a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Parketvloer: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de 10 beste parketvloeren op de markt, uitgebreid getest en vergeleken voor jouw gemak.

Unser Favorit: Lifelong Parketvloer

Lifelong Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: United Foam Industries Parketvloer

United Foam Industries Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: Starwax Parketvloer

Starwax Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: Heliacare Parketvloer

Heliacare Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: Bona Parketvloer

Bona Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: Hg Parketvloer

Hg Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: Vileda Parketvloer

Vileda Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: Livelynine Parketvloer

Livelynine Parketvloer
★★★★★

Unser Favorit: Livelynine Parketvloer

Livelynine Parketvloer
★★★★★

Of je nu een nieuwe woning inricht of een bestaand interieur een upgrade geeft, de juiste vloerkeuze kan een wereld van verschil maken. Een parketvloer kan de perfecte keuze zijn dankzij zijn duurzaamheid, elegantie en tijdloze aantrekkingskracht. Maar met zoveel verschillende opties op de markt, hoe weet je welke de beste is voor jouw specifieke behoeften? In dit nieuwe onderzoek hebben we de tien beste parketvloeren zorgvuldig getest en geëvalueerd op basis van verschillende factoren zoals prijs, kwaliteit, installatiegemak en duurzaamheid. We hebben deze gids samengesteld om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees verder om de perfecte parketvloer voor jouw huis te vinden!

Een parketvloer is een type houten vloer die jij in jouw huis kunt leggen voor een natuurlijke en elegante uitstraling. Deze vloer is gemaakt van massief hout of van een combinatie van massief hout en andere houtmaterialen. Parketvloeren zijn duurzaam, warm onder de voeten en beschikbaar in diverse patronen en ontwerpen. Als jij de voorkeur geeft aan een vloer die charme toevoegt aan jouw leefruimte en tegelijkertijd jarenlang meegaat, dan zou een parketvloer een ideale keuze voor jou kunnen zijn.

Check Uit

Onze favoriet #1

Lifelong Parketvloer

Lifelong Parketvloer

Waarom we het gekozen hebben

De kantoorstoelvervangende wielen van Lifelong zijn het laatste wat je ooit nodig zal hebben! Dit product biedt robuuste wielen gemaakt van industrieel staal, hoogwaardige lagers en duurzaam polyurethaan. Ze zijn compatibel met bijna alle bureaustoelen, maar let op, niet met IKEA-stoelen. Je hoeft niet langer een vloerbeschermingsmat of stoelmat te gebruiken, want deze wielen zullen nooit krassen of vlekken op je tapijt achterlaten. Ze bewegen soepel en stil, ideaal voor harde ondergronden zoals hout, laminaat, vinyl, tegel- en vloerbedekking. Vergeet die piepende, gammele wielen en kies voor de opvallende kwaliteit van Lifelong wielen.

 • Voordeel 1: Hoge kwaliteit – De Parketvloer merk Lifelong is uitgerust met bureaustoelwielen die zijn gemaakt van industrieel staal, precisiekogellagers en duurzame stoelwielen van polyurethaan. Dit geeft de wieling een robuuste en duurzame uitstraling.
 • Voordeel 2: Geen schade aan jouw vloeren – Je hoeft je geen zorgen te maken over krassen, vlekken of schade aan je vloer. Of het nu hout, hardhout, laminaat, vinyl, tegel- of vloerbedekking is, deze vloer zal niet worden beschadigd door de wielen van je bureaustoel.
 • Voordeel 3: Universeel inzetbaar – Deze vloer is compatibel met de meeste kantoormeubelen. Maar let op: de asmaat van de zwenkwielen is 11 mm en ze zijn niet compatibel met IKEA stoelen of sommige andere merkstoelen.
 • Voordeel 4: Comfortabel en stil – Met deze vloer kun je geruisloos over elke vloer glijden. Er zal geen schurend geluid zijn, wat jou een rustige en comfortabele werkomgeving kan geven.
 • Voordeel 5: Vloerbeschermingsmat is niet meer nodig – Het gebruik van een vloerbeschermingsmat is niet meer nodig, wat extra comfort en gemak biedt in je werkruimte.
 • Nadeel 1: Niet compatibel met alle stoelen – Volgens de productbeschrijving zijn de Lifelong parketvloer vervangende zwenkwielen niet compatibel met IKEA stoelen en sommige stoelen van andere merken. Dit betekent dat als je stoelen van IKEA of bepaalde andere merken hebt, deze wielen niet op je stoelen passen.
 • Nadeel 2: Specifieke asmaat – De asmaat van de Lifelong zwenkwielen voor harde vloeren is 11 mm. Dit impliceert dat als de schacht van je bureaustoel een andere maat heeft, de wielen niet passen en daardoor hun doel niet kunnen dienen.
 • Nadeel 3: Zorgvuldige maatcontrole vereist – Voorafgaand aan het bestellen van deze wielen dien je eerst de maat van je bestaande schacht te controleren. Dit kan voor sommige mensen tijdrovend of lastig zijn, vooral als je niet bekend bent met het proces.
 • Nadeel 4: Geen beschermingsmat nodig – Volgens de producent heb je geen beschermingsmat nodig bij het gebruik van deze wielen. Hoewel dit als voordeel kan klinken, dient een mat normaal ook als extra beschermlaag om mogelijke beschadigingen aan je vloer te voorkomen van andere voorwerpen dan de wielen.
 • Nadeel 5: Te geruisloos – De producent claimt dat je “volledig geruisloos” over elke vloer glijdt met deze wielen. Hoewel dit vaak als positief wordt ervaren, kunnen sommige mensen het prettig vinden om een lichte mate van geluid te hebben als ze bewegen, om zo een seintje te geven aan anderen in dezelfde ruimte dat ze in beweging zijn.

Onze favoriet #2

United Foam Industries Parketvloer

United Foam Industries Parketvloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De United Foam Industries Parketvloer is een hoogwaardig product met perfecte eigenschappen, ontworpen om zowel efficiënte impactgeluidisolatie als thermische weerstand te bieden. De vloer heeft een comfortabele dikte van 2 mm en de isolatie van deze vloer verbetert het impactgeluid met 17 dB(A). Dankzij de hoogstaande thermische weerstand van 0.045 m²/KW, presteert deze vloer beter dan vloeren van goedkopere leveranciers. Deze vloer is ideaal voor zwevende installaties onder laminaat, parket en houten vloeren en is compatibel met vloerverwarming, waardoor het de warmte uitstekend geleidt. Afkomstig van een merk dat streeft naar hoge kwaliteitsstandaarden en faire prijzen, biedt de parketvloer van United Foam Industries je een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

 • Voordeel 1: De perfecte eigenschappen van de ondervloer zorgen voor een geluidsverbetering van 17 dB(A). Dit betekent dat je profiteert van een lagere geluidsoverdracht, wat bijdraagt aan een rustigere leefomgeving.
 • Voordeel 2: De goede thermische weerstand van de ondervloer draagt bij aan een beter thermisch isolatie-effect dan bij veel andere aanbieders. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en kan ook helpen om energie te besparen.
 • Voordeel 3: De hoogwaardige isolerende ondervloer is perfect voor installatie onder laminaat, parket en houten vloeren. Dit maakt het een flexibele keuze voor verschillende soorten vloerbedekkingen, zodat je zeker bent van een goede pasvorm en prestaties, ongeacht je keuze van de vloer.
 • Voordeel 4: Deze ondervloer is ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. Het geleidt de warmte perfect, waardoor je vloerverwarmingssysteem zeer efficiënt werkt.
 • Voordeel 5: De vloer van United Foam Industries wordt vervaardigd volgens strenge kwaliteitsnormen en onderworpen aan voortdurende kwaliteitscontroles. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat je een hoogwaardig product krijgt dat duurzaam en betrouwbaar is.
 • Op basis van de gegeven productinformatie van het merk United Foam Industries’ parketvloer met onderlaag, lijken de nadelen niet onmiddellijk voor de hand liggend. Toch zullen we hier proberen vijf mogelijke nadelen te identificeren naar beste inschatting:
 • Nadeel 1: Moeilijk zelf te installeren: Aangezien de productbeschrijving het heeft over een zwevende installatie, kan het zijn dat je professionele hulp nodig hebt om de vloer te leggen, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: Kan misschien niet tegen vocht: De beschrijving geeft geen informatie over de waterbestendigheid van het product. Dit kan problematisch zijn in ruimtes die vaak met water in contact komen, zoals badkamers of keukens.
 • Nadeel 3: Beperkte dikte: Een dikte van slechts 2 mm kan te dun zijn om oneffenheden in de ondergrond adequaat op te vangen. De vloer kan dan minder comfortabel aanvoelen of het geluid niet voldoende dempen.
 • Nadeel 4: Onzekerheid over milieuaspecten: Er wordt in de beschrijving geen informatie gegeven over de milieuvriendelijkheid van het product. Als je begaan bent met ecologische duurzaamheid, kan dit een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 5: Productspecifieke beperkingen: Hoewel de beschrijving stelt dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming, wordt er niet gespecificeerd voor welk type vloerverwarming – elektrisch of op waterbasis. Dit kan een potentieel probleem zijn als je specifieke eisen hebt ten aanzien van het type vloerverwarming dat je wilt gaan gebruiken.

Onze favoriet #3

Starwax Parketvloer

Starwax Parketvloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De STARWAX Glansreiniger is de perfecte bescherming voor jouw parket- en laminaatvloeren. Dit hoogwaardig product geeft jouw vloeren een schiterende glans en biedt tegelijkertijd een sterke bescherming tegen slijtage en vlekken. Het maakt krassen minder zichtbaar, stoot vuil af en heeft een antislip effect. Met 1 liter kun je tot 30 m² in één laag of 15 m² in twee lagen behandelen, ideaal voor zowel verzegeld parket, gewaxt parket (niet gewaxt al meer dan een jaar) als laminaatvloeren. Simpelweg een schone, licht vochtige dweil in het product dompelen, goed uitwringen en zonder wrijven op de vloer aanbrengen. Laat het daarna ongeveer 30 minuten drogen zonder te spoelen. Met een inhoud van 1000 ml en een pakketgewicht van 1,17 kg biedt het alles wat je nodig hebt voor een schitterend en duurzaam resultaat.

 • Voordeel 1: Natuurlijke kwaliteit
  De parketvloerolie van HeliaCARE is een natuurproduct van premium kwaliteit. Dit betekent dat jouw vloer niet alleen een nootachtige geur heeft, maar ook dat de olie totaal helder is. Dit past perfect bij alle soorten houten vloeren.
 • Voordeel 2: Veiligheid voorop
  Dankzij de puur natuurlijke ingrediënten van HeliaCARE’s parketvloerolie, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je huisdieren en kinderen. Het feit dat je het product veilig kunt gebruiken zonder handschoenen of masker is een groot pluspunt.
 • Voordeel 3: Geschikt voor alle houten vloeren
  Met de Heavy Duty houtolie van HeliaCARE maakt het niet uit welk soort houten vloer je hebt. Dankzij de innovatieve formule van deze olie, is het geschikt voor alle houten vloeren die niet in contact komen met stilstaand water.
 • Voordeel 4: Duurzaam en biologisch afbreekbaar
  HeliaCARE zet zich in voor duurzaamheid. Hun parketvloerolie is gemaakt met gecertificeerde oliezaden uit Duitse teelt, wat resulteert in een biologisch afbreekbaar product. Dit toont niet alleen respect voor het milieu, maar ondersteunt ook lokale boeren en productie.
 • Voordeel 5: Geen chemicaliën of oplosmiddelen
  HeliaCARE’s biologische houtolie wordt zonder chemicaliën of oplosmiddelen geproduceerd, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Als je kiest voor deze houtvloerolie, kies je voor een gezond leven.
 • Nadeel 1: Mogelijke vlekken door water: Op basis van de beschrijving kan de HeliaCARE parketolie niet goed tegen stilstaand water. Dit betekent dat eventuele morsen of lokalisatie in watergevoelige gebieden zoals keukens of badkamers tot vlekken, beschadiging of verkleuring zou kunnen leiden.
 • Nadeel 2: Het ruikt licht nootachtig: Hoewel sommige mensen misschien van deze natuurlijke geur houden, houden anderen misschien niet van de lichte nootachtige geur die dit product geeft. Dit kan in huis blijven hangen, vooral direct na het aanbrengen.
 • Nadeel 3: Mogelijk extra onderhoud: Het is niet duidelijk uit de beschrijving, maar het feit dat de olie ‘Heavy Duty’ is, kan betekenen dat je meer onderhoud nodig hebt. Om het hout goed te onderhouden, kun je de vloer vaker moeten oliën dan bij het gebruik van andere houtverzorgingsproducten.
 • Nadeel 4: Beperkingen bij buiten gebruik: Ook al vermeldt de beschrijving dat deze houtolie geschikt is voor alle houten vloeren, het lijkt niet aanbevolen voor plaatsen die in contact komen met stilstaand water, zoals buitenterrassen. Dit kan de bruikbaarheid van het product beperken.
 • Nadeel 5: Natuurlijke ingrediënten kunnen allergische reacties veroorzaken: Hoewel het product natuurlijk en veilig is, betekent dat niet dat het hypoallergeen is. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de ingrediënten in de olie, ondanks dat deze van voedselkwaliteit zijn. Het is altijd belangrijk om te testen op een klein, uit het oog springend gebied om mogelijke allergische reacties te controleren.

Onze favoriet #4

Heliacare Parketvloer

Heliacare Parketvloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Heavy Duty parketvloerolie van HeliaCARE is een premium kwaliteitsproduct, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Deze hoogwaardige houtverzorgingsolie geeft een heldere, licht nootachtige geur en is geschikt voor alle soorten houten vloeren, waaronder parket, laminaat en planken, mits deze niet in contact komen met stilstaand water. Het is absoluut veilig voor zowel huisdieren als kinderen, en je kunt het zonder zorgen gebruiken zonder handschoenen of masker. Deze duurzame en biologisch afbreekbare houtverzorgingsolie is geproduceerd met gecertificeerde oliezaden van Duitse teelt. HeliaCARE verzekert een gezond leven, aangezien hun producten vrij zijn van chemicaliën en oplosmiddelen. Probeer zelf de HeliaCARE’s Heavy Duty houten vloerolie en beleef het verschil.

 • Voordeel 1: Natuurlijke kwaliteit
  De parketvloerolie van HeliaCARE is een natuurproduct van premium kwaliteit. Dit betekent dat jouw vloer niet alleen een nootachtige geur heeft, maar ook dat de olie totaal helder is. Dit past perfect bij alle soorten houten vloeren.
 • Voordeel 2: Veiligheid voorop
  Dankzij de puur natuurlijke ingrediënten van HeliaCARE’s parketvloerolie, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je huisdieren en kinderen. Het feit dat je het product veilig kunt gebruiken zonder handschoenen of masker is een groot pluspunt.
 • Voordeel 3: Geschikt voor alle houten vloeren
  Met de Heavy Duty houtolie van HeliaCARE maakt het niet uit welk soort houten vloer je hebt. Dankzij de innovatieve formule van deze olie, is het geschikt voor alle houten vloeren die niet in contact komen met stilstaand water.
 • Voordeel 4: Duurzaam en biologisch afbreekbaar
  HeliaCARE zet zich in voor duurzaamheid. Hun parketvloerolie is gemaakt met gecertificeerde oliezaden uit Duitse teelt, wat resulteert in een biologisch afbreekbaar product. Dit toont niet alleen respect voor het milieu, maar ondersteunt ook lokale boeren en productie.
 • Voordeel 5: Geen chemicaliën of oplosmiddelen
  HeliaCARE’s biologische houtolie wordt zonder chemicaliën of oplosmiddelen geproduceerd, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Als je kiest voor deze houtvloerolie, kies je voor een gezond leven.
 • Nadeel 1: Mogelijke vlekken door water: Op basis van de beschrijving kan de HeliaCARE parketolie niet goed tegen stilstaand water. Dit betekent dat eventuele morsen of lokalisatie in watergevoelige gebieden zoals keukens of badkamers tot vlekken, beschadiging of verkleuring zou kunnen leiden.
 • Nadeel 2: Het ruikt licht nootachtig: Hoewel sommige mensen misschien van deze natuurlijke geur houden, houden anderen misschien niet van de lichte nootachtige geur die dit product geeft. Dit kan in huis blijven hangen, vooral direct na het aanbrengen.
 • Nadeel 3: Mogelijk extra onderhoud: Het is niet duidelijk uit de beschrijving, maar het feit dat de olie ‘Heavy Duty’ is, kan betekenen dat je meer onderhoud nodig hebt. Om het hout goed te onderhouden, kun je de vloer vaker moeten oliën dan bij het gebruik van andere houtverzorgingsproducten.
 • Nadeel 4: Beperkingen bij buiten gebruik: Ook al vermeldt de beschrijving dat deze houtolie geschikt is voor alle houten vloeren, het lijkt niet aanbevolen voor plaatsen die in contact komen met stilstaand water, zoals buitenterrassen. Dit kan de bruikbaarheid van het product beperken.
 • Nadeel 5: Natuurlijke ingrediënten kunnen allergische reacties veroorzaken: Hoewel het product natuurlijk en veilig is, betekent dat niet dat het hypoallergeen is. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de ingrediënten in de olie, ondanks dat deze van voedselkwaliteit zijn. Het is altijd belangrijk om te testen op een klein, uit het oog springend gebied om mogelijke allergische reacties te controleren.

Onze favoriet #5

Bona Parketvloer

Bona Parketvloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Parketvloer van Bona is een hoogwaardige houtreiniger die speciaal ontworpen is voor het reinigen van gelakte of gewaxte parketvloeren. Het product is voorzien van een watergebaseerde formule die snel droogt en geen resten achterlaat, wat veiliger is voor jou, je huisdieren en het milieu, en het heeft zelfs een Greenguard Gold-certificering gekregen. Met twee instellingen op het mondstuk, kun je een fijne nevel spray gebruiken voor algemene reiniging of een sterkere spray voor gerichte vlekverwijdering. De reinigingsmiddelen zijn direct klaar voor gebruik, zonder dat je hoeft te mengen of te meten. Bovendien bevat het product geen resten die de vloer na verloop van tijd dof kunnen maken of beschadigen. Het is compatibel met de Bona Parkett Refresher, Bona Polish en vele andere oppervlaktecoatings. En het beste is dat als je de verkeerde spuitbus hebt, je deze gewoon met de navulbus kunt vullen en deze is direct klaar voor gebruik. Bona wordt sinds 1919 door professionals aanbevolen, dus je kunt vertrouwen op de kwaliteit van hun producten.

 • Voordeel 1: De reinigingsformule van het Bona Parketvloer merk is op waterbasis, wat snel droogt en geen resten achterlaat. Daarnaast is het veiliger voor jou, je huisdieren en het milieu, gesteund door haar Greenguard Gold-certificering.
 • Voordeel 2: Het spuitmondstuk heeft twee instellingen – een fijne nevelspray voor algemene reiniging en een sterkere sproeistraal voor gerichte vlekverwijdering. Dit geeft je flexibiliteit en doelgerichtheid bij het schoonmaken van je vloeren.
 • Voordeel 3: De reinigingsmiddelen van Bona zijn gebruiksklaar. Geen gedoe meer met mengen, meten of spoelen. Je spuit het eenvoudig op je vloer, veegt het weg en voilà – je vloer is schoon en stralend.
 • Voordeel 4: De ‘Streepvrij’-formule laat geen kleverige resten achter en verwijdert zelfs de grofste vuil en sterke verontreinigingen grondig. Je kunt dus altijd rekenen op een prachtig schoon en stralend oppervlak.
 • Voordeel 5: De houtreiniger van Bona is goed afgestemd op Bona Parkett Refresher, Bona Polish en vele andere oppervlaktecoatings. Ook kan de spuitbus opnieuw worden gevuld met de navulbus en is dan direct klaar voor gebruik. Je hebt dus altijd een duurzaam product in handen dat garant staat voor topkwaliteit en gemak.
 • Hoewel een Bona Parketvloer van topkwaliteit lijkt te zijn volgens de productbeschrijving, zijn er toch enkele mogelijke nadelen die je kunt overwegen:
 • Nadeel 1: Het feit dat “de productverpakking kan afwijken” kan wellicht enige verwarring veroorzaken. Wanneer je een product koopt waarvan de verpakking bij ontvangst afwijkend kan zijn, weet je misschien niet zeker of je het juiste product hebt gekregen, wat voor ongemak kan zorgen.
 • Nadeel 2: Hoewel het “mondstuk heeft twee instellingen: fijne nevelspray voor algemene reiniging, sterkere sproeistraal voor gerichte vlekverwijdering”, zou dit complex kunnen zijn voor sommige gebruikers. Niet iedereen houdt van producten met te veel functies en geeft wellicht de voorkeur aan een eenvoudiger gebruik.
 • Nadeel 3: De Bona Parketvloer wordt met een “gebruiksklare reinigingsmiddelen” geleverd die “geen mengen, geen meten, geen spoelen” vereisen. Dit suggereert dat je mogelijk niet in staat bent om de sterkte van het schoonmaakmiddel aan te passen aan jouw specifieke behoeften.
 • Nadeel 4: Gezien de opmerking dat “deze houtreiniger is afgestemd op Bona Parkett Refresher, Bona Polish en vele andere oppervlaktecoatings”, zou dit kunnen impliceren dat het product wellicht niet zo effectief is met andere merken of types van vloercoatings. Dit kan de universele toepasbaarheid van het product beperken.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de verklaring dat “de verkeerde spuitbus kan met de navulbus opnieuw worden gevuld en is direct klaar voor gebruik” geeft aan dat er een mogelijkheid is om per ongeluk de verkeerde spuitbus te gebruiken. Hoewel dit gemakkelijk te vermijden lijkt, kan het toch verwarring en mogelijke fouten opleveren.

Onze favoriet #6

Hg Parketvloer

Hg Parketvloer

Waarom we het gekozen hebben

De Parketvloer van het merk HG is een kwaliteitsproduct dat moeiteloos hardnekkig vuil en vet op je vloer verwijdert. Niet alleen is het veilig voor de lak van je vloer, het heeft ook de unieke eigenschap dat het beschermende films (zoals gepolijste lagen) kan verwijderen. Dit zorgt voor een diepe, grondige reiniging zonder de integriteit van je parketvloer aan te tasten.

 • Voordeel 1: Je kunt met het Parketvloer merk HG eenvoudig hardnekkig vuil en vet verwijderen. Dit bespaart je veel tijd en energie.
 • Voordeel 2: Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke schade aan je lak. De HG parketvloer product is veilig voor de lak, wat bijdraagt aan de levensduur van je vloer.
 • Voordeel 3: Het product is niet alleen efficiënt in het verwijderen van vuil en vet, maar verwijdert ook beschermende films. Dit betekent dat je geen apart product hoeft aan te schaffen voor het verwijderen van polijstresten.
 • Voordeel 4: Gezien de multifunctionaliteit van het product, zijn de schoonmaakmogelijkheden uitgebreid. Je kan het dus voor verschillende soorten vuil en smetten gebruiken.
 • Voordeel 5: Tenslotte is de effectiviteit van de HG parketvloer reiniger bewezen in het behoud van je vloer. Door regelmatig gebruik blijft je vloer er goed onderhouden en vernieuwd uitzien.
 • Nadeel 1: Hoewel de HG parketvloerreiniger moeiteloos hardnekkig vuil en vet verwijdert, wordt er in de productbeschrijving niet gesproken over hoe effectief het product omgaat met lichtere, alledaagse vlekken. Het kan zijn dat het product niet zo efficiënt is bij deze kleinere schoonmaakwerkzaamheden.
 • Nadeel 2: Het product claimt veilig te zijn voor de lak van je vloer, maar het maakt geen melding van eventuele effecten op andere materialen die je misschien op of in de buurt van je parketvloer hebt, zoals tapijten of stoffering.
 • Nadeel 3: Terwijl de HG reiniger aangeeft dat het beschermende films kan verwijderen, wordt er in de productbeschrijving niet verduidelijkt of dit product specifieke soorten films kan beschadigen of verwijderen. Als je parketvloer een specifiek type beschermende afwerking of verzegeling heeft, is het mogelijke dat deze reiniger die afwerking dan ook kan verwijderen.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving meldt niet of dit product veilig is voor kinderen en huisdieren. Als het een sterke chemische samenstelling heeft, kan het schadelijk zijn als het wordt ingeslikt of in contact komt met de huid.
 • Nadeel 5: Hoewel de HG reiniger specifiek genoemd wordt voor gebruik op parketvloeren, wordt er geen informatie gegeven over hoe goed het product presteert op andere harde oppervlakken. Als je een mix van vloertypen in jouw huis hebt, zou je dus kunnen eindigen met de noodzaak om meerdere reinigingsproducten te kopen.

Onze favoriet #7

Vileda Parketvloer

Vileda Parketvloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vileda Ultramax Sensitive parketvloer is de perfecte oplossing voor een zachte maar grondige reiniging van delicate vloeren zoals parket, laminaat of onverzegeld hout. Gemaakt van hoogwaardige materialen, levert het krachtige schoonmaakprestaties zonder je vloer te krassen. De paarse vezels vangen vuil en haren, terwijl de witte vezels zorgen voor een snelle droging en glans. Deze verwisselbare mop is machine wasbaar tot 60 graden Celsius en herbruikbaar. Het is geschikt voor alle Vileda platte mopsystemen en garandeert optimale schoonmaakprestaties, precies zoals je van Vileda kunt verwachten. Let op, dit product is niet geschikt voor de 1.2. Spraymax.

 • Voordeel 1: De Vileda Parketvloer is ideaal voor delicate vloeren. De Ultramax Sensitive vervanging van Vileda zorgt voor een zachte, maar diepe reiniging, ideaal voor gevoelige vloeren als parket, laminaat of ongelakt hout.
 • Voordeel 2: Krachtige schoonmaakprestaties. De gecombineerde kracht van hoogwaardige materialen en stoffen zorgen ervoor dat haren en vuil van delicate vloeren verwijderd worden, zonder de vloer te beschadigen door krassen.
 • Voordeel 3: Verwijdert vuil, maar beschermt je vloer ook. De paarse vezels nemen vuil en haren op, terwijl de witte vezels er voor zorgen dat je vloer snel droogt en een mooie glans krijgt.
 • Voordeel 4: De Vileda Parketvloer is herbruikbaar en machinewasbaar. Deze vervanging voor platte mops kan op maximaal 60°C gewassen worden in de machine. Was ze met vergelijkbare stoffen om hergebruik mogelijk te maken.
 • Voordeel 5: De Vileda Parketvloer is compatibel met de platte mopsystemen van Vileda. Je kunt de Vileda Ultramax vervanging gebruiken met de Vileda UltraMax set en de 1.2. Spray. Het is echter niet geschikt voor de 1.2. Spraymax.
 • Maak gebruik van de Vileda-kwaliteit en haal het beste uit je Vileda Ultramax Sensitive vloer met de echte Vileda-vervangingen die ontworpen zijn om samen te werken en optimale reinigingsresultaten te leveren.
 • Het is belangrijk om voor de aankoop van een product goed te kijken naar zowel de voordelen als de nadelen van het product. In het geval van de Parketvloer van het merk Vileda zul je zeker de volgende nadelen in overweging moeten nemen:
 • Nadeel 1: Beperkte bruikbaarheid – De UltraMax Sensitive vervanging kan alleen gebruikt worden met specifieke modellen van Vileda, namelijk de UltraMax en de 1.2 Spray. Het is niet compatibel met de 1.2. Spraymax. Dit beperkt de bruikbaarheid van het product en kan meer kosten met zich meebrengen als je niet al een geschikt mopsysteem van Vileda hebt.
 • Nadeel 2: Potentiële problemen met de wasmachine – Hoewel de mop herbruikbaar en machinewasbaar is, geeft de productbeschrijving aan dat het gewassen moet worden op een maximumtemperatuur van 60 graden Celsius. Dit kan speciale wascycli of extra zorg vereisen wanneer je het product schoonmaakt.
 • Nadeel 3: Mogelijke problemen met stofcompatibiliteit – De fabrikant benadrukt dat de mop met vergelijkbare stoffen moet worden gewassen. Dit kan extra werk met zich meebrengen, om te voorkomen dat de mop met andersoortige stoffen in de wasmachine belandt.
 • Nadeel 4: Focus op delicate vloeren – De Vileda UltraMax Sensitive is speciaal ontworpen voor delicate vloeren zoals parket, laminaat of niet-geseald hout. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een meer veelzijdig schoonmaakproduct dat kan worden gebruikt op een verscheidenheid aan vloeroppervlakken.
 • Nadeel 5: Afhankelijkheid van de vervangingen – De UltraMax Sensitive mop van Vileda is ontworpen om te worden gebruikt met echte Vileda-vervangingen. Dit betekent dat je mogelijk vastzit aan het kopen van Vileda merkvervangingen voor een optimale reinigingsprestatie, wat het gebruik op de lange termijn duurder kan maken.

Onze favoriet #8

Livelynine Parketvloer

Livelynine Parketvloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Parketvloer van Livelynine is een topkeuze voor zijn buitengewone waarde voor geld en gemakkelijke doe-het-zelf installatie. Elk pakket bevat 32 tegels van 30×30 CM en een dikte van 0.16 cm die gemakkelijk te monteren zijn – gewoon afpellen en plakken. Deze hoogwaardige linoleum PVC tegels zijn niet alleen waterdicht en afwasbaar, maar ook antislip en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen krassen, deuken, vlekken en waterschade. Of je nu je badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet, gang of balkon wilt transformeren, deze tegels zijn perfect voor elke droge en platte vloer zonder speciaal gereedschap of voegmiddel nodig. En als je niet tevreden bent, belooft Livelynine een volledige terugbetaling. Het is een uiterst veelzijdig product dat zeker elke ruimte in je huis kan opfrissen.

 • Voordeel 1: De Parketvloer van Livelynine is zeer gemakkelijk te installeren, je kunt het simpelweg afpellen en plakken. Dit maakt het perfect voor een doe-het-zelf project.
 • Voordeel 2: Deze vloer is zeer eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is het waterdicht en afwasbaar, wat het onderhoud een fluitje van een cent maakt.
 • Voordeel 3: De parketvloer van Livelynine is uiterst duurzaam. De vloer is antislip en slijtvast, met een vloerlaag die de tegels beschermt tegen krassen, deuken, vlekken en waterschade.
 • Voordeel 4: Deze vloer is overal toepasbaar. Het is geschikt voor alle vlakke en droge vloeren, en kan worden gebruikt in zowel de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer als de gang.
 • Voordeel 5: Livelynine biedt klantenservice die 24/7 beschikbaar is. Dit betekent dat bij eventuele problemen of vragen, je altijd bij hen terecht kunt voor hulp en begeleiding.
 • Nadeel 1: Hoewel de Livelynine Parketvloer waarde voor je geld belooft, kan de dikte van 0,16 cm wellicht dun aanvoelen. Dit kan mogelijk leiden tot minder comfort tijdens het lopen of staan op deze vloer, vergeleken met dikkere vloeralternatieven.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de vloer wordt beschreven als eenvoudig te installeren, kan het plakproces voor sommige mensen lastig zijn. Het vereist precisie en oplettendheid om ervoor de zorgen dat de tegels correct worden gelegd en er geen onregelmatigheden ontstaan.
 • Nadeel 3: Hoewel de vloer waterdicht en afwasbaar is, betekent dit niet noodzakelijk dat hij bestand is tegen andere soorten schade. Bijvoorbeeld van zwaar meubilair of scherpe objecten die mogelijk krassen of deuken kunnen veroorzaken.
 • Nadeel 4: Het feit dat deze parketvloer alleen geschikt is voor vlakke en droge vloeren, kan een beperking zijn. Als je vloer oneffenheden heeft, moet je wellicht extra werk verrichten om de vloer egaal te maken voordat je de tegels kunt installeren.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel het product een breed scala aan toepassingen belooft, van keukens tot badkamers, kan de kwaliteit en prestatie van deze vloertegels variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de ruimte. Voorbeeld, de tegels presteren mogelijk niet zo goed in badkamers of keukens waar ze continu blootgesteld worden aan vocht en hitte.

Onze favoriet #9

Livelynine Parketvloer

Livelynine Parketvloer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Parketvloer van Livelynine is een stevige, zelfklevende PVC vloerbedekking ideaal voor doe-het-zelvers. Het installatieproces is eenvoudig en snel, zonder dat er voegmortel of speciaal gereedschap nodig is. Deze vloerbedekking is waterdicht, afwasbaar en onderhoudsarm, terwijl hij ook slijtvast en bestand is tegen zwaar verkeer, waardoor hij perfect is voor vrijwel elke ruimte in jouw woning. Ook is de vloer beschermd tegen krassen, deuken, vlekken en waterschade. De PVC vloerbedekking heeft een formaat van 30 x 30 cm en wordt geleverd in een verpakking van 4 tegels van 0,16 cm dik. Als je niet tevreden bent met het product, kun je het retourneren voor een volledige terugbetaling, en de klantenservice is 24/7 beschikbaar voor alle productvragen.

 • Voordeel 1: Eenvoud in gebruik en installatie. Livelynine parketvloeren zijn zelfklevend en vereisen geen voegmortel of speciaal gereedschap. Je kunt ze dus gemakkelijk en snel zelf installeren op elke vlakke en droge ondergrond.
 • Voordeel 2: Onderhoudsvriendelijk. Dankzij de waterdichte en afwasbare eigenschappen blijft de vloer gemakkelijk schoon. Ook is het product zeer onderhoudsarm, ideaal voor dagelijks gebruik.
 • Voordeel 3: Duurzaam. De zelfklevende vinyltegels zijn slijtvast en bestand tegen zwaar verkeer, krassen, deuken, vlekken en waterschade. Dat maakt deze vloeren een sterke en lang meegaande investering voor jouw interieur.
 • Voordeel 4: Veelzijdig toepasbaar. Of je nu nieuwe vloerbedekking zoekt voor je keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer of hal, Livelynine parketvloer is geschikt voor bijna elke ruimte in jouw huis.
 • Voordeel 5: Fraai uiterlijk. Naast praktisch, zijn deze vloertegels ook esthetisch aantrekkelijk en kunnen ze elke kamer een gloednieuwe look geven. Het tegeldesign geeft een fraaie en moderne draai aan de klassieke vloertegels.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Livelynine parketvloer eenvoudig te installeren is, heb je een volkomen vlakke en droge vloer nodig. Dit kan een probleem vormen als je te maken hebt met ongelijke vloeroppervlakken of vochtige ruimtes.
 • Nadeel 2: De vloer is waterdicht en afwasbaar, wat inhoudt dat het mogelijk niet comfortabel is om op te lopen zonder schoeisel, in tegenstelling tot sommige andere vloeren die een meer natuurlijk en warm gevoel bieden.
 • Nadeel 3: Hoewel de zelfklevende vinylvloer de tegels zou moeten beschermen tegen krassen, deuken, vlekken en waterschade, kan de kwaliteit ervan afhangen van de zorgvuldigheid tijdens de installatie en het onderhoud. Onzorgvuldige installatie of gebrek aan correct onderhoud kan de levensduur van de vloer verkorten.
 • Nadeel 4: De Livelynine parketvloer is verkrijgbaar in afmetingen van 30 x 30 cm, 4 tegels. Dit kan beperkend zijn als je grote ruimtes moet bedekken. Je hebt mogelijk veel tegels nodig om brede of ongebruikelijke ruimtes te bedekken, wat kan leiden tot veel naden tussen de tegels.
 • Nadeel 5: De vloer is zelfklevend, wat in eerste instantie handig kan lijken, maar dit kan problematisch zijn als je besluit om de vloer in de toekomst te vervangen. Het kan moeilijk zijn om de zelfklevende vloer te verwijderen zonder schade aan de onderliggende vloer te veroorzaken.

Na zorgvuldig onderzoek en testen van de beste parketvloeren op de markt, is het duidelijk dat kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek van cruciaal belang zijn. Jij, als klant, wilt een vloer die bestand is tegen de dagelijkse druk en tegelijkertijd je leefruimte complimenteert. Of je nu de voorkeur geeft aan een traditioneel design, rustieke stijl of moderne touch, er is altijd een perfect parketvloerproduct voor jou. In jouw zoektocht naar de ideale vloer, kun je met vertrouwen en gemak kiezen uit onze top 10 lijst van beste parketvloeren. Deze producten zijn niet alleen beoordeeld op hun uitmuntende kwaliteit, maar ook getest op hun vermogen om te voldoen aan uiteenlopende stijl- en prijsvoorkeuren. Elk merk op onze lijst is betrouwbaar, duurzaam en geeft gegarandeerd een elegante touch aan jouw interieur.

Inhoudsopgave