a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Opc: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 producten in de test, zorgvuldig geselecteerd op basis van recent onderzoek, die jouw aankoop beslissing gemakkelijker kunnen maken.

Als jij altijd het beste van het beste wilt hebben, zal deze lijst jou zeker aanspreken. Wij hebben een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de topproducten die worden aangeboden door Opc. Naast het bestuderen van de eigenschappen en voordelen van deze producten, kijken we ook naar de meningen van de gebruikers en de prijs-kwaliteitverhouding. In dit artikel presenteren we je de tien beste producten van Opc in de test, gebaseerd op ons uitgebreide nieuwe onderzoek. We hebben deze producten intensief beoordeeld en getest: hier lees je onze bevindingen.

Een OPC (Object Linking and Embedding for Process Control) is een industriële standaard communicatieprotocol dat in de automatiseringstechniek wordt gebruikt. Het stelt communicatie tussen verschillende apparaten en systemen, zoals sensoren, actuatoren en computers, mogelijk op een gestandaardiseerde en betrouwbare manier. Met OPC kun jij data uitwisselen, zoals meetwaarden of controle-opdrachten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de compatibiliteit tussen verschillende merken of modellen van apparatuur. Het maakt dus je werk eenvoudiger en efficiënter.

Check Uit

Onze favoriet #1

Gloryfeel Opc

Gloryfeel Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OPC-product van het merk Gloryfeel biedt een hoge dosering van 1000 mg OPC, oftewel oligomere proanthocyanidinen per tablet, inclusief 24 mg vitamine C. Deze natuurlijke antioxidanten, samen met flavonoïden, catechinen en resveratrol, helpen jouw lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen, terwijl ze tegelijkertijd jouw bloedvaten en microcirculatie ondersteunen. Het druivenpitextract in de supplementen is afkomstig van hoogwaardige druiven uit Frankrijk en wordt verkregen door middel van een complex, chemievrij proces. Ook is het product 100% veganistisch en vrij van kunstmatige additieven, genetische manipulaties, dierlijke ingrediënten, lactose, gluten en conserveermiddelen. De hoge kwaliteit van deze OPC-gezondheidssupplement is gegarandeerd door Gloryfeel’s productie in Duitsland volgens strenge kwaliteitsnormen en voortdurende tests door erkende laboratoria.

 • Voordeel 1: Hoge dosering OPC en vitamine C – De Gloryfeel OPC bevat een hoge dosering van 1000 mg OPC en 24 mg vitamine C per dagelijkse dosis, zonder de toevoeging van ongewenste additieven zoals magnesiumstearaat.
 • Voordeel 2: Natuurlijke antioxidanten – De OPC van Gloryfeel bevat talrijke antioxidanten zoals flavonoïden, catechinen en resveratrol. Deze helpen bij de bescherming tegen schade door vrije radicalen en ondersteunen de bloedvaten en de microcirculatie.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige oorsprong – De druiven die worden gebruikt in de capsules komen uitsluitend uit Frankrijk en zijn van hoge kwaliteit. Voor de extractie van de OPC wordt een complex en chemievrij proces gebruikt, waarbij alleen water en alcohol zijn betrokken.
 • Voordeel 4: 100% veganistisch en zonder additieven – Gloryfeel OPC is een gezondheidssupplement van hoge kwaliteit dat wordt geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen, genetische manipulatie of dierlijke ingrediënten. Het product is lactosevrij, glutenvrij en vrij van conserveermiddelen.
 • Voordeel 5: Duits kwaliteitsmerk – GloryFeel-producten worden vervaardigd in Duitsland volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Ze ondergaan strenge kwaliteitscontroles en regelmatige tests door erkende testlaboratoria om de zuiverheid en afwezigheid van schadelijke stoffen te garanderen.
 • Nadeel 1: Hoewel de hoge dosering OPC van 1000 mg per tablet veel kan lijken, kan dit ook als te veel gezien worden voor sommige gebruikers, vooral als je net met het supplement begint. Zo’n hoge concentratie kan mogelijk tot bijwerkingen leiden.
 • Nadeel 2: Dit product bevat ook vitamine C, wat op zich een goede zaak is, maar als je al voldoende vitamine C via je dieet binnenkrijgt of als je andere supplementen neemt die vitamine C bevatten, kan het resulteren in een overschot, wat wederom gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 • Nadeel 3: De druiven die gebruikt worden voor dit supplement komen uitsluitend uit Frankrijk. Dit klinkt misschien aantrekkelijk, maar het betekent ook dat de productie van het supplement afhankelijk is van de druivenoogst in één specifiek land, wat kan leiden tot inconsistentie in de productie en mogelijk in de kwaliteit van het product.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product wordt gepromoot als volledig veganistisch en zonder additieven, kan dit ook betekenen dat er geen extra ingrediënten zijn toegevoegd die kunnen helpen bij de opname van de OPC en vitamine C, wat de effectiviteit van het supplement kan verminderen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het product beweert getest te worden in een onafhankelijk Duits laboratorium voor puurheid en andere factoren, biedt het geen specifieke details of transparantie over deze tests. Het is ook onduidelijk of deze tests regelmatig worden uitgevoerd, wat vraagtekens plaatst bij de consistentie van de kwaliteit.

Onze favoriet #2

Bandini Opc

Bandini Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Bandini OPC-supplement, gemaakt met pure OPC uit Europese druiven, is een krachtige antioxidant die je circulatie ondersteunt voor een energieker en gezonder leven. Deze veganistische capsules – 200 in totaal – zijn gemakkelijk in te nemen en geschikt voor elke levensstijl, of je nu een drukbezette professional of een actieve senior bent. Het supplement bestaat voor 95% uit druivenpitextract en is verrijkt met vitamine C voor extra gezondheidsvoordelen. Bandini staat garant voor kwaliteit en zuiverheid, zonder compromissen. Het OPC-supplement kan je dagelijkse welzijn verbeteren, van het versterken van je immuunsysteem tot het verbeteren van je huidgezondheid. Als Europees product is het zorgvuldig samengesteld om optimale natuurlijke ondersteuning te bieden voor je gezondheidsbehoeften.

 • Voordeel 1: Bandini OPC-supplement is een krachtige antioxidant dat jouw bloedsomloop ondersteunt, je helpt bij het leiden van een gezonder en energieker leven.
 • Voordeel 2: Met 200 veganistische capsules is het gemakkelijk in te nemen en past het perfect in jouw levensstijl, of je nu een drukke professional bent of een actieve senior.
 • Voordeel 3: Dit supplement garandeert kwaliteit en zuiverheid. Het bestaat voor 95% uit Druivenpitextract, dat is verrijkt met vitamine C voor extra gezondheidsvoordelen. Het helpt je om alleen pure, krachtige ingrediënten in te nemen zonder enige compromissen.
 • Voordeel 4: Bandini OPC-supplement ondersteunt jouw dagelijkse welzijn en is perfect als je jouw algehele gezondheid wilt verbeteren. Het kan variëren van het versterken van het immuunsysteem tot het verbeteren van de huidgezondheid.
 • Voordeel 5: Dit supplement is gemaakt in Europa, wat aantoont dat Bandini trots is op het leveren van hoogwaardige supplementen. Het is zorgvuldig geformuleerd om je de beste natuurlijke ondersteuning te bieden voor jouw gezondheidsbehoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel het Bandini OPC-supplement veganistisch is en perfect in elke levensstijl past, wordt er geen informatie gegeven over potentiële allergenen. Als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten of stoffen, is het gebrek aan volledige informatie een groot nadeel.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving benadrukt dat het product 95% druivenpitextract bevat, maar het geeft geen duidelijkheid over welk percentage van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid dit vertegenwoordigt. Dit kan een nadeel zijn voor degenen die hun inname van bepaalde voedingsstoffen nauwkeurig willen bijhouden.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat het Bandini OPC-supplement je dagelijkse welzijn ondersteunt met verschillende voordelen, van het versterken van je immuunsysteem tot het verbeteren van je huidgezondheid. Echter, het ontbreekt aan specifieke wetenschappelijke onderbouwing, die sommige sceptische gebruikers kan afschrikken.
 • Nadeel 4: Het Bandini OPC-supplement is verrijkt met vitamine C voor extra gezondheidsvoordelen, maar het geeft niet aan hoeveel vitamine C in elke capsule zit. Zonder deze informatie is het onduidelijk of het product een significante bijdrage levert aan je dagelijkse vitamine C inname.
 • Nadeel 5: Ondanks dat Bandini trots is op het leveren van hoogwaardige supplementen en de producten in Europa worden gemaakt, biedt het geen inzicht in hun specifieke productieprocessen of eventuele duurzaamheidsinitiatieven. Voor geïnformeerde consumenten die zich zorgen maken over ethische consumptie kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #3

Weightworld Opc

Weightworld Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

WeightWorld’s OPC, met het hoofdbestanddeel druivenpitextract, is een hoogwaardig natuurlijk supplement dat krachtige antioxidatieve voordelen biedt door het immuunsysteem te ondersteunen, hart en bloedvaten gezond te houden en ook de activiteit van vitamine C in je lichaam te versterken. Verpakt in een flacon van 240 capsules, genoeg voor 8 maanden, is dit supplement geheel natuurlijk, vrij van gluten, vegan en niet genetisch gemanipuleerd, waardoor het een veilige, gezonde keuze is. Er zijn geen kunstmatige toevoegingen, en het merk staat erom bekend dat het strenge kwaliteitsnormen naleeft, met kwaliteitstests uitgevoerd in het lab en een GMP-gecertificeerde productie. Gemaakt door een familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring, WeightWorld’s OPC is een betrouwbaar en effectief supplement voor je dagelijkse gezondheidsregime.

 • Voordeel 1: Deze OPC capsules zijn gemaakt uit 95% puur druivenpitextract uit duurzame teelt. Dit betekent dat je een hoogwaardig, natuurlijk product krijgt dat is afgeleid van verantwoord geteelde druiven.
 • Voordeel 2: De druivenzaden worden op een zachte manier bewerkt om te garanderen dat de werkzame stoffen hun efficiëntie behouden. Je krijgt dus een product dat niet alleen natuurlijk is, maar ook effectief in zijn werking.
 • Voordeel 3: Het product draagt bij aan een gezonde levensstijl aangezien het veganistisch, lactose-, gluten-, en sojavrij is, en zonder toegevoegde suikers. Als je specifieke dieetbehoeften of voorkeuren hebt, of gewoon probeert gezonder te leven, dan zullen deze OPC capsules je helpen op deze levensweg.
 • Voordeel 4: De productie van de capsules is milieuvriendelijk, met een fles gemaakt van gerecycled PET en gelatine-vrije HPMC-capsules. Dit betekent dat je niet alleen je eigen gezondheid ondersteunt, maar ook bijdraagt aan de bescherming van het milieu.
 • Voordeel 5: Puraveda heeft meer dan 35 jaar ervaring in biologisch voedsel en de producten worden gecontroleerd en verpakt in Duitsland. Dit geeft je het vertrouwen dat je een product kiest dat is geproduceerd door een ervaren en betrouwbare fabrikant.
 • Het beoordelen van een product op basis van een beschrijving kan uitdagend zijn, vooral als de beschrijving merendeels positieve aspecten bevat. Desondanks, hier zijn enkele mogelijke nadelen van de OPC-capsules van het merk Puraveda:
 • Nadeel 1: De OPC-capsules bevatten geen scheidings-, vul- of vloeimiddelen. Dit is over het algemeen een goede zaak voor de kwaliteit en zuiverheid van het product, maar het kan het moeilijker maken om de capsules te verteren, vooral voor mensen met gevoelige magen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product veganistisch, lactose-, gluten-, sojavrij en zonder toegevoegde suikers is, kan het nog steeds allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor druiven, aangezien het product gemaakt is van 95% zuiver druivenpitextract.
 • Nadeel 3: De verpakking is gemaakt van gerecycled PET, wat milieuvriendelijk is, maar PET is niet altijd de meest robuuste verpakkingsmateriaal. De verpakking kan gemakkelijk beschadigd raken tijdens transport of opslag, wat de capsules zou kunnen blootstellen en mogelijk zou kunnen beschadigen.
 • Nadeel 4: Het product wordt gemaakt in Duitsland. Hoewel dit de kwaliteit kan garanderen door de strikte productievoorschriften van het land, kan het ook betekenen dat de levertijden voor klanten buiten Duitsland langer kunnen zijn.
 • Nadeel 5: De formulering van dit product lijkt niet te variëren. Voor mensen die specifieke gezondheidsbehoeften hebben of die anders reageren op bepaalde ingrediënten, is er geen optie om te kiezen voor een variant met bijvoorbeeld een lagere sterkte, andere ingrediënten, of een andere vorm (zoals een tablet of vloeistof). Dit kan de flexibiliteit voor de consument beperken.

Onze favoriet #4

Puraveda Opc

Puraveda Opc

Waarom we het gekozen hebben

De OPC Capsules van Puraveda bevatten 95% zuiver druivenpitextract, afkomstig uit duurzame teelt zonder gebruik van scheidingsmiddelen, vulstoffen of vloeimiddelen. De hoogwaardige actieve ingrediënten worden op een zachte manier verwerkt om hun efficiëntie te waarborgen. Deze capsules staan niet alleen voor jouw gezondheid, maar ook voor respect voor onze planeet; ze zijn veganistisch, vrij van lactose, gluten, soja, en zonder toegevoegde suikers. De fles is vervaardigd uit gerecycled PET. Het product wordt gemaakt in Duitsland, waar Puraveda met ruim 35 jaar ervaring in biologische voeding, de allerbeste teeltgebieden en betrouwbare telers selecteert. Als familiebedrijf streeft Puraveda naar jouw volledige tevredenheid en staat het klaar om je te ondersteunen bij vragen of hulpbehoeften.

 • Voordeel 1: Deze OPC capsules zijn gemaakt uit 95% puur druivenpitextract uit duurzame teelt. Dit betekent dat je een hoogwaardig, natuurlijk product krijgt dat is afgeleid van verantwoord geteelde druiven.
 • Voordeel 2: De druivenzaden worden op een zachte manier bewerkt om te garanderen dat de werkzame stoffen hun efficiëntie behouden. Je krijgt dus een product dat niet alleen natuurlijk is, maar ook effectief in zijn werking.
 • Voordeel 3: Het product draagt bij aan een gezonde levensstijl aangezien het veganistisch, lactose-, gluten-, en sojavrij is, en zonder toegevoegde suikers. Als je specifieke dieetbehoeften of voorkeuren hebt, of gewoon probeert gezonder te leven, dan zullen deze OPC capsules je helpen op deze levensweg.
 • Voordeel 4: De productie van de capsules is milieuvriendelijk, met een fles gemaakt van gerecycled PET en gelatine-vrije HPMC-capsules. Dit betekent dat je niet alleen je eigen gezondheid ondersteunt, maar ook bijdraagt aan de bescherming van het milieu.
 • Voordeel 5: Puraveda heeft meer dan 35 jaar ervaring in biologisch voedsel en de producten worden gecontroleerd en verpakt in Duitsland. Dit geeft je het vertrouwen dat je een product kiest dat is geproduceerd door een ervaren en betrouwbare fabrikant.
 • Het beoordelen van een product op basis van een beschrijving kan uitdagend zijn, vooral als de beschrijving merendeels positieve aspecten bevat. Desondanks, hier zijn enkele mogelijke nadelen van de OPC-capsules van het merk Puraveda:
 • Nadeel 1: De OPC-capsules bevatten geen scheidings-, vul- of vloeimiddelen. Dit is over het algemeen een goede zaak voor de kwaliteit en zuiverheid van het product, maar het kan het moeilijker maken om de capsules te verteren, vooral voor mensen met gevoelige magen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product veganistisch, lactose-, gluten-, sojavrij en zonder toegevoegde suikers is, kan het nog steeds allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor druiven, aangezien het product gemaakt is van 95% zuiver druivenpitextract.
 • Nadeel 3: De verpakking is gemaakt van gerecycled PET, wat milieuvriendelijk is, maar PET is niet altijd de meest robuuste verpakkingsmateriaal. De verpakking kan gemakkelijk beschadigd raken tijdens transport of opslag, wat de capsules zou kunnen blootstellen en mogelijk zou kunnen beschadigen.
 • Nadeel 4: Het product wordt gemaakt in Duitsland. Hoewel dit de kwaliteit kan garanderen door de strikte productievoorschriften van het land, kan het ook betekenen dat de levertijden voor klanten buiten Duitsland langer kunnen zijn.
 • Nadeel 5: De formulering van dit product lijkt niet te variëren. Voor mensen die specifieke gezondheidsbehoeften hebben of die anders reageren op bepaalde ingrediënten, is er geen optie om te kiezen voor een variant met bijvoorbeeld een lagere sterkte, andere ingrediënten, of een andere vorm (zoals een tablet of vloeistof). Dit kan de flexibiliteit voor de consument beperken.

Onze favoriet #5

Natural Elements Opc

Natural Elements Opc

Waarom we het gekozen hebben

Het OPC van Natural Elements is een premium voedingssupplement, geproduceerd in Duitsland, bestaande uit 240 capsules met hooggedoseerd druivenpitextract van Europese wijndruiven. Met 475 mg OPC per capsule en een voorraad voor 8 maanden, onderscheidt het zich door zijn zuiverheid en hoge dosering. Natural Elements belooft een product vrij van ongewenste toevoegingen zoals magnesiumstearaat, antiklontermiddelen, smaakstoffen en genetisch gemanipuleerde ingrediënten. De vervaardiging van dit supplement gebruikt een chemievrij extractieproces, enkel gebruikmakend van water en alcohol. Bijzonder attent is dat ze je adviseren het te combineren met een natuurlijke vitamine C. U kunt erop gerust zijn dat het product onafhankelijk is getest op zware metalen, schimmels en salmonella door een geaccrediteerd Duits laboratorium. Als je niet tevreden bent, nodigen ze je uit om contact met hen op te nemen, wat hun klantgerichte aanpak weerspiegelt.

 • Voordeel 1: Hoge dosering: De Opc merk natural elements capsules hebben een hoge dosering van 475 mg OPC per capsule volgens Bate-Smith resp. 350 mg volgens de conservatieve HPLC-methode, wat momenteel een van de hoogste OPC-gehaltes is op de markt. Dit betekent dat je meer voordelen van de druivenpitten krijgt in elke capsule die je inneemt.
 • Voordeel 2: Chemievrij extractieproces: In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten, worden de capsules geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën, enkel water en alcohol. Dit betekent dat er geen schadelijke residuen zijn die je gezondheid kunnen aantasten.
 • Voordeel 3: Puur en vrij van ongewenste toevoegingen: Deze capsules bevatten puur druivenpitextract, zonder toevoeging van ongewenste stoffen zoals magnesiumstearaat, antiklontermiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen, stabilisatoren, vulstoffen en gelatine. Ze zijn ook lactosevrij, glutenvrij en vrij van conserveringsmiddelen en genetische manipulatie, wat ze een goede keuze maakt als je een schoon en gezond dieet volgt.
 • Voordeel 4: Onafhankelijk getest: Het product is getest in een onafhankelijk laboratorium op zware metalen, schimmels, salmonella en meer. Dit zorgt voor de veiligheid en kwaliteit van het product dat je consumeert.
 • Voordeel 5: Gemaakt in Duitsland: De Opc merk natural elements capsules worden geproduceerd in streng gecontroleerde fabrieken in Duitsland. Dit garandeert dat je voedingssupplementen van hoge kwaliteit krijgt die voldoen aan strenge productiestandaarden.
 • Het vinden van nadelen bij dit product kan uitdagender zijn omdat de productbeschrijving meestal de voordelen benadrukt. Niettemin, hier zijn een paar mogelijke nadelen gebaseerd op de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel het product naar verluidt onafhankelijk is getest op zware metalen, schimmels en salmonella, geeft de productbeschrijving niet aan hoe vaak deze tests worden uitgevoerd. Dus, continuïteit in productveiligheid kan een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 2: Het product wordt gepromoot als zijnde vrij van kunstmatige vitamine C, waarbij de consument geadviseerd wordt om dit te combineren met een natuurlijke vitamine C-bron. Dit kan extra kosten en inspanning vergen voor de consument, die mogelijk verwacht dat het product in kwestie al een complete oplossing biedt.
 • Nadeel 3: Er vindt een hoge dosering van 475 mg OPC plaats volgens de Bate-Smith methode, maar slechts 350 mg volgens de conservatieve HPLC-methode. Dit kan voor verwarring zorgen bij de consument over de daadwerkelijke dosering die ze krijgen.
 • Nadeel 4: Het product vereist langdurig gebruik, aangezien de voorraad voor 8 maanden volstaat. Dit kan de consistentie van gebruik uitdagen en het kan even duren voordat de voordelen van het product zichtbaar zijn voor de consument.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt dat de capsules vrij zijn van ongewenste additieven zoals antiklontermiddelen en stabilisatoren. Toch wordt niet specifiek vermeld of het product voldoet aan de normen voor biologische producten, die voor sommige consumenten van belang kunnen zijn.

Onze favoriet #6

Vegágeno Opc

Vegágeno Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OPC-product van VEGÁGENO biedt een hoge concentratie van 95% Real OPC met Resverastrol Puro. Dit betekent dat je dagelijks 1052 mg hoogwaardig druivenpitextract krijgt, inclusief 1000 mg pure OPC, afgeleid van 15000 mg druivenpit-extract. Het geheim ligt in het complexe, milieuvriendelijke extractieproces, waarbij alleen water en alcohol worden gebruikt, wat resulteert in veganistische capsules zonder ongewenste chemicaliën. Bovendien bevat elke capsule 500 mg zuivere OPC, waardoor VEGÁGENO marktleider is in OPC-verhouding. Met één capsule per dag gaat een verpakking van 240 capsules maar liefst 8 maanden mee. Tot slot voldoet dit product aan de EU-normen en is het 100% natuurlijk, glutenvrij, vrij van dioxide en magnesiumstearaat en zonder GGO’s, waardoor het ideaal is voor veganisten en vegetariërs. Met OPC’s die bekend staan als natuurlijke antioxidanten, draagt dit product bij aan een normaal functionerend immuunsysteem en beschermt het cellen tegen oxidatieve stress.

 • Voordeel 1: De Opc merk VEGÁGENO heeft een hoge concentratie van druivenpitextract met 95% Real OPC, aangevuld met Resveratrol Puro. Dit betekent dat je per dagelijkse dosis 1052 mg hoogwaardig druivenpitextract binnenkrijgt, waarvan 1000 mg zuivere OPC (oligomere proanthocyanidinen).
 • Voordeel 2: Dit product is van premium kwaliteit. Elke veganistische capsule bevat 500 mg pure OPC en met slechts één capsule per dag gaat een verpakking maar liefst 8 maanden mee. De OPC druivenpit-extractcapsules maken gebruik van alleen hoogwaardige druiven uit Frankrijk en ondergaan een complex, chemicaliënvrij extractieproces.
 • Voordeel 3: De aanwezigheid van OPC en Resveratrol in deze formule draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem en helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, eigenschappen die bevestigd zijn door de EFSA.
 • Voordeel 4: Opc merk VEGÁGENO is 100% veganistisch. Het druivenpitextract is afkomstig van milieuvriendelijke druiven en zowel de capsulehoes als de overige bestanddelen zijn niet op basis van dierlijke oorsprong, wat dit product geschikt maakt voor veganisten en vegetariërs.
 • Voordeel 5: VEGÁGENO vermijdt het gebruik van additieven. Dat betekent dat je een product krijgt dat vrij is van gluten, dioxiden, magnesiumstearaat en GGO’s. Ook ondergaan alle producten van VEGÁGENO strenge controles en worden voortdurend getest door analytische laboratoria om te voldoen aan de EU-normen.
 • Nadeel 1: Hoewel het extractieproces van de druivenpitten vrij is van chemicaliën en dus alleen water en alcohol gebruikt, kan dit toch een nadeel zijn als je gevoelig bent voor alcohol. De aanwezigheid van alcohol in het product wordt niet gespecificeerd, dus het is moeilijk te bepalen wat de eventuele alcoholinhoud kan zijn.
 • Nadeel 2: De dagelijkse dosis van het VEGÁGENO product bevat een hoge concentratie druivenpitextract, wat voor sommige mensen mogelijk een probleem kan zijn. Het is niveaus zoals deze die voor ongewenste bijwerkingen kunnen zorgen bij mensen met specifieke allergieën of intoleranties.
 • Nadeel 3: Hoewel het een voordeel is dat het product 100% veganistisch is, kan het feit dat er geen andere bestanddelen van dierlijke oorsprong worden gebruikt sommige voedingsstoffen missen die wel in vlees en dierlijke bijproducten zitten. Dit kan dus een nadeel zijn voor mensen die deze voedingsstoffen nodig hebben.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product wordt beschreven als zijnde onderworpen aan strenge controles en voldoet aan de EU-normen, is er geen specifieke informatie gegeven over welke tests zijn uitgevoerd en welke normen precies zijn gehanteerd. Dit kan een gebrek aan transparantie suggereren en kan voor sommige klanten een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de OPC en Resveratrol voordelen bieden zoals het beschermen van cellen tegen oxidatieve stress, kan de hoge concentratie van deze stoffen potentieel riskant zijn als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden en wellicht advies te zoeken van een gezondheidsprofessional voordat je begint met het consumeren van dit supplement.

Onze favoriet #7

Nature Basics Opc

Nature Basics Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OPC van Nature Basics is een hooggedoseerd voedingssupplement, geleverd in een voorraad van drie maanden met 180 capsules. De capsules bevatten 500 mg OPC uit druivenpitextract, een krachtige natuurlijke antioxidant bekend om zijn beschermende effect op de huid en cellen. De druiven zijn afkomstig uit Centraal- en Zuid-Europa, met het land van herkomst variërend tussen Italië en Frankrijk, afhankelijk van het oogstseizoen. Deze veganistische capsules zijn gemakkelijk te absorberen door je lichaam, waarbij de kwaliteit en duurzaamheid zijn gewaarborgd. Het OPC-poeder is volledig natuurlijk zonder chemische of kunstmatige ingrediënten en wordt geproduceerd in streng geteste en gecertificeerde faciliteiten in Duitsland. Bovendien ondersteun je met dit product de duurzaamheid, door middel van hun klimaatpositieve concept.

 • Voordeel 1: Langdurige voorraad – Met een voorraad die maar liefst drie maanden meegaat, dankzij 180 hooggedoseerde capsules van 500 mg OPC uit druivenpitextract, hoef je je geen zorgen te maken dat je snel door je supplementen heen bent.
 • Voordeel 2: Krachtige werking – OPC, dat bekend staat als een van de meest krachtige natuurlijke antioxidanten, wordt uit druivenpitextract gehaald voor dit product. Het is populair voor celbescherming, huidverzorging, anti-verouderingsvoordelen en tegen ontstekingen.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige ingrediënten – De OPC voor dit product wordt uitsluitend gehaald uit druiven uit Centraal- en Zuid-Europa, wat zorgt voor hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten.
 • Voordeel 4: Optimale biobeschikbaarheid – De capsules van OPC hebben een optimale biobeschikbaarheid, wat betekent dat ze gemakkelijk door je lichaam kunnen worden opgenomen en gebruikt. Bovendien zijn ze veganistisch/vegetarisch, dus ze passen bij verschillende levensstijlen.
 • Voordeel 5: Hoge kwaliteit en duurzaamheid – De supplementen worden geproduceerd in streng geteste en gecertificeerde faciliteiten in Duitsland, wat zorgt voor een hoge kwaliteit van het product. Daarnaast biedt de klimaatpositieve aanpak van het bedrijf 100% duurzaamheid, wat betekent dat je met elk product dat je koopt, ook bijdraagt aan het milieu.
 • nadeel 1: De hoeveelheid OPC in de capsules van het merk Opc Nature Basics is zeer hoog gedoseerd. Hoewel dit voordelig kan zijn voor diegenen die het nodig hebben, kan het te veel zijn voor anderen, vooral voor mensen die gevoelig zijn of voor degenen die het nog nooit eerder hebben gebruikt.
 • nadeel 2: Hoewel deze producten zijn gestandaardiseerd en geproduceerd in gecertificeerde faciliteiten, is er geen melding gemaakt van eventuele externe testen door onafhankelijke laboratoria om de kwaliteit en zuiverheid te bevestigen.
 • nadeel 3: De bron van de druiven voor het druivenpitextract varieert tussen Italië en Frankrijk, afhankelijk van het oogstseizoen. Dit kan leiden tot lichte variaties in de daadwerkelijke voedingsstoffen van de druiven, wat van invloed kan zijn op de consistentie van de voordelen van het product.
 • nadeel 4: Het product richt zich op de voordelen van OPC als antioxidant en radicalenvanger, maar bespreekt niet de mogelijke tegemoetkoming aan de voedingstekorten van de gebruiker op andere gebieden. Het is daarom niet een compleet supplement op zich.
 • nadeel 5: Hoewel het product natuurlijk en goed verdragen lijkt te zijn, wordt er geen informatie verstrekt over mogelijke bijwerkingen of contra-indicaties, wat de veiligheid van het product in twijfel trekt voor bepaalde klanten, zoals zwangere vrouwen of mensen met bepaalde gezondheidsproblemen.

Onze favoriet #8

Fair & Pure Opc

Fair & Pure Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OPC 500mg van het merk Fair & Pure is een veganistisch supplement op basis van oligomere proanthocyanidinen uit druivenpit extract, verpakt in een set van 60 capsules. Het product onderscheidt zich door zijn zuiverheid, waarbij het vrij is van gluten, fructose, lactose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide en alle soorten kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Het volgt de principes van pure stoffen, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van zoetstoffen, kleurstoffen of andere additieven, behalve microkristallijne cellulose. Het wordt in Duitsland geproduceerd volgens strenge HACCP richtlijnen, waarbij zowel de gebruikte grondstoffen als eindproducten regelmatig door onafhankelijke instituten worden getest op hygiëne, kwaliteit en functionaliteit. Het geeft ook een 24 maanden geld-terug-garantie voor bestellingen met verzending door handelaars, voor volledige tevredenheid en gemoedsrust.

 • voordeel 1: Voor jouw gezondheid is deze OPC 500mg uit druivenpit extract zeer waardevol. Het is veganistisch en bevat oligomere proanthocyanidinen. Dit zijn antioxidanten die jouw lichaam helpen beschermen tegen beschadigingen door vrije radicalen.
 • voordeel 2: Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke intoleranties, want het product is glutenvrij, fructosevrij en lactosevrij. Dus ook als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen, is dit product geschikt voor jou.
 • voordeel 3: De zuiverheid van deze OPC is gegarandeerd. Het is vrij van ongewenste toevoegingen zoals magnesiumstearaat, siliciumdioxide, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.
 • voordeel 4: Het respecteert de principes van zuivere stoffen, wat betekent dat er geen zoetstoffen, kleurstoffen of andere additieven in het product zitten. Dit zorgt voor een betere verdraagbaarheid en maakt het veilig voor regelmatig gebruik.
 • voordeel 5: Deze OPC wordt vervaardigd in Duitsland volgens HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) normen. Dit systeem zorgt ervoor dat het productieproces zodanig wordt gecontroleerd dat de microbiële zuiverheid wordt gegarandeerd. Dit betekent dat je een product van hoge kwaliteit krijgt dat vrij is van microbiële vervuiling.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden in een product dat erop gericht is zo puur en samenhangend mogelijk te zijn. Echter, op basis van de informatie in de beschrijving, kunnen bepaalde punten mogelijk een nadeel zijn voor sommige gebruikers:
 • Nadeel 1: Microkristallijne cellulose is aanwezig in de formule. Ondanks dat dit een zeer algemeen gebruikte stof is in voedingssupplementen, kan dit voor sommige gebruikers als minpunt worden gezien, zeker gezien het feit dat het product zich op andere plaatsen richt op het ontbreken van additieven.
 • Nadeel 2: Hoewel het product streeft naar maximale zuiverheid, betekent dit ook dat er geen smaakstoffen bij zitten. Dit kan voor sommige gebruikers resulteren in een onaangename smaak of geur.
 • Nadeel 3: Het feit dat alle grondstoffen en eindproducten regelmatig worden getest op kwaliteits- en hygiënerichtlijnen is een positief punt, maar geeft niet aan of er ook is getest op effectiviteit van het product, wat voor sommige consumenten belangrijk is.
 • Nadeel 4: Hoewel het product glutenvrij, lactosevrij en fructosevrij is, wat goed nieuws is voor mensen met intoleranties, zijn er geen vermeldingen van eventuele allergenen. Dit kan een bezorgdheid zijn voor mensen met specifieke voedselallergieën.
 • Nadeel 5: Het product is specifiek afgestemd op veganisten. Hoewel dat een groot pluspunt is voor veganisten of mensen die dierlijke producten willen vermijden, kan dit mogelijk exclusief of beperkend overkomen op mensen die een meer omnivore levensstijl hebben en zich voelen alsof ze betalen voor aspecten van het product die ze niet nodig hebben.

Onze favoriet #9

Vitamintrend Opc

Vitamintrend Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OPC van Vitamintrend levert een uitstekende prijs-prestatieverhouding met elk tablet bevat 948mg druivenpitextract, waarvan 900mg OPC. Deze krachtige antioxidant helpt bij de bescherming van je cellen. Het is 100% veganistisch en vrij van toevoegingen zoals fructose, lactose, gluten, gelatine, gist, soja, magnesiumstearaat en andere ongewenste stoffen. Het supplement heeft een lange houdbaarheid en is efficiënter dan vloeistoffen of poeder, dankzij de luchtdichte afsluiting die frisheid garandeert. Het is geproduceerd in Duitsland volgens strenge normen, met grondstoffen uit EU- en niet-EU landen. Extra pluspunt: het bedrijf biedt een verlengde geld-terug-garantie, waarmee je het product zonder voorwaarden binnen 24 maanden na aankoop kan retourneren. Het product wordt verzonden door handelaren.

 • Voordeel 1: Dit Opc merk Vitamintrend supplement biedt je een krachtige antioxidantformule, met 900 mg OPC per tablet. Dit draagt bij aan de bescherming van je cellen, wat essentieel is voor het behoud van je gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 2: Het product is 100% veganistisch en bevat geen toevoegingen. Dit betekent dat het vrij is van fructose, lactose, gluten, gelatine, gist, soja, magnesiumstearaat, siliciumdioxide, aroma’s, conserveringsmiddelen, pesticiden, fungiciden, kunstmeststoffen, kleurstoffen, stabilisatoren, GGO’s en allergenen. Hiermee is het geschikt voor bijna iedere levensstijl of dieet.
 • Voordeel 3: De kwaliteit van het product wordt gewaarborgd door de productie in Duitsland, in streng geteste en gecertificeerde fabrieken. Dit geeft je de zekerheid dat je een hoogwaardig supplement inneemt.
 • Voordeel 4: Het product is ontworpen voor een lange houdbaarheid, en is efficiënter dan vloeistoffen of poeder. Dit betekent dat je het gedurende een langere periode kunt bewaren zonder dat het zijn effectiviteit verliest.
 • Voordeel 5: Deze supplementen worden geleverd met een praktisch doseerdeksel, wat het gemakkelijk en handig maakt om de juiste dosis in te nemen. Zo hoef je niet na te denken over hoeveel je moet nemen en kun je je concentreren op je gezondheid.
 • Na het zorgvuldig lezen van de productbeschrijving, is het moeilijk om vijf nadelen te identificeren, omdat de beschrijving voornamelijk de voordelen en positieve aspecten van het product benadrukt. Er zijn echter enkele potentiële nadelen die sommige gebruikers kunnen ervaren op basis van hun individuele behoeften of omstandigheden.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product veganistisch is en geen additieven bevat, kan het soms lastig zijn als je een allergie of intolerantie hebt voor een van de ingrediënten die niet in de lijst met uitgesloten stoffen staat.
 • Nadeel 2: Ondanks de hoge hoeveelheid OPC die het product bevat, is de dagelijkse dosis verdeeld over 3 capsules. Dit kan voor sommige mensen lastig zijn als ze moeite hebben met het slikken van pillen of als ze gedurende de dag niet herinnerd willen worden aan het nemen van hun supplementen.
 • Nadeel 3: Dit product wordt in Duitsland geproduceerd en hoewel dit een garantie kan zijn voor kwaliteit, zou je misschien producten kunnen vinden van lokale producenten die verser zijn of minder transport nodig hebben – wat weer beter is voor het milieu.
 • Nadeel 4: Dit product is een sterke antioxidant. Hoewel antioxidanten over het algemeen voordelig zijn, is er ook een theorie dat teveel antioxidanten de werking van bepaalde geneesmiddelen kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 5: De verpakking kan met een praktisch doseerdeksel komen, maar voor sommige gebruikers kan het een probleem zijn als ze niet gemakkelijk toegang hebben tot recyclingfaciliteiten, gezien dit kan bijdragen aan milieuproblemen.

Onze favoriet #10

Warnke Vitalstoffe Opc

Warnke Vitalstoffe Opc

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OPC-product van WARNKE VITALSTOFFE biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor Duitse kwaliteit. Met 60mg OPC uit 200mg druivenschil-extract per dosis biedt deze veganistische formule niet alleen krachtige antioxidatieve voordelen, maar ook een goede bron van vitamine C. Je krijgt een flinke portie van 250 capsules, die voldoen aan de strenge HACCP-kwaliteitsnormen en zorgvuldig worden geproduceerd in Duitsland. Bonuspunten zijn de gebruiksvriendelijke, geoptimaliseerde verpakking met een verzegeld doseerdeksel, die de houdbaarheid van je supplementen verlengt en de doseringsschaal vereenvoudigt. Je geniet ook van een geld-terug-garantie, zelfs tot 24 maanden na je aankoop, wat de oprechtheid van het bedrijf over de tevredenheid van hun klanten onderstreept. De ingrediënten zijn afkomstig uit zowel EU- als niet-EU-landen, wat bijdraagt aan hun globale betrouwbaarheid.

 • Voordeel 1: Dit supplement is van hoge Duitse kwaliteit, dus je kunt rekenen op een betrouwbaar en effectief product.
  Voordeel 2: Het bevat OPC met vitamine C; een krachtige combinatie van antioxidanten, dit draagt bij aan je gezondheid en welzijn.
  Voordeel 3: Met een inhoud van 250 capsules krijg je voldoende hoeveelheid voor een langdurig gebruik.
  Voordeel 4: Het product voldoet aan de HACCP-kwaliteitsnormen, dus je kunt er zeker van zijn dat je een veilig en kwalitatief hoogwaardig voedingssupplement in handen hebt.
  Voordeel 5: De verpakking is geoptimaliseerd met een verzegeld doseerdeksel, waardoor je supplementen langer houdbaar blijven en gemakkelijker te doseren zijn.
 • nadeel 1: Ondanks dat de ingrediënten van deze OPC bij de productbeschrijving zijn vermeld, is het niet duidelijk in welke verhouding bepaalde actieve stoffen aanwezig zijn. Zo kennen we de exacte hoeveelheid van het druivenschilextract (Vitis vinifera L.) wel, maar de hoeveelheid proanthocyanidinen – de werkzame stof in OPC- is minder specifiek (‘bevat 30% proanthocyanidinen’).
 • nadeel 2: Op de verpakking is een ‘aanbevolen dosering’ te vinden, maar het is niet duidelijk op basis van welk onderzoek of standaarden deze dosering is bepaald.
 • nadeel 3: Ondanks de belofte van kwaliteit, vermeldt de beschrijving dat de grondstoffen van dit product afkomstig kunnen zijn uit niet-EU-landen. Dit kan vragen oproepen over de productienormen en arbeidsomstandigheden in deze landen.
 • nadeel 4: Het product bevat microkristallijne cellulose als vulstof. Hoewel dit over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het voor sommige mensen maag-darmklachten veroorzaken.
 • nadeel 5: Het product is verpakt in een hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) capsule. Dit is een synthetische polymeer en hoewel het veilig is voor consumptie en veganistisch is, geven sommige mensen de voorkeur aan natuurlijke of gelatine capsules.

Als conclusie is het na ons nieuwste onderzoek duidelijk dat de keuze voor het beste product sterk afhangt van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. We hebben een breed scala aan producten onder de loep genomen, van consumentenelektronica tot huishoudelijke apparatuur, en elk product heeft zijn unieke kenmerken en voordelen. We hopen dat deze lijst van de 10 beste producten in de Opc-test je helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing. Hou altijd jouw specifieke behoeften in gedachten en vergeet niet dat de perfecte keuze voor de een niet altijd de perfecte keuze is voor een ander. Blijf op de hoogte van onze updates, want we blijven continu nieuwe producten testen en beoordelen.

Inhoudsopgave