkuma aangevuld met 60 mg biologische gember en 20 mg biologische zwarte peper voor een optimale opname. Dit product is 100% biologisch, veganistisch en vegetarisch, vervaardigd zonder het gebruik van conserveermiddelen en kleurstoffen. Het komt in een bruine, luchtdichte verpakking met 180 capsules, genoeg voor een voorraad van 3 maanden. Met WeightWorld, een Brits familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring in gezondheids- en welzijnssupplementen, weet je dat je de beste natuurlijke ingrediënten krijgt die grondig in het laboratorium zijn getest.

 • Voordeel 1: Met een dagelijkse dosering van 2 capsules ontvang je 1440 mg kurkuma, 60 mg biologische gember en 20 mg biologische zwarte peper. Deze mix is speciaal samengesteld om jouw actieve levensstijl te ondersteunen en zorgt voor een betere opname van de supplementen.
 • Voordeel 2: De kurkuma pillen zijn biologisch gecertificeerd. Dit garandeert dat je uitsluitend pure ingrediënten uit de natuur gebruikt, wat het een passend supplement maakt voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen.
 • Voordeel 3: De kurkuma pillen komen in een bruine, luchtdichte verpakking die de voordelen van dit natuurlijke supplement beschermt. Elke verpakking bevat een voorraad voor 3 maanden en is dus zowel handig als duurzaam.
 • Voordeel 4: Bij WeightWorld zijn ze trots op het feit dat ze biologische, natuurlijke en grondig geteste ingrediënten gebruiken. Ze vermijden additieven zoals conserveermiddelen en kleurstoffen, zodat je erop kunt rekenen dat hun supplementen veilig en van hoge kwaliteit zijn.
 • Voordeel 5: WeightWorld is een gewaardeerd Brits familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring in gezondheids- en welzijnssupplementen. Ze staan bekend om hun kwaliteit en de inzet voor het leveren van hoogwaardige natuurlijke supplementen, zoals deze kurkuma tabletten. Ze werken alleen met natuurlijke, gecontroleerde ingrediënten om je de beste ondersteuning te geven.
 • Nadeel 1: De dosering van 1440mg Kurkuma per dag ligt aan de hoge kant. Er zijn studies die aangeven dat hoge doseringen kurkuma een bloedverdunnende werking kunnen hebben of maagklachten kunnen veroorzaken. Als je al bloedverdunnende medicatie gebruikt of last hebt van je maag kan dit supplement dus een negatieve impact hebben op je gezondheid.
 • Nadeel 2: Ondanks dat WeightWorld aangeeft dat de supplementen verrijkt zijn met 60 mg gember en 20 mg zwarte peper voor een betere opname, zijn er onduidelijkheden over de daadwerkelijke effectiviteit. Er zijn geen concrete studies die bevestigen dat deze combinatie daadwerkelijk zorgt voor een betere opname van de kurkuma.
 • Nadeel 3: Hoewel de pillen in een luchtdichte, donkere verpakking worden verzonden om de voordelen van het supplement te beschermen, geeft dit nog steeds geen garantie over de houdbaarheid van de pillen na het openen van de verpakking. Onder andere temperaturen en vochtigheid kunnen invloed hebben op de houdbaarheid en effectiviteit van de supplementen.
 • Nadeel 4: De capsules zijn vegetarisch en vegan, wat positief is, maar het is niet aangegeven of dit supplement ook glutenvrij is en vrij van andere allergenen zoals soja. Voor mensen met een voedselallergie of intolerantie kan dit een belangrijke overweging zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de capsules grondig in het laboratorium zijn getest en voldoen aan hoge GMP-normen, is er geen verdere informatie beschikbaar over de specifieke resultaten of gedetailleerde informatie over de tests. Dit maakt het moeilijk om de kwaliteit van de producten te verifiëren.

Onze favoriet #6

Vom-Achterhof Kurkuma

Vom-Achterhof Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kurkuma van het merk Vom-Achterhof is een volledig natuurlijk, biologisch kurkumapoeder dat op vele manieren kan worden gebruikt om jouw gerechten en dranken een scherpe en pittige smaak te geven. Het is ideaal voor gebruik in de Indiase of Aziatische keuken, als kurkuma latte, gouden melk of kurkuma thee, dankzij de intense gele kleur die het geeft. Dit kruid wordt al eeuwenlang geprezen in de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn vitaliserende eigenschappen, en is vooral bekend in het geheim recept van gouden melk. Het kurkumapoeder is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt en wordt zorgvuldig met de hand verpakt in een praktisch aromazakje. Gemaakt en gecontroleerd in Duitsland, voldoet het aan de hoogste kwaliteitsnormen.

 • Voordeel 1: Veelzijdig Gebruik – Als je kiest voor de Kurkuma merk vom-Achterhof, heb je een product in handen dat je op talloze manieren kunt gebruiken. Het geeft spijzen en dranken een aangenaam scherpe en intens pikante toets. Het kan worden gebruikt als een specerij in Indiase of Aziatische keukens, in kurkuma latte, gouden melk of kurkuma thee.
 • Voordeel 2: Krachtige Vitaliserende Eigenschappen – Door het te gebruiken in de ‘gouden melk’, kun je de vitaliserende eigenschappen van de Kurkuma ervaren. In ayurvedische geneeskunde wordt gouden melk, te danken aan de typische gele kleur van kurkuma, al eeuwenlang beschouwd als een geheim recept.
 • Voordeel 3: Hoge Kwaliteit – Als je kiest voor dit merk, heb je de zekerheid van een product dat is gemaakt van volledig natuurlijk biologisch kurkumapoeder. Het product komt van gecontroleerde biologische teelt. Elk zakje wordt zorgvuldig met de hand afgevuld.
 • Voordeel 4: Praktische Verpakking – Elk aromazakje van Kurkuma vom-Achterhof is handig omdat het de smaak en aroma van het product behoudt. De verpakking is niet alleen compact, maar ook zeer handig.
 • Voordeel 5: Betrouwbaar Productieproces – De producten van vom-Achterhof worden geproduceerd en gecontroleerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen in Duitsland. Dit zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en je kunt erop vertrouwen dat je een hoogwaardig product binnen krijgt.
 • Het is belangrijk op te merken dat deze opmerkingen alleen gebaseerd zijn op de gegeven productbeschrijving en niet noodzakelijkerwijs nadelen zijn van het product zelf. Eerder benadrukken ze mogelijke gebieden van bezorgdheid of twijfel op basis van de verstrekte informatie.
 • Nadeel 1: Het product beschrijft zichzelf als veelzijdig in gebruik, zoals in voedsel, dranken en een reeks gerechten. Echter, dit kan voor sommige gebruikers verwarrend zijn in termen van dosering en hoeveel ze van het product moeten gebruiken.
 • Nadeel 2: Omdat de kurkuma wordt verpakt in een aromazakje, kan dit vragen opwerpen over de efficiëntie van het behouden van het product’s versheid op de lange termijn in vergelijking met andere verpakkingsmethoden.
 • Nadeel 3: Hoewel de productbeschrijving stelt dat het afvullen zorgvuldig met de hand gebeurt, zegt het niets over de potentie van het kurkumapoeder. Het gehalte aan curcumine, de actieve ingrediënt in kurkuma, is niet vermeld.
 • Nadeel 4: Voor mensen die niet bekend zijn met de Ayurvedische geneeskunde en de voordelen van gouden melk, kunnen ze een beetje verloren zijn of in de war door deze beschrijving.
 • Nadeel 5: Het product zegt dat het “Made in Germany” is, wat geweldig is voor degenen die lokale producten ondersteunen. Maar voor gebruikers die op zoek zijn naar de meest authentieke kurkuma die meestal afkomstig is uit Zuid-Azië, kan dit een teleurstelling zijn.

Onze favoriet #7

Ph Prowise Healthcare Kurkuma

Ph Prowise Healthcare Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Kurkuma van PH PROWISE Healthcare biedt een krachtige mix van biologische kurkuma, gember, en zwarte peper in gemakkelijk in te nemen capsules. Het product staat bekend om zijn hoge kwaliteitsingrediënten, waarbij elke dagelijkse dosis van 1440 mg zorgt voor 1340 mg kurkuma, 80 mg gember en 20 mg zwarte peper. Deze combinatie verhoogt de opname van curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma. De capsules, die 100% puur en vrij van allergenen zijn, bevatten geen lactose, zout, zetmeel, maïs, tarwe, gluten, gist, zuivel, kunstmatige bewaarmiddelen of kleurstoffen, en geen genetisch gemodificeerde organismen. Met 120 capsules per fles, gaat je voorraad twee maanden mee. Bovendien wordt het hele productieproces onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles volgens GMP-richtlijnen. Met miljoenen tevreden klanten wereldwijd, staat PH PROWISE Healthcare garant voor topkwaliteit en een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

 • Voordeel 1: De Kurkuma kapsules van PH Prowise Healthcare hebben een complete formule – de dagelijkse portie bevat een krachtige mix van biologische kurkuma, gember en zwarte peper.
 • Voordeel 2: Deze formule is ontworpen voor optimale opname, dankzij de toevoeging van zwarte peper en gember, die de opname van curcumine (het actieve bestanddeel in kurkuma) verhogen.
 • Voordeel 3: PH Prowise Healthcare Kurkuma is een 100% zuiver product. Het is vrij van lactose, zout, zetmeel, maïs, tarwe/gluten, gist, zuivel, kunstmatige conserveermiddelen en kleurstoffen en genetisch gemodificeerde organismen. Bovendien is het een veganistisch en vegetarisch vriendelijk supplement.
 • Voordeel 4: Prowise doet volledige kwaliteitscontrole, van het mengen tot het vervolgtesten. Hun kurkuma capsules worden samengesteld door professionele zorgverleners en geproduceerd volgens hoge kwaliteitsnormen (GMP-richtlijnen).
 • Voordeel 5: PH Prowise Healthcare is een vertrouwd merk, opgericht in 2015, dat zich inzet om hoogwaardige voedingssupplementen aan te bieden. Hun producten worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en zijn gecertificeerd in het VK volgens ‘s werelds hoogste productienormen.
 • Het is uitdagend om negatieve aspecten te vinden in de gegeven productbeschrijving, omdat deze voornamelijk positieve kenmerken van de kurkuma van PH PROWISE Healthcare bevat. Echter, kunnen we toch naar enkele mogelijke nadelen kijken.
 • Nadeel 1: Hoewel de hoeveelheid Kurkuma per dagelijkse portie behoorlijk hoog is met 1340mg, kan dit misschien een overvloed zijn voor sommige mensen. Dit kan vooral een probleem zijn voor degenen die net beginnen met het nemen van Kurkuma supplementen.
 • Nadeel 2: De gemberinhoud van 80 mg per portie kan voor sommigen een probleem zijn, vooral als je niet gewend bent aan de smaak van gember of als je allergisch bent voor dit kruid.
 • Nadeel 3: Het product bevat zwarte peper om de opname van curcumine te verhogen, maar sommige mensen kunnen last hebben van maagklachten vanwege de pittigheid van zwarte peper.
 • Nadeel 4: Hoewel het product vrij is van veel allergenen en genetisch gemodificeerde organismen, kunnen er nog steeds mensen zijn die allergisch reageren op kurkuma, gember of zwarte peper, die de hoofdingrediënten zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de kurkuma van PH PROWISE Healthcare volgens strenge kwaliteitsnormen wordt geproduceerd, vermeldt de beschrijving niet of het product aan onafhankelijke testen is onderworpen of dat het de goedkeuring heeft van externe, onafhankelijke organisaties. Dit kan bij sommige consumenten twijfels oproepen over de kwaliteitsclaims van het product.

Onze favoriet #8

Alpha01 Kurkuma

Alpha01 Kurkuma

Waarom we het gekozen hebben

ALPHA01 Kurkuma is een krachtig voedingssupplement op basis van ayurvedisch recept, met een dynamische combinatie van 1340 mg biologische kurkuma en 80 mg biologische gember in elke 2-capsule portie. Door de toevoeging van 20 mg BioPerine-extract van zwarte peper is er een verbeterde opname, wat dit supplement effectiever maakt. ALPHA01 garandeert dat hun EU-sourced producten alleen van de hoogste kwaliteit zijn en voldoen aan de GMP- en fairtrade standaarden. Dit product is 100% biologisch, niet-GMO, veganistisch, glutenvrij, en vrij van zuivel en conserveringsmiddelen. Jij, als klant, bent verzekerd van een 90-dagen tevredenheidsgarantie om comfortabel te voelen bij je aankoop. Als je op een of andere manier ontevreden bent, kun je het product binnen 90 dagen retourneren voor een vervanging of volledige terugbetaling.

 • Voordeel 1: Kurkuma merk ALPHA01 biedt je een krachtige combinatie van kurkuma en gember in hoge doseringen. Elk portie van 2 capsules bevat maar liefst 1340 mg biologische kurkuma en 80 mg biologische gember, wat het één van de meest krachtige ayurvedische formules op de markt maakt.
 • Voordeel 2: Deze formule heeft een verhoogde biologische beschikbaarheid. Dankzij de toevoeging van 20 mg BioPerine-extract van zwarte peper per portie van 2 capsules wordt de opname verbeterd. Dat betekent dat jouw lichaam de ingrediënten beter kan opnemen en dus effectiever kan gebruiken.
 • Voordeel 3: Met ALPHA01 weet je dat je kwaliteit in huis haalt. Alle producten van dit merk zijn GMP-gecertificeerd en fairtrade. Bovendien zijn alle ingrediënten van de hoogste kwaliteit en afkomstig uit de EU.
 • Voordeel 4: Dit product is zowel gezond voor jou als voor de planeet. Het is 100% biologisch, niet-GMO, veganistisch, glutenvrij, en vrij van zuivel en conserveringsmiddelen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele ongewenste ingrediënten.
 • Voordeel 5: Kurkuma merk ALPHA01 komt met een belofte; ze streven naar 100% klanttevredenheid. Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met het product, dan kun je deze binnen 90 dagen terugsturen en krijg je een vervanging of volledige terugbetaling.
 • nadeel 1: Volgens de productbeschrijving is het belangrijkste actieve ingrediënt in dit product kurkuma, wat volgens de ayurvedische geneeskunde heel geneeskrachtig is. Echter, de biologische beschikbaarheid van kurkuma is traditioneel zeer laag, wat betekent dat het lichaam moeite kan hebben om het volledig te absorberen en te gebruiken.
 • nadeel 2: De dosering van de gember bedraagt slechts 80mg per twee capsules, wat misschien minder is dan wat je zou willen. Hoewel gember ook voordelen heeft, kan de hoeveelheid gember in dit product de potentie van de kurkuma naar beneden halen.
 • nadeel 3: Hoewel het product biologisch, niet-GMO, veganistisch, glutenvrij, zuivelvrij en vrij van conserveringsmiddelen is, wordt er niks vermeld over mogelijke allergieën voor een van de kruiden of de zwarte peper die zijn inbegrepen.
 • nadeel 4: Het toevoegen van BioPerine-extract van zwarte peper zal de absorptie verbeteren, maar als je gevoelig of allergisch bent voor zwarte peper, kan dit het product ongeschikt voor je maken.
 • nadeel 5: Ondanks dat ze trots afkomstig zijn uit de EU, bieden ze alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten. Echter, er wordt geen expliciete vermelding gemaakt over de traceerbaarheid of transparantie van de ingrediënten, wat voor sommige consumenten belangrijk kan zijn.

Onze favoriet #9

Sevenhills Wholefoods Kurkuma

Sevenhills Wholefoods Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Sevenhills Wholefoods Kurkuma is een premium supplement, biologisch gecertificeerd door de Soil Association en hoog in curcumine (3%), een stof die nu onderwerp is van veel onderzoek vanwege de vele mogelijke gezondheidsvoordelen. Door de veelzijdigheid van het product kun jij het eenvoudig toevoegen aan diverse gerechten of er kurkuma- of kerriemelk van bereiden. De kurkuma is 100% puur, GMO-vrij, niet-bestraald en uitgebreid getest op zware metalen en mycotoxinen. Het wordt aangeleverd in hersluitbare, recyclebare LDPE-zakjes, waardoor je actief bijdraagt aan milieubewuste consumptie. Let op, de verpakking kan variëren, maar de hoogwaardige inhoud blijft altijd hetzelfde.

 • Voordeel 1: Sevenhills Wholefoods Kurkuma heeft een hoog gehalte aan curcumine, tot wel 3%. Dit betekent dat je elke keer dat je het gebruikt een krachtige dosis krijgt van dit waardevolle, gezondheidsbevorderende bestanddeel.
 • Voordeel 2: Het is veelzijdig in gebruik. Je kunt het eenvoudig toevoegen aan je dieet door het in een verscheidenheid aan maaltijden te gebruiken, niet alleen in curry’s. Het kan bijvoorbeeld ook worden toegevoegd aan melk om kurkuma of kerriemelk te maken.
 • Voordeel 3: Deze kurkuma is 100% puur en biologisch gecertificeerd door de Soil Association. Dit geeft je de zekerheid dat wat je gebruikt natuurlijk is en dat er geen schadelijke stoffen aan zijn toegevoegd.
 • Voordeel 4: Het product is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en geregistreerd bij de Vegan Society. Dit betekent dat er geen genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) in zitten, het niet bestraald is en dat het is getest op zware metalen en mycotoxinen.
 • Voordeel 5: Het product wordt geleverd in hersluitbare, recyclebare LDPE-zakjes die gemakkelijk kunnen worden gerecycled met andere zakken uit de supermarkt. Zo draag je bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk, terwijl je jezelf voorziet van een hoogwaardig, gezond product.
 • nadeel 1: Hoewel het product hoog is in curcumine, varieert het gehalte nog steeds en is het mogelijk niet consistent. Dit kan invloed hebben op de effectiviteit als je een specifiek niveau van curcumine in je dieet probeert te bereiken.
 • nadeel 2: Terwijl het product gemakkelijk aan een verscheidenheid aan voedingsmiddelen kan worden toegevoegd, wordt het vooral aanbevolen voor gebruik in melk of curry’s. Dit zou kunnen betekenen dat de smaak van kurkuma niet goed past bij andere voedingsmiddelen en beperkt misschien de veelzijdigheid van het gebruik.
 • nadeel 3: Ondanks dat het 100% puur is en gecertificeerd als biologisch, GMO-vrij en niet-bestraald, is het ook getest op zware metalen en mycotoxinen. Deze tests geven aan dat er een potentieel risico kan zijn voor dergelijke vervuilende stoffen in het eindproduct.
 • nadeel 4: Hoewel het product wordt geleverd in recyclebare LDPE-zakjes, moeten deze apart worden gerecycled en kunnen ze niet met het normale huisafval worden weggegooid. Dit kan extra inspanning vragen van jou als consument.
 • nadeel 5: Het vermeldt dat de verpakking kan variëren, hoewel de inhoud hetzelfde blijft. Dit kan verwarrend zijn bij herhaalaankopen, aangezien het product er anders uit kan zien dan wat je gewend bent.

Onze favoriet #10

Weightworld Kurkuma

Weightworld Kurkuma

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

WeightWorld’s Kurkuma Gummies zijn een populair alternatief voor kurkuma poeder of pillen. Deze gummies bevatten 2000 mg kurkuma extract, 100 mg gember en 1000 mg zwarte peper – allen krachtige en kwalitatieve vegan ingrediënten, GMO-vrij en glutenvrij. Bovendien geven de gummies met hun natuurlijke citroensmaak een aangename twist aan de scherpe smaak van kurkuma, gember en peper. Met 90 gummies in een verpakking heb je een voorraad voor 3 maanden. De ingrediënten zijn grondig getest en voldoen aan hoge GMP-normen, zonder ongewenste toevoegingen zoals kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Als familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring, levert WeightWorld je dit hoogwaardige supplement om jezelf op de beste manier te ondersteunen.

 • Voordeel 1: Een smakelijk alternatief – De Kurkuma Gummies van WeightWorld zijn niet alleen gezond, maar ook heerlijk in gebruik. Dit biedt een aangenaam alternatief voor poedervorm of pilvorm supplementen. Natuurlijke citroensmaak maskeert de scherpe smaak van kurkuma, gember en peper, wat ze extra genietbaar maakt.
 • Voordeel 2: Verrijkt met extra ingrediënten – Naast 2000 mg kurkuma extract is elke gummy ook verrijkt met 100 mg gember en 1000 mg zwarte peper. Dit voegt nog meer gezondheidsvoordelen toe aan dit product.
 • Voordeel 3: Grote voorraad – Met 90 gummies per verpakking, heb je genoeg voorraad voor 3 maanden. Dit betekent dat je niet voortdurend hoeft bij te kopen en altijd verzekerd bent van je dagelijkse dosis kurkuma.
 • Voordeel 4: Premium ingrediënten – WeightWorld maakt gebruik van de meest natuurlijke, grondig geteste ingrediënten. Het productieproces volgt hoge GMP-normen en er worden geen ongewenste toevoegingen zoals kleurstoffen en conserveringsmiddelen gebruikt.
 • Voordeel 5: Kwaliteitsgarantie van WeightWorld – Als een familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring, levert WeightWorld hoogwaardige natuurlijke supplementen. Alle ingrediënten die worden gebruikt zijn natuurlijk en gecontroleerd, zodat je jezelf op de beste manier kunt ondersteunen.
 • Nadeel 1: Hoewel de gummies een aangename citroensmaak hebben, kunnen sommige mensen de verborgen smaak van kurkuma, gember en peper nog steeds proeven. Dit kan niet prettig zijn voor iedereen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat dit product veganistisch, GMO-vrij en glutenvrij is, zijn er geen details gegeven over andere mogelijke allergenen. Dit kan een probleem zijn voor mensen met specifieke dieetbeperkingen of allergieën.
 • Nadeel 3: Dit product bevat een zeer hoge dosis kurkuma (2000 mg per gummy), wat voor sommige mensen te hoog kan zijn. Overmatig gebruik van kurkuma kan bij sommige mensen leiden tot maagklachten.
 • Nadeel 4: Hoewel het product natuurlijke ingrediënten bevat, wordt er niet specifiek vermeld of het ook organisch is. Dit kan een afknapper zijn voor klanten die strikt biologische producten gebruiken.
 • Nadeel 5: De supplementen worden geleverd als gummies in plaats van pillen of capsules. Hoewel dit voor sommigen een voordeel kan zijn, kan het voor anderen juist ongewenst zijn, afhankelijk van hun voorkeur of slikvermogen.

Na grondige evaluatie en analyse van de tien beste kurkumaproducten op basis van kwaliteit, prijs en gebruikersbeoordelingen, is het duidelijk dat er een scala aan uitstekende keuzes is. Jouw beslissing zal sterk afhangen van jouw specifieke behoeftes en budget. Of je nu op zoek bent naar kurkuma in capsulevorm voor gemak, een hoogwaardig biologisch product of de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding, er is een product dat aan jouw behoeften voldoet. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel alle geëvalueerde producten hun unieke voordelen hebben, de voordelen van kurkuma als voedingssupplement het best kunnen worden benut als ze worden opgenomen in een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

Inhoudsopgave