a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Magnetron: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de top 10 magnetrons op de markt, grondig getest om jou de beste keuze te helpen maken.

Unser Favorit: Ecg Magnetron

Ecg Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Sharp Magnetron

Sharp Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Samsung Magnetron

Samsung Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Medion Magnetron

Medion Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Ecg Magnetron

Ecg Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Medion Magnetron

Medion Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Lg Magnetron

Lg Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Samsung Magnetron

Samsung Magnetron
★★★★★

Unser Favorit: Comfee Magnetron

Comfee Magnetron
★★★★★

Iedereen kan wel een goede magnetron gebruiken. Of je nu een drukke student bent die een snelle en gemakkelijke manier nodig heeft om voedsel te verwarmen, of een professionele kok die precisie en betrouwbaarheid wenst, er is een magnetron voor jou. In dit nieuw onderzoek hebben we de tien beste magnetrons op de markt grondig getest om jou te helpen bepalen welke het beste past bij jouw behoeftes en budget. Van compacte modellen voor de kleinere keuken tot grotere apparaten met indrukwekkende functies, we hebben elk product onder de loep genomen. Laten we dus zonder verder oponthoud de topkeuzes van onze magnetronproducten ontdekken.

Een magnetron is een essentieel huishoudelijk apparaat dat je in staat stelt om voedsel te verwarmen of te koken door gebruik te maken van microgolfstraling. Deze straling stimuleert de watermoleculen in je voedsel waardoor ze snel bewegen en warmte creëren. Met een magnetron kun je snel en gemakkelijk een kop thee opwarmen, een kant-en-klare maaltijd bereiden of zelfs een cake bakken, wat het een onmisbaar hulpmiddel maakt in jouw dagelijkse leven.

Check Uit

Onze favoriet #1

Ecg Magnetron

Ecg Magnetron

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ECG-magnetron is een efficiënte keukenhulp met een magnetronvermogen van 700 W. Dit apparaat heeft een handmatige bediening waarmee jij gemakkelijk de gewenste instellingen kan kiezen. Met een royale inhoud van 17 liter en een timer van 30 minuten, kan je een variëteit aan gerechten snel en gemakkelijk bereiden. Het apparaat bevat een draaiplateau met een diameter van 245 mm, wat voldoende ruimte biedt voor de meeste borden.

 • Voordeel 1: De ECG-magnetron heeft een vermogen van 700 W, wat betekent dat je gerechten snel en efficiënt kunt verwarmen of ontdooien.
  Voordeel 2: Met de handmatige bediening ben je altijd in controle. Je kunt de kooktijd en het vermogensniveau eenvoudig aanpassen aan je behoeften.
  Voordeel 3: De ruime binnenkant van de magnetron, met een inhoud van 17 liter, biedt voldoende ruimte voor allerlei soorten gerechten, van kleine side dishes tot en met grotere hoofdgerechten.
  Voordeel 4: Een timer van 30 minuten zorgt voor precisie. Stel simpelweg de gewenste tijd in en de magnetron doet de rest, zonder constant toezicht.
  Voordeel 5: Het draaiplateau met een diameter van 245 mm zorgt voor een gelijkmatige verwarming van je gerechten, zodat alles uniform gaar wordt en verwarmd.
 • Nadeel 1: Het magnetronvermogen van 700 W is relatief laag. Dit betekent dat je maaltijden mogelijk niet zo snel en gemakkelijk opwarmen of koken als bij modellen met een hoger vermogen.
 • Nadeel 2: De handmatige bediening kan het moeilijk maken om specifieke maaltijden optimaal op te warmen. Het kan wat experimenteren vergen om de juiste instellingen te vinden.
 • Nadeel 3: Met een inhoud van 17 liter kan deze magnetron kleine zijn. Dat betekent minder ruimte voor grotere schalen of borden, wat vooral een probleem kan zijn als je regelmatig voor meer mensen kookt.
 • Nadeel 4: De timer van 30 minuten beperkt de kooktijd. Dit kan een probleem vormen als je maaltijden wilt koken die langer moeten worden verwarmd of die op een lage stand moeten worden gekookt.
 • Nadeel 5: Het draaiplateau heeft een diameter van 245 mm. Dit betekent dat er ruimte grenzen zijn voor wat je in de magnetron kunt zetten, wat met name problematisch kan zijn voor grotere maaltijden of bakvormen.

Onze favoriet #2

Sharp Magnetron

Sharp Magnetron

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Sharp magnetron is een royale en tijdloos ontworpen magnetron die ideaal is voor het ontdooien, verwarmen of bereiden van heerlijke vlees- en visgerechten, groenten en zelfs popcorn. Dankzij 11 selecteerbare standen kan je jouw eten eenvoudig en snel verhitten tot een perfect resultaat. De magnetron heeft een ontdooifunctie waarmee je op een voorzichtige manier je diepgekoelde gerechten kunt ontdooien. De keramische emaille binnenkant en de E-coating maken het schoonmaken eenvoudig. Met zijn elektronische displaybesturing en praktische timerfunctie is deze magnetron uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Met 900 watt magnetronvermogen en 1000 watt grillvermogen, staat deze magnetron klaar om aan al je culinaire behoeften te voldoen. De magnetron wordt geleverd met een draaiplateau en een handleiding.

 • Voordeel 1: Met de Sharp magnetron kun je genieten van talloze kookmogelijkheden dankzij de functionaliteiten voor ontdooien, verwarmen en garen. Zo is het ideaal voor het bereiden van smakelijke vlees- en visgerechten, groenten of zelfs popcorn.
 • Voordeel 2: Dankzij de 11 selecteerbare standen kun je eenvoudig en snel je eten verhitten tot het perfecte niveau, wat goed past bij jouw culinaire behoeften.
 • Voordeel 3: Deze magnetron beschikt over een ontdooifunctie, waardoor je voorzichtig diepgekoelde gerechten kunt ontdooien, wat een behoorlijke tijdswinst betekent.
 • Voordeel 4: Hij is ook makkelijk te gebruiken voor dagelijks gebruik dankzij zijn elektronische displaybesturing en praktische timerfunctie. Met een vermogen van 900 watt voor de magnetron en 1000 watt voor de grill, ben je verzekerd van krachtige prestaties.
 • Voordeel 5: De keramische emaille aan de binnenkant van de magnetron maakt het reinigen een stuk gemakkelijker. Met de toegevoegde E-coating is deze Sharp magnetron ook duurzamer en gaat hij langer mee, wat betekent dat je minder tijd en energie hoeft te besteden aan onderhoud.
 • Nadeel 1: Hoewel de magnetron een selecteerbare standen heeft, kan dit voor sommige mensen ingewikkeld zijn om uit te zoeken welke stand het beste werkt voor elk soort voedsel.
 • Nadeel 2: De handleiding kan mogelijk niet in het Nederlands zijn, wat problemen kan opleveren als je geen andere talen spreekt of begrijpt.
 • Nadeel 3: De magnetron heeft een vermogen van 900 watt, wat niet het meest krachtige is op de markt. Dit kan ertoe leiden dat het langer duurt voordat je eten klaar is.
 • Nadeel 4: Het heeft een dagelijkse gebruikslimiet door de elektronische displaybesturing en de timerfunctie, dit zou kunnen betekenen dat de magnetron niet geschikt is voor intensief gebruik.
 • Nadeel 5: De e-coating voor eenvoudige reiniging klinkt handig, maar er wordt niet vermeld hoe effectief het is in het geval van hardnekkige vlekken of morsen. Dit kan betekenen dat extra schoonmaakwerk nodig is.

Onze favoriet #3

Samsung Magnetron

Samsung Magnetron

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SAMSUNG magnetron is jouw betrouwbare keukenhulp voor snel, gelijkmatig en vers gekookt voedsel. Dankzij de Quick-Defrost-functie ontdooi je je maaltijden snel en eenvoudig, terwijl de ingebouwde geurverwijderaar zorgt dat je eten altijd lekker en vers smaakt, zonder nare geurtjes. Het binnenwerk is bekleed met een duurzame keramische coating die eenvoudig is schoon te maken en bestand is tegen krassen. Met zijn eco-modus bespaart deze Samsung magnetron bovendien energie, wat goed is voor het milieu en je portemonnee. Met afmetingen van 48,9 x 27,5 x 37,4 cm past deze compacte magnetron gegarandeerd perfect in jouw keuken.

 • Voordeel 1: Dankzij de Quick-Defrost-functie van de Samsung magnetron kan je je voedsel snel en gelijkmatig ontdooien. Dat betekent minder wachttijd en dat alles wat je erin zet even goed wordt ontdooid.
 • Voordeel 2: De ingebouwde geurverwijderaar zorgt ervoor dat je niet langer last hebt van aanhoudende geuren na het koken. Hiermee blijft je voedsel altijd vers en smakelijk, ongeacht wat je daarvoor hebt klaargemaakt.
 • Voordeel 3: Met de keramische binnencoating hoef je je geen zorgen te maken over krassen of moeilijk te verwijderen voedselresten. Dit duurzame materiaal is niet alleen gemakkelijk te reinigen, maar ook bestand tegen beschadigingen.
 • Voordeel 4: Samsung heeft er ook aan gedacht om energie-efficiëntie aan te bieden. Met de eco-modus kan de magnetron energie besparen, wat goed is voor zowel de portemonnee als het milieu.
 • Voordeel 5: De afmetingen van de magnetron (48,9 x 27,5 x 37,4 cm) zijn ideaal voor de meeste keukens. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat het apparaat niet teveel ruimte in beslag neemt, waardoor je meer ruimte op je aanrecht behoudt.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, maar ik zal proberen enkele mogelijke zorgen te presenteren voor potentiële kopers:
 • Nadeel 1: Hoewel de Quick-Defrost-functie snel en gelijkmatig ontdooit, zou je bezorgd kunnen zijn over de kwaliteit van het ontdooien. Het kan jouw eten te hard of te zacht maken, wat de textuur of smaak van jouw eten kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Met de geurverwijderaar die snel onaangename geuren verwijdert, kan dit betekenen dat de magnetron zelf veel geurtjes kan vasthouden. Je moet dus mogelijk regelmatig schoonmaken om dit te voorkomen.
 • Nadeel 3: Hoewel de duurzame binnencoating van keramiek gemakkelijk te reinigen en krasbestendig is, kan het moeilijker zijn om te zien of jouw magnetron schoon is als een voedseldeeltje erop terechtkomt in vergelijking met een roestvrijstalen interieur.
 • Nadeel 4: Hoewel de energiebesparende eco-modus een positieve functie is, kan het de kooktijd verlengen. Dit kan een nadeel zijn als je haast hebt.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de productbeschrijving de afmetingen van de magnetron geeft, lijkt dit misschien een compact formaat, maar het kan te groot zijn voor kleinere keukens of werkbladen, of te klein als je grotere porties of schotels wilt bereiden.

Onze favoriet #4

Medion Magnetron

Medion Magnetron

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION 3in1 magnetron is een multifunctionele keukenhulp die je het gemak biedt van een magnetron, heteluchtoven en grill in één apparaat. Met tien automatische programma’s zal je moeiteloos slagen voor elk gerecht dat je wilt bereiden. De magnetron is ontworpen voor gebruiksgemak en veelzijdigheid. De royale inhoud van 23 liter biedt je voldoende ruimte voor al je culinaire creaties, terwijl de bediening kinderlijk eenvoudig is. Bij de levering van de 3in1 magnetron MD 17495 ontvang je ook een glazen draaiplateau en een roestvrijstalen grillrooster.

 • Voordeel 1: De MEDION magnetron is uiterst veelzijdig en krachtig, waardoor je heerlijke gerechten kunt bereiden met gemak.
 • Voordeel 2: Het biedt extra gemak met tien automatische programma’s om in een handomdraai voor elk gerecht te slagen, waardoor je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: Met een inhoud van 23 liter biedt de MEDION magnetron voldoende kookruimte voor al jouw receptideeën, waardoor het perfect is voor het bereiden van tal van gerechten.
 • Voordeel 4: Deze magnetron combineert slim drie functies in één: magnetron, heteluchtoven en grill. Dit betekent dat je elk gerecht gemakkelijk kunt bereiden, ongeacht de kooktechniek die je nodig hebt.
 • Voordeel 5: De leveringsomvang van de MEDION magnetron bevat ook een glazen draaiplateau en een roestvrijstalen grillrooster, waardoor je de vrijheid hebt om verschillende soorten gerechten te bereiden.
 • Het beoordelen van een product zoals de MEDION magnetron is altijd subjectief, maar gebaseerd op de gegeven productbeschrijving, hier zijn enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Mensen die liever een enkelvoudige functie voor hun keukenapparaten willen, zouden de 3-in-1 functionaliteit (magnetron, heteluchtoven en grill) als overbodig kunnen beschouwen. Je zou dergelijke uitgebreide functies misschien niet nodig hebben als je al afzonderlijke apparaten hebt voor elke functie.
 • Nadeel 2: Dit model heeft tien automatische programma’s. Hoewel dit kan worden gezien als een voordeel voor sommige, kan het voor anderen leiden tot verwarring en complicaties. Als je niet technisch-georiënteerd bent, kan het moeilijk zijn om te begrijpen hoe deze programma’s precies werken.
 • Nadeel 3: Alhoewel 23 liter een goed formaat lijkt te zijn, kan dit voor sommige mensen te ruim zijn, vooral als je op zoek bent naar een compacte magnetron die in een klein keukenruimte past.
 • Nadeel 4: Het model wordt geleverd met een glazen draaiplateau. Hoewel dit helpt om gelijkmatig te verwarmen, kan het wel breukgevoelig zijn en heb je dus mogelijk extra zorg en aandacht nodig om dit te onderhouden.
 • Nadeel 5: Ondanks dat ‘kinderlijk eenvoudig te bedienen’ genoemd wordt, verzorgt de productbeschrijving geen gedetailleerde informatie over hoe eenvoudig de bediening is. Dus als je niet bekend bent met deze soort magnetrons, zou je mogelijkerwijs moeite kunnen hebben met het gebruik ervan.

Onze favoriet #5

Ecg Magnetron

Ecg Magnetron

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ECG Magnetron is een veelzijdig keukenapparaat dat een ruime inhoud van 20 liter biedt voor jouw kookbehoeften. Dit apparaat onderscheidt zich door zijn praktische grillfunctie en 8 automatische programma’s die je maaltijdbereiding vergemakkelijken. Met de slimme automatische ontdooifunctie kan je gerechten ontdooien op basis van hun gewicht, wat zorgt voor optimale kookresultaten. Tot slot biedt deze magnetron een stabiel draaiplateau van 245 mm om ervoor te zorgen dat je maaltijden gelijkmatig verwarmd worden. Het apparaat heeft OEM equivalent onderdeelnummer: 8592131239142, wat handig kan zijn voor eventuele toekomstige vervangingen of reparaties.

 • Voordeel 1: Met een volume van 20 liter biedt de ECG magnetron voldoende ruimte voor een verscheidenheid aan gerechten die je snel en gemakkelijk kunt bereiden.
  Voordeel 2: De grillfunctie van de magnetron zorgt voor extra veelzijdigheid in het bereiden van maaltijden, zodat je de magnetron niet alleen voor het opwarmen maar ook voor het grillen van voedsel kunt gebruiken.
  Voordeel 3: De acht automatische programma’s garanderen kookgemak. Het maakt niet uit wat je wilt koken, er is een programma dat past bij jouw culinaire behoeften.
  Voordeel 4: De automatische ontdooifunctie afhankelijk van het gewicht van het gerecht is een bijzonder gunstige functie die het ontdooien eenvoudig en stressvrij maakt.
  Voordeel 5: Met het draaiplateau van 245 mm kun je ervan verzekerd zijn dat je eten gelijkmatig wordt gekookt of opgewarmd.
 • Nadeel 1: Het volume van deze ECG magnetron is slechts 20 liter. Dit betekent dat hij wellicht niet groot genoeg is om te voldoen aan de behoeften van een groter huishouden of om grotere gerechten te bereiden.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat over een grillfunctie beschikt, kan het beperkt zijn in termen van zijn algehele kookmogelijkheden. Dit betekent dat je wellicht niet zoveel verschillende gerechten kunt bereiden in vergelijking met een volwaardige oven.
 • Nadeel 3: Er zijn maar 8 automatische programma’s in deze magnetron, waardoor de flexibiliteit bij het koken of het voorbereiden van een scala aan gerechten misschien niet zo groot is als je zou willen.
 • Nadeel 4: Hoewel de automatische ontdooifunctie nuttig kan zijn, is deze enkel gebaseerd op het gewicht van het gerecht. Dit kan betekenen dat je niet altijd de gewenste resultaten krijgt, vooral als het gaat om ongelijkmatig bevroren voedsel.
 • Nadeel 5: Het draaiplateau van de magnetron is 245 mm, wat kleiner dan gemiddeld is. Hierdoor kun je mogelijk geen grotere schalen of borden gebruiken, wat de veelzijdigheid van je kookproces zou kunnen beperken.

Onze favoriet #6

Medion Magnetron

Medion Magnetron

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION Magnetron MD 10596 is een bijzonder efficiënte en ruimtelijke keukenassistent. Het apparaat kenmerkt zich door zijn esthetische houtlook en spiegeldeur, gecombineerd met een vermogen van 700W en vijf instelbare magnetronstanden voor uiteenlopende kookbehoeften. De magnetron heeft een kookcapaciteit van 20 liter, ideaal voor het opwarmen of ontdooien van verschillende soorten voedsel, en zeker handig voor al jouw receptideeën. Dankzij een doordachte ontdooifunctie, kan je bevroren levensmiddelen voorzichtig opwarmen. Bij aankoop ontvang je ook een glazen draaibord van 25,5 cm, de gebruiksaanwijzing en garantiekaart.

 • Voordeel 1: De MEDION magnetron MD 10596 heeft een kookcapaciteit van 20 liter, wat betekent dat deze voldoende ruimte biedt voor al jouw receptideeën. Door de ruime kookruimte kun je gemakkelijk grotere porties voedsel tegelijk bereiden.
 • Voordeel 2: Deze magnetron is uitgerust met vijf verschillende magnetronstanden. Hierdoor heb jij de volledige controle over hoe je jouw voedsel wilt verwarmen en kun je de temperatuur beter aanpassen aan het type voedsel dat je aan het bereiden bent.
 • Voordeel 3: De MEDION magnetron beschikt over een ontdooifunctie. Dit is vooral handig als je bevroren etenswaren hebt die je voorzichtig wilt opwarmen, zodat ze hun smaak en textuur behouden.
 • Voordeel 4: Deze magnetron heeft een vermogen van 700 watt. Dit betekent dat je binnen no time bevroren of gekoeld voedsel kunt opwarmen of ontdooien, waardoor het bereiden van maaltijden veel sneller en efficiënter wordt.
 • Voordeel 5: De MEDION magnetron MD 10596 heeft een bijzondere vormgeving met een spiegeldeur en een houtlook. Dit zorgt voor een stijlvolle en elegante aanvulling op jouw keukeninterieur.
 • Nadeel 1: De MEDION magnetron MD 10596 gebruikt 700 W vermogen. Dit kan als een nadeel worden gezien omdat er magnetrons op de markt zijn met een hoger vermogen dat kan zorgen voor snellere verwarmings- en kooktijden.
 • Nadeel 2: Dit model heeft een houtlook design. Dit kan een nadeel zijn als deze esthetiek niet past bij de rest van je keukenapparatuur of algemene interieur.
 • Nadeel 3: Met slechts 5 magnetronstanden biedt de MEDION MD 10596 mogelijk niet dezelfde flexibiliteit als andere magnetrons die meer instellingen hebben voor verschillende kookbehoeften.
 • Nadeel 4: De magnetron heeft een spiegeldeur. Hoewel dit een stijlvol kenmerk kan zijn, kan het ook vlekken en vingerafdrukken zichtbaarder maken, wat betekent dat het regelmatig schoonmaakwerk vereist om het er netjes uit te laten zien.
 • Nadeel 5: De ontdooifunctie is niet gespecificeerd als een snelontdooifunctie. Dit betekent dat het ontdooien van voedsel mogelijk langer duurt dan bij magnetrons met een specifieke snelontdooi-instelling.

Onze favoriet #7

Lg Magnetron

Lg Magnetron

Waarom we het gekozen hebben

De LG Magnetron is een 2-in-1 apparaat met zowel een magnetron- als een grillfunctie, met krachtige wattages tot 1450 W om snel en efficiënt te koken. Deze magnetron maakt gebruik van een unieke ‘smart-omvormer’-technologie die bijdraagt aan een gelijkmatige bereiding van je gerechten, ontwikkeld voor eenvoudig en ongecompliceerd gebruik. Je zult er tijdwinst mee behalen dankzij een 1,6 keer snellere kooktijd en tot 28% minder energieverbruik, wat direct voordelig is voor je energierekening. Daarbij behoudt het de voedingswaarde en smaak van je maaltijden, dankzij de geavanceerde kookinstellingen en automatische menu’s. Wat betreft het design, de LG magnetron heeft een compact ontwerp met een binnencapaciteit van 25 liter en een grotere binnenplaat, waardoor je meer voedsel kunt bereiden binnen de standaardafmetingen.

 • Voordeel 1: Flexibiliteit om te koken zoals je wilt. De LG magnetron grill biedt je een 2-in-1 oplossing met verschillende vermogensinstellingen: 1000 W voor de magnetronfunctie, 900 W voor de grill en 1450 W voor een combinatie van beide.
 • Voordeel 2: Consistent en gemakkelijk koken. Dankzij de Smart-inverter technologie kun je gelijkmatig ontdooien, verwarmen en koken. Alles in één, voor een eenvoudige en ongecompliceerde kookervaring.
 • Voordeel 3: Energie en geld besparen. Met de LG magnetron kun je tot 1,6 keer sneller koken en tot 28% aan stroom besparen. Dit zul je merken aan de energierekening van je huis.
 • Voordeel 4: Gezonde maaltijden behouden hun smaak en voedingsstoffen. De LG magnetron voorkomt de vernietiging van voedselcellen, wat bijdraagt aan het behoud van de smaak en voedingsstoffen van je gerechten. De magnetron biedt daarbij verschillende kooktypen en automatische menu’s voor extra gebruiksgemak.
 • Voordeel 5: Ruimte efficiëntie en compact design. Ondanks zijn compacte formaat biedt de LG magnetron 22% meer binnencapaciteit bij een standaard buitenmaat. Met een inhoud van 25 liter en een binnenschotel van 29,2 cm diameter, krijg je een optimaal binnenvolume voor al je kookbehoeften.
 • Nadeel 1: Terwijl de LG Magnetron aanprijst dat het meerdere functies kan uitvoeren met verschillende vermogens, zoals de magnetronfunctie met 1000 W, de grillfunctie met 900 W en de micro+grillfunctie bij 1450 W, kan dit voor sommige gebruikers verwarrend en moeilijk te beheersen zijn, vooral als ze niet bekend zijn met deze technologie.
 • Nadeel 2: Hoewel de Smart-omvormer technologie gelijktijdig kan ontdooien, verwarmen en koken, kan het moeilijk zijn om de juiste instellingen te vinden om het gewenste resultaat te bereiken, wat tot frustratie en mogelijk verspilling van voedsel kan leiden.
 • Nadeel 3: Terwijl de LG Magnetron adverteert dat hij tot 1,6 keer sneller kan koken en tot 28% stroom kan besparen, kunnen deze resultaten variëren afhankelijk van het soort voedsel dat je bereidt, de hoeveelheid en de initiële temperatuur, waardoor de werkelijke besparingen mogelijk minder zijn dan beloofd.
 • Nadeel 4: Hoewel de LG Magnetron beweert de smaak en voedingsstoffen van de gerechten te behouden door de vernietiging van de cellen te voorkomen, zal dit afhangen van de soort en kwaliteit van het voedsel dat wordt bereid, evenals de specifieke kookinstellingen en -methoden die worden gebruikt.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat deze LG Magnetron 22% meer binnencapaciteit heeft terwijl de buitenmaat hetzelfde blijft, kan deze beperkte ruimte alsnog een uitdaging vormen voor degenen die grotere hoeveelheden voedsel willen bereiden of gebruiken voor bakken, waardoor je mogelijk beperkt bent in wat je kunt bereiden.

Onze favoriet #8

Samsung Magnetron

Samsung Magnetron

Waarom we het gekozen hebben

De Samsung magnetron biedt je zowel gemak als efficiëntie, zonder in te leveren op de kwaliteit van je maaltijden. De binnenkant bestaat uit duurzaam, kras- en roestbestendig keramisch materiaal dat eenvoudig schoon te maken is en zijn kleur behoudt. Met de veelvoud aan automatische programma’s, geoptimaliseerd voor verse en rauwe ingrediënten, kies je steeds de meest geschikte bereidingsmethode voor je gerecht. Het apparaat heeft ook een ontdooiprogramma dat etenswaren snel en gelijkmatig ontdooit, waarbij de oorspronkelijke versheid en textuur behouden blijven. Daarnaast is er een energiebesparende ECO-modus, om je stroomverbruik flink te verminderen. De Samsung magnetron heeft ook een draaiplateau dat kan worden uitgeschakeld, zodat je de volledige capaciteit van de oven kunt benutten met ook grote rechthoekige schalen en borden.

 • Voordeel 1: De Samsung magnetron is zeer makkelijk schoon te maken dankzij de gladde keramische binnenwanden. Dit betekent dat je meer tijd overhoudt voor andere dingen en minder tijd hoeft te steken in het reinigen van je keukenapparatuur.
 • Voordeel 2: De verschillende automatische programma’s die in de magnetron zijn geïntegreerd, maken de bereiding van je favoriete gerechten een fluitje van een cent. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over verkeerde instellingen bij het bereiden van je maaltijden.
 • Voordeel 3: Met de ontdooiprogramma’s van de Samsung magnetron kun je voedsel snel en gelijkmatig ontdooien. Dit zorgt ervoor dat de oorspronkelijke versheid en consistentie van je voedsel behouden blijft, wat bijdraagt aan een betere smaak en textuur.
 • Voordeel 4: De ECO-modus functionaliteit vermindert het stroomverbruik van de magnetron aanzienlijk. Zo draag je bij aan een beter milieu en bespaar je op de energiekosten.
 • Voordeel 5: Het draaiplateau van de Samsung magnetron kan worden uitgeschakeld, waardoor je elke centimeter van het interieur kunt benutten. Dit betekent dat je ook grotere potten, platen en borden in de magnetron kunt gebruiken zonder dat ze tegen de binnenwand aan worden geduwd tijdens het verwarmen.
 • Hoewel de productbeschrijving heel veel positieve aspecten van de Samsung magnetron benadrukt, zullen we proberen een paar mogelijke nadelen te identificeren:
 • Nadeel 1: De productbeschrijving vermeldt dat de binnenwanden gemaakt zijn van een glad keramisch oppervlak. Voor sommige mensen kan dit als nadeel worden gezien, omdat keramische binnenwanden weliswaar makkelijk te reinigen zijn, maar ze kunnen ook barsten of schilferen als ze hard worden geraakt.
 • Nadeel 2: Er staat dat er een verscheidenheid aan automatische programma’s is. Hoewel dit in eerste instantie als een voordeel kan worden gezien, kan het ook ingewikkeld en verwarrend zijn voor mensen die niet technisch aangelegd zijn. Te veel opties kunnen leiden tot complexiteit in gebruik.
 • Nadeel 3: De ontdooifunctie wordt aangeprezen als zijnde snel en gelijkmatig, maar de beschrijving verstrekt geen concrete informatie over hoe lang het ontdooiproces duurt. Het zou kunnen dat “snel” in werkelijkheid niet zo snel is als je zou hopen.
 • Nadeel 4: Hoewel de ECO-modus geweldig klinkt, kan het ook betekenen dat de magnetron niet zo krachtig is als modellen zonder deze functie. Dit zou kunnen betekenen dat het langer duurt om maaltijden te bereiden, wat misschien niet ideaal is voor mensen met een drukke levensstijl.
 • Nadeel 5: Het draaiplateau kan worden uitgeschakeld om elke centimeter van het interieur te gebruiken. Maar dit zou wel eens kunnen betekenen dat voedsel dat niet draait tijdens het verwarmen, mogelijk niet gelijkmatig wordt gekookt of verwarmd.

Onze favoriet #9

Comfee Magnetron

Comfee Magnetron

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Comfee Magnetron is een gedegen keuze voor jouw keuken dankzij zijn compacte formaat en modern design. Hij biedt vijf kookstanden voor meer flexibiliteit tijdens het bereiden van je maaltijden. Met een inhoud van 20 liter heb je meer dan genoeg ruimte om de meeste gerechten te bereiden, inclusief een standaard diepvriespizza. De magnetron is uitgerust met twee draaiknoppen, heeft een makkelijk afleesbaar bedieningspaneel, binnenverlichting en een uitneembare glasplaat. De buitenafmetingen zijn 439,5 x 357,5 x 258,2 mm, en de binnenafmetingen zijn 306 x 303,6 x 205,2 mm, buurt rekening mee dat de werkelijke capaciteit voor het opnemen van levensmiddelen kleiner kan zijn. De glazen draaiplateau is 255 mm.

 • Voordeel 1: De compacte vorm en het moderne design zorgen ervoor dat je Comfee magnetron in elke keuken past. Dit maakt het een ideale keuze, ongeacht de stijl of grootte van je keuken.

  Voordeel 2: De 5 verschillende standen bieden meer flexibiliteit bij het koken. Je kunt de magnetron instellen op de warmte die je nodig hebt voor je gerechten, wat het kookproces aangenamer en succesvoller maakt.

 • Voordeel 3: Met een inhoud van 20 liter biedt de Comfee magnetron voldoende ruimte voor de meeste gerechten, zoals een standaard diepvriespizza van 25 cm. Deze ruime capaciteit zorgt ervoor dat je verschillende soorten voedsel tegelijkertijd kunt bereiden.
 • Voordeel 4: Het apparaat is voorzien van twee draaiknoppen en een gemakkelijk afleesbaar bedieningspaneel. Dit maakt de bediening van de magnetron eenvoudig en intuïtief, zelfs voor degenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Voordeel 5: Het apparaat heeft een heldere binnenverlichting en een uitneembare glasplaat. De verlichting verbetert de zichtbaarheid van het voedsel tijdens het koken, terwijl de uitneembare glasplaat het schoonmaken en onderhouden van de magnetron vereenvoudigt.
 • nadeel 1: Hoewel de Comfee magnetron beschikt over een modern en compact formaat, kan dit betekenen dat grotere gerechten of schalen wellicht niet passen. Dit kan beperkend zijn als je vaak grote maaltijden bereidt.
 • nadeel 2: De Comfee magnetron heeft maar 5 standen. Dit kan wellicht niet voldoende zijn als je op zoek bent naar een magnetron met meer kookopties en functies.
 • nadeel 3: Hoewel de inhoud van 20 liter voldoende is voor de meest gerechten, geeft de beschrijving aan dat de werkelijke capaciteit voor het opnemen van voedsel kleiner is. Dit kan verwarrend en misleidend zijn, en minder ruimte betekenen dan je in eerste instantie zou denken.
 • nadeel 4: Het product beschrijft twee draaiknoppen en een gemakkelijk afleesbaar bedieningspaneel. Dit kan mogelijk te simplistisch zijn voor mensen die verwachten veel verschillende functies te hebben op hun magnetron.
 • nadeel 5: De beschrijving maakt melding van binnenverlichting en een uitneembare glasplaat, maar er is geen vermelding van bepaalde functies zoals een defrost of ontdooi functie, wat een nadeel kan zijn als je deze aanvullende opties wilt hebben in jouw magnetron.

Als conclusie, na het zorgvuldig analyseren van de 10 beste magnetrons op de markt, kunnen we zeggen dat je absoluut een apparaat kunt vinden dat voldoet aan je specifieke behoeften en budget. Of je nu op zoek bent naar een magnetron met de nieuwste technologische snufjes, eentje die perfect in je keuken past of gewoon een betrouwbaar model dat dag in, dag uit werkt, onze lijst heeft iets voor jou. Vergeet niet dat de beste magnetron voor jou die is die past bij je kookgewoonten, budget en keukenruimte. Dus, kies wijselijk en geniet van het gemak en de veelzijdigheid die een goed gekozen magnetron je kan bieden.

Inhoudsopgave