a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Multivitamine: De 10 beste producten in de test

Ontdek de topreferenties in multivitamines op basis van nieuw onderzoek, zorgvuldig getest en beoordeeld om jou te helpen bij het maken van de beste keuze.

Unser Favorit: Nutravita Multivitamine

Nutravita Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Gloryfeel Multivitamine

Gloryfeel Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Weightworld Multivitamine

Weightworld Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: N/A Multivitamine

N/A Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Weightworld Multivitamine

Weightworld Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Zenement Multivitamine

Zenement Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Aavalabs Multivitamine

Aavalabs Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Multivitamine

Optimum Nutrition Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Maxmedix Multivitamine

Maxmedix Multivitamine
★★★★★

Unser Favorit: Gloryfeel Multivitamine

Gloryfeel Multivitamine
★★★★★

Als het aankomt op het onderhouden van een gezonde levensstijl, spelen multivitaminen een cruciale rol. Ze zijn jouw all-in-one oplossing voor het aanvullen van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Maar, met de overvloed aan multivitaminen op de markt, welke zijn echt de moeite waard? Daarom hebben wij de taak op ons genomen om het onderzoek voor jou te doen. In dit artikel presenteren we de top 10 multivitaminen producten op basis van onze uitgebreide tests en nieuwste onderzoek. Lees verder om te ontdekken welke multivitamine het beste bij jouw behoeften past.

Een multivitamine is een supplement dat jij kunt nemen om je dagelijkse inname van essentiële vitaminen en mineralen aan te vullen. Het bevat een combinatie van verschillende vitaminen, meestal afkomstig uit allerlei voedselbronnen, in één handige tablet, capsule of poeder. Het gebruik ervan kan jou helpen om voedingsgaten in je dieet te vullen, je algemene gezondheid te ondersteunen en eventuele voedingstekorten te voorkomen. Maar onthoud wel, het dient als een aanvulling en niet als vervanging voor een gebalanceerd dieet.

Check Uit

Onze favoriet #1

Nutravita Multivitamine

Nutravita Multivitamine

Waarom we het gekozen hebben

Nutravita’s Multivitaminen & Mineralen supplement is een zorgvuldig samengestelde blend van 26 essentiële vitaminen en mineralen, ontworpen om jouw dagelijkse lichaamsbehoefte te ondersteunen. Dit supplement, dat een jaarvoorraad aan 365 vegan tabletten bevat, levert diverse gezondheidsvoordelen zoals vermoeidheidsvermindering, immuniteitsondersteuning en het onderhoud van botten, tanden, haar, huid en normale spierfuncties. Het product is samengesteld door een team van gespecialiseerde wetenschappers en maakt enkel gebruik van de beste en werkzaamste ingrediënten, zonder gluten, tarwe, lactose, noten of GMO grondstoffen. Nutravita is een vertrouwd merk dat sinds 2014 vanuit het Verenigd Koninkrijk kwalitatieve vitamines en supplementen levert volgens de hoogste productienormen (GMP, BRC).

 • Voordeel 1: Nutravita’s multivitaminen en mineralen supplement bevat 26 essentiële vitaminen en mineralen. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd om jou dagelijks te ondersteunen in je gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 2: Dit supplement bevat diverse voordelen voor de gezondheid. Sommige hiervan zijn vermindering van vermoeidheid, ondersteuning van de immuniteit, behoud van botten, tanden, haar, huid en spierfuncties.
 • Voordeel 3: Het supplement is ontwikkeld en geproduceerd met behulp van een team van farmacologen, chemici en onderzoekswetenschappers. Dit betekent dat je ervan verzekerd kunt zijn dat je een product consumeert dat zorgvuldig is samengesteld en getest.
 • Voordeel 4: De multivitaminen van Nutravita zijn vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ook zijn ze vrij van GMO grondstoffen en allergenen zoals gluten, tarwe, lactose en noten. Dit maakt het een passende keuze voor personen met bepaalde dieetvoorkeuren of -beperkingen.
 • Voordeel 5: Het bedrijf Nutravita heeft een sterke reputatie en is uitgegroeid tot een erkend en betrouwbaar merk op het gebied van vitamines en supplementen. De producten worden geproduceerd en gecertificeerd in het Verenigd Koninkrijk en voldoen aan hoge productienormen, wat zorgt voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit supplement.
 • Nadeel 1: Gebrek aan specifieke informatie – Hoewel Nutravita aangeeft dat hun multivitamine en mineralen supplement 26 actieve vitamines en mineralen bevat, geven ze niet aan in welke hoeveelheden elk van deze aanwezig is. Hierdoor is het moeilijk om te bepalen of dit supplement daadwerkelijk voldoet aan jouw specifieke voedingsbehoeften.
 • Nadeel 2: Mogelijk overbodig – Als je al een evenwichtig dieet volgt, kunnen sommige van de 26 essentiële vitamines en mineralen overbodig zijn. Dit kan mogelijk leiden tot een overconsumptie van bepaalde vitaminen en mineralen, wat negatieve gezondheidseffecten kan hebben.
 • Nadeel 3: Allergene informatie – Hoewel Nutravita aangeeft dat hun supplement vrij is van allergenen zoals gluten, tarwe, lactose en noten, geven ze niet aan of hun product andere potentiële allergenen bevat. Dit kan een probleem zijn voor personen met specifieke allergieën die niet genoemd worden.
 • Nadeel 4: Het formaat van de tabletten – De beschrijving geeft geen informatie over de grootte of het gemak van het inslikken van deze tabletten. Bij sommige multivitamine supplementen kunnen de tabletten vrij groot zijn, wat het moeilijk kan maken om ze in te nemen.
 • Nadeel 5: De noodzaak van dagelijkse inname – Het supplement wordt geleverd in een 12 maanden voorraad, waarbij elke dag een tablet moet worden ingenomen. Dit kan voor sommige mensen lastig zijn om bij te houden, zeker als je normaal gesproken niet gewend bent om dagelijks supplementen in te nemen.

Onze favoriet #2

Gloryfeel Multivitamine

Gloryfeel Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Gloryfeel’s Multivitamine is een hooggedoseerd gezondheidsproduct, gecombineerd met alle essentiële vitamines en mineralen voor het lichaam zoals A, B, C, D, E, calcium, zink en selenium, allemaal in één gemakkelijk in te slikken dagelijkse tablet. Het draagt bij aan ondersteuning van diverse lichaamsfuncties – van ondersteuning van het immuunsysteem tot vermindering van vermoeidheid en behoud van huid, haar en normaal gezichtsvermogen. Het is 100% veganistisch, vrij van ongewenste toevoegingen en geproduceerd in Duitsland onder strenge kwaliteitscontroles. Met 450 tabletten biedt het je voldoende voor een 15-maanden verbruik, waarbij het merk in 2020 een prijswinner was op vergleich1.de voor multivitamines.

 • Voordeel 1: De hoge dosis in de Multivitamine tabletten van Gloryfeel zorgt ervoor dat je slechts één tablet per dag nodig hebt. Alle belangrijke vitaminen en mineralen voor je lichaam zitten in een handige, gemakkelijk in te slikken tablet.
 • Voordeel 2: Een potje Gloryfeel Multivitamine bevat genoeg tabletten voor een voorziening van 15 maanden. Dit komt neer op maar liefst 450 tabletten, gevuld met vitaminen en mineralen variërend van A tot Zink.
 • Voordeel 3: Deze Multivitamine tabletten ondersteunen verschillende functies van je lichaam. Ze dragen bij aan het normaal functioneren van je immuunsysteem, verminderen vermoeidheid en helpen bij het behouden van normale beenderen, tanden en spierfunctie. Daarnaast ondersteunen ze het behoud van huid en haar, en ondersteunen ze een normaal gezichtsvermogen.
 • Voordeel 4: Gloryfeel’s Multivitamine tabletten worden geproduceerd zonder ongewenste toevoegingen. Ze bevatten geen kunstmatige toevoegingen, gelatine of andere dierlijke bestanddelen. Daarnaast zijn ze ook lactose- en glutenvrij en niet genetisch gemanipuleerd. Een perfecte aanvulling voor een veganistische levensstijl.
 • Voordeel 5: Deze multivitamine tabletten van GloryFeel worden geproduceerd in Duitsland volgens de hoogste kwaliteitsnormen en ondergaan strenge kwaliteitscontroles. De producten worden regelmatig getest door geaccrediteerde laboratoria in Duitsland om de kwaliteit te waarborgen.
 • Na het lezen van de productbeschrijving, is het moeilijk om specifieke nadelen te identificeren zonder dat er concrete klachten of negatieve beoordelingen van gebruikers zijn genoemd. Echter, op basis van de verstrekte informatie, zijn hier enkele mogelijke bedenkingen:
 • Nadeel 1: Hooggedoseerd – Hoewel de hoge dosering van deze multivitaminen als een voordeel kan worden gezien, kan het ook een nadeel zijn. Te veel van bepaalde vitaminen of mineralen kunnen schadelijk zijn voor het lichaam, en het is belangrijk om niet bovenaan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te consumeren zonder medische begeleiding.
 • Nadeel 2: Slechts één tablet per dag – Hoewel dit gemakkelijk en handig klinkt, betekent dit dat je alle vitaminen en mineralen in één keer binnenkrijgt. Sommige voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen als ze verspreid over de dag worden ingenomen.
 • Nadeel 3: De tabletten zijn mogelijk te groot en lastig om in te slikken, waardoor ze ongeschikt kunnen zijn voor mensen die moeite hebben met slikken.
 • Nadeel 4: Gebrek aan personalisatie – Elke persoon heeft mogelijk andere voedingsbehoeften op basis van hun leeftijd, geslacht, levensstijl en gezondheidstoestand. Een alles-in-één multivitamine kan daarom niet de optimale combinatie van vitaminen en mineralen voor elke individuele gebruiker bieden.
 • Nadeel 5: Geen informatie over allergie waarschuwingen – Hoewel het product veganistisch is en vrij van lactose, gluten en genetische manipulatie, wordt er geen informatie gegeven over mogelijke allergenen. Dit kan een probleem zijn voor mensen met specifieke voedselallergieën.

Onze favoriet #3

Weightworld Multivitamine

Weightworld Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

WeightWorld’s Multivitamine is een krachtig, hoog gedoseerd supplement geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het voorziet je lichaam dagelijks van 25 essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine A, B, C, D3, E, K, foliumzuur, biotine, ijzer, magnesium, calcium en meer. Het bevat onder andere vitamine C voor je immuunsysteem en vitamine D voor botten, huid en haar. Elke verpakking biedt meer dan een jaar aan voorraad, zodat je altijd verzekerd bent van je dagelijkse dosis. Het product maakt gebruik van premium, natuurlijke ingrediënten, wordt grondig getest en geproduceerd volgens hoge GMP-normen. Met meer dan 15 jaar ervaring levert het familiebedrijf WeightWorld deze kwalitatieve multivitamine tabletten, vrij van ongewenste toevoegingen en perfect ter ondersteuning van je gezondheid.

 • Voordeel 1: Een breed scala aan voedingsstoffen: ZENEMENT Multivitaminen & Mineralen Supplement biedt een indrukwekkende reeks van 29 zorgvuldig geselecteerde actieve vitaminen en mineralen. Dit betekent dat het je kan ondersteunen bij het voldoen aan je dagelijkse voedingsbehoeften.
 • Voordeel 2: Ondersteunt verschillende gezondheidsaspecten: De veelheid aan vitaminen en mineralen in deze multivitamine kan talrijke gezondheidsvoordelen bieden, zoals het verminderen van vermoeidheid, ondersteuning van de immuniteit, onderhoud van botten, tanden, haar en huid, en behoud van normale spierfuncties.
 • Voordeel 3: Langdurige voorraad: Met een pakket dat 240 tabletten bevat, wordt je voorzien van een royale voorraad voor 8 maanden. Dit betekent dat je niet elke maand een nieuw pakket hoeft te kopen.
 • Voordeel 4: Natuurlijke en veilige ingrediënten: De tabletten zijn vrij van GMO’s en onnodige ingrediënten zoals magnesiumstearaat, siliciumdioxide, kunstmatige kleurstoffen of zoetstoffen. Daarnaast zijn ze ook glutenvrij, lactosevrij en sojavrij, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met bepaalde allergieën of dieetbeperkingen.

  Voordeel 5: Premium kwaliteit en veiligheid: Het supplement is gemaakt in Europa en voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles. Dit geeft je de zekerheid dat je een product neemt dat vrij is van schadelijke stoffen en voldoet aan hoge productienormen.

 • Nadeel 1: Hoewel het product claimt te zijn gemaakt met 29 actieve vitaminen en mineralen, geeft de beschrijving niet in detail aan hoeveel er van elke vitamine of mineraal in de tablet zit. Dit kan het moeilijk maken voor jou om precies te bepalen hoeveel je verbruikt en of het voldoet aan je dagelijkse behoeften.
 • Nadeel 2: Het product is gluten-, lactose- en sojavrij, wat nuttig kan zijn voor mensen met specifieke dieetbehoeften, maar het kan ook belangrijke voordelen van dit soort ingrediënten missen die kunnen bijdragen aan de algehele voedingswaarde.
 • Nadeel 3: De tabletten zijn 100% veganistisch, dit kan een nadeel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een vitamine aanvulling met dierlijke producten zoals visolie, die belangrijke omega-3 vetzuren kan leveren.
 • Nadeel 4: Hoewel het product beweert geen “onnodige ingrediënten” te bevatten, kan het gebruik van zulke brede termen twijfelachtig zijn. Wat als “onnodig” wordt gezien kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van elke persoon.
 • Nadeel 5: Hoewel het product beweert essentiële vitaminen en mineralen te bevatten die een reeks gezondheidsvoordelen kunnen bieden, zoals het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van de immuniteit, moet worden opgemerkt dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezond en evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Overmatig vertrouwen op dit soort supplementen kan leiden tot onvoldoende inname van andere belangrijke voedingsstoffen.

Onze favoriet #4

N/A Multivitamine

N/A Multivitamine

Waarom we het gekozen hebben

De ZENEMENT Multivitamine & Mineralen supplement is een premium kwaliteit, Non-GMO product, vervaardigd in Europa onder strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles. Deze supplementen bevatten 29 actieve vitaminen en mineralen die zorgvuldig zijn geselecteerd om jou dagelijks te ondersteunen, waaronder vitamine A tot E, diverse B-vitaminen, en belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer en zink. Unieke ingrediënten zoals inositol, luteïne en co-enzym Q10 zijn ook toegevoegd. De voordelen variëren van verminderen van vermoeidheid tot onderhouden van normale functies van botten en spieren. Het is vrij van onnodige ingrediënten zoals kunstmatige kleurstoffen en zoetstoffen en bevat geen gluten, lactose of soja. Plus, je krijgt maar liefst acht maanden voorraad met elk set van 240 veganistische tabletten. Tevens biedt ZENEMENT een tevredenheidsgarantie, dus aarzel niet om contact op te nemen als je vragen of suggesties hebt.

 • Voordeel 1: Een breed scala aan voedingsstoffen: ZENEMENT Multivitaminen & Mineralen Supplement biedt een indrukwekkende reeks van 29 zorgvuldig geselecteerde actieve vitaminen en mineralen. Dit betekent dat het je kan ondersteunen bij het voldoen aan je dagelijkse voedingsbehoeften.
 • Voordeel 2: Ondersteunt verschillende gezondheidsaspecten: De veelheid aan vitaminen en mineralen in deze multivitamine kan talrijke gezondheidsvoordelen bieden, zoals het verminderen van vermoeidheid, ondersteuning van de immuniteit, onderhoud van botten, tanden, haar en huid, en behoud van normale spierfuncties.
 • Voordeel 3: Langdurige voorraad: Met een pakket dat 240 tabletten bevat, wordt je voorzien van een royale voorraad voor 8 maanden. Dit betekent dat je niet elke maand een nieuw pakket hoeft te kopen.
 • Voordeel 4: Natuurlijke en veilige ingrediënten: De tabletten zijn vrij van GMO’s en onnodige ingrediënten zoals magnesiumstearaat, siliciumdioxide, kunstmatige kleurstoffen of zoetstoffen. Daarnaast zijn ze ook glutenvrij, lactosevrij en sojavrij, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met bepaalde allergieën of dieetbeperkingen.

  Voordeel 5: Premium kwaliteit en veiligheid: Het supplement is gemaakt in Europa en voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles. Dit geeft je de zekerheid dat je een product neemt dat vrij is van schadelijke stoffen en voldoet aan hoge productienormen.

 • Nadeel 1: Hoewel het product claimt te zijn gemaakt met 29 actieve vitaminen en mineralen, geeft de beschrijving niet in detail aan hoeveel er van elke vitamine of mineraal in de tablet zit. Dit kan het moeilijk maken voor jou om precies te bepalen hoeveel je verbruikt en of het voldoet aan je dagelijkse behoeften.
 • Nadeel 2: Het product is gluten-, lactose- en sojavrij, wat nuttig kan zijn voor mensen met specifieke dieetbehoeften, maar het kan ook belangrijke voordelen van dit soort ingrediënten missen die kunnen bijdragen aan de algehele voedingswaarde.
 • Nadeel 3: De tabletten zijn 100% veganistisch, dit kan een nadeel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een vitamine aanvulling met dierlijke producten zoals visolie, die belangrijke omega-3 vetzuren kan leveren.
 • Nadeel 4: Hoewel het product beweert geen “onnodige ingrediënten” te bevatten, kan het gebruik van zulke brede termen twijfelachtig zijn. Wat als “onnodig” wordt gezien kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van elke persoon.
 • Nadeel 5: Hoewel het product beweert essentiële vitaminen en mineralen te bevatten die een reeks gezondheidsvoordelen kunnen bieden, zoals het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van de immuniteit, moet worden opgemerkt dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezond en evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Overmatig vertrouwen op dit soort supplementen kan leiden tot onvoldoende inname van andere belangrijke voedingsstoffen.

Onze favoriet #5

Weightworld Multivitamine

Weightworld Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

WeightWorld’s Multivitamine is een unieke manier om je dagelijkse vitaminen en mineralen aan te vullen. Deze kauwbare gummies, met een heerlijke natuurlijke aardbeiensmaak, bevatten vitamine A, C, D3, E, B6, foliumzuur en B12. Twee gummies per dag kunnen bijdragen aan een vermindering van oxidatieve stress, vermoeidheid verminderen en het immuunsysteem versterken, dankzij de eigenschappen van vitamine C en D. Elke verpakking bevat 120 gummies, genoeg voor 2 maanden. WeightWorld, een familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring, verzekert je van hoogwaardige natuurlijke supplementen gemaakt van natuurlijke, gecontroleerde ingrediënten.

 • Voordeel 1: Deze multivitamine van WeightWorld is een heerlijke manier om je dagelijkse vitamine inname te verhogen. Door de smakelijke gummie vorm is het een leuke en lekkere manier om alle essentiële vitamines en mineralen binnen te krijgen.
 • Voordeel 2: De gummies zijn boordevol verschillende vitamines zoals vitamine A, C, D3, E, B6, foliumzuur en B12. Dus je krijgt een breed spectrum van nuttige voedingsstoffen voor je algemene gezondheid. In het bijzonder draagt vitamine C bij aan het verminderen van vermoeidheid en oxidatieve stress, terwijl vitamine D bijdraagt aan de normale werking van je immuunsysteem.
 • Voordeel 3: Deze multivitaminen hebben een natuurlijke aardbeiensmaak, die zorgen voor een aangename ervaring tijdens het consumeren. Dus als je niet van het doorslikken van capsules, tabletten, pillen of poeders houdt, zal je deze optie geweldig vinden.
 • Voordeel 4: Een verpakking van deze multivitamine gummies bevat 120 stuks, wat genoeg is voor 2 maanden. Je kunt elke dag genieten van twee heerlijke gummies, waardoor je dagelijkse vitamine inname een stuk gemakkelijker wordt.
 • Voordeel 5: Als een familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring, vertrouwt WeightWorld op natuurlijke, gecontroleerde ingrediënten voor hun supplementen. Dus je kunt erop vertrouwen dat deze multivitaminen een hoogwaardige aanvulling zijn op je dieet.
 • Nadeel 1: De dagelijkse dosering van deze WeightWorld multivitaminen bestaat uit twee gummies per dag. Je moet dus altijd onthouden om er gedurende de dag twee in te nemen, wat wellicht niet zo handig is.
 • Nadeel 2: Hoewel de gummies een aangename aardbeiensmaak hebben, kan deze smaak voor sommige mensen te zoet zijn of niet aangenaam. Bij vitaminesupplementen is smaak een persoonlijke voorkeur.
 • Nadeel 3: Het product belooft een heleboel verschillende voordelen door het brede scala aan vitamines dat het bevat. Dit kan echter ook betekenen dat het niet de juiste keuze is als je specifiek naar een bepaalde vitamine zoekt of als je al andere supplementen inneemt en een overdosis van een bepaalde vitamine wilt voorkomen.
 • Nadeel 4: De gummies zijn niet geschikt voor mensen met een allergie voor bepaalde ingrediënten of die een specifiek dieet volgen. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren voordat je dit product koopt.
 • Nadeel 5: Het product bevat twee maanden voorraad, wat betekent dat je vastzit aan hetzelfde supplement voor die periode. Als je wilt experimenteren met andere supplementen of merken, of als je merkt dat dit product na een tijdje niet meer werkt, zit je nog steeds vast aan deze fles.

Onze favoriet #6

Zenement Multivitamine

Zenement Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Multivitamine van Zenement is een supplement boordevol met 13 vitamines en mineralen, waaronder zink, selenium, chroom en een reeks vitamines van D3 tot B12. Het staat bekend om zijn capaciteit om je immuunsysteem te ondersteunen, energie te stimuleren en vermoeidheid te verminderen, daarnaast draagt het bij aan het behoud van botten, tanden, haar en huid. Speciaal geformuleerd voor zowel volwassenen als kinderen, krijg je door deze gummies, met 120 in elke verpakking, eenvoudig en smakelijk je noodzakelijke dosis vitamines en mineralen binnen, allemaal met een natuurlijke aardbeiensmaak. Dit product is 100% vegetarisch en bevat geen overbodige ingrediënten zoals GMO’s, conserveringsmiddelen en is ook glutenvrij en lactosevrij. Gemaakt in Europa met de zuiverste ingrediënten, onder strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles volgens de Good Manufacturing Practice normen. Zenement streeft naar volledige klanttevredenheid en biedt een team van medische professionals om eventuele vragen of problemen snel op te lossen.

 • Voordeel 1: Zenement Multivitamine bevat een brede variëteit aan 13 essentiële mineralen en vitamines, waaronder zink, selenium, chroom, verschillende B-vitamines en vitamine A, C, D3 en E. Deze kunnen bijdragen aan de ondersteuning van het immuunsysteem, het leveren van energie, het verminderen van vermoeidheid en het bevorderen van het onderhoud van botten, tanden, haar en huid.
 • Voordeel 2: Deze multivitamine is speciaal geformuleerd voor zowel kinderen als volwassenen. Het biedt de noodzakelijke dagelijkse dosis vitamines en mineralen voor het hele gezin, verpakt in handige en smakelijke gummies met een natuurlijke aardbeiensmaak.
 • Voordeel 3: Zenement Multivitamine is 100% vegetarisch en vrij van overbodige ingrediënten. Het bevat geen genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s), geen conserveermiddelen en heeft een natuurlijke aardbeiensmaak. Bovendien is het product geschikt voor vegetariërs en mensen met een gluten- of lactoseintolerantie.
 • Voordeel 4: Dit product wordt in Europa vervaardigd en voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles. Het wordt gemaakt met de zuiverste ingrediënten volgens het strikte protocol van de Good Manufacturing Practice (GMP).
 • Voordeel 5: Zenement biedt een uitstekende klantenservice. Bij elke vraag, probleem of suggestie die je kunt hebben, staat een team van artsen, voedingsdeskundigen en apothekers klaar om je zo snel mogelijk de beste oplossing te bieden. Ze streven naar 100% klanttevredenheid.
 • Nadeel 1: Hoewel Zenement multivitamines claimen 13 essentiële vitaminen en mineralen te bevatten, geven ze je niet het complete plaatje. Er zijn aanzienlijk meer voedingsstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Het supplement bevat niet elke vitamine of mineraal dat in een gezond dieet zou voorkomen, zoals magnesium, ijzer, calcium en meer.
 • Nadeel 2: De gummies hebben een natuurlijke aardbeiensmaak, wat voor sommige mensen misschien niet aantrekkelijk is. Als je niet van de smaak van aardbei houdt, kun je het moeilijk vinden om deze multivitamine te nuttigen, ondanks de gezondheidsvoordelen die het kan bieden.
 • Nadeel 3: Speciale formules voor kinderen zijn geweldig, maar dat wil niet zeggen dat ze geschikt zijn voor alle kinderen. Elke persoon heeft individuele voedingsbehoeften, en kinderen zijn geen uitzondering. Dit supplement kan niet passen bij de specifieke dieetbehoeften van elk kind, bijvoorbeeld kinderen met bepaalde allergieën of dieetbeperkingen.
 • Nadeel 4: Hoewel de multivitamine gummies vegetarisch zijn, zijn ze niet veganistisch, wat een probleem kan zijn voor mensen die strikt veganistisch zijn. Het product bevat geen specifieke componenten, maar dat betekent niet dat er tijdens het productieproces geen contact is met dierlijke producten.
 • Nadeel 5: Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel deze multivitamines streng gecontroleerd lijken te zijn op kwaliteit en veiligheid, het nog steeds een supplement is. Supplementen zijn over het algemeen minder gereguleerd dan medicijnen, dus het is niet altijd mogelijk om 100% zeker te zijn van hun inhoud. Het is altijd aan te raden om een arts of voedingsdeskundige te raadplegen voordat je een nieuw supplement aan je dieet toevoegt.

Onze favoriet #7

Aavalabs Multivitamine

Aavalabs Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De multivitaminen van AAVALABS zijn een hooggedoseerde formule gemaakt om je gezond en fit te houden. Deze capsules bevatten 24 essentiële vitaminen en 26 voedingsstoffen, waaronder koper, ijzer, vitamine A, B12, B6, C, D en zink, die je immuunsysteem, mentale functies en cognitieve prestaties ondersteunen. Ze bevatten ook biotine, magnesium en vitamines B en C om vermoeidheid te verminderen. Daarnaast zijn natuurlijke ashwagandha en rhodiola toegevoegd voor stressvermindering en bevorderen ze normale spier- en haarfuncties. De supplementen zijn geproduceerd volgens strikte kwaliteitsrichtlijnen in een GMP-gecertificeerde faciliteit in Europa. Ze zijn allergeen-, gluten- en lactosevrij, bevatten geen magnesiumstearaat, zinkoxide en titaniumdioxide, en één fles bevat 120 capsules, genoeg voor 4 maanden. Als je niet tevreden bent, biedt AAVALABS je een 365-dagen geld-terug-garantie, zelfs als de fles al leeg is.

 • Voordeel 1: De multivitamineformule van AAVALABS is uiterst compleet. Met één capsule krijg je maar liefst 24 essentiële vitamines en 26 andere voedingsstoffen binnen. Het bevat ook natuurlijke ingrediënten zoals Ashwagandha & Rhodiola Rosea, waarvan is aangetoond dat ze de vitaliteit en het evenwicht bevorderen.
 • Voordeel 2: De krachtige ingrediënten in deze multivitaminetabletten zijn zorgvuldig gekozen om verschillende aspecten van je welzijn te ondersteunen. Ze bevatten onder andere koper, ijzer, selenium, vit. A, B12, B6, C, D & zink om je immuunsysteem te versterken, evenals biotine, magnesium, vit. B12, B6, C en meer om de mentale functie te ondersteunen.
 • Voordeel 3: AAVALABS multivitaminetabletten ondersteunen ook specifieke functies en aspekten van je lichaam. Dankzij de magnesium, kalium & vit. D in de formules worden de spierfuncties ondersteund, terwijl de biotine, selenium & zink zorgen voor normaal haar, nagels en huid.
 • Voordeel 4: Je kunt erop vertrouwen dat deze multivitamines van premium kwaliteit zijn. AAVALABS maakt gebruik van een strenge kwaliteitscontrole en testen door derden om te garanderen dat hun supplementen voldoen aan de hoogste Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen.
 • Voordeel 5: Deze multivitamines zijn natuurlijk en vrij van allergenen, gluten en lactose. Bovendien bevatten ze geen magnesiumstearaat, zinkoxide of titaniumdioxide. Dit maakt ze ideaal voor mensen met allergieën of dieetbeperkingen, en laat zien dat AAVALABS toegewijd is aan het creëren van pure, gezonde producten.
 • Nadeel 1: De AAVALABS multivitamine bevat een breed scala aan vitamines en mineralen, maar het zou te veel van het goede kunnen zijn. Een te hoge dosis vitamines en mineralen kan potentieel schadelijk zijn en tot overbelasting van je organen leiden.
 • Nadeel 2: De capsules bevatten een aantal krachtige ingrediënten zoals Ashwagandha & Rhodiola Rosea. Hoewel deze natuurlijke supplementen gunstige effecten kunnen hebben, kan niet iedereen er even goed op reageren. Sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren zoals angst, slapeloosheid of allergische reacties.
 • Nadeel 3: De multivitamine pillen moeten elke dag worden ingenomen, wat voor sommige gebruikers misschien moeilijk of ongemakkelijk is. Voor diegenen die moeite hebben met routinematige medicatie of het slikken van pillen, kan dit een groot nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Uit de productbeschrijving blijkt ook dat deze multivitaminepillen geen magnesiumstearaat bevatten, wat in veel andere supplementen wordt gebruikt als smeermiddel. Hierdoor kunnen de pillen mogelijk moeilijker door te slikken zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het bedrijf beweert dat de capsules allergeen-, gluten- en lactosevrij zijn, vermeldt het niet of het product volledig vrij is van andere mogelijke allergenen zoals noten, soja of schaaldieren. Dit kan een zorg zijn voor mensen met specifieke voedselallergieën.

Onze favoriet #8

Optimum Nutrition Multivitamine

Optimum Nutrition Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Multivitamine van OPTIMUM NUTRITION is een kwalitatief voedingssupplement speciaal ontwikkeld voor mannen met een snelle levensstijl. Het levert een onmisbare voedingsboost door 36 actieve ingrediënten te combineren in elke tablet, waaronder essentiële vitaminen zoals vitamine C, mineralen zoals magnesium, zink, koper en selenium, en een krachtige dosering van vier aminozuren: L-leucine, L-isoleucine, L-valine en L-glutamine. Deze hoofdbestanddelen dragen bij aan een energiegevende stofwisseling en ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Voor eenvoudige consumptie neem je dagelijks drie tabletten bij je eten. Dus als jij je lichaam echt wilt ondersteunen en voeden, dan is deze multivitamine van OPTIMUM NUTRITION een verstandige keuze.

 • Voordeel 1: Deze multivitaminen bevatten essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en kruidenextracten, die je lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid en vitaliteit.
 • Voordeel 2: OPTIMUM NUTRITION bevat 36 actieve ingrediënten, waaronder vitamine C en magnesium, die bijdragen aan een energiegevende stofwisseling. Dit kan leiden tot verhoogde energieniveaus, betere fysieke prestaties en verbeterd welzijn.
 • Voordeel 3: Dit vitaminesupplement is specifiek ontworpen om het immuunsysteem te versterken, dankzij ingrediënten zoals zink, koper, selenium en vitamine D. Dit kan bijdragen aan betere weerstand tegen ziekten en infecties.
 • Voordeel 4: OPTIMUM NUTRITION multivitaminen bevatten 1.000 mg van vier aminozuren (L-leucine, L-isoleucine, L-valine en L-glutamine). Deze aminozuren zijn essentieel voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder spieropbouw en herstel.
 • Voordeel 5: Deze multivitamine biedt gemak in de consumptie; je hoeft slechts drie tabletten per dag in te nemen bij het eten. Dit maakt het gemakkelijk in te passen in je dagelijkse routine.
 • Nadeel 1: Overvloed aan ingrediënten – Dit supplement bevat 36 actieve ingrediënten. Hoewel dit als een positieve functie wordt gepresenteerd, moet je je afvragen of je lichaam werkelijk behoefte heeft aan al deze ingrediënten en of deze in de juiste verhouding zijn. Te veel van het een kan nevenschade aanrichten.
 • Nadeel 2: Consumptievereisten – Om optimaal te profiteren van deze multivitaminen, wordt geadviseerd om dagelijks drie tabletten in te nemen. Dit zou voor sommige mensen als lastig en tijdrovend beschouwd kunnen worden, met name voor mensen die niet gewend zijn aan het dagelijks innemen van pillen.
 • Nadeel 3: Overdosis bepaalde vitamines en mineralen – Met een dosering van drie pillen per dag, loop je het risico van een overdosering van bepaalde vitamines en mineralen, wat tot gezondheidsproblemen kan leiden. Het is belangrijk perfect te begrijpen hoeveel van elke voedingsstof je lichaam nodig heeft.
 • Nadeel 4: Alleen mannen – Dit voedingssupplement is specifiek geformuleerd voor mannen, wat betekent dat het bepaalde voedingsstoffen kan bevat die volgens onderzoek optimaal zijn voor mannen. Als gevolg hiervan zullen vrouwen niet dezelfde voordelen uit dit supplement halen.
 • Nadeel 5: Grootte van de pillen – De beschrijving geeft niet expliciet de grootte van de pillen aan, maar gezien de hoeveelheid ingrediënten kunnen we aannemen dat ze mogelijk groot en potentieel moeilijk door te slikken zijn, wat voor sommige mensen ongemakkelijk kan aanvoelen.

Onze favoriet #9

Maxmedix Multivitamine

Maxmedix Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Multivitamine van Maxmedix is een premium supplement, speciaal samengesteld voor kinderen vanaf 4 jaar. De suikervrije vitamine gummies bevatten 17 essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine C, D3, B12 en B8 en voorzien je kind bovendien van omega 3,6 en 9 vetzuren. Vitamine C draagt bij aan een gezond immuunsysteem en B12 ondersteunt het energieniveau. Biotine (vitamine B8) helpt met normale haargroei en is goed voor de huid. De verpakking bevat 120 gummies, voldoende voor 2 maanden, zijn vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij en GMO-vrij. Maxmedix heeft meer dan 15 jaar ervaring in het maken van natuurlijke supplementen met gecontroleerde ingrediënten zonder onnodige toevoegingen, zodat jij je kind op de beste manier kunt ondersteunen.

 • Voordeel 1: De suikervrije formule van de multivitamine gummies van Maxmedix is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Hierdoor kun je je kind op een verantwoorde manier ondersteunen in zijn/haar dagelijkse voeding.
 • Voordeel 2: Deze gummies bevatten tot wel 17 hoog gedoseerde vitamines, mineralen en omega’s. Ze zijn dus niet alleen smakelijk, maar ook zeer voedzaam en bevorderlijk voor de gezondheid.
 • Voordeel 3: Met 120 gummies per verpakking, die goed zijn voor een voorraad van 2 maanden, hoef je je geen zorgen te maken over het snel opraken van het supplement.
 • Voordeel 4: De ingrediënten van Maxmedix gummies zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn natuurlijk, grondig getest en voldoen aan hoge GMP-normen. Bovendien is het product vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij en GMO-vrij, wat maakt dat het past binnen een groot aantal dieetvoorkeuren.
 • Voordeel 5: Maxmedix is een familiebedrijf met ruim 15 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige natuurlijke supplementen. Dus als je kiest voor hun multivitamine gummies, weet je zeker dat je een product kiest dat met veel zorg en kennis is geproduceerd.
 • Nadeel 1: Hoewel de gummies suikervrij zijn, die ideaal is voor kindergezondheid, is er geen informatie over de gebruikte zoetstof om ze zoet te maken. Sommige kunstmatige zoetstoffen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken en kunnen schadelijk zijn voor sommige kinderen.
 • Nadeel 2: De gummies zijn bedoeld om elke dag te worden geconsumeerd. Dit kan het moeilijk maken voor kinderen die niet van het nemen van supplementen houden, of voor kinderen die vergeten ze regelmatig in te nemen.
 • Nadeel 3: Hoewel er 17 verschillende vitamines en mineralen in de gummies zitten, waaronder vitamine C, D3, B12 en B8, kan het voor sommige kinderen te veel van sommige voedingsstoffen betekenen. Over-consumptie van bepaalde vitamines en mineralen kan tot negatieve gezondheidseffecten leiden, zoals misselijkheid en maagklachten.
 • Nadeel 4: De formulering van de gummies is wellicht niet geschikt voor alle kinderen. Sommige kunnen allergische reacties ervaren of niet goed reageren op bepaalde ingrediënten. Het is ook mogelijk dat sommige kinderen een intolerantie hebben voor bepaalde ingrediënten, hoewel de gummies lactosevrij, glutenvrij en vegetarisch zijn.
 • Nadeel 5: Verder is er geen specifieke informatie over de leeftijdsgroep waarvoor deze gummies het meest geschikt zijn, afgezien van de algemene richtlijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit maakt het moeilijk om te bepalen of de vitamine- en mineraalgehaltes in de gummies geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen.

Onze favoriet #10

Gloryfeel Multivitamine

Gloryfeel Multivitamine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Gloryfeel Multivitamine is een compleet supplement dat alle essentiële vitaminen en mineralen bevat die je lichaam nodig heeft, van vitamine A tot zink. Je hoeft slechts één klein tabletje per dag in te nemen. Het product heeft een hoge biobeschikbaarheid, dankzij de hoogwaardige, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals natuurlijk vitamine C acerolapoeder en vitamine B12 in beide bioactieve vormen. Ideaal om je immuunsysteem te ondersteunen, vermoeidheid te verminderen en je haar, huid en zicht te onderhouden. Deze veganistische tabletten, zonder enige kunstmatige toevoegingen, bieden een voorraad voor 6 maanden en zijn dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Gloryfeel Multivitamine wordt in Duitsland geproduceerd volgens strenge kwaliteitsnormen en wordt voortdurend in laboratoria getest om de zuiverheid en de aanwezigheid van vitale stoffen te garanderen.

 • Voordeel 1: Complete vitamine- en mineralencomplex – Met Gloryfeel Multivitamine krijg je alle essentiële vitaminen en mineralen in één tablet. Het bevat vitamine A tot Zink, waardoor je lichaam alle belangrijke voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft voor je algehele gezondheid.
 • Voordeel 2: Hoogwaardige ingrediënten met hoge biologische beschikbaarheid – Deze multivitamine maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige grondstoffen zoals 100% natuurlijk vitamine C acerolapoeder, Vitamin B12 in bioactieve vormen en Calcium uit natuurlijke roodalgen. Hierdoor kan je lichaam deze voedingsstoffen gemakkelijker opnemen en gebruiken.
 • Voordeel 3: Ondersteunt verschillende gezondheidsaspecten – Gloryfeel Multivitamine richt zich op verschillende aspecten van je welzijn. Het ondersteunt je immuunsysteem, helpt vermoeidheid te verminderen, draagt bij aan de gezondheid van je botten, huid en gezichtsvermogen, en nog veel meer. Het is echt een alles-in-één gezondheidssupplement.
 • Voordeel 4: Duurzame voorraad – Met Gloryfeel Multivitamine hoef je je geen zorgen te maken over het continu aanvullen van je vitaminevoorraad. Met 180 veganistische vitaminetabletten ben je voor zes maanden verzekerd van een dagelijkse dosis essentiële vitamines en mineralen – zonder enige kunstmatige toevoegingen of dierlijke ingrediënten.
 • Voordeel 5: Geteste kwaliteit uit Duitsland – Het product wordt geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen in Duitsland en ondergaat voortdurende tests van geaccrediteerde laboratoria. Daarbij wordt niet alleen de inhoud van de vitale stoffen getest, maar ook de zuiverheid en eventuele schadelijke stoffen. Met Gloryfeel Multivitamine kun je er dus zeker van zijn dat je een zuiver en veilig product in handen hebt.
 • Nadeel 1: De GloryFeel multivitaminen bevatten een breed scala aan vitamines en mineralen, echter geeft het merk geen duidelijke details over de exacte hoeveelheden van elk van deze elementen. Dit maakt het moeilijk om te weten of je daadwerkelijk alle aanbevolen dagelijkse hoeveelheden binnenkrijgt.
 • Nadeel 2: Het product wordt gepromoot als zijnde 100% natuurlijk, met ingrediënten zoals natuurlijk vitamine C acerolapoeder en veganistische D3 uit korstmossen. Desondanks kunnen sommige van deze ‘natuurlijke’ ingrediënten vreemd zijn voor het menselijk lichaam en leiden tot mogelijke bijwerkingen of niet volledig door het lichaam worden opgenomen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product beweert bij te dragen aan de normale werking van het immuunsysteem, vermoeidheid te verminderen en de normale botten, spierfunctie en tanden te behouden, zijn deze gezondheidsclaims niet volledig ondersteund door wetenschappelijk bewijs en zijn ze voornamelijk gebaseerd op de eigenschappen van de afzonderlijke vitamines en mineralen, niet op het product als geheel.
 • Nadeel 4: Het merk claimt dat het product onderworpen is aan strenge controles en voortdurend wordt getest door geaccrediteerde testlaboratoria. Echter, de verstrekte informatie geeft niet aan welke specifieke standaarden en protocollen worden gebruikt tijdens deze tests, en of er onafhankelijke derden betrokken zijn bij het testproces.
 • Nadeel 5: Hoewel het product 100% veganistisch is en geen additieven bevat, kan het sommige mensen beletten het te gebruiken vanwege andere allergieën of intoleranties, zoals zeevruchtenallergieën. Hoewel het product geen lactose of gluten bevat, maakt het gebruik van een hoogwaardig merkingrediënt, Calcified Atlantic Seaweed (CAS), afkomstig van natuurlijke rode algen, wat mogelijk niet geschikt is voor mensen met een allergie voor zeevruchten.

In conclusie, als je op zoek bent naar de beste multivitaminen om je gezondheid te ondersteunen, zijn er genoeg opties beschikbaar om te overwegen, afhankelijk van je specifieke behoeften. Volgens ons nieuwste onderzoek, zijn de top 10 multivitaminen-producten op onze lijst zorgvuldig geselecteerd op basis van hun ingrediënten, effectiviteit en klantfeedback. Door je eigen gezondheidsbehoeften te bepalen en deze gids over de beste multivitaminen te consulteren, ben je goed op weg om de juiste keuze te maken voor jouw welzijn. Onthoud, hoewel vitaminen een belangrijke rol spelen in onze gezondheid, is het altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional voordat je met een nieuw supplement begint.

Inhoudsopgave