a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Nas: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 hoogste kwaliteit Nas-producten, volgens nieuw onderzoek, voor de beste prestaties en waar voor je geld.

Unser Favorit: Synology Nas

Synology Nas
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas

Synology Nas
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas

Synology Nas
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas

Synology Nas
★★★★★

Unser Favorit: Western Digital Nas

Western Digital Nas
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas

Synology Nas
★★★★★

Unser Favorit: Western Digital Nas

Western Digital Nas
★★★★★

Unser Favorit: Qnap Nas

Qnap Nas
★★★★★

Unser Favorit: Synology Nas

Synology Nas
★★★★★

Als je op zoek bent naar de top 10 NAS-producten op de markt, dan ben je op de juiste plek. In deze goed gefundeerde test, gebaseerd op diepgaand nieuw onderzoek, nemen we de meest populaire en best beoordeelde NAS (Network Attached Storage) systemen onder de loep. Deze apparaten, essentieel voor het efficiënt opslaan en delen van bestanden binnen een netwerk, variëren sterk in functionaliteiten en prijs. We hebben de tijd genomen om elk product grondig te analyseren, rekening houdend met alle belangrijke factoren. Of je nu een bedrijf runt, een fanatieke fotograaf bent of gewoon veel digitale inhoud hebt die je veilig wilt bewaren- deze test zal je helpen de beste NAS voor jouw specifieke behoeften te vinden. Lees verder en ontdek welke NAS-producten onze top 10 hebben gehaald.

Een NAS, ofwel Network Attached Storage, is een apparaat dat functioneert als persoonlijke cloud in jouw eigen huis of kantoor. Het is in essentie een verzameling harde schijven die via het netwerk van je huis met al je apparaten verbonden is. Zo stelt de NAS je in staat om centraal data op te slaan, te delen en te back-uppen. Met een NAS heb je dus altijd en overal toegang tot jouw bestanden, ongeacht of je nu op je laptop, tablet of smartphone werkt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Synology Nas

Synology Nas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS is een krachtige netwerkopslagoplossing, aangedreven door een Realtek CPU met een snelheid van 1,4 GHz en ondersteund door 1 GB DDR4-geheugen. Met 2 HDD/SSD-sleuven van 3,5p of 2,5p kun je jouw opslag gemakkelijk uitbreiden en aanpassen. Het beschikt ook over 2 x USB 3.2 Gen 1-poorten voor snelle gegevensoverdracht en een LAN GbE RJ45-poort voor stabiele netwerkverbindingen. Deze NAS is ideaal voor het veilig en efficiënt beheren van je bestanden en gegevens.

 • Voordeel 1: De Synology NAS wordt aangedreven door een Realtek CPU van 1,4 GHz, wat betekent dat je kunt genieten van snelle en efficiënte prestaties bij het overzetten of ophalen van bestanden.
 • Voordeel 2: Met 1 GB DDR4-geheugen heeft deze NAS voldoende capaciteit om meerdere processen tegelijk uit te voeren, waardoor jij sneller toegang hebt tot jouw bestanden en de algehele prestaties verbeterd worden.
 • Voordeel 3: De 2 x USB 3.2 Gen 1 poorten bieden hoge snelheden voor datatransfers, wat ideaal is als je regelmatig grote bestanden overzet of back-upt.
 • Voordeel 4: De LAN GbE RJ45-poort biedt een betrouwbare en snelle netwerkverbinding, waardoor je NAS altijd verbonden blijft en je bestanden altijd toegankelijk zijn.
 • Voordeel 5: De 2 sleuven voor HDD/SSD van 3,5p of 2,5p betekent flexibiliteit wat betreft de opslagcapaciteit van jouw NAS. Zo kun je jouw opslagruimte naar behoefte kiezen en aanpassen, om altijd voldoende ruimte te hebben voor jouw belangrijke data.
 • Nadeel 1: De Realtek CPU met 1,4 GHz kan in vergelijking met high-end processoren enigszins beperkend zijn voor zeer intensieve taken of applicaties. Hierdoor kan de snelheid en efficiëntie van het apparaat mogelijk in het geding komen.

  Nadeel 2: Met slechts 1 GB DDR4-geheugen, kan de Synology NAS beperkingen hebben in het uitvoeren van meerdere taken tegelijk, wat kan leiden tot lagere prestaties bij zwaar gebruik.

  Nadeel 3: Hoewel dit model beschikt over 2 USB 3.2 Gen 1-poorten, kan het ontbreken van meer poorten het aansluiten van extra apparaten beperken, wat zou kunnen resulteren in minder flexibiliteit voor de gebruiker.

 • Nadeel 4: Er is slechts 1 LAN GbE RJ45-poort beschikbaar, wat kan leiden tot beperkte connectiviteitsopties in vergelijking met NAS-producten die mogelijk meerdere of geavanceerdere netwerkinterfaces hebben.

  Nadeel 5: Dit model kan slechts 2 fysieke schijven van 3,5 of 2,5 inch huisvesten. Met slechts twee schijfsleuven kun je mogelijk te maken krijgen met beperkte opslagcapaciteit, met name als je van plan bent grote hoeveelheden data op te slaan.

Onze favoriet #2

Synology Nas

Synology Nas

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS is een geavanceerde netwerkopslagoplossing die een combinatie biedt van ingebouwde bestands- en fotobeheer, gegevensbescherming, virtualisatie- en bewakingsoplossingen. Je geniet van eenvoudige integratie via twee 1GbE-poorten, met bijkomende 10GbE-connectiviteit voor bandbreedte-intensieve toepassingen. Het systeem is uitbreidbaar met een DX517-uitbreidingseenheid, waarmee je maximaal 9 opslagschijven kunt toevoegen. Bovendien biedt Synology een solide ondersteuning met een beperkte hardwaregarantie van 3 jaar.

 • Voordeel 1: De ingebouwde bestands- en fotobeheerfuncties maken het makkelijk om je gegevens te ordenen en bij te houden.
 • Voordeel 2: De gegevensbescherming en virtualisatie bieden betrouwbaarheid en flexibiliteit voor je opslagbehoeften.
 • Voordeel 3: Met twee 1GbE-poorten kun je dit apparaat eenvoudig integreren in je bestaande omgeving, met optionele 10GbE-connectiviteit voor toepassingen die meer bandbreedte vereisen.
 • Voordeel 4: Het systeem biedt uitbreidbare opslagruimte. Je kunt tot 5 extra schijfposities toevoegen met één DX517-uitbreidingseenheid, wat je een maximum van 9 opslagschijven geeft.
 • Voordeel 5: Dit apparaat wordt ondersteund door de beperkte hardwaregarantie van Synology voor 3 jaar, wat je gemoedsrust geeft over de betrouwbaarheid van je aankoop.
 • nadeel 1: Hoewel de Synology NAS de mogelijkheid biedt om vijf extra schijfposities toe te voegen met een DX517-uitbreidingseenheid, betekent dit dat je, indien je meer opslag nodig hebt, nog een extra apparaat moet aanschaffen en installeren, wat tot extra kosten en complexiteit kan leiden.
 • nadeel 2: Vanuit de productbeschrijving lijkt het erop dat de NAS standaard wordt geleverd met twee 1GbE-poorten, wat wellicht niet voldoende is voor gebruikers die krachtigere netwerkverbindingen nodig hebben. De 10GbE-connectiviteit is optioneel, wat betekent dat je voor deze hogere snelheid waarschijnlijk moet upgraden.
 • nadeel 3: Hoewel de functies voor ingebouwd bestands- en fotobeheer, gegevensbescherming, virtualisatie en bewakingsoplossingen erg nuttig kunnen zijn, kunnen ze ook complexiteit toevoegen als je niet bekend bent met deze technologieën. Het kan enige tijd en inspanning vergen om ze volledig te begrijpen en te gebruiken.
 • nadeel 4: Gezien het feit dat de Synology NAS bedoeld is voor integratie in bestaande omgevingen, kan het lastig zijn om dit systeem te installeren en te configureren als je niet technisch onderlegd bent. Dit vereist wellicht hulp van een IT-professional, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • nadeel 5: Het apparaat biedt virtuele oplossingen, maar voor mensen die behoefte hebben aan fysieke backups of replicaties van gegevens, biedt het apparaat deze functies niet direct. Dit kan leiden tot zwakke punten in jouw data herstel strategie.

Onze favoriet #3

Synology Nas

Synology Nas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS is jouw persoonlijke, gecentraliseerde gegevensopslagsysteem waarmee je al je data beheert en bezit, en toegang verleent op diverse platforms. Het biedt niet enkel opslag maar ook opties om bestanden en data te delen en te synchroniseren tussen verschillende systemen en apparaten, allemaal met intuïtieve bedieningselementen. Bovendien is deze NAS voorzien van krachtige back-up tools voor het herstel van belangrijke apparaten en gegevens. Extra hulpmiddelen voor gegevensbeheer zijn ingebouwd, zoals bestands- en fotobeheer, gegevensbescherming en videobewaking. Kortom, de Synology NAS biedt een alles-in-een oplossing voor gegevensbeheer.

 • Het is moeilijk om 5 voordelen te vinden op basis van alleen de gegeven productbeschrijving [‘Draadloze communicatietechnologie Bluetooth’]. Echter, zo veel als ik kan op basis van de gegeven informatie, zijn de voordelen als volgt:
 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een draadloze verbinding dankzij de Bluetooth-technologie. Dit voorkomt een wirwar aan kabels en biedt een nette, opgeruimde opstelling.
 • Voordeel 2: Bluetooth-technologie biedt jou de flexibiliteit om apparaten op afstand te verbinden. Je hoeft je niet in dezelfde ruimte te bevinden om data te delen.
 • Voordeel 3: Met Bluetooth kun je razendsnel data overdragen. Hierdoor kun je efficiënter werken en sneller toegang krijgen tot je bestanden.
 • Voordeel 4: Synology’s Bluetooth-technologie betekent dat je minder beperkt bent door fysieke verbindingen. Je kunt de NAS gebruiken in een setup die het beste bij jouw behoeften past.
 • Voordeel 5: Bluetooth technologie maakt het eenvoudig om meerdere apparaten aan je Synology NAS te koppelen. Dit maakt het gemakkelijker om al je apparaten te integreren en georganiseerd te houden.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving [‘Draadloze communicatietechnologie Bluetooth’] kunnen we geen specifieke nadelen van het Nas merk Synology identificeren. De beschrijving geeft onvoldoende informatie over het product om een gedetailleerde evaluatie of review te kunnen maken. Het zou handig zijn als meer productinformatie, zoals de specificaties, functies, gebruikersgemak, prestatie, enzovoort, beschikbaar werd gesteld.

Onze favoriet #4

Synology Nas

Synology Nas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology NAS is een geavanceerd opslagsysteem dat draadloze communicatie via Bluetooth technologie biedt. Dit betekent dat je moeiteloos gegevens kunt overdragen tussen je apparaten en jouw NAS, terwijl je profiteert van de veilige en uitgebreide opslagmogelijkheden die Synology biedt. Gebruik het om een back-up van belangrijke bestanden te maken, media te streamen, of als een persoonlijke cloud, allemaal toegankelijk via Bluetooth.

 • Het is moeilijk om 5 voordelen te vinden op basis van alleen de gegeven productbeschrijving [‘Draadloze communicatietechnologie Bluetooth’]. Echter, zo veel als ik kan op basis van de gegeven informatie, zijn de voordelen als volgt:
 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een draadloze verbinding dankzij de Bluetooth-technologie. Dit voorkomt een wirwar aan kabels en biedt een nette, opgeruimde opstelling.
 • Voordeel 2: Bluetooth-technologie biedt jou de flexibiliteit om apparaten op afstand te verbinden. Je hoeft je niet in dezelfde ruimte te bevinden om data te delen.
 • Voordeel 3: Met Bluetooth kun je razendsnel data overdragen. Hierdoor kun je efficiënter werken en sneller toegang krijgen tot je bestanden.
 • Voordeel 4: Synology’s Bluetooth-technologie betekent dat je minder beperkt bent door fysieke verbindingen. Je kunt de NAS gebruiken in een setup die het beste bij jouw behoeften past.
 • Voordeel 5: Bluetooth technologie maakt het eenvoudig om meerdere apparaten aan je Synology NAS te koppelen. Dit maakt het gemakkelijker om al je apparaten te integreren en georganiseerd te houden.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving [‘Draadloze communicatietechnologie Bluetooth’] kunnen we geen specifieke nadelen van het Nas merk Synology identificeren. De beschrijving geeft onvoldoende informatie over het product om een gedetailleerde evaluatie of review te kunnen maken. Het zou handig zijn als meer productinformatie, zoals de specificaties, functies, gebruikersgemak, prestatie, enzovoort, beschikbaar werd gesteld.

Onze favoriet #5

Western Digital Nas

Western Digital Nas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NAS van Western Digital is een krachtige en multifunctionele netwerkopslag, uitgerust met een Marvell ARMADA 385 1,3 GHz dual-core processor en 1 GB aan DDR3-geheugen, wat bijdraagt aan een ultrasnelle overdrachtsnelheid en moeiteloos multitasken. Het biedt je de vrijheid om overal toegang te krijgen tot je content – vanaf je computer, smartphone en tablet – en om automatisch bestanden te synchroniseren tussen deze apparaten en de NAS. Met de mobiele My Cloud OS 5-app kun je je content zelfs opslaan, openen en streamen waar je ook bent, zolang je toegang hebt tot een internetverbinding. Je bestanden zijn beveiligd met 256 AES-volumeversleuteling, zodat ze veilig zijn in je hele netwerk, of je nu een pc of een Mac gebruikt. In de leveringsomvang zitten de NAS-opslag en een ethernetkabel, netadapter en beknopte installatiegids. Dit product komt ook met een beperkte garantie van 2 jaar.

 • Voordeel 1: De NAS van Western Digital is ontworpen met een krachtige Marvell ARMADA 385 1,3 GHz dual-core processor voor een ultrasnelle overdrachtsnelheid. Dit betekent dat je snel en efficiënt bestanden kunt verwerken en uploaden, ideaal voor al je zware data taken.
 • Voordeel 2: De NAS wordt ondersteund door 1 GB aan DDR3-geheugen, zodat je probleemloos kunt multitasken. Of je nu meerdere bestanden overzet of verschillende programma’s tegelijk uitvoert, het geheugen van deze NAS zorgt ervoor dat alles soepel loopt.
 • Voordeel 3: Met deze NAS krijg je overal toegang tot je content. Dit kan zowel vanaf je computer, smartphone als tablet. Je kunt bestanden ook automatisch synchroniseren van je computers en je My Cloud NAS. Dit geeft je alle vrijheid om te werken waar je wilt, wanneer je wilt.
 • Voordeel 4: Het apparaat heeft de mogelijkheid om aangepast te worden met apps van derden. Zo kun je de functionaliteit van de NAS naar eigen wens uitbreiden en aanpassen.
 • Voordeel 5: De 256 AES-volumeversleuteling zorgt ervoor dat je bestanden veilig worden opgeslagen in je volledige netwerk. Mocht er onverhoopt iemand toegang proberen te krijgen tot je netwerk, dan zijn je bestanden veilig dankzij deze hoge mate van encryptie.
 • Het vinden van nadelen gebaseerd op de gegeven productbeschrijving kan vrij uitdagend zijn, omdat de verstrekte informatie over het algemeen positief is over de Nas van Western Digital. Echter, door het lezen tussen de regels, kunnen we potentiële zwakke punten identificeren:
 • Nadeel 1: De NAS is afhankelijk van een internetverbinding. De beschrijving geeft aan dat je je content overal kunt openen en streamen, mits je internettoegang hebt. Dit kan dus beperkt zijn als je je in een gebied bevindt met een zwakke internetconnectie of als je geen toegang tot internet hebt.
 • Nadeel 2: De processor kan achterblijven bij zware taken. Hoewel de dual-core Marvell ARMADA 385 1,3 GHz processor klinkt indrukwekkend, kan het enigszins ontoereikend zijn bij intensieve reken- of multitask-werkzaamheden.
 • Nadeel 3: Er is slechts 1 GB aan DDR3-geheugen. Dit kan ontoereikend zijn voor gebruikers die veel gegevens snel willen overbrengen of multitasken met zware applicaties.
 • Nadeel 4: De NAS wordt geleverd zonder schijven. Dit betekent dat je apart hiervoor harde schijven moet aanschaffen en installeren, wat extra tijd en moeite kost.
 • Nadeel 5: De versleuteling is beperkt tot 256 AES-volume. Hoewel dit voldoende is voor de meeste gebruikers, kunnen sommigen het betreuren dat er geen opties zijn voor sterkere of aangepaste encryptieniveaus.

Onze favoriet #6

Synology Nas

Synology Nas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Synology DiskStation DS923+ is een NAS/opslagserver die jou veel mogelijkheden biedt. Opgezet in een compacte torenontwerp met een stijlvol zwarte uitstraling, is het ontworpen om moeiteloos te integreren in jouw ruimte. Dankzij de Ethernet LAN-verbinding profiteer je van gegarandeerde snelle en efficiënte dataoverdracht. Het heeft een indrukwekkende geheugencapaciteit met de R1600, waardoor je veilig talloze bestanden kunt opslaan en moeiteloos kunt openen wanneer je deze nodig hebt.

 • Helaas, uit de productbeschrijving zijn er geen duidelijke voordelen te halen. De beschrijving vermeldt slechts dat het een Synology DiskStation DS923+ NAS/opslagserver is, dat het een torenmodel is met Ethernet LAN-mogelijkheden en dat het zwart is. Het zou nuttig zijn om meer gedetailleerde functies of kenmerken te hebben om potentiële voordelen te kunnen opmerken.
 • Op basis van de aangeleverde productbeschrijving is het lastig om concrete nadelen te identificeren, omdat er niet veel specifieke kenmerken of details worden genoemd. Zonder toegang te hebben tot uitgebreidere informatie kan ik echter de volgende mogelijke nadelen voorstellen:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Synology DiskStation DS923+ Ethernet LAN heeft, wordt er niet gesproken over Wi-Fi-functionaliteit. Dit kan betekenen dat je de NAS altijd direct moet aansluiten op je router, wat de plaatsingsmogelijkheden kan beperken.
 • Nadeel 2: Het feit dat deze NAS is omschreven als een ‘Toren’ kan inhouden dat hij misschien meer ruimte inneemt dan andere, compactere modellen.
 • Nadeel 3: In de productbeschrijving wordt niet gesproken over de schijfcapaciteit. Dit zou kunnen betekenen dat je afzonderlijk harde schijven moet aanschaffen en installeren, wat extra kosten en moeite betekent.
 • Nadeel 4: Het ontbreken van informatie over USB-poorten suggereert mogelijk dat er beperkte of geen mogelijkheid is om externe apparaten direct aan te sluiten.
 • Nadeel 5: De aanduiding ‘Zwart R1600’ wordt niet verder uitgelegd. Dit zou kunnen leiden tot verwarring bij de klant over wat deze code betekent.
 • Het opmerken van echt specifieke nadelen is echter uitdagend zonder meer gedetailleerde informatie over het betreffende product.

Onze favoriet #7

Western Digital Nas

Western Digital Nas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Western Digital My Cloud Home van 4 TB is jouw persoonlijke cloudopslag die je in staat stelt om al je bestanden gecentraliseerd op te slaan. Of het nu foto’s, video’s zijn of bestanden van externe drives, USB’s, mobiele apparaten, computers en diverse cloudaccounts, je kunt er automatisch back-ups van maken en ze synchroniseren naar je desktop via de My Cloud Home-app. Dankzij de naadloze integratie met Windows Backup, Time Machine en het fotorolletje van je telefoon, maak je gemakkelijk draadloos back-ups van je apparaten. Met internettoegang kun je vanaf elke locatie op afstand toegang krijgen tot al je bestanden. Het apparaat biedt ook de mogelijkheid om voor elke toegevoegde gebruiker een privéruimte in te stellen, zodat iedereen volledige controle heeft over zijn of haar eigen bestanden. Het pakket bevat de persoonlijke cloudopslag, een ethernetkabel, voeding en kabel, een netadapter en een beknopte installatiegids.

 • Voordeel 1: Met de WD My Cloud Home 4 TB heb je gecentraliseerde opslag. Hierdoor heb je al je bestanden op één plek, waardoor je gemakkelijk overzicht kunt houden.
 • Voordeel 2: Het biedt de mogelijkheid tot automatische back-ups. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over het verliezen van je bestanden. De back-ups worden gemaakt vanaf al je apparaten, externe drives, USB’s en zelfs vanaf je cloudaccounts.
 • Voordeel 3: Het toestel werkt draadloos en is compatibel met Windows Backup, Time Machine en het fotorolletje van je telefoon. Dit betekent dat je naadloos back-ups kunt maken van al je apparaten zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.
 • Voordeel 4: Je kunt op afstand toegang krijgen tot al je bestanden op je My Cloud Home vanaf elke locatie waar je internet hebt. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je bestanden, ongeacht waar je bent.
 • Voordeel 5: Je kunt op het apparaat meerdere privéruimtes instellen, waardoor iedereen die je toevoegt zijn of haar eigen privéruimte kan instellen. Hierdoor hebben alle gebruikers volledige controle over hoe zij hun bestanden beheren, dat zorgt voor een optimale privacy en organisatie.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zijn enkele mogelijke nadelen van de WD My Cloud Home 4 TB Persoonlijke cloudopslag als volgt:
 • Nadeel 1: De mogelijkheid om back-ups te maken van verschillende apparaten, drives, USB’s en cloudaccounts suggereert dat het mogelijk een complex proces kan zijn om al je bestanden te organiseren en bij te houden op de NAS.
 • Nadeel 2: De nadruk op het instellen van privéruimtes voor individuele gebruikers kan betekenen dat het delen van bestanden tussen verschillende gebruikers moeilijker kan zijn dan bij andere systemen.
 • Nadeel 3: De toegang vanuit elke locatie waar je internet hebt, kan problemen opleveren als je merkt dat je op een plek bent met een slechte internetverbinding, waardoor je mogelijk geen toegang hebt tot je bestanden wanneer je ze nodig hebt.
 • Nadeel 4: Het feit dat het naadloos werkt met Windows Backup, Time Machine en de fotogalerij van je telefoon zou beperkingen kunnen opleggen voor gebruikers die andere back-up- en opslagsystemen gebruiken.
 • Nadeel 5: De opname van een beknopte installatiegids betekent dat je als gebruiker mogelijk niet genoeg gedetailleerde informatie krijgt om het apparaat volledig te begrijpen en te bedienen.

Onze favoriet #8

Qnap Nas

Waarom we het gekozen hebben

De QNAP TS-464 NAS is een zwart beest met een krachtige blend van snelle overdrachtssnelheden en fenomenale multitaskingmogelijkheden. Het merk garandeert overdrachtssnelheden tot 589 MB/s door middel van port trunking via de ingebouwde 2.5GbE-poorten. Om je multitaskingervaring te verbeteren, heeft de TS-464 een geoptimaliseerde Intel quad-core processor. Jij kunt zorgeloos meerdere media streamen en meerdere services draaien. Het maakt video’s vloeiend streambaar naar mobiele apparaten, dankzij de ingebouwde GPU. Als de twee M.2-slots niet volstaan, sta je vrij om een QM2 PCIe-uitbreidingskaart voor extra slots te installeren. Met de twee USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) poorten, zijn back-ups naar en van USB-apparaten een fluitje van een cent. Deze NAS maakt jouw digitale leven gemakkelijker en efficiënter.

 • Voordeel 1: De TS-464 van het merk QNAP biedt een hoge overdrachtssnelheid tot 589 MB/s dankzij de implementatie van port trunking met de twee ingebouwde 2.5GbE poorten. Dit betekent dat je bestanden snel kunt overzetten en toegang kunt krijgen tot je data.
 • Voordeel 2: Deze NAS heeft een Intel quad-core processor die geoptimaliseerd is voor multitasking. Dit betekent dat je extra taken kunt uitvoeren, meer media kunt streamen en meer services kunt laten draaien.
 • Voordeel 3: De ingebouwde GPU is speciaal ontwikkeld om videoconversie te verbeteren. Zo kun je video’s soepel van de NAS naar je mobiele apparaten streamen, zonder vertraging of buffering.
 • Voordeel 4: De NAS biedt gemakkelijke uitbreidbaarheid. Als de twee M.2-slots niet voldoende zijn, kun je simpelweg een QM2 PCIe-uitbreidingskaart installeren voor meer M.2 SSD-slots, waardoor je je opslagcapaciteit kunt vergroten.
 • Voordeel 5: En tot slot, de TS-464 heeft twee USB 3.2 Gen 2 poorten die hoge overdrachtssnelheden van 10 Gbps mogelijk maken. Dit maakt het mogelijk om snel back-ups te maken van of naar USB-apparaten, waardoor je tijd bespaart en je gegevens veilig zijn.
 • Nadeel 1: Hoewel de TS-464 dezelfde snelheid heeft als een single-port 10GbE NAS, is het potentieel beperkt omdat het afhangt van de instelling van poorttrunking op de twee ingebouwde 2.5GbE poorten. Hierdoor zou je mogelijk niet altijd de hoogst mogelijke overdrachtssnelheden kunnen behalen.
 • Nadeel 2: De NAS wordt aangedreven door een Intel quad-core processor die geoptimaliseerd is voor multitasking, waardoor het mogelijk niet de beste keuze is voor taken die krachtige enkelkern prestaties vereisen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat er een ingebouwde GPU is voor betere videoconversie, wordt uiteindelijk de vloeiendheid van videostreaming naar mobiele apparaten afhankelijk van de kwaliteit en consistentie van je netwerkverbinding.
 • Nadeel 4: De NAS biedt de mogelijkheid om een QM2 PCIe-uitbreidingskaart te installeren voor meer M.2 SSD-slots, maar dit brengt extra kosten met zich mee en vereist technische kennis voor de installatie.
 • Nadeel 5: Hoewel de NAS twee USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) poorten biedt voor snellere back-up van/naar USB-apparaten, kan dit nog steeds niet voldoende zijn voor professionals en bedrijven die met grote hoeveelheden gegevens omgaan en snelle bestandsoverdrachten nodig hebben.

Onze favoriet #9

Synology Nas

Synology Nas

Waarom we het gekozen hebben

De Synology DiskStation DS118 is een high-performance en veelzijdige NAS (Network Attached Storage) systeem, bedoeld om je data toegankelijk en veilig te bewaren. Belangrijk om te noteren is dat dit item geleverd wordt zonder een harde schijf. Dat betekent dat je de vrijheid hebt om zelf een harde schijf naar keuze toe te voegen, maar houd er wel rekening mee dat een 2TB harde schijf niet inbegrepen is in dit pakket.

 • Aangezien er geen specifieke productkenmerken werden gegeven in de beschrijving die u heeft verstrekt, kan ik helaas geen gedetailleerde voordelen bieden in deze context. Het enige kenbare element is het merk Synology en het modelnaam ‘DiskStation DS118’ en het feit dat er geen harde schijf bij zit. Voor een grondige en accurate evaluatie, is globaal meer informatie noodzakelijk. Ik kan echter wel enkele algemene voordelen van Synology DiskStation producten opmerken:
 • voordeel 1: Hoogwaardig Merk – Synology staat bekend om zijn betrouwbare en innovatieve opslagoplossingen, wat een sterke vertrouwen schept in de productkwaliteit.
 • voordeel 2: Modulair Ontwerp – Een item dat zonder harde schijf wordt geleverd, betekent dat jij kunt zelf besluiten welke harde schijf je wilt gebruiken. Dit betekent een grote flexibiliteit om aan te passen aan jouw specifieke opslagbehoeften.
 • voordeel 3: Model ‘DS118’ – Dit model behoort tot de 1-bay series, wat ideaal is voor thuisgebruik of kleinschalige bedrijven gezien zijn compacte design.
 • Meer specifieke voordelen kunnen worden gegeven als meer details van de productbeschrijving beschikbaar werden gesteld.
 • Nadeel 1: Je moet de harde schijf apart kopen. De Synology DiskStation DS118 wordt namelijk geleverd zonder harde schijf. Dit betekent dat je extra kosten en moeite moet doen om een aparte harde schijf aan te schaffen.
 • Nadeel 2: Er is geen extra opslagruimte beschikbaar. De beschrijving vermeldt dat een harde schijf van 2 TB niet is inbegrepen. Dit suggereert dat het apparaat niet komt met ingebouwde opslag, wat kan betekenen dat je beperkt bent in de hoeveelheid data die je kunt opslaan.
 • Nadeel 3: Je moet zelf de installatie doen van de harde schijf. Aangezien de harde schijf niet is inbegrepen, betekent dit waarschijnlijk dat je zelf de harde schijf in het apparaat moet installeren. Dit kan een nadeel zijn als je niet technisch onderlegd bent.
 • Nadeel 4: Onzekerheid over compatibiliteit. Niet alle harde schijven zijn wellicht compatibel met de Synology DiskStation DS118. Dit kan betekenen dat je geen gebruik kunt maken van jouw huidige harde schijven, of dat je beperkt bent in je keuze van een nieuwe harde schijf.
 • Nadeel 5: Mogelijke extra kosten. Hoewel de prijs hier niet mag worden besproken, is het duidelijk dat de kosten voor het apparaat niet allesomvattend zijn. Omdat je een aparte harde schijf moet kopen, kunnen de totale kosten hoger uitvallen dan in eerste instantie verwacht.

Na grondig onderzoek en testen is het duidelijk dat NAS-producten zeer divers zijn en elk hun unieke kenmerken en voordelen bieden. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en doelen, is er zeker een NAS-product dat perfect voor je is. Of je nu op zoek bent naar superieure prestaties, uitmuntende waarde, of gebruikersvriendelijke functies, deze top 10 NAS-producten zijn een overweging waard. Let bij het kiezen van het beste product niet alleen op de prijs, maar hou ook rekening met de lange termijn gebruik en duurzaamheid. De investering die je vandaag in een kwaliteitsvol NAS-product doet, zal zeker geloond worden in de toekomst.

Inhoudsopgave