a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Pc Speakers: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 PC-luidsprekers die als beste uit de test komen in ons nieuwste onderzoek.

Laat je meeslepen door de prachtige wereld van geluid met onze nieuwste onderzoek naar de beste PC speakers op de markt. Of je nu een gamer bent die graag in een volledig meeslepende ervaring duikt, een filmfanaat die elk detail wil horen of gewoon geniet van het luisteren naar muziek met een heldere en krachtige klank, er is een perfecte PC speaker voor jou. In deze handleiding hebben we tien van de beste PC speakers grondig getest en beoordeeld, rekening houdend met factoren als geluidskwaliteit, prijs, design en extra functies. Stap in en ontdek welke PC speaker het beste aansluit bij jouw unieke behoeften en voorkeuren.

Een PC speaker, ook wel een computerspeaker genoemd, is een extern apparaat dat je kunt aansluiten op jouw computer of laptop om het geluid van je apparaat te verbeteren. Doorgaans levert een PC speaker een superieure geluidskwaliteit vergeleken met de ingebouwde speakers van je PC. Ze zijn beschikbaar in verschillende modellen en prijsklassen, variërend van eenvoudige, betaalbare speakerunits tot hoogwaardige surround sound systemen. Welke speaker het beste voor jou is, hangt af van je luistergewoonten en de eisen die je stelt aan de geluidskwaliteit.

Check Uit

Onze favoriet #1

Creative Pc Speakers

Creative Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Creative Pebble V3 Desktop Speaker is een hoogwaardige PC speaker van het merk CREATIVE. Hij beschikt over een USB-C 2.0-aansluiting met USB Audio voor uitstekende geluidsoverdracht en heldere dialogen. Met Bluetooth 5.0-functionaliteit zorgt hij voor een naadloze en handige draadloze verbinding. De krachtige 8W RMS, die kan oplopen tot 16W piekvermogen, biedt je een intensieve geluidservaring. Als extra gemak bevat het pakket ook een USB-A-adapter. Het elegante zwarte design maakt het een stijlvolle toevoeging aan jouw desktop.

 • Voordeel 1: De Creative Pebble V3 Desktop Speaker heeft USB-C 2.0-connectiviteit met USB Audio. Dit betekent dat het een sterke en stabiele verbinding biedt voor een superieure audio-ervaring.
 • Voordeel 2: Het beschikt over duidelijke dialoogtechnologie. Dit verbetert de spraakklariteit bij het luisteren naar dialogen, waardoor je dynamische audio krijgt voor films, muziek of videogesprekken.
 • Voordeel 3: Het biedt Bluetooth 5.0-connectiviteit. Dit staat je toe om snel en gemakkelijk verbinding te maken met verschillende apparaten, waardoor je jouw favoriete muziek draadloos kunt streamen.
 • Voordeel 4: Met een piekvermogen van 16W en een RMS van 8W, biedt deze luidspreker hoge kwaliteit, krachtig en helder geluid. Dit maakt hem ideaal voor thuis of op kantoor.
 • Voordeel 5: Het bevat een USB-A-adapter. Dit betekent dat je het op verschillende apparaten kunt aansluiten, zelfs als ze geen USB-C-poorten hebben.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn de eventuele nadelen niet direct duidelijk, aangezien de gegevens voornamelijk positieve aspecten benadrukken. Echter, met een zeer nauwe interpretatie van de beschikbare informatie, kunnen mogelijke nadelen zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel Creative Pebble V3 speakers gebruikmaken van USB-C-verbinding voor beter geluid, kan dit voor sommige gebruikers onhandig zijn als hun apparaten niet over een USB-C-poort beschikken. Gelukkig wordt er een USB-A-adapter meegeleverd, maar dit kan het gebruik nog steeds gecompliceerder maken.
 • Nadeel 2: Het piekvermogen van de luidsprekers is 16W, wat wellicht niet luid genoeg is voor gebruikers die een immersieve luisterervaring wensen of behoefte hebben aan speakers voor grote ruimtes.
 • Nadeel 3: De specificaties vermelden Bluetooth 5.0, wat voor sommige oudere apparaten die nog gebruik maken van eerdere versies van Bluetooth misschien niet compatibel is.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt niet dat deze speakers batterijgevoed zijn, wat betekent dat ze waarschijnlijk constant stroom nodig hebben via de USB-C-aansluiting om te werken. Dit kan onhandig zijn voor mobiel gebruik of als er beperkte toegang tot stroom is.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving spreekt over ‘Clear Dialoog’, geeft het niet aan hoe goed de speakers presteren met andere vormen van audio zoals muziek of films. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige speaker om te gebruiken voor verschillende soorten media.

Onze favoriet #2

Presonus Pc Speakers

Presonus Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PreSonus PC Speakers zijn hoogwaardige monitorluidsprekers uitgerust met een klasse AB-eindversterker van 25W aan elke kant. Ze bezitten een 3,5 inch woofer met samengesteld membraan en een 1 inch tweeter met zijden kalot, die voor een uitstekende geluidskwaliteit zorgen. Deze speakers hebben diverse aansluitmogelijkheden, waaronder cinch- en symmetrische 6,35 mm TRS-jack aansluitingen, een 3,5 mm stereo AUX-ingang voor mobiele apparaten en een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker met 3,5 mm stereo-aansluiting. Je kunt het volume en de hoogte- en diepteregeling aanpassen voor de beste luisterervaring. Daarnaast krijg je bij aankoop gratis Studio One Prime en de Studio Magic Plug-In Suite na registratie. Ideaal voor jou als je op zoek bent naar een professioneel audio systeem!

 • Voordeel 1: Je krijgt Studio One Prime en de Studio Magic Plug-In Suite gratis bij aankoop van een PreSonus monitor. Dit zijn software instrumenten en effecten ter waarde van meer dan 1000 dollar, waardoor je direct kunt beginnen met opnemen, produceren en mengen van je muziek.
 • Voordeel 2: De speakers zijn uitgerust met een Klasse AB-eindversterker met 25 W/zijde en een 3,5 inch woofer met composietmembraan. Dit zorgt voor een krachtig en helder geluid, ongeacht het volume.
 • Voordeel 3: De speakers hebben zowel Cinch- als symmetrische 6,35 mm TRS-jackaansluitingen aan de achterkant. Dit maakt ze compatibel met vele verschillende apparaten en zorgt voor eenvoudige aansluiting.
 • Voordeel 4: Er is een 3,5 mm stereo AUX-ingang voor mobiele apparaten aan de voorzijde, dus je kunt eenvoudig je telefoon of tablet aansluiten om je favoriete muziek te spelen.
 • Voordeel 5: Met de geïntegreerde hoofdtelefoonversterker en 3,5 mm stereo-aansluiting aan de voorkant, kun je eenvoudig een hoofdtelefoon aansluiten om te genieten van je muziek zonder anderen te storen. Bovendien kun je de luidsprekerfrequentierespons aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren met de hoogte- en diepteregelaar.
 • Nadeel 1: Het lijkt erop dat de PreSonus-luidsprekers een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker hebben. Dit kan betekenen dat als je al in het bezit bent van een kwalitatief hoogwaardige aparte hoofdtelefoonversterker, je deze misschien niet ten volle kunt benutten met deze luidsprekers.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving laat zien dat deze speakers gebruik maken van een Klasse AB-eindversterker. Hoewel dit type versterker bekend staat om zijn hoge kwaliteit geluid, zijn ze ook bekend om hun inefficiëntie en warmteproductie, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een hoger energieverbruik.
 • Nadeel 3: Deze luidsprekers hebben een ronde basreflexopening aan de achterkant. Dit ontwerp kan leiden tot problemen met de plaatsing van de luidsprekers in kleinere ruimtes, aangezien dit type luidspreker idealiter enige ruimte nodig heeft tussen zichzelf en de muur om geluidsgolven adequaat te kunnen disperseren.
 • Nadeel 4: De beschrijving duidt aan dat er een 3,5 mm stereo AUX-ingang voor mobiele apparaten aan de voorzijde is. Hoewel dit handig kan zijn, zorgt het er ook voor dat je vuistregel moet houden over de connectiviteit bij het gebruik van meerdere bronnen.
 • Nadeel 5: De luidsprekers lijken hoogte- en diepteregelaars te hebben voor het aanpassen van de luidsprekerfrequentierespons. Dit kan een nadeel zijn voor minder technisch aangelegde gebruikers, omdat het iets complexer kan zijn om de perfecte geluidsinstellingen te vinden zonder eerdere ervaring met dergelijke regelingen.

Onze favoriet #3

Creative Pc Speakers

Creative Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CREATIVE Pc Speakers bieden een moeiteloze geluidservaring voor je computer of laptop, aangedreven door slechts een enkele USB-kabel, zonder nood aan een stroomadapter. Deze speakers zijn uitgerust met speciaal ontworpen verreikende drivers en naar achter gerichte passieve radiatoren voor een uitstekend geluid en verbeterde basreproductie. Bovendien zijn de drivers geplaatst onder een hoek van 45° om een meeslepende geluidsprojectie en luisterervaring te garanderen. Deze speakers, met hun moderne en stijlvolle esthetische ontwerp, zijn de perfecte aanvulling op je huis, kantoor of werkplek. Voor gemakkelijke volumeregeling zijn ze voorzien van een handig geplaatste toegang tot de volumeregelaar aan de voorkant voor onmiddellijke aanpassingen.

 • Voordeel 1: Met de bedieningseenheid van de Logitech pc speakers kun je gemakkelijk je geluids- en hoofdtelefoonregelingen instellen. Dit betekent dat je volledige controle hebt over het geluidsniveau, zodat je het altijd naar wens kunt aanpassen.
 • Voordeel 2: De Logitech speakers leveren een groots, gebalanceerd geluid met maar liefst 25 watt. Dit betekent dat de speakers in staat zijn om je hele kamer te vullen met goede kwaliteit geluid, ideaal voor filmavonden of luisteren naar muziek.
 • Voordeel 3: De compacte subwoofer past zelfs in de kleinste ruimtes. Dit maakt de speakers handig en flexibel in het gebruik, zodat je ze kunt plaatsen waar je wilt zonder dat ze veel ruimte innemen.
 • Voordeel 4: De subwoofer van de Logitech speakers levert diepe bass wanneer je de beat wilt voelen. Dit zorgt voor een krachtige luisterervaring, of je nu naar muziek luistert, een film kijkt of games speelt.
 • Voordeel 5: Dankzij de eenvoudige set-up kun je de speakers gemakkelijk op de subwoofer en de subwoofer vervolgens op je computer aansluiten. Dit zorgt ervoor dat je in een handomdraai kunt genieten van geweldig geluid, zonder gedoe met ingewikkelde installaties.
 • nadeel 1: Hoewel de bedieningseenheid het instellen van je geluids- en hoofdtelefoonregelaars eenvoudig zou maken, kan dit ook als een minpunt worden beschouwd als je graag gedetailleerd controle wilt hebben over individuele geluidsinstellingen.
 • nadeel 2: Het wordt aangeprezen dat deze speakers je hele kamer vullen met gebalanceerd geluid van 25 watt, maar voldoende kracht hebben voor grotere ruimtes is een ander verhaal. Ze kunnen te zwak zijn om te voldoen aan de galmeisen van grotere kamers.
 • nadeel 3: De compacte subwoofer is klein genoeg om in kleine ruimtes te passen, wat betekent dat het niet de kracht en resonantie kan leveren die grotere subwoofers kunnen bieden. Als je op zoek bent naar luidruchtige en diepe bas, dan kan dit een nadeel zijn.
 • nadeel 4: Hoewel het handig is dat deze speakers gewoon kunnen worden aangesloten op je subwoofer en vervolgens op je computer, betekent dit ook dat je beperkt bent in je aansluitopties. Als je meerdere audiobronnen hebt die je wilt aansluiten, dan kan dit een probleem vormen.
 • nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt geen afstandsbediening of draadloze connectiviteit, wat zou kunnen betekenen dat je steeds op moet staan om de instellingen op de bedieningseenheid aan te passen. Voor sommige gebruikers is dit misschien een dealbreaker.

Onze favoriet #4

Logitech Pc Speakers

Logitech Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PC Speakers van Logitech zijn ontworpen om jou geweldige geluidservaring te bieden met gemak en comfort. Met hun handige bedieningseenheid kan je moeiteloos je geluids- en hoofdtelefoonregelaars instellen. Deze speakers leveren groots, gebalanceerd geluid van 25 watt, waarmee je elke hoek van je kamer kunt vullen. Ze beschikken over een compacte subwoofer die in kleine ruimtes past en diepe bass levert voor die momenten dat je de beat wilt voelen. Bovendien is de setup supereenvoudig; je hoeft de speakers enkel aan je subwoofer en vervolgens je computer aan te sluiten en je bent klaar om te gaan!

 • Voordeel 1: Met de bedieningseenheid van de Logitech pc speakers kun je gemakkelijk je geluids- en hoofdtelefoonregelingen instellen. Dit betekent dat je volledige controle hebt over het geluidsniveau, zodat je het altijd naar wens kunt aanpassen.
 • Voordeel 2: De Logitech speakers leveren een groots, gebalanceerd geluid met maar liefst 25 watt. Dit betekent dat de speakers in staat zijn om je hele kamer te vullen met goede kwaliteit geluid, ideaal voor filmavonden of luisteren naar muziek.
 • Voordeel 3: De compacte subwoofer past zelfs in de kleinste ruimtes. Dit maakt de speakers handig en flexibel in het gebruik, zodat je ze kunt plaatsen waar je wilt zonder dat ze veel ruimte innemen.
 • Voordeel 4: De subwoofer van de Logitech speakers levert diepe bass wanneer je de beat wilt voelen. Dit zorgt voor een krachtige luisterervaring, of je nu naar muziek luistert, een film kijkt of games speelt.
 • Voordeel 5: Dankzij de eenvoudige set-up kun je de speakers gemakkelijk op de subwoofer en de subwoofer vervolgens op je computer aansluiten. Dit zorgt ervoor dat je in een handomdraai kunt genieten van geweldig geluid, zonder gedoe met ingewikkelde installaties.
 • nadeel 1: Hoewel de bedieningseenheid het instellen van je geluids- en hoofdtelefoonregelaars eenvoudig zou maken, kan dit ook als een minpunt worden beschouwd als je graag gedetailleerd controle wilt hebben over individuele geluidsinstellingen.
 • nadeel 2: Het wordt aangeprezen dat deze speakers je hele kamer vullen met gebalanceerd geluid van 25 watt, maar voldoende kracht hebben voor grotere ruimtes is een ander verhaal. Ze kunnen te zwak zijn om te voldoen aan de galmeisen van grotere kamers.
 • nadeel 3: De compacte subwoofer is klein genoeg om in kleine ruimtes te passen, wat betekent dat het niet de kracht en resonantie kan leveren die grotere subwoofers kunnen bieden. Als je op zoek bent naar luidruchtige en diepe bas, dan kan dit een nadeel zijn.
 • nadeel 4: Hoewel het handig is dat deze speakers gewoon kunnen worden aangesloten op je subwoofer en vervolgens op je computer, betekent dit ook dat je beperkt bent in je aansluitopties. Als je meerdere audiobronnen hebt die je wilt aansluiten, dan kan dit een probleem vormen.
 • nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt geen afstandsbediening of draadloze connectiviteit, wat zou kunnen betekenen dat je steeds op moet staan om de instellingen op de bedieningseenheid aan te passen. Voor sommige gebruikers is dit misschien een dealbreaker.

Onze favoriet #5

Creative Pc Speakers

Creative Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Creative Pebble Plus PC-luidsprekers zijn krachtig en bieden een geweldige audio-ervaring met hun opmerkelijk sterke down-firing 4-inch subwoofer. Deze speakers hebben 2-inch middentonen drivers die onder een hoek van 45° zijn gekanteld, zodat het geluid speciaal naar jou wordt gericht, waardoor je echt in het centrum van de audioervaring wordt geplaatst. Bovendien wordt met de handige schakelaar de High Gain-modus ingeschakeld, waardoor het uitgangsvermogen wordt verhoogd naar 8W RMS voor een nog betere bas en een kamervullend geluid, zonder aan kwaliteit in te boeten. Je ervaart probleemloze bediening met de gemakkelijk toegankelijke volumeregelaars aan de voorkant van de luidsprekers. Deze Creative Pebble Plus-luidsprekers zijn USB-aangedreven voor meer gemak, aangesloten via een universele 3,5 mm AUX-in-kabel, en hebben een externe subwoofer om de bas te versterken, waardoor een stopcontact overbodig is.

 • Voordeel 1: Krachtige subwoofer – De Creative Pebble Plus is uitgerust met een nieuw ontworpen, stand-alone 4-inch down-firing gepoorte subwoofer. Deze zorgt voor opmerkelijke kracht en diepte in je audio-ervaring en is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger.
 • Voordeel 2: 45° verhoogde drivers – De speakers van de Pebble Plus zijn speciaal onder een hoek van 45° naar je toe gekanteld. Dit levert een optimale geluidsfase op en plaatst jou in het middelpunt van de audioervaring.
 • Voordeel 3: High Gain Modus – Met een handige schakelaar kun jij de High Gain-modus activeren, waarmee je het uitgangsvermogen verhoogt naar 8W RMS. Dit zorgt voor betere basprestaties en vult je kamer met audio, zonder dat je inlevert op audiokwaliteit.
 • Voordeel 4: Gemakkelijke toegang tot volumeregelaars – De volumeregelaars van de speakers bevinden zich aan de voorkant voor gemakkelijke en probleemloze toegang. Je kunt dus altijd snel en eenvoudig het volume aanpassen.
 • Voordeel 5: USB-aangedreven voor meer gemak – De Creative Pebble Plus is USB-aangedreven en verbonden met je apparaten via een universele 3,5 mm AUX-in-kabel. Dit maakt een stopcontact overbodig en biedt extra gemak bij het gebruik. Zo geniet je nog gemakkelijker van je muziek.
 • Nadeel 1: Het eerste wat opvalt is dat de high-gain modus een aparte 5V 2A USB-adapter nodig heeft om optimaal te functioneren. Helaas wordt deze adapter niet meegeleverd, waardoor je een extra aankoop moet doen om de volledige functies van de luidsprekers te benutten.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de Creative Pebble Plus is ontworpen om eenvoudig en probleemloos te zijn in gebruik, kan de plaatsing van de volumeregelaars aan de voorkant van de luidsprekers voor sommigen een nadeel zijn. Afhankelijk van hoe en waar je je luidsprekers plaatst, kan deze indeling uiteindelijk minder handig zijn.
 • Nadeel 3: De 45° verhoogde drivers stellen je in staat om in het midden van de geluidsbeleving te staan. Echter, deze specifieke hoek en ontwerpkeuze kan een uitdaging zijn als je jouw audioruimte of opstelling vaak moet wijzigen of aanpassen.
 • Nadeel 4: De Pebble Plus werkt op USB-voeding wat handig kan zijn, maar dit kan ook betekenen dat het extra USB-poorten van je apparaat gebruikt die je misschien voor iets anders nodig hebt. Dit kan vooral vervelend zijn als je apparaat niet veel USB-poorten heeft.
 • Nadeel 5: Hoewel het product een krachtige subwoofer heeft, is het een standalone-unit. Dit betekent dat je extra ruimte moet hebben om deze te plaatsen, wat niet ideaal is als je een kleine werk- of leefruimte hebt.

Onze favoriet #6

Logitech Pc Speakers

Logitech Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech PC Speakers zijn een compact en betrouwbaar stukje technologie die kristalhelder, akoestisch stereogeluid leveren door de 5 cm drivers. Deze speakers beschikken over een geïntegreerde stroom- en volumeregelaar en bieden de flexibiliteit om audio van meerdere apparaten tegelijk af te spelen via de 3,5mm-geluidsingang en extra ingang. Bovendien is er een handige hoofdtelefoonaansluiting voorzien, zodat jij in volledige privacy kunt genieten van je muziek, films en games. Dankzij het stevige ontwerp bieden deze speakers betrouwbaarheid en comfort, waardoor ze een betrouwbare keuze voor jouw audio behoeften zijn.

 • Voordeel 1: De Logitech Pc Speakers leveren helder en akoestisch stereogeluid dankzij de drivers van 5 cm die 3 watt aan vermogen leveren. Hiermee ervaar jij een hoogwaardige geluidskwaliteit waardoor je muziek, films en games nog beter klinken.
 • Voordeel 2: Dankzij de 3,5mm-geluidsingang en extra ingang kun je audio van meerdere apparaten tegelijk afspelen. Daardoor biedt deze speaker je de mogelijkheid om een veelzijdige mix van audio-uitgangen te gebruiken voor jouw luisterplezier.
 • Voordeel 3: De stroom- en volumeregelaars zijn in één knop geïntegreerd voor handige toegang en gebruiksgemak. Dus, je hebt altijd snel toegang tot deze belangrijke functies zonder te hoeven zoeken, wat de gebruikservaring veel prettiger maakt.
 • Voordeel 4: Met de handige hoofdtelefoonaansluiting sluit je eenvoudig je hoofdtelefoon aan voor privé luisteren. Of je nu naar muziek wilt luisteren, films wilt kijken of games wilt spelen, je kunt dat allemaal doen zonder anderen te storen.
 • Voordeel 5: De stevige en betrouwbare uitstraling van het compacte ontwerp geeft je een gevoel van vertrouwen in de duurzaamheid van het product. Het is ontworpen om verbazingwekkend geluid te leveren, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt op je bureaublad of entertainment setup.
 • Nadeel 1: De drivers van de Logitech kunnen mogelijk beperkt zijn in hun vermogen. Hoewel ze 3 watt aan helder en akoestisch stereogeluid bieden, kan dit ontoereikend zijn voor gebruikers die een krachtiger geluidsoutput wensen of behoefte hebben aan diepe basgeluiden.
 • Nadeel 2: De Logitech speakers maken gebruik van een 3,5mm-geluidsingang, die mogelijk niet compatibel is met nieuwere apparaten zonder deze poort. Hierdoor moet je eventueel extra kabels of adapters aanschaffen.
 • Nadeel 3: Met de gecombineerde stroom- en volumeregeling binnen één knop, kan de precisie in controle over deze functies mogelijk verloren gaan. Sommige gebruikers geven wellicht de voorkeur aan afzonderlijke bedieningselementen voor elk van deze.
 • Nadeel 4: Hoewel de speakers voorzien in een handige hoofdtelefoonaansluiting, beperkt dat tegelijkertijd de mogelijkheid om draadloze hoofdtelefoons te gebruiken die geen gebruik maken van een fysieke connector, zoals Bluetooth hoofdtelefoons.
 • Nadeel 5: Ten slotte, het compacte ontwerp van de speakers zou kunnen betekenen dat er compromissen zijn gemaakt in termen van het totale vermogen en de geluidskwaliteit, wat misschien niet ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een krachtiger geluidssysteem.

Onze favoriet #7

Amazon Basics Pc Speakers

Amazon Basics Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Amazon Basics PC Speakers zijn externe luidsprekers ontworpen om het geluid van je pc of laptop aanzienlijk te versterken. Ze komen als een paar en worden gevoed via USB, met een strakke zwarte metalen afwerking en blauwe LED-lampjes voor een stijlvol touch. Een gewatteerde basis zorgt niet alleen voor krasvrije plaatsing, maar biedt ook stabiliteit. De setup is eenvoudig en probleemloos, dankzij de USB plug-and-play functie – je hebt dus geen drivers nodig. Daarnaast zorgt een inline volumeregeling voor een gemakkelijke instelling van het volume naar jouw voorkeur.

 • Voordeel 1: De Amazon Basics PC Speakers zijn ontworpen als externe luidsprekers die het geluid van je pc of laptop aanzienlijk kunnen versterken, wat je een verbeterd audio-ervaring biedt.
 • Voordeel 2: Deze luidsprekers zijn USB-gevoed, wat betekent dat je geen aparte stroombron nodig hebt. Ze zijn voorzien van een zwarte metalen afwerking en blauwe LED-lampjes voor een stijlvolle en moderne uitstraling.
 • Voordeel 3: Een ander voordeel is de gewatteerde basis van de luidsprekers, die ervoor zorgt dat ze stabiel blijven staan en dat ze geen krassen maken op het oppervlak waarop ze geplaatst worden.
 • Voordeel 4: Het setup proces is eenvoudig dankzij de USB plug-and-play functionaliteit. Je hebt geen drivers nodig om deze luidsprekers te installeren, waardoor je ze snel en gemakkelijk kunt aansluiten en meteen kunt gebruiken.
 • Voordeel 5: Tot slot is er een inline volumeregeling inbegrepen, waarmee je het volume gemakkelijk kunt instellen zonder dat je de geluidsinstellingen van je computer of laptop hoeft aan te passen.
 • Nadeel 1: De speakers van Amazon Basics versterken het geluid van je pc of laptop. Dat kan betekenen dat de geluidskwaliteit volledig afhankelijk is van je apparaat. Mocht je pc of laptop niet een hoge geluidskwaliteit hebben, dan komen deze speakers mogelijk tekort.
 • Nadeel 2: De speakers zijn USB-gevoed. Dit kan een tekortkoming zijn als je pc of laptop niet genoeg vrije USB-poorten heeft, vooral als je vaak andere apparaten moet aansluiten.
 • Nadeel 3: Ze hebben een zwarte metalen afwerking. Hoewel dit stijlvol kan zijn, kan het niet passen bij het kleurenschema of het ontwerp van je andere apparatuur en meubilair.
 • Nadeel 4: De speakers gebruiken blauwe LED-lampjes. Dit kan in sommige situaties storend zijn, vooral als je in het donker wilt werken of als je gevoelig bent voor fel licht.
 • Nadeel 5: De volumeregeling is inline. Dit kan betekenen dat het volume niet zeer precies kan worden aangepast, wat kan leiden tot een te luid of te zacht geluid. Het kan ook lastig zijn om het volume instellingen midden in een spel of film te veranderen.

Onze favoriet #8

Logitech Pc Speakers

Logitech Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Logitech Pc Speakers zijn krachtig en bieden een uitgebreid geluidsbereik dankzij de 10 watt piekvermogen/5 watt RMS. Ze hebben een actieve driver die voor het volledige geluidsbereik zorgt en een passieve radiator voor een groter bassbereik. Deze speakers onderscheiden zich door de aanpasbare bass; je kunt eenvoudig het basniveau aanpassen met de volumeknop om jouw luisterervaring te personaliseren. Ze zijn gemakkelijk te bedienen met toegang tot de aan-uitknop, volume, bass, hoofdtelefoonaansluiting en extra aansluiting op de rechterspeaker. Bovendien kun je gemakkelijk je hoofdtelefoon aansluiten om in volledige privacy van muziek, films en games te genieten.

 • Voordeel 1: Krachtig, kamervullend geluid – Dankzij het piekvermogen van 10 watt en 5 watt RMS zorgen deze Logitech PC-luidsprekers voor een geluidservaring die elke hoek van je kamer bereikt. Ideaal voor elk media-entertainmentbehoeftes.
 • Voordeel 2: Volledig bereik van geluidskwaliteit – Elk van de speakers is uitgerust met één actieve driver die het volledige geluidsbereik levert, en daarnaast een passieve radiator voor een groter bereik aan bastonen. Je kunt dus genieten van elk detail van je muziek.
 • Voordeel 3: Aanpasbare basoptie – Heb je de behoefte om je audio-ervaring te personaliseren? Deze speakers geven je de mogelijkheid om het basniveau naar wens aan te passen met de volumeknop, waardoor elke luisterervaring uniek wordt.
 • Voordeel 4: Gemakkelijke bediening – Deze speakers zijn ontworpen voor gebruiksgemak. Met gemakkelijke toegang tot de aan-uitknop, volume, bas, hoofdtelefoonaansluiting en extra aansluiting op de rechterspeaker, kan je de instellingen snel en gemakkelijk naar wens aanpassen.
 • Voordeel 5: Privacy bij het luisteren – Ben je liever alleen met je muziek, films of games? Gebruik dan de handige hoofdtelefoonaansluiting om je hoofdtelefoon aan te sluiten en in volledige privacy te genieten.
 • Het is zeker mogelijk om enkele nadelen te benoemen van de Logitech PC-speakers op basis van de gegeven productbeschrijving, hoewel het belangrijk is om te vermelden dat deze nadelen subjectief zijn en afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.
 • Nadeel 1: De speakers leveren kamervullend geluid, maar met een maximum van 10 watt piekvermogen, kunnen ze in grotere ruimtes tekort schieten. Dus als je een echt krachtig volume wilt of een grote kamer hebt, ben je misschien teleurgesteld.
 • Nadeel 2: Ook al hebben de speakers een passieve radiator voor een groter basbereik, de effectieve impact ervan zal afhangen van de geluidsfrequentie die wordt afgespeeld. Het kan zijn dat niet alle soorten muziek een krachtig genoeg basgeluid produceren, zoals je wellicht zou willen.
 • Nadeel 3: De bass is aanpasbaar, maar alleen met de volumeknop. Dit kan mogelijk de algehele geluidskwaliteit beïnvloeden wanneer je probeert het basniveau te verhogen. Een aparte basknop zou handiger zijn voor degenen die de bas willen versterken zonder het volume te verhogen.
 • Nadeel 4: Hoewel de rechterspeaker een hoofdtelefoonaansluiting heeft, lijkt het erop dat er geen manier is om meerdere hoofdtelefoons aan te sluiten. Dit kan een beperking zijn als je wilt delen met vrienden of familie.
 • Nadeel 5: De bedieningsknoppen zijn geplaatst op de rechterspeaker. Als deze speaker zich op een onpraktische plaats bevindt, bijvoorbeeld aan de andere kant van je bureau of in een hoek, kan dit de toegankelijkheid en gebruiksgemak verminderen.

Onze favoriet #9

Soulion Pc Speakers

Soulion Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SOULION PC Speakers zijn krachtige soundbar-luidsprekers, die met exclusieve boostertechnologie en 2 full-range speakers zorgen voor een verbluffend, helder en boeiend geluid, zelfs op lage volumes. Ze zijn eenvoudig te bedienen en aan te sluiten via een USB-poort en standaard 3,5mm aansluiting. Bijzonder aan deze soundbar is het 30-graden micro-hellende ontwerp voor betere geluidsoverdracht en de buitenlaag van ademende stof. Toegevoegd aan deze functies zijn de RGB-regenbooglichten aan beide zijden, die een aantrekkelijke sfeer creëren tijdens het luisteren naar muziek of het kijken van films. Deze soundbar is zeer compatibel, ondersteunend de meeste apparaten met een 3,5mm-aansluiting, en is naast PC’s, computers en laptops ook compatibel met smartphones en tablets. Let op, deze soundbar heeft wel USB-voeding nodig en is niet compatibel met iMacs.

 • Voordeel 1: De Soulion soundbar-luidspreker heeft een duidelijk en krachtig geluid dankzij de exclusieve boostertechnologie en de twee full-range luidsprekers. Zelfs bij lage volumes is het geluid verbluffend, helder en fascinerend.
 • Voordeel 2: De luidspreker is zeer eenvoudig te bedienen en aan te sluiten. Je sluit de USB-poort aan voor de voeding en gebruikt de 3.5mm aansluiting voor het geluid. Met de draaiknop regel je het volume en met een schakelknop kun je de RGB-lichtstroom in- of uitschakelen.
 • Voordeel 3: Het 30-graden micro-hellende ontwerp van de soundbar zorgt voor een betere overdracht van het geluid. De buitenste stof voorkomt bovendien de ophoping van stof, waardoor het onderhoud minimaal is.
 • Voordeel 4: De ingebouwde RGB-regenbooglichten aan beide zijden van de soundbar zorgen voor een sfeerverhogende beleving wanneer je naar muziek luistert of films kijkt.
 • Voordeel 5: De soundbar heeft een brede compatibiliteit en werkt met de meeste apparaten die over een standaard 3,5mm aansluiting beschikken. Of je nu een pc, computer, laptop, tablet of smartphone hebt, de kans is groot dat de soundbar gewoon werkt (let op: de soundbar is niet compatibel met een iMac en heeft USB-voeding nodig).
 • Nadeel 1: Hoewel de Soulion soundbar-luidspreker beweert een duidelijk en krachtig geluid te leveren, zelfs bij lage volumes, kan dit probleem opleveren als je een zeer zachte geluidsuitvoer nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld hinderlijk zijn tijdens het luisteren naar audio in een rustige omgeving.
 • Nadeel 2: De speaker gebruikt een USB-aansluiting voor de voeding. Dit betekent dat het altijd verbonden moet zijn met een apparaat dat stroom kan leveren, zoals een laptop of PC, waardoor het minder draagbaar is.
 • Nadeel 3: De Soulion speaker is niet compatibel met iMac. Als je een Apple-gebruiker bent, kan dit een groot nadeel zijn, aangezien je de luidsprekers niet met je IMac kunt gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het schuine ontwerp bedoeld is om het geluid beter over te brengen, kan dit juist een nadeel zijn in bepaalde situaties. In een ruimte met veel echo kan het schuine ontwerp het geluid in ongewenste richtingen sturen.
 • Nadeel 5: De RGB-lichteffecten aan beide zijden van de soundbar zijn misschien niet voor iedereen aantrekkelijk. Als je bijvoorbeeld een minimalistisch of niet-verlicht opstelling wenst, kan het licht van de luidsprekers als storend worden ervaren.

Onze favoriet #10

Njsj Pc Speakers

Njsj Pc Speakers

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NJSJ PC Speakers zijn mini stereoluidsprekers ontworpen voor optimale draagbaarheid en gebruiksgemak. Met een compact formaat van 60 * 70 * 100 mm, zijn ze geschikt om aan beide zijden van je computer te plaatsen of om mee te nemen. Ze zijn uitgerust met 2* 3W stereoluidsprekers, deze USB-gevoede speakers hebben een 5V/1A en hogere voedingsbron, voor een luider geluid en minder vervorming. Ze hebben een kleurrijk, ademend ontwerp met RGB LED-lichten voor een betere sfeer. Met eenvoudige set-up via USB en 3,5 mm audio-ingang, bieden ze een probleemloze audio-ervaring, gecombineerd met een in-line volumeregelaar voor gemakkelijke aanpassingen. Ze zijn compatibel met elk apparaat met een standaard 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, perfect voor multimedia luisterervaringen. De verpakking bevat 2 luidsprekers, een handleiding en 18 maanden productondersteuning voor een zorgeloze ervaring.

 • Voordeel 1: Draagbaar en compact – De NJSJ pc-speakers zijn handig klein van formaat, wat ze gemakkelijk verplaatsbaar maakt. Je kunt ze zonder moeite zowel onder het beeldscherm als aan de beide zijden van je computer plaatsen.
 • Voordeel 2: Krachtige audio-output – Ondanks hun kleine formaat, leveren deze speakers van NJSJ een indrukwekkende audio-ervaring dankzij de ingebouwde 2* 3W stereoluidsprekers. Ze hebben een 5V/1A en omhoog voeding, wat zorgt voor een luider geluid en lagere vervorming.
 • Voordeel 3: RGB kleurrijk ontwerp – Deze speakers hebben een uniek kleurrijk design, wat bijdraagt aan de sfeer. Ze zijn niet alleen technisch goed, maar ze creëren ook een visueel aantrekkelijke verlichting, wat ze een leuke aanvulling maakt op elk modern huis, kantoor of werkruimte.
 • Voordeel 4: Eenvoudige installatie – De NJSJ speakers zijn zeer gebruiksvriendelijk. Met een USB-voeding en 3,5 mm audio-ingang, plug je ze gewoon in en kun je beginnen met luisteren. Bovendien hebben ze een handige volumeregeling voor onmiddellijke aanpassingen.
 • Voordeel 5: Brede compatibiliteit – De NJSJ speakers zijn compatibel met elk apparaat dat over een standaard 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting beschikt. Dit betekent dat je ze kunt gebruiken met pc’s, laptops en tablets, wat ze perfect maakt voor elk soort multimedia ervaring, zoals muziek, games en voice.
 • Nadeel 1: De speakers zijn erg klein, en zelfs al zijn ze dubbel 3W, het zou kunnen dat ze nog steeds niet genoeg volume leveren voor grotere ruimtes of voor mensen die de voorkeur geven aan een krachtiger geluid.
 • Nadeel 2: Vanwege hun compacte formaat en het gebruik van slechts 3W speakers, kun je een minder diepe bas en mogelijk minder geluidsdefinitie verwachten in vergelijking met grotere en krachtigere speakers.
 • Nadeel 3: De speakers zijn hoofdzakelijk ontworpen voor gebruik bij een computer of laptop. Hoewel ze compatibel zijn met elk apparaat met een 3,5 mm hoofdtelefoonuitgang, zouden ze mogelijk niet de beste keuze zijn voor gebruik met high-end audioapparaten.
 • Nadeel 4: Hoewel het kleurrijke LED-licht aantrekkelijk kan zijn, kan het voor sommige mensen ook afleidend zijn, vooral in een donkere omgeving of tijdens het kijken naar video’s of films.
 • Nadeel 5: De speakers worden aangedreven door USB en hebben geen eigen stroombron, wat betekent dat ze altijd moeten worden aangesloten op een computer, laptop of ander apparaat met een USB-poort om te functioneren. Dit kan mogelijk ongemakkelijk zijn voor sommige gebruikers.

Ter afsluiting van onze grondige test van PC speakers, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan opties op de markt is om aan diverse behoeften te voldoen. Afhankelijk van jouw specifieke eisen op het gebied van geluidskwaliteit, ontwerp, prijs en merk, zijn er zeker speakers die uitstekend bij jou passen. We hebben in dit onderzoek tien van de beste PC speakers getest en beoordeeld op basis van prestaties, bouwkwaliteit en waarde voor de prijs. Of je nu een casual gebruiker bent, een game-enthousiast of een muziekliefhebber, de perfecte PC speaker voor jou staat zeker op onze lijst. Maak dus gebruik van deze informatie om een weloverwogen keuze te maken en maximaliseer je pc-gebruikerservaring met het beste geluid dat bij jouw behoeften past.

Inhoudsopgave