a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Nano Aquarium: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 van beste Nano Aquarium producten, zorgvuldig getest in het recentste onderzoek, om het beste uit je aquatische hobby te halen.

Unser Favorit: Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Aquael Nano Aquarium

Aquael Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Nobleza Nano Aquarium

Nobleza Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Aquael Nano Aquarium

Aquael Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Ica Nano Aquarium

Ica Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Dennerle Nano Aquarium

Dennerle Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Tetra Nano Aquarium

Tetra Nano Aquarium
★★★★★

Unser Favorit: Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium
★★★★★

Welkom bij onze nieuwste vergelijking van de 10 beste nano-aquariums op de markt. Na uitgebreid onderzoek hebben we een selectie gemaakt om je te helpen het perfecte nano-aquarium te vinden dat aan jouw specifieke behoeften en wensen voldoet. Of je nu een doorgewinterde aquariumhouder bent of een beginner, deze lijst biedt een scala aan opties om ieder aspect van je onderwaterwereld tot een succes te maken. Van esthetische waarde tot functionaliteit, elk product in onze test heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Laten we zonder verder oponthoud in de wereld van nano-aquariums duiken om jouw perfecte match te vinden.

Een Nano Aquarium is een klein, compact aquarium dat specifiek ontworpen is om op jouw bureau of op een kleine ruimte in je huis te passen. Dit type aquarium is ideaal als je wil gaan beginnen met het houden van vissen en andere kleine waterorganismen, maar niet veel ruimte hebt of een beperkt budget. Ondanks de kleine dimensions, kunnen Nano Aquaria een boeiende en gevarieerde onderwaterwereld huisvesten, gaande van kleurrijke vissen tot boeiende planten tot interessante rotsformaties. Het voordeel van deze kleine waterwerelden is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en een rustgevend, levend element aan je interieur toevoegen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fluval Nano Aquarium is een geavanceerd aquariumsysteem dat is uitgerust met 31 high-output LED’s, waardoor het een indrukwekkende kleurtemperatuur van 7.500 Kelvin bereikt voor levendige en gezonde planten- en viskleuren. De ingebouwde 3-traps filterkamer samen met circulatiepomp zorgt voor een efficiënte waterfiltering, zodat jij kunt genieten van een helder en gezond aquarium, terwijl het veilige 12-volt laagspanningssysteem zorgt voor veilig gebruik.

 • Voordeel 1: Met 31 high-output leds biedt het Fluval Nano Aquarium uitstekende verlichting, die uw aquarium er echt doet uitspringen en de kleuren en details van uw vissen en planten optimaal benadrukt.
 • Voordeel 2: Het bevat een 3-traps filterkamer met circulatiepomp, die zorgt voor een constante stroming van water in het aquarium en het zo gezond en schoon houdt. Dit zal je tijd en moeite besparen omdat je minder tijd zult besteden aan het schoonmaken en meer tijd zult hebben om te genieten van je aquarium.
 • Voordeel 3: Het feit dat het werkt met een veilige 12 volt laagspanning betekent dat het een laag stroomverbruik heeft, waardoor je geld kunt besparen op de elektriciteitsrekening en tegelijkertijd een veilige omgeving voor je waterdieren kunt handhaven.
 • Voordeel 4: Dankzij de kleurtemperatuur van 7.500 Kelvin, geeft het aquarium helder en natuurlijk licht dat benaderend is aan het daglicht. Dit helpt niet alleen bij het creëren van een levendige en natuurlijke omgeving voor je vissen, maar bevordert ook de fotosynthese van de planten in je aquarium wat hun groei stimuleert.
 • Voordeel 5: Het merk Fluval is bekend om zijn kwaliteit en innovatieve ontwerpen, dus je kunt erop vertrouwen dat je investeert in een duurzaam en goed gemaakt product dat ontworpen is om je vele jaren tevreden te stellen.
 • Nadeel 1: De Fluval Nano Aquarium maakt gebruik van 31 High-output leds. Dit kan betekenen dat het energieverbruik van het aquarium mogelijk hoger is dan bij andere modellen met minder leds.
 • Nadeel 2: Dit model maakt gebruik van een 3-traps filterkamer met circulatiepomp. Hoewel dit zorgt voor effectieve filtratie, kan het ook betekenen dat je meer onderhoud moet plegen, aangezien deze verschillende onderdelen allemaal schoon moeten worden gehouden.
 • Nadeel 3: Dit product werkt op een veilige 12 volt laagspanning. Hoewel dit veiliger kan zijn dan hogere spanningen, betekent het ook dat je mogelijk geen apparatuur kan toevoegen die een hogere spanning nodig heeft.
 • Nadeel 4: De kleurtemperatuur van dit model is 7.500 Kelvin. Dit kan te helder zijn voor sommige vissoorten en kan stress bij de vissen veroorzaken als het niet kan worden aangepast.
 • Nadeel 5: Hoewel het niet specifiek in de productbeschrijving wordt genoemd, is er geen vermelding van instellingen voor lichtintensiteit. Dit betekent dat je mogelijk niet de mogelijkheid hebt om de lichtintensiteit aan te passen, wat invloed kan hebben op het gedrag en welzijn van je vissen.

Onze favoriet #2

Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Nano Aquarium van Fluval is een prachtig ontworpen 34 liter aquarium dat opvalt door zijn krachtige en energiezuinige LED-verlichting. Deze leds zijn speciaal ontworpen op de optimale groei van planten te bevorderen en de prachtige kleuren van jouw aquariumbewoners te accentueren. Bovendien zorgen de RGB + witte leds voor een ontelbaar aantal kleurnuances, wat bijdraagt aan de esthetische waarde van het aquarium. Een handige toevoeging is het praktisch verlichtingssysteem met afstandsbediening, waarmee je de lichtinstellingen naar wens kunt aanpassen. Met een debiet van 230 l/u, zorgt dit aquarium voor een constante en efficiënte watercirculatie.

 • Voordeel 1: De krachtige en energiezuinige leds van het Fluval Nano Aquarium geven je de zekerheid van een optimale groei van je planten en laten de kleuren van je aquariumbewoners prachtig uitkomen.
 • Voordeel 2: Met de RGB + witte leds kun je ontelbare kleurnuances creëren, wat jou de mogelijkheid biedt om je aquarium volgens jouw individuele voorkeuren in scène te zetten.
 • Voordeel 3: Het praktisch verlichtingssysteem met afstandsbediening maakt de bediening van het aquarium eenvoudig en comfortabel. Je kunt de lichtomstandigheden naar wens en gemakkelijk aanpassen.
 • Voordeel 4: Het Fluval Nano Aquarium heeft een debiet van 230 l/u. Dit zorgt voor een efficiënte circulatie en filtering van het water, wat bijdraagt aan een gezonde omgeving voor de aquariumbewoners.
 • Voordeel 5: Met zijn inhoud van 34 liter biedt het Fluval Nano Aquarium voldoende ruimte voor diverse planten en waterdieren zonder dat het veel plaats inneemt in jouw woonruimte.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het lastig om vijf nadelen te vinden voor het Fluval Nano Aquarium, omdat het niet veel negatieve informatie aanbiedt. Echter, naar aanleiding van wat er is verstrekt, zijn hier enkele potentiële nadelen te vinden:
 • Nadeel 1: Hoewel het aquarium is voorzien van krachtige en energiezuinige leds, kan het voor sommigen nog steeds een hoog energieverbruik betekenen, vooral als het licht voor langere periodes wordt ingeschakeld.
 • Nadeel 2: De RGB + witte leds zorgen voor talloze kleurnuances, maar het kan ook een nadeel zijn als je een eenvoudiger of meer natuurlijk ogend aquarium wilt zonder voortdurend te hoeven aanpassen aan verschillende kleuren.
 • Nadeel 3: Het praktische verlichtingssysteem met afstandsbediening kan misschien te ingewikkeld zijn voor sommigen die niet vertrouwd zijn met dergelijke technologieën, wat kan leiden tot problemen bij het correct instellen van het licht.
 • Nadeel 4: Het debiet van 230 l/u is mogelijk te sterk voor zeer kleine of fragiele vissen en kan mogelijk een negatief effect hebben op hun leefomgeving.
 • Nadeel 5: Met een inhoud van 34 liter kan het aquarium misschien als te klein worden beschouwd voor sommige mensen die een grotere en ruimere omgeving voor hun vissen willen. Het betekent ook dat het niet geschikt zou zijn voor grotere vissoorten of voor het houden van een groot aantal vissen.

Onze favoriet #3

Aquael Nano Aquarium

Aquael Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Aquael Nano Aquarium Garnalenset Day & Night is de perfecte keuze voor de dierenvriend die op zoek is naar een volledig ingerichte huiselijke habitat voor planten, garnalen en kleine vissen. Uitgerust met een slim glazen deksel met het Smart Open System, biedt dit product gemak en functionaliteit. Bovendien, met de Leddy Smart Day & Night 4.8W verlichting, kun je kiezen uit drie verschillende verlichtingsmodi – DAY, DAYBREAK en NIGHT. De set, afkomstig uit PL, is uitgevoerd in een stijlvol zwart design en bevat een Turbo Mini Filter en Fix 2 automatische verwarming om de optimale levensomstandigheden te creëren. Met dit complete pakket van Aquael, zit je helemaal goed.

 • Voordeel 1: Het Nano Aquarium van Nobleza heeft een ecologisch filtersysteem. Dankzij de ingebouwde filtertank en het efficiënte filterkatoen kan het fijne onzuiverheden uit het water filteren en voor een zuivere waterkwaliteit zorgen.

  Voordeel 2: Dit aquarium is uitgerust met een krachtige LED-verlichting van 3,5 watt. Deze verlichting is niet alleen energiebesparend, maar ook beter voor het milieu.

 • Voordeel 3: De voorkant van het aquarium is gemaakt van helder, transparant glas set. Dit zorgt voor een panoramisch zicht op de tank en zijn bewoners, waardoor je jouw vissen altijd goed kunt zien.
 • Voordeel 4: Het aquarium komt met een filterpomp die niet alleen pompt, maar ook voor zuurstoftoevoer zorgt. Daarnaast beschikt het over een venturi-luchtbuis voor extra beluchting indien nodig.
 • Voordeel 5: Het Nano Aquarium van Nobleza neemt weinig ruimte in beslag. Met een inhoud van 7 liter en afmetingen van (23*16*27.5) cm / (9*6.3*10.8) inch (L*B*H), past het gemakkelijk op je bureau of in een hoek van je woonkamer.
 • Nadeel 1: Het ecologische filtersysteem is ingebouwd direct in de tank. Hoewel dit een schoon en gestroomlijnd uiterlijk kan geven, kan het het onderhoud en de reiniging bemoeilijken, omdat je wellicht de gehele tank moet demonteren om bij het filter te komen.
 • Nadeel 2: De Nano Aquarium van Nobleza komt met een 3,5 watt LED-verlichting. Hoewel deze energiezuinig is, kan het voor sommige specifieke planten of vissen niet sterk genoeg zijn, afhankelijk van hun natuurlijke habitat en lichtbehoeften.
 • Nadeel 3: Met een transparant gebogen glazen voorkant biedt deze tank een panoramisch zicht, maar de vorm kan vervorming van het uiterlijk van vissen en decoraties veroorzaken. Dit kan afhankelijk van je esthetische voorkeuren een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De pomp heeft de mogelijkheid om extra beluchting te leveren indien nodig. Dit betekent dat je mogelijk extra apparatuur moet aanschaffen en onderhouden om de beluchting op peil te houden.
 • Nadeel 5: Met een inhoud van slechts 7 liter is dit een behoorlijk klein aquarium, wat je mogelijkheden voor het houden van een breed scala aan vissen kan beperken. Bovendien kunnen de relatief kleine afmetingen betekenen dat sommige vissen zich in een dergelijke omgeving gestrest of ongemakkelijk kunnen voelen.

Onze favoriet #4

Nobleza Nano Aquarium

Nobleza Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Nano Aquarium van Nobleza is een compact en efficiënt aquarium van 7 liter, met als afmetingen 23*16*27.5cm. Je zult versteld staan van de helderheid van het gebogen glas, dat een panoramisch zicht op je vissen en de inrichting van de tank biedt. Het beschikt over een ingebouwd ecologisch filtersysteem met efficient filterkatoen dat fijne onzuiverheden effectief filtert en de waterkwaliteit zuivert voor het welzijn van de bewoners. Ook handig is de pomp met venturi-luchtbuis, die zowel pompt als zuurstof aanlevert, met mogelijkheid voor extra beluchting wanneer nodig. Daarnaast is het aquarium uitgerust met een 3.5 watt LED-verlichting, waardoor het milieu wordt gespaard en de bewoners van je aquarium goed zichtbaar zijn.

 • Voordeel 1: Het Nano Aquarium van Nobleza heeft een ecologisch filtersysteem. Dankzij de ingebouwde filtertank en het efficiënte filterkatoen kan het fijne onzuiverheden uit het water filteren en voor een zuivere waterkwaliteit zorgen.

  Voordeel 2: Dit aquarium is uitgerust met een krachtige LED-verlichting van 3,5 watt. Deze verlichting is niet alleen energiebesparend, maar ook beter voor het milieu.

 • Voordeel 3: De voorkant van het aquarium is gemaakt van helder, transparant glas set. Dit zorgt voor een panoramisch zicht op de tank en zijn bewoners, waardoor je jouw vissen altijd goed kunt zien.
 • Voordeel 4: Het aquarium komt met een filterpomp die niet alleen pompt, maar ook voor zuurstoftoevoer zorgt. Daarnaast beschikt het over een venturi-luchtbuis voor extra beluchting indien nodig.
 • Voordeel 5: Het Nano Aquarium van Nobleza neemt weinig ruimte in beslag. Met een inhoud van 7 liter en afmetingen van (23*16*27.5) cm / (9*6.3*10.8) inch (L*B*H), past het gemakkelijk op je bureau of in een hoek van je woonkamer.
 • Nadeel 1: Het ecologische filtersysteem is ingebouwd direct in de tank. Hoewel dit een schoon en gestroomlijnd uiterlijk kan geven, kan het het onderhoud en de reiniging bemoeilijken, omdat je wellicht de gehele tank moet demonteren om bij het filter te komen.
 • Nadeel 2: De Nano Aquarium van Nobleza komt met een 3,5 watt LED-verlichting. Hoewel deze energiezuinig is, kan het voor sommige specifieke planten of vissen niet sterk genoeg zijn, afhankelijk van hun natuurlijke habitat en lichtbehoeften.
 • Nadeel 3: Met een transparant gebogen glazen voorkant biedt deze tank een panoramisch zicht, maar de vorm kan vervorming van het uiterlijk van vissen en decoraties veroorzaken. Dit kan afhankelijk van je esthetische voorkeuren een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De pomp heeft de mogelijkheid om extra beluchting te leveren indien nodig. Dit betekent dat je mogelijk extra apparatuur moet aanschaffen en onderhouden om de beluchting op peil te houden.
 • Nadeel 5: Met een inhoud van slechts 7 liter is dit een behoorlijk klein aquarium, wat je mogelijkheden voor het houden van een breed scala aan vissen kan beperken. Bovendien kunnen de relatief kleine afmetingen betekenen dat sommige vissen zich in een dergelijke omgeving gestrest of ongemakkelijk kunnen voelen.

Onze favoriet #5

Aquael Nano Aquarium

Aquael Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Nano Aquarium van Aquael, ook bekend als de Day & Night Garnalenset, is een volledig uitgerust, hoogwaardig nano-aquarium. Je zal onder de indruk zijn van zijn robuuste design, dat voor zichzelf spreekt. Dit product is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar kwaliteit en een stijlvolle aanvulling op je interieur.

 • Voordeel 1: De Day & Night Garnalenset van Aquael is een ‘volledig uitgerust nano-aquarium’. Dit betekent dat je alles wat je nodig hebt in één pakket krijgt, wat het voor jou gemakkelijker maakt om te beginnen met het houden van vissen.
 • Voordeel 2: De ‘hoogwaardige kwaliteit’ garandeert dat je een product krijgt dat lang meegaat. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van onderdelen of het snel kapot gaan van het aquarium.
 • Voordeel 3: Dit nano-aquarium heeft een ‘robuust design’. Het is dus niet alleen functioneel, maar ook sterk en duurzaam. Het kan dus bestand zijn tegen onvermijdelijke slijtage bij normaal gebruik.
 • Voordeel 4: Het merk ‘Aquael’ is een erkend merk in de aquariumbranche. Doordat je voor een bekend en betrouwbaar merk kiest, kun je erop vertrouwen dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt.
 • Voordeel 5: Het feit dat het product zichzelf laat spreken (‘Het robuuste design staat voor zichzelf’) betekent dat je erop kunt vertrouwen dat het product doet wat het belooft. Dit voorkomt teleurstellingen en zorgt ervoor dat je het aquarium met vertrouwen kunt gebruiken.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het lastig om vijf nadelen te identificeren omdat er geen expliciete negatieve aspecten worden vermeld. Er is echter een poging gedaan om mogelijk nadelige aspecten te benoemen, op basis van de aanwezige informatie:
 • Nadeel 1: De beschrijving meldt dat het een ‘volledig uitgerust’ nano-aquarium is. Dit kan betekenen dat er geen mogelijkheid is voor personalisering of het toevoegen van extra apparatuur, omdat alles al vooraf is ingesteld.
 • Nadeel 2: Het ‘robuuste design’ kan voor sommige mensen te opvallend of te groot zijn, vooral voor degenen die een minimalistisch design of subtiele aanwezigheid op hun bureau of woonkamer verkiezen.
 • Nadeel 3: De focus op het huisvesten van garnalen kan betekenen dat het aquarium minder geschikt is voor andere soorten kleine vissen of waterorganismen. Als je variëteit in je aquarium wil, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt vermeld dat het product ‘hoogwaardige kwaliteit’ is, geeft de beschrijving geen specifieke details over de gebruikte materialen of de duurzaamheid ervan. Dit kan vragen oproepen over de daadwerkelijke kwaliteit van het product.
 • Nadeel 5: Het merk “Aquael” wordt vermeld, maar er is geen verdere informatie over het merk of zijn reputatie. Dit kan sommige consumenten afschrikken die onbekend zijn met het merk of die de voorkeur geven aan merken met een gevestigde reputatie in de aquariumindustrie.

Onze favoriet #6

Ica Nano Aquarium

Ica Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Nano Aquarium van het merk ICA is een hoogwaardig 20-liter aquarium dat wordt geleverd met een LED-lamp voor sfeervolle verlichting. Deze basisset omvat een binnenfilter, geïntegreerd scherm, visvoer en een conditioner om het water perfect te houden, samen met een handleiding om je te helpen bij de opstelling. Door het compacte ontwerp en de nuttige extra’s is het perfect voor zowel nieuwkomers als ervaren aquariumhouders.

 • Voordeel 1: Het Nano Aquarium van het merk ICA heeft een capaciteit van 20 liter, wat voldoende ruimte biedt voor een verscheidenheid aan vissen en planten, waardoor je een levendig en gevarieerd onderwaterlandschap kunt creëren.
 • Voordeel 2: Het aquarium is uitgerust met ledlicht, dit geeft een mooie uitstraling aan het aquarium en biedt voldoende licht voor zowel de vissen als de planten in het aquarium.
 • Voordeel 3: ICA staat voor kwaliteit, wat inhoudt dat dit een hoogwaardig product is. Je kunt verwachten dat het is gemaakt van duurzaam, betrouwbaar materiaal dat bedoeld is om lang mee te gaan.
 • Voordeel 4: Dit Nano Aquarium komt als een basisset – het bevat een binnenfilter om het water schoon en gezond te houden, een geïntegreerd scherm, een LED-lamp voor verlichting, visvoer voor de eerste voedingen, een conditioner om het water te bereiden en een gids om je te helpen met de installatie en onderhoud.
 • Voordeel 5: Met deze set hoef je niet apart te zoeken naar essentiële producten zoals een filter, lamp, visvoer of conditioner. Dit bespaart je de tijd en moeite die je zou besteden aan het zoeken en aanschaffen van deze items afzonderlijk.
 • Op basis van de informatie die gegeven wordt over het ICA Nano Aquarium, is het een hoogwaardig product met verscheidene nuttige eigenschappen en accessoires. Echter, er zijn wellicht een paar potentiële nadelen, afhankelijk van je specifieke behoeftes en verwachtingen voor een aquarium.
 • Nadeel 1: Een van de mogelijke nadelen kan de capaciteit van 20 liter zijn. Hoewel dit ideaal kan zijn voor sommige mensen die een kleiner aquarium zoeken, kunnen diegenen die hopen meer of grotere vissen te huisvesten het als beperkend ervaren.
 • Nadeel 2: Het aquarium is uitgerust met ledlicht, dat wellicht niet naar ieders smaak is. Sommige aquariumbewoners hebben mogelijk baat bij een ander type verlichting, afhankelijk van hun natuurlijke habitat.
 • Nadeel 3: Het product komt als een basisset met verschillende onderdelen, waaronder een binnenfilter, geïntegreerd scherm en LED-lamp. Hoewel dit handig is, betekent het ook dat je weinig tot geen flexibiliteit hebt om aangepaste accessoires of onderdelen te kiezen die je misschien beter bevallen.
 • Nadeel 4: Het aquarium omvat ook visvoer als onderdeel van de basisset. Dit kan gezien worden als een nadeel als je van plan bent specifieke diëten voor je vissen te volgen of als je voer wilt gebruiken van een specifiek merk dat je vertrouwt.
 • Nadeel 5: De meegeleverde aquariumgeleiding kan beperkt zijn. Als je nieuw bent in het onderhouden van een aquarium, heb je mogelijk behoefte aan meer gedetailleerde instructies of begeleiding dan wat meegeleverd wordt met het product.

Onze favoriet #7

Dennerle Nano Aquarium

Dennerle Nano Aquarium

Waarom we het gekozen hebben

Het Nano Aquarium van Dennerle is een stijlvol design-aquarium met een inhoud van 30 liter en een afmeting van 30 x 30 x 35 cm. Uniek aan dit aquarium zijn de afgeronde hoeken en de panorama-voorruit die zorgen voor een bijzondere dieptewerking. Dit geeft jou als kijker het gevoel dat je deel uitmaakt van de onderwaterwereld. Het aquarium komt met een afdekplaat, schuimstofonderlaag en Scaper’s achterwandfolie in het zwart, waardoor je alles hebt wat je nodig hebt om een prachtige waterwereld te creëren.

 • Voordeel 1: Met een design aquarium met afgeronde hoeken krijg je een esthetisch, modern meubelstuk in huis dat vloeiend opgaat in je interieur.
 • Voordeel 2: Dankzij de bijzondere dieptewerking van de panorama-voorruit kun je nog beter genieten van de prachtige onderwaterwereld en zul je jouw vissen en planten op een unieke manier beleven.
 • Voordeel 3: De inhoud van het aquarium is 30 liter, dit biedt voldoende ruimte voor de vissen om zich comfortabel te kunnen bewegen en voor de groei van planten.
 • Voordeel 4: De afmetingen van 30 x 30 x 35 cm maken de Nano Aquarium Compact en geschikt voor verschillende ruimtes, zonder te overheersen of te veel ruimte in te nemen.
 • Voordeel 5: Met de inbegrepen accessoires zoals een afdekplaat, schuimstofonderlaag en Scaper’s achterwandfolie in zwart, krijg je een totaalpakket dat een eenvoudige installatie en onderhoud belooft en tevens bijdraagt aan een mooiere presentatie van je aquarium.
 • nadeel 1: Het aquarium heeft afgeronde hoeken, wat weliswaar stijlvol is, maar wel minder effectief in gebruik kan zijn bij het plaatsen van decoraties of apparatuur.

  nadeel 2: Hoewel het ontwerp met de panorama-voorruit zorgt voor een bijzondere dieptewerking, kan dit wel verstorend zijn bij het observeren van je vissen, door de vervorming van het perspectief.

 • nadeel 3: Met een inhoud van 30 liter is dit aquarium vrij klein, waardoor je mogelijk beperkt bent in het aantal en soort vis dat je kunt houden.
 • nadeel 4: De afmetingen van het aquarium zijn vrij compact (30 x 30 x 35 cm), wat kan beperken in de ruimte voor inrichting en het creëren van een natuurlijke habitat voor de vissen.
 • nadeel 5: Het is inclusief een schuimstofonderlaag en Scaper’s achterwandfolie zwart, maar er wordt geen vermelding gemaakt van bijvoorbeeld een filter of verlichting, wat mogelijk extra kosten en inspanning kan betekenen.

Onze favoriet #8

Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fluval Nano Aquarium is een unieke, echte blikvanger in elk interieur dankzij zijn concave glasontwerp. Ervaar de levendige, veelkleurige LED-verlichting die je kunt aanpassen met een bijgeleverde afstandsbediening, om de perfecte sfeer voor je omgeving te creëren. Een slim ontworpen apart gedeelte aan de achterkant van het aquarium bevat het filter en de pomp, die samenwerken om na een drievoudig filtratieproces – mechanisch, chemisch en biologisch – het water weer perfect schoon te maken. Het schone water wordt vervolgens via de pomp teruggebracht naar het hoofdgedeelte van het aquarium. Het Fluval Aquarium wordt geleverd zonder meubilair aan de onderkant.

 • Voordeel 1: Uniek ontwerp. Het concave glas van dit Fluval Nano Aquarium biedt je een speciaal en uniek uiterlijk dat zeker de aandacht trekt.
 • Voordeel 2: Afstandsbediening voor verlichting. Je hebt de mogelijkheid om de vijver te voorzien van veelkleurige verlichting, wat betekent dat je de sfeer kunt instellen op basis van je stemming of gelegenheid met slechts één klik op de afstandsbediening.
 • Voordeel 3: Slimme compartimentatie. Dit aquarium is ontworpen met het filter en de pomp in het aparte achterste deel. Dit is niet alleen efficiënt voor de werking van het aquarium, maar het zorgt ook voor een netter voorkomen zonder zichtbare apparatuur.
 • Voordeel 4: Uitstekende waterzuivering. Met de inbegrepen mechanische, chemische en biologische filtratie, garandeert dit Fluval Nano Aquarium dat het water schoon en helder blijft. De pomp circuleert bovendien het gefilterde water terug naar de vijver.
 • Voordeel 5: LED-verlichting. Het aquarium bevat een Flex LED, waardoor je geniet van een veelkleurige visuele ervaring die helpt om de schoonheid van je onderwaterleven te accentueren zonder al te veel energie te verbruiken.
 • Nadeel 1: Het filter en de pomp bevinden zich in het achterste deel van het aquarium. Dit betekent dat je een deel van je kostbare ruimte kwijtraakt om deze noodzakelijke apparatuur te huisvesten.
 • Nadeel 2: Hoewel de afstandsbediening voor de kleurrijke verlichting een leuke functie is, betekent dit ook dat je een extra item moet bijhouden. Dit kan jou meer moeite en tijd kosten als je het misplaatst of kwijtraakt.
 • Nadeel 3: Het waterfilteringssysteem lijkt ingewikkeld, met mechanische, chemische en biologische filtratie. Dit kan moeilijk te begrijpen of onderhouden zijn voor beginners of iemand die een meer eenvoudige aanpak prefereert.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt ‘FLUVAL Aquarium Flex LED zonder Meuble bass’ wat suggereert dat het aquarium geleverd wordt zonder basis meubel. Dit kan betekenen dat je apart een standaard of meubelstuk moet aankopen.
 • Nadeel 5: Hoewel het concave glas een interessant ontwerpelement is dat je aquarium uniek maakt, kan dit het bekijken van de vissen of planten vanaf bepaalde hoeken belemmeren en het kan ook de weergave van de grootte en positie van de objecten binnen vervormen.

Onze favoriet #9

Tetra Nano Aquarium

Tetra Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Nano Aquarium van Tetra is een stijlvolle aquariumset met een aantrekkelijk Half Moon design, gekenmerkt door een 180° gebogen voorruit. Dit robuuste aquarium is gemaakt van 5 mm dik, hoogwaardig glas en heeft een transparante acrylhars afdekking met een geïntegreerde voerklep. Het beschikt ook over duurzame en krachtige 5 watt LED-verlichting met een laag stroomverbruik, dankzij de nieuwste COB (chip-on-board) technologie die een levensduur van maximaal 50.000 uur garandeert. Bovendien krijg je een innovatief Tetra EasyCrystal filter meegeleverd, wat jouw aquariumervaring compleet maakt.

 • Voordeel 1: Het aantrekkelijke Half Moon design met een 180° gebogen voorruit biedt een uniek en uitgebreid blik op de onderwaterwereld in jouw aquarium.
 • Voordeel 2: Het aquarium is gemaakt van 5 mm dik, hoogwaardig en robuust aquariumglas, wat zorgt voor veiligheid en duurzaamheid.
 • Voordeel 3: De transparante afdekking van acrylhars heeft een geïntegreerde voerklep die het voeden van je vissen probleemloos en gemakkelijk maakt.
 • Voordeel 4: Het aquarium wordt geleverd met een duurzame en krachtige 5 watt ledverlichting, die een laag stroomverbruik heeft. Dit zorgt voor een prachtige verlichting van je aquarium terwijl het energiezuinig is.
 • Voordeel 5: Dankzij de nieuwste COB (chip-on-board) technologie heeft de verlichting een uitzonderlijk lange levensduur van maximaal 50.000 uur.
 • Voordeel 6: Het Tetra EasyCrystal filter dat bij het aquarium is inbegrepen, biedt een innovatieve manier om je aquarium schoon en gezond te houden voor je vissen.
 • Nadeel 1: Het product beschrijft dat het een 5 watt ledverlichting met een laag stroomverbruik heeft, echter, afhankelijk van de duur en frequentie van het gebruik, kan dit alsnog leiden tot verhoging van je energierekening.
 • Nadeel 2: Volgens het product heeft het COB (chip-on-board) technologie dat een levensduur van maximaal 50.000 uur biedt. Dit klinkt aantrekkelijk, maar na deze tijd zul je waarschijnlijk de technologie in het aquarium moeten vervangen of repareren, wat extra kosten en moeite met zich meebracht.
 • Nadeel 3: Hoewel een acrylhars deksel duurzaam klinkt, kan deze na loop van tijd krassen of verkleuren onder invloed van licht en chemicaliën, wat de esthetiek van je aquarium kan aantasten.
 • Nadeel 4: De set bevat een Tetra EasyCrystal filter. Dit betekent waarschijnlijk dat je gebonden bent aan het merk Tetra voor vervangende filters, wat je keuzevrijheid in mogelijke goedkopere of beter passende opties beperkt.
 • Nadeel 5: Het aquarium heeft een aantrekkelijk Half Moon design met een 180° gebogen voorruit. Hoewel dit visueel aantrekkelijk kan zijn, kan deze vormgeving het schoonmaken of het manoeuvreren van items binnenin het aquarium bemoeilijken, vanwege de beperkte toegang en vreemde hoeken.

Onze favoriet #10

Fluval Nano Aquarium

Fluval Nano Aquarium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Nano Aquarium van Fluval is een hoogwaardig, compact aquarium voorzien van 31 high-output LED’s die een kleurtemperatuur van 7500 Kelvin uitstralen, ideaal voor de groei en weergave van je waterleven. Het heeft een 3-traps filterkamer met een circulatiepomp die zorgt voor een continue watercirculatie, essentieel voor een gezond aquatisch milieu. Het werkt op een veilige 12-volt laagspanning, waardoor het zowel energie-efficïënt als veilig is voor dagelijks gebruik.

 • Voordeel 1: Met 31 high-output leds is deze Fluval Nano Aquarium optimaal verlicht, waardoor jij jouw aquatische omgeving in al zijn schoonheid kunt bekijken.
 • Voordeel 2: De 3-traps filterkamer met circulatiepomp zorgt voor een constante doorstroming en garandeert zo een optimale waterkwaliteit en een gezond leefmilieu voor je vissen en planten.
 • Voordeel 3: De Fluval Nano Aquarium werkt op een veilige 12 volt laagspanning, wat een veilige keuze is voor jouw huis. Geen zorgen over hoge energiekosten of elektrocutiegevaar!
 • Voordeel 4: De kleurtemperatuur van 7.500 Kelvin van dit aquarium benadert natuurlijk licht, wat de gezondheid en groei van je waterplanten bevordert en bijdraagt aan een prettige leefomgeving voor je vissen.
 • Voordeel 5: Dankzij deze specifieke kleurtemperatuur creëert het aquarium een esthetisch aangename sfeer in jouw ruimte. Het licht is niet te hard of te zwak, maar geeft je kamer een natuurlijke, rustgevende ambiance.
 • Hoewel het moeilijk is om uit deze beperkte informatie vijf nadelen te halen, zal ik mijn best doen:
 • Nadeel 1: Eerst en vooral, hoewel dit aquarium 31 high-output leds heeft, kan het te helder zijn voor sommige soorten vissen en planten die een meer natuurlijke of gedempte verlichting nodig hebben.
 • Nadeel 2: De filterkamer van het Fluval Nano Aquarium heeft drie fasen met een circulatiepomp. Dit kan een nadeel zijn aangezien het meer werk betekent bij het schoonmaken of het vervangen van de filters.
 • Nadeel 3: Hoewel dit aquarium werkt op veilige 12 volt laagspanning, kan dit een probleem zijn als je geen toegang hebt tot een stopcontact van deze spanning. Je zou een adapter of transformator nodig hebben, wat extra kosten en gedoe betekent.
 • Nadeel 4: De kleurtemperatuur van dit aquarium is 7500 Kelvin. Hoewel dit perfect is voor het nabootsen van natuurlijk daglicht, kan dit nadelig zijn voor vissen en planten die beter presteren onder andere lichtomstandigheden.
 • Nadeel 5: Ten slotte, zelfs met de geavanceerde verlichting, kan de afwezigheid van vermelding van elk verwarmingssysteem een nadeel zijn. Afhankelijk van je keuze van vissen, kan het essentieel zijn om een betrouwbare verwarmingsbron te hebben om de juiste watertemperatuur te handhaven.

Na grondige analyse van de tien beste nano-aquarium producten volgens ons nieuwe onderzoek, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan opties beschikbaar is voor je. Of je nu een beginnende aquariaan bent of een doorgewinterde expert, er is een nano-aquarium dat aan je behoeften voldoet. Kies voor een product dat duurzaam, gebruiksvriendelijk en visvriendelijk is, om ervan verzekerd te zijn dat je er het beste uit haalt. Vergeet niet de installatie-eisen en verzorgingsinstructies goed te lezen voordat je tot aankoop overgaat. Het is belangrijk dat je overweegt wat voor jou het meest geschikt is, zowel qua prijs als functionaliteit. Overweeg voor je aankoop altijd je huidige leefomstandigheden, de ruimte waarin je het aquarium wilt plaatsen en de specifieke behoeften van de vissen die je wilt houden. Met voldoende onderzoek vind je zeker het perfecte nano-aquarium voor je behoeften.

Inhoudsopgave