a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Mechanisch Toetsenbord: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste mechanische toetsenborden op de markt, getest en beoordeeld op basis van recent onderzoek.

Unser Favorit: Snpurdiri Mechanisch Toetsenbord

Snpurdiri Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Dierya Mechanisch Toetsenbord

Dierya Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Geeky Mechanisch Toetsenbord

Geeky Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Dierya Mechanisch Toetsenbord

Dierya Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Magic-Refiner Mechanisch Toetsenbord

Magic-Refiner Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Logitech G Mechanisch Toetsenbord

Logitech G Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Urchoiceltd Mechanisch Toetsenbord

Urchoiceltd Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Ziyou Lang Mechanisch Toetsenbord

Ziyou Lang Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Steelseries Mechanisch Toetsenbord

Steelseries Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Unser Favorit: Yindiao Mechanisch Toetsenbord

Yindiao Mechanisch Toetsenbord
★★★★★

Ben jij op zoek naar een nieuw mechanisch toetsenbord, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je bent niet de enige. De markt wordt overspoeld met eindeloze opties, elk met hun eigen unieke kenmerken en prijskaartjes. En met al die technische specificaties en marketingpraatjes kan de zoektocht behoorlijk overweldigend zijn. Daarom hebben we in dit nieuwe onderzoek de tien beste mechanische toetsenborden voor jou getest en beoordeeld. Ongeacht of je nu een gamer, programmeur of algemene computergebruiker bent, we hebben voor iedereen een passende optie gevonden. Deze gids helpt je om de beste keuze te maken voor jouw persoonlijke behoeften en budget. Dus lees snel verder en ontdek welk mechanisch toetsenbord het beste bij jou past!

Een mechanisch toetsenbord is een type toetsenbord dat jij als gebruiker een zeer specifiek en bevredigend gevoel kan geven bij elke toetsaanslag. Dit komt omdat elke toets op een mechanisch toetsenbord wordt ondersteund door een eigen schakelaar, in tegenstelling tot de rubberen dome-toetsen van een regulier toetsenbord. Met dit ontwerp registreert het toetsenbord sneller jouw toetsenbord invoer en biedt het een duurzamere en consistente ervaring. Vaak gebruikt door gamers en programmeurs vanwege de snelheid en nauwkeurigheid, een mechanisch toetsenbord heeft de reputatie van kwaliteit en prestaties. Elk type mechanische schakelaar heeft zijn eigen gevoel en geluid, dus je kan er een kiezen die precies past bij jouw type-ervaring.

Check Uit

Onze favoriet #1

Snpurdiri Mechanisch Toetsenbord

Snpurdiri Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Snpurdiri Mechanisch Toetsenbord is een ultracompact, 60% klein toetsenbord, ideaal om ruimte te besparen op je bureaublad. Het beschikt over een afneembare USB-C-kabel die het gemakkelijk draagbaar maakt. Met de mechanische rode schakelaars reageert dit toetsenbord snel op je toetsaanslagen, vereist minder kracht en verhoogt je typsnelheid. Het heeft een kleurrijke regenboog-led-achtergrondverlichting die een levendig visueel effect geeft, perfect voor gaming. Dankzij het ergonomische ontwerp met twee verstelbare poten kun je de plaatsingshoek aanpassen voor lang en comfortabel gebruik. Het is compatibel met diverse besturingssystemen, waaronder Windows XP, Win 7, Win 10 en meer.

 • Voordeel 1: Dit Snpurdiri mechanisch toetsenbord is 60% kleiner dan een standaard toetsenbord, waardoor je meer ruimte op je bureaublad overhoudt. Ideaal als je klein behuisd bent of gewoon graag een opgeruimd bureau hebt.

  Voordeel 2: De rode schakelaars die in dit toetsenbord gebruikt worden, zorgen voor snelle reactietijden. Ze vragen minder kracht om in te drukken en zijn daardoor perfect voor zowel gamen als typen.

 • Voordeel 3: Het toetsenbord heeft een regenboog-led-achtergrondverlichting, dit geeft een levendig en mooi visueel effect. Dit voegt extra plezier toe aan je speeltijd en maakt je setup kleurrijker.
 • Voordeel 4: Het ergonomische ontwerp van het toetsenbord, inclusief aanpasbare plaatsingshoek, maakt langdurig gebruik comfortabel. Je kunt dus urenlang typen of gamen zonder dat je vermoeid raakt.
 • Voordeel 5: Dit toetsenbord is niet alleen stijlvol en functioneel, maar ook zeer compatibel. Of je nu Windows XP, Windows 7 of Windows 10 gebruikt, dit mechanische minitoetsenbord werkt perfect met jouw systeem.
 • Nadeel 1: Hoewel het 60% compacte formaat ruimte op je bureaublad kan besparen, kan dit formaat ook oncomfortabel klein zijn voor mensen met grotere handen of degenen die gewend zijn aan een full-size toetsenbord. Je kan moeite hebben met aanpassen.
 • Nadeel 2: De rode toetsen vereisen minder kracht om in te drukken en reageren sneller, maar dit kan ook leiden tot meer typefouten, vooral als je een zware typer bent of als je niet gewend bent aan deze gevoeligheid.
 • Nadeel 3: Hoewel de regenboog LED-achtergrondverlichting levendig en mooi kan zijn, kan deze verlichting ook afleidend of te fel zijn voor sommige gebruikers, vooral in donkere omgevingen of tijdens langdurige computertijd.
 • Nadeel 4: Dit toetsenbord wordt met twee poten geleverd om de plaatsingshoek aan te passen, maar dit is niet altijd voldoende voor individuele ergonomische behoeften. Afhankelijk van je persoonlijke comfort en houding, kunnen de opties voor hoekaanpassing beperkt zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel dit bekabelde mechanische mini-toetsenbord compatibel is met Windows XP, Win 7, Win 10 en meer, wordt er geen melding gemaakt van compatibiliteit met andere besturingssystemen zoals MacOS of Linux. Als je dus geen Windows-gebruiker bent, kan dit een probleem vormen.

Onze favoriet #2

Dierya Mechanisch Toetsenbord

Dierya Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Dierya T68SE Mechanisch Toetsenbord is ontworpen voor de gamer en kantoormedewerker die waarde hechten aan zowel functionaliteit als comfort. Met zijn ultracompacte structuur van 68 toetsen biedt het je veel ruimte op je bureau en optimale muisbewegingen. Het toetsenbord kenmerkt zich door het gebruik van rode schakelaars die lineair en licht zijn, hierdoor kun je snel en opeenvolgend toetsen indrukken, ideaal voor het gamen. De ergonomische vormgeving in combinatie met de Scientific stair-up keycaps zorgen voor maximaal comfort en minimaliseren handvermoeidheid, waardoor het toetsenbord geschikt is voor langdurig gebruik. Daarnaast biedt het toetsenbord een soepele spelervaring dankzij zijn anti-ghosting functie en ondersteunt een 1000 Hz polling rate. Het is compatibel met diverse besturingssystemen, waaronder Windows en MacOS en er wordt een jaar garantie aangeboden voor het geval je problemen ondervindt.

 • Voordeel 1: Minimalisme. De T68SE is een uiterst compact mechanisch toetsenbord met 68 toetsen. Door deze ultracompacte structuur kun je optimaal gebruik maken van de ruimte op je bureau, waardoor je meer plek hebt voor je muis en andere apparatuur.
 • Voordeel 2: Rode schakelaar. Dankzij de rode schakelaars, die lineair en lichter werken, kun je snel achter elkaar toetsen indrukken tijdens het gamen. Hierdoor zijn je reactiesnelheden nog hoger, waardoor je beter presteert tijdens je gamesessies.
 • Voordeel 3: Ergonomisch design. Het ontwerp van dit toetsenbord is gebaseerd op ergonomie, met een ‘stair-up’ ontwerp van de toetsen om ultiem comfort te bieden. Dit helpt om handvermoeidheid tot een minimum te beperken, zelfs bij langdurig gebruik.
 • Voordeel 4: Soepele spelervaring. Met anti-ghosting voor alle toetsen en ondersteuning voor een pollingsnelheid van 1000 Hz, ervaar je geen vertraging en is je game-ervaring zeer soepel. Dit zorgt dat je bij elke input snel en nauwkeurig reageert, wat essentieel is in veel games.
 • Voordeel 5: Brede compatibiliteit. Dit mechanisch toetsenbord is compatibel met verschillende besturingssystemen, zoals Windows 11/10/8/7/XP, Mac OS, Vista en Linux. Hiermee kun je zowel games spelen als typen en Office gebruiken, ongeacht het systeem dat je gebruikt.
 • Nadeel 1: Hoewel het minimalisme van het T68SE toetsenbord ruimtebesparend kan zijn, kan het ook een uitdaging zijn om te wennen aan de FN-toetscombinaties voor alle functies van het toetsenbord. Dit kan aanvankelijk de efficiëntie van het toetsenbordgebruik verminderen, vooral voor gebruikers die gewend zijn aan toetsenborden met volledige functionaliteit.
 • Nadeel 2: De rode schakelaar is licht en lineair, wat ideaal is voor gamers die snelle toetsaanslagen maken. Voor gebruikers die echter typeren of tekst bewerken, kan dit minder optimaal zijn. Zij geven mogelijk de voorkeur aan andere soorten schakelaars die meer tactiele feedback bieden.
 • Nadeel 3: De ergonomische aspecten van het toetsenbord zijn specifiek ontworpen voor langdurig comfort, maar de ‘Scientific stair-up’ toetsen kunnen ongebruikelijk zijn voor sommige gebruikers. Dit kan leiden tot een leercurve en eventuele typfouten in de beginfase.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord een snelle pollingsnelheid van 1000 Hz biedt voor een soepele spelervaring, kan dit vermoeiend zijn voor de processor van je computer als je geen gaming-pc hebt. Dit kan uiteindelijk leiden tot prestatieproblemen.
 • Nadeel 5: De compatibiliteit van het toetsenbord kan ook een probleem zijn. Hoewel het geschikt is voor Windows en Mac OS, biedt het alleen typ- en Office-compatibiliteit voor Linux en Vista. Dit kan beperkend zijn voor gebruikers die deze besturingssystemen gebruiken en meer dan alleen typ- en Office-taken willen uitvoeren met hun toetsenbord.

Onze favoriet #3

Geeky Mechanisch Toetsenbord

Geeky Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Geeky Mechanisch Toetsenbord is een zeer aanpasbaar en hoogwaardig toetsenbord dat ontworpen is voor zowel typen als gamen. Het beschikt over hot swap mechanische schakelaars, die je eenvoudig kunt veranderen, smeren of upgraden zonder te hoeven solderen. Het heeft een meerkleurig RGB-verlichtingssysteem met 16,8 miljoen kleuren, dat je kunt aanpassen met de bijbehorende software. De toetsen geven een tactiele respons wat het ideaal maakt voor gamen, en wordt zelfs gebruikt door enkele van ‘s werelds beste gamers. Het toetsenbord wordt geleverd met een afneembare 5FT/1.5M Type-C naar Type-A USB-kabel voor gemak en draagbaarheid. Daarnaast zijn de vooraf gesmeerde stabilisatoren ontwikkeld om draadrammeling zoveel mogelijk te beperken en om je een solide game-ervaring te bieden. Je kunt complexe macro’s instellen en lichteffecten aanpassen met de beschikbare software. De duurzame, dubbellaags keycaps zijn zweetbestendig en perfect voor zowel typen als gamen. Met een hoge polling rate van 1kHz, garandeert dit toetsenbord precieze en snelle registratie van invoer, essentieel in snelle game-scenario’s. Het toetsenbord is compatibel met zowel Windows als Mac, waardoor het geschikt is voor bijna elke gebruiker. Het komt ook met een keycap-trekker, ideaal voor als je je keycaps wilt verwisselen tijdens een esport-toernooi. Dit is zeker een toetsenbord dat je serieus moet overwegen als je een upgrade overweegt.

 • Voordeel 1: De DK61se heeft een compact minimalisme ontwerp, waarmee je efficiënt gebruik kunt maken van je bureau-ruimte. De functies zijn slim geïmplementeerd via de “FN” toetsencombinatie, waardoor je minder snel last hebt van een overvol bureau.
 • Voordeel 2: Dit toetsenbord is uitgerust met mechanische rode schakelaars. Dankzij een lage articulatiekracht en een lineair pad zijn snelle opeenvolgende toetsaanslagen mogelijk. Dit is uitermate geschikt voor gamers die snel willen reageren tijdens hun spel.
 • Voordeel 3: Het toetsenbord heeft een Ice Blue Light functie. Hoewel de verlichtingskleur vast is, heeft het toch 19 ingebouwde verlichtingsmodi om niet eentonig te worden. Je kunt gemakkelijk de helderheid en snelheid van de achtergrondverlichting aanpassen, zodat je toetsenbord volledig is afgestemd op jouw voorkeuren.
 • Voordeel 4: De Dierya DK61se biedt een smooth gaming ervaring. Het toetsenbord ondersteunt full keys anti-ghosting en 1000Hz polling rate, waardoor je geen last hebt van latency issues bij het typen. Dit zorgt voor een soepele en onverstoorde game-ervaring.
 • Voordeel 5: Dit toetsenbord is ontworpen met ergonomie in gedachten. De wetenschappelijk trap-op keycaps ontwerp helpt om handvermoeidheid te minimaliseren na langdurig gebruik. Of je nu een gamer bent, kantoormedewerker, copywriter, typedocent of editor, dit toetsenbord zorgt ervoor dat je hand in een natuurlijke staat blijft tijdens het typen, wat comfort maximaliseert.
 • Nadeel 1: Hoewel de ultracompacte structuur van de DK61se voordelen kan bieden in termen van ruimtebesparing op je bureau, kan dit ook een beperking zijn. Het kleiner formaat kan betekenen dat je misschien moeite hebt om je aan te passen als je gewend bent aan een standaard toetsenbord grootte, vooral als je grote handen hebt.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord maakt gebruik van rode schakelaars, die ideaal kunnen zijn voor gaming vanwege hun lage articulatiekracht en lineaire pad. Echter, als je een zware typer bent of de voorkeur geeft aan meer tactiele feedback bij het typen, vind je deze schakelaars misschien te licht.
 • Nadeel 3: Het DK61se toetsenbord heeft een monochromatisch ijzig blauw licht. Hoewel je de helderheid en snelheid van de achtergrondverlichting kunt aanpassen, kan het gebrek aan kleurvariatie beperkend zijn als je graag verschillende kleuren gebruikt om verschillende toetsfuncties te markeren.
 • Nadeel 4: Het DK61se toetsenbord is niet volledig compatibel met alle besturingssystemen. Het biedt volledige ondersteuning voor Windows, maar de compatibiliteit met Mac OS en Linux is beperkt tot alleen typen en kantoorfuncties. Als je een gamer bent die een van deze besturingssystemen gebruikt, is dit een significant nadeel.
 • Nadeel 5: Hoewel het product een trapsgewijs toetsenontwerp biedt dat is gebaseerd op ergonomie, kan dit misschien niet bij iedereen passen. Mensen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om de vorm en het ontwerp van de toetsen, en sommigen vinden misschien dat het trapsgewijs ontwerp oncomfortabel of vervelend is.

Onze favoriet #4

Dierya Mechanisch Toetsenbord

Dierya Mechanisch Toetsenbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Dierya DK61SE Mechanisch Toetsenbord is een 61-toetsen gaming toetsenbord, optimaal ontworpen om de ruimte op je bureau te maximaliseren. Het beschikt over een minimalistisch design, met functies bereikbaar via de ‘FN’ toetscombinaties. Het toetsenbord bevat rode mechanische schakelaars, die lineair en licht zijn, en perfect voor snelle opeenvolgende toetsaanslagen tijdens gaming. Daarnaast biedt het een monochrome ijsblauwe verlichting die je kunt aanpassen met 19 verschillende modi. Het toetsenbord zorgt voor een vlotte gaming ervaring met volledige anti-ghosting en een polling rate van 1000Hz. Het ergonomisch-design en de trap-op keycaps minimaliseren handvermoeidheid bij langdurig gebruik. Geschikt voor Windows en voor typen en kantoorwerk op Mac OS, Vista en Linux. Het product wordt ondersteund door een jaar garantie en klantvriendelijke after-sales service.

 • Voordeel 1: De DK61se heeft een compact minimalisme ontwerp, waarmee je efficiënt gebruik kunt maken van je bureau-ruimte. De functies zijn slim geïmplementeerd via de “FN” toetsencombinatie, waardoor je minder snel last hebt van een overvol bureau.
 • Voordeel 2: Dit toetsenbord is uitgerust met mechanische rode schakelaars. Dankzij een lage articulatiekracht en een lineair pad zijn snelle opeenvolgende toetsaanslagen mogelijk. Dit is uitermate geschikt voor gamers die snel willen reageren tijdens hun spel.
 • Voordeel 3: Het toetsenbord heeft een Ice Blue Light functie. Hoewel de verlichtingskleur vast is, heeft het toch 19 ingebouwde verlichtingsmodi om niet eentonig te worden. Je kunt gemakkelijk de helderheid en snelheid van de achtergrondverlichting aanpassen, zodat je toetsenbord volledig is afgestemd op jouw voorkeuren.
 • Voordeel 4: De Dierya DK61se biedt een smooth gaming ervaring. Het toetsenbord ondersteunt full keys anti-ghosting en 1000Hz polling rate, waardoor je geen last hebt van latency issues bij het typen. Dit zorgt voor een soepele en onverstoorde game-ervaring.
 • Voordeel 5: Dit toetsenbord is ontworpen met ergonomie in gedachten. De wetenschappelijk trap-op keycaps ontwerp helpt om handvermoeidheid te minimaliseren na langdurig gebruik. Of je nu een gamer bent, kantoormedewerker, copywriter, typedocent of editor, dit toetsenbord zorgt ervoor dat je hand in een natuurlijke staat blijft tijdens het typen, wat comfort maximaliseert.
 • Nadeel 1: Hoewel de ultracompacte structuur van de DK61se voordelen kan bieden in termen van ruimtebesparing op je bureau, kan dit ook een beperking zijn. Het kleiner formaat kan betekenen dat je misschien moeite hebt om je aan te passen als je gewend bent aan een standaard toetsenbord grootte, vooral als je grote handen hebt.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord maakt gebruik van rode schakelaars, die ideaal kunnen zijn voor gaming vanwege hun lage articulatiekracht en lineaire pad. Echter, als je een zware typer bent of de voorkeur geeft aan meer tactiele feedback bij het typen, vind je deze schakelaars misschien te licht.
 • Nadeel 3: Het DK61se toetsenbord heeft een monochromatisch ijzig blauw licht. Hoewel je de helderheid en snelheid van de achtergrondverlichting kunt aanpassen, kan het gebrek aan kleurvariatie beperkend zijn als je graag verschillende kleuren gebruikt om verschillende toetsfuncties te markeren.
 • Nadeel 4: Het DK61se toetsenbord is niet volledig compatibel met alle besturingssystemen. Het biedt volledige ondersteuning voor Windows, maar de compatibiliteit met Mac OS en Linux is beperkt tot alleen typen en kantoorfuncties. Als je een gamer bent die een van deze besturingssystemen gebruikt, is dit een significant nadeel.
 • Nadeel 5: Hoewel het product een trapsgewijs toetsenontwerp biedt dat is gebaseerd op ergonomie, kan dit misschien niet bij iedereen passen. Mensen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om de vorm en het ontwerp van de toetsen, en sommigen vinden misschien dat het trapsgewijs ontwerp oncomfortabel of vervelend is.

Onze favoriet #5

Magic-Refiner Mechanisch Toetsenbord

Magic-Refiner Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het MAGIC-REFINER Mechanisch Toetsenbord is een hoogwaardig, draadloos toetsenbord met dual-mode 2.4Ghz en Bluetooth 5.0, dat tot drie apparaten tegelijkertijd kan ondersteunen. Met 68 toetsen op een compacte lay-out, behoudt het de functionaliteit van een volledig toetsenbord en biedt het een prettige typervaring dankzij de double-shot injection moulded keycaps en stille rode schakelaars. Het heeft een slimme slaapfunctie om energie te besparen en is ontworpen om je handen en polsen te ontlasten tijdens langdurig gebruik. De 2-in-1 ontvanger is compatibel met meerdere apparaten en platforms, en het toetsenbord zelf is hot-swappable, wat betekent dat je naar eigen inzicht schakelaars kunt wisselen. Ondanks dat het geen achtergrondverlichting heeft, biedt het een batterijduur tot 6 maanden, wat bijdraagt aan de algehele gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: Dual-mode 2.4Ghz & Bluetooth 5.0 – Dit MAGIC-REFINER Mechanisch Toetsenbord is uitgerust met een verbeterde draadloze Bluetooth-chip. Dat betekent dat jij profiteert van een stabiele verbinding met minimale vertraging. Plus, je kunt tot drie draadloze apparaten tegelijk aansluiten.
 • Voordeel 2: 68-toets indeling & aparte pijltjestoetsen – In tegenstelling tot andere toetsenborden met minder-toets lay-outs, behoudt dit toetsenbord de nuttigheid van een volledige set richtingstoetsen en veel gebruikte bedieningstoetsen, terwijl het toch compact blijft.
 • Voordeel 3: De 2-in-1 ontvanger & slimme automatische slaapstand – Het toetsenbord wordt geleverd met een 2-in-1 ontvanger die op Type C- of USB A-apparaten werkt. Ideaal voor je pc, laptop, tablet of telefoon. Het toetsenbord heeft ook een slimme slaapfunctie, waardoor het na 30 minuten inactiviteit in de slaapstand wordt geplaatst om energie te besparen.
 • Voordeel 4: Hot Swappable & Stille Rode Schakelaar – Je kunt de schakelaars van je toetsenbord eenvoudig vervangen zonder solderen. Door de lineaire rode schakelaars geniet je van een stille en soepele type-ervaring – perfect voor open kantoren of voor gamers die tot laat bezig zijn.
 • Voordeel 5: Niet-verlicht & ergonomisch ontwerp – Het toetsenbord heeft een niet-verlicht ontwerp voor een langere batterijduur (tot wel 6 maanden) en heeft een ergonomisch ontwerp dat je handen en polsen ontlast tijdens langdurig gebruik. Het is compatibel met de meeste pc- en MAC OS systemen en natuurlijk ook ideaal voor je PS4 en XBOX ONE.
 • Nadeel 1: Het feit dat dit toetsenbord geen achtergrondverlichting heeft, kan voor sommige gebruikers minder prettig zijn, vooral als je in een donkere omgeving werkt.

  Nadeel 2: Dit toetsenbord vereist twee AAA-batterijen die niet bij de levering inbegrepen zijn. Dit kan een klein ongemak zijn aangezien je deze zelf moet aanschaffen.

 • Nadeel 3: Hoewel de rode schakelaars stil en soepel zijn, geven ze geen tactiele feedback, wat sommige mensen misschien minder bevredigend vinden bij het typen.
 • Nadeel 4: Als het gaat om het verbinden van apparaten, is dit toetsenbord beperkt tot het gelijktijdig verbinden van drie draadloze apparaten. Hierdoor kan dit toetsenbord voor sommige mensen die diverse apparaten willen aansluiten niet de optimale keuze zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het toetsenbord automatisch na 30 minuten inactiviteit in slaapstand gaat, kan dit voor sommige gebruikers misschien een frustratie zijn als ze regelmatig hun toetsenbord weer moeten activeren.

Onze favoriet #6

Logitech G Mechanisch Toetsenbord

Logitech G Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Logitech G413 TKL SE Mechanisch Toetsenbord is dé tool om je gaming skills naar een nieuw niveau te tillen. Dit tenkeyless gaming toetsenbord combineert cruciale gaming-functies met de duurzaamheid en prestaties die nodig zijn om competitief te zijn. Het beschikt over PBT-toetsen die hitte- en slijtvast zijn, waardoor je verzekerd bent van betrouwbare prestaties tijdens je meest intense speelsessies. Wat dit toetsenbord onderscheidt, zijn de tactiele mechanische schakelaars, een strak, geborsteld aluminium behuizing afgewerkt in een elegante, zwart premium kleur en witte LED-verlichting. Je ervaart geen hindernissen, dankzij de anti-ghostingfunctie met zes toetsen, specifiek ontworpen voor games. Bovendien heb je met de twaalf functionele toetsen volledige controle over media. Dit alles is samengebracht in een stevig, robuust ontwerp dat minimale buiging kent, dankzij de behuizing van geborsteld aluminium en magnesium.

 • Voordeel 1: Gaming-geoptimaliseerd ontwerp – De Logitech G413 TKL SE is ontworpen met de gamer in gedachten. Het is praktisch, duurzaam en heeft een tenkeyless ontwerp, waardoor je genoeg ruimte op je bureau houdt voor muisbewegingen bij het spelen van games die een groot swipe-bereik vereisen.

  Voordeel 2: Hoge-kwaliteit Toetsen – De toetsen van dit mechanische toetsenbord zijn gemaakt van PBT, een materiaal dat bekend staat om zijn hitte- en slijtvastheid. Hierdoor heb je een duurzaam en betrouwbaar toetsenbord dat niet alleen lang meegaat, maar ook premium aanvoelt.

 • Voordeel 3: Uitstekende prestaties dankzij tactiele mechanische schakelaars – Het bedrade ontwerp van de Logitech G413 TKL SE garandeert dat er geen vertraging is in je toetsaanslagen. Met de tactiele schakelaars kom je altijd in het voordeel bij elke game die je speelt.
 • Voordeel 4: Esthetisch Verklaarbaar – Dit toetsenbord is niet alleen functioneel, maar ook visueel aansprekend met zijn slanke, zwart geborstelde aluminium behuizing en witte LED-verlichting. Je gaming-setup krijgt een echte boost van dit stijlvolle en verlichte toetsenbord.
 • Voordeel 5: Handige Extra Functies – De toevoeging van mediabesturing met 12 functietoetsen en anti-ghostingfunctie met 6 toetsen maken dit toetsenbord zeer handig voor zowel gamen als multimedia gebruik. Met het mechanische toetsenbord kun je gemakkelijk je media beheren en ervaren je altijd betrouwbare prestaties.
 • nadeel 1: Tenkeyless Ontwerp – Hoewel het ontwerp van het toetsenbord bedoeld is voor gaming, kan het missen van het numerieke toetsenbord een ongemak zijn voor dagelijkse taken of werk dat veelvuldig nummerinvoer vereist.
 • nadeel 2: Beperkte Verlichtingskleur – Het toetsenbord heeft een witte LED-verlichting, dit betekent dat er geen aanpassingen kunnen worden gemaakt als je op zoek bent naar verschillende kleurenschema’s voor je toetsenbordverlichting.
 • nadeel 3: Bedraad – Dit toetsenbord is bedraad, wat mogelijk tot kabelrommel kan leiden en je mobiliteit kan beperken, zeker als je een voorkeur hebt voor een opgeruimde en draadloze setup.
 • nadeel 4: PBT Toetsen – Hoewel PBT toetsen duurzaam zijn, kunnen ze voor sommige gebruikers stijf of moeilijk aanvoelen, vooral degenen die gewend zijn aan ABS- of rubberdome-toetsen.
 • nadeel 5: Anti-Ghostingprestaties met 6 Toetsen – De anti-ghosting functie is beperkt tot 6 toetsen, dus als je een hardcore gamer bent die veel toetsen tegelijkertijd indrukt, kan je potentieel problemen ondervinden.

Onze favoriet #7

Urchoiceltd Mechanisch Toetsenbord

Urchoiceltd Mechanisch Toetsenbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Mechanisch Toetsenbord van UrChoiceLtd is een robuuste en responsieve optie voor zowel gamers als professionals. Met anti-ghosting technologie voor 82 toetsen kun je supersnel meerdere toetsen tegelijkertijd bedienen, en dankzij rode schakelaars geniet je van een klikkend tactiel gevoel, resulterend in een gevoelige en snel reagerende ervaring. Het toetsenbord heeft een compact formaat en een ergonomisch design, zodat je gemakkelijk kunt navigeren en ruimte op je bureau bespaart, terwijl je handen minder snel vermoeid raken. Bovendien kun je met de combinatietoetsen FN+F1-F12 eenvoudig toegang krijgen tot een reeks functies, zoals de rekenmachine, e-mail, webbrowser, volume en media. Het toetsenbord is gemaakt van hoogwaardig ABS en metaal met een matte afwerking, en ondersteunt diverse computersystemen, waaronder Windows10, Windows 8, Windows 7, Mac OS X, Windows XP, en Windows Vista.

 • Voordeel 1: Het toetsenbord heeft anti-ghosting met 82 toetsen, wat betekent dat het meerdere toetsen tegelijkertijd met hoge snelheid kan verwerken. Dit is ideaal voor snel typen en gamen.
 • Voordeel 2: De rode schakelaars van dit toetsenbord geven een voelbaar en hoorbaar signaal bij elke toetsaanslag, wat resulteert in een geweldig tactiel gevoel. Hierdoor is het toetsenbord gevoelig en responsief, perfect voor professionele gamers en typisten.
 • Voordeel 3: Het toetsenbord is uitgerust met mediatoetsen, dus met de combinatie FN+F1-F12 heb je eenvoudig toegang tot handige functies zoals de rekenmachine, e-mail, webbrowser, volume en media.
 • Voordeel 4: Het ergonomische ontwerp van dit toetsenbord zorgt ervoor dat jouw handen minder snel vermoeid raken, zelfs na langdurig gebruik. Bovendien bespaart het compacte formaat ruimte op jouw bureau.
 • Voordeel 5: Dit toetsenbord is zeer duurzaam en gemaakt van hoogwaardige materialen. De lasergesneden karaktertoetsen en de stevige constructie van ABS en metaal maken dit toetsenbord robuust en bedoeld voor langdurig gebruik. Bovendien is het compatibel met verschillende computersystemen, waaronder Windows10, Windows 8, Windows 7, Mac OS X, Windows XP, Windows Vista.
 • Nadeel 1: Hoewel het mechanisch toetsenbord van UrChoiceLtd anti-ghosting functies heeft, die het mogelijk maken om meerdere toetsen tegelijkertijd met hoge snelheid te bedienen, kan dit voor sommige gebruikers overweldigend zijn, vooral als je niet gewend bent aan dergelijke functies.
 • Nadeel 2: De rode schakelaars geven een klik en tactiele feedback, wat geweldig kan zijn voor games, maar het kan afleidend of zelfs vervelend zijn bij langdurig typen, vooral in een rustige omgeving.
 • Nadeel 3: Het compacte ontwerp kan een nadeel zijn voor mensen die gewend zijn aan een full-size toetsenbord. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je minder ruimte hebt om te typen of dat de toetsen te dicht bij elkaar zitten.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord een ergonomisch ontwerp heeft, geeft de productbeschrijving niet aan dat het verstelbaar is. Als je van een specifieke hoek of hoogte houdt voor jouw toetsenbord, biedt dit product mogelijk niet de flexibiliteit die je nodig hebt.
 • Nadeel 5: Het gebruik van ABS en metalen materiaal maakt het toetsenbord stevig en robuust, maar dit kan ook betekenen dat het zwaarder is dan toetsenborden van andere materialen. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent om hem mee te nemen voor gebruik op verschillende locaties.

Onze favoriet #8

Ziyou Lang Mechanisch Toetsenbord

Ziyou Lang Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ZIYOU LANG Mechanische Toetsenbord is een compact en duurzaam toestel ontworpen om je werkplek te optimaliseren en je game-ervaring te verbeteren. Met 100 toetsen en een numeriek toetsenblok, bespaar je ruimte zonder in te boeten op functionaliteit. De hoge kwaliteit, lichtdoorlatende ABS-toetsen zorgen voor slijtvastheid en een langdurige werking. Bovendien, zul je onder de indruk zijn van de 10 verschillende regenboogverlichtingsopties, instelbaar naar wens voor dat extra esthetische genot tijdens het gamen. Het heeft ook unieke, gemengde kleuren toetsendoppen die bijdragen aan zijn unieke esthetiek. Dit toetsenbord maakt gebruik van professionele mechanische rode schakelaars die zorgen voor een stille en zachte tikervaring bij hoge snelheden. Je kunt zo genieten van een betrouwbare game-ervaring of gewoon dagelijks gebruik, ondersteund door volledige anti-ghosting capaciteit. Tenslotte is dit toetsenbord plug-and-play en compatibel met een breed scala aan besturingssystemen en apparaten, waaronder Windows, Mac OS, PS5/PS4 en meer.

 • Voordeel 1: Dit toetsenbord van ZIYOU LANG heeft een compact ontwerp met 100 toetsen en een numeriek toetsenblok. Dit betekent dat je alle veelgebruikte cijfertoetsen binnen handbereik hebt, terwijl je nog steeds ruimte op je bureau bespaart voor muisbewegingen.
 • Voordeel 2: De ABS-toetsen van dit toetsenbord zijn lichtdoorlatend. Dit biedt het voordeel van slijtvaste toetsdoppen die lang meegaan. Je hoeft dus niet langer bang te zijn voor slijtage of vermissing van letters.
 • Voordeel 3: Dit toetsenbord biedt meerdere coole achtergrondverlichtingen. Je kunt kiezen uit tot 10 verschillende regenboogverlichtingsopties voor de perfecte sfeer tijdens het gamen. Bovendien kun je de helderheid van de achtergrondverlichting aanpassen naar jouw voorkeuren.
 • Voordeel 4: Het unieke ontwerp is een ander voordeel. De toetsen komen in gemengde kleuren, wat het toetsenbord een persoonlijke en aantrekkelijk uiterlijk geeft. Met de verstelbare pootjes kun je het toetsenbord op de hoogte instellen die jij prettig vindt.
 • Voordeel 5: Het ZIYOU LANG toetsenbord wordt gekenmerkt door de professionele mechanische rode schakelaar. Deze zorgt voor een snelle respons en nauwkeurigheid bij het typen, plus het heeft een lange levensduur van miljoenen klikken. Hierdoor is het ideaal voor zowel gamen als voor dagelijks gebruik.
 • Voordeel 6: Tot slot biedt het toetsenbord brede compatibiliteit. Het is plug-and-play en vereist geen drivers, waardoor het compatibel is met diverse besturingssystemen en apparaten zoals Windows, Mac OS, PS4, PS5, desktops, laptops en computers.
 • Nadeel 1: Het ZIYOU LANG Mechanisch Toetsenbord heeft minder toetsen dan de traditionele 104-toetsenborden. Dit kan lastig zijn als je aan het werken bent met specifieke software en functies die deze ontbrekende toetsen nodig kunnen hebben.
 • Nadeel 2: Hoewel de ABS-toetsenpennen zijn gemaakt om bestand te zijn tegen slijtage, geeft de beschrijving niet aan hoe bestand ze zijn tegen langdurige of intensieve gebruiksscenario’s – waarbij ze simpelweg ‘lang meegaan’ en ‘bestand tegen slijtage’ zijn, kan niet genoeg zijn.
 • Nadeel 3: De aanpasbare verlichtingsopties kunnen potentieel afleiden en onnodig zijn voor sommige gebruikers die een meer traditioneel en minder opvallend toetsenbord willen.
 • Nadeel 4: Hoewel personalisering voor sommige consumenten belangrijk kan zijn, kan het unieke ontwerp met gemengde kleurtoetsen voor anderen een nadeel zijn, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een meer minimalistisch of professioneel uitziend toetsenbord.
 • Nadeel 5: De rode mechanische schakelaar kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Hoewel de beschrijving vermeldt dat ze stiller en soepeler zijn, geven sommige gebruikers mogelijk de voorkeur aan blauwe schakelaars vanwege hun meer tastbare feedback en hoorbare “klik”, wat kan bijdragen aan de typervaring.

Onze favoriet #9

Steelseries Mechanisch Toetsenbord

Steelseries Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SteelSeries Mechanisch Toetsenbord is een hoogwaardig gaming-toetsenbord ontworpen voor comfort en duurzaamheid. Met zijn IP32 waterbestendigheid hoef je je geen zorgen te maken over onopzettelijke schade door gemorste vloeistof. Je geniet van een visuele ervaring dankzij de 10-zone RGB-verlichting die schitterende kleuren en reactieve effecten biedt. Het beschikt over een fluisterstille gamingschakelaar, waarmee je bijna geruisloos tot 20 miljoen toetsaanslagen kunt maken. Het toetsenbord komt met een premium magnetische polssteun voor volledige palmsteun, wat zorgt voor extra comfort tijdens het gebruik. Tot slot is het toetsenbord voorzien van specifieke multimediabediening, zodat je het volume en andere instellingen direct aan kunt passen. Let op, de toetsenbordindeling is Engels QWERTY.

 • Voordeel 1: Je hoeft je geen zorgen te maken over gemorste drankjes tijdens een intense gaming sessie. Het SteelSeries Mechanisch Toetsenbord is IP32 waterbestendig en voorkomt zo onopzettelijke schade.
 • Voordeel 2: Voor de liefhebbers van esthetiek is dit toetsenbord een echte meerwaarde. Het heeft 10-zone RGB-verlichting voor schitterende kleuren en reactieve effecten die je game-ervaring naar een hoger niveau zullen tillen.
 • Voordeel 3: Het SteelSeries Mechanisch Toetsenbord is uitgerust met een fluisterstille gamingschakelaar. Dit betekent dat je tot wel 20 miljoen keer toetsen kunt aanslaan met lage wrijving en bijna geen geluid. Hierdoor kun je gamen of werken zonder anderen te storen.
 • Voordeel 4: Comfort is essentieel voor lange game- of werksessies. Dit toetsenbord komt met een premium magnetische polssteun die volledige palmondersteuning biedt. Op deze manier kun je urenlang comfortabel doorgaan.
 • Voordeel 5: Heb de controle meteen onder je vingertoppen met het SteelSeries Mechanisch Toetsenbord. Het heeft specifieke multimediabediening waarmee je het volume en andere instellingen direct kunt aanpassen. Dit betekent minder afleiding en meer focus op je game of werk.
 • Nadeel 1: Het toetsenbord is waterbestendig, maar niet volledig waterdicht (IP32), wat betekent dat het nog steeds kwetsbaar is voor overmatige blootstelling aan vloeistoffen.
 • Nadeel 2: De 10-zone RGB-verlichting is mooi, maar kan voor sommige gebruikers afleidend zijn tijdens het typen of gamen, vooral in donkere omgevingen.
 • Nadeel 3: Hoewel fluisterstille gamingschakelaars geweldig klinken in teorie, kan het gebrek aan voelbare feedback voor sommige gebruikers hinderlijk zijn.
 • Nadeel 4: De premium magnetische polssteun zorgt voor comfort, maar kan niet worden aangepast aan individuele voorkeuren. Niet iedereen vindt dezelfde mate van ondersteuning comfortabel.
 • Nadeel 5: Het feit dat de toetsenbordindeling in het Engels (QWERTY) is, kan een probleem zijn voor gebruikers die gewend zijn aan een andere indeling. Vermoedelijk zal dit enige aanpassingstijd vergen.

Onze favoriet #10

Yindiao Mechanisch Toetsenbord

Yindiao Mechanisch Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het YINDIAO Mechanisch Toetsenbord is een compact, hoge efficiëntie gaming-toetsenbord dat slechts 80% van de ruimte inneemt van een traditioneel toetsenbord, inclusief een numeriek toetsenbord en aparte pijltoetsen. Dankzij de draadloze Bluetooth en 2.4 Ghz verbinding kun je zonder vertraging tot drie apparaten tegelijkertijd aansluiten. Dit toetsenbord valt op door zijn rode schakelaars voor een puur mechanische ervaring en hot-swappable functie, waardoor je de schakelaars kunt vervangen zonder te solderen. Daarnaast zorgt het EVA geluidsabsorberend schuim voor een soepele, rustige type-ervaring. Het toetsenbord heeft een ergonomisch ontwerp met twee verschillende instelbare hoogtes en een slim energiebesparend kenmerk. Het is ook compatibel met diverse systemen, zoals Windows, Linux en Mac OS. Let op: het pakket bevat geen batterijen.

 • Voordeel 1: De YINDIAO Mechanische Toetsenbord is ontwikkeld met een compact 100 toetsen lay-out, wat 20% bureaubladruimte bespaart ten opzichte van een toetsenbord van volledige grootte. Hierdoor is de werkefficiëntie significant verbeterd, dankzij een numeriek toetsenbord en aparte pijltoetsen.
 • Voordeel 2: Het YINDIAO toetsenbord biedt ondersteuning voor 2 verbindingsmodi: Bluetooth, en 2.4 Ghz draadloos. Het kan tot 3 apparaten tegelijkertijd verbinden en maakt snel en eenvoudig schakelen tussen apparaten mogelijk.
 • Voordeel 3: Het YINDIAO toetsenbord is hot-swappable en komt met lineaire rode schakelaars, wat betekent dat je de schakelaars gemakkelijk kunt vervangen zonder solderen, wat het toetsenbord volledig aanpasbaar maakt voor je persoonlijke smaak en behoefte.
 • Voordeel 4: Het unieke ontwerp van dit toetsenbord bevat ook een dubbele laag EVA geluidsabsorberend schuim. Dit helpt bij het verminderen van typ- en achtergrondgeluid, zowel van het toetsenbord als van andere bronnen, om je een ultieme ongestoorde type-ervaring te bieden.
 • Voordeel 5: De YINDIAO Mechanische Toetsenbord is gebouwd met een slim ontwerp dat energie bespaart en de batterij langer behoudt. Daarnaast is de brede compatibiliteit van dit toetsenbord met de meeste systemen inclusief Windows, Vista, Linux, Mac OS, IOS, Android, een andere positieve factor om te overwegen.
 • Nadeel 1: Hoewel de YINDIAO mechanisch toetsenbord voorzien is van een energiebesparende functie, moet je er wel 2 AAA-batterijen voor aanschaffen. Deze zijn niet meegeleverd in het pakket, wat betekent dat je deze zelf moet kopen en installeren.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord heeft hoewel het 100 toetsen heeft, nog steeds een compact ontwerp. Dit betekent dat de toetsen dichter bij elkaar kunnen zitten dan op een toetsenbord van volledige grootte, wat kan leiden tot meer typefouten, vooral als je grote handen of vingers hebt.
 • Nadeel 3: Het toetsenbord maakt gebruik van rode schakelaars, die hoewel stil en zuiver, niet ieders voorkeur kunnen zijn. Ze missen de tactiele feedback die je krijgt met bruine of blauwe schakelaars, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn, vooral als je veel typt.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord compatibel is met vele apparaten, is er geen specifieke vermelding van compatibiliteit met bepaalde gaming consoles. Dus als je een fervent gamer bent en specifieke consoles gebruikt, dan zal je extra onderzoek moeten doen om te controleren of dit toetsenbord compatibel is met je specifieke console.
 • Nadeel 5: Het toetsenbord heeft een ‘Hot-swappable’ functie, wat betekent dat je de schakelaars kunt vervangen zonder te solderen. Hoewel dit een voordeel is voor sommige, kan het ook leiden tot instabiliteit van de toetsen als ze niet goed geïnstalleerd zijn, wat kan leiden tot een inconsistente type-ervaring.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van tientallen mechanische toetsenborden, is het duidelijk dat er een breed scala aan opties op de markt is. Elk product biedt unieke functies met als doel de gebruikerservaring te verbeteren en te voldoen aan verschillende individuele behoeften. Ongeacht of je een professionele gamer bent of gewoon een comfortabel toetsenbord nodig hebt voor dagelijks gebruik, er is een mechanisch toetsenbord dat perfect bij je past. Een ding dat alle top 10 producten gemeen hebben, is hun vermogen om snelheid, responsiviteit en duurzaamheid te bieden. De keuze is aan jou, maar je kunt ervan uitgaan dat welke keuze je ook maakt uit onze top 10, je geen spijt zult krijgen van je aankoop.

Inhoudsopgave