a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Manuka Honing: De 10 beste producten in de test

In deze test vind je de tien beste Manuka honingproducten volgens het nieuwste onderzoek, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Unser Favorit: New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: Manuka Health New Zealand Manuka Honing

Manuka Health New Zealand Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: Watson & Son Manuka Honing

Watson & Son Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: Manuka Health Manuka Honing

Manuka Health Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: Pure Gold Manuka Honing

Pure Gold Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: Puriti Manuka Honing

Puriti Manuka Honing
★★★★★

Unser Favorit: New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing
★★★★★

In je zoektocht naar het ‘vloeibare goud’, ook wel Manuka honing genoemd, ben je vast en zeker geconfronteerd met talloze opties, variërend van merk tot prijs tot UMF (Unique Manuka Factor) waarderingen. Geen nood! In deze gids nemen we al dat werk uit handen en presenteren we je de 10 beste Manuka honing producten op basis van ons nieuwste onderzoek. Elk product is uitvoerig getest en beoordeeld, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken in je streven naar betere gezondheid en welzijn. Bereid je voor op een diepe duik in de wereld van deze luxe honing, rechtstreeks uit het hart van Nieuw-Zeeland!

Manuka honing is een uniek soort honing dat afkomstig is uit Nieuw-Zeeland, geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de Manuka-struik. Deze honing staat bekend om zijn rijke smaak en gezondheidsvoordelen, waaronder antibacteriële eigenschappen en bijdragen aan wondgenezing. Afhankelijk van de concentratie van de actieve ingrediënten kan de prijs van Manuka honing behoorlijk oplopen, dus het is belangrijk dat jij voor de aankoop zeker weet dat de honing authentiek is. De kwaliteit en echtheid kun je controleren aan de hand van het UMF (Unique Manuka Factor) keurmerk op de verpakking.

Check Uit

Onze favoriet #1

New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Manuka Honing van het merk NEW ZEALAND HONEY CO is niet alleen overheerlijk van smaak, maar biedt ook een scala aan voordelen voor jouw levensstijl. De UMF 15+ / MGO514+ manuka honing is verrijkt voor al jouw behoeften – van het toevoegen aan dranken en voedsel, tot wellness- en huidverzorgingstoepassingen. Voeg het toe aan je dieet of geniet gewoon van een lepel per dag voor energie onderweg. Ook kan Manuka dienen als een gezonde zoetstofvervanger in thee of koffie. Bovendien is deze honing 100% authentiek en traceerbaar tot aan de bron, met UMF-certificering die transparantie garandeert. De Manuka Honing van het merk NEW ZEALAND HONEY CO, afkomstig van regeneratieve bijenteelt, helpt bij het herbebossingsproces en draagt bij tot de ondersteuning van inheemse bossen. De toewijding van het bedrijf aan klantenservice betekent dat jouw tevredenheid altijd op de eerste plaats komt. Kortom, het biedt je een gezonde en duurzame keuze voor kwaliteitshoning.

 • Voordeel 1: Optimaliseer je leven met deze heerlijke manuka honing. Het is geschikt voor een breed scala aan toepassingen in je eten, dranken en zelfs rechtstreeks op je huid, zodat je zowel smaak als welzijn kunt verbeteren.
 • Voordeel 2: Maak elke minuut van je leven beter met de UMF 15+ / MGO 514+ Manuka Honing. Of je het nu toevoegt aan shakes, muesli, marinades of zelfs gebruikt voor natuurlijke huidverzorging, deze honing kan je welzijn verbeteren en een mooie aanvulling zijn op je voeding.
 • Voordeel 3: Krijg directe energie wanneer je onderweg bent. Dit product is een uitstekend alternatief voor traditionele zoetstoffen en is zowel voedzaam als smakelijk. Het kan zelfs bijdragen aan je algemene welzijn en huidverzorging.
 • Voordeel 4: Geniet van authentieke en traceerbare Nieuw-Zeelandse Manuka Honing. Dankzij de QR-code op elk etiket, weet je zeker dat je 100% authentieke Manuka honing koopt die rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland komt.
 • Voordeel 5: Draag bij aan regeneratieve bijenteelt. Door Manuka Honing te kiezen, help je mee aan het herbebossingsproces en de regeneratie van inheemse bossen in Nieuw-Zeeland, waardoor je jouw impact op het milieu vermindert. Je doet niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de planeet.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product veelzijdig is, zoals vermeld in de beschrijving, kan dit ook nadelig zijn als je op zoek bent naar honing met een specifiek doel. Het wordt aangeprezen voor gebruik in dranken, voedsel, welzijn en huidverzorging, maar er is geen specifieke informatie over hoe effectief het is in al deze gebieden.
 • Nadeel 2: De productomschrijving vermeldt dat de honing goed smaakt, maar smaak is zeer subjectief. Het zou kunnen zijn dat jouw smaakpapillen de specifieke smaak van deze Manuka honing niet prettig vinden.
 • Nadeel 3: Hoewel de New Zealand Honey Co claimt dat hun Manuka honing je energie kan geven, kan deze geclaimde voordelen niet gegarandeerd worden. Jouw individuele reactie op Manuka honing kan variëren en het is mogelijk dat je niet een significante boost in energie ervaart.
 • Nadeel 4: De authenticiteit van de honing wordt geverifieerd via een QR-code op het etiket. Echter, als de consument geen toegang heeft tot een QR-code reader, kan dit verwarrend en lastig zijn. Je moet dan moeite doen om de authenticiteit van je product te verifiëren.
 • Nadeel 5: Hoewel het merk de inheemse bossen helpt om te regenereren door bijenteelt, zijn er geen keiharde garanties dat de manieren waarop de honing wordt geoogst, volledig duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Het bedrijf geeft namelijk geen specifieke informatie over hun oogstmethoden.

Onze favoriet #2

New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Manuka Honing van het merk NEW ZEALAND HONEY CO is een krachtig, versterkt product, perfect voor het welzijn van jou en jouw gezin. Deze honing, met een UMF 10+ / MGO 263+ rating, is niet alleen heerlijk als smakelijk tussendoortje of natuurlijke zoetstof in drankjes en smoothies, maar biedt ook ongeëvenaarde welzijns- en huidherstellende voordelen. Afkomstig uit de ongerepte landschappen van Nieuw-Zeeland, garandeert dit merk zuivere en authentieke Manuka honing. Tevens is het FernMark geaccrediteerd en UMF gecertificeerd, wat ervoor zorgt dat je altijd een betrouwbaar, perfect en ongemodificeerd product in handen hebt. Bovendien is de verpakking planeetvriendelijk, gemaakt van recyclebaar rPET plastic, papieren labels en kartonnen dozen uit duurzaam beheerde bronnen.

 • Voordeel 1: Je verbetert jouw welzijn met New Zealand Honey Co’s UMF 10+ / MGO 263+ Manuka Honing. Deze honing is ideaal voor het ondersteunen van jouw dagelijks welzijn op verschillende manieren, waaronder het geven van een snelle energieboost en als heerlijk tussendoortje.
 • Voordeel 2: Deze manuka honing is ook perfect voor huidverzorging. Bekend om zijn natuurlijke welzijnsbevorderende en huidherstellende eigenschappen, kan deze honing worden gebruikt voor wondverzorging bij kleine snij- en schaafwonden.
 • Voordeel 3: De honing van New Zealand Honey Co is altijd bij de hand voor verschillende doeleinden. Hij is niet alleen heerlijk als snelle snack, maar kan ook worden gebruikt in drankjes en smoothies, of als natuurlijke zoetstof.
 • Voordeel 4: Je kunt erop vertrouwen dat de New Zealand Honey Co’s Manuka Honing 100% puur is zonder modificaties. Alle potten ondergaan strenge testen en certificering om ervoor te zorgen dat je altijd een authentieke en geverifieerde manuka honing krijgt.
 • Voordeel 5: Dit merk is planeetvriendelijk. De verpakking van de Manuka honing van New Zealand Honey Co is gemaakt van gerecycled plastic (rPET) dat in de meeste landen kan worden gerecycled. Bovendien zijn de gebruikte papieren labels en kartonnen dozen afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en gecontroleerde bronnen.
 • Nadeel 1: De honing is specifiek aangeprezen als ideaal voor opgroeiende kinderen, tieners en gezinnen. Dit kan als een nadeel worden gezien als je geen kinderen hebt, of als je een individu bent die de honing voor persoonlijk gebruik wenst. De productomschrijving kan zo overkomen alsof het product niet zo voordelig zou zijn voor volwassenen of ouderen.
 • Nadeel 2: Als je allergisch bent voor honing of bijenproducten, is deze honing niet geschikt voor jou. Ondanks de vele voordelen die in de beschrijving worden genoemd, wordt deze belangrijke beperking niet vermeld.
 • Nadeel 3: Voor mensen die de voorkeur geven aan traditionele zoetstoffen of lokale producten, kan het feit dat deze honing is geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland een nadeel vormen. Er zijn immers transport- en ecologische overwegingen verbonden aan de import van producten van overzee.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt ook dat de honing kan worden gebruikt voor wondverzorging voor kleine snijwonden en schaafwonden. Dit kan echter een nadeel zijn voor mensen die sceptisch staan tegenover natuurlijke remedies en de voorkeur geven aan traditionele, klinisch goedgekeurde medische behandelingen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de verpakking planeetvriendelijk is gemaakt van gerecycled plastic, kan het feit dat er plastic wordt gebruikt in plaats van duurzamere alternatieven zoals glas, sommige milieubewuste consumenten ontmoedigen.

Onze favoriet #3

New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Manuka Honing van het merk NEW ZEALAND HONEY CO is een hoogwaardig product dat jouw welzijn centraal stelt. Met een UMF 20+ / MGO 829+ is deze honing meer dan alleen een voedingssupplement of huidverzorgingsproduct; het bevordert jouw vitaliteit en helpt je gezonder te leven. De honing is zuiver, afkomstig van drie generaties bijenteelt in prachtig Nieuw-Zeeland, en is internationaal erkend als een van de beste honingsoorten die het land te bieden heeft. De New Zealand Honey Company is lid van de UMF Honey Association, wat betekent dat deze Manuka Honing voldoet aan strenge criteria en 100% authentiek is. Bovendien is het merk gedreven door duurzaamheid, met een toewijding aan minimaliseren van hun ecologische voetafdruk en jouw welzijn te ondersteunen. Geef jezelf een energieboost door dagelijks een lepel van deze rijke, veelzijdige honing te gebruiken, in je thee, marinades, of rechtstreeks op de huid voor plaatselijke behandeling.

 • Voordeel 1: Dit Manuka Honing merk, MANUKA HEALTH NEW ZEALAND, is het origineel uit Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat je kunt rekenen op een product dat de unieke eigenschappen en voordelen van Manuka Honing uit deze regio biedt.
 • Voordeel 2: De Manuka Honing wordt getest op zuiverheid en kwaliteit. Dit geeft je de zekerheid dat je een product koopt dat voldoet aan hoge standaarden.
 • Voordeel 3: De Manuka Honing heeft een natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte. Dit betekent dat je kunt rekenen op de gezondheidsvoordelen die geassocieerd worden met een hoog MGO-gehalte in Manuka Honing.
 • Voordeel 4: Hoewel de honing niet geschikt is voor kinderen jonger dan 12 maanden, is dit een voordeel voor oudere kinderen en volwassenen. Het benadrukt het feit dat dit een krachtig, natuurlijk product is dat serieus genomen moet worden voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.
 • Voordeel 5: De Manuka Honing moet onder de 25 °C bewaard worden. Dit bevestigt de natuurlijke aard van het product en helpt de kwaliteit en voordelen op lange termijn te behouden. Het is een teken dat er geen kunstmatige stabilisatoren of conserveermiddelen in de honing zitten, die de voordelen kunnen verminderen.
 • nadeel 1: Als eerste nadeel kan de leeftijdsbeperking worden gezien. Dit product is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 maanden. Dit kan voor gezinnen met jonge kinderen zeker een nadeel zijn, aangezien zij het niet kunnen gebruiken voor zuigelingen.
 • nadeel 2: Een tweede nadeel is de opslagvereiste. Manuka Health New Zealand honing moet onder 25 °C bewaard worden. Dit betekent dat het in de zomermaanden of in warmere klimaten mogelijk niet gemakkelijk is om deze temperatuur te handhaven zonder extra koeling.
 • nadeel 3: De claim “getest op zuiverheid en kwaliteit” kan ook als een nadeel worden beschouwd, aangezien het niet duidelijk is hoe, waar en door wie deze tests zijn uitgevoerd. De vage formulering kan twijfels opwerpen over de betrouwbaarheid van deze claims.
 • nadeel 4: Hoewel het stellen dat het product het ‘origineel uit Nieuw-Zeeland’ is, in eerste instantie positief lijkt, kan dit als nadeel worden beschouwd voor die consumenten die de voorkeur geven aan lokale producten, vanwege factoren zoals kleinere ecologische voetafdruk of ondersteuning van lokale economieën.
 • nadeel 5: Het genoemde ‘natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte’ kan ook een nadeel zijn, als het niet duidelijk is wat ‘MGO’ betekent. Het kan verwarrend zijn voor consumenten die niet bekend zijn met deze term, en hen ontmoedigen het product te kopen vanwege de onduidelijkheid.

Onze favoriet #4

Manuka Health New Zealand Manuka Honing

Manuka Health New Zealand Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Manuka Honing van MANUKA HEALTH NEW ZEALAND is een authentiek product, rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland. Deze honing staat bekend om zijn geteste zuiverheid en kwaliteit, wat je verzekert van een premium product. Een ander kenmerk van deze honing is het natuurlijke en gecertificeerde MGO-gehalte, dat belangrijke gezondheidsvoordelen biedt. Let wel, het is echter niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 maanden. Zorg ervoor dat je het onder 25 °C bewaart om de optimale kwaliteit te behouden.

 • Voordeel 1: Dit Manuka Honing merk, MANUKA HEALTH NEW ZEALAND, is het origineel uit Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat je kunt rekenen op een product dat de unieke eigenschappen en voordelen van Manuka Honing uit deze regio biedt.
 • Voordeel 2: De Manuka Honing wordt getest op zuiverheid en kwaliteit. Dit geeft je de zekerheid dat je een product koopt dat voldoet aan hoge standaarden.
 • Voordeel 3: De Manuka Honing heeft een natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte. Dit betekent dat je kunt rekenen op de gezondheidsvoordelen die geassocieerd worden met een hoog MGO-gehalte in Manuka Honing.
 • Voordeel 4: Hoewel de honing niet geschikt is voor kinderen jonger dan 12 maanden, is dit een voordeel voor oudere kinderen en volwassenen. Het benadrukt het feit dat dit een krachtig, natuurlijk product is dat serieus genomen moet worden voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.
 • Voordeel 5: De Manuka Honing moet onder de 25 °C bewaard worden. Dit bevestigt de natuurlijke aard van het product en helpt de kwaliteit en voordelen op lange termijn te behouden. Het is een teken dat er geen kunstmatige stabilisatoren of conserveermiddelen in de honing zitten, die de voordelen kunnen verminderen.
 • nadeel 1: Als eerste nadeel kan de leeftijdsbeperking worden gezien. Dit product is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 maanden. Dit kan voor gezinnen met jonge kinderen zeker een nadeel zijn, aangezien zij het niet kunnen gebruiken voor zuigelingen.
 • nadeel 2: Een tweede nadeel is de opslagvereiste. Manuka Health New Zealand honing moet onder 25 °C bewaard worden. Dit betekent dat het in de zomermaanden of in warmere klimaten mogelijk niet gemakkelijk is om deze temperatuur te handhaven zonder extra koeling.
 • nadeel 3: De claim “getest op zuiverheid en kwaliteit” kan ook als een nadeel worden beschouwd, aangezien het niet duidelijk is hoe, waar en door wie deze tests zijn uitgevoerd. De vage formulering kan twijfels opwerpen over de betrouwbaarheid van deze claims.
 • nadeel 4: Hoewel het stellen dat het product het ‘origineel uit Nieuw-Zeeland’ is, in eerste instantie positief lijkt, kan dit als nadeel worden beschouwd voor die consumenten die de voorkeur geven aan lokale producten, vanwege factoren zoals kleinere ecologische voetafdruk of ondersteuning van lokale economieën.
 • nadeel 5: Het genoemde ‘natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte’ kan ook een nadeel zijn, als het niet duidelijk is wat ‘MGO’ betekent. Het kan verwarrend zijn voor consumenten die niet bekend zijn met deze term, en hen ontmoedigen het product te kopen vanwege de onduidelijkheid.

Onze favoriet #5

Watson & Son Manuka Honing

Watson & Son Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Manuka Honing van Watson & Son is een puur en authentiek natuurproduct uit Nieuw-Zeeland, met een gegarandeerde MGO-gehalte van ten minste 400 mg/kg, volgens de Molan Gold Standard. Dit waarborgt de kwaliteit en de bijzondere eigenschappen van de honing, die in een erkend laboratorium worden getest. Afkomstig uit duurzame imkerij, bezit deze honing een krachtige, scherpe en kruidige smaak die je palet zal verrijken. Je kunt de ambachtelijke oorsprong zien in de troebele, amberkleurige tint en de licht dikke consistentie van de honing.

 • Voordeel 1: De Manuka Honing van Watson & Son bevat een gecertificeerd MGO-gehalte. Dit betekent dat de honing is getest en gecertificeerd volgens de Molan Gold Standard. Het Methylglyoxal-gehalte bedraagt minstens 400 mg/kg (MGO 400+), wat de hoge kwaliteit van het product garandeert.
 • Voordeel 2: Elke partij van de Manuka Honing wordt getest door een erkend laboratorium. Je kan er dus zeker van zijn dat je een product van hoge kwaliteit ontvangt, omdat er strikte kwaliteitscontroles worden uitgevoerd.
 • Voordeel 3: De honing van Watson & Son is 100% originele Manuka honing. Dit betekent dat je van de unieke gezondheidsvoordelen van Manuka honing kan genieten zonder toevoegingen of bewerkingen.
 • Voordeel 4: Dit product is een natuurproduct uit Nieuw-Zeeland en komt van duurzame imkerij. Hierdoor steun je niet alleen de economie en lokale imkers in Nieuw-Zeeland, maar draag je ook bij aan de duurzaamheid van de honingproductie.
 • Voordeel 5: De Manuka Honing van Watson & Son heeft een unieke kruidige, scherpe en krachtige smaak. De amber en troebele kleur, samen met de dikke consistentie, geven de honing een authentieke en verfijnde kwaliteit.
 • Op basis van de gegeven productinformatie, zou ik de volgende nadelen van de Watson & Son Manuka Honing kunnen noemen:
 • Nadeel 1: Het gecertificeerde MGO-gehalte van ten minste 400 mg/kg (MGO 400+) kan misschien te sterk zijn voor sommige gebruikers. Dit betekent dat je mogelijk niet kunt genieten van de karakteristieke smaak van de honing als je niet gewend bent aan een hoge MGO-waarde.
 • Nadeel 2: De honing is 100% puur en onvervalst. Hoewel dit een geweldig voordeel lijkt, kan het voor sommige mensen een nadeel zijn als ze gewend zijn aan minder krachtige, gezoete honingproducten.
 • Nadeel 3: De honing heeft een kruidige, scherpe en krachtige smaak. Dit kan een negatief punt zijn als je een mildere en zoetere honingsmaak prefereert.
 • Nadeel 4: De kleur van de honing is amber en troebel. Dit kan afwijkend zijn van wat je normaal verwacht van honing, wat kristalhelder en goudkleurig is.
 • Nadeel 5: De consistentie van de honing is iets dik. Dit kan minder handelbaar zijn tijdens het koken of andere culinaire activiteiten, waardoor het moeilijker wordt om de honing te mengen of te verspreiden dan sommige dunne varianten.

Onze favoriet #6

Manuka Health Manuka Honing

Manuka Health Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Manuka Health’s Manuka Honing is een authentieke, hoogwaardige honing, rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland. Deze honing wordt getest op zuiverheid en kwaliteit, wat betekent dat jij geniet van een natuurlijk product met een gecertificeerd MGO-gehalte. Let wel op: het is niet geschikt voor kinderen onder de 12 maanden. Voor beste bewaring, zorg ervoor dat je deze honing lager dan 25 °C bewaart.

 • Voordeel 1: De oorsprong van dit Manuka Honing merk Manuka Health is in Nieuw-Zeeland. Dit geeft het product al onmiddellijk een aura van zuiverheid en versheid, als we rekening houden met het groene, schone beeld van Nieuw-Zeeland.
 • Voordeel 2: Manuka Health honing wordt getest op zuiverheid en kwaliteit, wat betekent dat je altijd gegarandeerd bent van de beste kwaliteit en smaak, zonder onzuiverheden.
 • Voordeel 3: Het product heeft een natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte. MGO staat voor methylglyoxal en is een stof die in grote concentraties voorkomt in Manuka honing. Het zorgt voor de specifieke gezondheidsvoordelen waar Manuka honing bekend om staat.
 • Voordeel 4: Dit product is niet geschikt voor kinderen onder de 12 maanden. Dit betekent een extra gezondheidscontrole, waardoor je gerustgesteld kunt zijn dat je bij Manuka Health een product hebt dat aandacht besteedt aan de gezondheid en veiligheid van zijn gebruikers.
 • Voordeel 5: Manuka Health honing moet bewaard worden op een temperatuur lager dan 25 °C. Dit zorgt ervoor dat je de honing vers kunt houden, waardoor de kwaliteit en smaak altijd op hun hoogtepunt blijven.
 • Nadeel 1: Dit merk beperkt zijn consumenten tot degenen die ouder zijn dan 12 maanden. Daardoor kun je deze Manuka Honing niet gebruiken voor jonge kinderen.
 • Nadeel 2: De honing moet bij een specifieke temperatuur (lager dan 25 graden Celsius) worden bewaard. Dit kan lastig zijn voor je, vooral in de warmere maanden of in klimaten die deze specifieke temperatuur overschrijden.
 • Nadeel 3: Hoewel het product is getest op zuiverheid en kwaliteit, vermeldt de beschrijving niet specifiek wat deze tests inhouden, wat je kan laten twijfelen over de betrouwbaarheid van deze claims.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het origineel uit Nieuw-Zeeland komt, geeft de beschrijving geen informatie over duurzame landbouwpraktijken of ethische sourcing, wat voor jou belangrijk kan zijn als consument die geeft om milieubehoud.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het product een natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte benadrukt, wordt er geen specifiek niveau of bereik gegeven. Het kan voor jou als consument, die op zoek is naar een bepaald krachtig niveau van MGO, moeilijk zijn om te bepalen of deze honing aan je behoeften voldoet.

Onze favoriet #7

Pure Gold Manuka Honing

Pure Gold Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Pure Gold Manuka Honing is een premium kwaliteitsproduct dat wordt gekweekt en geoogst in de ongerepte weiden van Nieuw-Zeeland. Het is door de inheemse Maori-bevolking al eeuwenlang gewaardeerd om zijn unieke eigenschappen. De honing is getest en gecertificeerd door een internationaal geaccrediteerd laboratorium van de Nieuw-Zeelandse overheid voor MGO (voedingsmethylglyoxal), het belangrijkste component dat Manuka Honing zijn buitengewone eigenschappen geeft. Elk potje honing dat je koopt, kan worden getraceerd naar de individuele bijenkorf, dankzij het deskundige team van imkers en GPS-locators van Pure Gold. Je kunt dus zeker zijn van de herkomst en kwaliteit van de honing. Let ook op de MGO-waarde op de pot, want hoe hoger het getal, hoe sterker de werking van de honing.

 • Voordeel 1: De Pure Gold Manuka Honing komt rechtstreeks uit de ongerepte weiden van Nieuw-Zeeland. Dit zorgt voor een pure, organische en natuurlijke bron van honing.
 • Voordeel 2: De honing is grondig getest door een internationaal geaccrediteerd laboratorium van de Nieuw-Zeelandse regering. Dit geeft je de zekerheid dat je een product van hoge kwaliteit krijgt dat voldoet aan de MPI-normen van Nieuw-Zeeland.
 • Voordeel 3: Je krijgt een merk dat volledig traceerbaar is. Elke pot Pure Gold Manuka Honing kan worden getraceerd naar de individuele bijenkorf in Nieuw-Zeeland. Dit zorgt voor transparantie en verzekert je van de authenticiteit van de honing.
 • Voordeel 4: Het merk zorgt voor een premium kwaliteit honing door een nauwkeurig beheer van de bijenkorf. Er wordt niet alleen uitstekend gezorgd voor het welzijn van elke bijenkolonie, maar met de GPS-locator kan ook de volledige traceerbaarheid van de bijenkorf tot de pot worden gegarandeerd.
 • Voordeel 5: De Pure Gold Manuka Honing gebruikt het MGO-systeem voor het meten van de werking van de honing. Methylglyoxal is het unieke bestanddeel in Manuka Honing dat zijn buitengewone eigenschappen geeft, en hoe hoger de waarde hiervan in de honing, hoe sterker de werking zal zijn. Dit zorgt ervoor dat je de effectiviteit van de honing kunt vertrouwen.
 • Het identificeren van de nadelen van een product kan uitdagend zijn als de productbeschrijving alleen positieve punten bevat. Echter, potentiële nadelen (voor sommige klanten) op basis van de gegeven informatie kunnen zijn:
 • Nadeel 1: De traceerbaarheid tot de individuele bijenkorf kan voor sommige klanten te gedetailleerd en onnodig aanvoelen. Als je niet bijzonder geïnteresseerd bent in de directe traceerbaarheid van je honing, dan kan dit aspect van het product overbodig zijn voor jou.
 • Nadeel 2: De Honey Manuka Pure Gold is geoogst in de maanden december en januari, wat inhoudt dat de honing mogelijk niet het hele jaar door verkrijgbaar is. Dit kan voor jou onhandig zijn als je deze honing het hele jaar door wilt gebruiken.
 • Nadeel 3: Er wordt genoemd dat elke bijenkorf individueel beheerd wordt door een team van imkers. Dit kan de productie efficiëntie vertragen en hoewel dit kan leiden tot hogere kwaliteit, kan het ook tot minder beschikbaarheid van het product leiden.
 • Nadeel 4: De verwijzing naar de MGO-waarde die op elke pot staat, kan voor verwarring zorgen als je niet bekend bent met wat MGO is. Het merk gaat er vanuit dat klanten deze informatie begrijpen, maar dat is mogelijk niet het geval.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de honing is getest door een internationaal geaccrediteerd laboratorium van de Nieuw-Zeelandse regering. Maar er wordt niet expliciet vermeld dat het product is gecertificeerd door externe, onafhankelijke partijen. Dit betekent dat je alleen de woorden van het merk en de Nieuw-Zeelandse regering hebt om de kwaliteit en effectiviteit van hun Manuka honing te bevestigen. Dit kan een nadeel zijn als je meer diverse goedkeuring of certificering wilt zien.

Onze favoriet #8

Puriti Manuka Honing

Puriti Manuka Honing

Waarom we het gekozen hebben

PURITI Manuka Honing is een premium kwaliteitshoning, rechtstreeks geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. Met een gecertificeerd MGO-gehalte van 200+, komt dit overeen met een unieke Manuka Factor (UF) Grade van 8+. Dit natuurproduct is 100% vrij van additieven, pesticiden, glyphosaatresten en genetisch gemodificeerde stoffen. Elk potje honing is ter plekke getest, gecertificeerd en verpakt onder strikt toezicht. Het PURITI-label staat voor kwaliteit en transparantie en wordt alleen gegeven aan de beste honing die de plant produceert. Om de authenticiteit te waarborgen, is de verpakking van PURITI Manuka Honing uitgerust met verschillende veiligheidskenmerken die vervalsingen voorkomen.

 • Voordeel 1: Gecertificeerd MGO-gehalte van minimaal 200 mg per kg honing. Dit betekent dat je met PURITI Manuka honing een product hebt dat rijk is aan MGO, wat overeenkomt met de unieke Manuka factor (UF) Grade 8+.
 • Voordeel 2: Premium kwaliteit zonder toevoegingen. Dit product is 100% natuurlijk, vrij van additieven, pesticiden, glyphosaatresten en genetisch gemodificeerde stoffen. Het is getest door onafhankelijke laboratoria volgens de strengste wetenschappelijke eisen, wat garandeert dat je een pure en veilige honing in handen hebt.
 • Voordeel 3: Directe import uit Nieuw-Zeeland. Elke pot PURITI Manuka honing is geoogst en ter plaatse getest, gecertificeerd en verpakt in Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat je kunt rekenen op een product dat onder strenge bewaking wordt geïmporteerd.
 • Voordeel 4: Hoge kwaliteitsnorm. Alleen de beste honing die de handmatige plant produceert, mag het PURITI-label dragen. Dit zorgt ervoor dat je een product met topkwaliteit in handen krijgt, wat PURITI staat voor transparantie en de allerbeste kwaliteit.
 • Voordeel 5: Vervalsveilig. De verpakking van PURITI Manuka honing is uitgerust met talrijke veiligheidskenmerken om vervalsingen te voorkomen. Dit houdt in dat je een legitiem product ontvangt, dat uitgebreid is getest en gecontroleerd om te waarborgen dat het echt is.
 • Hoewel de productomschrijving van de PURITI Manuka Honing overwegend positieve kenmerken benadrukt, kunnen er op basis van deze informatie toch enkele mogelijke nadelen geïdentificeerd worden:
 • Nadeel 1: Strikte importprocedures: De honing wordt rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland geïmporteerd onder strenge bewaking. Dit kan mogelijk betekenen dat het product niet continu beschikbaar is, afhankelijk van importregulaties of vertragingen bij de douane.
 • Nadeel 2: Kwaliteitsvariatie: Hoewel het product wordt getest en gecertificeerd op het terrein in Nieuw-Zeeland, betekent het handmatige productieproces mogelijk dat er een variatie in de kwaliteit tussen verschillende batches honing kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoge MGO-gehalte: Met een MGO-gehalte van 200+ (wat overeenkomt met UF Grade 8+) kan dit product te sterk zijn voor mensen die nieuw zijn bij het consumeren van Manuka honing of een lagere tolerantie hebben.
 • Nadeel 4: Vervangingsmoeilijkheden: Gezien de talrijke veiligheidskenmerken die vervalsingen moeten voorkomen, kan het moeilijk zijn om dit merk te vervangen door een ander in het geval van een stocktekort zonder te vrezen voor de kwaliteit.
 • Nadeel 5: Mogelijke allergische reacties: Hoewel de honing 100% natuurlijk is en vrij van additieven, pesticiden, en genetisch gemodificeerde stoffen, kunnen sommige mensen toch allergisch reageren op bepaalde natuurlijke producten.

Onze favoriet #9

New Zealand Honey Co Manuka Honing

New Zealand Honey Co Manuka Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NEW ZEALAND HONEY CO’s Manuka Honing is een krachtig en authentiek supervoedsel uit Nieuw-Zeeland. Deze UMF 24+ / MGO 1122+ honing is puur en rijk aan smaak, ideaal voor elke toepassing en eenvoudig te integreren in jouw dieet. Afkomstig van wilde en ruige locaties, is het een perfecte aanvulling om je maaltijden te versterken. Verzameld, geoogst en getest in Nieuw-Zeeland, je kunt er zeker van zijn dat wat je ontvangt 100% zuiver is, vrij van schadelijke chemicaliën zoals glyfosaat en landbouwherbiciden. Als trots lid van de UMF Honey Association voldoet het aan strenge selectiecriteria, met testcertificaten beschikbaar voor elke pot, waardoor je een toonaangevend, zuiver en authentiek product ontvangt.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een krachtige en actieve Manuka honing, die zeer geschikt is voor levensgenieters. Het is perfect voor alle toepassingen en heerlijk van smaak, je lichaam zal er dol op zijn.

  Voordeel 2: De Manuka honing van NEW ZEALAND HONEY CO is een krachtig superfood dat gemakkelijk in je dieet kan worden opgenomen. Het is ideaal voor mensen die begrijpen hoe belangrijk een gezonde en evenwichtige voeding is.

 • Voordeel 3: De honing kan als een boost worden toegevoegd aan je maaltijden. Het werkt als een geconcentreerd supervoedsel waarmee je andere wellness-voedingsmiddelen kunt versterken.
 • Voordeel 4: Je hebt de garantie dat je een authentiek en kwalitatief product krijgt uit Nieuw-Zeeland. Al hun honing wordt verzameld, geoogst, verpakt en getest in Nieuw-Zeeland en alle producten worden onafhankelijk getest om de zuiverheid te bevestigen.
 • Voordeel 5: De honing is UMF gecertificeerd wat betekent dat het voldoet aan strenge criteria. De certificering garandeert dat de Manuka honing 100% authentiek is. Daarnaast is de honing getest en gecertificeerd als vrij van glyfosaat en landbouwherbiciden, dus je kunt erop vertrouwen dat er geen nare chemicaliën in zitten.
 • Op basis van de productbeschrijving van de Manuka Honing van het merk NEW ZEALAND HONEY CO, zijn er weinig nadelen te vinden. Echter, als we kritisch kijken, zijn er alsnog enkele punten die als nadeel ervaren zouden kunnen worden:
 • Nadeel 1: Niet universeel smaakprofiel
  Hoewel de honing wordt aangeprezen als ‘verrukkelijk’, kan de smaak sterk en uniek zijn, wat voor sommige mensen te krachtig kan zijn. Dit is echter afhankelijk van je persoonlijke smaakvoorkeur.
 • Nadeel 2: Geen duidelijkheid over de bron van de honing
  Hoewel de honing uit Nieuw-Zeeland komt en daar getest wordt, wordt er niet aangegeven waar de honing precies wordt geoogst, wat de biodiversiteit en kwaliteit zou kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Mogelijk beperkte toepasbaarheid
  Het is een supervoedsel dat bedoeld is om andere voedingsmiddelen te versterken. Dit betekent dat de honing mogelijk niet geschikt is voor alle toepassingen, zoals koken of bakken waarbij hitte betrokken is, aangezien het de potentie kan verminderen.
 • Nadeel 4: Geen vermelding van de textuur
  Er is geen vermelding van de textuur van de honing. Voor sommige mensen is een vloeibare consistentie van honing gunstiger, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer solide of romige textuur.
 • Nadeel 5: Misschien niet geschikt voor iedereen
  Terwijl de honing gepromoot wordt als een superfood voor mensen die een gezonde en evenwichtige voeding en levensstijl nastreven, wordt er niet expliciet vermeld of de honing geschikt is voor mensen met specifieke gezondheidsproblemen, allergieën of dieetbeperkingen.

Na grondig onderzoek en testen van de tien beste Manuka Honing producten op de markt, kunnen we concluderen dat het kiezen van de juiste Manuka Honing echt afhangt van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Als je waarde hecht aan rijkdom aan smaak en bio-activiteit, zullen bepaalde merken beter bij je passen dan andere. Kies altijd voor producten die puur en onbewerkt zijn om maximale gezondheidsvoordelen te behalen. Onthoud dat, hoewel Manuka Honing duurder kan zijn dan andere honingsoorten, de unieke eigenschappen de extra kosten rechtvaardigen. Daarom, investeer in de beste Manuka Honing product die jouw gezondheid zal verrijken en je leven zoeter zal maken.

Inhoudsopgave