a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Nas Server: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de top 10 NAS-servers om je opslagbehoeften te optimaliseren, getest op prestaties, functionaliteit en waar voor je geld.

Unser Favorit: Synology Nas Server

Synology Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas Server

Synology Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas Server

Synology Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas Server

Synology Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas Server

Synology Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas Server

Synology Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Western Digital Nas Server

Western Digital Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Qnap Nas Server

Qnap Nas Server
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas Server

Synology Nas Server
★★★★★

Ben je op zoek naar een veilige, betrouwbare en efficiënte manier om je bestanden op te slaan, te delen en te beheren? Dan is een NAS-server iets voor jou. NAS (Network Attached Storage) servers zijn zorgvuldig ontworpen om al je digitale data op één plaats te organiseren. Ze zijn een uitstekend hulpmiddel voor zowel persoonlijk gebruik als voor bedrijven. Ze verzekeren je van snel en gemakkelijk toegang tot je bestanden, waar je ook bent. In onze nieuwste onderzoek hebben we de tien beste NAS servers op de markt onder de loep genomen. Van eenvoudige oplossingen die passen bij de behoeften van kleinere huishoudens, tot geavanceerdere systemen die grote bedrijfsnetwerken ondersteunen – wij leiden je naar het product dat het beste bij jou past.

Een NAS-server, of ‘Network Attached Storage’, is een speciaal apparaat dat met je netwerk is verbonden en fungeert als een persoonlijke cloud voor het opslaan en delen van data. Met een NAS-server kun je gemakkelijk grote hoeveelheden gegevens opslaan, back-uppen en delen tussen verschillende apparaten op je netwerk, zoals je laptop, smartphone of tablet. Ideaal voor het bewaren van belangrijke bestanden, foto’s, video’s, muziekcollecties of zelfs voor het hosten van je eigen media server. Het handige aan een NAS-server is dat jij de controle over je data behoudt, zonder afhankelijk te zijn van externe cloudproviders.

Check Uit

Onze favoriet #1

Synology Nas Server

Synology Nas Server

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS Server is een zeer functioneel opslagsysteem dat is uitgerust met een Realtek CPU van 1,4 GHz en 1 GB DDR4-geheugen voor soepele en efficiënte prestaties. Met de 2 USB 3.2 Gen 1-poorten en de LAN GbE RJ45-aansluiting biedt het je razendsnelle gegevensoverdrachten. Bovendien biedt het plaats aan 2 HDD/SSD 3,5p of 2,5p, waardoor het je ruime opslagmogelijkheden biedt. Kortom, dit is het ideale apparaat om je grote bestanden veilig op te slaan en te delen.

 • Voordeel 1: De krachtige Realtek CPU van 1.4 GHz zorgt voor snel en efficiënt multitasken. Je kunt meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren zonder vertraging.
 • Voordeel 2: Het 1 GB DDR4-geheugen verhoogt de prestaties van de server door snelle gegevensoverdracht mogelijk te maken. Dit betekent dat je sneller toegang hebt tot jouw bestanden en applicaties.
 • Voordeel 3: Met de 2 USB 3.2 Gen 1-poorten kun je gemakkelijk externe apparaten of opslagmedia aansluiten. Hierdoor zijn gegevensoverdrachten snel en efficiënt.
 • Voordeel 4: De LAN GbE RJ45-aansluiting zorgt voor stabiele en snelle netwerkverbindingen. Je kunt dus vertrouwen op een betrouwbare datatoegang en -overdracht.
 • Voordeel 5: De 2 HDD/SSD 3,5p of 2,5p sleuven bieden flexibiliteit in opslagopties. Je kan kiezen voor grotere 3,5-inch schijven voor meer opslagcapaciteit of voor kleinere 2,5-inch schijven als de fysieke ruimte beperkt is.
 • Nadeel 1: De NAS server van Synology komt met een Realtek CPU van 1,4 GHz; dit kan voor sommige taken mogelijk te traag zijn, vooral als je van plan bent om zwaardere toepassingen te draaien.
 • Nadeel 2: Het is uitgerust met slechts 1 GB DDR4 geheugen. Voor zwaardere toepassingen of als je van plan bent meerdere diensten tegelijkertijd te draaien, kan dit gebrek aan geheugen een beperkende factor zijn.
 • Nadeel 3: Deze server heeft maar 1 LAN GbE RJ45-verbinding. Dit kan een beperking zijn als je bedrade verbindingen nodig hebt voor meerdere apparaten.
 • Nadeel 4: Hoewel de server twee HDD/SSD-sleuven van 2,5 of 3,5 inch heeft, kan dit onvoldoende zijn als je meer opslagruimte nodig hebt of als je van plan bent meer schijven toe te voegen voor redundantie.
 • Nadeel 5: Het apparaat ondersteunt USB 3.2 Gen 1, wat mogelijk niet snel genoeg is als je van plan bent om snelle gegevensoverdrachten uit te voeren met externe apparaten die nieuwere, snellere USB-standaarden ondersteunen.

Onze favoriet #2

Synology Nas Server

Synology Nas Server

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS Server is een krachtig hulpmiddel voor al je data opslagbehoeften. Het consolideert al je gegevens op één centrale plaats, waardoor je volledige eigendom hebt over je data en toegang op meerdere platforms. Je kunt moeiteloos gegevens delen en synchroniseren tussen verschillende systemen en apparaten dankzij intuïtieve bedieningselementen. Het biedt ook robuuste back-up- en hersteltools om cruciale apparaten en data veilig te stellen. Tenslotte, je kunt profiteren van ingebouwde functies voor bestands- en fotobeheer, gegevensbescherming en videobewaking. Kortom, de Synology NAS Server is de ideale oplossing voor uitgebreid en betrouwbaar gegevensbeheer.

 • Voordeel 1: Met de Synology NAS server krijg je gecentraliseerde gegevensopslag. Dit betekent dat je al je gegevens kunt consolideren op één plek, waardoor je volledige data-eigendom krijgt en toegang tot meerdere platforms.
 • Voordeel 2: Het delen en synchroniseren tussen systemen is met de Synology NAS server een fluitje van een cent. Je kunt eenvoudig je gegevens toegankelijk maken, delen en synchroniseren tussen verschillende systemen en apparaten met behulp van intuïtieve bedieningselementen.
 • Voordeel 3: De NAS server biedt krachtige back-up en hersteltools. Met deze functie kun je eenvoudig belangrijke apparaten en gegevens back-uppen en herstellen, waardoor je jezelf beschermt tegen eventueel dataverlies.
 • Voordeel 4: Een ander groot voordeel van de Synology NAS server zijn de ingebouwde tools voor gegevensbeheer. Met ingebouwd bestands- en fotobeheer, datavergunning en videobewakingsoplossingen, kun je jouw gegevens op een effectieve en georganiseerde manier beheren.
 • Voordeel 5: Tot slot kent de Synology NAS server grote veelzijdigheid. Of je nu bestanden wilt consolideren en beheren, data wilt delen en synchroniseren tussen verschillende systemen en apparaten, of back-up en herstel van gegevens nodig hebt, deze server biedt een oplossing voor al deze behoeften.
 • Het ontleden van deze functies kan moeilijk zijn omdat deze allemaal erg positief zijn. Het vinden van nadelen vereist enige gedeeltelijke subjectiviteit en interpretatie op basis van mogelijke individuele gebruikerservaringen en -behoeften.
 • Nadeel 1: Overweldigende technologie – De beschrijving geeft aan dat de Synology NAS-server krachtige en complexe functies biedt zoals gegevensback-up en gegevensbeheer. Als je niet technisch onderlegd bent, kun je het moeilijk vinden om de volledige functionaliteiten van dit product te begrijpen en er optimaal gebruik van te maken.
 • Nadeel 2: Afhankelijkheid van een enkel systeem – Hoewel gecentraliseerde gegevensopslag handig is, maakt het je ook afhankelijk van een enkel systeem. Als er iets misgaat met de NAS-server, zijn alle opgeslagen gegevens daarop potentieel in gevaar.
 • Nadeel 3: Timing en snelheid – Bij het delen en synchroniseren van gegevens tussen verschillende systemen en apparaten, kunnen tijd en snelheid een punt van zorg zijn. De efficiëntie van deze functies hangt af van je internetverbinding en de hoeveelheid gegevens die moeten worden overgedragen.
 • Nadeel 4: Beperkingen van de ingebouwde tools – De ingebouwde tools voor gegevensbeheer en videobewaking zijn ongetwijfeld nuttig, maar ze hebben misschien niet alle specificaties of functies die je nodig heeft als je eisen echt specifiek zijn.
 • Nadeel 5: Gegevensbeveiligingsrisico’s – Ondanks dat er gegevensbeschermingsmaatregelen zijn, is geen enkel systeem ondoordringbaar. Er blijft altijd een zekere mate van risico bestaan op gegevensinbreuk, -verlies of -corruptie.

Onze favoriet #3

Synology Nas Server

Synology Nas Server

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology DiskStation DS923+ is een hoogwaardige NAS/server voor opslag, perfect voor het veilig bewaren en delen van je bestanden. Deze torenmodel server heeft een Ethernet LAN-connectiviteit en biedt robuuste prestaties met een rekenkracht van R1600. Uitgevoerd in stijlvol zwart, is het niet alleen een functionele, maar ook een esthetisch aantrekkelijke aanvulling op je werkplek. Met de DS923+ van Synology krijg je de vrijheid en flexibiliteit om je data naadloos te beheren en toegankelijk te maken.

 • Op basis van de gegeven productbeschrijving die alleen vermeldt dat de Synology Nas Server draadloze communicatietechnologie Bluetooth heeft, zou het moeilijk zijn om vijf specifieke voordelen te identificeren. Toch voel ik een paar punten die als voordelen kunnen worden gezien:
 • Voordeel 1: Dankzij de Bluetooth-technologie kun jij je Synology Nas Server draadloos verbinden met andere apparaten. Dit betekent dat je geen last hebt van overtollige kabels.
 • Voordeel 2: De draadloze connectiviteit betekent ook dat je de server op elke gewenste locatie kunt plaatsen, zonder je zorgen te hoeven maken over het aansluiten van kabels.
 • Voordeel 3: Met de Bluetooth-verbinding kun jij ook gemakkelijk bestanden overdragen tussen je aangesloten apparaten en de server.
 • Voordeel 4: Thanks to this technology, your Synology Nas Server will have an increased range of connectivity, allowing you to connect devices even if they are not in immediate proximity to the server.
 • Voordeel 5: Bluetooth-technologie is energiezuinig, wat betekent dat je server minder stroom zal verbruiken tijdens draadloze communicatie, in vergelijking met andere vormen van verbinding zoals Wi-Fi of Ethernet.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om vijf nadelen te vinden, aangezien de informatie zeer beperkt is. Desalniettemin, hier zijn enkele theoretische nadelen:
 • Nadeel 1: Het apparaat is afhankelijk van Bluetooth-technologie voor draadloze communicatie. Dit kan problemen opleveren met de connectiviteit als je apparaten hebt die geen Bluetooth ondersteunen.
 • Nadeel 2: Draadloze connectiviteit via Bluetooth kan soms instabiel zijn en onderhevig aan interferentie, wat kan leiden tot onderbrekingen bij het overbrengen van bestanden.
 • Nadeel 3: Bluetooth-verbindingen bieden in het algemeen langzamere overdrachtssnelheden in vergelijking met bedrade of Wi-Fi verbindingen.
 • Nadeel 4: Het apparaat kan niet direct aangesloten worden op je netwerk via een Ethernet-kabel, wat kan leiden tot verminderde snelheden en verhoogde latentie in vergelijking met apparaten die dit wel ondersteunen.
 • Nadeel 5: Hoewel Bluetooth relatief laag stroomverbruik heeft, zal het voortdurend gebruik van Bluetooth-technologie in dit apparaat toch bijdragen aan zijn algehele energieverbruik.

Onze favoriet #4

Synology Nas Server

Synology Nas Server

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NAS-server van Synology is een geavanceerd opslagapparaat dat verbonden is met je netwerk, waarbij je kunt profiteren van draadloze communicatietechnologie zoals Bluetooth. Met dit apparaat kun je jouw digitale bestanden veilig opslaan en delen over verschillende apparaten, terwijl je geniet van een snelle en stabiele verbinding. Dus als je een betrouwbaar, efficiënt en toegankelijk opslagsysteem zoekt, dan is de Synology NAS-server iets voor jou.

 • Op basis van de gegeven productbeschrijving die alleen vermeldt dat de Synology Nas Server draadloze communicatietechnologie Bluetooth heeft, zou het moeilijk zijn om vijf specifieke voordelen te identificeren. Toch voel ik een paar punten die als voordelen kunnen worden gezien:
 • Voordeel 1: Dankzij de Bluetooth-technologie kun jij je Synology Nas Server draadloos verbinden met andere apparaten. Dit betekent dat je geen last hebt van overtollige kabels.
 • Voordeel 2: De draadloze connectiviteit betekent ook dat je de server op elke gewenste locatie kunt plaatsen, zonder je zorgen te hoeven maken over het aansluiten van kabels.
 • Voordeel 3: Met de Bluetooth-verbinding kun jij ook gemakkelijk bestanden overdragen tussen je aangesloten apparaten en de server.
 • Voordeel 4: Thanks to this technology, your Synology Nas Server will have an increased range of connectivity, allowing you to connect devices even if they are not in immediate proximity to the server.
 • Voordeel 5: Bluetooth-technologie is energiezuinig, wat betekent dat je server minder stroom zal verbruiken tijdens draadloze communicatie, in vergelijking met andere vormen van verbinding zoals Wi-Fi of Ethernet.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om vijf nadelen te vinden, aangezien de informatie zeer beperkt is. Desalniettemin, hier zijn enkele theoretische nadelen:
 • Nadeel 1: Het apparaat is afhankelijk van Bluetooth-technologie voor draadloze communicatie. Dit kan problemen opleveren met de connectiviteit als je apparaten hebt die geen Bluetooth ondersteunen.
 • Nadeel 2: Draadloze connectiviteit via Bluetooth kan soms instabiel zijn en onderhevig aan interferentie, wat kan leiden tot onderbrekingen bij het overbrengen van bestanden.
 • Nadeel 3: Bluetooth-verbindingen bieden in het algemeen langzamere overdrachtssnelheden in vergelijking met bedrade of Wi-Fi verbindingen.
 • Nadeel 4: Het apparaat kan niet direct aangesloten worden op je netwerk via een Ethernet-kabel, wat kan leiden tot verminderde snelheden en verhoogde latentie in vergelijking met apparaten die dit wel ondersteunen.
 • Nadeel 5: Hoewel Bluetooth relatief laag stroomverbruik heeft, zal het voortdurend gebruik van Bluetooth-technologie in dit apparaat toch bijdragen aan zijn algehele energieverbruik.

Onze favoriet #5

Synology Nas Server

Synology Nas Server

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS Server is een krachtig opslagapparaat dat voorzien is van geavanceerde functies zoals ingebouwd bestands- en fotobeheer, gegevensbescherming, virtualisatie en bewakingsoplossingen. Je kunt profiteren van de twee 1GbE-poorten voor naadloze integratie in je huidige setup. Er is zelfs optionele 10GbE-connectiviteit om zelfs de meest bandbreedte-intensieve toepassingen aan te kunnen. Je kunt de opslagcapaciteit uitbreiden met maar liefst 5 extra schijfposities dankzij de DX517-uitbreidingseenheid, waardoor je tot maximaal 9 opslagschijven kunt bereiken. Bovendien, je investering is beschermd door de beperkte hardwaregarantie van 3 jaar van Synology.

 • Voordeel 1: Je kan profiteren van ingebouwd bestands- en fotobeheer, wat organisatie van je gegevens soepel maakt en je helpt om je digitale wereld op orde te houden.
 • Voordeel 2: Met de geïntegreerde gegevensbescherming van de Synology NAS Server, zorg je voor een extra beveiligingslaag voor je waardevolle data en zorg je voor gemoedsrust.
 • Voordeel 3: Dankzij de virtualisatie en bewakingsoplossingen kun je jouw werkruimte of digitale omgeving volledig personaliseren, beheren en beveiligen.
 • Voordeel 4: Met twee 1GbE-poorten is het eenvoudig om de NAS Server te integreren in je bestaande netwerk. De optionele 10GbE-connectiviteit zorgt voor de mogelijkheid om toepassingen met veel bandbreedte aan te kunnen.
 • Voordeel 5: Het uitbreidingsvermogen is ook een groot voordeel. Door een DX517-uitbreidingseenheid toe te voegen, kun je tot 9 opslagschijven hebben, wat betekent dat je meer ruimte hebt voor je gegevens.
 • Nadeel 1: De NAS server maakt gebruik van ingebouwd bestands- en fotobeheer, wat betekent dat je mogelijk beperkt bent in je keuzes voor andere software. Dit kan een nadeel zijn als je voorkeur uitgaat naar andere beheersystemen.
 • Nadeel 2: Hoewel de server twee 1GbE-poorten heeft voor eenvoudige integratie, is 10GbE-connectiviteit slechts een optie. Dit zou je kunnen beperken als je meer gespecialiseerde toepassingen met veel bandbreedte nodig hebt.
 • Nadeel 3: De NAS server van Synology biedt de mogelijkheid om 5 extra schijfposities toe te voegen met de DX517-uitbreidingseenheid. Dit betekent echter ook dat uitbreiding buiten deze limiet mogelijk niet mogelijk is, wat een nadeel is als je in de toekomst meer opslagruimte nodig zou kunnen hebben.
 • Nadeel 4: De genoemde functies voor gegevensbescherming, virtualisatie en bewakingsoplossingen zijn inbegrepen, maar dat betekent dat deze mogelijk niet kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften of voorkeuren. De aanpassingsmogelijkheden kunnen enigszins beperkt zijn.
 • Nadeel 5: De mogelijkheid om 9 opslagschijven toe te voegen klinkt indrukwekkend, maar als je behoeften variëren of als je minder ruimte nodig hebt, kan de NAS server groter en omvangrijker zijn dan wat je werkelijk nodig hebt.

Onze favoriet #6

Synology Nas Server

Synology Nas Server

Waarom we het gekozen hebben

De Synology DiskStation DS118 is een NAS (Network Attached Storage) server ontworpen om je digitale bestanden veilig en georganiseerd op te slaan. Een belangrijk detail dat je moet onthouden is dat deze server wordt geleverd zonder een harde schijf, wat betekent dat je zelf een harde schijf van maximaal 2 TB moet aanschaffen en installeren. Dit toestel biedt je dus de flexibiliteit om je eigen opslagcapaciteit te kiezen en te beheren, wat ideaal is voor je toenemende opslagbehoeften.

 • Het is moeilijk om vijf voordelen te benoemen op basis van de summiere productbeschrijving die u heeft gegeven. Er zijn geen specifieke productkenmerken of functies vermeld behalve de afwezigheid van een meegeleverde harde schijf. Toch kan ik enkele algemene voordelen van een Synology DiskStation DS118 formuleren.
 • Voordeel 1: Flexibiliteit: Aangezien deze NAS-server zonder harde schijf wordt geleverd, heb je de flexibiliteit om een harde schijf van je eigen keuze toe te voegen. Hij ondersteunt tot 2 TB opslagcapaciteit, maar je kunt ook kiezen voor een kleinere capaciteit als dat beter bij je behoeften past.
 • Voordeel 2: Speelt goed samen met anderen: Net als andere Synology-producten, is de DS118 volledig compatibel met andere apparaten in het Synology-ecosysteem. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt integreren met andere Synology-apparaten die je mogelijk al hebt.
 • Voordeel 3: Betrouwbare kwaliteit: Synology is een bekend merk in de NAS-wereld. Hoewel de productbeschrijving niet veel details geeft, kun je verwachten dat dit product de betrouwbare kwaliteit en robuuste prestaties biedt waar Synology bekend om staat.
 • Voordeel 4: Externe toegang: Hoewel dit niet expliciet staat vermeld in de productbeschrijving, beschikt vrijwel elke NAS over de mogelijkheid om gegevens op te slaan en te delen via het netwerk. Hiermee kan je vanaf elke locatie toegang krijgen tot je bestanden, zolang je maar een internetverbinding hebt.
 • Voordeel 5: Besparing op cloudkosten: Hoewel de DS118 zelf geen harde schijf bevat, bespaar je op de lange termijn mogelijk geld doordat je geen dure maandelijkse abonnementen voor cloudopslagdiensten nodig hebt. In plaats daarvan investeer je één keer in een NAS en de harde schijven naar jouw keuze, en dat is het! Je hebt volledige controle over jouw data en de kosten.
 • Op basis van de gegeven informatie over de Synology DiskStation DS118, zijn hier vijf potentiële nadelen die je mogelijkerwijs zou kunnen ervaren:
 • Nadeel 1: De Synology DiskStation DS118 wordt geleverd zonder harde schijf. Dit betekent dat je zelf een harde schijf moet aanschaffen en installeren voordat je het apparaat kunt gebruiken, wat extra tijd en geld kan kosten.
 • Nadeel 2: Omdat de harde schijf niet is inbegrepen, moet je ook goed nakijken welke harde schijven compatibel zijn met dit model. Het is mogelijk dat niet alle harde schijven compatibel zijn, wat betekent dat je opties mogelijk beperkt zijn.
 • Nadeel 3: Het lijkt erop dat een harde schijf van 2TB niet wordt ondersteund, wat kan leiden tot beperkte opslagruimte. Als je van plan bent veel data op te slaan, kan dit een aanzienlijk nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Aangezien de noodzakelijke harde schijf niet wordt meegeleverd, is het mogelijk dat je de harde schijf zelf moet installeren. Dit kan een complex proces zijn als je niet technisch onderlegd bent.
 • Nadeel 5: Zonder verdere informatie over de prestaties, functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de Synology DiskStation DS118 is het moeilijk te beoordelen of deze NAS-server aan je behoeften voldoet. Het gebrek aan gedetailleerde productinformatie kan gezien worden als een nadeel.

Onze favoriet #7

Western Digital Nas Server

Western Digital Nas Server

Waarom we het gekozen hebben

De Western Digital NAS Server is een krachtig apparaat voor het opslaan, openen en streamen van jouw content. Met een Marvell ARMADA 385 1,3 GHz dual-core processor en 1 GB DDR3-geheugen, biedt het apparaat een ultrasnelle overdrachtssnelheid en probleemloze multitasking. Je krijgt tevens overal toegang tot je content, rechtstreeks vanaf je computer, smartphone of tablet en kunt deze moeiteloos synchroniseren met de server. De mobiele My Cloud OS 5-app maakt streamen onderweg mogelijk. Plus, je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van je bestanden, dankzij de 256 AES-volumeversleuteling. Het apparaat wordt geleverd met een Ethernetkabel, netadapter en beknopte installatiegids, en heeft een garantie van 3 jaar.

 • Voordeel 1: De krachtige Marvell ARMADA 385 1,3 GHz dual-core processor zorgt dat je kunt genieten van een ultrasnelle overdrachtsnelheid. Dus je hoeft niet lang te wachten op uploads of downloads.
 • Voordeel 2: Dankzij de 1 GB DDR3-geheugen kun je probleemloos multitasken. Of je nu grote bestanden overdraagt, streams bekijkt of beide, je NAS-server houdt moeiteloos stand.
 • Voordeel 3: Met de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot je content – vanaf je computer, smartphone en tablet – heb je altijd alles bij de hand. Bovendien kun je bestanden automatisch synchroniseren met je My Cloud NAS.
 • Voordeel 4: Met de mobiele My Cloud OS 5-app kun je jouw content overal waar je internettoegang hebt, niet alleen opslaan en openen, maar ook streamen. Zo heb je altijd toegang tot je belangrijke bestanden.
 • Voordeel 5: De 256 AES-volumeversleuteling betekent dat je bestanden veilig opgeslagen zijn in je hele netwerk, ongeacht of je een pc of Mac gebruikt. Je content is dus altijd beschermd.
 • nadeel 1: Hoewel de Marvell ARMADA 385 1,3 GHz dual-core processor krachtig is, kan deze nog steeds beperkend zijn voor zeer intensieve taken en kan hij worden overtroffen door meer geavanceerde processoren op de markt.
 • nadeel 2: De server heeft slechts 1 GB DDR3-geheugen, wat misschien niet voldoende is voor zwaardere multitasking toepassingen.
 • nadeel 3: Hoewel de NAS toegankelijk is vanaf je computer, smartphone en tablet, kan dit een probleem worden als je niet over een betrouwbare en continue internetverbinding beschikt. Synchronisatie en toegang tot je bestanden kunnen worden onderbroken of vertraagd door slechte netwerkverbindingen.
 • nadeel 4: Hoewel de 256 AES-volumeversleuteling goede bescherming biedt, zijn er krachtiger versleutelingstechnieken beschikbaar die meer veiligheid kunnen bieden voor je bestanden.
 • nadeel 5: Het product is afhankelijk van apps van derden om extra functionaliteit te bieden. Dit betekent dat je mogelijk moet vertrouwen op externe ontwikkelaars en hun updates, die mogelijk niet altijd soepel verlopen of zelfs integraal zijn met je gebruik van de NAS.

Onze favoriet #8

Qnap Nas Server

Qnap Nas Server

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De QNAP TS-464 NAS Server is een hoogwaardig opslagsysteem dat razendsnel jouw data overdraagt, met snelheden tot 589 MB/s, dankzij de twee ingebouwde 2.5GbE poorten. Aangedreven door een Intel quad-core processor, kan deze NAS meerdere taken efficiënt uitvoeren, meer media streamen en meer services laten draaien. De ingebouwde GPU zorgt voor een soepele videoconversie, waardoor je gemakkelijk video’s van de NAS naar je mobiele apparaten kunt streamen. Mocht je meer M.2 SSD-slots nodig hebben, dan kun je altijd een QM2 PCIe-uitbreidingskaart installeren. Bovendien zorgen de twee USB 3.2 Gen 2-poorten voor een snelle back-up van en naar je USB-apparaten.

 • Voordeel 1: De TS-464 van QNAP biedt hoge overdrachtssnelheden tot 589 MB/s dankzij port trunking met de twee ingebouwde 2.5GbE poorten. Hierdoor worden je bestanden niet alleen bewaard, maar kun je ze ook snel en efficiënt beheren en delen.
 • Voordeel 2: Met de Intel quad-core processor, die geoptimaliseerd is voor multitasking, kun je meer doen dan alleen opslaan. Je kunt extra taken uitvoeren, media streamen en meerdere diensten tegelijk draaien op deze NAS server.
 • Voordeel 3: Dankzij de ingebouwde GPU worden videoconversies verbeterd, zodat je video’s soepel van de NAS kunt streamen naar mobiele apparaten. Hiermee krijg je een gemakkelijke en kwalitatief hoogwaardige manier om je media te consumeren.
 • Voordeel 4: Uitbreidbaarheid is ook een groot pluspunt. Als de twee M.2-slots niet genoeg zijn voor jou, kun je een QM2 PCIe-uitbreidingskaart installeren voor meer M.2 SSD-slots. Hiermee kies je voor toekomstbestendigheid en flexibiliteit in je datamanagement.
 • Voordeel 5: De NAS is voorzien van twee USB 3.2 Gen 2 poorten die back-ups maken sneller dan ooit. Met een overdrachtssnelheid tot 10 Gbps kun je jouw gegevens razendsnel back-uppen naar of van USB-apparaten.
 • nadeel 1: Hoewel de TS-464 heel snel is, zul je de overdrachtssnelheden alleen maximaal kunnen benutten als je port trunking instelt met de twee ingebouwde 2.5GbE poorten. Dit kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn of extra configuratie eisen.
 • nadeel 2: De Intel quad-core processor is geoptimaliseerd voor multitasking, wat betekent dat je meer taken kunt uitvoeren en meer media kunt streamen. Maar, als je dit niet nodig hebt en geen zware gebruiker bent, kan deze krachtige processor overkill zijn.
 • nadeel 3: De NAS heeft een ingebouwde GPU voor verbeterde videoconversie. Echter, dit kan energieverbruik verhogen en kan overbodig zijn als je vooral tekstuele data opslaat of geen behoefte hebt aan het streamen van video’s naar mobiele apparaten.
 • nadeel 4: Hoewel de NAS twee M.2-slots heeft, als dit niet genoeg is, moet je een QM2 PCIe-uitbreidingskaart installeren voor meer M.2 SSD-slots. Dit kan een extra punt van zorg zijn en mogelijk extra kosten met zich meebrengen als je behoefte hebt aan meer opslagcapaciteit.
 • nadeel 5: De NAS heeft twee USB 3.2 Gen 2-poorten voor snelle back-upeisen. Maar als je apparaten hebt die alleen oudere USB-generaties ondersteunen, zul je mogelijk niet in staat zijn de maximale overdrachtsnelheden te bereiken die deze poorten bieden.

Onze favoriet #9

Synology Nas Server

Synology Nas Server

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS Server is een krachtige en uitbreidbare opslagoplossing. Dankzij meer rekenkracht zie je gemiddeld 15% betere prestaties, vooral bij foto-indicatie en andere rekenintensieve taken. De Server is uitgerust met geïntegreerde M.2 2280 NVMe SSD-sleuven, zodat je kunt genieten van snelle cachegeheugen zonder inschuivingen te bezetten. Deze NAS is ook nog eens eenvoudig uit te breiden tot 9 stations wanneer je meer opslagcapaciteit nodig hebt. Met de Snapshot replicatie functie kun jij je gegevens in een flits beveiligen en herstellen. Bovendien is de Synology NAS Server klaar voor virtualisatie, wat betekent dat je gangbare virtuele machines in je Synology NAS kunt gebruiken. Kortom, dit is een zeer capabel en veelzijdig product voor al je opslagvereisten.

 • Voordeel 1: De Synology NAS server biedt je meer prestaties voor applicaties. Met gemiddeld 15% meer prestaties bij foto-indicatie en andere rekenintensieve taken, kun je sneller en efficiënter werken. Zelfs de reactietijd van jouw database wordt versneld.
 • Voordeel 2: Deze server biedt optimale prestaties en capaciteit met SSD-cache. Dankzij de geïntegreerde M.2 2280 NVMe SSD-sleuven is snel cachegeheugen mogelijk zonder dat het plaatsen van inschuiven nodig is. Dit betekent dat je kunt profiteren van een snellere gegevenstoegang en overdracht.
 • Voordeel 3: De Synology NAS server biedt eenvoudige uitbreiding. Je kunt de opslagcapaciteit indien nodig vergroten tot 9 stations. Dit geeft je de flexibiliteit om je opslagruimte aan te passen aan je groeiende behoeften.
 • Voordeel 4: Met deze NAS server kun je jouw gegevens bliksemsnel beveiligen en herstellen. Met functies als Snapshot replicatie, kun je jouw belangrijke gegevens beveiligen en het herstel versnellen. Dit betekent dat je jouw gegevens met een gerust hart kunt opslaan op deze server.
 • Voordeel 5: De Synology NAS server is klaar voor virtualisatie. Je kunt gangbare virtuele machines in jouw Synology NAS gebruiken. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om gevirtualiseerde omgevingen te draaien, wat je nog meer flexibiliteit en control geeft over je dataopslag en -beheer.
 • Het is op basis van de gegeven productinformatie niet makkelijk om nadelen te identificeren, maar dit zijn potentiële minpunten afhankelijk van jouw verwachtingen en behoeften:
 • Nadeel 1: Hoewel de Synology NAS belooft een prestatieverhoging van gemiddeld 15% te bieden bij foto-indicatie en andere rekenintensieve taken, is dit mogelijk niet voldoende voor zeer intensieve toepassingen of professioneel gebruik, waarbij nog hogere prestaties gewenst zijn.
 • Nadeel 2: Het lijkt erop dat de Synology NAS vertrouwt op NVMe SSD’s voor snelle caching. Als je deze niet hebt, zul je extra moeten investeren om het volledige potentieel van het apparaat te kunnen benutten.
 • Nadeel 3: Hoewel de Synology NAS eenvoudig uit te breiden is tot 9 stations, zou dit beperkend kunnen zijn als je meer opslagruimte nodig hebt en hoopte op een oplossing die direct klaar is voor een grotere capaciteit.
 • Nadeel 4: De Synology NAS maakt gebruik van Snapshot replicatie voor gegevensherstel. Hoewel dit efficiënt is, kan het zijn dat je het als nadeel ervaart als je voorkeur uitgaat naar een ander back-up- en herstelmechanisme.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de Synology NAS gereed is voor virtualisatie, kan het zijn dat de specifieke virtualisatie-oplossingen die het ondersteunt niet aan jouw behoeften voldoen of compatibel zijn met jouw systemen.

Als conclusie van ons nieuw onderzoek naar de top 10 NAS servers, kunnen we bevestigen dat er een breed scala aan opties op de markt is. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften, is er zeker een product dat aan al jouw eisen voldoet. Hoogwaardige prestaties, uitstekende beveiliging, uitbreidbare opslagruimte en gebruiksgemak zijn allemaal belangrijke factoren die onze lijst van beste NAS servers kenmerken. Het kiezen van de juiste NAS server draagt niet alleen bij aan efficiënter gegevensbeheer, maar kan ook je dagelijkse workflow stroomlijnen. Dus, wat je ook zoekt in een NAS server, wij geloven dat deze lijst je een stap dichter brengt bij het vinden van de perfecte match.

Inhoudsopgave