a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Labelprinter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 labelprinters uit ons nieuwste onderzoek, waarmee jij gegarandeerd de beste keuze maakt voor jouw etiketteerbehoeften.

Unser Favorit: Niimbot Labelprinter

Niimbot Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Brother Labelprinter

Brother Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Dymo Labelprinter

Dymo Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Supvan Labelprinter

Supvan Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Brother Labelprinter

Brother Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Phomemo Labelprinter

Phomemo Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Munbyn Labelprinter

Munbyn Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Makeid Labelprinter

Makeid Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Dymo Labelprinter

Dymo Labelprinter
★★★★★

Unser Favorit: Phomemo Labelprinter

Phomemo Labelprinter
★★★★★

Ben je op zoek naar de meest efficiënte manier om je items te organiseren of streef je naar een naadloze, geordende werkplek? Dan is een labelprinter onmisbaar in jouw assortiment. Het heeft het potentieel om je leven gemakkelijker te maken, van het ordenen van je keukenkruiden tot het bijhouden van belangrijke documenten op kantoor. In deze gids delen we onze top 10 labelprinters die in de laatste test zijn beoordeeld. Wij baseren onze resultaten op nieuw onderzoek en uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat jij de beste keuze maakt. Lees verder om de perfecte labelprinter te vinden die past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Een labelprinter is een gespecialiseerd apparaat dat je in staat stelt om zelfklevende etiketten te printen. Dit handige stukje techniek is ideaal voor het organiseren van je kantoor, magazijn, of zelfs thuis, omdat je met een labelprinter makkelijk labels kunt maken voor bijvoorbeeld ordners, schappen, voedselcontainers of kabels. Meestal kun je de grootte en het lettertype van de tekst aanpassen aan je behoeften. Het is een snelle en efficiënte manier om alles netjes en overzichtelijk te houden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Niimbot Labelprinter

Niimbot Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NIIMBOT D11 Labelprinter is een lichte, draagbare thermische printer die gebruik maakt van draadloze technologie voor het ontwerpen en printen van etiketten tot 15 mm breed direct vanaf je smartphone of tablet. Deze printer heeft krachtige functies, inclusief het afdrukken van diverse tekst, cijfers, afbeeldingen, symbolen, logo’s, barcodes en QR-codes. Eén opmerkelijke functie is de slimme stem- en beeldherkenning. Hij wordt geleverd met een ingebouwde, oplaadbare 1200mAh-batterij die na één keer opladen tot 4 uur doorlopend kan printen en tot 3 maanden kan meegaan, waardoor je bespaart op batterijkosten. Met de NIIMBOT app kun je jouw eigen etiketten ontwerpen met verschillende teksten, grafische symbolen, zakelijke iconen en een veelheid aan kleuren en stijlen. De verpakking bevat een starterstape, een Li-ion batterij en een 18-inch USB-kabel.

 • Voordeel 1: Draadloze technologie en draagbaarheid – De NIIMBOT D11 labelprinter is lichtgewicht en draagbaar, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt meenemen waar je ook maar gaat. Dankzij de draadloze technologie kan je etiketten ontwerpen en afdrukken vanaf je smartphone of tablet, wat handig en flexibel is.
 • Voordeel 2: Breed scala aan afdrukmogelijkheden – Of je nu verschillende soorten teksten, cijfers, afbeeldingen, symbolen, logo’s, barcodes of QR-codes wilt afdrukken, deze printer maakt het mogelijk. Bovendien herkent het apparaat stemmen en beelden intelligent.
 • Voordeel 3: Duurzame batterij – De printer heeft een ingebouwde, oplaadbare 1200 mAh-batterij. Hierdoor kan het apparaat 4 uur achtereen printen en met één lading tot wel 3 maanden worden gebruikt. Dit bespaart je op de aankoop en vervanging van batterijen, en het is ook nog eens beter voor het milieu.
 • Voordeel 4: Creatieve vrijheid – Met de NIIMBOT app kun je je eigen etiketten ontwerpen door gebruik te maken van verschillende teksten, grafische en zakelijke symbolen. Daarnaast biedt het labelpapier een verscheidenheid aan kleuren en stijlen om uit te kiezen, zodat je je eigen productetiketten en QR-code-etiketten kunt personaliseren.
 • Voordeel 5: Compleet pakket – De NIIMBOT-labelprinter wordt geleverd met een starter-tape, een ingebouwde Li-ion batterij en een 18-inch USB-kabel, wat betekent dat je alles bij de hand hebt om meteen aan de slag te gaan.
 • Nadeel 1: De NIIMBOT D11 labelprinter drukt alleen etiketten af tot een breedte van maximaal 15 mm. Als je grotere etiketten nodig hebt, kan dit een beperking zijn voor jouw specifieke behoeften.
 • Nadeel 2: De printer maakt gebruik van draadloze technologie, wat in sommige gevallen problemen kan veroorzaken als je geen sterke en stabiele internetconnectie hebt. Dit betekent dat je mogelijk tegen problemen kunt aanlopen bij het ontwerpen en afdrukken van de etiketten vanaf je telefoon of tablet.
 • Nadeel 3: Hoewel de ingebouwde oplaadbare 1200 mAh-batterij voor vier uur ononderbroken printen kan zorgen, kan dit onvoldoende zijn als je langere tijd achter elkaar moet printen zonder de mogelijkheid om de batterij tussendoor op te laden.
 • Nadeel 4: De NIIMBOT-labelprinter wordt geleverd met slechts één startertape. Dit betekent dat je vrij snel na aanschaf extra tapes moet aanschaffen, vooral als je van plan bent veel te printen.
 • Nadeel 5: Het feit dat het ontwerp van je eigen etiketten afhankelijk is van de NIIMBOT app kan een nadeel zijn als die app niet goed werkt op jouw specifieke telefoon of tablet, of als je geen compatibele apparatuur hebt. Het kan ook een beperking zijn als je voorkeur uitgaat naar een desktopprogramma of een andere, meer flexibele manier van ontwerpen.

Onze favoriet #2

Brother Labelprinter

Brother Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Labelprinter van Brother is jouw go-to gadget voor al je labelbehoeften. Het apparaat ondersteunt TZe-lettertapes van 3,5 tot 12 mm breed, wat zorgt voor een grote flexibiliteit in jouw printopties. Het is uitgerust met een QWERTZ-toetsenbord en biedt maar liefst 461 tekens en 253 symbolen om uit te kiezen, zodat jij je labels kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. De printer heeft ook mogelijkheden voor spiegeldruk en nummering. Bij je aankoop krijg je een Brother PT-H110 en een 12 mm gelamineerde TZ-beletteringsband (zwart op wit, 4 m lang).

 • Voordeel 1: De Brother Labelprinter is veelzijdig omdat hij geschikt is voor 3,5 tot 12 mm brede TZe-lettertapes waardoor jij labels kan maken van verschillende breedtes naar jouw behoefte.
 • Voordeel 2: De labelprinter heeft een QWERTZ-toetsenbord, dit zorgt voor een vertrouwde ervaring en maakt het typen van labels snel en eenvoudig.
 • Voordeel 3: Met 461 tekens en 253 symbolen biedt de Brother Labelprinter je veel mogelijkheden voor maatwerk. Jij kunt dus creatieve en duidelijke labels maken volgens jouw specifieke eisen.
 • Voordeel 4: De Labelprinter heeft een spiegeldruk en een nummerfunctie. Dit geeft je nog meer mogelijkheden voor het organiseren en aanpassen van je labels, waardoor je zelfs labels kan maken voor specifieke projecten zoals tafelschikkingen.
 • Voordeel 5: De Brother Labelprinter wordt geleverd inclusief een 12 mm gelamineerde TZ-beletteringstape (zwart op wit, 4 m lang). Daardoor kun je meteen aan de slag zodra je jouw nieuwe printer ontvangt, zonder dat je extra tape nodig hebt.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, blijken er een paar beperkingen te zijn voor de Brother Labelprinter:
 • Nadeel 1: De printer is beperkt tot TZe-lettertapes variërend van 3,5 mm tot 12 mm breed. Dit kan problemen veroorzaken als je etiketten of labels nodig hebt die breder zijn dan dit formaat.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord is QWERTZ-indeling, deze indeling is minder gangbaar in Nederland waar we normaliter de QWERTY-indeling gebruiken. Het kan even duren om aan dit toetsenbord te wennen.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat er een brede selectie van 461 tekens en 253 symbolen beschikbaar is, kunnen er enkele specifieke tekens of symbolen zijn die je nodig hebt maar die de printer niet biedt.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat er een spiegeldruk en nummerfunctie is, maar geeft geen details over andere functies die misschien handig zijn, zoals datumstempel, streepjescodes, of meerdere lettertypes.
 • Nadeel 5: Ten slotte wordt er maar één rol van 12 mm TZ-beletteringstape geleverd (zwart op wit, 4 m lang). Dit geeft je een beperkt aantal etiketten om mee te beginnen voordat je nieuwe tape moet aanschaffen.

Onze favoriet #3

Dymo Labelprinter

Dymo Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De DYMO Labelprinter is een lichte, draagbare en gebruiksvriendelijke labelprinter die werkt op batterijen. Ideaal voor onderweg dankzij zijn smartphone-bedienbare DYMO-app via een automatische Bluetooth-verbinding. Deze handige gadget biedt optimale resultaten bij gebruik van originele DYMO LetraTag-labels met 100% gerecyclede buitencassettes, verkrijgbaar in diverse soorten en kleuren. Daarnaast helpt de Labelprinter bij dagelijkse organisatie, thuis, op kantoor of in de klas, met volledig aanpasbare labels inclusief 5 lettergroottes, 15 kaders, meer dan 100 pictogrammen en opties voor het maken van meerdere tekstregels of het toevoegen van een datum. De gebruiksvriendelijke LetraTag Connect-app heeft 8 vooraf opgeslagen sjablonen om labelen nog eenvoudiger te maken. Het pakket bevat de DYMO LetraTag 200B labelmachine met Bluetooth inclusief 1 x witte papieren tape, maar de 4 AA-batterijen moet je apart aanschaffen.

 • Voordeel 1: Je krijgt de mogelijkheid om volledig gepersonaliseerde labels te maken. Met meer dan 840 symbolen, 26 kaders, 35 lettertypen en mogelijkheden voor handschriftinvoer, kun je altijd een uniek label ontwerpen dat aan jouw behoeften voldoet.
 • Voordeel 2: De SUPVAN Labelprinter biedt duidelijke en nette thermische afdrukken. Je hebt geen inkt of toner nodig, wat niet alleen minder rommel betekent, maar ook heldere en duidelijke etiketten produceert dankzij de 203dpi printresolutie.
 • Voordeel 3: Mobiliteit is een belangrijk kenmerk van deze labelprinter. Met een gewicht van slechts 200g en de mogelijkheid om draadloos te printen via Bluetooth, kun je het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 4: De labels die met deze printer worden gemaakt, zijn zowel water- als oliebestendig. Dit is te danken aan het unieke vierlaagse thermische label dat de printer gebruikt, wat betekent dat de labels die je maakt duurzaam en veerkrachtig zijn, met sterke oxidatieweerstand en sterke kleefkracht.
 • Voordeel 5: Veelzijdigheid is een grote troef van de SUPVAN Labelprinter. Of je nu je huishoudelijke spullen wilt organiseren, kabels, potten, cosmetica of sieraden wilt sorteren, of school- en kantoordocumenten wilt labelen en classificeren – deze labelprinter is geschikt voor een breed scala aan toepassingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de SUPVAN labelprinter tal van functies heeft voor het aanpassen van labels, zou dit overweldigend kunnen zijn voor sommige gebruikers. Als je niet technisch onderlegd bent of niet veel ervaring hebt met dergelijke apparaten, kan het ontwerpen en afdrukken van jouw eigen labels ingewikkeld en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 2: Er wordt vermeld dat de printer gebruik maakt van thermisch afdrukken, wat betekent dat je geen inkt of toner nodig hebt. Dit lijkt een voordeel, maar het kan een nadeel zijn als je gekleurde labels wilt afdrukken. Thermisch printen produceert alleen zwart-wit afdrukken, waardoor je mogelijk beperkt wordt in je ontwerpkeuzes.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat de labelprinter een gewicht heeft van slechts 200 gram. Hoewel dit het apparaat draagbaar en gemakkelijk te transporteren maakt, zou het ook kunnen betekenen dat het minder robuust en duurzaam is dan zwaardere modellen.
 • Nadeel 4: De SUPVAN labelprinter werkt met een specifieke app die compatibel is met iOS en Android. Dit betekent dat je zonder een smartphone of tablet, of als je een soortgelijk apparaat hebt dat werkt op een ander besturingssysteem, de functies en voordelen van de printer niet volledig zou kunnen benutten.
 • Nadeel 5: Hoewel de printer veelzijdig is en gebruikt kan worden om een breed scala aan items te labelen, is het niet duidelijk hoe goed hij zou presteren in een meer industriële omgeving. De beschrijving suggereert dat de printer ideaal is voor gebruik in de keuken, kantoor, of klaslokaal, maar geeft geen informatie over hoe goed hij bestand is tegen ruwer gebruik of tegen omstandigheden zoals stof, hitte, of vochtigheid.

Onze favoriet #4

Supvan Labelprinter

Supvan Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SUPVAN Labelprinter is een veelzijdige en draagbare labelmaker met Bluetooth-functionaliteit. Het stelt je in staat om je eigen labels te ontwerpen aan de hand van 840+ symbolen, 26+ kaders, 35+ lettertypes en handschriftherkenning. De labelmaker ondersteunt doorlopende labels en verschillende soorten thermische tapes. Dankzij de thermische druktechnologie, waarbij geen inkt of toner nodig is, ben je verzekerd van schone en duidelijke etiketten met een afdrukresolutie van 203dpi. De labels zijn robuust ontworpen, waterdicht, oliebestendig en bevatten een sterke hechtlaag. Met zijn gewicht van slechts 200 gram en het gebruik van een app die compatibel is met iOS en Android, maakt dit de SUPVAN Labelprinter ideaal voor gebruik in zowel thuisomgevingen als op kantoor en in klaslokalen. Of je nu huishoudelijke artikelen, kabels, potten, cosmetica, juwelen, school of kantoor-documenten wilt organiseren, deze labelprinter is de perfecte tool voor jou.

 • Voordeel 1: Je krijgt de mogelijkheid om volledig gepersonaliseerde labels te maken. Met meer dan 840 symbolen, 26 kaders, 35 lettertypen en mogelijkheden voor handschriftinvoer, kun je altijd een uniek label ontwerpen dat aan jouw behoeften voldoet.
 • Voordeel 2: De SUPVAN Labelprinter biedt duidelijke en nette thermische afdrukken. Je hebt geen inkt of toner nodig, wat niet alleen minder rommel betekent, maar ook heldere en duidelijke etiketten produceert dankzij de 203dpi printresolutie.
 • Voordeel 3: Mobiliteit is een belangrijk kenmerk van deze labelprinter. Met een gewicht van slechts 200g en de mogelijkheid om draadloos te printen via Bluetooth, kun je het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 4: De labels die met deze printer worden gemaakt, zijn zowel water- als oliebestendig. Dit is te danken aan het unieke vierlaagse thermische label dat de printer gebruikt, wat betekent dat de labels die je maakt duurzaam en veerkrachtig zijn, met sterke oxidatieweerstand en sterke kleefkracht.
 • Voordeel 5: Veelzijdigheid is een grote troef van de SUPVAN Labelprinter. Of je nu je huishoudelijke spullen wilt organiseren, kabels, potten, cosmetica of sieraden wilt sorteren, of school- en kantoordocumenten wilt labelen en classificeren – deze labelprinter is geschikt voor een breed scala aan toepassingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de SUPVAN labelprinter tal van functies heeft voor het aanpassen van labels, zou dit overweldigend kunnen zijn voor sommige gebruikers. Als je niet technisch onderlegd bent of niet veel ervaring hebt met dergelijke apparaten, kan het ontwerpen en afdrukken van jouw eigen labels ingewikkeld en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 2: Er wordt vermeld dat de printer gebruik maakt van thermisch afdrukken, wat betekent dat je geen inkt of toner nodig hebt. Dit lijkt een voordeel, maar het kan een nadeel zijn als je gekleurde labels wilt afdrukken. Thermisch printen produceert alleen zwart-wit afdrukken, waardoor je mogelijk beperkt wordt in je ontwerpkeuzes.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat de labelprinter een gewicht heeft van slechts 200 gram. Hoewel dit het apparaat draagbaar en gemakkelijk te transporteren maakt, zou het ook kunnen betekenen dat het minder robuust en duurzaam is dan zwaardere modellen.
 • Nadeel 4: De SUPVAN labelprinter werkt met een specifieke app die compatibel is met iOS en Android. Dit betekent dat je zonder een smartphone of tablet, of als je een soortgelijk apparaat hebt dat werkt op een ander besturingssysteem, de functies en voordelen van de printer niet volledig zou kunnen benutten.
 • Nadeel 5: Hoewel de printer veelzijdig is en gebruikt kan worden om een breed scala aan items te labelen, is het niet duidelijk hoe goed hij zou presteren in een meer industriële omgeving. De beschrijving suggereert dat de printer ideaal is voor gebruik in de keuken, kantoor, of klaslokaal, maar geeft geen informatie over hoe goed hij bestand is tegen ruwer gebruik of tegen omstandigheden zoals stof, hitte, of vochtigheid.

Onze favoriet #5

Brother Labelprinter

Brother Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Labelprinter van het merk Brother is de perfecte instapetiketteermachine voor thuisgebruik, het biedt je de mogelijkheid om op een leuke en creatieve manier labels te maken voor in je keuken, thuiskantoor, garage, schuur of woonkamer. Deze compacte en draagbare machine heeft een lichtgewicht ontwerp en is zeer eenvoudig te gebruiken, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor jouw huis en thuiskantoor. Met een breed QWERTY-toetsenbord, de mogelijkheid om op 1 of 2 regels tekst af te drukken en de capaciteit om maximaal 3 veelgebruikte labels op te slaan, is het een zeer functioneel apparaat. Bovendien zijn de Brother M tape cassettes verkrijgbaar in 9 mm en 12 mm breedtes met verschillende kleuren, waardoor het voldoet aan de meeste van jouw etiketteringseisen thuis.

 • Voordeel 1: De labelprinter van Brother is perfect voor thuisgebruik. Of je nu bezig bent in de keuken, thuiskantoor, garage, schuur of woonkamer, deze printer is ideaal voor het maken van labels.
 • Voordeel 2: De mogelijkheid om gepersonaliseerde labels te maken biedt vele functies die zorgen voor leuke, creatieve etikettering.
 • Voordeel 3: Deze labelprinter is compact en eenvoudig te gebruiken. Het draagbare lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om vast te houden, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor gebruik in huis en thuiskantoor.
 • Voordeel 4: De labelprinter is uitgerust met een breed QWERTY-toetsenbord, wat het gebruik ervan vereenvoudigt. Hij kan op 1 of 2 regels tekst afdrukken en kan maximaal 3 veelgebruikte labels opslaan.
 • Voordeel 5: Bij de printer horen Brother M tape cassettes die verkrijgbaar zijn in 9 mm en 12 mm breedtes met verschillende kleuren. Dit zorgt voor verscheidenheid en veelzijdigheid voor al je etiketteringstoepassingen in huis.
 • Nadeel 1: De labelprinter is specifiek bedoeld voor thuisgebruik. Als je van plan bent deze te gebruiken voor meer professionele of commerciële doeleinden, kan het zijn dat de functionaliteiten en mogelijkheden onvoldoende zijn.
 • Nadeel 2: De Brother labelprinter maakt gebruik van Brother M tape cassettes. Je bent daarmee gebonden aan dit specifieke type cassette, wat je keuzemogelijkheden kan beperken.
 • Nadeel 3: De labelprinter kan maar een beperkt aantal veelgebruikte labels opslaan (maximaal 3). Als je vaak verschillende labels nodig hebt, moet je dus handmatig wisselen.
 • Nadeel 4: De vermelde breedtes van de beschikbare tapes zijn 9 mm en 12 mm. Als je bredere of smallere labels nodig hebt, biedt deze labelprinter je die mogelijkheid niet.
 • Nadeel 5: De printer kan slechts op 1 of 2 regels tekst afdrukken. Dit kan beperkend zijn als je meer gedetailleerde informatie of meer regels tekst op je labels wilt hebben.

Onze favoriet #6

Phomemo Labelprinter

Phomemo Labelprinter

Waarom we het gekozen hebben

De Phomemo PM241 labelprinter is een gebruiksvriendelijke printer die binnen een minuut is in te stellen dankzij bijgeleverde USB-schijf met printerdrivers en video-tutorials. De printer is compatibel met Windows, Mac, Linux, en Chrome OS-systemen, waarbij Chrome-gebruikers de “Labelife” uitbreiding kunnen gebruiken. De verbeterde keramische halfgeleider printkop levert haarscherpe barcodes en afbeeldingen, zelfs bij langdurig continu gebruik, op een snelheid tot wel 150 mm/s. Deze labelprinter werkt naadloos samen met grote marktplatforms zoals Shopify, Etsy, eBay, en Amazon en is ideaal voor het afdrukken van verzendlabels, adresetiketten, FBA-etiketten en meer. Een ander sterk punt is de automatische etiketidentificatie, waardoor je gewoon het etiket in de printer hoeft te plaatsen voor herkenning. Bovendien biedt Phomemo 24-uurs klantenservice en een gratis labelbewerkingssoftware. Je kan er op vertrouwen dat je terecht kan bij Phomemo met eventuele problemen of vragen, want ze bieden ook nog eens gratis retourzendingen binnen 30 dagen.

 • Voordeel 1: De Label printer Phomemo PM241 belooft een zeer snelle en gemakkelijke installatie binnen slechts een minuut. Dit bespaart je veel tijd en moeite, zodat je snel aan de slag kunt met het afdrukken van je etiketten.
 • Voordeel 2: De printer is compatibel met de meeste besturingssystemen waaronder Windows, Mac, Linux en Chrome OS. Dit betekent dat je de printer kunt gebruiken met vrijwel elke computer, ongeacht het besturingssysteem.
 • Voordeel 3: Deze label printer heeft een verbeterde printkop voor een hoge afdrukkwaliteit. Zelfs na langdurig continu gebruik levert het nog steeds haarscherpe barcodes en afbeeldingen af.
 • Voordeel 4: De printer is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Van het afdrukken van verzendlabels voor verschillende vervoerders tot het printen van prijsetiketten en barcodes. Dit biedt je veelzijdigheid en gemak bij het afdrukken van verschillende soorten etiketten voor jouw zakelijke behoeften.
 • Voordeel 5: Het apparaat heeft een handige functie voor automatische etiketidentificatie. Je hoeft alleen maar het etiket in de printer te plaatsen, een knop ingedrukt te houden en de printer doet de rest. Dit maakt het proces om labels af te drukken nog efficiënter en gebruiksvriendelijker.
 • Nadeel 1: Het instellen van de Phomemo labelprinter kan voor sommige gebruikers lastig zijn. Hoewel de fabrikant beweert dat het slechts één minuut duurt om de printer in te stellen, kan dit voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn langer duren of voor ongemak zorgen.
 • Nadeel 2: De Phomemo labelprinter is exclusief ontworpen voor gebruik met computers, wat een nadeel kan zijn als je een labelprinter zoekt die ook met mobiele apparaten compatibel is. Je hebt een Windows, Mac, Linux of Chrome OS nodig om de printer te bedienen.
 • Nadeel 3: Om verbinding te maken met de printer moet je, als je Chrome gebruikt, een aparte extensie uit de Chrome Store downloaden en installeren. Dit extra proces kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De Phomemo labelprinter is hoofdzakelijk ontworpen voor het afdrukken van 4″ x 6″ verzendlabels. Dus als je kleinere of grotere labels nodig hebt, is deze printer misschien niet de beste keuze.
 • Nadeel 5: Hoewel de printer automatische etiketidentificatie heeft, moet je een knop ingedrukt houden totdat je een pieptoon hoort. Dit kan voor sommige gebruikers een ongemak zijn, vooral als je een groot aantal labels moet printen.

Onze favoriet #7

Munbyn Labelprinter

Munbyn Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MUNBYN Labelprinter is een handige tool voor jouw bedrijf. Deze printer ondersteunt Bluetooth-connectiviteit specifiek voor iOS/Android-apparaten, terwijl andere systemen zoals Windows, macOS, Linux en Chromebook via USB kunnen worden aangesloten. Met de Labelife APP kun je onderweg labels maken, knippen, roteren en afdrukken. De MUNBYN Printer is breed compatibel en ondersteunt afdrukken van directe thermische etiketten voor verschillende marktplaatsen en verzendpartners. Deze milieuvriendelijke printer gebruikt direct thermische technologie, wat betekent dat er geen inkt of toner nodig is. Bovendien biedt het een snelle afdruksnelheid van maximaal 72 labels per minuut, terwijl het ook je labels automatisch kan analyseren en kalibreren. Houd er rekening mee dat deze printer niet compatibel is met Windows-systemen die ARM-CPU’s gebruiken.

 • Voordeel 1: Deze Labelprinter MUNBYN biedt een breed scala aan connectiviteitsmogelijkheden. Dankzij de Bluetooth-verbinding kan hij met iOS- en Android-telefoons en -tablets worden gebruikt. Voor andere apparaten zoals Windows, MacOS, Linux en Chromebooks is een USB-verbinding mogelijk.
 • Voordeel 2: Met de intuïtieve Labelife APP voor Android/iOS kun je altijd en overal labels maken. De gebruikersinterface van Labelife is zeer gebruiksvriendelijk en het lichte gewicht van 720 gram maakt deze printer makkelijk draagbaar.
 • Voordeel 3: De Labelprinter MUNBYN is zeer veelzijdig en compatibel met veel verschillende platformen en verzendpartners. Hij kan perfect samenwerken met Amazon, Shopify, eBay, Etsy, UPS, FedEx, Royal Mail, DPD, Hermes en andere marktplaatsen en verzendpartners.
 • Voordeel 4: Deze labelprinter weerspiegelt je ecologisch bewustzijn. Hij gebruikt de direct thermische technologie van de Japanse ROHM-printerkop, wat betekent dat je geen inkt of toner nodig hebt. Bovendien is er een automatische retourfunctie voor blanco papier, waardoor deze printer je ook tijd bespaart.
 • Voordeel 5: De Labelprinter MUNBYN is ontworpen om jouw bedrijfsprocessen te versnellen en te vereenvoudigen. Met een printsnelheid van maximaal 72 labels per minuut (150 mm/s) kan hij veel sneller werken dan andere modellen. Hij kan je label automatisch analyseren en kalibreren, waardoor manuele aanpassingen niet nodig zijn.
 • Nadeel 1: De MUNBYN labelprinter heeft beperkte verbindingsopties. Hoewel het apparaat over Bluetooth beschikt, is deze functie alleen beschikbaar voor iOS/Android-telefoons en -tablets. Mocht je een Windows, MacOS, Linux of Chromebook gebruiker zijn, dan kun je slechts via USB een verbinding tot stand brengen.
 • Nadeel 2: De term ‘overal bewerken en afdrukken’ kan misleidend zijn. Hoewel de Labelife APP toegankelijk is voor Android/iOS, biedt deze mogelijkheid geen totale vrijheid gezien de noodzaak tot een Bluetooth- of USB-verbinding voor het afdrukken van labels.
 • Nadeel 3: Volgens de productbeschrijving is de MUNBYN labelprinter niet compatibel met het Windows-systeem dat ARM-CPU’s gebruikt. Dit kan problemen opleveren voor bepaalde gebruikers die met dit type CPU werken.
 • Nadeel 4: Het milieuvriendelijke aspect van de MUNBYN labelprinter kan een nadeel zijn voor degenen die de mogelijkheid willen hebben om te kiezen tussen verschillende printtechnologieën. Deze printer maakt uitsluitend gebruik van directe thermische technologie, wat betekent dat er geen inkt of toner gebruikt kan worden.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat snel kan printen, tot 72 labels per minuut, kan dit nadelig zijn bij het printen van labels waar meer aandacht aan besteed dient te worden. De snelheid kan wellicht het detailniveau en de precisie van de afdrukken negatief beïnvloeden.

Onze favoriet #8

Makeid Labelprinter

Makeid Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het merk Makeid biedt een draagbare Bluetooth-labelprinter die slechts 250g weegt. Je kunt er waar je ook bent labels mee afdrukken via je mobiele apparaat. Het toestel print op twee soorten thermische labels die waterdicht, oliebestendig en lichtecht zijn. De printer werkt op een 1000mAh lithiumbatterij die met een USB-C-kabel opgeladen kan worden. Na 1,5 uur opladen kun je ‘m minstens een maand gebruiken. De besturing van het apparaat gebeurt via een bijbehorende app, waarbij de gebruiksaanwijzing voornamelijk gericht is op de installatie. Dit apparaat is zeer nuttig voor in huishoudens, kantoren, scholen en kleine bedrijven voor diverse toepassingen, waaronder het labelen van persoonlijke artikelen en het organiseren van keukenkruiden of medicijnen. De set bevat de labelprinter, een labeltape van 16 mm x 4 m, ingebouwde lithium-ion batterij, een gebruiksaanwijzing, een USB-kabel en een nekkoord, waarmee je makkelijk en efficiënt je spullen kunt labelen.

 • Voordeel 1: Dankzij de draagbaarheid en lichtheid (slechts 250 g) van de Labelprinter merk Makeid kun je labels afdrukken waar je ook bent, direct vanaf je mobiele apparaat. Het maakt het printen van labels gemakkelijk en zonder gedoe, altijd en overal.
 • Voordeel 2: Geen zorgen over het constant opladen met de 1000 mAh lithiumbatterij die bij de printer wordt geleverd. Na 1,5 uur continu opladen kun je de printer minimaal een maand gebruiken, wat je enorm veel printprocessen biedt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het snel opraken van de batterij.
 • Voordeel 3: Het besturen wordt eenvoudig gemaakt door middel van een intuïtieve app. Na de installatie, die duidelijk wordt beschreven in de meegeleverde handleiding, kun je beginnen met printen. Je kunt stap voor stap je keuzes maken, zoals tekst, lijsten en andere objecten, waardoor het printproces zeer gebruiksvriendelijk is.
 • Voordeel 4: Deze Labelprinter is veelzijdig en nuttig in uiteenlopende gebieden, waaronder huishoudens, kantoren, scholen en kleine bedrijven. Je kunt ermee etiketteren, sorteren en organiseren. Ook kan het voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt zoals etikettering van persoonlijke items, keukenkruiden, herinneringen aan vervaldatums, etiketten voor schoolbenodigdheden en nog veel meer.
 • Voordeel 5: Het Makeid labelapparaat heeft een gemakkelijke installatie en dataoverdracht. Het wordt geleverd met labeltape op een witte achtergrond, een ingebouwde lithium-ion batterij, een handleiding, een USB-kabel en een nekkoord, wat betekent dat je alles hebt wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
 • Nadeel 1: Hoewel de labelprinter licht en draagbaar is, kan het gewicht van 250 gram toch als lastig worden ervaren voor sommigen als je het constant bij je moet dragen, vooral als je hem in je zak wilt stoppen.
 • Nadeel 2: Een potentiële valkuil van deze printer is dat hij alleen kan worden bediend via de bijbehorende app. Dit kan beperkend zijn als je niet altijd toegang hebt tot een mobiel apparaat of als je de voorkeur geeft aan traditionele bedieningselementen.
 • Nadeel 3: De printer wordt opgeladen met een bijgeleverde USB-C-kabel, maar er wordt geen USB-voeding meegeleverd. Dit betekent dat je zelf voor een passende voedingsbron moet zorgen, wat extra kosten en moeite met zich mee kan brengen, vooral als je geen geschikt apparaat hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de handleiding handig kan zijn voor het installeren van de apparaat, lijkt er niet veel instructie te zijn voor verdere bediening. Dit kan voor minder technisch onderlegde gebruikers frustrerend of verwarrend zijn.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt geleverd met slechts één labeltape van 16mm x 4m. Dit kan snel opraken als je veel labels moet printen. De noodzaak om aanvullende tapes te kopen, kan extra kosten en moeite met zich meebrengen.

Onze favoriet #9

Dymo Labelprinter

Dymo Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dymo labelprinter is een handige, draagbare en oplaadbare oplossing voor al je labelbehoeften. Je kunt labels overal maken en aanpassen, dankzij de verbinding met PC of Mac en de inbegrepen labelsoftware. Met een robuuste, oplaadbare batterij, een handig QWERTY-toetsenbord en de mogelijkheid om uit verschillende lettergroottes, tekststijlen en cliparts te kiezen, kun je hoogwaardige labels maken die perfect zijn voor elke organisatorische taak. De printer is geschikt voor D1- en IND-labels van 6, 9 en 12 mm breed. Je ontvangt naast de LM280-labelprinter, ook 2 D1-labelcassettes, een oplaadbare accu, USB-kabel, 2 AC-adapters en een bewaarkoffer. Met deze complete kit ben je meteen klaar om aan de slag te gaan.

 • Voordeel 1: De Dymo labelprinter is draagbaar en oplaadbaar, wat betekent dat je hem overal kunt gebruiken, op elk moment dat je nodig hebt, zonder zorgen over het zoeken naar een stopcontact.
 • Voordeel 2: Met de pc- of Mac-verbinding kun je je labels personaliseren door uit verschillende lettertypen en afbeeldingen te kiezen. Dit geeft je de flexibiliteit om labels aan te passen aan jouw persoonlijke stijl of volgens specifieke eisen.
 • Voordeel 3: Het QWERTY-toetsenbord biedt het comfort en de efficiëntie van een computerachtig typen, wat het invoeren van tekst versnelt en vergemakkelijkt.
 • Voordeel 4: De Dymo labelprinter biedt de mogelijkheid om hoogwaardige labels te maken met verschillende lettergroottes, 7 tekststijlen, 8 tekstvakken, 220 tekens en clipart. Dit maakt hem namelijk perfect voor al jouw organisatorische behoeften.
 • Voordeel 5: De labelprinter is compatibel met D1- en IND-labels van verschillende breedtes (6, 9 en 12 mm), wat je de vrijheid geeft om het juiste labelformaat te kiezen afhankelijk van jouw specifieke behoeften.
 • Nadeel 1: Het gebruik van de Dymo labelprinter is enigszins beperkt omdat deze alleen compatibel is met D1- en IND-labels die specifieke breedtes hebben van 6, 9 en 12 mm. Dit kan betekenen dat je mogelijk niet in staat bent om andere soorten labels te gebruiken die beter geschikt zijn voor je specifieke behoeften.
 • Nadeel 2: De labelprinter heeft weliswaar een reeks functies, zoals verschillende lettergroottes, 7 tekststijlen, 8 tekstvakken, onderstrepen en 220 tekens en clipart, maar dit kan overweldigend zijn als je op zoek bent naar een meer eenvoudige en gemakkelijk te bedienen printer.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat een oplaadbare batterij heeft, geeft de productomschrijving niet aan hoe lang de batterij meegaat voordat deze opnieuw moet worden opgeladen, wat onzekerheid kan veroorzaken over de betrouwbaarheid van de printer gedurende langere perioden.
 • Nadeel 4: De productomschrijving vermeldt dat je kunt labelen met lettertypen en afbeeldingen op de pc- of Mac-verbinding. Dit suggereert dat de labelprinter mogelijk niet efficiënt of wellicht niet functioneel is zonder een computer, wat een nadeel kan zijn als je meer draagbaarheid en gemak wenst.
 • Nadeel 5: De kit bevat twee soorten labelcassettes, maar ze zijn beide zeer specifiek (zwarte opdruk op witte achtergrond en zwarte opdruk op transparante achtergrond). Als je veel gekleurde of aangepaste labels nodig hebt, kan het zijn dat de bijgeleverde cassettes niet aan je behoeften voldoen en zal je extra cassettes moeten aanschaffen.

Onze favoriet #10

Phomemo Labelprinter

Phomemo Labelprinter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Phomemo P12 is een mini Bluetooth labelprinter die perfect is voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Met zijn lichte gewicht van slechts 180 gram, kun je deze printer eenvoudig overal mee naartoe nemen en rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat etiketten printen. De printer gebruikt thermische overdrachtstechnologie, waardoor je geen inkt of toner nodig hebt. Hij kan papier, plastic en strijketiketten in verschillende kleuren printen, wat hem ideaal maakt voor diverse toepassingen zoals keukens, voorraadkamers, tuinen, garages en kantoren. De bijbehorende app biedt talloze personalisatiemogelijkheden, met keuze uit meerdere lettertypen, symbolen en talen. De printer functioneert op zes AAA-alkalinebatterijen en beschikt over een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen. In het pakket ontvang je een startlabeltape van 12 mm x 4 m, zwart op wit. Al met al is het een zeer gebruiksvriendelijk apparaat dat je helpt om op een eenvoudige en effectieve manier orde te scheppen.

 • Voordeel 1: De Phomemo labelprinter is ontzettend handig in gebruik dankzij de Bluetooth connectiviteit. Je kunt hierdoor rechtstreeks vanaf je iPhone of Android-toestel etiketten printen, waar je ook bent.
 • Voordeel 2: Daarnaast hanteert de printer thermische overdrachtstechnologie, waardoor je geen inkt of toner nodig hebt. Dit maakt de printer ideaal voor allerlei toepassingen, zowel binnenshuis als buitenshuis, zoals in de keuken, voorraadkamer, of het organiseren van je kantoor.
 • Voordeel 3: Je kunt etiketten volledig op maat maken met de gratis Print Master-app. Deze app heeft een ruime keuze aan lettertypen, symbolen en zelfs talen. Ook kunnen de door jou gemaakte labelsjablonen in de app worden opgeslagen voor latere herbewerking.
 • Voordeel 4: Met de Phomemo labelprinter kun je zonder zorgen lang doorwerken. De automatische uitschakelfunctie bespaart batterijstroom, waardoor je tot wel 67 meter papier kunt printen voordat de batterijen vervangen moeten worden.
 • Voordeel 5: Ten slotte is de printer zeer gebruiksvriendelijk. Hij wordt geleverd met een labeltape en een handleiding, zodat je direct aan de slag kunt. Als je vragen hebt, kun je bovendien altijd contact opnemen met de klantenservice.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Phomemo labelprinter draagbaar is en via Bluetooth verbinding maakt met je apparaten, bevat het productbeschrijving die we geen informatie over de Bluetooth-versie of de stabiliteit van de verbinding. Dit kan mogelijk tot problemen met de connectiviteit leiden, vooral als je een ouder apparaat hebt.
 • Nadeel 2: De Phomemo P12 maakt gebruik van thermische overdrachtstechnologie, wat betekent dat er geen inkt of toner nodig is. Hoewel dit op het eerste gezicht voordelig lijkt, moeten we ook rekening houden dat thermisch gedrukte labels na verloop van tijd kunnen vervagen – vooral als ze worden blootgesteld aan hitte of direct zonlicht.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft zes nieuwe AAA-alkalinebatterijen nodig en kan 67 meter papier printen voordat de batterijen moeten worden vervangen. De noodzaak om vaak batterijen te vervangen kan voor sommige gebruikers wellicht lastig en kostbaar zijn, vooral als het apparaat veelvuldig wordt gebruikt.
 • Nadeel 4: Hoewel de Phomemo een breed scala aan lettertypen en symbolen biedt, is het onduidelijk hoe gemakkelijk deze app is in gebruik. Er staat ook niet vermeld hoe de app presteert op verschillende besturingssystemen, zoals iOS of Android.
 • Nadeel 5: De printer komt met een 12 mm x 4 m zwart op witte labeltape. Het is niet vermeld of er andere kleurkeuzes zijn voor de labeltapes en of deze universeel en gemakkelijk verkrijgbaar zijn, wat kan leiden tot beperkingen in het personaliseren van je labels.

Concluderend kunnen we vaststellen dat een goede labelprinter een waardevolle aanvulling is voor je kantoor of huis. Het helpt je om georganiseerd te blijven en biedt een professionele uitstraling. Uit ons nieuwste onderzoek zijn er tien uitzonderlijke labelprinters naar voren gekomen, die vanwege hun prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak een plek op onze lijst hebben verdiend. Wij raden je aan om de tijd te nemen om de specifieke kenmerken van elk product te bekijken om de beste keuze voor jouw specifieke behoeften te maken. Onthoud dat de beste labelprinter voor jou degene is die aan al jouw eisen voldoet.

Inhoudsopgave