a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Lattenbodem: De 10 beste producten in de test

Ontdek in deze gids de 10 beste lattenbodems op de markt volgens het nieuwste onderzoek, speciaal voor jou samengesteld.

Unser Favorit: Bmm Lattenbodem

Bmm Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Bmm Lattenbodem

Bmm Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Hansales Lattenbodem

Hansales Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: I-Flair Lattenbodem

I-Flair Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Zinus Lattenbodem

Zinus Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Vidaxl Lattenbodem

Vidaxl Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Vingo Lattenbodem

Vingo Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Betten-Abc Lattenbodem

Betten-Abc Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Zinus Lattenbodem

Zinus Lattenbodem
★★★★★

Unser Favorit: Zinus Lattenbodem

Zinus Lattenbodem
★★★★★

Het vinden van de juiste lattenbodem kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het is een essentieel onderdeel van je bed dat zorgt voor ondersteuning en comfort tijdens je slaap. Met een overweldigend aantal keuzes op de markt, hoe weet je dan welke de beste is voor jou? Daarom hebben we het werk voor jou gedaan. We zijn diepgaand op onderzoek uit gegaan en hebben de 10 beste lattenbodems in de test voor je geselecteerd. Van eenvoudige modellen tot de meer luxe varianten, in deze gids vind je alles wat je moet weten om de lattenbodem te kiezen die het beste bij jou en je slaapgewoonten past. Dus lees verder en ontdek welke lattenbodem je nachtrust naar een hoger level kan tillen.

Een lattenbodem is essentieel component van je bed dat extra ondersteuning en comfort biedt terwijl je slaapt. Deze bodem bestaat uit een serie dunne, flexibele latten (meestal gemaakt van hout of metaal) die in een frame zijn geplaatst en op gelijke afstanden van elkaar zijn verspreid. De latten werken samen om je matras te dragen, het luchtcirculatie te geven en jouw lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen, wat belangrijk is voor een gezonde nachtrust. Met de juiste lattenbodem kun je de levensduur van je matras verlengen en je slaapcomfort verbeteren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bmm Lattenbodem

Bmm Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De BMM XXL lattenbodem is een veelzijdige en dense slaapoplossing die geschikt is voor vrijwel elk bedframe, logeer- of opklapbed en matras. Deze lattenbodem is voorzien van 39 veerkrachtige, 10 mm dikke houten latten die zich uitstrekken tot de rand van het ligoppervlak, wat garant staat voor optimaal slaapcomfort. De lattenbodem is uitgerust met geruisloze trio-doppen, welke verstelbaar zijn in hardheid om op maat gemaakt comfort te bieden voor het lendenwervel- en bekkengebied. Uniek aan de BMM lattenbodem is de speciale schouderzone-ontwerp, waardoor je schouders tot 10 mm kunnen wegzakken. Deze duurzame lattenbodem, gemaakt van extreem stabiel berkenhout uit duurzame bossen, is bestand tegen een puntbelasting tot 180 kg en draagt zo bij aan milieubescherming.

 • Voordeel 1: De BMM lattenbodem is universeel en veelzijdig. Het kan in verschillende bedframes worden geplaatst, zoals een logeerbed of een opklapbed, en is geschikt voor alle soorten matrassen.
 • Voordeel 2: De lattenbodem biedt XXL slaapcomfort met zijn 39 houten latten. Deze latten, elk 10 mm dik, overbruggen de gehele breedte van het ligoppervlak, zodat elke centimeter van het matras steun krijgt.
 • Voordeel 3: Met de BMM lattenbodem kun je je slaapervaring personaliseren. Dankzij de geruisloze trio-doppen en de 12-voudige hardheidsverstelling kan je de hardheid aanpassen in het lendenwervel- en bekkengebied voor optimaal comfort en ondersteuning.
 • Voordeel 4: De lattenbodem heeft een speciale schouderzone. Dit gebied laat het extra inzakken van de schouders tot 10 mm toe, wat kan helpen om spanning en druk op je schouders te verminderen tijdens het slapen.
 • Voordeel 5: De BMM lattenbodem is duurzaam en milieubewust. Het is gemaakt van extreem stabiel en duurzaam meervoudig verlijmd berkenhout. Dit berkenhout komt uit duurzame bosbouw en draagt daarmee actief bij aan de bescherming van het milieu.
 • Nadeel 1: Montage vereist: Hoewel de BMM lattenbodem gedemonteerd wordt geleverd en er een handleiding voor zelfmontage aanwezig is, betekent dit wel dat je zelf de moeite moet doen om het te monteren. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen die niet zo handig zijn of liever iets willen dat direct klaar is voor gebruik.
 • Nadeel 2: Aanpassing kan lastig zijn: De BMM lattenbodem heeft een 12-voudige hardheidsverstelling in het lendenwervel- en bekkengebied. Dit geeft flexibiliteit, maar het kan lastig zijn om te bepalen en aan te passen welke hardheid voor jou het meest comfortabel is, vooral in het begin.
 • Nadeel 3: Niet-verstelbare trio-doppen: Hoewel de geruisloze trio-doppen niet vastgeniet zijn en in extreem stabiele speciale anti-slip bouten zitten, wordt er uit de beschrijving niet duidelijk of deze verstelbaar of flexibel zijn, wat een mogelijk nadeel kan zijn voor sommige consumenten.
 • Nadeel 4: Beperkte schouderinzakking: Ondanks dat het product over een speciaal schoudergedeelte beschikt dat het extra inzakken van de schouders tot 10 mm mogelijk maakt, zou dit voor mensen met bredere schouders of degenen die meer inzakking nodig hebben, misschien niet voldoende kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Mogelijke beperkingen vanwege puntbelasting: Hoewel de lattenbodem bestand is tegen een puntbelasting van maximaal 180 kg, zou dit een beperking kunnen zijn voor zwaardere mensen of koppels die samen het bed delen en gewicht verdeling vraagt om meer dan 180 kg.

Onze favoriet #2

Bmm Lattenbodem

Bmm Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De BMM lattenbodem is een robuuste en flexibele basis voor je matras, bestaande uit 28 veerkrachtige houten latten die tot 120kg kunnen dragen. Met een royale grootte van 90 x 200 cm en een totale hoogte van 10 cm biedt deze lattenbodem optimale ondersteuning. De latten zitten vast in geruisloze Duo HQ-rubberen doppen met een speciale boring voor extra stevigheid. Vochtbescherming wordt gewaarborgd doordat de veerlatten speciaal gecoat of omhuld zijn. Je kan genieten van een 4-voudige individuele hardheidsinstelling en een scheurvaste middenriem, gecombineerd in een 7-zones-systeem voor optimaal comfort. Het goede nieuws is dat je dit product 30 dagen risicovrij kan testen, mocht het niet bevallen, kan het gratis worden geretourneerd met volledige terugbetaling vanuit Nederland en Oostenrijk.

 • Voordeel 1: Robuust en duurzaam – Met 28 verende houten latten en een belastbaarheid tot 120 kg, is de Lattenbodem van BMM een stevige en duurzame keuze voor langdurig gebruik.
 • Voordeel 2: Comfortabel en aanpasbaar – De lattenbodem heeft 4 verschillende hardheidsinstellingen en een 7-zones-systeem, wat betekent dat jij de stevigheid naar jouw behoefte kunt aanpassen voor een bevredigende nachtrust.
 • Voordeel 3: Geluidsvrij – Dankzij de geruisloze Duo HQ-rubberen doppen met geboorde speciale opname, geniet jij van een rustige en geluidsvrije slaapervaring.
 • Voordeel 4: Vochtwerend – De veerlijsten zijn speciaal gecoat of ommanteld voor een betere vochtbescherming van het hout. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over vochtschade aan jouw lattenbodem, waardoor de levensduur van het product wordt verlengd.
 • Voordeel 5: Risicovrij proberen – Je hebt de mogelijkheid om de Lattenbodem van BMM 30 dagen te testen. Als het product niet naar tevredenheid is, kun je het gratis retourneren en krijg je je volledige betaling terug. Dit betekent dat jij in alle rust kunt uitproberen of deze lattenbodem de juiste keuze voor jou is.
 • Nadeel 1: Er zit geen verstelling op de lattenbodem. Dit kan betekenen dat je niet in staat bent om de bedbodem aan te passen naar je voorkeur of comfort.
 • Nadeel 2: Hoewel de lattenbodem tot 120 kg belastbaar is, kan het zijn dat dit niet voldoende is als je een zwaarder matras of als je zwaarder dan dit gewicht bent.
 • Nadeel 3: De lattenbodem heeft een 4-voudige individuele hardheidsinstelling. Dit betekent dat je mogelijk niet de exacte hardheid kunt krijgen die je wilt als je voorkeur tussen twee instellingen in ligt.
 • Nadeel 4: De bescherming tegen vocht van het hout is gebaseerd op een speciale coating of ommanteling. Op de lange termijn kan dit mogelijk niet voldoende zijn om het hout volledig te beschermen tegen vocht, wat kan leiden tot schade of rot.
 • Nadeel 5: De lattenbodem heeft slechts 7 zones. Dit betekent dat het mogelijk niet de ondersteuning biedt die je nodig hebt voor alle gebieden van je lichaam, wat kan leiden tot een minder comfortabele slaap ervaring.

Onze favoriet #3

Hansales Lattenbodem

Hansales Lattenbodem

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hansales lattenbodem is een hoogwaardige en duurzame oplossing voor je bedframe, ontworpen om extreem belastbaar en stabiel te zijn tot wel 350kg. Deze lattenbodem kenmerkt zich door de samengestelde massief berken houten latten en een hoge kwaliteit katoenen bevestigingsband, die beide bijdragen aan zijn betrouwbaarheid en levensduur. Het product is zelfs zo betrouwbaar dat Hansales een tienjarige garantie aanbiedt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de montage, aangezien de lattenbodem reeds voorgemonteerd geleverd wordt inclusief schroeven en een montagehandleiding. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de lattenbodem te bestellen in een specifieke maat die niet standaard wordt aangeboden. Haal met de Hansales lattenbodem een stukje duurzaamheid en gemak in huis en gun jezelf een betere nachtrust.

 • Voordeel 1: De i-flair lattenbodem heeft een royaal ligoppervlak van 140 x 200 cm, waardoor je veel ruimte hebt om comfortabel te rusten of te slapen.
 • Voordeel 2: Deze lattenbodem is gemaakt van stevig staal. Dit materiaal is duurzaam en betrouwbaar, wat betekent dat het ondersteuning kan bieden voor een lange tijd.
 • Voordeel 3: Het ontwerp met 28 latten per kant (56 latten in totaal) en maximaal 3 cm afstand tussen de latten zorgt voor een goed evenwicht tussen flexibiliteit en stevigheid. Dit kan bijdragen aan comfort en een goede nachtrust.
 • Voordeel 4: In de bekkenzone is de hardheid van de i-flair lattenbodem verstelbaar. Dit betekent dat je de stevigheid kunt aanpassen om te voldoen aan je persoonlijke comfortbehoeften.
 • Voordeel 5: Let op dat je bed een middenstang ter ondersteuning nodig heeft. Dit kenmerk van de i-flair lattenbodem draagt bij aan het behoud van de vorm en stabiliteit van je matras, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van je matras.
 • Nadeel 1: De lattenbodem is gemaakt van stevig staal, dit kan ervoor zorgen dat het geheel nogal zwaar en lastig te verplaatsen is.
 • Nadeel 2: Er zijn 28 latten per kant met maximaal 3 cm afstand tussen de latten. Dit kan betekenen dat de matras niet volledig ondersteund wordt op plekken waar de latten verder uit elkaar liggen, wat mogelijk een nadelige impact heeft op jouw slaapcomfort.
 • Nadeel 3: De lattenbodem is in de bekkenzone in hardheid verstelbaar. Dit kan voor sommige mensen een voordeel zijn, maar het kan ook ingewikkeld zijn om de juiste hardheidsinstelling te vinden die past bij jouw slaaphouding en lichaamsgewicht.
 • Nadeel 4: Let op: je bed moet een middenstang ter ondersteuning hebben. Dit betekent dat je beperkt bent in het soort bed waarop je deze lattenbodem kunt gebruiken. Zonder middenstang is de lattenbodem wellicht minder stabiel en kan deze mogelijk doorbuigen.
 • Nadeel 5: De specificatie van de lattenbodem is 140 x 200 cm, waardoor het niet past in alle bedframes. Zorg ervoor dat je de afmetingen van je bedframe controleert voordat je deze lattenbodem koopt.

Onze favoriet #4

I-Flair Lattenbodem

I-Flair Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De i-flair Lattenbodem is een duurzaam product dankzij het stevige staal waarvan het gemaakt is. Met een ligoppervlak van 140 x 200 cm en een totaal van 56 latten (28 per kant), biedt deze lattenbodem een gelijkmatige ondersteuning over je hele matras. De afstand tussen de latten is maximaal 3 cm, voor een goede ventilatie en veerkracht. Een extra voordeel is de verstelbare hardheid in de bekkenzone, waardoor je het comfort aan jouw persoonlijke behoeften kunt aanpassen. Let op: om de stevigheid van de lattenbodem te waarborgen, moet je bed voorzien zijn van een middenstang.

 • Voordeel 1: De i-flair lattenbodem heeft een royaal ligoppervlak van 140 x 200 cm, waardoor je veel ruimte hebt om comfortabel te rusten of te slapen.
 • Voordeel 2: Deze lattenbodem is gemaakt van stevig staal. Dit materiaal is duurzaam en betrouwbaar, wat betekent dat het ondersteuning kan bieden voor een lange tijd.
 • Voordeel 3: Het ontwerp met 28 latten per kant (56 latten in totaal) en maximaal 3 cm afstand tussen de latten zorgt voor een goed evenwicht tussen flexibiliteit en stevigheid. Dit kan bijdragen aan comfort en een goede nachtrust.
 • Voordeel 4: In de bekkenzone is de hardheid van de i-flair lattenbodem verstelbaar. Dit betekent dat je de stevigheid kunt aanpassen om te voldoen aan je persoonlijke comfortbehoeften.
 • Voordeel 5: Let op dat je bed een middenstang ter ondersteuning nodig heeft. Dit kenmerk van de i-flair lattenbodem draagt bij aan het behoud van de vorm en stabiliteit van je matras, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van je matras.
 • Nadeel 1: De lattenbodem is gemaakt van stevig staal, dit kan ervoor zorgen dat het geheel nogal zwaar en lastig te verplaatsen is.
 • Nadeel 2: Er zijn 28 latten per kant met maximaal 3 cm afstand tussen de latten. Dit kan betekenen dat de matras niet volledig ondersteund wordt op plekken waar de latten verder uit elkaar liggen, wat mogelijk een nadelige impact heeft op jouw slaapcomfort.
 • Nadeel 3: De lattenbodem is in de bekkenzone in hardheid verstelbaar. Dit kan voor sommige mensen een voordeel zijn, maar het kan ook ingewikkeld zijn om de juiste hardheidsinstelling te vinden die past bij jouw slaaphouding en lichaamsgewicht.
 • Nadeel 4: Let op: je bed moet een middenstang ter ondersteuning hebben. Dit betekent dat je beperkt bent in het soort bed waarop je deze lattenbodem kunt gebruiken. Zonder middenstang is de lattenbodem wellicht minder stabiel en kan deze mogelijk doorbuigen.
 • Nadeel 5: De specificatie van de lattenbodem is 140 x 200 cm, waardoor het niet past in alle bedframes. Zorg ervoor dat je de afmetingen van je bedframe controleert voordat je deze lattenbodem koopt.

Onze favoriet #5

Zinus Lattenbodem

Zinus Lattenbodem

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zinus Lattenbodem kenmerkt zich als een praktisch en betrouwbaar bedframe met een robuuste metalen structuur. Deze biedt meer dan alleen een comfortabele slaapproost, maar ook een royale opbergruimte van meer dan 36 cm onder het bed. Dit frame is zo ontworpen dat het piepgeluiden tijdens het slapen vermindert, dit met zijn stevige stalen latten die ook bijdragen tot een langere levensduur van je matras. Met afmetingen van 90 x 190 cm kan dit frame een maximum gewicht tot 159 kg dragen, terwijl andere maten zelfs tot 318 kg aankunnen. Het is ook eenvoudig te monteren, waarbij alle nodige gereedschappen en instructies meegeleverd worden voor een snelle installatie in minder dan een uur. Deze lattenbodem wordt geleverd met een beperkte garantie van 5 jaar voor jouw gemoedsrust. Let wel, je moet de matras apart aanschaffen.

 • Voordeel 1: Praktisch en robuust design: De Zinus lattenbodem heeft een stevige metalen structuur die duurzaamheid en stabiliteit biedt. Je kunt er zeker van zijn dat dit bed frame zowel stevig als betrouwbaar is.
 • Voordeel 2: Opbergruimte: Met meer dan 36 cm ruimte onder het bed, biedt deze lattenbodem volop opbergmogelijkheden. Dit kan vooral in kleinere ruimtes een groot voordeel zijn.
 • Voordeel 3: Geen piepen: De robuuste stalen latten zijn ontworpen om piepen tijdens het slapen te verminderen. Dit zorgt voor een rustigere nachtrust zonder storende geluiden.
 • Voordeel 4: Hoog gewichtsvermogen: Afhankelijk van de maat kan deze lattenbodem een gewicht dragen tot wel 318 kg. Dit getuigt van de hoge kwaliteit en duurzaamheid van dit product.
 • Voordeel 5: Eenvoudige montage: De Zinus lattenbodem wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor een vlotte montage. Met de meegeleverde gereedschappen, onderdelen en instructies heb je deze lattenbodem binnen minder dan een uur in elkaar gezet. Dit bespaart je tijd en moeite.
 • Nadeel 1: Hoewel de robuuste metalen structuur sterk en duurzaam is, kan deze designkeuze ook leiden tot een minder comfortabele ervaring, vooral als je gewend bent aan bedden met zachtere materialen.
 • Nadeel 2: De latten van de Zinus lattenbodem zijn ontworpen om piepen te verminderen, maar hieruit kun je opmaken dat ze niet compleet stil zijn. Dit betekent dat er een kans bestaat op wat geluid tijdens beweging of gewichtsverandering tijdens het slapen.
 • Nadeel 3: Hoewel de lattenbodem een maximaal gewicht van 159 kg tot 318 kg heeft, kan dit beperkend voor je zijn als dit gewicht door meerdere personen of extra druk (zoals springen op bed) overschreden wordt.
 • Nadeel 4: Ondanks dat beschreven wordt dat het bed eenvoudig te monteren is, moet je dit nog steeds zelf doen. Hierin kan je enige onhandigheid of gebrek aan ervaring met het in elkaar zetten van meubels een belemmering vormen.
 • Nadeel 5: De Zinus lattenbodem beschikt over een opbergruimte van meer dan 36 cm onder het bed. Hoewel dit een voordeel lijkt te zijn, kan het ook als een nadeel ervaren worden als je geen spullen onder het bed wil of kan opslaan wegens ruimteverdeling of het schoonmaken.

Onze favoriet #6

Vidaxl Lattenbodem

Vidaxl Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De vidaXL lattenbodem is een stevige, comfortabele slaapoplossing die is ontworpen voor een optimale ondersteuning van je lichaam. De zeven comfortzones bieden gerichte steun op de plekken waar jij dat het meest nodig hebt. Verder is de stabiliteit van deze lattenbodem gewaarborgd door de SBS rubberen doppen die alle latten op hun plaats houden. Bijzonder is de aanpasbare stevigheid van vier dubbele latten in de middenzone, waardoor je de lattenbodem naar wens kunt aanpassen. De montage is eenvoudig en let op, de levering bevat enkel de lattenbodem.

 • Voordeel 1: Met niet minder dan 7 comfortzones voor ondersteuning, biedt deze lattenbodem je gegarandeerd een goede nachtrust. Je lichaam wordt optimaal ondersteund op de plekken waar dat nodig is.
 • Voordeel 2: De vidaXL lattenbodem is stevig en stabiel. Dankzij de SBS rubberen doppen aan beide uiteinden van de latten, blijft de hele constructie goed op zijn plaats. Je hoeft je geen zorgen te maken over verschuivende of wegglijdende latten.
 • Voordeel 3: Deze lattenbodem is aanpasbaar aan je persoonlijke behoeften. Dankzij de 4 verstelbare, dubbele latten in de middenzone, kun je de stevigheid van de bodem naar wens aanpassen. Dit zorgt voor een persoonlijk comfort dat past bij jouw slaapgewoonten.
 • Voordeel 4: Bij de vidaXL lattenbodem is montage eenvoudig. Je hoeft dus geen expert te zijn op het gebied van doe-het-zelf om de lattenbodem in elkaar te zetten. Dit bespaart je tijd en moeite.
 • Voordeel 5: Ten slotte moet worden opgemerkt dat deze aankoop alleen de lattenbodem bevat. Dit geeft je de vrijheid om naar wens een matras toe te voegen. Of je nu de voorkeur geeft aan latex, traagschuim of een ander type matras, met deze lattenbodem kun je jouw ideale bed samenstellen.
 • Nadeel 1: Hoewel de lattenbodem is voorzien van 7 comfortzones voor de ondersteuning van je lichaam, wordt er in de beschrijving niet aangegeven hoe deze zones precies verdeeld zijn. Dit zou kunnen betekenen dat de ondersteuning op sommige punten niet ideaal is, afhankelijk van je slaaphouding.
 • Nadeel 2: De einden van de latten worden op hun plaats gehouden door SBS rubberen doppen. Hoewel deze bijdragen aan de stabiliteit van de constructie, is het onzeker hoe duurzaam deze zijn. Herhaaldelijke belasting kan leiden tot slijtage en uiteindelijk vervanging noodzakelijk maken.
 • Nadeel 3: De lattenbodem beschikt over 4 verstelbare, dubbele latten in de middenzone. Hoewel dit in eerste instantie een voordeel lijkt, kan het ook een nadeel zijn als je gewicht niet gelijkmatig wordt verdeeld, wat kan leiden tot ongelijke slijtage.
 • Nadeel 4: Hoewel montage eenvoudig wordt gezegd te zijn, kan dit per individu variëren. Wat voor de één eenvoudig is, kan voor de ander een uitdaging zijn. De productbeschrijving geeft geen verdere details over wat de montage precies inhoudt.
 • Nadeel 5: Ten slotte bevat de levering alleen een lattenbodem, wat betekent dat je alle andere benodigde componenten van een bed (zoals een matras, bedframe, enz.) afzonderlijk moet aanschaffen, wat extra tijd en moeite kan kosten.

Onze favoriet #7

Vingo Lattenbodem

Vingo Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

Het VINGO lattenbodem is een hoogwaardige bedbodem van 90 x 200 cm, en ontworpen om perfect in je bedframe te passen – zorg ervoor dat je de breedte van jouw frame opmeet voor je bestelt. Deze robuuste lattenbodem bevat in totaal 28 beukenhouten latten, elk van 90 x 3,5 x 0,8 cm, geplaatst op een afstand van ongeveer 3,5 cm. Het sterke rolrooster draagt gemakkelijk een gewicht tot 150 kg en je kunt je matras er direct op leggen. De latten hebben een gebogen ontwerp om extra grip te bieden voor alle soorten matrassen en het past in de meeste bedden en lijsten, waardoor het een eenvoudig te monteren en veelzijdige keuze is voor jouw slaapkamer.

 • voordeel 1: De lattenbodem is precies gemaakt voor je bed met een maat van 90 x 200 cm. Hierdoor kun je verwachten dat het perfect in je bedframe past.
 • voordeel 2: Met 28 latten, elke lat met een maat van 90 x 3,5 x 0,8 cm en lamellenafstand van ongeveer 3,5 cm, biedt de lattenbodem van VINGO een robuuste en duurzame ondersteuning voor je matras.
 • voordeel 3: De lattenbodem is ontworpen om tot 150 kg te dragen, wat betekent dat het stevig en betrouwbaar genoeg is om een goede nachtrust te garanderen, ongeacht je gewicht.
 • voordeel 4: Het gebruik van beukenhout en een gebogen ontwerp zorgt niet alleen voor een solide en sterke lattenbodem, maar biedt ook extra grip voor alle soorten matrassen. Hierdoor wordt de kans op matrasverschuiving geminimaliseerd.
 • voordeel 5: De lattenbodem van VINGO is geschikt voor de meeste bedden en lijsten, wat betekent dat je deze bijna zeker in je bestaande bedframe kunt installeren zonder problemen met de compatibiliteit.
 • Nadeel 1: De lattenbodem van VINGO heeft een specifieke afmeting van 90 x 200 cm. Hierdoor kan het voorkomen dat deze lattenbodem niet past in jouw bedframe. Zorg er dus voor dat je de binnenkant van je bedframe goed opmeet voordat je dit product bestelt.
 • Nadeel 2: Met 28 latten heeft deze lattenbodem een vrij dichte structuur. Dit kan nadelig zijn voor de ventilatie van je matras, omdat de lucht minder goed kan circuleren.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de producent meldt dat de lattenbodem eenvoudig te monteren is, blijft het altijd lastig om te beoordelen of dit voor iedereen geldt. Als je niet handig bent of geen ervaring hebt met dergelijk zelfmontage, kan de montage van de VINGO lattenbodem toch een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: De lattenbodem is gemaakt van beukenhout. Hoewel dit een sterke houtsoort is, kan het minder flexibel zijn dan andere soorten materialen. Zeker als je een zwaarder persoon bent of van een zachte ondergrond houdt, kan het ontbreken van flexibiliteit als oncomfortabel worden ervaren.
 • Nadeel 5: De fabrikant claimt dat de lattenbodem geschikt is voor de meeste bedden en lijsten. Echter, ‘meeste’ garandeert niet dat het in alle gevallen past. Het is mogelijk dat jouw bed of lijst een uitzondering is, en de lattenbodem hier dus niet geschikt voor is.

Onze favoriet #8

Betten-Abc Lattenbodem

Betten-Abc Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

Het Betten-ABC Max Premium K+F is een 7-zone lattenbodem met 44 meervoudig gefineerde latten die gestabiliseerd zijn in beweegbare duo-kappen van rubber. Je zal de hardheidsregeling in het lumbale gebied waarderen, die is ontworpen om jouw gewicht optimaal aan te passen. Het beschikt ook over een middenband voor gelijkmatige drukverdeling, wat zorgt voor een stabiele en comfortabele ligging. Het is geschikt voor alle matras types, wat het een veelzijdige keuze maakt voor jouw slaapbehoeften.

 • Voordeel 1: Dankzij de 7-zone structuur van de Betten-ABC Max Premium K+F lattenbodem krijgt jouw lichaam overal op de juiste plekken steun. Hierdoor kun je genieten van een comfortabele en rustgevende slaap.
 • Voordeel 2: De lattenbodem is uitgerust met 44 meervoudig gefineerde latten, opgeslagen in beweegbare duo-kappen van rubber. Dit zorgt voor een stevige basis die zich goed naar jouw lichaam vormt.
 • Voordeel 3: Heb je veel last van jouw onderrug tijdens het slapen? De hardheidsregeling in de lumbale regio geeft je de mogelijkheid om de lattenbodem aan te passen aan jouw gewicht, waardoor de druk op jouw onderrug vermindert.
 • Voordeel 4: De Betten-ABC lattenbodem is zo ontworpen dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld, dankzij een stabiliserende middenband. Dit zorgt voor een betere slaaphouding en een vermindering van drukpunten.
 • Voordeel 5: ten slotte, deze lattenbodem is geschikt voor alle matrassoorten. Of je nu een pocketvering, traagschuim of latex matras hebt, de Betten-ABC lattenbodem kan het ondersteunen. Dit maakt het gemakkelijk om de lattenbodem te combineren met het matras dat het beste bij jou past.
 • Nadeel 1: Hoewel de lattenbodem 44 latten heeft, wat zou moeten zorgen voor goede ondersteuning, kan het zijn dat deze hoeveelheid latten te veel druk veroorzaakt op sommige delen van je lichaam, afhankelijk van je slaapstijl.
 • Nadeel 2: De duo-kappen van rubber waarin de latten zijn opgeslagen, kunnen in de loop van de tijd slijten of zelfs beschadigen, afhankelijk van hoeveel je beweegt tijdens het slapen.
 • Nadeel 3: De hardheidsregeling is alleen aanwezig in het lumbale gebied. Dit kan een probleem zijn als je meer aanpassingen wilt doen op andere lichaamsgedeelten, zoals je schouders of benen.
 • Nadeel 4: De stabilisatie door middel van een middenband kan onvoldoende zijn voor mensen met een grotere bouw of gewicht. Deze band mag dan wel enige stabiliteit geven, maar het is mogelijk dat deze tegemoet komt aan al je stabiliteitsbehoeften.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving aangeeft dat deze lattenbodem geschikt is voor alle matrassoorten, kunnen er altijd individuele gevallen zijn waarin specifieke soorten matrassen niet optimaal werken met deze lattenbodem, met name dikker of zwaarder matrassen.

Onze favoriet #9

Zinus Lattenbodem

Zinus Lattenbodem

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zinus lattenbodem is een krachtige en veelzijdige aanwinst voor jouw slaapkamer. Met zijn robuuste stalen constructie kan het zowel als frame dienen en tot 1360 kg ondersteunen. De bonus? stel je de extra opbergruimte voor die je onder het bed krijgt, het perfecte toevluchtsoord voor allerlei spullen. Veiligheid is ook prioriteit, met verzonken voeten die de stabiliteit bevorderen. Het is ook ontworpen voor een snelle en eenvoudige montage zonder dat je gereedschap nodig hebt. Het past op een 90 x 190 cm matras en kan tot 680 kg dragen terwijl alle andere maten tot 1360 kg kunnen dragen. Plus, het komt met de verzekering van een beperkte garantie van 5 jaar. Let op, de matras is apart verkrijgbaar.

 • Voordeel 1: De Zinus Lattenbodem is een all-in-one oplossing voor jouw slaapbehoeften. Dankzij de robuuste stalen constructie kan deze hoge belastingen aan, tot wel 1360 kg.
 • Voordeel 2: Deze lattenbodem fungeert ook als frame. Dit betekent dat je geen apart bedframe nodig hebt, wat ruimte en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: Er is voldoende opbergruimte beschikbaar onder het bed. Dit is een geweldige manier om waardevolle opslagruimte in jouw kamer te creëren zonder extra meubels aan te schaffen.
 • Voordeel 4: De Zinus lattenbodem heeft een verbeterd design met verzonken voeten. Dit draagt bij aan de veiligheid, want je zal niet struikelen over uitstekende delen.
 • Voordeel 5: Je mag rekenen op een snelle en eenvoudige montage zonder gereedschap. Dit bespaart jou tijd en moeite, zodat je snel van jouw nieuwe bed kunt genieten.
 • Nadeel 1: Hoewel de lattenbodem zeer stevig is en een hoog gewicht kan dragen, is er niet gespecificeerd of de ondersteuning en het comfort gelijk blijven bij het dragen van dergelijke hoge belastingen.
 • Nadeel 2: Er is vermeld dat de montage snel en eenvoudig is, zonder behoefte aan gereedschap. Dit kan echter problematisch zijn als je er de voorkeur aan geeft om de stabiliteit van je bed te verhogen door het gebruik van extra gereedschap voor de montage.
 • Nadeel 3: Hoewel er opbergruimte onder het bed is, wordt er niet vermeld hoeveel ruimte er precies beschikbaar is. Voor iemand die veel opbergruimte nodig heeft, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 4: Er is geen vermelding van enige vorm van bedekking of bekleding. Dit kan ertoe leiden dat de lattenbodem uiteindelijk in de matras drukt of dat de matras sneller slijt dan normaal.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat verschillende maten van de lattenbodem verschillende gewichtslimieten hebben. Dit kan verwarrend zijn voor de consument bij het kiezen van de juiste maat en kan potentiële problemen opleveren als de verkeerde maat wordt gekozen.

Onze favoriet #10

Zinus Lattenbodem

Zinus Lattenbodem

Waarom we het gekozen hebben

De Zinus Lattenbodem staat voor stijl, flexibiliteit en functionaliteit. Met een robuust stalen frame en extra stalen poten, ondersteund door een verstevigingsstang, is dit bed ontworpen voor duurzaamheid, ondersteuning en een lange levensduur. De robuuste houten latten zijn geschikt voor verschillende soorten matrassen zoals latex, geheugenschuim of veren. Het best ondersteunt een matras van 90 x 190 cm met een maximaal gewicht van 159 kg, maar is in andere maten ook geschikt voor gewichten tot 318 kg. Je hoeft je geen zorgen te maken over de montage, deze is eenvoudig en kan in minder dan een uur worden voltooid met de bijgeleverde onderdelen en instructies. Daarbij wordt het geleverd in een compacte verpakking die handig thuisbezorgd kan worden. Bovendien biedt Zinus een beperkte garantie van 5 jaar voor je gemoedsrust. Houd er rekening mee dat het matras apart verkrijgbaar is.

 • Voordeel 1: Stijl, flexibiliteit en functionaliteit: Met de Lattenbodem merk Zinus ben je niet gebonden aan het kiezen tussen stijl, ondersteuning of bereikbaarheid. Dankzij het robuuste stalen frame biedt de Lattenbodem een combinatie van alle drie.
 • Voordeel 2: Duurzaamheid: Het frame van de Lattenbodem maakt gebruik van multiplex en extra stalen poten, samen met een verstevigingsstang aan de onderkant, wat zorgt voor een lange levensduur. Afhankelijk van de maat kan het bed een maximaal gewicht dragen van 159 tot 318 kg.
 • Voordeel 3: Ondersteunend Ontwerp: De stevige houten latten van de Lattenbodem zijn zo ontworpen dat ze je matras ondersteunen, of het nu latex, geheugenschuim of veren zijn. Dit zorgt voor extra comfort en een betere slaapervaring.
 • Voordeel 4: Eenvoudige Montage: De Lattenbodem merk Zinus is gemakkelijk zelf thuis te monteren. Alles wat je nodig hebt, waaronder alle gereedschappen, onderdelen en instructies voor de montage, zijn inbegrepen bij de levering. Je kunt verwachten dat je dit meubelstuk in minder dan een uur in elkaar zet.
 • Voordeel 5: Transparante veiligheid: Op de Lattenbodem merk Zinus krijg je een beperkte garantie van 5 jaar. Dit weerspiegelt het vertrouwen van het merk in de duurzaamheid en kwaliteit van hun product, wat een extra gemoedsrust betekent voor jou als klant.
 • Nadeel 1: Hoewel de Zinus lattenbodem presenteert zichzelf als zeer duurzaam, kan het gebruik van multiplex in het frame voor sommige kopers een punt van zorg zijn. Multiplex is niet altijd de meest duurzame optie en kan buigen of kraken onder zware belasting.
 • Nadeel 2: Ondanks zijn maximale draagvermogen, zijn er geen specifieke maten gegeven voor de Zinus lattenbodem, wat betekent dat het misschien niet geschikt is voor alle bedformaten. Dit kan beperkend zijn voor consumenten met grotere maten of afwijkende maten.
 • Nadeel 3: Het feit dat de lattenbodem specifiek is ontworpen om alle soorten matrassen te ondersteunen (latex, geheugenschuim, veren), suggereert mogelijk dat het geen optimale ondersteuning biedt voor elk afzonderlijk type matras, wat kan resulteren in minder comfort.
 • Nadeel 4: De Zinus lattenbodem vereist montage, wat voor sommige kopers tijdrovend of ingewikkeld kan zijn, ondanks dat alle benodigde gereedschappen en instructies worden geleverd.
 • Nadeel 5: De Zinus lattenbodem wordt geleverd met ‘extra stalen poten en een verstevigingsstang onderaan’. Dit kan esthetisch onplezierig zijn voor sommige kopers of het kan problematisch zijn voor mensen met beperkte ruimte onder het bed.

Na uitvoerig onderzoek en het vergelijken van de 10 beste lattenbodems op de markt, kunnen we concluderen dat er voor elk individu een passende optie beschikbaar is. Afhankelijk van jouw comfort voorkeuren, budget en slaapgewoonten, is er een model dat perfect aan al jouw behoeften zal voldoen. Of je nu op zoek bent naar extra rugondersteuning, optimaal slaapcomfort of een duurzaam en robuust model, deze lijst met producten heeft jou gedekt. Het is echter belangrijk dat jij de tijd neemt om de verschillende kenmerken van elk product te overwegen, voordat je een definitieve beslissing neemt. Vergeet niet, jouw slaapcomfort is het belangrijkste!

Inhoudsopgave