a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Mct Olie: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste MCT-olieproducten die uitstekend presteren in recente tests en onderzoeken, om de beste keuze voor jou te maken.

Unser Favorit: Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Woldohealth Mct Olie

Woldohealth Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Hunter & Gather Mct Olie

Hunter & Gather Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Go-Keto Mct Olie

Go-Keto Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Mea Vita Mct Olie

Mea Vita Mct Olie
★★★★★

Unser Favorit: Hunter & Gather Mct Olie

Hunter & Gather Mct Olie
★★★★★

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je energieniveaus te verhogen en je cognitieve prestaties te verbeteren, dan zou MCT olie weleens de oplossing kunnen zijn. MCT (Medium Chain Triglycerides) olie is een type vet dat gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt, wat het een efficiënte energiebron maakt. Maar met zoveel producten die op de markt beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke MCT olie het beste bij je behoeften past. Daarom hebben we het meest recente onderzoek doorgenomen en de 10 beste MCT oliën uitgelicht in deze uitgebreide test. We zullen het je uitgebreid uitleggen, zodat jij de meest geïnformeerde keuze kunt maken voor jouw gezondheid en welzijn.

MCT-olie, oftewel Medium Chain Triglycerides, is een soort vet dat sneller wordt verteerd dan de meeste andere soorten vetten. Het wordt verondersteld om verschillende gezondheidsvoordelen te bieden, zoals het stimuleren van het gewichtsverlies en het verbeteren van de mentale helderheid. Deze olie wordt vaak gevonden in kokosolie en palmolie, maar je kunt het ook als een los supplement kopen. MCT-olie is kleurloos, geurloos en blijft vloeibaar bij kamertemperatuur, waardoor het gemakkelijk is om aan je dieet toe te voegen door het te mengen met je smoothies, shakes of koffie.

Check Uit

Onze favoriet #1

Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Mct Olie van het merk Ketosource is ontworpen om jou de maximale ketonboost te geven, met de hoogste zuiverheidsgraad van C8 MCT op de markt – een verbazingwekkende 99,8%. Terwijl andere MCT-oliën maagklachten kunnen veroorzaken, hebben klanten van Ketosource vastgesteld dat deze olie gemakkelijk verteerbaar is, mits je de doseringsinstructies op de verpakking volgt. Het is volledig natuurlijk, niet-allergeen en voldoet aan hoge EU-richtlijnen, zoals vrij zijn van gluten, zuivel, noten en schaaldieren. Ketosource, als toonaangevend ketodieet- en vastenbedrijf in het VK, biedt ook persoonlijke ondersteuning om jou te helpen het meeste uit jouw Keto Levensstijl te halen. Met een neutrale smaak en geur kan de olie gemakkelijk worden geïntegreerd in je dieet, of je nu gewoon je ochtendkoffie oppept of je vastenregime ondersteunt.

 • Voordeel 1: Maximale Ketone Boost. Deze MCT-olie van Ketosource biedt de hoogste zuiverheidsbron van C8 MCT op de markt, namelijk 99,8%. Hiermee kan het je bloedketonenniveaus verhogen en drie keer effectiever werken dan andere MCT-oliën.
 • Voordeel 2: Goede verteerbaarheid. Op basis van jarenlange klantenfeedback blijkt dat maar heel weinig mensen last hebben van maagklachten bij gebruik van deze MCT-olie. Lagere zuiverheidsproducten veroorzaken vaak maagproblemen. Bij deze Pure C8 MCT olie mag je geen ongemakkelijke symptomen ervaren zoals indigestie, dunne ontlasting of buikpijn.
 • Voordeel 3: Natuurlijke & niet-allergene samenstelling. Deze MCT-olie is volledig natuurlijk en niet-allergeen, wat betekent dat het vrij is van gluten, zuivel, noten en schaaldieren. Daarnaast is het gecertificeerd als 100% duurzaam en vrij van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s), waardoor het een gezonde keuze is voor zowel jou als het milieu.
 • Voordeel 4: Professionele ondersteuning. Met Ketosource geloven ze in het uitgebreid ondersteunen van hun klanten. Als consument kun je via e-mail en telefoon terecht bij hun team van wetenschappers en voedingsdeskundigen om je verder te helpen met de Keto Lifestyle.
 • Voordeel 5: Veelzijdig in gebruik. De C8 MCT-olie is geur- en smaakloos, wat het gemakkelijk maakt om het te vervangen door je traditionele oliën. Je kan het bijvoorbeeld toevoegen aan je bulletproof koffie, smoothies of eiwitshakes, of op andere manieren die je dieet ondersteunen. De gebruiksinstructies op de verpakking kunnen je helpen bij het op een effectieve manier toepassen van de olie in je dieet en het maximaliseren van je resultaten.
 • Nadeel 1: Het product bevat geen 100% zuiverheid. Hoewel dit technologisch nog niet mogelijk is, is het toch iets om in gedachten te houden. De MCT Olie van Ketosource heeft een zuiverheid van 99,8%.
 • Nadeel 2: Het product kan bij sommige mensen maagklachten veroorzaken. Hoewel de beschrijving aangeeft dat zeer weinig mensen last krijgen van indigestie, dunne ontlasting of buikpijn, is het toch mogelijk dat je hier last van kunt krijgen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product gemakkelijk verteerbaar is, moeten de instructies op de verpakking nauwkeurig worden gevolgd. Dit kan als een nadeel worden gezien, omdat het extra inspanning vereist van de gebruiker.
 • Nadeel 4: Het product is geurloos en smaakloos. Hoewel dit voor sommigen als een voordeel kan worden gezien, is het mogelijk dat anderen hierdoor minder geneigd zijn het te gebruiken, omdat het geen extra smaak toevoegt aan hun voedsel of dranken.
 • Nadeel 5: De effectiviteit van deze olie hangt af van het dieet waarmee je het combineert. Het kan niet op zichzelf worden gebruikt als een wondermiddel voor gewichtsverlies of gezondheidsverbetering. Het ondersteunt slechts je ketogene dieet, je vasten of andere diëten. De instructies op de verpakking moeten worden gevolgd om de resultaten te maximaliseren.

Onze favoriet #2

Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Ketosource’s Mct Olie is een hoogwaardige bron van C8 MCT met een zuiverheid van 99,8%, speciaal ontworpen om je ketonenniveaus te verhogen. In tegenstelling tot andere MCT-oliën, leidt dit product zelden tot maagklachten dankzij zijn zuivere formule. Het is een all-natuurlijke en niet-allergene olie, geschikt voor Keto, Vegan en Paleo diëten en is vrij van gluten, zuivel, noten en schaaldieren. Deze MCT-olie, geproduceerd in een BRC Global Standards-compatibele faciliteit, is ook vrij van genetisch gemodificeerde organismen en is 100% duurzaam. Het deskundig team van Ketosource staat voor je klaar om je ondersteuning en advies bij het keto dieet te bieden. Makkelijk te gebruiken met elke soort dieet, deze olie is geurloos en smaakloos en kan toegevoegd worden aan koffie, smoothies, shakes of andere dranken om je dieet te optimaliseren.

 • Voordeel 1: Maximale Ketone Boost – De MCT olie van Ketosource biedt een maximale verhoging van bloedketonen, dankzij de hoogste zuiverheidsbron van C8 MCT (99,8%). Dit verhoogt de ketonen in je bloed drie keer meer dan andere MCT-oliën.
 • Voordeel 2: Gemakkelijk te verteren – Deze olie is gemaakt met zorg voor jouw maag. Uit feedback blijkt dat heel weinig mensen maagklachten ervaren bij gebruik. Laat indigestie, diarree of buikpijn niet in de weg staan van jouw ketogene dieet.
 • Voordeel 3: 100% Natuurlijk en Veilig – Ketosource MCT olie is een volledig natuurlijk product, vrij van allergenen zoals gluten, zuivel, noten en schaaldieren. Het is niet genetisch gemodificeerd en voldoet aan de strengste EU-richtlijnen voor veiligheid en kwaliteit.
 • Voordeel 4: Professionele ondersteuning – Ketosource biedt klanten volledige deskundige ondersteuning via e-mail en telefoon. Maak gebruik van hun expertise om het meeste uit jouw Keto Lifestyle te halen.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk te gebruiken – De C8 MCT olie is geur- en smaakloos, waardoor je het ideaal kunt gebruiken in je koffie, smoothies, eiwitshakes of andere drankjes. Het stelt je in staat om moeiteloos je ketogene dieet, je vasten of andere diëten te ondersteunen.
 • Nadeel 1: Het merk Ketosource maakt gebruik van de hoogste zuiverheid van C8 MCT, die beschikbaar is bij 99,8%. Echter, dit betekent ook dat een 100% zuiverheid niet mogelijk is met de huidige technologieën. Hoewel dit wordt vermeld in de productbeschrijving, zou dit voor sommige mensen een nadeel kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel Ketosource aangeeft dat hun C8 MCT-olie gemakkelijk te verteren is, worden mensen echter nog steeds aangemoedigd om de doseringsinstructies op de verpakking op te volgen of om professioneel advies te vragen. Dit kan aangeven dat er nog steeds een mogelijkheid van indigestie, dunne ontlasting of buikpijn bestaat als je te veel consumeert.
 • Nadeel 3: Hoewel de olie wordt gepromoot als geur- en smaakloos, kan dit voor sommige mensen een nadeel zijn. Niet iedereen wil een product zonder smaak, sommige mensen genieten misschien van een subtiele smaak om hun dranken of maaltijden nog lekkerder te maken.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat Ketosource’s C8 MCT-olie gecertificeerd 100% duurzaam is en vrij van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s). Dit is over het algemeen positief, maar als je een voorkeur hebt voor producten die GGOs bevatten vanwege hun potentieel voor verhoogde voedingswaarden of andere factoren, dan is dit misschien niet de MCT-olie voor jou.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel het product alle natuurlijke en niet-allergene certificeringen draagt, is het nog steeds mogelijk dat individuele gebruikers allergische reacties of overgevoeligheid kunnen ervaren. Het is altijd een goed idee om voorzichtig te zijn met nieuwe voedingssupplementen en deze geleidelijk in je dieet in te voeren.

Onze favoriet #3

Woldohealth Mct Olie

Woldohealth Mct Olie

Waarom we het gekozen hebben

WoldoHealth MCT Olie is een 100% pure MCT-olie gemaakt van kokosnoten en is ideaal voor gebruik in kogelvrije koffie, eiwitmuesli, biologische smoothies en salades. De olie is hooggeconcentreerd in middellange-keten-triglyceriden en is een uitstekend voedingssupplement voor mensen die keto, paleo of koolhydraatarme diëten volgen. In de fles van 500 ml zit waardevolle MCT-olie bestaand uit 70% caprylzuur en 30% caprinezuur. Het kan je conventionele eetbare oliën vervangen en is veganistisch en palmolie-vrij. In een handige UV-glasfles om tegen licht te beschermen, is het gemakkelijk en veelzijdig te gebruiken in elk gerecht. Afkomstig van GGO-vrije kokosnoten en zonder toevoegingen, is deze biologisch geproduceerde olie absoluut smaakloos en geurloos.

 • Voordeel 1: Hunter & Gather MCT-olie is volledig afgeleid van kokosnoten. Dit betekent dat je een pure olie krijgt waarbij alleen duurzame kokosnoten zijn gebruikt. Dat maakt deze MCT-olie zowel gezond als milieuvriendelijk.
 • Voordeel 2: De olie is drievoudig gedestilleerd en rijk aan gezonde vetten zoals caprylzuur en caprinezuur. Dit zijn middellange keten triglyceriden (MCT’s) die je lichaam snel kan omzetten in energie, wat vooral belangrijk is als je een vetrijk of keto-dieet volgt.
 • Voordeel 3: Bijzonder geschikt voor het maken van ‘bulletproof’ koffie, shakes en salades. Vanwege zijn neutrale geur en smaak kun je het vrijwel aan elk gerecht toevoegen zonder de oorspronkelijke smaak significant te veranderen.
 • Voordeel 4: De MCT-olie is hexaanvrij, bevat geen oplosmiddelen en heeft geen toegevoegde suikers, zoetstoffen of vulstoffen. Dit maakt het tot een schoon voedingssupplement dat past binnen vele diëten, waaronder Keto, paleo, LCHF en Banting lifestyle.
 • Voordeel 5: Hunter & Gather kiest niet alleen voor duurzaamheid bij het maken van hun olie, maar ook bij het verpakken. De MCT-olie wordt geleverd in een volledig recyclebare glazen fles. Hiermee onderstrepen ze hun zorg voor zowel jouw gezondheid als die van de planeet.
 • Nadeel 1: Hoewel de MCT-olie van Hunter & Gather bijna volledig geurloos en smaakloos is, kan dit een belemmering zijn als je jouw voedingsmiddelen of dranken wilt verrijken met een specifieke smaak.
 • Nadeel 2: Hun MCT-olie is 100% afgeleid van kokosnoten. Dit betekent dat als je allergisch bent voor kokosnoten, dit product niet geschikt voor je is.
 • Nadeel 3: Hoewel de olie ideaal is voor diverse diëten zoals keto, paleo, LCHF en Banting, als je een dieet volgt waarbij vet consumptie beperkt is, is deze olie mogelijk niet geschikt voor jou gezien het een snelle energiebron kan bieden zonder het vetgehalte verhogen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de verpakking recycleerbaar is, hebben sommige mensen misschien nog steeds een voorkeur voor niet glazen verpakkingen, gezien deze breekt als het valt.
 • Nadeel 5: Hunter & Gather’s MCT-olie is rijk aan caprylzuur en caprinezuur, hoewel deze middellange keten vetzuren gezondheidsvoordelen kunnen bieden, kan dit mogelijk niet bevorderlijk zijn voor mensen met bijzondere gezondheidstoestanden zoals leverziekten. Het is altijd aangeraden om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je dit soort supplementen aan jouw dieet toevoegt.

Onze favoriet #4

Hunter & Gather Mct Olie

Hunter & Gather Mct Olie

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De MCT-olie van Hunter & Gather is een 100% op kokosnoten gebaseerde olie, gedestilleerd via een drievoudig stoomproces, om een ideaal supplement te maken voor bulletproof koffie, shakes en salades. Deze MCT C8/C10-olie is geschikt voor verschillende dieetstijlen, zoals Keto, paleo, LCHF en banting, dankzij de rijkdom aan capryl- en caprinezuur en het ontbreken van hexaan en oplosmiddelen. Je krijgt met dit product een zuivere en schone MCT-bron, perfect als aanvulling op een ketogeen dieet. Tevens functioneert het als een bron van gezonde vetten, door de aanwezigheid van middellange keten triglyceriden (MCT’s). Doordat de olie vrijwel geur- en smaakloos is, kun je hem gemakkelijk toevoegen aan je voeding zonder deze te overheersen. Bovendien wordt de olie geleverd in een volledig recycleerbare glazen fles, gemaakt van duurzame kokosnoten, om een snelle energieboost te leveren zonder het vetgehalte, ideaal voor een vetrijk of keto-dieet.

 • Voordeel 1: Hunter & Gather MCT-olie is volledig afgeleid van kokosnoten. Dit betekent dat je een pure olie krijgt waarbij alleen duurzame kokosnoten zijn gebruikt. Dat maakt deze MCT-olie zowel gezond als milieuvriendelijk.
 • Voordeel 2: De olie is drievoudig gedestilleerd en rijk aan gezonde vetten zoals caprylzuur en caprinezuur. Dit zijn middellange keten triglyceriden (MCT’s) die je lichaam snel kan omzetten in energie, wat vooral belangrijk is als je een vetrijk of keto-dieet volgt.
 • Voordeel 3: Bijzonder geschikt voor het maken van ‘bulletproof’ koffie, shakes en salades. Vanwege zijn neutrale geur en smaak kun je het vrijwel aan elk gerecht toevoegen zonder de oorspronkelijke smaak significant te veranderen.
 • Voordeel 4: De MCT-olie is hexaanvrij, bevat geen oplosmiddelen en heeft geen toegevoegde suikers, zoetstoffen of vulstoffen. Dit maakt het tot een schoon voedingssupplement dat past binnen vele diëten, waaronder Keto, paleo, LCHF en Banting lifestyle.
 • Voordeel 5: Hunter & Gather kiest niet alleen voor duurzaamheid bij het maken van hun olie, maar ook bij het verpakken. De MCT-olie wordt geleverd in een volledig recyclebare glazen fles. Hiermee onderstrepen ze hun zorg voor zowel jouw gezondheid als die van de planeet.
 • Nadeel 1: Hoewel de MCT-olie van Hunter & Gather bijna volledig geurloos en smaakloos is, kan dit een belemmering zijn als je jouw voedingsmiddelen of dranken wilt verrijken met een specifieke smaak.
 • Nadeel 2: Hun MCT-olie is 100% afgeleid van kokosnoten. Dit betekent dat als je allergisch bent voor kokosnoten, dit product niet geschikt voor je is.
 • Nadeel 3: Hoewel de olie ideaal is voor diverse diëten zoals keto, paleo, LCHF en Banting, als je een dieet volgt waarbij vet consumptie beperkt is, is deze olie mogelijk niet geschikt voor jou gezien het een snelle energiebron kan bieden zonder het vetgehalte verhogen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de verpakking recycleerbaar is, hebben sommige mensen misschien nog steeds een voorkeur voor niet glazen verpakkingen, gezien deze breekt als het valt.
 • Nadeel 5: Hunter & Gather’s MCT-olie is rijk aan caprylzuur en caprinezuur, hoewel deze middellange keten vetzuren gezondheidsvoordelen kunnen bieden, kan dit mogelijk niet bevorderlijk zijn voor mensen met bijzondere gezondheidstoestanden zoals leverziekten. Het is altijd aangeraden om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je dit soort supplementen aan jouw dieet toevoegt.

Onze favoriet #5

Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Ketosource’s Mct Olie is een volledig natuurlijk en niet-allergisch product dat voldoet aan de strengste EU-normen. Het zit in een 100% recyclebare glazen fles, die sympathiek is voor het milieu door te helpen plasticvervuiling te verminderen. Dit product, geschikt voor personen die Keto, Vegan of Paleo-dieet volgen, is vervaardigd in een BRC Global Standards-compatibele faciliteit en is vrij van gluten, zuivel, noten en schaaldieren. Het hoogste zuiverheidsniveau van C8 MCT op de markt (99,8%) is door laboratoriumtests bevestigd, waardoor het effectief de bloedketon-niveaus verhoogt. Bovendien is de olie gemakkelijk te verteren, waardoor maagproblemen vrijwel uitgesloten zijn, mits gebruikt volgens de instructies op de verpakking of op advies van het professionele team achter het merk. Het merk biedt volledige deskundige ondersteuning via e-mail en telefoon, wat duidt op hun inzet voor kwaliteit en klanttevredenheid.

 • Voordeel 1: De MCT olie van Ketosource zit in een glazen fles die 100% recyclebaar en duurzaam is. Door de keuze voor glas wordt chemische uitloging door plastics voorkomen, wat bijdraagt aan jouw gezondheid en aan het milieu.
 • Voordeel 2: Ketosource’s MCT olie is volledig natuurlijk, niet-allergeen en heeft de hoogste standaard certificering. Het product is veganistisch, keto en paleo-vriendelijk en is vrij van gluten, zuivel, noten en schaaldieren. Dit maakt het geschikt is voor bijna iedereen, ongeacht voedingsvoorkeuren of allergieën.
 • Voordeel 3: Bij aankoop van deze MCT-olie van Ketosource krijg je professionele support. Zij bieden deskundige ondersteuning via e-mail en telefoon, zodat je het meeste uit je ketogene dieet en vastenervaring kunt halen.
 • Voordeel 4: De MCT olie van Ketosource is laboratorium getest en onderzoek gebaseerd. De zuiverheid van de C8 MCT is bijna 100% (99,8%), wat betekent dat deze MCT-olie effectief is in het verhogen van de bloedketonen, meer dan andere merken op de markt.
 • Voordeel 5: De MCT olie is gemakkelijk verteerbaar. Volgens feedback van klanten ervaren maar heel weinig mensen maagklachten. Hiermee vermijd je mogelijke indigestie, dunne ontlasting of buikpijn die je zou kunnen ervaren met MCT-oliën van lagere zuiverheid. Je krijgt ook professioneel keto-advies voor de dosering, voor een optimale gebruikservaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de verpakking duurzaam en 100% recyclebaar is (gemaakt van glas), kan het zwaarder zijn dan plastic alternatieven, waardoor het transport en het dragen van het product lastiger kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product allergenen als gluten, zuivel, noten en schaaldieren uitsluit, zijn er voor andere ingrediënten geen allergie-informatie vermeld. Dit kan een probleem zijn voor mensen met minder voorkomende allergieën.
 • Nadeel 3: Hoewel er beweerd wordt dat het product wetenschappelijk getest is, wordt er in de beschrijving niet direct vermeld hoeveel onderzoek er specifiek naar deze versie van de MCT-olie is gedaan of hoeveel tijd er is besteed aan de ontwikkeling ervan. Dit gebrek aan transparantie kan twijfel zaaien bij sommige klanten.
 • Nadeel 4: Er wordt vermeld dat MCT-oliën met een lagere zuiverheid maagklachten kunnen veroorzaken. Echter, alhoewel ze aangeven dat heel weinig mensen maagproblemen ervaren, is het mogelijk dat sommige consumenten nog steeds een lichte hinder kunnen ondervinden.
 • Nadeel 5: Het product heeft professionele ondersteuning beschikbaar, maar deze ondersteuning is alleen beschikbaar via e-mail en telefoon. Dit kan wellicht ongemakkelijk zijn voor consumenten die de voorkeur geven aan meer directe of persoonlijke vormen van klantenservice, zoals een winkelbezoek of live chat-opties.

Onze favoriet #6

Ketosource Mct Olie

Ketosource Mct Olie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Ketosource’s MCT Olie is een hoogwaardig supplement dat specifiek is ontworpen om je lichaam te helpen ketonen te verhogen. Met een bijna maximale zuiverheid van 99,8% C8 MCT, is deze olie effectiever dan andere MCT-oliën in het verhogen van de bloedketonen, waardoor je lichaam in ketose wordt geholpen. Beschouwd als makkelijk verteerbaar, zal de zuivere C8 MCT je geen maagklachten geven, wat vaak voorkomt bij minder pure MCT-oliën. De olie is volledig natuurlijk, vrij van allergenen en voldoet aan strenge EU-richtlijnen. Het is een Keto, Vegan, en Paleo-vriendelijk product dat vrij is van gluten, zuivel, noten, schaaldieren en GMO’s. Bovendien biedt Ketosource professionele hulp voor je dieetbehoefte en je kunt deze smaakloze en reukloze olie moeiteloos gebruiken met elke drank of dieet. De attente bereiding en ondersteuning van Ketosource maken deze MCT Olie een betrouwbaar element om je Keto Lifestyle te verrijken.

 • Voordeel 1: Ketosource’s MCT olie geeft je een maximale boost in ketonen. Het levert het hoogste zuiverheidsniveau van C8 MCT dat momenteel beschikbaar is, met een zuiverheidspercentage van 99,8%. Hierdoor verhoogt het je bloedketonen tot drie keer meer dan andere MCT-oliën.
 • Voordeel 2: Deze MCT-olie is gemakkelijk verteerbaar. Door de hoge zuiverheid is de kans op maagklachten minimaal. Dat betekent geen last van indigestie, dunne ontlasting of buikpijn die soms wel wordt veroorzaakt door MCT-oliën van een lagere zuiverheid.
 • Voordeel 3: Ketosource’s MCT olie is volledig natuurlijk en niet-allergeen. Het is gecertificeerd vrij van gluten, zuivel, noten en schaaldieren, waardoor het geschikt is voor mensen met gevoeligheden of allergieën voor deze stoffen.
 • Voordeel 4: Bij aankoop van dit product, krijg je professionele keto-ondersteuning van Ketosource, het toonaangevende ketogene dieet- en vastenbedrijf in het VK. Ze bieden deskundige hulp via e-mail en telefoon, dus bij eventuele vragen of problemen kun je op hun expertise rekenen.
 • Voordeel 5: De olie is eenvoudig te integreren in elk dieet, vanwege zijn geurloze en smaakloze aard. Je kunt de olie als vervanging voor traditionele oliën gebruiken in bijvoorbeeld kogelvrije koffie, smoothies of eiwitshakes. Het ondersteunt effectief niet alleen je ketogene dieet, maar ook je vasten of andere diëten.
 • nadeel 1: Hoewel het product beweert gemakkelijk te verteren te zijn, ervaren sommige mensen toch mogelijke bijwerkingen zoals indigestie, dunne ontlasting of buikpijn. Dit zou een nadeel kunnen zijn voor mensen met een gevoelige maag.
 • nadeel 2: Aangezien het product aangeeft dat het geen 100% zuiverheid kan bereiken met de huidige technologieën, kunnen er toch nog onzuiverheden aanwezig zijn, wat sommige gebruikers zou kunnen afschrikken of onaangenaam vinden.
 • nadeel 3: Het product is geurloos en smaakloos, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een MCT-olie met een bepaalde smaak om hun eten of drinken te verrijken.
 • nadeel 4: De instructies voor het optimaal gebruiken van het product zijn op de verpakking te vinden, maar niet iedereen vindt dit even handig. Mensen die niet gewend zijn om productinstructies te lezen of die de instructies misschien niet volledig begrijpen, kunnen hierdoor mogelijk niet de maximale voordelen van het product ervaren.
 • nadeel 5: Het product is specifiek ontworpen om ketonen te verhogen, daarom is het wellicht niet ideaal voor mensen die niet een ketogeen dieet volgen, vasten of op zoek zijn naar de specifieke voordelen van ketonen.

Onze favoriet #7

Go-Keto Mct Olie

Go-Keto Mct Olie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Go-Keto MCT-olie C8 is een puur en natuurlijk product dat je ondersteunt bij je keto-dieet. Afkomstig uit Zwitserland, deze olie wordt gemaakt van 100% palmolievrije kokosolie, wat je 30 tot 40 porties essentiële middellange vetzuren biedt. Je kunt het moeiteloos toevoegen aan je koffie, smoothie, proteïneshake, sap, soep of salade dankzij de smaakloze kwaliteit. Deze MCT’s worden direct omgezet in pure ketonen, waardoor ze fungeren als een directe energiebron om je in ketose te houden. Go-Keto staat bekend om zijn kwaliteit, met producten die vegan en GMO-vrij zijn, en biedt ondersteuning door middel van professioneel advies en coaching om van je keto-dieet een succesvolle en veilige ervaring te maken.

 • Voordeel 1: Zuiverheid en natuurlijkheid. De Go-Keto MCT-olie is gemaakt in Zwitserland van 100% palmolievrije kokosolie, wat betekent dat het een natuurlijk en zuiver product is. Dit kan goed zijn voor je gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 2: Kwalitatieve ingrediënten. Deze MCT-olie is gemaakt van 100% premium kokosnoten die duurzaam geteeld en zorgvuldig verwerkt zijn, om je de hoogste kwaliteit en zuiverste vetzuren te kunnen bieden voor je keto dieet.
 • Voordeel 3: Biedt snelle ketonen. De MCT’s in Go-Keto MCT-olie worden direct omgezet in pure ketonen, wat betekent dat ze snelle energie leveren voor je lichaam. Dit kan helpen om je in ketose te houden en kan bijdragen aan gewichtsverlies en verbeterde cognitieve functie.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk te gebruiken. Omdat Go-Keto MCT-olie smaakloos is, kan het gemakkelijk worden toegevoegd aan je smoothie, shake, koffie, sap, soep of salade. Dit maakt het een flexibele aanvulling op je dieet.
 • Voordeel 5: Ondersteuning en vertrouwen van een toonaangevend merk. Bij aankoop van Go-Keto MCT-olie krijg je ook toegang tot professioneel advies, coaching, ultra puur ketogeen voedsel en betrouwbare ketometers van Go-Keto, het toonaangevende Europese keto-merk.
 • Nadeel 1: Hoewel het product puur en natuurlijk wordt genoemd, zijn er geen certificeringen of stickers die deze claim ondersteunen, zoals een biologische of niet-GGO certificering.
 • Nadeel 2: Hoewel de Go-Keto MCT-olie geen smaak heeft, kan dit voor sommige mensen juist een nadeel zijn, vooral als je van plan bent het product vaak te gebruiken. De smaakloosheid kan leiden tot eentonigheid en verveling, waardoor het moeilijker wordt om het regelmatig te consumeren.
 • Nadeel 3: Het merk stelt dat de MCT-olie direct in energie wordt omgezet, maar de effectiviteit hiervan kan afhangen van het individu. Afhankelijk van jouw metabolisme en algehele gezondheid, kan de snelheid waarmee je energie uit deze MCT-olie haalt variëren.
 • Nadeel 4: De MCT-olie is zeer specifiek en voornamelijk bedoeld voor mensen die een keto-dieet volgen. Dus als je niet in ketose bent of als je geen keto-dieet volgt, is het misschien niet de meest efficiënte of voordelige optie voor jou.
 • Nadeel 5: Hoewel de MCT-olie gemakkelijk kan worden toegevoegd aan soep, salade, smoothies, etc., kan het voor sommige mensen moeilijk zijn om de juiste dosering te vinden. De aanbeveling is om te beginnen met 2x 1 theelepeltje per dag naar 3 eetlepels per dag. Het vinden van de juiste hoeveelheid kan een uitdaging zijn, en te veel MCT-olie kan spijsverteringsklachten veroorzaken.

Onze favoriet #8

Mea Vita Mct Olie

Mea Vita Mct Olie

Waarom we het gekozen hebben

Mea Vita’s MCT Olie is een 100% zuiver product, bestaande uit 70% C-8 vetzuren (caprylzuur) en 30% C-10 vetzuren (caprinezuur), gewonnen uit kokosolie. Dit hoogwaardige product is bijna smaakneutraal, waardoor het een excellente aanvulling kan zijn op jouw bulletproof koffie, shakes, smoothies, en sauzen. Net als een gewone spijsolie, is deze MCT-olie breed inzetbaar, hoewel je er op moet letten dat je het niet te veel verwarmt (maximaal tot 120°C). De aanbevolen dosering is tot 3 keer per dag 3 theelepels (1 theelepel = 1 g) bij jouw maaltijden.

 • Voordeel 1: De Mea Vita MCT-olie valt op door zijn 100% zuiverheid. Dit betekent dat het product puur en zonder toegevoegde stoffen is, wat voordeelig is voor jouw gezondheid.
 • Voordeel 2: De olie bestaat uit 70% C-8 vetzuren en 30% C-10 vetzuren. Deze middellange keten vetzuren zijn gemakkelijker te verteren dan lange keten vetzuren, wat nuttig kan zijn voor de spijsvertering.
 • Voordeel 3: Deze MCT-olie is gemaakt op basis van kokosolie. Dit betekent dat het de voedzame voordelen van kokosolie bevat, zoals antioxidanten en laurinezuur.
 • Voordeel 4: Het product is bijna smaakneutraal, waardoor het een geweldige toevoeging kan zijn aan diverse voedingsmiddelen zoals bulletproof koffie, shakes, smoothies of sauzen.
 • Voordeel 5: Je kunt de MCT-olie net als reguliere spijsolie gebruiken. Het dient echter niet te veel verhit te worden, maar dit maakt het veelzijdig in het gebruik en kan gemakkelijk geïntegreerd worden in jouw dieet.
 • Nadeel 1: Hoewel de Mea Vita MCT-olie vooral bestaat uit C-8 en C-10 vetzuren, wordt deze niet aangevuld met andere nuttige vetzuren. Deze vetzuren zijn belangrijk, maar voor een compleet gezondheidsprofiel zou je ook andere vetzuren uit voedsel of supplementen nodig hebben.
 • Nadeel 2: MCT-olie wordt gewonnen uit kokosolie, maar de productbeschrijving geeft geen inzicht in hoe deze extractie plaatsvindt. Er kunnen mogelijk chemische processen bij betrokken zijn die de zuiverheid van de olie kunnen aantasten.
 • Nadeel 3: De olie is bijna smaakneutraal, wat betekent dat mensen die van smaak houden in hun toevoegingen deze olie mogelijk als saai kunnen ervaren.
 • Nadeel 4: Hoewel het kan worden gebruikt als een gewone spijsolie, kan het niet te veel worden verwarmd. Het heeft een maximaal verwarmingstemperatuur van 120°C, wat het minder veelzijdig in de keuken maakt dan andere oliën die geschikt zijn voor hogere kooktemperaturen.
 • Nadeel 5: Ook bij de dosering moet je rekening houden. De aanbevolen dosering is tot 3 x per dag 3 theelepels. Omdat er ook calorieën in zitten, moet je dit wel in je dagelijkse calorie-inname meerekenen om overconsumptie te voorkomen.

Onze favoriet #9

Hunter & Gather Mct Olie

Hunter & Gather Mct Olie

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Hunter & Gather Thrive Fuel MCT-olie is een krachtig supplement, puur afgeleid van biologische kokosnoten en verwerkt via een drievoudige stoomdistillatie. Het is zeer geschikt voor verschillende diëten zoals Keto, Paleo, LCHF en banting, en is rijk aan caprylzuur en caprinezuur. Je kunt er zeker van zijn dat het hexaanvrij is, geen oplosmiddelen bevat en geen toegevoegde suikers of vulstoffen heeft. Ideaal voor ondersteuning bij gewichtsverlies, ketonproductie en als bron van gezonde vetzuren. Het is bijna volledig geur- en smaakloos, waardoor je het gemakkelijk kunt toevoegen aan je dranken of maaltijden. Het verpakt in een volledig recyclebare glazen fles en gemaakt met alleen duurzame kokosnoten, het biedt een snelle energieboost zonder het vet, ideaal voor een hoog vet- of keto-dieet.

 • Voordeel 1: De Thrive Fuel MCT-olie van Hunter & Gather is een krachtig supplement, ideaal voor elke dag. Het is 100% afkomstig van biologische kokosnoten en is drievoudig stoom gedestilleerd. Dit betekent dat het product zeer puur is.
 • Voordeel 2: Deze MCT-olie is perfect afgestemd op allerlei diëten, zoals Keto, Paleo, LCHF en banting. Het is hoog in caprylzuur en caprinezuur, deze olie is hexaanvrij en bevat geen oplosmiddelen. Daarmee past het in je dieet, ongeacht je eetgewoonten.
 • Voordeel 3: Dit product is niet alleen veganistisch, maar ook suiker-, zoetstof- en vulstofvrij. Dit maakt het een gezonde keuze voor mensen die bewust willen omgaan met hun voeding.
 • Voordeel 4: De olie is een bron van middellange keten triglyceriden (MCT’s) en kan hierdoor bijdragen aan gewichtsverlies en ketonproductie. Ook is de olie geur- en smaakloos, waardoor het gemakkelijk toe te voegen is aan je voeding of dranken zonder de smaak te veel te beïnvloeden.
 • Voordeel 5: De MCT-olie wordt geleverd in een volledig recyclebare glazen fles en alleen gemaakt met duurzame kokosnoten. Niet alleen een goede keuze voor jezelf, maar ook voor het milieu!
 • Nadeel 1: Hoewel de Thrive Fuel MCT-olie volledig afgeleid is van biologische kokosnoten, betekent dit ook dat als je allergisch bent voor kokosnoten, dit product mogelijk niet geschikt is voor jou.
 • Nadeel 2: Hoewel het gebruik van deze MCT-olie veelzijdig lijkt – het is geschikt voor salades, smoothies, shakes en kan ook aan koffie worden toegevoegd – kan de potentie van de olie soms overweldigd zijn of de consistentie van je drankjes of maaltijden verstoren.
 • Nadeel 3: Het product ondersteunt gewichtsverlies en ketonproductie, maar het is belangrijk om op te merken dat alleen het gebruiken van deze olie hiervoor mogelijk niet voldoende is. Je dient het te combineren met een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging voor optimale resultaten.
 • Nadeel 4: Het wordt vermeld dat de olie bijna geurloos en smaakloos is. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een MCT-olie die bijdraagt aan de smaak van je maaltijden of drankjes. Het biedt geen extra smaakversterking, wat sommige gebruikers misschien teleurstellend kunnen vinden.
 • Nadeel 5: Hoewel de verpakking 100% recyclebaar is, kan de glazen fles – hoewel milieuvriendelijk – voor sommige mensen lastig zijn, met name als ze het product graag willen meenemen voor onderweg. Een lekkage of breuk kan gemakkelijker optreden in vergelijking met een plastic fles.

Na gedegen onderzoek en analyse van de tien beste MCT-olieproducten op de markt, kunnen we bevestigen dat MCT-olie een waardevolle toevoeging kan zijn aan je dagelijkse routine. Maar laat het duidelijk zijn: zoals bij elk supplement, hangt het resultaat sterk af van jouw specifieke behoeften en doelen. Elk product in onze top 10 heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. Of je nu je energieniveau wilt verhogen, mentale helderheid wilt bevorderen of gewichtsverlies wilt stimuleren, er is een MCT-olie die bij jouw behoeften past. Zorg ervoor dat je de etiketten zorgvuldig leest en kies het product dat het best aan jouw vereisten voldoet. En tot slot, gezondheid is altijd een evenwichtige mix van goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust. Een supplement als MCT-olie kan helpen, maar het mag nooit een gezonde levensstijl vervangen.

Inhoudsopgave