a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Mini Oven: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste mini-ovens die op de markt zijn, volledig getest en beoordeeld voor jouw gemak.

Unser Favorit: Bestron Mini Oven

Bestron Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Mini Oven

Tristar Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Severin Mini Oven

Severin Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Woltu Mini Oven

Woltu Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Woltu Mini Oven

Woltu Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Icqn Mini Oven

Icqn Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Mini Oven

Tefal Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Icqn Mini Oven

Icqn Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Homcom Mini Oven

Homcom Mini Oven
★★★★★

Unser Favorit: Homcom Mini Oven

Homcom Mini Oven
★★★★★

Ben jij op zoek naar de perfecte mini-oven om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen of gewoon om je keukenpraktijken te vereenvoudigen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze gids presenteren we je de top 10 mini-ovens op de markt, allemaal grondig getest en geëvalueerd op basis van ons nieuwste onderzoek. Of je nu op zoek bent naar een hoogwaardige, energiezuinige oven of een budgetvriendelijk model met basale functies, deze lijst heeft het allemaal. Dus lees verder en ontdek welke mini-oven het beste bij jouw wensen en behoeften past!

Een mini-oven is een compacte versie van een standaardoven, speciaal ontworpen voor kleinere keukens of ruimtes waar ruimte beperkt is. Deze handige apparaten zijn ideaal als je niet veel ruimte hebt, maar toch wilt genieten van alle voordelen van een gewone oven. Ze zijn perfect voor het bakken van kleine maaltijden zoals pizza’s, gebak, brood of als je gewoon een gerecht wilt opwarmen. Ze warmen snel op, zijn energiezuinig en het kleine formaat maakt het gemakkelijk om ze schoon te houden en te onderhouden. Door zijn formaat en functies is de mini-oven een uitstekende keuze voor jou, vooral als je in een appartement, studentenwoning of een klein huis woont.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bestron Mini Oven

Bestron Mini Oven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bestron Mini Oven is een compacte oven, ideaal voor kleinere gerechten zoals vlees, aardappelen, soufflés of broodjes, dankzij de ovenruimte van 9 liter. Je kunt gemakkelijk de temperatuur instellen tot 220°C en de timer tot 60 minuten, waarna de oven automatisch uitschakelt met een handige signaaltoon. Het apparaat komt met een extra grillrooster en bakplaat die je op twee niveaus kunt schuiven, evenals twee roestvrijstalen verwarmingselementen. De dubbelwandige glazen deur met warmte-isolerende handgreep zorgt voor optimale veiligheid en het is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Het pakket bevat de Bestron mini-oven, grillrooster, bakplaat en het heeft een vermogen van 800 W. De afmetingen zijn 37,5x29x22 cm en het weegt 3,68 kg. Het is gemaakt van roestvrij staal en kunststof en is beschikbaar in het zwart.

 • Voordeel 1: De Bestron mini-oven is compact en kan met boven- en onderverhitting worden gebruikt voor uiteenlopende gerechten. Of je nu vlees, aardappelen, soufflé of broodjes wilt bereiden, deze oven kan dat allemaal aan.
 • Voordeel 2: De ovenruimte van 9 liter is ideaal voor kleinere gerechten. Daarnaast is de bediening eenvoudig: je kunt de temperatuur instellen tot 220°C en er is een timer van 60 minuten met signaaltoon en automatische uitschakeling.
 • Voordeel 3: Deze mini-oven is uitgerust met een extra grillrooster en bakplaat, alsook 2 roestvrijstalen verwarmingselementen. Dit betekent dat je meer flexibiliteit en controle hebt over je kookopties.
 • Voordeel 4: De oven heeft een deur van dubbelwandig glas met een warmte-isolerende handgreep voor optimale veiligheid. Zo hoef je je geen zorgen te maken over ongelukken bij het openen van de hete oven.
 • Voordeel 5: Tot slot is deze Bestron mini-oven ook eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Dit maakt het onderhoud van het apparaat een stuk makkelijker, je zult dus meer tijd hebben om te genieten van de heerlijke gerechten die je hebt bereid.
 • Nadeel 1: De Bestron mini-oven heeft een capaciteit van slechts 9 liter. Dit betekent dat deze mini-oven misschien niet groot genoeg is voor grotere maaltijden of voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijk.
 • Nadeel 2: Het toestel beschikt over een maximumtemperatuur van 220°C. Hoewel dit voldoende is voor de meeste kookbehoeften, zou dit een beperking kunnen zijn voor bepaalde gerechten die een hogere temperatuur vereisen.
 • Nadeel 3: De oven heeft een timer van slechts 60 minuten. Dit betekent dat je de timer moet resetten voor gerechten die langer moeten koken. Dit kan ongemakkelijk zijn, vooral als je bezig bent met andere taken.
 • Nadeel 4: De kabellengte van de mini-oven is 92 cm. Afhankelijk van waar je keukenapparaten staan, kan dit een beperking zijn, omdat je misschien een verlengsnoer nodig hebt om het apparaat daar te plaatsen waar je het wilt hebben.
 • Nadeel 5: Hoewel de deur van de oven is gemaakt van dubbelwandig glas voor isolatie, wordt er niet gespecificeerd of de rest van de oven ook goed geïsoleerd is. Dit kan leiden tot efficiëntieverlies en energieverspilling.

Onze favoriet #2

Tristar Mini Oven

Tristar Mini Oven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Mini Oven is een uiterst compacte oven (10 liter) die je ideaal kunt gebruiken om te grillen, bakken en toasten. Met een sterkte van 800 watt worden je gerechten snel en effectief bereid. Daarnaast wordt deze mini-oven geleverd met een bakplaat, grillrooster en handvat, om je kookervaring te verbeteren. Dankzij het compacte formaat is deze oven ook ideaal voor gebruik op de camping.

 • Voordeel 1: Door zijn zeer compacte formaat (10 liter) is de Mini Oven merk Tristar gemakkelijk op te bergen en neemt het weinig ruimte in beslag. Jouw keuken of aanrecht blijft overzichtelijk en opgeruimd.
 • Voordeel 2: De Mini Oven merk Tristar is geschikt voor diverse bereidingswijzen. Jij kan er mee grillen, bakken en toasten. Dit geeft jou meer culinaire mogelijkheden en vrijheid bij het bereiden van maaltijden.
 • Voordeel 3: Met een vermogen van 800 watt is de Mini Oven merk Tristar krachtig genoeg om jouw gerechten snel en gelijkmatig te verhitten. Zo ben je verzekerd van goed bereide maaltijden.
 • Voordeel 4: Het apparaat wordt geleverd met een bakplaat, grillrooster en handvat. Dankzij deze bijgeleverde accessoires kan je meteen aan de slag gaan en allerlei soorten gerechten bereiden.
 • Voordeel 5: De Mini Oven merk Tristar is ideaal voor gebruik op de camping. Door zijn compacte formaat en uitgebreide functionaliteiten is het een handige compagnon voor jouw buitenavonturen.
 • Nadeel 1: De Mini Oven van Tristar heeft een zeer compact formaat met een capaciteit van slechts 10 liter. Dit betekent dat je beperkt bent in de grootte en de hoeveelheid voedsel die je per keer kunt bereiden.
 • Nadeel 2: Hoewel het vermogen van 800 watt voldoende is voor eenvoudige kooktaken, kan het ontoereikend zijn voor meer intensieve of gecompliceerde bak- en grilltoepassingen. Hierdoor kan het kookproces langer duren.
 • Nadeel 3: De oven wordt geleverd met een bakplaat en grillrooster, maar het ontbreken van extra accessoires kan je kookmogelijkheden beperken. Je moet mogelijk extra investeren in aanvullende ovenaccessoires.
 • Nadeel 4: De oven is ideaal te gebruiken op de camping, maar dit houdt mogelijk ook in dat hij niet optimaal is voor thuisgebruik waar je mogelijk een grotere, krachtigere oven nodig heeft voor dagelijks gebruik.
 • Nadeel 5: Het is niet duidelijk of de oven functies heeft zoals een timer, warmhoudfunctie of automatische uitschakeling. Dit betekent dat je er mogelijk meer tijd en aandacht aan moet besteden dan bij ovens die wel dergelijke functies aanbieden.

Onze favoriet #3

Severin Mini Oven

Severin Mini Oven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SEVERIN Mini Oven is een betrouwbare en praktische keuze voor je keuken. Deze compacte oven, met een ruime capaciteit van 30 liter, is uitstekend voor het bereiden van diverse ovengerechten, van frietjes en pizza tot heerlijke bakbroodjes en cakes. Met een 4-traps schakelaar kun je eenvoudig boven- en onderwarmte, convectie en bovenwarmte met draaispies gebruiken. De oven beschikt ook over een timer van 120 minuten met een signaaltoon, dus je kunt gerust andere dingen doen terwijl je maaltijd gaart. De behuizing is chic en functioneel, met een hittebestendige lak en een ruim interieur met verlichting. Met bijgeleverde grillrooster en bakplaat, plus een handige kruimelplaat, zal het schoonmaken een fluitje van een cent is. De SEVERIN Mini Oven levert maximaal 1.600 W vermogen en heeft een temperatuurbereik van 0-230 °C. Het ontwerp is afgerond met antislip rubberen voetjes en een gemakkelijke reiniging met een vochtige doek.

 • Voordeel 1: De Mini Oven van WOLTU is ontworpen met een temperatuurregelsysteem waardoor je tot 250 graden kunt opwarmen. Dit systeem zorgt ervoor dat de smaak van jouw voedsel zo goed mogelijk behouden blijft.
 • Voordeel 2: Deze oven is uitgerust met een 60 minuten timer. Dankzij deze timer hoef je je geen zorgen te maken dat jouw eten zal verbranden.
 • Voordeel 3: De deur van deze mini-oven is gemaakt van hittebestendig glas. Dit betekent dat het niet alleen duurzaam is, maar ook helder en transparant, zodat je jouw eten duidelijk kunt zien terwijl het gaar wordt.
 • Voordeel 4: De WOLTU Mini Oven biedt voldoende ruimte met zijn afmetingen van 52,2x36x32,2cm en een capaciteit van 32 liter. Bovendien wordt het geleverd met diverse accessoires, waaronder een bakplaat, een rooster met handvat, een kruimellade, een grijper voor bakplaten en een braadspit voor tang.
 • Voordeel 5: Deze mini-oven maakt verschillende keukenwerken gemakkelijker, zoals bakken, grillen, grillen en ontdooien. Dus, of je nu een snelle maaltijd wilt bereiden of een gastronomisch diner wilt creëren, deze oven kan je helpen om het voor elkaar te krijgen.
 • nadeel 1: Ondanks het nauwkeurige temperatuurregelsysteem kan de WOLTU Mini Oven tot maximaal 250 graden opwarmen. Hoewel dit voldoende is voor de meeste kooktaken, kan het een beperking zijn voor bepaalde recepten die een hogere temperatuur vereisen.
 • nadeel 2: De oven wordt geleverd met een timer van 60 minuten. Hoewel dit over het algemeen voldoende is, kan het een probleem zijn wanneer je gerechten wilt bereiden die een langere kooktijd nodig hebben.
 • nadeel 3: Hoewel de deur van gehard glas duurzaam en helder is, kunnen vingerafdrukken en vlekken op het glas het zicht op je eten daadwerkelijk belemmeren, wat extra schoonmaak vereist.
 • nadeel 4: De oven heeft een capaciteit van 32 liter, wat mogelijk niet voldoende is voor grotere kookprojecten of voor het bereiden van maaltijden voor een groot gezin of groep.
 • nadeel 5: De WOLTU Mini Oven bevat een aantal handige accessoires, zoals een bakplaat en een rooster met handvat. Echter, het opbergen van deze extra’s kan een uitdaging zijn, vooral in kleinere keukens. Dit kan leiden tot extra rommel of de noodzaak van extra opslagruimte.

Onze favoriet #4

Woltu Mini Oven

Woltu Mini Oven

Waarom we het gekozen hebben

De WOLTU Mini Oven is een hoogwaardige keukenhulp, ontworpen voor bakken, grillen, grillen en ontdooien op een gebruiksvriendelijke manier. Dankzij het nauwkeurige temperatuurregelsysteem, dat tot wel 250 graden oploopt, blijft de smaak van je voedsel optimaal bewaard. Nooit meer verbrand eten dankzij de handige timer van 60 minuten. De oven is vervaardigd met hittebestendig glas, waardoor je eenvoudig het kookproces in de gaten houdt. Met afmetingen van 52,2x36x32,2cm en een capaciteit van 32 liter, wordt deze oven geleverd met 1 bakplaat, 1 rooster met handvat, 1 kruimellade, 1 grijper voor bakplaten en een braadspit voor tang.

 • Voordeel 1: De Mini Oven van WOLTU is ontworpen met een temperatuurregelsysteem waardoor je tot 250 graden kunt opwarmen. Dit systeem zorgt ervoor dat de smaak van jouw voedsel zo goed mogelijk behouden blijft.
 • Voordeel 2: Deze oven is uitgerust met een 60 minuten timer. Dankzij deze timer hoef je je geen zorgen te maken dat jouw eten zal verbranden.
 • Voordeel 3: De deur van deze mini-oven is gemaakt van hittebestendig glas. Dit betekent dat het niet alleen duurzaam is, maar ook helder en transparant, zodat je jouw eten duidelijk kunt zien terwijl het gaar wordt.
 • Voordeel 4: De WOLTU Mini Oven biedt voldoende ruimte met zijn afmetingen van 52,2x36x32,2cm en een capaciteit van 32 liter. Bovendien wordt het geleverd met diverse accessoires, waaronder een bakplaat, een rooster met handvat, een kruimellade, een grijper voor bakplaten en een braadspit voor tang.
 • Voordeel 5: Deze mini-oven maakt verschillende keukenwerken gemakkelijker, zoals bakken, grillen, grillen en ontdooien. Dus, of je nu een snelle maaltijd wilt bereiden of een gastronomisch diner wilt creëren, deze oven kan je helpen om het voor elkaar te krijgen.
 • nadeel 1: Ondanks het nauwkeurige temperatuurregelsysteem kan de WOLTU Mini Oven tot maximaal 250 graden opwarmen. Hoewel dit voldoende is voor de meeste kooktaken, kan het een beperking zijn voor bepaalde recepten die een hogere temperatuur vereisen.
 • nadeel 2: De oven wordt geleverd met een timer van 60 minuten. Hoewel dit over het algemeen voldoende is, kan het een probleem zijn wanneer je gerechten wilt bereiden die een langere kooktijd nodig hebben.
 • nadeel 3: Hoewel de deur van gehard glas duurzaam en helder is, kunnen vingerafdrukken en vlekken op het glas het zicht op je eten daadwerkelijk belemmeren, wat extra schoonmaak vereist.
 • nadeel 4: De oven heeft een capaciteit van 32 liter, wat mogelijk niet voldoende is voor grotere kookprojecten of voor het bereiden van maaltijden voor een groot gezin of groep.
 • nadeel 5: De WOLTU Mini Oven bevat een aantal handige accessoires, zoals een bakplaat en een rooster met handvat. Echter, het opbergen van deze extra’s kan een uitdaging zijn, vooral in kleinere keukens. Dit kan leiden tot extra rommel of de noodzaak van extra opslagruimte.

Onze favoriet #5

Woltu Mini Oven

Woltu Mini Oven

Waarom we het gekozen hebben

De WOLTU Mini Oven is een krachtige en multifunctionele oven met een vermogen van 1400W. Deze oven kan tot 250 graden opwarmen en heeft een nauwkeurig temperatuurregelsysteem om de smaak van je voedsel optimaal te behouden. Met een handige 60 minuten timer voorkom je dat je eten verbrandt. Bovendien heeft de oven een deur van hittebestendig gehard glas waardoor je altijd het bakproces kunt volgen. Met afmetingen van 47x36x29cm en een capaciteit van 25 liter beschik je over voldoende ruimte om te bakken, braden of ontdooien. De oven wordt geleverd met een bakplaat, een rooster met handvat, een kruimellade en een handvatclip voor bakplaten, waardoor je werk in de keuken makkelijker wordt.

 • Voordeel 1: Dankzij het ontwerp met het nauwkeurige temperatuurregelsysteem van de WOLTU Mini Oven, kun je tot 250 graden opwarmen. Dit maakt het mogelijk om de smaak van je voedsel optimaal te behouden.
 • Voordeel 2: De Mini Oven is uitgerust met een handige 60 minuten timer, waardoor je geen zorgen hoeft te maken dat je voedsel verbrandt.
 • Voordeel 3: De deur is gemaakt van hittebestendig gehard glas, en is duidelijk en transparant waardoor je gemakkelijk kunt zien of je maaltijd al klaar is.
 • Voordeel 4: De mini oven heeft een inhoud van 25 liter en is inclusief 1 bakplaat, 1 rooster met handvat, 1 kruimellade, 1 x handvatclip voor bakplaten. Dit maakt het mogelijk om een scala aan gerechten te bereiden.
 • Voordeel 5: De WOLTU Mini Oven is multifunctioneel en maakt je werk in de keuken een stuk eenvoudiger. Je kunt er niet alleen mee bakken en braden, maar ook ontdooien en andere verwante taken uitvoeren.
 • Nadeel 1: Hoewel de WOLTU mini-oven een nauwkeurig temperatuurregelsysteem heeft dat tot 250 graden kan opwarmen, zou dit voor sommige gerechten onvoldoende kunnen zijn. Voor recepten die een hogere temperatuur vereisen, zou deze oven misschien niet geschikt zijn.
 • Nadeel 2: De timer van deze oven kan maximaal 60 minuten worden ingesteld. Voor gerechten die langer nodig hebben om te koken of te bakken, betekent dit dat je de timer opnieuw moet instellen, wat minder handig is.
 • Nadeel 3: De oven heeft een hittebestendige beglazing en een deur van gehard glas, maar er wordt niets vermeld over een isolatiesysteem. Dit kan een nadeel zijn als de oven warm wordt aan de buitenkant tijdens het gebruik.
 • Nadeel 4: Met een capaciteit van 25 liter, kan de oven te klein zijn voor het bereiden van grotere maaltijden. Als je grotere gerechten wilt bereiden, zoals een grote kalkoen of lasagne voor een gezelschap, dan zou deze mini-oven misschien niet voldoen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt inbegrepen accessoires zoals bakplaten, maar bevat geen informatie over de beschikbaarheid van extra accessoires of het vermogen om accessoires van andere merken te gebruiken. Het kan een uitdaging zijn als je andere ovenaccessoires wilt gebruiken die niet bij deze oven passen of als het moeilijk is om vervangingen te vinden voor de inbegrepen accessoires.

Onze favoriet #6

Icqn Mini Oven

Icqn Mini Oven

Waarom we het gekozen hebben

De ICQN Mini Oven is een compact maar krachtige en veelzijdige oven, ideaal voor het bereiden van een breed scala aan gerechten. Gekenmerkt door zijn indrukwekkende 60-liter interne inhoud, komen de afmetingen bijna overeen met die van een inbouwoven. Met 1800W vermogen biedt deze oven 5 unieke bakfuncties, inclusief convectie en boven-/onderwarmte, evenals een yoghurtproductie- en ontdooifunctie. De temperatuur is instelbaar tussen 40 en 230 graden. Extra gebruiksgemak wordt geboden door zijn zelfreinigende functie en geïntegreerde timer, waardoor zowel het onderhoud als het koken een fluitje van een cent zijn. Deze oven biedt voldoende ruimte voor een pizza tot 37 cm in diameter en wordt geleverd met een bakplaat, grillrooster, grijptang en draaispit. Voordat je deze aanschaft, meet je best even de beschikbare ruimte om zeker te zijn dat hij past. De ICQN Mini Oven komt ook met een 2 jaar garantie voor extra gemoedsrust.

 • Voordeel 1: De Mini Oven van het merk ICQN biedt een extra groot volume. Met een interne inhoud van 60 liter behoort hij bijna tot dezelfde klasse als een inbouwoven. Of je nu een pizza wilt bereiden of een groot familiediner, er is voldoende ruimte om tegemoet te komen aan je culinaire behoeften.
 • Voordeel 2: De oven imponeert niet alleen met zijn hoge wattage van 1800W, maar ook met zijn veelzijdige bakfuncties. Of je nu wilt convectiebakken, bovenwarmte of onderwarmte nodig hebt, deze oven kan het allemaal. Daarnaast biedt het ook nog een yoghurtproductie- en ontdooifunctie. Zo ben je altijd voorzien van de perfecte kookinstellingen voor elk gerecht.
 • Voordeel 3: Gesjouw met zware schoonmaakmiddelen is verleden tijd met de zelfreinigende functie van deze oven. Met slechts twee glazen water en een halfuur van je tijd, kan de oven worden schoongemaakt van voedselresten. Dankzij de volledig geëmailleerde binnenkant is afvegen een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: De Mini oven van ICQN is uitgerust met een geïntegreerde timer. Geen zorgen meer over aangebrand voedsel, de oven schakelt zichzelf uit wanneer de ingestelde tijd is bereikt. Zo kun je zorgeloos verder met andere dingen, terwijl je maaltijd perfect gaart.
 • Voordeel 5: Deze oven is ontzettend veelzijdig. Of je nu pizza wilt bereiden die snel en gelijkmatig gaart, of brood dat zacht is van binnen en knapperig van buiten; deze oven kan het allemaal. Daarnaast worden taarten, muffins, taartbodems of tinnen koekjes altijd luchtig en sappig. Kortom, je culinaire creativiteit kent geen grenzen met deze veelzijdige oven.
 • Nadeel 1: De Mini Oven merk ICQN is bijzonder groot, met buitenafmetingen van B x D x H: 63,2 x 48,6 x 41,8 cm. Dit kan een potentieel probleem zijn als je een beperkte ruimte hebt in je keuken. Deze oven neemt behoorlijk wat ruimte in beslag.
 • Nadeel 2: Hoewel de oven functies biedt zoals convectie, bovenwarmte, onderwarmte, boven-/onderwarmte en zelfs een yoghurtproductie- en ontdooifunctie, kan dat te ingewikkeld zijn voor mensen die een eenvoudig te gebruiken toestel prefereren. Door de talrijke opties kan het moeilijker zijn om de bediening van de oven te leren.
 • Nadeel 3: De zelfreinigende functie van de oven klinkt als een pluspunt, maar deze is afhankelijk van de beschikbaarheid van twee glazen water en 30 minuten van je tijd. Voor sommigen kan dit tijdrovend zijn en misschien niet net zo doeltreffend als een traditionele reiniging.
 • Nadeel 4: Hoewel de oven een geïntegreerde timer heeft die uitschakelt wanneer de ingestelde tijd is bereikt, kan dit ook leiden tot de kans dat voedsel onvolledig wordt gekookt als je de kooktijd verkeerd inschat.
 • Nadeel 5: Met de oven kun je een pizza met een diameter tot 37 cm maken. Voor liefhebbers van grote pizza’s of voor grote families kan dat beperkend zijn.

Onze favoriet #7

Tefal Mini Oven

Tefal Mini Oven

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Mini Oven is een slim 2-in-1 apparaat dat een broodrooster en mini-oven combineert, waardoor je gemakkelijk broodjes, croissants, sandwiches en kleine pizza’s kunt bakken. Het toont uitstekende energie-efficiëntie door tot 75% energie te besparen en verwarmt erg snel zonder voorverwarming. Dit apparaat is uitgerust met hoge kwaliteit kwarts verwarmingselementen, twee boven en twee onder, die zorgen voor gelijkmatig toasten en grillen. De Mini Oven bevat een schuifregelaar waarmee je kunt kiezen tussen oven- of toastfunctie en een extra grote handgreep voor veilig gebruik. Let op, de toast-functie werkt niet als de schuifregelaar op oven staat of niet correct is vergrendeld. Het apparaat werkt binnen een spanningsbereik van 220-240V en een frequentie van 50-60Hz.

 • Voordeel 1: Deze mini-oven van Tefal heeft een 2-in-1 functie. Je kunt zowel brood roosteren als kleine gerechten bakken. Ideaal voor als je ruimte wilt besparen in de keuken.
 • Voordeel 2: De oven is perfect voor het bakken van diverse lekkernijen, variërend van broodjes en croissants tot sandwiches en kleine pizza’s. Zo kun je genieten van vers bereide snacks en maaltijden.
 • Voordeel 3: Het apparaat is zeer energiezuinig en snel. Zonder voorverwarming kan het tot 75% aan energie besparen. Hierdoor kun je kosten besparen en draag je bij aan een beter milieu.
 • Voordeel 4: Het apparaat is uitgerust met hoogwaardige kwartsverwarmingselementen (2 boven, 2 onder) voor gelijkmatig toasten en grillen. Zo zijn je etenswaren altijd perfect bereid.
 • Voordeel 5: Het apparaat heeft een automatische toast-functie, wat het makkelijk en veilig in gebruik maakt. Bovendien is er een extra grote handgreep voor veilig gebruik. Ook kan er een keuze worden gemaakt tussen oven- of toastgebruik met behulp van een schuifregelaar.
 • Nadeel 1: Hoewel de Tefal mini-oven een 2-in-1 functie heeft als broodrooster en oven, kan het zijn dat je beide functies niet tegelijkertijd kunt gebruiken. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent om te multitasken in de keuken.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat een automatische toast-functie heeft, kan deze niet worden gebruikt als de schuifregelaar op de oven staat of niet correct is vergrendeld. Dit kan leiden tot gebruiksonvriendelijkheid, vooral als je vergeet dat de schuifregelaar correct moet zijn ingesteld voor je de toast-functie start.
 • Nadeel 3: Sommigen kunnen de extra grote handgreep als onhandig of onnodig groot ervaren. Dit zou er ook voor kunnen zorgen dat het apparaat meer ruimte in beslag neemt dan je zou willen in een kleine keuken.
 • Nadeel 4: De mini-oven van Tefal is specifiek ontworpen voor het bakken van kleine items, zoals broodjes, croissants, sandwiches en kleine pizza’s. Als je van plan bent om grotere items te bakken, is deze oven wellicht niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de oven zeer energiezuinig is, werkt hij op een spanning van 220-240V en een frequentie van 50-60Hz, die mogelijk niet compatibel is met alle stroomnetwerken. Afhankelijk van waar je woont, heb je mogelijk een adapter of transformator nodig om het apparaat veilig te kunnen gebruiken.

Onze favoriet #8

Icqn Mini Oven

Icqn Mini Oven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ICQN Mini Oven is een compacte, elektrische mini-oven van 20 liter met een scala aan slimme functies. Speciaal ontworpen met 4 inschuifhoogtes, een instelbare timer, grillrooster en bakplaat, en een uitneembare kruimelplaat voor eenvoudige reiniging, biedt deze oven ook een hoge wattage van 1500 W. De oven biedt 5 bakfuncties, zoals circulatielucht, boven- en onderwarmte en een ontdooifunctie, en een temperatuurbereik van 80 tot 250 graden. De geïntegreerde timer en handmatige tijdinstelling voorkomen verbrand eten, terwijl de circulatiefunctie een snelle en gelijkmatige bereiding garandeert. Door zijn hoogwaardige afwerking en dubbele glazen deur die helpt de temperatuur te behouden, is deze mini-oven niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en veilig. De oven is efficënt in afmetingen, groot genoeg om een pizza tot 27 cm te accommoderen. De levering bevat 1 bakplaat, 1 grillrooster en 1 greeptang.

 • Voordeel 1: De Mini Oven van ICQN heeft een compact formaat met alle benodigde functies. Ondanks zijn compactheid van 20 liter, heeft het 4 inschuifhoogtes, een instelbare timer, een grillrooster en een bakplaat. De uitneembare kruimelplaat maakt het schoonmaken makkelijker.
 • Voordeel 2: Deze oven biedt een hoge prestatie met een vermogen van 1500W. Daarnaast beschikt het ook over een reeks van bakfuncties: circulatielucht, circulatielucht met onderwarmte, bovenwarmte, onderwarmte, boven-/onderwarmte en heeft het zelfs een ontdooifunctie.
 • Voordeel 3: De veelzijdigheid van de mini-oven is verder versterkt door de temperatuurbereik. Afhankelijk van wat je wilt bereiden, kan je de temperatuur instellen tussen 80 en 250 graden.
 • Voordeel 4: Dankzij de geïntegreerde timer, is de kans op verbrand eten geminimaliseerd. De oven schakelt namelijk uit wanneer de ingestelde tijd is bereikt. Daarnaast zorgt de circulatiefunctie ervoor dat je pizza snel en gelijkmatig wordt bereid.
 • Voordeel 5: De ICQN Mini Oven wordt gekenmerkt door zowel kwaliteit als uiterlijk. De elektrische oven is van hoge kwaliteit en oogt chic met de zeer sterke dubbele glazen deur, die bijdraagt aan het behouden van de temperatuur en veilig te bedienen is.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit – Hoewel de ICQN Mini Oven aantrekkelijk kan zijn voor zijn compactheid, kan deze kleine omvang ook als een nadeel worden gezien. Met slechts een capaciteit van 20 liter, kan de oven mogelijk niet aan de bakbehoeften voldoen van grotere huishoudens of bij het voorbereiden van grote maaltijden.
 • Nadeel 2: Kan te intens zijn – Met een hoge wattage van 1500 W kan het zijn dat de oven te krachtig of intens is voor bepaalde voedingsmiddelen, wat kan leiden tot het risico van verbranding of overkoken, ondanks de aanwezigheid van een timer.
 • Nadeel 3: Beperkte temperatuurinstelling – Hoewel de oven een temperatuurbereik van 80 tot 250 graden biedt, kan dit als beperkt worden gezien. Er kunnen bepaalde recepten zijn die een lagere of hogere temperatuur nodig hebben dan wat de oven kan bieden.
 • Nadeel 4: Moeilijk te manoeuvreren – De grillrooster en bakplaat zijn inbegrepen, maar ze kunnen lastig zijn om te hanteren, vooral als de oven heet is. Hoewel er een greeptang is inbegrepen, kunnen sommige gebruikers dit nog steeds als een ongemak ervaren.
 • Nadeel 5: Ontwerp beperkingen – Hoewel de oven is gemaakt met een hoogwaardige afwerking en dubbele glazen deur, kan het compacte ontwerp bepaalde beperkingen opleggen. Bijvoorbeeld, voor gebruikers die behoefte hebben aan grotere bakplaten of roosters, zullen deze niet passen in de oven vanwege de genoemde afmetingen.

Onze favoriet #9

Homcom Mini Oven

Homcom Mini Oven

Waarom we het gekozen hebben

De HOMCOM mini-oven is een praktisch en compact keukenapparaat met een grote capaciteit van 21 liter, genoeg voor 4 sneetjes brood of een 10-inch pizza. Je kunt de temperatuur en kooktijd eenvoudig naar wens instellen, van 100°C tot 230°C en van 0 tot 60 minuten. Met de selecteerbare kookstanden – bovenwarmte, onderwarmte, of beide – en 3 roosterposities, kun je diverse gerechten bereiden voor optimaal resultaat. Dankzij het doordachte design met glazen kijkvenster houd je eenvoudig het kookproces in de gaten. Bijgeleverd zijn een rooster, bakplaat en dienbladgreep, waardoor je meteen aan de slag kunt. Ook het schoonmaken wordt makkelijker gemaakt door de handige kruimellade. De buitenmaten zijn 48,6 x 36,3 x 32 cm, terwijl de binnenafmetingen 33,8 x 31 x 26,3 cm zijn.

 • Voordeel 1: Je geniet van persoonlijke controle over je kookervaring door de instelbare temperatuurfunctie. Je kunt de temperatuur eenvoudig instellen van 100 °C tot 230 °C en de kooktijd van 0 tot 60 minuten, precies afgestemd op jouw gerecht.
 • Voordeel 2: Het doordachte design biedt jou veelzijdige kookopties. Met de middelste knop kun je kiezen tussen 3 kookstanden: de bovenwarmte, onderwarmte en combinatie van beide. Deze opties bieden je de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende kooktechnieken en -stijlen.
 • Voordeel 3: Via het glazen kijkvenster kun je het kookproces nauwlettend volgen, zodat je gerechten altijd op het juiste moment uit de oven komen. Dankzij het ontwerp met 3 roosterposities kun je het bereidingsproces optimaliseren voor verschillende soorten voedsel.
 • Voordeel 4: De oven heeft niet alleen een grote capaciteit van 21 liter – genoeg om 4 sneetjes brood of een 10-inch pizza te bevatten – maar het heeft ook een compact ontwerp dat minimale ruimte inneemt op je aanrechtblad.
 • Voordeel 5: Schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij de meegeleverde kruimellade. Bovendien zorgen de extra accessoires – een rooster, een bakplaat, en dienbladgreep – ervoor dat je direct aan de slag kunt met het bereiden van heerlijke maaltijden.
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat een variabele temperatuurregeling heeft, is het bereik beperkt tot tussen 100°C en 230°C. Dit kan beperkend zijn voor recepten die een lagere of hogere temperatuur nodig hebben.
 • Nadeel 2: De HOMCOM mini oven heeft slechts drie kookstanden – bovenwarmte, onderwarmte, en boven- en onderwarmte. Hoewel deze basisinstellingen nuttig zijn voor de meest voorkomende kookbehoeften, kan het een nadeel zijn voor meer complexe recepten die verschillende hittebereiken of specifieke kookmodi vereisen.
 • Nadeel 3: Een capaciteit van 21 liter klinkt misschien als veel, maar het beperkt je ruimte voor grotere maaltijden. Bijvoorbeeld, je kunt niet meer dan 4 sneetjes brood tegelijk roosteren of een pizza groter dan 10” bakken.
 • Nadeel 4: De mini oven wordt geleverd met één rooster en één bakplaat. Hoewel dit voldoende kan zijn voor basis koken, kan het een nadeel zijn als je verschillende gerechten tegelijk wilt bereiden die verschillende kookgerei vereisen.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de oven een kruimellade heeft voor eenvoudige reiniging, impliceert dit dat je nog steeds handmatig moet schoonmaken. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn als je op zoek bent naar een apparaat met zelfreinigende functies.

Onze favoriet #10

Homcom Mini Oven

Homcom Mini Oven

Waarom we het gekozen hebben

De HOMCOM Mini Oven is een multifunctioneel keukenapparaat, ideaal voor warm houden, grillen, roosteren, bakken en frituren. Dit ruimtebesparende ontwerp biedt instelbare temperatuur- en timerfuncties, zodat je gerechten perfect kunt bereiden, waarbij de temperatuur variëert van 90 tot 230 °C en de kooktijd tot maximaal 60 minuten. Door het doordachte design met een glazen kijkvenster en binnenverlichting, kun je het kookproces gemakkelijk volgen. Met een capaciteit van 20 liter is het compact genoeg om niet veel ruimte in te nemen, terwijl het toch geschikt is voor het bereiden van 4 sneetjes brood, een 11″ pizza, of zelfs een hele kip tot 1,5 kg. Deze 1400 W elektrische oven wordt geleverd met een ovenrek, frituurmand en bakplaat, en een kruimelbak om het schoonmaken heel eenvoudig te maken.

 • Voordeel 1: Multifunctionaliteit – Deze mini-oven van HOMCOM biedt je de mogelijkheid om te verwarmen, grillen, roosteren, bakken en frituren, allemaal in één apparaat. Dit betekent dat je veel verschillende gerechten kunt bereiden met slechts één stuk keukenapparatuur.
 • Voordeel 2: Regelbare temperatuur en timer – Deze mini-oven geeft je volledige controle over je kookproces. Je kunt de temperatuur eenvoudig instellen van 90-230°C en de kooktijd van 60 minuten aanpassen naar behoefte.
 • Voordeel 3: Doordacht design – De mini-oven is uitgerust met een glazen kijkvenster en binnenverlichting, zodat je het kookproces beter kunt observeren. Bovendien zijn er 3 inschuifbare posities voor het bereiden van verschillende gerechten.
 • Voordeel 4: Capaciteit en compactheid – Ondanks zijn compacte formaat heeft deze oven een capaciteit van 20 liter, wat groot genoeg is om 4 sneetjes brood, een 11″ pizza of zelfs een hele kip (tot 1,5 kg) te accommoderen. Dit betekent dat je niet veel ruimte in je keuken hoeft op te offeren om een veelheid aan gerechten te kunnen bereiden.
 • Voordeel 5: Inclusief accessoires – Deze mini-oven wordt geleverd met een ovenrek, een frituurmand en een bakplaat, zodat je verschillende soorten gerechten kunt bereiden. De toevoeging van een kruimellade maakt de reiniging ook eenvoudig.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit: Hoewel deze Mini Oven merk HOMCOM ruimtebesparend is en universeel inzetbaar, moet je er rekening mee houden dat de capaciteit beperkt is tot 20 liter. Dit betekent dat het slechts ruimte biedt voor 4 sneetjes brood, een pizza van 11″ of een hele kip tot 1,5 kg. Voor grotere maaltijden of het bereiden van meerdere gerechten tegelijk is deze oven misschien niet de beste keuze.
 • Nadeel 2: Beperkte tijdinstelling: De oven heeft een timer die maar van 60 tot 60 minuten gaat. Dit kan een nadeel zijn als je gerechten wilt bereiden die een langere kooktijd vereisen.
 • Nadeel 3: Fluctuerende temperatuurinstelling: De temperatuur is instelbaar, maar je kunt deze slechts van 90 tot 230 graden Celsius instellen. Als je gerechten wilt bereiden die een lagere of hogere temperatuur vereisen, dan zal je problemen ondervinden met deze oven.
 • Nadeel 4: Enkelvoudige functies tegelijk: Hoewel deze oven multifunctioneel is en kan warm houden, grillen, roosteren, bakken en frituren, lijkt de beschrijving te suggereren dat deze functies niet tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Als je dus gerechten wilt bereiden die zowel bakken als grillen vereisen, bijvoorbeeld, zul je ze na elkaar moeten doen wat meer tijd kan kosten.
 • Nadeel 5: Schoonmaken kan uitdagend zijn: Hoewel de oven wordt geleverd met een kruimelbak die het schoonmaken eenvoudiger zou moeten maken, merk je wellicht dat het door de kleine afmetingen en het ontwerp met meerdere accessoires lastiger is om deze oven grondig schoon te maken dan een traditionele oven.

Samenvattend, door onze diepgaande analyse en vergelijking van de 10 beste mini-ovens op de markt, kunnen we met vertrouwen bevestigen dat er een model is dat aan jouw behoeften voldoet. Of je nu op zoekt bent naar een compacte oven voor jouw kleine keuken, een hoogwaardige oven voor professioneel gebruik, of gewoon een budgetvriendelijke optie die nog steeds aanzienlijke prestaties levert. Niettemin, het is essentieel om te onthouden dat de beste oven voor jou er een is die voldoet aan jouw specifieke bak- en kookbehoeften, passend binnen jouw budget. Wees dus zorgvuldig en neem de tijd om het juiste model uit de top 10 van dit nieuwe onderzoek te kiezen.

Inhoudsopgave