a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Panini Grill: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste Panini Grills uit recente tests en kies de perfecte grill voor jouw keuken.

Unser Favorit: Tristar Panini Grill

Tristar Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Panini Grill

Tefal Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Princess Panini Grill

Princess Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Russell Hobbs Panini Grill

Russell Hobbs Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Gotoll Panini Grill

Gotoll Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Panini Grill

De’Longhi Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Panini Grill

Cecotec Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Panini Grill

Cecotec Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Panini Grill

Tefal Panini Grill
★★★★★

Unser Favorit: Breville Panini Grill

Breville Panini Grill
★★★★★

Als jij op zoek bent naar de perfecte manier om thuis smakelijke panini’s te bereiden, dan ben je hier op de juiste plek. In ons nieuw onderzoek hebben we de tien beste Panini grills van dit moment voor je getest. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar vooraanstaande merken, maar ook naar de prestaties, functionaliteit, en gebruikersvriendelijkheid van elk product. Of je nu een doorgewinterde keukenprins(es) bent of voor het eerst aan de slag gaat met een panini grill, deze lijst zal je helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees dus verder, stap voor stap onthullen we welke Panini grills als beste uit de test zijn gekomen.

Een Panini Grill is een handig keukengereedschap dat jij kunt gebruiken om heerlijke tosti’s, grillgroenten, vlees en nog veel meer te bereiden. Het wordt gekenmerkt door zijn dubbele scharnierende grilplaten die je eten vanaf beide kanten verwarmen en grillen om een snelle, gelijkmatige kookervaring te bieden. Vaak voorzien van anti-aanbaklaag, is het reinigen van je Panini Grill meestal een fluitje van een cent. Het is de perfecte aanvulling op je keuken als je een fan bent van smaakvolle, gegrilde maaltijden met minimale rommel en inspanning.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tristar Panini Grill

Tristar Panini Grill

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Panini Grill is een veelzijdige contactgrill die geschikt is voor allerlei gerechten, van panini’s tot vlees en groenten. Met een vermogen van 700W warmt hij snel op tot de gewenste temperatuur. De grill biedt met een bakoppervlak van 22,5 x 14 cm ruime ruimte voor je maaltijden. Door het zwevende deksel kun je allerlei soorten producten grillen, ongeacht hun dikte. Bovendien heeft de grill een anti-aanbaklaag, waardoor je geen olie of boter nodig hebt en het apparaat na gebruik gemakkelijk schoon te maken is.

 • Voordeel 1: De Panini Grill van Tristar is veelzijdig in gebruik; je kan er niet alleen panini’s in maken, maar ook vlees en groenten grillen.
  Voordeel 2: Met een vermogen van 700W bereikt de grill snel de juiste temperatuur, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je kan beginnen met koken.
  Voordeel 3: De ruime bakoppervlakte van 22.5 x 14 cm zorgt ervoor dat je voldoende plaats hebt om verschillende ingrediënten tegelijkertijd te grillen.
  Voordeel 4: Het zwevende deksel past zich aan de dikte van je product aan, waardoor je verschillende soorten voedsel kunt grillen, van dunne groenten tot dikke steaks.
  Voordeel 5: Dankzij de anti-aanbaklaag hoef je geen olie of boter te gebruiken, wat niet alleen gezonder is, maar ook zorgt voor een gemakkelijke reiniging na gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de grill geschikt is voor verschillende soorten gerechten zoals panini’s, vlees en groenten, kan dit ook betekenen dat de Tristar grill niet specifiek is geoptimaliseerd voor een bepaald type voedsel. Het resultaat varieert dus mogelijk per ingrediënt.
 • Nadeel 2: De grill heeft een vermogen van 700W, wat aangeeft dat het snel de juiste temperatuur kan bereiken. Echter, een dergelijk hoog vermogen kan ook tot oververhitting leiden, wat mogelijk schadelijk is voor de duurzaamheid van de grill.
 • Nadeel 3: Het bakoppervlak van 22.5 x 14 cm zou voor sommigen als groot kunnen worden beschouwd, maar het kan mogelijk te beperkt zijn voor mensen die voor grotere groepen willen koken. Dit kan je beperken in het aantal porties dat je tegelijkertijd kunt klaarmaken.
 • Nadeel 4: Het zwevende deksel maakt de grill geschikt voor verschillende producten, maar houdt daarmee geen rekening met de specifieke kookvereisten die sommige gerechten mogelijk hebben. Dit betekent dat hoewel je verschillende soorten voedsel kunt grillen, ze mogelijk niet allemaal gelijkmatig zullen koken.
 • Nadeel 5: Volgens de productbeschrijving is olie of boter niet nodig dankzij de anti-aanbaklaag en is de grill eenvoudig te reinigen. Echter, wetende dat slijtage onvermijdelijk is, kan op de lange termijn de anti-aanbaklaag afnemen, wat het schoonmaken moeilijker maakt en het gebruik van olie of boter noodzakelijk kan maken.

Onze favoriet #2

Tefal Panini Grill

Tefal Panini Grill

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Panini Grill is een veelzijdige contactgrill, gehuisd in een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing, ideaal voor het bereiden van vlees, panini’s, groenten en nog veel meer. Ondanks zijn compactheid, biedt het een eenvoudige bediening met een geïntegreerde thermostaat uitgerust met een temperatuurindicatielampje, met een maximale temperatuur van ongeveer 200 graden. Het komt met een praktische, vaatwasmachinebestendige sapopvangbak en heeft een netsnoer van 0,9 m. Bovendien zijn de grillplaten voorzien van een anti-aanbaklaag voor moeiteloos koken en eenvoudige reiniging. En voor je opberggemak, kan je hem ruimtebesparend en verticaal opbergen.

 • Voordeel 1: De Tefal Panini Grill is uiterst veelzijdig. Je kunt er niet alleen vlees en panini’s mee bereiden, maar ook groenten en veel andere voedingsmiddelen. Dit biedt je de mogelijkheid om te experimenteren en verschillende gerechten te maken, allemaal met één apparaat.
 • Voordeel 2: Het compact design en eenvoudige bediening maakt het gemakkelijk voor je om het apparaat te gebruiken. Bovendien is het uitgerust met een ingebouwde thermostaat met temperatuurindicatielampje, waardoor je makkelijker controle kunt houden over de bereiding van je voedsel.
 • Voordeel 3: De grill wordt geleverd met een praktische sapopvangbak die vaatwasmachinebestendig is. Dit zorgt voor een probleemloze schoonmaak na het koken, en geeft je meer tijd om van je maaltijden te genieten.
 • Voordeel 4: De grillplaten hebben een anti-aanbaklaag. Dit helpt niet alleen om je voedsel moeiteloos te bereiden, maar maakt het reinigen van de grillplaten na gebruik veel eenvoudiger.
 • Voordeel 5: De Tefal Panini Grill is zo ontworpen dat je hem verticaal kunt opbergen. Dit betekent dat hij weinig ruimte inneemt in je keuken, wat vooral handig is als je een kleine keukenruimte hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de compacte vormgeving handig is voor opslag, zou dit kunnen betekenen dat de grill niet groot genoeg is voor grotere maaltijden. Dit kan het moeilijk maken om voor meerdere mensen tegelijk te koken.
 • Nadeel 2: De maximale temperatuur van de grill is ongeveer 200 graden. Dit betekent dat het wat langer kan duren om bepaalde soorten voedsel te bereiden, zoals dikke stukken vlees.
 • Nadeel 3: Met een netsnoer van slechts 0,9 meter, kan de grill beperkt zijn in waar je deze kunt plaatsen. Dit kan lastig zijn als je keuken niet veel stopcontacten heeft of als de stopcontacten zich niet in de nabijheid van de plek bevinden waar je wilt koken.
 • Nadeel 4: Hoewel de anti-aanbaklaag het gemakkelijk maakt om de grill na gebruik schoon te maken, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Als je de anti-aanbaklaag beschadigt, is de grill mogelijk niet meer zo effectief.
 • Nadeel 5: Het product biedt geen speciale functies of technologieën die men in sommige andere grills kan vinden, zoals een digitaal display of instelbare kooktijden.

Onze favoriet #3

Princess Panini Grill

Princess Panini Grill

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess Panini Grill is een uitstekende keuze als je houdt van smakelijke panini’s en tosti’s. Met zijn royale bakoppervlak van 30×24 cm, kun je gemakkelijk meerdere sandwiches tegelijk bereiden. Het grillapparaat is uitgerust met een zwevend bovendeksel, ideaal om ook hamburgers en goedgevulde panini’s gelijkmatig te grillen. Een handig handvat maakt het mogelijk de grill zowel horizontaal als verticaal op te bergen. Het is niet nodig om boter of olie te gebruiken, wat zorgt voor een gezondere grillervaring. En het handige vetopvangbakje en makkelijk schoon te maken oppervlak, zorgen voor een moeiteloze schoonmaak na het grillen.

 • Voordeel 1: Met een vermogen van 760W is de Russell Hobbs Panini Grill krachtig genoeg om snel jouw heerlijke panini’s te grillen.
 • Voordeel 2: Je hoeft je geen zorgen te maken over hardnekkige voedselresten of de noodzaak van ingewikkeld schoonmaken. Dit apparaat heeft eenvoudig te reinigen platen met een antiaanbaklaag.
 • Voordeel 3: De Russell Hobbs Panini Grill heeft een handig indicatorlampje dat aangeeft wanneer het apparaat is opgewarmd. Zo weet je altijd precies wanneer je klaar bent om te beginnen met grillen.
 • Voordeel 4: Deze grill is ontworpen voor gemak. Het kan rechtop worden opgeborgen, wat je kostbare aanrecht- of kastoppervlak bespaart.
 • Voordeel 5: Als toegevoegd gemak is er ook een snoeropbergruimte aanwezig. Hiermee houd je de keuken netjes en georganiseerd, zonder loshangende snoeren die op het aanrecht liggen.
 • Bij het beoordelen van de productbeschrijving van de Panini Grill van het merk Russell Hobbs, zijn hier een paar aspecten die je mogelijk als nadelen zou kunnen zien:
 • Nadeel 1: Het vermogen van de grill is 760W. Dit kan betekenen dat de grill niet zo snel opwarmt als modellen met een hoger wattage, wat misschien iets langer kost om je panini’s te bereiden.
 • Nadeel 2: De platen hebben een antiaanbaklaag, wat aangeeft dat ze eenvoudig te reinigen zijn. Een potentieel nadeel is echter dat dergelijke coatings op den duur kunnen verslijten of afbladderen, waardoor de prestatie van de grill na verloop van tijd mogelijk afneemt.
 • Nadeel 3: De grill heeft een indicatorlampje dat aangeeft dat het apparaat is opgewarmd. Dit lampje vertelt je niet de exacte temperatuur van de grill, wat in sommige gevallen lastig kan zijn als je een specifieke temperatuur nodig hebt voor een perfecte panini.
 • Nadeel 4: Hoewel rechtop opbergen ruimte kan besparen, kan het ook betekenen dat de grill onstabiel is of gemakkelijk kan omvallen, waardoor er een potentieel risico is op schade of letsel.
 • Nadeel 5: De grill is uitgerust met een snoeropbergruimte, maar dit kan betekenen dat het snoer zelf misschien kort is. Dit kan in sommige keukens tot problemen leiden als je niet genoeg flexibiliteit hebt in waar je het apparaat wilt plaatsen.

Onze favoriet #4

Russell Hobbs Panini Grill

Russell Hobbs Panini Grill

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Panini Grill van Russell Hobbs is een compact en krachtig 760W keukenapparaat perfect voor het bereiden van heerlijke panini’s en gegrilde gerechten. Met eenvoudig te reinigen platen met antiaanbaklaag is koken en schoonmaken altijd een fluitje van een cent. Dankzij het indicatorlampje weet je precies wanneer het apparaat opgewarmd is en klaar voor gebruik. Het ruimtebesparend ontwerp stelt je in staat om het rechtop op te bergen, met daarnaast een handige snoeropbergruimte voor een opgeruimde, dus een efficiënte keuken.

 • Voordeel 1: Met een vermogen van 760W is de Russell Hobbs Panini Grill krachtig genoeg om snel jouw heerlijke panini’s te grillen.
 • Voordeel 2: Je hoeft je geen zorgen te maken over hardnekkige voedselresten of de noodzaak van ingewikkeld schoonmaken. Dit apparaat heeft eenvoudig te reinigen platen met een antiaanbaklaag.
 • Voordeel 3: De Russell Hobbs Panini Grill heeft een handig indicatorlampje dat aangeeft wanneer het apparaat is opgewarmd. Zo weet je altijd precies wanneer je klaar bent om te beginnen met grillen.
 • Voordeel 4: Deze grill is ontworpen voor gemak. Het kan rechtop worden opgeborgen, wat je kostbare aanrecht- of kastoppervlak bespaart.
 • Voordeel 5: Als toegevoegd gemak is er ook een snoeropbergruimte aanwezig. Hiermee houd je de keuken netjes en georganiseerd, zonder loshangende snoeren die op het aanrecht liggen.
 • Bij het beoordelen van de productbeschrijving van de Panini Grill van het merk Russell Hobbs, zijn hier een paar aspecten die je mogelijk als nadelen zou kunnen zien:
 • Nadeel 1: Het vermogen van de grill is 760W. Dit kan betekenen dat de grill niet zo snel opwarmt als modellen met een hoger wattage, wat misschien iets langer kost om je panini’s te bereiden.
 • Nadeel 2: De platen hebben een antiaanbaklaag, wat aangeeft dat ze eenvoudig te reinigen zijn. Een potentieel nadeel is echter dat dergelijke coatings op den duur kunnen verslijten of afbladderen, waardoor de prestatie van de grill na verloop van tijd mogelijk afneemt.
 • Nadeel 3: De grill heeft een indicatorlampje dat aangeeft dat het apparaat is opgewarmd. Dit lampje vertelt je niet de exacte temperatuur van de grill, wat in sommige gevallen lastig kan zijn als je een specifieke temperatuur nodig hebt voor een perfecte panini.
 • Nadeel 4: Hoewel rechtop opbergen ruimte kan besparen, kan het ook betekenen dat de grill onstabiel is of gemakkelijk kan omvallen, waardoor er een potentieel risico is op schade of letsel.
 • Nadeel 5: De grill is uitgerust met een snoeropbergruimte, maar dit kan betekenen dat het snoer zelf misschien kort is. Dit kan in sommige keukens tot problemen leiden als je niet genoeg flexibiliteit hebt in waar je het apparaat wilt plaatsen.

Onze favoriet #5

Gotoll Panini Grill

Gotoll Panini Grill

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Panini Grill van Gotoll is een multifunctionele grill, perfect voor het bereiden van klassieke panino, sandwiches en steaks. Deze contactgrill heeft antiaanbaklaag toastplaten en een deksel met sluiting, wat het vervoer ervan vergemakkelijkt. Het apparaat heeft een beweegbaar bovenkant van 90° opvangpaneel waardoor je eenvoudig diverse soorten fingerfood en steaks kunt bereiden. Het apparaat is veilig in gebruik, met een rode indicator die de verwarmingsstatus weergeeft, antislipvoetjes, en een warmte-geïsoleerde handgreep voor extra veiligheid en bescherming tegen oververhitting. De Panini Grill is hoogwaardig en duurzaam, geschikt voor continu gebruik en kan zowel rechtop als horizontaal worden opgeborgen voor ruimtebesparing. Het apparaat heeft een GS, CE, RoHS en LFGB-certificering, wat garant staat voor de kwaliteit en veiligheid. Bij ontevredenheid wordt je aangemoedigd om direct contact op te nemen met de klantenservice.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel gebruik. Je kunt de Gotoll Panini Grill niet alleen gebruiken voor het bereiden van klassieke panini en sandwiches, maar ook voor het grillen van steaks.
 • Voordeel 2: Aanpasbaarheid. Dankzij het beweegbare bovenpaneel dat 90° opent, kun je eenvoudig verschillende soorten voedsel bereiden, van fingerfood tot heerlijke steaks, ongeacht hun dikte.
 • Voordeel 3: Veiligheid. Je kunt rekenen op verschillende veiligheidsfuncties zoals een rode indicator die de verwarmingsstatus weergeeft, een deksel met sluiting, een warmte-geïsoleerde handgreep voor veilige hantering, antislipvoetjes en een veiligheidssluiting om oververhitting te voorkomen.
 • Voordeel 4: Duurzaamheid. De Gotoll Panini Grill is geschikt voor continu gebruik, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen voor dagelijks koken.
 • Voordeel 5: Ruimtebesparende Opslag. De grill kan zowel rechtop als horizontaal worden opgeborgen, waardoor deze gemakkelijk is op te bergen en ruimte kan besparen in je keuken.
 • Nadeel 1: De productbeschrijving geeft niet duidelijk aan welke soorten voedsel niet geschikt zijn voor dit apparaat. Als gebruiker weet je daardoor mogelijk niet welke gerechten je beter niet op deze grill kunt bereiden.
 • Nadeel 2: Hoewel vermeld wordt dat de grillplaten een antiaanbaklaag hebben, wordt niet aangegeven of deze krasbestendig is. Hierdoor moet je wellicht voorzichtig zijn bij het schoonmaken om eventuele schade aan de platen te voorkomen.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft een aanpasbaar deksel om verschillende diktes voedsel te kunnen koken, maar het is onduidelijk of deze instellingen precies genoeg zijn voor alle diktes van gerechten die je zou willen bereiden.
 • Nadeel 4: De grill heeft een warmte-geïsoleerde handgreep, maar er wordt niet vermeld of de rest van het apparaat ook geïsoleerd is. Dit kan een probleem zijn als je het apparaat wilt verplaatsen terwijl het nog heet is.
 • Nadeel 5: Hoewel er een veiligheidssluiting op de grill zit, is er geen beschrijving van hoe deze werkt. Dit kan eventueel verwarrend zijn, wat leidt tot onjuist gebruik of mogelijke ongelukken.

Onze favoriet #6

De’Longhi Panini Grill

De’Longhi Panini Grill

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Panini Grill is een compact, maar ruim keukenapparaat, ideaal voor het grillen van vis, vlees, kaas en groenten, dankzij de extra grote, geribbelde antiaanbak-grillplaten van hoogwaardig gietijzer. Afgezien van het bereiden van heerlijke grillgerechten, biedt het apparaat ook een geïntegreerde olie-opvangbak voor het veilig vangen van overtollig vet tijdens het grillen. De grillplaten zijn eenvoudig verwijderbaar voor een snelle reiniging, hetzij met de hand, hetzij in de vaatwasser. Dankzij de compacte afmetingen en het ruimtebesparende ontwerp, is dit model ideaal voor gebruik op het balkon en gemakkelijk op te bergen. Ten slotte, de grill wordt ook geleverd inclusief een uitgebreide receptenboek via de gratis De’Longhi app voor extra culinaire inspiratie.

 • Voordeel 1: Met de De’Longhi Panini Grill kun je een breed scala aan grillgerechten bereiden dankzij de extra grote grillplaten van gietijzer. Of je nu zin hebt in vis, vlees, kaas of groenten, je kunt ze gemakkelijk en smakelijk grillen.
 • Voordeel 2: De grill wordt geleverd met de gratis De’Longhi app, waar je meer dan 100 recepten kunt vinden voor inspiratie. Zo ontdek je steeds nieuwe smakelijke grillgerechten.
 • Voordeel 3: De grill zorgt niet alleen voor een heerlijk gegrilde maaltijd, maar ook voor een gezondere bereiding. De geïntegreerde lekbak vangt overtollig vet veilig op tijdens het grillen en kan gemakkelijk worden verwijderd en gereinigd.
 • Voordeel 4: Schoonmaken na het grillen is een fluitje van een cent met de De’Longhi Panini Grill. De grillplaten zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en zijn afneembaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden afgespoeld of in de vaatwasser kunnen worden gereinigd.
 • Voordeel 5: Dankzij zijn compacte afmetingen is de grill niet alleen ideaal voor in de keuken, maar ook voor op het balkon. Na gebruik kan hij gemakkelijk worden opgeborgen, zelfs verticaal, dankzij de ruimtebesparende snoeropwikkeling.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn de mogelijke nadelen van de Panini Grill van het merk De’Longhi als volgt:
 • Nadeel 1: Het apparaat heeft een groot formaat, wat mogelijk niet geschikt is voor kleine keukens met beperkte aanrechtruimte.
 • Nadeel 2: Het feit dat er een aparte lekbak voor olie is, zou kunnen betekenen dat het apparaat mogelijk meer onderhoud nodig heeft dan sommige andere grills.
 • Nadeel 3: Hoewel de grillplaten afneembaar zijn voor reiniging, kan het nog steeds wat tijd en moeite kosten om ze te verwijderen en opnieuw te plaatsen.
 • Nadeel 4: De vermelding van opbergen na gebruik suggereert dat het apparaat niet continu op het aanrecht kan blijven staan, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn.
 • Nadeel 5: Last but not least, de instructies voor het gebruik van de grill zijn mogelijk alleen beschikbaar via de De’Longhi app, wat een nadeel kan zijn voor mensen die geen smartphone hebben of problemen hebben met technologie.

Onze favoriet #7

Cecotec Panini Grill

Cecotec Panini Grill

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec Panini Grill is een elektrische contactgrill met een krachtig vermogen van 700 watt en een royaal kookoppervlak van 23×14,5 cm. Met een Rockstone coating voor maximale niet-hechting en gemakkelijke reiniging, kun je er zeker van zijn dat je maaltijden niet aan de grill plakken en dat de coating veilig is, aangezien het vrij is van PTFE, PFOA en andere giftige stoffen. Deze grill heeft een zwevende bovenplaat die zich automatisch aanpast aan de hoogte van je voedsel. Om het nog handiger te maken, is de applicatie uitgerust met een coole touch handgreep en een vergrendelingsclip voor verticale opslag. Daarnaast heeft het een indicatielampje, kabeluitsparing en antislipvoet voor extra veiligheid en gemak.

 • Voordeel 1: U profiteert van de elektrische contactgrill met een vermogen van 700 watt en een ruim kookoppervlak van 23×14,5 cm. Dit betekent dat je diverse panini’s kunt grillen met meer gemak en snelheid.

  Voordeel 2: De Rockstone coating zorgt voor maximale niet-hechting en beste reinheid. U zult minder kosten en tijd besteden aan het schoonmaken van de grill na het koken.

 • Voordeel 3: Het apparaat is uitgerust met een zwevende bovenplaat die zich in hoogte aanpast. Hierdoor kunt u verschillende diktes van panini’s maken, wat dit apparaat veelzijdiger maakt voor jouw kook behoeften.
 • Voordeel 4: Met de coole touch handgreep en vergrendelingsclip voor verticale opslag, zorgt deze panini grill voor een veilige en gemakkelijke opslag.
 • Voordeel 5: Het heeft aanvullende functies zoals een indicatielampje, kabeluitsparing en antislipvoet die bijdragen tot een nog gebruiksvriendelijker kookervaring. Je hoeft je geen zorgen te maken over het glijden van de grill op het aanrecht en je wordt op de hoogte gehouden van de bedrijfstoestand door het indicatielampje.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Cecotec Panini Grill een respectabel vermogen van 700 watt heeft, kan dit nog steeds betekenen dat de grill mogelijk niet zo snel opwarmt of niet de hoge temperaturen bereikt die nodig zijn voor bepaalde recepten of kookstijlen.
 • Nadeel 2: De Rockstone-coating van de grill is milieuvriendelijk en zorgt voor anti-aanbak- en eenvoudige reiniging, maar kan na verloop van tijd slijten of beschadigen bij verkeerd gebruik, wat de kookefficiëntie negatief kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Hoewel de zwevende bovenplaat zich in hoogte aanpast, kan deze functie beperkend zijn voor bepaalde voedselsoorten die je misschien wilt grillen, vooral als ze bijzonder dik zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de handgreep van de grill cool touch is en een vergrendelingsclip voor verticale opslag heeft, kan dit betekenen dat de grill waarschijnlijk minder compact is, wat belangrijk kan zijn als keukenruimte een probleem is.
 • Nadeel 5: Hoewel de grill indicatielampjes en antislipvoeten heeft, omvat de productbeschrijving niet specifiek over ingebouwde timers of temperatuurregelaars; eigenschappen die bij sommige mensen in de smaak kunnen vallen voor betere kookresultaten en gebruiksgemak.

Onze favoriet #8

Cecotec Panini Grill

Cecotec Panini Grill

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec Panini Grill is een elektrische contactgrill met een krachtig vermogen van 1500 W, voorzien van een RockStone keramische steencoating voor maximale anti-aanbakprestaties en eenvoudige reiniging. Met een groot gemengd grill- en grilloppervlak van 29,4 x 17,1 cm en een opening van 180 graden, biedt het je de flexibiliteit om van alles te koken, van vlees en groenten tot spiegeleieren, zeevruchten, vis en zelfs pannenkoeken. De grill heeft een milieuvriendelijke coating, vrij van PTFE, PFOA en andere giftige stoffen. De aangepaste platen met vetachterwand en de twee vetopvangschalen maken het gebruik en de reiniging comfortabeler en makkelijker. Tot slot zorgen de Cool-Touch-handgreep, de sluitklem voor verticale opslag en de antislip onderkant voor veiligheid en gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: De Cecotec Panini Grill heeft een krachtig 1500 W vermogen, wat betekent dat het snel opwarmt en je jouw voedsel efficiënt kunt grillen.
 • Voordeel 2: Het beschikt over een RockStone keramische steencoating wat zorgt voor een maximale anti-aanbakwerking en de beste reiniging. Hierdoor hoef je minder moeite te doen tijdens het schoonmaken.
 • Voordeel 3: Met een groot gemengd grill- en grilloppervlak van 29,4 x 17,1 cm, biedt de grill veel ruimte om verschillende soorten voedsel te bereiden, van vlees en groenten tot zeevruchten en pannenkoeken.
 • Voordeel 4: De Panini Grill is voorzien van milieuvriendelijke coating, vrij van PTFE, PFOA en andere giftige stoffen. Dit maakt de grill zowel veilig voor jou als voor het milieu.
 • Voordeel 5: Het ontwerp omvat ook aanpassingen zoals geïntegreerde vetopvangschalen en een Cool-Touch-handgreep, wat het gebruiksgemak en de veiligheid bij het gebruik verbetert. Daarnaast is de antislip onderkant een additief voordeel voor stabiel koken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Cecotec Panini grill uitgerust is met 1500 W vermogen, kan dit hoge energieverbruik leiden tot hoge stroomkosten. Het is belangrijk om te weten hoe vaak je van plan bent de grill te gebruiken en of je bereid bent meer te betalen voor elektriciteit.
 • Nadeel 2: Het grote grill- en grilloppervlak van 29,4 x 17,1 cm kan een nadeel zijn als je keukenruimte beperkt is. Ook het opbergen kan lastig zijn vanwege zijn grootte, ondanks de verticale opslagmogelijkheid.
 • Nadeel 3: Het feit dat de grillplaten aangepast zijn met een vetachterwand kan problemen opleveren bij de vervanging. Als de grillplaten versleten zijn, zou het kunnen dat je specifieke Cecotec platen moet kopen, in plaats van universele opties.
 • Nadeel 4: Hoewel de grill wordt geleverd met twee vetopvangschalen, kan het schoonmaken van deze grill nog steeds een karwei zijn. Vet en voedselresten kunnen zich ophopen en lastig zijn om te verwijderen, zelfs met de beste reiniging.
 • Nadeel 5: De Cool-Touch-handgreep en sluitklem kunnen in theorie veiligheid bieden, maar ze kunnen ook schade oplopen na verloop van tijd of gemakkelijk breken als ze niet voorzichtig worden behandeld.

Onze favoriet #9

Tefal Panini Grill

Tefal Panini Grill

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Panini Grill van Tefal is een krachtige, veelzijdige keukentool met een warmte-geïsoleerde metalen behuizing zodat je veilig kunt koken. Het bevat 2 afneembare, aluminium grillplaten met anti-aanbaklaag, waardoor het voedsel niet vastkleeft en de platen eenvoudig te reinigen zijn. Deze grill heeft een regelbare thermostaat met controlelampje voor optimale temperatuurregeling, en biedt een variabele stoomhoeveelheid tot 40 g/min voor ideaal koken en grillen. Met een indrukwekkend vermogen van 2.000 watt, kun je erop rekenen dat deze panini grill snel opwarmt en je maaltijd perfect klaarmaakt.

 • Voordeel 1: De warmte-geïsoleerde metalen behuizing van de Tefal Panini Grill zorgt ervoor dat je de grill veilig kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over externe warmteverspreiding.
 • Voordeel 2: Dankzij de 2 afneembare, aluminium grillplaten met anti-aanbaklaag wordt het schoonmaken van de grill een eitje, en je hoeft niet bang te zijn voor aangebakken voedsel op de plaat.
 • Voordeel 3: Met de regelbare thermostaat en het controlelampje heb je altijd volledige controle over de bereidingstemperatuur van je voedsel, zodat je altijd de perfecte Panini kunt grillen.
 • Voordeel 4: De variabele stoomhoeveelheid tot 40 g/min maakt de grill extreem veelzijdig – je kunt hem gebruiken om meer dan alleen Panini’s te grillen. Je kunt hem zelfs gebruiken om voedingsmiddelen te stomen!
 • Voordeel 5: De Grill heeft een vermogen van 2.000 watt, wat betekent dat hij snel opwarmt en in staat is om een constante hoge temperatuur te handhaven – ideaal voor het perfect grillen van je Panini’s.
 • Hoewel de Panini Grill merk Tefal veel veelbelovende eigenschappen lijkt te hebben, zijn er ook een aantal nadelen die je zou kunnen overwegen op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel de warmte-geïsoleerde metalen behuizing ervoor zorgt dat de hitte binnenin de grill blijft, kan het er ook voor zorgen dat de grill aan de buitenkant erg heet wordt, wat een risico op brandwonden kan vormen als je niet voorzichtig bent.
 • Nadeel 2: De grillplaten zijn afneembaar wat zorgt voor eenvoudige reiniging, maar het continu verwijderen en aanbrengen van de platen kan slijtage veroorzaken na verloop van tijd.
 • Nadeel 3: De regelbare thermostaat met controlelampje is een handig hulpmiddel, maar het kan verwarrend zijn om de juiste temperatuur te vinden voor verschillende soorten voedsel, vooral als je een beginner bent in het koken.
 • Nadeel 4: De variabele stoomhoeveelheid tot 40 g/min kan handig zijn voor specifieke kookbehoeften, maar het kan ook de kooktijd verlengen en meer energie verbruiken.
 • Nadeel 5: Het hoge vermogen van 2.000 watt betekent dat de grill snel warm wordt, maar het kan ook leiden tot een hoger energieverbruik, wat invloed heeft op je elektriciteitsrekening. Bovendien kan dit vermogen de kans op kortsluiting vergroten in huizen met oudere elektrische systemen.

Onze favoriet #10

Breville Panini Grill

Breville Panini Grill

Waarom we het gekozen hebben

De Breville Panini Grill is een veelzijdig keukenapparaat dat tot wel 4 sandwiches tegelijk kan grillen. Met zijn scharnierdeksel dat zich aanpast aan verschillende brooddiktes, kun jij zonder moeite zowel dunne als dikke sandwiches perfect grillen. De grillplaten zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, die het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt. Daarnaast zijn er verlichtingen geïntegreerd voor de weergave van de bedrijfs- en kookbereik, zodat je de grilltijd gemakkelijk in de gaten kunt houden. Het handige vergrendelingsmechanisme zorgt voor recht opslaan en bespaart daarmee ruimte in je keukenkast, wat deze grill een praktische toevoeging aan jouw keuken maakt.

 • Voordeel 1: Met de Breville Panini Grill kun jij tot wel 4 sandwiches tegelijk grillen. Ideaal voor wanneer je meerdere hongerige monden te voeden hebt en snel eten op tafel moet zetten.
 • Voordeel 2: Het grillapparaat is uitgerust met een handig scharnierdeksel dat zich aanpast aan verschillende brooddiktes. Dit betekent dat je niet alleen panini’s kunt bereiden, maar elk soort brood dat je wilt, ongeacht de dikte!
 • Voordeel 3: De grillplaten zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, die het reinigen van het apparaat na gebruik ontzettend vergemakkelijkt. Zo bespaar je kostbare tijd en moeite.
 • Voordeel 4: De Breville Panini Grill is voorzien van verlichting voor de weergave van de bedrijfs- en kookbereik. Hierdoor kun je eenvoudiger in de gaten houden hoe het met je sandwiches gaat, zonder dat je constant de klep hoeft te openen en te sluiten.
 • Voordeel 5: Het apparaat beschikt over een vergrendelingsmechanisme voor rechte opslag, wat helpt om ruimte te besparen in je keukenkast. Dus zelfs in een kleine keuken is deze grill gemakkelijk op te bergen.
 • Het is belangrijk om te vermelden dat ik geen specifieke nadelen kan vinden op basis van de gegeven productbeschrijving. Echter, ik kan potentiële problemen of aspecten belichten die wellicht niet aantrekkelijk zijn voor sommige gebruikers. Ook zijn deze nadelen hypothetisch gebaseerd op de gegeven functies en ontwerpelementen van de Panini Grill merk Breville en zijn daarom algemene overwegingen in plaats van specifieke gebreken:
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat de mogelijkheid biedt om 4 sandwiches gelijktijdig te grillen, kan dit resulteren in ongelijkmatige verwarming of grillen, vooral als je slechts 1 of 2 sandwiches bereidt.
 • Nadeel 2: Het scharnierdeksel dat zich aanpast aan verschillende brooddiktes kan ook een potentiële beperking vormen. Het kan zijn dat het brood met bijzondere diktes niet stevig vastgehouden wordt en hierdoor uit de machine glijdt of ongelijkmatig gegrild wordt.
 • Nadeel 3: De anti-aanbaklaag op de platen vergemakkelijkt de reiniging maar kan na verloop van tijd beginnen te schilferen of te krassen, zeker als je metalen keukengerei gebruikt. Dit kan potentieel de levensduur van de machine verkorten en de noodzaak creëren om hem te vervangen.
 • Nadeel 4: De verlichting voor de weergave van de bedrijfs- en kookbereik kan te fel of te dim zijn, wat ongemakkelijk is bij het koken in verschillende lichtomstandigheden.
 • Nadeel 5: Hoewel het vergrendelingsmechanisme voor rechte opslag helpt ruimte te besparen in de keukenkast, kan het lastig zijn om de machine te ontgrendelen en gereed te maken voor gebruik, zeker als je gehaast bent.

Na uitgebreid onderzoek en het grondig testen van verschillende modellen, kan je vol vertrouwen de perfecte panini grill voor jouw behoeften uit deze top 10 selecteren. Elk product blinkt uit in functionaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid, welke essentieel zijn voor een goede panini grill. Of je nu een amateurkok bent of een doorgewinterde professional, deze grills zullen je culinaire ervaring verbeteren en maken het bereiden van heerlijke panini’s een fluitje van een cent. Gun jezelf het plezier van perfect gegrilde broodjes die smelten in je mond met de juiste panini grill uit deze geteste selectie.

Inhoudsopgave