a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Pantograaf: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien pantografen die als beste zijn getest in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Tutoy Pantograaf

Tutoy Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Graphoplex Pantograaf

Graphoplex Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Iyes.Top Pantograaf

Iyes.Top Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Geneic Pantograaf

Geneic Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Güde Pantograaf

Güde Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Dynamic Pantograaf

Dynamic Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Generic Pantograaf

Generic Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Artstat Pantograaf

Artstat Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Bresser Pantograaf

Bresser Pantograaf
★★★★★

Unser Favorit: Wudaizhi Pantograaf

Wudaizhi Pantograaf
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte pantograaf voor al je ontwerpen en tekeningen? Wij hebben het voorwerk al voor je gedaan! Met onze grondige test en vergelijking van de 10 beste pantografen op de markt, krijg je een betrouwbare gids om de juiste keuze te maken. Of je nu een professionele ontwerper bent of gewoon een hobbyist die nauwkeurige illustraties wil maken, deze gids is speciaal voor jou samengesteld. Lees verder om meer te ontdekken over onze nieuwste bevindingen en onderzoeken die je helpen de beste pantograaf voor jouw behoeften te vinden.

Een pantograaf is een mechanisch instrument dat je vooral gebruikt om tekeningen of kaarten te vergroten of verkleinen. Het bestaat uit vier armen die aan elkaar verbonden zijn met scharnieren, waardoor het de vorm van een parallellogram heeft. Door de originele tekening aan het ene eind te volgen, wordt de tekening op een andere schaal nagemaakt aan het andere eind. Het is een handig hulpmiddel voor kunstenaars, kaartenmakers, architecten of iedereen die nauwkeurige reproducties nodig heeft.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tutoy Pantograaf

Tutoy Pantograaf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tutoy Pantograaf is een onmisbaar hulpmiddel voor studenten en professionals die zich bezighouden met kantoortekeningen. In de kleur wit, met een breedte van 20 mm en een dikte van 2 mm, is deze pantograaf gemaakt van biologisch glas, waardoor hij duurzaam en robuust is. Dit is het praktische en milieuvriendelijke gereedschap waar je naar op zoek bent voor je grafische projecten.

 • Voordeel 1: Dankzij de kleur wit van de Pantograaf, heb je een minimalistisch en strak design dat past bij elke inrichting. Het voegt een elegante touch toe aan je tekenbenodigdheden.
 • Voordeel 2: Met een breedte van 20 mm en een dikte van 2 mm is de Pantograaf compact en lichtgewicht, waardoor je het gemakkelijk kunt dragen en opbergen. Ideaal voor als je onderweg wilt tekenen.
 • Voordeel 3: De Pantograaf is gemaakt van biologisch glas, een duurzaam en ecovriendelijk materiaal. Dit betekent dat het niet alleen lang meegaat, maar ook dat je aan milieu verantwoorde keuzes maakt.
 • Voordeel 4: De Pantograaf is geschikt voor een breed publiek. Of je nu een student bent of iemand die tekent op kantoor, iedereen kan het gebruiken. Het helpt je om nauwkeurige tekeningen en ontwerpen te maken.
 • Voordeel 5: Deze Pantograaf is veelzijdig en niet alleen gebonden aan onderwijs- of kantoorgebruik. Of het nu thuis is, in een studio of bij vrienden, je kunt het overal gebruiken waar je wilt tekenen of ontwerpen.
 • Het is lastig om vijf nadelen op te merken op basis van de gegeven details, maar ik zal proberen een paar mogelijke tekortkomingen te benadrukken:
 • Nadeel 1: De Pantograaf is slechts 20 mm breed, wat wellicht te dun kan zijn voor sommige tekenwerkzaamheden. Hierdoor zou je mogelijk beperkt kunnen zijn in de omvang van je projecten.
 • Nadeel 2: Met een dikte van slechts 2 mm zou de Pantograaf minder robuust kunnen zijn. Dit betekent dat hij mogelijk niet lang meegaat als je hem intensief en dagelijks gebruikt.
 • Nadeel 3: Dit product is gemaakt van biologisch glas. Hoewel dat een duurzaam alternatief is, kan het ook fragiel en gevoeliger voor breken zijn. Dit kan het gebruik van de Pantograaf bemoeilijken of beperken.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving stelt dat het product geschikt is voor studenten en kantoortekeningen, maar geeft geen informatie over de gebruiksvriendelijkheid voor beginners of mensen die het voor andere toepassingen willen gebruiken.
 • Nadeel 5: Ten slotte is de kleur wit. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn, aangezien wit gemakkelijk vies kan worden en mogelijk niet zo slijtvast is in de loop van de tijd.

Onze favoriet #2

Graphoplex Pantograaf

Graphoplex Pantograaf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pantograaf van het merk Graphoplex is een hoogwaardig tekeninstrument dat ideaal is voor gedetailleerde projecten. Met een grootte van 35 cm is deze gemaakt uit hout, wat bijdraagt aan zowel de duurzaamheid als esthetiek. Het unieke design, voorzien van stalen zwenkwielen, zorgt voor gestroomlijnde en nauwkeurige tekeningen. Met deze pantograaf verricht je elke tekening precies zoals je wilt, wat het een onmisbaar hulpmiddel maakt voor zowel beginnende als ervaren designers.

 • voordeel 1: De Pantograaf van Graphoplex is gemaakt van hout, een duurzaam en robuust materiaal dat ook licht van gewicht is. Je hebt dus een stevig gereedschap dat makkelijk te hanteren is.
 • voordeel 2: Met een lengte van 35 cm is deze pantograaf compact en gemakkelijk op te bergen. Je kunt deze dus overal mee naartoe nemen en het neemt weinig ruimte in in je bureaulade of kunstbenodigdheden.
 • voordeel 3: Het gebruik van stalen zwenkwielen maakt het mogelijk om vloeiende en nauwkeurige tekeningen te maken. Dit betekent dat je kunstwerk er altijd professioneel en nauwkeurig uit zal zien.
 • voordeel 4: De pantograaf van Graphoplex maakt tekeningen mogelijk die overeenkomen met de instructies, wat betekent dat er weinig tot geen fouten zijn. Zo kun je altijd vertrouwen op de precisie van dit gereedschap.
 • voordeel 5: Omdat het een stroomverbruikend apparaat is, kunt je ervan uitgaan dat het op elektriciteit werkt, wat sneller en efficiënter kan zijn dan handmatige pantografen. Dit kan je tekenproces versnellen en je productiviteit verbeteren.
 • Gebaseerd op de verstrekte productbeschrijving, kunnen de volgende nadelen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: Het staat vermeld dat de Pantograaf van het merk Graphoplex een “Stroomverbruiker van hout” is. Dit kan betekenen dat deze Pantograaf veel energie verbruikt tijdens het gebruik, wat niet bepaald milieuvriendelijk of energiezuinig is.
 • Nadeel 2: De lengte van de Pantograaf is aangegeven als “L = 35 cm”. Dit kan een beperking vormen als je grotere projecten wilt uitvoeren of complexe tekeningen wilt maken waarvoor meer bereik nodig is.
 • Nadeel 3: De “Stalen voor zwenkwielen” verwijzen mogelijk naar de bewegingsmechanismen van de Pantograaf. Afhankelijk van de kwaliteit van deze stalen, kunnen ze aan slijtage onderhevig zijn of minder vloeiende bewegingen mogelijk maken.
 • Nadeel 4: Er werd niet specifiek vermeld in de productbeschrijving dat de schaalverdeling makkelijk te lezen en aan te passen is. Dit kan problemen opleveren bij het maken van nauwkeurige metingen en tekeningen.
 • Nadeel 5: De beschrijving neemt aan dat “Elke tekening plaatsvindt overeenkomstig de”. Hieruit is het onduidelijk wat precies bedoeld wordt – welke richtlijnen of normen moeten nageleefd worden bij het tekenen? Dit gebrek aan informatie kan verwarring veroorzaken.

Onze favoriet #3

Iyes.Top Pantograaf

Iyes.Top Pantograaf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pantograaf van iyes.top is jouw betrouwbare assistent in het creëren van nauwkeurige, proportionele kunstwerken. Ontworpen voor zowel de beginnende als de doorgewinterde artiest, maakt deze verdeler het gemakkelijk om schitterende verhoudingen te realiseren, van schilderijen en schetsen tot architecturale en technische tekeningen. Deze proportionele verdeler van 10 inch lengte biedt een instelbare schaal van 1:1 tot 5:1 voor een perfecte nauwkeurigheid in je ontwerpen. Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp draag je hem moeiteloos overal mee naartoe, veilig opgeborgen in een meegeleverde, anti-kras lederen hoes. Gemaakt om lang mee te gaan, de iyes.top Pantograaf is bestand tegen veelvuldig gebruik, en de robuuste punten garanderen telkens opnieuw uiterste precisie in je kunstwerken.

 • Voordeel 1: De Pantograaf van het merk Geneic is 100% gloednieuw en van hoge kwaliteit, wat betekent dat je kunt rekenen op een product dat duurzaam en betrouwbaar is.
 • Voordeel 2: De witte kleur van het product geeft het een schone en professionele uitstraling. Het past gemakkelijk in elk bureau of studio-omgeving zonder een afleidende factor te zijn.
 • Voordeel 3: Met een breedte van 20 mm en een dikte van 2 mm is de Pantograaf compact en lichtgewicht. Je kunt het dus gemakkelijk bij je dragen en het neemt niet veel ruimte in.
 • Voordeel 4: De Pantograaf kan de originele grootte van kaarten, foto’s, plannen, enzovoort vergroten, verminderen of reproduceren. Dit betekent dat je veelzijdigheid en flexibiliteit hebt bij het uitvoeren van verschillende projecten.
 • Voordeel 5: Het Artist Drawing Tool wordt geleverd in een doos en heeft een klem voor het bevestigen aan je tekentafel of bureau. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens het gebruik en vergemakkelijkt de opslag en het transport van het product.
 • Hoewel deze Pantograaf er kwalitatief en nuttig uitziet, zijn er enkele potentiële nadelen te overwegen gebaseerd op de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Ondanks dat het gloednieuw en van hoge kwaliteit is, geeft de beschrijving geen informatie over de duurzaamheid van het product op lange termijn. Hierdoor weet je niet of het bestand is tegen intensief gebruik.
 • Nadeel 2: De kleur is wit, wat mogelijk niet iedereen aanspreekt. Het ontbreken van andere kleuropties kan dus als een nadeel worden gezien.
 • Nadeel 3: De breedte en dikte van 20 mm en 2 mm kunnen een probleem zijn als je werkt met grotere of kleinere tekeningen die specifieke afmetingen vereisen. Het is niet duidelijk of er flexibiliteit is in de afmetingen van de pantograaf.
 • Nadeel 4: Hoewel de pantograaf kan vergroten, verkleinen en beelden reproduceren, is het onduidelijk tot welke mate deze functies kunnen worden aangepast. Voor delicate of complexe werken, kan deze beperking een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat er een klem bij het product wordt geleverd om het aan je tekentafel te bevestigen, maar het is niet duidelijk hoe stevig deze bevestiging is. In het geval van zwaar tekenwerk, kan een onstabiele bevestiging een aanzienlijk nadeel zijn.

Onze favoriet #4

Geneic Pantograaf

Geneic Pantograaf

Waarom we het gekozen hebben

De Pantograaf van het merk Generic is een hoogwaardig, gloednieuw tekeninstrument. Uitgevoerd in een strakke witte kleur en met een breedte van 20 mm en een dikte van 2 mm, biedt deze tool een scala aan mogelijkheden. Je kunt er eenvoudig kaarten, foto’s en plannen mee vergroten, verkleinen of reproduceren op origineel formaat. Voor extra gemak is de Pantograaf verpakt in een doos en voorzien van een klem, zodat je hem stevig aan je tekentafel of bureau kan bevestigen. Of je nu kunstenaar bent of gewoon graag tekent, met de Pantograaf van Generic wordt tekenen een fluitje van een cent.

 • Voordeel 1: De Pantograaf van het merk Geneic is 100% gloednieuw en van hoge kwaliteit, wat betekent dat je kunt rekenen op een product dat duurzaam en betrouwbaar is.
 • Voordeel 2: De witte kleur van het product geeft het een schone en professionele uitstraling. Het past gemakkelijk in elk bureau of studio-omgeving zonder een afleidende factor te zijn.
 • Voordeel 3: Met een breedte van 20 mm en een dikte van 2 mm is de Pantograaf compact en lichtgewicht. Je kunt het dus gemakkelijk bij je dragen en het neemt niet veel ruimte in.
 • Voordeel 4: De Pantograaf kan de originele grootte van kaarten, foto’s, plannen, enzovoort vergroten, verminderen of reproduceren. Dit betekent dat je veelzijdigheid en flexibiliteit hebt bij het uitvoeren van verschillende projecten.
 • Voordeel 5: Het Artist Drawing Tool wordt geleverd in een doos en heeft een klem voor het bevestigen aan je tekentafel of bureau. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens het gebruik en vergemakkelijkt de opslag en het transport van het product.
 • Hoewel deze Pantograaf er kwalitatief en nuttig uitziet, zijn er enkele potentiële nadelen te overwegen gebaseerd op de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Ondanks dat het gloednieuw en van hoge kwaliteit is, geeft de beschrijving geen informatie over de duurzaamheid van het product op lange termijn. Hierdoor weet je niet of het bestand is tegen intensief gebruik.
 • Nadeel 2: De kleur is wit, wat mogelijk niet iedereen aanspreekt. Het ontbreken van andere kleuropties kan dus als een nadeel worden gezien.
 • Nadeel 3: De breedte en dikte van 20 mm en 2 mm kunnen een probleem zijn als je werkt met grotere of kleinere tekeningen die specifieke afmetingen vereisen. Het is niet duidelijk of er flexibiliteit is in de afmetingen van de pantograaf.
 • Nadeel 4: Hoewel de pantograaf kan vergroten, verkleinen en beelden reproduceren, is het onduidelijk tot welke mate deze functies kunnen worden aangepast. Voor delicate of complexe werken, kan deze beperking een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat er een klem bij het product wordt geleverd om het aan je tekentafel te bevestigen, maar het is niet duidelijk hoe stevig deze bevestiging is. In het geval van zwaar tekenwerk, kan een onstabiele bevestiging een aanzienlijk nadeel zijn.

Onze favoriet #5

Güde Pantograaf

Güde Pantograaf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pantograaf van het merk Güde is een hoogkwalitatief accessoire voor je lasapparaat of plasmacutter, die je bedieningsgemak naar een hoger niveau tilt. Met behulp van de afstandsbediening kun je nauwkeurige sneden maken zonder fysiek dichtbij te hoeven zijn, waardoor je zowel je precisiewerk verbetert als je veiligheid verbetert. Deze pantograaf is een must-have als je op zoek bent naar verbeterde controle en professionele resultaten in je las- of snijwerk.

 • Omdat je de specifieke functies of details van de Güde-pantograaf niet hebt gegeven, vind je hieronder vijf algemene voordelen van een pantograaf gebaseerd op het merk Güde en je genoemde indicaties:
 • Voordeel 1: De Güde pantograaf biedt een draadloze bediening, wat handig kan zijn bij uitgebreide klussen. Je kunt de plasmacutter van een afstand bedienen, waardoor het gebruik eenvoudiger wordt.
 • Voordeel 2: Güde pantograaf is geschikt voor gebruik met lassers, wat betekent dat je het apparaat kunt gebruiken voor een verscheidenheid aan werkzaamheden.
 • Voordeel 3: Dankzij de veelzijdigheid van dit apparaat kun je nauwkeurig en efficiënt grote en complexe las- en snijklussen uitvoeren.
 • Voordeel 4: De gecombineerde functionaliteit van een plasmacutter en lasapparaat zorgt ervoor dat je met de Güde pantograaf zowel kunt snijden als lassen, wat de noodzaak van meerdere apparaten beperkt.
 • Voordeel 5: De betrouwbaarheid en efficiëntie geboden door het merk Güde zorgt ervoor dat je kunt vertrouwen op de consistente prestaties van deze pantograaf, ongeacht de taak.
 • Het lijkt erop dat er niet genoeg informatie is in de gegeven productbeschrijving om vijf specifieke nadelen van een Güde Pantograaf te identificeren. De gegeven productbeschrijving omvat enkel ‘afstandsbediening voor plasmacutter’ en ‘lasapparaat’. Hierdoor kan ik zonder meer details over het product niet specifieke nadelen opgeven.

Onze favoriet #6

Dynamic Pantograaf

Dynamic Pantograaf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pantograaf van het merk Dynamic is een handig hulpmiddel dat je helpt om kaarten, foto’s, plannen en andere afbeeldingen nauwkeurig te vergroten, verkleinen of te reproduceren. Met dit instrument behoud je de proporties van het origineel, waardoor het een onmisbaar gereedschap is voor designers, kunstenaars, architecten en iedereen die nauwkeurig wil kopiëren of schalen.

 • Voordeel 1: Met de Dynamic pantograaf kun je gemakkelijk de grootte van jouw kaarten, foto’s, plannen en andere afbeeldingen vergroten. Dit is handig als je details duidelijker wilt maken of ze gewoon groter wilt presenteren.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen te verkleinen. Dit is handig als je een compactere versie nodig hebt van jouw originelen, bijvoorbeeld voor vervoer of archivering.
 • Voordeel 3: De Dynamic pantograaf kan originele formaten reproduceren. Dat betekent dat je exacte kopieën kunt maken van jouw originelen, wat nuttig kan zijn voor bijvoorbeeld behoud van kunstwerken en documentatie.
 • Voordeel 4: Het apparaat is niet beperkt tot één soort medium. Het kan worden gebruikt voor kaarten, foto’s, plannen, en andere soorten afbeeldingen, wat het een veelzijdig hulpmiddel maakt voor een breed scala aan gebruikers.
 • Voordeel 5: Met behulp van de Dynamic pantograaf kun je transformerende bewerkingen uitvoeren zonder afhankelijk te zijn van digitale technologie. Dit kan bijzonder waardevol zijn als je een meer handmatige, tastbare methode wilt voor het werken met jouw afbeeldingen.
 • Het is belangrijk op te merken dat de productbeschrijving voor de Dynamic Pantograaf geen specifieke nadelen biedt. Op basis van de aangegeven functies en voordelen kunnen er echter enkele impliciete nadelen worden afgeleid. Hier zijn vijf mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De Pantograaf kan alleen originelen vergroten, verkleinen of reproduceren. Dit betekent dat je beperkt bent in het soort projecten waarvoor je hem kunt gebruiken. Het ontbreken van extra functies kan voor sommigen een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: Er wordt niets gezegd over de nauwkeurigheid van de vergroting of verkleining. Dit kan een probleem zijn bij complexe ontwerpen of projecten waar precisie essentieel is.
 • Nadeel 3: De Pantograaf wordt beschreven als werkzaam voor kaarten, foto’s, plannen, foto’s enz. Het is niet duidelijk of dit betekent dat het misschien niet geschikt is voor bepaalde materialen of oppervlakken, zoals driedimensionale objecten of onregelmatige vormen.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt niet of de Pantograaf gemakkelijk te gebruiken is. Afhankelijk van je vaardigheidsniveau kan dit een uitdaging zijn, vooral als er geen begeleiding of instructies worden verstrekt.
 • Nadeel 5: Er is geen informatie over de duurzaamheid of de levensduur van de Pantograaf. Als je van plan bent het apparaat regelmatig te gebruiken, is het belangrijk om te weten of het de tand des tijds kan doorstaan.

Onze favoriet #7

Generic Pantograaf

Generic Pantograaf

Waarom we het gekozen hebben

De Pantograaf van het merk Generic is een veelzijdig tekenhulpmiddel dat uitstekend geschikt is voor studenten en kantoortoepassingen. Met een breedte van 20 mm en een dikte van 2 mm, en inclusief een handige klem om je tekeningen stevig op je werkoppervlak te bevestigen, biedt de Pantograaf je de mogelijkheid om kaarten, afbeeldingen, plannen of foto’s te vergroten, verkleinen of te reproduceren in hun oorspronkelijke grootte. Het is een stevige tool die veelzijdigheid biedt voor al je tekenbehoeften.

 • Voordeel 1: Dit is een veelzijdig tekenhulpmiddel, geschikt voor een breed scala aan gebruikers, zoals studenten en professionals in kantoortekeningen.

  Voordeel 2: De verpakking bevat een klem, waardoor je het gemakkelijk kunt bevestigen aan je tekentafel of bureau. Dit maakt het gebruik en opslag handiger.

 • Voordeel 3: Met een breedte van 20 mm en een dikte van 2 mm is de pantograaf compact van ontwerp, waardoor het gemakkelijk te hanteren is en minder ruimte inneemt op je werkoppervlak.
 • Voordeel 4: Het kan oorspronkelijke afmetingen vergroten, verkleinen of reproduceren. Dit is bijzonder nuttig voor het bewerken van kaarten, afbeeldingen, plannen of foto’s, wat het een waardevol hulpmiddel maakt voor ontwerpers en kunstenaars.
 • Voordeel 5: De flexibiliteit om de grootte van verschillende objecten en afbeeldingen aan te passen maakt het mogelijk om een breed scala aan projecten te creëren en aan te passen, waardoor je creatieve vrijheid krijgt.
 • Nadeel 1: De Pantograaf merk Generic is voornamelijk gericht op studenten en kantoortekeningen, wat kan betekenen dat deze mogelijk niet geschikt is voor professieel gebruik of meer complexe artistieke toepassingen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat het wordt geleverd met een klem voor bevestiging aan je tekentafel of bureau. Dit kan problematisch zijn als jouw werkoppervlak geen geschikte rand heeft om de klem aan te bevestigen of als je van plan bent het product op verschillende locaties te gebruiken.
 • Nadeel 3: De generic pantograaf heeft een vaste breedte van 20 millimeter en een dikte van 2 millimeter, wat beperkend kan zijn als je grotere of dikkere materialen wenst te gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat beweert te kunnen vergroten, verkleinen of reproduceren naar originele grootte voor kaarten, afbeeldingen, plannen, foto’s en dergelijke, specificeert het niet de limieten van deze mogelijkheden. Dit kan beperkend zijn voor projecten die meer flexibiliteit vereisen in termen van schaalvergroting of -verkleining.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de Artist Drawing Tool verpakt is, worden er geen details vermeld over de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal waaruit het product is gemaakt. Dit kan in twijfel trekken hoe lang het product effectief zou kunnen zijn bij regelmatig gebruik.

Onze favoriet #8

Artstat Pantograaf

Artstat Pantograaf

Waarom we het gekozen hebben

De Pantograaf van het merk Artstat is een essentieel hulpmiddel voor kunstenaars die tekeningen en schetsen willen vergroten en verkleinen. Het bezit een scala aan verhoudingen, variërend van 2 tot 10, inclusief fractionele waarden zoals 2,25 en 2,5, wat voor flexibiliteit in je kunstwerk zorgt. Door het eenvoudig verwisselen van de geïntegreerde wijzer en de loodhouder, kun je met gemak de gewenste vergroting of verkleining bereiken. Het wordt geleverd met een handige bureauklem, reservekabel en een handleiding (hoewel deze mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar is).

 • Voordeel 1: Met de Pantograaf van Artstat kun je gemakkelijk je tekeningen en schetsen vergroten of verkleinen. Dit biedt je de flexibiliteit om je kunstwerken aan te passen aan verschillende formaten en verhoudingen.
 • Voordeel 2: Deze pantograaf heeft een uitgebreide reeks verhoudingen tot 10. Hierdoor kun je de grootte van je afbeeldingen aanpassen met een hoge mate van nauwkeurigheid en controle.
 • Voordeel 3: Het eenvoudige wisselsysteem van de geïntegreerde wijzer en de loodhouder biedt je de vrijheid om naar wens te vergroten of te verkleinen. Dit is een handige functie voor kunstenaars die regelmatig werken met verschillende schaalverhoudingen.
 • Voordeel 4: De Pantograaf van Artstat wordt geleverd met een bureauklem. Deze kan op je werkplek worden bevestigd, waardoor je een veilige en stabiele basis hebt om vanuit te werken.
 • Voordeel 5: Dit product wordt compleet geleverd met een reservekabel en een handleiding. Hoewel de handleiding mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar is, heb je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en je product optimaal te gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Artstat Pantograaf handig is voor het vergroten en verkleinen van tekeningen en schetsen, is de mate van precisie niet gespecificeerd in de productbeschrijving. Het is mogelijk dat de vergroting of verkleining niet nauwkeurig genoeg is voor gedetailleerd werk.
 • Nadeel 2: De Pantograaf van Artstat biedt weliswaar verschillende verhoudingen, maar het is onduidelijk hoe gemakkelijk het is om tussen deze verhoudingen te schakelen. Dit kan tijd en moeite kosten als het vaak gedaan moet worden.
 • Nadeel 3: Hoewel het eenvoudig schakelen tussen de geïntegreerde wijzer en de loodhouder een voordeel lijkt te zijn, kan dit ook problemen opleveren. Het is niet gespecificeerd hoe stevig de onderdelen aan elkaar vastzitten en of ze gemakkelijk kunnen loskomen tijdens het gebruik.
 • Nadeel 4: De Artstat Pantograaf wordt geleverd met een bureauklem. Afhankelijk van je bureau of tekenruimte, kan deze klem mogelijk niet goed passen of je tekenruimte beperken.
 • Nadeel 5: De handleiding die bij dit product wordt geleverd, is mogelijk niet in het Nederlands. Dit kan problemen opleveren voor gebruikers die geen andere talen spreken en het kan moeilijk zijn om volledig te begrijpen hoe je het product moet gebruiken.

Onze favoriet #9

Bresser Pantograaf

Bresser Pantograaf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BRESSER Pantograaf is een noodzakelijke uitbreiding voor je BRESSER plafondrailsysteem. Dit vernuftig ontworpen gereedschap elimineert de rommel van storende kabels en statieven op de vloer, waardoor je met volledige flexibiliteit kunt werken. Het beschikt over een schuifbare en uitschuifbare schaar, met een uitbreidingsbereik van ongeveer 40 tot 200 cm. Bovendien is het sterk genoeg om een gewicht tot maximaal 6000 gram te ondersteunen. Inbegrepen in je aankoop zijn de pantograaf/schaar, een veiligheidskabel en een loopwagen. Met deze BRESSER Pantograaf, verbeter je aanzienlijk de functionaliteit van je opnamesessies.

 • Voordeel 1: De BRESSER pantograaf is een extraatje voor je BRESSER plafondrailsysteem. Met deze uitbreiding maak je jouw systeem nog completer en passender voor jouw behoeften.
 • Voordeel 2: Dankzij de BRESSER pantograaf heb je geen last meer van storende kabels of standaards op de vloer. Dit maakt jouw werkruimte overzichtelijker en veiliger.
 • Voordeel 3: Met de schuifbare en uitschuifbare schaar van de BRESSER pantograaf kun je flexibel werken. Dit geeft je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk aanpassingen te maken.
 • Voordeel 4: De BRESSER pantograaf heeft een uitbreidingsbereik van de schaar van ca. 40 – 200 cm. Hiermee kun je de hoogte van je verlichting, camera, of andere apparatuur nauwkeurig aanpassen.
 • Voordeel 5: De BRESSER pantograaf is belastbaar tot maximaal 6000 g. Met dit hoge draagvermogen, kun je er zeker van zijn dat de pantograaf zelfs je zwaardere apparatuur moeiteloos kan ondersteunen.
 • Nadeel 1: Hoewel de scissor heeft een uitbreidingsbereik van 40 – 200 cm, kan dit beperkend zijn als je werkt met een hoger plafond of als je extra hoogte nodig hebt voor bepaalde het schieten van bepaalde beelden of scènes.
 • Nadeel 2: De maximale belasting van de schaar is 6000 gram. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent om zware apparatuur te bevestigen, zoals grotere camera’s of studioverlichting.
 • Nadeel 3: Er wordt geen melding gemaakt van een locking mechanisme op de uitschuifbare schaar, waardoor de stabiliteit van het systeem in twijfel getrokken kan worden, vooral als je werkt met de schaar op zijn maximale uitbreiding.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving omvat een veiligheidskabel, maar er worden geen details gegeven over de sterkte of duurzaamheid van deze kabel, wat vragen kan oproepen over hoe veilig jouw apparatuur echt is bij gebruik van deze pantograaf.
 • Nadeel 5: Hoewel het een nadeel is dat er geen storende kabels op de vloer liggen, betekent dit ook dat alle kabels boven het hoofd moeten worden geleid. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot nieuwe problemen, zoals mogelijke verstrikkingen of moeilijkheden om apparatuur snel en gemakkelijk aan te sluiten.

Onze favoriet #10

Wudaizhi Pantograaf

Wudaizhi Pantograaf

Waarom we het gekozen hebben

De Wudaizhi Pantograaf is een fantastisch hulpmiddel voor jouw artistieke tekeningen; ideaal voor studenten en voor gebruik op kantoor. Het apparaat kan tekeningen vergroten, verkleinen of de grootte van kaarten, afbeeldingen, plannen en foto’s reproduceren, waardoor het een veelzijdig instrument is voor diverse projecten. Het wordt geleverd met een klem waarmee je het gemakkelijk aan je tekentafel of bureau kunt bevestigen. Al met al is de Pantograaf van Wudaizhi een onmisbaar instrument voor elke artiest of ontwerper.

 • Voordeel 1: De Wudaizhi Pantograaf is een uitstekend hulpmiddel voor artistieke tekeningen. Of je nu een student bent of gewoon graag tekent op kantoor, dit product biedt de ideale oplossing voor jouw tekenbehoeften.
 • Voordeel 2: Waar je ook tekent, je hoeft je geen zorgen te maken over de stabiliteit van de Pantograaf. Het wordt geleverd met een klem om het aan je tekentafel of bureau te bevestigen, zodat je een stevige en betrouwbare ondersteuning hebt tijdens het tekenen.
 • Voordeel 3: De Wudaizhi Pantograaf biedt een breed scala aan mogelijkheden. Of je nu wilt vergroten, verkleinen of een bestaand formaat wilt reproduceren, deze tool kan het allemaal.
 • Voordeel 4: Niet alleen is deze Pantograaf ideaal voor tekeningen, maar het kan ook gebruikt worden op allerlei andere materialen. Of je nu een kaart, afbeelding, plan of foto wilt bewerken, dit ene hulpmiddel heeft het allemaal.
 • Voordeel 5: De Wudaizhi Pantograaf is niet alleen praktisch, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Of je nu een kunststudent bent, een professional op kantoor of gewoon een hobbyist, dit hulpmiddel is ontworpen om gemakkelijk te worden gebruikt door mensen van alle niveaus.
 • nadeel 1: Er is geen expliciete vermelding dat de Wudaizhi pantograaf ofwel robuust of duurzaam is. Dit kan betekenen dat het product niet lang meegaat of niet bestand is tegen regelmatig gebruik.
 • nadeel 2: Het product vermeldt dat het kan vergroten, verkleinen of de grootte van afbeeldingen kan reproduceren, maar geeft geen informatie over de nauwkeurigheid of precisie van deze functie. Hierdoor kan het zijn dat het gereedschap niet exact de juiste grootte reproduceert die je wilt hebben.
 • nadeel 3: Het staat niet vermeld of de klem die bij het product wordt geleverd universeel is. Dat betekent dat deze mogelijk niet op alle soorten bureaus of tekentafels past, wat de bruikbaarheid kan beperken.
 • nadeel 4: Hoewel het product zegt dat het geschikt is voor studenten en kantoortekeningen, geeft het geen informatie over de geschiktheid voor gebruik door professionele kunstenaars. Dit kan betekenen dat de tool niet voldoende kwalitatieve functies heeft voor geavanceerder of professioneler gebruik.
 • nadeel 5: Het product geeft geen informatie over de leercurve die nodig is om goed gebruik te maken van de pantograaf. Hoewel het wordt beschreven als ‘een prachtig hulpmiddel voor je artistieke tekeningen’, laat het je niet weten of je tijd moet investeren om te leren hoe je het effectief kunt gebruiken. Voor beginners kan dit een uitdaging zijn.

Na uitgebreid onderzoek en testen kunnen we concluderen dat er een breed scala aan hoogwaardige pantografen beschikbaar is op de markt, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen. Ongeacht het soort werk dat je wilt doen, of je nu een professional of een hobbyist bent, er is een pantograaf die perfect voor jou is. Door je specifieke behoeften en budget in acht te nemen, kun je de beste keuze maken uit onze top 10 pantografen. Deze zijn allemaal getest op duurzaamheid, precisie en gebruiksgemak om ervoor te zorgen dat je langdurig en nauwkeurig kunt werken. Met de juiste pantograaf wordt tekenen of graveren een stuk eenvoudiger en nauwkeuriger. Kortom, investeren in een goede pantograaf is de moeite waard.

Inhoudsopgave