a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Papierversnipperaar: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste papierversnipperaars op de markt, volgens ons nieuwste onderzoek, en vind het perfecte product dat aan al jouw behoeften voldoet.

Unser Favorit: Bonsaii Papierversnipperaar

Bonsaii Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Hama Papierversnipperaar

Hama Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Hama Papierversnipperaar

Hama Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Hama Papierversnipperaar

Hama Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Hp Papierversnipperaar

Hp Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar
★★★★★

Unser Favorit: Genie Papierversnipperaar

Genie Papierversnipperaar
★★★★★

Op zoek naar de perfecte papierversnipperaar om je gevoelige documenten te beheren? We hebben het onderzoek voor jou gedaan en presenteren je met trots: “Papierversnipperaar: De 10 beste producten in de test”. Dit artikel is ontstaan uit nieuw, uitgebreid onderzoek waarin we tientallen modellen hebben geanalyseerd op verschillende essentiële kenmerken zoals snijkwaliteit, snelheid, geluidsniveau, beveiligingsfuncties en gebruikersgemak. Of je nu een klein bedrijf runt of gewoon je persoonlijke documenten thuis wilt beheren, wij hebben hier de perfecte papierversnipperaar voor jou.

Een papierversnipperaar is een apparaat dat je helpt bij het beheren van ongewenst papier in je kantoor of thuis. Het vernietigt documenten door ze in dunne stroken of fijne deeltjes te snijden, zodat de inhoud onleesbaar wordt. Dit is een essentieel hulpmiddel om vertrouwelijke of gevoelige informatie te beschermen tegen onbevoegde ogen. Met verschillende niveaus van snijcapaciteit en veiligheidsnormen kun je de papierversnipperaar kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bonsaii Papierversnipperaar

Bonsaii Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bonsaii papierversnipperaar is een essentieel hulpmiddel voor jouw thuiskantoor, uitgerust met een capaciteit van 13 liter en de mogelijkheid om tot 8 vellen papier tegelijkertijd te versnipperen. Met een snijgrootte van 6 mm biedt het veiligheidsniveau 2 shred, een uitstekende keuze om je privacy te beschermen door privédocumenten, creditcards, cd’s en dvd’s veilig te vernietigen. Hij heeft een continue looptijd van 2 minuten, met een handige oververhittingsindicator die knippert als de shredder oververhit dreigt te raken. Dankzij de veilige startmodus en handmatige achteruitontstuwing is de bediening eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Daarnaast biedt Bonsaii een betrouwbare 2-jarige garantie voor volledige peace of mind.

 • Voordeel 1: Deze papierversnipperaar van Bonsaii heeft een indrukwekkende capaciteit van 13 liter, wat hem ideaal maakt voor gebruik in thuiskantoren. Je zult niet continu de bak hoeven te legen, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 2: De versnipperaar kan tot 8 vellen papier tegelijk versnipperen. Dit is een groot voordeel als je te maken hebt met grote hoeveelheden papierwerk, omdat je meerdere vellen tegelijk kunt invoeren, wat het vernietigingsproces versnelt.
 • Voordeel 3: De Bonsaii papierversnipperaar is zeer flexibel en kan verschillende soorten materiaal versnipperen, waaronder creditcards, cd’s, dvd’s en andere belangrijke documenten. Dit biedt je de mogelijkheid om al je vertrouwelijke informatie veilig te vernietigen.
 • Voordeel 4: Het apparaat is zeer veilig om te gebruiken, dankzij de strip cut functie en veiligheidsniveau 2. Dit zorgt voor een grondige vernietiging van documenten en helpt je privacy te beschermen.
 • Voordeel 5: De papierversnipperaar is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging. Als het apparaat te lang loopt, waarschuwt een led-lampje voor oververhitting, waardoor de kans op schade door oververhitting wordt verminderd. Dit helpt de levensduur van je versnipperaar te verlengen.
 • Nadeel 1: Capaciteit van slechts 8 vellen – De bonsaii papierversnipperaar kan slechts tot 8 vellen papier tegelijkertijd versnipperen. Dit betekent dat als je grotere hoeveelheden documenten hebt om te vernietigen, het langer kan duren dan gewenst.
 • Nadeel 2: Oververhitting na 2 minuten – Deze papierversnipperaar kan continu gedurende slechts 2 minuten werken voordat oververhitting plaatsvindt. Dit kan een belemmering zijn als je een grote hoeveelheid papier in één keer wilt vernietigen.
 • Nadeel 3: 60 minuten afkoeltijd – Wanneer oververhitting optreedt, heeft de papierversnipperaar een afkoeltijd van 60 minuten nodig voordat deze weer gebruikt kan worden. Dit kan leiden tot onnodige vertragingen bij het vernietigen van documenten.
 • Nadeel 4: Snippergrootte – De snippergrootte van deze papierversnipperaar is 6 mm, wat je privacy in principe kan beschermen. Echter, voor de echt gevoelige informatie zou je misschien een papierversnipperaar met een kleinere snippergrootte prefereren.
 • Nadeel 5: Veiligheidsniveau – Met een veiligheidsniveau van 2 biedt deze papierversnipperaar een basisniveau van beveiliging. Als je documenten hebt met bijzonder gevoelige informatie, zou je misschien een papierversnipperaar met een hoger veiligheidsniveau nodig hebben.

Onze favoriet #2

Hama Papierversnipperaar

Hama Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hama Basic S6 is een papierversnipperaar die functioneel design combineert met effectieve prestaties. Deze papierversnipperaar heeft een opvangbak van 8 liter en versnippert tot 6 A4-vellen tegelijkertijd in strip-cut stijl, waarbij 6 mm brede stroken worden gecreëerd voor een veiligheidsniveau van P2. Handig en automatisch, het heeft een start-/stopfunctie en wordt actief zodra je materiaal invoert voor versnippering. Je hoeft je geen zorgen te maken over papierophoping dankzij de terugloopfunctie, en het apparaat schakelt ook automatisch uit bij oververhitting. Dit is de ideale papierversnipperaar voor het vernietigen van privédocumenten, zowel thuis als in het thuiskantoor of kantoor, met een snijsnelheid van 2,8 m/min. Het pakket bevat de Hama Basic S6 papierversnipperaar, een 8 liter mand en een handleiding, al kan deze laatste mogelijk niet beschikbaar zijn in het Nederlands. Met een maximaal geluidsniveau van 70 dB, is dit apparaat ook redelijk stil in gebruik.

 • Voordeel 1: Papierversnipperaar met opvangbak van 8 liter en vermogen tot versnipperen van 6 vellen DIN A4 tegelijk. Dit betekent dat je snel stapels papier kunt verwerken, zonder constant te hoeven legen en hervullen.
 • Voordeel 2: De Hama papierversnipperaar is voorzien van een automatische start- en stopfunctie. Dit betekent dat het apparaat begint met versnipperen zodra er materiaal wordt toegevoerd en automatisch stopt. Dit bespaart energie en verlengt de levensduur van het apparaat.
 • Voordeel 3: Het heeft een terugloopfunctie tegen papierophoping en een automatische veiligheidsuitschakeling bij oververhitting. Dit biedt je gemoedsrust omdat je weet dat het apparaat is ontworpen om problemen zoals vastlopen en oververhitting te voorkomen die soms voorkomen bij andere versnipperaars.
 • Voordeel 4: De versnipperaar is ontworpen voor het vernietigen van privédocumenten, ideaal voor gebruik in het huishouden, thuiskantoor of kantoor. Of je nu vertrouwelijke brieven moet vernietigen of gewoon oude rekeningen en overbodig papierwerk wilt opruimen, deze versnipperaar is geschikt voor de taak.
 • Voordeel 5: De papierversnipperaar produceert een maximaal geluidsniveau van 70 dB, wat relatief stil is in vergelijking met andere apparaten. Hierdoor kun je hem gebruiken zonder anderen in huis of op kantoor te storen.
 • Nadeel 1: Hoewel dit apparaat kostbare tijd kan besparen door maximaal 6 vellen tegelijk te versnipperen, is dit misschien niet voldoende voor gebruik in kantoren waar grotere hoeveelheden papier tegelijkertijd moeten worden versnipperd.
 • Nadeel 2: De versnipperaar produceert 70 dB geluid. Dit kan als luid worden ervaren, vooral in stille kantooromgevingen of thuiskantoren, wat storend kan zijn voor jou en anderen in de omgeving.
 • Nadeel 3: Het veiligheidsniveau van deze versnipperaar is P2, wat betekent dat het documenten in 6 mm brede stroken snijdt. Voor gevoelige en vertrouwelijke documenten is deze strip-cut methode misschien niet veilig genoeg, omdat de informatie nog steeds kan worden teruggehaald door de stroken opnieuw te ordenen.
 • Nadeel 4: De opvangbak heeft een beperkte capaciteit van 8 liter. Afhankelijk van hoe vaak en hoeveel je moet versnipperen, kun je de bak vaak moeten legen, wat je werk kan onderbreken.
 • Nadeel 5: De handleiding is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan problemen veroorzaken als je vragen hebt of problemen ondervindt bij het bedienen van de machine, vooral als je geen Engels of de taal waarin de handleiding is geschreven, beheerst.

Onze favoriet #3

Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fellowes 6C cross-cut papierversnipperaar is een betrouwbaar en veilig hulpmiddel bij het vernietigen van jouw documenten. In staat om tot 6 vellen tegelijk te versnipperen in 4x35mm snippers, garandeert het een hoog veiligheidsniveau (DIN P-4). Dankzij de handige ingebouwde Safety Lock voorkom je ongewenste activatie. Maar deze krachtige versnipperaar doet meer: hij snijdt moeiteloos door creditcards, paperclips en nietjes, waardoor alle vertrouwelijke inhoud vakkundig wordt vernietigd. De 6C kan doorgaan met versnipperen voor 3 minuten voordat het een afkoelingsperiode van 30 minuten nodig heeft, en beschikt ook over een ruime opvangbak van 11 liter voor makkelijk afvoeren van papierafval.

 • Voordeel 1: De Fellowes papiervernietiger zorgt voor de veiligheid van je documenten met zijn streepsnijding functie. Het snijdt tot 5 vellen tegelijk in stroken van 7mm, wat betekent dat zelfs gevoelige documenten niet kunnen worden gereconstrueerd.
 • Voordeel 2: De ontwerpers van deze shredder hebben gedacht aan jouw gebruiksgemak. Met een papierinvoer van 220 mm breed, kun je gemakkelijk papier tot A4-formaat vernietigen.
 • Voordeel 3: De Fellowes papiervernietiger is gemaakt om langdurig te gebruiken. Het toestel kan tot 3 minuten aan één stuk draaien.
 • Voordeel 4: Deze papiervernietiger is uitgerust met een opbergmand van 11 liter voor jouw versnipperd papier. Bovendien is het opzetstuk handig afneembaar, waardoor je eenvoudig het afval kan verwijderen.
 • Voordeel 5: Heb je ooit zorgen over het oververhitten van je apparatuur? Geen zorgen meer! Dit toestel heeft een automatische afkoelfunctie. Na langdurig gebruik schakelt de papiervernietiger automatisch in slaapstand om oververhitting te voorkomen.
 • Nadeel 1: De Fellowes P-25S papierversnipperaar voert een streepsnijding uit, wat overeenkomt met DIN-veiligheidsniveau P-1, het laagste mate van veiligheid. Dit betekent dat je documenten mogelijk niet zo grondig worden vernietigd als bij hogere veiligheidsniveaus.
 • Nadeel 2: Ondanks zijn vermogen om tot 5 vellen tegelijk te versnipperen, kan de P-25S alleen 3 minuten achtereenvolgend functioneren voordat hij een afkoelperiode nodig heeft. Dit betekent dat je jouw versnipperingstaken mogelijk in kleinere segmenten moet verdelen, wat niet handig is als je grote hoeveelheden papier te versnipperen hebt.
 • Nadeel 3: De opbergmand van de versnipperaar is vrij klein met een capaciteit van slechts 11 liter. Dit betekent dat je het vaak moet legen, vooral als je veel documenten te versnipperen hebt.
 • Nadeel 4: De papierversnipperaar heeft een automatische afkoelfunctie, wat betekent dat hij na langdurig gebruik automatisch in slaapstand schakelt om oververhitting te voorkomen. Dit kan erg lastig zijn als je veel papier hebt dat je in één keer wilt versnipperen, vooral als je haast hebt.
 • Nadeel 5: De brede papierinvoer van 220 mm is handig voor het vernietigen van papier tot A4-formaat, maar als je documenten van een groter formaat hebt, moet je deze mogelijk eerst knippen of vouwen om in de versnipperaar te passen. Dit kan een extra stap zijn die je tijd en moeite kost.

Onze favoriet #4

Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fellowes P-25S papierversnipperaar is perfect voor incidenteel thuisgebruik, aangezien hij tot wel 5 vellen papier tegelijkertijd in 7mm stroken kan snijden, wat voldoet aan DIN-veiligheidsniveau P-1. Deze shredder, met zijn eenvoudige design, heeft een papierinvoer van ongeveer 22 cm breed, waardoor het vernietigen van papier tot A4-formaat eenvoudig is. Met een gebruiksduur van 3 minuten achter elkaar, schakelt hij daarna automatisch in een afkoelmodus om oververhitting te voorkomen. Handig is de prullenbak van 11 liter met afneembaar opzetstuk voor het eenvoudig verwijderen van jouw versnipperde papier. Bovendien, de P-25S helpt je om je privacy te waarborgen door persoonlijke en gevoelige documenten te vernietigen.

 • Voordeel 1: De Fellowes papiervernietiger zorgt voor de veiligheid van je documenten met zijn streepsnijding functie. Het snijdt tot 5 vellen tegelijk in stroken van 7mm, wat betekent dat zelfs gevoelige documenten niet kunnen worden gereconstrueerd.
 • Voordeel 2: De ontwerpers van deze shredder hebben gedacht aan jouw gebruiksgemak. Met een papierinvoer van 220 mm breed, kun je gemakkelijk papier tot A4-formaat vernietigen.
 • Voordeel 3: De Fellowes papiervernietiger is gemaakt om langdurig te gebruiken. Het toestel kan tot 3 minuten aan één stuk draaien.
 • Voordeel 4: Deze papiervernietiger is uitgerust met een opbergmand van 11 liter voor jouw versnipperd papier. Bovendien is het opzetstuk handig afneembaar, waardoor je eenvoudig het afval kan verwijderen.
 • Voordeel 5: Heb je ooit zorgen over het oververhitten van je apparatuur? Geen zorgen meer! Dit toestel heeft een automatische afkoelfunctie. Na langdurig gebruik schakelt de papiervernietiger automatisch in slaapstand om oververhitting te voorkomen.
 • Nadeel 1: De Fellowes P-25S papierversnipperaar voert een streepsnijding uit, wat overeenkomt met DIN-veiligheidsniveau P-1, het laagste mate van veiligheid. Dit betekent dat je documenten mogelijk niet zo grondig worden vernietigd als bij hogere veiligheidsniveaus.
 • Nadeel 2: Ondanks zijn vermogen om tot 5 vellen tegelijk te versnipperen, kan de P-25S alleen 3 minuten achtereenvolgend functioneren voordat hij een afkoelperiode nodig heeft. Dit betekent dat je jouw versnipperingstaken mogelijk in kleinere segmenten moet verdelen, wat niet handig is als je grote hoeveelheden papier te versnipperen hebt.
 • Nadeel 3: De opbergmand van de versnipperaar is vrij klein met een capaciteit van slechts 11 liter. Dit betekent dat je het vaak moet legen, vooral als je veel documenten te versnipperen hebt.
 • Nadeel 4: De papierversnipperaar heeft een automatische afkoelfunctie, wat betekent dat hij na langdurig gebruik automatisch in slaapstand schakelt om oververhitting te voorkomen. Dit kan erg lastig zijn als je veel papier hebt dat je in één keer wilt versnipperen, vooral als je haast hebt.
 • Nadeel 5: De brede papierinvoer van 220 mm is handig voor het vernietigen van papier tot A4-formaat, maar als je documenten van een groter formaat hebt, moet je deze mogelijk eerst knippen of vouwen om in de versnipperaar te passen. Dit kan een extra stap zijn die je tijd en moeite kost.

Onze favoriet #5

Hama Papierversnipperaar

Hama Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hama elektrische papierversnipperaar is een krachtig apparaat voor thuis en op kantoor, geschikt voor het vernietigen van 12 A4-vellen tegelijk. Hij biedt een hoge veiligheidsgraad (niveau 4) met een snede van 4 x 40 mm voor de ultieme bescherming van je gevoelige documenten, voldoet aan de DSGVO en heeft ook een functie voor creditcard- en cd-vernietiging met een aparte invoer en afvalbak. Dankzij de automatische start-/stop-functie en de niet-vaste messen is het gebruik gemakkelijk en veilig. Bovendien beschikt het apparaat over een safety-apparaat tegen letsel en een automatische uitschakeling bij oververhitting om mogelijke storingen te voorkomen. Of je nu papier of zelfs geld moet versnipperen, de Hama papierversnipperaar is klaar voor elke klus.

 • Voordeel 1: De Hama papierversnipperaar heeft een grote capaciteit van 21 liter, waardoor je in staat bent om grotere hoeveelheden papier tegelijk te versnipperen zonder de bak constant te moeten legen.
 • Voordeel 2: Deze papierversnipperaar kan tot wel 12 A4-vellen tegelijkertijd versnipperen, wat jouw taken aanzienlijk versnelt en efficiënter maakt.
 • Voordeel 3: Hij is uitgerust met een CD-versnipperaar met aparte invoer en afvalbak. Dit betekent dat je ook veilig oude CD’s kunt vernietigen zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijk schade aan de machine.
 • Voordeel 4: De automatische start- en stopfunctie maakt het versnipperen veel handiger en veiliger. Dankzij de terugloopfunctie tegen papierophoping hoef je je geen zorgen te maken over vastgelopen papier of oververhitting, aangezien de machine automatisch uitschakelt wanneer dat nodig is.
 • Voordeel 5: Last but zeker niet least, is de Hama papierversnipperaar conform de DSGVO-normen, wat de hoogst mogelijke beveiliging garandeert voor je gevoelige documenten door een deeltjessnede van 4 x 40 mm te bieden, die bijzonder moeilijk te reconstrueren is. Dit is vooral belangrijk voor kantoren die met vertrouwelijke of persoonlijke informatie werken.
 • Nadeel 1: Het apparaat kan oververhit raken. Hoewel er een automatische uitschakelfunctie is bij oververhitting, kan dit alsnog een beperking zijn als je een grote hoeveelheid papier in één keer moet versnipperen.
 • Nadeel 2: Hoewel er een terugloopfunctie is tegen papierophoping, wordt deze functie vermeld, wat suggereert dat papierophoping een mogelijk probleem kan zijn. Dit kan het gebruik van het apparaat vertragen en mogelijk ongemak veroorzaken.
 • Nadeel 3: Deze papierversnipperaar heeft vaste messen die niet vervangen kunnen worden. Dit betekent dat als de messen bot worden of beschadigd raken, het hele apparaat mogelijk vervangen moet worden in plaats van alleen de messen.
 • Nadeel 4: De papierversnipperaar heeft een afzonderlijke invoer voor het vernietigen van cd’s. Dit lijkt een nuttige functie, maar het kan ook meer tijd kosten als je zowel papier als cd’s moet versnipperen, omdat ze niet tegelijkertijd verwerkt kunnen worden.
 • Nadeel 5: Grootte van de opvangbak is 21 liter, wat misschien niet voldoende is voor grote kantoren of lange versnipperingssessies. Dit betekent dat de bak regelmatig geleegd moet worden, wat extra tijd en inspanning kan vergen.

Onze favoriet #6

Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fellowes 6M papierversnipperaar is een krachtig apparaat dat ontworpen is voor dagelijks en veilig gebruik in huis of thuiskantoren. Het kan tot 6 vellen A4-papier (70gsm) versnipperen in snippers van 4x12mm, waardoor een hoog veiligheidsniveau (DIN P-4) wordt gewaarborgd. Het toestel versnippert niet alleen papier, maar ook nietjes, paperclips en creditcards. Met de veiligheidsgrendel kun je voorkomen dat de papierversnipperaar per ongeluk geactiveerd wordt. De shredder heeft een bedrijfstijd van 5 minuten gevolgd door een afkoelperiode van 30 minuten. De 13-liter opvangbak kan minstens 150 versnipperde vellen bevatten, waardoor je deze minder vaak hoeft te legen. Om de prestaties en levensduur te maximaliseren, is het aanbevolen om Fellowes papierversnipperaarolie te gebruiken elke keer dat de bak geleegd wordt.

 • Voordeel 1: Veelzijdig gebruik
  De Fellowes 6M papierversnipperaar kan meerdere soorten materialen aan, waaronder papier, nietjes, paperclips en creditcards. Hierdoor hoef je niet eerst alles handmatig van je documenten te verwijderen voordat je deze kunt versnipperen.
 • Voordeel 2: Veilige en grondige vernietiging
  De shredder versnippert tot 4x12mm mini-cut deeltjes, bereikend de veiligheidsnorm DIN P-4. Hierdoor wordt een hoog niveau van veiligheid en privacy gegarandeerd, want jouw documentatie wordt grondig vernietigd.
 • Voordeel 3: Veilige werkomgeving
  Met een gepatenteerde veiligheidsgrendel voorkomt de papierversnipperaar ongelukkige activatie, dit maakt het toestel ideaal voor een veilige thuisomgeving.
 • Voordeel 4: Capaciteit en gemak
  De opvangbak van 13 liter kan minimum 150 vellen papier opvangen, wat betekent dat je niet de bak na elk gebruik hoeft te legen. Omdat het apparaat kleinere snippers maakt heeft het minder ruimte nodig dan veel andere papiervernietigers, bespaart jou tijd en moeite.
 • Voordeel 5: Behoudt hoge prestaties
  Door te investeren in Fellowes papierversnipperaarolie, wordt de levensduur van de papierversnipperaar gemaximaliseerd en blijven de prestaties op hoog niveau. Het is dus een apparaat dat langdurig betrouwbaar en effectief blijft.
 • nadeel 1: De Fellowes 6M papierversnipperaar heeft een beperkte capaciteit en kan maximaal slechts 6 vellen A4-papier per keer versnipperen. Als je grotere hoeveelheden papier in één keer wilt versnipperen, kan dit tijdrovend zijn.
 • nadeel 2: Na een continue gebruik van 5 minuten is er een afkoelingsperiode van 30 minuten nodig voordat je de papierversnipperaar weer kunt gebruiken. Dit kan een onderbreking veroorzaken als je veel documenten achter elkaar wilt versnipperen.
 • nadeel 3: Hoewel de opvangbak 13 liter is en tot 150 vellen papier kan bevatten, moet deze toch regelmatig geleegd worden, vooral bij frequent gebruik. Dit kan extra tijd vergen als je regelmatig grote hoeveelheden papier versnippert.
 • nadeel 4: Hoewel de versnipperaar ook in staat is nietjes, paperclips en creditcards te versnipperen, is het niet duidelijk of deze functie ook optimaal werkt zonder dat het de levensduur of prestatie van de versnipperaar beïnvloedt.
 • nadeel 5: Om de prestatie van de Fellowes 6M papierversnipperaar hoog te houden, wordt aangeraden te investeren in Fellowes papierversnipperaarolie. Dit betekent een extra onderhoudskosten en moeite om de olie bij te vullen elke keer dat de opvangbak geleegd wordt.

Onze favoriet #7

Hama Papierversnipperaar

Hama Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hama Papierversnipperaar is een handig apparaat dat tot wel 6 vellen DIN A4-papier (80 g/m2) in één keer kan versnipperen, ideaal voor al jouw documentvernietigingsbehoeften. Het heeft een speciale functie waarbij het automatisch uitschakelt als het oververhit raakt, waardoor schade aan het apparaat wordt voorkomen. Het ontwerp van de versnipperaar is zo gemaakt dat je het flexibel op een gewone papiermand kan plaatsen. Met zijn hoogwaardige stalen messen, bestand tegen metalen vlekken, biedt het een duurzame versnipperingsoplossing. Vergeet echter niet, het is specifiek bedoeld voor het versnipperen van papier – niet voor magneetstrips, ID-chipkaarten, CDs, DVDs, Blu-Rays, doorlopende modules, zelfklevende etiketten, dia’s, kranten, karton, paperclips, laminaat, plastic. Met je aankoop krijg je de versnipperaar ‘Mini S6’ en een handleiding.

 • Voordeel 1: Met de Hama Papierversnipperaar kun je efficiënt werken. Hij kan tot 6 vellen DIN A4-papier tegelijkertijd versnipperen, waardoor je tijd bespaart bij het vernietigen van documenten.
 • Voordeel 2: Het design van de papierversnipperaar is zo ontworpen dat de kop van het apparaat met afneembare arm flexibel op gewone papiermanden kan worden geplaatst. Dit maakt het gemakkelijk om te integreren in jouw bestaande kantooromgeving.
 • Voordeel 3: Een belangrijk aspect waar de Hama papierversnipperaar voor zorgt, is jouw veiligheid en die van het apparaat zelf. Het apparaat schakelt automatisch uit als het oververhit raakt, waardoor het risico op schade of brand wordt voorkomen.
 • Voordeel 4: De Hama Papierversnipperaar is uitgerust met hoogwaardige stalen messen die bestand zijn tegen metalen vlekken. Dit betekent dat het apparaat duurzaam en betrouwbaar is, zelfs na langdurig gebruik.
 • Voordeel 5: Om ervoor te zorgen dat je het apparaat gemakkelijk kunt gebruiken, wordt de Hama papierversnipperaar geleverd met een handleiding. Dit betekent dat je geen tijd hoeft te verspillen aan het zoeken naar instructies op het internet of hulp van buitenaf nodig hebt.
 • Nadeel 1: Capaciteitsbeperking – De Hama papierversnipperaar kan slechts tot 6 vellen DIN A4-papier per keer aan. Als je een grote stapel documenten moet versnipperen, kan dit een tijdrovend proces zijn.
 • Nadeel 2: Oververhittingsprobleem – Hoewel het apparaat is uitgerust met een automatische uitschakelfunctie om oververhitting te voorkomen, betekent dit dat je mogelijk langere pauzes moet nemen tijdens de taken om het apparaat af te laten koelen.
 • Nadeel 3: Materiaalbeperking – Je moet oppassen voor wat je versnippert. De Hama papierversnipperaar is alleen bedoeld voor papier. Voorwerpen zoals magneetstrips, ID-chipkaarten, CD’s, DVD’s, Blu-Rays, doorlopende modules, zelfklevende etiketten, dia’s, kranten, karton, paperclips, laminaat en plastic kunnen het apparaat beschadigen.
 • Nadeel 4: Strip-Cut versnipperen – Dit type versnipperaar is minder veilig dan bijvoorbeeld cross-cut of micro-cut versnipperaars. Als je dus zeer gevoelige documenten moet vernietigen, is deze versnipperaar misschien niet de beste keuze.
 • Nadeel 5: Plaatsing van het apparaat – De kop van het apparaat met afneembare arm kan op gewone papiermanden worden geplaatst. Hoewel dit flexibel kan zijn, kan het ook leiden tot stabiliteitsproblemen, afhankelijk van de grootte en vorm van je afvalbak.

Onze favoriet #8

Hp Papierversnipperaar

Hp Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HP Papierversnipperaar is een krachtige en betrouwbare tool, perfect voor privéhuishoudens of thuiskantoren die behoefte hebben aan veilige papiervernietiging. Het apparaat kan acht A4-vellen of een creditcard tegelijk vernietigen, dit in naleving van de DSGVO-regelgeving door het versnipperen naar 5 mm x 18 mm deeltjes, met een veiligheidsniveau P-4. Met een bedrijfstijd van vier minuten, biedt het apparaat handige functies zoals oververhittings- en overbelastingsindicatoren en een start-stop-functie. Het maakt gebruik van anti-papierophopingstechnologie door een automatische terugloopfunctie te hebben. Daarnaast beschikt het over een ruime afvalbak van 15 liter met kijkvenster voor gemakkelijke lediging en een afneembare shredderkop.

 • Voordeel 1: De HP papierversnipperaar kan tot acht DIN A4-vellen of een creditcard tegelijk verwerken, perfect voor jouw privéhuishouden of thuiskantoor.
 • Voordeel 2: De papierversnipperaar biedt DSGVO-conforme papiervernietiging in 5 mm x 18 mm kleine snippers, met een veiligheidsniveau P-4. Dit betekent veiligheid en privacy voor jouw documenten.
 • Voordeel 3: Een werkingsduur van vier minuten, met oververhittings- en overbelastingsindicator, helpt je bij het beheren van de versnippering zonder je zorgen te hoeven maken over veelvuldige pauzes of schade aan het apparaat.
 • Voordeel 4: De geavanceerde technologie van de HP papierversnipperaar voorkomt papierophoping door een automatische terugloopfunctie. Dus, geen frustratie over vastgelopen papier meer!
 • Voordeel 5: Met een afvalbak volume van 15 liter en een kijkvenster is deze papierversnipperaar eenvoudig te legen. Bovendien is de shredderkop afneembaar, wat het onderhoud en de reiniging van het apparaat vergemakkelijkt.
 • Nadeel 1: Het lijkt dat deze papierversnipperaar slechts een beperkte capaciteit heeft, aangezien hij slechts acht DIN A4-vellen of een creditcard per keer kan versnipperen. Als je dus grote hoeveelheden papier te versnipperen hebt, kan dit een tijdrovend proces zijn.
 • Nadeel 2: De papierversnipperaar van HP heeft slechts een werkingsduur van vier minuten, wat betekent dat je pauzes zult moeten nemen bij het versnipperen van grotere hoeveelheden papier. Dit kan je workflow onderbreken en extra tijd vergen.
 • Nadeel 3: Hoewel er een overbelastingsindicator aanwezig is, kan overbelasting toch een probleem worden als je niet zorgvuldig oplet. Omdat de versnipperaar alleen acht vellen papier tegelijk aankan, moet je ervoor zorgen dat je dit niet overschrijdt om overbelasting te voorkomen.
 • Nadeel 4: De afvalbak heeft een beperkte capaciteit van 15 liter. Dit kan snel vol raken bij intensief gebruik, waardoor je het vaker moet legen.
 • Nadeel 5: Ondanks de anti-papierophopingstechnologie kan het voorkomen dat papier vastloopt in de snippers. Dit kan leiden tot de noodzaak van handmatige interventie, wat het gebruiksgemak van het product kan verminderen.

Onze favoriet #9

Fellowes Papierversnipperaar

Fellowes Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fellowes FS-12C papierversnipperaar is een krachtig en veilig instrument, ideaal voor zowel thuis als kantoor. Deze machine kan tot 12 vellen tegelijk vernietigen tot 4x40mm snippers, wat zorgt voor een hoge veiligheidsgraad (P-4). Je kunt hem tot wel 20 minuten aaneengesloten gebruiken voordat hij automatisch overschakelt op een afkoelmodus van 30 minuten, waardoor hij perfect is voor frequent gebruik of voor het versnipperen van grote hoeveelheden papier. Je kunt het versnipperde afval eenvoudig verwijderen dankzij de uittrekbare 19 liter opvangbak. Bovendien is hij extra veilig om te gebruiken dankzij de geïntegreerde veiligheidsschakelaar die hem tegen onbedoelde activering beschermt wanneer hij niet in gebruik is. De krachtige messen kunnen creditcards en nietjes aan, en zorgen ervoor dat jouw vertrouwelijke documenten volledig onleesbaar worden. Met een fabrieksgarantie van twee jaar en een verlengde garantie van 5 jaar op de snijmessen, kan je er op vertrouwen dat deze papierversnipperaar een betrouwbare keuze is. Let op: zorg ervoor dat je de sensoren niet te stoffig laat worden, houd rekening met de afkoeltijd en gebruik hem correct om de levensduur te verlengen.

 • Voordeel 1: Krachtig en Veilig – Met de Fellowes FS-12C papierversnipperaar kun je tot 12 pagina’s tegelijk vernietigen, in 4 x 40 mm kleine stukjes. Dit hoge veiligheidsniveau (P-4) betekent dat jouw gevoelige documenten grondig worden versnipperd en onleesbaar worden.
 • Voordeel 2: Langdurig gebruik – De FS-12C kan tot 20 minuten non-stop werken voordat hij automatisch overschakelt naar een 30-minuten afkoelmodus. Dit maakt het geschikt voor grotere versnipperingsopdrachten en frequent gebruik, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over overhitting van de machine.
 • Voordeel 3: Makkelijk in onderhoud – Wanneer het tijd is om je afval kwijt te raken, maakt de FS-12C het je gemakkelijk met een uitschuifbare prullenbak van 19 liter capaciteit. Dat kan tot 250 versnipperde vellen papier bevatten, dus je hoeft de machine minder vaak te legen.
 • Voordeel 4: Veilig voor de gebruiker – De geïntegreerde, gepatenteerde veiligheidsschakelaar op deze papierversnipperaar voorkomt onbedoelde activering wanneer hij niet in gebruik is. Dit betekent dat jij en de mensen rondom jou veiliger zijn.
 • Voordeel 5: Uitgebreide functionaliteit – Naast het versnipperen van papier kan de FS-12C ook gemakkelijk creditcards en nietjes verwerken. Dit betekent dat je niet eerst nietjes hoeft te verwijderen of je zorgen hoeft te maken dat jouw versnipperaar beschadigt door iets anders dan papier. Dit biedt gemak en bespaart tijd.
 • Nadeel 1: Ondanks de indrukwekkende continue bedrijfstijd van 20 minuten, moet je na gebruik rekening houden met een afkoelmodus van 30 minuten. Dit kan de workflow of productiviteit beïnvloeden als je constant documenten moet vernietigen in een korte tijdspanne.
 • Nadeel 2: Je dient er voor te zorgen dat de sensoren niet te stoffig zijn. Dit brengt extra onderhoud met zich mee dat je misschien als vervelend of onpraktisch kunt ervaren.
 • Nadeel 3: Hoewel de FS-12C papiervernietiger ook creditcards en nietjes verwerkt, is het niet duidelijk of deze even goed om kan gaan met andere materialen zoals clips, cd’s of dikkere soorten papier, wat de functionaliteit kan beperken.
 • Nadeel 4: Het feit dat de papierversnipperaar vergrendeld kan worden tegen onbedoelde activering is een uitstekende veiligheidsfunctie, maar het vergrendelingsmechanisme kan wellicht ingewikkeld zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: De papiervernietiger FS-12C is niet bedoeld als continuemachine voor grote kantoren. Dit houdt in dat deze machine wellicht niet de beste keuze is voor een werkomgeving van miljoenbedrijven waar de noodzaak voor het continu vernietigen van documenten veel hoger kan zijn.

Onze favoriet #10

Genie Papierversnipperaar

Genie Papierversnipperaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GENIE papierversnipperaar is een efficiënt apparaat dat tot 6 vellen papier tegelijkertijd in 7 mm stroken vernietigt, evenals creditcards en plastic kaarten. De bediening is eenvoudig met één hand mogelijk dankzij de start-/stopfunctie en de keuze uit de modi auto, uit en achteruit met de hoofdschakelaar. Het heeft een grote opvangbak van 10 liter voor versnipperd papier met een opening om het vulniveau te controleren. Om jouw veiligheid te garanderen, is er een oververhittingsbeveiliging die de aandrijfmotor automatisch uitschakelt bij continu gebruik. Daarnaast is de shredder na een korte afkoelfase weer klaar voor gebruik. Bovendien is het energiebesparend, dankzij de ingebouwde sensor die de versnipperaar automatisch uitschakelt als hij niet in gebruik is en weer inschakelt zodra er een nieuw blad wordt geplaatst.

 • Voordeel 1: Efficiënte vernietiging: Je kunt met deze papierversnipperaar tot 6 vellen papier tegelijkertijd in stroken van 7 mm versnipperen. Het apparaat kan zelfs creditcards en plastic kaarten verkleinen.
 • Voordeel 2: Gebruiksgemak: Dankzij de start-/stopfunctie kan je deze papierversnipperaar eenvoudig met één hand bedienen. Met de hoofdschakelaar kun je eenvoudig kiezen tussen de modi auto, uit en achteruit.
 • Voordeel 3: Grote opvangbak: De papierversnipperaar heeft een opvangbak met een extra grote inhoud van 10 liter voor papiersnede en een opening waardoor je te allen tijde het vulniveau kan bekijken.
 • Voordeel 4: Bescherming tegen oververhitting: Je hoeft je geen zorgen te maken over oververhitting. Bij continu gebruik schakelt de aandrijfmotor met oververhittingsbeveiliging automatisch uit. Na een korte afkoelfase is de shredder weer klaar voor gebruik.
 • Voordeel 5: Energiebesparende modus: De ingebouwde sensor zorgt ervoor dat de versnipperaar automatisch uitschakelt als hij niet in gebruik is. Zodra je een nieuw blad plaatst, schakelt de versnipperingsmotor weer in. Dit zorgt voor een efficiënt energieverbruik.
 • nadeel 1: Hoewel de GENIE papierversnipperaar een efficiënte vernietiging biedt, is de capaciteit beperkt tot slechts 6 vellen papier tegelijk. Dit betekent dat als je een grote hoeveelheid papier hebt om te versnipperen, dit proces behoorlijk tijdrovend kan zijn.
 • nadeel 2: Een ander nadeel heeft te maken met het versnipperen van creditcards en plastic kaarten. Hoewel deze functie nuttig is, wordt er niet gespecificeerd hoe efficiënt de shredder met deze materialen omgaat of hoeveel kaarten er tegelijkertijd kunnen worden ingevoerd.
 • nadeel 3: Hoewel de versnipperaar een grote opvangbak van 10 liter heeft, is het niet duidelijk hoe gemakkelijk deze te verwijderen en te legen is. Dit kan mogelijk een probleem zijn als je grote hoeveelheden moet versnipperen.
 • nadeel 4: Ondanks de aanwezigheid van een bescherming tegen oververhitting, betekent dit ook dat je het risico loopt dat de versnipperaar automatisch uitschakelt bij langdurig gebruik. Dit kan het versnipperingsproces onderbreken en leiden tot langere taakuitvoeringstijden.
 • nadeel 5: Ten slotte, hoewel de energiebesparende modus nuttig is voor het besparen van stroom, kan dit ertoe leiden dat de versnipperaar na een korte periode van inactiviteit uitschakelt. Dit betekent dat je de versnipperaar continu in de gaten moet houden tijdens grotere taken, wat onhandig kan zijn.

Na grondig onderzoek en het testen van de top 10 papierversnipperaars, is het duidelijk dat de juiste keuze afhankelijk is van jouw specifieke behoeften en budget. Of je nu veelvuldig papier wil versnipperen of slechts af en toe, er is altijd een product dat past bij jouw situatie. Kwaliteit, duurzaamheid, snelheid en prijs zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Onthoud dat het investeren in een duurzamere en efficiëntere papierversnipperaar op de lange termijn kosten kan besparen. Maak dus gebruik van onze bevindingen om de papierversnipperaar te vinden die het beste bij jouw wensen en eisen past.

Inhoudsopgave